Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX. Ref.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX. Ref.: 708944"

Transkript

1 Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX Ref.:

2

3 OBSAH Začínáme..Str. 4 Popis..Str. 5 Přední strana.str. 5 Zadní strana. Str. 5 Dálkové ovládání.str. 6 Schéma zapojení... Str. 7 První spuštění... Str. 8 FUNKCE NAHRÁVÁNÍ... Str. 9 Popis jednotlivých menu... Str. 12 I) Menu KANÁLY... Str. 13 a) Seznam kanálů TV... Str. 13 b) Seznam rádií... Str. 13 c) Vymazat všechny oblíbené kanály... Str. 16 d) Vymazat všechny kanály... Str. 16 II) Menu INSTALACE... Str. 16 a) Automatické vyhledávání... Str. 17 b) Ruční vyhledávání... Str. 17 c) Napájení 5 V... Str. 17 d) Funkce LCN... Str. 17 III) Menu NASTAVENÍ SYSTÉMU... Str. 18 a) Jazyk... Str. 18 b) Systém TV... Str. 18 c) Datum a čas... Str. 18 d) Nastavení Timeru... Str. 19 e) Nastavení menu... Str. 20 f) Rodičovská kontrola... Str. 21 IV) Menu NÁSTROJE... Str. 21 a) Informace o přijímači... Str. 22 b) Hry... Str. 22 c) Restartování... Str. 23 d) Přenos dat... Str. 23 V) Další informace... Str. 24 VI) TUNER B... Str. 26 Prezentace menu... Str. 26 1) Filmy... Str. 26 2) Hudba... Str. 28 3) Fotky... Str. 29 4) Hry... Str. 30 5) Disk... Str. 31 6) Aktualizace (Software)... Str. 32 7) Formátování... Str. 32 Nahrávání... Str. 35 VII) Seznam stanic a kanálů DVB-T ve Francii... Str. 36 VII) Problémy, Charakteristika... Str. 38

4 ZAČÍNÁME Bezpečnost Děkujeme, že si před spuštěním vašeho přijímače přečtete všechna bezpečnostní opatření. Nepřikrývejte přijímač a nechte kolem přijímače dostatek prostoru, aby byl správně odvětráván. Jestliže z přístroje vytéká kapalina nebo vypadne jakákoli součást, zastavte přijímač. Na čištění vašeho přijímače použijte lehce navlhčenou utěrku. Když je přijímač zapojen do zásuvky el. sítě, nepřipojujte ani neměňte kabely. Nevystavujte přijímač slunci, chladu nebo vlhkým podmínkám. Pokud váš přijímač nepoužíváte delší dobu, odpojte ho od el. sítě. (Období prázdnin, ) Neotvírejte váš přijímač, existuje nebezpečí el. šoku. Pouze kvalifikované osoby jsou způsobilé otevřít váš přijímač, aniž bude anulována záruka. Technická charakteristika 2 pozemní digitální tunery 1 vstup/výstup USB konektory scart (TV a videorekordér) 1 digitální výstup audio Kapacita 2000 kanálů Zobrazení menu v několika jazycích Ruční a automatické vyhledávání kanálů Titulky Funkce LCN (Automatické řazení kanálů) Aktualizace dostupná přes USB EPG (Elektronický průvodce programy) Rodičovská kontrola Seznam oblíbených kanálů Funkce napájení 5V pro anténu přes koaxiální kabel Obsah balení vašeho přijímače Přijímač DVB-T Tento návod k obsluze Dálkové ovládání Propojovací kabel mezi 2 tunery 2 baterie 1,5V

5 POPIS A. Přední strana 1. POWER: Toto tlačítko zapne nebo vypne přijímač. 2. : Toto tlačítko umožňuje přesunout kurzor v seznamu kanálů nahoru/dolů nebo se přemístit na různé parametry v menu.. 3. : Toto tlačítko sníží nebo zvýší hlasitost vašeho přijímače. 4. Vstup/výstup USB 2.0: Umožňuje připojit jakýkoliv disk USB a tak načíst data nebo je na něj uložit. B. Zadní strana 1. ANT IN (A): Připojte vaši anténu na tento vstup 2. ANT OUT (A): Propojte dodaným kabelem s přijímačem na vstupu ANT IN (B) 3. ANT OUT (B): Připojte tento výstup na vašem videorekordéru nebo televizoru. 4. RS-232: Použijte pro aktualizaci přijímače. 5. TV: Připojte váš televizor kabelem skart k tomuto konektoru. 6. VCR: Připojte váš videorekordér kabelem skart k tomuto konektoru. 7. S/P DIF: Připojte systém vybavený systémem S/PDIF. (Zesilovač, ) 8. VIDEO OUT: Výstup video typu RCA. Lze použít pro připojení druhého televizoru. 9. AUDIO OUT: Výstup audio typu RCA. 10. AC V: Napájecí kabel přijímače.

6 DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ 1. Zapíná a vypíná přijímač. 2. Zobrazuje informace o programech. 3. Umožňuje přímou volbu kanálu TV nebo rádia. 4. Umožňuje volbu audio režimu (Pravý, levý nebo stereo) 5. Umožňuje vybrat režim kanálu TV nebo rádia. 6. Zobrazuje údaje EPG, jsou-li dostupné. 7. Vypíná nebo zapíná zvuk přijímače. 8. Umožňuje opustit předchozí menu nebo se do něj vrátit. 9. Zobrazuje hlavní menu nebo vrací do předcházejícího menu. 10. Potvrzuje výběr nebo zobrazuje seznam kanálů. 11. Umožňuje přepnout kanál nebo se přemístit v menu. 12. Umožňuje změnit zvuk nebo parametry v menu. 13. Zastaví obraz. 14. Umožňuje přejít z kanálů DVB-T vysílaných digitálně na kanály vysílané analogově 15. Zobrazí poslední zvolený kanál. 16. Když se nacházíte vně menu, umožňuje vybrat si oblíbené kanály, pokud seznam existuje, a když se nacházíte v menu, přesunovat se z jedné strany na druhou. 17. Umožňuje zvolit tuner A nebo B. (Tuner B je určen pro nahrávání). 18. Zobrazí TELETEXT, je-li dostupný. 19. Zobrazí všechny seznamy oblíbených kanálů. 20. Na tuneru A umožňuje zobrazit titulky, jsou-li dostupné, a na tuneru B dostat se k nahraným souborům. Tlačítko 0 spustí funkci multi-obrazovka. (celkem 9 obrazovek)

7 SCHÉMA ZAPOJENÍ V režimu USB (Na tuneru B) 21. Spustí přímé nahrávání kanálu zvoleného na tuneru B. 22. Během přehrávání nahraného souboru umožňuje rychlý posuv dopředu nebo dozadu. 23. Zastaví nahrávání nebo přehrávání souboru. Toto schéma vám ukáže, jak zapojit přijímač při instalaci. Zapojení s rekordérem Videorekordér nebo DVD rekordér Kabel mezi 2 tunery Televizor Legenda: Připojení koaxiálním kabelem Připojení kabelem skart Důležitá poznámka: Když nahráváte na tomto typu výrobku, nesmíte na přístroji, který nahrává, zapomenout správně vybrat zdroj AV nebo TXT. (Pro nahrávání konektor scart a nikoli tuner přístroje). Naopak, když nahráváte analogové kanály, nezapomeňte upřesnit číslo kanálu. (Pro TF1, č. 1, )

8 PRVNÍ SPUŠTĚNÍ Při prvním spuštění vašeho přijímače se na televizní obrazovce objeví níže uvedené okno, v němž provedete konfiguraci vašeho přístroje. V tomto prvním okně máte možnost na vašem přijímači nastavit stát, jazyk, napájení 5 V a funkci LCN. Ke změně hodnot použijte tlačítka «VOL». Poté umístěte kurzor na «OK» a stiskněte toto tlačítko, tím zahájíte vyhledávání kanálů. Teď přijímač spustí automatické vyhledávání kanálů. V jakémkoliv okamžiku můžete vyhledávání zastavit stisknutím tlačítka EXIT nebo MENU. Jakmile bude vyhledávání ukončeno, přijímač zobrazí první nalezený kanál. Teď máte možnost vidět přijímač zobrazující jeden z kanálů včetně jeho informativní lišty.

9 FUNKCE NAHRÁVÁNÍ Váš přijímač má 2 tunery, máte tudíž možnost nahrávat jeden kanál a současně se dívat na jiný z disku USB. Přestože je váš přijímač vybaven portem USB 2.0, máte stále možnost nahrávat přes konektor skart VCR na přijímači. Signál, jenž bude přenášen z přijímače, bude kanál zvolený na tuneru B. Tento přijímač má 2 tunery, takže máte přístup ke dvěma totožným seznamům kanálů: jeden patří k tuneru A (pro přepínání televizních kanálů a přístup do menu) a druhý k tuneru B (pro nahrávání). Máte 3 možnosti, jak nahrávat: a) přímé nahrávání Součást přijímače DVB-T Stačí v seznamu tuneru B zvolit kanál, jenž chcete nahrát, a na dálkovém ovládání stisknout tlačítko REC. 1) Stisknutím tlačítka A/B na dálkovém ovládání se přesuňte do seznamu kanálů tuneru B. Můžete si všimnout, že při každém přepnutí kanálu se v informativní liště objeví informace Tuner B. Rovněž můžete zaznamenat, že grafická část se na tomto tuneru liší. 2) Vyberte kanál, který chcete nahrávat, pak na dálkovém ovládání stiskněte tlačítko REC. Tento kanál bude automaticky přenášen do konektoru skart VCR, jakož i na připojený disk USB. 3) Potom se stisknutím tlačítka A/B vraťte do seznamu kanálů tuneru A. Můžete také přepínat kanály a přitom právě nahrávaný kanál se bude dál nahrávat. stisknutím tlačítka A/B na dálkovém ovládání můžete v každé chvíli zobrazit kanál, jenž jste vybrali pro nahrávání. Když chcete tento režim opustit a vrátit se do seznamu kanálů, znovu na dálkovém ovládání stiskněte tlačítko A/B. V každém okamžiku budete moci vidět, jak pokračuje nahrávání, stisknutím tlačítka INFO. 1. Číslo a název kanálu 2. Doba uplynulá od začátku nahrávání 3. Volné místo na disku USB Poznámka: Když probíhá nahrávání na tuneru B, nelze přepínat kanály vyjma případu, když zastavíte nahrávání tlačítkem STOP.

