Zápis z jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 6. června 2018

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 6. června 2018"

Transkript

1 Zápis z jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 6. června 2018 Přítomni: Členové výboru: Dort,Čihař,Straňák,Mydlilová,Poláčková,Kantor Janota,Černý,Hanzl,Plavka, Malý Omluveni : Macko Revizní komise Buriánová Wechsler Omluveni: Matas, Zástupci regionů Wiedermannová,Janec,Biolek. Hosté: RNDr. Pavlík,ÚZIS: Zapsal: Hanzl Schválil: Dort 1. Uvítání, doplnění a schválení programu Program schválen jednomyslně přítomnými členy výboru 2. DRG restart - ÚZIS, RNDr. Pavlík Informace o stavu příprav struktury nového systému a bází DRG -CZ DRG. Záměr ÚZIS je stále k diskusi, do které může prioritně zasahovat naše odborná společnost. Pro příští rok nebude připravovaný systém zatím reflektován v úhradách ZP. Návrh je zatím využívat u novorozenců kombinaci kategorií a markerů váha a délka UPV (invazivní i neinvazivní ventilační podpora). Prezentace Dr.Pavlíka poskytla seznam 15 DRG bází a skupin. Bohužel do systému není zatím implementován gestační věk (ÚZIS nemá zatím dostupný zdroj informací o gestačním věku). Gestační věk tedy UZIS nemá ve struktuře. Možno dát t.č. jako signální kód. V návrhu je pro příští rok data o gestačním věku sbírat. Pro neonatologii se pracuje se zcela odlišnou strukturou DRG než nyní, která, jak se ukázalo, vyhovuje pro dospělé,ale pro novorozence je nepřijatelná Je nutné předloženou strukturu bází MBC 15 bazí neodkladně prostudovat a připomínkovat. UZIS od nás žádá o oponenturu struktury a kalkulovaných nákladů. Především upozornit na podhodnocení nákladů. Diskuse: -vhodné vyčlenit skupinu pod 750g- (skupina s nejvyššími náklady) -Plavka zdůraznil důležitost gestačního věku a kategorie pod 750g. Délka ventilace má sice v návrhu velkou váhu z hlediska hrazení péče,ale z odborného hlediska je cílem minimalizace ventilace. Taktéž princip čím více diagnóz,tím hrazení lepší, znamená rozpor. Posilovat délku mechanické ventilace tedy není účelné vzhledem k trendu minimalizace invazivity!

2 -Čihař, je třeba zohlednit hypotermii, stejně jako ECMO,nutné dodat kalkulační náklady na rok 2018 z kalkulačního listu.. -Dort bylo by vhodné změnit terminologii, termín ventilace nahradit termínem ventilační podpora, která zahrnuje jak invazivní, tak neinvazivní metody. - Plavka,Pavlík problémem je,že DRG neodráží kvalitu a ani nemůže, proto názor že DRG není vhodný pro neonatologii -Poláčková podporuje akcentaci gestačního věku a k tomu paušální úhradu. Závěr : Dál jít cestou pracovní skupiny, která shromáždí připomínky a pak bude komunikovat s UZIS. Struktura návrhu CZ-DRG musí být hotová cca za 3 měsíce. Naše návrhy do konce června Komunikací s UZIS je pověřena pracovní skupina ČNeoS ve složení Plavka,Straňák.Macko 3. Doporučený postup: Hypotermie diskuse k návrhům: Poláčková a ostatní Zopakováno stanovisko z diskuse na minulém výboru, tedy vytvořit jednoduchý a pro všechna neonatologická pracoviště srozumitelný postup, který bude obsahovat základní zásady poresuscitační péče s důrazem na včasnou indikaci hypotermie. Hlavní cíl včas transportovat potenciální kandidáty hypotermie na příslušná centra,která upřesní indikaci a neindikované případně vrátí na pracoviště nižší úrovně. Návrh doporučeného postupu v tomto smyslu předloží na další schůzi výboru Straňák a Poláčková 4. Informace z Pracovní skupiny dětské paliativní péče Kantor seznámil výbor s tím,že je vytvořen materiál, který vychází ze zahraničních zkušeností.materiál nám bude poskytnut k připomínkování do září 2018 a v horizontu leden 2019 by mohl být přijat naší odbornou společností po diskusi v rámci výboru na Kraví Hoře. 5. Konference Colours of sepsis Ostrava leden 2019 Nabídka resp. přání organizátorů konference tlumočená Wiedermannovou je prezentovat neonatologickou problematiku v rozsahu 90 minutového bloku. Konference se koná Kontaktovat organizátora konference fy Sanofan (přihlášky k aktivní účasti) do konce září. WWW stránky budou zprovozněny v nejbližší době 6. Nové kody VZP Čihař Kódy vykazované mimo OD hotové a schválené na Komisi pro bodové výkony VZP: hypotermie bodu/24 hod bude se vykazovat ke kódu resuscitační péče vyššího stupně. screening katarakty 112 bodů u všech novorozenců.

