Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A verze G5.45a 2010 MTJ Service, s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A verze G5.45a 2010 MTJ Service, s.r.o."

Transkript

1

2 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A verze G5.45a Vydavatel MTJ Service, s.r.o. Spolupracovali Ing. Pavel Huňk a Bc. Mirek Pavlík Petr Málek Petr Šebela Kateřina Cvrk alová Grafický návrh Ing. Martin Tajovsk ý Koordinační práce MTJ Service, s.r.o. Vytvořil MTJ Service, s.r.o.

3 Obsah 3 Obsah Kapitoly Část I Verze G5.45A 2 Část II Bez vazby na modul 4 Část III Zboží a ceny 8 Část IV Kontakty 12 Část V Marketing a Operativa 20 1 Spisová spužba Synchronizace s MS... Outlook 22 3 Příležitosti Proaktivní dokumenty Část VI Nabídky 28 Část VII Zakázkový systém 31 1 Přijaté objednávky Vystavené objednávky Dodací listy Došlé faktury Vystavené faktury Servisní zásahy Doplňky fakturace... (banky, zápočty, plánování) 50 8 Opravy Konfigurace Ekonomický most Část VIII Sklad 56

4 4 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A 1 Prodej pultový Část IX Logistika 63 Část X Projekty 68 Část XI Internetová nadstavba 72 Část XII Výroba 74 Část XIII Systém 76 Část XIV Export dat 79 Index MTJ Service, s.r.o.

5 NEČEKANĚ KOMPLEXNÍ CRM

6 Verze G5.45A Část I

7 Verze G5.45A 1 2 Verze G5.45A Novinková dokumentace je zaměřena na popis nových funkcí a změn v nejnovějších verzích systému Soft-4-Sale. Zpracované verze: verze G5.45A byla vydaná v jazykových verzích: česká, slovenská, maďarská, polská.

8 Bez vazby na modul Část II

9 Bez vazby na modul 2 4 Bez vazby na modul České prostředí windows v Soft-4-Sale (nastavení serveru) V případě, že jste se setkali s následujícím problémem, přikládáme jeho řešení. Ve firmě je nainstalován Windows 2008 server. Veškerá instalace probíhala tak, že všude, kde to šlo byla volena čeština, české prostředí. Přesto po instalaci Soft-4-Sale se v dialogových oknech, ale i v zapisovaných datech namísto českých znaků objevují "paznaky". Po instalaci klienta v síti na jiný počítač, se tyto "paznaky" v dialozích a datech objevují i tam. Zajímavé je, že na tomtéž NB je již z dřívějška instalován satelit, který je naprosto v pořádku => na jednom počítači jsou dva S4S. Jeden OK, druhý s rozbitou češtinou! V záložce "Správa" zůstala nastavena Angličtina (Spojené státy). I po přenastavení této poslední volby však S4S i data zůstala rozdrbaná jak na serveru, tak na klientovi. Po UPGRADU serveru a znovu stažení verze na klienta se vše opravilo, dialogy i data. Řešení: V Ovládacích panelech v "Oblast a jazyk" musí být nastavena čeština na všech místech. - Formáty: Čeština (Česká republika) - zde je nejdůležitější Krátký formát data = d.m.rrrr - Místo: Česká republika - Klávesnice a jazyky / Změnit klávesnice / Výchozí jazyk zadávání: Čeština (Česká republika) - České - Správa / Změnit místní nastavení systému: Čeština (Česká republika) Úprava designéra Pokud má formulář přepínač záložek dojde k vybrání aktivního sub formuláře, a tím k načtení odpovídajících položek tohoto aktivního podformuláře. Při otevírání formuláře je možné pomocí designéra provést desingnové úpravy pro všechny podformuláře, které mají definované designové změny - při přepínání záložek již k dalším úpravám nedochází.

10 5 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Příležitosti - automat Do konfigurace Automatu vzniku příležitosti byly doplněny další parametry, dle kterých se bude generovat příležitost: Poptávka: Stav; Oblast Nabídka: Stav; Oblast; Suma nabídky > zvolená hodnota; MAkce: Typ; Oblast; Stav Spisová služba: Výsledek, Oblast Dále je možné vytvořit výběr podle více hodnot atributu např. automatticky generovat Příležitosti z Jednání Typu ((list=obch;nab

11 Bez vazby na modul 6 Pole pro výběr kontaktní osoby Funkce automatického doplnění při zapisování jména kontaktní osoby byla přidána na kartu Faktury vystavené, Objednávky vystavené, Servisního zásahu, Nabídky, Poptávky, Výdejky, Úkolu, Reklamace, Zakázky a Opravy. To znamená, že pokud začnete psát jméno osoby, hned se Vám zobrazí celé jméno, které stačí jen potvrdit pomocí tlačítka ENTER.

12 Zboží a ceny Část III

13 Zboží a ceny 3 8 Zboží a ceny Rozšíření exportu dealerského ceníku Došlo k rozšíření exportu dealerského ceníku o ceny v jiné měně. Jde o Tisk ceníku, kde je typ sestavy export dealerského ceníku. Cena dealer v zahraniční měně byla přidána do exportů: - CENIK\TISK CENÍKU -> export dealerského ceníku - STANDART\EXPORT DAT -> dealerský ceník

14 9 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Sloupec s check boxy Na kartě zboží/ záložka obchodní /záložka objednávky byl přidán sloupec s check boxy (zatržítko) na rámcové objednávky a to jak vystavené tak přijaté. Lze uživatelsky definovat i výchozí stav příznaků základní karty zboží Na kartě Konfigurace karty zboží (ZBOŽÍ / KONFIGURACE / POVINNÉ ÚDAJE KARTY ZBOŽÍ) lze vybrat i výchozí stav příznaků základní karty zboží. Není-li v konfiguraci vybrán konkrétní stav příznaku (je "šedý"), platí defaultní hodnota nastavena jako vlastnost konkrétního prvku (stávající funkčnost).

15 Zboží a ceny 10 Tisková sestava nad přehledem kurzů Nad přehledem kurzů je nová tisková sestava. Tato sestava se filtruje a řadí dle okna přehledu kurzů.

16 Kontakty Část IV

17 Kontakty 4 12 Kontakty Filtr Poznámka V přehledu firem, na kartě hledání firmy, v křížových tabulkách firem a tisku lze nyní vyhledávat podle poznámky v kontaktu. Zamknutí karty kontaktu Na kartu kontaktu byla doplněna možnost "zamknutí" karty pro editaci - editace bude možná jen po "odemknutí" karty kontaktu (podobně jako na kartě zboží funguje zámek).

18 13 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Vazba dotazníku na kontaktní osobu V systému byla doplněna vazba dotazníku na kontaktní osobu - na hlavní kartě kontaktní osoby bylo přidáno tlačítko osoby.,které promítá dotazníky určené pro

19 Kontakty 14 Rozšíření identifikace volajícího Menu identifikace volajícího bylo doplněno o vytvoření nového HD požadavku včetně zadání typu HD. Možnost zvolit HD požadavek byl přidán i do Přehledu telefonních čísel. Na kartě čísleníku Obchodníků a Zaměstnanců přidána možnost prokliku tel. čísel a ů.

20 15 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Filtrování dle pole CreditCheck v tisku přehledů a křížových tabulkách Do tisku přehledů a křížových tabulek byla doplněna možnost fiiltrování dle pole CreditCheck. Po kliknutí nad kartou kontaktu se zobrazí okno s aktuálním stavem pro danou firmu + možnost doplnění kódu (není povinné), tlačítko ukaž - zobrazí plnou, nebo free verzi na webu (podle vyplněného/nevyplněného kódu), tlačitko stáhni - stáhne aktuální informace ze serveru CreditCheck - cca 25 minut. Vyhledávání podle Credit Check na přehledu firem V přehledové sestavě přibylo nové pole pro filtrování dat, a to pole Credit Check, které prověřuje kreditní rizika konkrétního zákazníka.

21 Kontakty 16 Příznak ukončení na kartě úkolu Rozšíření plánu času o příznak ukončení a možnost zatržení tohoto příznaku na kartě úkolu pod záložkou plánování času. Pole pro výběr kontaktní osoby Funkce automatického doplnění při zapisování jména kontaktní osoby byla přidána na kartu Faktury vystavené, Objednávky vystavené, Servisního zásahu, Nabídky, Poptávky, Výdejky, Úkolu, Reklamace, Zakázky a Opravy. To znamená, že pokud začnete psát jméno osoby, hned se Vám zobrazí celé jméno, které stačí jen potvrdit pomocí tlačítka ENTER.