10 FUNKCE NAHRÁVÁNÍ b) Nahrávání přes Timer tuneru A Součást přijímače DVB-T Stačí nastavit Timer v menu Timer nahrávání. V případě, že nahráváte na videorekordér, nebo DVD rekordér, musíte nahrávání rovněž nastavit jako u Timeru. Důležité: Před nastavením Timeru zkontrolujte, že čas na vašem přijímači je nastaven správně. 1) Jděte do menu Nastavení systému/nastavení Timeru/Programování Timeru. Vyplňte jednotlivé parametry nastavení Timeru. 2) Nejprve tlačítky vyberte číslo Timeru, jenž chcete použít. 3) Poté tlačítkem přemístěte kurzor na Režim Timeru a tlačítky změňte parametry. Budete mít na výběr mezi Vypnuto, Jednou, Denně, Týdně a Měsíčně. 4) Vyberte druh média, které si přejete nahrávat. Máte na výběr mezi Stanice TV a Stanice Rádia. Volbu proveďte tlačítky. 5) Stanice: Tlačítky zvolte stanici. 6) Měsíc: Pak tlačítky vyberte měsíc. 7) Datum: Poté tlačítky vyberte datum. 8) Den: Tento parametr je šedou barvou, kromě případu, když zadáte Týdně. Ke změně použijte tlačítka. 9) Čas zapnutí: Umožňuje nastavit čas, kdy se program spustí. Stiskněte tlačítko OK a pak numerickými tlačítky na dálkovém ovládání zadejte počáteční čas nahrávání. 10) Čas vypnutí: Umožňuje nastavit čas, kdy se program zastaví. Stiskněte tlačítko OK a pak numerickými tlačítky na dálkovém ovládání zadejte konečný čas nahrávání. Jakmile jsou všechna nastavení provedena, stiskněte tlačítko EXIT, pak potvrďte zobrazenou konfirmační zprávu. Pro potvrzení zvolte ANO a potvrďte OK. Nebo nastavení zrušte zvolením NE.

11 FUNKCE NAHRÁVÁNÍ c) Nahrávání přes údaje EPG tuneru A Součást přijímače DVB-T Stačí v menu EPG zvolit program, jenž chcete nahrávat, a potom stisknout tlačítko OK. Tím je provedena rezervace. 1. Do elektronického průvodce programy (EPG) se dostanete stisknutím tlačítka EPG. 2. Tlačítky zvolte kanál, potom stiskněte tlačítko 2 a dostanete se do programové části na obrazovce. 3. Poté zvolte, program, jenž chcete rezervovat, a stiskněte tlačítko OK. Uvidíte, jak se po levé straně názvu programu objeví červené kolečko. 4. Stisknutím tlačítka 1 na dálkovém ovládání můžete zobrazit seznam rezervací. Když chcete rezervaci zrušit, stačí vybrat v menu EPG žádaný kanál a potom na dálkovém ovládání stisknout tlačítko 1. Zobrazí se seznam jako na vedlejším obrázku: Teď už jen tlačítky vyberte žádanou rezervaci a pak stiskněte tlačítko 0. Tím ji zrušíte.

12 POPIS JEDNOTLIVÝCH MENU 1. Hlavní menu Jakmile jste nainstalovali přijímač a připojili anténu, můžete přejít k nabídce menu a provést v něm jakoukoliv operaci. Hlavní menu se skládá ze 4 podmenu: Kanály Instalace Nastavení Nástroje Použití tlačítek v jednotlivých menu Prakticky ve všech menu mají níže zmiňovaná tlačítka následující funkce : tlačítko «OK» umožňuje zobrazit seznam jednotlivých parametrů. tlačítka «VOL» umožňují přehlídku jednotlivých možností. tlačítka «CH» umožňují změnu jednotlivých parametrů. tlačítko «MENU» umožňuje návrat do předchozího menu. tlačítko «EXIT» slouží k opuštění menu. I) Kanály V tomto menu budete moci provést všechna nastavení v seznamu kanálů TV a stanic rádií. Toto menu se skládá ze 7 podmenu: a) Seznam kanálů TV b) Seznam rádií c) Seznam oblíbených kanálů TV d) Seznam oblíbených rádií e) Vymazat všechny oblíbené f) Vymazat všechny kanály g) Přejmenovat seznam oblíbených

13 I. MENU KANÁLY Prostřednictvím tohoto menu můžete provádět různé operace, jako např. přidat kanály do seznamu oblíbených, přemisťovat programy nebo je mazat. K upřesnění operace stačí použít číselná tlačítka na Vašem dálkovém ovladači (1 až 9). a) Seznam kanálů TV Funkce jednotlivých tlačítek : 1: Editace: Umožňuje dostat se do menu EDITACE. Jestliže chcete pracovat s tímto menu, musíte zadat heslo. (výrobcem nastaveno 0000) 2: Hledání: Umožňuje vyhledat požadovaný program v seznamu. 3: Třídění: Umožňuje třídit kanály v daném seznamu. 4: Přemisťování: Umožňuje přemístění kanálu na požadované místo 1) Funkce «EDITACE» Jakmile vložíte heslo (0000), ve spodní části obrazovky se objeví nabídka různých funkcí: OK Vybrat : Umožňuje výběr kanálu/kanálů. 0 všechny : Umožňuje vybrat nebo odebrat všechny kanály. 1 Oblíbené : Umožňuje vybrat skupinu oblíbených a vytvořit vlastní seznam oblíbených. (Máte na výběr mezi 8 seznamy: Skupina 1 až skupina 8) 2 Zablokovat : Umožňuje blokaci zvoleného kanálu/zvolených kanálů. 3 Přejít : Umožňuje provádět operace mimo vybrané kanály. 4 Vymazat : Umožňuje vymazání vybraného kanálu/kanálů. 5 Přejmenovat : Umožňuje přejmenovat kanály. Jakmile umístíte kurzor na zobrazený kanál a stisknete tlačítko «OK», zobrazí se na obrazovce červeně napsané písmeno V, což znamená, že kanál byl právě vybrán. Tímto způsobem můžete pokračovat i při výběru ostatních požadovaných kanálů. V případě, že chcete vybrat všechny vybrané kanály, stiskněte tlačítko «0» a všechny názvy jednotlivých programů budou označeny červeným písmenem V. PS : Jestliže chcete programy odebrat, stiskněte znovu tlačítko «0» nebo «OK».

14 I. MENU KANÁLY 1 «Oblíbené» Toto tlačítko «1» slouží k zobrazení všech seznamů oblíbených kanálů (nejvýše 8). K uložení požadovaného programu do seznamu oblíbených kanálů stačí, aby byl vybrán pomocí tlačítka «OK» a uložen stisknutím tlačítka «1» na dálkovém ovladači. Poté pomocí tlačítek«ch» vyberte požadovaný seznam a potvrďte vaši volbu tlačítkem «OK». Na obrazovce se objeví žádost o potvrzení Vaší operace. Zvolte ANO, když ji chcete potvrdit, nebo NE, když ji chcete zrušit. Všechny vybrané kanály budou uloženy do vámi zvoleného seznamu. 2 «Zablokovat» Toto tlačítko «2» umožňuje blokaci vybraného kanálu. Stačí vybrat kanály, které chcete zablokovat, a poté stisknout tlačítko «2». Na obrazovce se objeví žádost o potvrzení Vaší operace. Vyberte ANO, když ji chcete potvrdit, nebo NE, když ji chcete zrušit. Po pravé straně kanálu se zobrazí zámek. Všechny takto vybrané kanály budou zablokovány, což znamená, že pro jejich opětovné zobrazení bude nutné zadat heslo (výrobcem nastaveno 0000) PS : Aby bylo zablokování aktivní, musíte zapnout funkci ZABLOKOVAT KANÁLY v menu RODIČOVSKÁ KONTROLA. 3 «Přejít» Toto tlačítko «3» umožňuje přeskočit požadovaný/é kanály. Stačí vybrat kanály, které chcete přeskočit, a svoji volbu potvrdit stisknutím tlačítka «3». To vám umožní přeskočit kanály, které si nepřejete zobrazit během přepínání kanálů, aniž byste je museli vymazat. (Například: Přejete si přejít z kanálu č. 9(W9) na kanál č. 12 (NRJ12), v takovém případě musíte tedy vybrat kanály č.10 a 11) Na obrazovce se objeví žádost o potvrzení operace. Vyberte ANO, když ji chcete potvrdit, nebo NE, když ji chcete zrušit. Po pravé straně kanálu se objeví šipka. 4 «Vymazat» Toto tlačítko «4» umožňuje vymazat požadované kanály. Stačí zvolit kanály, které si přejete vymazat, a stisknout tlačítko «4». Na obrazovce se objeví žádost o potvrzení operace. Vyberte ANO, když ji chcete potvrdit, nebo zvolte NE, když ji chcete zrušit. Pozor: V okamžiku, kdy potvrdíte vaši operaci, budou programy definitivně vymazány.

15 I. MENU KANÁLY Když chcete vymazat všechny kanály, stiskněte u všech vybraných kanálů tlačítko «0», potom na dálkovém ovládání stiskněte tlačítko «4». Dále jen potvrďte svoji volbu pomocí ANO. 5 Přejmenovat Toto tlačítko «5» umožňuje přejmenování zvoleného kanálu. Pomocí tlačítek «CH» stačí vybrat kanál, jehož jméno si přejete změnit, a dále jen stisknout tlačítko «5». Na obrazovce se objeví klávesnice, se jejíž pomocí napíšete nové jméno zvoleného kanálu. Pro přemisťování kurzoru použijte tlačítka «CH a VOL». Přejmenování kanálu potvrďte tlačítkem «OK». 2) Funkce «Hledat» Tato funkce umožňuje vyhledávání specifických kanálů zahrnutých do seznamu kanálů. Stiskněte tlačítko «2» a objeví se Vám tabulka HLEDAT. Pro přemisťování kurzoru použijte tlačítka «CH a VOL». Jakmile je žádané písmeno vybráno, stiskněte tlačítko «OK». Na levé straně obrazovky se zobrazí příslušné kanály. Abyste se dostali do tohoto seznamu, přemístěte kurzor na OK a potvrďte tlačítkem «OK», jinak stiskněte tlačítko «EXIT». 3) Funkce «Třídit» Tato funkce umožňuje různými způsoby utřídit váš stávající seznam kanálů: *Původní nastavení: Umožňuje uvést seznam kanálů do stavu, v jakém byl na počátku. *Podle názvů (A - Z) : Umožňuje seřadit jednotlivé kanály v abecedním pořádku. *Podle názvů (Z - A) : Umožňuje seřadit jednotlivé kanály v obráceném abecedním pořádku. *Bezplatné: Nejprve zobrazí bezplatné kanály, potom placené. *Blokované: Uvede všechny blokované kanály na konci seznamu. Když chcete provést třídění, stiskněte na dálkovém ovládání tlačítko «3», poté pomocí tlačítek «CH»zvolte typ třídění a potvrďte tlačítkem «OK». Na obrazovce se zobrazí žádost o potvrzení vámi požadované operace. Vyberte ANO, když ji chcete potvrdit, nebo zvolte NE, když ji chcete zrušit.

