POHÁDKOVÝ FESTIVAL 2018

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POHÁDKOVÝ FESTIVAL 2018"

Transkript

1

2 POHÁDKOVÝ FESTIVAL Společnost CINEMA TIME, pořadatel největších letních kin v České republice, představuje pravděpodobně jeden z nejrozsáhlejších filmových počinů nadcházejícího roku pro dítka v České republice školou povinná POHÁDKOVÝ FESTIVAL. Jedinečný projekt přiblíží perly tuzemské i zahraniční kinematografie, věnované nej-menším divákům, v netradičním duchu, a to i těm, co by si to z různých důvodů nemohli dovolit. Právě pro ně je určena přehlídka, jež nabídne netradiční mix známých i méně známých českých pohádkových počinů ve zcela neobvyklých souvislostech. Všechny žáky základních škol ve dvanácti velkých městech České republiky, kam POHÁDKOVÝ FESTIVAL zavítá, minimálně jednou pozve na speciální projekci, a to zcela zdarma! Všechny pohádkové projekce se v roce odehrají v druhé nejrozšířenější síti multikin v Česku, v multiplexech CineStar, a to během celého roku! POHÁDKOVÝ FESTIVAL během roku zavítá do Prahy, Plzně, Zlína, Českých Budějovic, Hradce Králové, Pardubic, Jihlavy Liberce, Mladé Boleslavi, Olomouce, Opavy a Ostravy. Celkově může oslovit více než 400 tisíc dětí základní školou povinných.

3 Multikina CineStar po celé republice se jako mávnutím kouzelného proutku nebo otočením prstenu z pohádkové Arabely promění v roce v místo, které otestuje magickou moc neobvyklého spojení mimořádných filmových zážitků, atraktivního prostředí a kouzelného světa pohádek. Navíc bude mít celosvětově unikátní sociální kontext i neobyčejně příznivý dopad nejen na zdraví dětí a mladých lidí. A to díky nové řadě výjimečných potravinářských produktů, kterými jsou POHÁDKOVÉ LIMONÁDY, POHÁDKOVÁ ZMRZLINA A POHÁDKOVÝ POPCORN. Ty zde budou vůbec poprvé veřejně představeny. Ochutnávky budou zcela zdarma! Děti základní školou povinné se tak budou moct přesvědčit o jejich blahodárných účincích. Jedním z hlavních cílů celé celorepublikové kampaně je motivace dětí k přijímání dostatečného počtu probiotických bakterií, na rozdíl od dosavadní praxe neustálého nasazování antibiotik, díky čemuž dochází k vytvoření rezistence škodlivých mikro-bů a zároveň k likvidaci přirozené imunity. A právě to je ona unikátní přidaná hodnota nové řady POHÁDKOVÝCH LIMONÁD, ZMRZLINY A POPCORNU vyráběných ve spolupráci jednotlivých produ-centů s Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o., Výzkumným ústavem potravi-nářským Praha, v.v.i, 1. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v Praze a Fakultní nemocnicí Motol. Důsledkem pak bude zdravá populace nejen dětí, ale všech obyvatel, kteří přistoupí k získání imunity touto metodou. Samotný zdravotní benefit má obrovskou potenciální hodnotu. Je to navazující kontinuální proces, který se promítne do ozdravění celé společnosti, a tím do produktivní sféry lidského společenského uplatnění.

4 Součástí POHÁDKOVÉHO FESTIVALU budou rovněž výtvarné soutěže, setkání a diskuse s tvůrci a další podpůrné propagační aktivity, jejichž cílem bude podpořit aktivitu dětí a mladých lidí a rozvíjet u nich vztah k audiovizuální tvorbě. Pro ty starší bude připravena soutěž o natáčení vlastní pohádky o zajímavé ceny. Neméně podstatným posláním projektu je přiblížit dětem pohádkové postavy, kdysi dobře známé, jež však dnes stojí na okraji zájmu celé jedné generace. Dříve notoricky známé postavy se dnes krčí v mechu a kapradí, zatímco se okolo promenují americká prasátka. Rákosníček již slzami naplnil lesní tůňku, načež ji v mžiku obsadily ztracené pestrobarevné korálové ryby, evidentně nemohoucí najít cestu domů. A je zjevné, že ani kouzla a ani ne zcela zdatné čarodějky stávající situaci změní. Smyslem projektu je nahradit americké přeslazené nápoje limonádou ze zcela přírodních surovin, navíc obsahující unikátní patentované bakterie, jež mohou celé další generace zbavit závislosti na smrtící antibiotické léčbě. A stejně tak mohou děti zbavit neméně přeslazené americké produkce, tentokrát nikoliv gastronomické, nýbrž kinematografické. Projekt se nespokojí jen se stereotypním pasivním sledováním zámořské filmové produkce, ale svým přesahem (výtvarné soutěže, diskuze s tvůrci, soutěže ve výrobě amatérských animovaných filmů) bude probouzet v dětech fantazii, tvůrčí myšlení a vlastní tvorbu, jako alternativu v lepším případě vlastní tvorby vedené snahou o co největší počet fanoušků na You Tube. Další přidanou hodnotou je, že filmové projekce budou dostupné také dětem ze znevýhodněných rodin, pro něhož budou k dispozici vstupenky zdarma. Domníváme se, že POHÁDKOVÝ FESTIVAL je unikátním projektem, který svým pojetím nemá v České republice obdoby. Jsme přesvědčeni o tom, že skýtá mnoho možností případného dalšího rozvoje a zároveň možností prezentace. Proto žádáme o jeho podporu.

5 Intranazální aplikace Lactobacillus acidophilus u dětí Kabelka Z.1, Kolešková, D.1, Krylová, Z.1, Šalaková A.2, Dráb V.2, Nyč O.3, Klemensová V.3 ORL klinika 2.LF UK a FN Motol 1 Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. 2 Ústav lékařské imunologie 2.LF UK a FN Motol 3 Abstrakt: Aplikace probiotik v prevenci a léčbě dysmikrobií je dlouhodobě studována. Aplikace na sliznici nosu a nosohltanu dosud nebyla publikována. Po vyzkoušení přípravku probiotika na dospělých dobrovolných byla provedena aplikace u dětí. U 16 z 18 dětí (0,5 13 let) s rozvíjejícím se zánětem horních cest dýchacích došlo k ústupu potíží, bez nutnosti nasadit antibiotika. Nedošlo k žádné nežádoucí příhodě. Laktobacily a bifidobakterie patří mezi mikroorganismy, které jsou v mlékárenské technologii využívány ve výrobě sýrů, průmyslových tvarohů a kysaných mléčných výrobků. Tyto mikroorganismy mají podle celé řady seriózních výzkumných studií i významné účinky na lidské zdraví. Některé kmeny, které jsou dlouhodobě využívány ve výrobě mléčných výrobků, jsou konzumenty pozitivně hodnoceny nejen z hlediska technologického a senzorických vlastností, ale i pro své účinky na jejich zdravotní stav. Konkrétně je opakovaně popisovaný pozitivní účinek acidofilní kultury, která je určena k domácí přípravě acidofilního mléka. Pozoruhodné jsou především zkušenosti s aplikací kultury v okamžiku prvních příznaků nachlazení nebo zánětu horních cest dýchacích. Po aplikaci kultury do ústní dutiny, podržení v ústech a následném spolknutí se příznaky onemocnění dále nerozvinuly, ačkoliv běžně uživatelé trpěli opakovanými nachlazeními, záněty horních cest dýchacích a záněty středního u cha.