22 17 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Stát - povinný údaj na kartě kontaktu Stát byl přidán jako poviný udaj včetne voleb omezit na seznam na kartě kontaktu. zákazník,dealer,dodavatel,konkurent, Kontakt a Kontaktní osobu lze přidělit více střediskům. Prezenční listinu školení lze přidělit středisku. Na kartu prezenční listiny bylo doplněno pole umožňující výběr Střediska. V Přehledu je možno vybírat prezenční listiny (školení) pro určité středisko. Na kartu Kontaktní osoby bylo doplněno pole umožňující výběr Střediska z číselníku. Poklepáním na toto pole lze vybrat i více středisek současně. Filtrační kriterium na Přehledu kontaktních osob s tímto řetězcem počítá a umí v něm hledat.

23 Kontakty 18 Na kartu Kontaktu bylo doplněno tlačítko, které změní pole Středisko (STREDISKO ID) s možností výběru jednoho střediska z číselníku na pole Střediska (STREDISKO LIST) poklepáním na toto pole lze vybrat ze seznamu i více středisek současně. Filtrační kriterium na Přehledu kontaktů pak prohledává obě dvě tato pole, lze je tedy používat i kombinovaně.

24 Marketing a Operativa Část V

25 Marketing a Operativa 5 20 Marketing a Operativa Nové tlačítko Na kartě marketingového výběru firem, na záložce " " je nové tlačítko Po jeho promáčknutí dojde ke kontrole všech ových adres dostupných na kartách firem a osob. Pokud je některý z ů nevalidní, je zobrazen v seznamu, kde jej lze přímo opravit (opraví se tím přímo i v příslušném poli na kartě kontaktu nebo osoby). Tlačítkem kontrola lze provést opětovné překontrolování a aktualizaci seznamu.

26 21 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Vzorový hromadný dopis V případě, že se edituje zkopírovaný text (možná z Wordu) - nefunguje editace korektně. Proto byla editace doplněna na kartě vzorového hromadného dopisu o pole RTF. Tento RTF text lze použít v tiskových sestavách, nikoli v ech. Help-Desk Nad přehledem help deskových požadavků přibyla možnost výběru. Vznikl také nový generátor tvorby přijaté objednávky přímo z help-desku.

27 Marketing a Operativa Spisová spužba Osoba II v jednání V případě, že se jednání účastnila druhá osoba, je možné tuto osobu zapsat do kolonky Osoba II. Pokud bude toto pole vyplněno, objeví se u dané osoby záznam z jednání na základní kartě. Rozlišení, zda se jedná o osobu za jednání zodpovědnou či jen doprovodnou je ve zbarvení pozadí, osoba II má pozadí černé. 5.2 Synchronizace s MS Outlook Export jednání Systém nově umožňuje export obsahu jednání do MS Outlooku. Podmínkou, aby to dobře fungovalo je správná konfigurace, tzn.musí existovat vazba mezi S4S a MS Outlook. Konfiguraci nastavíme v menu marketing/synchronizace s MS Outlook.

28 23 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Po promáčknutí ikony se objeví formulář pro export obsahu jednání. Pokud se dohledá ová adresa, označí se barevně. V případě, že adresu nedohledá, je možné použít volbu import kontaktů. Tato funkce způsobí, že se zjistí z dané složky kontaktu v MS Outlooku všechny ové adresy a ty se zobrazí. Tlačítko EXPORT Vám obsah jednání připojí ke kontaktu. Možný je i opakovaný export jednání, zprávy se potom řadí sestupně.

29 Marketing a Operativa 24 Hromadná synchronizace Pro import ů pomocí hromadné synchronizace bylo rozšířeno vyhledávání tak, aby osoba / firma byla přiřazena dle více možných ových adres. V případě, že byla ová adresa zadána na kontaktu v poli jako další adresa za středníkem, systém tuto ovou adresu dříve nenalezl (pole FIRMA bylo prázdné).

30 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Příležitosti Přepočítávání příležitostí Na kartu příležitosti přibylo tlačítko pro přepočet jedné příležitosti tzn. hromadný výpočet jen pro platné, individuální přepočet nezávisle na stavu. 5.4 Proaktivní dokumenty Konfigurace času Pokud využívám proaktivní dokumenty ve spojení s příležitostmi nebo nabídkami, pak mi slouží jako připomenutí, že někdy v budoucnu (za týden, za měsíc) se k dané příležitosti/ nabídce budu muset vrátit. V takovém případě je vhodné, když se mi daná příležitost/ nabídka připomene ráno. Jestliže chci nastavit konkrétní hodinu připomenutí, v proaktivním dokumentu je ale předvyplněn aktuální čas. Do konfigurace Řízení proaktivit byla přidána sekce s možností nastavení předem definovaného času, který se při zapnuté volbě primárně nastaví.

31 Marketing a Operativa 26

32 Nabídky Část VI

33 Nabídky 6 28 Nabídky Výběr jednotky Na řádku nabídky je pro výběr jednotky combobox, který je naplněn alternativními jednotkami. Při výběru jiné alternativní jednotky se přepočítají příslušné položky. Nastavení rozpadu konstrukčního celku v Nabídce Při použití rozpadu konstrukčního celku v Nabídce do více úrovní (ne s typem řádku 18), byl nastaven hlavní celek typem řádku 15 a celek druhé úrovně typem 10 (stejně jako je to u PObj), jedotlivé položky celků budou s typem 1. Současná funkčnost nastaví po rozpadu takového konstrukčního celku jen hlavní celek jako typ 10, další celky vůbec nezapíše, zapíše jen jednotlivé položky s typem 1. Režim vložení prázdných řádků v nabídce Do konfigurace Formuláře tisku nabídky přibyl Režim zvýšení řádků s režimy: vypnutot, na dotaz, vždy bez dotazu. Uživateli je umožněno zvolit si výšku řádku dle jeho uvážení.

34 29 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A

35 Zakázkový systém Část VII

36 31 7 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Zakázkový systém Rozšíření pole FÁZE Rozšíření pole FÁZE jako combo box (výběr dle číselníku) ve výběrových kritériích v těchto přehledech: - přehled přijatých objednávek - přehled vystavených objednávek - přehled přijatých faktur - přehled vystavených faktur - přehled oprav Doplnění tiskové sestavy "přehled s DPH" Tisk pokladních transakcí - do tisk. sestavy "přehled s DPH" byly doplněny řádky s počátečním, konečným stavem pokladny přesně stejně jako je v předcházející sestavě "přehled". Čísleníky/Změna aktivní hlavičky V menu Čísleníky/Změna aktivní hlavičky přibyla posouvací lišta pro případ více hlaviček (ty poslední hlavičky se neukazovaly a muselo se celé okno roztáhnout).

37 Zakázkový systém 32 Rozšíření karty zakázky Vnitrofiremní dialog byl vložen pod záložku "OSOBNÍ" na kartě zakázky. Pokud je tedy na zakázku navázán vnitrofiremní dialog, zobrazí se Vám pod touto složkou. Vazba mezi poptávkou a přijatou objednávkou Ke kartě poptávky bylo přidáno pole z odkazem na přijatou objednávku. Do souvisejících dokladů byl přidán odkaz a to jak na straně poptávky, tak i přijaté objednávky.

38 33 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Povinný údaj na přijaté faktuře Datum "přijato" bylo doplněno ve fakturách přijatých jako povinný údaj. Rozpad n-té úrovně při generování Vobj z Pobj Doplněna funkčnost rozpadu konstrukčního celku n-té úrovně při generování samostatné VObj z PObj (ne hromadné). Elektronický přenos pohledávek do KB - "mojebanka" KB zavedla elektronické zpracování pohledávek. K tomu je potřeba získat ze S4S datový soubor se seznamem pohledávek. Na přehledu Vystavených faktur tedy vzniklo tlačítko "->CKM" pro vytvoření exportního souboru dle specifikace KB (pro aplikaci mojebanka, profibanka). Export reaguje na filtr přehledu, tzn. že se exportuje to, co vidím v přehledu.

39 Zakázkový systém 34 uživatel je v rámci exportu vyzván k zadání čísla smlouvy (povinný údaj - přiděluje KB, bez uvedení tohoto čísla aplikace KB soubor nepřijme) v podadresáři SAVE na stanici, kde byl export spuštěn, se vytvoří soubor, jehož název spojuje číslo smlouvy KB a datum vytvoření (například SML CKM). Export lze spouštět opakovaně. Je-li export spuštěn v jednom dni vícekrát, výsledný soubor se přepisuje!! (Po dokončení exportu se uživateli zobrazí informace, kam byl soubor uložen a jak se jmenuje). je-li v přehledu faktura, která eviduje záporný dluh (přeplacená) a má být zařazena do exportu, je v exportním souboru taková položka také uvedena, ovšem s částkou 0,- Kč (jelikož s takovou variantou KB zřejmě při tvorbě dokumentu nepočítala - ale v S4S může nastat) a poznámkou, že se jedná o zápornou pohledávku (bylo by dobré se takovým případům vyhnout už vhodnou filtrací přehledu faktur).

