SPECIFIKACE TERMOIZOLA NÍ ST RKY TK -THERM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SPECIFIKACE TERMOIZOLA NÍ ST RKY TK -THERM"

Transkript

1 SPECIFIKACE TERMOIZOLANÍ STRKY TK -THERM TK -THERM je díky svým vlastnostem a nameným hodnotám jedineným a unikátním produktem ve své tíd nejen na eském trhu. Je vyrábn pouze z vysoce kvalitních surovin od renomovaných svtových výrobc, nap. 3M, z dvodu zajištní nejvyšší kvality výrobku. Jedná se o vysoce kvalitní krémovou hmotu pastovité konzistence. Je to tepeln izolaní strková hmota s možností nanášení válekem, hladítkem a stíkáním. Je urena ke zvýšení tepelné pohody v bytech a jiných objektech a tím následn snížit náklady na vytápní. Výhodou aplikace je odstranní kondenzace vlhkosti na kritických místech staveb a tak zabránit výskytu plísní ( tepelné mosty, peklady, úchyty nosník, ocelové prvky apod.). Obecn o smyslu zateplení : Každému, kdo se o to zajímá, je jasné, kterým smrem se ubírají ceny energie a jak dramaticky rostou náklady na vytápní objekt. Týká se to jak domácností, tak kanceláí, výrobních hal, ale i nemocnic a jiných dalších zaízení. Znaná ást energie investované do vytápní staveb, nám uniká pes jednotlivé prvky konstrukce budov a ástky vynaložené na vytápní bývají znané. Jsou to ztráty, kterým nelze zcela zabránit, ale lze je podstatným zpsobem snížit. Typické rozdlení teplotních ztrát: % STNY OKNA INFILTRA STECHA PODLAHA 35 CE % 20 25% 15 20% 10 10% 10% 5 Jedním z možných zpsob snížení tepelných ztrát, je zateplení objektu, nebo jen jeho ásti.

2 2 Možné zpsoby zateplení, výhody, nevýhody: A. nezateplená cihlová ze o tl. 450 mm B. zateplení provedeno EPS o síle 100 mm kontaktním zpsobem z exteriéru C. zateplení ze strany interiéru EPS o síle 100 mm D. zateplení provedeno ze strany interiéru vrstvou TK -THERM o síle 1 mm U nezatepleného objektu dochází k výrazným tepelným ztrátám, zdivo promrzá, bod mrazu se nachází pibližn ve stedu zdiva. Vnjší zateplení: Výhody: -Jelikož bod mrazu je v izolantu, nedochází k promrzání zdiva. -Konstrukce je prohátá a má akumulaci. -Tepelné ztráty jsou menší, soubžn je ešena nová fasáda budovy. -Pesto, že je EPS neprodyšná, riziko kondenzace ve zdivu je malé. Nevýhody: -Vyšší poizovací cena. -Poteba lešení a volného prostoru okolo domu. -Izolaci je teba provádt komplexn na celé ploše domu. asová prodleva pi dosažení vytopené místnosti, tepelná pohoda v místnosti je až po delší dob. Vnitní zateplení: Výhody: -Jednoduchá aplikace-finanní a asová úspora. -Významné úspory náklad na vytápní od cca 20%. -Možnost izolovat jen jednu místnost. -Omezení tepelných most. -Zabrauje vlhnutí stn a tvorb plísní. -Snadný pístup bez lešení- finanní úspora. -Možnost provádt zateplení bez ohledu na poasí. -Rychlé vyhátí místnosti, tepelná pohoda za velmi krátkou dobu.

3 3 -Pi použití TK -THERM protikondenzaní a protiplísové vlastnosti. -Minimální nároky na údržbu a snadné pípadné opravy. -Prokazatelné zmené izolaní vlastnosti v tloušce 1mm. -Dlouhá životnost. -Ekologický a zdraví neškodný výrobek, držitel certifikátu BIOKONT. Nevýhody: -Riziko kondenzace vlhkosti na stnách v interiéru- neplatí u TK -THERM -Riziko promrzání vnjšího zdiva -Riziko rst plísní, zejména v oblasti tepelných most TK -THERM slouží k odstranní tchto jev -Zmenšení plochy místnosti podle tloušky izolace TK -THERM = 1mm Jak TK -THERM funguje? FYZIKÁLNÍ PODSTATA ZÁENÍ Záení je penos záem vysílané energie elektromagnetickým vlnním rychlostí svtla.toto pojetí záení vychází z elektromagnetické teorie svtla. V souladu s ní se záení šíí v homogenním izotropním prostedí nebo v prázdném prostedí pímoe stejnou rychlostí a ídí se zákony geometrické optiky zákony odrazu a lomu. Záení má však v souladu s kvantovou teorií také povahu korpuskulární: podle ní se energie záení penáší fotony, jež mají uritou hmotnost (i když nesmírn malou) a uritou hybnost a letí prostorem rychlostí svtla. Každý objekt, který má nenulovou absolutní teplotu, záí a pi interakci objektu se záením mže docházet k odrazu, pohlcování i prchodu záení, pemž objekt asto ovlivuje i smr šíení záení. Hmotný objekt se projevuje do svého okolí silovým psobením a vyzaováním foton. Každý hmotný objekt je tudíž zdrojem elektromagnetického záení a navíc mže také záení odrážet, pohlcovat a propouštt. Generované elektromagnetické záení se šíí prostedím rychlostí, která je závislá na druhu prostedí. Jelikož elektromagnetické záení má vlnový charakter, je možné definovat jeho vlnovou délku. Dle vlnové délky lze rozlišovat rzné typy elektromagnetického záení, tak jak je to uvedeno na obrázku:

4 4 ODRAZ ZÁENÍ OD POVRCH Povrchy rzných objekt jsou schopné více i mén odrážet záení. Smr šíení paprsk po odraze na povrchu závisí na kvalit a drsnosti povrchu, viz obrázek. Z tohoto pohledu rozlišujeme pedevším dva mezní typy povrch. Prvým typem je zrcadlový povrch, umožující zrcadlový odraz záení, kdy úhel dopadu záení je roven úhlu odrazu a žádné paprsky se nemohou šíi v jiném smru. Druhým mezním typem je difúzní povrch, který dopadající záení odráží rovnomrn do všech sm a projevuje se pak jako sekundární Lambertv zdroj záící do všech sm stejn intenzívn. Typy povrch odrážejících záení ENERGETICKÁ BILANCE DOPADAJÍCÍHO ZÁENÍ i dopadu záení na povrch mže dojít k odrazu záení, k jeho pohlcení, nebo také k prchodu záení objektem, viz obrázek. Energetickou bilanci lze vyjádit rovnicí Rovnováha hustot záivého toku enos tepla pes obvodové zdivo, ale i pes ostatní prvky stavby probíhá nkolika hlavními zpsoby: konvenní a penos tepla záením.. Tepelným záením zde máme na mysli neviditelné polychromatické elektromagnetické záení, které vyzaují (sálají) lesa ohátá na bžné teploty. Nap. pi teplot 21 C pevažuje složka s délkou vlny 9,85 m, pi teplot -15 C pak vlna o délce 11,5 m.

