Svítivost Orbis ( ) -1,5 0,3 7 0,4 0,8 5 0,9 1,4 4 1,5 1,8 3 1,9 2,2 2 2,3 3,6 1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Svítivost Orbis ( ) -1,5 0,3 7 0,4 0,8 5 0,9 1,4 4 1,5 1,8 3 1,9 2,2 2 2,3 3,6 1"

Transkript

1 Prezidentské volby Blíží se volby a jak jsem slíbil, pokusím se posoudit jak dopadnou. Problém je v tom, že u většiny kandidátů neznáme přesnější data jejich narození. Z průzkumů a debat se dá odhadnout, že postoupit do druhého kola, pokud některý nevyhraje už v kole prvním, mají tři až čtyři kandidáti. V prvním kole se mude zřejmě rozhodovat mezi Milošem Zemanem, Miroslavem Topolánkem, Jiřím Drahošem a možná Michalem Horáčkem. Pouze u prvého kandidáta je znám čas narození s dostatečnou přesností. U ostatních kandidátů bližší údaje neznám. Z tohoto důvodu se nasledující rozbor bude zabývat především ambicemi současné hlavy státu Miloše Zemana. Prvním krokem, který jsem udělal, bylo nahlédnutí do jeho horoskopu osudu sestaveného podle zapomenutých postupů našich předchůdců, v tomto případě mýtického Herma. Jde o horoskop ve formátu tzv. Fixního babylonského zvěrokruhu. Umožňuje pohled na uplanění dotyčného na jeho životní pouti. Hodnotícím prvkem je poloha určitého souboru stálic, který definoval Hermes, k Asc, Dsc, MC, Slunci a Luně. Hledáme konjunkce nebo paranatellonty stálic s uvedenými body. V paranatellontě se nachází hvězda, která vychází, kulminuje nebo zapadá s uvedenými body. Orbis aspektů se liší podle svítivosti (magnitudy) stálic. Pro konjunkci je zhruba toto rozdělení: Svítivost Orbis ( ) -1,5 0,3 7 0,4 0,8 5 0,9 1,4 4 1,5 1,8 3 1,9 2,2 2 2,3 3,6 1 U paranatellonty uvažuji orbis maximálně 2 i když při vysoké svítivosti můžeme použít i širší orbis. Protože jde o prezidentské volby, to znamená volby představitele státu, kterým byl v naší minulosti král, zajímají mě v první řadě čtyři královské hvězdy: Regulus, Fomalhaut, Aldebaran a Antares. Na nasledujícím obrázku je uveden horoskop Miloše Zemana ve Fixním babylonském zvěrokruhu:

2 . N a první pohled vidíme, že dominantou je Asc v konjunkci s Aldebaranem a Dsc v konjunkci s Antares. To samo o sobě ukazuje na vysoký potenciál Miloše Zemana zastávat funkci hlavy státu. Svým způsobem zde máte odpověď na otázku, proč nechce být pouze loutkou, nýbrž chce mít moc a možnost rozhodovat ve věcech týkajících se státu. Je to zapsáno v jeho osudu. Třetí královská hvězda Fomalhaut je v paranatellontě (23 22 Kozoroha CS) s Lunou ve stupni. To nám ukazuje jeho napojení na lid. Další královské atributy nám přináší Altair(7 Raka), který se nachází ve středobodu mezi MC a Bodem štěstí. Funkci vědce a učitele pak nepochybně paranatellonta Procyonu (1 Raka) na IC. Červený diplom a učitelská dráha po dobu, kdy nebyl na indexu, je toho důkazem. Bod ducha je v blízkosti hvězdy Spica (29 4 panna). Je nepochybné, že Miloš Zeman vykonává co má. Zdraví. Druhým krokem bylo, vzhledem k jeho zdraví, nahlédnutí na životní potenciál. To je citlivá otázka, takže zde budu některé věci pouze naznačovat a využiji možnosti ukázat pohled Valense na otázku zranění a nemocí. Před nedávnem jsem dokončil práci na téma učebnice Karáska. Jako malý příklad jeho postupu můžeme použít horoskop Miloše Zemana. Podle Karáska jsou krizová období naznačena přímou primární direkcí Asc k planetám a jejich

3 hranicím, které signifikují škůdce nebo vládnou důležitým segmentům horoskopu spojených s touto otázkou. Zde již budeme vycházet z natálního horoskopu, podle Karáska v systému Regiomontána: Pro současné období získáme z programu Morinus s použitím klíče Ptolemaia následující hodnoty: Vidíme, že obtížné období v hranicích Saturna je 73,767 83,571 roků. Zlo se zdvojnásobuje při direkci opozice Luny k Asc, která nastane v 83,225 roku. Luna je vládcem Saturna, který vládne osmému domu. Jiné hodnoty dostaneme při použití klíče Naibodova:

4 Zde vidíte, že nelze jednoduchým způsobem zjistit životní potenciál člověka. Stačí změna klíče a máme posun zhruba o jeden rok, nemluvě o tom, že každá změna času narození představuje přibližně roční změnu výsledků. Co lze však konstatovat je to, že je zde indikace na výskyt zdravotních problémů, ale zároveň na dostatečný životní potenciál pro vykonávání funkce i v druhém období. Nyní se vrátím k metodě Valense pro posouzení zdraví. Valens píše: Zranění a nemoci, s příklady v každém znamení: Jaké úrazy a nemoci jsou způsobené znamením Berana a následnými znameními. Vzhledem k tomu, že staří astrologové psali o tématu zranění velmi nezřetelně, vysvětlíme ho průzračně. Někteří astrologové s odkazem na podkladové části těla a ducha, mají pro každou nativitu přiřazeny údy počínaje z Bodu štěstí a z Bodu ducha, a dělají jejich předpovědi týkající se zranění a nemocí s ohledem na blízkost škůdců. Například: Zranění počítající se od Bodu štěstí: Nemoci počítající se od Bodu ducha: 1. prsa srdce 2. boky vnitřních dutin 3. břicho ledvin, chámovodů 4. třísla tlustého střeva 5. genitálie jater 6. stehna tenkého střeva 7. kolena močového měchýře 8. lýtka útrob 9. chodidla mozku, zubů, uší 10. hlava jícnu 11. obličej, krk jazyka 12. paže, ramena žaludku Je zcela zřejmé, jestliže člověk začne ve Lvu a Raku, pak jde v pořadí, protože Luna <Rak> je Fortuna vesmíru, a Slunce <Lev> je mysl a božství. To je to, co dříve astrologové uvedli. Následující se zdá být z našich zkušeností přesnější: Následuje výčet jednotlivých znamení a jejich vlastností z hlediska vlivu na zranění nebo nemoc. Postup Valense při hodnocení je následující:

5 Bod štěstí znamení a jeho vládce spolu se znamením kde se nachází, nám označuje povahu zranění. Bod ducha znamení a jeho vládce spolu se znamením kde se nachází, označuje povahu nemoci. Planety v místě znamení mají svůj specifický účinek z podstaty získané ze znamení. Pokud použijeme první variantu, kterou Valens pokládá za nepřesnou, získáme tyto údaje: a) Bod štěstí se nachází v sedmém znamení od znamení Raka. Zasažená část jsou kolena. b) Bod ducha se nachází ve třetím znamení od znamení Lva. To znamená nemoci ledvin a chámovodů. Čím Miloš Zeman procházel v průběhu svého života? Uveřejněné údaje jsou získané z veřejných zdrojů na internetu. a) Srdce z důvodu srdeční vady dostal modrou knížku. Můžeme odhadnout, že to bylo kolem doby odvodu do vojenské služby, tedy kolem roku b) Ledviny léto 2000 je hospitalizován kvůli potížím s ledvinami odstranění ledvinového kamene operace ledvin ve Znojmě. c) Zrak 8/2012 odstranění šedého zákalu. d) Sluch hůře slyší na jedno ucho. e) Pohybový aparát kolena, šlachy, prsty, pravděpodobně spojené s cukrovkou typu II repase šlachy na levém palci úraz kolene (krevní výron), několik týdnů na invalidním vozíku operace šlachy v palci. Největším problémem, jak se zdá je cukrovka II typu ovlivňující řadu orgánů v těle. Vidíme, že první hodnocení docela dobře odpovídá charakteru zdravotních problémů. Úraz kolene byl důležitým bodem v životě Miloše Zemana, jak si ukážeme později. Problémy s ledvinami ho provází podstatnou část jeho života a ledviny jsou spojeny i s cukrovkou. Ta stojí i za jeho diabetickou neuropatií dolních končetin, která mu působí problémy při chůzi. Stejným způsobem si zkusíme udělat rozbor podle metody navržené Valensem. U jednotlivých znamení a aktivních planet jsem uvedl hodnocení dané Valensem, které odpovídají uvedeným problémům.

