EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru"

Transkript

1 EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a správce projektů 1 ) tedy vyžadují přístup k databázovému systému. Tyto databáze mohou být založeny buď na MS Access 64bit 2 ) nebo na serveru SQL. Protože MS Access 64bit není mezi uživateli rozšířen a není vhodný pro rozsáhlé databáze ani víceuživatelský přístup, doporučujeme převést databáze na server SQL. Instalace EPLAN Electric P8 2.7 EPLAN Electric P8 2.7 je možné stáhnout z webových stránek eplan.cz po přihlášení do EPLAN Support v sekci podpora: Samotná instalace se spustí otevřením souboru setup.exe. V prvním kroku je třeba vybrat, zda instaluji EPLAN Electric P8 jako samostatný program, či jako rozšíření existující instalace EPLAN Platformy 2.7. Již zde je upozornění, že je třeba pro databázi artiklů, slovníku a správu projektů mít nainstalován MS Office 64bit 2 ) nebo SQL server. Následně je třeba souhlasit s podmínkami uvedenými v licenční smlouvě a nastavit cesty, kam se budou ukládat kmenová data a nastavení.

2 Doporučujeme změnit nastavení cest pro uložení kmenových dat, jak je uvedeno na obrázku výše 3 ). Vzniknou tedy tři složky: C:\EPLAN\Data pro systémová kmenová data C:\EPLAN\O_Data pro originální kmenová data EPLAN C:\EPLAN\Settings pro nastavení uživatele, stanice a firmy Identifikátor firmy se použije k vytvoření podadresářů v systémových kmenových datech, neměl by tedy obsahovat žádné speciální znaky. V posledním kroku je třeba zkontrolovat, zda instaluji správnou jazykovou verzi verzi na kterou mám licenci. Výchozí nastavení je přebíráno z jazyka systému v případě používání anglického, slovenského či jiného systému je nutné aktivovat češtinu manuálně.

3 První spuštění EPLAN Electric P8 Při prvním spuštění je třeba být přihlášený jako administrátor, stejně jako při vlastní instalaci. Nejprve je nutné zadat uvolňovací kód (v případě lokální licence) nebo se připojit k licenčnímu serveru (pro případ síťové licence). Uvolňovací kód Vám byl zaslán em či je možné ho vyvolat online a pro připojení k licenčnímu serveru je třeba zadat síťový název serveru, na kterém běží licenční manažer či jeho IP adresu. Při prvním spuštění dochází ke generování adresářové struktury pro systémová kmenová data a k jejich kopírování z dat originálních. Aby toto proběhlo je třeba EPLAN Electric P8 spustit s rozsahem nabídky Experti.

4 SQL server SQL je databázový server nutný pro uložení databází artiklů, překladového slovníku a pro správu projektů. Tento databázový server může být nainstalován na firemním serveru a přistupovat k němu po síti či lokálně na každé pracovní stanici, kde bude EPLAN používán. Lokální instalace serveru SQL Pro běh databází, nutných k chodu EPLAN Electric P8, stačí MS SQL Server Express, který je zdarma dostupný ke stažení. Je doporučené instalovat verzi MS SQL Server Pro instalaci SQL serveru na síťový server prosím kontaktujte vašeho správce sítě. Stažení MS SQL Serveru 2014 Express můžete využít následující odkaz: Nejprve zvolte jazyk instalace a následně verzi ExpressAdv 64BIT\SQLEXPRADV_x64_ENU.exe. Po stažení je třeba rozbalit instalační soubory do adresáře a spustit setup.exe. Dojde ke spuštění SQL Server Instalačního centra, kde je třeba zvolit, zda instaluju server nový, či aktualizuji již instalovaný. Pokud jste doposud neměli SQL server na počítači instalován, zvolte New SQL Server stand-alone installation.

5 Poté je třeba souhlasit s licenčními podmínkami a vyčkat, až doběhne kontrola dostupnosti případných aktualizací a kompatibility se systémem. V dalším kroku je možnost zvolit komponenty, které se mají nainstalovat. Výchozí nastavení (na obrázku) je pro použití pro databáze EPLAN správné. V dalším kroku je třeba zvolit název instance tedy název SQL serveru. Poté jeho nastavení, které může zůstat výchozí.

