26 skládací kolo Pininfarina Uživatelská příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "26 skládací kolo Pininfarina Uživatelská příručka"

Transkript

1 26 skládací kolo Pininfarina Uživatelská příručka Všechna skládací kola jsou určena pouze pro použití na zpevněných komunikacích. Skládací kola nejsou určena pro použití na lesních stezkách a neměla by být používána pro skoky, kaskadérské kousky a k jiným adrenalinovým sportům. Ujistěte se, že je Vaše kolo použito k určenému účelu. Zneužití může vést k selhání některé součásti nebo dílu. Nastavení kola - Má Vaše kolo správnou velikost? Pokud je vaše kolo pro Vás příliš velké nebo příliš malé, může dojít ke ztrátě kontroly a pádu. Pokud Vaše nové kolo nemá správnou velikost, požádejte svého prodejce o výměnu ještě před jízdou. - Je sedlo ve správné výšce? Chcete-li zkontrolovat sedlo veškeré informace naleznete v části 3.A. Chcete-li upravit výšku sedla, postupujte dle části 3.A. - Je sedlo správně upnuto? Špatně utažené sedlo umožní pohyb v libovolném směru. - Jsou pro Vás řídítka ve správné výšce? Pokud ne, kapitola 3.b Vám poradí jak můžete pohodlně ovládat brzdy? Pokud ne, můžete si přizpůsobit úhel a jejich dosah Myslíte si plně pochopit, jak fungují nové kolo? Pokud ne, ještě před první jízdou se na svého prodejce vysvětlit veškeré funkce nebo funkce, které nerozumíte. Bezpečnost na prvním místě. Vždy používejte schválenou přilbu při jízdě na kole, a postupujte podle pokynů výrobce pro vhodnost přilby, použití a při její péči. Máte všechny ostatní požadované a doporučené bezpečnostní vybavení? Vždy používejte schválenou přilbu při jízdě na kole, a postupujte podle pokynů výrobce helmy a pokyny pro použití a péči. Máte všechny ostatní potřeby a doporučená bezpečnostní zařízení? Je to vaše odpovědnost, abyste se seznámili se zákony v místě, kde budete jezdit, a v souladu se všemi platnými právními předpisy. Váha jezdce a zavazadla by neměla přesáhnout 105kg (230 liber). Víte, jak správně ovládat své nové kolo? Zkontrolujte si oddíl 4.A.1 a 4.A.2, abyste se ujistili. Nesprávně nastavená kola rychloupínacími šrouby může způsobit, že se kola mohou viklat nebo úplně vypnout z kola a způsobit vážné zranění nebo smrt. "Jsou vaše ráfky čisté a nepoškozené? Ujistěte se, že ráfky jsou čisté a nepoškozené podél brzdné plochy a zkontrolujte, zda nejsou nadměrně opotřebené ráfky. Pravidelně kontrolujte ráfky z hlediska nadměrného opotřebení a jestli máte jakýkoliv dotaz o tom, zda jsou nebo nejsou ráfky bezpečné, nechte je zkontrolovat v jakémkoliv servisu. Řídítka a sedlo Varování: Zkontrolujte, ujistěte se, že sedlo a představec u řidítek jsou rovnoběžná s osou kola a dostatečně upnuté, takže se nemůžou otáčet vně kloubu.

2 Řídítka zakončení: Ujistěte se, řídítka úchyty jsou v pořádku a dobrém stavu. Když ne, požádejte prodejce a vyměňte je. Provést zda řídítek končí a rozšíření jsou zapojeny. Jestli ne, požádejte prodejce je před jízdou. Jestli řídítka má bar-end rozšíření, ujistěte se, že se upevní natolik, že s nimi nemůžete točit. Vezměte prosím na vědomí, že s instalací některých tyčí TT, kritériem, na aero tyče, Rohy nebo triatlon stylu clip-on, vaše doba odezvy brzdění a řízení mohou být negativně ovlivněny. Tato příručka. Tento návod není určen jako komplexní průvodce na kole a jeho údržbu. Nemůže vás naučit všechny mechanické dovednosti, které potřebujete při opravě kola, ani Vás nemůže naučit všechny dovednosti, které budete muset mít při jízdě na kole. Tento k obsluze obsahuje velké množství tipů a rad pro konkrétní kolo a je dodáván. Jestli si nejste jisti, jak se zachovat na kole. Navštivte prodejce a požádejte o radu. BEZPEČNOST Základy VAROVÁNÍ: Je Vaší povinností je seznámit se s platnými právními kde jezdíte a dodržovat všechny zákony, včetně řádně vybavit sebe a své jízdní kolo jako právo vyžaduje. Dodržujte všechny místní cyklistické zákony a předpisy. Dodržujte předpisy týkající se osvětlení jízdního kola, jízda na chodnících, zákony cyklostezky a používání stezky, používejte helmu. Je vaší povinností znát a řídit se v jednotlivých zemích zákony. Vždy si zjistěte předpisy před jízdou. Důkladně seznamte s ovládacími prvky na jízdním kole: brzdy ( 4.B); pedály (Sekce G); posun ( 4.C). - Dávejte pozor, aby části těla a další objekty mimo ostré zuby řetězu kroužky, pohybující se řetěz, zlomovým pedály a kliky, a kolovraty z vašich jízdních kol. Bezpečnost jízdy Sdílíte silnici nebo cestu s ostatní - Motoristé, chodci a další cyklisté. Respektujte jejich práva. Jezděte defenzivně. Vždy předpokládejte, že ostatní Vás nevidí. Podívejte se dopředu a být připraven se vyvarovat: Dopravní zpomalení, značkou silnice nebo svého jízdního pruhu před vámi. Otvírající se dveře při zaparkovaném autě kde někdo může vystoupit. Děti a zvířata hrající si v blízkosti silnice. Výmoly, kanalizační mříže, železniční tratě, kompenzátory, silnice nebo chodník konstrukce, nečistoty a další. Mnoho dalších nebezpečí a rozptýlení které se mohou objevit při jízdě na kole. Jezděte v určených cyklistických pruzích, na určených cyklostezkách nebo co nejblíže k okraji cesty, jak je to možné, ve směru jízdy dopravy, nebo podle pokynů místní samosprávy. Stop na stopkách a semafory, pomalé dolů na obě strany ulice na křižovatkách. Pamatujte si, že kolo neustále ztrácí při srážce s motorovým vozidlem. Použijte schválené signály rukou pro odbočování a zastavení. Nikdy nejezděte se sluchátky na uších. Nikdy se spolujezdcem. Nikdy svézt tím, že drží na druhé vozidlo.

