IV. MENU Funkce. IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) IV.c1) Moje záznamy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "IV. MENU Funkce. IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) IV.c1) Moje záznamy"

Transkript

1 IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) Tato část menu shromažďuje veškeré informace týkající se záznamu na disk USB prostřednictvím vašeho dekodéru. Umožní vám dostat se k seznamům provedených záznamů, k nastavení záznamů, Toto menu tvoří 6 podmenu: 1. Moje záznamy 2. Moje nastavení záznamu 3. Informace o záznamech 4. Odpojení USB 5. Formátování 6. Nastavení nahrávání IV.c1) Moje záznamy Toto menu vám zpřístupní všechny záznamy, které jste mohli nahrát na váš disk USB. Do tohoto menu se dostanete buď přes základní menu vašeho přijímače (Menu Funkce/Funkce REC/Moje záznamy), nebo mimo menu přímým stisknutím tlačítka LIST (SEZNAM). 1. Ukazuje celkovou velikost vašeho disku USB. 2. Ukazuje volné místo na disku USB. 3. Ukazuje využité místo na disku USB.

2 IV.c1a) Přejmenovat 1 zaznamenaný program Pro přemísťování kurzoru použijte tlačítka VOL a CH. Tlačítko OK umožňuje potvrzení zvolených programů. MODRÉ tlačítko umožňuje udělat mezeru v novém názvu. ZELENÉ tlačítko umožňuje mazání písmen, a to zprava doleva. Po přejmenování programu stiskněte tlačítko EXIT, pak potvrďte žádost o potvrzení - umístěte kurzor na ANO a potvrďte tlačítkem OK. IV.c1b) Vymazat 1 zaznamenaný program Tato funkce umožňuje vymazání jednoho nebo více zaznamenaných programů. Vyberte program a potom stiskněte ČERVENÉ tlačítko. Teď se před vybraným programem ve sloupci STAV zobrazí poznámka VYMAZAT. K potvrzení tohoto vymazání stiskněte tlačítko OK. Teď už jen potvrďte zobrazenou žádost o potvrzení. Pomocí tlačítka CH přemístěte kurzor na ANO a potvrďte tlačítkem OK. Jinak stiskněte tlačítko EXIT. IV.c1d) Přehrávání 1 zaznamenaného programu Budete moci si přehrát všechny záznamy uložené na disku USB. Jsou seřazeny podle data záznamu od nejnovějšího po nejstarší. Jestliže chcete zobrazit zaznamenaný program, vyberte jej tlačítky CH a potom potvrďte tlačítkem OK. Když stiskněte tlačítko INFO na dálkovém ovládání, zobrazí se informativní lišta přehrávání jako na následujícím snímku:

3 1. Ukazuje jak název kanálu, tak název zaznamenaného programu. 2. Ukazuje panel postupu přehrávání zaznamenaného programu. 3. Ukazuje celkovou dobu zaznamenaného programu. 4. Tlačítko, které umožňuje zastavit právě probíhající přehrávání. 5. Tlačítko, které umožňuje přerušit přehrávání zaznamenaného programu. 6. Tlačítko, které umožňuje rychlý postup vpřed nebo vzad během přehrávání zaznamenaného programu. 7. ZELENÉ tlačítko umožňuje přidat značku při přehrávání souboru. Tyto značky jsou velmi užitečné, když máte dlouhé záznamy, nebudete muset procházet celý soubor, abyste se dostali k té části, která vás zajímá. 8. ŽLUTÉ tlačítko umožňuje dostat se k jednotlivým značkám umístěným v souboru. V souboru můžete umístit až 20 značek. Postupně tiskněte toto tlačítko, abyste se dostali k jednotlivým značkám. 9. ČERVENÉ tlačítko umožňuje velký skok vzad během přehrávání souboru. Tato funkce vám umožní skočit dozadu přibližně o 2 minuty. 10. MODRÉ tlačítko umožňuje velký skok vpřed během přehrávání souboru. Tato funkce vám umožní skočit dopředu přibližně o 2 minuty. 11. Tlačítko VOL umožňuje malý skok vzad během přehrávání souboru. Tato funkce vám umožní skočit dozadu přibližně o 1 minutu. 12. Tlačítko VOL umožňuje malý skok vpřed během přehrávání souboru. Tato funkce vám umožní skočit dopředu přibližně o 1 minutu. 13. Značka: Označení, které zastupuje značku umístěnou v zaznamenaném souboru. Velké a malé skoky fungují následovně: x je celková velikost souboru. Podmínka Velký skok vpřed a vzad Malý skok vpřed a vzad Je-li x > 600 s (10 minut) = x/8 = 60 s Je-li 300 s < x < 600 s = x/5 = 30 s Je-li 50 s < x < 300 s = x/5 = x/10 Je-li 5 s < x < 50 s = 2 = 2 Je-li 1 s < x < 5 s = 1 = 1 IV.c1e) Funkce Vystřihnout reklamu Když budete mít zobrazenou informativní lištu a stisknete-li tlačítko OK, budete mít možnost vystřihnout jednotlivé části zobrazeného souboru. Poznámka: Tato funkce nevystřihává stream soubor! Po vystřižení zjistíte, že velikost (čas) souboru se hodně zmenšila, ale naopak velikost (uložení) zůstává stejná. To vám umožní přehrávat vaše zaznamenané programy bez potřeby přeskakovat začátek nebo reklamu,