6 Vlastní pokus: Před zahájením vlastní studie u dětí se vytvořila postupně skupina 12 dospělých dobrovolníků, kteří nejprve kloktali acidofilní kulturu v období počínajícího infektu horních cest dýchacích teploty, až horečky, škrábání, bolesti v krku, dysfonie. U všech došlo ve velmi krátké době k ústupu potíží, u žádného nebylo nutné nasadit antibiotika a ve druhé fázi byl u 6 dospělých při dalších atakách infektů horních cest dýchacích aplikován roztok i cestou nosních průchodů. Aplikace neměly žádnou nežádoucí příhodu. Pokud byl přípravek aplikován během hodin po projevení se příznaků, došlo k ústupu potíží nápadně rychle - prakticky do druhého dne. Na základě pozitivních výsledků byl vytvořen požadavek vyzkoušet snášenlivost a účinnost nejúčinnějších kmenů probiotik u dětí. Omezení nemocnosti a případně i zlepšení stavu imunitního systému pomocí probiotik má význam jak medicínský, tak ekonomický. Z ekonomického hlediska je nutno zohlednit přímé i nepřímé náklady na léčbu nemocného dítěte, včetně ztrát pracovních dní ošetřujícího rodiče. Přerušení postupného předávání infektu u dětí v dětských kolektivech má další přídatnou hodnotu jak medicínské, tak ekonomické kategorii. Kritéria zařazení do studie: děti s příznaky akutního zánětu horních cest dýchacích, eventuálně s příznaky šíření do středouší. Kritéria vyřazení: alergie na kravské mléko, poruchy imunity Použitý přípravek: Lyofilizovaná kultura Laktoflora acidofilní (složená z kmenů laktobacilů Lactobacillus helveticus CCDM 98 a Lactoba-cillus acidophilus CCDM 151) uchovávané při 4 st C v uzavřené dóze. Pro podávání se připraví čerstvý roztok bakteriální kultury vytvořený vmícháním malé kávové lžičky (3,5 ml) lyofilizované kultury probiotika do 50 ml vody o teplotě 35 stupňů Celsia. Roztok je během minut opakovaně promíchán, udržován podle možností ve stabilní teplotě. Aplikuje se pomocí nosního kapátka do obou nosních průchodů vleže, aby se dostal do oblasti nosohltanu. Do zbytku roztoku lze přidat kávovou lžičku řepného cukru a použít k vykloktání a spolknutí. Přípravek se podává 3krát denně po 3 dny. S přípravkem se aplikují běžně podávána antipyretika-antiflogistika, doplňuje se ošetření sliznice nosní pomocí salinických roztoků zahřátých na tělesnou teplotu. Anemizující nosní kapky se aplikují pouze v případě nosní neprůchodnosti.

7 V průběhu roku 2012 se do studie zapojilo 19 rodičů dětí ve věku od 0,5 do 13 let, průměrný věk činil 5,7 let. Antibiotickou léčbu bylo nutné nasadit pouze u 2 dětí, u jednoho chlapce je pozitivita efektu obtížně hodnotitelná, protože u něho byla zjištěna pylová alergie a aplikace byla prováděna v období pylové sezóně. Vymizení potíží může být dáno i vyloučením expozice alergenu. U jednoho chlapce došlo ke zlepšení stavu během hospitalizace, ale nedostavil se ke kontrole 7. den po podávání. Během aplikace se nevyskytly žádné nežádoucí příznaky, snášenlivost přípravku byla velmi dobrá. Děti i rodiče hodnotili chuť jako nedráždivě jogurtovou, až lehce kyselou, příjemnou. Podávání nosním kapátkem je snadné i u nejmenších dětí. Starší děti doplnily podávání kloktáním, případně vypitím zbylého roztoku. Souběžně probíhající mikrobiologický rozbor prokázal velmi dobrou citlivost všech vzorků testovaných kultur na potencované amoxypenicilíny, které by byly lékem volby v případě raritní infekce u imunokomprimovaných osob. Závěr: Bezpečnost aplikace probiotik na slizniční povrchy je prokázaná. Snášenlivost při cíleném podání na nosní sliznici je velmi dobrá. U jinak imunitně komponovaných dětí i dospělých se neobjevila žádná nežádoucí reakce. U 16 z 18 dětí došlo k ústupu potíží, bez nutnosti nasazení antibiotik. Jakkoliv je nutno výsledky potvrdit na větším počtu pozorování, jsou v korelaci s ostatními klinickými pozorováními i laboratorními testy. Podávání roztoku probiotik na sliznici nosní lze hodnotit jako příspěvek k omezení akutních infekcí horních cest dýchacích u dětí. Práce je podporována grantem MZe QJ Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin, účinek Lactobacillus acidophilus na zabránění rozvoje bakteriálních zánětů v horních dýchacích cestách. Z. Kabelka, ORL 2.LF UK, FNM

8 Realizace společnosti Cinema Time, s.r.o. pardubická část Mezinárodního filmového festivalu Febiofest ( ) projekce filmu Spalovač mrtvol v pardubickém krematoriu (2006) projekce filmu Ostře sledované vlaky na vlakovém nádraží (2007) projekce filmu Tmavomodrý svět v prostorách letištního hangáru (2008) projekce filmu Katyn v objektu bývalých sovětských kasáren (2009) projekce snímku Občan Havel Přikuluje v Pardubickém pivovaru (2010) projekce snímku Zapomenuté světlo v kostele Zvěstování Panny Marie (2011) mimořádné projekce v rámci Mezinárodního filmového festivalu Febiofest na Letišti Praha (2011) celoroční provoz kina Cinema Time na Letišti Václava Havla Praha ( ) projekce filmu Markéta Lazarová na nádvoří Nostického paláce MK ČR (2012) projekt Letní kino pro seniory Ústeckého kraje (35 projekcí během prázdninových měsíců roku 2012) projekt Otevřené léto na nádvoří Nostického paláce MK ČR, Praha (2013) provoz dětského kina Vesna v Léčebných lázních Jánské lázně (2013) mimořádná projekce filmu Přelet nad Kukaččím hnízdem v rámci výročí 65 let pardubické Psychiatrie (2013) slavnostní premiéra filmu Pušky, puky, pivo a psi v Nostickém paláci MK ČR (2013) kino distribuce dokumentárního filmu Jana Chicago Nováka Pušky, puky, pivo a psi (2013) mimořádná projekce snímku Pušky, puky, pivo a psi v prostorách pivovaru Eggenberg Český Krumlov (2013) tematická projekce snímku Klub poslední naděje v rámci dne boje proti HIV Nemocnic Pardubického Kraje projekce filmu Rozmarné léto v areálu Žlutých lázní (2014) projekce filmu Než si pro nás přijde v rámci dne Nemocnic Pardubického kraje věnovaného boji proti rakovině (2015) produkce dokumentárního filmu Jana Ch. Nováka Pivo a Pardubice (2015) seriál volebních projekcí v rámci kampaně do Senátu Parlamentu ČR (2016) příprava natáčení historického dokumentárního filmu Vilém Vizionář: rytíř, budovatel, státník, vizionář (2016) realizace Letního kina v Hrochově Týnci (červenec srpen 2017) realizace Letního kina ve Žlutých lázních (červenec srpen 2017) realizace Letního kina v rámci projektu Národní galerie Anežka LIVE (2017)