3 Nejezděte uprostřed silnice a nikdy se nechovejte nepředvídatelně. Pozorujte vše na cestě. Nikdy nejezděte na kole pod vlivem alkoholu nebo drog. Jestli je to možné, vyhněte se jízdě ve špatném počasí "pokud je zakryta viditelnost, za úsvitu, za soumraku nebo ve tmě nebo při extrémně unavený. Každá z těchto podmínek, zvyšuje riziko nehody. UPOZORNĚNÍ: Deštivé počasí zhoršuje trakci, brzdění a viditelnost, a to jak pro cyklisty a pro ostatní vozidla na silnici. Riziko nehody dramaticky vzrůstá za mokra. Na mokré vozovce, síla zastavení vašich brzd (stejně jako brzdy ostatních vozidel na silnici) je výrazně snížena a vaše pneumatiky nedrží skoro stejně. Toto ztěžuje kontrolu rychlosti a snadněji ztratíte kontrolu úplně. Ujistěte se, že je možné zpomalit a bezpečně sestoupit z kola ve vlhkých podmínkách. Jezděte pomaleji a použijte brzdy dříve a pozvolněji, než byste brzdili za normálních podmínek. Viz také bod 4.8. Jízda v noci Jízda na kole v noci je mnohonásobně nebezpečnější než jízda v průběhu dne. Cyklistu je velmi obtížné pro motoristy a chodce vidět. Proto by děti nikdy jezdit za úsvitu, za soumraku nebo v noci. Dospělí, kteří možnost přijetí značně zvýšené riziko jízda za svítání, za soumraku nebo v noci, je třeba vzít mimořádná péče jak se při jízdě chovat a výběr specializovaných zařízení, které pomáhají snížit toto riziko. Poraďte se s prodejcem o bezpečnosti jízdy v noci. UPOZORNĚNÍ: Reflektory nejsou náhradou za požadované osvětlení. Jízda za úsvitu, za soumraku, v noci nebo v jinou dobu špatné viditelnosti bez adekvátního osvětlení a bez reflektorů je nebezpečná a může mít za následek vážné zranění nebo smrt. Reflektory jsou navrženy tak, aby odrážely světla aut a pouličního osvětlení způsobem, který vám může pomoci být viděn a rozpoznán jako pohybujícího se cyklistu. Jestli se rozhodnete pro jízdu v podmínkách za snížené viditelnosti, zkontrolujte a ujistěte se, v souladu s všechny místní zákony o jízdě v noci, a přijměte důrazně doporučené další opatření: Nákup a instalace generátoru nebo baterie poháněné koncové světlo, které splňuje všechny místní regulační požadavky a poskytuje dostatečnou viditelnost. Používejte světlo-barevný, reflexní oděv a příslušenství, jako je například reflexní vesta, reflexní paže a nohy pásy, reflexní pruhy na helmu, blikající světla připojena k Vaše tělo a / nebo vašeho kola. Ujistěte se, že vaše oblečení nebo cokoliv může být výkon na kole není bránit reflektor nebo světlo a bezpečně namontovány reflektory. Ujistěte se, že je vaše kolo vybaveno správně odrazkami. Při jízdě za úsvitu, za soumraku nebo v noci: Jezděte pomalu. Vyhněte se tmavé oblasti při rychlém provozu. Zkuste se vyhnout nebezpečí na vozovce. Pokud jezdíte v provozu:

4 Jezděte předvídatelně, tak aby Vás ostatní účastníci silničního provozu mohli vidět. Buďte opatrní. Jezděte defenzivně a očekávat, že může přijít nečekané. Požádejte svého prodejce o příručku bezpečnosti silničního provozu nebo dobrá kniha o bezpečnosti cyklistické dopravy. Sedlo pozice Správné nastavení sedla je důležitým faktorem při získávání nejlepší výkonnost a pohodlí z Vašeho kola. Když sedlo pozice není pohodlné pro vás, kontaktujte svého prodejce. Sedlo je možné nastavit ve třech směrech: Nahoru a dolů nastavení. Pro kontrolu správné výšky sedla: Sedněte si na sedlo. Položte jednu patu na pedál. Otáčejte klikou, dokud se pedál patou na to je v dolní poloze a kliky a ta je rovnoběžná s sedlovou trubkou. Pokud vaše noha není zcela rovná, tak vaše výška sedla je třeba upravit. Jestli vaše boky musí houpat na paty, aby se dosáhlo pedál, sedlo je příliš vysoká. Když je vaše noha je ohnutá v koleni s patou na pedálu, sedlo je příliš nízko. VAROVÁNÍ: Jestli je vaše sedlo z rámu nad rámec minimálních hodnoty nebo maximálního rozšíření ochranného bodu. Trubka od sedadla může prasknout, což může vést ke ztrátě kontroly a pádu. Přední a zadní seřízení sedla lze nastavit dopředu nebo dozadu, aby vám pomohlo získat optimální pozici na kole. Zeptejte se svého prodejce, nastavit sedlo pro optimální jízdu. Sedlo nastavení úhlu. Většina lidí dává přednost horizontální sedlo, ale někteří jezdci jako sedlo nosu šikmo nahoru nebo dolů, jen trochu. Váš prodejce můžete nastavit sedlo úhel. POZNÁMKA: Když je vaše kolo má odpružené sedadlo příspěvek, pravidelně se u svého prodejce podívat se na to. Malé změny v sedlové poloze může mít značný efekt na výkon a pohodlí. VAROVÁNÍ: Po každé úpravě sedla, ujistěte se, že nastavení sedla a všechny úchytné mechanismy jsou utaženy před jízdou. Díky volným svíracím třmenům nebo sedla může dojít ke ztrátě kontroly a pádu. Špatně utažené sedlo seřizovací mechanismus umožní sedlu pohybovat se v libovolném směru. Pravidelně kontrolujte, aby se ujistil, že sedlo nastavovací mechanismus řádně dotaženy. Výška řídítek a úhel VAROVÁNÍ: Označení nejnižší úrovně nesmí být vidět nad horní částí označení řídítek. Jestli se trubka řidíte prodlužuje nad nejnižší úroveň, může se zlomit nebo poškodit vidlice hlavové trubice, která by mohla způsobit, že ztratíte kontrolu a spadnete. Váš prodejce může také změnit úhel řídítek či bar-end rozšíření. VAROVÁNÍ: Bezpečně dotáhněte veškeré šrouby u řídítka nebo špatně dotažené ukončení prodlužovacího upínacího šroubu může ohrozit řídící činnost, která by mohla vést ke ztrátě kontroly a pádu. Umístěte přední kolo bicyklu mezi nohama a snažte se otáčením řídítka nastavit do pravého úhlu s rámem kola. Kola a Instalace. Rychlé uvolnění předního kola