4 1. ZELENÉ tlačítko: umožňuje zahájení vystřihování souboru. 2. ŽLUTÉ tlačítko: umožňuje ukončení vystřihování souboru. 3. Tlačítko OK: umožňuje potvrzení zvoleného vystřižení. 4. Tlačítko FAV: umožňuje zrušení všech vystřižení provedených v souboru. Postup 1. Pro spuštění této funkce stiskněte tlačítko OK. 2. Poté vyberte začátek části, kterou si přejete vymazat, a stiskněte ZELENÉ tlačítko (Označení začátku) 3. Pak přesunujte kurzor dopředu až na konec části, kterou chcete odebrat, a stiskněte ŽLUTÉ tlačítko. (Označení konce) Vybraná část se zobrazí zeleně. 4. Teď už jen potvrďte tlačítkem OK. Objeví se zpráva Jste si jistí, že chcete vystřihnout tuto část? Stačí vybrat ANO a potvrdit tlačítkem OK. V každé chvíli můžete značky zrušit stisknutím tlačítka FAV na dálkovém ovládání během přehrávání zaznamenaného souboru.

5 1. Ukazuje jak název kanálu, tak název zaznamenaného programu. 2. Ukazuje panel postupu přehrávání zaznamenaného programu. 3. Ukazuje celkovou dobu zaznamenaného programu. 4. Tlačítko, které umožňuje zastavit právě probíhající přehrávání. 5. Tlačítko, které umožňuje přerušit přehrávání zaznamenaného programu. 6. Tlačítko, které umožňuje rychlý postup vpřed nebo vzad během přehrávání zaznamenaného programu. 7. ZELENÉ tlačítko umožňuje přidat značku při přehrávání souboru. Tyto značky jsou velmi užitečné, když máte dlouhé záznamy, nebudete muset procházet celý soubor, abyste se dostali k té části, která vás zajímá. 8. ŽLUTÉ tlačítko umožňuje dostat se k jednotlivým značkám umístěným v souboru. V souboru můžete umístit až 20 značek. Postupně tiskněte toto tlačítko, abyste se dostali k jednotlivým značkám. 9. ČERVENÉ tlačítko umožňuje velký skok vzad během přehrávání souboru. Tato funkce vám umožní skočit dozadu přibližně o 2 minuty. 10. MODRÉ tlačítko umožňuje velký skok vpřed během přehrávání souboru. Tato funkce vám umožní skočit dopředu přibližně o 2 minuty. 11. Tlačítko VOL umožňuje malý skok vzad během přehrávání souboru. Tato funkce vám umožní skočit dozadu přibližně o 1 minutu. 12. Tlačítko VOL umožňuje malý skok vpřed během přehrávání souboru. Tato funkce vám umožní skočit dopředu přibližně o 1 minutu. 13. Značka: Označení, které zastupuje značku umístěnou v zaznamenaném souboru. IV.c.2) Moje nastavení záznamu Toto menu vám zpřístupní každé provedené nastavení záznamu. Je rovněž přístupné přímo prostřednictvím tlačítka PVR na dálkovém ovládání. V každé chvíli budete díky barevným tlačítkům moci editovat, vymazat,, vaše nastavení záznamu. IV.c.2a) Přidat nové nastavení záznamu Stiskněte ZELENÉ tlačítko na dálkovém ovládání. Objeví se okno jako na níže uvedeném snímku:

6 Činnost, která se má provést: k dispozici jsou 2 možnosti Přehrát nebo Zaznamenat. K výběru použijte tlačítka VOL. Přehrát: znamená, že přijímač se zapne v hodinu a den zadaných na dotyčném kanále, ale nebude proveden záznam. Zaznamenat: znamená, že přijímač se zapne v hodinu a den zadaných na dotyčném kanále a záznam bude uložen na váš disk USB. Čas spuštění: budete si moci povšimnout, že přijímač zadá počáteční čas odpovídající současnému času + 10 minut. Umožňuje nastavit datum a čas, kdy se musí vaše nastavení záznamu spustit. K přemisťování kurzoru použijte tlačítka VOL a k zadání data a času použijte numerická tlačítka. Jakmile jsou hodnoty potvrzeny, stiskněte tlačítko CH a přejdete k následujícímu parametru. Čas ukončení: budete si moci povšimnout, že přijímač zadá koncový čas odpovídající počátečnímu času + 2 hodiny. Umožňuje nastavit datum a čas, kdy se musí vaše nastavení záznamu zastavit. K přemisťování kurzoru použijte tlačítka VOL a k zadání data a času použijte numerická tlačítka. Jakmile jsou hodnoty potvrzeny, stiskněte tlačítko CH a přejdete k následujícímu parametru. Opakování nastavení záznamu: umožňuje zvolit frekvenci, s jakou si přejete provádět svoje záznamy. Budete mít na výběr mezi Jednou, Denně nebo Týdně. K výběru použijte tlačítka VOL. Kanál: umožňuje vybrat kanál, na kterém chcete provést záznam. Stisknutím tlačítka OK zobrazte seznam kanálů. Tlačítky CH přemístěte kurzor a zvolte kanál tlačítkem OK. Potvrzení proveďte přemístěním kurzoru na tlačítko OK a potvrďte tlačítkem OK. Jestliže vaše nastavení jsou správně, objeví se teď vaše nastavení záznamu v tabulce, jako na vedlejším snímku. IV.c.2b) Upravte vaše nastavení záznamu Stiskněte ŽLUTÉ tlačítko na dálkovém ovládání. Objeví se níže uvedené okno: Nebude možné upravit pouze parametr Kanál.

