Finan ní mechanismy EHP/Norska

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Finan ní mechanismy EHP/Norska"

Transkript

1 Finan ní mechanismy EHP/Norska Podpora zemí EHP a Norska je ur ena na projekty rozvoje a spolupráce neziskových organizací, výzkumných institucí a subjekt ve ejného i soukromého sektoru. Mezi prioritní programové oblasti pat í zdravotnictví, v da a výzkum, životní prost edí a d ti a mládež. Oblastmi podpory jsou rovn ž rozvoj a podpora ob anské spole nosti, prosazování rovnosti žen a muž, sociální za le ování a ochrana kulturního a p írodního d dictví. Programy pro období CZ01 Technická asistence a bilaterální fondy na národní úrovni CZ02 Biodiverzita a ekosystémové služby/monitorování a integrované plánování a kontrola životního prost edí/adaptace na zm nu klimatu CZ03 Program pro nestátní neziskové organizace CZ04 Ohrožené d ti a mládež CZ05 Národní, regionální a místní iniciativy pro snižování nerovností mezi skupinami a podpora sociálního za le ování CZ06 Kulturní d dictví a sou asné um ní CZ07 Stipendijní program EHP/Bilaterální stipendijní program CZ08 Pilotní studie a pr zkumy technologií na zachycování a ukládání oxidu uhli itého (CCS) CZ09 Fond na podporu výzkumu CZ10 Budování kapacit a spolupráce institucí p ijímajícího státu s norskými ve ejnými institucemi, místními a regionálními ú ady CZ11 Iniciativy v oblasti ve ejného zdraví CZ12 Sjednocení rovnosti žen a muž a podpora sla ování soukromého a pracovního života/boj proti domácímu násilí a násilí založenému na pohlaví CZ13 Domácí násilí a násilí založené na pohlaví/ Sjednocení rovnosti žen a muž a podpora sla ování soukromého a pracovního života CZ14 Posilování spolupráce v rámci Schengenu a boj proti p eshrani ní a organizované trestné innosti, v etn nezákonného obchodování a migrování zlo ineckých skupin CZ15 Budování kapacit a spolupráce v justici/nápravné služby v etn alternativních trest xxx Globální fond pro podporu d stojné práce a tripartitního dialogu Finan ní mechanismy EHP/ Norska hradí až 90 % celkových náklad na schválené projekty (dle typu žadatele), v n kterých p ípadech je možné požádat o zbývající financování ze zdroj MŠMT. V p ípad stipendií je finan ní podpora až do výše 100 % celkových náklad. Otev ené výzvy v rámci individuálních tematických program budou vyhlašovány zprost edkovatelem p íslušného programu až po schválení jednotlivých program donorskými státy, tedy nejd íve od poloviny roku První výzvy tak budou pravd podobn vyhlášeny v ervenci 2012, termíny pro podávání grantových žádostí pak budou do zá í 2012.

2 Program švýcarsko- eské spolupráce Program švýcarsko- eské spolupráce zahrnuje národní a nadnárodní projekty, které podporují udržitelný, hospodá sky a sociáln vyvážený rozvoj. Program sleduje dva cíle: p isp t ke snížení hospodá ských a sociálních rozdíl mezi eskou republikou a vysp lejšími zem mi rozší ené Evropské unie (EU); a p isp t ke snížení hospodá ských a sociálních rozdíl mezi dynamickými m stskými centry a strukturáln slabými okrajovými regiony v rámci eské republiky. Program švýcarsko- eské spolupráce zahrnuje partnery a p íjemce z ve ejného a soukromého sektoru, nevládní organizace a jiné organizace ob anské spole nosti. Konkrétní oprávn né osoby jsou vždy uvedeny v aktuální výzv. Memorandum o porozum ní mezi Švýcarskou federální radou a Radou Evropské unie definuje ty i sm ry financování: 1. Bezpe nost, stabilita a podpora reforem Posílení regionální a místní kapacity Prevence a ízení katastrof Modernizace soudnictví Posílení institucí a kapacit v boji proti korupci a organizovanému zlo inu 2. Životní prost edí a infrastruktura Obnova a modernizace základní infrastruktury a zlepšení životního prost edí Fond environmentální expertízy 3. Podpora soukromého sektoru Zlepšení p ístupu k financování pro malé a st ední podniky Zlepšení regulace ve finan ním sektoru 4. Rozvoj lidských zdroj a sociální rozvoj Fond na stipendia (podpora v dy a výzkumu) Zdraví Vedle t chto sm r financování existují v rámci Programu švýcarsko- eské spolupráce speciální nástroje: Blokový grant pro nestátní neziskové organizace (zam ení na sociální služby, životní prost edí) Fond na p ípravu projekt (pomoc v p íprav kone ných návrh projekt pro projektové zám ry odsouhlasené švýcarskou stranou) Fond Partnerství (zam en na podporu spolupráce a vým nu zkušeností mezi eskými subjekty a švýcarskými subjekty) Fond na stipendia (financování stipendií pro eské studenty a badatele p ijaté k vyššímu stupni vzd lávání a umíst né u výzkumných institucí ve Švýcarsku) Fond technické asistence (financování úkol vykonávaných eskými ú ady navíc a výhradn p i realizaci p ísp vku)