5 UPOZORNĚNÍ: Pokud je vaše kolo vybaveno kotoučovými brzdami, dávejte pozor, aby nedošlo k poškození disku nebo třmenu brzdové destičky při opětovném vložení disku do třmenu. Nikdy neaktivujte kotoučové brzdy ovládací páku, pokud není disk správně vložen do třmenu. Viz také oddíl 4.B. - Posuňte rychloupínací páčku tak, aby křivky od kola. V otevřené poloze. - Při řízení vidlice směrem dopředu, vložte kolo mezi ramena vidlice tak, aby náprava byla pevně na vrcholu štěrbin, které jsou na koncích vidlice nožů - vidlice výpadky. Rychloupínací páka by měla být na levé straně kola. Uchopte rychloupínací páčku v otevřené poloze s pravou rukou, utáhněte seřizovací matici napínací s levou rukou, dokud není zapadlá těsně u vidlice. - Tlačte kolo pevně na horní otvory vidlice výklenku a zároveň vycentrujte ráfek ve vidlici, přesuňte rychloupínací páku nahoru a otočte jej do polohy ZAVŘENO. Páka by nyní měla být rovnoběžně s ramenem vidlice a zahnutá směrem k řídítku. Se správným množství síly, by páka jasně reliéfní značky na povrchu vidlice. VAROVÁNÍ: Bezpečnostní upínání přední a zadní kola se značnou silou. Když si můžete plně zavřít rychlé uvolnění bez omotávky prsty po ramenu vidlice pákového a páka nezanechává jasné reliéfní značka v povrchu vaší vidlice, napětí je nedostatečné. Páčku otočte napínací seřizovací maticí ve směru hodinových ručiček o čtvrtinu otáčky, zkuste to znovu. Když páka nemůže být zcela stlačen do polohy paralelní k ramenu vidlice vraťe páku do polohy OTEVŘENO. Poté otočte napínací seřizovací matici proti směru hodinových ručiček o čtvrt závitu a zkuste jej utáhnout znovu. Znovu zapněte brzdy rychloupínací mechanismus pro obnovení správné brzdové destičky na ráfku, točit řídítky, abyste se ujistili, že je ve středu rámu. Poté zmáčkněte brzdy a ujistěte se že je vše v pořádku. Jak brzdy fungují Situace, kdy okraj ovládané brzdy na kole je funkcí tření mezi brzdové plochy - obvykle brzdové destičky a ráfek. Aby se ujistil, že máte maximální tření dispozici, aby se vaše ráfky a brzdové destičky čisté a bez nečistot, maziv, vosků nebo politury. Dalším důležitým kolo brzda je kotoučová brzda. Chcete-li nainstalovat kotoučové brzdy, speciální kotoučová brzda montuje na rám a Pracujte a speciální náboje jsou nezbytné. Tyto brzdy jsou malé a opírají se o brzdové obložení, které obě strany malého disku rotoru, který je umístěn na každém kole. Kotoučové brzdy jsou velmi odolné vůči povětrnostním vlivům a poskytují velmi silný brzdný výkon na prudkých kopcích nebo na mokrém terénu a dobře se hodí pro těžké jezdce. Brzdy jsou navrženy tak že vaše rychlost řízení, a to nejen zastavit na kole. Maximální brzdné síly pro každé kolo se vyskytuje v místě těsně před tím, než kolo "zablokuje" (přestane otáčet) a začne do smyku. Jakmile je pneumatika mimo ližiny vlastně ztrácí většinu své brzdné síly a zcela ztratit směrové řízení. POZNÁMKA: Ujistěte se, že žádné oleje nebo mazací dotkne brzdové destičky nebo kola ráfky brzdné plochy. Vyměňte opotřebené brzdové čelisti pouze výrobcem schválené náhrady. Řazení převodových stupňů Vaše vícerychlostní kolo bude mít přesmykače hnacího ústrojí, vnitřním ozubením náboje hnacího ústrojí, nebo v některých zvláštních případech, kombinace obojího. Jak přehazovačka Hnací ústrojí pracuje? Jestli vaše kolo má přesmykače hnacího ústrojí, se převodový mechanismus-měnící se:

6 - Zadní kazetové pastorky nebo řetězové kolo clusteru. - Přehazovačka. - Obvykle přesmykač. - Jeden nebo dva řazení. - Jeden, dva nebo tři přední řetězová kola tzv. řetězové kroužky. - Řetěz. Řazení převodů Existuje několik různých typů a stylů řazení ovládacích prvků: páky, rukojeti Twist, triggery, kombinace shift / brzda ovladače a tlačítka. Zeptejte se svého prodejce vysvětlit typ posunutí ovládací prvky, které jsou na kole, a ukázat vám, jak pracují podřazení na "nižší" nebo "pomalejší" zařízení, jeden jednodušší pedál k řazení je přechod na "vyšší" nebo "vyšší", těžší pedál zařízení. Chcete-li vybrat převod, které bude dělat šlapání jednodušší na kopci, aby se podřazení v jednom ze dvou způsobů: posunout řetěz dolů (rychlost "SIEPS" na menší převod v přední části), nebo posunout řetěz nahoru (zařízení "kroky" na větší kola na zadní.) tak, že na zadní ozubených kol, to, co se nazývá řazení dolů ve skutečnosti se pohybuje řetěz až na větší zařízení. Způsob, jak udržet věci přímo je si uvědomit, že posun řetěz směrem k ose kola je pro zrychlení do kopce je nazýván podřazení. Pohybu řetězu od osy jízdního kola je pro rychlost a je nazýván řazení nahoru. Ať nadřazení nebo podřazení, přehazovačka konstrukce systému vyžaduje, aby byl řetěz se pohybuje dopředu a musí být v rámci alespoň nějakého napětí. Přesmykač se posune pouze tehdy, pokud šlapete dopředu. Posunutí přehazovačky vpředu Pravá strana řazení přehazovačky. Funkce přehazovačky je přesunout řetěz z jednoho ozubeného řetězového kola na druhé. Menší na zadním clusteru paty převodovkou produkují vyšší převodové poměry. Šlapání do vyšších stupňů vyžaduje větší šlapací úsilí, ale má vám větší vzdálenosti, s každým otočením pedálů. Větší stupně produkují nižší převodové poměry. Jejich použití vyžaduje méně úsilí ve šlapání, ale má vám kratší vzdálenosti s každou otáčku kliky pedálu. K dispozici jsou dva stavěcí šrouby nebo mezní šrouby na zadní přehazovačce těla, které omezují chod přehazovačky. Zpřísnění Přehazovačky obrátky seřizovací šroub drží řetěz z posunu v systému OTF malé (horší) zařízení, které je na zadní nápravě. Utažení zadního přesmykače nižšího převodu. Seřizovací šroub drží řetěz z posunutí mimo velkou (lepší) převod do zadního kola. Přesun řetězu z menšího převodu převodovky na větší ozubené kolečko má za následek podřazení. Přesun řetězu z menšího ozubeného kolečka na řetěz kroužky na větší ozubené kolečko se nazývá "řazení nahoru." K tomu, aby přesmykače pohybovat řetězu z jednoho řetězového kola na druhé, jezdec musí šlapat dopředu. Posunutí přehazovačky vzadu Přehazovačka, která je vlevo, posouvá řetěz mezi větší a menší řetězové kolečka. Řazení řetěz na: menší ozubené kolo je šlapání jednodušší (podřazení). Přechod na větší řetězce prsten dělá šlapání těžší řazení nahoru). K dispozici jsou 2 (dvě) nastavení šrouby na přesmykači: jeden je omezit chod přesmykače tak, že řetěz může být upraveno směrem nahoru k "větší, větší nebo těžší pedál ozubených kol, ale nedovolí řetěz převodu." Ostatní šroub omezuje chod přesmykače směrem k menším a snadnější-k-pedál převodník. Omezením cestování, zabraňuje řetězi z úplného "podřazení" a udržuje řetěz, aby nevypadl mimo převodník na rám. Složení rámu