6 Poslední krok v nastavení instalace je volba zabezpečení. Zde nastavíte Mixed Mode a zadáte heslo, kterým se budete přihlašovat přes SQL Management Studio do správy SQL serveru (uživatel: sa ). ;

7 Nakonec je třeba vyčkat dokončení instalace a potvrzení, že vše proběhlo správně.

8 Nastavení databází v EPLAN Electric P8 Jak bylo zmíněno, na SQL je třeba nastavit tři samostatné databáze databázi artiklů, překladový slovník 1 ) a databázi projektů 1 ). Všechny tři databáze se zakládají přímo prostřednictvím EPLAN Electric P8, který je na SQL serveru založí a nastaví. Databáze artiklů Databázi artiklů je možné nastavit ve správě artiklů (menu Obslužné programy Artikly Správa). Výchozí nastavení je na databázi ESS_part001.mdb, tedy databázi MS Access. Pokud nemáte 64bit MS Office otevře se chybové hlášení, že databázi není možné otevřít. Po potvrzení OK se otevře prázdná správce artiklů a zde z menu Extra Nastavení otevřete dialog nastavení artiklů. Zde zvolte Server SQL a stiskněte tlačítko nový. Do pole Server je třeba uvést cestu, kde je nainstalován ve formátu NAZEV_POCITACE\NAZEV_SERVERU. Jako název databáze můžete zvolit libovolný řetězec malých a velkých písmen, čísel a podtržítko. Přihlášení je třeba nastavit takové, jaké jste zvolili během instalace serveru SQL. Nyní dojde k vytvoření nové, prázdné artiklové databáze. Import dat Nově založená databáze na serveru SQL je prázdná a je třeba do ní nahrát data artiklů. Pokud přecházíte ze starší verze EPLAN Electric P8, mohu z její databáze exportovat data a ty nahrát sem. Toto je možné z dialogového okna vyvolaného v původní instalaci EPLAN Electric P8 ze správce artiklů pomocí menu Extra Exportovat. Doporučujeme vytvořit soubor formátu výměny EPLAN Data Portal (bude obsahovat i makra artiklů pro případný přenos na jiný počítač) nebo XML.

9 Import artiklů do nové databáze, založené na serveru SQL pak proveďte opět ze správce artiklů pomocí menu Extra Importovat. Pokud nemáte stávající databázi artiklů, je možné nahrát soubor parts.xml uložený v systémových kmenových datech (C:\EPLAN\Data\Artikl\NAZEV_FIRMY). Ten obsahuje vzorové artikly, shodné s výchozí databází dodanou s instalací EPLAN.

10 Překladový slovník 1 ) Překladový modul používá slovník uložený také jako databázi, i zde je tedy nutné založit nový slovník na serveru SQL. V menu Obslužné programy Překlad vyberte položku Zpracovat slovník. Zde na záložce Správa nastavte možnost Server SQL a stiskněte tlačítko Nový. Do pole Server je opět třeba uvést cestu, kde je nainstalován ve formátu NAZEV_POCITACE\NAZEV_SERVERU. Jako název databáze můžete zvolit libovolný řetězec malých a velkých písmen, čísel a podtržítko. Přihlášení je třeba nastavit takové, jaké jste zvolili během instalace serveru SQL. Nyní dojde k vytvoření nového, prázdného překladového slovníku. Import dat Nově založená databáze na serveru SQL je opět prázdná a je třeba do ní nahrát jednotlivá slova a fráze. Pokud přecházíte ze starší verze EPLAN Electric P8, mohu z její databáze exportovat data a ty nahrát sem. Toto je možné z dialogového okna Zpracovat slovník vyvolaného v původní instalaci EPLAN Electric P8. Zde zvolte v menu Extra Export. Jako výstupní formát doporučujeme XML soubor (*.etd). Tento soubor *.etd je následně možné importovat do nové databáze v EPLAN Electric P8 2.7 založené na serveru SQL. To proveďte v menu Extra Import v dialogovém okně Zpracovat slovník. Pokud nemáte stávající překladový slovník, je možné nahrát soubory translate.etd a TranslateReports.etd uložené v systémových kmenových datech (C:\EPLAN\Data\Překlad\NAZEV_FIRMY). Ten obsahuje fráze shodné s výchozím slovníkem dodaným s instalací EPLAN Electric P8. Správa projektů 1 ) Poslední databáze, kterou EPLAN využívá je databáze projektů pro jejich správu. Tato se na SQL server nastavuje v menu Možnosti Nastavení a zde ve stromové struktuře pod Firma Správa Databáze správy projektů. Zde opět vyberte možnost Server SQL a klikněte na tlačítko nový.

