IP 2015_02: Rozvoj studia a vzdělávání na JU. Oponentní řízení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "IP 2015_02: Rozvoj studia a vzdělávání na JU. Oponentní řízení"

Transkript

1 IP 2015_02: Rozvoj studia a vzdělávání na JU řešitel prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc. Oponentní řízení

2 Vyhodnocení plnění stanovených cílů a indikátorů projektu

3 Vyhodnocení plnění stanovených cílů projekt Rozvoj studia a vzdělávání na JU (IP15_02) Globální cíl: Podpořit rozvoj vzdělávací a související tvůrčí činnosti a posílit uplatňování aktuálních výsledků poznání ve vzdělávání i v praxi, a tím i zvětšit či prohloubit nabídku relevantních, obsahově aktuálních studijních programů i jednotlivých kurzů na úrovni doby, jejichž náplň bude vycházet ze snahy dlouhodobě vysoké uplatnitelnosti absolventů a ze spolupráce se zaměstnavateli. Stručný popis cílů projektu Účelová a účelná inovace a rozvoj výukového technického zázemí Příprava nových, společensky i oborově aktuálních studijních programů Inovace stávajících studijních programů Příprava nových žádaných kurzů posilujících uplatnitelnost absolventů Zásadní inovace stávajících kurzů Podpora výuky vangličtině, popř. vdalších světových jazycích Plnění cílů Komentář Inovováno technické zázemí celkem 9 pracovišť (z toho 2 zásadním způsobem). Tyto inovace umožňují zavedení nových praktických úloh a nových výukových simulací při současném zvýšení bezpečnosti studentů při výuce. V rámci projektu sice nebyl připraven žádný nový studijní program, ale zásadním způsobem byly inovovány 2 studijní programy, a to jejich rozšířením o zcela nové obory v anglickém jazyce. Inovováno bylo dalších 5 studijních programů (prostřednictvím inovace oborů a předmětů). Koncipováno bylo 15 nových předmětů. Inovováno bylo 102 předmětů. 2 z inovovaných praktických předmětů jsou navíc orientovány na posílení přípravy absolventů na práci s žáky/studenty se specifickými potřebami. K inovovaným předmětům byly zároveň připraveny i studijní materiály (prezentace, úlohy) a sylaby. Bylo připraveno a instalováno 5 multimediálních programů podporujících studium a samostatnou práci studentů. V anglickém jazyce bylo připraveno nebo je v současnosti dokončováno 12 předmětů.

4 Ukázky výstupů projektu projekt Rozvoj studia a vzdělávání na JU (IP15_02) Multimediální program pro podporu výuky biofyzikálních principů vyšetřovacích metod (ZSF JU). Program je pro studenty dostupný na Moodle.

5 Ukázky výstupů projektu projekt Rozvoj studia a vzdělávání na JU (IP15_02) Prezentace k novému předmětu pro studijní obor Archeologie (FF JU).

6 Ukázky výstupů projektu projekt Rozvoj studia a vzdělávání na JU (IP15_02) Sestava pro měření fotosyntetické výměny CO 2 : Q Box CO650 Plant CO 2 Analysis Package (ZF JU).

7 Vyhodnocení plnění stanovených indikátorů projekt Rozvoj studia a vzdělávání na JU (IP15_02) Kód indikátoru Název indikátoru Plánovaná hodnota Dosažená hodnota P2 Počet inovovaných studijních programů 2 7 P3 P4 P5 K12 Počet inovovaných předmětů stávajících studijních programů Počet nových předmětů stávajících studijních programů Počet nových studijních materiálů multimediálního charakteru (nad rámec původně schválených indikátorů) Počet inovovaných laboratoří/ateliérů/ pracovišť Zdroj pro ověření IS STAG v následujícím akademickém roce IS STAG v tomto a následujícím akademickém roce; popř. i Moodle IS STAG v následujícím akademickém roce Materiály (PF a ZSF) Moodle a na: ments/kzv/h6 info pro studenty; 2 pro předměty VÝŽB, VÝŽK, MSSB, MSSK a ve vazbě na rozhraní Google analytics (3 opory pro oblast biofyzikálních principů vyšetřování) Fyzická existence inovované laboratoře či pracoviště a jejich funkčního inovovaného vybavení Majetková evidence, pasportizace.

8 Využitelnost výstupů projektu / udržitelnost projektu

9 Využitelnost výstupů projektu / udržitelnost projektu projekt Rozvoj studia a vzdělávání na JU (IP15_02) Využitelnost výstupů projektu Inovovaná výuková pracoviště instrumentální výukové zázemí a aktivity (zejména nové a inovované předměty a v této souvislosti dotčené studijní programy) budou pokračovat v rámci realizace řádně akreditovaných studijních programů na JU. Udržitelnost projektu Výuka inovovaných předmětů a studijních programů bude podpořena z běžného rozpočtu inovacemi dotčených pracovišť JU (příspěvek z fondu A na studijní činnost). Nově zřízené technické zázemí výuky bude udržováno rovněž v rámci běžného rozpočtu pracovišť. Správu a aktualizaci multimediálních objektů (včetně domény) budou zajišťovat univerzitní pracovníci odpovědní za IT nebo je smluvně zajištěna na tři roky dopředu u Google analytics (ZSF) a pak ji převezmou v rámci běžného rozpočtu pracovníci IT JU. Udržitelnost lze proto považovat za vysoce spolehlivou (100%).