9 ROZPOČET POHÁDKOVÉHO FESTIVALU NÁKLADY NA PROJEKT CELKOVÁ ČÁSTKA OSOBNÍ NÁKLADY ,00 Kč dohody podle zákoníku práce ,00 Kč pojistné zdravotního a sociálního pojištění ,00 Kč PROPAGACE CELKEM ,00 Kč tisk plakátů A1, 4/0, 115g, náklad ks ,00 Kč digitální tisk propagačních materiálů ,00 Kč výroba potištěných vratných kelímků, ks ,00 Kč správa a aktualizace webu ,00 Kč tisk letáků A5, 4/0, 170g, náklad ks ,00 Kč výroba potištěných krabiček na popcorn, ks ,00 Kč velkoplošný tisk ,00 Kč výroba nafukovacích balónků + pronájem hélia ,00 Kč výroba reklamních triček - brigádníci ,00 Kč TECHNICKÉ ZABEZPEČENÍ CELKEM ,00 Kč pronájem sálů Multikina Cinestar (70,00 Kč/osoba) ,00 Kč doprava filmových delegací ,00 Kč instalace dekorací ,00 Kč ubytování filmových delegací ,00 Kč Služby / Nákupy / Pronájmy celkem (přímé náklady) ,00 Kč služby 0,00 Kč nákupy ,00 Kč pronájmy na realizaci projektu 0,00 Kč Ostatní - specifikujte 0,00 Kč CELKEM ,00 Kč

10 CINEMA TIME, s.r.o. Radotínská 69/34, Praha 5 Wintrova II. 1088, Pardubice

PROSINCE 2017

PROSINCE 2017 17. 27. PROSINCE 2017 Multikino CineStar Pardubice Obchodní centrum Grand nám. Republiky 1400, Pardubice POD ZÁŠTITOU RADNÍHO PARDUBICKÉHO KRAJE LADISLAVA VALTRA POHÁDKOVÝ FESTIVAL 2017 Pardubické multikino

Více

FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV...

FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV... FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV... Biograf s nezaměnitelným kouzlem, který může promítat téměř kdekoliv Návštěva biografu vždy patřila k velkým společenským událostem. Stejně jako divadelní představení, výstava,

Více

FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV...

FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV... FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV... Biograf s nezaměnitelným kouzlem, který může promítat téměř kdekoliv Návštěva biografu vždy patřila k velkým společenským událostem. Stejně jako divadelní představení, výstava,

Více

Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi.

Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. MOBILNÍ LETNÍ KINO Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. Téměř každý v nějakém byl nebo o něm alespoň slyšel od svých blízkých. Zážitek

Více

V LESNÍM KINĚ SPOJÍME TROCHU Z TRADICE LESNÍ MOUDROSTI A ÚCTY K LESU JAKO MÍSTU POTŘEBNÉHO NEJEN PRO ODPOČINEK, ALE ŽIVOT VŮBEC.

V LESNÍM KINĚ SPOJÍME TROCHU Z TRADICE LESNÍ MOUDROSTI A ÚCTY K LESU JAKO MÍSTU POTŘEBNÉHO NEJEN PRO ODPOČINEK, ALE ŽIVOT VŮBEC. MOBILNÍ LESNÍ KINO V NĚKTERÝCH ČESKÝCH LESÍCH, HÁJÍCH NEBO PARCÍCH SE BĚHEM LETNÍCH PRÁZDNIN OBJEVÍ ZVLÁŠTNÍ ÚKAZ. NEPŮJDE O ŽÁDNÝ VÍCE ČI MÉNĚ ZNÁMÝ DRUH FAUNY ČI FLÓRY, ALE O NĚCO ZCELA MILÉHO A PŘÁTELSKÉHO,

Více

KINO NA LEDĚ PUŠKY, PUKY, PIVO A PSI JANA A ADAMA NOVÁKA VYPRÁVĚJÍCÍHO O ARMÁDNÍM HOKEJI V DOBÁCH SOCIALISMU

KINO NA LEDĚ PUŠKY, PUKY, PIVO A PSI JANA A ADAMA NOVÁKA VYPRÁVĚJÍCÍHO O ARMÁDNÍM HOKEJI V DOBÁCH SOCIALISMU KINO NA LEDĚ EXKLUSIVNÍ PŘEDPREMIÉROVÁ PROJEKCE NOVÉHO DOKUMENTÁRNÍHO FILMU JANA A ADAMA NOVÁKA VYPRÁVĚJÍCÍHO O ARMÁDNÍM HOKEJI V DOBÁCH SOCIALISMU PUŠKY, PUKY, PIVO A PSI REALIZOVANÁ PŘÍMO NA LEDOVÉ PLOŠE

Více

14. ROČNÍK NEJVĚTŠÍ LETNÍ KINO V ČESKÉ REPUBLICE. CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST TÉMĚŘ 700 TISÍC DIVÁKŮ 28. ČERVNA až 1. ZÁŘÍ 2019

14. ROČNÍK NEJVĚTŠÍ LETNÍ KINO V ČESKÉ REPUBLICE. CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST TÉMĚŘ 700 TISÍC DIVÁKŮ 28. ČERVNA až 1. ZÁŘÍ 2019 14. ROČNÍK NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJVĚTŠÍ LETNÍ KINO V ČESKÉ REPUBLICE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST TÉMĚŘ 700 TISÍC DIVÁKŮ 28. ČERVNA až 1. ZÁŘÍ 2019 WWW.LETNI-KINO.CZ ř é Pardubické letní

Více

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY AMFITEÁTR ZÁMECKÉ ZAHRADY, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA ZAČÁTEK OD HODIN

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY AMFITEÁTR ZÁMECKÉ ZAHRADY, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA ZAČÁTEK OD HODIN NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY AMFITEÁTR ZÁMECKÉ ZAHRADY, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA ZAČÁTEK OD 21.30 HODIN LETNÍ KINO J E F ENOMÉN Návštěva biografu vždy patřila k velkým společenským událostem. Stejně jako divadelní

Více

Značka Top kino je registrována jako ochranná známka Úřadem průmyslového vlastnictví České republiky.