3 Na příští rok je přislíbeno schválení kódu vyšetření dítěte s perinatální zátěží. Připomínka faktu,že screening sluchu je sdílený kod i naší odborností 304 ale je hrazen v rámci hospitalizačního paušálu (kódu OD), tedy vykazujeme, ale úhradu neovlivňuje. Bude vznesen požadavek na MZ ohledně vyčlenění tohoto kódu mimo OD (Čihař) 7. ÚZIS témata k jednání s doc. Duškem (sběr dat) V návaznosti na předešlou schůzi výboru Plavka informoval, že se uskutečnila schůzka s doc. Duškem dne 2.5. Jednání se týkalo zejména: 1) Změny v NZIS datech, 2) Vytvoření nových sestav pro ČNeoS s novým uceleným grafickým každoročním výstupem (Annual Report) 3) Možný transfer dat do nadnárodních databazí. Návrh sestavy dat připravuje Smíšek a Plavka. Jak je plánováno dostaneme k posouzení 6. Zpráva o Perinatologické konferenci 2018 Mikulov Po letech za Měchurovou vystřídal ve vedení Perinatologické sekce ČGPS doc. MUDr.M.Kacerovský,Ph.D. Prezentace našich agregovaných dat přednesená Plavkou je dispozici Prezentace obsahuje také vybraná data z databáze e-newborn. Došlo k mírnému zhoršení NÚ ( aktuálně činí 1,58 promile). Podíl na tomto vývoji úmrtnosti má jednak úmrtnost na VVV a také úmrtnost novorozenců váhové skupiny pod 750g. Dále došlo k lehkému poklesu frekvence císařských řezů na průměrnou hodnotu ČR 24,5 %. Taktéž procento novorozenců NPH lehce pokleslo na 7,8% 7. Komise pro lékovou politiku a kategorizaci (KLPK ČLS JEP) V roli zástupce ČNeoS v této komisi jednomyslně schválena všemi přítomnými členy výboru MUDr.Pavla Pokorná Ph.D. z VFN. 8. Zpráva o vakcinaci proti RSV v sezoně Čihař prosí poslat zprávu o profylaxi RSV (pracoviště,která tak dosud neučinila)pro účely přehledu centrových léků.slouží jako podklad pro případná jednání s plátci ZP.

4 9. Porodní asistentky v Senátu, seminář Referoval Kantor. Na semináři proběhla diskuse o vzniku jednotné, legislativně zakotvené profesní organizaci porodních asistentek (komora), jako partnera MZ. V obecné rovině panuje v této oblasti shoda. Pro tuto aktivitu je i vedení Perinatologické sekce ČGPS. Návrh legislativní úpravy je již koncipován a dostaneme jej k připomínkování. Otázkou je chybějící komunikace mezi stávajícími organizacemi PA. Diskutuje se i otázka povinného členství v komoře PA. Zdá se,že nejvíce inspirativní je pro naše podmínky rakouský model legislativní úpravy. 10. Perinatologická komise, Věstník (reakreditace PC 2019) Došlo k rekonstituci perinatologické komise při MZ. Zástupci ČNeoS jsou Kantor Straňák, Kokštein,Biolek, Dort,Plavka. Jednomyslně schváleni všemi přítomnými členy výboru. Věstník - reakreditace PC. Po diskusi členů výboru a zástupců regionů převládá názor že Věstník netřeba měnit. Tlumočeno na Odd. péče o dítě MZ Dortem. Počet center by se neměl měnit. PCIMP se nebudou reakreditovat, záleží na dohodě jednotlivých poskytovatelů této péče s plátci ZP. 11. Zdravotní a očkovací průkaz Trvá nespokojenost PLDD ohledně nevyplňování na neonatologii. Výbor naopak trvá na svém opakovaně formulovaném stanovisku ( viz minulé zápisy). ZOP je majetkem rodičů dítěte. Pracují s ním PLDD i v rámci pohotovostí, řádné vedení záznamů je v jejich zájmu. Toto stanovisko znovu sděleno Dortem zástupcům PLDD Kongres UENPS - Bukurešt červen 2018 delegátem za ČNeoS na základě návrhů členů výboru zvolen Smíšek. Hlasování em: pro Smíška 6, pro Mockovou 4, zdrželi se Očkování nedonošených dětí Upomínka ohledně přípomínkování doporučeného postupu zaslána prof Chlíbkovi (vakcinologická společnost) v dubnu. Zatím nadále bez reakce (Dort) 13. Noví členové ČNeoS Výbor jednoznačně odhlasoval všemi přítomnými členy přijetí nových členů ČNeoS.

