ZÁKLADNÍ HODNOTY VEŘEJNOPRÁVNÍCH TELEVIZÍ. Jak naplňuje Česká televize základní hodnoty veřejné služby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁKLADNÍ HODNOTY VEŘEJNOPRÁVNÍCH TELEVIZÍ. Jak naplňuje Česká televize základní hodnoty veřejné služby"

Transkript

1 ZÁKLADNÍ HODNOTY VEŘEJNOPRÁVNÍCH TELEVIZÍ Jak naplňuje Česká televize základní hodnoty veřejné služby

2 Poslání BBC (GB) INFORM, EDUCATE AND ENTERTAIN Obohatit životy lidí programy a službami, které informují, vzdělávají a baví. Vize Být jkreativnější organizací na světě. Hodnoty Základem BBC je důvěra: Jsme závislí, stranní a upřímní. Diváci jsou v centru všeho, co děláme. Jsme pyšní na kvalitu a hodnotu toho, co za peníze občanů poskytujeme. Mízou naší organizace je kreativita. Respektujeme se navzájem, oslavujeme různorodost, aby každý mohl dát ze sebe to jlepší. Jsme jednotní: Velké věci lze uskutečnit, jen pokud budeme pracovat společně.

3 BE FIRST, MAKE TROUBLE, INSPIRE CHANGE Mise a hodnoty Chanl 4 (GB) Preambule k poslání stanice dle zákona Communications Act 2003 uvádí, že: "Posláním veřejné služby Chanl 4 je poskytování široké škály vysoce kvalitních a rozmanitých programů, které, a to zejména: ukazují inovaci, experiment a kreativitu ve formě a obsahu; oslovují vkus a zájmy kulturně rozmanité společnosti; přispívají významným způsobem k uspokojení potřeby licencovaných stanic veřejné služby přinášet pořady vzdělávacího charakteru a pořady s výchovnou hodnotou a vykazují osobitý charakter.

4 TRUSTED. VALUED. ESSENTIAL. Poslání Public Broadcasting Service (USA) Posláním PBS je vytvářet obsah, který vzdělává, informuje a inspiruje. PBS nabízí programy, které rozšiřují mysl dětí, dokumentární filmy, které otevírají nové světy, komerční zpravodajské pořady, které občané informují občany o dění ve světě a kulturní události a programy reprezentující Ameriku ve světě hudby, divadla, tance a umění. Trojici sloganů stanice tvoří charakteristiky: Největší učebna Ameriky Největší pódium národa Okno do světa, kterému lze věřit

5 Základní hodnoty European Broadsasting Union (EU) Všichni členové Evropské vysílací unie, které je člem i Česká televize, podepsali Deklaraci základních hodnot médií veřejné služby a tím slibují usilovat o jvyšší úroveň této služby divákům. Identifikuje těchto šest základních hodnot sdílených médii veřejné služby: Všestrannost být pro každého, kdekoli Nezávislost být důvěryhodnými tvůrci programu Znamenitost jednat s integritou a profesionálně Rozmanitost mít pluralitní přístup Odpovědnost Inovativnost naslouchat divákům a provozovat smysluplnou debatu být hnací silou inovací a tvořivosti

6 TAKOVÍ JSME A TOTO SLIBUJEME (EBU) Hodnoty, které udělají média veřejné služby postradatelnými

7 Všestrannost Naším cílem je dosáhnout a nabídnout program všem skupinám ve společnosti a nikoho vyloučit. Chceme být pro každého člověka, kdekoli. Silně zdůrazňujeme důležitost sdílení a vyjadřování plurality názorů a myšlek. Snažíme se vytvořit veřejnou sféru, ve které si můžou všichni občané vytvořit vlasní názory a myšlenky. Jsme zaměřeni na její pospolitost a sociální soudržnost. Jsme multi platformoví a sdílímé náš obsah všemi možnými způsoby. Jsme přístupní pro každého bez hranic. Umožníme našim divákům a každému jednotlivci se angažovat a být součástí demokratické společnosti. ČLENOVÉ ARAS ODPOVÍDALI NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY: Je program ČT rozmanitý a pro všechny? Projevuje se v programu pluralita názorů a myšlek? Nabízí program ČT dostatečné možnosti při vytváření si vlastního názoru?

8 Všestrannost Je program ČT rozmanitý a pro všechny? 3 43 vím 18 spíše , ,5 50

9 Všestrannost Projevuje se v programu pluralita názorů a myšlek? 5 41 vím 13 spíše , ,5 50

10 Všestrannost Nabízí program ČT dostatečné možnosti při vytváření si vlastního názoru? 33 vím 5 spíše

11 Nezávislost Chceme být důvěryhodní tvůrci programu - důvěryhodní ve smyšlených i faktografických programech, ve všech žánrech a formátech, od zpráv po zábavu, od vědy ke sportu, od kultury ke vzdělávání. Děláme naše rozhodnutí jen v zájmu našich diváků. Snažíme se být úplně stranní a závislí na politických, komerčních a jiných vlivech a ideologiích. Umožňujeme napadnout silné a mocné, testuje většinové názory a přispíváme k zasvěcené znalosti občanských práv a povinností. Chceme být autonomní ve všech aspektech naší působnosti, jako je skladba programu, vydavatelské rozhodování a personální zabezpečení. Náš závazek k závislosti potřebuje být podchycený zárukami v zákoch a náš závazek k bezpečnosti novinářů potřebuje být podporovaný při všech našich činnostech. ČLENOVÉ ARAS ODPOVÍDALI NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY: Je ČT závislá na politických, komerčních a jiných vlivech? Zpochybňuje ČT většinové názory a bojí se silných a mocných? Pomáhá ČT občanům se znalostí jejich práv a povinností? Má ČT dostatečné záruky pro svoji závislost v zákoch ČR?

