Pracovní skupina pro rozvoj cyklistiky v Olomouckém kraji ZAPOJENÍ ČLENŮ PS DO REALIZACE KONCEPCE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pracovní skupina pro rozvoj cyklistiky v Olomouckém kraji ZAPOJENÍ ČLENŮ PS DO REALIZACE KONCEPCE"

Transkript

1 Pracovní skupina pro rozvoj cyklistiky v Olomouckém kraji ZAPOJENÍ ČLENŮ PS DO REALIZACE KONCEPCE AKTIVITY PRO R. 2018

2 Opatření Výstavba a údržba komunikací pro cyklisty Zajištění vazby na obce buď přímo nebo prostřednictví ORP - idea povinného připomínkového místa na všechny záměry cyklistických komunikací na území kraje. Dohodnout se na systému a způsobu předávání informací, aby krajský cyklokoordinátor měl povědomí o výstavbě komunikací pro cyklisty v jednotlivých obcích. (Dnes se tato informace na úroveň kraje nedostane nebo jen nahodile). Postačuje předat situační výkres ve formátu DWG (koordinace s mapovými podklady Cyklostrategie) + technický popis. Krajský cyklokoordinátor porovná záměr s platnou krajskou cyklostrategií. Možné způsoby: os využitím státní správy - stavebních úřadů na úrovni ORP nebo na úrovni pověřených obcí dávat informace o žádostech o ÚR, příp. SP (u spec. stav. úřadů) os využitím oddělení územního plánování na ORP opřímo od jednotlivých obcí ood odboru dopravy KÚOK ozřídit kontakt na cyklokoordinátora, např. cyklokoordinátor@kr-olomoucky.cz nebo přímo na jednu osobu z týmu

3 Opatření Výstavba a údržba komunikací pro cyklisty Zpracování seznamu úseků formou projektového námětu a finančního plánu ve spolupráci s obcemi, aktualizace akčního plánu Koncepce Dle toho, co se krajský cyklokoordinátor dozví v rámci bodu A, zpracuje seznam reálně připravovaných akcí do cyklodopravy na území celého kraje (vznikne zásobník projektů) - struktura dle tabulek Cyklostrategie.

4 Opatření Výstavba a údržba komunikací pro cyklisty Aktualizace mapové a tabulkové části Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji dle nově zpracovaných cyklogenerelů měst (např. se připravuje zpracování v Zábřehu) a jiných koncepčních studií na nižší úrovni: V závislosti na znalostech dle předchozích dvou bodů se bude udržovat i cyklomapa celého kraje v aktuálním stavu. Vhodným podnětem je i vstup do procesu zpracování cyklogenerelů měst. Jakým způsobem?

5 Opatření V rámci zpracování projektových dokumentací, rekonstrukcí krajských komunikacích, prověření, možnosti začlenění cyklistických opatření Spolupráce na posuzování projektů oprav komunikací z pohledu využívání cyklopruhů, cyklopiktokoridorů) a při posuzování PD rekonstrukcí či oprav silnic II. a III. tř. předcházet bariérám cyklistické dopravy. Zde je třeba připomenout nedávné vyjádření ředitele SFDI Zbyňka Hořelici za podpory státního tajemníka Ministerstva dopravy Tomáše Čočka, ale i nám. hejtmana pro dopravu Jana Zahradníčka.* Je třeba, aby byl cyklokoordinátor zařazen jako připomínkové místo k vyjádření ke všem připravovaným projektům SSOK na údržbu, opravy a výstavby silnic II. a III. tř. na území celého Olomouckého kraje, aby je mohl posoudit z hlediska vhodnosti opatření do cyklodopravy.

6 *Odpovědí bylo vyjádření ředitele Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyňka Hořelici na páteční tiskové konferenci (tisková zpráva je k dispozici zde). Jeho vyjádření lze ve stručnosti shrnout následovně: "Krajům dáváme ročně miliardy na silnice II. a III. třídy a jednoznačně podporujeme, aby kraje ve svých projektech rovnou zohlednily i pohyb cyklistů a braly cyklopruhy ve městech jako standardní součást silnice." SFDI chce tímto krokem podpořit návrhy komplexních řešení, které by se dívaly na ulici a veřejný prostor jako celek, kde by se současně řešila automobilová doprava, bezpečnost, průjezd nákladní dopravy, zeleň, parkování, veřejná, pěší a cyklistická doprava. Zelená pro zavádění cyklistických pruhů na průtahy městy je tak jedním z hlavních výstupů nedávného setkání. Jan Zahradníček, který hovořil o významu podobné koncepce z pohledu kraje: Olomoucký kraj podporuje cyklodopravu a cykloturistiku na svém území, základním vodítkem je nám nedávno schválená koncepce podpory cyklodopravy. Podle náměstka Zahradníčka se velký důraz klade na akční plán, který zajistí, že navrhované změny se uvedou do života.

7 Opatření V rámci zpracování projektových dokumentací, rekonstrukcí krajských komunikacích, prověření, možnosti začlenění cyklistických opatření Zajistit přístup k seznamům plánovaných investic (ze strany SSOK a Odboru investic) již ve fázi zadání, příp. zpracování projektových dokumentací. Je třeba vyjasnit, jak se řeší plánování investic do silnic a dosáhnout toho, aby krajský cyklokoordinátor mohl být už u zadání těchto projektů, při výběru projektanta a mohl do zadání též přispívat svými názory a připomínkami. Vznikne tak tabulka akcí na silniční síti, která se týká cyklodopravy (zcela jistě to nebudou všechny).

8

9

10

11 Opatření Zamezení rizika vzniku bariér cyklistické dopravy při novostavbách a rekonstrukcí na státních komunikacích a při realizaci velkých železničních staveb atd. Vstupování do jednání s ŘSD v rámci novostaveb silnic I. tř (obchvaty) a se SŽDC v případě výstavby či rekonstrukce železnic a předcházet bariérám cyklistické dopravy. Začlenit do systému informovanosti krajského cyklokoordinátora také výše uvedené státní organizace - v době přípravy jejich investic s možností zkoordinování těchto staveb se záměry krajské cyklostrategie.

12 Opatření Zamezení rizika vzniku bariér cyklistické dopravy při novostavbách a rekonstrukcí na státních komunikacích a při realizaci velkých železničních staveb atd. Zapojit zástupce těchto organizací do pracovní skupiny Předpokládají se separátní porady s těmito institucemi. Je třeba, aby v pracovní skupině byl za tyto organizace jmenován odborný zástupce, který bude zajišťovat i pravidelnou vazbu na státní organizace.

13 Opatření Využití stávajících cest i pro potřeby cyklistů Iniciativa na zadání právní analýzy - vedení jednání se zainteresovanými organizacemi o možnostech realizace víceúčelových komunikací (cyklostezka + účelová komunikace) podél vodních toků V letošním roce se krajský cyklokoordinátor bude snažit předložit návrh zadání na zpracování výše uvedené analýzy.