5 5 Hlavním posláním zateplování je vytváení tepelné pohody v daném objektu. Tepelná pohoda je dána subjektivním pocitem lovka. Studené sálání od zdí zpsobuje pocit chladu a potebu pitopit. Zapomíná se na to, že pokud je teplotní rozdíl mezi zdmi a vytápným prostorem vtší než 3 C, stéká již po zdech studený vzduch a vytváí tak v interiéru evidentní tepelnou nepohodu. Faktory, které ovlivují tepelnou pohodu: teplota vnitního vzduchu prrná povrchová teplota obklopující místnost relativní vlhkost vzduchu rychlost proudní vnitního vzduchu Zásady pro udržení tepelné pohody: Souet teploty vnitního vzduchu a prrné povrchové teploty okolních ploch Ti+Tp musí být v rozsahu C. nap: povrchová teplota stny 14 C + 20 C vzduch - je málo, je nutné pitápt. povrchová teplota stny 18 C + 20 C vzduch - je pijatelné není nutno itápt. Jak je z obrázku A na první stran patrné, u nezatepleného zdiva dochází ke studenému sálání. Pobyt u studených stn je nepíjemný a má vliv, v nemalé míe, na náš zdravotní stav. Máme snahu se od tchto zdí držet dál a tím zmenšujeme i užitný prostor bytu nebo kanceláe. i pocitu chladu se snažíme pitápním zmnit tento stav a zvyšujeme teplotu v místnosti o 4-6 C. Pocit chladu je siln ovlivnn subjektivní stránkou a hodnota teplomru v místnosti mže mít relativní význam. Mžete mít pocit tepelné pohody pi 20 C a nepohody pi 22 i 24 C. Snahou je njakým zpsobem tento stav zvrátit. Pokud odstraníme prvek studeného sálání, je možné redukovat teplotu vzduchu v místnosti až o 4 C. Každé snížení teploty o 1 C se rovná cca 6% úspory energie na vytápní. Jednou z metod,dnes standardn používaných, je obklad deskou EPS 70 fasádní o síle cm. Jak je vidt na obrázku B str.1, dojde ke zvýšení povrchové teploty obvodových zdí o 4,5 C, ímž lze teoreticky dosáhnout úspory 24% když vycházíme z pedchozího tvrzení. Pokud vezmeme v úvahu, že tato EPS nezadržuje složku penosu tepla záením, že tepelné záení prochází EPS tak snadno, že penáší vedle šíení tepla vedením i významnou ást energie. Sálavý transport energie pedstavuje tém polovinu celkového enosu. Více než 29 až 32% (závislé na teplot) z celkového tepelného toku, který na studené stran opouští izolaní desku tloušky 12 cm je ve form záení. Je li podle tab. 1 ztráta pes obvodové zdivo 35% a uvedené EPS zachytí cca 70% tohoto úniku, pak úspora z celkových ztrát iní 24,5%. To zhruba odpovídá pedchozím tvrzením o možnosti celkové úspory. Je tu však i jiná možnost k dosažení díve deklarované tepelné pohody. Nabízíme Vám strkovou, reflexní, termoizolaní hmotu TK -THERM, která nejenže odstrauje negativa vnitního zateplení, ale navíc zabrauje sálavému transportu tepelné energie a tím zpsobuje okamžitý nárst povrchové teploty všech ošetených ástí konstrukce. Významn tím pispívá k vytváení tepelné pohody v místnosti a dochází zde již k díve popsanému úspornému efektu.

6 6 3. Charakteristika výrobku TK -THERM je uren k použití v interiéru jako strková zateplovací hmota, která svými jedinenými vlastnostmi výrazn ovlivuje tepelnou pohodu v místnosti a následn i náklady na vytápní. V místnostech, kde byly obvodové stny ošeteny TK -THERM, je teplota tchto zdí na první dotek výrazn vyšší než teplota vnitních pek. Vzhledem k tornu, že je možné TK -THERM barevn upravovat akrylátovými tónovacími barvami na rzné odstíny, získáte vysoce kvalitní povrchovou úpravu obvodových zdí, které je možné barevn sladit s ostatními stnami. Je prodyšný a pimen omyvatelný. Hodnota difuzního odporu pro vstup vodní páry (p = 30) je jen málo vyšší než u bžné vápenné omítky. Je možné ho petírat vodou editelnými barvami. Zkušenosti z praxe ukazují, že spolehliv odstrauje problém kondenzace vlhkosti na rizikových místech tepelných most, jako jsou peklady a ukotvení nosník a kovových prvk zabudovaných do stavby. Zabrauje kondenzaci vodních par a zaruuje suché povrchy ošetených zdí, ímž zabrauje tvorb plísní a vytváí antialergenní prostedí. Je možné nanášet ho na interiérové plochy, jako jsou klasické omítky, beton, sádrové omítky, sádrokarton, prefabrikované panely, devo a jeho vedlejší produkty, kovové povrchy, sklo a mnoho dalších. Je možné použít ho k tepelné izolaci potrubí do teploty 150 C. Povrch strky lze po vytvrdnutí brousit a malovat. Po vytvrdnutí nezapáchá, není zdraví škodlivý a pi vysycháni nevyluuje žádné chemické látky. i použití na konstrukce se zvýšenou tepelnou vodivostí, jako jsou napíklad plechové konstrukce, se výrazn zlepšuje úinnost. Možnosti využití: Zateplení stn byt v panelových domech, promrzajících štítových stn Zateplení rodinných dom, ástí stn za topnými tlesy Zateplení historických budov, kde nelze provádt zásahy do venkovní fasády Zateplení prmyslových hal, plechových objekt, kde je aplikace nástikem jednoduchá a úinnost vysoká