10 Děkuji za pozornost FOTO

11 IP 2015_04: Archiv Jihočeské univerzity řešitel prof. RNDr. Libor Grubhoffer, CSc. Oponentní řízení

12 Vyhodnocení plnění stanovených cílů a indikátorů projektu

13 Vyhodnocení plnění stanovených cílů projekt Archiv Jihočeské univerzity (IP15_04) Stručný popis cílů projektu Vybudování celouniverzitního pracoviště Archivu JU, zahájení jeho činnosti včetně personálního obsazení s cílem vybudovat základ pro následné Dokumentační středisko JU (dále jen "DS JU") Vytvoření metodiky pro předávání, shromažďování a archivaci dokumentů i jejich zpřístupnění k badatelským či marketingovým účelům Plnění cílů Komentář Cíl byl splněn, ale v opačném pořadí. Původní cíl projektu byl přehodnocen v tom smyslu, že nejprve je potřeba se soustředit na dobudování vlastního DS JU, zahájení jeho činnosti a navázání kontaktů s příslušnými pracovníky Rektorátu JU i jednotlivých fakult JU. Teprve poté, a po zajištění dalších nezbytných náležitostí, bude možné (v horizontu několika let) přikročit k vybudování a řádné akreditaci Archivu JU. K dosažení řádné akreditace ze strany MV ČR je vyžadováno splnění řady podmínek, s nimiž tento projekt ve svém zadání nepočítal. V roce 2015 tak došlo k vybudování DS JU jako základního pracoviště budoucího Archivu JU. DS JU bylo zřízeno opatřením rektora JU a začleněno do struktury Rektorátu JU. Fakticky DS JU funguje v rámci Ústavu archivnictví a pomocných věd historických FF JU. Zároveň byl vypracován návrh rámcové koncepce činnosti DS JU pro rok 2015 s výhledem na další roky. Návrh metodiky byl zpracován, po případných úpravách se předpokládá jeho vydání jako závazného dokumentu pro činnost DS JU, tak i spolupracujících pracovišť (pracovníků) JU. Dále v roce 2015 pokračovaly práce na shromažďování, třídění a inventarizaci materiálů vztahujících se k historii JU. Postupně byly rovněž vytvářeny podmínky pro kontinuální odbornou badatelskou činnost o dějinách i současnosti JU a vzdělanosti na jihu Čech.

14 Vyhodnocení plnění stanovených indikátorů projekt Archiv Jihočeské univerzity (IP15_04) Kód indikátoru Název indikátoru Plánovaná hodnota Dosažená hodnota Zdroj pro ověření I4 Počet realizovaných nástrojů strategických procesů 1 1 Dodatek č. 1 a 2 k Opatření rektora JU R 287, kterým se vydává Organizační řád Rektorátu JU.

15 Využitelnost výstupů projektu / udržitelnost projektu

16 Využitelnost výstupů projektu / udržitelnost projektu projekt Archiv Jihočeské univerzity (IP15_04) Využitelnost výstupů projektu Do budoucna se předpokládá pokračování v činnosti DS JU, tedy ve shromažďování, postupném třídění a inventarizaci dokumentů a materiálů vztahujících se k činnosti JU a jejich zpřístupňování pro badatelské i marketingové účely (v nejbližší době např. v souvislosti s oslavami 25. výročí založení JU příprava popularizační (reprezentativní) publikace o JU, ve spolupráci s Jihočeským muzeem v Českých Budějovicích příprava výstavy k výročí JU). Dále se předpokládá postupné vytváření podmínek pro dosažení řádné akreditace specializovaného Archivu JU (ve spolupráci se SOA v Třeboni). V delším časovém horizontu bude nutné uvažovat o vhodnějším prostorovém zabezpečení DS JU. Dosavadní řešení je jen provizorní a dlouhodobě neudržitelné, pokud má DS JU řádně fungovat. Udržitelnost projektu Vlastní prostředky JU Prostředky projektové povahy Navazující IP projekt pro léta nebyl podán

17 Děkuji za pozornost FOTO

18 IP 2015_7, 8, 9: Průřezové projekty řešitel prof. PaedDr. Michal Bauer, Ph.D. Oponentní řízení

19 Průřezové projekty řešitel prof. PaedDr. Michal Bauer, Ph.D. Číslo projektu PO Název projektu IP15_07 4 Rozvoj celoživotního vzdělávání na JU IP15_08 5 Celouniverzitní klub absolventů JU IP15_09 5 Vnitřní hodnocení kvality na JU PO = Prioritní oblast (4 Otevřenost; 5 Efektivní instituce)

