1. ročník. Dispozice. 3. semestrální úkol zimní semestr 20180

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. ročník. Dispozice. 3. semestrální úkol zimní semestr 20180"

Transkript

1 1. ročník Dispozice 3. semestrální úkol zimní semestr 20180

2 zadání 2. semestrální úkol zimní semestr 2018 hlavní téma: dispozice vil výběr vil: casa Malaparte Adalberto Libera; Vila Tughenhat Mies Van De Rohe Maison à Bordeaux OMA; Mullerova Vila Adolf Loos Fallingwater Dům pro Edgara J. Kaufmanna F.L. Wright; Vila Na Babě Pavel Janák Esherick House in Philadelphia, Kahn ; Vila Chytilová Emil Přikryl Villa Mairea Alvar Aalto; městská vila Procházkova 3 Josef Pleskot podklady: půdorysy vil, historické výkresy, vlastní průzkum objektů, 3D modely, vlastní rešerše, čím se zabýváme: Zabýváme se rozložením celkové dispozice do bližších detailů, vazeb a forem. Tyto detaily nám posléze napovídají, při definování účelnosti a jedinečnosti dispozic. Díky těmto hlubším analýzám můžeme dospozici abstrahovat a vytvářet obraz domu. výstup: Obraz domu ve formátu A1 termíny: prezentace zadání 22/11/2018 rozpracovanost 29/11/2018 finální prezentace 06/12/2018

3 Falling Water Fallingwater nebo Edgar J. Kaufmann Senior Residence je dům navržený americkým architektem Frankem Lloydem Wrightem v roce 1935 v jihozápadní Pensylvánii, 43 mil (69 km) jihovýchodně od Pittsburghu. Část domu je postavena nad řekou Bear Run.

4

5

6

7

8

9

10

11 Vlastní dům architekta Vila byla dostavěna v roce 1932 jako součást nové rezidenční čtvrti Baba s exkluzivním výhledem na Prahu s řekou Vltavou. Janák zde již uplatňuje oproti předchozím zcela nový přístup. Vše podléhá přísným pravidlům funkcionalismu. Právě důraz na funkci je pro Janákovu pozdější tvorbu typický. Při pohledu na fasádu můžeme vnímat geometricky čisté linie, nikde nic nevyčnívá ani nenarušuje celkovou hmotu stavby. Jedinou výjimkou je vykrojený prostor v horním podlaží, který tvoří prostornou vyhlídkovou terasu. Při úpravách domu v devadesátých letech bylo zjištěno i několik drobných nedodělků. Janáka

12

13

14

15

16

17 Maison à Bordeaux Rodinný dum v Bordeaux, ve kterém je architektura spojená s technologií, je navržen pro rodinu se třemi dětmi, ale se specifickým účelem. Klient Jean François Lemoinen je upoután na invalidním vozíku. Celý komplex tvoří tři úrovně/domy, každá s jiným účelem. Dolní úroveň je tvořena řadou jeskyní vytesaných do skály, určená pro funkční účely. Přízemí na úrovni zahrady je skleněná místnost, napůl uvnitř a napůl venku, určená pro bydlení. Horní úroveň je rozdělená na část rodičů a dětí. Srdcem domu je výtahová plošina 3x3,5 m, která se volně pohybuje mezi třemi úrovněmi, stává se součástí obytného prostoru nebo kuchyně nebo se transformuje do intimního kancelářského prostoru a poskytuje přístup k knihám, uměleckým dílům a vinnému sklípku. Ve svém pojetí této dispozice abstrahuji všechny úrovně domu v půdorysech. Následně všechny úrovně spojuji, studuji jejich prolnutí a opakující se prvky. V dalším pojetí této dispozice rozebírám pohyby v jednotlivých úrovních, které se také liší díky různým funkcím - nejsilnější linie pro jasně daný pohyb, střední linie pro pohyb v soukromém interiéru, ne-

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Müllerova vila Architekt Adolf Loos ve vile pro rodinu Müllerových nenavrhoval půdorysy nebo řezy, ale vytvořil prostory. Ve vile neexistuje přízemí nebo první patro, ale související kontinuální prostory. Patra se prolínají a prostory na sebe navazují. Architekt spojil tyto prostory tak, aby výstup a sestup byl nejen nepozorovatelný, ale zároveň účelný. Vila má dvě tváře. Na jedné straně se jedná o reprezentativní vchod se společenskými prostory a na straně druhé je to klasický rodinný dům. Stavba si zakládá na principu Raumplanu. Srdcem domu je schodiště. Ve svém pojetí této dispozice studuji právě otevřený prostor v řezu - jeho úrovně, propojení a návaznosti na okolní prostory. Tento prostor je vyznačený silnější linií pro jeho důležitost.