40 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Přijaté objednávky Zdroj - povinné pole V menu zakázky\přijaté objednávky\konfigurace byl přidán "zdroj" jako povinné pole přijaté objednávky. Kompletace konstrukčních celků Nad Přehledem zboží v přijatých objednávkách (lze spustit i jako Automatická úloha) vznikla nová funkce, která hlídá, zda je možné kompletovat celý konstruční celek. Při použití tlačítka "Dostupnost" následuje dotaz, zda se má vyhodnotit dostupnost "konstrukčních celků" (pro zboží, které přímo vidím v přehledu), nebo "konstrukčních prvků" (navíc se ještě všechny konstrukční celky rozpadnou na konstrukční prvky - tato varianta může trvat několik minut!!). Dostupnost konstrukčních prvků vezme všechno nedodané množství položek přijatých objednávek a provede rozpad konstrukčních celků na prvky (do úrovně zvolené v konfiguraci). Seřadí je vzestupně dle termínu dodání (p.termín na řádku položky nebo p. termín z hlavičky objednávky nebo požadovaný termín z hlavičky objednávky). Při shodě termínů je dalším třídícím kriteriem dle čísla přijaté objednávky vzestupně. Položky, u kterých není dohledán žádný z uvedených termínů jsou zařazeny na konec vzestupně podle čísla přijaté objednávky.

41 Zakázkový systém 36 Proti tomuto seznamu se postaví stav skladu (všechny "prodejní" sklady) a nedodané množství položek zboží ve vystavených objednávkách (bez ohledu na to, zda mezi VObj a PObj existuje nějaká vazba) seřazeny vzestupně dle termínu dodání (p.termín na řádku položky nebo p.termín z hlavičky objednávky nebo požadovaný termín z hlavičky objednávky). Následně dochází k přiřazování zboží "skladem" k položkám přijatých objednávek. Nejprve se řeší případné blokace, potom položky přijatých objednávek od "nejstarší". Položky jejichž množství lze 100% pokrýt skladovou zásobou jsou označeny stavem "SKLadem". Když "dojde" zboží na skladech, začne se přiřazovat zboží z položek vystavených objednávek a zapisuje zjištěné DATUM, kdy která položka bude dodána. Položky, kterým lze přiřadit vystavenou objednávku, na níž ale není dohledán termín, jsou označeny stavem BEZtermínu. Jakmile se vyčerpá i všechno zboží "na cestě" jsou zbývající položky přijatých objednávek označeny jako "NEobjednáno". V přehledu jsou dva nové sloupce "Dost%", "DostDat" Dost% - pro daný konstrukční celek zobrazuje z kolika procent jsou jeho prvky dostupné skladem DostDat - pro daný konstrukční celek zobrazuje kdy budou jeho prvky 100% dostupné. Datum (nebo stav) se zobrazuje podle "nejhoršího" prvku. SKLadem (všechny potřebné prvky jsou skladem) dd.mm.rrrr (potřebné prvky jsou objednány a je znám termín dodání posledního z nich) BEZ termínu (potřebné prvky jsou sice objednány, ale na některé z objednávek chybí termíny) NEobjednáno (některý z prvků chybí, ale není ani objednán). Na přehledu filtr "dostupnost KP", který při zapnutí zobrazí jen takové položky, jejichž dostupnost konstrukčních prvků je 100% - lze je tedy ihned složit či dodat. Na přehledu filtr "dostupnost KC", který při zapnutí zobrazí jen takové položky, které je možné alespoň částečně uspokojit ze skladových zásob (hodnota ve sloupci SKL. je větší než nula).

42 37 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Filtrace "konstrukční celek" Na přehled zboží v přijatých objednávkách byla doplněna možnost filtrace "konstrukční celek", aby bylo možno od sebe oddělit zboží, které je nebo není konstrukčním celkem. Přijaté objednávky

43 Zakázkový systém 38 Do systému byla doplněna konfigurace dotazu na dostupnost o přepínač dohledání zboží ve vystavených objednávkách "dle termínů" (stávající funkčnost = výchozí, potvrzený termín na řádku, potvrzený termín v hlavičce, požadovaný termín); "dle potvrzených termínů" (potvrzený termín na řádku, potvrzený termín v hlavičce); "jen dle potvrzeného termínu položky" (pouze potvrzený termín na řádku). jestliže nebude nalezena vystavená objednávka, která by pokryla požadavky, zobrazí se text "NEobjednáno" jestliže termín dle vybraného režimu není dohledán, zobrazí se text "BEZ termínu" Doplnění termínu dodávky sestavy do řádku přijaté objednávky podle nejdelšího termínu dílů z konstrukčního celku Protože se jedná o poměrně časově náročnou operaci (zjištění skladové dostupnosti včetně rozpadu konstrukčních celků), nelze tuto funkci aplikovat při každém vkládání zboží...

44 39 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Na Přehledu zboží v přijatých objednávkách v sekci Termíny bylo doplněno tlačítko (datum provedení posledního zápisu), která provede zapsání zjištěných stavů dostupnosti do pole P.TERMÍN na položce Přijaté objednávky. BEZtermínu, NEobjednáno nuluje datum na řádku P.TERMÍN datum nastavuje stejné datum do pole P.TERMÍN na řádku SKLadem zapíše do pole P.TERMÍN datum z pole TERMÍN (požadovaný zákazníkem) z hlavičky přijaté objednávky Reakce na změny P.TERMÍN v řádku přijaté objednávky: Jestliže se hodnota pole mění z NULL na datum - pak v poli Stav = NOVY-T Jestliže se mění hodnota datumu a DATNEW je větší DATOLD - pak v poli Stav = ZMENA-T Jestliže se mění hodnota datumu a DATNEW je menší nebo rovno DATOLD - pak v poli Stav = OK-T Jestliže se mění hodnota datumu na NULL (v případě že dostupností není zjištěno relevantní datum) - pak v poli Stav = ZMENA-T Jestliže je výsledkem dostupnosti SKLadem pak hodnota datumu P.TERMÍN = TERMÍN (z hlavičky) a v poli Stav = OK-T

45 Zakázkový systém Vystavené objednávky Generátor Prev! (převodky) Nad Přehledem zboží ve vystavených objednávkách byl doplněn generátor Prev! (převodky) podle nastaveného filtru (co "vidím" to přebírám). Tento generátor převádí do převodky aktuálně zobrazené (filtrované) zboží. Zboží musí být v ceníku skladovatelné.

46 41 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Konstrukční převodka z vystavené objednávky Při generování (konstrukční) převodky z vystavené objednávky byl doplněn dotaz o možnost vybrání pouze nedodaného množství z objednávky. Na dotazu jsou tři tlačítka ANO / POUZE NEDODANÉ / NE.

47 Zakázkový systém 42 Generátor Příjemky z vystavené objednávky Generátor Příjemky z vystavené objednávky (jednorázový) byl upraven přidáním nových funkcí i, aby se číslo objednávky zapsalo i do řádků příjemky (podobně jako to probíhá při generování příjemky z více vystavených objednávek). Automatická změna popisů a cen položek při změně dodavatele na vystavené objednávce Jako další je možnost využití přenosu informací o sekundárních dodavatelích přímo do karty vystavené objednávky. Podmínkou pro funkčnost je třeba mít zadané ostatní dodavatele na kartě zboží pod záložkou dodavatel. Systém následně reaguje na změnu dodavatele ve vystavené objednávce a na uživatelský dotaz přenáší popis a cenu dle zvoleného dodavatele.

48 43 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A

49 Zakázkový systém Dodací listy Možnost filtrace Do přehledu zboží na dodacích listech byla doplněna možnost filtrace na řádky typu tisku 10, : - do výběrových kritérií přidán příznak s popisem "texty" - bublina: nadpisy(10,15,20) + informativní texty (16-19)) - výchozí stav bude neaktivní Uživatelsky volitelná možnost volby generování výdejky Pokud existuje dodací list o deseti položkách a já vygeneruji výdejku a provedu ji pouze na 5 položek, systém při generování dalších výdejek zjistí, že již existuje odkaz na výdejku a nabídne dvě řešení přenosu zboží do výdejky a to buď kompletní opis dodacího listu nebo pouze to co je nevydané.