6 Zranění - Bod štěstí: Znamení Kozoroha: Kolena, šlachy, vnitřní a vnější vymknutí. Způsobuje zhoršení zraku., Vládce Kozoroha: Saturn ve znamení Raka. Samotný Saturn je spojen s problémy nohou, kolen, šlach, lymfy, močového měchýře, ledvin, vnitřních orgánů..obecně také kostmi. Znamení Raka: zhoršení zraku, enormní chůze, skvrnitou kůži, nemocné oční víčka, mateřská znaménka a skvrny kolem očí, plicní onemocnění. Nemoci - Bod ducha: Znamení Váh: ledvinové kameny. Vládce Vah: Venuše ve znamení Štíra. Samotná Venuše je spojována hlavně s ledvinami a štítnou žlázou. Znamení Štíra: zhoršení zraku, ledvinové kameny, bolestné močení, opakující se nemoci, onemocnění nohou. Ve znamení Vah jsou: Slunce a Mars. Mars: hlava, zdravotní problémy, spojené s nehodami. Slunce: srdce. Znamení Lva: srdce, zrak, šlachy, ztráta končetin, amputace, zranění očí, zlomeniny, pády z výšek, rakovina. Signifikantní pro cukrovku je znamení Vah a Venuše. U druhého typu je uváděn i poškozený Mars a Jupiter. Vidíme, že hodnocení podle Valense je mnohem přesnější. Pro zajímavost uvádím názor Jana Kefera: Cukrovka, choroba poškozených Vah. Hrot VI domu ve Vahách, Mars v Panně a VI. domě, Jupiter v Panně nebo Vahách, zvláště jeli v VI. nebo VIII. domě. Hodnocení fyzických problému vyšetřujeme pomoci uvolnění ze znamení Bodu štěstí. Pro ilustraci jsem vybral právě nehodu, která se udála z 29 na , kdy došlo k poranění kolene. Od této doby Miloš Zeman používá při chůzi opěrnou hůl.

7 L1 i 1 Oct 2012 L2 i 1 Oct 2012 L3 u 21 Sep 2013 L4 v 27 Sep 2013 L4 w 3 Oct 2013 L4 i 6 Oct 2013 L4 j 9 Oct 2013 L4 k 11 Oct 2013 L4 l 15 Oct 2013 L4 m 20 Oct 2013 L4 o 24 Oct 2013 L4 p 28 Oct :00 L4 p 28 Oct :00 L5 p 28 Oct :00 L5 q 28 Oct :20 L5 r 28 Oct :35 L5 u 29 Oct :35 L5 v 29 Oct :50 L5 w 30 Oct :20 L4 q 30 Oct :00 L5 q 30 Oct :00 L5 r 30 Oct :15 L5 u 30 Oct :15 L5 v 31 Oct :30 Pro zajímavost je přidána i úroveň 5. Dostaneme následující rozložení úrovní: Beran L1 Beran L2 Kozoroh L3 Váhy nebo Štír L4 Vodnář, Ryby nebo Štír L5 L1 a L2 Beran: Kvadratura Saturn kosti kolena, v Raku kulhání. Kvadratura Kozoroh kolena. Opozice Mars nehoda, hlava. Kvadratura Saturn vládce bodu štěstí a Marsu vládce znamení v L1 a L2. Dobrodějové Jupiter a Venuše znamení Berana nevidí. L3 Kozoroh: Kolena důležité, dům Bodu štěstí. Opozice Saturn (Rak), kvadratura Mars (Váhy). U čtvrté úrovně neznáme čas, pouze víme, že nehoda se stala z 29 na Záleží na tom

8 zda se nehoda stala před čtvrtou hodinou ranní Potom by úroveň L4 byly Váhy a L5 Vodnář nebo Ryby. Pokud se nehoda stala po 4 hodině ranní pak obě úrovně L4 a L5 jsou ve znamení Štíra. L4 Váhy nebo Štír: Signifikující jsou obě znamení. Ve Váhách se nachází Mars spojený s nehodami, který je vládcem znamení Štíra, VI. natálního domu. Z tohoto hlediska by se pro pátou úroveň hodilo znamení Štíra, to znamená, že k úrazu by mělo dojít kolem 4 hodiny ranní. Zde si musíme dávat pozor, z jakého času vycházíme, protože změna období může znamenat také časovou změnu danou přechodem z letního na zimní čas. V našem případě čas souhlasí. Volby. Nyní se podívám na problém voleb. Použiji dvě metody. První je uvolnění z vlivu znamení od Bodu ducha. Z praxe jsem zjistil, že je nejlépe podívat se na paralely. Znamená to zkoumat podobná období, která se vyznačují stejnými prvky. Nejdůležitější jsou změny na úrovni L2, protože změna na úrovni L1 se objeví většinou po velmi dlouhém období. Zkoumáme nejen znamení, ale i vazby mezi nimi. Období před současnými volbami je podrobně rozebráno v Uvolnění z vlivu znamení IV. ve Fragmentech. Tam je rozebrána většina události z následujícího seznamu: 1) Projev na Letné 2) Předseda ČSSD. 3) Předseda vlády. 4) Prezidentské volby. 5) Volba prezidenta I. kolo. 6) Volba prezidenta II. kolo. 7) Volba prezidenta I. kolo. 8) Volba prezidenta II. kolo. V přehledu uvolnění ze znamení Bodu ducha jsou tučně znázorněny úrovně L1 a L2 odpovídající danému období. Vidíme pouze jednu změnu na úrovni L1, která na konci roku 2005 přechází ze znamení Kozoroha do znamení Vodnáře. V tomto období zůstává pánem času Saturn, který je druhým vládcem triplicity. Připomeneme si, že prvním je Merkur a spolupracujícím Jupiter. Touto změnou se přímo aktivizuje Luna, která z pohledu vládce znamená lid. Co je velmi zajímavé, je třikrát se opakující sekvence znamení: Rak Lev Panna na druhé úrovni. V těchto obdobích docházelo vždy k významným kariérním změnám v životě Miloše Zemana. Uvolnění z Bodu ducha je na následujícím obrázku:

9 L1 p 28 Sep 1944 L2 p 28 Sep 1944 L2 q 26 May 1945 L2 r 19 Aug 1946 L2 u 14 Aug 1947 L2 v 1 Nov 1949 L2 w 19 Apr 1952 L1 q 17 Aug 1952 L2 q 17 Aug 1952 L2 r 10 Nov 1953 L2 u 5 Nov 1954 L2 v 23 Jan 1957 L2 w 12 Jul 1959 L2 i 6 Jul 1960 L2 j 29 Sep 1961 L2 k 27 May 1962 L2 l 17 Jan 1964 L2 m 5 Feb 1966 L1 r 31 May 1967 L2 r 31 May 1967 L2 u 25 May 1968 L2 v 13 Aug 1970 L2 w 29 Jan 1973 L2 i 24 Jan 1974 L2 j 19 Apr 1975 L2 k 15 Dec 1975 L2 l 6 Aug 1977 L1 u 29 Mar 1979 L2 u 29 Mar 1979 L2 v 16 Jun 1981 L2 w 3 Dec 1983 L2 i 27 Nov 1984 L2 j 20 Feb 1986 L2 k 18 Oct L2 l 9 Jun L2 m 29 Jun 1990 L2 o 20 Jan 1992 L2 p 11 Sep 1993 L2 q 9 May 1994 L2 r 2 Aug L2 l 27 Jul 1996 LB? L2 m 16 Aug 1998 L2 o 8 Mar 2000 L2 p 29 Oct L2 q 26 Jun 2002 L2 r 19 Sep 2003 L2 u 13 Sep 2004 L1 v 7 Nov 2005 L2 v 7 Nov 2005 L2 w 25 Apr 2008 L2 i 20 Apr 2009 L2 j 14 Jul 2010 L2 k 11 Mar L2 l 31 Oct L2 m 20 Nov 2014 L2 o 12 Jun 2016 L2 p 2 Feb 2018 L2 q 30 Sep 2018 L2 r 24 Dec 2019 L2 u 18 Dec 2020 L2 m 8 Mar 2023 LB