11 Do pole Server je opět třeba uvést cestu, kde je nainstalován ve formátu NAZEV_POCITACE\NAZEV_SERVERU. Jako název databáze projektů můžete zvolit libovolný řetězec malých a velkých písmen, čísel a podtržítko. Přihlášení je opět třeba nastavit takové, jaké jste zvolili během instalace serveru SQL. Nyní dojde k vytvoření nové, prázdné databáze projektů. K jejímu naplnění dojde automaticky při otevření Správce projektů (menu Projekt Správa). Zvolte Ano a projekty se načtou na základě adresářové struktury. 1 ) Nemusí být dostupné pro všechny licence 2 ) Není nutné instalovat plnou verzi MS Access, stačí MS Office 64bit + MS Access Runtime 64bit 3 ) Platí pro nové instalace. Pokud již máte EPLAN ve starší verzi je možné využít existující adresáře s kmenovými daty a nastavením.

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

Instalace MS SQL Serveru 2012

Instalace MS SQL Serveru 2012 Instalace MS SQL Serveru 2012 v bezplatné verzi Express Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce produktu MS SQL - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže

Více

[Zadejte název společnosti.] Instalace. SOFTWARE 5P pro správu bytového fondu 2010. Oldřich Florian

[Zadejte název společnosti.] Instalace. SOFTWARE 5P pro správu bytového fondu 2010. Oldřich Florian [Zadejte název společnosti.] Instalace SOFTWARE 5P pro správu bytového fondu 2010 Oldřich Florian 2010 Instalace Stránka 1 z 11 Obsah Instalace Runtime Access 2010... 2 Instalace klienta (programu)...

Více

!! UPOZORNĚNÍ!! Po nainstalování programu nezapomeňte instalovat Sestavy a Aktualizaci!! Pokyny k instalaci

!! UPOZORNĚNÍ!! Po nainstalování programu nezapomeňte instalovat Sestavy a Aktualizaci!! Pokyny k instalaci S B N - Start Správa bytů a nemovitostí Pokyny k instalaci!! UPOZORNĚNÍ!! Po nainstalování programu nezapomeňte instalovat Sestavy a Aktualizaci!! VYDAS software s.r.o. Zámostí 16 338 08 Zbiroh tel: 724

Více

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V DLS V v1.2 Nové funkce Nahrazuje SW DLS IV stáhne se sám přes DLS IV Updater, nebo ho lze nainstalovat ručně Existuje DLS V pro instalační firmy a DLS V SA pro uživatele Databáze místo MS SQL serveru se

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

SOFTWARE 5P. Instalace. SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010. Oldřich Florian

SOFTWARE 5P. Instalace. SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010. Oldřich Florian SOFTWARE 5P Instalace SOFTWARE 5P pro advokátní praxi 2010 Oldřich Florian 2010 Instalace Stránka 1 z 16 Obsah Instalace Runtime Access 2010... 2 Instalace klienta (programu)... 3 Instalace databáze...