5 14. Různé Žádost o stanovisko výboru ČNeoS k navrhované změně prováděcí vyhlášky č. 391/2017 Sb. zaslané prof. MUDr. V. Paličkou, CSc., Dr.h.c., ředitelem FN v HK. Jedná se o kompetence dětských sester k venepunkci, žilního přístupu a katetrizaci dívek - viz vyhláška č. 391/2017 sb. Výbor souhlasí s navrženým řešením v dopise, tj. z textu vyhlášky vypustit omezující výrok v paragrafu 4b: s výjimkou nedonošených dětí. Prof.Janda zřejmě hodlá znovu otevřít otázku společné akademie pediatrických odborností. ČNeoS oslovena nebyla, výbor nemá potřebu se k této tématice vyjadřovat. Informace o situaci na PC Ústeckého kraje Janec V nemocnici Ústí n.l. byla ustavena Neonatologická klinika, přednostou je MUDr. Hitka, Janec je jeho zástupcem a také zástupcem pracoviště na jednání výboru ČNeoS. O situaci na dětském oddělení nemocnice v Mostě a další činnosti PC po odchodu prim. Biolka výbor nemá oficiální zprávu. Příští jednání výboru ČNeoS: středa 26.září, ČLS Předseda ČNeoS Místopředseda Vědecký sekretář Doc. MUDr. Jiří Dort, Ph.D. Prim. MUDr. Martin Čihař Prim. MUDr. Jozef Macko,Ph.D.

6

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 8. dubna 2015

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 8. dubna 2015 Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 8. dubna 2015 Přítomní členové výboru (v abecedním pořadí): Biolek, Borek, Čihař, Dort, Kantor, Kokštein, Liška, Macko, Mydlilová, Straňák, Zoban Omluven: Plavka,

Více

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 30. září 2015

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 30. září 2015 Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 30. září 2015 Přítomní členové výboru (v abecedním pořadí): Borek, Čihař, Dort, Kantor, Kokštein, Liška, Macko, Mydlilová, Plavka, Zoban, Pánek náhradník za Ústí

Více

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 18.9.2013

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 18.9.2013 Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 18.9.2013 Přítomní členové výboru (v abecedním pořadí): Borek, Čihař, Dort, Kantor, Macko, Mydlilová, Plavka, Straňák, Zoban Omluven: Kokštein, Liška, Biolek, Členové

Více

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 20.-22.1.2016 Přítomní členové výboru (v abecedním pořadí): Biolek, Borek, Čihař, Dort, Kantor, Kokštein, Liška, Macko, Mydlilová, Plavka, Straňák, Zoban Omluven:

Více

Jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 28. března 2018

Jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 28. března 2018 Jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 28. března 2018 Místo: Knihovna GPK VFN, Praha - Apolinářská Zúčastnili se Členové výboru: Dort, Čihař, Macko, Černý, Kantor, Hanzl, Mydlilová, Plavka, Straňák,Janota Omluveni:

Více

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 22.1.2015

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 22.1.2015 Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 22.1.2015 Přítomní členové výboru (v abecedním pořadí): Biolek, Borek, Čihař, Dort, Kantor, Kokštein, Liška, Macko, Straňák, Zoban Omluven: Plavka, Mydlilová Členové

Více

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 22.-24.1.2014

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 22.-24.1.2014 Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 22.-24.1.2014 Přítomní členové výboru (v abecedním pořadí): Biolek, Borek, Čihař, Dort, Kantor, Kokštein, Liška, Macko, Mydlilová, Plavka, Straňák, Omluven: Zoban

Více

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 30. března 2016

Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 30. března 2016 Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP dne 30. března 2016 Přítomní členové výboru (v abecedním pořadí): Biolek, Borek, Čihař, Dort, Kantor,, Liška, Macko,, Plavka,, Omluven: Kokštein, Mydlilová, Straňák,

Více

Neonatální mortalita a morbidita Česká republika 2018

Neonatální mortalita a morbidita Česká republika 2018 Neonatální mortalita a morbidita Česká republika 2018 Cíle sdělení: 1. Hlavní změny mortality a morbidity 2. Identifikace hlavních R. Plavka, problémů J.Smíšek a spol. 3. Problém Česká bronchopulmonální

Více

V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ve dnech

V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ve dnech Nemocnice České Budějovice, a.s., Neonatologické oddělení PCIP pořádá za podpory Neonatologické společnosti ČLS JEP a Neonatologické sekce ČAS XXXIII. NEONATOLOGICKÉ DNY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ a XXVI. CELOSTÁTNÍ

Více

Neonatální mortalita a morbidita Česká republika 2017

Neonatální mortalita a morbidita Česká republika 2017 Neonatální mortalita a morbidita Česká republika 217 Lepší jsme už byli? R. Plavka, Smíšek J a spol. Česká neonatologická společnost XXXV. celostátní konference perinatologie a fetomaternální medicíny