14 Opatření Využití stávajících cest i pro potřeby cyklistů Iniciování jednání na MZe ČR ve věci vytvoření dotačního titulu na rekonstrukce a výstavbu polních cest v katastrálních územích, kde neproběhly komplexní pozemkové úpravy, které mohou mít pozitivní vliv na mobilitu občanů mezi obcemi. Je třeba jednat s MZe ČR, kde je ministrem za hnutí ANO shodou okolností Jiří Milek, bývalý generální ředitel společnosti Úsovsko, tedy člověk z Olomouckého kraje. Lze navázat na jednání, která proběhla v této věci již za minulé vlády s ministrem Marianem Jurečkou.

15 Opatření Vypracování studií a projektových dokumentací pro vybrané páteřní dálkové cyklotrasy Spolupráce na zadání zpracování vyhledávacích studií a dalších stupňů projektové dokumentace po dohodě s příslušnými obcemi na Moravské stezce, které budou realizovány Olomouckým krajem a doporučit pořadí realizace. Mělo by se v první fázi jednat o výběr z těchto prioritních úseků (dle přílohy 6 SČ): 06 Horní Lipová - Ramzová - Ostružná, dl. 6,0 km - vyhledávací studie 08 Branná - Hanušovice, dl. 12,1 - podrobná studie 10 Hanušovice - Bohdíkov, dl. 5,1 - podrobná studie 11 Ruda nad Moravou - Bludov, dl. 3,8 - podrobná studie, možná by šlo rovnou zadat pro DUR (po projednání s obcí a Povodím Moravy) 12 Sudkov - Třeština, dl podrobná studie

16 Lokalita - název stavby 06 Horní Lipová - Ramzová - Ostružná Popis Zpracovat vyhledávající studii tohoto úseku - variantní návrh je předložen v mapové příloze, vhodnější se jeví přímé trasování v souběhu se silnicí II/369, které by bylo z hlediska profilu příznivější o cca 100 výškových metrů. Navíc z hlediska dopravního režimu by šlo o stezku pro (chodce a) cyklisty. Po realizaci připravovaného záměru chodníku mezi Ramzovou a Ostružnou, povolit vjezd cyklistů na něj. 08 Branná - Hanušovice Zpracovat podrobnou studii převedení cyklotrasy do údolí řeky Branná v souběhu s železniční tratí Bludov - Jeseník a silnicí II/369 přes Jindřichov a vybudování regulérní cyklistické komunikace. Odstraní se tak vedení přes Vikantice po silnicích III. třídy a navíc se značným výškovým převýšením. Úsek je možné rozčlenit na dva dílčí Branná - Jindřichov a Jindřichov - Hanušovice 10 Hanušovice - Bohdíkov 11 Ruda nad Moravou - Bludov Převedení cyklotrasy do údolí řeky Moravy v souběhu s železniční tratí Bludov - Jeseník a silnicí II/369, vybudování regulérní cyklistické komunikace. Odstraní se tak vedení po silnici II/369. Zpracovat podrobnou studii tohoto úseku. Zrušení trasy přes Bohutín. Cyklotrasa se navrhuje okolo areálu Olšanských papíren, po okraji zastavěného územím Klášterce (nutné zbudovat stezku) s využitím protipovodňové hráze (zkvalitnit povrch - mlat), po které je v současné době vedena CT č Vhodné na část trasy využít KPÚ. Na hrázi je nutné respektovat vodohospodářský účel - přelivové hrany. Krátký souběh s I/11 k železničnímu přejezdu u zastávky Bludov, lázně řešit jako cyklostezku. Dále směrem k Sudkovu využít zpevněnou účelovou komunikaci vybudovanou v rámci komplexních pozemkových úprav. Zpracovat podrobnou studii tohoto úseku, případně přímo DUR 12 Sudkov - Třeština Při přetrasování na Sudkovské hrázi je nutné vybudovat lávku přes Desnou. Dále využít plánované cyklostezky mezi Sudkovem a Postřelmovem a dále směrem na jih prověřit možnost využití a opravy povrchu na stávajících protipovodňových hrázích. Tento záměr nutné zkoordinovat s plány Povodí Moravy. Na základě jednání s Povodím Moravy je možné konstatovat, že idea je reálná. U Nového Dvoru je vhodné využít tzv. Račí hráz. Dále na jih je levobřežní hráz k Leštině považována jako nepotřebná. Její koridor by bylo vhodné využít jako cyklistickou komunikaci. Hráz okolo Leštiny je nejvyššího vodohospodářského stupně, umístění cyklistické komunikace v její koruně prověří Povodí Moravy. Hráz Bohuslavice - Vitošov bude mít po rekonstrukci, kterou zajišťuje Povodí Moravy, povrch z mechanicky zpevněného kameniva. Dílčí úseky zejména na protipovodňových hrázích, které mají vyřešeny majetkoprávní vztahy, je možné zadat přímo ve stupni DUR. Délka (km) 6,0 12,1 5,1 3,8 16

17 Opatření Vypracování studií a projektových dokumentací pro vybrané páteřní dálkové cyklotrasy Spolupráce s projektantem a odborem investic při projekční fázi. Na zahájení této činnosti jsou v rozpočtu odboru investic plánovány finanční prostředky již na tento rok. Zadavatelem tedy bude odbor investic. Tím by měl být tento bod naplněn. Cyklokoordinátor bude svolávat jednání s obcemi a bude prostředníkem mezi všemi dotčenými subjekty.

18 Opatření Postupné značení a přeznačení mezinárodních, dálkových a regionálních tras na území Olomouckého kraje Koordinování značení cyklotras s příslušnými marketingovými koordinátory dané tematické trasy. Připravit smlouvu s vybraným partnerem dané tematické trasy o provádění údržby značení a stanovit systém údržby značených cyklotras na území Olomouckého kraje. - Odd.CR by mělo připravit návrh smlouvy s příslušnými marketingovými koordinátory dálkových a regionálních cyklotras. Dohodnout systém, kdy se dohodne, zda budou požadovány příspěvky od obcí nebo nikoliv, co bude konkrétně hradit Olomoucký kraj, jak se budou výkony kontrolovat, když nebude zapojen KČT. - Je třeba zajistit, aby byl cyklokoordinátor informován o všech aktivitách na Moravské cyklotrase, cyklostezce Bečva a mohl věci koordinovat. Bude nutná úzká spolupráce. Přeznačování na nové úseky musí být v souladu s Cyklostrategií. - Je třeba se zabývat a co nejdříve rozhodnout, kdo bude provádět značení tras Euro Velo, které procházejí územím Olomouckého kraje. Zda-li to bude Olomoucký kraj s využitím vhodného dotačního titulu, nebo se bude čekat na celostátní úroveň. - Rozhodnout jak se naloží se značením Greenways, které v současnosti nikdo neudržuje. Když by mělo být značení zachováno, je třeba na ně udělat projekt. - V obou výše uvedených bodech je třeba jednat s vedením Nadace Partnerství.

19 Opatření Postupné značení a přeznačení mezinárodních, dálkových a regionálních tras na území Olomouckého kraje Průběžná koordinace zpracování projektu značení a případného přeznačení z důvodu přeložení nebo úplného zrušení nevhodných cyklotras a stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci od Silničního správního úřadu. Ještě letos lze vybrat a zadat přeznačení cyklotrasy č.5 (původně Jantarová stezka) v úseku Olomouc - Lipník nad Bečvou.