% STĚNY OKNA INFILTRA STŘECHA PODLAHA 35 CE 30 25 35% 20 25% 15 20% 10 10% 10% 5

% STĚNY OKNA INFILTRA STŘECHA PODLAHA 35 CE 30 25 35% 20 25% 15 20% 10 10% 10% 5 Obecně o smyslu zateplení : Každému, kdo se o to zajímá, je jasné, kterým směrem se ubírají ceny energie a jak dramaticky rostou náklady na vytápění objektů. Týká se to jak domácností, tak kanceláří, výrobních

Více

Typické rozdělení teplotních ztrát: % STĚNY OKNA INFILTRA STŘECHA PODLAHA 35 CE 30 25 35% 20 25% 15 20% 10 10% 10% 5

Typické rozdělení teplotních ztrát: % STĚNY OKNA INFILTRA STŘECHA PODLAHA 35 CE 30 25 35% 20 25% 15 20% 10 10% 10% 5 TK -THERM termoizolační stěrková a nástřiková hmota TEPELNÁ IZOLACE TŘETÍHO TISÍCILETÍ OBSAH Obecně o smyslu zateplení... 1 Princip funkce a vlastností... 3 Charakteristika výrobků... 4 Technické potvrzení...

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany Technická zpráva požární ochrany Akce : zateplení fasády bytového domu p.70 Tuhá Investor : OSBD eská Lípa Barvíská 738 eská Lípa Použité technické pedpisy: SN 73 0802,73 0833,73 0873, 73 0821, vyhl..23/2008

Více

Montážní systém illbruck i3

Montážní systém illbruck i3 Montážní systém illbruck i3 Naše firma neustále sleduje moderní produkty a technologie týkající se výplní stavebních otvor a souasn se je snažíme v co nejvyšší míe uplatovat i v praxi. Nejvtším problémem,

Více

Obr. 1: Elektromagnetická vlna

Obr. 1: Elektromagnetická vlna svtla Svtlo Z teorie elektromagnetického pole již víte, že svtlo patí mezi elektromagnetická vlnní, a jako takové tedy má dv složky: elektrickou složku, kterou pedstavuje vektor intenzity elektrického

Více

2. PÍKLAD DÍLÍ ÁSTI SOUSTAVY - DÍLÍ ÁST SDÍLENÍ TEPLA

2. PÍKLAD DÍLÍ ÁSTI SOUSTAVY - DÍLÍ ÁST SDÍLENÍ TEPLA 2. PÍKLAD DÍLÍ ÁSTI SOUSTAVY - DÍLÍ ÁST SDÍLENÍ TEPLA 2.1. OBECN Tepelné požadavky na dílí ást sdílení tepla zahrnují mimoádné ztráty pláštm budovy zpsobené: nerovnomrnou vnitní teplotou v každé tepelné

Více

(metalická vedení a vlastnosti) Robert Bešák

(metalická vedení a vlastnosti) Robert Bešák Penosová média (metalická vedení a vlastnosti) Robert Bešák Mezi telekom. zaízeními se signály penášejí elektromag. vlnami Elektromagnetická vlna Kmitoet f Vlnová délka λ závisí na rychlosti šíení vlny

Více

Tepeln technické posouzení tubusových svtlovod LIGHTWAY

Tepeln technické posouzení tubusových svtlovod LIGHTWAY VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN, FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ Veveí 95, 662 37 Brno Tel. +420541147401, Fax +420541240996 Tepeln technické posouzení tubusových svtlovod LIGHTWAY Zadavatel:

Více

Milimetr, který zahřeje

Milimetr, který zahřeje Milimetr, který zahřeje HE 3003 revoluční izolační technologie Společnost Heat Energy s.r.o. představuje unikátní tenkostěnnou technologii termoaktivního nástřiku HE 3003, inspirovanou schopností vlastní

Více

Icynene chytrá tepelná izolace

Icynene chytrá tepelná izolace Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene šetří Vaše peníze Využití pro průmyslové objekty zateplení průmyslových a administrativních objektů zateplení novostaveb i rekonstrukcí

Více

Fasády. vyhotovil: Břetislav Bardonek

Fasády. vyhotovil: Břetislav Bardonek Fasády vyhotovil: Břetislav Bardonek Co je fasáda Fasáda neboli průčelí je vnější stěna stavby, její konečná úprava. Bývá prolomena okny a vchody a členěna různými architektonickými prvky, například V

Více

Technické pokyny pro manipulaci a provádní instalace tepelné a akustické izolace. metodou nástik CLIMATIZER PLUS. Verze 2005 1/5

Technické pokyny pro manipulaci a provádní instalace tepelné a akustické izolace. metodou nástik CLIMATIZER PLUS. Verze 2005 1/5 Technické pokyny pro manipulaci a provádní instalace tepelné a akustické izolace metodou nástik CLIMATIZER PLUS Verze 2005 1/5 1. ÚVOD Tato smrnice upravuje základní pravidla pro provádní aplikace materiálu

Více

HELUZ Family 2in1 důležitá součást obálky budovy

HELUZ Family 2in1 důležitá součást obálky budovy 25.10.2013 Ing. Pavel Heinrich 1 HELUZ Family 2in1 důležitá součást obálky budovy Ing. Pavel Heinrich Technický rozvoj heinrich@heluz.cz 25.10.2013 Ing. Pavel Heinrich 2 HELUZ Family 2in1 Výroba cihel

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY REKONSTRUKCE AREÁLU VAZAKA BLÁ POD BEZDZEM F DOKUMENTACE STAVBY Bezen 2008 OBSAH : 1.1 Architektonické a stavební ešení 1.1.1 Technická zpráva 1.1.2 Výkresová

Více

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY

HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY HYDROIZOLACE SPODNÍ STAVBY OBSAH Úvod do problematiky hydroizolací spodní stavby 2 stránka Rozdlení hydroizolací spodní stavby a popis technických podmínek zpracování asfaltových hydroizolaních pás 2 Hydroizolace