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

XXV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE

XXV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE Neonatologické oddělení XXV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE České Budějovice CONGRESS HOTEL CLARION PRAŽSKÁ 14, ČESKÉ BUDĚJOVICE 12. 13. 5. 2016 Neonatologické

Více

Plavka a Liška připravili nové náplně OD kategorie intenzivní a resuscitační péče, dále bude

Plavka a Liška připravili nové náplně OD kategorie intenzivní a resuscitační péče, dále bude Zápis jednání výboru ČNeoS ČLS JEP konaného dne 31.ledna 2007 v ÚPMD Praha Přítomni: Kantor, Plavka, Straňák, Kokštein, Hanzl, Čihař, Liška, Macko, Borek, Mydlilová, Janec, Omluveni: Zoban, Paulová, Biolek

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB IČO 0 0 0 6 4 1 7 3 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 1 0 0 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 1 0 M 0 0 7 Název IČO Fakultní nemocnice Královské Vinohrady PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 8.11.11 / 4_12 SMLOUVY

Více

ZÁPIS Č. j. 2016/02/04

ZÁPIS Č. j. 2016/02/04 ZÁPIS Č. j. 2016/02/04 Ze schůze výboru České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP ze dne 4. února 2016 11:00 15:00 GUARANT International, Business Centrum Vyšehrad 3. patro,

Více

Zápis z jednání výboru č. 6/2014 19.11.2014 (Jména jsou uváděna bez titulů a bez významu pořadí)

Zápis z jednání výboru č. 6/2014 19.11.2014 (Jména jsou uváděna bez titulů a bez významu pořadí) Zápis z jednání výboru č. 6/2014 19.11.2014 (Jména jsou uváděna bez titulů a bez významu pořadí) Přítomni: Černý, Šrámek, Cvachovec, Nalos, Cvachovec, Herold, Balík, Chytra, Maňák, Dostál, Králová (Guarant)

Více

Konference DRG Restart 2016

Konference DRG Restart 2016 Zpráva z Konference DRG Restart 2016 9. 10. 11. 2016 Kongresové centrum Praha Záštitu nad konferencí poskytli: MUDr. Svatopluk Němeček, MBA, ministr zdravotnictví ČR prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.,

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB IČO 0 0 1 7 9 9 0 6 IČZ smluvního ZZ 6 1 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 6 1 M 0 0 1 Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 8.11.11 / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Program jednání: Jednání zahájil předseda NTK MUDr. Turek, který přivítal všechny přítomné. 1. Seznámení s nově jmenovanými členy NTK

Program jednání: Jednání zahájil předseda NTK MUDr. Turek, který přivítal všechny přítomné. 1. Seznámení s nově jmenovanými členy NTK Záznam z jednání Národní transfuzní komise Ministerstva zdravotnictví (NTK), konaném dne 28. 5. 2012 v 10:00 hod. v prostorách Ministerstva zdravotnictví Přítomni:MUDr. P. Turek CSc., MUDr. E. Tesařová,

Více

ZÁPIS Č.j. 2013/2/07

ZÁPIS Č.j. 2013/2/07 ZÁPIS Č.j. 2013/2/07 Ze schůze výboru České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP ze dne 7. února 2013; 10.00 14:00; Guarant International, Na Pankráci 17, Praha 4 Přítomni (bez

Více

NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE

NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE Česká pediatrická společnost ČLS JEP ve spolupráci s BOS. org s.r.o. pořádá cyklus sympozií NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE 1.10. 2014 Olomouc 19.11. 2014 Brno 15.10. 2014 Liberec 26.11. 2014

Více

Usnesení výboru ČDS č. 2014 / 49: Výbor ČDS vzal na vědomí zprávu Volební komise ČDS ČLS JEP.

Usnesení výboru ČDS č. 2014 / 49: Výbor ČDS vzal na vědomí zprávu Volební komise ČDS ČLS JEP. Zápis z 1. zasedání nového výboru České diabetologické společnosti, konaného dne 09. 04. 2014 od 13,30 hodin, Luhačovice. (Salonek, KD Electra, Luhačovice.) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis z jednání 12. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky konaného dne 26. 1. 2015 od 14.00 hodin

Zápis z jednání 12. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky konaného dne 26. 1. 2015 od 14.00 hodin Zápis z jednání 12. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky konaného dne 26. 1. 2015 od 14.00 hodin Místo konání: Fakultní nemocnice v Motole, Interní klinika, uzel D, 4. poschodí,

Více

Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne v Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou. Přítomni: (abecedně)

Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne v Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou. Přítomni: (abecedně) Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne 6. 6. 2017 v 10.30. Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou Přítomni: (abecedně) MUDr. Michal Hájek, Ph.D. PhDr. Miloslav Klugar, Ph.D. MUDr.