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Import dat artiklů a maker do Eplan Electric P8

Import dat artiklů a maker do Eplan Electric P8 Import dat artiklů a maker do Eplan Electric P8 EPLAN ENGINEERING CZ, s.r.o., IČ: 28886381, DIČ: CZ28886381 UniCredit Bank Liberec, číslo účtu: 2104167293/2700, SWIFT/BIC: BACXCZPP, IBAN: CZ3027000000002104167293

Více

Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP

Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP Základní informace pro zprovoznění Aktovky Dozory IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 15. 6. 2015, verze 1.00 Základní informace

Více

Doporučený návod na síťovou instalaci programu Aconto SQL 11.5

Doporučený návod na síťovou instalaci programu Aconto SQL 11.5 Doporučený návod na síťovou instalaci programu Aconto SQL 11.5 Instalace programu Aconto sestává z instalace databázového SQL serveru a samotného ekonomického systému Aconto. Instalace se otevře spuštěním

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Návod k instalaci S O L U T I O N S

Návod k instalaci S O L U T I O N S Návod k instalaci SOLUTIONS Návod k instalaci Hasičská 53 700 30 Ostrava-Hrabůvka www.techis.eu www.elvac.eu +420 597 407 507 Obchod: +420 597 407 511 obchod@techis.eu Podpora: +420 597 407 507 support@techis.eu

Více

Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort

Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort Průvodce převodem dat z programu Medicus 2 do programu Medicus Komfort 1. O převodu V tomto průvodci vás krok za krokem seznámíme s postupem, jak převést data ze stávajícího programu Medicus 2 (dále jen

Více

Instalační Příručka. Verze 10

Instalační Příručka. Verze 10 Instalační Příručka Verze 10 Vytvořeno 30. listopadu 2009 Obsah Instalační příručka 1 Předpoklady... 1 Spuštění instalačního průvodce... 2 Uvítací okno... 4 Licenční ujednání... 5 Údaje o vás... 6 Instalace

Více

Demoprojekt Damocles 2404

Demoprojekt Damocles 2404 Vizualizační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI Demoprojekt Damocles 2404 (časově omezený demoprojekt pro zařízení Damocles 2404 společnosti HW group s.r.o.) Verze systému: 3.7.1.9 Poslední revize dokumentu:

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy Pohoda idoklad/money Helios Orange 1. Úvod Z pohledu firemních dat můžete ekasu používat dvojím způsobem: - Samostatná ekasa v tomto případě jsou veškeré

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Modul Outlook2Money. www.money.cz

Modul Outlook2Money. www.money.cz Modul Outlook2Money www.money.cz 2 Money S5 Outlook2Money Základní popis modulu Modul O2M (Outlook2Money) umožňuje uživatelům evidovat v Money e-mailovou komunikaci vedenou v MS Outlook 2010 ve formě přijatých

Více

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - export (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 8 JAZZ pro Účetní export (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - export (SQL/E1) pro Windows

Více

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS:

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: 1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: Ověřte prosím následující nastavení (tento postup se může nepatrně lišit podle operačního systému Vašeho pc). Pro lepší viditelnost

Více

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit)

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Pokud máte ještě nainstalovaný MS SQL server Express 2005, odinstalujte jej, předtím nezapomeňte zálohovat databázi. Kromě Windows 7 je instalace určena také

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator Instalační a uživatelská příručka 2004 2016,TECH FASS s.r.o., Věštínská

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 Jak začít...2 2 Instalace Prerequisities 15...3 3 Instalace CAD...3 4 Informace o ochranných klíčích...4 5 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 Instalace Prerequisities...5

Více

Obsah. 1. Instalace... 2

Obsah. 1. Instalace... 2 NÁVOD K INSTALACI MULTIMEDIÁLNÍCH MATERIÁLŮ A PROGRAMU MEDIA CREATOR verze 1.4 aktualizovaná ke dni 10. 9. 2012 Obsah 1. Instalace... 2 1.1. Před spuštěním instalace... 2 1.2. Spuštění instalace... 2 1.3.

