Rozbor měření kabelů a kab.objektů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozbor měření kabelů a kab.objektů"

Transkript

1 fotografie zákres v mapě název kilometráž ano- povinné údaje měřit v terénu DM vrstva typ poznámka pomocné soubory, další informace Rozbor měření kabelů a kab.objektů Klasické nadzemní vedení ve volné krajině. Zaměřit jednotlivé stožáry (konzoly, střešníky) v úrovni patky/terénu, přes tyto body pospojovat vedení. V případě křížení s tratí postačí pro mapování zaměřit průběh vedení v průmětu na terén v šířce zaměřovaného území. např.podél mostů příslušného SO/PS typem čáry "...v ochranném prvku". Přes tytéž body přetáhnout nadzemní chráničku (DM 40233) ve vrstvě 34. Nadzemní vedení v ochranném prvku užším ž 80 cm včetně. Ochranný prvek do šířky 80 cm (včetně) obvykle měřit v ose na horní ploše prvku a tentýž bod použít pro zákres trasy kabelů. Ochranný prvek = kabelovod, technický kanál, multikanál, žlab, roura, korugovaná trubka, chránička, tvárnicová trasa atd. Ochranným prvkem ní výstražná folie a kolektor. Definice kolektoru (ČSN ) - objekt, realizovaný jako samostatná (stavebně od ostatních staveb oddělená) průchozí liniová stavba. Je možno jej použít pro všechny kategorie vedení technického vybavení. prosím o fotku příslušného SO/PS přes body zaměřené v ose ochranného prvku typem čáry " v ochranném prvku". Hrany ochranného prvku vykreslit pomocí DM "Ochrana nadzemní - hrana" (jednoduchá čárkovaná čára ve vrstvě 34). Nadzemní vedení v ochranném prvku širším ž 80 cm. U ochranného prvku s šířkou nad 80 cm obvykle měřit obě horní hrany ochranného prvku a bod v ose ochranného prvku na horní ploše prvku, přes který se kreslí trasa kabelů. Pokud je to možné, lze ochranný prvek měřit a kreslit jako 3D objekt. Pozor, někdy se pojem "kolektor" používá na stavbách chybně - např. pro technický kanál, multikanál Pokud na to v DSPS (součást SO/PS) natrefíte, prosím, pošlete mi foto. Nadzemní vedení pod zastřešením nástupiště (volné kabely). Pro mapování měřit. Pro DSPS měřit ve své skutečné poloze a výšce. Volné kabely pod zastřešením se obvykle v DSPS vyskytují, bývají pouze jako provizorka.

2 příslušného SO/PS typem čáry "...v ochranném prvku". Přes tytéž body přetáhnout nadzemní chráničku (DM 40233) ve vrstvě 34. Nadzemní vedení pod zastřešením nástupiště v ochranném prvku užším ž 80 cm včetně. Pro mapování měřit. Pro DSPS měřit obvykle osu korýtek ve výšce spodní plochy korýtka. Pokud na to natrefíte, prosím, pošlete mi foto. příslušného SO/PS přes body zaměřené v ose ochranného prvku typem čáry " v ochranném prvku". Hrany ochranného prvku vykreslit pomocí DM "Ochrana nadzemní - hrana" (jednoduchá čárkovaná čára ve vrstvě 34). Nadzemní vedení pod zastřešením nástupiště v ochranném prvku širším ž 80 cm. Pro mapování měřit. Pro DSPS měřit obvykle obě dolní hrany ochranného prvku a bod v ose ochranného prvku na dolní ploše prvku, přes který se kreslí trasa kabelů. Pokud je to možné, lze ochranný prvek měřit a kreslit jako 3D objekt. Podzemní vedení volné kabely uložené ve výkopu do šířky 80 cm. Pro DSPS obvykle měřit jedním bodem v ose uložení kabelů, výškově na vrchu kabelů. Širší výkopy ž 80 cm se pro volně ložené kabely obvykle dělají. příslušného SO/PS typem čáry "...v ochranném prvku". Přes tytéž body přetáhnout podzemní chráničku (DM 40204) ve vrstvě 35. Podzemní vedení v ochranném prvku užším ž 80 cm včetně. Pro DSPS obvykle měřit v ose na horní ploše prvku a tentýž bod použít pro zákres trasy kabelů. Naprostá většina ochranných prvků je užších ž 80 cm - např. multikanál 3x3 otvory má průřez menší ž 40x40 cm.

3 příslušného SO/PS přes body zaměřené v ose ochranného prvku typem čáry " v ochranném prvku". Hrany ochranného prvku vykreslit pomocí DM "Ochrana podzemní - hrana" (jednoduchá čárkovaná čára ve vrstvě 35). Podzemní vedení v ochranném prvku širším ž 80 cm. Pro DSPS obvykle měřit obě horní hrany ochranného prvku a bod v ose ochranného prvku na horní ploše prvku, přes který se kreslí trasa kabelů. Ochranný prvek lze také měřit a kreslit jako 3D objekt. Pozor, kolektory sem patří. Viz poznámky u nadzemních vedení v ochranném prvku. Ukázky řešení zaměření souběhu ochranných prvků, např.multikanálů Pokud jsou dva/čtyři multikanály položeny na/vedle sebe v souběhu (nikde se rozbíhají, mají stejnou výšku horní plochy) a patří do jednoho SO/PS - stačí měřit jedním bodem v ose na horní ploše - viz fotka. Je plus mínus splněna podmínka šířky ochranného prvku do 80 cm včetně. Pokud např.spodní multikanál patří do jednoho SO/PS a horní do druhého SO/PS, je potřeba je zaměřit/dopočítat a zakreslit jako samostatné objekty v jejich příslušné výšce. Tento případ se na dráze objevuje minimálně. Pokud jsou multikanály patřící do jednoho SO/PS položeny v souběhu, ale s různou výškou horní plochy, je potřeba je měřit jako kdyby ochrana byla širší ž 80 cm = měřit krajní horní hrany. Zelené kolečko naznačuje místo měření osy kabelů.

4 Uzemnění Nadzemní objekty měřit vždy, podzemní objekty a vedení obvykle měřit. Výjimkou je zaměření uzemnění trafostanic, kdy se pro DSPS vždy měří i podzemní objekty a vedení Platí pro uzemnění el., sděl. a zab. zařízení. Samostatnou kapitolou je zaměření uzemnění pro mostaře, které si řídí sami mostaři. Pro DSPS trafostanice měřit: zemnící pásky, jímky, tyče, desky. Podrobnosti k zaměření a zákresu viz Obecné zásady. Možné upevnění markeru v komoře: Kabelový označník (magt) Marker (podzemní) Samostatně umístěný marker se měří a zakresluje vždy (viz řádky v příslušných listech). Marker umístěný uvnitř podzemní komory se měří a zakresluje, považuje se za součást vybavení komory. Pasívní prvek pro vyhledávání podzemního vedení hledačkou. Obvykle se umísťuje vedle kabelových spojek a lomů trasy do výkopu, případně i do podzemních zasypaných komor. prosím o fotky z terénu Rezerva nadzemní volně umístěná (na kříži) středem v místě zavěšení. V případě klasického nadzemního vedení ve volné krajině (viz první řádek této stránky) lze značku rezervy umístit na již zaměřený bod sloupu. Tento případ ní u dráhy častý. Na jeden zaměřený bod umístit značku skříňky i rezervy. Rezerva nadzemní ve skříňce Měřit skříňku. Při mapování obvykle lze poznat, že ve skříňce je rezerva, takže zaměřit a zakreslit jen skříňku. Prosím o fotky z terénu.