20 Opatření Postupné značení a přeznačení mezinárodních, dálkových a regionálních tras na území Olomouckého kraje Zajišťovat koordinaci přeznačení cyklotras na nově zbudované úseky cyklostezek. Souvisí to s bodem (krajský koordinátor cykloznačení KČT - Jiří Zapletal - je nutné se s ním dohodnout na způsobu zajišťování této aktivity). Ve všech nových projektech výstavby cyklistických komunikací musí být kapitola cykloznačení.

21 Opatření Podpora realizace doprovodné cyklistické infrastruktury Příprava podkladů pro vyhlášení dotačního titulu - k diskuzi: podpora pro půjčovny, úschovny kol, stojany na kola, cykloboxy a servisní služby pro cyklisty včetně vzniku nabíjecích stanic pro elektrokola. Je třeba se domluvit, zda vyhlásit v rámci stávajícího dotačního titulu Olomouckého kraje do výstavby cyklostezek i výše uvedené položky, a tak podpořit jejich realizaci na území Olomouckého kraje.

22 Opatření Koordinační podpora Monitoring naplňování jednotlivých opatření a spolupráce na jejich realizaci se zainteresovanými odbory a dalšími institucemi. Dalším jeho úkolem je koordinace činností kolem mezinárodních a krajských cyklokoridorů. Pravidelné setkávání s městskými a krajskými cyklokoordinátory. Spolupráce na návrhu zřízení pracovní cykloskupiny, složené z jednotlivých zainteresovaných odborů a dalších institucí. Tato cykloskupina se bude scházet jedenkrát do roka a jejím úkolem bude průběžný monitoring jednotlivých opatření tohoto dokumentu. Jednotliví členové mohou přinášet podněty rovněž průběžně. Do pracovní skupiny budou delegování zástupci z každého ORP, coby vyslanci obcí. Klíčovými aktivitami spolupráce je především pomoc v realizaci cílů: 1.2 Vytvoření podmínek pro koncepční řešení cyklistické dopravy na krajských a státních dopravních stavbách a 2.2 Realizace dálkových páteřních tras na území kraje.

23 Kraj Jméno Instituce Funkce Jihočeský Vlášek Jan Nadace Jihočeské cyklostezky ředitel Jihomoravský FIŠER PAVEL Krajský úřad Jihomoravského kraje Jihomoravský Keprt Jaroslav Krajský úřad Jihomoravského kraje cyklokoordinátor Karlovarský Zukal Milan Krajský úřad Karlovarského kraje Královéhradecký Hučíková Lucie Krajský úřad Královéhradeckého kraje cyklokoordinátorka Liberecký Hornová Eva Krajský úřad Libereckého kraje vedoucí CR Liberecký Moravcová Iveta Krajský úřad Libereckého kraje cyklokoordinátorka Liberecký Horáčková Kateřina Krajský úřad Libereckého kraje oddělení cestovního ruchu Moravskoslezský Krejčí Martin Krajský úřad Moravskoslezského kraje Moravskoslezský Hiltavský Martin Krajský úřad Moravskoslezského kraje referent pro cestovní ruch a projekty martin.hiltavsky@msk.cz Olomoucký Pardubický Beneš Pavel Destinační společnost Východní Čechy p.benes@vychodnicechy.info Pardubický Jetmarová Alexandra Krajský úřad Pardubického kraje oddělení sportu a cestovního ruchu alexandra.jetmarova@pardubickykraj.cz Pardubický Šedová Renata Jednatelka OHGS s.r.o. sedova@ohgs.cz Plzeňský Šnebergerová Ilona Krajský úřad Plzeňského kraje ilona.snebergerova@plzensky-kraj.cz Plzeňský Michalec Petr Krajský úřad Plzeňského kraje referent odd. cestovního ruchu petr.michalec@plzensky-kraj.cz Plzeňský Žáková Radka editorka webu plzenskonakole.cz cykloradka@seznam.cz Praha Švihelová Sylva MHMP Praha, RFD cyklokoordinátorka Sylva.Svihelova@praha.eu Praha Pfeifer Standa TSK Praha TSK, bezmotorová doprava pfeifers@tsk-praha.cz Praha Uzel Petr MC Praha 20 cyklokoordinátor MČ P 20 petr.uzel@seznam.cz Středočeský Klimeš Pavel Krajský úřad Středočeského kraje projektový manažer, odbor dopravy klimes@kr-s.cz Středočeský Jelínek Miloš Koordinátor rozvoje Greenways a Posázavská Jelinek.Milos@seznam.cz Středočeský Marouš Karel Koordinátor rozvoje Labská karel.marous@labskastezka.cz Středočeský Lukeš Jiří Koordinátor rozvoje GW Jizera lukes@greenway-jizera.cz Středočeský Krejčí Jaroslav Předseda SR Toulava krejci.jaroslav@moninec.cz Ústecký Hajšman Pavel Krajský úřad Ústeckého kraje Vedoucí oddělení, odbor regionálního rozvoj hajsman.p@kr-ustecky.cz Ústecký Chmelová Zdenka Krajský úřad Ústeckého kraje cyklokoordinátorka chmelova.z@kr-ustecky.cz Vysočina Stejskal Petr Krajský úřad kraje Vysočina cyklokoordinátor Stejskal.P@kr-vysocina.cz Zlínský Peterka Martin Krajský úřad Zlínského kraje martin.peterka@kr-zlinsky.cz Zlínský Daňková Monika Krajský úřad Zlínského kraje Odbor strategického rozvoje kraje Monika.Dankova@kr-zlinsky.cz

24 Kraj Jméno Instituce Funkce Vladimír Neset??? Město Litovel kontrola, evidence zemedělských podnikatelů Ing. Stanislav Losert Statutární město Olomouc euromanažer, koncepční analytik a koordinátor stanislav.losert@olomouc.eu cyklistické dopravy Mgr. Jiří Janalík Statutární město Přerov územně analytické podklady, cyklokoordinátor města jiri.janalik@prerov.eu Ing. Miroslava Šestáková Město Šternberk vedoucí odboru investic a veřejných zakázek sestakova@sternberk.cz Olomoucký vedoucí oddělení strategického rozvoje, Ing. Lenka Krobotová Město Šumperk strukturální fondy lenka.krobotova@sumperk.cz Ing. Pavel Hodulák Město Uničov zástupce vedoucího odboru investic a regionálního rozvoje phodulak@unicov.cz Město Jeseník Statutární město Prostějov Mgr. Danuše Strnadová Město Hranice manažerka koncepčních projektů danuse.strnadova@mesto-hranice.cz

25 Opatření Průběžná aktualizace a doplňování sítě cyklotras a cyklostezek Průběžné aktualizování sítě cyklotras a cyklostezek na území Olomouckého kraje a stanovování přiměřené finanční dotace z prostředků Olomouckého kraje nebo ze SFDI nebo jiných dotačních titulů. Získávání informací od obcí o jejich aktivitách v oblasti cyklodopravy a jejich koordinování s dalšími partnery jako je SSOK, ŘSD, SŽDC, další obce apod., zejména pro využití zdrojů ze SFEU, SFDI, ITI apod. Motivování starostů obcí a prosazování myšlenky, aby budování cyklostezek brali jako součást základní dopravní obslužnosti obcí (např. v rámci setkávání regionalistů, mikroregionů a konference samospráv). Vytipovávání oblastí na území Olomouckého kraje, kde je vhodné sčítat cyklisty jedoucí za dopravním, či rekreačním účelem.