7 Rámeček závěsu je nejdůležitější součástí skládací kola. Je třeba dbát, aby zkontrolovat, zda je upevnění správně nastaveno před každou jízdou. Vaše spona rámu bude potřebovat pravidelnou údržbu. Když je hra nebo uvolnění v rámu může být upraven. Správně nastavený rám eliminuje vůli nebo uvolněné a správně utaženy uzávěry, které zavře se silným těsněním a rám bude pevný. VAROVÁNÍ: Když jste v žádném případě jisti, jak budete dělat tyto postupy sami, vezměte kolo na kvalifikovaného servisního technika pro profesionální úpravu. VAROVÁNÍ: Nedodržení přiměřeně utažené pojistky rámu může vést k poškození kola nebo zranění jezdce. Nepoužívejte kolo s volným rámem. Existuje celá řada rámů a závisí na typu skládacího kola. Zkontrolujte prosím na kole zjistit, které z těchto pokynů je použitelná. ViseGrip TM upevnění Existuje několik verzí ViseGripr TM mohou se trochu lišit (viz obrázek), ale jsou provedeny stejným způsobem. Open=otevřen / Closed=uzavřen Pomocí 6 mm klíče (pokud nemáte správné velikosti klíče, můžete také použít nastavitelný klíč nebo malé kleště) na dotahování nebo povolování závěs. Nastavte šroub závěsu tak, aby závěs otevíral a zavíral se s správným množství síly, která je 49 až 59 N pro hliníkové rámy a N pro ocelové rámy. Poznámka: Nastavení v krocích 1/16-turn jen, protože jinak byste se rychle po utažení nebo přes-uvolněte závěs. Poznámka: Jednou z nejčastějších příčin selhání hlavního rámu svorkou je v důsledku poškození upínací páky. Je-li svorka páka dostane ještě mírně deformován, je délka nastavovacího šroubu účinně zkrácena. To může

8 způsobit, že ovládání s nadměrným vyvinutím síly v upínacím procesu, může se stát, že se ohne a následně zlomí. Máte-li potíže upínací závěs, zkontrolujte pro tuto škodu velmi pečlivě. Obrázek vlevo: Upevníte pomocí šipky směrem vpravo Obrázek vpravo: Uvolníte pomocí šipky směrem vlevo Řetězy Jedno rychlostní a tří rychlostní kola, stejně jako mnoho VPN (Vnitřní převodové náboje) vybavená kola použít "1/2 x 1/8" řetěz, který má hlavní odkaz. Chcete-li znovu nainstalovat "1/2 x 1/8" řetěz, otočte kolo vzhůru nohama a po přeinstalování řetěz, vytáhněte osu zadního kola směrem dozadu. S rotací řetězu, každý'' tlakový bod "a" volné místo "je vzhledem k nejednotné kruhovitosti řetězového kola. Nastavte řetěz tak, že není uvolněné, když je řetěz v jedné ze svých "užších míst" Převodovkou vybavená kola by měly použít užší "1/2 x 3/32" řetěz, který nemá hlavní odkaz. S "1/2x 3/32" řetěz, je nutné většinu času použít speciální nástroj, aby se zasadila odkaz pojistku v řetězci na zvlášť a vyjměte jej. Existuje mnoho metod měření řetězu k určení, pokud je příliš opotřebované. Existují některé vynikající indikátory opotřebení řetězu přímo u prodejců kol. Vzhledem k tomu, řetěz otáčí mnohem více na zadní kola než přední, prosím, na vědomí, že nahrazení již silně opotřebovaný řetěz může znamenat, že můžete také třeba vyměnit kazetu nebo volnoběh zadního kola zároveň. Pedály "Klipsny a řemínky jsou prostředkem k udržení nohy správně umístěné a zabývá se pedály. Klip umístí kuličku troubit přes pedál hřídele, který dává Maximální výkon šlapání. Popruh, při utažení, udržuje zabývá nohu po celou dobu otáčení cyklu pedálu. Zatímco klipsny a řemínky dát nějakou výhodu s jakoukoli boty, pracují nejefektivněji s cyklistickými boty určené pro použití se špičkou Clios. Váš prodejce vám vysvětlit, jak klipsny a popruhy práce. Péče by měla být opatření k zvykli na používání klipsny před jízdou v provozu. Nášlapné pedály (někdy volal "step-in pedály") je další způsob, jak udržet nohy bezpečně ve správné poloze pro maximální šlapání. Mají desku, tzv. "zaklínit", na podrážce ot boty, který klikne na páření s pružinou přípojka na pedál. Oni jen zapnutí nebo vypnutí s velmi specifickým pohybem musí být prováděno, dokud nebude instinktivní. Nášlapné pedály vyžadují boty a kopačky, které jsou kompatibilní se značkou a modelem pedálu, který se používá.

9 Servis Upozornění: Technologický pokrok udělali kola a kola komponenty složitější. Je nemožné, aby tato příručka poskytnout všechny informace potřebné pro řádně opravit a / nebo udržet si své jízdní kolo. Ve snaze pomoci minimalizovat pravděpodobnost nehody a případné zranění, je důležité, že máte jakékoliv opravy nebo údržbu, která není popsána v této příručce v podání svého prodejce. Stejně důležité je, že vaše individuální požadavky na údržbu určí vše od svého stylu jízdy k zeměpisné poloze. Obraťte se na svého prodejce o pomoc při určování své požadavky na údržbu. Upozornění: Mnoho kola servis a opravy úkoly vyžadují speciální znalosti a nástroje. Nezačínejte žádné úpravy nebo službu na kole, dokud jste se naučil od svého prodejce, jak správně vyplnit. Nesprávné nastavení nebo servis mohou vést k poškození kola nebo nehodu, která může způsobit vážné zranění nebo smrt. Servisní interval - doporučuje se třicetidenní kontrola - při vystavení kola horším povětrnostním podmínkám je nutné kolo vždy očistit Kontrolujte pravidelně všechny části kola, a pokud se vám bude zdát, že jsou opotřebeny, nebo nefungují správně, navštivte kterýkoliv servis kol, který Vám pomůže s výměnou součástky, nebo opravou. Upozornění: Jako každá mechanická zařízení, na kole a jeho součásti podléhají opotřebení a stres. Různé materiály a mechanismy opotřebení nebo únava ze stresu u různých mír a mají různé životní cykly. Pokud součást životního cyklu překročena, součást náhle a katastrofálně selhat a způsobit vážné zranění nebo smrt jezdce. Škrábance, praskliny, roztřepení a zbarvení zpívá stresem způsobeným únavou a naznačují, že část je na konci své životnosti a je třeba ji vyměnit. Zatímco materiály a zpracování vašeho motocyklu nebo jednotlivých složek mohou být kryta zárukou po určitou dobu výrobcem, to není žádná záruka, že výrobek bude trvat dobu trvání záruky. Životnost produktu často souvisí s druhem jízdy na kole, a jak se k němu budete chovat a zacházet s ním. Záruka kola nezaručuje, že kolo nemůže být zničeno nebo bude jezdit věčně. To jen znamená, že záruka u kola je pokryta souladu s podmínkami záruky. *Pro upřesnění některých částí této příručky kontaktujte prosím naši zákaznickou podporu

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Obsah DŮLEŽITÉ... 3 ÚDRŽBA BATERIE A NÁVOD K JEJÍMU NABÍJENÍ... 3 VAROVÁNÍ... 3 BEZPEČNOST... 4 STRUČNÝ PŘEHLED BEZPEČNOSTNÍCH

Více

Sestava náboje (kotoučová brzda)

Sestava náboje (kotoučová brzda) (Czech) DM-RAHB002-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Sestava náboje (kotoučová brzda) HB-RS770 FH-RS770 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ...