10 Znovu se podíváme na jemnější dělení časového období v prvním a případně druhém kole: L3 i 22 Dec :00:00 L4 o 9 Jan :00:00 L5 o 9 Jan :00 L5 p 9 Jan :20 L5 q 9 Jan :40 L5 r 10 Jan :55 L5 u 10 Jan :55 L5 v 10 Jan :10 L5 w 11 Jan :40 L5 i 11 Jan :40 L5 j 11 Jan :55 L5 k 12 Jan :15 L5 l 12 Jan :35 L5 m 12 Jan :00 L5 w 13 Jan :55 LB L5 i 13 Jan :55 L5 j 13 Jan :10 L4 p 13 Jan :00 L4 v 26 Jan :00 L5 v 26 Jan :00 L5 w 27 Jan :30 L5 i 27 Jan :30 L5 j 27 Jan :45 L5 k 27 Jan :05 L5 l 28 Jan :25 Pokud se podíváme na pravou stranu předchozí tabulky, vidíme, že znamení Raka je vždy ukazatelem významné změny v životě Miloše Zemana. Začíná to projevem na Letenské pláni, pokračuje funkcí předsedy vlády a nakonec vítězstvím v prvních přímých volbách prezidenta v roce Zajímavá je vazba končícího znamení triády, Panny. První období je vrcholem vzestupu v ČSSD, kde se stává předsedou. K tomuto období a jeho zákulisí nemám žádné zdroje, které by osvětlily jeho rychlý vzestup od řadového člena v polovině roku 1992, až k kdy se stává předsedou. Druhé období je velmi zajímavé. Je to období vlády Miloše Zemana. Čím je zajímavé? Opoziční smlouvou, tedy dohodou dvou stran, ale zejména jejich vůdců Miloše Zemana a Václava Klause o dělbě moci. To umožnilo vládu Miloše Zemana po celé funkční období. Tím se dostávám k poslední paralele, k současnému stavu. Vše naznačuje, že vznikla nová dohoda o podpoře (či dělbě moci) mezi Milošem Zemanem a Andrejem Babišem. Výsledkem má být podpora Andreje Babiše při prosazení jeho vlády a naopak podpora Miloše Zemana při volbě prezidenta Andrejem Babišem. Horoskop však ukazuje, že to může být poněkud jiné. Vzájemná podpora není smlouvou, ale vychází ze zájmu obou hráčů, z toho co je pro oba výhodné. Vzájemná vazba je volná, dává každému podle potřeby jít svou cestou. Nemusí tedy trvat celé období. Přesto je zřejmé, že bude v současnosti fungovat. To nám naznačuje, že Miloš Zeman má velmi dobré vyhlídky pokračovat ve svém úřadě až do konce svého mandátu, jak se stalo i v předchozím období. Jedinou vážnější překážkou může být jeho zdraví, neboť podle dřívější úvahy se v blízkém časovém horizontu dostává ke hranici krizového období, kdy může dojít k postupnému zhoršení jeho stavu. Zde se nabízí jiná paralela, v dubnu 2001 předává funkci předsedy ČSSD svému nástupci Vladimíru Špidlovi a po ukončení vlády odchází do ústraní na Vysočinu.

11 Pro první kolo získáme sekvenci: Vodnář L1 Panna L2 Beran L3 Panna L4 Beran L5 Pro druhé kolo získáme sekvenci: Vodnář L1 Panna L2 Beran L3 Vodnář L4 Býk L5 Znamení Vodnáře v první úrovni zajišťuje Miloši Zemanovi přízeň lidu. Vazba mezi vládcem Vodnáře a jeho znamením je zajištěna dvojitou recepcí přes vládnutí a triplicitu. Navíc případný náhradní vládce znamení Vodnáře by byla Venuše. Znamení Panny je pod vládou Merkura. Mezi Merkurem a Saturnem je harmonický aspekt, stejně tak mezi Merkurem a Venuší. Protože Merkur ovládá čtvrtý dům domova, v tomto případě státu, vypovídá to o kladném vztahu mezi hlavou státu a lidem. Přechod mezi Pannou a Beranem, který se opakuje i v další sekvenci je již méně zřetelný. Vazba vládců je přes recepci (hranice) a stejně stoupající znamení. Skutečné vazby budou skryté.vzhledem k tomu, že Mars ovládá jedenáctý natální dům přátel, který je zároveň čtvrtým domem od Bodu štěstí, představující reálný stát v současnosti, znamená to, že se hraje o víc než pouhou osobu, jde o zachování státnosti. Touto sekvencí se dostává do hry i Saturn, který je nadřazený vzhledem k svému postavení Marsu. Saturn je základní pán času. Výhodou vládců je, že škůdce napomáhá k likvidaci jejich nepřátel. Celková sestava, kterou jsem ještě zdaleka nepostihl v celé její šíři, se podobá velmi promyšlené šachové hře. Při případném druhém kole nám návrat ke znamení Vodnáře ve čtvrté úrovni, stejně tak Býka na úrovni páté, kdy se znovu zapojí Luna, ukazuje, že vůle lidu převáží nad skrytými nepřáteli. Valens říká, že každý horoskop nám sám sděluje, jak ho máme interpretovat a že některé metody jsou pro něj vhodnější než jiné. V horoskopu Miloše Zemana má silnou pozici Luna a také prenatální lunace (nov nebo úplněk) je v blízkosti úhlu (IC). V takovém případě je

12 vhodné, protože jde zároveň o noční horoskop, zkusit metodu založenou na Luně. Takovou metodou jsou Čtvrtiny Luny - Prenatální lunace. Vychází z úplňku nebo novu před narozením. Počátek cyklu začíná od první planety za touto prenatální lunací. Dále potom postupuje podle pořadí planet v horoskopu ve směru znamení. Celý cyklus je čtvrtinou celkového počtu malých let planet (129), tedy 32,25 roku. Po uplynutí tohoto období pokračuje cyklus od čtvrté následující planety po první, ze které vycházel a to se celé opakuje vždy od čtvrté planety od předchozího začátku. Délka období jednotlivých planet je dána čtvrtinou jejich malých let. Protože jsem přesvědčen, že tato metoda, stejně jako metoda uvolnění z vlivu znamení, vychází ze symbolické roviny, používám délku roku 360 dní. Valens uvádí i 365,25 dní. Pro pochopení metody je na následujícím obrázku uvedena celá sekvence od narození až do roku Prenatální lunace u Miloše Zemana se nachází na 4 28 Panny. Nejbližší planeta, která následuje je Slunce, potom Mars, Venuše, Luna, Saturn, Jupiter a poslední je Merkur. Tím je ukončen celý cyklus 32,25 roků a nastává nový od čtvrté planety od Merkura, což je Luna. Sekvence pokračuje dál, to znamená Saturn, Jupiter, Venuše. Čtvrtou planetou od Venuše je Merkur, dále Slunce atd.

13 Kromě hlavních period a subperiod je další dělení podobným způsobem na úrovně L3 a L4. Pro zajímavost si uděláme srovnání s první volbou prezidenta. Uvedu vždy hodnoty pro závěrečný den voleb a konečnou hodinu, která je vždy 14: 00. Sekvence pro první volbu v roce 2013 a I. kolo je: Merkur Jupiter Venuše Saturn II. kolo je: Merkur Jupiter Luna Saturn Sekvence pro druhou volbu v roce 2018, I. kolo je: Mars Mars Luna Saturn II. kolo je: Mars Mars Luna Mars Na první pohled vidíte shodu ve dvou posledních úrovních mezi II. kolem první volby a I. kolem druhé volby. Tato kombinace by mohla ukazovat i na možnost vítězství Miloše Zemana v prvním kole. Vidíme, že se nám pro současné volby objevují planety, které jsou v metodě uvolnění z Bodu ducha stěžejními pány času. Závěr. V krátkém zhodnocení jsem chtěl ukázat na možnosti zvolení Miloše Zemana i v druhém období. Z pohledu zdraví se ukazuje, že mohou být nějaké problémy, ale v dohledné době by neměly ohrozit jeho schopnosti při výkonu jeho funkce. Obě metody ukazují velký potenciál a možnost jeho výhry bez ohledu na statistické výzkumy. Jsem si vědom to, že vážným nedostatkem tohoto rozboru je to, že nemám dostatečný materiál pro porovnání možností jeho soupeřů. Nevím, zda jejich osudové konstelace lépe nenaplňují úlohu, kterou mají hrát. Výsledek každé astrologické predikce záleží nejenom na intuici astrologa, ale také na informacích, které jsou mu k dispozici. Neomylný je pouze jeden. V Brně Petr Radek

Uvolnění z vlivu znamení III. Důležitá pravidla metody uvolnění z vlivu znamení.