16 I. MENU KANÁLY 4) Funkce «Přemístit» Tato funkce umožňuje přemístit zvolený kanál na požadované místo. Pomocí tlačítek «CH» zvolte tedy kanál, který chcete přemístit, potom na dálkovém ovládání stiskněte tlačítko «4». Po pravé straně názvu zvoleného kanálu se objeví dvojitá šipka. Přeneste ji na požadované místo pomocí tlačítek «CH» a potvrďte tlačítkem «OK». Všechny tyto operace jsou rovněž dostupné v seznamu radií. c) Vymazat všechny oblíbené Tato funkce umožňuje vymazat všechny vámi vytvořené seznamy oblíbených kanálů. Nemaže samotné kanály, ale jen jejich označení oblíbený kanál. K tomu stiskněte tlačítko «OK» a dále zvolte Ano pro potvrzení vašeho požadavku nebo NON pro jeho zamítnutí. d) Vymazat vše Tato funkce umožňuje vymazat všechny seznamy. Stiskněte tlačítko «OK», dále zadejte heslo (výrobcem nastaveno 0000) a nakonec zvolte ANO pro potvrzení a NE pro zamítnutí Pozor : Tato operace všechny kanály definitivně vymaže! II. MENU INSTALACE Návod k obsluze přijímače ORT Právě v tomto menu můžete provést vyhledávání kanálů. (Ruční, automatické, nastavení LCN...) Skládá se ze 4 podmenu: a) Automatické vyhledávání: Umožňuje vyhledat všechny kanály. (Kanály 21 až 69) b) Ruční vyhledávání: Umožňuje vyhledat jeden nebo několik zvolených kanálů. c) Nastavení tuneru: Umožňuje zapnout nebo vypnout funkci 5Vnapájení interiérové antény prostřednictvím koaxiálního kabelu. d) Funkce LCN: Umožňuje zapnout nebo vypnout funkci LCN (Automatické řazení kanálů)

17 II. MENU INSTALACE a) Automatické vyhledávání K aktivaci tohoto způsobu stiskněte tlačítko«ok». Nyní můžete zvolit způsob vyhledávání. Máte na výběr mezi «Všechny» a «Bezplatné». Pro výběr parametrů dle vaší volby použijte tlačítka «VOL». V případě, že zvolíte možnost VŠECHNY, přijímač vyhledá všechny kanály včetně placených kanálů. Jestliže si vyberete BEZPLATNÉ, přijímač vyhledá pouze bezplatné kanály. Umístěte kurzor na VYHLEDÁVÁNÍ a stiskněte tlačítko «OK», tím zahájíte vyhledávání kanálů. Jakmile bude vyhledávání programů dokončeno, na obrazovku se vrátí menu. b) Ruční vyhledávání Pro aktivaci tohoto vyhledávání umístěte pomocí tlačítka «CH» kurzor na označení tohoto způsobu vyhledávání a stiskněte tlačítko«ok». Na obrazovce se objeví okno zobrazené na vedlejším obrázku: K dispozici máte 2 způsoby vyhledávání : * Prostřednictvím stanic: Budete moci měnit frekvenční pásmo stejně jako číslo kanálu. Jakmile provedete výběr, umístěte kurzor na VYHLEDÁVÁNÍ a potvrďte požadovanou operaci tlačítkem «OK». Přijímač vyhledá stanice na zvoleném kanálu. * Prostřednictvím frekvence: Můžete měnit frekvenci i rozsah frekvenčního pásma. Jestliže je to nutné, použijte k provedení změny frekvence numerická tlačítka (1 až 9) Jakmile provedete požadovanou změnu, přeneste kurzor na VYHLEDÁVÁNÍ a pak svoji volbu potvrďte tlačítkem «OK». Přijímač vyhledá všechny stanice na této frekvenci. Proužky ukazující stupeň a kvalitu přijímaného signálu vám ukážou příjem signálu vybraného programu. PS :V případě optimálního příjmu by měl proužek kvality ukazovat více jak 60%. c) Napájení antény 5 V Tato funkce umožňuje zapnout nebo vypnout 5V napájení prostřednictvím koaxiálního kabelu. Použije se v případě, že interiérová anténa vyžaduje napájení. Ke změně parametrů použijte tlačítka «VOL». d) Funkce LCN Tato funkce je na přijímači na počátku zapnuta. To znamená, že po vyhledání kanálů přijímač kanály seřadí podle pořadí určeného CSA (Francouzská mediální rada). Pro zapnutí nebo vypnutí této funkci použijte tlačítka.

18 III. MENU NASTAVENÍ SYSTÉMU V tomto menu můžete provést všechna nastaveni vašeho přijímače. (Formát obrazovky, nastavení času, timeru...) Ke změně jednotlivých parametrů použijte tlačítka «VOL». Toto menu je rozčleněno do dalších 6 podmenu: a) Jazyk b) Systém TV c) Datum a čas d) Timer e) Nastavení menu f) Rodičovská kontrola a) Jazyk Tato volba umožňuje výběr jazyka zobrazení menu na vašem přijímači. Máte možnost výběru mezi několika jazyky. K výběru jazyka použijte tlačítka «VOL». Jazyk vybraný v tomto menu se bude používat v 2 tunerech. b) Systém TV Tato volba umožňuje provádět nastavení způsobu zobrazení, typu výstupu K provedení změny jednotlivých parametrů použijte tlačítka «VOL» Způsob zobrazení: Máte na výběr mezi AUTO, PAL a NTSC. Vzhled obrazovky: Můžete si vybrat mezi 16/9, 4/3PS (Pan & Scan) a 4/3LB (Letter Box). Výstup video: Máte na výběr mezi CVBS + Svideo (kompozitní video) a CVBS+RGB. c) Nastavení data a času V tomto menu můžete nastavit čas a datum na vašem přijímači. Nabízejí se Vám 3 možnosti : Návod k obsluze přijímače ORT * Podle státu * Ruční nastavení (vypnuto) * Časový posun GMT (nastaven uživatelem) Pomocí tlačítek «VOL» nejdříve vyberte stát odpovídající vašemu místu instalace. Podle státu Nyní stačí na vašem přijímači pomocí tlačítek «VOL»nastavit letní čas.

19 III. MENU NASTAVENÍ SYSTÉMU Ruční nastavení (Vypnuto) V této chvíli máte přístup k nastavení data a času. Použijte k tomu numerická tlačítka na dálkovém ovládání (1 až 9). Nejdříve stiskněte tlačítko «OK», poté použijte numerickými tlačítky nastavte datum. Jakmile provedete nastavení, stiskněte tlačítko «OK» a datum uložte. Stejný postup použijte i v případě nastavení času. Ve chvíli, kdy jste uložili Vaše data, stiskněte tlačítko «EXIT», které Vám umožní opustit toto menu. Přes posun GMT (Definováno uživatelem) Stačí zvolit pomocí tlačítek «VOL» posun GMT, jenž využíváte. Zobrazení času: Můžete si vybrat, zda tuto funkci zapnete nebo vypnete. Jakmile je tato funkce zapnuta, umožňuje zobrazení času i v případě, že se právě v daném menu nenacházíte. Ke změně parametrů použijte tlačítka «VOL». Po provedení volby stiskněte tlačítko «EXIT», které Vám umožní opustit toto menu. d) Nastavení Timeru Toto menu umožňuje provádět operace v Timeru vašeho přijímače. d.1) Programování timeru Dříve než začnete provádět nastavení Timeru, zkontrolujte, zda jsou hodiny na přijímači správně nastaveny. Můžete nastavit až 8 různých timerů. Timer umožní zapnutí přijímače v zadaný den a hodinu po předem nastavenou dobu, abyste mohli nahrávat v okamžiku, kdy jste nepřítomni. Pozor: Jestliže nahráváte na videorekordér nebo DVD rekordér, je nutné rovněž naprogramovat přístroj, který bude nahrávat!!! Jak naprogramovat 1 timer? 1) Pomocí tlačítek «VOL» nejdříve zvolte číslo timeru, který chcete použít. 2) Poté umístěte kurzor na ZPŮSOB, pro změnu parametrů použijte tlačítka «VOL». Nyní máte na výběr mezi Jednou, Denně, Týdně a Měsíčně. 3) Zvolte druh média, z něhož chcete nahrávat. Můžete si vybrat mezi Stanice TV a Stanice Rádia. Výběr proveďte pomocí tlačítek «VOL».

20 III. MENU NASTAVENÍ SYSTÉMU 4) Kanál: Pomocí tlačítek «VOL» zvolte kanál. 5) Měsíc: Poté prostřednictvím tlačítek «VOL»zvolte měsíc. 6) Datum: Pak tlačítky «VOL» vyberte datum. 7) Den: Tento parametr se zvýrazní jen v případě, že zvolíte DENNĚ. Ke změně použijte tlačítka «VOL». 8) Čas zapnutí: Umožňuje nastavit hodinu, kdy se program spustí. Nejdříve stiskněte tlačítko «OK» a potom numerickými tlačítky na dálkovém ovládání zadejte požadovaný čas. 9) Čas vypnutí: Umožňuje nastavit hodinu, kdy se program zastaví. Nejdříve stiskněte tlačítko «OK» a potom numerickými tlačítky na dálkovém ovládání zadejte požadovaný čas. Ve chvíli, kdy bude vše potřebné nastaveno, potvrďte žádost o potvrzení zobrazenou na vaší obrazovce. Pro potvrzení zvolte ANO a potvrďte tlačítkem «OK» nebo vyberte NE pro odmítnutí. d.2) Pohotovostní timer Tato funkce umožňuje uvést přijímač do pohotovostního stavu po vámi stanovené době. Máte na výběr mezi 10 až 120 minutami. K provedení vašich změn použijte tlačítka «VOL». Tuto funkci využívejte jen v případě, že je timer právě nahrává a nechcete, aby byl přijímač zapnutý po celou noc. e) Nastavení menu V tomto menu můžete nastavit parametry, které byly ve vašem přijímači již přednastaveny. Můžete nastavit barvy, transparentnost menu Návod k obsluze přijímače ORT Titulky : Umožňuje výběr přednastavených titulků. Máte na výběr mezi STANDARD a TELETEXT. K provedení změn použijte tlačítka «VOL». Transparentnost menu: Umožňuje vybrat zobrazení vašeho menu. Můžete si vybrat mezi 0 a 50%. K provedení nastavení použijte tlačítka «VOL». Styl menu: Umožňuje výběr typu menu. Můžete si vybrat mezi Styl 1 a Styl 2. Pro provedení změn použijte tlačítka «VOL». Návrat k původnímu nastavení : Umožňuje návrat parametrů do stavu; v jakém byly před vámi provedenými změnami. Stačí jen umístit kurzor na tento parametr a stisknout tlačítko «OK».