50 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Došlé faktury Typ Rev-Charge U pole Rev-Charge neexistuje číselník, pole je plněno přednastavenými hodnotami. Dle nového zadání byl přidán nový příznak kód "10" jako další typ Rev.Charge do konfigurace a na kartu přijaté faktury. Jedná se o režim přenesení daňové povinnosti ( 92a) odběratel zboží nebo příjemce služeb (na daňovém přiznání DPH je to řádek na výstupu 10,11). 7.5 Vystavené faktury Aktualizace pole CENA S DPH Při generování vystavené faktury z Přijaté objednávky se při přenosu řádků aktualizuje pole CENA S DPH.

51 Zakázkový systém 46 Sloupec "odloženo2" Do přehledu faktur vystavených i přijatých byl doplněn sloupec "odloženo2" + možnost nastavení sloupce "odloženo2" pomocí designera s možností editace přímo v přehledech faktur. Splatnost na faktuře - konfigurovatelná Do fakturace byla přidána konfigurace Datumu splatnosti po-pa pokud bude aktivní, systém při výpočtu data splatnosti přeskočí so a ne a použije nejbližší pondělí. Konfiguraci najdete zde: Zakázky/Vystavené faktury/konfigurace/konfigurace splatnosti faktur konfigurovatelná volba dle příznaku vypnutí/zapnutí v konfiguraci splatnosti fakturace

52 47 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Elektronický přenos pohledávek do KB - "mojebanka" KB zavedla elektronické zpracování pohledávek. K tomu je potřeba získat ze S4S datový soubor se seznamem pohledávek. Na přehledu Vystavených faktur tedy vzniklo tlačítko "->CKM" pro vytvoření exportního souboru dle specifikace KB (pro aplikaci mojebanka, profibanka). Export reaguje na filtr přehledu, tzn. že se exportuje to, co vidím v přehledu. uživatel je v rámci exportu vyzván k zadání čísla smlouvy (povinný údaj - přiděluje KB, bez uvedení tohoto čísla aplikace KB soubor nepřijme) v podadresáři SAVE na stanici, kde byl export spuštěn, se vytvoří soubor, jehož název spojuje číslo smlouvy KB a datum vytvoření (například SML CKM). Export lze spouštět opakovaně. Je-li export spuštěn v jednom dni vícekrát, výsledný soubor se přepisuje!! (Po dokončení exportu se uživateli zobrazí informace, kam byl soubor uložen a jak se jmenuje). je-li v přehledu faktura, která eviduje záporný dluh (přeplacená) a má být zařazena do exportu, je v exportním souboru taková položka také uvedena, ovšem s částkou 0,- Kč (jelikož s takovou variantou KB zřejmě při tvorbě dokumentu nepočítala - ale v S4S může nastat) a poznámkou, že se jedná o zápornou pohledávku (bylo by dobré se takovým případům vyhnout už vhodnou filtrací přehledu faktur).

53 Zakázkový systém Servisní zásahy Hodnocení zakázek x interní přefakturace Promáčknutím tlačítka na kartě zakázky se nezapočítává "VÝNOS" k výnosové zakázce. Nezobrazují se "interní doklady" na kartě zakázky. Řešení: 1) Stávající "Interní doklad" přejmenován na "Interní náklad" (včetně popisů případných generátorů!! a popisku v Konfiguraci kalkulace výnosů a nákladů zakázek) 2) Na kartu zakázky bylo doplněno zobrazování a možnost filtrace "Interní náklad", "Interní doklad" 3) Do Konfigurace kalkulace výnosů a nákladů zakázek doplněny do sekce výnosů i nákladů "Interní faktura" a "Interní doklad" Jestliže je v Konfiguraci kalkulace výnosů a nákladů zakázek zapnutý příznak "Interní faktura" případně "interní doklad" započítávají se VÝNOSY do odpovídající ZAKÁZKA V. a NÁKLADY do odpovídající ZAKÁZKA N. uvedené na kartě dokladu.

54 49 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Pole FÁZE Mezi povinné údaje je nově přidáno i pole FÁZE - nutno nastavit / zapnout. Servisní zásah - doplnění Po doplnění nebo i po změně obchodníka na řádku servisního zásahu se vyplní nebo změní středisko (na řádku servisního zásahu) podle číselníku OBCHODNÍCI.

55 Zakázkový systém Doplňky fakturace (banky, zápočty, plánování) Filtrace podle datumu PŘIJATO Na došlé faktuře byla doplněna možnost filtrace podle datumu PŘIJATO. Poté je možné ve speciálních sestavách (ZAKÁZKY / STATISTIKY / SPECIÁLNÍ FINANČNÍ SESTAVY) filtrovat faktury dle pole PŘIJATO, a tak i zkontrolovat podklad pro DPH. Zapisování plateb v bankovním výpise V případě, že je v bankovním výpise u položky uveden příznak i datum ZAPSÁNO a není u některých faktur v "platbách" žádný záznam, je potřeba upravit režim zapisování plateb tak, aby před označením položky v bankovním výpise jako ZAPSANÉ došlo ke kontrole, zda skutečně v tabulce plateb existuje příslušný záznam. Rozhodnými kriterii je datum platby, částka, číslo a pozice bankovního výpisu.

56 51 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Automatické doplnění účtu na banovním výpise V případě, že využíváte ekonomický modul, máte nyní možnost nadefinovat účty k jednotlivým oblastem v menu Ekonomika/účetní doklady/konfigurace/paramtery převzetí faktur přijatých a poté se Vám na bankovním výpise pro danou oblast automaticky doplní i účet.

57 Zakázkový systém 52 Filtrační kritérium STŘEDISKO V tiskové sestavě pro banku ZAKÁZKY / STATISTIKY / SPECIÁLNÍ TISKOVÉ SESTAVY bylo přidáno filtrační kriterium STŘEDISKO pro filtrování speciálních finančních sestav.

58 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Opravy Karta Opravy Na kartu opravy byla doplněna reakce na Vyhledávací poklepnutí na pole Výrobní číslo v řádku opravy - modifikace zdroje dat - hledat řetězec v následujících polích karty zařízení: SERIAL ID, MAT ID, SERIAL TYP, ZAKAZKA ID, FIRMA ID, FIRMA OBJ, KOD VYROBA, EP ID. Pro funkci vyhledávací poklepnutí byla vytvořena sekce pro kartu opravy - ze seznamu polí se vytvoří vyhledávací kritérium - hledání řetezce v cca 8 polích.

59 Zakázkový systém Konfigurace Konfiguraci schvalovacích procesů V konfiguraci schvalovacích procesů byl nastaven sloupec T, který umožňuje zvolit, ve kterém schvalovacím kroku je možné dokument tisknout. Přednastaveno je tisknout ve všech krocích. Pokud je schvalovací proces odškrtnut, není možné kartu dokumentu vytisknout ani zobrazit v náhledu. Při stavu, kdy není dokument možné vytisknout se při pokusu o tisk zobrazí informace proč nelze tisknout Ekonomický most Nástroj pro zjištění rozdílů mezi doklady Byl vytvořen nástroj (robot), který zjistí rozdíl mezi přenesenými doklady do účetního systému Pohoda s doklady v S4S. Tento nástroj kontroluje základní doklady - Přijaté/ Vystavené faktury, sklad, pokladnu. Je možné filtrovat dle data. Přidáno řazení, detailní popis důvodu (zatím je řešeno pouze IDIE). Jsou předpřipraveny funkce pro kontrolu chybějících dokladů i s vyplněným IDIE. Zatím tento nástroj řeší pouze doklady, které nemají v S4S zapsanou informaci o dávce (IDIE). Přenos pole "Datum přijetí" Most do Pohody byl upraven tak, aby přenášel i nové pole "Datum přijetí" na došlé faktuře. Pokud je vyplněno datum přijetí zapíše se do data doručení/data účetního případu.

60 Sklad Část VIII

61 Sklad 8 56 Sklad Množství na převodkách Množství na převodkách - při zadávání nových řádků do převodky se po uložení řádku zapíše do množství všechno, co je momentálně skladem! ŘEŠENÍ: Do konfigurace převodek byl přidán příznak "Nedoplňovat skladové množství". Jestliže je příznak vypnutý, pak se při ručním zadávání položek vždy doplní množství položek na daném skladě. Jestliže je zapnutý doplňuje se do množství "jednička". Optimalizace fungování informace o zboží na cestě Aby tento údaj byl aktuální, je nutné vždy provést přepočet. To je docela nepraktické a snižuje to spolehlivost samotného údaje. Ani použití funkce Automatické akce to moc neřeší. Ideální stavem by bylo, kdyby tento údaj byl vždy aktuální. Proto lze v konfiguraci příjemek i výdejek nastavit, zda se má při provedení těchto dokladů provést přepočet požadavků na zboží, resp. zboží na cestě.