Více

max 40 mm 30-55 mm max 30-55 mm 03ISRABSF01

max 40 mm 30-55 mm max 30-55 mm 03ISRABSF01 A B 30-55 mm max 40 mm 30-55 mm max 40 mm C D 03ISRABSF01 E F M N G H O P I L Q R CZ Než začnete sedačku používat, pozorně si přečtěte návod. Návod si pečlivě uschovejte pro možnost nahlédnutí v budoucnu.

Více

Plochý pedál. Příručka prodejce DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Nepatřící do sad PD-GR500. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl

Plochý pedál. Příručka prodejce DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Nepatřící do sad PD-GR500. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl (Czech) DM-PD0001-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Plochý pedál DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Nepatřící do sad PD-GR500 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ...

Více

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu (Czech) DM-HB0004-01 Příručka prodejce Silniční náboj pro kotoučovou brzdu HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je primárně určená profesionálním cyklomechanikům.

Více

Náboje (kotoučová brzda)

Náboje (kotoučová brzda) (Czech) DM-MBHB001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking MĚSTSKÝ/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Náboje (kotoučová brzda) SLX HB-M7000 HB-M7010 HB-M7010-B FH-M7000 FH-M7010 FH-M7010-B 12 mm osa

Více

Přední náboj / zadní náboj (kotoučová brzda)

Přední náboj / zadní náboj (kotoučová brzda) (Czech) DM-HB0005-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ Komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35 HB-TX505 FH-TX505 Přední náboj / zadní

Více

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte!

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte! Uživatelská příručka Uživatelská příručka Speedkid1 (Model TJ-24A) Uživatelskou příručku uschovejte! Tato uživatelská příručka byla zpracována pro Blahopřejeme Vám k zakoupení vozíku Qeridoo Sportrex!

Více

Uživatelský manuál pro elektrokolo

Uživatelský manuál pro elektrokolo Uživatelský manuál pro elektrokolo Obsah Všeobecné instrukce Inspekce před jízdou Nabíjení Údržba Řešení problémů Záruka Všeobecné instrukce Balení - Odstraňte obalové materiály. Nejlepší je vyříznout

Více

E-SCOOTER. Návod k použití. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

E-SCOOTER. Návod k použití. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. E-SCOOTER CZ Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, pečlivě si přečtěte tento návod před prvním použitím. Návod uschovejte pro pozdější použití. CZ 1 Upozornění: Elektrický

Více

IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod

IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod IN 2013 Koloběžka WORKER Glacer Uživatelský návod Dodavatel: Seven Sport s.r.o., Dělnická, Vítkov 749 01 www.insportline.cz Tel.: +420-556 770 199 DŮLEŽITÉ: PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TENTO MANUÁL PŘED POUŽITÍM

Více

Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289

Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289 Stunt Scooter Výr. Číslo. 2289 Návod k montáži a použití. Blahopřejeme Vám ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně tyto pokyny. Instrukce jsou nedílnou součástí produktu. 1. Kontrola jednotlivých

Více

DM-SL (Czech) Příručka prodejce SL-BSR1

DM-SL (Czech) Příručka prodejce SL-BSR1 (Czech) DM-SL0003-00 SL-BSR1 Příručka prodejce DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je primárně určená profesionálním cyklomechanikům. Osoby bez odborné průpravy ve stavbě bicyklů by se neměly pouštět

Více

Základní funkce: - dálkové ovládání, manuální ovládání - zvukové efekty - bezpečnostní pásy - světla - vstup pro Mp3. Motorka F918

Základní funkce: - dálkové ovládání, manuální ovládání - zvukové efekty - bezpečnostní pásy - světla - vstup pro Mp3. Motorka F918 Základní funkce: - dálkové ovládání, manuální ovládání - zvukové efekty - bezpečnostní pásy - světla - vstup pro Mp3 Motorka F918 Specifikace: Vhodná věková kategorie: 36 83 měsíců. Max. zátěž: 25 kg.

Více

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50 (Czech) DM-CD0001-00 Příručka prodejce Napínák řetězu SM-CD50 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je určená především pro profesionální cyklomechaniky. Uživatelé, kteří nemají odbornou průpravu

Více

e-scooter kola s podporou elektrického motoru Návod na montáž

e-scooter kola s podporou elektrického motoru Návod na montáž e-scooter kola s podporou elektrického motoru Návod na montáž Úvod Děkujeme, že jste si koupili elektrické kolo. Doufáme, že Vám přinese spoustu radosti. Kvůli bezpečné přepravě dodáváme elektrické kolo

Více

Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ

Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Upozornění DŮLEŽITÁ OPATŘENÍ: Stejně jako na jiných pojízdných výrobcích i jízda na dětském odrážedle může být riskantní činnost, při které se

Více

DM-TRSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000

DM-TRSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000 (Czech) DM-TRSL001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ...

Více

ELEKTRICKÝ SKÚTR CITY 306 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

ELEKTRICKÝ SKÚTR CITY 306 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ELEKTRICKÝ SKÚTR CITY 306 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Děkujeme za nákup našeho elektrického skútru. Před použitím pečlivě čtěte tuto uživatelskou příručku. OBSAH I. PRO UŽIVATELE II. POPIS HLAVNÍCH ČÁSTÍ III.

Více

CHODÍTKO PRO SENIORY NÁVOD K POUŽITÍ

CHODÍTKO PRO SENIORY NÁVOD K POUŽITÍ CZ CHODÍTKO PRO SENIORY NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevil nákupem tohoto výrobku. Důkladně si přečtěte tyto pokyny k použití a uchovejte je pro další použití.

Více

DM-FD (Czech) Příručka prodejce. Přesmykač FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Czech) Příručka prodejce. Přesmykač FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Czech) DM-FD0002-05 Přesmykač Příručka prodejce FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ... 4 MONTÁŽ... 5 NASTAVENÍ... 9 ÚDRŽBA... 17 2 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato

Více

Přečtěte si a uschovejte tento návod.

Přečtěte si a uschovejte tento návod. Výr. Číslo: 305 CZ: Přečtěte si a uschovejte tento návod. JD Bug Scooter-vlastní manuál + bezpečnostní příručka Skútr - díly a komponenty Rozložení Bug JD skútry při prvním použití Kontrola před jízdou

Více

Brzda cantilever. Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl

Brzda cantilever. Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl (Czech) DM-RCBR001-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Brzda cantilever BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700 ST-5700 ST-4600

Více

TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA

TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA Nezapomeňte, že každé silové zařízení může způsobit zranění, pokud je ovládáno nesprávným způsobem nebo pokud uživatel nerozumí tomu, jak

Více

Dvou-ose čelisťové brzdy

Dvou-ose čelisťové brzdy (Czech) DM-RBBR001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Treking Městský/ Komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Dvou-ose čelisťové brzdy SORA BL-R3000 BR-R3000 CLARIS BL-R2000 BR-R2000 Brzdové lanko BC-1051

Více

2200W elektrická motorová pila

2200W elektrická motorová pila ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO ZAHRÁDKÁŘE 2200W elektrická motorová pila Strana 1 1. POPIS SYMBOLŮ Symboly jsou v tomto návodu použity, aby vás upozornily na možná rizika. Bezpečnostním symbolům a vysvětlivkám,

Více

Handlefix: Dodávají se dve plastové redukce odlišných rozmeru: Vyberte si tu, která je pro Váš rám vhodnější (obr. C).