21 III. MENU NASTAVENÍ SYSTÉMU f) Rodičovská kontrola V tomto menu můžete zapnout blokování kanálů, menu nebo změnit současné heslo vašeho přijímače. Ke vstupu do tohoto menu je nutné zadat požadované heslo. (výrobcem nastaveno «0000») Zadejte heslo a stiskněte tlačítko «OK». Zobrazí se menu, jak je vidět na vedlejším snímku. Toto menu je tvořeno 4 podmenu: 1)Zablokování menu: Umožňuje zapnout blokování menu, což znamená, že ke vstupu do menu INSTALACE je třeba zadat požadované heslo. (výrobcem nastaveno 0000) 2)Blokování kanálů: Umožňuje zapnout funkci blokování kanálů předem vybraných v menu KANÁLY. To znamená, že všechny takto zvolené kanály označené jako «BLOKOVANÉ» se spustí teprve po zadání patřičného hesla. 3) Nové heslo: Umožňuje změnit stávající heslo přijímače. Pomocí numerických tlačítek (1 až 9 )na dálkovém ovládání zadejte nové heslo. 4) Potvrdit heslo: Pomocí numerických tlačítek ( 1 až 9 ) na dálkovém ovládání potvrďte vaše nové heslo 4 číslicemi, jež jsou totožné s vaším novým heslem. IV. MENU NÁSTROJE V tomto menu můžete vidět informace vztahující se k vašemu přijímači, hry, přenos dat Toto menu se skládá z 4 podmenu: a) Informace o přijímači b) Hry c) Restartování d) Přenos dat

22 IV. MENU NÁSTROJE a) Informace o přijímači Budete mít přístup ke všem informacím týkajícím se vašeho přijímače. (Verze softwaru, hardwaru...) * Hardware * Software * Podpis (Datum softwaru) Pro opuštění tohoto menu stiskněte tlačítko «EXIT». b) Hry V tomto menu jsou k dispozici 3 různé hry: 1) Tétris 2) Snake 3) Othello b.1) Tetris Pro spuštění první hry umístěte kurzor na SPUSTIT a poté stiskněte tlačítko «OK». K nastavení stupně obtížnosti umístěte kurzor na NASTAVENÍ, poté stiskněte tlačítka «VOL» a změňte obtížnost. Můžete si zvolit mezi stupni 1 až 10. Pro přemisťování kostky zleva doprava použijte tlačítka «VOL». Tlačítko umožňuje posun kostky směrem dolů. Tlačítko «OK» umožňuje otočení kostky. Jakmile je partie ukončena, stiskněte tlačítko «OK» a spusťte tak další hru. Když chcete ukončit hru, umístěte kurzor na UKONČIT a tlačítkem «OK» potvrďte svoji volbu. Návod k obsluze přijímače ORT b.2) Snake K zahájení hry umístěte kurzor na SPUSTIT a stiskněte tlačítko «OK». K nastavení stupně obtížnosti umístěte kurzor na NASTAVENÍ poté stiskněte tlačítka «VOL» a změňte obtížnost. Máte možnost výběru mezi stupni 1 až 7. Pro přemisťování kurzoru použijte tlačítka CH a VOL. Když je hra ukončena, stiskněte tlačítko «OK», tím zahájíte další hru. Když chcete ukončit hru, umístěte kurzor na UKONČIT a potvrďte svoji volbu pomocí tlačítka «OK».

23 IV. MENU NÁSTROJE 3) Othello Jestliže chcete hru spustit, přemístěte kurzor na SPUSTIT a poté stiskněte tlačítko «OK». K nastavení stupně obtížnosti umístěte kurzor na NASTAVENÍ a stupeň obtížnosti změňte pomocí tlačítek «VOL». Máte na výběr mezi stupni 1 až 3. K přemisťování kurzoru použijte tlačítka «CH a VOL». Pro umístění tečky použijte tlačítko «OK». Cílem hry je umístit pět stejně barevných teček do jedné řady. Jakmile je partie hry dokončena, stiskněte tlačítko «OK», tím spustíte novou hru. Pro ukončení hry umístěte kurzor na UKONČIT a potvrďte svoji volbu pomocí tlačítka «OK». c) Restartování Díky tomuto menu můžete restartovat váš přijímač. K tomu umístěte kurzor na RESTARTOVAT a stiskněte tlačítko «OK». Na obrazovce se nejdříve zobrazí požadavek na zadání hesla (výrobcem nastaveno 0000) a poté žádost o potvrzení Vaší volby. Pro potvrzení zvolte ANO, pro zamítnutí NE. Po ukončení této operace dojde k definitivnímu vymazání všech informací! d) Přenos dat Toto menu umožňuje přenos informací mezi dvěma přijímači, tzv. HLAVNÍM a ZÁLOŽNÍM. Cílem je zkopírovat veškerá data z jednoho přijímače do přijímače dalšího. Máte 2 možnosti přenosu: 1. Přenos prostřednictvím RS Přenos prostřednictvím signálu 1. Zvolte nejdříve způsob přenosu. (Mezi P2P (1 Přijímač k 1 přijímači) a P2M (1 přijímač k několika přijímačům)) Dále zvolte způsob nastavení. (Mezi Všechno, kód, logo, místní a databáze) Zvolte nabídku VŠECHNO, abyste si byli jisti, že došlo k přenosu všech informací. Potom umístěte kurzor na SPUSTIT a potvrďte vaši volbu tlačítkem OK. Pak už jen stačí připojit přijímač ZÁLOŽNÍ pomocí kabelu RS Pomocí numerických tlačítek na dálkovém ovládání zadejte požadovanou frekvenci, rozsah pásma a PID. Poté umístěte kurzor na SPUSTIT a potvrďte volbu tlačítkem OK. Nyní již jen stačí připojit ZÁLOŽNÍ přijímače pomocí několikanásobného připojení RS232.

24 V. DALŠÍ INFORMACE a) Informativní lišta Jakmile na dálkovém ovladači stisknete tlačítko «INFO», zobrazí se vám všechny informace týkající se zvoleného programu. 1. Číslo a název kanálu : Zobrazí číslo a název kanálu. 2. Aktuální: Zobrazí právě vysílaný program včetně časového rozvržení. 3. Následující: Zobrazí následující program včetně jeho časového rozvržení. 4. Tuner A: Ukáže vám, že jste v seznamu kanálu tuneru A. Jakmile stisknete toto tlačítko dvakrát za sebou, zobrazí se tentokrát veškeré informace týkající se příjmu signálu. (Pruhy ukazující úroveň, kvalitu ) Uvidíte : *Frekvenci *Kanál *Datum stejně jako pruhy ukazující úroveň a kvalitu přijímaného signálu. Návod k obsluze přijímače ORT b) Audio Jestliže stisknete tlačítko«audio», zobrazí se vlastnosti zvuku zvoleného programu. Pomocí tlačítek «VOL» můžete měnit mezi STEREO, AUDIO VPRAVO a VLEVO. V případě, že program šíří několik zvukových stop, můžete je zvolit tlačítky «VOL» v parametru ZVUKOVÁ STOPA. c) Teletext Informace teletextu můžete zobrazit jen v případě, že jsou tyto k dispozici! K tomu na dálkovém ovladači stiskněte tlačítko «TEXT». K opuštění nabídky TELETEXT stiskněte tlačítko «EXIT».

25 V. DALŠÍ INFORMACE d) Multivideo Tato funkce umožňuje zobrazit mozaiku 9 obrazů, v níž si můžete zvolit kanál, který chcete sledovat. Na dálkovém ovládání stiskněte tlačítko Multivideo nebo 0. Pro přemístění kurzoru na žádaný kanál použijte tlačítka a, potom potvrďte OK. Režim multivideo ukončíte stisknutím tlačítka EXIT. e) Titulky Titulky ke zvolenému programu lze zobrazit jen v případě, že jsou k dispozici. Na dálkovém ovládání stiskněte tlačítko «TITULKY» a zvolte typ. Můžete si vybrat mezi STANDARD a TELETEXT. Pomocí tlačítek «VOL» můžete rovněž vybrat jazyk titulků. K zrušení titulků vyberte STOP a stiskněte tlačítko EXIT. f) Údaje EPG Na zvolených kanálech můžete zobrazit informace EPG (Elektronický průvodce programy). Zobrazené informace se budou týkat právě vysílaného programu a programu následujícího. P.S. : Je možné, že nedojde k zobrazení informací, to závisí na přenosu dat prostřednictvím přijímaného signálu. K volbě kanálu, jehož informace si přejete zobrazit, použijte tlačítka CH. Kanál přepnete stisknutím tlačítek VOL. Podrobnosti o zvoleném programu zobrazíte rovněž pomocí tlačítka OK. Tlačítko «1» umožňuje zobrazit více nebo méně informací. g) Seznam oblíbených Jestliže jste uložili některé z programů do seznamu oblíbených v menu KANÁLY, můžete do tohoto seznamu ihned vstoupit stisknutím tlačítka FAV na dálkovém ovládání. Přepínání mezi jednotlivými seznamy oblíbených kanálů se provádí pomocí tlačítek FAV.