Značka Top kino je registrována jako ochranná známka Úřadem průmyslového vlastnictví České republiky. MOBILNÍ LETNÍ KINO Návštěva biografu vždy patřila k velkým společenským událostem. Stejně jako divadelní představení, výstava, koncert nebo ples. Kino není jen o poklidném sledování oživlých obrázků, ale

Více

CZECH FILM SUMMER 2018

CZECH FILM SUMMER 2018 CZECH FILM SUMMER 2018 Islas Canarias Tenerife Santa Cruz de Tenerife Tento projekt je autorským dílem uschovaným dne 28. listopadu 2017 u DILIA, divadelní, literární, audiovizuální agentury, z.s. České

Více

KLINICKÁ STUDIE Biopron 9. Účinek probiotických bakterií při léčbě dětí s akutním průjmem. Krátké shrnutí výsledků

KLINICKÁ STUDIE Biopron 9. Účinek probiotických bakterií při léčbě dětí s akutním průjmem. Krátké shrnutí výsledků KLINICKÁ STUDIE Biopron 9 Účinek probiotických bakterií při léčbě dětí s akutním průjmem Krátké shrnutí výsledků Typ studie Místo realizace randomizovaná, placebem kontrolovaná Klinika dětských infekčních

Více

FitLine All-in-1000 Plus

FitLine All-in-1000 Plus Probiotický - nové heslo? Mluvíme-li dnes o jogurtu a jiných kysaných mléčných výrobcích, nesmí chybět pojem probiotický. Ale co toto slovo vlastně znamená? Probiotica ( probiotický ) = pro život - jsou

Více

FRÍŠTÍ KONĚ PRO NF KAPKA NADĚJE

FRÍŠTÍ KONĚ PRO NF KAPKA NADĚJE FRÍŠTÍ KONĚ PRO NF KAPKA NADĚJE Nadační fond Kapka naděje Nadační fond pro pomoc nemocným dětem zvláště s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a pro děti, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci

Více

Spalničky v Moravskoslezském kraji MUDr. Irena Martinková, MUDr.Šárka Matlerová, MMO,

Spalničky v Moravskoslezském kraji MUDr. Irena Martinková, MUDr.Šárka Matlerová, MMO, Spalničky v Moravskoslezském kraji MUDr. Irena Martinková, MUDr.Šárka Matlerová, MMO, 18.5.2017 Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě Na Bělidle 7, 702 00 Ostrava, podatelna@khsova.cz,

Více

Pražské letní kino /nejen/ pro Prahu 6. v parku Maxe van der Stoela každý čtvrtek od do vstup zdarma

Pražské letní kino /nejen/ pro Prahu 6. v parku Maxe van der Stoela každý čtvrtek od do vstup zdarma Pražské letní kino /nejen/ pro Prahu 6 v parku Maxe van der Stoela každý čtvrtek od 30. 5. do 26. 9. 2019 vstup zdarma PRAHA 6 ZAŽIJE LÉTO PLNÉ HVĚZD! Každý čtvrteční večer, počínaje 30. květnem 2019 zpříjemní

Více

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino...

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... 1/ NOV SVùTOZOR 2/ âím NOV... 3/ SVùTOZOR JE KINO... 4/ SVùTOZOR NENÍ JEN KINO... 5/ KINO SVùTOZOR JE I MÍSTO PRO VA I PREZENTACI 6/ CENÍK Hlavní

Více

Implementace laboratorní medicíny do systému vzdělávání na Univerzitě Palackého v Olomouci. reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/

Implementace laboratorní medicíny do systému vzdělávání na Univerzitě Palackého v Olomouci. reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/ Implementace laboratorní medicíny do systému vzdělávání na Univerzitě Palackého v Olomouci reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0088 KLINICKÁ MIKROBIOLOGIE Klinická mikrobiologie je medicínský obor - pojítko mezi

Více

ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Právní forma: společnost s ručením omezeným

ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Právní forma: společnost s ručením omezeným ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI 2014 Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Sídlo: Ke Dvoru 12a, Praha 6, 160 00 Právní forma: společnost s ručením omezeným IČ: 26722861 Informace o činnosti: 1. Institucionální

Více

Mléko a mléčné výrobky část I: Fermentované mléčné výrobky. Cvičení č. 3-4 Předmět: Druhy a složení potravin (1.ročník FVHE)

Mléko a mléčné výrobky část I: Fermentované mléčné výrobky. Cvičení č. 3-4 Předmět: Druhy a složení potravin (1.ročník FVHE) Mléko a mléčné výrobky část I: Fermentované mléčné výrobky Cvičení č. 3-4 Předmět: Druhy a složení potravin (1.ročník FVHE) 1 9.10.2013 A je to tu zase LEGISLATIVA Dnes pro nás důležitá č. 77/2003 Sb.

Více

ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Právní forma: společnost s ručením omezeným

ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Právní forma: společnost s ručením omezeným ZPRÁVA O VÝZKUMNÉ ČINNOSTI 2016 Společnost: Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Sídlo: Ke Dvoru 12a, Praha 6, 160 00 Právní forma: společnost s ručením omezeným IČ: 26722861 Informace o činnosti: 1. Institucionální

Více

Téměř polovina Evropanů se mylně domnívá, že antibiotika působí proti nachlazení a chřipce

Téměř polovina Evropanů se mylně domnívá, že antibiotika působí proti nachlazení a chřipce TISKOVÁ ZPRÁVA 18. 11. 2014 Téměř polovina Evropanů se mylně domnívá, že antibiotika působí proti nachlazení a chřipce U příležitosti již sedmého Evropského antibiotického dne, který se koná každoročně

Více

Atopický ekzem a mikrobiologická terapie

Atopický ekzem a mikrobiologická terapie Atopický ekzem a mikrobiologická terapie Často slýcháme o probioticích a nikdo neví správně, kudy tato cesta vede. A proč by se to mělo týkat kožního onemocnění? Čtenář našich stránek ví, že na ekzém se

Více

PNEUMOKOKOVÉ INFEKCE A MOŽNOSTI PREVENCE aneb CO MŮŽE ZPŮSOBIT PNEUMOKOK

PNEUMOKOKOVÉ INFEKCE A MOŽNOSTI PREVENCE aneb CO MŮŽE ZPŮSOBIT PNEUMOKOK PNEUMOKOKOVÉ INFEKCE A MOŽNOSTI PREVENCE aneb CO MŮŽE ZPŮSOBIT PNEUMOKOK Očkování! Nejvýznamnější možnost prevence infekčních chorob! Lepší infekční chorobě předcházet než ji léčit! Významný objev v medicíně,

Více

Analytický report projektu AVASTIN klinický registr

Analytický report projektu AVASTIN klinický registr Analytický report projektu AVASTIN klinický registr Karcinom prsu Stav k datu 10. 4. 2011 Registr Avastin je podporován výzkumným ý grantem firmy Roche. Česká Institut t onkologická biostatistiky společnost

Více

ROTAVIRUS ROTAVIRUS. Nyní mimořádný příspěvek VZP výše 1500 Kč. až do výše 1500 Kč. Je rozšířený, nakažlivý a může být nebezpečný. vašeho dítěte.