Uvolnění z vlivu znamení III. Důležitá pravidla metody uvolnění z vlivu znamení. Uvolnění z vlivu znamení III. Důležitá pravidla metody uvolnění z vlivu znamení. V další části se soustředím na podrobnější analýzu dalších pravidel uplatňujících se u metody uvolnění z vlivu znamení.

Více

POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII

POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII POLOVIČNÍ VZDÁLENOSTI V ASTROLOGII Poloviční vzdálenosti (jiný název Midpoints, Midpunkty) co to je co to dělá co s tím můžeme dělat my jak to vypadá (příklady) CO TO JE Poloviční vzdáleností nazýváme

Více

Nyní přistoupíme k dalšímu kroku, určení vládce roku.jak již víme, je to vládce znamení, ve kterém se nachází profekční Asc.Rok 2012 byl pro W.H.

Nyní přistoupíme k dalšímu kroku, určení vládce roku.jak již víme, je to vládce znamení, ve kterém se nachází profekční Asc.Rok 2012 byl pro W.H. Whitney Houston. Mým záměrem není dělat komplexní rozbor horoskopu zpěvačky Whitney Houston, ale zaměřit se na poslední událost, její nečekaný odchod z tohoto života, pro ukázku funkčnosti určitých technik

Více

Data narození: , 8:30, Coyoacan - Mexiko City, Mexiko 19N20, 99W10

Data narození: , 8:30, Coyoacan - Mexiko City, Mexiko 19N20, 99W10 Uvolnění z vlivu znamení V. V předchozích příkladech jsem se zaměřil převážně na uvolnění z Bodu ducha, které je vhodné pro stanovení profesního vývoje jedince. V této části se budu zabývat uvolněním z

Více

Nastavení programu Morinus pro rektifikaci podle Ing.Baudyše.

Nastavení programu Morinus pro rektifikaci podle Ing.Baudyše. Nastavení programu Morinus pro rektifikaci podle Ing.Baudyše. Pro ty, kteří nemají SolarFire a chtějí se naučit používat metodu rektifikace horoskopu podle Ing.Baudyše, která byla pěkně popsána v prezentaci

Více

Lidskému tělu se také říká organismus. Lidské tělo se skládá ze tří základních částí: hlava. horní. trup. končetiny. dolní

Lidskému tělu se také říká organismus. Lidské tělo se skládá ze tří základních částí: hlava. horní. trup. končetiny. dolní LIDSKÉ TĚLO Lidskému tělu se také říká organismus. Lidské tělo se skládá ze tří základních částí: hlava trup horní } končetiny dolní Každá část lidského těla má svou funkci. HLAVA Hlava je řídící centrum

Více

Výklad osobního horoskopu

Výklad osobního horoskopu Výklad osobního horoskopu Zpracoval: Jiří Kubík ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ INFORMACE O HOROSKOPU POLARITA ZNAMENÍ MUŽSKÁ: 8 Silně zdůrazněná mužská znamení naznačují dominanci, vlastní aktivní přístup v nejrůznějších

Více

Výklad horoskopu. Systém výkladu podle dominant Diagram vládců

Výklad horoskopu. Systém výkladu podle dominant Diagram vládců Výklad horoskopu Systém výkladu podle dominant Diagram vládců Otázka Jak vykládat horoskop? Astrologická alfa a omega Jak z jednotlivých prvků, abecedy a základů gramatiky sestavíme pravdivý obrázek o

Více

Astronomický klub Pelhřimov Pobočka Vysočina Česká astronomická společnost

Astronomický klub Pelhřimov Pobočka Vysočina Česká astronomická společnost www.astroklub.cz Astronomický klub Pelhřimov Pobočka Vysočina Česká astronomická společnost http://vysocina.astro.cz Hvězdářská ročenka 2017 Jakub Rozehnal a kolektiv Hvězdárna a planetárium hl. m. Prahy

Více

Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby

Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby Analýza horoskopu vhodného okamžiku svatby pro Petr narozen: 21. 6. 1982, 22:30hod, Praha a Kateřina narozena: 9. 1. 1982, 07:10 hod, Kladno Zadání: rádi bychom se letos vzali. Prosím najděte nám vhodný

Více

Astrologický test pre začiatočníkov

Astrologický test pre začiatočníkov Astrologický test pre začiatočníkov Planéty (týka sa len 7 tradičných planét) Ktorá planéta je najrýchlejšia? Mesiac Ktorá planéta je najpomalšia? Je Jupiter dobrodej? Je Venuša škodca? Ktorá planéta symbolizuje

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadové číslo DUM 369 Jméno autora Mgr. Michaela Vejšická Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 5.3.2012 Ročník, pro který je DUM určen 2. Vzdělávací oblast (klíčová slova) Metodický

Více

URČENÍ APHETY A STANOVENÍ

URČENÍ APHETY A STANOVENÍ URČENÍ APHETY A STANOVENÍ DÉLKY ŽIVOTA METODAMI VETTIA VALENSE - ŘEŠENÉ PŘÍKLADY VETTIEM VALENSEM VSTUP DO VITALITY VE III. KNIZE ANTOLOGIE VITÁLNÍ SEKTOR, METODY ZALOŽENÉ NA SYGYZY A UZLECH NUMERICKÉ

Více

ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ NA ROK 2016

ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ NA ROK 2016 ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ NA ROK 2016 Astrologickou předpověď počasí podle Keplerových aspektů se pokouším vytvářet již pátý rok. Jedná se o pokus předpovídat počasí v současnosti stejným způsobem,

Více

Vybral jsem tři nejbližší hodnoty vzhledem k udanému času narození.

Vybral jsem tři nejbližší hodnoty vzhledem k udanému času narození. PredikceV. Přípravné práce. V předcházejících částech jsem popsal některé ze základních metod, které mohou být použity k vytvoření kompletního systému predikce. Než k tomuto kroku přistoupím chci se vrátit

Více

Zpracování vyšetření dítěte v 8 letech věku

Zpracování vyšetření dítěte v 8 letech věku Zpracování vyšetření dítěte v 8 letech věku Označení : A - anamnéza V - vyšetření celkové R - antropometrické měření S - vyšetření sluchu Z - vyšetření zraku C - vyšetření chrupu K - kožní vyšetření T

Více

Astrologická předpověď počasí na rok 2019

Astrologická předpověď počasí na rok 2019 Astrologická předpověď počasí na rok 2019 Astrologickou předpověď počasí podle Keplerových aspektů se pokouším vytvářet již osmý rok. Jedná se o pokus předpovídat počasí v současnosti stejným způsobem,

Více

Veškerá práce je odvedena v programech Placidus, v modulu Porphyrius Magus 2, a Morinus.

Veškerá práce je odvedena v programech Placidus, v modulu Porphyrius Magus 2, a Morinus. V reakci na probíhající diskuze kolem fází, dovoluji si zavěsit systém, jak pracuji s fázemi já. A abych nemusel zavěšovat celou plejádu příkladů, vybral jsem jeden, a to Williama Lillyho. Veškerá práce

Více

PŘÍLOHA PROVÁDĚCÍHO NAŘÍZENÍ KOMISE (EU),

PŘÍLOHA PROVÁDĚCÍHO NAŘÍZENÍ KOMISE (EU), EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 13.11.2018 C(2018) 7433 final ANNEX 1 PŘÍLOHA PROVÁDĚCÍHO NAŘÍZENÍ KOMISE (EU), kterým se upřesňují technické ukazatele modulu ad hoc pro rok 2020 o pracovních úrazech a dalších

Více

Astrologická předpověď počasí na rok 2017

Astrologická předpověď počasí na rok 2017 Astrologická předpověď počasí na rok 2017 Astrologickou předpověď počasí podle Keplerových aspektů se pokouším vytvářet již šestý rok. Jedná se o pokus předpovídat počasí v současnosti stejným způsobem,

Více

Stanovení pojistného plnění z pojištění trvalých následků úrazu

Stanovení pojistného plnění z pojištění trvalých následků úrazu trvalé následky 1 / 7 úrazu. Stanovení pojistného plnění z pojištění trvalých následků úrazu Co musí trvalý následek splňovat Pojistné krytí se vztahuje výhradně na trvalé následky úrazu, nikoli nemoci.