20 Vyhodnocení plnění stanovených cílů a indikátorů projektu

21 Vyhodnocení plnění stanovených cílů a indikátorů projekt Rozvoj celoživotního vzdělávání na JU (IP15_07) Stručný popis cílů projektu Posílení jazykových schopností pracovníků JU (akademických i neakademických s českou i zahraniční národností, postdoků a studentů DSP s minimálním úvazkem 0,1) Zvyšování kompetencí a odborné kvalifikace zaměstnanců JU formou organizace specializovaných seminářů a kurzů v prostorách JU, podpora účasti zaměstnanců JU na akcích rozvíjejících klíčové kompetence nezbytné k výkonu práce Příprava/akreditace/realizace nových kurzů za účelem rozšíření nabídkového portfolia kurzů CŽV na JU Podpora vzniku/rozšíření aktivit CŽV na fakultách JU, vytvoření dlouhodobé strategie rozvoje CŽV na FF (Opatření děkana), vč. vzniku nové pracovní pozice referenta/ky. Úprava implementovaných evidenčních a komunikačních nástrojů CŽV. Plnění cílů Komentář V roce 2015 bylo pro zaměstnance realizováno v letním semestru 14/15 a zimním semestru 15/16 celkem 54 jazykových kurzů (AJ, ČJ, NJ, RJ). V roce 2015 bylo realizováno celkem 11 odborných kurzů/seminářů pro zaměstnance v prostorách JU a dále podpořena účast na 15 akcích pořádaných mimo JU. V průběhu roku 2015 bylo připraveno/realizováno 26 nových kurzů/vzdělávacích modulů na fakultách JU. Na studijním oddělení FF JU byl zřízen úvazek 0,15 pro potřeby agendy CŽV a U3V. Proběhla analýza poptávky po kurzech CŽV a U3V a na základě toho připraven plán Dlouhodobé strategie rozvoje CŽV na FF JU a koncept U3V na PF JU. Byly provedeny úpravy modulu CŽV na základě potřeb. Kód indikátoru K3 K4 P5 I4 Název indikátoru Počet kurzů podpořených v rámci CŽV a U3V (pouze kurzy bez spoluúčasti) Počet účastníků kurzů podpořených v rámci CŽV a U3V Počet nových studijních materiálů multimediálního charakteru Počet realizovaných nástrojů strategických procesů Plánovaná hodnota Dosažená hodnota Zdroj pro ověření Evidence kurzů, předložené žádosti o akreditace, studijní materiály/opory Prezenční listiny, fotokopie certifikátů jsou li vydávány Oddělení praxe TF JU, PF JU 1 1 Dokumenty FF JU

22 Vyhodnocení plnění stanovených cílů a indikátorů projekt Celouniverzitní klub absolventů JU (IP15_08) Stručný popis cílů projektu Analýza interních (fakultních) potřeb Doplnění portálu studijní agendy STAG o modul zaměřený na evidenci absolventů Vývoj nového celouniverzitního portálu se zacílením na absolventy JU Nastavení organizačního zajištění nově vznikajícího klubu v rámci univerzity prostřednictvím rektorátního pracoviště Plnění cílů Komentář Byla provedena analýza potřeb jednotlivých fakult a univerzity jako celku, na základě této analýzy byla navržena struktura a řízení klubu, web pro absolventy, fakultní benefity pro absolventy. Modul Absolvent byl implementován do modulu IS STAG. Na konci roku 2015 byl nasazen do ostrého provozu. Byl připraven webový portál pro absolventy na adrese Ostré spuštění webu je plánováno na 1. čtvrtletí roku Bylo nastaveno organizační zajištění vznikajícího klubu absolventů, byl zřízen celouniverzitní správce databáze ke klubu absolventů (rektorátní pracoviště CŽV) a zástupcům z fakult bylo zřízeno oprávnění fakultního správce klubu absolventů. Kód indikátoru Název indikátoru Plánovaná hodnota Dosažená hodnota Zdroj pro ověření M3 Počet provedených analýz 1 1 Zápisy z jednání s fakultními zástupci K10 Počet podpořených strategických projektů 1 1 Webové stránky JU

23 Vyhodnocení plnění stanovených cílů a indikátorů projekt Vnitřní hodnocení kvality na JU (IP15_09) Stručný popis cílů projektu Optimalizace stávajícího způsobu hodnocení výkonu akademických pracovníků Analyzovat možnosti vytvoření celouniverzitního nástroje pro komparaci výkonu jednotlivých fakult JU Rozvoj stávajícího systému studentského hodnocení výuky Analyzovat možnosti celouniverzitního nastavení zpětnovazebných mechanismů pro jednotlivé cílové skupiny Plnění cílů Komentář V roce 2015 proběhlo testování aplikace IS HAP na PF JU. Byly navrženy a zavedeny nové funkcionality a úpravy aplikace IS HAP, které tuto aplikaci přizpůsobují potřebám JU. V současné době je aplikace IS HAP otestována na 3 fakultách JU (PřF, ZSF a PF JU). V roce 2015 byla navržena základní struktura výkonových ukazatelů (ve spolupráci s ÚR) a metodika výpočtu těchto ukazatelů. Byl proveden výpočet vstupních dat a navržen způsob průběžného vykazování dosažených hodnot. V roce 2015 byly navrženy a zavedeny nové funkcionality a úpravy aplikace SHV. Navýšil se počet studentů zapojených do SHV o 10 procentních bodů (hodnocení za LS 2014/2015 vs. ZS 2014/2015). V roce 2015 byl zpracován návrh zpětnovazebných mechanismů dle jednotlivých cílových skupin (typy dotazníků dle cílových skupin) včetně příkladů dobré praxe na vybraných VVŠ a dalších organizacích. Byly shromážděny ukázky vybraných dotazníků a doporučení k jejich použití. Kód indikátoru Název indikátoru Plánovaná hodnota Dosažená hodnota Zdroj pro ověření M3 Počet provedených analýz 2 2 Materiály pro vedení JU K10 Počet podpořených strategických projektů 2 2 Aplikace HAP (hap.jcu.cz) Aplikace SHV (shv.jcu.cz)