ROTAVIRUS ROTAVIRUS. Nyní mimořádný příspěvek VZP výše 1500 Kč. až do výše 1500 Kč. Je rozšířený, nakažlivý a může být nebezpečný. vašeho dítěte. ROTAVIRUS ROTAVIRUS Nyní mimořádný příspěvek VZP až domimořádný výše 1500 Kč. Nyní příspěvek VZP až do výše 1500 Kč. Je rozšířený, nakažlivý a může být nebezpečný. Je rozšířený, nakažlivý Přečtěte si o

Více

ing. Vladimír Dráb Výzkumný ústav mlékárenský Praha, Sbírka mlékárenských mikroorganismů Laktoflora, CCDM, ČR

ing. Vladimír Dráb Výzkumný ústav mlékárenský Praha, Sbírka mlékárenských mikroorganismů Laktoflora, CCDM, ČR ing. Vladimír Dráb Výzkumný ústav mlékárenský Praha, Sbírka mlékárenských mikroorganismů Laktoflora, CCDM, ČR Sýry patřído skupiny fermentovaných potravin stejnějako pivo, víno, chléb, kysanézelí, rybíomáčka

Více

L.Prokopová. Interní hepatogastroenterologická klinika FN Brno - Bohunice Masarykova univerzita Brno

L.Prokopová. Interní hepatogastroenterologická klinika FN Brno - Bohunice Masarykova univerzita Brno L.Prokopová Interní hepatogastroenterologická klinika FN Brno - Bohunice Masarykova univerzita Brno udání hlášení INFORMACE vědomosti znalosti poučení sdělení LÉKAŘ x NEMOCNÝ IBD INFORMACE LIMITOVÁNY SOUČASNÝM

Více

P R O B I O T I C K Ý D O P L N Ě K S T R A V Y

P R O B I O T I C K Ý D O P L N Ě K S T R A V Y INOVACE 2010 Inovace 2010 od LR! S formulí PRO12- exkluzivně od LR! P R O B I O T I C K Ý D O P L N Ě K S T R A V Y INOVACE 2010 PROBIOTIC12 Co jsou probiotika? CO JSOU PROBIOTIKA? Lidské střevo obsahuje

Více

Perorální bakteriální. u alergických pacientů. Jaroslav Bystroň Ingrid Richterová

Perorální bakteriální. u alergických pacientů. Jaroslav Bystroň Ingrid Richterová Perorální bakteriální imunomodulátory u alergických pacientů Jaroslav Bystroň Ingrid Richterová Imunitní systém Fyziologické obranné bariéry Nemají imunologickou povahu První etáží imunitní reakce jsou:

Více

Inovace v potravinářství. Země živitelka

Inovace v potravinářství. Země živitelka Inovace v potravinářství Země živitelka 25. 8. S. Vavreinová, D. Gabrovská, P. Roubal Odbor výživy obyvatelstva a jakosti potravin a odbor potravinářské 2018 technologie a techniky ČAZV V inovacích jde

Více

Náchylnost k alergickým onemocněním je skutečně částečně genetický vázaná, čili dědičná.

Náchylnost k alergickým onemocněním je skutečně částečně genetický vázaná, čili dědičná. Jaké jsou nejčastější druhy alergií, lze na ně i dnes zemřít a trápí více děti nebo dospělé? Na vše o alergiích jsme se zeptali Doc. MUDr. Martina Vašákové, Ph.D., primářky Pneumologické kliniky Fakultní

Více

respirační ordinace nemocnice U Sv.Jiří,Plzeň MUDr.D.Pousková s.v.nováková

respirační ordinace nemocnice U Sv.Jiří,Plzeň MUDr.D.Pousková s.v.nováková Desetileté zkušenosti s podáváním bakteriálních imunomodulátorů dětským pacientům respirační ordinace nemocnice U Sv.Jiří,Plzeň MUDr.D.Pousková s.v.nováková Bakteriální imunomodulátory 1. bakteriální vakcíny

Více

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu Statut festivalu Článek 1.: Charakteristika festivalu 1.1. Finále Plzeň je festival českých a slovenských filmů. Jeho posláním je umožnit návštěvníkům festivalu v období jednoho týdne srovnání: současné

Více

státní fond kinematografie

státní fond kinematografie krátkodobá koncepce 2019 koncepce 2019 státní fond kinematografie státní fond kinematografie Výzva Celková alokace Vyhlášení výzvy Ukončení výzvy Alokace ve výzvě Rozhodnutí rady 1. Vývoj českého kinematografického

Více

ANTIBIOTICKÉ LÉČBY V INTENZIVNÍ MEDICÍNĚ

ANTIBIOTICKÉ LÉČBY V INTENZIVNÍ MEDICÍNĚ PRINCIPY ANTIBIOTICKÉ LÉČBY V INTENZIVNÍ MEDICÍNĚ Milan Kolář Ústav mikrobiologie Fakultní nemocnice Olomouc Lékařská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Bakteriální infekce byly, jsou a s velkou pravděpodobností

Více

Ukázka produktů DOLEŽALŮV MED. Autor : Vladimír Doležal & Zuzana Samleková

Ukázka produktů DOLEŽALŮV MED. Autor : Vladimír Doležal & Zuzana Samleková Ukázka produktů DOLEŽALŮV MED Autor : Vladimír Doležal & Zuzana Samleková DOLEŽALŮV MED Jsme rozvíjejíce se rodinné včelařství z oblasti Hradce Králové. Zabýváme se získáváním a prodejem včelí produktů

Více

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Subsystém 6 Zdravotní stav Výsledky studie Zdraví dětí 2016 u dětí Úvod Prevalenční dotazníkové šetření nazvané Studie

Více

Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 30-06-2011

Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 30-06-2011 Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 30-06-2011 Obsah: přehled realizovaných aktivit v R1/P1 dle činností ve schváleném projektu přehled realizovaných aktivit v R1/P2 dle činností ve schváleném projektu

Více

Znečištění ovzduší v České republice. MUDr. Miroslav Šuta. Bielsko-Biala, 17.-18. srpna 2015. Centrum pro životní prostředí a zdraví

Znečištění ovzduší v České republice. MUDr. Miroslav Šuta. Bielsko-Biala, 17.-18. srpna 2015. Centrum pro životní prostředí a zdraví Znečištění ovzduší v České republice Bielsko-Biala, 17.-18. srpna 2015 odborný konzultant v oblasti ekologických a zdravotních rizik Znečištění ovzduší (kontext) Evropa: asi 370 tisíc předčasných úmrtí