26 Opatření 3.2.1: Zvyšování informovanosti zainteresovaných subjektů Sledování a vytipovávání k účasti zástupců Olomouckého kraje na vhodných konferencích, seminářích a školeních pořádaných ostatními subjekty v oblasti cyklodopravy, cykloturistiky a terénní cyklistiky za účelem přenosu know-how do Olomouckého kraje. Tato osvětová činnost vč. možnosti vyjet na exkurze do zahraničí je důležitým aspektem měnění povědomí o začleňování vhodných cykloopatření při plánování dopravních staveb na území Olomouckého kraje.

27 Opatření Podpora řešení legislativních otázek na národní úrovni Iniciativa na zadání studie legislativních dopadů pro správce státního majetku jako jsou Státní lesy či Povodí Moravy a Povodí Odry v případě vyznačení cyklotras na jejich komunikacích a vyvodit z toho návrhy na legislativní změny pro příslušné ministerstvo. Iniciativa na zadání odborné právní analýzy zohledňující požadavek zapracovávání do projektů rekonstrukcí krajských komunikací i požadavek na provoz cyklistů za současného řešení bezpečnosti cyklistů a kolizí s MHD.

Harmonogram a předmět spolupráce s jednotlivými členy PS při zajišťování činností krajského cyklokoordinátora na období duben - prosinec 2018

Harmonogram a předmět spolupráce s jednotlivými členy PS při zajišťování činností krajského cyklokoordinátora na období duben - prosinec 2018 Duben 2018 Ing. Petr Smítal IČ: 04296516 Harmonogram a předmět spolupráce s jednotlivými členy PS při zajišťování činností krajského cyklokoordinátora na období duben - prosinec 2018 Opatření 1.1.1 Výstavba

Více

D o h o d a (Memorandum)

D o h o d a (Memorandum) D o h o d a (Memorandum) o vzájemné spolupráci MD, MMR, MŽP, MZ a krajů k naplnění realizace Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR Úvod Vláda České republiky přijala usnesením vlády č. 678 ze

Více

Strategický rámec podpory aktivní mobility:

Strategický rámec podpory aktivní mobility: 1 Pracovní seminář Česko jede příprava na rok 2018 18. 10. 2017, České Budějovice Strategický rámec podpory aktivní mobility: Koncepce rozvoje cyklistiky ve Středočeském kraji na období 2017 2023 (Cyklokoncepce

Více

Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017

Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017 Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2016-2023 Schválena ZJMK na 25. zasedání 18.2.2016 STRUKTURA STRATEGICKÝCH PRIORIT A CÍLŮ Priorita

Více

Co stát a kraje mohou udělat pro novou národní Cyklostrategii 2020? Jan Zahradníček, náměstek hejtmana Olomouckého kraje

Co stát a kraje mohou udělat pro novou národní Cyklostrategii 2020? Jan Zahradníček, náměstek hejtmana Olomouckého kraje Co stát a kraje mohou udělat pro novou národní Cyklostrategii 2020? Jan Zahradníček, náměstek hejtmana Olomouckého kraje Základní cíl je pořád stejný: Zvýšení bezpečnosti cyklistů prostřednictvím budováním

Více

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK 2018 18. 10. 2017 ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 STRATEGICKÝ RÁMEC PODPORY AKTIVNÍ MOBILITY, ZEJMÉNA CYKLISTICKÉ DOPRAVY A CYKLOTURISTIKY. Existence koncepčního dokumentu PROGRAM ROZVOJE

Více

KRAJSKÉ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY BEZPEČNĚJI! (MD, 1.4.2008)

KRAJSKÉ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY BEZPEČNĚJI! (MD, 1.4.2008) KRAJSKÉ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY SEMINÁŘ NSZM : DOPRAVA ŠETRNĚJI A BEZPEČNĚJI! (MD, 1.4.2008) Cyklistická politika jako proces Návrhová a procesníčást st Čtyři i opatřen ení jsou pro rozvoj

Více

Co aktuálně Olomoucký kraj dělá pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky?

Co aktuálně Olomoucký kraj dělá pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky? Co aktuálně Olomoucký kraj dělá pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky? Tým cyklokoordinátory Olomouckého kraje Stanislav Losert, Jaroslav Martinek, Petr Smítal Základní cíl je pořád stejný: Zvýšení

Více

Olomoucký kraj Zajištění činností krajského cyklokoordinátora na období duben prosinec 2018 Závěrečná zpráva

Olomoucký kraj Zajištění činností krajského cyklokoordinátora na období duben prosinec 2018 Závěrečná zpráva Listopad 2018 Ing. Petr Smítal IČO 1202264 Olomoucký kraj Zajištění činností krajského cyklokoordinátora na období duben prosinec 2018 Závěrečná zpráva Objednatel: Olomoucký kraj Adresa: Jeremenkova 40a,

Více

Město Uničov. Soulad s rozvojovými dokumenty

Město Uničov. Soulad s rozvojovými dokumenty Město Soulad s rozvojovými dokumenty Město započalo s budováním cyklostezek a cyklotras již v roce 1990, kdy vznikly cyklostezky v městském parku. Od roku 2003 je budování nových tras prováděno dle plánovaného

Více

Česko jede příprava na rok 2018

Česko jede příprava na rok 2018 Česko jede příprava na rok 2018 18. - 19. 10. 2017, České Budějovice Přesná adresa konání akce: B. Němcové 12/2 (budova ČEVAK), České Budějovice O pracovním semináři Je to už rok, co CzechTourism převzal

Více

Ze zákona o posuzování vlivů na životní prostředí vyplývají rovněž požadavky navazující na vydané stanovisko. Jedná se o tyto tj.

Ze zákona o posuzování vlivů na životní prostředí vyplývají rovněž požadavky navazující na vydané stanovisko. Jedná se o tyto tj. Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji Prohlášení dle 10g odst. 5 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka. v Olomouckém kraji

23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka. v Olomouckém kraji 23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka v Olomouckém kraji 1. Základní informace: Moravská stezka je cyklotrasa II. třídy a má nadregionální význam. Vede v trase Mikulovice Jeseník Hanušovice

Více

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Město Napajedla má 7 500 obyvatel. Je obcí s pověřenou působností pro správní obvod s 15 tisíci obyvateli. Z hlediska dopravního se nachází ve významném nadregionálním

Více

21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA

21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA 1. Základní údaje k celému toku 21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA Délka toku: Bečva 62 km, Rožnovská Bečva 31,5 km, Vsetínská Bečva 49 km) Prameny: Čarták 870 m n. m.

