Architektonické a stavebn technické ešení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Architektonické a stavebn technické ešení"

Transkript

1 F.1.1 Architektonické a stavebn technické ešení F Technická zpráva a) Úel objektu Budova mateské školky je situována v zastavném území obce v K.Varech na okraji sídlišt Ržový vrch, k.ú. Rybáe, na p.p.. 973/2, v ulici Krušnohorské 16/740. Budova je ve vlastnictví msta Karlovy Vary a je využívána jako školka a editelství 2. MŠ K. Vary o.p. K budov piléhá pozemek, který slouží jako pobytová zahrada školky. Pozemek, na kterém školka stojí, je rovinný. b) Zásady architektonického, funkního, dispoziního a výtvarného ešení Stav Popis objektu Objekt byl postaven na poátku 70. let 20. století. Jedná se o dva pavilony propojené komunikaním krkem se schodištm. V menším z pavilon je hospodáské zázemí a vedení 2. MŠ, ve druhém, vtším, pobytové prostory dtí. Pvodn zde byly ješt jesle. Pavilony jsou dvoupodlažní, nepodsklepené. Jedná se o typickou typizovanou výstavbu objekt mateských školek a jeslí z období 70. a 80. let 20. století, konstrukní systém je bezprvlakový montovaný skelet MS 69. Obvodové stny tvoí dozdné parapetní ( keramzitbeton) a atikové emeny, plastová okna s dvojitým zasklením a mezi nimi dozdívky po odstranných meziokenních izolaních vložkách. hem prací na vým výplní otvor byly zjištny znané rozmrové odchylky a nepesnosti vzájemné polohy jednotlivých prvk obvodového plášt. Návrh Urbanistické, dispoziní a základní architektonické ešení objektu zstává za- chováno, pouze bude nov provedena finální fasáda ( zateplení ) vetn souvisejících, edevším klempíských, konstrukcí a barevné ešení objektu. Výpln okenních a dveních otvor jsou již provedeny, rovnž byly vyzdívkami nahrazeny meziokenní vložky MIV. Okna jsou z plastových profil s Aluclipem, vn oranžové a smrem do interiéru bílé, dvee z hliníku. Navržené úpravy zohledují souasné tepeln technické normové požadavky na budovy ( SN / 2011) a vycházejí z vypracovaného energetického auditu objektu. c) Kapacity, užitkové a zastavné plochy, orientace, osvtlení Zastavná plocha objektu iní 964 m 2. Provádné úpravy nemají vliv na kapacity objektu.

2 2 d) Technické a konstrukní ešení Veškeré práce a postupy budou provádny v souladu s aktuálními technologickými edpisy výrobc materiál a použitých systém ( systém ETICS). Systémová ešení budou aplikovány jako celek., vetn detail doporuených pro daný systém dodavatelem systému a využitím všech, v dob realizace použitelných profil pro zateplování, které nabízí nebo doporuuje dodavetel zateplovacího systému. Demontáže ed zahájením prací dojde k odstranní klempíských prvk (etapov dle asového postupu prací), bude odstranno stávající oplechování parapet, oplechování atiky, zábradlí na terase pavilonu dtí v II. NP, míží u dveí do skladu a do prádelny a dále provedena demontáž vtracích mížek, odvodního potrubí digestoe kuchyn, osvtlení nad vchody. V závislosti na postupu prací budou peložena zvonková tabla u jednotlivých vchod. V nadzemní ásti budou sejmuta vedení jímajícího zaízení hromosvod, jeho stávající píchytky budou vyjmuty, odstranny a následn nahrazeny píchytkami novými s dostatenou délkou dle píslušné SN. Na jižní fasád bude peloženo stávající vodovodní potrubí ( teplá a studená voda ) pro venkovní altán. Potrubí bude zasekáno do drážky ve fasád tak, aby bylo ve výsledku kompletn zakryté zateplovacím fasádním systémem. Peložení potrubí musí bát provedeno až do úrovn pod terén k ležatému potrubí. Uzavírací ventily, které jsou dnes venku na fasád budou umístny do pilehlého skladu. Délka peložky je 7 bm. Bourání a píprava podkladu stavebních konstrukcí ed hlavním vchodem do objektu budou vybourány dva zdné kvtináe, které již neplní svoji funkci. Podklad pro ETICS musí být vyzrálý, bez prachu, mastnot, výkv, puchý a odlupujících se míst, biotického napadení a aktivních trhlin. Stávající podklad bude oištn vysokotlakým vodním paprskem. Nesoudržné ásti venkovní omítky a kabincového obkladu soklu budou otlueny a nahrazeny novou jádrovou vápenocementovou omítkou. Opravy se pedpokládají u omítek max. z 20 %., u kabincového obkladu do 30 %. Na obvodových svislých konstrukcích pedloženého schodišt na jižní 1 fasád a u zídky u vchodu do tíd v severní 2 fasád bude provedeno otluení zbytk kabincového obložení a reprofilace povrchu konstrukcí jako píprava pro soklovou omítku. Dtto na kvtinái u vchodu. Bude provedena kontrola rovinnosti fasády, požadavek na rovinnost je 10 mm/m u lepených ETICS a 20 mm/m u kotvených ETICS. Pro následné kotvení izolantu je nutno zdokumentovat na fasád pípadné vedení rozvod sítí pod omítkou, tak aby nedošlo k jejich poškození. Budou demontovány ( pro zptnou montáž ) stávající rozebíratelné okapní chodníky o š mm ( 2x 300 mm) a vyíznut asfaltový povrch podél objektu o š = 300 mm.