3 Projekty mohou být financovány od 60 % až do výše 100 % uznatelných náklad dle typu projektu a p íjemce. V první polovin roku 2012 se o ekává otev ení výzvy v rámci priority Zdraví. V sou asné dob je otev ená výzva pro p edkládání žádostí o grant z Fondu Partnerství. Žádosti lze p edkládat pr b žn do 25. listopadu 2015 nebo do vy erpání alokovaných prost edk. Human Frontier Science Program (HFSP) Program je zam en na podporu inovativního výzkumu v oblasti biologie s d razem na interdisciplinární p ístup (vítány jsou oblasti jako nap. biofyzika, chemie, matematika, nanov dy, fyzika atd.) a mezinárodní rozm r (preferována je mezikontinentální spolupráce). Program rozlišuje dva typy výzkumných grant : Young Investigators Grants leny výzkumného týmu mohou být pouze ti, co získali k datu ukon ení p ijímání letters of intent (tj. 28. b ezna 2012) nezávislou i juniorní výzkumnou pozici (typicky pozice odborného asistenta, lektora) maximáln p ed 5 lety a zárove ukon ili doktorské studium maximáln p ed 10 lety p ed tímto datem. Sou ástí výzkumného týmu nesmí být postdoktorandi a výzkumníci na seniorních pozicích. Program Grants všichni lenové týmu musí být na pozici umož ující vlastní nezávislé sm ování výzkumu. Musí být zodpov dní za své vlastní laborato e a prokázat nezávislost. Sou ástí výzkumného týmu nesmí být postdoktorandi. Sou ástí jednoho týmu (2-4 lenové) m že být více výzkumník z jedné zem, jejich výzkum však musí být z rozdílných oblastí. Žádosti mohou podávat pouze mezinárodní týmy, nikoliv jednotliví výzkumníci. Tzv. principal applicant (hlavní žadatel vedoucí týmu) musí být z neziskové výzkumné instituce sídlící v lenské zemi HFSP. Sou ástí týmu mohou být lenové jiných (ziskových) organizací, nemají však nárok na finan ní p ísp vek. len týmu nem že sou asn figurovat ve dvou i více letters of intent. Týmy obdrží jednorázový grant až USD ro n v závislosti na velikosti týmu. Podpora je poskytována celkem 3 roky. Termín pro registraci a p id lení referen ního ísla je , pro zaslání letter of intent je Termín pro p íjem plných žádostí je p ibližn polovina zá í 2012.

4 GESHER/MOST Program mezinárodní spolupráce mezi eskou republikou a státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST je ur en na podporu ú asti eských podnik všech velikostí ve spolupráci s izraelským partnerem v projektech aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje (ú ast ve ejné výzkumné instituce je možná pouze ve spolupráci se soukromou firmou). Cílem programu tedy je podpora mezinárodní spolupráce v aplikovaném výzkumu, r st konkurenceschopnosti eských firem a vytvá ení nových inovovaných produkt a služeb. Každého projektu se musí zú astnit alespo jeden ú astník z eské strany a jeden ú astník z izraelské strany, kte í nemají stejného vlastníka i z izovatele. P ihlášené projekty se musejí týkat zejména následujících oblastí: informa ních a komunika ních technologií, udržitelných a istých technologií, zem d lských a potraviná ských technologií, biotechnologií a zdravotnické techniky i moderního strojírenství nových materiál, nanotechnologií, kybernetiky nebo robotiky. Program paraleln financuje eská republika spolu s Izraelem. Náklady eských ú astník projektu budou podporovány eskou republikou, náklady izraelských ú astník ze strany Izraele. Plánovaná celková alokace pro program na eské stran je 300 mil. K. V rámci programu je plánováno p t ve ejných sout ží, každá z nich je koncipována jako t íletá s alokací ve výši 60 mil. K. Projekt m aplikovaného výzkumu se poskytne institucionální podpora v základní výši do 50 % uznatelných náklad, projekt m vývoje v základní výši do 25 % uznatelných náklad. Výzkumná organizace se na projektu VaV m že podílet maximáln 30 % celkových zp sobilých náklad projektu. Zp sobilé náklady výzkumné instituce mohou být podpo eny až do výše 100 %. Minimální výše institucionální podpory na projekt v jednom kalendá ním roce je stanovena na 500 tis. K. Maximální výše institucionální podpory na projekt v jednom kalendá ním roce nesmí p esáhnout 4 mil. K. P itom doporu ená výše institucionální podpory v jednom kalendá ním roce je cca 2 mil. K. Institucionální podpora se poskytuje jedenkrát ro n na ú et p íjemce podpory. Zve ejn ní 4. výzvy programu se p edpokládá do konce roku 2012.

5 Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovník a pracovnic MOBILITY Cílem aktivity MOBILITY je napomáhat navazování kontakt a rozvoji spolupráce mezi institucemi p sobícími v oblasti výzkumu a vývoje v partnerských státech, a to formou podpory mobility výzkumných pracovník spolupracujících na ešení spole ných výzkumných projekt. Uchaze i o institucionální podporu mohou být fyzické osoby, ve ejné vysoké školy, ve ejné výzkumné instituce a další výzkumné subjekty, které lze kvalifikovat jako výzkumné organizace podle lánku 2.2. písm. d) Rámce Spole enství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (2006/C 323/01). Návrhy spole ných výzkumných projekt p edkládaných v rámci aktivity MOBILITY musí být klasifikovatelné jako návrhy projekt základního výzkumu definovaného podle lánku 2.2. písm. e) Rámce Spole enství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (2006/C 323/01). Výzkumné projekty podporované v rámci aktivity MOBILITY jsou zpravidla dvouleté. V sou asnosti je v rámci aktivity MOBILITY rozvíjena spolupráce se státy: Argentina, Francie, Ma arsko, N mecko, Polsko, Rakousko, ecko, Slovensko a Slovinsko. Podpora spole ných výzkumných projekt v rámci aktivity MOBILITY spo ívá ve financování cestovních a pobytových náklad výzkumných pracovník cestujících do zahrani í, kdy vysílající strana hradí náklady na dopravu ešitele projektu do místa jeho pobytu ve stát p ijímající strany a zp t (v etn náklad na zdravotní pojišt ní) a p ijímající strana jeho pobytové náklady (ubytování, stravné, kapesné). Nejvyšší povolená míra podpory m že být poskytnuta až do výše 100 % uznatelných náklad. Aktuální výzvy k podávání návrh mezinárodních výzkumných projekt : esko - francouzské ( ); esko - argentinské ( ); esko rakouské ( ); esko - slovinské ( ); esko - n mecké spolupráce.