Více

www.zlinskedumy.cz Střední odborná škola Luhačovice Mgr. Alena Marková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

www.zlinskedumy.cz Střední odborná škola Luhačovice Mgr. Alena Marková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělání Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace CZ.107/1.5.00/34.0370

Více

15. Forum Onkologů Klinická zpráva z lékových registrů

15. Forum Onkologů Klinická zpráva z lékových registrů 15. Forum Onkologů 22.5.2009 Klinická zpráva z lékových registrů Stav k datu 31. 3. 2009 R.Vyzula, L.Dušek, P.Brabec Česká onkologická společnost Institut biostatistiky a analýz Analytická zpráva projektu

Více

PREZENTACE PRO PARTNERY

PREZENTACE PRO PARTNERY PREZENTACE PRO PARTNERY ÚVODNÍ SLOVO Česká republika je stále více vyhledávaným cílem zahraničních turistů. Ročně jich přijíždí obdivovat krásy naší země přes 27 miliónů. A není divu. Jen málo zemí na

Více

Koncepce oboru Dětská chirurgie

Koncepce oboru Dětská chirurgie Koncepce oboru Dětská chirurgie Deklarace dětské chirurgie podle světové federace společností pediatrických chirurgů (W.O.F.A.P.S.): Děti nejsou jen malí dospělí a mají interní i chirurgické problémy a

Více

Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016

Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016 Dotační programy jako efektivní nástroj podpory zdraví Efektivní strategie podpory zdraví IV., Státní zdravotní ústav, 16. 6. 2016 MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Náměstek ministra zdravotnictví a hlavní

Více

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST PŘES 400.000 DIVÁKŮ WWW.LETNI-KINO.CZ LETNÍ KINO JE FENOMÉN,

Více

Význam včasné léčby nemocných s CHOPN

Význam včasné léčby nemocných s CHOPN Význam včasné léčby nemocných s CHOPN František Salajka Plicní klinika LF UK a FN Hradec Králové Things we knew, things we did Things we have learnt, things we should do Chronická obstrukční plicní nemoc

Více

RESPIRAČNÍ INFEKCE. Milan Kolář

RESPIRAČNÍ INFEKCE. Milan Kolář RESPIRAČNÍ INFEKCE Milan Kolář Ústav mikrobiologie FNOL a LF UP v Olomouci Nejčastějšími bakteriálními původci infekcí horních a dolních cest dýchacích v komunitním prostředí jsou kmeny: Streptococcus

Více

Sipping. Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová

Sipping. Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová Sipping Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová Přípravky enterální klinické výživy dle složení a stupně naštěpení jednotlivých živin: polymerní, oligomerní, speciální a modulární Polymerní

Více

VÚVeL Brno Kontrola hygieny prostředí a bezpečnosti výrobků v mlékárenských provozech

VÚVeL Brno Kontrola hygieny prostředí a bezpečnosti výrobků v mlékárenských provozech 13. 6. 2019 VÚVeL Brno Kontrola hygieny prostředí a bezpečnosti výrobků v mlékárenských provozech Kontrola výskytu a šíření bakterií v potravinářských provozech MONITORING VÝROBNÍHO PROSTŘEDÍ odběry vzorků

Více

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014 MEZIOBOROVÁ KONFERENCE CHIRURGIE HLAVY A KRKU, PATOLOGIE & ONKOLOGIE HRADEC KRÁLOVÉ 28. - 29. března 2014 Organizátoři: Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové a Onkologická sekce

Více

CORECT - VECTIBIX. Klinický registr pacientů s metastatickým kolorektálním karcinomem. Stav registru k datu

CORECT - VECTIBIX. Klinický registr pacientů s metastatickým kolorektálním karcinomem. Stav registru k datu CORECT - VECTIBIX Klinický registr pacientů s metastatickým kolorektálním karcinomem Stav registru k datu 26. 3. 2012 Management projektu: Analýza dat: Technické zajištění: Mgr. Karel Hejduk, Ing. Petr

Více

VÚVeL Brno Kontrola hygieny prostředí a bezpečnosti výrobků v mlékárenských provozech

VÚVeL Brno Kontrola hygieny prostředí a bezpečnosti výrobků v mlékárenských provozech 13. 6. 2019 VÚVeL Brno Kontrola hygieny prostředí a bezpečnosti výrobků v mlékárenských provozech QK1710156 Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů,

Více

SLEDOVÁNÍ VLIVU PŘÍDAVKŮ

SLEDOVÁNÍ VLIVU PŘÍDAVKŮ MARCELA SLUKOVÁ, JOSEF PŘÍHODA, FRANTIŠEK SMRŽ: SLEDOVÁNÍ VLIVU PŘÍDAVKŮ SUCHÝCH KVASŮ NA VLASTNOSTI MOUK Tradiční využívání kvasu a kvásku ke kypření těsta bylo v historii mnohem starší než využívání

Více

Funkční potraviny na bázi mléka včeské republice

Funkční potraviny na bázi mléka včeské republice Funkční potraviny na bázi mléka včeské republice Petr ROUBAL Výzkumný ústav mlékárenský Praha s.r.o. Seminář Funkční potraviny VÚCHS Rapotín, 8. 10. 2008 1 Funkční potraviny - přinášejí benefity k základní

Více

Tipy pro chřipku a nachlazení

Tipy pro chřipku a nachlazení Tipy pro chřipku a nachlazení a nachlazení Kdo by je neznal?! Léčba chřipky hned při prvních příznacích může zkrátit celkovou dobu potřebnou k plnému vyléčení, proto nezapomeňte na vhodné doplnění Vaší

Více

Veroval. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý DOMÁCÍ TEST. 10 diagnostických testů pro domácí použití. Alergie/nesnášenlivost.

Veroval. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý DOMÁCÍ TEST. 10 diagnostických testů pro domácí použití. Alergie/nesnášenlivost. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý 10 diagnostických testů pro domácí použití Alergie/nesnášenlivost Akutní potíže Prevence Plánování rodičovství Berte své zdravotní potíže vážně! Kvůli každodennímu

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Lékový registr ALIMTA

Lékový registr ALIMTA Lékový registr Pravidelný report Maligní pleurální mezoteliom (MPM) Stav registru k datu 31. 3. 2014 Pneumoonkologická centra zapojená v projektu Alimta 1. FN Brno Jihlavská 20, 625 00 Brno - Bohunice

Více

Lékový registr ALIMTA

Lékový registr ALIMTA Lékový registr Pravidelný report Maligní pleurální mezoteliom (MPM) Stav registru k datu 19. 10. 2015 Pneumoonkologická centra zapojená v projektu Alimta 1. FN Brno Jihlavská 20, 625 00 Brno - Bohunice

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ Podle 17 odst. 10 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnickéh jsou tato akreditovaná

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ Aktualizace ke dni: 16.2011 SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ Podle 17 odst. 10 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti

Více

Infekce v dětském věku

Infekce v dětském věku , Pořadatelé: Lékařská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Spolek lékařů ČLS JEP v Olomouci Produkce: B/P/P, Bořek Procházka K Dálnici 593, 760 01 Zlín tel.: 577 219 803 fax: 577 001 465 e-mail: prochazka@bpp.cz