7 Činnost, která se má provést: k dispozici jsou 2 možnosti Přehrát nebo Zaznamenat. K výběru použijte tlačítka VOL. Přehrát: znamená, že přijímač se zapne v hodinu a den zadaných na dotyčném kanále, ale nebude proveden záznam. Zaznamenat: znamená, že přijímač se zapne v hodinu a den zadaných na dotyčném kanále a záznam bude uložen na váš disk USB. Čas spuštění: Umožňuje nastavit datum a čas, kdy se musí vaše nastavení záznamu spustit. K přemisťování kurzoru použijte tlačítka VOL a k zadání data a času použijte numerická tlačítka. Jakmile jsou hodnoty potvrzeny, stiskněte tlačítko CH a přejdete k následujícímu parametru. Čas ukončení: Umožňuje nastavit datum a čas, kdy se musí vaše nastavení záznamu zastavit. K přemisťování kurzoru použijte tlačítka VOL a k zadání data a času použijte numerická tlačítka. Jakmile jsou hodnoty potvrzeny, stiskněte tlačítko CH a přejdete k následujícímu parametru. Opakování nastavení záznamu: umožňuje zvolit frekvenci, s jakou si přejete provádět svoje záznamy. Budete mít na výběr mezi Jednou, Denně nebo Týdně. Potvrzení proveďte přemístěním kurzoru na tlačítko OK a potvrďte tlačítkem OK. IV.c.2c)Vymazat nastavení záznamu/všechna nastavení záznamu Můžete vymazat jedno nebo více nastavení záznamu, které jste provedli. Když chcete vymazat nastavení záznamu, vyberte tlačítky CH nastavení, které chcete vymazat, a pak stiskněte ČERVENÉ tlačítko na dálkovém ovládání. Teď se před vybraným nastavením záznamu ve sloupci STAV zobrazí poznámka VYMAZAT.

8 Pro potvrzení tohoto vymazání stiskněte tlačítko EXIT. Budete muset potvrdit žádost o potvrzení, jež se zobrazí. Tlačítkem CH přemístěte kurzor na ANO a potvrďte tlačítkem OK. Jinak stiskněte tlačítko EXIT. Jestliže chcete vymazat všechna nastavení záznamů, stiskněte tlačítko MODRÉ. Teď se před vybranými nastaveními záznamů ve sloupci STAV zobrazí poznámka VYMAZAT. Teď budete muset potvrdit zobrazenou žádost o potvrzení. Tlačítkem CH přemístěte kurzor na ANO a potvrďte tlačítkem OK. Jinak stiskněte tlačítko EXIT. IV.c.3) Informace o záznamu Během průběhu nahrávání vám toto menu zpřístupní informace o záznamu jako doba záznamu, Toto menu je rovněž přístupné přímo, a to druhým stisknutím tlačítka REC během nahrávání. IV.c.4) Odpojení disku USB Tato funkce umožňuje odpojit váš disk USB. Potom jej budete moci odpojit. Jestliže tuto funkci potvrdíte, nebudete mít více přístup k datům uloženým na disku USB. IV.c.5) Formátování Máte možnost zformátovat váš disk USB přímo v menu na vašem přijímači. K tomu stačí jít do menu FUNKCE REC, vybrat možnost FORMÁTOVAT a pak potvrdit tlačítkem OK. Na obrazovce se zobrazí žádost o potvrzení. Stiskněte tlačítko OK pro potvrzení nebo EXIT pro zrušení. POZOR: Po zformátování budou veškerá data na vašem disku USB nenávratně ztracena.

9 IV.c.6) Nastavení nahrávání V tomto menu máte k dispozici 2 funkce: Uvedení disku do pohotovostního režimu: Tato funkce umožňuje uvést váš disk USB do pohotovostního režimu ve chvíli, kdy dáte do pohotovostního režimu váš přijímač. Budete mít na výběr mezi Zapnout a Vypnout. K výběru použijte tlačítka VOL. Nastavení Timeshiftu: Umožňuje volbu použít režim Timeshift. Budete mít na výběr mezi Tlačítko Pauza, Vždy a Nikdy. K výběru použijte tlačítka VOL. V. NAHRÁVÁNÍ Po provedení aktualizace softwaru na vašem přijímači budete moci využívat všechny funkce spojené se záznamem na externí disk USB. (Flash nebo pevný disk) 1. Umožňuje dostat se na vašem přijímači přímo do části USB (multimediální soubor). 2. Umožňuje spustit záznam. 3. Umožňuje zastavit přehrávání souboru nebo záznamu. 4. Umožňuje přehrát soubor uložený na externím disku USB. 5. Umožňuje přerušit přehrávání souboru nebo záznam programu. 6. Umožňuje dostat se do části nastavení záznamů. 7. Umožňuje během přehrávání souboru rychlý posun vzad. 8. Umožňuje během přehrávání souboru rychlý posun vpřed. 9. Umožňuje dostat se do seznamu provedených záznamů. Podmínka pro použití funkce nahrávání Chceme vás upozornit na tuto velmi důležitou část, neboť je bohužel možné, že z důvodu velkého množství existujících disků USB váš disk nebude v části nahrávání kompatibilní s naším přijímačem.