12 Nezávislost Je ČT závislá na politických, komerčních a jiných vlivech? 16 vím 23 spíše

13 Nezávislost Zpochybňuje ČT většinové názory a bojí se silných a mocných? 5 26 vím 16 spíše

14 Nezávislost Pomáhá ČT občanům se znalostí jejich práv a povinností? vím 13 spíše , ,5 50

15 Nezávislost Má ČT dostatečné záruky pro svoji závislost v zákoch ČR? 8 20 vím spíše

16 Znamenitost Jednáme s vysokými standardy integrity, profesionality a kvality snažíme se být jejich měřítkem v rámci mediálního průmyslu. Podporujeme naše talenty a naše zaměstnance. Chceme posílit, kvalifikovat a obohatit naše publikum. Chceme, aby naše práce měla za následek jeho jvyšší míru součinnosti a spoluzodpovědnosti. Rozumíme tomu, že naše publikum se také účasní našich aktivit a dokonce i jako přispěvatelé zpravodajství a skladby programu. ČLENOVÉ ARAS ODPOVÍDALI NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY: Projevuje ČT ve svých programech dostatečnou integritu? Jsou pořady ČT měřítkem profesionality a kvality v rámci mediálního průmyslu? Zapojuje ČT dostatečně do svého programu diváky a jejich názory?

17 Znamenitost Projevuje ČT ve svých programech dostatečnou integritu? 10 vím 49 spíše , ,5 50

18 Znamenitost Jsou pořady ČT měřítkem profesionality a kvality v rámci mediálního průmyslu? vím spíše , ,5 50

19 Znamenitost Zapojuje ČT dostatečně do svého programu diváky a jejich názory? vím 28 spíše , ,5 30

20 Rozmanitost Naši diváci se skládají s rozmanité škály zájmových skupin - liší se geracemi, kulturami, náboženstvími, jestli jsou většinami stejně jako menšinami. Proto se snažíme být různorodí a pluralitní v žánrech, které vysíláme, v názorech které vyjadřujeme i v lidech, se kterými spolupracujeme. Podporujeme a usilujeme o vyjádření mnohosti konkurenčních pohledů těch s jinými pozadími, historií a příběhy. Vědomi si tvůrčího obohacení, které může pocházet z koexistující rozmanitosti, chceme pomáhat budovat více propojenou a méně fragmentovu společnost. ČLENOVÉ ARAS ODPOVÍDALI NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY: Nabízí ČT rozmanitost ve všech žánrech? Je ČT různorodá v programech pro odlišné gerace? Snaží se ČT svým programem sjednocovat společnost?

21 Rozmanitost Nabízí ČT rozmanitost ve všech žánrech? 3 29 vím 2 spíše , ,5 50

22 Rozmanitost Je ČT různorodá v programech pro odlišné gerace? 8 29 vím 10 spíše

23 Rozmanitost Snaží se ČT svým programem sjednocovat společnost? 8 21 vím 37 spíše

24 Odpovědnost Chceme být otevření. Nasloucháme našim divákům a zabýváme se ustálou a smysluplnou debatou. Publikujeme naše redakční pravidla. Vysvětlujeme. Opravujeme svoje chyby. Snažíme se podávat zprávy o naší politice, rozpočtech a redakčním výběru. Jsme transparentní a pod stálou kontrolou veřejnosti. Chceme, aby naši diváci rozuměli tomu, jak pracují médiální organizace. Usilujeme o to být efektivní a řízení podle principů dobrého hospodáře. ČLENOVÉ ARAS ODPOVÍDALI NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY: Snaží se ČT být otevřenou a naslouchající institucí? Zabývá se ČT ustálou společenskou debatou? Podává ČT dostatečné zprávy o svojí redakční politice a rozpočtech? Může se každý tvůrce angažovat a účastnit na tvorbě televizního programu?

25 Odpovědnost Snaží se ČT být otevřenou a naslouchající institucí? 16 vím 26 spíše , ,5 50

26 Odpovědnost Zabývá se ČT ustálou společenskou debatou? 8 39 vím 11 spíše

27 Odpovědnost Podává ČT dostatečné zprávy o svojí redakční politice a rozpočtech? 8 vím 18 spíše , ,5 50

28 Odpovědnost Může se každý tvůrce angažovat a účastnit na tvorbě televizního programu? vím 3 5 spíše , ,5 50

29 Inovativnost Chceme obohatit mediální prostředí země a regiónů, ve kterých pracujeme. Snažíme se být řídící silou inovací a tvořivosti. Cílíme na nové formáty, nové technologie, nové cesty spojení s našimi diváky. Chceme přitahovat, udržovat a cvičit naše zaměstnance tak, aby se mohli jen účastnit, ale i formulovali digitální budoucnost při službě naší veřejnosti. ČLENOVÉ ARAS ODPOVÍDALI NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY: Je ČT řídící silou inovací v nových technologiích a způsobech šíření programu? Podporuje ČT tvořivost pomocí nových programových formátů? Rozšiřuje ČT možnosti zpětné vazby od svých diváků?

30 Inovativnost Je ČT řídící silou inovací v nových technologiích a způsobech šíření programu? vím spíše

31 Inovativnost Podporuje ČT tvořivost pomocí nových programových formátů? 19 vím 13 spíše , ,5 50

32 Inovativnost Rozšiřuje ČT možnosti zpětné vazby od svých diváků? 3 17 vím 40 spíše

33 DĚKUJEME ZA POZORNOST další podrobnosti jsou na

EBU POSILOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DEKLARACE ZÁKLADNÍCH HODNOT VEŘEJNOPRÁVNÍCH MÉDIÍ

EBU POSILOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DEKLARACE ZÁKLADNÍCH HODNOT VEŘEJNOPRÁVNÍCH MÉDIÍ EBU POSILOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DEKLARACE ZÁKLADNÍCH HODNOT VEŘEJNOPRÁVNÍCH MÉDIÍ PREAMBULE My, veřejnoprávní mediální organizace sdružené v Evropské vysílací unii, patříme našemu širokému publiku lidem, pro

Více

Veřejná služba v mediální sféře a doporučení k postupu Rady ČRo při systematickém hodnocení veřejné služby poskytované Českým rozhlasem