Více

Postup instalace služby ČSOB BusinessBanking 24 pro Oracle

Postup instalace služby ČSOB BusinessBanking 24 pro Oracle Postup instalace služby ČSOB BusinessBanking 24 pro Oracle Obsah 1. Nová instalace... 2 1.1. Server... 2 1.2. Klientská stanice... 2 1.3. Příklad instalace klientské části Oracle 9.2... 4 2. Přechod z

Více

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD www.aktion.cz Obsah: Kompletní instalace (serverová část) str. 03 Aktivace produktu první spuštění str. 10 Instalace Windows klienta na jiný počítač v síti

Více

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor IceWarp Outlook konektor 4 umožňuje synchronizovat informace mezi IceWarp serverem a klientskou aplikací Outlook. Konektor přináší: Vysokou stabilitu a nízké

Více

Obsah. KELOC CS, s.r.o... v ý v o j a p r o d e j e k o n o m i c k é h o s o f t w a re

Obsah. KELOC CS, s.r.o... v ý v o j a p r o d e j e k o n o m i c k é h o s o f t w a re Obsah Nastavení TCP/IP na PC na serveru... 2 Nastavení brány firewall na serveru... 3 Nastavení služby SQL Server Browser na serveru... 5 Nastavení ODBC na klientské stanici... 6 Místní a jazykové nastavení

Více

Instalace síťové CLS licence

Instalace síťové CLS licence Instalace síťové CLS licence Jako tomu bylo u předchozích verzí, poskytuje SURFCAM nadále možnost síťového licencování pro ty uživatele, kteří vlastní plovoucí licence systému SURFCAM. Metoda síťových

Více

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Podporované OS Windows: Windows 7, Windows 7 Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012,

Více

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu 1. Tento návod se soustředí na instalaci na terminálová server a Citrix, ale je použitelný pro jakoukoli instalaci,

Více

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008.

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Systémové požadavky Operační systém Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.x, doporučujeme ale Microsoft Internet Explorer

Více

Instalace MS SQL Server Express a MS SQL Server Management Express

Instalace MS SQL Server Express a MS SQL Server Management Express Instalace MS SQL Server Express a MS SQL Server Management Express Následující kroky popisují instalaci SQL serveru 2005 Express. Důležitá nastavení jsou popsána u jednotlivých obrázků. Jednotlivé kroky

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

Importy a exporty KLIENTSKÝ DOPLNĚK PRO PODPORU IMPORTŮ VERZE 3.2.0

Importy a exporty KLIENTSKÝ DOPLNĚK PRO PODPORU IMPORTŮ VERZE 3.2.0 Importy a exporty KLIENTSKÝ DOPLNĚK PRO PODPORU IMPORTŮ VERZE 3.2.0 Obsah 1. ÚVOD... 3 2. IMPORTY Z EXCELU A TEXTU... 3 2.1 INSTALACE A KONFIGURACE IMPORT... 3 2.1.1 Předpoklad instalace pro import z XLS...

Více

Instalace programu OZO. z www stránek či odkazu z u

Instalace programu OZO. z www stránek či odkazu z  u Instalace programu OZO z www stránek či odkazu z e-mailu První instalaci programu OZO pro rok 2017 si vždy musíte zvolit volbu PLNÁ VERZE PROGRAMU. Upgrade programu OZO 2017 si můžete stahovat až v době,

Více

SKYLA Pro II. Popis instalace programu

SKYLA Pro II. Popis instalace programu SKYLA Pro II Popis instalace programu Rev. 30.07.2014 O manuálu Dokument popisuje celý proces instalace programu Skyla Pro II, který se v některých ohledech liší od instalace předchozích verzí a upozorňuje

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

NÁVOD K INSTALACI SOLUTIONS

NÁVOD K INSTALACI SOLUTIONS NÁVOD K INSTALACI SOLUTIONS Obsah 1 PŘEDPOKLADY Strana 3 2 INSTALACE Strana 4-10 Úvodní obrazovka instalace Licenční ujednání Vložení licenčního souboru Nastavení připojení k databázi Volba způsobu provozování

Více

Reinstalace programu

Reinstalace programu Reinstalace programu 0 Reinstalace programu AMICUS Před reinstalací programu AMICUS si připravte licenční list programu, zálohovací médium odpovídající kapacity (nejlépe flash disk nebo externí disk) a

Více

SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA

SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Tento dokument byl kompletně napsán, sestaven a vytištěn v programu dosystem - EduBase. Více informací o programu dosystem - EduBase naleznete na www.dosli.cz. VARIACE