5 Pokud na to v DSPS natrefíte, prosím, pošlete mi fotografie. Používá se vůbec ještě podzemní rezerva na volném kabelu bez komory/skříňky? napsat podle fotky Rezerva podzemní - volný kabel. před záhozem, výškově vrch kabelu. Polohově v místě vchodu/východu kabelu ze stočení? Nebo polohově ve středu stočení? Tento případ se týká pouze DSPS. Značku rezervy umístit na bod zaměřený ve výšce rezervy. Navíc umístit značku šachty na bod měřený ve středu poklopu (modrá tečka). Rezerva podzemní - např. v šachtě, komoře - přístupná seshora.. Měřit rezervu jedním bodem středem stočení ve výšce rezervy. Navíc zaměřit šachtu jedním bodem nahoře na poklopu. (Pokud je rezerva v jiné výšce ž dno šachty, vzít i dno.) Při mapování obvykle lze poznat, že v šachtě je rezerva, takže zaměřit a zakreslit jen šachtu. Na jeden zaměřený bod umístit značku šachty i rezervy, případně spojky a dalších zařízení, které se v šachtě mohou vyskytnout (kromě markeru). Rezerva podzemní - např. v zemní kabelové komoře - zasypaná. Vnější výška komory je max. 40 cm.. před záhozem, výškově vrch komory, polohově střed komory. (Ani pro DSPS ní nutno měřit dno komory.) Kabelová komora je celá zasypaná ve výkopu, bez přístupu zvnějšku. Značku rezervy umístit na bod zaměřený ve výšce rezervy (červená šipka). Navíc umístit značku šachty na bod měřený ve středu poklopu (modrá tečka). Rezerva podzemní - např. v zemní kabelové komoře - zasypaná. Vnější výška komory je větší ž 40 cm.. Měřit rezervu jedním bodem středem stočení ve výšce rezervy. Navíc zaměřit komoru jedním bodem nahoře na poklopu. (Pokud je rezerva v jiné výšce ž dno šachty, vzít i dno.) Kabelová komora je celá zasypaná ve výkopu, bez přístupu zvnějšku.

6 Kabelová šachta, kab.komora, kab.kontejr... - přístupná seshora. Číslo/popis šachty (je-li).. Měřit šachtu jedním bodem středem poklopu. Pro DSPS měřit i dno. Kabelová šachta, kab.komora, kab.kontejr - zasypaná. Vnější výška komory je max. 40 cm. Číslo/popis šachty (je-li).. před záhozem, výškově vrch komory, polohově střed komory. (Ani pro DSPS ní potřeba měřit dno komory.) Kabelová komora je celá zasypaná ve výkopu, bez přístupu zvnějšku. Kabelová šachta, kab.komora, kab.kontejr - zasypaná. Vnější výška komory je nad 40 cm. Číslo/popis šachty (je-li).. před záhozem, výškově vrch komory, polohově střed komory. Pro DSPS měřit i dno. Kabelová komora je celá zasypaná ve výkopu, bez přístupu zvnějšku. Pro vykreslení obvodu jsou k dispozici DM "Kabelový objekt ZZ-hrana", DM "Kabelový objekt určený - měřený obvodem" a linie z vrstvy ochran (34-35). Velká kabelová šachta, komora (šířka bo délka větší ž 2m) Číslo/popis šachty (je-li).. Obvod měřit lomovými body. Měřit navíc střed poklopu (má-li klasický vstup do šachty). Pro DSPS měřit i dno.

7 Stožárový objekt elektro Změřit stožáry, nakreslit je příslušnou značkou. Navíc umístit DM Skříňový objekt elektro (přesahuje-li délka a šířka skříně 2,0 m) Změřit jedním bodem středem, výškově na soklu/terénu. Násobné kabelové skříně: měřit a popisovat každou skříň samostatně V mapování se pro zabezpečovací a známé skříně používá vrstva 36. Pro elektro objekty vrstva 25. Pro sdělovací objekty vrstva 33. DM příslušného správce (existuje-li). Prosím o fotografii. Setkal se někdo se skříní, jejíž délka bo šířka byla větší ž 2,0 m? Není nutno odlišovat od kioskového objektu (délka bo šířka větší ž 2,0 m), měří a kreslí se stejně. Skříňový objekt kabelový (délka bo šířka je větší ž 2,0 m) linie "kabelový Změřit obvodem, výškově na soklu/terénu objekt určený" V mapování lze použít pro všechny typy velkých skříňových objektů (elektro, zabezpečovací, sdělovací...). pro zabezpečovací objekty DM 40238, pro všechny ostatní objekty DM Kioskový objekt elektro (přesahuje-li délka a šířka 2,0 m) Změřit jedním bodem středem, výškově na soklu/terénu V mapování se pro zabezpečovací a známé skříně používá vrstva 36. Pro elektro objekty vrstva 25. Pro sdělovací objekty vrstva 33. DM příslušného správce (existuje-li).

8 Kioskový objekt kabelový (délka bo šířka je větší ž 2,0 m) linie "kabelový Změřit obvodem, výškově na soklu/terénu objekt určený" V mapování lze použít pro všechny typy kab.sítí (elektro, zabezpečovací, sdělovací...). pro zabezpečovací objekty DM 40238, pro všechny ostatní objekty DM Zděný objekt elektro (přesahuje-li délka a šířka 2,0 m) Změřit jedním bodem středem, výškově na soklu/terénu V mapování se pro zabezpečovací a známé objekty používá vrstva 36. Pro elektro objekty vrstva 25. Pro sdělovací objekty vrstva 33. DM příslušného správce (existuje-li). Zděný objekt kabelový (délka bo šířka je větší ž 2,0 m) Popisovat jlépe textem, napsaným na objektu. Nakreslit značku zděné budovy. Změřit jako budovu linie budovy Lze použít pro všechny typy kab.sítí (elektro, zabezpečovací, sdělovací...). SŽDC M20/MP006 Metodický pokyn - Opatření k zaměřování objektů železniční dopravní cesty Příloha F (normativní) Účinnost od

Školení pracovníků ČEZ DS

Školení pracovníků ČEZ DS Školení pracovníků ČEZ DS pro zkoušky podle Vyhlášky 50/78 Sb, Provedení elektrických venkovních a kabelových vedení z hlediska bezpečnosti Ing. Josef Hejčl - ČENES PNE 333301 el. venkovní vedení nad 1