10 V. NAHRÁVÁNÍ Tento problém je spojen s datovým tokem na vašem disku. (Aby bylo možné nahrávání, je požadován minimální datový tok mezi 2 a 5 MB/s) Proto dodáváme 2 programy: *2MB/s: Software, který bude kompatibilní téměř s většinou flash disků a externích pevných disků. Tento software nemá funkci Timeshift. (Funkce žádá příliš mnoho prostředků) *5MB/s: Software, který bude fungovat s většinou pevných disků, ale s jistou skupinou flash disků. (Při zápisu minimální datový tok 5 MB/s) Na druhou stranu tento software má funkci Timeshift, jež umožní opožděný záznam. (nazývaný také kontrola živého vysílání) DŮLEŽITÉ: Jestliže váš disk USB není kompatibilní s funkcí nahrávání, když se pokoušíte nahrávat, objeví se zpráva jako na níže uvedeném obrázku: Klikněte-li na ANO, bude váš disk USB odpojen. Klikněte-li na NE, můžete ho dál používat, ale pouze v režimu přehrávání. Použití vašeho disku USB: 1. Na přední straně přijímače připojte váš disk USB, ať už flash disk nebo pevný disk. 2. Objeví se zpráva Váš disk USB byl detekován! 3. Přijímač pak zkontroluje tento disk. (Bude to trvat více nebo méně dlouho podle velikosti disku) Kontrola disku USB! Vyčkejte 4. Jakmile váš přijímač dokončí kontrolu a vše proběhlo správně, objeví se zpráva Váš disk USB je připraven k použití! Ukázka zpráv, které se objeví na obrazovce Byl nalezen disk USB! Váš disk USB je připraven k použití! Kontrola disku USB! Vyčkejte

11 V. NAHRÁVÁNÍ V.) Jak zaznamenat kanál? S tímto přijímačem máte 3 možnosti záznamu: V.1) Přímý záznam právě sledovaného kanálu 1. Není nic jednoduššího. Stiskněte tlačítko REC na dálkovém ovládání. V horní levé části obrazovky se objeví modré kolečko s názvem kanálu. Neurčíte-li dobu, bude přijímač nahrávat maximálně 3 hodiny. 2. Když chcete nastavit dobu nahrávání, stiskněte podruhé tlačítko REC. Objeví se okno s informacemi o vašem nahrávání. Takto budete moci změnit dobu nahrávání. K tomu využijte tlačítka VOL. V.2) Záznam prostřednictvím menu PVR Nahrávání pomocí této funkce umožňuje stanovit několik záznamů v různé dny a v rozdílných časech. Výhodou je, že když jste nepřítomní, můžete nahrávat různé programy. Do tohoto menu se dostanete stisknutím tlačítka PVR na dálkovém ovládání. Potom stačí vyplnit níže uvedené jednotlivé parametry: Níže uvedená barevná tlačítka mají následující funkce: ČERVENÉ: Umožňuje vymazání provedeného nastavení záznamu. ZELENÉ: Umožňuje přidat nové nastavení záznamu. ŽLUTÉ: Umožňuje změnit již provedené nastavení záznamu. MODRÉ: Umožňuje vymazání všech provedených nastavení záznamu. Potom stačí uvést váš přijímač do pohotovostního režimu a když nastane uvedený den a čas, přijímač se zapne, provede záznam a pak se vrátí do pohotovostního režimu.

12 V. NAHRÁVÁNÍ V.3) Záznam prostřednictvím menu EPG Tento způsob nahrávání je nejsnazší a nejrychlejší. Jedinou nezbytnou podmínkou je, aby byly přenášeny veškeré údaje EPG. P.S.: Je možné, že se nezobrazí žádné informace, to závisí na přenosu informací prostřednictvím signálu. Jak vytvořit nastavení záznamu? 1. Stiskněte tlačítko EPG. Zobrazíte toto menu. 2. Pomocí tlačítek CH umístěte kurzor na kanál, u kterého si přejete zobrazit všechny programy celého dne, pokud jsou vysílány. 3. Pak stiskněte ČERVENÉ tlačítko a kurzor se přesune do spodní části obrazovky. Použijte tlačítka CH pro výběr programu, u kterého chcete nastavit záznam. 4. Potom stiskněte tlačítko OK. Objeví se okno jako na vedlejším snímku, ve kterém musíte pomocí tlačítek VOL zadat druh činnosti a způsob opakování. Teď už jen umístěte kurzor na tlačítko OK a potvrďte tlačítkem OK. Je také možné zvolit program, který již začal! Přijímač převezme všechny informace a zastaví se v koncovou hodinu. V každé chvíli budete moci zobrazit vaše nastavení záznamů stisknutím tlačítka PVR na dálkovém ovládání nebo prostřednictvím menu Funkce/Funkce REC/Moje nastavení záznamů.