Handlefix: Dodávají se dve plastové redukce odlišných rozmeru: Vyberte si tu, která je pro Váš rám vhodnější (obr. C). CZ Než začnete sedačku používat, pozorně si přečtěte návod. Návod si pečlivě uschovejte pro možnost nahlédnutí v budoucnu. Než začnete výrobek používat, ověřte si dopravní předpisy v zemi, ve které se

Více

Před používáním tohoto výrobku si přečtěte a pochopte tento návod. Výr. Číslo 2340

Před používáním tohoto výrobku si přečtěte a pochopte tento návod. Výr. Číslo 2340 Před používáním tohoto výrobku si přečtěte a pochopte tento návod. Výr. Číslo 2340 Nabíjení baterie Po každé jízdě vypnout. Když ponecháte bez používání, baterie se nebude muset dát nabít. Opravy a

Více

ARCHOS SK8 Uživatelská příručka Elektrický skateboard s dálkovým ovládáním

ARCHOS SK8 Uživatelská příručka Elektrický skateboard s dálkovým ovládáním ARCHOS SK8 Uživatelská příručka Elektrický skateboard s dálkovým ovládáním Příprava k použití Používejte ochranné pomůcky Vždy používejte vhodné ochranné prostředky, jako jsou: schválená bezpečnostní přilba,

Více

TITAN. Centrální motor s převodovkou pro mříže

TITAN. Centrální motor s převodovkou pro mříže TITAN Centrální motor s převodovkou pro mříže Montážní pokyny a upozornění Pozor: dodržujte uvedené pokyny kvůli bezpečnosti osob. Uchovejte tento návod pro pozdější použití. CE Prohlášení o shodě Centrální

Více

Mechanické kotoučové brzdy

Mechanické kotoučové brzdy (Czech) DM-BR0007-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Mechanické kotoučové brzdy BR-TX805 BR-M375 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ...

Více

Wheelblades S - návod k použití

Wheelblades S - návod k použití Wheelblades S - návod k použití Přehled komplet Wheelblades S (pravá lyže) 1. lyže - plast 2. vázání (vybrání na kolečko - kolíbka) - plast 3. upínací klapka - hliníková slitina 4. doraz kolečka - ocel

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice MODEL UŽIVATELSKÝ MANUÁL MAGNETIC Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice K sestavení potřebujete: 14mm klíč, 4mm imbusový klíč Při rozbalení zkontrolujte, zda máte všechny díly OBSAH BALENÍ

Více

uživatelská příručka

uživatelská příručka kola s podporou elektrického motoru uživatelská příručka Úvod Děkujeme, že jste si koupili elektrické kolo. Doufáme, že Vám přinese spoustu radosti. Kvůli bezpečné přepravě dodáváme el. kolo v rozloženém

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více

Koloběžka SPARTAN 16-12

Koloběžka SPARTAN 16-12 Koloběžka SPARTAN 16-12 S23191 S23192 Návod na použití Důležité: Před montáží, použitím či prováděním údržby si prosím důkladně pročtěte tento manuál a uschovejte jej tak, aby byl v případě potřeby kdykoliv

Více

Řetěz (11 stupňů) Příručka prodejce CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11

Řetěz (11 stupňů) Příručka prodejce CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11 (Czech) DM-CN0001-05 Řetěz (11 stupňů) Příručka prodejce CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ... 4 MONTÁŽ...

Více

12-16 palcový skútr pokyny a montážní brožura Výr. Číslo. 2320

12-16 palcový skútr pokyny a montážní brožura Výr. Číslo. 2320 12-16 palcový skútr pokyny a montážní brožura Výr. Číslo. 2320 Důležité: Před montáží, jízdou na skútru nebo před provedením údržby si prosím důkladně přečtěte tento návod. Uchovejte si tuto brožuru pro

Více

12 "Dětský skútr KidCool NR: 2311

12 Dětský skútr KidCool NR: 2311 12 "Dětský skútr KidCool NR: 2311 Upozornění: tento skútr je vhodný pro děti od 5 let maximální hmotnost 65 kg Překontrolujte před každou jízdou všechny šrouby a svorky Překontrolujte před každou jízdou

Více

Testováno za nejpřísnějších kritérií.

Testováno za nejpřísnějších kritérií. Testováno za nejpřísnějších kritérií. Autosedačky Obsah Důležité... 10 Varování... 10 Důležité bezpečnostní informace... 10 Sestavní autosedačky... 11 Předběžné nastavení autosedačky... 12 Použití

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-0315 45-0315- AF 315 ROZMETADLO. VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz

NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-0315 45-0315- AF 315 ROZMETADLO. VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz NÁVOD K OBSLUZE Model č. 45-0315 VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz 45-0315- AF 315 ROZMETADLO Bezpečnost Provoz Údržba Díly nejrychlejší způsob jak nakoupit díly www.speedepart.com

Více

www.mrakyhracek.cz Uživatelská příručka Sportrex (Model Q2010-2013)

www.mrakyhracek.cz Uživatelská příručka Sportrex (Model Q2010-2013) Uživatelská příručka Uživatelská příručka Sportrex (Model Q2010-2013) Uživatelskou příručku uschovejte! Tato uživatelská příručka byla zpracována pro Blahopřejeme Vám k zakoupení vozíku Qeridoo Sportrex!

Více

Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ URBAN SPORT E-BIKE komfortní bicykl Přesmykač SLX DEORE

Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ URBAN SPORT E-BIKE komfortní bicykl Přesmykač SLX DEORE (Czech) DM-MBFD001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000 OBSAH DŮLEŽITÉ

Více

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité Důkladně si přečtěte tento návod k obsluze. Dávejte pozor na pokyny týkající se bezpečnosti.

Více

Uživatelská příručka na elektrokolo Citybike 26"

Uživatelská příručka na elektrokolo Citybike 26 Uživatelská příručka na elektrokolo Citybike 26" Stránka 1 I. OBECNÉ INFORMACE Prosím, přečtěte si tuto příručku pečlivě, ještě před použitím. Dodržujte instrukce týkající se výkonu, použití, údržby a

Více

DM-RBCS (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8

DM-RBCS (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Czech) DM-RBCS001-02 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ... 4

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU CZ ÚVOD 1 MONTÁŽ RÁMU 3 INSTALACE JEDNOTKY 4 UCHYCENÍ KOLA 5 ODEPNUTÍ KOLA 7 UPOZORNĚNÍ 8 DOPORUČENÍ 8 MONTÁŽ JEDNOTKY 12 Děkujeme, že jste si vybrali trenažér Novo Mag Force.

Více

Přesmykač. Příručka prodejce ALIVIO FD-M4000 FD-M4020. Nesériové FD-MT400. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE

Přesmykač. Příručka prodejce ALIVIO FD-M4000 FD-M4020. Nesériové FD-MT400. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE (Czech) DM-MDFD001-02 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač ALIVIO FD-M4000 FD-M4020 Nesériové FD-MT400 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ

Více

Pedály SPD-SL. Příručka prodejce DURA-ACE PD-R9100 ULTEGRA PD-R8000. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl E-BIKE URBAN SPORT SM-PD63

Pedály SPD-SL. Příručka prodejce DURA-ACE PD-R9100 ULTEGRA PD-R8000. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl E-BIKE URBAN SPORT SM-PD63 (Czech) DM-RAPD001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Pedály SPD-SL DURA-ACE PD-R9100 ULTEGRA PD-R8000 SM-PD63 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ

Více

DM-TRRD (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Zadní měnič převodů DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000

DM-TRRD (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Zadní měnič převodů DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000 (Czech) DM-TRRD001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Zadní měnič převodů DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ...