Více

Město Jičín předpis pro technickou mapu města Kategorie : Sítě_DTM. Seznam tříd

Město Jičín předpis pro technickou mapu města Kategorie : Sítě_DTM. Seznam tříd Seznam tříd Identifikace Třída Vrstva Body linie 1 Body čísla bodů sítě 2 Body výšky bodů sítě 3 Body číslo náčrtů 4 Označení bodů měřených po záhozu 4 Elektrické vedení NN 1 kv - linie 5 Elektrické vedení

Více

1 POPIS OPATŘENÍ. Opatření k zaměřování objektů železniční dopravní cesty

1 POPIS OPATŘENÍ. Opatření k zaměřování objektů železniční dopravní cesty 1 POPIS OPATŘENÍ Opatření k zaměřování objektů železniční dopravní cesty Úvod: "Opatření k zaměřování objektů železniční dopravní cesty" (dále jen Opatření 2011) stanoví standardní způsob zaměření prvků

Více

CENÍK VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY

CENÍK VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY CENOVÉ PODMÍNKY 2012/ II. CENÍK 828-1 VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY OBSAH I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU... 1 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU... 1 11. Členění... 1 12. Platnost... 1 13. Náplň položek... 2 2. PODSTATNÉ

Více

ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ I. Výběr literatury. ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ II. - ČSN Výkresy pozemních staveb Kreslení výkresů stavební části

ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ I. Výběr literatury. ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ II. - ČSN Výkresy pozemních staveb Kreslení výkresů stavební části 124KP1 Konstrukce pozemních staveb strana 1 ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ I. Výběr literatury ČSN EN ISO 128-23 Typy čar a jejich použití ČSN 01 0451 Technické písmo ČSN 01 3130 Technické výkresy Kótování Základní

Více

A 4.2 Z P R Á V A - E L E K T R O R O Z V O D Y ELEKTROROZVODY

A 4.2 Z P R Á V A - E L E K T R O R O Z V O D Y ELEKTROROZVODY A 4.2 T E C H N I C K Á Z P R Á V A - E L E K T R O R O Z V O D Y NÁZEV: REGULAČNÍ PLÁN RP2- ČERČANY- VYSOKÁ LHOTA- ZÁPAD NOVOSTAVBA INŽ. SÍTÍ A KOMUNIKACÍ ČÁST DOKUMENTACE : ELEKTROROZVODY MÍSTO: STUPEŇ

Více

Průvodní a souhrnná technická zpráva elektro. Kunice, Dolní Lomnice kvn, TS, knn pro RD

Průvodní a souhrnná technická zpráva elektro. Kunice, Dolní Lomnice kvn, TS, knn pro RD Průvodní a souhrnná technická zpráva elektro stavba : Kunice, Dolní Lomnice kvn, TS, knn pro RD Část stavby v rámci projektované lokality RD bude řešena v rámci regulačního plánu, který nahradí územní

Více

AQUA PROCON s.r.o, Projektová a inženýrská společnost Palackého tř. 12, Brno, tel.: , fax:

AQUA PROCON s.r.o, Projektová a inženýrská společnost Palackého tř. 12, Brno, tel.: , fax: Revize Datum revize Schválil Vedoucí projektu Ing. Jan Polášek Paré:: Zástupce ved. proj. Ing. Milan Jokl Zodp. projektant Ing. Jaroslav Bedáň Vypracoval Ing. Jaroslav Bedáň Kontroloval Ing. Jan Polášek

Více

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru )

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) (Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) Vodovodní přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od odbočení z vodovodního řadu k vodoměru. Vodovodní přípojku

Více

Revitalizace vodního toku

Revitalizace vodního toku Revitalizace vodního toku ČSN 01 3105 společně pro výkresy, velikosti, popisování, materiály, formáty a skládání výkresů, měřítka, čáry, kótování, ČSN 01 3402 popisové pole ČSN 01 3160 zásady oprav a změn

Více

METRO. Doc. Ing. Pavel Hánek, CSc. Uvedené materiály jsou pouze podkladem přednášek předmětu 154GP10.

METRO. Doc. Ing. Pavel Hánek, CSc. Uvedené materiály jsou pouze podkladem přednášek předmětu 154GP10. METRO Doc. Ing. Pavel Hánek, CSc. Uvedené materiály jsou pouze podkladem přednášek předmětu 154GP10. 2014 OCHRANNÉ PÁSMO METRA Ochranné pásmo 30 m na obě strany nebo vně od osy tunelu Obvod dráhy 1,5 m

Více

124KP1 Konstrukce pozemních staveb strana 1

124KP1 Konstrukce pozemních staveb strana 1 124KP1 Konstrukce pozemních staveb strana 1 ZÁKLADY ZAKRESLOVÁNÍ PODKLAD 1 ČSN 01 3420 - Výkresy pozemních staveb Kreslení výkresů stavební části - výtah z normy pro potřeby cvičení z 124KP1 a 124KP2 pozn.:

Více

Situace katastrální mapy v měřítku 1:1000 a projektová dokumentace stavby.

Situace katastrální mapy v měřítku 1:1000 a projektová dokumentace stavby. VODOVODNÍ PŘÍPOJKA : 1. Použité podklady: Situace katastrální mapy v měřítku 1:1000 a projektová dokumentace stavby. 2. Stávající sítě: Zákresy sítí a jejich výškopisné umístění jsou pouze orientační a

Více

METRO Doc. Ing. Pavel Hánek, CSc. Uvedené materiály jsou pouze podkladem přednášek předmětu 154IG4. OCHRANNÉ PÁSMO METRA

METRO Doc. Ing. Pavel Hánek, CSc. Uvedené materiály jsou pouze podkladem přednášek předmětu 154IG4. OCHRANNÉ PÁSMO METRA METRO Doc. Ing. Pavel Hánek, CSc. Uvedené materiály jsou pouze podkladem přednášek předmětu 154IG4. 2015 OCHRANNÉ PÁSMO METRA Ochranné pásmo 30 m na obě strany nebo vně od osy tunelu Obvod dráhy 1,5 m

Více

: Obecní úřad Ostopovice, U Kaple 260/5, Ostopovice. Listů 4/ list 1

: Obecní úřad Ostopovice, U Kaple 260/5, Ostopovice. Listů 4/ list 1 info@kipbrno.cz Listů 4/ list 1 Technická zpráva VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ Obsah: 1) Úvod 2) Technické a provozní údaje 3) Popis řešení 4) Uložení kabelu 5) Křížení s komunikací 6) BOZ 7) Nakládání s odpady Identifikační

Více

4 ZÁSOBOVÁNÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ

4 ZÁSOBOVÁNÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ 4 ZÁSOBOVÁNÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ TABULKY 4.1 Kabelové vedení 4.2 Kabelové vedení (16 Vedení elektrické SKP 46.21.34.1 Rozvody kabelové silnoproudé, vysokého napětí) 4.3 Kabelové vedení (3 Elektrická síť