Více

RADY A TIPY K PEDCHÁZENÍ VZNIKU KONDENZÁTU

RADY A TIPY K PEDCHÁZENÍ VZNIKU KONDENZÁTU RADY A TIPY K PEDCHÁZENÍ VZNIKU KONDENZÁTU RADY A TIPY K PEDCHÁZENÍ VZNIKU KONDENZÁTU... 1 1 Jak se vyvarovat kondenzaci vlhkosti na zasklení... 3 2 Co to je kondenzace?... 3 3 Pro nejastji dochází ke

Více

Icynene. chytrá tepelná izolace. Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví

Icynene. chytrá tepelná izolace. Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene chytrá izolační pěna z Kanady, která chrání teplo Vašeho domova Co je to Icynene Icynene [:ajsinýn:] je stříkaná izolační pěna

Více

Školící stedisko Sonneborn

Školící stedisko Sonneborn Školící stedisko Sonneborn ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Architekt: Ostermann, Hamburk Nedaleko msta Gotha v Thüringenu

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 13. ZATEPLENÍ OBVODOVÝCH STĚN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci

Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci Zakázka číslo: 2015-1201-TT Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci Bytový dům Kozlovská 49, 51 750 02 Přerov Objednatel: Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 2828 a 2829 v Přerově

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

MŠ MAŠINKA V LYSÉ NAD LABEM ZATEPLENÍ FASÁDY- SEVEROZÁPADNÍ STNA

MŠ MAŠINKA V LYSÉ NAD LABEM ZATEPLENÍ FASÁDY- SEVEROZÁPADNÍ STNA Akce: Stavebík: Místo stavby: Vypracoval : Kontroloval : MŠ MAŠINKA V LYSÉ NAD LABEM ZATEPLENÍ FASÁDY- SEVEROZÁPADNÍ STNA MÚ LYSÁ NAD LABEM, HUSOVO NÁMSTÍ 23/1, LYSÁ NAD LABEM.kat.: st.1772 k.ú.: LYSÁ

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Kryogenní technika v elektrovakuové technice

Kryogenní technika v elektrovakuové technice Kryogenní technika v elektrovakuové technice V elektrovakuové technice má kryogenní technika velký význam. Používá se nap. k vymrazování, ale i k zajištní tepelného pomru u speciálních pístroj. Nejvtší

Více

Fyzika stavebních látek

Fyzika stavebních látek Fyzika stavebních látek 5. týden Šastník Stanislav Vysoké uení technické v Brn, Fakulta stavební, Ústav technologie stavebních hmot a dílc, Veveí 95, 602 00 Brno, Tel: +420 5 4114 7507, Fax +420 5 4114

Více

Lepení plexi v bonici pružnými lepidly

Lepení plexi v bonici pružnými lepidly Lepení plexi v bonici pružnými lepidly Dnes si mžete prohlédnout jednoduchý návod jak pilepit plexi do vyezané bonice. Samozejm možností lepení je mnoho, dnes se však podíváme na lepení pružnými lepidly.

Více

Princip fotovoltaika

Princip fotovoltaika Fotovoltaiku lze chápat jako technologii s neomezeným r?stovým potenciálem a?asov? neomezenou možností výroby elektrické energie. Nejedná se však pouze o zajímavou technologii, ale také o vysp?lé (hi-tech)

Více

Baumit open Premium Baumit open

Baumit open Premium Baumit open Premium Prvotřídní zateplení Zateplení, které dýchá Zcela bez tepelných mostů Se samočisticím efektem Premium PRVOTŘÍDNÍ ZATEPLENÍ Pohodlí a útulnost domova Investoři mají při svých záměrech postavit novostavbu

Více

Environmentální fyzika

Environmentální fyzika Environmentální fyzika Renata Holubová Olomoucký fyzikální kaleidoskop 2005 ! " # Environmentální fyzika -globálními problémy lidstva, tedy hlavn jejich fyzikální podstatou a možnostmi jejich technického

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY PETRŽÍLKOVA , PRAHA 5 STODŮLKY

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY PETRŽÍLKOVA , PRAHA 5 STODŮLKY PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY zpracovaný na bytový dům PETRŽÍLKOVA 2259-2262, PRAHA 5 STODŮLKY ke dni 26.5.2015 Zpracovatel průkazu: SATRA, spol. s r.o. Ing. Josef Brzický, energetický specialista

Více

23. Mechanické vlnní. Postupné vlnní:

23. Mechanické vlnní. Postupné vlnní: 3. Mechanické vlnní Mechanické vlnní je dj, pi které ástice pružného prostedí kitají kole svých rovnovážných poloh a tento kitavý pohyb se penáší postupuje) od jedné ástice k druhé vlnní že vzniknout pouze

Více

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products 2 703 Prostorová jednotka QAW910 Bezdrátová prostorová jednotka Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, obousmrn) Ovládání a zobrazení funkcí vytápní místnosti Snímání prostorové teploty Bateriové napájení

Více

Izolaní materiály. Šastník Stanislav. 2. týden

Izolaní materiály. Šastník Stanislav. 2. týden Izolaní materiály 2. týden Šastník Stanislav Vysoké uení technické v Brn, Fakulta stavební, Ústav technologie stavebních hmot a dílc, Veveí 95, 602 00 Brno, Tel: +420 5 4114 7507, Fax +420 5 4114 7502,

Více

Prostorové teplotní idlo

Prostorové teplotní idlo 2 701 Prostorové teplotní idlo QAA910 Bezdrátové idlo pro snímání prostorové teploty Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžnými lánky 1.5 V velikosti AA Použití Pro

Více

Teoretické základy vakuové techniky

Teoretické základy vakuové techniky Vakuová technika Teoretické základy vakuové techniky tlak plynu tepeln! pohyb molekul st"ední volná dráha molekul proud#ní plynu vakuová vodivost $erpání plyn% ze systém% S klesajícím tlakem se chování

Více

Dřevostavby - Rozdělení konstrukcí - Vybraná kri;cká místa. jan.kurc@knaufinsula;on.com

Dřevostavby - Rozdělení konstrukcí - Vybraná kri;cká místa. jan.kurc@knaufinsula;on.com Dřevostavby - Rozdělení konstrukcí - Vybraná kri;cká místa jan.kurc@knaufinsula;on.com Zateplená dřevostavba Prvky které zásadně ovlivňují tepelně technické vlastnos; stěn - Elementy nosných rámových konstrukcí

Více

Technický list ETICS weber therm standard

Technický list ETICS weber therm standard Technický list ETICS weber therm standard 1. Popis výrobku a vymezení způsobu jeho použití ve stavbě: weber therm standard je vnější tepelně izolační kompozitní systém s omítkou s izolantem pěnového polystyrenu

Více

šíření hluku mezi jednotlivýmí prostory uvnitř budovy, např mezi sousedními byty, mezi jednotlivými hotelovými pokoji apod.