3 3 Výpln otvor venkovní Výpln otvor jsou nové, stávající, plastové a hliníkové. Fasáda, tepelné izolace Veškeré svislé obvodové konstrukce budou budou zatepleny systémem ETICS. Vnjší kontaktní zateplovací systém, mezinárodn oznaovaný zkratkou ETICS, je stavební výrobek složený z jednotlivých komponent, pesn definovaná sestava, která se kupuje u jednoho dodavatele. Dle zák. 22/1997 Sb. je povinnost umísovat do stavby pouze certifikované výrobky s Prohlášením o shod. V pípad ETICS to znamená, že je to pouze certifikovaná skladba, navíc provedená (instalovaná do stavby) pedepsaným zpsobem za pedepsaných podmínek a proškolenou firmou. ETICS je složený z lepicí hmoty, tepelné izolace, kotevních prvk, základní vrstvy (složené ze strkové hmoty a sklenné síoviny), tenkovrstvé omítky a pípadn fasádní barvy. ETICS bude k podkladu pipevnný lepením nebo mechanicky pomocí kotvicích prvk, pop. pomocí obou zpsob pipevnní. Vrstva tepelné izolace je ímo spojena s vnjším souvrstvím ETICS. Další požadavky jsou kladeny na teplotu podkladu a vzduchu pro aplikaci ETICS, a to je požadován interval +5 až +30 C. ed lepením tepelné izolace je teba zajistit dostatené vyschnutí podkladu. Základním pedpisem pro provádní zateplovacích systém je SN Prová- ní vnjších tepeln izolaních kompozitních systém, vydaná v roce Od je úinná nová SN Vnjší tepeln izolaní kompozitní systémy (ETICS) - Navrhování a použití mechanického upevnní pro spojení s podkladem Pro provádní ETICS je také k dispozici Sborník technických pravidel Cechu pro zateplování budov TP CZB 2007 pro vnjší tepelnizolaní kontaktní systémy (ETICS): TP Tepelntechnický návrh vnjších tepelnizolaních kontaktních systém (ETICS) TP Posouzení spolehlivosti pipevnní vnjších tepelnizolaních kontaktních systém (ETICS) TP Detaily ešení vnjších tepelnizolaních kontaktních systém (ETICS) TP Specifikace a provádní vnjších tepelnizolaních kontaktních systém (ETICS) i stavebních pracích je teba respektovat technologický pedpis výrobce konkrétního ETICS. P o s t u p p r o v á d n í založení Zateplovací systém se založí na zakládací lištu. Jednotlivé díly zakládací lišty se spojují plastovými spojkami. Zakládací lišta bude osazena i v nadpraží nad vchody do budovy. Nad okny bude profil s okapnikou. Izolant XPS, soklový bude založen min 300 mm pod úrove terénu.

4 4 lepení, typy použité izolace Lepicí hmota se na desku tepelné izolace nanáší souvisle po obvod desky v šíce 50 až 80 mm a jako tere velikosti dlan v podélné ose desky, variantn, pi dostatené rovinnosti, celoplošn. Desky tepelné izolace se lepí na vazbu, a to se vzájemným posunutím minimáln 150 mm a bez mezer. ípadné mezery se nesmí vyplovat lepicí hmotou. Úzké mezery v pnovém polystyrenu lze vyplnit nízkoexpanzní polyuretanovou pnou, vtší mezery vtlaením ezu tepelné izolace. Desky tepelné izolace nesmí být kladeny tak, aby spáry mezi deskami tepelné izolace, a už vodorovné nebo svislé, konily v rohu ostní, nadpraží nebo parapetu. Tepelnizolaní desku z plochy fasády klást s pesahem do plochy otvoru o více než tloušku budoucího zateplení ostní a nadpraží. Až teprve takto vzniklý prostor v ostní a nadpraží se doplní tepeln izolaní deskou rozmrov upravenou pro tento detail. Podle této tepelné izolace se zaízne a zabrousí pesahující tepelná izolace z plochy. Kladení izolantu bude provedeno tak, aby konstantní viditelná ást rámu výpln otvoru byla cca 40 mm. Tlouška izolantu ostní pak bude cca mm, materiál, dle použitého izolantu na st. Ve spáe mezi oknem a izolantem bude použit okenní ukonovací profil pro omítky. Typ konkrétn použitého izolantu je popsán ve výkresové dokumentaci. Jedná se o fasádní polystyrén (EPS) tl. 120 mm, kombinovaný z požárních dvodu s minerální vatou tl. 120 mm na spojovacím krku mezi obma pavilony. Vzhledem ke zjištným odchylkám fasády od svislice, je v nkterých místech navržena tl. izolantu až do 170 mm. Soklová ást ( cca 400 mm, min 300 mm nad terén ) bude zateplena nenasákavým polystyrénem (XPS) tl. 100 mm, který bude zapuštn min. 300 mm pod úrove terénu. Podhledy nik u vchod budou zatepleny EPS tl. 50 mm. Mezi potrubím plynové pípojky a izolantem bude ponechána mezera min. 50 mm, která bude dsledn vyplnna vápenocementovou maltou tak, aby bylo zamezeno vytvoení dutiny a pípadné hromadní plynu. kotvení izolace Desky se kotví obvykle po 1 až 3 dnech po nalepení desek, a to v rozích, ve spárách desek a v ploše desek. Minimáln se používá 6 ks kotevních prvk/m2. základní vrstva ed provádním základní vrstvy se osadí ukonovací a rohové prvky a zesilovací ezy sklenné síoviny (diagonáln v rozích otvor, na styku dvou rzných izolan- apod.). Vše se vtlauje do pedem nanesené strkové hmoty. Sklenná síovina v ploše se pak zatlauje do pedem nanesené strky. Sklenná síovina se pokládá s edepsanými pesahy, min. 100 mm. Hladítkem se vložená sklenná síovina zatlauje do strkové hmoty. Obvyklá tlouška základní vrstvy je 2 až 6 mm, optimální tlouška je 3 až 4 mm. Základní vrstva vetn sklenné síoviny musí být petažena es zakládací lištu.

5 konená povrchová úprava 2. MŠ K.Vary, o.p., Krušnohorská 16/ Základní vrstva se ped provádním konené povrchové úpravy penetruje. Konená povrchová úprava bude strukturovaná, zatíraná, silikonová probarvená omítka, zrno 2 mm. Na sokl bude použita soklová omítka typu marmolit. Na rámy okna bude použit zaišovací okenní PVC profil. Základní barevné ešení a lenní fasádní plochy je ešeno v dokumentaci, konkrétní ísla barev urí projektant s paní editelkou MŠ v rámci autorského dozoru pi realizaci stavby podle aktuálního vzorníku zhotovitele. Klempíské práce Nechránné vodorovné plochy, tj. atiky stech obvodové zídky teras, budou nov oplechovány. Oplechování bude mít dostatený pesah za líc zateplené konstrukce ( 30 mm pi šíce oplechování do 500 mm, jinak 50 mm). Nové klempíské prvky jsou navrženy z plechu TiZn tl. 0,7 mm. Klempíské konstrukce se ídí SN Navrhování klempíských konstrukcí. Venkovní hliníkové parapety bílé vetn krytek. Pro stanovení jejich konených roz- je nutné pesné zamení na stavb. Bude provedena úprava ( prodloužení o tl. zateplovacího systému ) plechového potrubí vedoucího od digestoe kuchyn. Zámenické práce Zptná montáž zábradlí terasy II.NP. Nátry Kovové konstrukce: - veškeré zábradlí, míže dvou dvoukídlových dveí - bude oištn stávající vícenásobný nátr a proveden nátr nový 1x základní + 2x vrchní syntetický sytá žlutá - sk elektro nátr dtto barva fasády Venkovní zpevnné plochy Kolem objektu je okapní chodník š = 600 mm z betonové dlažby o rozmrech 300x300 mm. Pro zapuštní izolace XPS pod úrove terénu bude stávající okapní chodník rozebrán a peložen, v míst, kde na nj navazuje betonový žlab budou dlaždice v tsném sousedství objkektu pezány na konenou š chodníku = cca 500 mm. Poškozené dlaždice budou vyazeny. Chybjící dlažba bude doplnna novou, pedpoklad 30 % z její celkové plochy. Veškeré okapní chodníky budou spádovány smrem od budovy!