26 VI. TUNER B: Prezentace menu Část MULTIMÉDIA je na přijímači přístupná právě na tuneru B. Můžete spustit nahrávání, prohlížet fotky, dívat se na video, poslouchat hudbu. V tomto tuneru B budete mít přístup do jednoho menu, ale to vám neumožní provádět žádná nastavení, jako barvu menu, jazyk menu, Co nebudete moci udělat v tuneru B: *Zobrazit úplný seznam kanálů. Výběr kanálu bude proveden buď numerickými tlačítky na dálkovém ovládání, nebo tlačítky. *Nastavit barvu menu. *Zvolit jazyk menu. Volba jazyka se provádí na tuneru A a bude použita i pro tuner B. Prezentace hlavního menu Toto menu se skládá ze 7 podmenu: 1. Filmy 2. Hudba 3. Fotky 4. Hry 5. Disk 6. Aktualizace (Software) 7. Formátování Váš přijímač je vybaven vstupem/výstupem USB 2.0, jenž vám umožní přehrávat hudbu, dívat se na fotky a na video. Stačí, abyste připojili USB disk nebo externí pevný disk na přední straně vašeho přijímače. Ke svým souborům se dostanete ve třech samostatných menu: Filmy: Zobrazí všechny soubory ve formátu video. Hudba: Zobrazí všechny soubory ve formátu audio. Návod k obsluze přijímače ORT Fotky: Zobrazí všechny soubory ve formátu obrázku. 1. Filmy Toto menu vám umožní přehrát všechny soubory nahrané na vašem přijímači nebo uložené na disku USB. Většinu souborů ve formátu video váš přijímač dokáže přehrát. Soubor ve formátu: MPEG1, MPEG2, MP@ML (Main Profile at Mail Level: To je častý standard MPEG-2 u DVD), MPEG4 ASP Přípona uložených souborů:.dat,.mpg,.vob,.avi (DiVx)

27 VI. TUNER B: Video Jak přehrát nahraný soubor ve formátu video? 1. Zvolte toto menu Filmy a stiskněte tlačítko OK. 2. Když se váš kurzor nachází na adresáři PVR, stiskněte tlačítko OK. 3. Teď se zobrazí všechny nahrané soubory. 4. Teď už jen pomocí tlačítek vyberte žádaný soubor a stisknutím tlačítka OK ho otevřte. Jak přehrát soubor ve formátu video uložený jako 1 Divx,? 1. Zvolte toto menu Filmy a stiskněte tlačítko OK. 2. Projděte jednotlivé soubory uložené na vašem disku USB. 3. Teď už jen pomocí tlačítek vyberte žádaný soubor a stisknutím tlačítka OK ho otevřte. Během přehrávání souboru ve formátu video Ve spodní části obrazovky uvidíte informativní lištu, zobrazující název přehrávaného souboru, druh a stav přehrávání. 1. Název nahraného souboru 2. Aktuální čas přehrávání programu 3. Celková doba nahraného programu Všechna tlačítka nacházející se ve spodní části dálkového ovládání teď budou funkční. 13. Umožňuje přehrát soubor nebo během přehrávání přerušit přehrávání. 20. Zobrazí seznam všech nahrávek na vašem disku USB. 21. Spustí nahrávání na zvoleném kanále. 22. Během přehrávání nahraného programu umožní rychlý posuv dopředu nebo dozadu. 23. Umožňuje vrátit se na úplný začátek nebo úplný konec přehrávaného souboru. 24. Zastaví právě probíhající nahrávání nebo přehrávání.

28 VI. TUNER B: Hudba 2. Hudba Toto menu umožňuje na vašem přijímači přehrát hudební soubory uložené na vašem disku USB. Níže jsou uvedeny typy souborů, jež lze přehrát. Soubor typu: MPEG1, MPEG2 stopa 1/2/3 Přípona uložených souborů: LPCM, PCM, WAV, MP3 Jak přehrát hudební soubor? 1. Zvolte toto menu Hudba a stiskněte tlačítko OK. 2. Projděte jednotlivé soubory uložené na vašem disku USB. 3. Teď už jen pomocí tlačítek vyberte žádaný soubor a stisknutím tlačítka OK ho otevřte. Poznámka: Přijímač zobrazí pouze soubory, jež lze přehrát v této části menu. Všechny ostatní soubory nebudou zobrazeny! Níže je uvedena obrazovka, tak jak se zobrazí při přehrávání vybraného souboru Návod k obsluze přijímače ORT Název přehrávaného souboru. 2. Doba přehrávání a celková doba souboru. 3. Informace o zvoleném souboru, jako např.: autor, album, název a žánr. 4. Předcházející přehrávaný soubor. 5. Následující soubor, jenž bude přehráván. Rovněž můžete používat níže uvedená tlačítka: Zastaví přehrávání souboru. Přeruší a obnoví přehrávání souboru. Rychlý posuv zpět. Několikanásobné stisknutí tohoto tlačítka umožní vrátit se zpět na X2, X4, X8 a X20. Rychlý posuv vpřed. Několikanásobné stisknutí tohoto tlačítka umožní vrátit se zpět na X2, X4, X8 a X20. Přehraje předcházející soubor. Přehraje následující soubor. ZELENÉ tlačítko umožňuje zvolit způsob opakování. Máte na výběr mezi Opakovat jednou, bez opakování, Opakovat

29 VI. TUNER B: Fotky 3. Fotky Toto menu vám na vašem přijímači umožní zobrazit všechny fotky uložené na vašem disku USB. Níže jsou uvedeny typy souborů, jež lze zobrazit. Soubor typu: JPEG a JPG Jak zobrazit soubor typu obrázek? 1. Zvolte toto menu Fotky a stiskněte tlačítko OK. 2. Projděte jednotlivé soubory uložené na vašem disku USB. 3. Teď už jen pomocí tlačítek vyberte žádaný soubor a stisknutím tlačítka OK ho otevřte. Poznámka: Přijímač zobrazí pouze soubory, jež lze zobrazit v této části menu. Všechny ostatní soubory nebudou zobrazeny! Níže je uvedena obrazovka, tak jak se zobrazí během načtení vybraného souboru Rovněž můžete používat níže uvedená tlačítka: Tlačítko OK: Zapne funkci diaporama. (Automatická přehlídka fotek) Tlačítko : Umožní pootočit fotku ve směru hodinových ručiček. Tlačítko : Umožní pootočit fotku proti směru hodinových ručiček. Tlačítko : Upraví fotku symetricky podle vertikální osy. Tlačítko : Upraví fotku symetricky podle horizontální osy. Umožní návrat do výběru fotek. Zobrazí předcházející fotku. Zobrazí následující fotku. Když chcete zapnout funkci diaporama, vyberte první fotku a potom stiskněte tlačítko OK. Jakmile je zcela zobrazena, stiskněte opět tlačítko OK. Tento režim ukončíte stisknutím tlačítka EXIT.

30 VI. TUNER B: Hry 4. Hry V tomto menu jsou vám dispozici 3 hry: a) BoxMan b) Tetris c) Hit Rat a) BoxMan Podstatou hry je přemístit kostky na místo, kde jsou křížky. Partii spustíte stisknutím tlačítka OK. Když chcete provést další nastavení, a to dokonce v průběhu hry, stiskněte tlačítko OK, pak kurzor přemístěte na požadovaný parametr tlačítky. Obtížnost hry zvolte tlačítkem OK. Máte na výběr mezi 1 až 30 úrovněmi obtížnosti. Tlačítka a vám umožní se přemístit. Tlačítko OK přeruší hru. Když chcete ukončit hru, stiskněte tlačítka OK a tím přerušíte hru, potom přemístěte kurzor na Exit Game. b) Tetris Podstatou hry je nahromadit kostky, získat co nejvíc bodů a přitom se nenechat potopit. Novou partii spustíte stisknutím tlačítka OK. Když chcete provést další nastavení, přemístěte kurzor na Setting a pak stiskněte tlačítka OK. Teď můžete nastavit jak rychlost, tak úroveň obtížnosti. Když chcete změny uložit, přemístěte kurzor na OK a stiskněte. Tlačítko umožňuje posuv kostky směrem dolů. Tlačítko OK přeruší hru. Tlačítko umožňuje otočit kostku. Když chcete ukončit hru, stiskněte tlačítka OK a tím přerušíte hru, potom přemístěte kurzor na Main Menu a stiskněte OK. Pak přemístěte kurzor na Exit Game a potvrďte OK. Návod k obsluze přijímače ORT c) Hit Rat Podstatou hry je kliknout na číslo na vašem dálkovém ovládání, jež odpovídá človíčkovi zobrazenému v jednotlivých bodech. (Tlačítka 1 až 9) Novou partii spustíte stisknutím tlačítka OK. Když chcete nastavit rychlost, umístěte kurzor na Speed a pak tlačítky změňte parametry. Když chcete ukončit hru, umístěte kurzor na Exit Game a potvrďte OK.

31 VI. TUNER B: Disk 5. Disk V tomto menu se můžete přímo dostat k nahrávkám, jež jste uložili na váš disk USB. Rovněž v něm můžete provádět operace jako vymazat, přejmenovat, 1. Ukazuje zvolenou funkci. 2. Ukazuje seznam uložených nahrávek. 3. Ukazuje dobu a velikost souboru. 4. Funkční tlačítko ČERVENÉ tlačítko: Zobrazí nahrávku na celé obrazovce. K tomu stačí tlačítky nahrávku, jež chcete přehrát a pak stisknout ČERVENÉ tlačítko. Tento režim ukončíte stisknutím tlačítka STOP nebo EXIT. zvolit ZELENÉ tlačítko: Umožňuje zvolit jednotlivé funkce. Máte na výběr mezi: *Přehrát: Přehraje zvolený soubor. *Vymazat: Vymaže vybranou nahrávku. Tlačítky vyberte nahrávku, jež chcete smazat, a stiskněte tlačítko OK. Potom zvolte ANO pro potvrzení nebo NE pro odmítnutí. *Vymazat vše: Vymaže všechny nahrávky. K tomu stiskněte tlačítko OK. Potom zvolte ANO pro potvrzení nebo NE pro odmítnutí. *Přejmenovat: Přejmenuje zvolený soubor. Tlačítky vyberte nahrávku, jež chcete přejmenovat, a stiskněte tlačítko OK. Objeví se tabulka s písmeny a tu použijete k přejmenování.