Více

Ošetřování N se zánětem VDN

Ošetřování N se zánětem VDN Ošetřování N se zánětem VDN Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje duben 2010 Bc. Zouharová Klára Charakteristika onemocnění: sinusitis = zánět

Více

Mléčné výrobky. Ing. Miroslava Teichmanová

Mléčné výrobky. Ing. Miroslava Teichmanová Mléčné výrobky Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Mléčné

Více

BENEŠOV Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. Oddělení klinické mikrobiologie Máchova 400 256 30 Benešov tel.: 317 756 550

BENEŠOV Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. Oddělení klinické mikrobiologie Máchova 400 256 30 Benešov tel.: 317 756 550 BENEŠOV Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. Máchova 400 256 30 Benešov tel.: 317 756 550 BRNO Fakultní nemocnice Brno Jihlavská 20 625 00 Brno tel.: 532 232 392, 602 729 849 BRNO IFCOR-99, s.r.o.

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ Podle 17 odst. 10 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního

Více

HIV / AIDS MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav preventivního lékařství LF MU

HIV / AIDS MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav preventivního lékařství LF MU HIV / AIDS MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav preventivního lékařství LF MU e-mail: mizavrel@med.muni.cz I.E.S. Brno, 14. 10. 2014 Historie nákazy 1981 San Francisko, New York mladí pacienti s neobvyklými

Více

Akce: Oslava světového dne mléka v rámci klíčové aktivity 05 a 03, Praha (23.05.2012)

Akce: Oslava světového dne mléka v rámci klíčové aktivity 05 a 03, Praha (23.05.2012) Název projektu: Komplexní vzdělávání lidských zdrojů v mlékařství Číslo projektu: CZ.1.07/2.3.00/09.0081 Číslo operačního programu: CZ.1.07, prioritní osa 7.2 Název oblasti podpory: Lidské zdroje ve výzkumu

Více

Nabídka spolupráce. Pchjongčchang

Nabídka spolupráce. Pchjongčchang Nabídka spolupráce Pchjongčchang 2018 9. - 25. 2. 2018 ČESKÝ DŮM Cíle projektu prezentace ČR na nejprestižnější celosvětové sportovní události prezentace ČR jako vyspělé ekonomiky v mezinárodním měřítku

Více

Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7

Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 prezentace Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 Provozovatel: Sdružení pro výběrovou kávu o.s. Petřvaldská 8 616 00 Brno email.: info@novasynteza.cz www.novasynteza.cz

Více

PŘÍBALOVÉ INFORMACE ANNOVET

PŘÍBALOVÉ INFORMACE ANNOVET PŘÍBALOVÉ INFORMACE ANNOVET Annovet je koncentrát z extraktu listů jihoamerického stromu Anona ostnitá (Annona muricata), zvaného také graviola. Tento legendární strom roste v amazonském deštném pralese

Více

STUDIJNÍ TEXTY PRO SANITÁŘE

STUDIJNÍ TEXTY PRO SANITÁŘE Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů STUDIJNÍ TEXTY PRO SANITÁŘE 2. díl Lenka ŠOLCOVÁ a kolektiv autorů Obsah I. SPECIFIKA JEDNOTLIVÝCH PRACOVIŠŤ (Mgr. Lenka Šolcová)...

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ Studie Mladý ječmen STUDIE NA MLADÝ JEČMEN / r. 2002 Studii vypracoval MUDr. Miloslav Lacina ve spolupráci se společností Green Ways s.r.o.. Probíhala v roce 2002 v období podzim-zima - v období velké

Více

Pomocné látky se známým účinkem: prostý sirup 67%, usušená tekutá glukosa.

Pomocné látky se známým účinkem: prostý sirup 67%, usušená tekutá glukosa. sp.zn. sukls24303/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Strepsils Pomeranč s vitaminem C pastilky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna pastilka obsahuje amylmetacresolum 0,6 mg, alcohol

Více

BIOMEDICÍNSKÁ INFORMATIKA A JEJÍ ÚLOHA V PERSONALIZOVANÉ MEDICÍNĚ

BIOMEDICÍNSKÁ INFORMATIKA A JEJÍ ÚLOHA V PERSONALIZOVANÉ MEDICÍNĚ BIOMEDICÍNSKÁ INFORMATIKA A JEJÍ ÚLOHA V PERSONALIZOVANÉ MEDICÍNĚ Petr Lesný 1, Kryštof Slabý 1, Tomáš Holeček 2, Jan Vejvalka 1 1 Fakultní nemocnice v Motole, Praha 2 Fakulta humanitních studií UK, Praha

Více

Zpráva o činnosti ČOPN. za rok 2006

Zpráva o činnosti ČOPN. za rok 2006 Zpráva o činnosti ČOPN za rok 2006 XIII. Luhačovické dny 24. 25.3. 2006 Do programu byl zařazen blok přednášek Exacerbace těžkých forem CHOPN. Program bloku: Nejtěžší stádia CHOPN - definice a charakteristiky

Více

Prof. MUDr. Karel Pavelka, DrSc. Revmatologický ústav Praha Klinika revmatologie 1. LF UK

Prof. MUDr. Karel Pavelka, DrSc. Revmatologický ústav Praha Klinika revmatologie 1. LF UK Prof. MUDr. Karel Pavelka, DrSc. Revmatologický ústav Praha Klinika revmatologie 1. LF UK Historie centrové péče v revmatologii podnětem zavedení biologické léčby RA v roce 2000 diskuze DOHADOVACÍ ŘÍZENÍ

Více

Přehled knihoven a databází

Přehled knihoven a databází rok 2013 FTE počet registrovanýc h uživatelů / studentů 2013 (1.8.-31.12) Academic Search Complete Business Source Complete Environment Complete SocIndex with FullText 2013 (1.9.-31.12.) 2013 (1.8.-31.12.)

Více

2015-9-1-26 Filmové festivaly a přehlídky konané od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 Hodnocení

2015-9-1-26 Filmové festivaly a přehlídky konané od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 Hodnocení 2015-9-1-26 Filmové festivaly a přehlídky konané od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 Hodnocení Cíle výzvy 2015-9-1-26 Filmové festivaly a přehlídky konané od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 byly:

Více

MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU. J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP

MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU. J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP I. Proč je v současné onkologii tak potřebná výuka S čím dnes musí počítat řízení

Více

PREVENCE A KONTROLA ČLENSKÝCH ZEMÍCH EU. MUDr. Miroslava Girod Schreinerová KHS Karlovarského kraje

PREVENCE A KONTROLA ČLENSKÝCH ZEMÍCH EU. MUDr. Miroslava Girod Schreinerová KHS Karlovarského kraje PREVENCE A KONTROLA ŠÍŘEN ENÍ MRSA V NĚKTERÝCH ČLENSKÝCH ZEMÍCH EU MUDr. Miroslava Girod Schreinerová KHS Karlovarského kraje Sledované údaje Obecná národní údaje Existence národní směrnice Regionální

Více

Nutriční aspekty konzumace mléčných výrobků

Nutriční aspekty konzumace mléčných výrobků Nutriční aspekty konzumace mléčných výrobků Prof. MVDr. Lenka VORLOVÁ, Ph.D. a kolektiv FVHE VFU Brno Zlín, 2012 Mléčné výrobky mají excelentní postavení mezi výrobky živočišného původu - vyšší biologická

Více

8 jídel proti chřipce. Funguje to!