Více

Z Money S3 do Money S4 snadno a rychle

Z Money S3 do Money S4 snadno a rychle Z Money S3 do Money S4 snadno a rychle www.money.cz 2 Money S4 Z Money S3 do Money S4 snadno a rychle Instalace Money S4 Instalace produktu Money S4 je velmi snadná a intuitivní, instalační program uskuteční

Více

Přechod na síťovou verzi programu

Přechod na síťovou verzi programu Přechod na síťovou verzi programu Poslední aktualizace 25.10.2013 Přechod na síťovou verzi programu 1 Realizace počítačové sítě 3 2 Původní počítač bude provozován jako server 3 2.1 Průběh... nové síťové

Více

Jazz pro Účetní (import) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (import) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - import (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 9 JAZZ pro Účetní import (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - import (SQL/E1) pro Windows

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Uživatelská příručka Dynavix Manager

Uživatelská příručka Dynavix Manager Uživatelská příručka Dynavix Manager 1. O aplikaci Dynavix Manager je bezplatný synchronizační software určený pro správu a aktualizaci zařízení vybavených navigačním softwarem Dynavix. Aplikace Dynavix

Více

Používání programu DLS V

Používání programu DLS V Používání programu DLS V Přihlášení Do programu DLS V se lze přihlásit jako uživatel admin s heslem 1234. Počeštění programu V menu Tools Language Manager stiskněte tlačítko (Import) a vyberte jazykový

Více

Jak přenést program na nový počítač UŽIVATELS KÝ NÁVOD

Jak přenést program na nový počítač UŽIVATELS KÝ NÁVOD Jak přenést program na nový počítač UŽIVATELS KÝ NÁVOD Jak přenést program na nový počítač Pokud máte zakoupenou službu MEDICAL NET, je třeba provést převod dat za pomoci naší technické podpory, kterou

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 2 3 4 5 Jak začít...2 Instalace Prerequisities 15...3 Instalace CAD...3 Informace o ochranných klíčích...4 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 5.2 5.3 5.4 Instalace

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Instalace programu ProVIS

Instalace programu ProVIS Instalace programu ProVIS Tento program umožňuje instalovat program ProVIS. Umožňuje vybrat, kam se bude instalovat, a jednotlivé součásti instalace. Instalace probíhá v několika krocích. Každý krok má

Více

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti.

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti. Obsah Přihlášení k Office 365... 1 Nastavení přeposílání (předávání) doručené pošty... 2 Instalace plného balíku aplikací Office 365 Pro Plus pro studenty... 3 Přihlášení v plné verzi Office 365 Pro Plus

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

Αlpha 8 instalace a upgrade. Poznámky k instalaci Αlpha V8, Logical Medical Systems. GENNET s.r.o Kostelní 9 170 00 Praha 7

Αlpha 8 instalace a upgrade. Poznámky k instalaci Αlpha V8, Logical Medical Systems. GENNET s.r.o Kostelní 9 170 00 Praha 7 Poznámky k instalaci Αlpha V8, Logical Medical Systems GENNET s.r.o Kostelní 9 170 00 Praha 7 David Stejskal uživatelská podpora david.stejskal@gennet.cz Jana Vávrová uživatelská podpora jana.vavrova@gennet.cz

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Návod na provedení upgrade IS Harmonik

Návod na provedení upgrade IS Harmonik Návod na provedení upgrade IS Harmonik Ing. Martin Klinger 4.1.2016 Co je to upgrade IS Harmonik? Upgrade systému představuje soubor technických nebo legislativních změn v ekonomickém softwaru Harmonik,

Více

Frilo Control Center správa projektů

Frilo Control Center správa projektů Frilo Control Center správa projektů Programy Frilo používají odlišný způsob třídění a práce s vytvořenými projekty. Tento tutoriál má uživateli přiblížit, jak nejlépe vytvářet, mazat, exportovat, importovat,

Více

plussystem Příručka k instalaci systému

plussystem Příručka k instalaci systému plussystem Příručka k instalaci systému Tato příručka je určena zejména prodejcům systému a případně koncovým uživatelům. Poskytuje návod, jak provést potřebná nastavení komponent. ITFutuRe s.r.o. 26.2.2015