32 VI. TUNER B: Aktualizace (Software) 6. Aktualizace (Software) Toto menu umožňuje provést aktualizaci softwaru na vašem přijímači, dostupnou na naši webové stránce Postupujte podle níže uvedených kroků: 1. Stáhněte si aktualizaci z naší webové stránky, rozbalte soubor a zkopírujte jej na disk USB. 2. Vložte disk USB s aktualizačním souborem. (Soubor s příponou *.bin). 3. Jděte do menu AKTUALIZACE, pak stiskněte tlačítko OK, tím se dostanete na disk USB a vyberte soubor s příponou *.bin. Potvrďte tlačítkem OK. 4. Na obrazovce se objeví pruh ukazující progresi. (Aktualizace Flash) Jakmile je aktualizace dokončena, přijímač automaticky zobrazí obrazovku při prvním spuštění. Váš přijímač má nyní nejnovější verzi softwaru. 7. Formátování Jak zformátovat váš disk USB? 2 řešení: - Formátování prostřednictvím menu přijímače V takovém případě stačí použít funkci FORMÁTOVÁNÍ v menu přijímače. Tato funkce umožní přímé zformátování vašeho disku. K tomu stačí zvolit žádaný disk USB a potom stisknout tlačítko OK. Objeví se žádost o potvrzení jako na vedlejším snímku: Návod k obsluze přijímače ORT Tlačítkem vyberte ANO. V opačném případě vyberte NE a potvrďte tlačítkem OK. P.S.: Po skončení formátování disku USB budou všechna data na něm uložená definitivně smazána! Poznámka: Jakmile je formátování dokončeno, budete muset podle velikosti vašeho pevného disku (větší než 250 GB) několik minut počkat, než bude disk připraven k použití.

33 VI. TUNER B: Formátování - Formátování pomocí počítače V takovém případě použijte funkci dostupnou v části SPRÁVA DISKŮ na vašem počítači. Tento způsob vám umožní rozdělit váš pevný disk na několik 32GB svazků. Tyto svazky bude potom možné vidět v menu na vašem přijímači. Pro informaci: V OS Windows nebudete moci vytvořit svazky FAT32 větší než 32GB, tj MB. Postup 1) Připojte váš disk USB (externí nebo pevný) na port USB vašeho počítače. 2) Jděte do menu SPRÁVA POČÍTAČE (místní). (Chcete-li spustit nástroj Správa počítače, klepněte na tlačítko Start, přejděte na příkaz Nastavení a poté klepněte na položku Ovládací panely. Klepněte na odkaz Výkon a údržba, potom na odkaz Nástroje pro správu a poklepejte na ikonu Správa počítače.) 3) Ve stromu konzoly klepněte na položku SPRÁVA DISKŮ. Objeví se jednotlivé disky vašeho počítače včetně disku, který jste připojili. 4) Zvolte vámi přidaný disk a klepněte na něj pravým tlačítkem (normálně bývá dole) a zvolte možnost NOVÝ OBJEM. Dále postupujte podle kroků jako na níže uvedených snímcích:

34 VI. TUNER B: Formátování 5) Stejným způsobem postupujte tak dlouho, až vytvoříte tolik svazků FAT 32, kolik chcete. Zlepšovák V případě, že máte na svém disku USB několik svazků FAT 32, můžete vybrat svazek, jenž se bude používat pro nahrávání. Přednastaven je svazek s názvem USB1, ten je používán pro ukládání nahrávek. Stiskněte tlačítko, tlačítky vyberte svazek dle vaší volby a potom potvrďte tlačítkem OK. (Zvolte ANO) Od této chvíle bude pro ukládání nahrávek používán tento svazek. Návod k obsluze přijímače ORT 8944-

35 VI. TUNER B: NAHRÁVÁNÍ Jak nahrávat na vašem přijímači DVB-T? Máte 2 možnosti nahrávání: - Přes konektor VCR na videorekordéru nebo DVD rekordéru Budete tak nahrávat signál přicházející z konektoru skart VCR vašeho přijímače DVB-T. Protože váš přijímač je přijímač s dvojitým tunerem, nebudete muset nahrávat pouze kanál, jenž právě sledujete. 1) Stačí stisknout tlačítko A/B a vstoupit tak do seznamu kanálů tuneru B. 2) Pak tlačítky nebo numerickými tlačítky vyberte kanál, který chcete nahrávat. 3) Znovu stiskněte tlačítko A/B, tím se vrátíte do seznamu kanálů tuneru A a bez obav můžete přepínat kanál, aniž ohrozíte nahrávání. K tomu vám stačí na přijímači, jenž nahrává (videorekordér nebo DVD rekordér), upřesnit nahrávat signál přicházející z konektoru skart. Tato volba se nazývá různě podle přístrojů, může se jmenovat: *AV *EXT *E1 - Přes port USB na flash disku nebo externím pevném disku Tento přijímač vám kromě přehrávání multimediálních souborů (video, fotky, hudba)umožňuje nahrávat vámi zvolený kanál přímo na disk USB. Než disk použijete, je nutné jej nejdřív zformátovat. Proto váš přijímač má funkci formátování, která vám umožňuje obejít se u formátování bez počítače. Můžete použít jakýkoliv disk, od malého flash disku až po externí pevný disk, jenž má auto-napájení (pro disky ) nebo externí napájení. (Disky ) Nahrávání 1. Stiskněte tlačítko A/B a přepněte na seznam tuneru B, poté na dálkovém ovládání stiskněte tlačítko REC. Vlevo v horní části obrazovky se objeví oznámení Nahrávání. Jestliže nestanovíte dobu, přijímač bude nahrávat maximálně 2 hodiny. 2. Dobu nahrávání nastavíte stisknutím ŽLUTÉHO tlačítka, dobu zadejte numerickými tlačítky na dálkovém ovládání a potvrďte tlačítkem OK.

36 VII. SEZNAMY KANÁLŮ A VYSÍLAČŮ DVB-T Č. Města Poloha Spuštění Návod k obsluze přijímače ORT 8944-

37 VII. SEZNAMY KANÁLŮ A VYSÍLAČŮ DVB-T Č. Města Poloha Spuštění Kanály *Kanály HD: V případě, že kanály HD jsou ve vašem regionu vysílány.

38 VIII. TECHNICKÉ PROBLÉMY OBECNÝ PROVOZ Na obrazovce se zobrazuje zpráva ŽÁDNÝ SIGNÁL! 1. Zvolený kanál změnil frekvenci. 2. Zkontrolujte připojení koaxiálního kabelu. 3. Vaše anténa se možná pohnula. Je nutné ji seřídit. 4. Vaše přístroj má problém s jednou z těchto součástí (zesilovač, rozvodná deska nebo spínač, ). Je třeba ji vyměnit. 5. Funkce NAPÁJENÍ 5V není zapnuta. (Pouze když používáte interiérovou anténu.) Na obrazovce se zobrazuje zpráva Přetížení napájení tuneru! 1. Vypněte na přijímači funkci NAPÁJENÍ 5V. 2. Zkontrolujte všechna připojení. Dálkové ovládání nereaguje! 1. Baterie jsou vybité (vyměňte je) 2. Dálkové ovládání není správně namířeno nebo jste příliš daleko od přijímače. Je vidět obraz, ale chybí zvuk! 1. Kabel skart není správně dotlačen nebo se nejedná o kabel s 21 kolíčky. 2. Hlasitost přijímače je na minimu. 3. Je vypnut zvuk. Obraz se zobrazuje, ale ve formě čtverečků! (Nekvalitní obraz) 1. Signál přijímaný vaší anténou je příliš slabý. Budete asi muset změnit směr antény nebo přidat zesilovač. 2. Špatné připojení mezi koaxiálním kabelem a vidlicí 9,52mm, připojení není správně provedeno. FUNKCE USB Nedokážete se dostat na disk USB 1. Zkontrolujte, že je disk správně zformátován. (FAT 32) 2. Zkontrolujte, že na počítači funguje správně. Návod k obsluze přijímače ORT IX. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA Tuner Připojení: 9,52mm IEC male (vstup) / 9,52mm IEC female (výstup) Provozní kmitočtové pásmo: MHz UHF a VHF Úroveň vstupního signálu RF: -72 až -20 dbm Vstupní impedance: 6,7 nebo 8 MHz Dekodér videa Standard: ISO/IEC , MPEG-2 MP@ML, MPEG-4 ASP D1, MPEG-1 D1 Formát videa: 4/3 a 16/9 Standard videa: AUTO / PAL / NTSC Rozlišení: (720 x 576) / NTSC (720 x 480)

39 IX. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA Mikroprocesor, paměť FLASHDH, SDRAM Hlavní mikroprocesor: ALI3101, SPHE1002AT Rychlost: ALI MHz, SPHE1002AT 108 MHz Paměť FLASH: 4 a 8 MB SDRAM: 64 a 128 MB Dekodér audia Standard: ISO/IEC Dekodér audia: LPCM, PCM Playback, WMA Playback, MPEGI/II stopa 1/2/3 Výstupní režim: Vlevo, vpravo, stereo + Dolby digital na koaxiálním výstupu S/PDIF Frekvence: 32; 44,1; 48 khz Výstup A/V Fázový posuv videa: CCIR REC, 405-1, 625 řad Šířka pásma videa: 5,5 MHz Výstupní impedance videa: 75 Ohm Výstupní úroveň videa: 1.0 Vp-p Výstupní frekvence audia: 20 HZ až 20 khz Výstupní impedance: nízká Přední strana / Dálkové ovládání Obrazovka kanálu: 4 Digits / 7 segmentů Dioda LED: ČERVENÁ pro režim Standby a ZELENÁ pro provozní režim Použité baterie: 2 x 1,5 V Port USB: 2.0 Tlačítka: Zapnout/vypnout, a Obecné údaje Pásmo provozního napětí: AC V, 50/60 Hz Provozní spotřeba: max. 25 W Provozní teplota: 0 až 40 C Rozměry: 300 x 200 x 57 mm Hmotnost: 2 kg Zadní strana Vstup antény: Typ IEC (9,52 mm), female IEC Výstup antény: Typ IEC (9,52 mm), male IEC Port RS232: DB-9 male, 11,52 kbps (Vpravo) Výstup RCA: 3RCA (1 audio vlevo, 1 audio vpravo a 1 video) Konektor skart: 1 pro TV a 1 pro videorekordér Digitální výstup audio S/PDIF: Koaxiální typ 1 vypínač Start/Stop Formát multimédia Video: AVI, VOB, DAT, MPG Audio: MP3, WAV, WMA Fotky: JPEG

40 ZÁRUČNÍ LIST Na DVB-T tuner OPTEX ORT T poskytujeme 2 roční záruku týkající se výrobních vad, součástek a provedení. Při poruše zákazník uhrazuje platbu za expedici, my hradíme náklady zpětné expedice. Platný záruční list musí být správně vyplněn a odeslán s kopií faktury nebo pokladního bloku. ZÁRUČNÍ LIST Výrobek : DVB-T tuner OPTEX ORT T Datum prodeje... Dovozce: OPTEX s.r.o. Radlická Praha 5 Autorizovaný servis: PM servis Na barikádách 670, PRAHA 9 Tel.: Mobil: ATV servis a prodej elektroniky Richard Tenora Kšírova Brno Tel.: ,