Veřejná služba v mediální sféře a doporučení k postupu Rady ČRo při systematickém hodnocení veřejné služby poskytované Českým rozhlasem Veřejná služba v mediální sféře a doporučení k postupu Rady ČRo při systematickém hodnocení veřejné služby poskytované Českým rozhlasem Současná pojetí veřejné služby Přístupy k hodnocení výkonu veřejné

Více

Geberit Kompass. Vize (graficky) Vize Kam míříme. Poslání Hodnoty Faktory úspěchu. Zásady řízení. Co děláme. Co nás vede. Jak spolupracujeme -

Geberit Kompass. Vize (graficky) Vize Kam míříme. Poslání Hodnoty Faktory úspěchu. Zásady řízení. Co děláme. Co nás vede. Jak spolupracujeme - Geberit Kompass Vize (graficky) Vize Kam míříme Poslání Hodnoty Faktory úspěchu Zásady řízení Co děláme Co nás vede Co nás dělá úspěšnými Jak spolupracujeme - Předmluva Albert M. Baehny Milí kolegové,

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0156/153. Pozměňovací návrh. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas za skupinu EFDD

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0156/153. Pozměňovací návrh. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas za skupinu EFDD 21.3.2019 A8-0156/153 153 Bod odůvodnění 5 (5) Podpora kulturní rozmanitosti v Evropě závisí na existenci prosperujících a odolných kulturních a kreativních odvětví, která jsou schopna tvořit, produkovat

Více

K U L T U R A & H O D N O T Y

K U L T U R A & H O D N O T Y K U L T U R A & HODNOTY FILOZOFIE SPOLEČNOSTI MOOG Naše firemní filozofie není složitá. Důvěřujeme lidem, kteří pro nás pracují a věříme, že každému se lépe pracuje v prostředí vzájemné důvěry, kde se

Více

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, erým se zavádí program Kreativní Evropa (2021 2027) a zrušuje nařízení (EU)

Více

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY 2016 2021 II Úkolem Kanceláře veřejného ochránce práv (dále jen Kancelář ), je poskytovat ochránci servis a podporu nezbytnou k naplnění poslání,

Více

Aby byl dnes člověk opravdu vzdělaným, musí být vzdělán v médiích. (Marshall McLuhan, 1966)

Aby byl dnes člověk opravdu vzdělaným, musí být vzdělán v médiích. (Marshall McLuhan, 1966) Masmédia Budoucnost médií veřejné služby Přednáška EKMA . Aby byl dnes člověk opravdu vzdělaným, musí být vzdělán v médiích. (Marshall McLuhan, 1966) Masmédia masová média hromadné sdělovací prostředky

Více

Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ

Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ Rada jednatelů společnosti ČEZ Energetické služby, s.r.o. si plně uvědomuje a bez výhrad přijímá odpovědnost ve smyslu

Více

JAK NA KOMPETENČNÍ MODEL PŘÍPADOVÁ STUDIE

JAK NA KOMPETENČNÍ MODEL PŘÍPADOVÁ STUDIE JAK NA KOMPETENČNÍ MODEL PŘÍPADOVÁ STUDIE FLEXIBILITA ZODPOVĚDNOST INICIATIVA SAMOSTATNOST RESPEKT VYTRVALOST POKORA NEJNIŽŠÍ NEZAMĚSTANOST ZA POSLEDNÍCH 7 LET DVOJNÁSOBNÝ POČET VOLNÝCH PRACOVNÍCH MÍST

Více

Podpora kultury na úrovni EU Kulturní a kreativní průmysly. Eva Žáková

Podpora kultury na úrovni EU Kulturní a kreativní průmysly. Eva Žáková Podpora kultury na úrovni EU Kulturní a kreativní průmysly Eva Žáková EU a kultura čl. 167 Lisabonské smlouvy podpora kultury do agendy EU začleněna v rámci Maastrichtské smlouvy (1992) podpora kultury

Více

podnikání dává smysl brand book

podnikání dává smysl brand book podnikání dává smysl brand book podnikání chutná jako máme naše mise vizi život Vizí JIC je otevřený inovační ekosystém, který je domovem globálně úspěšných podnikatelů a inspiruje svět. Podporujeme lidi

Více

Statistické šetření: programová nabídka televizních stanic

Statistické šetření: programová nabídka televizních stanic TELEVIZNÍ STANICE Popis aktivity Statistické šetření a zpracování dat do grafů a diagramů. Předpokládané znalosti Statistické šetření, soubor, jednotka, četnost, diagramy, modus, medián, aritmetický průměr

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Výroční zpráva za rok 2007 Občanské sdružení PANT Občanské sdružení PANT Nábřežní 1272/2a, 725 25 Polanka nad Odrou IČ: 22667393, DIČ: CZ22667393 Tel.: +420 602 764 931, email: info@pant.cz Bank. spojení:

Více

Tanec Praha. Profesionální umění. Projekt č. 1: Tanec dětem 2016. Celkové náklady na projekt:

Tanec Praha. Profesionální umění. Projekt č. 1: Tanec dětem 2016. Celkové náklady na projekt: Tanec Praha Oblast: Účel: Kultura Profesionální umění Projekt č. 1: Tanec dětem 2016 440 000 Kč Tanec dětem 2016 je pokračováním jedné ze základních aktivit určených speciálně dětem a mládeži na Praze

Více

Vytváření standardů pro orgány pro rovné zacházení

Vytváření standardů pro orgány pro rovné zacházení 2016 CZ Vytváření standardů pro orgány pro rovné zacházení PRACOVNÍ DOKUMENT SÍTĚ EQUINET ÚVOD EQUINET, EVROPSKÁ SÍŤ ORGÁNŮ PRO ROVNÉ ZACHÁZENÍ Equinet, evropskou síť orgánů pro rovné zacházení, tvoří

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu na 2. stupni základní školy

Charakteristika vyučovacího předmětu na 2. stupni základní školy Vzdělávací oblast: UMĚNÍ A KULTURA HV69 Oblast zahrnuje vyučovací předměty: Charakteristika vyučovacího předmětu na 2. stupni základní školy Vzdělávání v oboru směřuje k vnímání hudby jako důležité součásti