Více

ZÁPIS. z koordinačního jednání ve věci začlenění podpory realizace cyklistické infrastruktury, které proběhlo. dne 27.8.

ZÁPIS. z koordinačního jednání ve věci začlenění podpory realizace cyklistické infrastruktury, které proběhlo. dne 27.8. ZÁPIS z koordinačního jednání ve věci začlenění podpory realizace cyklistické infrastruktury, které proběhlo dne 27.8.2013 v 14:00 v zasedací místnosti na MD Přítomní: Václav Krumphanzl MD, odbor pozemních

Více

Pracovní workshop CYKLISTIKA v Plzeňském kraji. Ing. Jaroslav Martinek Národní cyklokoordinátor Centrum dopravního výzkumu, v.v.i.

Pracovní workshop CYKLISTIKA v Plzeňském kraji. Ing. Jaroslav Martinek Národní cyklokoordinátor Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Pracovní workshop CYKLISTIKA v Plzeňském kraji Ing. Jaroslav Martinek Národní cyklokoordinátor Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Možnosti směřování kraje Každému kraji, který chce podporovat cyklistickou

Více

OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE Bc. Pavel Šoltys, DiS. náměstek hejtmana Olomouckého kraje XI. Konference samospráv Olomouckého kraje 2016 19. dubna 2016 Kotlíkové dotace Snížení emisí z lokálního vytápění

Více

Příloha č Záznam z jednání ve věci spolupráce krajského cyklokoordinátora a SŽDC (místo konání SŽDC, úsek technický, dne

Příloha č Záznam z jednání ve věci spolupráce krajského cyklokoordinátora a SŽDC (místo konání SŽDC, úsek technický, dne Příloha č. 17 - Záznam z jednání ve věci spolupráce krajského cyklokoordinátora a SŽDC (místo konání SŽDC, úsek technický, dne 15. 8. 2018) Přítomni: - za krajského cyklokoordinátora - Ing.Stanislav Losert,

Více

POV Informace o podaných žádostech

POV Informace o podaných žádostech POV 2010 Informace o podaných žádostech Harmonogram POV Schválení podmínek pro vyhlášení programu Radou Olomouckého kraje: 17. 12. 2009. Schválená alokace 40 500 000 Kč. Vyhlášení programu: 20. 12. 2009

Více

Drážní stezky v ČR. Aktivity Nadace Partnerství

Drážní stezky v ČR. Aktivity Nadace Partnerství Drážní stezky v ČR Ing. Luboš Kala Nadace Partnerství Prešov, 6.3.2009 lubos.kala@nap.cz www.nadacepartnerstvi.cz Aktivity Nadace Partnerství Nadace Partnerství pomáhá nevládním organizacím, městům, obcím

Více

17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn

17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn 17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou SURPMO, Ateliér Hradec Králové v roce 2004. Jako

Více

Zelené stezky - Greenways. Iniciativy programu Greenways v ČR

Zelené stezky - Greenways. Iniciativy programu Greenways v ČR Iniciativy programu Greenways v ČR Průhonice 24.9.2009 Juraj Flamik Aktivity Nadace Partnerství Pomáháme nevládním organizacím, obcím, firmám a dalším partnerům v péči o životní prostředí, stimulovat udržitelný

Více

Příprava aktualizace Cyklostrategie ČR po roce 2020 Proces aktualizace, aktuální stav připravenosti - příklad Olomouckého kraje

Příprava aktualizace Cyklostrategie ČR po roce 2020 Proces aktualizace, aktuální stav připravenosti - příklad Olomouckého kraje Příprava aktualizace Cyklostrategie ČR po roce 2020 Proces aktualizace, aktuální stav připravenosti - příklad Olomouckého kraje Jednatel Asociace měst pro cyklisty: Jaroslav Martinek Tým cyklokoordinátorů

Více

FINANCE. 1. Obecné teze. Více: http://www.cyklostrategie.cz/strategie/info-finance/

FINANCE. 1. Obecné teze. Více: http://www.cyklostrategie.cz/strategie/info-finance/ FINANCE Více: http://www.cyklostrategie.cz/strategie/info-finance/ 1. Obecné teze Celková koncepce Dostupné finanční zdroje využít efektivně, využít synergie s dalšími projekty a partnery, využít všech

Více

Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje

Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje Jednání Pracovní skupiny Doprava Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje 26. 10. 2018, Hradec Králové Program jednání PS Doprava 9:00 9:15 Úvod a základní informace 9:15 9:30 Analytické výstupy

Více

Projekty Technické pomoci ROP SM. 14. Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje, , Plumlov

Projekty Technické pomoci ROP SM. 14. Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje, , Plumlov Projekty Technické pomoci ROP SM 14. Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje, 21. 6. 2012, Plumlov Webové stránky projektu www.kr-olomoucky.cz/partnerstvi Projektový tým Ing. Leona Valovičová

Více

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY Město Bzenec 28. 29. května 2015 FOND MIKROPROJEKTŮ Aktivity projektu: 1. Brožura v kroužkové vazbě - Cykloprůvodce Jihomoravským krajem a Trenčínským samosprávným

Více

Studie cyklistické stezky Nový Jičín

Studie cyklistické stezky Nový Jičín Studie cyklistické stezky Nový Jičín Objednatel: Město Nový Jičín Masarykovo nám. 1, 741 01 Nový Jičín IČ: 00298212 Zhotovitel: UDIMO, spol. s r.o. Sokolská tř. 8, 702 00 Ostrava IČ: 44740069 Ostrava,

Více

Návrh Zadání změny č.2

Návrh Zadání změny č.2 Návrh Zadání změny č.2 územního plánu obce LÁZNĚ TOUŠEŇ Pořizovatel: Spolupracující zastupitel: Výkonný pořizovatel: OÚ MĚSTYSE LÁZNĚ TOUŠEŇ Hlavní 56, 250 89 Lázně Toušeň tel. 326 992 302 Ing. František

Více

Prioritní regionální silniční síť seznam úseků

Prioritní regionální silniční síť seznam úseků Prioritní regionální silniční síť seznam úseků Oprávněnými žadateli u projektů z SC 1.1 jsou kraje nebo jimi zřízené organizace. Projekt se může týkat pouze komunikací, které jsou ve vlastnictví příslušného

Více

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Přítomni: Jaroslav Martinek, Jitka Vrtalová, Ivana Popelová (Asociace měst

Více

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji 4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji Základní informace o Labské stezce z Koncepce cyklistické dopravy Královéhradeckého kraje Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou R-PROJEKT

Více

Asociace měst pro cyklisty

Asociace měst pro cyklisty Asociace měst pro cyklisty Jaroslav Martinek O asociaci "Pojďme společně ukázat na fenomén jízdního kola, který se opět stává přirozenou součástí každodenního života. Není to jen o sportu - chytnout řidítka