Více

Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP

Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP Datum: 13.4.2012, 14:00 Místo: konferenční salónek hotelu Holiday Inn, Brno Dne 13.4.2012 se v konferenčním salónku hotelu Holiday Inn Brno

Více

XXI. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE

XXI. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE XXI. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE ČESKÉ BUDĚJOVICE ART IGY Praţská 24, České Budějovice (Společenský sál 3. patro) 17. 18. 5. 2012 1 NEONATOLOGICKÉ ODDĚLENÍ

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Neonatální mortalita a morbidita Česká republika R. Plavka a spol. Česká neonatologická společnost

Neonatální mortalita a morbidita Česká republika R. Plavka a spol. Česká neonatologická společnost Neonatální mortalita a morbidita Česká republika 2016 R. Plavka a spol. Česká neonatologická společnost Vývoj natality a NÚ v ČR 9 130 10 3 8 NATALITA 120 7 110 6 100 5 90 4 3 NÚ 80 2 70 1 60 0 1990 1992

Více

NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE

NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE Česká pediatrická společnost ČLS JEP ve spolupráci s BOS. org s.r.o. pořádá cyklus sympozií NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE 01. 10. 2014 Olomouc 15. 10. 2014 Liberec 29. 10. 2014 Plzeň 05.

Více

Aktuální informace o přípravě zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb.,

Aktuální informace o přípravě zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb., Aktuální informace o přípravě zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb., 3.12.2015 Mgr. Alice Strnadová, MBA ředitelka Odboru ošetřovatelství a nelékařských povolání Hlavní sestra ČR připomínkovému

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Rada Národního parku Šumava

Rada Národního parku Šumava Rada Národního parku Šumava Zápis z jednání Rady NPŠ ze dne 28. července 2015 (ověřený) Odstraněno: k ověření Místo zasedání Hotel Zlatá hvězda, Vimperk Přítomno: 35 členů Rady, 7 pověření plnou mocí,

Více

Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP

Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP Datum: 29. Dubna 2015 Místo: konferenční salónek hotelu Myslivna, Brno Dne 29.4.2015 se v konferenčním salónku hotelu Myslivna v Brně uskutečnila

Více

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ I. INFORMACE Společnost nemocí z povolání České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Lázně Luhačovice, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Univerzitou Karlovou v Praze, 3.

Více

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Č. j.: FZS/0284/16 PID: 372343 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Přítomni: dle

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Zápis ze schůze výboru České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku. A. Kontrola zápisu ze schůze výboru ze dne 1. 2.

Zápis ze schůze výboru České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku. A. Kontrola zápisu ze schůze výboru ze dne 1. 2. Zápis ze schůze výboru České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Místo/Termín: Praha, 4. 4. 2011 Přítomni: Betka, Chrobok, Kabelka, Plhoň, Rosická, Šlapák, Vokurka, Vydrová Omluveni:

Více

Standardy hospicové péče

Standardy hospicové péče Standardy hospicové péče představení dokumentu z dílny pracovní skupiny při MZČR Bc. Adéla Zelbová Hospic Anežky České v Červeném Kostelci Pracovní skupina pro paliativní péči ustanovena jako stálý odborný

Více

Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, Praha 5

Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, Praha 5 Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, 150 98 Praha 5 Datum konání: 13. 6. 2016 Místo konání: Nemocnice Na Bulovce, Budínova

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

MUDr. Aleš Skřivánek MUDr. Pavel Vlašín. MUDr. Miroslav Břešťák MUDr. Eduard Kulovaný, CSc. Prof. MUDr. Jiří Šantavý, CSc.

MUDr. Aleš Skřivánek MUDr. Pavel Vlašín. MUDr. Miroslav Břešťák MUDr. Eduard Kulovaný, CSc. Prof. MUDr. Jiří Šantavý, CSc. ZÁPIS z jednání výboru Sekce ultrazvukové diagnostiky ČGPS ČLS JEP v Praze dne 13. 1. 2012 Přítomen předseda výboru: Přítomen místopředseda výboru: Přítomní členové výboru: Omluveni členové výboru: Nepřítomen

Více

Česká Neonatologická Síť Jako součást projektu databáze Neonatal Benchmarking Network. Jan Smíšek Neonatologické oddělení VFN

Česká Neonatologická Síť Jako součást projektu databáze Neonatal Benchmarking Network. Jan Smíšek Neonatologické oddělení VFN Česká Neonatologická Síť Jako součást projektu databáze Neonatal Benchmarking Network Jan Smíšek Neonatologické oddělení VFN Sběr agregovaných dat ČNeoS Natalita a novorozenecká úmrtnost 9 8 130 120 10

Více

Od Novorozeneckého oddělení k Neonatologické klinice

Od Novorozeneckého oddělení k Neonatologické klinice Od Novorozeneckého oddělení k Neonatologické klinice MUDr. Patrik Hitka, Ph.D. Perinatologické centrum v MNUL Neonatologická klinika (dříve novorozenecké oddělení) MNUL je součástí 12 perinatologických