Více

ÚŘAD RADY pro rozhlasové a televizní vysílání

ÚŘAD RADY pro rozhlasové a televizní vysílání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání Skřetova 44/6 120 00 Praha 2 V Praze dne 19.6.2017 ÚŘAD RADY pro rozhlasové a televizní vysílání Jednoznačný identifikátor I?JL J! DOŠLO DNE: 1 1-06" 2017 Počet

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: Číslo a název sady: Téma: Jméno a příjmení autora: STŘEDNÍ ODBORNÁ

Více

VÝTVARNÁ VÝCHOVA. A/ Charakteristika předmětu

VÝTVARNÁ VÝCHOVA. A/ Charakteristika předmětu VÝTVARNÁ VÝCHOVA A/ Charakteristika předmětu Obsahové vymezení Vyučovací předmět Výtvarná výchova rozvíjí tvořivé schopnosti, které žáci získali na prvním stupni ve vyučovacím předmětu Tvořivost a prostřednictvím

Více

POVINNÉ POŽADAVKY K ZÍSKÁNÍ CERTIFIKÁTU RODIČE VÍTÁNI

POVINNÉ POŽADAVKY K ZÍSKÁNÍ CERTIFIKÁTU RODIČE VÍTÁNI PŘÍLOHY 1. Povinné požadavky pro získání certifikátu Rodiče vítáni. 2. Volitelné požadavky pro získání kritéria Rodiče vítáni. 3. Desatero pro spolupráci s rodinou v programu Začít spolu. 4. Tabulka hodnocení

Více

Vize ČVUT v Praze > Alena Kohoutková FSv ČVUT v Praze

Vize ČVUT v Praze > Alena Kohoutková FSv ČVUT v Praze Vize ČVUT v Praze 2018 2022 > 2030 Alena Kohoutková FSv ČVUT v Praze Motto There can be no positive result through negative attitude. Think positive. Live positive. Albert Einstein Základní otázky Proč?

Více

MOOC definice a rámec kvality. Lucie Rohlíková

MOOC definice a rámec kvality. Lucie Rohlíková MOOC definice a rámec kvality Lucie Rohlíková Plzeň, 2016 Fenomén MOOC MASIVNÍ Online kurz určený pro velké množství účastníků >150 (Dunbarovo číslo) Podmínkou není neomezený přístup Pro MOOC je typický

Více

BURGER GROUP Hodnoty a ideály. Naše vize vzájemných vztahů

BURGER GROUP Hodnoty a ideály. Naše vize vzájemných vztahů BURGER GROUP Hodnoty a ideály Naše vize vzájemných vztahů Úvodní slovo jednatele Středobodem našeho zájmu je vždy člověk. MILÉ ZAMĚSTNANKYNĚ A MILÍ ZAMĚSTNANCI, Tato podniková etika má za cíl nám nabídnout

Více

Správní poplatek ve výši 5.000,- Kč byl zaplacen na účet číslo /0710 pod variabilním symbolem dne

Správní poplatek ve výši 5.000,- Kč byl zaplacen na účet číslo /0710 pod variabilním symbolem dne Rada pro rozhlasové a televizní vysílání Skřetova 44/6 120 00 Praha 2 V Praze dne 6. 2. 2018 ÚŘAD RADY 1 pro rozhlasové a televizní vysílání Jednoznačný identifikátor 311:.Á6.9.^.S?. DOŠLO DME: - 6 "02"

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

TV Nova digitalizaci podporuje. Spuštění informační kampaně na podporu digitalizace na Domažlicku

TV Nova digitalizaci podporuje. Spuštění informační kampaně na podporu digitalizace na Domažlicku TV Nova digitalizaci podporuje Spuštění informační kampaně na podporu digitalizace na Domažlicku TV Nova má licenci, stát chce digitalizaci TV Nova má platnou licenci k televiznímu vysílání do února 2017

Více

DESATERO PRINCIPŮ CHOVÁNÍ K ZÁKAZNÍKŮM

DESATERO PRINCIPŮ CHOVÁNÍ K ZÁKAZNÍKŮM ETICKÝ KODEX 2 \ / 3 Našim zákazníkům nabízíme pouze takové služby, které jsem schopni poskytnout a které bychom sami chtěli mít doma. Všem našim zákazníkům poskytujeme veškerou potřebnou péči a podporu

Více

Správní poplatek ve výši 5.000,- Kč byl zaplacen na účet číslo /0710 pod variabilním symbolem dne

Správní poplatek ve výši 5.000,- Kč byl zaplacen na účet číslo /0710 pod variabilním symbolem dne ÚŘAD RADY pro rozhlasové a televizní vysílání Jednoznačný Identifikátor SSL^ÍÉŽ^. 1 Rada pro rozhlasové a televizní vysílání DOŠLO DNE: 1 2 "06" 2017 Skřetova 44/6 ^.OednacíMW t PlíJl$±?

Více

Ústav sociální péče pro zrakově postižené v Brně-Chrlicích,Chrlické nám.2,643 00 Brno. Etický kodex sociálních pracovníků. 1.

Ústav sociální péče pro zrakově postižené v Brně-Chrlicích,Chrlické nám.2,643 00 Brno. Etický kodex sociálních pracovníků. 1. Ústav sociální péče pro zrakově postižené v Brně-Chrlicích,Chrlické nám.2,643 00 Brno Etický kodex sociálních pracovníků 1. Etické zásady 1.1. Sociální práce je založena na hodnotách demokracie, lidských

Více

EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě

EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě E P A L E eplatform for Adult Learning in Europe (Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě) Nová vícejazyčná virtuální komunita

Více

Přeji nám všem hodně zdaru. prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc., FEng., rektor ČVUT v Praze

Přeji nám všem hodně zdaru. prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc., FEng., rektor ČVUT v Praze 3 Vážené kolegyně, vážení kolegové, Strategie ČVUT, kterou právě otevíráte, je výsledkem mnoha měsíců práce a diskuse všech, kteří měli povinnost, zájem a chuť podílet se na formulování dlouhodobých cílů

Více

Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů. Datum, místo Ing. Josef Praks

Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů. Datum, místo Ing. Josef Praks Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů Datum, místo Ing. Josef Praks Představení projektu Název projektu: Strategie rozvoje a podpory KKP Financování: OP Zaměstnanost / Prioritní osa 4. Efektivní

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ DOPORUČENÍ KOMISE 20.8.2009

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ DOPORUČENÍ KOMISE 20.8.2009 KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 20.8.2009 K(2009) 6464 v konečném znění DOPORUČENÍ KOMISE 20.8.2009 o mediální gramotnosti v digitálním prostředí pro vyšší konkurenceschopnost audiovizuálního

Více

Pravidla chování. Have a safe journey

Pravidla chování. Have a safe journey Pravidla chování Have a safe journey Klíčové zásady: Saferoad jedná v souladu s pevnou etickou obchodní praxí a stanovuje vysoké standardy pro sebe a svůj dopad na životní prostředí a společnost obecně.