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 Návod k obsluze ORT 8812 Jenotunerový pozemní digitální přijímač ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 2 3 Obsah ZAČÍNÁME... 6 Bezpečnost...6 Technická charakteristika...6

Více

Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817

Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817 Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817 Ref. č. 708817. : 708817 OBSAH Začínáme..Str. 3 Popis.Str. 4 Přední strana Str. 4 Zadní strana Str. 4 Dálkové ovládání

Více

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10 Návod k obsluze ORT 8841 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia Výr. č. : 708841 ORT 8841 Version2-25/02/10 Obsah ZAČÍNÁME...4 Bezpečnost... 4 Technická charakteristika... 4 Obsah balení

Více

Návod k použití. Pozemní digitální přijímač pro HD MPEG4 i SD MPEG2 + vstup USB. Ref. č.: 708890

Návod k použití. Pozemní digitální přijímač pro HD MPEG4 i SD MPEG2 + vstup USB. Ref. č.: 708890 Návod k použití Pozemní digitální přijímač pro HD MPEG4 i SD MPEG2 + vstup USB Ref. č.: 708890 OBSAH Začněte správně....strana 4 Popis......Strana 5 Přední strana....strana 4 Zadní strana...strana 4 Dálkové

Více

Návod k použití. Pozemní digitální přijímač s dvojitým tunerem. Ref. č.: 708942

Návod k použití. Pozemní digitální přijímač s dvojitým tunerem. Ref. č.: 708942 Návod k použití Pozemní digitální přijímač s dvojitým tunerem Ref. č.: 708942 OBSAH Začněte správně....strana 3 Popis......Strana 4 Přední strana....strana 4 Zadní strana...strana 4 Dálkové ovládání....strana

Více

Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Návod k obsluze. Ref. č.:

Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Návod k obsluze. Ref. č.: Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem Návod k obsluze Ref. č.: 708819 ZAČÍNÁME Bezpečnost Před uvedením přijímače do provozu si prosím pozorně přečtěte všechny bezpečnostní pokyny. Nezakrývejte

Více

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812 Version2-29/07/10

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812 Version2-29/07/10 FAIBLE CONSOMMATION FAIBLE CONSOMMATION Návod k obsluze ORT 8812 Jenotunerový pozemní digitální přijímač Réf : 708812 ORT 8812 Version2-29/07/10 A. ZAČÍNÁME A.1) Bezpečnost Před uvedením přijímače do provozu

Více

IV. MENU Funkce. IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) IV.c1) Moje záznamy

IV. MENU Funkce. IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) IV.c1) Moje záznamy IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) Tato část menu shromažďuje veškeré informace týkající se záznamu na disk USB prostřednictvím vašeho dekodéru. Umožní vám

Více

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Ref č. : ORT /02/10

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Ref č. : ORT /02/10 Návod k obsluze ORT 8818 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Ref č. : 708818 ORT 8818-25/02/10 2 ZAČÍNÁME Bezpečnost Před uvedením přijímače do provozu

Více

Návod k obsluze. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830. Ref. č.: 708830 VERZE 2

Návod k obsluze. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830. Ref. č.: 708830 VERZE 2 Návod k obsluze Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830 VERZE 2 Ref. č.: 708830 OBSAH Začínáme Strana 3 Popis Strana 4 Přední strana Strana 4 Zadní strana Strana

Více

Návod k obsluze ORT 8841. Multimediální digitální pozemní přijímač s jedním tunerem. Výr. č.: 708841 ORT 8841 Version3-21/07/10

Návod k obsluze ORT 8841. Multimediální digitální pozemní přijímač s jedním tunerem. Výr. č.: 708841 ORT 8841 Version3-21/07/10 FAIBLE CONSOMMATION FAIBLE CONSOMMATION Návod k obsluze ORT 8841 Multimediální digitální pozemní přijímač s jedním tunerem Výr. č.: 708841 ORT 8841 Version3-21/07/10 2 A. DŮLEŽITÉ Než začnete s tímto digitálním

Více

Automobilový DVB-T tuner 80 555

Automobilový DVB-T tuner 80 555 Automobilový DVB-T tuner 80 555 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 2 Popis přístroje... 2 Dálkový ovladač... 3 Nabídka nastavení... 4 Teletext... 6 Možné problémy a jejich

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

NÁVOD K OBSLUZE OPTEX

NÁVOD K OBSLUZE OPTEX NÁVOD K OBSLUZE OPTEX STARcom 8839 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 Ref.č.: 708839 OBSAH Začínáme Strana 3 Popis Strana 4 Přední strana Strana 4 Zadní strana Strana 4 Dálkové

Více

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu UŽIJTE SI TELEVIZI od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu HLAVNÍ NABÍDKA INFORMACE Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách se

Více

Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY

Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Interiérová anténa UHF / VHF Třebaže s instalací vaší VENKOVNÍ ANTÉNY OPTEX pospícháte, doporučujeme vám, abyste si tento

Více

Návod k obsluze ORT 8791. Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam. Ref. č.: 708791

Návod k obsluze ORT 8791. Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam. Ref. č.: 708791 Návod k obsluze ORT 8791 Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Ref. č.: 708791 ORT8791-08092010 OBSAH Bezpečnost...

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV 1/11 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 Informace o pořadu...4 Seznam TV kanálů...5 Možnosti kanálu...5 Programový průvodce...6 Změna pořadí

Více

Užijte si televizi Horizon od UPC

Užijte si televizi Horizon od UPC Užijte si televizi Horizon od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu Hlavní nabídka Informace Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách

Více

ALMA T2200. Uživatelská příručka

ALMA T2200. Uživatelská příručka ALMA T2200 Uživatelská příručka I Obsah Obsah 1. Čelní panel: 1 2. Zadní panel: 1 3. RCU 2 1. Základní ovládání 2 1.1 První použití Set-Top Boxu 2 1.2 Používání prvního a druhého přístroje 3 1.3 Rychlé

Více

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107 Technosonic MP-107 1. Váš nový DivX/MPEG 4 přehrávač 2. Bezpečnostní upozornění 3. Zapojení 3.1 VIDEO zapojení 3.2 AUDIO zapojení 4. Nastavení 4.1 Nastavení audia 4.2 Nastavení videa 4.3 Počáteční nastavení

Více

S A T E L I T

S A T E L I T S A T E L I T 380002650 Obsah balení BOX 1x Dálkový ovladač 1x HDMI kabel 1x El. Zdroj 1x Dálkový ovladač 1. POWER - Zapnout/Vypnout přijímač 2. MUTE - Zapnout/Vypnout zvuk 3. FIND - Vyhledat kanál, program

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV 1 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 1. Informace o pořadu...4 2. Seznam TV kanálů...5 3. Možnosti kanálu...5 4. Programový průvodce...6 5. Změna pořadí TV kanálů...7

Více

Digitální satelitní přijímač

Digitální satelitní přijímač Návod k obsluze Digitální satelitní přijímač Ref. č.: 709540 OBSAH Začínáme... Str. 4 Popis... Str. 5 Přední strana... Str. 5 Zadní strana... Str. 5 Dálkové ovládání... Str. 6 Schéma zapojení přijímače...

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

INSTALACE UPC TELEVIZE

INSTALACE UPC TELEVIZE INSTALACE UPC TELEVIZE 2. část - zapojení set-top boxu 1. Obsah balíčku 2. Postup zapojení A B C HD MEDIABOX Dálkové ovládání Uživatelská příručka 1. Zapojení modemu od UPC Pokud jste v rámci samoinstalačního

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ Zkrácená verze uživatelského manuálu. BEZPEČNOST PRÁCE S PŘIJÍMAČEM Než začnete s přijímačem pracovat

Více

Digitální pozemní přijímač CDVBTK360A. Návod k použití BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE

Digitální pozemní přijímač CDVBTK360A. Návod k použití BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Digitální pozemní přijímač CDVBTK360A Návod k použití BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Než začnete používat tento přijímač, přečtěte si prosím velmi pozorně následující bezpečnostní instrukce. Všimněte si všech

Více

Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání

Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání Návod k obsluze Při práci s návodem používejte orginální návod s obrázky Obsah Bezpečnost Přední panel Zadní panel Dálkové ovládání

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem Relax Uživatelský manuál 1 Dálkové ovládání Popis symbolů Zapnutí/vypnutí TV/RADIO Přepínání mezi TV/rádiem INFO Zobrazení informací Ztišit 1-9, 0 Volba kanálů Přetáčení

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Volba televizního kanálu Po zapnutí se set-top-box automaticky nastaví do režimu přehrávání televize, odkud je možné provést změnu

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

DVB-T přijímač/rekordér. Uživatelská příručka

DVB-T přijímač/rekordér. Uživatelská příručka DVB-T přijímač/rekordér Uživatelská příručka 01. Upozornění 1. Nepřechovávejte nebo nepoužívejte přijímač v místě s extrémně vysokými nebo nízkými teplotami, vlhkostí či prašností 2. Výrobce nenese odpovědnost

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

HD DVR kamera do auta Návod k použití

HD DVR kamera do auta Návod k použití HD DVR kamera do auta Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení 1080P HD DVR kamery do auta. Před použitím výrobku si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Poslední revize: 19.4.2013 Popis přístroje

Více

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Portable Media Center. Užívejte si na vaší televizi filmy, hudbu

Více

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0. Réf : ORT /05/10

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0. Réf : ORT /05/10 Návod k obsluze ORT 8842 Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0 ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 708842 ORT 8842-06/05/10 1 OBSAH ZAČÍNÁME... 3

Více

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner Uživatelská příručka Important Safety Instructions and Caution Instrukce k bezpečnému používání výrobku Symbol blesku v rovnostranném trojúhelníku je určen k varování

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka .:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV v.2.4 Obsah Označení interaktivních funkcí... 3 Zobrazení TV nabídky... 4 Nabídka EPG... 5 Hledání v TV archivu změna dne... 6 TV archiv / přetáčení

Více

Návod k obsluze ORD Digitální satelitní přijímač s jedním tunerem. Réf :

Návod k obsluze ORD Digitální satelitní přijímač s jedním tunerem. Réf : Návod k obsluze ORD 9540 Digitální satelitní přijímač s jedním tunerem ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 709540 ORD 9540 V3-ALI - 08092010 OBSAH ZAČÍNÁME...3 Bezpečnost...3 Technická

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

Návod k obsluze OPTEX ORT 8840-T

Návod k obsluze OPTEX ORT 8840-T Návod k obsluze DVB- T přijímač s vstupem USB 2.0 OPTEX ORT 8840-T REF : 708840 Obsah Začínáme se zařízením strana 3 Popis zařízení strana 4 Přední část strana 4 Zadní část strana 4 Dálkový ovladač strana

Více

Návod k obsluze ORT 8895-HD. Multimediální digitální pozemní HD přijímač s jedním tunrem. Výr. č.: 708895 ORT 8895-HD - 18/05/10

Návod k obsluze ORT 8895-HD. Multimediální digitální pozemní HD přijímač s jedním tunrem. Výr. č.: 708895 ORT 8895-HD - 18/05/10 Návod k obsluze ORT 8895-HD Multimediální digitální pozemní HD přijímač s jedním tunrem ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Výr. č.: 708895 ORT 8895-HD - 18/05/10 2 A. DŮLEŽITÉ Dříve než poprvé

Více

Návod na použití portálu 802

Návod na použití portálu 802 Návod na použití portálu 802 Použití nápovědy Nápovědu aktivujete stiskem zeleného tlačítka v dolní části ovladače (Aplikace) a zeleného tlačítka (Help). Rolování v textu provedete pomocí rolovacích tlačítek.