24 Využitelnost výstupů projektu / udržitelnost projektu

25 Využitelnost výstupů projektu / udržitelnost projektu Název projektu Využitelnost výstupů projektu Udržitelnost projektu Rozvoj celoživotního vzdělávání na JU (IP15_07) Celouniverzitní klub absolventů JU (IP15_08) Vnitřní hodnocení kvality na JU (IP15_09) Rozvoj evidenčního systému CŽV (VERSO) Rozšíření nabídky kurzů CŽV a rozvoj organizace CŽV na fakultách Zvýšení jazykových schopností a odborných znalostí zaměstnanců JU, podpora konkurenceschopnosti JU. Evidence absolventů JU prostřednictvím modulu Absolvent v IS STAG, zajištěné organizační řízení agendy Vznik a rozvoj webové platformy Klubu absolventů Rozvoj systému vnitřního zajišťování kvality na JU (aplikace SHV a IS HAP, návrh výkonových ukazatelů pro klíčové činnosti). Rozvoj dalších zpětnovazebných mechanismů (zpracována vstupní analýza zpětnovazebných mechanismů dle jednotlivých cílových skupin). Vlastní prostředky JU Další rozvoj s podporou IP , příp. dalšími vhodnými dotačními tituly Další rozvoj s podporou IP Vlastní prostředky JU Další rozvoj s podporou IP , příp. dalších prostředků projektové povahy

26 Děkuji za pozornost FOTO

IP 2014 FOTO. Celouniverzitní průřezové projekty. Oponentní řízení

IP 2014 FOTO. Celouniverzitní průřezové projekty. Oponentní řízení IP 2014 Celouniverzitní průřezové projekty FOTO Oponentní řízení 21. 1. 2015 Celouniverzitní průřezové projekty Číslo projektu PO Název projektu Řešitel IP14_01 5 Podpora a supervize strategických projektů

Více

IRP Projekt Hodnocení kvality na JU FOTO. Oponentní řízení

IRP Projekt Hodnocení kvality na JU FOTO. Oponentní řízení IRP 2013 Projekt Hodnocení kvality na JU FOTO Oponentní řízení 22. 1. 2014 Projekt byl zaměřen na analýzu dosavadních přístupů a postupů používaných jednotlivými fakultami JU ve vybraných oblastech systému

Více

MASARYKOVY UNIVERZITY

MASARYKOVY UNIVERZITY INSTITUCIONÁLNÍ PLÁN MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2015 Východiska Rok 2015 bude pro Masarykovu univerzitu rokem bilancování a vyhodnocování současné pětileté strategie a rovněž i obdobím definování priorit

Více

Slezská univerzita v Opavě

Slezská univerzita v Opavě Slezská univerzita v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na rok 2014 Opava, říjen 2013 Úplný název Aktualizace Dlouhodobého

Více

REALIZACE Strategického záměru

REALIZACE Strategického záměru REALIZACE Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2017 Realizaci Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP na

Více

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, 746 01 Opava, Česká republika Plán realizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti

Více

ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE PROJEKTŮ IP 2014 TEOLOGICKÁ FAKULTA JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH FOTO. proděkan pro rozvoj

ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE PROJEKTŮ IP 2014 TEOLOGICKÁ FAKULTA JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH FOTO. proděkan pro rozvoj ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE PROJEKTŮ IP 2014 TEOLOGICKÁ FAKULTA JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH FOTO doc. Rudolf Svoboda, Th.D proděkan pro rozvoj Seznam projektů IRP PO Název projektu Garant projektu

Více

Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci

Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA OBDOBÍ

Více

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika

Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, Opava, Česká republika Fakulta veřejných politik v Opavě, Bezručovo nám. 885/14, 746 01 Opava, Česká republika Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí

Více

Institucionální plán. Výzva pro předkládání projektových záměrů. České Budějovice 2014

Institucionální plán. Výzva pro předkládání projektových záměrů. České Budějovice 2014 Institucionální plán 2015 Výzva pro předkládání projektových záměrů Verze platná od 7. 7. 2014 aktualizace harmonogramu 7.7.2014 České Budějovice 2014 IP JU 2015 2 1 Úvodní slovo rektora JU Vážené kolegyně,

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 Schváleno Akademickým senátem PEF MENDELU dne 30 ledna 2017. Doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc. děkan