Více

RESOL-V-012 106. plenární zasedání ve dnech 2. a 3. dubna 2014 USNESENÍ. Výboru regionů

RESOL-V-012 106. plenární zasedání ve dnech 2. a 3. dubna 2014 USNESENÍ. Výboru regionů RESOL-V-012 106. plenární zasedání ve dnech 2. a 3. dubna 2014 USNESENÍ Výboru regionů K LISTINĚ VÍCEÚROVŇOVÉ SPRÁVY V EVROPĚ Rue Belliard/Belliardstraat 101 1040 Bruxelles/Brussel BELGIQUE/BELGIË Tel.

Více

4.3. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informační a komunikační technologie

4.3. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informační a komunikační technologie 4.3. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informační a komunikační technologie Charakteristika vyučovacího předmětu Informatika 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu

Více

Projektový záměr Základní škola a mateřská škola Osová Bítýška. Charakteristika školního vzdělávacího programu

Projektový záměr Základní škola a mateřská škola Osová Bítýška. Charakteristika školního vzdělávacího programu Projektový záměr Základní škola a mateřská škola Osová Bítýška Viz pedagogická rada 25. listopadu 2010 a porada 5. listopadu 2010 Co je cílem projektu, která témata je potřeba na škole podpořit a proč

Více

With the support of the Erasmus+ Programme of the European Union. EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě

With the support of the Erasmus+ Programme of the European Union. EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě E P A L E eplatform for Adult Learning in Europe (Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě) nová vícejazyčná virtuální komunita

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS B8-0286/23. Pozměňovací návrh. Julia Reda, Michel Reimon za skupinu Verts/ALE

CS Jednotná v rozmanitosti CS B8-0286/23. Pozměňovací návrh. Julia Reda, Michel Reimon za skupinu Verts/ALE 25.11.2014 B8-0286/23 23 Bod odůvodnění I I. vzhledem k tomu, že neomezená hospodářská soutěž a rovné podmínky pro společnosti, které podpoří investice, jsou pro toto hospodářské odvětví klíčové, protože

Více

Naše poslání Usilujeme o terapeutický pokrok s cílem naplňovat potřeby pacientů. Růst pomocí sdílení

Naše poslání Usilujeme o terapeutický pokrok s cílem naplňovat potřeby pacientů. Růst pomocí sdílení Etické stanovy Naše poslání Usilujeme o terapeutický pokrok s cílem naplňovat potřeby pacientů Naše hodnoty Odvaha inovovat Péče Odhodlání uspět Růst pomocí sdílení Naše vize Soustředění veškerých našich

Více

Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková Projekt Evropa pro občany

Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková Projekt Evropa pro občany Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková Projekt Evropa pro občany Evropa pro občany Cílem programu Evropa pro občany (2007-2013) je přiblížit Evropskou unii občanům členských států a zároveň občany podpořit,

Více

Kodex chování skupiny Ypsomed

Kodex chování skupiny Ypsomed Kodex chování skupiny Ypsomed Vážená kolegyně, vážený kolego, úspěch a reputace skupiny Ypsomed (dále Ypsomed) závisí přímo na tom, jak se budeme chovat k našim zákazníkům, obchodním partnerům a akcionářům,

Více

Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů.

Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů. Schindler Navigator Book Stanovení cílů společnosti Schindler a určení správného směru a strategie, vedoucí k úspěchu na trhu výtahů a eskalátorů. Jürgen Tinggren Náš závazek Vážení kolegové, Miguel A.

Více

Stanice mluveného slova. Sekce programu a vysílání Termín: listopad 2012

Stanice mluveného slova. Sekce programu a vysílání Termín: listopad 2012 Stanice mluveného slova Sekce programu a vysílání Termín: listopad 2012 Proč SMS? součást kandidátského projektu Mgr. art. Petera Duhana, na základě kterého byl Radou ČRo zvolen generálním ředitelem ČRo

Více

Rozhlasové a televizní vysílání. Olga Pouperová

Rozhlasové a televizní vysílání. Olga Pouperová Rozhlasové a televizní vysílání Olga Pouperová Prameny pr. úpravy rozhl. a tel. vysílání Ústavněprávní a mezinárodněprávní: čl. 17 Listiny čl. 10 Úmluvy Evropská úmluva o přeshraniční televizi (č. 57/2004

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT určený pro praktickou školu jednoletou CHARAKTERISTIKA OBORU Charakteristika oboru vzdělání Praktická škola jednoletá umožňuje střední vzdělávání žákům se středně

Více

Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu

Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku 2020 (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu Prostorové informace jako součást digitální budoucnosti,

Více

HODNOCENÍ PLNĚNÍ VEŘEJNÉ SLUŽBY V OBLASTI KULTURY

HODNOCENÍ PLNĚNÍ VEŘEJNÉ SLUŽBY V OBLASTI KULTURY HODNOCENÍ PLNĚNÍ VEŘEJNÉ SLUŽBY V OBLASTI KULTURY Principy a metodika hodnocení Předkládá: Mgr. Renata Týmová ve spolupráci s radním Michalem Jankovcem, VPA, srpen 2013 DVĚ OBLASTI HODNOCENÍ V souvislosti