Více

Horimaea - PTOLEMAIOVA METODA. Robin Salomon

Horimaea - PTOLEMAIOVA METODA. Robin Salomon Horimaea - PTOLEMAIOVA METODA Robin Salomon Ostrava 2014 salomon.ostrava@gmail.com 1 Obsah Úvod 4 Postup 5 Elsbeth Ebertinová 7 Jan Kefer 14 Cosimo de Medici 17 Lucky Luciano 20 Mata Hari 23 Aleister Crowley

Více

ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá

ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá ASTROLOGICKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá Principy předpovědi Bereme v úvahu přesné aspekty planet od Slunce po Saturna mezi sebou mimo Luny. Všechny aspekty mají

Více

Sledování zdravotního a sociálního stavu pacientů LDN. Zjištěné informace jsou důvěrné a nebudou zneužity. Iniciály jména:... Věk:... Pohlaví:...

Sledování zdravotního a sociálního stavu pacientů LDN. Zjištěné informace jsou důvěrné a nebudou zneužity. Iniciály jména:... Věk:... Pohlaví:... Sledování zdravotního a sociálního stavu pacientů LDN. Zjištěné informace jsou důvěrné a nebudou zneužity. Iniciály jména:... Věk:... Pohlaví:... Délka pobytu v LDN... Důvody hospitalizace:... Nejbližší

Více

Mgr. Robert Stuchlík- poradenství, konzultace, kurzy Mobil: , mail:

Mgr. Robert Stuchlík- poradenství, konzultace, kurzy Mobil: , mail: Zvířata v práci, aneb horoskop jako pomocný nástroj personalisty My víme, že to děláte! My víme, že si vybíráte zaměstnance i podle slunečního znamení. Víme, že na internetu pročítáte horoskopy. Klidně

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 9 6 9 1 1 SLUNEČNÍ ASTROLOGIE

Více

Předmluva 11. Lunární hodiny 18 Na začátku bylo vnímání 18 Zapomnění ve víru doby 21 Poklad je nutno vykopat 25" Chvíle doteku 27

Předmluva 11. Lunární hodiny 18 Na začátku bylo vnímání 18 Zapomnění ve víru doby 21 Poklad je nutno vykopat 25 Chvíle doteku 27 Obsah Předmluva 11 Lunární hodiny 18 Na začátku bylo vnímání 18 Zapomnění ve víru doby 21 Poklad je nutno vykopat 25" Chvíle doteku 27 I. OD HLAVY AŽ PO PATY V RYTMU LUNY 31 Pohyb v rovnováze 31 1. Od

Více

Test obsahuje látku 5. ročníku z učiva o vesmíru. Ověřuje teoretické znalosti žáků. Časově odpovídá jedné vyučovací hodině.

Test obsahuje látku 5. ročníku z učiva o vesmíru. Ověřuje teoretické znalosti žáků. Časově odpovídá jedné vyučovací hodině. Vzdělávací oblast : Předmět : Téma : Člověk a jeho svět Přírodověda Vesmír Ročník: 5. Popis: Očekávaný výstup: Druh učebního materiálu: Autor: Poznámky: Test obsahuje látku 5. ročníku z učiva o vesmíru.

Více

Identifikace práce. POZOR, nutné vyplnit čitelně! vyplňuje hodnotící komise A I: A II: B I: B II: C: D I: D II: Σ:

Identifikace práce. POZOR, nutné vyplnit čitelně! vyplňuje hodnotící komise A I: A II: B I: B II: C: D I: D II: Σ: vyplňuje žák Identifikace práce POZOR, nutné vyplnit čitelně! Žák jméno příjmení věk Bydliště ulice, č.p. město PSČ jiný kontakt (např. e-mail) vyplňuje škola Učitel jméno příjmení podpis Škola ulice,

Více

Uvolnění z vlivu znamení II. Základní pilíře metody.

Uvolnění z vlivu znamení II. Základní pilíře metody. Uvolnění z vlivu znamení II. Základní pilíře metody. Každá metoda je postavena na víceméně přesných základech. Při studiu uvolnění z vlivů znamení (pro zjednodušení budu používat zkratku anglického názvu

Více

Tlakový masážní přístroj na nohy C22. Návod k použití

Tlakový masážní přístroj na nohy C22. Návod k použití Tlakový masážní přístroj na nohy C22 Návod k použití 1 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Tento návod si, prosíme, pozorně přečtěte, abyste věděli, jak správně používat tento výrobek. Věnujte zvýšenou

Více

Výhled transitů na příštích dvanáct měsíců s přihlédnutím k planetám v nativním horoskopu:

Výhled transitů na příštích dvanáct měsíců s přihlédnutím k planetám v nativním horoskopu: Na období od 1. ledna 2017 do cca konce ledna 2018 (strana 1 z 6) Vážený pane XX, prohlédl jsem jak Váš horoskop narození, tak i všechny transity, které Vás v tomto roce čekají a nyní Vám podám výklad

Více

ŘADA ALFA. Die Gerich'schen Harmoniegesetze. Fragmenty rektifikace horoskopu. Gerichovo číslo.

ŘADA ALFA. Die Gerich'schen Harmoniegesetze. Fragmenty rektifikace horoskopu. Gerichovo číslo. ŘADA ALFA Fragmenty rektifikace horoskopu. Gerichovo číslo. K tomuto příspěvku mě vedly nejasnosti kolem výpočtu Gerichova čísla.autorem tohoto čísla je finský generál Paul von Gerich (9.8.1876 3.2.1951),který

Více

Astrologická předpověď počasí na rok 2018

Astrologická předpověď počasí na rok 2018 Astrologická předpověď počasí na rok 2018 Astrologickou předpověď počasí podle Keplerových aspektů se pokouším vytvářet již sedmý rok. Jedná se o pokus předpovídat počasí v současnosti stejným způsobem,

Více

Mechanismy tupých poranění. doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc.

Mechanismy tupých poranění. doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Mechanismy tupých poranění doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Pád z výše Pádem z výše rozumíme pohyb těla z vyšší na nižší úroveň, přičemž mohou nastat dvě situace: volný pád: tělo překoná určitou dráhu

Více

ZÁKLADY FUNKČNÍ ANATOMIE

ZÁKLADY FUNKČNÍ ANATOMIE OBSAH Úvod do studia 11 1 Základní jednotky živé hmoty 13 1.1 Lékařské vědy 13 1.2 Buňka - buněčné organely 18 1.2.1 Biomembrány 20 1.2.2 Vláknité a hrudkovité struktury 21 1.2.3 Buněčná membrána 22 1.2.4

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 Lidské tělo BSP Multimedia - úvodní obrazovka = 3D laboratoř: Zobrazení systémů - v pravé části je menu: Oběhový systém 3D Lab návrat do úvodní obrazovky Rejstřík Rejstřík A-Z Rejstřík 3D modelů Rejstřík

Více

Vybrané příklady spolupráce na návrhu klasifikačního systému CZ-DRG

Vybrané příklady spolupráce na návrhu klasifikačního systému CZ-DRG Vybrané příklady spolupráce na návrhu klasifikačního systému CZ-DRG Ladislav Plánka Česká pediatricko-chirurgická společnost ČLS JEP Fakultní nemocnice Brno Konference DRG Restart 2016 9. 11. 2016 Nevýhody

Více

Uvolnění z vlivu znamení (Zodiacal Releasing). Petr Radek. Úvod.

Uvolnění z vlivu znamení (Zodiacal Releasing). Petr Radek. Úvod. Uvolnění z vlivu znamení (Zodiacal Releasing). Petr Radek Úvod. Zvláštností současného období je snaha o obrodu astrologie, o odhalení smyslu toho co nám bylo odkázáno našimi předchůdci. Dochází k překladu

Více

ŘADA ALFA. Fragmenty Rektifikace. Rektifikace v rozmezí 24 hodin. Část I. Zjednodušená genealogická metoda.