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2011-2014 0 OBSAH 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 2 Priority Ekonomické fakulty... 2 2.1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2.2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU

Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU 2013 Institucionální rozvojový plán FF JU č. 1 Myšlenková mapa tvůrčí činnosti pro novější ústavy Filozofické fakulty JU č. 2 Příprava studijního oboru

Více

1 Východiska. 2 Institucionální ukazatele výkonu

1 Východiska. 2 Institucionální ukazatele výkonu INSTITUCIONÁLNÍ ROZVOJOVÝ PLÁN MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1 Východiska Masarykova univerzita se bude v roce 2012 vyrovnávat s významnými změnami vnějšího rámce svého fungování, jež zásadně ovlivňují

Více

PODMÍNKY CŽV PŘEDSTAVENÍ ABSOLVENTI VZDĚLANOST STABILITA INOVACE MODERNÍ KAMPUS STÁŽ FAKULTY FINANCOVÁNÍ ANALÝZA PR TÝM. Bc. INTERNACIONALIZACE

PODMÍNKY CŽV PŘEDSTAVENÍ ABSOLVENTI VZDĚLANOST STABILITA INOVACE MODERNÍ KAMPUS STÁŽ FAKULTY FINANCOVÁNÍ ANALÝZA PR TÝM. Bc. INTERNACIONALIZACE VOLBY VÝZKUM VIZE JU PŘIPRAVENOST AKADEMICKÉ SVOBODY STRATEGIE SÍŤ INTERNET DATA 2016-2020 STUDENTI MODERNÍ KAMPUS ZDROJE ODBORNOST CÍLE GRANT PODPORA REGION AV DYNAMICKÁ UČITEL NOVÁ MÉDIA ROZVOJ STABILITA

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Institucionální plán

Institucionální plán Institucionální plán 2016-2018 Zápis z oponentního řízení 20. 1. 2017 / Rektorát JU zasedací místnost 03 003 České Budějovice 2017 Z á p i s z oponentního řízení Závěrečných zpráv řešení projektů IP 2016-2018

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o.

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. , s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR PRO ROK 2011 Praha 2010 VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE, s. r. o. AKTUALIZACE

Více

Stránka 1. loajalita. kritické myšlení

Stránka 1. loajalita. kritické myšlení Vize a Hodnoty Teologické fakulty JU 2020: Vize V roce 2020 chceme být: finančně a personálně stabilizovanou, efektivně fungující, odborně a společensky uznávanou teologickou fakultou dynamickou fakultou

Více

OBHAJOBA IRP 2014 ZSF JU

OBHAJOBA IRP 2014 ZSF JU prof. JUDr. Vilém Kahoun, Ph.D. OBHAJOBA IRP 2014 ZSF JU IP 2014 řešené ZSF JU PO 2 Inovace studijních programů ZSF JU na úrovni předmětů Multikulturní ošetřovatelství v multimediálních objektech Inovace

Více

REALIZACE Strategického záměru

REALIZACE Strategického záměru REALIZACE Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2018 Realizaci Strategického záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP na

Více

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2016 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkně na rok 2012

Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkně na rok 2012 Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkně na rok 2012 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Rozvojový projekt 2010

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Rozvojový projekt 2010 Závěrečná zpráva Název projektu Rozvoj vzdělávacích příleţitostí pro osoby v pozdějším věku včetně zdravotně a sociálně znevýhodněné Program Podprogram Řešitel 6 na podporu dalšího vzdělávání a) na podporu

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017 Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY STROJNÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI NA ROK 2017 Plán realizace Strategického záměru schválil Akademický senát

Více

Aktualizace pro rok 2014

Aktualizace pro rok 2014 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Hornicko-geologické fakulty VŠB TUO na období 2011-2015 Aktualizace pro rok 2014 Ostrava, 2014 ÚVOD

Více

Strategický záměr vzdělávací a další tvůrčí činnosti

Strategický záměr vzdělávací a další tvůrčí činnosti Strategický záměr vzdělávací a další tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v ČB pro rok 2018 Projednáno Akademickým senátem EF JU České Budějovice 2017 0 Pro rok 2018 byly vedením stanoveny

Více

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA 1.1 Profilace a diverzifikace studijních programů koordinaci přijímacích

Více

Institucionální plán Filozofická fakulta JU

Institucionální plán Filozofická fakulta JU Institucionální plán Filozofická fakulta JU 2014 Institucionální plán FF JU č. 1 Zahájení činnosti univerzitního nakladatelství (průřezový, PO1) č. 2 Rozvoj vzdělávací činnosti na Filozofické fakultě JU

Více

Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011-2015 pro rok 2013 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické

Více

pro rok 2015 AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

pro rok 2015 AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011-2015 pro rok 2015 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické

Více

Dlouhodobý záměr do roku 2020

Dlouhodobý záměr do roku 2020 Dlouhodobý záměr do roku 2020 Pedagogická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pracovní verze 4.0 Návrh Dlouhodobého záměru pro jednání Vědecké rady Pedagogické fakulty JU (11. 1. 2018)