62 57 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Rozdělení nákladů pomocí ikony "drápy" Pokud existuje na příjemku více přijatých faktur např.jedna za zboží a druhá za dopravu jsme schopni je propojit pomocí tlačítka. Avšak už nejsme schopni zjistit, jakou částku dopravy jsme přidělili konkrétní příjemce pokud chceme FP za dopravu rozpustit do více příjemek. Seznam vazebních faktur na příznaky byl upraven následovně: > = přímá vazba x = vazba z "drápů" K rozdělení nákladů jsou potřeba následující kroky: 1. Na kartě přijaté faktury je třeba pomocí drápů zajistit propojení souvisejících dokladů (přijaté faktury s příjemkami). 2. Systém provede po promáčknutí tlačítka ZAPIŠ propojení mezi doklady. (Systém navrhne rozdělení částky do všech příjemek a záleží na uživateli, jak rozloží částku na příjemky). 3. Dále je třeba provést ještě editaci příjemky. Přes zadání systémového hesla pokud není jinak je abc je třeba do pole skutečně zapsat hodnotu 0 a promáčknout tlačítko PLUS. 4. Po zadání hodnoty a přepočtení skladového dokladu systém uživateli zobrazí, jaká částka je z položek a jaká částka je z faktur. 5. Posledním krokem je promáčknutí pole Rozděl které povýší jednotlivé položky příjemky.

63 Sklad 58 Rezervace u výdejky nad přijatou objednávkou Je-li nad Přijatou objednávkou zjištěna přítomnost rezervace, při vytváření výdejky se objeví uživateli další dotaz se třemi volbami - "dle rezervací", "z výchozího skladu", "Zrušit". "dle rezervací" - vygeneruje se tolik výdejek v přípravě, kolik různých skladů existuje v související kartě rezervace (všechny výdejky zůstanou otevřeny pro editaci, případně provedení) "z výchozího skladu" - stávající funkčnost (výchozím skladem se rozumí takový, který má v číselníku skladů zatržen příznak "1.") "Zrušit" - návrat bez vytvoření výdejky

64 59 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Modifikace na konstrukční převodce Doplnění pohledu na skladovou dostupnost v rámci modifikace konstrukčních celků na konstrukčních převodkách sestavením. Tlačítkem na kartě převodky je možné připravit modifikaci VŠECH položek převodky v případě, kdy tato karta ještě není naplněna a nad touto tabulkou je poté možné zobrazit skladovou dostupnost prvků na skladě, který je uveden na převodce. Zboží v dostupnosti se zobrazuje kumulovaně (jeden prvek se může v rámci převodky vyskytovat několikrát!!). Po promáčknutí tlačítka Dostupnost se zjistí dostupnost zboží na skladech dle tohoto okna Modifikace. V comboboxu, na kartě Modifikace lze zajistit zobrazení skladového množství Pomocí nastavení tzv. Výběrů zboží volba "Nautrální" v menu ZBOŽÍ / KONFIGURACE / VÝBĚRY ZBOŽÍ.

65 Sklad 8.1 Prodej pultový Doplnění automatického rozdělení Prodejky Doplněno automatické rozdělění při provedení Prodejky s možností konfigurace: finančně převládající oblast doplňovat do faktury rozdělení negenerovat rozdělení generovat automaticky vždy rozdělení generovat jen je-li více oblastí rozdělení výnosů a oblast přepisovat automaticky bez dotazu uživateli neotvírat okno s rozdělením? 60

66 61 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Předvyplnění pole STŘEDISKO Do NASTAVENÍ PARAMETRŮ PRODEJE byla doplněna možnost výběru Střediska, které by se uživateli potom automaticky doplňovalo i na pořízené prodejky (i prostřednictvím "Prodejního terminálu")

67 Logistika Část IX

68 63 9 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Logistika Řazení záznamů na Kartě zařízení Řazení záznamů na Kartě zařízení - záložka servisní zásahy (szásah) " je chaotická není zřejmé, podle čeho jsou záznamy seřazeny. Proto bylo upraveno řazení karty zařízení záložky szásah následovně. Shora jsou nejprve vidět NEDOKONČENÉ servisní zásahy (nemají vyplněn příznak vedle pole Provedeno, seřazené podle TERMÍN vzestupně - tedy v pořadí, jak by se měly realizovat. Potom následují DOKONĆENÉ servisní zásahy seřazené podle data HOTOVO sestupně - tedy nejprve ty co byly realizovány jako poslední... a dál do historie. Kniha zařízení Do konfigurace modulu Knihy zařízení bylo přidáno omezení na změnu výrobního čísla povolit změnu na dotaz + definici příst.práv (kdo může změnu udělat). Návrh řešení : - na číselník Typy závad a úkonů (konfigurace modulu Karty zařízení a servis) snížit přístupová práva na V4 - snížit příst.práva Změny karty zařízení na V4 - do konfigurace modulu výrobních čísel přidat definici uživatelů, kteří můžou změnit pole Výrobní číslo - při změně dat v poli VÝROBNÍ ČÍSLO se zobrazí následující hlášení (všem uživatelům, kteří budou mít nastavena práva na změnu). Řešení : -> definice uživatelů + definice přístupových práv pro změnu výrobních čísel je v Konfiguraci povinných údajů karty zařízení (Logistika-Kniha zařízení a servis-konfiguracepovinné údaje karty zařízení)

69 Logistika 64 -> práva na změnu výr.čísla lze definovat výčtem uživatelů nebo nastavením přístupových práv - tzn. že pokud je uživatel definován NEBO má příslušná přístupová práva, může výrobní číslo změnit -> uživatelé, kteří budou mít nastavena přístupová práva na V4 (zemezení přístupu do konfigurace výr.čísel) a nebudou uvedeni v konfiguraci změny výrobních čísel, nebudou moci změnit výrobní číslo. Karta zařízení Při zadání neexistující firmy do pole Zákazník na kartě zařízení dojde k otestování, zda jde o nového zakazníka + otevření karty kontaktu pro jeho vyplnění jako je tomu u jiných dokumentů. Tisková sestava nad Přehledem komponent zařízení s výrobními čísly Byla vytovřena nová sestava přehledu nad formulářem "Přehledem komponent zařízení s výrobními čísly". Zobrazuje otisk tohoto formuláře včetně řazení. Tisková sestava "Seznam měřidel" Má-li zařízení s výrobním číslem více událostí stejného TYPu, pak se na tiskové sestavě "Seznam měřidel" dostupné v "Tisk přehledu zařízení" (parametry tisku evidence výrobních čísel) zobrazují všechny.

70 65 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Nyní je v tiskové sestavě možnost zobrazování pouze poslední události, která má příznak "P". Příznak "P" u události se mění automaticky. Je-li u zařízení vytvořena událost stejného typu, jaký už u zařízení existuje, je "stará" událost označena jako neplatná. Na tiskové sestavě se pak zobrazují pouze události s příznakem "P". Existuje-li u zařízení více "platných" událostí (ale typově rozdílných), zobrazí se jako samostatné řádky se shodným číslem zboží a výrobním číslem. Generátor REZ! nad kartou reklamace Do systému byl doplněn generátor Rezervace nad kartou reklamace, tlačítko pro otevření karty Rezervace, příznak a množství REZ na řádku reklamace. Rezervované množství je možné filtrovat pomocí filtrace "rezervované" v Přehledu zboží v reklamacích.

71 Logistika 66 Konfigurace záručních listů Do Záručních listů přibyla nová volba konfigurace a povinné údaje karty záručních listů, kde lze označit pole - odběratel, zakázka, fáze, faktura.