Více

Poslání, vize a strategie školy Gymnázium Frýdlant

Poslání, vize a strategie školy Gymnázium Frýdlant Gymnázium, Frýdlant, Mládeže 884, příspěvková organizace tel. 482312078, fax 482312468, e-mail: gymfry@gymfry.cz Poslání, vize a strategie školy Gymnázium Frýdlant Poslání školy pro vzdělávací obor osmileté

Více

POKYNY PRO ZAMĚSTNANCE REXEL, BUILDING THE FUTURE TOGETHER

POKYNY PRO ZAMĚSTNANCE REXEL, BUILDING THE FUTURE TOGETHER POKYNY PRO ZAMĚSTNANCE REXEL, BUILDING THE FUTURE TOGETHER EDITORIAL Vážení kolegové, Svět kolem nás se mění rychle, přináší nové výzvy a příležitosti k rozvíjení nových efektivních řešení pro spotřebu

Více

Hodnocení zpravodajství

Hodnocení zpravodajství Hodnocení zpravodajství Připraveno exkluzivně pro Českou televizi Březen 2013 TNS Aisa 1 Pozadí výzkumu 2 Pozadí výzkumu Výzkum byl realizován prostřednictvím panelu domácností mymap, dotazování probíhalo

Více

Rámec digitálních kompetencí učitele

Rámec digitálních kompetencí učitele č. j. MSMT-23740/2018-2 Rámec digitálních kompetencí učitele Rámec digitálních kompetencí učitele popisuje specifické schopnosti učitelů v oblasti využívání digitálních technologií při vykonávání učitelské

Více

Co je Halas? zpracovává zpravodajskou i publicistickou. lze nalézt pestrou škálu rubrik a žánrů od zpravodajství a komentářů,

Co je Halas? zpracovává zpravodajskou i publicistickou. lze nalézt pestrou škálu rubrik a žánrů od zpravodajství a komentářů, Co je Halas? Halas je časopis studentů Fakulty sociálních studií. Jedná se o studentské nezávislé médium vydávané občanským sdružením Halas o.s., které tvoří studenti žurnalistiky a sociálních věd. Halas

Více

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 2014-2018 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Název: Dům dětí a mládeže Český Krumlov Adresa 1): Linecká 67, 381 01 Český Krumlov centrální pracoviště

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU. Předloha Prohlášení o hlavních zásadách pro udržitelný rozvoj

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU. Předloha Prohlášení o hlavních zásadách pro udržitelný rozvoj KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 25.5.2005 KOM(2005) 218 v konečném znění SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU Předloha Prohlášení o hlavních zásadách pro udržitelný rozvoj CS CS SDĚLENÍ

Více

Core Ideology Ideový záměr. Moravian Science Centre Brno

Core Ideology Ideový záměr. Moravian Science Centre Brno Core Ideology Ideový záměr Moravian Science Centre Brno Mysl není nádoba, kterou je třeba naplnit, ale oheň, který je třeba zapálit. Plutarchos Hodnoty, které se snažíme šířit, musíme nejprve sami zosobnit.

Více

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

Etický kodex. Jak mi může kodex pomoci? Proč je kodex důležitý? Kde mohu získat více informací?

Etický kodex. Jak mi může kodex pomoci? Proč je kodex důležitý? Kde mohu získat více informací? Etický kodex Tento kodex představuje náš závazek dodržovat odpovědné obchodní postupy a naplňovat nebo dokonce překonávat legislativní požadavky, které se nás týkají. Ukazuje způsob, jakým v Providentu

Více

Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček

Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček Platnost a účinnost: od 1.1.2015 Vypracovala: Marie Vondráčková Schválila: Funkce: MUDr. Jana Tytlová ředitelka Počet stran:

Více

Etický kodex sociálního pracovníka České republiky

Etický kodex sociálního pracovníka České republiky Etický kodex sociálního pracovníka České republiky Preambule 1. Sociální práce je profese a akademická disciplína, která podporuje sociální změnu, sociální rozvoj, řešení problémů v mezilidských vtazích,

Více

Časové vymezení Vyučovací předmět Hudební výchova je vyučován s hodinovou časovou dotací ve všech ročnících 1. stupně.

Časové vymezení Vyučovací předmět Hudební výchova je vyučován s hodinovou časovou dotací ve všech ročnících 1. stupně. Vzdělávací oblast: UMĚNÍ A KULTURA HV15 Oblast zahrnuje vyučovací předměty: Hudební výchova Výtvarná výchova Hudební výchova Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové vymezení Vzdělávací obsah předmětu

Více

Správní poplatek ve výši 5.000,- Kč byl zaplacen na účet číslo /0710 pod variabilním symbolem dne

Správní poplatek ve výši 5.000,- Kč byl zaplacen na účet číslo /0710 pod variabilním symbolem dne Rada pro rozhlasové a televizní vysílání Skřetova 44/6 120 00 Praha 2 V Praze dne 15.2.2018 i LířLl 1. IDY 1 pro rozhlasové a televizní vysílání Jednoznačný identifikátor 3R:.L ÍM.. DO5LGD:;E: I 5-02-

Více

Informační predátoři, aneb, jak se účinně bránit. PhDr. Jindra Planková, Ph.D. Ústav informatiky, FPF Slezská univerzita v Opavě

Informační predátoři, aneb, jak se účinně bránit. PhDr. Jindra Planková, Ph.D. Ústav informatiky, FPF Slezská univerzita v Opavě Informační predátoři, aneb, jak se účinně bránit PhDr. Jindra Planková, Ph.D. Ústav informatiky, FPF Slezská univerzita v Opavě Brány otevřeny šelmy vypuštěny Hlavní myšlenkou otevřenosti je odstranění

Více

Letmý pohled na Evropskou investiční banku

Letmý pohled na Evropskou investiční banku Letmý pohled na Evropskou investiční banku Jako banka EU poskytujeme finanční prostředky na životaschopné a udržitelné investiční projekty v Evropě i mimo Evropu a nabízíme odborné poradenství. Našimi

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období 2016-2020 LIBEREC, listopad 2015 Obsah Úvod...3 I. Prioritní