Více

PŘÍLOHA 6: NÁVRH NA ÚPRAVU DÁLKOVÝCH CYKLOTRAS

PŘÍLOHA 6: NÁVRH NA ÚPRAVU DÁLKOVÝCH CYKLOTRAS PŘÍLOHA : NÁVRH NA ÚPRAVU DÁLKOVÝCH CYKLOTRAS Výstavba dálkových páteřních cyklotras nemusí jen otázkou finanční, ale také otázkou manažerskou spojená s přípravou projektů. Dále analýza ukázala, že v některých

Více

Popis výchozí situace:

Popis výchozí situace: Popis výchozí situace: Město Břeclav leží na jihu Moravy v blízkosti hranic s Rakouskem a Slovenskem. Břeclav je důležitým dopravním železničním, ale také i silničním uzlem s velkou intenzitou místní i

Více

Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI. Ing. Jaroslav Martinek

Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI. Ing. Jaroslav Martinek Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI Ing. Jaroslav Martinek Problémy s přípravou X vlastníků pozemků roztroušených po celém světě pozemkovou úpravou se pozemky mohou

Více

Soulad budování cyklostezek s rozvojovými dokumenty

Soulad budování cyklostezek s rozvojovými dokumenty Soulad budování cyklostezek s rozvojovými dokumenty Město započalo s budováním cyklostezek a cyklotras jiţ v roce 1990, kdy vznikly cyklostezky v městském parku. Od roku 2003 je budování nových tras prováděno

Více

Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období

Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období 007-0 Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje. 9. 05 ROP Střední Morava Regionální operační program regionu soudržnosti

Více

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ)

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) I. ETAPA - CYKLOSTEZKA PODÉL SILNIC II / 277, 278 ČESKÝ DUB VLČETÍN (BÍLÁ) HODKOVICE N. M. INFORMACE O ZÁMĚRU Ing. Jiří Rutkovský ÚNOR 2018 KOORDINÁTOR

Více

50 % 337 km. Stavíme cyklostezky do práce i na výlet. V roce obdržel 15 žádostí o příspěvek na cyklostezky.

50 % 337 km. Stavíme cyklostezky do práce i na výlet. V roce obdržel 15 žádostí o příspěvek na cyklostezky. Stavíme cyklostezky do práce i na výlet 337 km V Olomouckém kraji je 337 km cyklostezek a chráněných komunikací pro cyklisty. nejen dotace z EU Potřebné finance na cyklostezky získávají obce, města, kraje

Více

J. Jedlička*, I. Dostál*, J. Tichý*, J. Karel**, J. Bucek*** * Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. ** ATEM, s.r.o. *** Bucek, s.r.o.

J. Jedlička*, I. Dostál*, J. Tichý*, J. Karel**, J. Bucek*** * Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. ** ATEM, s.r.o. *** Bucek, s.r.o. Ambiciózní akční plán, který řeší ovzduší ve městě J. Jedlička*, I. Dostál*, J. Tichý*, J. Karel**, J. Bucek*** * Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. ** ATEM, s.r.o. *** Bucek, s.r.o. OBSAH 1. Strategie

Více

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno 15.3.2016 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2016-2023 Schválena ZJMK na 25. zasedání 18.2.2016 STRUKTURA STRATEGICKÝCH PRIORIT A CÍLŮ Priorita

Více

ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY

ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY ČÁST CYKLISTICKÁ DOPRAVA OBJEDNAL: MČ Praha 14 Úřad městské části Bratří Venclíků 1073, 198 21, Praha 9 ZPRACOVAL: Ing. Květoslav Syrový Sušická 850/28, 160 00 Praha

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 55 ze dne 19.1.2016 ke spolupráci při rozvoji cyklistické dopravy I. souhlasí s tím, že cyklistická

Více

Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2015-2023

Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2015-2023 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2015-2023 NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Objednatel: Jihomoravský kraj Zpracovatel: Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Červen 2015-1 - Obsah 1

Více

Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008

Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008 Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008 Jakub Smolík, manažer Greenways Praha-Vídeň Co jsou Greenways? Zelené stezky Greenways jsou multifunkční stezky a zelené

Více

Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014

Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014 Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Propojuje státní hranice s Polskem, turistické regiony Jizerské hory, Krkonoše, Český ráj, Střední Čechy (Polabí)

Více

Role a význam aktivního transportu pro zdraví, Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR pro léta 2013-2020

Role a význam aktivního transportu pro zdraví, Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR pro léta 2013-2020 Role a význam aktivního transportu pro zdraví, Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR pro léta 2013-2020 Ing. Jaroslav Martinek, CDV Jaroslav.martinek@cdv.cz +420 602 503 617 www.centralmeetbike.eu

Více

2. Uspořádání trasy. pouze minimální zásahy

2. Uspořádání trasy. pouze minimální zásahy Název akce: Délka trasy: ZADÁVACÍ KARTA CYKLOOPATŘENÍ Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: A 2 (Myslíkova Na Rejdišti) 1,5 km DZ, příp. DSP Datum vyhotovení: 12.12.2010 Zpracování: KCD (cyklo.praha-mesto.cz,

Více

Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji

Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji Páteřní cyklistické trasy Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji NÁRODNÍ CYKLOKONFERENCE Velké Karlovice, 2.6.2011 1 Páteřní cyklistické trasy Obsah prezentace celková koncepce rozvoje páteřních tras

Více

9. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

9. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 9. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 02.05.208 Pořadí jednání č. 68 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 54/8 - úpravy v kapitole 926 06 Dotační fond, odbor dopravy; rozhodnutí o poskytnutí dotací z

Více

Závěrečná cyklokonference Bzenec

Závěrečná cyklokonference Bzenec Závěrečná cyklokonference Bzenec v rámci projektu Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trečianského samosprávného kraja v oblasti cyklistiky Možnosti financování aktivit a projektů v oblasti cyklodopravy

Více

Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji

Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji Objednatel: Olomoucký kraj Adresa: Jeremenkova 40a, Olomouc 779 11 Tel.: (+420) 585 508 111, E-mail: posta@kr-olomoucky.cz www.kr-olomoucky.cz Zpracovatel:

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

Stav projektu Digitální mapa veřejné správy na krajích ke dni

Stav projektu Digitální mapa veřejné správy na krajích ke dni Stav projektu Digitální mapa veřejné správy na krajích ke dni 29. 2. 2016 Stav realizace jednotlivých částí Digitální mapy veřejné správy (dále jen DMVS ) na krajích byl naposledy plošně mapován v říjnu

Více

Novinky v železničním jízdním řádu 2016/2017

Novinky v železničním jízdním řádu 2016/2017 Novinky v železničním jízdním řádu 2016/2017 Stručný přehled - Na trati mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou bude spuštěn nový provozní koncept zahrnující vlaky Nezamyslice Kouty nad Desnou v hodinovém intervalu

Více

22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí)

22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí) 22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí) 1. Základní údaje k celému toku Délka toku: Bečva 62 km, Rožnovská Bečva 31,5 km, Vsetínská

Více

Přehled průběhu pozemních komunikací v jednotlivých krajích ČR

Přehled průběhu pozemních komunikací v jednotlivých krajích ČR Přehled průběhu pozemních komunikací v jednotlivých ích ČR probíhá v ích Plzeňský Ústecký Zlínský Dálnice D1 X X X X X X X Dálnice D11 X X X X Dálnice D2 X Dálnice D3 X X Dálnice D5 X X Dálnice D8 X X