šíření hluku mezi jednotlivýmí prostory uvnitř budovy, např mezi sousedními byty, mezi jednotlivými hotelovými pokoji apod. 1 Akustika 1.1 Úvod VÝBORNÉ AKUSTICKÉ VLASTNOSTI Vnitřní pohoda při bydlení a při práci, bez vnějšího hluku, nebo bez hluku ze sousedních domů nebo místností se dnes již stává standardem. Proto je však

Více

Zamezení vzniku tepelných mostů. Zateplení bez kompromisu Zateplení na 100 %

Zamezení vzniku tepelných mostů. Zateplení bez kompromisu Zateplení na 100 % Zamezení vzniku tepelných mostů Zateplení bez kompromisu Zateplení na 100 % Řešení chladu, vlhkosti, plísně okolo oken, dveří a kotvení v zateplení fasády Správně provedné detaily v okolí oken a dveří

Více

Základy jsou chránny ped agresivní spodní vodou použitím síranuvzdorného betonu a zvtšením krytí betonáské výztuže.

Základy jsou chránny ped agresivní spodní vodou použitím síranuvzdorného betonu a zvtšením krytí betonáské výztuže. SO 03 Objekt specializovaných výukových prostor Soubor 01 Architektonicko stavební ást Zemní práce - jsou dodávkou SO 01 - Demolice a píprava staveništ, soubor 02 - Hrubé terénní úpravy. Základové konstrukce

Více

Dimenzování potrubních rozvod

Dimenzování potrubních rozvod Pednáška 6 Dimenzování potrubních rozvod Cílem je navrhnout profily potrubí, jmenovité svtlosti armatur a nastavení regulaních orgán tak, aby pi požadovaném prtoku byla celková tlaková ztráta okruhu stejn

Více

MOOVODY Moovody se oznaují trubice, které vybíhají z moové pánviky ledvin a odvádí vzniklou mo do moového mchýe.

MOOVODY Moovody se oznaují trubice, které vybíhají z moové pánviky ledvin a odvádí vzniklou mo do moového mchýe. VYLUOVACÍ SOUSTAVA vyjmenuje základní orgány vyluovací soustavy urí polohu orgán vyluovací soustavy v tle popíše vnjší i vnitní stavbu ledviny zhodnotí význam vyluovací soustavy pro život lovka uvede píklady

Více

Vtrání a režim používání oken

Vtrání a režim používání oken Vtrání a režim používání oken Vážený zákazníku, zakoupil jste prvotídní výrobek, vyrobený z polotvar a konstrukních prvk, odpovídajících mezinárodn uznávaným znakám jakosti. Pesto, že se z hlediska funkce

Více

Protokol termografického měření

Protokol termografického měření Prokop Dolanský Chodovecké nám. 353/6, 141 00 Praha 4 www.termorevize.cz dolansky@termorevize.cz Tel.: 736 168 970 IČ: 87522161 Protokol termografického měření Zkrácená termografická zkouška dle ČSN EN

Více

Možnosti zateplení stávajících budov z hlediska technologií a detailů

Možnosti zateplení stávajících budov z hlediska technologií a detailů Možnosti zateplení stávajících budov z hlediska technologií a detailů Ing. Martin Mohapl, Ph.D. Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební Vysoké učení technické v Brně Zateplování

Více

D TECHNICKÁ ZPRÁVA

D TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Václav Pechouš Praha 8, Rajmonova 1197 tel. 252540214 IO 41699343 poet stran -4- Zak..: 03/14 Investor: Správa pražských hbitov Stavba: OPRAVA HBITOVNÍHO ZDIVA Hbitov áblice Praha 8 - Stížkov, áblická

Více

VARIANTY ZALOŽENÍ STAVBY Základová deska

VARIANTY ZALOŽENÍ STAVBY Základová deska VARIANTY ZALOŽENÍ STAVBY Základová deska konstrukce spodní obytné části domu Dům je postaven na jednoduché základové desce( pasy, radonová izolace, hydroizolace). Spojení domu ze základovou deskou je prováděno

Více

ešené píklady z fyzikální chemie VI

ešené píklady z fyzikální chemie VI Masarykova univerzita v Brn Pedagogická fakulta ešené píklady z fyzikální chemie VI Vybrané optické fyzikáln chemické metody Koloidní soustavy Hana Cídlová Ludk Janá Renata Nmcová Brno 2004 Copyright Hana

Více

Jaký obraz vytvoří rovinné zrcadlo? Zdánlivý, vzpřímený, stejně velký. Jaký obraz vytvoří vypuklé zrcadlo? Zdánlivý, vzpřímený, zmenšený

Jaký obraz vytvoří rovinné zrcadlo? Zdánlivý, vzpřímený, stejně velký. Jaký obraz vytvoří vypuklé zrcadlo? Zdánlivý, vzpřímený, zmenšený Jan Olbrecht Jaký obraz vytvoří rovinné zrcadlo? Zdánlivý, vzpřímený, stejně velký Jaký obraz vytvoří vypuklé zrcadlo? Zdánlivý, vzpřímený, zmenšený Jaký typ lomu nastane při průchodu světla z opticky

Více

Návod k montáži. tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2. tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6

Návod k montáži. tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2. tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6 Návod k montáži tubusového světlovodu ALLUX 250 STANDARD...strana 2 tubusového světlovodu ALLUX 350 STANDARD...strana 6 tubusového světlovodu ALLUX 550 STANDARD...strana 10 NÁVOD K MONTÁŽI tubusového svtlovodu

Více

2000 (v tší zm na dokon ené budovy)

2000 (v tší zm na dokon ené budovy) Smetanova.p. 2401 760 01 Zlín Zlín [635561] st. 2403/1 a st. 8540/1 2000 (vtší zmna dokonené budovy) Michal Výmola Družstevní.p. 4303 760 05 Zlín - - Otvorová výpl - okna AL s izolaním dvojsklem Otvorová

Více

ŠETŘÍLEK. Martin Koutník, Jan Hubáček. Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Kladno Jana Palacha 1840 272 01 KLADNO

ŠETŘÍLEK. Martin Koutník, Jan Hubáček. Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Kladno Jana Palacha 1840 272 01 KLADNO Středoškolská technika 2013 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT ŠETŘÍLEK Martin Koutník, Jan Hubáček Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Kladno Jana Palacha 1840 272

Více

Jak stěny podporují mé zdraví?