8 jídel proti chřipce. Funguje to! 8 jídel proti chřipce. Funguje to! 14. 10. 2012 / 18:27h z webu centrum.cz Mezi chřipkou a nemocemi z nachlazení je trochu rozdíl, ale bránit se jim dá stejně. Chřipka je daleko závažnější onemocnění než

Více

Interní informační a vzdělávací materiál pro lékárníky a farmaceutické asistentky. Novinky SANOFI Srpen 2015

Interní informační a vzdělávací materiál pro lékárníky a farmaceutické asistentky. Novinky SANOFI Srpen 2015 Interní informační a vzdělávací materiál pro lékárníky a farmaceutické asistentky Novinky SANOFI Srpen 2015 IBALGIN RAPIDCAPS 400 mg měkké tobolky Léčivá látka v tekuté formě: ibuprofenum 400 mg (ibuprofen

Více

Tisková zpráva závěrečné zprávy projektu

Tisková zpráva závěrečné zprávy projektu Tisková zpráva závěrečné zprávy projektu QJ1210119 Vývoj a výroba veterinárních setů pro stanovení minimálních inhibičních koncentrací antimikrobiálních látek standardizovanou mikrodiluční metodou a nový

Více

3 kredity Tel. 257273945 e-mail: petr.cap@homolka.cz

3 kredity Tel. 257273945 e-mail: petr.cap@homolka.cz ČESKÁ SPOLEČNOST ALERGOLOGIE A KLINICKÉ IMUNOLOGIE PŘEHLED AKCÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ NA ROK 2008 + SSAKI Název akce: 25. sjezd České a Slovenské společnosti alergologie a klinické imunologie XII.kongres

Více

Operace hrtanu. MUDr. Ale Slavíãek. Triton

Operace hrtanu. MUDr. Ale Slavíãek. Triton TRITON Operace hrtanu MUDr. Ale Slavíãek Triton Aleš Slavíček Operace hrtanu Vyloučení odpovědnosti vydavatele Autor i vydavatel věnovali maximální možnou pozornost tomu, aby informace zde uvedené odpovídaly

Více

Hlavní principy. Farmako-ekonomika OLA

Hlavní principy. Farmako-ekonomika OLA 29.8.211 Autorský kolektiv CAR FN Hradec Králové Sedlák Krčmová FN Thomayerova Praha Chlumský Vašáková FN Plzeň Teřl Panzner FN Brno-Bohunice Kindlová Novotná FN Olomouc Zatloukal Panzner FNsP Ostrava

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Borgal 200/40 mg/ml injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 ml obsahuje: Léčivé látky: Sulfadoxinum 200 mg Trimethoprimum

Více

Programy Školní mléko, Ovoce a zelenina do škol a zdravý životní styl mládeže.

Programy Školní mléko, Ovoce a zelenina do škol a zdravý životní styl mládeže. Programy Školní mléko, Ovoce a zelenina do škol a zdravý životní styl mládeže. Osnova příspěvku Současný stav v rámci EU Situace v ČR Praktické náměty k realizaci programů na školách Edukativní rozměr

Více

C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19

C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19 C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19 PODZIM 2015 1. kolo (1.) 01.08.2015 00:00 C1A0101 Příbram - Jihlava C1A0102 Opava - Liberec C1A0103 Pardubice - Sparta C1A0104 Fastav Zlín - Mladá Boleslav C1A0105

Více

Již tradičně bude v průběhu sobotního odpoledne předáno ocenění Association For Main Scene Of Country Music za životní přínos country hudbě.

Již tradičně bude v průběhu sobotního odpoledne předáno ocenění Association For Main Scene Of Country Music za životní přínos country hudbě. Ve dnech 3. a 4. srpna 2007 se na Bystřičce přehradě (okres Vsetín) koná 9. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Pořadatelem je občanské sdružení Country kapela Gympleři Vsetín. Jedná se o jeden

Více

alergie na složky potravy SVOBODA Petr Ambulance estetické dermatologie, Pekařská 3, Brno

alergie na složky potravy SVOBODA Petr Ambulance estetické dermatologie, Pekařská 3, Brno alergie na složky potravy SVOBODA Petr Ambulance estetické dermatologie, Pekařská 3, 602 00 Brno alergie na potraviny - definice Imunologicky zprostředkovaný vedlejší účinek po požití potravy. alergie

Více

DEN ČESKÉHO PIVA 27.9.2013

DEN ČESKÉHO PIVA 27.9.2013 DEN ČESKÉHO PIVA 27.9.2013 Cíl projektu Den českého piva Je vytvoření tradice oslavy českého piva v předvečer svátku Sv. Václava. Z našich znalostí vyplývá, že pouze málo Čechů má ponětí, kdo je patronem

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY

CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY str. 60 CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY Ústecký Liberecký Královéhradecký Karlovarský Praha Plzeňský Středočeský Jihočeský Pardubický Jihomoravský Zlínský BYTOVÉ PROSTORY Praha 1 Praha 2 PRODEJ PRONÁJEM PRODEJ

Více

Projekty schválené ŘO IROP k poskytnutí dotace v 5. výzvě "VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE"

Projekty schválené ŘO IROP k poskytnutí dotace v 5. výzvě VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE Projekty schválené ŘO IROP k poskytnutí dotace v. výzvě "VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE" Pořadí CZ.../././_/ FN Brno modernizace onkogynekologického centra Fakultní

Více

NOVÝ PROJEKT MLÉKO VÁS ZDRAVÍ 2018 DNES STARTUJE

NOVÝ PROJEKT MLÉKO VÁS ZDRAVÍ 2018 DNES STARTUJE Tisková konference ČMSM 26.06.2018 Úvod: ing. Jiří Kopáček, CSc. Českomoravský svaz mlékárenský z.s. NOVÝ PROJEKT MLÉKO VÁS ZDRAVÍ 2018 DNES STARTUJE Tento propagačně-edukační projekt navazuje na loňskou

Více

Národní onkologické centrum V. A. Fanardžyana

Národní onkologické centrum V. A. Fanardžyana Národní onkologické centrum V. A. Fanardžyana Klinické studie provedené v Národním onkologickém centru, s nádorovým onemocněním mléčné žlázy, konečníku, střeva, plic a děložního čípku. STANDARDNÍ CHEMOTERAPIE,

Více

Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu. EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512

Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu. EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. KOSMETIKA Procvičování

Více