Více

V souvislosti s tímto omezením jsme jako dopravce nuceni přistoupit k zavedení náhradní autobusové dopravy za vlakové spoje:

V souvislosti s tímto omezením jsme jako dopravce nuceni přistoupit k zavedení náhradní autobusové dopravy za vlakové spoje: Váš dopis čj. Ze dne Dle rozdělovníku -zasláno elektronicky- Naše čj. 574/2015-ROC OLC Datum 7. 7. 2015 Vyřizuje Pavel Salvet T: 972 740 524, MT: 725 547 158 E: salvet@gr.cd.cz Informace k výluce Vážená

Více

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Horusice D3 Dálnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Ve III/14713 (původně II/147) 3 Veselí nad Lužnicí 1 60 atice Veselí n. Luž. jih C2c doprovodná komunikace 24 stavba 0309/I Bošilec Ševětín České Budějovice

Více

Strategický plán rozvoje města Třeboň

Strategický plán rozvoje města Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň 2008-2020 Verze 11.9.2008 Příloha č. 1 Shrnutí návrhové části Strana 1 Prioritní osa 1 Třeboň aktivní a komunikující město pro občany Třeboně, Třeboňska

Více

Statutární město Olomouc. Město s dobrou adresou

Statutární město Olomouc. Město s dobrou adresou Statutární město Olomouc Město s dobrou adresou RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D., náměstek primátora 29.4.2015 Asociace měst pro cyklisty, CIVINET Olomouc je zakládajícím členem asociace Olomouc je zakládajícím

Více

4. část - červen až srpen

4. část - červen až srpen Přílohy kroniky 2015 4. část - červen až srpen Krásné Údolí Přílohu vytvořil : Martin Frank ( září 2015 ) 4. část - Strana 1 / celkem stran 28 Loučení s předškoláky (16.6.) Přílohu vytvořil : Martin Frank

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Včetně přehledu čerpání v Královéhradeckém kraji za vybrané výzvy v oblasti Doprava Březen 217 (data k 1.3.) K 1.3.217 bylo v České republice vyhlášeno

Více

1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11

1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11 Obsah str. 1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11 Příloha: Zápisy z jednání, stanoviska 1. ÚVOD 1.1 Údaje o zadání a hlavních

Více

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Tel./fax: 274 816 727 http:// Základní grantový program Podpora aktivit ve prospěch životního prostředí, s důrazem na aktivní

Více

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Obsah: 1. Úvod 2. Stávající situace 3. Návrh opatření 4. Vyhodnocení jednotlivých záměrů 5. Závěr 6. Přílohy ČSOP Studénka únor 2016

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 2014-2020 PO1: Posilování kapacit pro kvalitní výzkum (EFRR) Specifický cíl 1 Zvýšení mezinárodní kvality výzkumu a jeho výsledků Specifický cíl 2 Budování kapacit

Více

Projekty Technické pomoci ROP SM realizované Olomouckým krajem Prostějov

Projekty Technické pomoci ROP SM realizované Olomouckým krajem Prostějov Projekty Technické pomoci ROP SM realizované Olomouckým krajem 13-14. 11. 2014 Prostějov Olomoucký kraj spolupracuje s partnery dlouhodobě Phare (2004 2005, AbCap) SROP 3.3 (2005 2007) ROP SM (2008 2015)

Více

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště Udržitelná doprava Veřejné fórum Uherské Hradiště 20.03.2018 OBSAH A. Veřejná doprava A.1 Dopravní terminál A.2 Nové zastávky (koncepce MHD) B. Cyklistická doprava B.1 Cyklotrasa Mojmír B.2 Cyklostezka

Více

C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA

C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA C. DOPRAVA A TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA Problematiku dopravy v Chebu řeší aktuální Generel dopravy, který detailně popisuje současnou situaci a navrhuje řešení, která mohou napomoci jejímu zlepšení. Zásadním

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ ČERNOŠICE

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ ČERNOŠICE ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ ČERNOŠICE pořizovatel jméno oprávněné úřední osoby funkce oprávněné úřední osoby podpis: Městský úřad Černošice, Úřad územního plánování Ing. Helena Ušiaková

Více

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice Magistrát města Teplice 3. 11. 2016 Vize Plán udržitelné městské mobility určí předpoklady pro budování trvale

Více

Výsledky mapování povodňového nebezpečí a povodňových rizik v Olomouckém kraji Ing. Lukáš Sýkora Pöyry Environment a.s.

Výsledky mapování povodňového nebezpečí a povodňových rizik v Olomouckém kraji Ing. Lukáš Sýkora Pöyry Environment a.s. Výsledky mapování povodňového nebezpečí a povodňových rizik v Olomouckém kraji Ing. Lukáš Sýkora Pöyry Environment a.s. Olomouc, 16.4.2014 Olomoucký kraj 28 úseků 14 agregovaných úseků cca 170 km délky

Více

Tisková zpráva. Dostavba bezpečných úseků na cyklotrase Brno -Vídeň na území ČR I. etapa, projekt 1, projekt 2, projekt 3 ~ 1 ~

Tisková zpráva. Dostavba bezpečných úseků na cyklotrase Brno -Vídeň na území ČR I. etapa, projekt 1, projekt 2, projekt 3 ~ 1 ~ Tisková zpráva Dostavba bezpečných úseků na cyklotrase Brno -Vídeň na území ČR I. etapa, projekt 1, projekt 2, projekt 3 1.1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O INVESTOROVI Dobrovolný svazek obcí Cyklistická stezka Brno

Více

Plán udržitelné městské mobility Ústí nad Labem. HaskoningDHV Czech Republic, spol. s r.o., Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.

Plán udržitelné městské mobility Ústí nad Labem. HaskoningDHV Czech Republic, spol. s r.o., Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Plán udržitelné městské mobility Ústí nad Labem HaskoningDHV Czech Republic, spol. s r.o., Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Dům kultury, Velká Hradební 19, Ústí nad Labem, 16. 4. 2019 Program setkání

Více

Česko jede. Mgr. Radomíra Plíšková Ministerstvo dopravy / CDV. Ing. Jaroslav Martinek národní cyklokoordinátor

Česko jede. Mgr. Radomíra Plíšková Ministerstvo dopravy / CDV. Ing. Jaroslav Martinek národní cyklokoordinátor Česko jede Mgr. Radomíra Plíšková Ministerstvo dopravy / CDV Ing. Jaroslav Martinek národní cyklokoordinátor Obsah Téma 1 - Nové změny legislativy pro cyklistickou dopravu Téma 2 Cyklistické stezky a jejich

Více

Cyklostrategie cíle a opatření

Cyklostrategie cíle a opatření 1 Cyklostrategie cíle a opatření Ing. Jaroslav Martinek, CDV Jaroslav.martinek@cdv.cz +420 602 503 617 www.cyklostrategie.cz 2 AKTUALIZOVANÁ CYKLOSTRATEGIE - NÁSTROJE PRÁVNÍ NÁSTROJE EKONOMICKÉ NÁSTROJE