6 6 ed skladem hraek (fasáda jižní 1) je špatn spádovaná podesta pedloženého venkovního schodišt. Srážková voda se hromadí v rohu podesty u styku s obvodovou zdí terasy a zpsobuje zde defekt na fasád. Bude provedeno peložení a pespádování cca 1 m2 žulové dlažby. Ostatní Ve fasád jižní 1 bude osazen nový vodovodní ventil s protimrazovou ochranou. Budou osazena nová stropní venkovní svtla nad vchody, celkem 5 ks. Svtla budou mít krytí IPE min. 43. Stávající odvodovací trubiky stešního plášt budou prodlouženy úmrn tloušce izolantu a vyvedeny cca 20mm pes líc fasády. Poet je uveden ve výkresech. e) Tepeln technické vlastnosti Stávající obvodové stny z kereamzitbetonového panelu tl. 320 mm. Koeficient prostupu tepla této konstrukce iní U=0,76 W/m 2 K. Návrhová hodnota obvodové stny s tepel. izolantem tl. 120 mm v projektu iní U=0,22 W/m 2 K, takže spluje parametry normou doporuené. Zateplení okenního ostní bude z tepelného izolantu. tl. cca 30 mm, a souasn tak, aby viditelná ást rámu byla 40 mm. f) Zpsob založení Charakter navržených konstrukcí nevyžaduje zakládání. g) Vliv objektu a jeho užívání na životní prostedí, ešení negativních úin- Stavba nemá negativní vliv na životní prostedí. h) Dopravní ešení Bez nových nárok: i) Protiradonová opatení Není pedmtem této dokumentace. j) Dodržení obecných požadavk na výstavbu Pro stavbu byly dodrženy zásady stanovené pro stavby tohoto druhu. k) Závr Práce a postupy musí být provádny podle souasn platných technologických edpis výrobc jednotlivých materiál a systém. Systémová ešení musí být

7 7 uplatována jako celek. Protože se jedná o stavební úpravy stávajícího objektu, mže se skutený stav konstrukcí pi realizaci lišit od projekního pedpokladu. V tomto pípad si projektant vyhrazuje právo na doplnní pvodního ešení dokumentace s pihlédnutím k nov zjištným skutenostem. Veškeré zmny oproti dokumentaci, které mohou nepízniv ovlivnit navržené ešení, budou projednány s projektantem v rámci jeho autorského dozoru. Vypracovala: ing.arch. Helena Ruseva, 03/2013

b e z p e č n o s t n í

b e z p e č n o s t n í P o ž á r n ě b e z p e č n o s t n í ř e š e n í s t a v b y Akce : Stavební úpravy objektu MŠ Sluníčko ul. Školská 104, Janov Stupeň : Dokumentace pro stavební povolení Investor : Město Litvínov Městský

Více

1. Použité podklady a předpisy Podkladem pro zpracování požárně bezpečnostního řešení byla projektová dokumentace, DSP, projektant Sinc s.r.o.

1. Použité podklady a předpisy Podkladem pro zpracování požárně bezpečnostního řešení byla projektová dokumentace, DSP, projektant Sinc s.r.o. 1. Použité podklady a předpisy Podkladem pro zpracování požárně bezpečnostního řešení byla projektová dokumentace, DSP, projektant Sinc s.r.o. Požárně bezpečnostní řešení bylo zpracováno podle požadavků

Více

JIŽNÍ LODŽIE OBJEKTU DDM ULITA BROUMOV. Stupeň: Dokumentace pro provádění stavby a výběr dodavatele

JIŽNÍ LODŽIE OBJEKTU DDM ULITA BROUMOV. Stupeň: Dokumentace pro provádění stavby a výběr dodavatele JIŽNÍ LODŽIE OBJEKTU DDM ULITA BROUMOV Stupeň: Dokumentace pro provádění stavby a výběr dodavatele Investor: DDM ULITA BROUMOV, Komenského 245, 550 01 Broumov Zodpovědný projektant: Ing. Petr Všetečka,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k dokumentaci pro zadání stavby. AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150. k.ú. Sádek p.č.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k dokumentaci pro zadání stavby. AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150. k.ú. Sádek p.č. TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro zadání stavby AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150 k.ú. Sádek p.č. 257 INVESTOR : obec Sádek Sádek 116 572 01 Polička VEDOUCÍ ZAKÁZKY

Více

BUDOVY MŠ U KOUPALIŠTĚ 811 MĚSTO CHODOV

BUDOVY MŠ U KOUPALIŠTĚ 811 MĚSTO CHODOV Abras projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY MŠ U KOUPALIŠTĚ

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení Ing. Jiří Mečíř - Protipožární servis, Radčická 373, Liberec 14, tel. 485122181 IČO 11437456 DIČ CZ500504008 Požárně bezpečnostní řešení Akce: Zateplení a výměna otvorových výplní MŠ Křížany Místo: MŠ

Více

6. Bytové domy I. Bytové domy I. 1/29

6. Bytové domy I. Bytové domy I. 1/29 6. Bytové domy I. 6.1 Charakteristika, výhody, nevýhody 6.2 Odstupové vzdálenosti a tídní BD 6.3 Funkní lenní a prostory bytového domu vstupní prostory domovní komunikace domovní vybavení venkovní doplkové

Více

Výzva k podání nabídky na zateplení bytového domu v České Lípě, Vrchlického č.p. 1886

Výzva k podání nabídky na zateplení bytového domu v České Lípě, Vrchlického č.p. 1886 Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Výzva k podání nabídky na zateplení bytového domu v České

Více

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Herčíkova 2190/1 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název:

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Herčíkova 2190/1 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název: Razítko: Číslo paré: Název: REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Herčíkova 2190/1 Praha 13 NPROSAN s.r.o - Inženýrské a projektové služby - Provádění a sanace staveb Investor: Odpovědný projektant:

Více

F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA zak. č.233/16/2010 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: PD na energetické úspory hasičské zbrojnice Paskov Místo stavby: ul. Místecká, č.p. 513 739 21 Paskov

Více

ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ T E N E T spol. s r. o. ARCHITEKTONICKÝ ATELIÉR Horská 64, 541 01 TRUTNOV ČESKÁ LÍPA stavba na pozemku p. č. 3335/11 v katastrálním území Česká Lípa ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