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích

Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích 2 Money Dnes Publisher Uživatelská příručka Aplikace a služba Money Dnes Publisher v deseti krocích Tento step-by-step manuál vás provede korektním nastavením ovladače Money Dnes Publisher pomocí přiloženého

Více

Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows

Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows Tento návod popisuje možnost provozovat Docházku 3000 pod zdarma dostupným operačním

Více

Modul Periodická fakturace

Modul Periodická fakturace Modul Periodická fakturace účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P... 1 On-line...1 Off-line...1 M P... 3 Přínos pro uživatele... 3 P... 3 Karta nastavení vzoru periodického dokladu... 4 Záložka

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů

Nastavení lokálního úložiště certifikátů Nastavení lokálního úložiště certifikátů Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor je

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku -

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - 2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.100 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 22.12.2007

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

ESET NOD32 Antivirus 4 pro Linux Desktop. Stručná příručka

ESET NOD32 Antivirus 4 pro Linux Desktop. Stručná příručka ESET NOD32 Antivirus 4 pro Linux Desktop Stručná příručka ESET NOD32 Antivirus 4 poskytuje špičkovou ochranu vašeho počítače před počítačovými hrozbami. Produkt využívá skenovací jádro ThreatSense, které

Více

Postup získání licence programu DesignBuilder v4

Postup získání licence programu DesignBuilder v4 Postup získání licence programu DesignBuilder v4 DesignBuilder je tvořen grafickým prostředím propojeným s několika moduly poskytujícími určitou funkci. Budete potřebovat licenci pro každý z modulů, který

Více

Jazz Server osobní nastavení uživatele

Jazz Server osobní nastavení uživatele Jazz Server osobní nastavení uživatele Změněno kým Datum RTC verze Verze dokumentu Popis Jan Boháč 10. 2. 2010 2.0.0 1.0 Vytvoření dokumentu Tento dokument popisuje činnosti, které musí každý uživatel

Více

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET)

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) 1. Instalace plovoucí síťové verze zahrnuje dvě části: a) instalace serveru a b) lokální instalace na připojených pracovních

Více

Instalace. Návod na instalaci a licencování ESI[tronic] 2.0. 1. Spuštění instalace z DVD ESI[tronic] 2.0 DVD 1 - soubor Setup.exe. 4.

Instalace. Návod na instalaci a licencování ESI[tronic] 2.0. 1. Spuštění instalace z DVD ESI[tronic] 2.0 DVD 1 - soubor Setup.exe. 4. Instalace 1. Spuštění instalace z DVD ESI[tronic] 2.0 DVD 1 - soubor Setup.exe 2. Volba jazyka 4. Volba země 3. Povolení migrace 5. Odsouhlasení licence Jen při první instalaci na PC, kde je již nainstalován

Více

Versiondog 3.0.3 Lukáš Rejfek, Pantek (CS) s.r.o. 4/2014

Versiondog 3.0.3 Lukáš Rejfek, Pantek (CS) s.r.o. 4/2014 Versiondog 3.0.3 Lukáš Rejfek, Pantek (CS) s.r.o. 4/2014 Strana 2 Versiondog 3.0.3 Nová verze systému Versiondog 3.0.3 přináší oproti verzi 2.5.1 celou řadu nových funkčností a rozšíření typů komponent

Více

Reliance 3 design OBSAH

Reliance 3 design OBSAH Reliance 3 design Obsah OBSAH 1. První kroky... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Založení nového projektu... 4 1.3 Tvorba projektu... 6 1.3.1 Správce stanic definice stanic, proměnných, stavových hlášení a komunikačních

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace. Optimalizace krmivové základny

AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace. Optimalizace krmivové základny AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace Optimalizace krmivové základny POPIS INSTALACE Optimalizace krmivové základny AgroKonzulta Žamberk spol. s r.o. Klostermanova 1258 564 01 Žamberk Česká republika