72 Projekty Část X

73 Projekty Projekty Generování nového úkolu nad projektem Při generování jednání nad kartou projektu existuje nyní možnost generování úkolu nad kartou projektu. Dalšími změnami v menu Projekty jsou: Přídání datumového pole na základní kartu projektu (realizace) Přehled projektů rozšířen o filtrační kriterium realizace od -do Rozšíření zakladní karty projektu o pole zakázka Doplnění pole Spolupracující, kde můžete vybrat jednotlivá jména nebo celé skupiny a je možné projekt filtrovat dle jednotlivých činností pomocí pole Filtr dokumentů

74 69 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Tisková sestava projektu standard byla rozšířena o pole s evidencí příloh, o detail členěný úkoly a detail členěný jednání a řazení dle nejstaršího přenášet pole do zvláštního subformu Možnost filtrování a sledování projektů V projektech byla vylepšena možnost filtrování a sledování projektů a činností vzhledem k jejich stavu rozpracovanosti a termínům: možnost sledování jednak v Přehledu projektů (kde se zobrazují i jednotlivé činnosti) tak na kartě samotného projektu do Přehledu projektu byl doplněn filtr dle ID projektu tak, aby bylo možné odfiltrovat jen jeden konkrétní projekt a všechny jeho činnosti jednoduché filtrování podle úrovně činností, např. jen činnosti úrovně 1, nebo úrovně jednoduchý zaškrtávací filtr možnost odfiltrovat činnosti, které jsou tzv. v řešení, tzn. nejsou hotové a zároveň nejsou tzv. spící (čekají na ukončení jiné činnosti)

75 Projekty 70 filtr po termínu tzv. generátor spuštění činností (spící činnosti čekají, až bude ukončena nadefinovaná předešlá činnost. V okamžiku, kdy k tomu dojde si nemusím uvědomit, že mám spící činnost zahájit. Spuštěný generátor by zkontroloval, zda ukončené činnosti nemají spustit jinou činnost a u této následující činnost by změnil stav ze spící na zahajený (nebo by na to nějak upozornil) grafické rozlišení činností dle stavu (aby bylo na první pohled patrné, zda jde o činnost spící, zahájenou, hotovou, po termínu) Generování nabídky a zakázky nad projektem Nad kartou projektu byla doplněna možnost generování nabídky a zakázky s vazbou na projekt.

76 Internetová nadstavba Část XI

77 Internetová nadstavba Internetová nadstavba Nastavení číselných řad Obecný problém s webovými aplikacemi, které vytváří a přenáší "neprefixované" dokumenty do S4S (HD požadavky, proaktivity, připojené objekty...) u nichž nelze nastavit číselná řada. Problém se objeví hlavně u firem, které nereplikují a nelze použít definici replikačních číselných řad. Řešení: Nastaveno pro tabulky PROACTIVITY, HELP DESK, HELP DESK FAQ, HELP DESK HIST, OBJECT. Pokud nejsou v systému zapnuty replikace, potom je toto nastavení automaticky aktivní (vypnout nejde), tvoří ID v pořádí od "nuly", ale vyhne se číslům (ta jsou rezervována pro doklady "z webu").

78 Výroba Část XII

79 Výroba Výroba Výrobní terminál Do standardního menu Výroba byl přidán "Výrobní terminál" jako čtvrtá položka, hned za Přehled výroby a "Výluky strojů" (do Konfigurace pod Číselník strojů). Formulář i tabulka ve verzi jsou, jen chybí nástroj na jejich zavolání "P StrojVyluka Info". Ve výrobním terminálu je možný výběr z rozbalovacích polí (do teď to šlo "jen" čtečkou čárového kódu).

80 Systém Část XIII

81 Systém Systém Správa systému Správa systému byla změněna na uživatelé k ní stejně nemají přístup). "SYSTÉMOVOU" konfiguraci (mnozí běžní Záložka "Komprese na závěr" byla změněna na "Komprese". Byl doplněn přepínač, kterým je možno zvolit, zda ke kompresi má docházet při zavírání systému nebo před jeho spuštěním. Přepínač "Komprese Závěrečná/Úvodní". Výchozí stav bude "závěrečná", aby byla zachována původní funkčnost. Komprimovat se bude S4S-MAIN, S4S-CFG.. Limity, kdy má ke kompresi docházet, doplnit volbou "Vždy" - zapnutím této volby budou ostatní dvě "zašedlé". Byly přidány "bubliny" co od které volby může uživatel očekávat (hlavně tam, kde to není z popisu zřejmé) Byly spojeny záložky "Čištění databáze", "Komprese" a "Údržba" do jedné nazvané "Údržba". Byla vyřazena záložka "Vzhled" (je již dostupná z jiného místa - KONFIGURACE / STANDARD / VZHLED APLIKACE) V rámci UPGRADU byly odstraněny stávající "UŽIVATELSKÉ" konfigurace a byly nahrazeny "VÝCHOZÍM" stavem.

82 77 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Automatická akce Konfigurace nastavení automatických akcí byla upravena o zvolení uživatele, pod kterým má běžet automatická akce.

83 Export dat Část XIV

84 79 14 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44A Export dat Obecný Export dat Obdobně jako existuje Obecný import dat vznikl nástroj pro obecný export dat. Pro použití obecného exportu musí mít uživatel práva Y5. Nejprve zvolíte adresář, kam data exportovat a název souboru bez přípony, ta se doplní automaticky podle vybraného typu výstupu (je možné vybrat více současně - XLS, CSV, XML). Poté vyberete tabulku databáze, kterou chcete exportovat. Vedle názvu tabulky je ikona, která umožní nastavení filtru záznamů pomocí příslušného přehledu. Při jejím použití se otevře přehled vybraných dokumentů (pokud v S4S existuje) a na nástrojové liště (toolbaru) nad ním se objeví nová ikona. Po nastavení potřebné filtrace a použití ikonky se filtr přenese do definice obecného exportu. (V případě složitějšího spojení více tabulek - např. odfiltrování dle marketingového výběru se zápíše i FROM fráze do pomocného pole, aby se vytvořený dotaz mohl bez problému uložit pro opakované použití). V definici exportu je vidět i WHERE fráze (používat bez úvodního slůvka "WHERE"), kterou je možné uživatelsky upravovat (při znalosti syntaxe MS Access nebo MS SQL). Potom následuje seznam jednotlivých polí, která lze z vybrané tabulky exportovat s možností výběru, která se skutečně budou exportovat. Nad sloupcem výběru se pod ikonkou "?" skrývá nástroj pro hromadné ovládání tohoto příznaku. (Primární klíče není možné odznačit - exportují se vždy!!). Tlačítko zobrazí formou jednoduché tabulky budoucí výsledek exportu pro kontrolu správnosti nastavení. Tlačítko vytvoří jednotlivé soubory. Nastavení definice pro obecný export je možné pro opakované použití uložit pomocí ikonky (Ctrl+B).

85 Export dat 80

86 MTJ Service, s.r.o. Žilkova Brno

Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a 2011 MTJ Service, s.r.o.

Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a 2011 MTJ Service, s.r.o. Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a Vydavatel MTJ Service, s.r.o. Odpovědný redaktor Ing. Martin Tajovsk ý Spolupracovali Ing. Pavel Huňk a Bc. Mirek Pavlík Petr Málek Petr Šebela Kateřina

Více

06/2008 Novinková dokumentace

06/2008 Novinková dokumentace 06/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 6 / 2 0 0 8 KONFIGURACE PŘECHODU NA EUR...2 ZBOŽÍ A CENY...3 CENÍKOVÉ KARTY UMOŽŇUJÍ PŘIPOJIT VÍCERO OBRÁZKŮ... 3 HROMADNÉ NAPLNĚNÍ SMLUVNÍCH CEN PŘES MARK. VÝBĚR...

Více

Soft-4-Sale. nečekaně komplexní CRM. autor MTJ Service, s.r.o.

Soft-4-Sale. nečekaně komplexní CRM. autor MTJ Service, s.r.o. Soft-4-Sale nečekaně komplexní CRM autor MTJ Service, s.r.o. I. DEN s t ř e d a 1 6. 5. 2 0 1 2 P R O G R A M Š K O L E N Í 10:00 10:15 ZAHÁJENÍ ŠKOLENÍ 10:15 11:45 Blok 1: letem světem novinek Soft-4-Sale

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

09/2008 novinková dokumentace

09/2008 novinková dokumentace 09/2008 novinková dokumentace N E W S 0 9 / 2 0 0 8 ZBOŽÍ A CENY...2 ZÁNIK PADESÁTNÍKŮ, ZAOKROUHLENÍ NA KORUNY... 2 KONTROLA UPRAVENÝCH CEN... 2 KONTAKTY, OPERATIVA, MARKETING...3 HROMADNÁ ZMĚNA KÓDU

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

NOVINKY v PROGRAMU DOCHÁZKA ADS

NOVINKY v PROGRAMU DOCHÁZKA ADS NOVINKY v PROGRAMU DOCHÁZKA ADS 4 1.2.2010 Uživatelské prostředí nové grafické prostředí programu rychlé menu ve dvou režimech - pouze ikony, ikony s popisem implementace Drag & Drop při přiřazování kalendáře,

Více

Komunikace programu WinShop s externími E-shopy

Komunikace programu WinShop s externími E-shopy Komunikace programu WinShop s externími E-shopy Komunikace probíhá na základě předávání dat v souborech typu CSV nebo XML, soubory jsou ukládány na FTP server. Soubory je možné exportovat: 1) Ručním spuštěním

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Prezentace CRMplus Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Obsah prezentace Představení společnosti Technodat Develop, s.r.o. CRMplus základní charakteristika

Více

Allegro release 2.15 ( )

Allegro release 2.15 ( ) Allegro release 2.15 (25.4.2017 18.5.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování faktur, finančních a interních dokladů Seznamy zaúčtovaných dokladů byly rozšířeny o možnost zobrazit i doklady

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, modul Zakázka Vám přináší moderní vzhled a nové možnosti. A jaké nové vlastnosti a funkce jsou vám k dispozici: začlenění seznamů do hlavního menu rozšíření údajů, na které lze vyhledávat

Více

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3 ucetni-program-pohoda.cz 2010 PVM výrobní modul pro ekonomický systém POHODA Vaše konkurenční výhoda při vyřizování odběratelských objednávek, plánování a realizaci výroby, nákupu materiálu a služeb. Uživatelský

Více

Tablet a čtečka čárových kódů. (modul Sklad)

Tablet a čtečka čárových kódů. (modul Sklad) Tablet a čtečka čárových kódů (modul Sklad) [1] 1. Technické vybavení Projekt je určen pro tablet s operačním systémem xxx a čtečkou čárových kódů, která je napojena na tablet prostřednictvím Bluetooth.