Více

PROTI SMĚRU JIZDY ECE R44 04. Věk 6 měsíců 5 roky. Skupina Hmotnost 6 8 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

PROTI SMĚRU JIZDY ECE R44 04. Věk 6 měsíců 5 roky. Skupina Hmotnost 6 8 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE 20 1 21 2 4 3 5 PROTI SMĚRU JIZDY 7 6 8 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE 11 12 13 14 23 22 10 9 15 16 18 17 24 25 19 ECE R44 04 Skupina Hmotnost 0+. 1-2 0-25 kg Věk 6 měsíců 5 roky 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Vážený zákazníku,

NÁVOD K OBSLUZE. Vážený zákazníku, Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste se rozhodl pro kolo značky POLYGON. Věříme, že Vám bude spolehlivě sloužit po mnoho let a že s ním budete spokojen natolik, že až se budete rozhodovat o další koupi

Více

DM-CN (Czech) Příručka prodejce. Řetěz (11 stupňů) CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11

DM-CN (Czech) Příručka prodejce. Řetěz (11 stupňů) CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11 (Czech) DM-CN0001-03 Příručka prodejce Řetěz (11 stupňů) CN-9000 CN-6800 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG600-11 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je primárně určená profesionálním cyklomechanikům.

Více

www.mrakyhracek.cz Uživatelská příručka Speedkid2 (Model TJ-20A-2013)

www.mrakyhracek.cz Uživatelská příručka Speedkid2 (Model TJ-20A-2013) Uživatelská příručka Uživatelská příručka Speedkid2 (Model TJ-20A-2013) Uživatelskou příručku uschovejte! Tato uživatelská příručka byla zpracována pro Blahopřejeme Vám k zakoupení vozíku Qeridoo Sportrex!

Více

Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Přesmykač METREA FD-U5000

Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Přesmykač METREA FD-U5000 (Czech) DM-UAFD001-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač METREA FD-U5000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ... 4 SEZNAM POTŘEBNÉHO

Více

Mechanické kotoučové brzdy

Mechanické kotoučové brzdy (Czech) DM-BR0009-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ Komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Mechanické kotoučové brzdy BR-CX77 BR-CX75 BR-R517 BR-R515 BR-R317 BR-R315 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ...

Více

IN 1336 Bench lavička HERO

IN 1336 Bench lavička HERO N Á V O D N A P O U Ž I T Í IN 1336 Bench lavička HERO Děkujeme, že jste se rozhodli pro koupi našeho produktu. Ačkoliv vynakládáme velké úsilí k zajištění kvality každého našeho 1 výrobku, ojediněle se

Více

DM-MBST (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páka. EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510

DM-MBST (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páka. EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510 (Czech) DM-MBST001-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Řadicí páka EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ...

Více

Mechanické kotoučové brzdy

Mechanické kotoučové brzdy (Czech) DM-RBMBR01-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ Komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Mechanické kotoučové brzdy Non-Series BR-RS305 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ...

Více

PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba)

PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba) PŘESMYKAČ CAMPAGNOLO 12S (montáž, seřízení, údržba) DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: v případě, že nejste proškoleni k montáži systému 12x2, svěřte montáž odborně proškolenému mechanikovi. Nesprávná montáž a seřízení

Více

Prevodovka pre TCO3 & TCO4 číslo výrobku: 2313 Příslušenství Návod k použití

Prevodovka pre TCO3 & TCO4 číslo výrobku: 2313 Příslušenství Návod k použití Prevodovka pre TCO3 & TCO4 číslo výrobku: 2313 Příslušenství Návod k použití Montáž Příslušenství mohou sestavovat pouze dospělé osoby. Upozornění: JD důrazně doporučuje, aby toto příslušenství sestavoval

Více

DM-MBSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páčka SLX SL-M7000 DEORE SL-M6000

DM-MBSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páčka SLX SL-M7000 DEORE SL-M6000 (Czech) DM-MBSL001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Řadicí páčka SLX SL-M7000 DEORE SL-M6000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ...

Více

SEKČNÍ GARÁŽOVÁ VRATA COLNEY PRIM UPOZORNĚNÍ

SEKČNÍ GARÁŽOVÁ VRATA COLNEY PRIM UPOZORNĚNÍ SEKČNÍ GARÁŽOVÁ VRATA COLNEY PRIM UPOZORNĚNÍ 1. Prosíme, ověřte přiložené rozměry před instalací vrat. Pokud Vaše garáž rozměry nesplňuje, upravte pomocí stavebních úprav svou garáž dle přiložených rozměrů.

Více

Bruska na pilové kotouče BSBS

Bruska na pilové kotouče BSBS Version 1.2 česky Bruska na pilové kotouče BSBS110-400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 27873 Art.-Bez.: BSBS110-400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné

Více

Wheelblades XL - návod k použití

Wheelblades XL - návod k použití Wheelblades XL - návod k použití Přehled komplet Wheelblades XL (pravá lyže) 1. lyže - plast 2. vázání (vybrání na kolečko - kolíbka) - plast 3. upínací klapka - plast 4. doraz kolečka - plast 5. pružný

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka DRON FAYEE FY 801 Technická data : Počet kanálů: 5 Frekvence: 2,4G Baterie: 3.7V 300MAh Li-poly Vysílačka: 5 kanálová s trimováním Doba nabíjení: cca 25 min Doba letu: (cca 7-10 min)dosah:

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

BERGER XS-03 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA.

BERGER XS-03 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. BERGER XS-03 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA www.ds-exim.cz madlo držák rukojeti Zatahovací spoj Vřeteno držadla Skládací přezka Pedál s protiskluzovou plochou Odrazka brzda blatník Tlumič Přední kolo stojánek Kontrolka

Více

Návod k sestavení a provozu

Návod k sestavení a provozu Návod k sestavení a provozu Obsah 1 Varování 2 Provoz 3 Konstrukce a provoz 3.1 Konstrukce Montáž hlavy Montáž pedálů Demontáž sedla 3.2 Provoz 4 Bezpečnostní opatření 5 Údržba Varování Provoz Děti by

Více

Návod na použití ERGOMETER Eliptical DENVER

Návod na použití ERGOMETER Eliptical DENVER Návod na použití ERGOMETER Eliptical DENVER ZÁRUČNÍ A POZÁRUČNÍ SERVIS ZAJIŠŤUJE: SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 5, 4 01 Vítkov www.insportline.cz tel/fax: +40 556 0 11, email: servis@insportline.cz pre

Více

DM-RBRD (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Zadní měnič převodů

DM-RBRD (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Zadní měnič převodů (Czech) DM-RBRD001-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Zadní měnič převodů CLARIS RD-R2000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ... 4 SEZNAM

Více

MINI RING PRO Výr. Číslo. 1314

MINI RING PRO Výr. Číslo. 1314 MINI RING PRO Výr. Číslo. 1314 Montáž a cvičení Pohybující se kola Nepťibližujte se k nim počas průběhu cvičení Držte mimo dosahu dětí Maximální zatížení přístroje Mini Ring Pro je 110 kg. Následující

Více

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla O udržování lisu by se měla starat kvalifikovaná

Více

Mandolína Viper D návod k obsluze

Mandolína Viper D návod k obsluze Mandolína Viper D-2016-00 1 návod k obsluze Popis mandolíny Viper Součástí sady Mandolíny Viper: rám s integrovanými horizontálními břity a skládací protiskluzovou nožkou vzadu nastavitelný plátkovací

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití.

DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití. DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití. Pokud se nebudete držet těchto instrukci, mohla by být ohrožena bezpečnost

Více

Provozní příručka. Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg

Provozní příručka. Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg Provozní příručka Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg POKYNY PRO MONTÁŽ A PROVOZ PRAVIDLA PRO BEZPEČNÝ PROVOZ Každé silové zařízení může způsobit zranění, pokud je ovládáno nesprávným způsobem nebo

Více

Testováno za nejpřísnějších kritérií.

Testováno za nejpřísnějších kritérií. Testováno za nejpřísnějších kritérií. Autosedačky Obsah Důležité... 11 Varování... 11 Důležité bezpečnostní informace... 11 Sestavní autosedačky... 12 Předběžné nastavení autosedačky... 13 Použití

Více

Uživatelský manuál CZ. IN 6609 Longboard WORKER Longbay. IN 6610 Longboard WORKER Surfbay

Uživatelský manuál CZ. IN 6609 Longboard WORKER Longbay. IN 6610 Longboard WORKER Surfbay Uživatelský manuál CZ IN 6609 Longboard WORKER Longbay IN 6610 Longboard WORKER Surfbay NÁVOD NA SESTAVENÍ A POUŽÍVÁNÍ Přečtěte si pozorně celý manuál. Tento manuál tvoří nedílnou součást výrobku, proto

Více

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 -

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - Základní informace: 1. Tento stroj je určen pro komerční použití. Stroj je určen pro komerční účely a vyšší výkonnostní

Více

1. Správně vybavené jízdní kolo Dokresli jízdní kolo na obrázku a nakresli mu i výbavu. Výbavu jízdního kola najdeš v rámečcích.

1. Správně vybavené jízdní kolo Dokresli jízdní kolo na obrázku a nakresli mu i výbavu. Výbavu jízdního kola najdeš v rámečcích. S11A 1. Správně vybavené jízdní kolo Dokresli jízdní kolo na obrázku a nakresli mu i výbavu. Výbavu jízdního kola najdeš v rámečcích. zadní brzdy zvonek zadní odrazka přední brzdy přední odrazka odrazky

Více

Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201

Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201 Návod na použití PROFI insportline BRADLA RK4201 SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 74901 Vítkov tel. +420 556300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline

Více

Kazetové pastorky. Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE

Kazetové pastorky. Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE (Czech) DM-CS0003-08 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Kazetové pastorky CS-M9000 CS-M9001 CS-M8000 CS-HG500-10 CS-HG400-9 CS-HG300-9 CS-HG200-9 CS-HG200-8

Více

Vážení zákazníci, příznivci sportu,

Vážení zákazníci, příznivci sportu, Vážení zákazníci, příznivci sportu, děkujeme, že jste si zakoupili náš výrobek a rádi bychom Vás tímto chtěli upozornit, abyste věnovali náležitou pozornost tomuto návodu a řídili se jím ať už při montáži,

Více

SILNIČNÍ MTB Trekking. Přesmykač

SILNIČNÍ MTB Trekking. Přesmykač (Czech) DM-RAFD001-05 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 FD-R7000 Postupy nastavení napnutí lanka

Více

SILNIČNÍ MTB Trekking. Přesmykač

SILNIČNÍ MTB Trekking. Přesmykač (Czech) DM-RAFD001-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 Postupy nastavení napnutí lanka a nastavení

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102 CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102 POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno pro oporu a odlehčení dolních

Více

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POL. T26801 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POKYNY PRO POUŽITÍ Nosnost 1500 lb SKLÁDACÍ STOJAN PRO MOTOR VAROVÁNÍ PROSTUDUJTE, POCHOPTE A DODRŽUJTE VEŠKERÁ VAROVÁNÍ A POKYNY PŘED POUŽITÍM STOJANU. NEPŘEKRAČUJTE

Více

Návod k použití a záruční list. Ŭwww. ƕąĉģśǝâ.cz

Návod k použití a záruční list. Ŭwww. ƕąĉģśǝâ.cz Návod k použití a záruční list 1 Ŭwww. ƕąĉģśǝâ.cz 2 www. ƕąĉģśǝâ.cz Vážený zákazníku, Děkujeme vám za koupi jízdního kola BULLS. Věříme, že budete spokojeni. Při koupi kola jste obdrželi spolu s návodem

Více

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 87 0095. Střešní box Návod k obsluze

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 87 0095. Střešní box Návod k obsluze Mercedes-Benz Příslušenství B6 6 87 0095 Střešní box Návod k obsluze Účel použití Tento návod k montáži je určen pro instalaci střešních boxů M, L, XL na základní střešní nosič Mercedes-Benz Alustyle a

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD481.05/CK/01-06/2014 KD481.05 Doporučení pro montáž/demontáž SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTORY 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Více

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Rádi bychom požádali rodiče a ostatní odpovědné

Více

Přesmykač. Příručka prodejce FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677

Přesmykač. Příručka prodejce FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 (Czech) DM-FD0003-05 Přesmykač Příručka prodejce FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 4 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ... 5 SEZNAM

Více

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103 CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103 POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno pro oporu a odlehčení dolních

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu 1 Návod na obsluhu a údržbu 04-2016 VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento návod představuje nedílnou součást výrobku, ke kterému byl přiložen, a musí být uchován pro budoucí potřebu. Pozorně si přečtěte upozornění

Více

ERGO2 sedadlo nabízí větší svobodu lepší kvalitu života

ERGO2 sedadlo nabízí větší svobodu lepší kvalitu života ERGO2 sedadlo nabízí větší svobodu lepší kvalitu života Standard pro všechny sedadlové systémy ERGO2 Sklon sedadla Opěrku na záda lze nastavit ve sklonu 45 dozadu a 90 dopředu. To se dělá zatažením za

Více

UPOZORNĚNÍ: Cross (trekking) Horské (MTB)

UPOZORNĚNÍ: Cross (trekking) Horské (MTB) UPOZORNĚNÍ: Výrobky jsou určeny pro jízdu mimo veřejné komunikace a za nesnížené viditelnosti. Pro jízdu na těchto komunikacích musí být jízdní kolo dovybaveno doplňky dle obecně závazných právních předpisů.

Více

...find more about us: www.bellelli.com

...find more about us: www.bellelli.com A 19 17 B TAB.1...find more about us: www.bellelli.com 20 18 16 C Rabbit Pepe Mr Fox Tiger 15 13 14 1 3 5 4 6 9 Nanna Guri Tiziano Giotto Eos 2 7 12 11 10 8 D E 03ISFOXST04 B-taxi Caschi/Helmets Windbreak

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Elektrická koloběžka X W 60V 20 Ah LITHIUM

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Elektrická koloběžka X W 60V 20 Ah LITHIUM UŽIVATELSKÝ MANUÁL Elektrická koloběžka X7 1000W 60V 20 Ah LITHIUM 1 Varování Při jízdě používejte vhodné ochranné pomůcky Nejezděte na skútru v hustém provozu, v mokru nebo náledí. Před jízdou nepijte

Více