Více

Vědeckotechnický park Nupharo Dokumentace pro provedení stavby Přípojka VN Technická zpráva 1. Rozsah projektu Obsahem tohoto projektu je přípojka VN IO 14.00-1.část. Jedná se o část přípojky od vloženého

Více

VODOTĚSNÉ KOMORY ELPLAST

VODOTĚSNÉ KOMORY ELPLAST VODOTĚSNÉ KOMORY ELPLAST Komory ELPLAST nacházejí použití především ve výstavbě tras veřejného osvětlení, optických tras, kabelovodů a signalizačního zařízení. Komory jsou také vhodné pro instalaci v telekomunikačních

Více

SEZNAM PŘÍLOH. 1 Technická zpráva 2 Situace 3 Řezy kabelovou trasou 4 Základ stožáru

SEZNAM PŘÍLOH. 1 Technická zpráva 2 Situace 3 Řezy kabelovou trasou 4 Základ stožáru BENEŠOV, DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ MENDELOVA - DUKELSKÁ SO 434 Úprava veřejného osvětlení SEZNAM PŘÍLOH 1 Technická zpráva 2 Situace 3 Řezy kabelovou trasou 4 Základ stožáru BENEŠOV, DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ MENDELOVA -

Více

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL:

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL: ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: SLAVKOV U BRNA - č.2 F.3 ZAKÁZKA: 181-2010 SEZNAM PŘÍLOH DOKUMENTACE - F.3 TECHNICKÁ ZPRÁVA - 01 PODÉLNÝ PROFIL - 02 VODOMĚRNÁ ŠACHTA 03 ULOŽENÍ POTRUBÍ 04 ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT:

Více

B) Souhrnná technická zpráva

B) Souhrnná technická zpráva Neratovice Mlékojedy splašková tlaková kanalizace a ČOV SO 01 - splašková tlaková kanalizace SO 03 podružné kanalizační řady DPS č.zak. P21300057 B) Souhrnná technická zpráva B.a Požadavky na zpracování

Více

Sylabus přednášky č.7 z ING3

Sylabus přednášky č.7 z ING3 Sylabus přednášky č.7 z ING3 Přesnost vytyčování staveb (objekty liniové a plošné) Doc. Ing. Jaromír Procházka, CSc. Výtah z ČSN 73 0420-2 Praha 2014 1 PŘESNOST VYTYČOVÁNÍ STAVEB (Výtah z ČSN 73 0420-2,

Více

Praktické zkušenosti v oblasti kabelovodů pro zabezpečovací a sdělovací zařízení na železnici Karel Kabelka

Praktické zkušenosti v oblasti kabelovodů pro zabezpečovací a sdělovací zařízení na železnici Karel Kabelka Praktické zkušenosti v oblasti kabelovodů pro zabezpečovací a sdělovací zařízení na železnici Karel Kabelka Konference odvětví sdělovací a zabezpečovací techniky České Budějovice 2015 současný stav pokládky

Více

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY.

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Technická zpráva Obsah : a) popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení,... 2 b) požadavky na vybavení,... 3 c) napojení na stávající technickou infrastrukturu,...

Více

MĚŘENÍ 3D OSY KOLEJE. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace

MĚŘENÍ 3D OSY KOLEJE. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace MĚŘENÍ 3D OSY KOLEJE 9.1. Podklady předávané SŽDC zhotoviteli - Místopisy bodů ŽBP, itinerář ŽBP, seznam souřadnic bodů ŽBP - Seznam souřadnic zajišťovacích značek (pokud jsou v předmětné lokalitě) - Zakládací

Více

1.3 Členění stavby na stavební projekty D. Stavební část SO 06 Železniční svršek SO 07 Železniční spodek SO 08 Železniční přejezd v km 2,362

1.3 Členění stavby na stavební projekty D. Stavební část SO 06 Železniční svršek SO 07 Železniční spodek SO 08 Železniční přejezd v km 2,362 2 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Jedná se o jednokolejný železniční přejezd v obci Babice, nezabezpečený. Celkové délka 5,00m a stávající šířka 5,00 m na trati Olomouc - Krnov, přes účelovou komunikaci. Osa silniční

Více

PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14

PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14 PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14 OBJEKT: VODOVODNÍ ŘÁD PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ D.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA POŘIZOVATEL: MARTIN LAGNER A RADKA FRIEDELOVÁ

Více

PODÉLNÝ PROFIL KOMPLETACE

PODÉLNÝ PROFIL KOMPLETACE PODÉLNÝ PROFIL KOMPLETACE Průběh dna příkopů zjistit pomocí nakreslených příčných řezů zakreslování (viz obr. 0630) podle směru staničení: pravostranný... tečkovaná čára levostranný... čárkovaná čára oboustranný...

Více

SKŘÍŇ SVS - P pro rozvaděče RST

SKŘÍŇ SVS - P pro rozvaděče RST ENERGETIKA SERVIS s.r.o Křižíkova 1690 370 01 České Budějovice SKŘÍŇ SVS - P pro rozvaděče RST TYPOVÝ PODKLAD č. 1/2008 Zpracoval: Datum: 01 / 2008 Energetika servis s.r.o OBSAH: I. Úvodní část 1.1 Název

Více

Jiří Krček V Pastouškách Kunovice

Jiří Krček V Pastouškách Kunovice Jiří Krček V Pastouškách 1262 68604 Kunovice naše značka 5001249490 vyřizuje Jolana Dočkalová datum 05.02.2016 Věc: MAŘATICE - DÍLY K.ú. - p.č.: Sady, Mařatice Stavebník: Jiří Krček, V Pastouškách 1262,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Čepro a.s. - středisko Potěhy. Rozšíření rozvodů SKR pro IP Telefonii. Dělnická 12, č.p Praha 7

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Čepro a.s. - středisko Potěhy. Rozšíření rozvodů SKR pro IP Telefonii. Dělnická 12, č.p Praha 7 MARCEL PILÁT Nová 502, 257 51 Bystřice IČ: 74549197 DIČ: CZ8003111754 PROJEKČNÍ KANCELÁŘ TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVBA: Čepro a.s. - středisko Potěhy OBJEKT: ČÁST: sklad Potěhy Rozšíření rozvodů SKR pro IP Telefonii

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1 SO 08.1.doc Datum: leden 2013 Projekt Paré MĚLČANY - KANALIZACE ČÁST Dokumentace stavebních objektů Měřítko SO/PS SO 08 PŘÍPOJKY VODY K ČS 01, ČS 02 Stupeň ZD Příloha Číslo přílohy Revize TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

KABELOVÉ KOMORY ZEKAN

KABELOVÉ KOMORY ZEKAN we protect the cables KABELOVÉ KOMORY ZEKAN W W W. C W S. C Z VÝHODY KABELOVÝCH KOMOR ZEKAN Zatížitelnost je kladen důraz na maximální zatížitelnost kabelových komor a to jak proti bočnímu tlaku zeminy,