Více

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV ARRIS 1113 1 Obsah Označení interaktivních funkcí...4 Zobrazení TV nabídky...5 Nabídka TV...6 Hledání v TV archivu změna dne...7 TV archiv / přetáčení

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače

Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače INSTALACE Přední panel Zadní panel LNB IN: PŘIPOJENÍ K SATELITNÍ ANTÉNĚ LNB OUT: PŘIPOJENÍ K JINÉMU PŘIJÍMAČI KOMPOZITNÍ VÝSTUP VIDEO SIGNÁLU ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

Zapojení DEC2000-t. a) Kabely a konektory DEC2000-t 3-1 3. ZAČÍNÁME

Zapojení DEC2000-t. a) Kabely a konektory DEC2000-t 3-1 3. ZAČÍNÁME 3-1 3. ZAČÍNÁME Zapojení DEC2000-t Varování: Nesprávné elektrické vedení a zapojení se může stát příčinou vzniku provozních poruch nebo poruch přístroje. Při nesprávném způsobu používání tohoto výrobku

Více

TOPFIELD. SBI-5450 Rychlý průvodce. Digitální satelitní přijímač. Přístupové rozhraní s vestavěným dekódovacím systémem IRDETO

TOPFIELD. SBI-5450 Rychlý průvodce. Digitální satelitní přijímač. Přístupové rozhraní s vestavěným dekódovacím systémem IRDETO TOPFIELD SBI-5450 Rychlý průvodce Digitální satelitní přijímač Přístupové rozhraní s vestavěným dekódovacím systémem IRDETO 1. Bezpečnostní opatření Čtěte a řiďte se těmito instrukcemi. Věnujte zvýšenou

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ

NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ typ 1 verze návodu 1.1 Vážení uživatelé, děkujeme, že využíváte službu Sledovanitv.cz. Věříme, že s naší službou budete spokojeni a Vaši důvěru nezklameme.

Více

NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx)

NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx) NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx) OBSAH: 1. Úvod 2. Set Top Box (STB) 3. MENU IPTV portálu 3.1. Hlavní nabídka 3.2. Přepínání TV kanálů 4. Samoobsluha 5. Videopůjčovna 6. Zabezpečení 7. Doplňkové

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 1. Informace o pořadu...4 2. Seznam TV kanálů...5 3. Možnosti pořadu...5 4. Programový průvodce...6 5.

Více

Zkrácená uživatelská příručka

Zkrácená uživatelská příručka Zkrácená uživatelská příručka Hlavní popis Satelitní Twin Tuner HD přijímač HDMI Výstup (až do 1080p) Podpora DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 (USALS) Dolby Digital audio výstup (S / PDIF) Rozšířené EPG a programová

Více

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č.

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č. Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD Ref. č.: 708891 1 OBSAH ZAČÍNÁME... Str. 3 POPIS... Str. 4 a) Přední strana...

Více

Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T. Lemon 010-T. (Inverto IDL 1000-T)

Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T. Lemon 010-T. (Inverto IDL 1000-T) Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T Lemon 010-T (Inverto IDL 1000-T) Obsah 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Ovládací prvky a přípojná místa...3 3. Dálkové ovládání...4 4. Připojení a provoz

Více

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č.

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č. Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD Ref. č.: 708891 OBSAH ZAČÍNÁME... Str. 3 POPIS... Str. 4 a) Přední strana... Str.

Více

Obsah 1. ÚVOD 4 2. HLAVNÍ FUNKCE 4 3. PRO VAŠI BEZPEČNOST 5 4. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍHO PŘIJÍMAČE 5 5. PŘEDNÍ PANEL 6 6.

Obsah 1. ÚVOD 4 2. HLAVNÍ FUNKCE 4 3. PRO VAŠI BEZPEČNOST 5 4. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍHO PŘIJÍMAČE 5 5. PŘEDNÍ PANEL 6 6. DVB T přijímač Obsah OBSAH 2 I. OBECNÉ INFORMACE 4 CDVBT-1500E 1. ÚVOD 4 2. HLAVNÍ FUNKCE 4 3. PRO VAŠI BEZPEČNOST 5 4. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍHO PŘIJÍMAČE 5 5. PŘEDNÍ PANEL 6 Návod k použití 6. ZADNÍ

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

Citlivý diktafon s aktivací hlasem

Citlivý diktafon s aktivací hlasem Citlivý diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody VOR/AVR nastavitelná citlivost u aktivace hlasem Čtyři úrovně kvality nahrávání Doba nepřetržitého nahrávání až 12 hodin na jedno nabití

Více

Uživatelský manuál. Symbol upozorňuje na informace, které by jste při čtení manuálu neměli přehlédnout

Uživatelský manuál. Symbol upozorňuje na informace, které by jste při čtení manuálu neměli přehlédnout Bezpečnostní instrukce Čtěte pozorně tento manuál před prvním použitím přístroje Pokud přístroj nebudete po dlouhou dobu používat, odpojte napájecí zdroj od elektrické sítě. Stejně tak odpojte napájecí

Více

DIGITALIC MP4 pøehrávaè s DVB-T Uživatelská pøíruèka

DIGITALIC MP4 pøehrávaè s DVB-T Uživatelská pøíruèka CORE DIGITALIC MP4 pøehrávaè s DVB-T Uživatelská pøíruèka 1. Upozornìní 1. Nepøechovávejte nebo nepoužívejte pøehrávaè v místì s extrémnì vysokými nebo nízkými teplotami, vlhkostí èi prašností. 2. Nepoužívejte

Více

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T)

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) ODE 704 Návod k obsluze Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto přístroje. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním si prosím přečtěte celý

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01

Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01 Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01 1 Vážený účastníci kabelové televize, Set-top-box WCD 1205 je určen pro příjem digitálních televizních a rozhlasových programů v sítích společnosti

Více

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7,

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, Mini AHD DVR BD-3118 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz 1 Rychlý průvodce a) Připojte zařízení

Více

DMA-2500 Multimediální digitální streamer Full HD

DMA-2500 Multimediální digitální streamer Full HD DMA-2500 Multimediální digitální streamer Full HD Příručka k rychlé instalaci Firmware v1.00 Vydání 1, 2/2009 Obsah Popis...1 Připojení...2 Konfigurace...6 Médiový server...8 Instalace...8 Konfigurace...10

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 NA2750 Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 Dotykový displej 6,8 USB konektor Vstup pro SD kartu Vstup pro externí zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Ukázka základního ovládání Demo...

Více

OBSAH. V. Hry 24. VI. Nastavení nahrávání 24. I. Editace TV kanálů/rádií 13 VII. PROBLÉMY 28. II. Instalace 15 VIII. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA 30

OBSAH. V. Hry 24. VI. Nastavení nahrávání 24. I. Editace TV kanálů/rádií 13 VII. PROBLÉMY 28. II. Instalace 15 VIII. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA 30 2 OBSAH A. Důležité 4 B. Záruka 5 C. Začínáme 5 D. POPIS 7 E. Schéma zapojení 9 F. Popis jednotlivých menu 9 G. Každodenní používání 10 H. Záznam 11 I. Editace TV kanálů/rádií 13 I.1) Seznam TV kanálů

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

DVR přijímač. Návod k použití. Hlavní výhody produktu:

DVR přijímač. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: DVR přijímač Návod k použití Hlavní výhody produktu: Možnost podrobného nastavení jednotlivých funkcí Možnost připojit a nahrávat záznam ze dvou kamer najednou (1. kamera video, 2. kamera fotky) Síťový

Více

Automobilový přijímač digitálního televizního signálu DVB-t01EU s přehrávačem z USB disku

Automobilový přijímač digitálního televizního signálu DVB-t01EU s přehrávačem z USB disku Automobilový přijímač digitálního televizního signálu DVB-t01EU s přehrávačem z USB disku Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému používání... 2 Hlavní funkce přijímače... 2 Popis přijímače...

Více

TESLA TE-400. uživatelský manuál

TESLA TE-400. uživatelský manuál TESLA TE-400 uživatelský manuál Full HD 1080p DVB-T2/MPEG 4 H264 a H265 HEVC kompatibilní dálkový ovladač 2 x AAA baterie napájecí adaptér 5V/1,5A uživatelský návod Základní vlastnosti Obsah balení Bezpečnostní

Více

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR.

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR. Základní ovládání Chcete-li zapnout přístroj, stiskněte a podržte tlačítko napájení. Po úvodní obrazovce se automaticky se otevře hlavní nabídka na obrazovce Domů. Hlavní nabídka obsahuje položky Knihy,

Více

C. POPIS... 9 C.1) Přední strana...9 C.2) Zadní strana... 9 C.3) Dálkové ovládání... 10

C. POPIS... 9 C.1) Přední strana...9 C.2) Zadní strana... 9 C.3) Dálkové ovládání... 10 2 A. DŮLEŽITÉ Před zapojením tohoto digitálního pozemního terminálu věnujte trochu času přečtení této uživatelské příručky. Tato příručka obsahuje důležité informace týkající se provozu Vašeho terminálu.

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Zásady bezpečnosti. Obsah manuálu. Obsah balení. Vážení uživatelé,

Zásady bezpečnosti. Obsah manuálu. Obsah balení. Vážení uživatelé, Vážení uživatelé, Zásady bezpečnosti děkujeme, že využíváte službu Sledovanitv.cz. Věříme, že s naší službou budete spokojeni a Vaši důvěru nezklameme. Před použitím boxu si, prosím, prostudujte tento

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením.

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. Vícekanálový AV receiver STR-DN1030 Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. 1 Instalace reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace zvuku

Více