6 Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji INGO II Cílem programu je umožnit ú ast eských v deckých pracoviš ve výzkumných programech provád ných špi kovými nevládními organizacemi výzkumu a ú ast eských v deckých osobností v ídících orgánech mezinárodních v deckých organizací. Program se d lí na dva podprogramy: Cílem podprogramu INGO II INFRA je usnadnit výzkumnou spolupráci eských v deckých pracoviš se špi kovými evropskými a mimoevropskými nevládními mezinárodními organizacemi výzkumu financováním poplatk za ú ast v mezinárodních projektech výzkumu a vývoje nevládních mezinárodních organizací výzkumu a podporou provád ného výzkumu. D vodem pro stanovení cíle podprogramu INGO II INFRA je skute nost, že aktivní ú ast eských výzkumných pracovník na projektech a programech nevládních mezinárodních organizací výzkumu není jen zaplacení p ísp vku za lenství samotné, ale ú ast ve specifickém projektu i programu je podmín na úhradou dalšího poplatku (velmi asto) a náklad za provedení samotného výzkumu (vždy). O ekávanými výsledky jsou publikace ve v deckém tisku s co nejvyšším cita ním ohlasem. Cílem podprogramu INGO II POPLATEK je posílit zastoupení eských v dc v ídících orgánech odborných mezinárodních spole ností. Stanovený cíl odpovídá vládou schválené Mezirezortní koncepci mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji do roku Ú elem je podpo it aktivity eské v decké komunity v ídících orgánech odborných mezinárodních spole ností, což výrazn zvyšuje možnosti eské republiky ovliv ovat innost t chto spole ností a získávat nové informace o vývoji jednotlivých výzkumných obor a specializací a tím i zvyšovat kvalifikaci v deckých pracovník. Nejvyšší povolená míra podpory v obou podprogramech m že být poskytnuta až do výše 100 % celkových uznatelných náklad projektu. Vyhlášení nové výzvy ve výzkumu a vývoji je o ekáváno v pr b hu roku 2012.

7 Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II Podpora z ve ejných prost edk v programu KONTAKT II je ur ena na podporu individuálních projekt mezinárodní dvoustranné p ípadn vícestranné spolupráce ve výzkumu a vývoji, se zvláštním d razem na bilaterální spolupráci se státy mimo Evropskou unii. Formálním podkladem pro navázání spolupráce je napl ování specifické mezivládní dohody o v deckotechnické spolupráci nebo mezivládní dohody, která zahrnuje mimo jiné také ást o spolupráci v oblasti výzkumu a vývoje (nap. tzv. kulturní dohody aj.). Uchaze i o ú elovou podporu z programu KONTAKT II jsou zejména ve ejné vysoké školy, ve ejné výzkumné instituce a další výzkumné subjekty, které lze kvalifikovat jako výzkumné organizace podle lánku 2.2. písm. d) Rámce Spole enství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (2006/C 323/01). Uchaze em m že být také malý a st ední podnik vymezený v ásti 2.2. písm. a) Rámce Spole enství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (2006/C 323/01), a to zejména ve spolupráci s výzkumnou organizací. P íklad spolupráce - V decká spolupráce mezi eskou republikou a USA Informa ních, poradenské a servisních služeb v oblasti mezinárodní spolupráce ve v d a výzkumu, pomoc p i hledání vhodných partner a finan ních zdroj a rozvíjení kontakt mezi eskými a americkými v dci, atd. poskytuje Americké v decké informa ní st edisko (AMVIS). AMVIS je rovn ž pov eno shromaž ováním žádostí o podporu v decké spolupráce mezi eskou republikou a USA v rámci Programu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II. Projekt m základního výzkumu m že být poskytnuta ú elová podpora až do výše 100 % uznatelných náklad, projekt m aplikovaného výzkumu v základní výši 50 % uznatelných náklad. Finan ní prost edky programu KONTAKT II se používají na úhradu náklad spojených s provád ním základního výzkumu provád ného jako spole né projekty, kterých se ú astní alespo jedna partnerská výzkumná organizace z každého zú astn ného státu. Vyhlášení nové výzvy je o ekáváno v pr b hu roku 2012.

8 Strukturální fondy - Opera ní program Lidské zdroje a zam stnanost - PO Mezinárodní spolupráce Výzva je zam ena na zvýšení efektivnosti strategií a politik v oblasti lidských zdroj a zam stnanosti, rozvoj partnerství, pakt a iniciativ v oblasti lidských zdroj a zam stnanosti. Typ oprávn ného žadatele: obce, kraje a jimi z izované organizace, nestátní neziskové organizace, výzkumné a vzd lávací instituce Do projektu musí být zapojen alespo jeden zahrani ní partner z lenského státu EU. Zahrani ní partner je partnerem bez finan ního p ísp vku. Zapojení zahrani ního partnera a jeho role v projektu musí být v projektové žádosti a jejích p ílohách jasn popsána a musí být prokázána p idaná hodnota mezinárodní spolupráce. Výše podpory projektu m že dosáhnout až 100 % zp sobilých výdaj projektu. Výdaje na tzv. mezinárodní aktivity musí ve finan ním vyjád ení p edstavovat nejmén 25 % z celkových p ímých zp sobilých výdaj rozpo tu projektu (tj. po ode tení nep ímých náklad ) bez osobních náklad. Minimální výše finan ní podpory na jeden projekt iní 1 mil. K. Maximální výše finan ní podpory na jeden projekt iní 10 mil. K. Pr b žná výzva je v sou asné dob otev ena, uzáv rka t etího kola je ; poslední termín je stanoven na