Více

SŽDC M20/MP006 Účinnost od Příloha B OBECNÉ ZÁSADY ZÁZNAM O ZMĚNÁCH. Číslo Účinnost od Obsah Datum Opravil

SŽDC M20/MP006 Účinnost od Příloha B OBECNÉ ZÁSADY ZÁZNAM O ZMĚNÁCH. Číslo Účinnost od Obsah Datum Opravil (normativní) OBECNÉ ZÁSADY ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Číslo Účinnost od Obsah Datum Opravil 1 1.9.2018 Viz změnový soubor PDF. 30.7.2018 Ing. Hana Hrabcová 2 3 4 5 6 7 8 9 1 Obsah Obecně platné informace... 4 Svršek

Více

ZÁKLADNÍ POJMY Z TRASOVÁNÍ

ZÁKLADNÍ POJMY Z TRASOVÁNÍ ZÁKLADNÍ POJMY Z TRASOVÁNÍ Vrstevnice = čára spojující body terénu se nadmořskou výškou stejnou Interval vrstevnic (ekvidistance) = výškový rozdíl mezi vrstevnicemi Spádnice = čára udávající průběh spádu

Více

SEZNAM DOKUMENTACE :

SEZNAM DOKUMENTACE : II/210 ZÁPADNÍ OBCHVAT SOKOLOV SVATAVA SEZNAM DOKUMENTACE : TEXTOVÁ ČÁST: TECHNICKÁ ZPRÁVA VÝKRESOVÁ ČÁST: VÝKR. Č.: NÁZEV MĚŘÍTKO FORMÁT 462.01 PŘEHLEDNÁ SITUACE - SO 462 1:10000 2A4 462.02 SITUACE -

Více

ÚZEMNÍ STUDIE REZIDENCE ČÁPKA KROMĚŘÍŽ - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE REZIDENCE ČÁPKA KROMĚŘÍŽ TEXTOVÁ ČÁST

ÚZEMNÍ STUDIE REZIDENCE ČÁPKA KROMĚŘÍŽ - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE REZIDENCE ČÁPKA KROMĚŘÍŽ TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE REZIDENCE ČÁPKA KROMĚŘÍŽ TEXTOVÁ ČÁST Zpracoval: ARTERA projekt s. r.o., Sokolská 7, 779 00 Olomouc, IČ: 27815676, DIČ: CZ 26825091, Tel./Fax. 585 426 850, e-mail: info@artera.cz, www.artera.cz

Více

MOSTY DEFINICE, PROVEDENÍ A ZNAČENÍ

MOSTY DEFINICE, PROVEDENÍ A ZNAČENÍ MOSTY DEFINICE, PROVEDENÍ A ZNAČENÍ revize 2 platnost od 1.3.2018 Zpracovatel: Tomáš Pošva, vedoucí strojní údržby OBSAH ÚVOD... 2 DEFINICE... 2 KONSTRUKCE MOSTŮ... 3 TECHNICKÉ ŘEŠENÍ NOVÝCH MOSTŮ... 5

Více

Kapitola 1. - Základní údaje

Kapitola 1. - Základní údaje Stanovení podmínek zpracování a předávání geodetické části dokumentace skutečného provedení stavby podle 20 odst. 3 písmeno c) zákona č. 200/1994 Sb., o zeměměřičství a o změně a doplnění některých zákonů

Více

Podmínky zpracování geodetické dokumentace

Podmínky zpracování geodetické dokumentace Podmínky zpracování geodetické dokumentace Stránka 1 z 10 OBSAH: 1 Účel a rozsah... 3 1.1. Definice pojmů a zkratek... 3 1.2. Přehled závazných právních předpisů... 3 1.3. Požadavky na geodetickou dokumenatci...

Více

Měření tunelu Kohoutova Skutečné provedení stavby Technická zpráva Na základě výběrového řízení provedeného ŽS Brno a.s. jsem v období 10.11. 18.12. 1998 provedl zaměření stávajícího stavu tunelu a jeho

Více

VÝKOPOVÉ PRÁCE A INSTALACE VODOTĚSNÝCH KABELOVÝCH KOMOR ELPLAST VSTUP KABELOVÝCH SYSTÉMŮ DO PLASTOVÝCH KOMOR

VÝKOPOVÉ PRÁCE A INSTALACE VODOTĚSNÝCH KABELOVÝCH KOMOR ELPLAST VSTUP KABELOVÝCH SYSTÉMŮ DO PLASTOVÝCH KOMOR VÝKOPOVÉ PRÁCE A INSTALACE VODOTĚSNÝCH KABELOVÝCH KOMOR ELPLAST Před uložením plastové komory do výkopu je důležité provést přesné zaměření finální výšky komory včetně víka (každé víko má rozdílnou výšku

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu: TECHNICKÁ ZPRÁVA Předmětem tohoto projektu je elektropřípojka nn ČOV Cerhovice. Veškerá vyjádření a projednání zajišťuje dle dohody investor. Základní technické údaje: Napěťová soustava: 3x230/400V ~50Hz,

Více

Měřítko: 1: 500, 1:1000, 1:2000, 1:5000

Měřítko: 1: 500, 1:1000, 1:2000, 1:5000 1. TERÉN HRUBÁ ÚPRAVA TERÉNU (HUT) - změna úrovně terénu před zahájením výstavby VÝKRESY HUT: situace HUT, profily HUT KONEČNÁ ÚPRAVA TERÉNU (KUT) - změna úrovně terénu po dokončení výstavby Měřítko: 1:

Více

Náklady celkem bez DPH 0,00

Náklady celkem bez DPH 0,00 Název Hodnota A Hodnota B Základní náklady Dodávka 0,00 Doprava 3,60%, Přesun 1,00% 0,00 0,00 Montáž - materiál 0,00 Montáž - práce 0,00 Mezisoučet 1 0,00 0,00 PPV 6,00% z montáže: materiál + práce 0,00

Více

STAVTES. spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov tel/fax : BE. SO.03 Přípojka NN k ČS a MO TECHNICKÁ ZPRÁVA

STAVTES. spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov tel/fax : BE. SO.03 Přípojka NN k ČS a MO TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVTES spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov 796 01 tel/fax : 582 340 913 TECHNICKÁ ZPRÁVA BE. SO.03 Přípojka NN k ČS a MO Akce Investor: : Aglomerace Tišnov, rozšíření stokové sítě -stavba Železné, 2. etapa

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Název akce : II /125 a III / 12550 křižovatka u obchvatu Kolína Veřejné osvětlení. Místo stavby : Kolín, okres Kolín, Polepská ul.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Název akce : II /125 a III / 12550 křižovatka u obchvatu Kolína Veřejné osvětlení. Místo stavby : Kolín, okres Kolín, Polepská ul. Název akce : II /125 a III / 12550 křižovatka u obchvatu Kolína Veřejné osvětlení Místo stavby : Kolín, okres Kolín, Polepská ul. Investor : Město Kolín, Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín Gen. projektant