Více

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří D-1.1.a - TECHNICKÁ ZPRÁVA Pro provedení stavby a) Identifikace stavby Investor stavby: Město Klášterec nad Ohří Místo stavby:

Více

Architektonicko - stavební ešení

Architektonicko - stavební ešení D.1.1 Architektonicko - stavební ešení D.1.1.a Technická zpráva V š e o b e c n a) ú el a stav objektu Areál mate ské školy, budova a pobytová zahrada stojí v zastav ném území v K.Varech Drahovicích v

Více

F.1.1.1. Technická zpráva

F.1.1.1. Technická zpráva F.1.1.1. Technická zpráva 1) Stávající stav: 1.1) Založení objektu V rámci projektu snížení energetické náročnosti budovy nebylo zmapováno založení stavby, lze však předpokládat, že základy tvoří rozšíření

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) v rámci veřejné zakázky ZLEPŠENÍ TEPELNĚ TECHNICKÝCH VLASTNOSTÍ OBVODOVÝCH KONSTRUKCÍ BUDOVY STŘEDNÍ

Více

Technická zpráva. Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP

Technická zpráva. Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP Technická zpráva Akce: Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP 1) Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení a/

Více

RD BELLA STANDARDNÍ PROVEDENÍ

RD BELLA STANDARDNÍ PROVEDENÍ RD BELLA STANDARDNÍ PROVEDENÍ ZÁKLADOVÁ DESKA Uvažovaná svažitost pozemku pro stavbu je max. 1 % Skrývka ornice o síle 10 15 cm a uložení zeminy na pozemku do vzdálenosti 50 m Vyhloubení základových pas

Více

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název:

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název: Razítko: Číslo paré: Název: DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 NPROSAN s.r.o - Inženýrské a projektové služby - Provádění a sanace staveb Investor: Odpovědný projektant:

Více

a) Urbanistické, architektonické a stavebn technické ešení 1. Zhodnocení staveništ Pozemek pedmtné stavby leží na parcele 3225/5 a 3225/6. Leží na okraji msta Moravský Krumlov. Budova je o jednom nadzemním

Více

VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ

VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ v rámci veřejné zakázky ZLEPŠENÍ TEPELNĚ TECHNICKÝCH VLASTNOSTÍ OBVODOVÝCH KONSTRUKCÍ BUDOVY STŘEDNÍ ŠKOLY GASTRONOMIE A SLUŽEB, DVORSKÁ, LIBEREC - ODSTRANĚNÍ

Více

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560 ZODP. PROJEKTANT PROJEKTANT VYPRACOVAL DATUM: ŘÍJEN 2014 ING. JOSEF ŠKODA ING. MICHAL ŠKODA MIROSLAV ŠRŮTEK FORMÁT: 7x A4 STUPEŇ P.D. : DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY KRAJ: KRÁLOVÉHRADECKÝ INVESTOR:

Více

Položkový rozpočet pro rekonstrukci objektu: Poděbradská 558, Praha

Položkový rozpočet pro rekonstrukci objektu: Poděbradská 558, Praha CELKOVÁ REKAPITULACE I.a ZATEPLENÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ - VÝCHODNÍ PRŮČELÍ 462 710,16 I.b ZATEPLENÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ - ZÁPADNÍ PRŮČELÍ 460 926,93 I.c ZATEPLENÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ - SEVERNÍ ŠTÍT 289 265,60

Více

ENERGETICKÉ ÚSPORY MNO LÉKAŘSKÁ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBA A AUTODÍLNY MNO TECHNICKÁ ZPRÁVA MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80, MORAVSKÁ OSTRAVA

ENERGETICKÉ ÚSPORY MNO LÉKAŘSKÁ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBA A AUTODÍLNY MNO TECHNICKÁ ZPRÁVA MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80, MORAVSKÁ OSTRAVA OBJEDNATEL : MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80, MORAVSKÁ OSTRAVA VEDOUCÍ PROJEKTANT ZODP. PROJEKTANT VYPRACOVAL KONTROLOVAL KRAJ: MORAVSKOSLEZSKÝ NÁZEV AKCE: ING. HANA RUMLOVÁ ING. DAVID KANIA

Více

a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby

a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1. Popis realizace stavby a) Požadavky na zpracování dodavatelské dokumentace stavby Pro realizaci stavby si následný zhotovitel zpracuje dodavatelskou dokumentaci na úsekovou

Více

Zateplení objektu Ostrava - Zábřeh

Zateplení objektu Ostrava - Zábřeh autorizace Zpracovatel PBŘ Požární bezpečnost staveb s.r.o., Částkova 97, 326 00 Plzeň tel. 377 444 590, fax 377 457 721, email: pbs@pbs-plzen.cz Zodpovědný projektant Ing. Petr Boháč Projektant PBŘ Bc.

Více

Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz

Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz Zodp. projektant : Ing. Čestmír Kabátník datum : únor 2013 Vypracoval: atelier ASPIRA

Více

Výzva k podání nabídky na zateplení zadního průčelí domu OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Brněnská 2560

Výzva k podání nabídky na zateplení zadního průčelí domu OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Brněnská 2560 Výzva k podání nabídky na zateplení zadního průčelí domu OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Brněnská 2560 Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek uvedených

Více

Č A D A - C O R P O R A T I O N s.r.o.

Č A D A - C O R P O R A T I O N s.r.o. Č A D A - C O R P O R A T I O N s.r.o. Bulharská 24, 669 02 Znojmo, tel./fax 515 223 152, e mail : cadacorp @ volny. cz IČO : 46980881 DIČ : CZ46980881 OR : KOS Brno oddíl C, vložka 8133 ZATEPLENÍ MATEŘSKÉ

Více

Zakázka : Realizátor : TDI Investora : Název ETICS :

Zakázka : Realizátor : TDI Investora : Název ETICS : Kontrolní a zkušební plán pro fázi montáže ETICS výrobce KVK, a.s. Zakázka : Realizátor :.. TDI Investora : Název ETICS : Skladba systému použité materiály : 1, tepelný izolant 2, lepicí hmota 3, Kotvicí

Více

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Ing. Martina Švecová, Revoluční 29, Krnov

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Ing. Martina Švecová, Revoluční 29, Krnov TECHNICKÁ ZPRÁVA A. 1 Identifikační údaje A. 1.1 Údaje o stavbě a) název stavby SPORTOVNÍ KABINY KRÁSNÉ LOUČKY OPRAVY, ÚDRŽBA A MODERNIZACE b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní

Více

A. PRÙVODNÍ ZPRÁVA. Projektant: Ing. Karel Pleyer, Zahradnická 11, Litomìøice ÈKAIT 0400420

A. PRÙVODNÍ ZPRÁVA. Projektant: Ing. Karel Pleyer, Zahradnická 11, Litomìøice ÈKAIT 0400420 Projekèní kanceláø Zahradnická 387/11, 412 01 Litomìøice A. PRÙVODNÍ ZPRÁVA a) Identifikace a základní charakteristika stavby: Stavba: Pøístavba objektu - III.etapa Pokratická è.p. 165, Litomìøice Trvalé

Více

F.1.1. Technická zpráva

F.1.1. Technická zpráva F.1.1. Technická zpráva Název stavby 1. Identifikaní údaje Název stavebního objektu Projektový stupe Investor Zhotovitel stavby : : Únšov kanalizace a OV : SO 01. Kanalizace, stoky A, B : DSP : Obec Únšov

Více

BUDOVY MŠ ZAHRADNÍ 739 MĚSTO CHODOV

BUDOVY MŠ ZAHRADNÍ 739 MĚSTO CHODOV Abras projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY MŠ ZAHRADNÍ 739

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOMENSKÉHO NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOMENSKÉHO NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Projekční kancelář výtisk č.. Ing. Pavel Šedivý Ant. Dvořáka 89 AKCE: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOMENSKÉHO NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU ZATEPLENÍ OBJEKTU A VÝMĚNA OKEN PROJEKTANT: ing. Pavel Šedivý, Ant. Dvořáka 89, INVESTOR:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Specifikace prací a dodávek

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Specifikace prací a dodávek Ing. Jiří Kulhánek autorizovaný inženýr pro pozemní stavby - ČKAIT 0006541 Projektová a stavební kancelář telefon : 325 511 966 Malé Valy 1642/1 602 211 517 Nymburk 288 02 e-mail : kulhanek@jkprojekt.cz

Více

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 STAVBA: Energetické úspory objektu Kulturního domu ve Vítkově OBJEKT: SO-01 REKONSTRUKCE ZDROJE TEPLA D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU D.1.1 D.1.2 ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ

Více

F.1.1 Technická zpráva

F.1.1 Technická zpráva Zakázka číslo: 2010-10888-ZU F.1.1 Technická zpráva PROJEKT SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU Bytový dům Breitcetlova 880/9, Praha 10 Zpracováno v období: září 2010 Zpracoval: Ing. Marie Navrátilová

Více

SOUHRNNÝ LIST STAVBY

SOUHRNNÝ LIST STAVBY SOUHRNNÝ LIST STAVBY Objednavatel: Město Doksy, nám.republiky 193, 472 01 Doksy Zhotovitel: 29016797 Savory Group a.s. CZ29016797 Projektant: Zpracovatel: Náklady z rozpočtů Ostatní náklady ze souhrnného

Více

Projektant části : Ing Jaromír Dostál, Neředínská 9, 779 00 Olomouc IČO 15394115

Projektant části : Ing Jaromír Dostál, Neředínská 9, 779 00 Olomouc IČO 15394115 Zak.číslo : 1647/10 Druh a účel stavby: stavba pro bydlení Akce : " Revitalizace Mateřské školy Blatec č. 68" Místo stavby: Blatec č. 68 Stupeň PD: dokumentace pro ohlášení stavby Projektant části : Ing

Více

ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace. D.1.1 Architektonicko stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA

ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace. D.1.1 Architektonicko stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace Název zakázky: Zateplení sportovní haly, Petřivalského 3 v Přerově Název dokumentace Zodpovědný projektant Ing. Volek Petr D.1.1 Architektonicko

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů stomixtherm alfa a stomixtherm beta

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů stomixtherm alfa a stomixtherm beta Stránka 1 z 7 Tento dokument slouží jako předpis k provádění (montáži) (dále jen ETICS nebo systémy) stomixtherm alfa s tepelnou izolací z pěnového polystyrenu (EPS) a stomixtherm beta s tepelnou izolací

Více

D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č. 499/2006 Sb

D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č. 499/2006 Sb akce: Rodinný dům místo stavby: Svinaře - Halouny, č.par. 810/16 stupeň: PD pro stavební povolení investor: Jaroslav a Irena Svitákovi, Selecká 645, 252 30 Řevnice D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č.

Více

Správce domu plánuje zateplení zadního průčelí + zrušení lodžií části sušáren, včetně souvisejících stavebních prací.

Správce domu plánuje zateplení zadního průčelí + zrušení lodžií části sušáren, včetně souvisejících stavebních prací. Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Šluknovská č.p. 2875-2877. Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek

Více

F1.1 S T A V E B N Í Č Á S T

F1.1 S T A V E B N Í Č Á S T Název Stavby : Stavební úpravy objektu ČP 758, rekonstrukce sociálního zázemí Stupeň projektu : Dokumentace pro realizaci stavby Část projektu Zodpovědný projektant : F1.1 - Stavební část : Ing.Jan Havlíček,

Více

Rodinné domy Olomouc Černovír

Rodinné domy Olomouc Černovír Rodinné domy Olomouc Černovír Rodinné domy č.1-7 jsou řešeny jako nízkoenergetické řadové domy o dvou nadzemních podlažích. Garáže jsou jednopodlažní, u RD č.1-6 s připojením k rodinnému domu, RD č.7 má

Více

D Dokumentace objektů a technických a technologických zařízení

D Dokumentace objektů a technických a technologických zařízení STAVBA: MÍSTO STAVBY : OBJEDNATEL : STAVEBNÍK: Zateplení a výměna výplní otvorů k.ú. Dolní Kralovice, parcela č. 351, 353 a 383 st. Agro Dolní Kralovice s.r.o., Č.p. 16, 257 68 Dolní Kralovice Agro Dolní

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Účel objektu. 2. Charakteristika stavby. Obecní úřad a základní škola praktická

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Účel objektu. 2. Charakteristika stavby. Obecní úřad a základní škola praktická TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Účel objektu Obecní úřad a základní škola praktická 2. Charakteristika stavby Objekt obecního domu a základní školy praktické má tři nadzemní podlaží + podstřešní (půdní) prostor a

Více

Základy jsou chránny ped agresivní spodní vodou použitím síranuvzdorného betonu a zvtšením krytí betonáské výztuže.

Základy jsou chránny ped agresivní spodní vodou použitím síranuvzdorného betonu a zvtšením krytí betonáské výztuže. SO 03 Objekt specializovaných výukových prostor Soubor 01 Architektonicko stavební ást Zemní práce - jsou dodávkou SO 01 - Demolice a píprava staveništ, soubor 02 - Hrubé terénní úpravy. Základové konstrukce

Více

Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4. REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4

Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4. REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4 ; Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4 REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4 D.1.1. ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 01 Zpracovatel: RHM Projekt, spol.