Jak stěny podporují mé zdraví? Baumit Klima omítky Jak stěny podporují mé zdraví? Regulují vlhkost v interiéru Bez alergenů a škodlivých látek Chrání před vznikem plísní Váš domov. Vaše stěny. Vaše zdraví. Řešení Baumit Klima systému

Více

Tomáš Korecký. Baumit Zdravé bydlení a VIVA Park

Tomáš Korecký. Baumit Zdravé bydlení a VIVA Park Tomáš Korecký Baumit Zdravé bydlení a VIVA Park Cetifikace spása, nebo móda? Baumit Vize Čeho chceme svou činností dosáhnout? Chceme, aby všichni lidé měli zdravé, Chceme, aby všichni lidé měli zdravé,

Více

266,7 69,1. Neobnovitelná primární energie (Vliv provozu budovy na životní prost edí) Celková dodaná energie (Energie na vstupu do budovy)

266,7 69,1. Neobnovitelná primární energie (Vliv provozu budovy na životní prost edí) Celková dodaná energie (Energie na vstupu do budovy) vydaný podle zákona. 46/2 Sb., o hospodaení energií, a vyhlášky. 78/213 Sb., o energetické náronosti budov Ulice, íslo: Pražská, parc.. 234/13 PS, místo: 12, Praha 1 Typ budovy: Bytový dm Plocha obálky

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

Tepelná izolace soklu

Tepelná izolace soklu Tepelná izolace soklu univerzální řešení pro jednovrstvé i vícevrstvé stěny Při návrhu i vlastním provádění detailu soklu dochází často k závažným chybám a to jak u jednovrstvých, tak u vícevrstvých zateplených

Více

Problematika a hrzy pi provádní parozábran v zateplených šikmých stechách a stnách

Problematika a hrzy pi provádní parozábran v zateplených šikmých stechách a stnách Problematika a hrzy pi provádní parozábran v zateplených šikmých stechách a stnách Autor : Jan Rypl, manažer aplikací, rypl@juta.cz, tel.: +420 602 194045, www.juta.cz Pi vytváení zateplených šikmých stech,

Více

Tepelná technika 1D verze TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem

Tepelná technika 1D verze TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE Dle českých technických norem ZÁKLADNÍ ÚDAJE Identifikační údaje o budově Název budovy: Bytový dům čp. 357359 Ulice: V Lázních 358 PSČ: 252 42 Město: Jesenice Stručný

Více

Pedmt úpravy. Vymezení pojm

Pedmt úpravy. Vymezení pojm 372/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 12. íjna 2001, kterou se stanoví pravidla pro rozútování náklad na tepelnou energii na vytápní a náklad na poskytování teplé užitkové vody mezi

Více

O spole nosti OSAM TRADE s.r.o.

O spole nosti OSAM TRADE s.r.o. O spolenosti OSAM TRADE s.r.o. Kontakty OSAM TRADE s.r.o. U Jeslí 619 370 01 eské Budjovice +420 602 428 817 Velkoobchod: +420 728 815 256 Technická podpora: +420 774 774 209 www.osamtrade.cz info@osamtrade.cz

Více

Šíření tepla. Obecnéprincipy

Šíření tepla. Obecnéprincipy Šíření tepla Obecnéprincipy Šíření tepla Obecně: Šíření tepla je výměna tepelné energie v tělese nebo mezi tělesy, která nastává při rozdílu teplot. Těleso s vyšší teplotou má větší tepelnou energii. Šíření

Více

: DI : CZ fax: www:

: DI : CZ fax: www: RETRE s.r.o., Za Mototechnou 1114/4, 155 00 Praha 1 : 6 90 74 70 DI: CZ6907470 004084 74 48 fax: 004084 74 48 e-mail: retre@retre.cz www: www.retre.cz Protipožární skla Izolaní skla Sklenáské práce Prosklené

Více

Pednáška.2. Výpoet tepelného výkonu. Tepelné soustavy a otopné soustavy v budovách (rozdlení)

Pednáška.2. Výpoet tepelného výkonu. Tepelné soustavy a otopné soustavy v budovách (rozdlení) Vytápní Pednáška.2 Výpoet tepelného výkonu Tepelné soustavy a otopné soustavy v budovách (rozdlení) Pesný výpoet tepelných ztrát budov (výpoet tepelného výkonu) SN EN 12 831 Tepelné soustavy v budovách

Více

Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M

Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M V N Ě J Š Í K O N T A K T N Í Z A T E P L OBECNĚ Vnější kontaktní zateplovací systém Primalex zajistí pro Váš dům snížení spotřeby energie na vytápění, případně klimatizaci

Více

THERMO reflexní tepelná izolace podlah

THERMO reflexní tepelná izolace podlah THERMO reflexní tepelná izolace podlah THERMO reflexní tepelná izolace IZOL Splňuje charakteristiky dle ČSN EN 1264 ENERGETICKY EFEKTIVNÍ IZOLAČNÍ KONSTRUKCE PODLAH +++ THERMO REFLEXNÍ tepelná izolace

Více

Termografická diagnostika pláště objektu

Termografická diagnostika pláště objektu Termografická diagnostika pláště objektu Firma AFCITYPLAN s.r.o. Jindřišská 17 Praha 1 Zkušební technik: Ing. Daniel Bubenko Telefon: EMail: +420 739 057 826 daniel.bubenko@afconsult. com Přístroj TESTO

Více

DODÁVÁME ŘEŠENÍ PRO NOVOSTAVBY

DODÁVÁME ŘEŠENÍ PRO NOVOSTAVBY DODÁVÁME ŘEŠENÍ PRO NOVOSTAVBY DODÁVÁME ŘEŠENÍ PRO NOVOSTAVBY Řešení izolačních konstrukcí podlah zohledňují doporučení české a evropské normy ČSN EN 1264 / DIN EN 1264 Izolace nad vytápěnými místnostmi

Více

Termografická diagnostika pláště objektu

Termografická diagnostika pláště objektu Termografická diagnostika pláště objektu Firma AFCITYPLAN s.r.o. Jindřišská 17 Praha 1 Zkušební technik: Ing. Daniel Bubenko Telefon: EMail: +420 739 057 826 daniel.bubenko@afconsult. com Přístroj TESTO

Více

BH059 Tepelná technika budov přednáška č.1 Ing. Danuše Čuprová, CSc., Ing. Sylva Bantová, Ph.D.