Více

Katalog výkonů a atributů pro spektrum ZEMNÍ PRÁCE. v ECP pro E.ON. Standardizace E.ON

Katalog výkonů a atributů pro spektrum ZEMNÍ PRÁCE. v ECP pro E.ON. Standardizace E.ON Katalog výkonů a atributů pro spektrum v ECP pro E.ON Standardizace E.ON Stručná legenda: Použité zkratky E.ON obecné označení společnosti E.ON bez rozlišení na jednotlivé společnosti TS transformační

Více

CENÍK 828-1 VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY

CENÍK 828-1 VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY CENOVÉ PODMÍNKY 2015/ I. CENÍK 828-1 VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU 11. Členění 111. Ceník obsahuje velkoobchodní položky stavebních prací (dále jen

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY ULICE ŽIŽKOVA, SMETANOVA

STAVEBNÍ ÚPRAVY ULICE ŽIŽKOVA, SMETANOVA Akce: STAVEBNÍ ÚPRAVY ULICE ŽIŽKOVA, SMETANOVA Investor: Obsah: Část: Město Humpolec Technická zpráva Veřejné osvětlení Vypracoval: B. Holec Datum: 4/2012 Stupeň: DPS Č. zakázky: 02-12-12 Č. paré: Strana

Více

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí 18. Mezinárodní sympozium MOSTY 2013, Brno Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí Ing. Tomáš Landa, PRAGOPROJEKT, a.s. Ing. Zdeněk Batal, SMP, a.s. Ing. Pavel Poláček, SMP, a.s. Situace

Více

SMĚRNICE. Českého úřadu geodetického a kartografického ze dne 2 července 1981 č. 2600/ pro tvorbu Základní mapy ČSSR velkého měřítka

SMĚRNICE. Českého úřadu geodetického a kartografického ze dne 2 července 1981 č. 2600/ pro tvorbu Základní mapy ČSSR velkého měřítka SMĚRNICE Českého úřadu geodetického a kartografického ze dne 2 července 1981 č. 2600/1981-22 pro tvorbu Základní mapy ČSSR velkého měřítka Praha 1981 SMĚRNICE Českého úřadu geodetického a kartografického

Více

Fyzická ochrana objektů pozemních komunikací

Fyzická ochrana objektů pozemních komunikací Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Fyzická ochrana objektů pozemních komunikací Úvod Oblast ochrany se postupně vyvíjí Nejčastěji vloupání do objektů, jejich narušení nebo vandalismus Použité pojmy

Více

REKAPITULACE POLOŽKOVÉHO ROZPOČTU

REKAPITULACE POLOŽKOVÉHO ROZPOČTU REKAPITULACE POLOŽKOVÉHO ROZPOČTU Stavba: Objekt: Část: Sportovní hala Svojsíkova SO-06 - Veřejné osvětlení VO elektro Objednatel: Město Český Těšín, náměstí ČSA 1/1, 737 01, Český Těšín; IČ:00297437 Zhotovitel:

Více

Zahrada mateřské školy v areálu Základní a mateřské školy Karla Svolinského. Ing. Zdeněk Strnadel ing Hhejný Ivo ing Kučera Dušan. Obec Kunčice p. O.

Zahrada mateřské školy v areálu Základní a mateřské školy Karla Svolinského. Ing. Zdeněk Strnadel ing Hhejný Ivo ing Kučera Dušan. Obec Kunčice p. O. HLAVNÍ PROJEKTANT: ing Hhejný Ivo SPRÁVNÍ ÚŘAD: Odbor regionál. rozvoje SO 02 AREÁLOVÝ ROZVOD VODY A EL.NN TECHNICKÁ ZPRÁVA Areálový rozvod vody a el. NN Identifikační údaje Údaje o stavbě a) název stavby

Více

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci 2.Podklady pro vypracování 1.Požadavky investora 2.katastrální mapa území 3.situování stávajících sítí 4.mapové podklady 5.platné předpisy a normy 3.Napojení na sítě technické infrastruktury Dešťová i

Více

Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti

Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti Obchodní název Ulice a č.p. Místo PSČ IČO DIČ Kontaktní osoba telefon, fax e-mail Poznámka : Ve všech listech tohoto souboru můžete měnit pouze buňky s modrým

Více

1. Sestavení nákladů stavby: Kč bez DPH. vč. DPH. Celkové stavební náklady SO 401

1. Sestavení nákladů stavby: Kč bez DPH. vč. DPH. Celkové stavební náklady SO 401 1. Sestavení nákladů stavby: Zřízení přechodu pro chodce na silnici II/647 v Klimkovicích, Poznámky: Při sestavení soupisu prací stavby "Zřízení přechodu pro chodce na silnici II/647 v Klimkovicích, "

Více

Tvorba DDSPS XFM technologie SW požadavky Základní pojmy XFM XFM feature

Tvorba DDSPS XFM technologie SW požadavky Základní pojmy XFM XFM feature Tvorba DDSPS Pro tvorbu dokumentace skutečného provedení stavby PREdi byla zvolena technologie XFM. Tento materiál obsahuje vysvětlení základních pojmů této technologie, popis pravidel kresby XFM prvků

Více

PROKOP Lubomír, IČO: 154 09 121 PROJEKTY ELEKTRO, Strmá 929 / 3 tel. 736 649 805 739 32 VRATIMOV TECHNICKÁ ZPRÁVA. Seznam dokumentace:

PROKOP Lubomír, IČO: 154 09 121 PROJEKTY ELEKTRO, Strmá 929 / 3 tel. 736 649 805 739 32 VRATIMOV TECHNICKÁ ZPRÁVA. Seznam dokumentace: PROKOP Lubomír, IČO: 154 09 121 PROJEKTY ELEKTRO, Strmá 929 / 3 tel. 736 649 805 739 32 VRATIMOV Živnostenský list : Vydal : Okresní živnostenský úřad Frýdek-Místek Č.j. 92/634824/01080V/01025B/02 dne

Více

ROZPOČET S VÝKAZEM VÝMĚR

ROZPOČET S VÝKAZEM VÝMĚR celkem HSV Práce a dodávky HSV 0,00 1 Zemní práce 0,00 1 001 122202201 Odkopávky a prokopávky nezapažené pro silnice objemu do 100 m3 v hornině tř. 3 m3 23,500 0,00 0,00 2 001 122202209 3 001 162201102

Více

NÁVRH VÝŠKOVÉHO ŘEŠENÍ 2 VARIANTY:

NÁVRH VÝŠKOVÉHO ŘEŠENÍ 2 VARIANTY: NÁVRH VÝŠKOVÉHO ŘEŠENÍ 2 VARIANTY: 1. velkorysá (červená barva) - co nejnižší provozní náklady není nutné respektovat terén, možno použít větších zemních prací - málo (cca do 4) výškových oblouků - velké

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

TECHNICKÁ DOKUMENTACE. pro obor Elektrotechnika

TECHNICKÁ DOKUMENTACE. pro obor Elektrotechnika TECHNICKÁ DOKUMENTACE pro obor Elektrotechnika 2. Normalizace... 7 2.1. Základní pojmy... 7 2.2. Druhy norem... 7 2.3. Druhy technických výkresů 8 2.4. Formáty výkresů 8 2.5. Úprava výkresového listu...