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.04 + 2.05 (12.11.2016 do 23.12.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Položky k úhradě příští týden Nová aplikace pro dashboard počet dokladů s datem splatnosti dnes + 7 dní Účtování

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48 V Přerově 30. června 2014 AKCE - Monitoring dat připravili jsme Vám opakovaně možnost testovat, po dobu 60 dnů od provedení upgrade, nadstavbové

Více

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede Adresář Nové údaje pro zadání fyzické osoby s možností kontroly insolvence V adresáři firem je nyní možné zapsat i údaje o fyzické osobě. Pokud zároveň budete mít placenou funkci Credit Check hlídání insolvence

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku -

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - 2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.100 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 22.12.2007

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/16 Obsah: 1. Úvod...3 2. Manuální export...3 3. Automatický export výpisů a privátních

Více

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura Skladové hospodářství - inventura Manuál popisuje postup inventury v modulu Skladové hospodářství, které je součástí modulu Autoservis. 1.1 Kontrola

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o.

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o. Modul Konfigurace Modul Konfigurace Představení Menu konfigurace sdružuje všechny konfigurační příkazy k celému systému Soft-4-Sale. Dále konfigurace kopíruje jednotlivé moduly systému tzn. že existuje

Více

Integrovaný modul DeCe SKLAD, verze 2014 DeCe COMPUTERS s.r.o. Děčín, ledn 2014. I. Obsah příručky

Integrovaný modul DeCe SKLAD, verze 2014 DeCe COMPUTERS s.r.o. Děčín, ledn 2014. I. Obsah příručky I. Obsah příručky I. OBSAH PŘÍRUČKY...I-1 II. ÚVODNÍ INFORMACE...II-2 III. OVLÁDÁNÍ MODULU...III-3 Sklad evidence zboží...iii-3 Fak.př. faktury přijaté...iii-10 Odb. + Dod. odběratelé nebo dodavatelé...iii-12

Více

Upgrade 11/2016 Výběr z novinek verze 11/2016

Upgrade 11/2016 Výběr z novinek verze 11/2016 Ekonomický systém Entry Obsah upgrade 11/2016 strana 1 MODUL elektronická evidence TRŽEB (EET) Upgrade 11/2016 Výběr z novinek verze 11/2016 Elektronická evidence tržeb je řešena v programu ENTRY v běžném,

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví Allegro účetnictví Obsahuje zákonem vyžadované agendy podvojného účetnictví a tvoří jádro celého systému. Standardní bloky zahrnují účetní knihu, faktury přijaté a vydané, banky, pokladny a přiznání DPH.

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

Výběr a instalace mobilního terminálu. II. Používání čárových kódů v katalogu položek. III. Tisk etiket s čárovými kódy

Výběr a instalace mobilního terminálu. II. Používání čárových kódů v katalogu položek. III. Tisk etiket s čárovými kódy Mobilní terminály slouží pro sběr dat v terénu a následnou automatickou tvorbu dokladů typu zakázka, vydaná objednávka nebo skladový doklad v systému WAK INTRA. Komunikace mezi přenosnými terminály a systémem

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312]

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312] AB JET spol. s r.o. AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] V globálních parametrech zaveden "Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti". Využívá se pro zadání počtu materiálu

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 V Přerově, 2.2.2009 Účetnictví Při vypnutém automatickém účtování dokladů (Nastavení základní konfigurace Účetnictví záložka Účetní období a

Více

PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM

PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM Základní informace: Program byl konstruován především pro komplexní zpracování zakázek ve společnosti. Je postaven obecně, specializované funkce byly však přizpůsobeny

Více

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení Implementation Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Consideration Blog Autor Jitka Urxová Datum Říjen 2015 Verze Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

Allegro release 2.00 ( do )

Allegro release 2.00 ( do ) Allegro release 2.00 (19.8.2016 do 16.9.2016) Účetnictví Tisk účetních reportů Do tisku účetních reportů (sestava dle uživatelské definice) byla doplněna možnost místo sloupce předchozího období tisknout

Více

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010 TÉMA: Vytvoření tabulky v návrhovém zobrazení Pro společnost Naše zahrada je třeba vytvořit databázi pro evidenci objednávek o konkrétní struktuře tabulek. Do databáze je potřeba ještě přidat tabulku Platby,

Více

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH? Manuál k HELIOS One Podnikatel Obsah Registrace... 3 Jak mám postupovat hned po registraci?... 3 Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?... 3 Jak si založím další firmu?... 4 Jsem podnikatel. Jak vytvořím

Více

JRV.CZ s.r.o. Bulharská 4 612 00 Brno www.rosadata.cz. RosaData. Pohledávky

JRV.CZ s.r.o. Bulharská 4 612 00 Brno www.rosadata.cz. RosaData. Pohledávky RosaData Pohledávky OBSAH Úvod... 3 Popis procesu... 3 Přehled pohledávek a závazků... 5 Nové vymáhání... 6 Akce vymáhání... 9 Přehled vymáhání... 10 Nastavení... 12 Procesy vymáhání... 12 Typ vymáhání...

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

Cenotvorba v HELIOS Red nastavení cen, přirážek a slev pro zákazníky v modulech SKLAD, NÁKUP A PRODEJ a POKLADNÍ PRODEJ

Cenotvorba v HELIOS Red nastavení cen, přirážek a slev pro zákazníky v modulech SKLAD, NÁKUP A PRODEJ a POKLADNÍ PRODEJ Cenotvorba v HELIOS Red nastavení cen, přirážek a slev pro zákazníky v modulech SKLAD, NÁKUP A PRODEJ a POKLADNÍ PRODEJ Správné nastavení cen pro zákazníky nebo zákaznické skupiny je v mnoha firmách základem

Více

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - export (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 8 JAZZ pro Účetní export (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - export (SQL/E1) pro Windows

Více

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

DATABÁZE MS ACCESS 2010

DATABÁZE MS ACCESS 2010 DATABÁZE MS ACCESS 2010 KAPITOLA 5 PRAKTICKÁ ČÁST TABULKY POPIS PROSTŘEDÍ Spuštění MS Access nadefinovat název databáze a cestu k uložení databáze POPIS PROSTŘEDÍ Nahoře záložky: Soubor (k uložení souboru,

Více

Dokumentace k propojení e-shopu FastCentrik a ekonomického systému POHODA

Dokumentace k propojení e-shopu FastCentrik a ekonomického systému POHODA Dokumentace k propojení e-shopu FastCentrik a ekonomického systému POHODA Z tohoto dokumentu se dozvíte, co vše lze ze systému POHODA naplnit do administrace e-shopu FastCentrik a jak se tato data následně

Více

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange 2013 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontingenční tabulky... 3 1.1 Vytvoření nové kontingenční tabulky... 3 2

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "Konsignační skaldy" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů ma př. zboží od různých dodavatelů,

Více

MOBILNÍ SKLADNÍK. Příručka k základnímu ovládání. Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: z 10

MOBILNÍ SKLADNÍK. Příručka k základnímu ovládání. Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: z 10 MOBILNÍ SKLADNÍK Příručka k základnímu ovládání Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: 30.01.2017 1 z 10 1 POPIS Mobilní skladník je software od společnosti ABRA Software s.r.o., který je určen

Více

Modul Periodická fakturace

Modul Periodická fakturace Modul Periodická fakturace účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P... 1 On-line...1 Off-line...1 M P... 3 Přínos pro uživatele... 3 P... 3 Karta nastavení vzoru periodického dokladu... 4 Záložka

Více

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury. Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury. Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení v ERP Money Při tvorbě zálohových faktur je potřeba věnovat zvýšenou pozornost správnému zaúčtování

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více

Změna sazby DPH od

Změna sazby DPH od Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. 1. POSTUP

Více

14 Deník poradny. Popis modulu. Záložka Deník poradny

14 Deník poradny. Popis modulu. Záložka Deník poradny 14 Deník poradny Uživatelský modul Deník poradny realizuje běžnou denní agendu poradenských pracovníků. V tomto modulu jsou evidovány pokládané dotazy spolu s poskytovanými odpověďmi a radami. Dotazy,

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Návod Démos24plus verze 2012

Návod Démos24plus verze 2012 Návod Démos24plus verze 2012 Přihlášení Démos24Plus Zadat uživatele Zadat heslo Vybrat si jazykovou verzi Přehled Přidat panel (okno) Zmenšení Zobrazit vše Zavřít okno Obnovení původního vzhledu Možnost

Více

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký.