13 VI. TIMESHIFT Jak používat funkci Timeshift? Musíme upřesnit, že tato funkce funguje pouze se softwarem, který má rychlost zápisu 5 MB/s. (Soubor: HD_Boot_App_5M_WithTimeShift_Optex_ rs232) Co je to Timeshift? Technologie hardwarová (v přijímači DVB-T nebo satelitu) nebo softwarová (na PC), která slouží k tomu, aby přerušila živé televizní vysílání a později jej znovu přehrála. Od okamžiku přerušení je tok vysílání zaznamenáván na pevný disk. Při obnovení přehrávání je pokračování programu vysíláno od okamžiku přerušení, zatímco záznam zbytku vysílání dál pokračuje. Jedná se tudíž o poloviční záznam. Konkrétní příklad Díváte se na fotbalový zápas a 20 minut po začátku zazvoní telefon! Podvědomě tedy stisknete tlačítko PAUZA. Hovoříte asi 15 minut, zavěsíte a vrátíte se k televizoru. Stačí stisknout tlačítko PLAY, opustíte tento režim a zobrazíte pokračování vašeho zápasu od stejného okamžiku, ve kterém jste stiskli tlačítko PAUZA poprvé. (Přijímač dál nahrává pokračování zápasu a ukazuje vám dokonce dobu!) Tato funkce je u této verze softwaru přednastavena jako zapnutá. 1. Ukazuje, že se nacházíte v režimu PAUZA a že přijímač právě dočasně nahrává pokračování právě vysílaného programu. 2. Ukazuje aktuální dobu opožděného záznamu. 3. Ukazuje dobu, která uplynula od okamžiku, co jste stiskli tlačítko PAUZA.

14 VII. INFORMACE O USB VII.1) Získání souborů a přehrávání na vašem počítači Když nahráváte program, přijímač automaticky vytvoří soubor s názvem PVR. Právě v tomto souboru naleznete všechny informace a hlavně soubor video s příponou *.trp. Příklad: V následujícím adresáři Teď už vám nezbývá než si stáhnout program KMPLAYER, který je zdarma. Můžete jej stáhnout přímo na níže uvedeném odkazu: img/kmp/do...r 1433.exe VII.2) Doporučujeme disky USB Z důvodu velkého počtu existujících značek a druhů disků USB (Flash disk, pevný disk 3.5" s externím napájením) vám bohužel nemůžeme zaručit optimální funkčnost každého z nich. OPTEX vám doporučuje níže uvedené disky: *Flash disk značky SONY s velikostí od 2 GB do 8 GB. *Pevný disk 3.5" značky Western Digital nebo Seagate s velikostí od 160 GB do 500 GB. *Pevný disk 2.5" značky Samsung s velikostí 250 GB.

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu UŽIJTE SI TELEVIZI od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu HLAVNÍ NABÍDKA INFORMACE Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách se

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Volba televizního kanálu Po zapnutí se set-top-box automaticky nastaví do režimu přehrávání televize, odkud je možné provést změnu

Více

Návod k obsluze ORT 8791. Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam. Ref. č.: 708791

Návod k obsluze ORT 8791. Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam. Ref. č.: 708791 Návod k obsluze ORT 8791 Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Ref. č.: 708791 ORT8791-08092010 OBSAH Bezpečnost...

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV v.2.4 Obsah Označení interaktivních funkcí... 3 Zobrazení TV nabídky... 4 Nabídka EPG... 5 Hledání v TV archivu změna dne... 6 TV archiv / přetáčení

Více

Užijte si televizi Horizon od UPC

Užijte si televizi Horizon od UPC Užijte si televizi Horizon od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu Hlavní nabídka Informace Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č.

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č. Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD Ref. č.: 708891 1 OBSAH ZAČÍNÁME... Str. 3 POPIS... Str. 4 a) Přední strana...

Více

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č.

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č. Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD Ref. č.: 708891 OBSAH ZAČÍNÁME... Str. 3 POPIS... Str. 4 a) Přední strana... Str.

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

STYX THETA. Návod k obsluze. Výr. č.: 708892. Digitální pozemní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu. STYX Theta 12/02/10

STYX THETA. Návod k obsluze. Výr. č.: 708892. Digitální pozemní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu. STYX Theta 12/02/10 STYX THETA Digitální pozemní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu Návod k obsluze Výr. č.: 708892 STYX Theta 12/02/10 OBSAH BEZPEČNOST... 4 1) Než začnete s instalací, pozorně si přečtěte...

Více

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV ARRIS 1113 1 Obsah Označení interaktivních funkcí...4 Zobrazení TV nabídky...5 Nabídka TV...6 Hledání v TV archivu změna dne...7 TV archiv / přetáčení

Více

NÁVOD K OBSLUZE OPTEX

NÁVOD K OBSLUZE OPTEX NÁVOD K OBSLUZE OPTEX STARcom 8839 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 Ref.č.: 708839 OBSAH Začínáme Strana 3 Popis Strana 4 Přední strana Strana 4 Zadní strana Strana 4 Dálkové

Více

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV 1 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 1. Informace o pořadu...4 2. Seznam TV kanálů...5 3. Možnosti kanálu...5 4. Programový průvodce...6 5. Změna pořadí TV kanálů...7

Více

Návod k obsluze. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830. Ref. č.: 708830 VERZE 2

Návod k obsluze. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830. Ref. č.: 708830 VERZE 2 Návod k obsluze Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830 VERZE 2 Ref. č.: 708830 OBSAH Začínáme Strana 3 Popis Strana 4 Přední strana Strana 4 Zadní strana Strana

Více

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce kamery... 1 Popis kamery

Více

S A T E L I T

S A T E L I T S A T E L I T 380002650 Obsah balení BOX 1x Dálkový ovladač 1x HDMI kabel 1x El. Zdroj 1x Dálkový ovladač 1. POWER - Zapnout/Vypnout přijímač 2. MUTE - Zapnout/Vypnout zvuk 3. FIND - Vyhledat kanál, program