ŘADA ALFA. Fragmenty Rektifikace. Rektifikace v rozmezí 24 hodin. Část I. Zjednodušená genealogická metoda. ŘADA ALFA Fragmenty Rektifikace. Rektifikace v rozmezí 24 hodin. Část I. Zjednodušená genealogická metoda. V případě, že známe pouze datum narození a chceme získat čas narození, stojíme před velmi složitou

Více

Prvouka ve 2. ročníku ZŠ s využitím ICT ve výuce

Prvouka ve 2. ročníku ZŠ s využitím ICT ve výuce Prvouka ve 2. ročníku ZŠ s využitím ICT ve výuce Téma: Lidské tělo Cíl: Procvičit učivo prvouky pro 2. ročník ZŠ, téma Lidské tělo. Pojmy k procvičení: hlava - brada, čelo, temeno, týl trup prsa, bok břicho,

Více

Akupuntura(akupresura) na cesty

Akupuntura(akupresura) na cesty Akupuntura(akupresura) na cesty 1. Základní body TS 4 v 1. meziprstním prostoru ve výši středu 1. záprstní kosti Ž 36 tři proporcionální cuny (palce) pod čéškou, jeden prst vně od hrany holenní kosti Bod

Více

Výzkum před prezidentskými volbami vývoj listopad 2017 leden 2018 (4 vlny)

Výzkum před prezidentskými volbami vývoj listopad 2017 leden 2018 (4 vlny) Výzkum před prezidentskými volbami vývoj listopad 2017 leden 2018 (4 vlny) 12. 1. 2018 Zpracováno exkluzivně pro: Metodika výzkumu Cílová skupina Termíny dotazování a velikost vzorku Metoda sběru dat Lidé

Více

Tab. F.4. Zemřelí podle příčiny úmrtí, věku a pohlaví v roce 1919

Tab. F.4. Zemřelí podle příčiny úmrtí, věku a pohlaví v roce 1919 lékař 85 813 177 11 69 69 71 62 12 88 93 118 14 153 163 157 34 55 1 1 nelékař 6 219 5 937 1 75 1 287 552 516 598 616 495 513 432 577 868 1 3 1 255 1 149 295 234 19 15 I. Nemoci epidemické, endemické a

Více

Schematické znázornení dvanácti smyslů

Schematické znázornení dvanácti smyslů Dělení do skupin FYZICKÉ SMYSLY orientované na vlastní tělesnost DUŠEVNÍ SMYSLY vztah člověk - svět DUCHOVNÍ NEBO SOCIÁL NÍ SMYSLY orientované do nitra / zjevující skryté Schematické znázornení dvanácti

Více

VY_32_INOVACE_0611 Kostra člověka lidské tělo.notebook. July 11, 2012. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

VY_32_INOVACE_0611 Kostra člověka lidské tělo.notebook. July 11, 2012. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/21.1936 č. šablony: III/2 č.sady:6.sada Ověřeno ve výuce:28.3.2o12 Třída:5. Datum:3.1.2012 1 KOSTRA ČLOVĚKA-LIDSKÉ TĚLO

Více

Davidova (Betlémská) hvězda

Davidova (Betlémská) hvězda Davidova (Betlémská) hvězda P.A.Semi, 2014-02-12 Seskupení planet do Davidovy hvězdy se čas od času stává... Uvádíme zde nejvýraznější výskyty v antickém období, s centrem na Zemi nebo na Slunci, řazené

Více

OCEŇOVACÍ TABULKA ÚRAZY BEZ TRVALÝCH NÁSLEDKŮ METLIFE EUROPE D.A.C, POBOČKA PRO ČESKOU REPUBLIKU ZPP enu 1.0

OCEŇOVACÍ TABULKA ÚRAZY BEZ TRVALÝCH NÁSLEDKŮ METLIFE EUROPE D.A.C, POBOČKA PRO ČESKOU REPUBLIKU ZPP enu 1.0 OCEŇOVACÍ TABULKA ÚRAZY BEZ TRVALÝCH NÁSLEDKŮ METLIFE EUROPE D.A.C, POBOČKA PRO ČESKOU REPUBLIKU ZPP enu 1.0 účinnost od 1. listopadu 2016 V případě neúplné zlomeniny (např. infrakce, fisury, odlomení

Více

VESMÍR, SLUNEČNÍ SOUSTAVA

VESMÍR, SLUNEČNÍ SOUSTAVA VESMÍR, SLUNEČNÍ SOUSTAVA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy v 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi o vesmíru a sluneční soustavě a jejich zkoumání. Vesmír také se mu říká

Více

HVĚZDNÁ OBLOHA, SOUHVĚZDÍ

HVĚZDNÁ OBLOHA, SOUHVĚZDÍ HVĚZDNÁ OBLOHA, SOUHVĚZDÍ Souhvězdí I. Souhvězdí je optické uskupení hvězd různých jasností na obloze, které mají přesně stanovené hranice Podle usnesení IAU je celá obloha rozdělena na 88 souhvězdí Ptolemaios

Více

Solární revoluce VARIANTA DLE VETTIA VALENSE OBECNÍ CHRONOKRATOŘI PODLE KLAUDIA PTOLEMAIA A METODA DIVIZÍ ROKU PODLE FIRMICA MATERNA

Solární revoluce VARIANTA DLE VETTIA VALENSE OBECNÍ CHRONOKRATOŘI PODLE KLAUDIA PTOLEMAIA A METODA DIVIZÍ ROKU PODLE FIRMICA MATERNA Solární revoluce - VARIANTA DLE VETTIA VALENSE OBECNÍ CHRONOKRATOŘI PODLE KLAUDIA PTOLEMAIA A METODA DIVIZÍ ROKU PODLE FIRMICA MATERNA POROVNÁVÍ VŮČI VLÁDCŮM ŠTĚSTÍ, DUCHA, ZÁKLADU A POVÝŠENÍ APLIKLACE

Více

Vesmír (interaktivní tabule)

Vesmír (interaktivní tabule) Zvyšování kvality výuky v přírodních a technických oblastech CZ.1.07/1.1.28/02.0055 Vesmír (interaktivní tabule) Označení: EU-Inovace-Prv-3-07 Předmět: Prvouka Cílová skupina: 3. třída Autor: Zuzana Brůnová

Více

Planety sluneč. soustavy.notebook. November 07, 2014

Planety sluneč. soustavy.notebook. November 07, 2014 1 2 SLUNCE V dávných dobách měli lidé představu, že Země je středem vesmíru. Pozorováním oblohy, zdokonalováním přístrojů pro zkoumání noční oblohy a zámořskými cestami postupně prosadili názor, že středem

Více

Chirurgie. (podpora pro kombinovanou formu studia)

Chirurgie. (podpora pro kombinovanou formu studia) JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Zdravotně sociální fakulta Chirurgie (podpora pro kombinovanou formu studia) MUDr. Petr Pták Cíle předmětu: Seznámit posluchače s problematikou chirurgického

Více

Finále 2018/19, kategorie GH (6. a 7. třída ZŠ) řešení. A Přehledový test. (max. 20 bodů)

Finále 2018/19, kategorie GH (6. a 7. třída ZŠ) řešení. A Přehledový test. (max. 20 bodů) A Přehledový test (max. 20 bodů) POKYNY: U každé otázky zakroužkuj právě jednu správnou odpověď. Pokud se spleteš, původní odpověď zřetelně škrtni a zakroužkuj jinou. Je povolena maximálně jedna oprava.

Více

2.1.2 Měsíční fáze, zatmění Měsíce, zatmění Slunce

2.1.2 Měsíční fáze, zatmění Měsíce, zatmění Slunce 2.1.2 Měsíční fáze, zatmění Měsíce, zatmění Slunce Předpoklady: 020101 Pomůcky: lampičky s klasickými žárovkami, stínítko, modely slunce, země, měsíce na zatmění Měsíc je velmi zajímavé těleso: jeho tvar

Více

ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK

ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK Pro účely preventivní sportovně-kardiologické prohlídky ve zdravotnickém zařízení ProCorde s.r.o. v Chomutově. Příjmení, jméno:............................... Rodné číslo:.....................