Více

STRATEGIE ČRDM PRO LÉTA 2012 2020

STRATEGIE ČRDM PRO LÉTA 2012 2020 STRATEGIE ČRDM PRO LÉTA 2012 2020 ČESKÁ RADA DĚTÍ A MLÁDEŽE PRIORITNÍ OBLAST I Hájení zájmů ČRDM bude hlavním partnerem státu v oblasti politiky a koncepce neformální výchovy a vzdělávání a respektovanou

Více

Naše zásady podnikání

Naše zásady podnikání Chceme být úspěšnou a důvěryhodnou společností Naše zásady podnikání Proto děláme věci jednoduše s důrazem na smysluplnost, osobní odpovědnost každého z nás a férový přístup. Abychom dosáhli tohoto cíle,

Více

Strategie NTK 2013 2019. Prezentace pro MŠMT

Strategie NTK 2013 2019. Prezentace pro MŠMT Strategie NTK 2013 2019 Prezentace pro MŠMT V Praze, dne 7. 4. 2013 Přehled Vize - mise Klíčové hodnoty Motto Východiska strategie Strategie struktura Fakta 2008 2012 Financování Závěr 2 Vize - mise My

Více

Výchovné a vzdělávací postupy vedoucí k utváření klíčových kompetencí:

Výchovné a vzdělávací postupy vedoucí k utváření klíčových kompetencí: Volitelný předmět KONVERZACE AJ Obecná charakteristika vyučovacího předmětu: Charakteristika vyučovacího předmětu: Vyučovací předmět Konverzace v anglickém jazyce vychází ze vzdělávacího oboru Cizí jazyk

Více

Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz. RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj

Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz. RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj Strategie Evropské unie Evropská unie připravuje strategii podpory regionů v novém programovacím

Více

Prezentační příležitosti pro VaVaI v síti Českých center v zahraničí. PhDr. Jan Závěšický generální ředitel

Prezentační příležitosti pro VaVaI v síti Českých center v zahraničí. PhDr. Jan Závěšický generální ředitel Prezentační příležitosti pro VaVaI v síti Českých center v zahraničí PhDr. Jan Závěšický generální ředitel Kdo jsme? Česká centra jsou příspěvkovou organizací Ministerstva zahraničních věcí zřízenou pro

Více

Směrnice compliance. koncern GOLDBECK

Směrnice compliance. koncern GOLDBECK Směrnice compliance koncern GOLDBECK ÚVODNÍ SLOVO VEDENÍ SPOLEČNOSTI Od založení společnosti v roce 1969 sdílíme v našem podniku společné hodnoty. Ty jsou základem našeho rozhodování. K pilířům naší společnosti

Více

ŠVP Základní školy Vidče 2. stupeň Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie

ŠVP Základní školy Vidče 2. stupeň Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie ŠVP Základní školy Vidče 2. stupeň Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Informatika 2. stupeň Obsahové, časové a organizační vymezení Informatika je zařazena jako samostatný předmět v

Více

Kodex chování YIT. jak jednáme v souladu s našimi sdílenými hodnotami a pravidly

Kodex chování YIT. jak jednáme v souladu s našimi sdílenými hodnotami a pravidly Kodex chování YIT jak jednáme v souladu s našimi sdílenými hodnotami a pravidly 1 Obsah Vážený čtenáři 1 Poslání, vize a hodnoty základ způsobu práce YIT... 4 2 Principy vedení... 5 3 Vztahy společnosti

Více

3 více. Vliv zásahu mediálními obsahy na postoje publika. Evropa. Média. Rok 2015 ve světě, ČR a médiích. přes milion imigrantů 3 více, než 2014

3 více. Vliv zásahu mediálními obsahy na postoje publika. Evropa. Média. Rok 2015 ve světě, ČR a médiích. přes milion imigrantů 3 více, než 2014 Vliv zásahu mediálními obsahy na postoje publika Lea Michalová MEDIAN, FSV UK Rok 2015 ve světě, ČR a médiích Evropa přes milion imigrantů 3 více, než 2014 Média Duben říjen 2015 5503 obsahů o imigraci

Více

4.1. Organizační schéma ČT v Praze

4.1. Organizační schéma ČT v Praze 4.1. Organizační schéma ČT v Praze GENERÁLNÍ ŘEDITEL ČESKÉ TELEVIZE Rady ČT PRÁVNÍ ÚTVAR KOMUNIKACE Odd. pro kolektivní správu Produkce Self promotion Mediální partnerství a spolupráce PR Servis Grafika

Více

Connecting Markets Profil společnosti

Connecting Markets Profil společnosti Connecting Markets Profil společnosti Naše přepravní soustava propojuje energetické trhy již více než 40 let. Je zárukou bezpečnosti a spolehlivosti, provozní dokonalosti a inovativních řešení, které

Více

ŠVP ZŠ HOSTĚRADICE Vydáno dne č. j. ZSHost/36 /2016

ŠVP ZŠ HOSTĚRADICE Vydáno dne č. j. ZSHost/36 /2016 ŠVP ZŠ HOSTĚRADICE Vydáno dne 30. 8. 2016 č. j. ZSHost/36 /2016 Obsah 1. Identifikační údaje 1. 1. Název školního vzdělávacího programu 1. 2. Předkladatel základní údaje 1. 3. Zřizovatel školy 1. 4. Platnost

Více

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz Co je Vinegret.cz Vinegret.cz je mladý portál, který přináší různorodé informace o České republice v ruském jazyce. Našimi čtenáři jsou cizinci

Více

NADAČNÍ FOND PROPOJENI

NADAČNÍ FOND PROPOJENI NADAČNÍ FOND PROPOJENI Agenda: Důvody vedoucí k založení nadačního fondu Cíle nadačního fondu Principy a procesy Projekty Časový harmonogram činností Přispěvatelé nadačního fondu Správní rada, sídlo, bankovní

Více

Dbslh. Predmluva k s. vydani... 13

Dbslh. Predmluva k s. vydani... 13 Dbslh Predmluva k s. vydani.................................... 13 Prvni cast PREDBEZNEPOZNAMKY 1. Uvod.... Pfedmet studia. Struktura knihy. Temata a otazky masove komunikace Cleneni kapitol..........