Více

D.3.1. Technická zpráva

D.3.1. Technická zpráva D.3.1 Název akce: Čištění odpadních vod Hřivno kanalizace s výtlakem na ČOV Chotětov Část: SO 03 - D.3 Čerpací stanice - Přípojka n.n. Investor: Městys Chotětov Zakázkové číslo: VIS 2/16-006 Stupeň: Projekt

Více

SPŠSTAVEBNÍČeskéBudějovice MAPOVÁNÍ

SPŠSTAVEBNÍČeskéBudějovice MAPOVÁNÍ SPŠSTAVEBNÍČeskéBudějovice MAPOVÁNÍ JS pro S2G a G1Z TERÉN 3 další terénní tvary! POZOR! Prezentace obsahuje plnoplošné barevné obrázky a fotografie nevhodné a neekonomické pro tisk! Výběr z NAUKY O TERÉNU

Více

CZ.1.07/1.5.00/ III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity

CZ.1.07/1.5.00/ III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB I. Autor :

Více

D.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro ohlášení stavby Akce : Modernizace teplovodu Náchod, p.č. 1118/1, 1118/4 Investor : Obchodní akademie Náchod Projektant : JOSTA s.r.o., Palachova 1742, 547 01 Náchod

Více

1. Předmět a rozsah projektové dokumentace

1. Předmět a rozsah projektové dokumentace Obsah 1. Předmět a rozsah projektové dokumentace... 2 1.1 Podklady pro vypracování projektu... 2 1.2 Rozsah a účel stavby... 2 1.3 Návaznosti na okolní objekty a jiné investiční akce... 2 1.4 Projednání

Více

Náklady celkem bez DPH

Náklady celkem bez DPH Název Hodnota A Hodnota B Základní náklady Dodávka Doprava 3,60%, Přesun 1,00% Montáž - materiál Montáž - práce Mezisoučet 1 PPV 6,00% z montáže: materiál + práce Nátěry Zemní práce PPV 1,00% z nátěrů

Více

Geomatika v prostředí dominantního provozovatele dráhy

Geomatika v prostředí dominantního provozovatele dráhy Geomatika v prostředí dominantního provozovatele dráhy Ing. Libor Jemelka GIVS 2014, Praha, 15. května 2014 SŽDC s.o., SŽG Olomouc Geoinfostrategie Národní Sada Prostorových Objektů (NaSaPO) Za SŽDC navrhujeme

Více

POPIS ZNAKOVÉ SADY MAP VELKÝCH MĚŘÍTEK PRO ARCGIS A ARCIMS

POPIS ZNAKOVÉ SADY MAP VELKÝCH MĚŘÍTEK PRO ARCGIS A ARCIMS POPIS ZNAKOVÉ SADY MAP VELKÝCH MĚŘÍTEK PRO ARCGIS A ARCIMS DLE NORMY ČSN 01 3411 SmartGIS nabízí vytvoření znakové sady, kterou lze použítv produktech ESRI ArcGIS a ArcIMS (od verze 8). Značky odpovídají

Více

Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti

Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti Obchodní název Ulice a č.p. Místo PSČ IČO DIČ Kontaktní osoba telefon, fax e-mail Poznámka : Ve všech listech tohoto souboru můžete měnit pouze buňky s modrým

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Autor

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Městský úřad Rousínov stavební úřad Sušilovo nám. 56, 683 01 Rousínov, tel.: 517 324 832, fax.: 517 324 845, radnice@rousinov.cz Č.j.: 2210/08-5571/2008-1303/PJ Rousínov, dne 15. října 2008 Oprávněná úřední

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú ř a d

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú ř a d M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú ř a d Č.j. : sú/315/2008 Velké Hamry dne 11.2.2009 Vyřizuje : Fajfrová (lenka.fajfrova@velkehamry.cz) Tel.: 483 369 826 ČEZ Distribuce

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy Č.j.: MUVS-S6839/2008OÚPSŘ-328/Va-8 2.6.2008 Vyřizuje: Valentová Věra VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Vsetín, odbor

Více

STRUKTURA DAT PŘI ZPRACOVÁNÍ A PŘEJÍMCE

STRUKTURA DAT PŘI ZPRACOVÁNÍ A PŘEJÍMCE Zpracoval: Dalibor Mana Samostatná příloha pokynů pro zhotovitele PN: Strana: 1/11 A. ÚČEL A OBSAH PŘÍLOHY A.1 Účel a cíl přílohy Popis struktury, formátu a způsobu využití dat mapy sítě v návaznosti na

Více

SKUPINA PŘÍLOH XV. Ostatní speciální vozidla

SKUPINA PŘÍLOH XV. Ostatní speciální vozidla SKUPINA PŘÍLOH XV Ostatní speciální vozidla Příloha XV /1 k ČD S 8/3 - Účinnost od 1.1.2005 Pokladač kabelů SČH 150.K 1. POPIS STROJE Pokladač kabelů SČH 150.K (SHV-pracovní stroj) vznikl rekonstrukcí

Více

Veselí nad Moravou ul. Rumunská, Lány, obnova VO

Veselí nad Moravou ul. Rumunská, Lány, obnova VO Objednatel Město Veselí nad Moravou Zpracovatel Název stavby Stupeň dokumentace Část dokumentace SO/PS Dokument Revize 0 Status dokumentace Šárka Vrbová Veselí nad Moravou ul. Rumunská, Lány, obnova VO

Více

VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ V ULICI HROMÁDKY Z JISTEBNICE, CHOTĚBOŘ. Název akce:

VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ V ULICI HROMÁDKY Z JISTEBNICE, CHOTĚBOŘ. Název akce: Název akce: VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ V ULICI HROMÁDKY Z JISTEBNICE, CHOTĚBOŘ Stupeň dokumentace: PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ K projektu: VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ Investor: Město,, 583 01 Projektant:

Více

Správa železniční dopravní cesty,státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC S4. Železniční spodek

Správa železniční dopravní cesty,státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC S4. Železniční spodek Správa železniční dopravní cesty,státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC S4 Železniční spodek Správa železniční dopravní cesty,státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC S4

Více

VH Atelier, spol. s r.o. Lidická 960/81 60200 Brno

VH Atelier, spol. s r.o. Lidická 960/81 60200 Brno VH Atelier, spol. s r.o. Lidická 960/81 60200 Brno naše značka 5001093442 vyřizuje Jolana Dočkalová datum 28.04.2015 Věc: Kanalizace a ČOV Věstonice - přípojky Dolní Věstonice, přípojky Horní Věstonice

Více

1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7.