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Interaktivní funkce Selfnet TV

Interaktivní funkce Selfnet TV Interaktivní funkce Selfnet TV Uživatelská příručka Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody interaktivní televize Selfnet TV. Svoji Selfnet TV budete ovládat přes velmi jednoduchou

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV 1/11 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 Informace o pořadu...4 Seznam TV kanálů...5 Možnosti kanálu...5 Programový průvodce...6 Změna pořadí

Více

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG)

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) I. Instalace TV DIGITAL OnGuide Pokud máte aplikaci TVCenter 6 nainstalovanou z originálního CD, vložte tento disk do mechaniky Vašeho PC a počkejte

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

OBSAH. V. Hry 24. VI. Nastavení nahrávání 24. I. Editace TV kanálů/rádií 13 VII. PROBLÉMY 28. II. Instalace 15 VIII. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA 30

OBSAH. V. Hry 24. VI. Nastavení nahrávání 24. I. Editace TV kanálů/rádií 13 VII. PROBLÉMY 28. II. Instalace 15 VIII. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA 30 2 OBSAH A. Důležité 4 B. Záruka 5 C. Začínáme 5 D. POPIS 7 E. Schéma zapojení 9 F. Popis jednotlivých menu 9 G. Každodenní používání 10 H. Záznam 11 I. Editace TV kanálů/rádií 13 I.1) Seznam TV kanálů

Více

Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817

Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817 Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817 Ref. č. 708817. : 708817 OBSAH Začínáme..Str. 3 Popis.Str. 4 Přední strana Str. 4 Zadní strana Str. 4 Dálkové ovládání

Více

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI Rollei Historyline 98 Používání funkce Wi-FI Používání funkce Wi-Fi Pomocí funkce Wi-Fi můžete ihned přenést fotografie a videa z fotoaparátu do jiných chytrých zařízení (Telefony, tablety s Android či

Více

Špičkový diktafon v propisce

Špičkový diktafon v propisce Špičkový diktafon v propisce Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Volitelná kvalita nahrávání Volitelné nahrávání detekcí zvuku Dálkové ovládání sloužící jak k nastavení přístroje, tak přehrávání www.spionazni-technika.cz

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

INSTALACE UPC TELEVIZE

INSTALACE UPC TELEVIZE INSTALACE UPC TELEVIZE 2. část - zapojení set-top boxu 1. Obsah balíčku 2. Postup zapojení A B C HD MEDIABOX Dálkové ovládání Uživatelská příručka 1. Zapojení modemu od UPC Pokud jste v rámci samoinstalačního

Více

DVR přijímač. Návod k použití. Hlavní výhody produktu:

DVR přijímač. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: DVR přijímač Návod k použití Hlavní výhody produktu: Možnost podrobného nastavení jednotlivých funkcí Možnost připojit a nahrávat záznam ze dvou kamer najednou (1. kamera video, 2. kamera fotky) Síťový

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Návod k používání externího HDD připojeného na USB UFS 910

Návod k používání externího HDD připojeného na USB UFS 910 Návod k používání externího HDD připojeného na USB UFS 910 1 Všeobecné upozornění KATHREIN neodpovídá za škody, ztráty dat nebo z toho vyplývající škody, Nezávisle od typu, např. výpadky v zisku/provozu,

Více

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10 Návod k obsluze ORT 8841 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia Výr. č. : 708841 ORT 8841 Version2-25/02/10 Obsah ZAČÍNÁME...4 Bezpečnost... 4 Technická charakteristika... 4 Obsah balení

Více

Návod na použití portálu 802

Návod na použití portálu 802 Návod na použití portálu 802 Použití nápovědy Nápovědu aktivujete stiskem zeleného tlačítka v dolní části ovladače (Aplikace) a zeleného tlačítka (Help). Rolování v textu provedete pomocí rolovacích tlačítek.

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

Automobilový DVB-T tuner 80 555

Automobilový DVB-T tuner 80 555 Automobilový DVB-T tuner 80 555 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 2 Popis přístroje... 2 Dálkový ovladač... 3 Nabídka nastavení... 4 Teletext... 6 Možné problémy a jejich

Více

C. POPIS... 9 C.1) Přední strana...9 C.2) Zadní strana... 9 C.3) Dálkové ovládání... 10

C. POPIS... 9 C.1) Přední strana...9 C.2) Zadní strana... 9 C.3) Dálkové ovládání... 10 2 A. DŮLEŽITÉ Před zapojením tohoto digitálního pozemního terminálu věnujte trochu času přečtení této uživatelské příručky. Tato příručka obsahuje důležité informace týkající se provozu Vašeho terminálu.

Více

Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1?

Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1? Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1? Zařízení zapojte do televizoru pokud možno do HDMI vstupu. Pokud Váš televizor HDMI vstup nemá, použijte přibalené CINCH konektory, případně se SCART redukcí.