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký. Opravy a prodej Uživatelská příručka Milan Hradecký. 2 1. ÚVOD : Program slouží k evidenci dílenských oprav, k prodeji náhradních dílů a k fakturaci. Pracuje v prostředí WINDOWS 95 až WINDOWS XP. K rychlému

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Allegro obchodní doklady

Allegro obchodní doklady Allegro obchodní doklady Modul obchodních dokladů nabízí vše, co je zapotřebí pro obchodování menších a středních firem. K dispozici je evidence nákupu a objednávek materiálu, systém pokrývá celý prodejní

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, připravili jsem pro vás nový modul Zakázka, který Vám přináší nový vzhled a nové možnosti. Pro snadnější přechod na novou verzi zůstává ve WAK INTRA souběžně i stávající modul zakázek.

Více

Allegro release 2.31 ( )

Allegro release 2.31 ( ) Allegro release 2.31 (11. 2. 2018 4. 3. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování bankovních výpisů Pokud je podkladem pro zaúčtování výpisu soubor v Banklink aplikaci, je možné pomocí nového

Více

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace.

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace. Popis ovládání 1. Úvod Tento popis má za úkol seznámit uživatele se základními principy ovládání aplikace. Ovládání je možné pomocí myši, ale všechny činnosti jsou dosažitelné také pomocí klávesnice. 2.

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

Internetový obchod ES Pohoda Web Revolution

Internetový obchod ES Pohoda Web Revolution Internetový obchod ES Pohoda Web Revolution Uživatelský manuál propojení na ES Pohoda Verze 1.0 Web Revolution s.r.o. 2010 Internetový obchod ES Pohoda Uživatelský manuál na propojení na ES Pohoda Přehled

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2015

Nové funkcé programu TRIFID 2015 Nové funkcé programu TRIFID 2015 Popis rozdílů verze 6.30 oproti verzi 6.20 Třetí sazba DPH V případě potřeby je možné nastavit program pro použití třech sazeb DPH (pro rok 2015 jsou do druhé snížené sazby

Více

Novinky systému Signys - verze 5.0

Novinky systému Signys - verze 5.0 Všeobecné Nastavení vzhledu dialogů pro vyhledávání a vzhledu formulářů [1312] Je možné nastavit jiný styl zobrazení všech dialogů a formulářů aplikace (podobně jako už to je možné u dialogů pro vyhledávání).

Více

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E Daňová hlášení PŘÍRUČKA UŽIVATELE verze 2010/2 18.02.2010 H&M DataSoft spol. s r.o. - Žarošická 30, 628 00, BRNO HotLine: +420 548 214 162-3, fax: +420 548 214 160 e-mail:

Více

05/2008 Novinková dokumentace

05/2008 Novinková dokumentace 05/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 5 / 2 0 0 8 ZBOŽÍ A CENY...2 DUÁLNÍ ZOBRAZENÍ CEN PŘED PŘECHODEM NA EUR... 2 NOVÉ, RYCHLÉ VYHLEDÁVÁNÍ ČÍSLA ZBOŽÍ PŘÍMO Z ROLETOVÉ NABÍDKY NA DOKLADĚ... 2 KONTROLA

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2019

Nové funkcé programu TRIFID 2019 Nové funkcé programu TRIFID 2019 Nové typy bankovních terminálů, cashback, návrat Během roku 2018 byl uveden do provozu nový typ bankovního terminálu YOMANI, využívaný Komerční bankou a Českou spořitelnou.

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Reporting. Ukazatele je možno definovat nad libovolnou tabulkou Helios Orange, která je zapsána v nadstavbě firmy SAPERTA v souboru tabulek:

Reporting. Ukazatele je možno definovat nad libovolnou tabulkou Helios Orange, která je zapsána v nadstavbě firmy SAPERTA v souboru tabulek: Finanční analýza Pojem finanční analýza Finanční analýza umožňuje načítat data podle dimenzí a tyto součty dlouhodobě vyhodnocovat. Pojem finanční analýza není nejpřesnější, protože ukazatele mohou být

Více

J2 sklad a cenovky. Ovládání programu. Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače.

J2 sklad a cenovky. Ovládání programu. Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače. J2 sklad a cenovky Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače. Objeví se ovládací menu programu. První krok je přihlášení. Klikněte na žlutý klíč a zadejte heslo a klikněte na tlačítko OK.

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM Obsah dokumentu Tento dokument popisuje funkcionalitu modulu EKO-KOM v programu Sklad odpadů 8 (dále jen SKLAD). Cílová skupina komu je modul EKO-KOM v programu SKLAD určen Modul

Více

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná?

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná? Přenesení daňové povinnosti Téma: Použití režimu přenesení daňové povinnosti 92a Zákona o DPH Program: SKLAD 8 od verze 8.5.7.1 Vypracoval: Tomáš Vrba (oddělení technické podpory) Revize: 31.7.2012 (verze

Více

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV Obsah Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV... 2 Nastavení systému... 2 Úloha Klasifikace CPV... 3 Úloha Limity CPV... 3 Postup vytvoření limitu CPV... 3 Karta Seznam CPV... 4 Funkce úlohy

Více

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk.

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk. Obecně o EET v systému Evidence Autobazaru Systém Evidence Autobazaru je od 1.3.2017 napojen na evidenci EET. EET se týká veškerých příjmů (tržeb) realizovaných v hotovosti, nebo platební kartou. Tržbou

Více

Helios RED a Internetový obchod

Helios RED a Internetový obchod (pracovní verze!) Helios RED a Internetový obchod Obsah dokumetace: 1. Úvod 2. Evidované údaje na skladové kartě 3. Přenos skladových karet z Helios RED do e-shopu 4. Přenos objednávek z e-shopu do Helios

Více

Jazz pro Účetní (import) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (import) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - import (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 9 JAZZ pro Účetní import (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - import (SQL/E1) pro Windows

Více

SOFTWARE 5P. Instalace. SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010. Oldřich Florian

SOFTWARE 5P. Instalace. SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010. Oldřich Florian SOFTWARE 5P Instalace SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010 Oldřich Florian 2010 Instalace Stránka 1 z 16 Obsah Instalace Runtime Access 2010... 2 Instalace klienta (programu)... 3 Instalace databáze...

Více

41 Konzultace bariéry

41 Konzultace bariéry 41 Konzultace bariéry Uživatelský modul Konzultace realizuje běžnou denní agendu pracovníků konzultačního centra pro odstraňování bariér. V tomto modulu jsou evidovány pokládané dotazy/požadavky spolu

Více

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std.

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Systém WinShop Std. využívá k zápisům jednotlivých realizovaných pohybů (příjem zboží, dodací listy, výdejky, převodky, prodej zboží na pokladně..)

Více

Úvod do MS Access. Modelování v řízení. Ing. Petr Kalčev

Úvod do MS Access. Modelování v řízení. Ing. Petr Kalčev Úvod do MS Access Modelování v řízení Ing. Petr Kalčev Postup při tvorbě aplikace Vytvoření tabulek Vytvoření relací Vytvoření dotazů Vytvoření formulářů Vytvoření sestav Tabulky Slouží k definování polí,

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Autor: Marek Klimša Úprava: Stanislav Chromý Verze dokumentu: 1.1 Poslední aktualizace: 11. května 2012 Obsah 1. Začínáme 3 1.1 Co je to ADVOKÁTNÍ SPIS 3 1.2 Po prvním spuštění 3 1.3

Více

Allegro release 2.42 ( )

Allegro release 2.42 ( ) Allegro release 2.42 (28. 6. 2018 23. 7. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Test posloupnosti finančních dokladů Nová aplikace pro kontrolu návaznosti počátečních a koncových stavů dokladů

Více