1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7. OBSAH: 1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7.0 NÁVRH REGULATIVŮ 1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE OBJEDNATEL:

Více

SOUPIS PRACÍ. ASPE 9 Strana: Stavba: choch. Parkování ul. Hochmanova. Objekt: Přeložka VO. Rozpočet: Přeložka VO

SOUPIS PRACÍ. ASPE 9 Strana: Stavba: choch. Parkování ul. Hochmanova. Objekt: Přeložka VO. Rozpočet: Přeložka VO ASPE 9 Strana: 1 SOUPIS PRACÍ Objednavatel: Zhotovitel dokumentace: Statutární město Brno PROAXI s.r.o. Vyškov Základní cena: Cena celková: DPH: Cena s daní: Měrné jednotky: Počet měrných jednotek: Náklad

Více

CZ.1.07/1.5.00/ III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity

CZ.1.07/1.5.00/ III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB I. Autor :

Více

Kresba pomocí nadstavby

Kresba pomocí nadstavby Kresba pomocí nadstavby Stavy Požadované změny stavu řeší nadstavba pomocí monitoru, který běží na pozadí všech operací. Nově vkládané objekty dostávají automaticky atribut STAV = nový. Při jakákoliv další

Více

Dodržování údajů tohoto návodu je součástí záručních podmínek. Při nedodržení zaniká jakýkoliv záruční nárok.

Dodržování údajů tohoto návodu je součástí záručních podmínek. Při nedodržení zaniká jakýkoliv záruční nárok. Montážní návod Podzemní plastová vodoměrná šachta z polyetylenu Výrobního typ: VS ROTO, JTK ROTO Velikost: 1100/1250, 1100/1500, 1100/1750, 1200/1500, 1200/1750 Verze 01-2018 2.Obecné informace 2.1 Všeobecné

Více

METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI TRAS A KOMUNIKACÍ

METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI TRAS A KOMUNIKACÍ METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI TRAS A KOMUNIKACÍ Komunikace a trasy ve volném terénu (extavilán) Komunikace a trasy uvnitř zástavby měst a obcí (intravilán) Vývoj jednání o problematice značení tras

Více

Dokument č.10 Dokument, který stanovuje podmínky na technické provádění vodovodních přípojek

Dokument č.10 Dokument, který stanovuje podmínky na technické provádění vodovodních přípojek Dokumenty společnosti VODAK HUMPOLEC s.r.o. DOKUMENTY Strana číslo : 1 Celkový počet stran : 5 Výtisk Změna číslo: číslo : 0 1 Změna číslo : 0 Dokumenty společnosti Dokument č.10 Dokument, který stanovuje

Více

Projektová dokumentace

Projektová dokumentace Projektová dokumentace Přípojka do sítě NN Název stavby: Místo: Kraj: Zde zadej název Zde místo Moravskoslezský Investor: GF a SPŠEI Frenštát p. R. Zpracovatel projektu: Jan Novák Odp. projektant: Jan

Více

PODMÍNKY PRO PROVÁDĚNÍ ČINNOSTÍ V OCHRANNÝCH PÁSMECH PODZEMNÍCH VEDENÍ

PODMÍNKY PRO PROVÁDĚNÍ ČINNOSTÍ V OCHRANNÝCH PÁSMECH PODZEMNÍCH VEDENÍ PODMÍNKY PRO PROVÁDĚNÍ ČINNOSTÍ V OCHRANNÝCH PÁSMECH PODZEMNÍCH VEDENÍ Ochranné pásmo podzemních vedení elektrizační soustavy do 110 kv včetně a vedení řídící, měřící a zabezpečovací techniky je stanoveno

Více

Návrh na postup a pravidla při pokládce HDPE trubek V souvislosti s výstavbou regionální komunikační sítě Plzeňského kraje

Návrh na postup a pravidla při pokládce HDPE trubek V souvislosti s výstavbou regionální komunikační sítě Plzeňského kraje Návrh na postup a pravidla při pokládce HDPE trubek V souvislosti s výstavbou regionální komunikační sítě Plzeňského kraje 8.2. 2010, Odbor informatiky, Krajský úřad Plzeňského kraje Koncepce výstavby

Více

Normalizace v technické dokumentaci

Normalizace v technické dokumentaci Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Základní pojmy Normalizace v technické dokumentaci Při výrobě složitých výrobků je nutná spolupráce výrobce

Více

Otrokovice,

Otrokovice, E.ON Česká republika, s.r.o., F. A. Gerstnera 21516, 370 49 České Budějovice RAV ng. Radim Hubáček Březolupy 259 687 13 Březolupy E.ONČeská republika, s.r.o. Tech. evidence a dok. F. A. Gerstnera 21516

Více

Základní ceny staveb inženýrských a speciálních pozemních. 1. Věže, stožáry, komíny, odplynovače

Základní ceny staveb inženýrských a speciálních pozemních. 1. Věže, stožáry, komíny, odplynovače 58 Příloha č. 5 k vyhlášce č. 3/2008 Sb. Základní ceny staveb inženýrských a speciálních pozemních 1. Věže, stožáry, komíny, odplynovače Cena Kč za 1 m 3 obestavěného prostoru SKP CZ - CC 1 2 3 4 5 1.1

Více

POSTUP METODICKÝ POKYN NA GEODETICKÉ ZAMĚŘENÍ A ZPRACOVÁNÍ GEODETICKÉ DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ PRO ZML LKPR

POSTUP METODICKÝ POKYN NA GEODETICKÉ ZAMĚŘENÍ A ZPRACOVÁNÍ GEODETICKÉ DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ PRO ZML LKPR POSTUP METODICKÝ POKYN NA GEODETICKÉ ZAMĚŘENÍ A ZPRACOVÁNÍ GEODETICKÉ DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ Platnost od Účinnost Nahrazuje 24.9.2013 24.9.2013 LP-PP-028/2011 Řízení a rozvoj infrastruktury Oblast

Více

PARAPETNÍ KANÁL SIGNO BK Z PVC

PARAPETNÍ KANÁL SIGNO BK Z PVC PARAPETNÍ KANÁL Z PVC - Kanál REHAU je vyroben z bezolovnatého PVC se speciálními stabilizátory. - U všech variant kanálů je shodná univerzální šířka horního dílu kanálu: 79mm. Tím odpadá nebezpečí záměny,

Více

TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE

TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE 1. Úvod Dokumentace řeší elektrickou instalaci tlakové kanalizace (připojení na síť nn, silové napojení kalového čerpadla, umístění ovládací automatiky

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÍSLO ZAKÁZKY: NÁZEV STAVBY: Vyskytná nad Jihlavou, Jiřín, přípojka VO parc.č. 118/17 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÍSLO ZAKÁZKY: NÁZEV STAVBY: Vyskytná nad Jihlavou, Jiřín, přípojka VO parc.č. 118/17 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÍSLO ZAKÁZKY: 121421022 NÁZEV STAVBY: Vyskytná nad Jihlavou, Jiřín, přípojka VO parc.č. 118/17 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ Námrazová oblast: N1 Charakteristika zeminy: hlinitopísčitá, ČSN

Více