30

31

32

33

34

35

36

37 Casa Zkoumání dispozic vily a jejich vystižení formou abstrahovaného plánu. Malaparte Adalberto Libera Curzio Malaparte

38 Dobrovolné vězení na konci světa, na hraně nebe, moře a skal. Červený bunkr zářící široko daleko, ale uvnitř skromný a strohý. Izolace před vnějším světem a zároveň fascinující jeviště. To jsou jen některé z kontroverzí slavné vily, již si její majitel navrhl doslova sobě na míru. Při zkoumání dispozice narážím na další kontrast: snahu o naprostou symetrii a jednoduchost, která však koliduje se složitostí pohybu. Chceme-li se dostat z obýváku na druhou dominantu, nekonečný obzor vzývající terasu, musíme překonat schodiště dolů i nahoru, jít dozadu a pak dopředu, zkrátka se probít všemi možnými směry i prostory. Možná právě toto bloudění ještě více podtrhuje motiv izolace, který je klíčový pro spisovale i jeho dům. Co má zůstat skryté, skryté prostě zůstane a těžkost pohybu může připomínat právě závod za nedosažitelnou svobodou.

39

40

41

42 Ve svém pojetí knihovny dispozic se zaměřuji právě na pohyb domem, který je tak jasný, a zároveň složitý. Odhaluji tři příběhy, které by se v domě mohly odehrávat: Curzio Malaparte, spisovatel v dobrovolném vězení uprostřed nádherné, ale nedosažitelné krajiny, se probouzí ve své ložnici; služka, přijíždějící z nejbližšího městečka na lodi, stoupá nahoru k domu svého zaměstnavatele; host, přicházející po křivolaké skalnaté cestičce z pevniny, hodlá objevit část tajemství Malapartova bunkru. Zajímá mě hlavně návaznost místností a plynulost jednotlivých prostorů.

43

44

45

46 Vila Zkoumání dispozic vily a jejich vystižení formou abstrahovaného plánu. Tugendhat Mies Van Der Rohe

47 Ohledně této vily se často, až notoricky, opakují popisy duchovního, plynoucího prostoru, jejíž luxus spočívá právě ve volnosti pohybu a prostorové velkoleposti. Po zkoumání vnitřních vazeb se rozhoduji zaměřit na hlavní obytný prostor, kde se propojují jednotlivé činnosti a dochází k dokonalému prolínání vnějšku a vnitřku. Zároveň však objevuji, jak Mies vyřešil problém potřeby soukromí, uzavření se prostor se dá síky závěsům rozdělit na mnohem intimnější dílčí místnosti, dokonce se může kompletně uzavřít před externím světem.

48

49 Ve svém pojetí tedy znázorňuji jednotlivá spektra, který je člověk schopen vnímat z dané pozice, v níž se něco odehrává (ať již jde o klavír či jídelnu), a nakonec, po sloučení všech těchto mikroprostorů, obtahuji maximální hranice. Vychází mi nejen rozdíl propojenosti a uzavřenosti, ale i živosti různých míst v obýváku podle toho, kolik různých spekter se zde překrývá a prolíná.

50

51

52

53

54

55 Vila Zkoumání a porovnání dispozic dvou vil, Vila Chytilová od Emila Přikryla a Esherik house od Kahna, kde je finálním výstupem abstrahování půdorysů nebo řezů pomocí linky na formátu A2. Chytilová & Esherik house

56 Původním a jedním z hlavných požádavků Chytilové pro svoji vilu bylo to, že si nepřeje ani chalupu, ani bunkr, ani trafostanici. Zároveň vedle podobných neurčitých a spíše citových cílů byly i cíle praktické, dům by měl sloužit pro rodinu s dvěma dětmi a s prarodiči z matčiny a otcovi strany. To znamená, že soukromá a i společná část jsou velmi důležité. Harmonické umístění těchto prostor zaručí komfort pro bydlení de facto 3 rodin společně.

57 Projekt Esherik house byl postaven pro Margaret Esherickovou, svobodnou ženu. Na první pohled se může zdát, že pro jednoho člověka je to přílíš velký prostor, ale na druhou stranu Kahn vyřešil tento prostor tak, aby všechno mělo svůj určítý cíl. Velké provzdušené prostory nepůsobí prázdně díky konkretní dispozici a taky pomocí asymetricky vyřešených oken.