Více

Ministerstvo zdravotnictví ČR Palackého náměstí Praha 2 Nové Město. Vážený pan MUDr. Petr Pokorný předseda Pracovní skupiny k SZV MZ

Ministerstvo zdravotnictví ČR Palackého náměstí Praha 2 Nové Město. Vážený pan MUDr. Petr Pokorný předseda Pracovní skupiny k SZV MZ Ministerstvo zdravotnictví ČR Palackého náměstí 4 128 01 Praha 2 Nové Město Vážený pan MUDr. Petr Pokorný předseda Pracovní skupiny k SZV MZ Připomínky České společnosti paliativní medicíny ČLS JEP k návrhu

Více

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Č. j.: FZS/0129/17 PID: 388360 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Přítomni: dle prezenční

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis z 58. jednání Rady pro akreditaci klinických laboratoří ČLS JEP konaného dne 5. září 2016 v LD ČLS v Praze

Zápis z 58. jednání Rady pro akreditaci klinických laboratoří ČLS JEP konaného dne 5. září 2016 v LD ČLS v Praze Zápis z 58. jednání Rady pro akreditaci klinických laboratoří ČLS JEP konaného dne 5. září 2016 v LD ČLS v Praze Přítomni, omluveni: viz níže Jednání řídil předseda Rady, prof Palička Hosté: NASKL: p Kotrbatý,

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne 27.02.2018 Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu

Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu Projekt DRG Restart Vývoj, aktuální stav a harmonogram projektu Ing. Jan Linda 11. 10. 2017 DRG Restart vývoj Proč DRG Restart? DRG ano IR-DRG několik let v úhradách každý rok zásadní změny (DRG α, β,

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 28. června 2017 vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. předseda Akademického senátu

Více

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Základní informace PREZIDENT SYMPOZIA: doc. MUDr. Vladimír Študent, Ph.D. přednosta Urologická klinika

Více

Odpověď Ministerstva zdravotnictví na dotaz dle zákona č. 106/1999 Sb. vznesený Zuzanou Candigliota dne 29.3. 2012

Odpověď Ministerstva zdravotnictví na dotaz dle zákona č. 106/1999 Sb. vznesený Zuzanou Candigliota dne 29.3. 2012 Odpověď Ministerstva zdravotnictví na dotaz dle zákona č. 106/1999 Sb. vznesený Zuzanou Candigliota dne 29.3. 2012 Vážená paní, zasílám Vám odpověď na Vaše otázky, které jste zaslala na Ministerstvo zdravotnictví

Více

listopadu 2018 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie. Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno

listopadu 2018 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie. Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno BRNĚNSKÉ NEUROCHIRURGICKÉ DNY s doprovodnou výstavou zdravotnické techniky a farmacie 29. - 30. listopadu 2018 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno Pod

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

Některé indikátory kvality perinatální péče v České republice za rok 2009

Některé indikátory kvality perinatální péče v České republice za rok 2009 Některé indikátory kvality perinatální péče v České republice za rok 29 Velebil, Štembera, ÚPMD Praha Kritické stavy v porodnictví,, 21 Některé indikátory perinatální péče Frekvence NPH Perinatáln lní

Více

ČSÚCH Doc. MUDr. Leopold Pleva, CSc. Doc. MUDr. Michal Mašek, CSc. Doc. MUDr. Igor Čižmář, Ph.D. Doc. MUDr. František Vyhnánek, CSc.

ČSÚCH Doc. MUDr. Leopold Pleva, CSc. Doc. MUDr. Michal Mašek, CSc. Doc. MUDr. Igor Čižmář, Ph.D. Doc. MUDr. František Vyhnánek, CSc. Z Á P I S z výroční členské schůze České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP, která se konala dne 6. října 2016 v rámci Národního kongresu úrazové chirurgie XIII. Ostravské traumatologické dny s

Více

Sekce klinické neuroimunologie a likvorologie ČNS ČLS JEP 17. Jedličkovy dny 2015 Doc. MUDr. Radomír Taláb, CSc.

Sekce klinické neuroimunologie a likvorologie ČNS ČLS JEP 17. Jedličkovy dny 2015 Doc. MUDr. Radomír Taláb, CSc. Sekce klinické neuroimunologie a likvorologie ČNS ČLS JEP 17. Jedličkovy dny 2015 Doc. MUDr. Radomír Taláb, CSc. Období 05/2013 05/2015 Celkem 8 setkání 2x + vedoucí MSC ( 29.1.2014, 12.12.2014) Hlavní

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB IČO 0 0 0 6 4 0 3 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 0 5 0 0 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 0 5 M 0 0 3 Název IČO Fakultní nemocnice v Motole PŘÍLOHA č. Vstupní formulář / V-01 / 8.11.11 / 4_1 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