BH059 Tepelná technika budov přednáška č.1 Ing. Danuše Čuprová, CSc., Ing. Sylva Bantová, Ph.D. Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Ústav pozemního stavitelství BH059 Tepelná technika budov přednáška č.1 Ing. Danuše Čuprová, CSc., Ing. Sylva Bantová, Ph.D. Průběh zkoušky, literatura Tepelně

Více

Protokol k prkazu energetické náronosti budovy

Protokol k prkazu energetické náronosti budovy Protokol k prkazu energetické náronosti budovy str. 1 / 13 Protokol k prkazu energetické náronosti budovy Úel zpracování prkazu Nová budova Prodej budovy nebo její ásti Budova užívaná orgánem veejné moci

Více

27. asové, kmitotové a kódové dlení (TDM, FDM, CDM). Funkce a poslání úzkopásmových a širokopásmových sítí.

27. asové, kmitotové a kódové dlení (TDM, FDM, CDM). Funkce a poslání úzkopásmových a širokopásmových sítí. Petr Martínek martip2@fel.cvut.cz, ICQ: 303-942-073 27. asové, kmitotové a kódové dlení (TDM, FDM, CDM). Funkce a poslání úzkopásmových a širokopásmových sítí. Multiplexování (sdružování) - jedná se o

Více

Konstrukce K O N S T R U K C E V R S T E V 4/2012

Konstrukce K O N S T R U K C E V R S T E V 4/2012 K O N S T R U K C E V R S T E V 4/2012 Obsah 1 OBVODOVÁ STĚNA 1.1 Izolace minerální vlnou 1.2 Izolace měkkým dřevěným vláknem 1.3 Izolace celulózou 1.4 Izolace EPS 2 VNITŘNÍ STĚNA 2.1 CLT v pohledové jakosti

Více

Prostorové termostaty

Prostorové termostaty 3 002 0 Prostorové termostaty Použitelné bu pouze pro vytápní nebo pouze pro chlazení 2-bodová regulace Spínané naptí AC 24250 V Použití ermostat se používají pro regulaci prostorové teploty v systémech

Více

Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: základní pojmy 3

Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: základní pojmy 3 Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: základní pojmy 3 Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1203_základní_pojmy_3_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony

Více

THERMANO TEPELNĚIZOLAČNÍ PANELY PIR

THERMANO TEPELNĚIZOLAČNÍ PANELY PIR THERMANO TEPELNĚIZOLAČNÍ PANELY PIR VÍC NEŽ ALTERNARIVA PRO MINERÁLNÍ VLNU A POLYSTYREN Thermano je revolucí na trhu s tepelnou izolací. Jeden panel izoluje téměř dvakrát lépe než stejně tlustý polystyren

Více

Název a číslo materiálu VY_32_INOVACE_ICT_FYZIKA_OPTIKA

Název a číslo materiálu VY_32_INOVACE_ICT_FYZIKA_OPTIKA Název a číslo materiálu VY_32_INOVACE_ICT_FYZIKA_OPTIKA OPTIKA ZÁKLADNÍ POJMY Optika a její dělení Světlo jako elektromagnetické vlnění Šíření světla Odraz a lom světla Disperze (rozklad) světla OPTIKA

Více

Řez : SLOVTHERM s.r.o., 93001 Veľké Blahovo 1097, IČO : 46362495 mail: info@slovtherm.sk Roman Ilavský tel +421 903 837 490

Řez : SLOVTHERM s.r.o., 93001 Veľké Blahovo 1097, IČO : 46362495 mail: info@slovtherm.sk Roman Ilavský tel +421 903 837 490 Vážení klienti, touto cestou Vám nabízíme: V posledních 15 letech se cena plynu a elektrické energie pro domácnosti zvyšovala v průměru téměř o 10 % ročně. Náklady na vytápění bytů a rodinných domů tedy

Více

ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2013 SPOLEČENSTVÍ NA STEZCE 489/6 PRAHA 10 TERMOVIZNÍ MĚŘENÍ

ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2013 SPOLEČENSTVÍ NA STEZCE 489/6 PRAHA 10 TERMOVIZNÍ MĚŘENÍ ZPRÁVA ENVIROS, s.r.o. - LEDEN 2013 SPOLEČENSTVÍ NA STEZCE 489/6 PRAHA 10 TERMOVIZNÍ MĚŘENÍ FORMULÁŘ KONTROLY KVALITY Název publikace Referenční číslo Termovizní měření bytového domu Na Stezce ECZ13007

Více

Odbratel PST. Zdroj CZT. Tepelná sí PST SCZT

Odbratel PST. Zdroj CZT. Tepelná sí PST SCZT Pedávací stanice Soustava centralizovaného zásobování teplem (SCZT) soustava tvoená ústedními zdroji tepla (základními a špikovými, tepelnými sítmi, pedávacími stanicemi a vnitním zaízením). Centralizované

Více

TOB v PROTECH spol. s r.o ARCHEKTA-Ing.Mikovčák - Čadca Datum tisku: MŠ Krasno 2015.TOB 0,18 0,18. Upas,20,h = Upas,h =

TOB v PROTECH spol. s r.o ARCHEKTA-Ing.Mikovčák - Čadca Datum tisku: MŠ Krasno 2015.TOB 0,18 0,18. Upas,20,h = Upas,h = Tepelný odpor, teplota rosného bodu a průběh kondenzace. Stavba: MŠ Krasno Místo: Zadavatel: Zpracovatel: Zakázka: Archiv: Projektant: E-mail: Datum: Telefon:..0 Výpočet je proveden dle STN 00:00 SCH -

Více

Hezká fyzika z po íta e

Hezká fyzika z po íta e J. Hubeák: Hezká fyzika z poítae Hezká fyzika z poítae JOSEF HUBEÁK Univerzita Hradec Králové Poíta je univerzální nástroj a studenti, žáci a uitelé jej bžn používají. I když doslouží, je stále zajímavým