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) 7. ročník základní

Více

Technická praktika. Oblast

Technická praktika. Oblast 5.20.10 Počet vyučovacích hodin za týden Celkem 1. ročník 2. ročník 3. ročník 4. ročník 5. ročník 6. ročník 7. ročník 9. ročník 0 0 0 0 0 2 3 2 2 9 Volitelný Volitelný Volitelný Volitelný Název předmětu

Více

Strategie vztahu muzea k veřejnosti

Strategie vztahu muzea k veřejnosti Projekt oblasti podpory OP VK Další vzdělávání Strategie vztahu muzea k veřejnosti Alexandra Brabcová metodika přednášky Projekt oblasti podpory OP VK Další vzdělávání STRATEGIE MUZEA VE VZTAHU K VEŘEJNOSTI

Více

Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko

Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko KVALITA JE ZÁKLADEM NAŠÍ FIRMY JAKO PŘEDNÍ POTRAVINÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI ZAMĚŘENÉ NA VÝŽIVU A ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL Nestlé Česko a Slovensko usiluje o vytváření dlouhodobě

Více

Principy komunitního plánování vzdělávání v ORP Rožnov pod Radhoštěm

Principy komunitního plánování vzdělávání v ORP Rožnov pod Radhoštěm Principy komunitního plánování vzdělávání v ORP Rožnov pod Radhoštěm Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Rožnov pod Radhoštěm, r. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000501. Tento projekt je

Více

INSTITUT CIRKULÁRNÍ EKONOMIKY, Z. Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 PRO SVĚT, KDE ODPAD JE ZDROJEM.

INSTITUT CIRKULÁRNÍ EKONOMIKY, Z. Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 PRO SVĚT, KDE ODPAD JE ZDROJEM. INSTITUT CIRKULÁRNÍ EKONOMIKY, Z. Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 PRO SVĚT, KDE ODPAD JE ZDROJEM. O NÁS Institut Cirkulární Ekonomiky je nevládní nezisková organizace zřízená pro rozvoj cirkulární ekonomiky v podmínkách

Více

MEZINÁRODNÍ CENA VÉVODY Z EDINBURGHU

MEZINÁRODNÍ CENA VÉVODY Z EDINBURGHU MEZINÁRODNÍ CENA VÉVODY Z EDINBURGHU Oceňujeme mladé lidi, kteří se nebojí velkých cílů. /DofE/ Mise DofE rozvoj osobnosti mladých lidí ve věku 14 24 let příprava na život a budoucí kariéru získání nových

Více

Dlouhodobý plán školy

Dlouhodobý plán školy Základní škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace Dlouhodobý plán školy 2017-2019 Ing. Pavla Kopeluková Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2017-2019 Oblast řízení a správy - udržovat

Více

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy?

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? KONFERENCE KNIHOVNY SOUČASNOSTI 2012 Pardubice, 13.9.2012 Mgr. Petr Čáp Občanské vzdělávání Demokracie se opírá

Více

televize pro kraje, města a obce televize pro všechny generace

televize pro kraje, města a obce televize pro všechny generace televize pro kraje, města a obce televize pro všechny generace Regionální televize CZ s.r.o. Navrátilova 666/7 110 00 Praha 1 Tel.: +420 777 644 118 e-mail: info@ www. O televizi jsme jedinou celoplošnou

Více

8361/17 mp/kno 1 DG B 2B

8361/17 mp/kno 1 DG B 2B Rada Evropské unie Brusel 25. dubna 2017 (OR. en) 8361/17 VÝSLEDEK JEDNÁNÍ Odesílatel: Generální sekretariát Rady Datum: 25. dubna 2017 Příjemce: Delegace Č. předchozího dokumentu: 7783/17 + ADD 1 Předmět:

Více

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky.

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. ! PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION PROTEBElive super! zážitky MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. PROTEBElive PROTEBElive PROTEBElive PŘÍNOS DESIGN PARKU

Více

Proto si dovolujeme požádat Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení souhlasu s následujícími změnami:

Proto si dovolujeme požádat Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení souhlasu s následujícími změnami: Rada pro rozhlasové a televizní vysílání Škrétova 44/6 120 00 Praha 2 V Mostě dne 30.6. 2016 Žádost o udělení souhlasu se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci dle 21 odst. 1 písm. d) zákona

Více

Formativní hodnocení. Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor. Praha OP Hodnocení

Formativní hodnocení. Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor. Praha OP Hodnocení Formativní hodnocení Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Praha 1. 11. 2017 OP Hodnocení Proč se formativním hodnocením zabýváme I. Neexistuje žádný jiný tak jednoznačně prospěšný způsob, jak

Více

Muzeum média veřejnost

Muzeum média veřejnost Muzeum média veřejnost Ivana Havlíková, Centrum pro prezentaci kulturního dědictví www.nm.cz Public relations? PR/Vztahy s veřejností/reputation management udržování vztahů s veřejností udržování vztahů

Více

Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA)

Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA) Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA) PŘEDSTAVENÍ AGENTURY 2016 Bezpečnost a ochrana zdraví při práci je věcí každého z nás. Cenná pro Vás. Přínosná pro firmu. Kdo jsme

Více

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb Samota 224, 270 33 Jesenice, IČ 71209867 Tel.: 313 599 219, e-mail: sunkovsky@domovjesenice.cz, www.domovjesenice.cz -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Proč potřebujete certifikaci v oblasti eidas? Ing. Jarmil Mikulík, náměstek pro zkušebnictví, vedoucí projektu eidas

Proč potřebujete certifikaci v oblasti eidas? Ing. Jarmil Mikulík, náměstek pro zkušebnictví, vedoucí projektu eidas Proč potřebujete certifikaci v oblasti eidas? Ing. Jarmil Mikulík, náměstek pro zkušebnictví, vedoucí projektu eidas Agenda Agenda Kdo a proč? Jak a kde? Kdo jsme? Co děláme? Kdo a proč? Kdo a proč? Povinnost

Více