Více

LÉKAŘSKÉ OBORY A JEJICH NÁPLŇ

LÉKAŘSKÉ OBORY A JEJICH NÁPLŇ LÉKAŘSKÉ OBORY A JEJICH NÁPLŇ LÉKAŘSTVÍ (MEDICÍNA) jedná se o vědu, která se zaobírá zdravím člověka, chorobnými stavy a procesy, které v lidském těle probíhají. Zabývá se možnostmi jejich předcházení,

Více

Ukončené případy pracovní neschopnosti podle délky trvání v ČR v roce 2002

Ukončené případy pracovní neschopnosti podle délky trvání v ČR v roce 2002 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 30.5.2003 31 Ukončené případy pracovní neschopnosti podle délky trvání v ČR v roce 2002 Ve statistice pracovní neschopnosti

Více

10. Soustava lineárních rovnic - substituční metoda

10. Soustava lineárních rovnic - substituční metoda @112 10. Soustava lineárních rovnic - substituční metoda Jedna z metod, která se používá při řešení soustavy lineárních rovnic, se nazývá substituční. Nejlépe si metodu ukážeme na příkladech. Příklad:

Více

Zpomalení a detail na kotníky. Skiping normální rychlost Zpomalení - šipka na záda, koleno, ruce společně s komentářem

Zpomalení a detail na kotníky. Skiping normální rychlost Zpomalení - šipka na záda, koleno, ruce společně s komentářem Scénář DVD atletika AT1,AT2 Menu výběr: Běžecká abeceda Švihová technika Nízký start a šlapavá technika Štafetový běh Hod míčkem Vrh koulí Skok do dálky základní technika krok Skok do výšky flop Poznámka:

Více

TEPNY LIDSKÉHO TĚLA. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

TEPNY LIDSKÉHO TĚLA. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje TEPNY LIDSKÉHO TĚLA Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Září 2010 Mgr. Jitka Fuchsová TEPNY TEPNA = arteria vede krev okysličenou vede krev

Více

VESMÍR Hvězdy. Životní cyklus hvězdy

VESMÍR Hvězdy. Životní cyklus hvězdy VESMÍR Hvězdy Pracovní list HEUREKA! aneb podpora badatelských aktivit žáků ZŠ v přírodovědných předmětech ASTRONOMIE Úloha 1. Ze života hvězdy. Úloha 1a. Očísluj jednotlivé fáze vývoje hvězdy. Následně

Více

Optika - AZ kvíz. Pravidla

Optika - AZ kvíz. Pravidla Optika - AZ kvíz Pravidla Ke hře připravíme karty s texty otázka tvoří jednu stranu, odpověď pak druhou stranu karty (pro opakované používání doporučuji zalaminovat), hrací kostku a figurky pro každého

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Popularita politiků TISKOVÁ ZPRÁVA

Popularita politiků TISKOVÁ ZPRÁVA TISKOVÁ ZPRÁVA Popularita politiků Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR V Holešovičkách 41, Praha 8 Tel./fax: 286 84 129, 13 E-mail: glasova@soc.cas.cz Technické parametry Výzkum:

Více

Decenia S PŘIHLÉDUTÍM K FIRMICOVI MATERNOVI PŘI VÝBĚRU STARTÉRU TECHNIKA STANOVENÍ CHRONOKRATORŮ

Decenia S PŘIHLÉDUTÍM K FIRMICOVI MATERNOVI PŘI VÝBĚRU STARTÉRU TECHNIKA STANOVENÍ CHRONOKRATORŮ Decenia S PŘIHLÉDUTÍM K FIRMICOVI MATERNOVI PŘI VÝBĚRU STARTÉRU TECHNIKA STANOVENÍ CHRONOKRATORŮ POROVNÁNÍ S PROFEKCEMI DISTRIBUCÍ PODLE VETTIA VALENSE DEMONSTRACE NA HOROSKOPU EMILA HÁCHY Robin Salomon

Více

Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá

Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá Podle tezí Johannese Keplera zpracovala Ivana Černá Bereme v úvahu přesné aspekty planet od Slunce po Saturna mezi sebou mimo Luny. Všechny aspekty mají stejnou váhu. Jedná se o tyto aspekty: - konjunkce

Více

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Zdravotně sociální fakulta. Fyziologie (podpora pro kombinovanou formu studia) MUDr.

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Zdravotně sociální fakulta. Fyziologie (podpora pro kombinovanou formu studia) MUDr. JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Zdravotně sociální fakulta Fyziologie (podpora pro kombinovanou formu studia) MUDr. Aleš Hejlek Cíle předmětu: Seznámit studenty s fyziologií všech systémů s

Více

Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR,, v.v.i. Tel.: ;

Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR,, v.v.i. Tel.: ; Tisková zpráva Hodnocení působení Miloše Zemana v prezidentském úřadě březen 2018 U současného prezidenta lidí nejčastěji pozitivně hodnotí, jak je v kontaktu s občany a zná jejich problémy. Nejvíce kritičtí

Více

Identifikace vzdělávacího materiálu VY_52_INOVACE_F.9.A.35 EU OP VK. Fyzika Orientace na obloze

Identifikace vzdělávacího materiálu VY_52_INOVACE_F.9.A.35 EU OP VK. Fyzika Orientace na obloze Identifikace vzdělávacího materiálu VY_52_INOVACE_F.9.A.35 EU OP VK Škola, adresa Autor ZŠ Smetanova 1509, Přelouč Mgr. Ladislav Hejný Období tvorby VM Červen 2012 Ročník 9. Předmět Fyzika Orientace na

Více

Práce se solárním horoskopem

Práce se solárním horoskopem Práce se solárním horoskopem podle Knihy 23 Astrologia Gallica Jeana-Baptisty Morina Zdeněk Bohuslav Plzeň 2015 Stejně jak Slunce temnotu noci, tak tato kniha temnotu nevědomosti rozjasňuje. Solární

Více

Livial tablety tibolonum

Livial tablety tibolonum Livial tablety tibolonum Příbalová informace - RP Informace pro použití, čtěte pozorně! Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. Ponechte si příbalovou

Více

Baronesa. Zveme Vás na Mezinárodní rok astronomie v Pardubicích

Baronesa. Zveme Vás na Mezinárodní rok astronomie v Pardubicích Baronesa Zveme Vás na Mezinárodní rok astronomie v Pardubicích Saturn je krásná planeta. Jeho prstence Galileo sledoval už svým malým refraktorem. A protože v době Galileových pozorování byly prstence

Více

Ukončené případy pracovní neschopnosti podle délky trvání v ČR v roce 2001

Ukončené případy pracovní neschopnosti podle délky trvání v ČR v roce 2001 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 14.1.2003 2 Ukončené případy pracovní neschopnosti podle délky trvání v ČR v roce 2001 Ve statistice pracovní neschopnosti

Více

Interpretace pozorování planet na obloze a hvězdné obloze

Interpretace pozorování planet na obloze a hvězdné obloze Interpretace pozorování planet na obloze a hvězdné obloze - role vztažné soustavy - modely Sluneční soustavy stejná pozorování je možné vysvětlit různými modely! heliocentrický x geocentrický model Tanec

Více

Předpověď počasí na rok 2015

Předpověď počasí na rok 2015 Předpověď počasí na rok 2015 Již čtvrtý rok předpovídám počasí podle významného středověkého astrologa Johannese Keplera. Na začátku jsem čerpala pouze z jeho díla K pevnějším základům astrologie, ve kterém

Více

Maturitní témata. Předmět: Ošetřovatelství

Maturitní témata. Předmět: Ošetřovatelství Maturitní témata Předmět: Ošetřovatelství 1. Ošetřovatelství jako vědní obor - charakteristika a základní rysy - stručný vývoj ošetřovatelství - významné historické osobnosti ošetřovatelství ve světě -

Více

Aby byla vzdálenost ve stupních aspektem, musí splňovat dvě podmínky:

Aby byla vzdálenost ve stupních aspektem, musí splňovat dvě podmínky: Hermova nauka o aspektech. Petr Radek Úvod. Řadu let studuji techniky, které používali staří astrologové, a často si říkám, proč se mnoho našich astrologů zaměřuje pouze na to, co se objevilo v průběhu