Více

F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM

F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Hostivice p.. kat. 1161/57 okres Praha západ investor: Jií a Marie ajovi, Vondroušova 1160/1, Praha 6 F 2.5 OCHRANA PED BLESKEM Vypracoval: ing. Vít Kocourek OBSAH: 1. Pedpoklady

Více

PROFIKRAFT_sortiment Stránka 1

PROFIKRAFT_sortiment Stránka 1 PROFIKRAFT_sortiment Stránka 1 Vrtáky doporuené pro vrtání v souástkách z legované i nelegované oceli, ocelolitiny do pevnosti 900 N/mm 2, šedé, temperované i tvárné litiny, spékané oceli, hliníkové slitiny

Více

10 důvodů proč zateplit

10 důvodů proč zateplit 10 důvodů proč zateplit dům Sdružení EPS ČR Ing. Pavel Zemene, Ph.D. předseda Sdružení 10 důvodů proč zateplit dům 1. Snížení nákladů na vytápění 2. Bezpečná a návratná investice 3. Snížení nákladů na

Více

Jak v R využíváme slunení energii. Doc.Ing. Karel Brož, CSc.

Jak v R využíváme slunení energii. Doc.Ing. Karel Brož, CSc. Jak v R využíváme slunení energii Doc.Ing. Karel Brož, CSc. Dnes tžíme na našem území pouze uhlí a zásoby tohoto fosilního paliva byly vymezeny na následujících 30 rok. Potom budeme nuceni veškerá paliva

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 5. PŘÍČKY I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů

Více

Vnější kontaktně zateplovací systémy Termo + s.r.o. se člení na: Obvyklé složení vnějších kontaktních zateplovacích systémů (ETICS) Oblast použití

Vnější kontaktně zateplovací systémy Termo + s.r.o. se člení na: Obvyklé složení vnějších kontaktních zateplovacích systémů (ETICS) Oblast použití Firma se také zabývá zateplovacími systémy Termo+ se sídlem v Ústí nad Labem která je součástí společnosti TERMO + holding a.s., na stavebním trhu působí od roku 1993 a orientuje se výhradně na dodávky

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

Kontaktní zateplovací systémy z požárního hlediska. Ing. Marek Pokorný ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb

Kontaktní zateplovací systémy z požárního hlediska. Ing. Marek Pokorný ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Kontaktní zateplovací systémy z požárního hlediska Ing. Marek Pokorný ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Úvod KZS Kontaktní Zateplovací Systém ETICS External Thermally Insulating

Více

Baumit Zateplení na zateplení

Baumit Zateplení na zateplení Baumit Zateplení na zateplení Zahřeje dvakrát více zdvojené zateplení systémem Baumit! Další zlepšení tepelné pohody interiéru Vysoká úspora energií v souladu s nejnovějšími předpisy Spolehlivé a trvanlivé

Více

NÍZKOENERGETICKÉ DOMY

NÍZKOENERGETICKÉ DOMY Vážení klienti, nabízíme Vám NÍZKOENERGETICKÉ DOMY NÍZKOENERGETICKÉ DOMY Velmi výhodné nízkoenergetické domy, dostavby, přístavby vše podle dodaného návrhu, který přepracujeme na nízkoenergetický dům Vypracování

Více

NG nová generace stavebního systému

NG nová generace stavebního systému NG nová generace stavebního systému pasivní domy A HELUZ nízkoenergetické domy B energeticky úsporné domy C D E F G cihelné pasivní domy heluz Víte, že společnost HELUZ nabízí Řešení pro stavbu pasivních

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B VÝPLN OTVOR OKNA

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ PS3B VÝPLN OTVOR OKNA VÝPLN OTVOR OKNA Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 20) íjen 2007 VÝPLN OTVOR ( v TOP ) okna denní osvtlení, vtrání vnitních prostor dvee vstup osob, bezpenost, ( denní osvtlení ) vrata vjezd dopravních

Více

INOVATIVNÍ TOPNÉ SYSTÉMY. Síla slunce v každé místnosti...

INOVATIVNÍ TOPNÉ SYSTÉMY. Síla slunce v každé místnosti... INOVATIVNÍ TOPNÉ SYSTÉMY Síla slunce v každé místnosti... INFRAPANELY Xenylla Sundirect Naše topné panely jsou dokonalým a inovativním topným systémem pro vyhřívání vašeho domova. Tento systém vytápění

Více

Architektonické a stavebn technické ešení

Architektonické a stavebn technické ešení F.1.1 Architektonické a stavebn technické ešení F.1.1.1. Technická zpráva a) Úel objektu Budova mateské školky je situována v zastavném území obce v K.Varech na okraji sídlišt Ržový vrch, k.ú. Rybáe, na

Více

Fasádní Tepelně-izolační panely BELAN

Fasádní Tepelně-izolační panely BELAN Teplý, krásný dům! Fasádní Tepelně-izolační panely BELAN www.fasadpanel.eu nevyžaduje spárovací směs izolace - pěnápolyuretan Co je termopanel BELAN? FASÁDNÍ TERMOPANEL BELAN je NOVÝ unikátní výrobek na

Více

SCHEMA OBJEKTU POPIS OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům

SCHEMA OBJEKTU POPIS OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům Klasický rodinný dům pro tři až čtyři obyvatele se sedlovou střechou a obytným podkrovím. Obvodové stěny vystavěny ze škvárobetonových tvárnic tl. 300 mm, šikmá střecha zateplena mezi krokvemi. V rámci

Více

TEPELNĚIZOLAČNÍ DESKY MULTIPOR

TEPELNĚIZOLAČNÍ DESKY MULTIPOR TEPELNĚIZOLAČNÍ DESKY MULTIPOR Kalcium silikátová minerální deska Tvarová stálost Vynikající paropropustnost Nehořlavost Jednoduchá aplikace Venkovní i vnitřní izolace Specifikace Minerální, bezvláknitá

Více

Bytová výstavba cihelnou zděnou technologií vs. KS-QUADRO

Bytová výstavba cihelnou zděnou technologií vs. KS-QUADRO Bytová výstavba cihelnou zděnou technologií vs. KS-QUADRO Systém KS-QUADRO = každý 10. byt navíc zdarma! 3.5.2008 Bytový dům stavěný klasickou zděnou technologií Bytový dům stavěný z vápenopískových bloků

Více