1. Poslání a cíle ČSAKI jsou shodné s posláním a cíli ČLS JEP, uvedenými ve Stanovách ČSL JEP (viz 2, bod 1-5).

1. Poslání a cíle ČSAKI jsou shodné s posláním a cíli ČLS JEP, uvedenými ve Stanovách ČSL JEP (viz 2, bod 1-5). Stanovy společnosti Část první: Obecná ustanovení 1 Charakteristika 1. Česká společnost alergologie a klinické imunologie (dále jen ČSAKI ) je dobrovolné sdružení lékařů, vysokoškoláků-nelékařů a ostatních

Více

Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, Praha 5

Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, Praha 5 Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, 150 98 Praha 5 Datum konání: 4. 5. 2012 Místo konání: Národní dům Kulturní dům

Více

Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 54. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 6.10. 2015 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014 MEZIOBOROVÁ KONFERENCE CHIRURGIE HLAVY A KRKU, PATOLOGIE & ONKOLOGIE HRADEC KRÁLOVÉ 28. - 29. března 2014 Organizátoři: Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové a Onkologická sekce

Více

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační STATUT Koordinační

Více

Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne

Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 15. 10. 2008 Přítomni: Mgr. P. D. Hajkr, Mgr. J. Hladík, Mgr. M. Karafiátová, Mgr. T. Skořepová, Mgr. M. Zálešáková, Bc. J. Matoušek,

Více

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 7 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 23. 1. 2015 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Zápis a usnesení z řádné Valné hromady občanského sdružení FOKUS Vysočina. Dne 18. června 2013, Hotel Slavie, Masarykovo náměstí 29, Pelhřimov

Zápis a usnesení z řádné Valné hromady občanského sdružení FOKUS Vysočina. Dne 18. června 2013, Hotel Slavie, Masarykovo náměstí 29, Pelhřimov Zápis a usnesení z řádné Valné hromady občanského sdružení FOKUS Vysočina Dne 18. června 2013, Hotel Slavie, Masarykovo náměstí 29, Pelhřimov Přítomni: viz Příloha č. 1 Prezenční listina 1. Zahájení Valné

Více

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 10. 11. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů)

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů) ZÁPIS Č. 1N/2002 (135) Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 29. ŘÍJNA 2002 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina

Více

XXVII. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE

XXVII. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE Za podpory Neonatologické společnosti ČLS JEP a Neonatologické sekce ČAS XXVII. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE OŠETŘOVATELSKÝCH PROFESÍ PRACUJÍCÍCH V PÉČI O NOVOROZENCE 9. 10. května 2019 Congress Hotel Clarion

Více

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Prezenční listina Členové senátu: Přítomni: Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, Ph.D ThLic. David Bouma, Th.D. ThLic. Mariusz Gerard Kuźniar přišel později Petr

Více

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 20. 12. 2016 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: doc. Tichý, Ing. Mikulec Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci

Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci Časný záchyt diabetické retinopatie a makulárního edému u pacientů s diabetem 1. nebo 2. typu CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_039/0008165 Časný záchyt chronické obstrukční plicní nemoci v rizikové populaci PreVon

Více

Aktuální pohled na očkování dětské populace v ČR

Aktuální pohled na očkování dětské populace v ČR Aktuální pohled na očkování dětské populace v ČR X. Hradecké Vakcinologické dny 3. října 2014 MUDr. Hana Cabrnochová Česká vakcinologická společnost ČLS JEP Aktuální témata roku 2014 Dosažení vysoké proočkovanosti

Více

listopadu 2017 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie. Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno

listopadu 2017 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie. Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno BRNĚNSKÉ NEUROCHIRURGICKÉ DNY s doprovodnou výstavou zdravotnické techniky a farmacie 15. - 16. listopadu 2017 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno Pod

Více

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 24 senátorů)

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-01/2016 Zápis z řádného zasedání ze dne 19. 1. 2016 v 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Zahálka,

Více

HOSPICON Ing. David Šmehlík, MHA náměstek ředitele VZP ČR pro zdravotní péči

HOSPICON Ing. David Šmehlík, MHA náměstek ředitele VZP ČR pro zdravotní péči HOSPICON 2019 Ing. David Šmehlík, MHA náměstek ředitele VZP ČR pro zdravotní péči NÁKLADY NA ÚSTAVNÍ PÉČI CELKEM 2 NÁKLADY V NEMOCNICÍCH 3 NÁKLADY NA CENTROVÁ LÉČIVA V NEMOCNICÍCH 4 NÁKLADY V NEMOCNICÍCH

Více

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP XXVIII. Konference Sekce perinatální medicíny České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP 6. 8. 4. 2011 Kongresové centrum Parkhotelu Plzeň I. INFORMACE Pořadatelé: Sekce perinatální medicíny

Více

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Č. j.: FZS/0055/17 PID: 0380490 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Přítomni: dle