Více

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ Olomouc, epínská 234/82 779 00 Olomouc Tel.: +420 585 706 111 Tel/fax: +420 585 413 064 e-mail: idop@idop.cz www.idop.cz INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST STAVBA: ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT

Více

Technická zpráva. Hořovice zateplení a oprava střechy objektu č.p. 640. Strana1/z6. Kontroloval:

Technická zpráva. Hořovice zateplení a oprava střechy objektu č.p. 640. Strana1/z6. Kontroloval: Jednatel společnosti: Hlavní inženýr projektu : Vypracoval: Ing. Martin Dejdar p. Josef Pánek p. Josef Pánek Držitel certifikátů ISO 9001 a ISO 14 001 Kontroloval: Odběratel / Investor: Město Hořovice,

Více

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST ( 11. stavebnictví, architektura a design interiérů ) RODINNÝ DŮM SLUNEČNICE

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST ( 11. stavebnictví, architektura a design interiérů ) RODINNÝ DŮM SLUNEČNICE STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST ( 11. stavebnictví, architektura a design interiérů ) RODINNÝ DŮM SLUNEČNICE Zpracovatel : Zdeněk Jiříček, Luční 2001, Vsetín, 755 01 Škola : SPŠ stavební, Máchova 628, Valašské

Více

STŘEŠNÍ OKNA NA OBJEKTU č. zak: 02/15. S1- Technická zpráva. Březen 2015 vypracoval: Ing. Pavel Bílek

STŘEŠNÍ OKNA NA OBJEKTU č. zak: 02/15. S1- Technická zpráva. Březen 2015 vypracoval: Ing. Pavel Bílek č. zak: 02/15 č. výkr.: S1 S1- Technická zpráva Březen 2015 vypracoval: Ing. Pavel Bílek Identifikační údaje Údaje o stavbě a) název stavby: Střešní okna na objektu Lázeňská 1268/12, Děčín I. b) místo

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB.

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB. A. Pozemní stavební objekty B. Inženýrské objekty C. Provozní soubory a) Identifikace stavby Název stavby : Kulturní dům Práče,

Více

Vypracoval: Ing. Mojmír Janů v Novém Jičíně dne 17.5.2012 Zak.čís.: 1226/05/12

Vypracoval: Ing. Mojmír Janů v Novém Jičíně dne 17.5.2012 Zak.čís.: 1226/05/12 Projekční kancelář : Ing. Mojmír Janů Školní 562, 742 42 Šenov u Nového Jičína Mobil : 606 905 005 e-mail : j.projekt@seznam.cz POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce : ZŠ Novolíšeňská 10 stavební úpravy, rekonstrukce

Více

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Jana Zrzavého 2880.

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Jana Zrzavého 2880. Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Jana Zrzavého 2880. Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek uvedených

Více

D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 ÚČEL OBJEKTU Zpracovaná projektová dokumentace k žádosti o stavební povolení řeší stavební úpravy stávajícího objektu MŠ v obci Hrabyně - zateplení střešního pláště a fasády,

Více

FHJ. ±0,000 = 394,850 B. p. v. TECHNICKÁ ZPRÁVA. FHJ Building spol.s.r.o. Prosinec 2013 780/13. info@fhj-building.cz. Tel.: building.

FHJ. ±0,000 = 394,850 B. p. v. TECHNICKÁ ZPRÁVA. FHJ Building spol.s.r.o. Prosinec 2013 780/13. info@fhj-building.cz. Tel.: building. FHJ Building spol.s.r.o. 106 00 Tel.: e-mail: 64576183 272 769 786 info@fhj-building.cz ±0,000 = 394,850 B. p. v. FHJ building Investor : Místo stavby : Stavba : Vypracoval : Datum : Prosinec 2013 780/13

Více

www.paulin.cz Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000

www.paulin.cz Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000 Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000 1 POKYNY PRO ÚDRŽBU A UŽÍVÁNÍ 3 1.1 Úvodní ustanovení 3 1.2 Základní pravidla pro kontrolu a údržbu 3 1.3 Opatření pro údržbu

Více

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560 ZODP. PROJEKTANT PROJEKTANT VYPRACOVAL DATUM: PROSINEC 2014 ING. JOSEF ŠKODA ING. MICHAL ŠKODA MIROSLAV ŠRŮTEK FORMÁT: 4 x A4 STUPEŇ P.D. : DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY KRAJ: KRÁLOVÉHRADECKÝ INVESTOR:

Více

ČESKÝ výrobce a dodavatel POLYSTYRENU& SENDVIČOVÝCH PANELŮ IZOLACE

ČESKÝ výrobce a dodavatel POLYSTYRENU& SENDVIČOVÝCH PANELŮ IZOLACE ČESKÝ výrobce a dodavatel POLYSTYRENU& SENDVIČOVÝCH PANELŮ IZOLACE PRODUKTOVÝ KATALOG O společnosti Obsah O společnosti 3 Výroba 4 Polystyren 6 STĚNY STĚNOVÝ POLYSTYREN s grafitem extrudovaný 8 Tabulky

Více

Projektování ETICS, aneb jak lze předejít chybám při provádění a v praxi včetně související problematiky výplní otvorů

Projektování ETICS, aneb jak lze předejít chybám při provádění a v praxi včetně související problematiky výplní otvorů Projektování ETICS, aneb jak lze předejít chybám při provádění a v praxi včetně související problematiky výplní otvorů Ing. Pavel Zeman, zeman@tzus.cz energetický auditor, autorizovaný inženýr, hlavní

Více

CELKOVÁ REKONSTRUKCE AREÁLU ŠKOLICÍHO

CELKOVÁ REKONSTRUKCE AREÁLU ŠKOLICÍHO AID spol. s r.o. Lučany nad Nisou 331 IČ: 25015699 Pošta Josefův Důl 468 44 Zodpovědný projektant: Ing. arch. Igor Dřevíkovský CELKOVÁ REKONSTRUKCE AREÁLU ŠKOLICÍHO CENTRA CELNÍ SPRÁVY JÍLOVIŠTĚ I. ETAPA

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů STX.THERM ALFA, STX.THERM BETA a STX.THERM BETA F

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů STX.THERM ALFA, STX.THERM BETA a STX.THERM BETA F Stránka 1 z 13 Tento dokument slouţí jako předpis k provádění (montáţi) (dále jen ETICS nebo systémy) STX.THERM ALFA s tepelnou izolací z pěnového polystyrenu (EPS), STX.THERM BETA s tepelnou izolací z

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

Standard nízkoenergetické domy

Standard nízkoenergetické domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