404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Tschechisch (Normativer Teil) 1 von 23

404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Tschechisch (Normativer Teil) 1 von 23 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Tschechisch (Normativer Teil) 1 von 23 DOHODA O Ú ASTI ESKÉ REPUBLIKY, ESTONSKÉ REPUBLIKY, KYPERSKÉ REPUBLIKY, LOTYŠSKÉ REPUBLIKY, LITEVSKÉ REPUBLIKY,

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROST EDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne: 11. 4. 2013.j.: 25008/ENV/13 ZÁV R ZJIŠ OVACÍHO ÍZENÍ podle 10d zákona. 100/2001 Sb., o posuzování vliv na životní

Více

RÁMCOVÁ DOHODA ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU. VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se

RÁMCOVÁ DOHODA ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU. VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se RÁMCOVÁ DOHODA MEZI ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU A VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se IMPLEMENTACE PROGRAMU ŠVÝCARSKO - ČESKÉ SPOLUPRÁCE NA SNÍŽENÍ HOSPODÁŘSKÝCH A SOCIÁLNÍCH ROZDÍLŮ V RÁMCI ROZŠÍŘENÉ EVROPSKÉ

Více

EHP a Norské Fondy 2009-2014. Martin Boruta Ministerstvo financí ČR Národní kontaktní místo

EHP a Norské Fondy 2009-2014. Martin Boruta Ministerstvo financí ČR Národní kontaktní místo EHP a Norské Fondy 2009-2014 Martin Boruta Ministerstvo financí ČR Národní kontaktní místo EHP a Norské Fondy 2009 2014 Předchozí období EHP a Norské fondy 2009 2014 Programy Další informace Předchozí

Více

Opera ní program Praha pól r stu R

Opera ní program Praha pól r stu R Opera ní program Praha pól r stu R Ing. Jakub Pechlát Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy Kancelá výzkumu, vývoje a inovací Seminá Aktuální informace o financování výzkumu, vývoje a inovací v novém

Více

NOVÉ PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2007-2013

NOVÉ PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2007-2013 NOVÉ PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2007-2013 Česká republika se řadí mezi chudší státy Evropské unie a v období 2007-2013 může ke zlepšení životní úrovně svých obyvatel čerpat z fondů EU přibližně 26,7 miliard. Fondy

Více

Copyright 1996-2001 Dale Carnegie & Associates, Inc.

Copyright 1996-2001 Dale Carnegie & Associates, Inc. Copyright 1996-2001 Dale Carnegie & Associates, Inc. Zásady pro poskytování dotací POV z rozpo tu Olomouckého kraje Vznik obsah a ízení POV Podmínky pro poskytnutí dotace Základní kritéria pro hodnocení

Více

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 MINISTERSTVO OBRANY ČR SEKCE VYZBROJOVÁNÍ V Y H L Á Š E N Í OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE III. VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH NA VÝBĚR PROJEKTŮ DO PROGRAMU OBRANNÉHO

Více

3 jinak bude postupováno dle 30 zákona. 280/2009 Sb.

3 jinak bude postupováno dle 30 zákona. 280/2009 Sb. STO BZENEC Obecn závazná vyhláška. 2/2013 o místním poplatku za provoz systému shromaž ování, sb ru, p epravy, íd ní, využívání a odstra ování komunálních odpad Zastupitelstvo m sta Bzence se na svém zasedání

Více

VNIT NÍ SM RNICE 1)PRO ZADÁVÁNÍ NABÍDKOVÝCH ÍZENÍ 2)PRO EVIDENCI A ZADÁVÁNÍ VE EJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

VNIT NÍ SM RNICE 1)PRO ZADÁVÁNÍ NABÍDKOVÝCH ÍZENÍ 2)PRO EVIDENCI A ZADÁVÁNÍ VE EJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNIT NÍ SM RNICE 1)PRO ZADÁVÁNÍ NABÍDKOVÝCH ÍZENÍ 2)PRO EVIDENCI A ZADÁVÁNÍ VE EJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBEC TY KOLY ÁST I Úvodní ustanovení LÁNEK 1 edm t úpravy Tato sm rnice upravuje zp sob a postup

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) L 46/8 23.2.2016 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/248 ze dne 17. prosince 2015, kterým se stanoví pravidla pro uplatňování nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, pokud jde o podporu

Více

117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu )

117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu ) íloha. 1 RM. 155/2012-52 117D613 Euroklí Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2013 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce podprogramu: Ur ená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE Ministerstvo pro místní rozvoj odbor hospodá ských služeb VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE ve zjednodušeném podlimitním ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách (dále jen

Více

STANOVY. ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení. Název

STANOVY. ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení. Název STANOVY ob anského sdružení Ponton, ob anské sdružení Název právnické osoby: Ponton, ob anské sdružení l. 1 Název l. 2 Sídlo Sídlo právnické osoby: Plze, Podmostní 1, PS 301 12 l. 3 Právní postavení (1)

Více

Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky

Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky Pravidla pro poskytování VFP pro kulturní spolky lánek I. Ú el pravidel 1. Pravidla pro poskytování ve ejné finan ní podpory pro kulturní spolky (dále jen Pravidla) jsou ur ena k poskytování finan ních

Více

Střední škola umělecká a řemeslná Střední škola a vyšší odborná škola umělecká a řemeslná Nový Zlíchov 1, Praha 5. Koncepce rozvoje školy

Střední škola umělecká a řemeslná Střední škola a vyšší odborná škola umělecká a řemeslná Nový Zlíchov 1, Praha 5. Koncepce rozvoje školy Střední škola umělecká a řemeslná Střední škola a vyšší odborná škola umělecká a řemeslná Nový Zlíchov 1, Praha 5 Koncepce rozvoje školy Zpracovala: Ing. Jana Porvichová, Ph.D. Praha leden 2016 Koncepce