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta)

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Uživatelská příručka 1 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

STYX KAPPA. Návod k obsluze. Réf : 709992. Digitální satelitní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu. STYX kappa 09/02/10

STYX KAPPA. Návod k obsluze. Réf : 709992. Digitální satelitní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu. STYX kappa 09/02/10 Satellite Satellite Satellit e STYX KAPPA Digitální satelitní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu Návod k obsluze Réf : 709992 STYX kappa 09/02/10 OBSAH BEZPEČNOST... 4 1) Než začnete

Více

Náramek s diktafonem

Náramek s diktafonem Náramek s diktafonem Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje 1

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes internet 1. Úvodní stránka Stránku, kde si můžete nastavit nahrávání,

Více

NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx)

NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx) NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx) OBSAH: 1. Úvod 2. Set Top Box (STB) 3. MENU IPTV portálu 3.1. Hlavní nabídka 3.2. Přepínání TV kanálů 4. Samoobsluha 5. Videopůjčovna 6. Zabezpečení 7. Doplňkové

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Návod k obsluze. Ref. č.:

Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Návod k obsluze. Ref. č.: Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem Návod k obsluze Ref. č.: 708819 ZAČÍNÁME Bezpečnost Před uvedením přijímače do provozu si prosím pozorně přečtěte všechny bezpečnostní pokyny. Nezakrývejte

Více

VU+ DUO 2 Krátký návod. Český Jazyk

VU+ DUO 2 Krátký návod. Český Jazyk VU+ DUO 2 Krátký návod Český Jazyk - Satelitní přijímač - Krátký návod - HDD šrouby - HDMI kabel - Dálkové Ovládání - SATA kabel - Síťový kabel - Loop-through kabel - Baterie Obsah balení Přední Panel

Více

Televize. Uživatelská příručka

Televize. Uživatelská příručka Televize Uživatelská příručka IPTV - TELEVIZE IPTV je digitální televize, která je vždy o krok napřed. Tato televize Vám přináší nadstandardní funkce a ten největší komfort při sledování Vašich oblíbených

Více

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0. Réf : ORT /05/10

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0. Réf : ORT /05/10 Návod k obsluze ORT 8842 Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0 ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 708842 ORT 8842-06/05/10 1 OBSAH ZAČÍNÁME... 3

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

Televize. Uživatelská příručka

Televize. Uživatelská příručka Televize Uživatelská příručka METRONET TELEVIZE METRONET Televize je digitální televize, která je vždy o krok napřed. Tato televize Vám přináší nadstandartní funkce a ten největší komfort při sledování

Více

Kamera do auta ECONOMY

Kamera do auta ECONOMY Kamera do auta ECONOMY Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Snadné ovládání Nízká cena www.spyshops.cz Stránka 1 (doplněk k originálnímu návodu) 1. Popis produktu strana 2 1) USB slot 2) HDMI slot 3)

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

Tabulkový kalkulátor

Tabulkový kalkulátor 1.1.1 GRAF Vhodným doplněním textů a tabulek jsou grafy. Graf je v podstatě obrázek graficky zobrazující hodnoty údajů z tabulky. Je vhodným objektem pro porovnávání údajů a jejich analýzu. Graf můžeme

Více

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 Návod k obsluze ORT 8812 Jenotunerový pozemní digitální přijímač ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 2 3 Obsah ZAČÍNÁME... 6 Bezpečnost...6 Technická charakteristika...6

Více

Barevný domácí videotelefon PM-D271TMD

Barevný domácí videotelefon PM-D271TMD Barevný domácí videotelefon PM-D271TMD info@domovni-videotelefony.cz ------------------------------------------------------------------------------------------------ Tato dokumentace byla vytvořena pro

Více

Naladění programů na přijímači Alma SAT HD

Naladění programů na přijímači Alma SAT HD Naladění programů na přijímači Alma SAT HD Postup pro: 1. naladění programů z nového transpondéru (frekvence) podle tabulky sítí (NIT) 2. naladění programů z nového transpondéru (frekvence) ručním zadáním

Více

Tvorba šipek k vlastním písním do programu StepMania

Tvorba šipek k vlastním písním do programu StepMania Tvorba šipek k vlastním písním do programu StepMania V tomto návodu naleznete nejjednodušší způsob, jak vytvořit kroky (šipky) pro vaše oblíbené písně, abyste je mohli využít v programu StepMania. Cílem

Více

Citlivý diktafon s aktivací hlasem

Citlivý diktafon s aktivací hlasem Citlivý diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody VOR/AVR nastavitelná citlivost u aktivace hlasem Čtyři úrovně kvality nahrávání Doba nepřetržitého nahrávání až 12 hodin na jedno nabití

Více

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér Poslední aktualizace: 1. března 006 1 Podporované přijímače JVC Tento adaptér podporuje následující přijímače JVC* 1 : Přijímače

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

HDTV kamera do auta černá skříňka

HDTV kamera do auta černá skříňka HDTV kamera do auta černá skříňka (uživatelská příručka) v1.2 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem DVR12 Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem Uživatelská příručka Obsah 1. Popis kamery a ovládací prvky...2 2. Obsah balení...2 3. Napájení a spuštění...3

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes mobil 1. Úvodní stránka Pro nastavení nahrávání přes mobil jděte na stránky

Více

DVB-T Tuner. Ver.3.0.*. Firmware

DVB-T Tuner. Ver.3.0.*. Firmware DVB-T Tuner Ver.3.0.*. Firmware Xtreamer Prodigy podporuje digitální vysílání s funkcí záznamu při použití interního DVBT tuneru. Vysílání je dostupné v hlavním menu v tabulce App. S DVBT modulem můžete

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

Rikomagic MK22/22 Plus

Rikomagic MK22/22 Plus Rikomagic MK22/22 Plus Instalační příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK22/22 Plus MK22/22 Plus je výkonné multimediální centrum pro domácí zábavu přinášející online zábavu do vašeho obývacího