Více

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Aktualizace Dlouhodobého záměru pro rok 2015

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Aktualizace Dlouhodobého záměru pro rok 2015 Jihočeská univerzita University of South Bohemia in České Budějovice Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Aktualizace Dlouhodobého záměru pro rok 2015 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Více

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro součást škola České zemědělské univerzity v

Více

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Úvod Předkládaný Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

Osa 2 Kvalita, efektivita a otevřenost vzdělávání Rozvoj školy doktorských studií

Osa 2 Kvalita, efektivita a otevřenost vzdělávání Rozvoj školy doktorských studií Osa 2 Kvalita, efektivita a otevřenost vzdělávání Rozvoj školy doktorských studií Globální cíl: zkvalitnění výchovy doktorandů a zlepšení jejich úrovně a připravenosti pro vědeckou práci a jejich pozice

Více

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Aktualizace vnitřních předpisů dle novely vysokoškolského zákona Akce: revize vnitřních předpisů, zapracování požadavků dle novely vysokoškolského

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PRO ROK 2017 Tento plán vychází z Dlouhodobého záměru strategie rozvoje vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně na rok 2015 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

Plán realizace Strategického záměru Slezské univerzity v Opavě pro rok 2018

Plán realizace Strategického záměru Slezské univerzity v Opavě pro rok 2018 Plán realizace Strategického záměru Slezské univerzity v Opavě pro rok 2018 (Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Slezské

Více

Oponentní řízení projekty FROV JU

Oponentní řízení projekty FROV JU www.frov.jcu.cz Institucionální rozvojový plán 2013 Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích 22. 1. 2014 www.frov.jcu.cz 4 projekty celková alokace 1 867 500,- Kč, čerpáno 1 867 500,- Kč Projekt č.

Více

ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTA Dlouhodobý záměr

ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTA Dlouhodobý záměr 2016 ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTA Dlouhodobý záměr 2016 2020 Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Zdravotně sociální fakulty JU pro rok 2019 Obsah 1. Vzdělávání... 3 2. Výzkum...

Více

PLÁNOVANÁ OPATŘENÍ PRO ROK 2017 PRIORITNÍ CÍLE PLÁNU REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU

PLÁNOVANÁ OPATŘENÍ PRO ROK 2017 PRIORITNÍ CÍLE PLÁNU REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU Plán realizace strategického záměru Fakulty veřejných politik v Opavě pro rok 2017 PLÁNOVANÁ OPATŘENÍ PRO ROK 2017 Plánovaná opatření Plánu realizace strategického záměru Fakulty veřejných politik v Opavě

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ A VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ NEBO DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY A MEZIOBOROVÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

Více

Informace k soutěži o prostředky z IP 2015 Pedagogická činnost. Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta

Informace k soutěži o prostředky z IP 2015 Pedagogická činnost. Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Materiál pro jednání kolegia děkana PEF ČZU v Praze dne 6. 5. 2015 Předkládá: Ing. Martin Pelikán, Ph.D. děkan PEF ČZU v Praze Název materiálu:

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru. Jihočeské univerzity. v Českých Budějovicích. pro rok 2016. Jihočeská univerzita. v Českých Budějovicích

Aktualizace Dlouhodobého záměru. Jihočeské univerzity. v Českých Budějovicích. pro rok 2016. Jihočeská univerzita. v Českých Budějovicích 016 2016 Aktualizace Dlouhodobého záměru Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích pro rok 2016 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích University of South Bohemia in České Budějovice 2015 Jihočeská

Více

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 31. prosince 2008

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018 Vědecká rada FZS TUL projednala dne 20. listopadu 2017 Akademický senát FZS TUL schválil dne

Více

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Obsah: Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Čl. 8 Úvodní ustanovení Základní ustanovení Program celoživotního vzdělávání

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT Záhlaví Schválení AS: 7. února 2017 Platnost: 15. března 2017 Účinnost: 15. března 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK Fakulty zdravotnických studií

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK Fakulty zdravotnických studií PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2018 Fakulty zdravotnických studií Priority: 1. Vytvářet podmínky pro dosažení výrazného kvalifikačního růstu všech členů kateder a laboratoří, zejména v habilitačním

Více

Plnění dlouhodobého záměru PEF MENDELU v roce 2014

Plnění dlouhodobého záměru PEF MENDELU v roce 2014 Plnění dlouhodobého záměru PEF MENDELU v roce 2014 Jsme učící se komunitou, která podporuje inovativní, vysoce kvalitní vzdělávání v akreditovaných studijních programech a provádí s nimi související výzkum.