Více

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad Směrnice č. 24. Správce hospodářského střediska

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad Směrnice č. 24. Správce hospodářského střediska Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 24 Správce hospodářského střediska 2009 I. Úvodní ustanovení Zásady pro ustavení správce hospodá ského st

Více

SPOLE NÝ REGIONÁLNÍ OPERA NÍ PROGRAM. Krajské vzd lávací st edisko strojírenství pro NC technologie

SPOLE NÝ REGIONÁLNÍ OPERA NÍ PROGRAM. Krajské vzd lávací st edisko strojírenství pro NC technologie SPOLE NÝ REGIONÁLNÍ OPERA NÍ PROGRAM Krajské vzd lávací st edisko strojírenství pro NC technologie P edkladatel projektu: Integrovaná st ední škola technická Centrum odborné p ípravy, Most Velebudice,

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Ze dne 21.01.2016 Částka 10/2016 Účinnost od 01.09.2016 (za 184 dní) http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-27

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

Zálohy na zdravotní, důchodové a nemocenské pojištění v roce 2010

Zálohy na zdravotní, důchodové a nemocenské pojištění v roce 2010 * Zálohy na zdravotní, důchodové a nemocenské pojištění v roce 2010 * 04. 01. 2010, Ing. Petr Kučera Nová minimální záloha na zdravotní pojištění platí již od ledna 2010, nové minimální/maximální zálohy

Více

3.Registra ní íslo MAS 4.Registra ní íslo MMR 15/000/00000/453/ CLLD_16_01_103

3.Registra ní íslo MAS 4.Registra ní íslo MMR 15/000/00000/453/ CLLD_16_01_103 Strana 1 z 5 Fiche Název MAS MAS Litomyšlsko o.p.s. íslo Fiche Název Fiche 6 Podpora zem d lství Platnost Fiche od Registra ní íslo MAS Registra ní íslo MMR 15/000/00000/453/000182 CLLD_16_01_103 7.Vazba

Více

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Návrh individuálního národního projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém 1. Název projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Anotace projektu Předkládaný projekt navazuje na výsledky systémového

Více

SPOLE NÉ PROHLÁŠENÍ SMLUVNÍCH STRAN DOHODY O SOU ASNÉM ROZŠÍ ENÍ EVROPSKÉ UNIE A EVROPSKÉHO HOSPODÁ SKÉHO PROSTORU

SPOLE NÉ PROHLÁŠENÍ SMLUVNÍCH STRAN DOHODY O SOU ASNÉM ROZŠÍ ENÍ EVROPSKÉ UNIE A EVROPSKÉHO HOSPODÁ SKÉHO PROSTORU 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - S-Erklärung Tschechisch (Normativer Teil) 1 von 13 SPOLE NÁ PROHLÁŠENÍ SMLUVNÍCH STRAN DOHODY SPOLE NÉ PROHLÁŠENÍ O SOU ASNÉM ROZŠÍ ENÍ EVROPSKÉ UNIE A EVROPSKÉHO

Více

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad Směrnice č. 16. Pracovní cesty

Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad Směrnice č. 16. Pracovní cesty Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 16 Pracovní cesty 2009 1 Úvodní ustanovení Úprava této sm rnice se ídí zákonem íslo 262/2006 Sb., Zákoník

Více

Věstník vlády. Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH

Věstník vlády. Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH 1. Směrnice Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. j. MSMT-34867/2015-2 ze dne 7. prosince 2015,

Více

URBACT Věstník Listopad 2010 #10

URBACT Věstník Listopad 2010 #10 URBACT Věstník Listopad 2010 #10 AKTUALITY - URBACTu Jak mohou města získat co nejvíce z PPP projektů. Propojení územního plánování a obnovy města projekt NODUS. Dopady programu URBACT na lokální politiky

Více

Metodické pokyny Obsah

Metodické pokyny Obsah Metodické pokyny Obsah Metodické pokyny... 1 1. Úvod... 2 2. Definice... 2 2.1. Zahrnutí příjemci... 2 2.2. Kategorie plnění... 2 2.2.1. Plnění poskytovaná zdravotnickým odborníkům... 2 2.2.2. Plnění poskytovaná

Více

Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování

Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Zde ka Niklasová 3. 11. 2014 editelka odboru ve ejných dražeb a realitní innosti Základní východiska

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : Ročník 2016 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : 27. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Strana 234

Více

Informa ní systém pro územní plánování pom že p ekonat hranice plánování. CROSS-DATA Záv re ná konference 24. dubna 2013, Dráž any

Informa ní systém pro územní plánování pom že p ekonat hranice plánování. CROSS-DATA Záv re ná konference 24. dubna 2013, Dráž any I cesta je cílem Guus Muijzers, Evropská komise Informa ní systém pro územní plánování pom že p ekonat hranice plánování CROSS-DATA Záv re ná konference 24. dubna 2013, Dráž any Posílit d v ru prohloubit

Více

Úkoly a úsp chy naší esko-saské p eshrani ní spolupráce

Úkoly a úsp chy naší esko-saské p eshrani ní spolupráce Úkoly a úsp chy naší esko-saské p eshrani ní spolupráce Ing. Petr Navrátil, Karlovarský kraj Informa ní systém pro územní plánování pom že p ekonat hranice plánování, Dráž any Obsah presentace 1. P eshrani

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

Smlouvy o poskytnutí ve ejné finan ní podpory z rozpo tu m sta. 29/23/4405/14

Smlouvy o poskytnutí ve ejné finan ní podpory z rozpo tu m sta. 29/23/4405/14 Smluvní strany: Smlouva o poskytnutí ve ejné finan ní podpory z rozpo tu m sta 29/23/4405/14 1. Poskytovatel m sto Uherský Brod Masarykovo nám. 100, 688 17 Uherský Brod, zastoupeno: Patrikem Kun arem,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) 1. NÁZEV ZAKÁZKY:

Více

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 27/2016 Sb. - vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - poslední stav textu 27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. ledna

Více

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE Název veřejné zakázky: CENTRUM POLYMERNÍCH MATERIÁLŮ A TECHNOLOGIÍ OTTY WICHTERLE DODÁVKA REGÁLŮ Identifikační údaje zadavatele Obchodní firma nebo název

Více

F o r m u l á I S P R O F I N

F o r m u l á I S P R O F I N F o r m u l á I S P R O F I N Kód formulá e Poslední aktualizace formulá e: 17.1. 2007 s L z k P o s T K u Ozna ení ásti formulá e Název jednotlivých ástí formulá e Povinné ásti formulá e S 05 110 S 05

Více

Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina

Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina Vyso ina Tourism, ísp vková organizace Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina Tomáš ihák, Vyso ina Tourism Konference Budování cyklotras v NSK Nitra, 22. 8. 2012 6.9.2012

Více

Program švýcarsko-české spolupráce 5.6.2009

Program švýcarsko-české spolupráce 5.6.2009 Program švýcarsko-české spolupráce Právní rámec Memorandum o porozumění mezi Radou Evropské unie a Švýcarskou spolkovou radou z 27.2.2006 - pro ČR alokováno 109,78 mil. CHF. 24.3.2006 schválil švýcarský

Více

Metodická pomůcka pro hodnotitele

Metodická pomůcka pro hodnotitele Metodická pomůcka pro hodnotitele Hodnocení činnosti vysokých škol a jejich součástí Akreditační komisí listopad 2015 Hodnocení vysokých škol Dle článku 3 Statutu Akreditační komise provádí Akreditační

Více

STANOVY Stanovy zapsaného spolku Bráni ánek na základ zákona. 89/2012 Sb., ob anského zákoníku

STANOVY Stanovy zapsaného spolku Bráni ánek na základ zákona. 89/2012 Sb., ob anského zákoníku STANOVY Stanovy zapsaného spolku Bráni ánek na základ zákona. 89/2012 Sb., ob anského zákoníku Název: BRÁNI ÁNEK, z.s., dále jen spolek. I. Úvodní ustanovení Sídlo: Moravské Bránice. p. 74, 664 64 Dolní

Více

Opera ní program: CZ.1.13 ROP NUTS II Severovýchod

Opera ní program: CZ.1.13 ROP NUTS II Severovýchod Opera ní program: CZ.1.13 ROP NUTS II Severovýchod íslo monitorovací zprávy/hlášení: Marketingové a koordina ní aktivity v oblasti cestovního ruchu íjemce: Registra ní íslo projektu: Po adí: edpokládané

Více

Vznik Technologické agentury R

Vznik Technologické agentury R Vznik Technologické agentury R Zahrani ní inspirace 4. íjna 2010 Pro vznikla Technologická agentura R? Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací Výrazn snížit po et 22 rozpo tových kapitol, z nichž je

Více

Národní grantové agentury. Typy projektů a grantů

Národní grantové agentury. Typy projektů a grantů Národní grantové agentury Typy projektů a grantů 1 POSKYTOVATELÉ A PROGRAMY VaVaI V ČR Grantová agentura ČR (GA ČR) Technologická agentura ČR (TA ČR) Ministerstvo kultury (MK) Ministerstvo vnitra (MV)

Více

Page 1 of 7 Eviden ní íslo: 7203011007555 Evropská unie Vydání dodatku k Ú ednímu v stníku Evropské unie 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Lucemburk E-mail: ojs@publications.europa.eu Fax: +352 29 29 42

Více

Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I

Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK 2009 Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I 71234772 Záv re ný ú et je zpracován v souladu se zákonem. 250/2000 Sb. o rozpo tových pravidlech územních rozpo t. 1. Údaje o pln

Více

P edstavení programu GAMA

P edstavení programu GAMA od myšlenek k aplikacím Pavel Komárek len p edsednictva TA R P edstavení programu GAMA Aktuální informace o financování VaVaI v novém programovacím období 2014-2020 Univerzita Karlova v Praze, 13.11.2013

Více

Spolek SEDM KRÁS. čl. I Název a sídlo. čl. II Charakter spolku

Spolek SEDM KRÁS. čl. I Název a sídlo. čl. II Charakter spolku Spolek SEDM KRÁS STANOVY SPOLKU zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějším předpisů čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek SEDM KRÁS (dále jen spolek ) 2.

Více

Programy na podporu vědy a výzkumu v České republice

Programy na podporu vědy a výzkumu v České republice Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra podnikání a oceňování Programy na podporu vědy a výzkumu v České republice Bakalářská práce Autor: Zdenka Fialová Ekonomika a management malého a středního

Více

Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. rektor. Projednáno Vědeckou radou VŠCHT Praha dne 23. 10. 2015

Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. rektor. Projednáno Vědeckou radou VŠCHT Praha dne 23. 10. 2015 Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Vysoké školy chemicko-technologické v Praze na rok 2016 Předkládá prof. Ing. Karel

Více

ídícího výboru IPRM Program jednání 16. zasedání projednání a schválení Ro ní monitorovací zprávy o postupu realizace IPRM ostatní

ídícího výboru IPRM Program jednání 16. zasedání projednání a schválení Ro ní monitorovací zprávy o postupu realizace IPRM ostatní IPRM Kop ivnice Obytná zóna Kop ivnice JIH 16. zasedání ídícího výboru IPRM 19. 3. 2012 P íloha. 1 záznamu Program jednání IPRM Kop ivnice Obytná zóna Kop ivnice JIH projednání a schválení Ro ní monitorovací

Více

Rámcová dohoda - alokace

Rámcová dohoda - alokace Rámcová dohoda - alokace Rámcová dohoda podepsána v Bernu 20. prosince 2007 Alokace ČR 109,78 mil. CHF (11%) Období závazkování do 14. června 2012 Období plateb do 14. června 2017 Indikativní finanční

Více

Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s.

Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s. Pravidla procesu hodnocení kvality a bezpe í pro l žkovou pé i e-iso, a.s. Zpracoval Jméno, funkce Ing. Lenka Stránská Manager kvality Datum, podpis 10.dubna 2012 Vydání: 1 Strana: 1/8 Jméno, funkce Datum,

Více

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l stys erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l se usneslo vydat v souladu se zákonem. 128/2000 Sb., o obcích (obecní z ízení),

Více

Výzva k jednání v jednacím ízení bez uve ejn ní

Výzva k jednání v jednacím ízení bez uve ejn ní AD PRO ZASTUPOVÁNÍ STÁTU VE V CECH MAJETKOVÝCH RAŠÍNOVO NÁB EŽÍ 390/42, 128 00 PRAHA 2 - NOVÉ M STO ÚST EDÍ A ÚP V HL. M. PRAZE ODBOR REALIZACE MAJETKU #46360/A/2011-REMR@/ 46360/A/2011-REMR BSP Softwaredistribution

Více

Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon)

Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon) Zákon 561/2004 Sb., o p edškolním, základním, st edním, vyšším odborném a jiném vzd lávání (školský zákon) ijímání ke vzd lávání ve st ední škole 59 Podmínky p ijetí ke vzd lávání ve st ední škole (1)

Více

Vyú tování ú elové dotace

Vyú tování ú elové dotace V -1 Vyú tování ú elové dotace poskytnuté nestátní neziskové organizaci: dle rozhodnutí MŠMT.: 1. Výše poskytnuté dotace z toho: mzdové prost edky a OPPP 2. erpání dotace neinvesti ní prost edky z toho

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 2. VÝZVU příjemcům podpory k předkládání

Více

Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né innosti

Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né innosti 10ZadPrispSUPM_SVC2.pdf Registra ní íslo ÚP: SÚPM SV Ú ad práce: OSÚ S 10 Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né

Více

PUBLICITA v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. dubna 2009

PUBLICITA v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 PUBLICITA v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Obecně k publicitě.. Každý příjemce je povinen informovat příjemce pomoci (cílové skupiny),

Více

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity VI/2 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Cíle realizace klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Dodávku diagnostik. Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky. pro provedení automatizované analýzy

Dodávku diagnostik. Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky. pro provedení automatizované analýzy IČ: 00226912, DIČ: CZ00226912 krevního obrazu, a výpůjčka laboratorního vyšetřovacího systému pro provedení automatizované analýzy Dodávku diagnostik Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky Stiážovská

Více

Konference Technologické agentury ČR. Ministerstvo průmyslu a obchodu

Konference Technologické agentury ČR. Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Konference Technologické agentury ČR 13.12.2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu Hlavní oblasti podpory VaVaI na MPO Aktuální

Více

Celková částka pro tuto výzvu: 127 000 000 Kč v rozdělení dle tabulky č.1

Celková částka pro tuto výzvu: 127 000 000 Kč v rozdělení dle tabulky č.1 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu, vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Programu Iniciativy Společenství EQUAL. Identifikace

Více

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB Rámcový program pro podporu technologických center a center strategických služeb schválený vládním

Více

KOMPLEXNĚ - ODBORNĚ - INDIVIDUÁLNĚ

KOMPLEXNĚ - ODBORNĚ - INDIVIDUÁLNĚ informuje V tomto čísle: Kulatý stůl 2008... 1 Resortní program výzkumu a vývoje - MZ II na léta 2008-2011... 2 Otevřeny nové programy podpory podnikání v rámci Operačního programu Podnikání a inovace

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁ KA. Obce Plavsko. O fondu rozvoje bydlení

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁ KA. Obce Plavsko. O fondu rozvoje bydlení OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁ KA Obce Plavsko O fondu rozvoje bydlení. 7/2000 V Y H L Á K A.7/2000 Obce Plavsko O fondu rozvoje bydlení Obecní zastupitelstvo v Plavsku schválilo dne 21.7.2000 tuto obecn závaznou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ Hospodaření fakulty za rok 2011 skončilo účetním ziskem ve výši 613 tis. Kč, z toho 515 tis. Kč z hlavní činnosti a 98 tis. Kč

Více

M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod

M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod M sto Uherský Brod vydává v souladu s ustanovením 27 odstavce 2 zák.. 250/2000 Sb., o rozpo tových pravidlech územních rozpo t, ve zn ní pozd jších

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek I. Cíl a vymezení úpravy (1) Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Český Krumlov (dále "Pravidla")

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE (PŘÍSPĚVEK NA PROJEKT 2011) formulář je určen i pro Příspěvkový školský program PROJEKT 1.

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE (PŘÍSPĚVEK NA PROJEKT 2011) formulář je určen i pro Příspěvkový školský program PROJEKT 1. Formulář žádosti o poskytnutí dotace (Příspěvek na projekt 2011) Číslo žádosti: Datum přijetí: ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE (PŘÍSPĚVEK NA PROJEKT 2011) formulář je určen i pro Příspěvkový školský program

Více

Individuální projekty národní

Individuální projekty národní I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Individuální projekty národní Číslo OP i : Název OP: Prioritní osa: Oblast podpory: Podporovaná/é aktivity z PD OP VK: Název Příjemce dotace: Partneři

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Ze dne 17.12.2012 Částka 177/2012 Účinnost od 01.01.2013 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-473

Více

KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE Ve ejná zakázka na stavební práce zadávaná podle 21 odst. 1 písm. b) zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách, v platném zn ní (dále jen zákon): ZŠ Brno, Bakalovo náb eží 8 nástavba administrativní

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 31. 1. 2008 Bod pořadu jednání: Věc: Integrovaný plán rozvoje města - zóna Lidové sady Zpracoval: odbor, oddělení: Ing.