Více

Návod k instalaci. Nintex Workflow Návod k instalaci

Návod k instalaci.   Nintex Workflow Návod k instalaci Nintex Workflow 2010 - Návod k instalaci Návod k instalaci support@nintex.com www.nintex.com Nintex USA LLC 2012, Všechna práva vyhrazena. Nintex nenese odpovědnost za případné chyby či opomenutí. Nintex

Více

Převod dat z programu STEREO

Převod dat z programu STEREO Převod dat z programu STEREO Tento návod řeší nezbytné kroky, které je nutné provést před, v průběhu a po samotném převodu dat mezi programy Stereo 18 a DUEL 6.1. Jednotlivé kroky na sebe navazují a zajistí

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST 1. Požadavky na vybavení počítače a obsah CD 1.1. Technické požadavky a požadavky na operační systém K využívání

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

Generování žádosti o certifikát Uživatelská příručka pro prohlížeč Opera

Generování žádosti o certifikát Uživatelská příručka pro prohlížeč Opera Generování žádosti o certifikát Uživatelská příručka pro prohlížeč Opera První certifikační autorita, a.s. Verze 8.15 1 Obsah 1. Úvod... 3 2. Požadavky na software... 3 3. Instalace kořenového certifikátu

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE INSTALACE SW EduArt OBSAH: OBSAH: TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE POSTUP INSTALACE KDE NAJDETE INSTALAČNÍ SOUBOR JAK SPUSTÍTE

Více

SME Terminál + SmeDesktopClient. Instalace. AutoCont CZ a.s.

SME Terminál + SmeDesktopClient. Instalace. AutoCont CZ a.s. SME Terminál + SmeDesktopClient Instalace AutoCont CZ a.s. Strana 1 / 6 1 Úvod Tento dokument popisuje postup nasazení aplikace SMETerminal CIS STK jedná se o webovou část aplikace, která běží na internetovém

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Instalace programu OZO. z www stránek či odkazu z e-mailu

Instalace programu OZO. z www stránek či odkazu z e-mailu Instalace programu OZO z www stránek či odkazu z e-mailu První instalaci programu OZO pro rok 2015 si vždy musíte zvolit volbu PLNÁ VERZE PROGRAMU. Upgrade programu OZO 2015 si můžete stahovat až v době,

Více

Babyware Software pro nastavení a naprogramování ústředen Instalační příručka

Babyware Software pro nastavení a naprogramování ústředen Instalační příručka Babyware Software pro nastavení a naprogramování ústředen Instalační příručka Potvrdíme, že souhlasíte s licenčními podmínkami kliknutím na : I agree to the terms of this licence agreement Aktuální verze

Více

BRICSCAD V15. Licencování

BRICSCAD V15. Licencování BRICSCAD V15 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

Použití zásad skupin k instalaci klientské komponenty ESO9

Použití zásad skupin k instalaci klientské komponenty ESO9 Použití zásad skupin k instalaci klientské komponenty ESO9 Zpracoval: Stanislav Havlena U Mlýna 2305/22, 141 Praha 4 Záběhlice Dne: 28.6.2008 tel.: +420 585 203 370-2 e-mail: info@eso9.cz Revize: Havlena

Více

Dokumentace produktu Návod na aktualizaci Prodejny SQL

Dokumentace produktu Návod na aktualizaci Prodejny SQL Dokumentace produktu Návod na aktualizaci Prodejny SQL 1 Solitea Česká republika, a.s. Návod na aktualizaci Prodejny SQL UPOZORNĚNÍ: V případě, že máte napojenu Prodejnu SQL na Money S3/4/5, zkontrolujte

Více

APS mini Plus.Home. Návod na rychlou instalaci

APS mini Plus.Home. Návod na rychlou instalaci APS mini Plus.Home Administrační program pro systém APS mini Plus Návod na rychlou instalaci 2004 2009,TECH FASS s.r.o., Plavecká 503, 252 42 Jesenice, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Přihlášení uživatele do aplikace

Přihlášení uživatele do aplikace Informační systém GRANTY modul hodnocení Vypracováno pro MHMP Přihlášení uživatele do aplikace GRANTY modul Hodnocení vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne: 23. 8. 2016, verze 1.03

Více