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ SMĚRNICE Č. 73/2017 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI STUDENTY, ABSOLVENTY VUT A ZAMĚSTNAVATELI

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ SMĚRNICE Č. 73/2017 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI STUDENTY, ABSOLVENTY VUT A ZAMĚSTNAVATELI VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Datum vydání: 18. 12. 2017 Účinnost: 1. 3. 2018 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Vydává: rektor VUT Zrušuje: - Doplňuje:

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PRO ROK 2018

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PRO ROK 2018 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PRO ROK 2018 Schváleno VR PřF per rollam dne 13. 12. 2017 Plán záměru vychází ze Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další činnosti B.I.B.S., a. s. vysoké školy na období 2015 2020 Září 2015 Dlouhodobý záměr vzdělávací, vědecké a výzkumné, vývojové,

Více

Plán realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti FTK UP za rok 2018

Plán realizace strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti FTK UP za rok 2018 Obsah Kvalitní studium a vzdělávání Internacionalizace studijních programů Kvalitní vědecká a tvůrčí činnost Komercionalizace výsledků vědy a výzkumu Mezinárodní studijní a pracovní prostředí Budování

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017 \ Á / Fakulta zdravotnických studií» PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017 VR FZS TUL projednala dne 16. května 2017 AS FZS TUL schválil

Více

CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy

CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy Libor Grubhoffer a kol. 13. 5. 2014, Clarion Congress Hotel České Budějovice Česká biotechnologická platforma CEBIO Česká biotechnologická platforma

Více

Rozvojový projekt 2009 Závěrečná zpráva

Rozvojový projekt 2009 Závěrečná zpráva Rozvojový projekt 2009 Závěrečná zpráva 9. Program na podporu odstraňování slabých stránek a/ nebo podporu silných stránek vysoké školy Projekt č. 6/6 Podpora prezentace a propagace Jihočeské univerzity

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru

Aktualizace Dlouhodobého záměru Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Masarykovy univerzity na rok 2016 2 1 Diverzifikace a otevřenost studijní nabídky 1.1 Analyzovat příčiny neúspěšně ukončených studií, rozvíjet cílené

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ NA ROK 2016 BRNO,

Více

Institucionální rozvojový plán

Institucionální rozvojový plán Institucionální rozvojový plán Vysoké školy chemicko-technologické v Praze pro rok 2013 Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc., rektor Projednáno AS VŠCHT Praha 30. 10. 2012 Institucionální rozvojový

Více

SYSTEMATICKÁ PODPORA. Pavel K r p á l e k

SYSTEMATICKÁ PODPORA. Pavel K r p á l e k SYSTEMATICKÁ PODPORA V PŘÍPRAVP PRAVĚ UČITELŮ Pavel K r p á l e k Institut vzdělávání a poradenství ČZU Praha TOTAL QUALITY MANAGEMENT (TQM) KOMPLEXNÍ SYSTÉM ŘÍZENÍ KVALITY ZÁKLADNÍ PRINCIPY TQM VE VZDĚLÁVÁNÍ:

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru Fakulty sportovních studií na rok 2014

Aktualizace dlouhodobého záměru Fakulty sportovních studií na rok 2014 Aktualizace dlouhodobého záměru Fakulty sportovních studií na rok 2014 Projednáno v AS FSpS dne 11. 03. 2014 1 Oblast A. Vzdělávání Cíl 1A: Legislativní příprava a zahájení spolupráce s vnitřní akreditační

Více

ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTA Dlouhodobý záměr

ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTA Dlouhodobý záměr 2016 ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTA Dlouhodobý záměr 2016 2020 Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Zdravotně sociální fakulty JU pro rok 2018 Obsah 1. Vzdělávání... 3 2. Výzkum...

Více

IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2

IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2 IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2 I. Harmonogram Termín Úkol Zajistí 2017 17. 10. projednání návrhu výzvy v poradě vedení prorektorka pro studium 31. 10. zaslání návrhu na

Více

Vnitřní předpisy Vysoké školy polytechnické Jihlava

Vnitřní předpisy Vysoké školy polytechnické Jihlava Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. června 2017

Více

II. Kompetence a působnost proděkanů

II. Kompetence a působnost proděkanů JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH PEDAGOGICKÁ FAKULTA OPATŘENÍ DĚKANA Č. 10/2004 VYMEZUJÍCÍ KOMPETENCE A PŮSOBNOST PRODĚKANŮ VE FUNKČNÍM OBDOBÍ 2004 2006 I. Obecná ustanovení a) Fakulta má 4

Více

Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období

Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období 2016-2017 Oblast Úkol Gestor Indikátor Vzdělávací politika, koncepce a programy Zlepšit vnímání důležitosti problematiky globálního

Více

Přehled realizovaných CRP projektů od roku 2011 Mendelova univerzita v Brně verze

Přehled realizovaných CRP projektů od roku 2011 Mendelova univerzita v Brně verze 2011 C6 VUT MENDELU 2 Podpora spolupráce mezi podniky a brněnskými vysokými školami Ing. Pavla Štěpánková 0 332 332 2011 C7 VUT MENDELU 2 Podpora transparentního systému zajišťování a hodnocení kvality

Více

Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Bezručovo náměstí 1150/13, 746 01 Opava, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru

Více

IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti

IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti I. Harmonogram Termín Úkol Zajistí 2014 11. 2. 1. verze výzvy k celouniverzitní soutěži Prorektorka pro studium

Více

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací, výzkumné a vývojové činnosti pro rok 2015 Úvod Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací,