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS

P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS P IJÍMACÍ ÍZENÍ - VYBRANÁ USTANOVENÍ PRÁVNÍCH P EDPIS Zákon 561/2004 Sb. - školský zákon 59 Podmínky p ijetí ke vzd lávání ve st ední škole (1) Ke vzd lávání ve st ední škole lze p ijmout uchaze e, kte

Více

služba Operační program lidské zdroje a zaměstnanost Ing. Martin Páral, ředitel Odboru programového řízení tel. +420 974 818 642 martin.paral@mvcr.

služba Operační program lidské zdroje a zaměstnanost Ing. Martin Páral, ředitel Odboru programového řízení tel. +420 974 818 642 martin.paral@mvcr. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu Číslo zakázky (u OP LZZ bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Poradenské služby

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zjednodušené výběrové řízení s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v platném znění Název zakázky: Identifikace: Název projektu: VZDĚLÁVACÍ

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové podpory na specifický

Více

ZPRÁVA O UPLAT OVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ

ZPRÁVA O UPLAT OVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ M stský ú ad Moravské Bud jovice Odbor výstavby a územního plánování nám. Míru 36, 676 02 Moravské Bud jovice --------------------------------------------------------------------------- ZPRÁVA O UPLAT

Více

Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s. 1.1. Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek )

Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s. 1.1. Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek ) Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s. I Základní ustanovení 1.1. Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek ) 1.2. Sídlo spolku: Hradec Králové, Rybova 1908/31, PSČ 500 09 1.3. Spolku

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění název veřejné zakázky: Rekonstrukce VZT zařízení č. 1, 2 a 3 v OZ druh zadávacího

Více

NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1264/1999 ze dne 21. června 1999, kterým se mění nařízení (ES) č. 1164/94 o zřízení Fondu soudržnosti RADA EVROPSKÉ UNIE, s

NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1264/1999 ze dne 21. června 1999, kterým se mění nařízení (ES) č. 1164/94 o zřízení Fondu soudržnosti RADA EVROPSKÉ UNIE, s NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1264/1999 ze dne 21. června 1999, kterým se mění nařízení (ES) č. 1164/94 o zřízení Fondu soudržnosti RADA EVROPSKÉ UNIE, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,

Více

Dodávka modelového oběžného kola s pohonem a regulací a budicími a měřicími systémy

Dodávka modelového oběžného kola s pohonem a regulací a budicími a měřicími systémy Zadávací dokumentace OPAKOVANÁ NADLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA DODÁVKY pro opakovanou nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky dle 8 odst. 1 a 2 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

Národní strategický plán LEADER 2014 +

Národní strategický plán LEADER 2014 + Národní strategický plán LEADER 2014 + Ing. Jiří KRIST Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST 2012 31. 5. 2012 Národní strategický plán LEADER 2014+

Více

Úvod Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR Činnost SP DDM za rok 2010 a. Činnost RKR Praha, 18. - 19. 1. 2010 Praha, 8. - 9. 4.

Úvod Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR Činnost SP DDM za rok 2010 a. Činnost RKR Praha, 18. - 19. 1. 2010 Praha, 8. - 9. 4. Výroční zpráva o činnosti Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR za rok 2010 1 Úvod Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR (dále jen SP DDM) je nestátní neziskovou organizací, jejímž hlavním

Více

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2 v zájmu zajištění potřeb Ministerstva práce a sociálních věcí (dále jen MPSV) a v souladu s ustanovením 6 zákona

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AMU NA ROK 2016

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AMU NA ROK 2016 AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AMU NA ROK 2016 UR AMU projednala XX. 10. 2015 SR AMU projednala XX. 10. 2015 AS AMU schválil XX. 10. 2015 Obsah Úvod.... 3 Prioritní cíl 1: Zajišťování kvality.... 4 AMU

Více

Věstník MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH: 1. DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ R E Z I D E N Č N Í M Í S T A

Věstník MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH: 1. DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ R E Z I D E N Č N Í M Í S T A Věstník Ročník 2014 MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Částka 9 Vydáno: 30. PROSINCE 2014 Cena: 138 Kč OBSAH: 1. DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ R E Z I D E N Č N Í M Í S T A METODIKA

Více

Nástroje ke zvýšení pracovní mobility v ČR kombinovaná databáze práce a bydlení

Nástroje ke zvýšení pracovní mobility v ČR kombinovaná databáze práce a bydlení Nástroje ke zvýšení pracovní mobility v ČR kombinovaná databáze práce a bydlení Petr SUNEGA petr.sunega@soc.cas.cz http://seb.soc.cas.cz Oddělení socioekonomie bydlení Struktura prezentace Důvody pro zkoumání

Více

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM SMĚRNICE REKTORA Č. 3/2011 STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E P R O U J E P Platná od: 10. 11. 2011 Zpracoval/a: prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc. prof.

Více

OBNOVA, MODERNIZACE A ZABEZPEČENÍ INFRASTRUKTURY MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY

OBNOVA, MODERNIZACE A ZABEZPEČENÍ INFRASTRUKTURY MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č.137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZVZ ). OTEVŘENÉ NADLIMITNÍ ŘÍZENÍ NA DODÁVKY OBNOVA, MODERNIZACE

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu 1. Úvod 1.1. Cíle zákona Zákon upraví strukturu řízení cestovního ruchu v České republice, práva a povinnosti organizací v cestovním ruchu působících a tímto zákonem vymezených a způsob financování rozvoje

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ podle ust. 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU

Více