Více

ALMA T2200. Uživatelská příručka

ALMA T2200. Uživatelská příručka ALMA T2200 Uživatelská příručka I Obsah Obsah 1. Čelní panel: 1 2. Zadní panel: 1 3. RCU 2 1. Základní ovládání 2 1.1 První použití Set-Top Boxu 2 1.2 Používání prvního a druhého přístroje 3 1.3 Rychlé

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

Používání přehrávače ipod

Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Po připojení ipodu můžete přehrávat hudební nebo video soubory. Tento přijímač umožňuje provádět různé operace, jako např. výběr souboru ze seznamu nebo

Více

Naladění programů na přijímači GoSAT GS-7050 HDi

Naladění programů na přijímači GoSAT GS-7050 HDi Naladění programů na přijímači GoSAT GS-7050 HDi Postup pro: 1. naladění programů z nového transpondéru (frekvence) 2. úpravu pořadí programů 1. Naladění programů z nového transpondéru Z důvodu rozšiřování

Více

NÁVOD. Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5" TFT displejem. ACI - Auto Components International, s.r.o

NÁVOD. Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5 TFT displejem. ACI - Auto Components International, s.r.o NÁVOD 9901010 5. 12. 2011 Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5" TFT displejem Popis tlačítek: Zdířka na SD/MMC karty Pracovní kontrolka (modrá) / nabíjecí kontrolka (červená) Mikrofon Nahrávání / zachycení

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ Zkrácená verze uživatelského manuálu. BEZPEČNOST PRÁCE S PŘIJÍMAČEM Než začnete s přijímačem pracovat

Více

Program GazSMS návod k použití

Program GazSMS návod k použití Program GazSMS návod k použití KADATEC s.r.o. Příprava před spuštěním programu Instalace programu není nutná, pouze se nahraje celý adresář Gaz např. na disk C:\ nebo na plochu. Je možné si také vytvořit

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Digitální satelitní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu. Návod k obsluze. Ref. č.: 709992

Digitální satelitní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu. Návod k obsluze. Ref. č.: 709992 Digitální satelitní přijímač WEB TV Multimédia s vysokým rozlišením obrazu Návod k obsluze Ref. č.: 709992 OBSAH A. POPIS... Str. 5 A. Přední strana... Str. 5 B. Zadní strana... Str. 5 C. Dálkové ovládání...

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PROTECTION SOFTWARE PRO EXTERNÍ PEVNÉ DISKY FREECOM. Rev. 024

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PROTECTION SOFTWARE PRO EXTERNÍ PEVNÉ DISKY FREECOM. Rev. 024 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PROTECTION SOFTWARE PRO EXTERNÍ PEVNÉ DISKY FREECOM Rev. 024 Potřebujete pomoc? Máte otázky? Máte otázky k používání tohoto výrobku? Hledáte informace o jiných produktech Freecom,

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX. Ref.: 708944

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX. Ref.: 708944 Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX Ref.: 708944 OBSAH Začínáme..Str. 4 Popis..Str. 5 Přední strana.str. 5 Zadní strana. Str. 5 Dálkové ovládání.str.

Více

Digitální diktafon Esonic MR-250

Digitální diktafon Esonic MR-250 Návod k obsluze Digitální diktafon Esonic MR-250 Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce 1) Ze

Více

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Wonder Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Wonder Xtreamer Wonder je zcela nový media hub na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex A9 procesorem a grafikou Mali

Více

jediná televize s multidimenzí Ovládání a funkce

jediná televize s multidimenzí Ovládání a funkce jediná televize s multidimenzí Ovládání a funkce Obsah Ovládání Ovladač 4 Hlavní nabídka 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Nastavení O 2 TV 10 Info o sledovaném pořadu 11 Přehled televizních kanálů 12 Přehled

Více

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka)

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Semináře pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Hotline telefonická podpora +420 571 894 335 vzdálená správa informační email carat@technodat.cz Váš Tým Obsah Obsah... -2- Úvod...

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

Bezdrátové 4CH DVR s detekcí pohybu Návod k obsluze

Bezdrátové 4CH DVR s detekcí pohybu Návod k obsluze Bezdrátové 4CH DVR s detekcí pohybu Návod k obsluze www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení výrobku UP: tlačítko pro posun nahoru DOWN: tlačítko pro posun dolů LEFT: posun doleva RIGHT: posun doprava OK:

Více

NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ

NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ typ 1 verze návodu 1.1 Vážení uživatelé, děkujeme, že využíváte službu Sledovanitv.cz. Věříme, že s naší službou budete spokojeni a Vaši důvěru nezklameme.

Více

Rikomagic MK05. Uživatelská příručka CZ

Rikomagic MK05. Uživatelská příručka CZ Rikomagic MK05 Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK05 Rikomagic MK05 je výkonný čtyřjádrový TV Box na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex procesorem a grafikou Mali

Více

DODATEK NÁVODU MC2000HDCI USB PVR

DODATEK NÁVODU MC2000HDCI USB PVR 7.5.1 Opakované přehrávání, postupné přehrávání více souborů Tlačítkem [LIST] vyvolejte seznam souborů a nastavte se na MP3 soubor.. Stiskněte ŽLUTÉ tlačítko, zobrazí se nabídka pro přehrávání MP3 umožňující

Více