Více

Rada Národního parku Šumava

Rada Národního parku Šumava NPS 04237/2011 Rada Národního parku Šumava Zápis z jednání Rady NPŠ ze dne 13. května 2011 Místo zasedání sál hotelu Zlatá hvězda, Vimperk. Přítomno: 39 členů Rady, 0 pověření plnou mocí, 39 celkem hlasujících

Více

Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, Opava

Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, Opava Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, 746 01 Opava Zápis z 9. zasedání Vědecké rady Matematického ústavu v Opavě dne 19. června 2002 Přítomni: Ger, Klapka, Lenc, Marvan, Mikeš, Smítal, Smítalová,

Více

Stav vývoje CZ-DRG a jeho implementační plán

Stav vývoje CZ-DRG a jeho implementační plán Stav vývoje CZ-DRG a jeho implementační plán 2018 -> 2018 -> 2019 L. Dušek, M. Bartůňková, V. Těšitelová, P. Klika, T. Pavlík, M. Zvolský J. Linda, jménem vývojových týmů CZ-DRG Ústav zdravotnických informací

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A na seminář pořádaný ve spolupráci s kanceláří Světové zdravotnické organizace v České republice a Společností pro léčbu závislosti na

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

Neonatologie a neonatální paliativní péče

Neonatologie a neonatální paliativní péče Neonatologie a neonatální paliativní péče Jan Hálek Novorozenecké oddělení FN Olomouc Nejste sami Olomouc Neonatologie historie Úmrtí v novorozeneckém období Neonatální paliativní péče, umírání na JIRPN

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0036/2019 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. dubna 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 30

Zápis ze zasedání valné hromady č. 30 Zápis ze zasedání valné hromady č. 30 Datum a místo konání: 11. března 2015 budova Ministerstva dopravy ČR Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha 1 Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady:

Více

KVALITA ZDRAVOTNÍ PÉČE VII.

KVALITA ZDRAVOTNÍ PÉČE VII. ČESKÁ SPOLEČNOST PRO ZDRAVOTNICKOU TECHNIKU ČESKÁ ASOCIACE SESTER SPOLEČNOST RADIOLOGICKÝCH ASISTENTŮ ČR pořádají konferenci KVALITA ZDRAVOTNÍ PÉČE VII. ZKUŠENOSTI, VZDĚLÁVÁNÍ A LEGISLATIVA PRO KLINICKOU

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VÝBORU A REDAKCE SPOLEČNOSTI KRIZOVÁ PŘIPRAVENOST ZDRAVOTNICTVÍ ČLS JEP USKUTEČNĚNÉHO DNE 18. 1. 201 V PRAZE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VÝBORU A REDAKCE SPOLEČNOSTI KRIZOVÁ PŘIPRAVENOST ZDRAVOTNICTVÍ ČLS JEP USKUTEČNĚNÉHO DNE 18. 1. 201 V PRAZE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VÝBORU A REDAKCE SPOLEČNOSTI KRIZOVÁ PŘIPRAVENOST ZDRAVOTNICTVÍ ČLS JEP USKUTEČNĚNÉHO DNE 18. 1. 201 V PRAZE Přítomni: Výbor SKPZ: MUDr. Josef Štorek, Ph.D., Ing. Anton Tencer, MUDr.,

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Plzeň. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Plzeň. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 9 8 0 6 IČZ smluvního ZZ 4 4 1 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 P 4 4 M 0 0 1 Název IČO Fakultní nemocnice Plzeň PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Zápis č. 10 ze schůze výboru STL konané dne 18. února 2016

Zápis č. 10 ze schůze výboru STL konané dne 18. února 2016 Zápis č. 10 ze schůze výboru STL konané dne 18. února 2016 Přítomni: Bc. Adamcová, MUDr. Bohoněk, Mgr. Bolcková, Z. Drobníková, MUDr. Galuszková, doc. MUDr. Gašová, MUDr. Masopust, MUDr. Písačka, MUDr.

Více

Městská část Praha 11. Zápis č.8. z jednání sociální a zdravotní komise, konaného dne

Městská část Praha 11. Zápis č.8. z jednání sociální a zdravotní komise, konaného dne Městská část Praha 11 Zápis č.8 z jednání sociální a zdravotní komise, konaného dne 06.10.2016 Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Místo jednání: Usnášeníschopnost: Datum příštího jednání: Místo příštího

Více

Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová

Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová Projekt OPZ, spolupráce s referenčními nemocnicemi Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová 9. 11. 2016 ÚZIS ČR referenční síť poskytovatelů 1. ÚZIS ČR na základě zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění

Více

Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP

Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP Zápis z výroční schůze Společnosti pro Bioimplantologii ČLS JEP Datum: 20. dubna 2017 Místo: konferenční salónek hotelu Myslivna, Brno Dne 20.4.2017 se v konferenčním salónku hotelu Myslivna v Brně uskutečnila

Více