Více

6. Lineární (ne)rovnice s odmocninou

6. Lineární (ne)rovnice s odmocninou @06 6. Lineární (ne)rovnice s odmocninou rovnice Když se řekne s odmocninou, znamená to, že zadaná rovnice obsahuje neznámou pod odmocninou. není (ne)rovnice s odmocninou neznámá x není pod odmocninou

Více

Oceňovací tabulka plnění za trvalé následky úrazu. kód 001 371. Zásady pro hodnocení trvalých následků úrazu (tn)

Oceňovací tabulka plnění za trvalé následky úrazu. kód 001 371. Zásady pro hodnocení trvalých následků úrazu (tn) Oceňovací tabulka plnění za trvalé následky úrazu kód 001 371 Zásady pro hodnocení trvalých následků úrazu (tn) Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group, poskytuje pojistné plnění za trvalé

Více

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín KLIMA ŠKOLY Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha Termín 29.9.2011-27.10.2011-1 - Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové! Dovolte, abychom

Více

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera PR Akademie pro veřejnou správu Roman Kučera PR AKADEMIE Institut veřejné správy MU + LESENSKY.CZ PR AKADEMIE Vzdělávací centrum nabízející školení, semináře, konference a workshopy zaměřené na veřejnou

Více

Vyšetření je možno provádět jen na písemný požadavek ošetřujícího lékaře.

Vyšetření je možno provádět jen na písemný požadavek ošetřujícího lékaře. Scintigrafie Vyšetření, při kterém je podáno malé množství radioaktivní látky většinou do žíly, někdy ústy. Tato látka vysílá z vyšetřovaného orgánu záření, které je pomocí scintilační kamery zachyceno

Více

Nyní se budeme zabývat receptory, jež jsou umístěny na velkém palci a odpovídají. Obrázek 6

Nyní se budeme zabývat receptory, jež jsou umístěny na velkém palci a odpovídají. Obrázek 6 Hlava Nyní se budeme zabývat receptory, jež jsou umístěny na velkém palci a odpovídají hlavě. Hlava je součástí nervového systému. Nebudu podrobně popisovat její části, jako jsou mozek, hemisféry (polokoule

Více

1 500,-Kč ,-Kč. semenných váčků, dělohy, vaječníků, trávicí trubice, cév zde uložených a uzlin. Lékař vydá zprávu a závěr.

1 500,-Kč ,-Kč. semenných váčků, dělohy, vaječníků, trávicí trubice, cév zde uložených a uzlin. Lékař vydá zprávu a závěr. Název Typy vyšetření Popis vyšetření Cena Ultrazvuková/Sonografická Sonografické vyšetření horní poloviny břicha Jedná se o vyšetření jater, žlučových cest, slinivky břišní, 1 500,-Kč vyšetření sleziny,

Více

Ř A D A O M E G A Délka života. Hyleg a Alcocoden. Část I. Úvod.

Ř A D A O M E G A Délka života. Hyleg a Alcocoden. Část I. Úvod. Ř A D A O M E G A Délka života Hyleg a Alcocoden. Část I. Úvod. V české astrologické literatuře se téma stanovení délky života objevuje pouze sporadicky.stručné komentáře objevíme například u Boleslavského,Kefera,Pauknera.Proč

Více

Kapitola II. Principy aplikace rostlinných semen

Kapitola II. Principy aplikace rostlinných semen Kapitola II Principy aplikace rostlinných semen 37 Léčebné body a zóny souladu lze stimulovat pomocí jehel, masážních strojků a dalších umělých stimulátorů. Je obzvláště zajímavé, že k těmto cílům lze

Více

ÚVOD. Působení obkladu

ÚVOD. Působení obkladu ÚVOD Pro většinu z nás je zdraví a dlouhověkost hlavním cílem našeho snažení. V závislosti na úrovni svého podvědomí se o něj staráme méně či více aktivně. Abychom mohli začít s úvahami na dané téma, musíme

Více

Pokud se chcete dozvědět o statinech a problematice léčby více, přejděte na. Partnerem je Diagnóza FH, z.s.

Pokud se chcete dozvědět o statinech a problematice léčby více, přejděte na. Partnerem je Diagnóza FH, z.s. BRÁT! SAMOZŘEJMĚ! Pokud se chcete dozvědět o statinech a problematice léčby více, přejděte na www.athero.cz Připravila Česká společnost pro aterosklerózu www.athero.cz Česká společnost pro aterosklerózu

Více

Účinný boj s LDL-cholesterolem? STATINY?!

Účinný boj s LDL-cholesterolem? STATINY?! Účinný boj s LDL-cholesterolem? STATINY?! BRÁT! SAMOZŘEJMĚ! Pověry o statinech aneb Nevěřte všemu, co se povídá a píše O statinech, tedy lécích na snížení množství cholesterolu v krvi, koluje mezi laiky,

Více

ČLOVĚK. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla.

ČLOVĚK. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla. ČLOVĚK Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla. Lidské tělo člověk patří mezi živočichy, je obratlovec a savec všichni lidé mají stejnou

Více

Průřezová témata. Mezipředmět. vazby. Ročník Předmět. Školní výstupy Učivo (pojmy) Poznámka. Strana 1/7 ŠVP ZV Škola pro život

Průřezová témata. Mezipředmět. vazby. Ročník Předmět. Školní výstupy Učivo (pojmy) Poznámka. Strana 1/7 ŠVP ZV Škola pro život Vyučovací předmět: Prvouka (Pr) Ročník Předmět Průřezová témata Mezipředmět. vazby Školní výstupy Učivo (pojmy) Poznámka 1 Pr OSV 1 (zapamatování) Tč, Tv Orientuje se ve škole a jejím okolí (v okolí svého

Více

Baronesa. Zveme Vás na Mezinárodní rok astronomie v Pardubicích

Baronesa. Zveme Vás na Mezinárodní rok astronomie v Pardubicích Baronesa Zveme Vás na Mezinárodní rok astronomie v Pardubicích Rok 2009 byl UNESCO a OSN vyhlášen Mezinárodním rokem astronomie. Oslavuje se tak 400 let od okamžiku, kdy italský astronom Galileo Galilei

Více

Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce

Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce 1) Riziko srdečně cévního onemocnění Hlavní příčinou úmrtí v Evropě jsou kardiovaskulární (srdečně-cévní) onemocnění. Mezi tato onemocnění

Více

Maturitní okruhy Ošetřovatelství

Maturitní okruhy Ošetřovatelství Maturitní okruhy Ošetřovatelství OP u klienta s chronickou obstrukční plicní nemocí OP u klienta s akutním infarktem myokardu OP u klienta s onemocněním žilního systému OP u klienta s onemocněním tepenného

Více

Seznam šablon - Přírodopis

Seznam šablon - Přírodopis Seznam šablon - Přírodopis Autor: Mgr. Vlastimila Bártová Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Tematický celek: Člověk Ročník: 8 Číslo Označení Název Materiál Využití Očekávané výstupy Klíčové kompetence

Více

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK Tréninkový deník na prázdniny 2014 Milý ragbisto, DOBŘE O SEBE PEČUJ Správný trénink jde ruku v ruce se správnou životosprávou a výživou. máš před sebou úžasné dva měsíce prázdnin. Zažiješ určitě spoustu

Více

STANOVENÍ KOLEKTIVNÍ EFEKTIVNÍ DÁVKY Z NENÁDOROVÉ RADIOTERAPIE V ČR

STANOVENÍ KOLEKTIVNÍ EFEKTIVNÍ DÁVKY Z NENÁDOROVÉ RADIOTERAPIE V ČR STANOVENÍ KOLEKTIVNÍ EFEKTIVNÍ DÁVKY Z NENÁDOROVÉ RADIOTERAPIE V ČR Vladimír Dufek 1,2 Lukáš Kotík 1 Ladislav Tomášek 1 Helena Žáčková 1 Ivana Horáková 1 1 Státní ústav radiační ochrany, v. v. i., Praha

Více

Pohyb Slunce k těžišti sluneční soustavy a sluneční cykly. Jiří Čech

Pohyb Slunce k těžišti sluneční soustavy a sluneční cykly. Jiří Čech Pohyb Slunce k těžišti sluneční soustavy a sluneční cykly Jiří Čech (The movement of the Sun towards the centre of gravity of the Solar System and solar cycles) Abstrakt: V návaznosti na práci Periody

Více