Více

Strategie VŠTE 2010-2015

Strategie VŠTE 2010-2015 Strategie VŠTE 2010-2015 PREAMBULE: Tento dokument vymezuje pohled vrcholového vedení Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (dále jen VŠTE ) na dlouhodobé směřování vysoké školy v

Více

MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ

MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Obsah prezentace 1. Soulad, cíle, priority projektu 2. Cíle a aktivity projektu 3. Výstupy a monitorovací indikátory 4. Přínosy projektu

Více

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015 Aktualizace na rok 2013 Projednáno Vědeckou radou PF UJEP dne 22. 11. 2012 Schváleno AS PF UJEP dne 28. 11. 2012 doc. PaedDr. Pavel Doulík, Ph.D. děkan PREAMBULE

Více

GIS Libereckého kraje

GIS Libereckého kraje Funkční rámec Zpracoval: Odbor informatiky květen 2004 Obsah 1. ÚVOD...3 1.1. Vztah GIS a IS... 3 2. ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU...3 2.1. Technické zázemí... 3 2.2. Personální zázemí... 3 2.3. Datová základna...

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 Vědecká rada FZS TUL projednala dne 2. října 2018 Akademický senát FZS TUL schválil dne 10.

Více

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Předloženo k projednání Akademickému senátu PdF OU dne 9. 1. 2017 Zpracoval: doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D., děkan

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016 Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze 1 Aktualizace Dlouhodobého záměru

Více

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Článek 1 Úvodní ustanovení Tento Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity (dále jen Řád ) upravuje v souladu s ustanovením 60 a 60a zákona č.

Více

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období 2016 2020 Plán realizace strategického záměru Ekonomické fakulty TUL pro rok 2018 Projednáno ve

Více

Konference projektu ROMODIS Inteligentní dopravní systémy Rozvoj, výzkum, aplikace 15. 5. 2012, Ostrava

Konference projektu ROMODIS Inteligentní dopravní systémy Rozvoj, výzkum, aplikace 15. 5. 2012, Ostrava Tvorba vzdělávacího programu pro stavební inženýry v Moravskoslezském kraji. Inovace studijních programů a posílení mezioborové spolupráce v oblasti navrhování a požární bezpečnosti budov. Tato prezentace

Více

Plán realizace Strategického záměru

Plán realizace Strategického záměru Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích na rok 2018 Č. j.:

Více

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období 2016 2020 Plán realizace strategického záměru pro rok 2016 Projednáno ve Vědecké radě Ekonomické

Více

Masarykova univerzita dlouhodobě směřuje k tomu, aby byla prestižní, mezinárodně vnímanou vzdělávací institucí i výzkumně orientovanou univerzitou.

Masarykova univerzita dlouhodobě směřuje k tomu, aby byla prestižní, mezinárodně vnímanou vzdělávací institucí i výzkumně orientovanou univerzitou. INSTITUCIONÁLNÍ ROZVOJOVÝ PLÁN MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2014 Východiska Masarykova univerzita dlouhodobě směřuje k tomu, aby byla prestižní, mezinárodně vnímanou vzdělávací institucí i výzkumně orientovanou

Více

Institucionální plán pro rok 2014

Institucionální plán pro rok 2014 Institucionální plán pro rok 2014 Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc., rektor Projednáno AS VŠCHT Praha 29. 10. 2013 1 Institucionální plán Vysoké školy chemicko-technologické v Praze pro r. 2014

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PRO ROK 2018 Tento plán vychází z Dlouhodobého záměru strategie rozvoje vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ doplňující Řád celoživotního vzdělávání VUT Platnost: dnem schválení AS FCH Za věcnou stránku odpovídá:

Více

Rozvoj FBI. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI

Rozvoj FBI. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Rozvoj FBI doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák děkan FBI prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI Návaznost na dlouhodobý záměr VŠB-TU Ostrava Hlavní cíle univerzity:

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2018 Verze: 4 Platnost: 1. 9. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2017

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2017 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2017 Verze: 1 Platnost: 1. 1. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů

Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů Profesionalizace klíčových kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení CZ.1.07/1.3.00/08.0235 CŠM PedF UK v Praze Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů

Více

Teaching at FFPW USB

Teaching at FFPW USB Teaching at FFPW USB Institucionální plán 2014 oponentní řízení FROV JU 21. 1. 2015 processed by: Kocour 4 projekty celková alokace 1 338 033,- Kč, čerpáno 1 337 135, 50,- Kč (převáděno 897,50,- Kč) Projekt

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan Opatření d ě k a n a č. 1/2013 o působnosti proděkanů, tajemníka fakulty a vedoucích ústavů Českého vysokého učení

Více

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období

Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období Strategický záměr vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období 2016 2020 Plán realizace strategického záměru Ekonomické fakulty TUL pro rok 2019 Projednáno ve

Více

Institucionální. plán. Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Předběžná verze průběžné zprávy o plnění stanovených cílů za rok 2016

Institucionální. plán. Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Předběžná verze průběžné zprávy o plnění stanovených cílů za rok 2016 016 2018 Institucionální plán Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Předběžná verze průběžné zprávy o plnění stanovených cílů za rok 2016 0 2016 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích 1 Institucionální

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s.

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s. ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s. PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ

Více