SEZNAM VÝPISŮ SKLADEB: 1. SKLADBY PODLAH... 2

SEZNAM VÝPISŮ SKLADEB: 1. SKLADBY PODLAH... 2 SEZNAM VÝPISŮ SKLADEB: 1. SKLADBY PODLAH... 2 P.1 Podlaha zázemí 1.NP, podlahové vytápění... 2 P.2 Podlaha tělocvičny sportovní palubovka (přesná skladba dle dodavatele... 2 P.3 Mezipodesta schodiště,

Více

REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC TECHNICKÁ ZPRÁVA

REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC TECHNICKÁ ZPRÁVA REALIZACE ENERGETICKO-ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ NA OBJEKTU MŠ OBCE HERÁLEC STRANA 1 Ved. projektant: Ing. LEOŠ POHANKA IP IZOLACE POLNÁ, Zodp. projektant: Ing. TOMÁŠ POHANKA Vypracoval: Ing. RADKA MATOUŠKOVÁ

Více

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ. F.1.1.01 Technická zpráva

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ. F.1.1.01 Technická zpráva Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ F.1.1.01 Technická zpráva Technická zpráva, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: AGE project, s.r.o. a) Účel objektu... 3 b) Zásady architektonického,

Více

Investor: Město Žďár nad Sázavou Žižkova 227/1, 591 01 Žďár nad Sázavou

Investor: Město Žďár nad Sázavou Žižkova 227/1, 591 01 Žďár nad Sázavou ZAKÁZKY: 0032011, 022011 DOKUMENTU: 1.1 50 Žižkova 2271, 591 01 Žďár nad Sázavou DATUM: 02 2011 VO01 VSTUPNÍ SETSVA S POSUVNÝMI DVOJKŘÍDLOVÝMI DVEŘMI TŘÍKOMOROVÝ TEPELNĚ IZOLOVANÝ RÁMU 75 MM TĚSNĚNÍM PRO

Více

Výzva k podání nabídky na zateplení štítů bytového domu OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Šluknovská 2875-2877

Výzva k podání nabídky na zateplení štítů bytového domu OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Šluknovská 2875-2877 Výzva k podání nabídky na zateplení štítů bytového domu OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Šluknovská 2875-2877 Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek uvedených

Více

JASNÁ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU

JASNÁ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU 2 JASNÁ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ Seznam příloh: - Technická zpráva - Výkresová část měř. v.č. fa4 Stavební výkresy: Půdorys 2. technického podlaží 1 : 50 A1 10 A4 Půdorys

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro provedení stavby eší VZT pívodní zaízení pro úel výuky student v laboratoi VZT školy SPŠ stavební v Hradci Králové. V projektu se uvažuje s využitím stávající pívodní jednotky

Více

Technické podmínky. Praskliny na fasádě budou lokálně vyspraveny za použití helikální výztuže o průměru D 6 mm.

Technické podmínky. Praskliny na fasádě budou lokálně vyspraveny za použití helikální výztuže o průměru D 6 mm. Technické podmínky. Všeobecné podmínky. Dodávané materiály a výrobky budou splňovat požadavky příslušných platných norem, vyhlášek a hygienických předpisů. Při výstavbě budou použity materiály s ověřeným

Více

Technická zpráva. Bytový dům, nám. Minoritů č.p. 107, 108, 109, Krnov - zateplení objektu

Technická zpráva. Bytový dům, nám. Minoritů č.p. 107, 108, 109, Krnov - zateplení objektu Technická zpráva Identifikace stavebníka : Akce: Investor : Bytový dům, nám. Minoritů č.p. 107, 108, 109, Krnov - zateplení objektu Město Krnov, Hlavní náměstí 96/1, Krnov Projektant: Ing. Vladimír Šarman,

Více

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, Dlouhá ulice čp. 2449-2450

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, Dlouhá ulice čp. 2449-2450 Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, Dlouhá ulice čp. 2449-2450 Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek uvedených

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80 MORAVSKÁ OSTRAVA

TECHNICKÁ ZPRÁVA MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80 MORAVSKÁ OSTRAVA OBJEDNATEL : MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80 MORAVSKÁ OSTRAVA VEDOUCÍ PROJEKTANT ZODP. PROJEKTANT VYPRACOVAL KONTROLOVAL ING. HANA RUMLOVÁ ING. DAVID KANIA JAN ZÁSTĚRA ING. HANA RUMLOVÁ

Více

VÝKAZ VÝMĚR SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU. BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem. Zakázka č.: 2010-01981-Zr. Zpracováno v období: březen 2010

VÝKAZ VÝMĚR SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU. BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem. Zakázka č.: 2010-01981-Zr. Zpracováno v období: březen 2010 Zakázka č.: 2010-01981-Zr VÝKAZ VÝMĚR SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem Zpracováno v období: březen 2010 Zpracoval: Pavel Soukup Zodpovědný projektant: Ing. Luboš

Více

ZASTÁVKY HÁŽOVICE 2012 DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY

ZASTÁVKY HÁŽOVICE 2012 DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY ZASTÁVKY HÁŽOVICE 2012 DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY INVESTOR MĚSTO ROŽNOV P. R., MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 128, ROŽNOV P. R. MÍSTO STAVBY POZEMEK PARC. Č. 4, 829/15, 831/1, K. Ú. ROŽNOV P. R. PROJEKTANT ING.

Více

IKEM STERILIZACE oprava podlahy DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE

IKEM STERILIZACE oprava podlahy DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE IKEM STERILIZACE oprava podlahy DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE Technická zpráva OBSAH: A PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1.1 Identifikační údaje stavby...2 1.2 Údaje o pozemku...3 1.3 Provedené průzkumy a napojení na

Více

POLOŽKOVÝ ROZPOČET SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU. BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem. Zakázka č.: 2010-01981-Zr

POLOŽKOVÝ ROZPOČET SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU. BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem. Zakázka č.: 2010-01981-Zr Zakázka č.: 2010-01981-Zr POLOŽKOVÝ ROZPOČET SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem Zpracováno v období: březen 2010 Zpracoval: Pavel Soukup Zodpovědný projektant:

Více

Technická zpráva Kavárna Crosscafe OC Atrium Hradec Králové

Technická zpráva Kavárna Crosscafe OC Atrium Hradec Králové Technická zpráva Kavárna Crosscafe VZDUCHOTECHNIKA 1. OBSAH 1. OBSAH...2 2. SEZNAM PŘÍLOH...2 3. ÚVOD...2 4. POPIS OBJEKTU...2 5. VÝPOČTOVÉ A NÁVRHOVÉ PODKLADY...3 5.1. Vnější podmínky...3 5.2. Vnitřní