Více

Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě. Slatina 26.10.2011

Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě. Slatina 26.10.2011 Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě Slatina 26.10.2011 OBSAH PREZENTACE 1. CYKLISTIKA VE STRATEGICKÝCH DOKUMENTECH KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. FINANČNÍ ZDROJE A DOTAČNÍ POLITIKA 3. REKREAČNÍ CYKLISTIKA

Více

Cyklistická doprava v Praze v roce 2006 únor 2007

Cyklistická doprava v Praze v roce 2006 únor 2007 Obsah 1 Rozpočet na rok 2006... 2 1.1 Rozvoj... 2 1.2 Údržba... 2 2 Smrt Jana Bouchala... 2 3 Zadávací karty... 2 4 GIS (geografický informační systém)... 2 5 Rozšíření přepravy kol v metru... 2 6 Rohanský

Více

Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY

Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY Aktualizace Cyklostrategie vychází také ze strategicky nadřazených dokumentům: Aktualizace Dopravní politiky České republiky pro léta 2005-2013 z roku 2011.

Více

Projekty technické pomoci ROP Střední Morava 12. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje

Projekty technické pomoci ROP Střední Morava 12. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Projekty technické pomoci ROP Střední Morava 12. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 29. 4. 2010, Tučín Projekty technické pomoci ROP Střední Morava ROP SM - prioritní osy 4: Technická

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 04.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení záměru předložení žádosti Územní studie veřejné infrastruktury v Písku

Více

U s n e s e n í DR ze dne Usnesení č. 353

U s n e s e n í DR ze dne Usnesení č. 353 U s n e s e n í DR ze dne 7.2.2007 Usnesení č. 353 1. b e r e n a v ě d o m í předloženou Informaci o čerpání příspěvků z rozpočtu SFDI dle 2 písm. g) a h) zákona č. 104/2000 Sb., programy na financování

Více

3. zasedání 13. listopad 2015, Praha

3. zasedání 13. listopad 2015, Praha 3. zasedání 13. listopad 2015, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas Bod programu 10:00 10:15 Úvod, Metodické a koordinační aktivity MMR 10:15 10:45 Reflexe konání Regionálních stálých konferencí

Více

Celkové náklady projektu v území Mikroregionu Podralsko: odborný odhad 117 mil.kč investiční náklady + 2 mil. Kč na projektovou dokumentaci

Celkové náklady projektu v území Mikroregionu Podralsko: odborný odhad 117 mil.kč investiční náklady + 2 mil. Kč na projektovou dokumentaci 15. Cyklistická cesta Ploučnice, aneb Zelená cyklomagistrála Ploučnice 1. Základní informace Celková délka cyklomagistrály: 85km, z toho 50km Podralsko Celkové náklady projektu: odborný odhad 200 mil.

Více

VIZE 25: Asociace měst pro cyklisty, Cyklistická akademie a nová Cyklostrategie 2013

VIZE 25: Asociace měst pro cyklisty, Cyklistická akademie a nová Cyklostrategie 2013 VIZE 25: Asociace měst pro cyklisty, Cyklistická akademie a nová Cyklostrategie 2013 Pardubice, 16. 9. 2013 Jaroslav Martinek Jaroslav Vymazal Projekt Central MeetBike (3CE343P2) je realizován prostřednictvím

Více

Vysokorychlostní tratě v ČR Ing. Tomáš Slavíček

Vysokorychlostní tratě v ČR Ing. Tomáš Slavíček Vysokorychlostní tratě v ČR Ing. Tomáš Slavíček Vysokorychlostní tratě v ČR 1. Historie přípravy VRT 2. Studie proveditelnosti VRT Praha - Brno - Břeclav 80. 90. létal První úvahy v 70. letech První studie

Více

Sdružení SPLAV-IROP-Ekologická a bezpečná doprava I.

Sdružení SPLAV-IROP-Ekologická a bezpečná doprava I. MAS Sdružení SPLAV jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Sdružení SPLAV na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka trasy: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Datum vyhotovení: 5.12.2009 Plzeňská Poštovka (A 33) úsek: Nad Hliníkem Zahradníčkova cca 300 m všechny stupně

Více

OSOBNÍ ÚDAJE. PRACOVNÍ ZKUŠENOSTI Od do 2/2011 - současnost Název a adresa Město Žlutice (Žlutice, Česká republika)

OSOBNÍ ÚDAJE. PRACOVNÍ ZKUŠENOSTI Od do 2/2011 - současnost Název a adresa Město Žlutice (Žlutice, Česká republika) E U R O P E A N C U R R I C U L U M V I T A E F O R M A T OSOBNÍ ÚDAJE Jméno Ondřej Fábera Adresa Rabštejn nad Střelou 11, 331 62 Manětín Telefon 728 215 628 E-mail arebaf.jerdno@centrum.cz Národnost Česká

Více

I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace ze státního rozpočtu

I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace ze státního rozpočtu POSTUP PRO ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ, KTERÉ POSKYTUJÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODLE 52 ZÁKONA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH A ŽÁDAJÍ O POSKYTNUTÍ STÁTNÍ ÚČELOVÉ DOTACE PRO ROK 2007 I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace

Více

Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice

Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice Zelené stezky Greenways Zelené stezky Greenways je asistenční a grantový program Nadace Partnerství. Jeho prostřednictvím nadace poskytuje pomoc a podporu organizacím

Více

PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP

PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP A1 ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY Projekty budou zaměřeny na zvyšování bezpečnosti železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy v území MAS: Rekonstrukce, modernizace a výstavba

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SLAVĚTÍN. za období listopad 2007 leden 2015

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SLAVĚTÍN. za období listopad 2007 leden 2015 1 ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SLAVĚTÍN za období listopad 2007 leden 2015 Zpracoval: Městský úřad Litovel, odbor výstavby Březen 2015 2 Zprávy o uplatňování Územního plánu Slavětín dle 55 odst.

Více

Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb. Článek 1. Úvodní ustanovení

Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb. Článek 1. Úvodní ustanovení Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Statut Rady Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb Článek 1 Úvodní ustanovení Ústav zdravotnických

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘEŠŤOVICE

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘEŠŤOVICE NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘEŠŤOVICE TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel MěÚ Strakonice odbor rozvoje úřad územního plánování Oprávněná úřední osoba pořizovatele Mgr. Robert Flachs Srpen 2017 NÁVRH ZADÁNÍ

Více

Nástroje na podporu obcí dotace MMR o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace

Nástroje na podporu obcí dotace MMR o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace Nástroje na podporu obcí dotace MMR 2018 o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace J. Vlk ORP tel : 731 628 294 vlkjos@mmr.cz květen 2018 Národní programy 2018

Více

ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY

ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY NA ÚZEMÍ STŘEDOČESKÉHO KRAJE Tomáš Drobný 1. ÚVOD Cyklistika a cykloturistika představují v dnešní době rychle se rozvíjející trend a lákají stále větší počty zájemců, ať už

Více