Více

A1.1-1 Technická zpráva

A1.1-1 Technická zpráva A1.1-1 Technická zpráva Identifikační údaje stavby Název stavby: Místo stavby: Břeclav, p.č. st. 4456 Katastrální území: Kraj/okres: Druh stavby: Stavebník: Zhotovitel stavby: Nemocnice Břeclav Rekonstrukce

Více

DEFINICE STANDARTIZACE MATERIÁLŮ

DEFINICE STANDARTIZACE MATERIÁLŮ DEFINICE STANDARTIZACE MATERIÁLŮ ÚSPORY ENERGIÍ ZATEPLENÍ OBECNÍHO ÚŘADU Obec Očihov PROVÁDĚCÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Místo stavby: čp. 7, st.p.č. 54/1 k.ú. Očihov 708917 Investor: Obec Očihov Očihov 7

Více

TABULKA KLEMPÍŘSKÝCH VÝROBKŮ 1

TABULKA KLEMPÍŘSKÝCH VÝROBKŮ 1 TABULKA KLEMPÍŘSKÝCH VÝROBKŮ OBSAH TABULKA KLEMPÍŘSKÝCH VÝROBKŮ 1 OBSAH 1 Klempířské výrobky obecně 2 Klempířské výrobky obecně 2 Technické pokyny 2 Dodavatelská dokumentace 2 Referenční vzorky 3 Závěr

Více

ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY

ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY NA PARC. Č. 1/1 V POŘÍČANECH D. 1. 1. a - T EC H N I C K Á Z PR ÁVA 1 Stavba: zateplení objektu základní školy v Poříčanech hlavní budova školy Místo:

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY POLIKLINIKY LÍŠEŇ na ul. Horníkova 34 v Brně - Líšni PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Investor: Statutární město

Více

1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc

1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc 1 1. ETAPA MODERNIZACE ELEKTROAKUSTIKY v Moravském Divadle Olomouc Datum vypracování : duben 2011 Vypracoval : provozně technický úsek MDO Počet stran : 8 2 O B S A H : 1. Identifikační údaje stavby 2.

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 4B. SKLADBY ŠIKMÝCH STECH vrstvy ; detaily; krytiny

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 4B. SKLADBY ŠIKMÝCH STECH vrstvy ; detaily; krytiny SKLADBY ŠIKMÝCH STECH vrstvy ; detaily; krytiny Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 24) 22.4.2007 Skladby stech Típlášová - s vtráním nad a pod PHI Dvouplášová - s vtráním nad PHI - s vtráním pod

Více

PRVODNÍ ZPRÁVA STAVEBNÍ ÁST Úvod: Pedmtem výkresové dokumentace jsou stavební úpravy 1NP objektu. Jedná se kompletní rekonstrukci vetn dispoziních zmn. Bude vybudováno nové sociální zaízení. Do všech místností

Více

Technická zpráva. ZATEPLENÍ OBJEKTU MŠ a OÚ

Technická zpráva. ZATEPLENÍ OBJEKTU MŠ a OÚ Technická zpráva Všeobecně Název stavby : Místo stavby : ZATEPLENÍ OBJEKTU MŠ a OÚ MŠ Přílepy, Přílepy č.p.4, 769 01 Holešov parcela číslo 25 k.ú. Přílepy Okres : Kroměříž Kraj : Zlínský Investor : Obec

Více

Kontrolní a zkušební plán pro montáž ETICS SAK-Therm

Kontrolní a zkušební plán pro montáž ETICS SAK-Therm Příloha číslo 1 Kontrolní a zkušební plán pro montáž ETICS SAK-Therm Zateplovaný objekt :. Identifikace ETICS :. Konkrétní skladba ETICS : izolant tloušťka :. mm omítka zrnitost :. mm :. ks / 1 m 2 :.

Více

F.1 POZEMNÍ STAVEBNÍ OBJEKTY F 1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

F.1 POZEMNÍ STAVEBNÍ OBJEKTY F 1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA F.1 POZEMNÍ STAVEBNÍ OBJEKTY F.1.1 Architektonické, stavebně technické a konstrukční řešení Akce : F 1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA RODINNÝ DŮM parcela č. 1445/33 v k. ú. Dobříš Vypracoval : Datum : červen 2008

Více

NAŠE KŮLNA, MODERNÍ BYDLENÍ

NAŠE KŮLNA, MODERNÍ BYDLENÍ MODULÁRNÍ DŘEVOSTAVBY NAŠE KŮLNA, MODERNÍ BYDLENÍ KŮLNA Modulární dřevostavba KŮLNA je jedinečný stavební systém, který představuje nejnovější trendy v bydlení. Variabilita systému umožňuje využívat KŮLNU

Více

DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1

DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1 DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1 k zadávacím podmínkám ve smyslu 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Místo veřejné zakázky: Druh řízení: Předmět

Více

KAPACITY, UŽITKOVÉ PLOCHY, OBESTAVĚNÉ PROSTORY, ZASTAVĚNÉ PLOCHY, ORIENTACE, OSVĚTLENÍ A OSLUNĚNÍ

KAPACITY, UŽITKOVÉ PLOCHY, OBESTAVĚNÉ PROSTORY, ZASTAVĚNÉ PLOCHY, ORIENTACE, OSVĚTLENÍ A OSLUNĚNÍ OBSAH 1 A) ÚČEL OBJEKTU 2 B) ZÁSADY ARCHITEKTONICKÉHO, FUNKČNÍHO, DISPOZIČNÍHO A VÝTVARNÉHO ŘEŠENÍ A ŘEŠENÍ VEGETAČNÍCH ÚPRAV OKOLÍ OBJEKTU, VČETNĚ ŘEŠENÍ PŘÍSTUPU A UŽÍVÁNÍ OBJEKTU OSOBAMI S OMEZENOU

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva B. Souhrnná technická zpráva 1) urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení: a) zhodnocení staveniště Staveništěm bude pouze předmětný areál s trojicí objektů stávající základní školy v obci

Více

PETR POPELKA autorizovaný technik v oboru technika prostředí staveb specializace pozemní stavby Člen ČKAIT 0001398 Samechov 68 257 24 Chocerady

PETR POPELKA autorizovaný technik v oboru technika prostředí staveb specializace pozemní stavby Člen ČKAIT 0001398 Samechov 68 257 24 Chocerady PETR POPELKA autorizovaný technik v oboru technika prostředí staveb specializace pozemní stavby Člen ČKAIT 0001398 Samechov 68 257 24 Chocerady V Pardubicích 07/2014 Obec Očihov Očihov 7 439 87 Očihov

Více

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW 0. POPIS A POUŽITÍ VÝROBKU ETICS ENVART izol MW je vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU

STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Místo stavby: Tábor, Zborovská č.p. 2696 Investor: Autor projektu: Městská knihovna Tábor, Jiráskova

Více