58 Hlavním rysem dispozic Vily Chytilové jsou otevřené prostory a vytvoření hranic mezi společnými pokoji jen pomocí různých urovní podlah. Upřímně řečeno, největší část celého domu je jeden otevřený «pás», kde na sebe navazují kuchyň, místo pro stolování, obývací pokoj, knihovna, odpočinkový prostor vedle vchodu na zahradu. Z jakéhokoliv konce jedné «místnosti» je vidět na všechny ostatní.

59

60

61

62

63

64

65 Kahn rozdělil celý dům na tzv. «obslužné» a «obsluhující» prostory, kde «obslužné» jsou největší a jsou to obývací pokoj, knihovna a ložnice. «Obsluhující» jsou kuchyň v prvním patře a vše, co se týče hygieny ve druhém patře a schody. Tímto rozdělením se vytvořila určitá geometrie celého domu. Zjednodušeně, v půdorysu je to obdélník rozdělený na pruhy podle funkce místností. Malé «obsluhující» prostory, které jsou oddělené od velkých a provzdušněných «obslužných» prostor vytvářejí dohromady určitou filozofii a harmonii celého domu.

66

67

68

69 Ve svém finalním výstupu jsem se snažila abstrahovat řez vily Сhytilové. Zobrazila jsem celý otevřený prostor vily. Dle mého názoru toto tvoří její charakter a může nás i seznámit s povahou a nestandartním stylem života lidí, kteří obývají tento dům.

70 Esherik house a vila Chytilová mají určitou podobnost, proto jsem si nechala udělat nekolik konečných způsobu abstrahování Kahnové budovy. Dva z nich ukazují na volně otevřené prostory, což je společný rys těchto domů. Poslední výkres abstrahuje «obslužné» a «obsluhujici prostory» a přehledně ukazuje Kahnuv důraz na jeho přednostní vztah k společenským «obsluhujícím» prostorům.

71

72

73 Villa Mairea - Městská vila Prochazková 3

74 Městská vila Prochazková 3 Jedna se o městskou villu navrženou Josefem Pleskotem v Pražském Podolí. Vila je třípatrová, první nadzemní podlaži je určeno pro společenský aktivity a příjem hostů, dalsí dvě obsahují ložnice pro hosty, děti a majitele vily. V podzemním podlaží jsou parkovací místa a technické zázemi budovy, ale taky vířivka a další prostory pro relaxaci. Villa Mairea villa od finského architekta Alvara Aalta, sloužila jako rodinny dům pro bohatou rodinu sběratelů umění. Dům ma velmi členitou dispozici, jelikož měl sloužit nejen jako obydli ale tako jako reprezentativni sídlo a galerie

75

76

77

78 Mým výstupem mělo byt znázorněni společenských prostorů a zjednodušení jejích funkcí.

79

80 1. ročník 2018/19 Hana Turnovská Adam Kocík Mariia Khositashvili Matěj Hoffman Glib Sydorenko Atelier architektura /19

Matěj Hoffman. semestr zimní semestr 2019 KONCEPT_KONSTRUKCE_DISPOZICE_PLÁN. foto portrét

Matěj Hoffman. semestr zimní semestr 2019 KONCEPT_KONSTRUKCE_DISPOZICE_PLÁN. foto portrét Matěj Hoffman KONCEPT_KONSTRUKCE_DISPOZICE_PLÁN semestr zimní semestr 2019 foto portrét zadání hlavní téma: KONCEPT_KONSTRUKCE_DISPOZICE lokalita na výběr: koncept _ Veřejná knihovna Spijkenisse konstrukce

Více

Jiří Mezera. semestrální úkol letní sonda do rodinného bydlení první krůčky architektury

Jiří Mezera. semestrální úkol letní sonda do rodinného bydlení první krůčky architektury Jiří Mezera semestrální úkol letní 2013-2014 sonda do rodinného bydlení první krůčky architektury zadání hlavní téma: sonda do rodinného bydlení lokalita na výběr: Le Corbusiere, villa Savoye, Vila La

Více

Architektonická studie rezidenční vily Zadní Výtoň. Prodej stavebního pozemku

Architektonická studie rezidenční vily Zadní Výtoň. Prodej stavebního pozemku ARCHITEKTI Architektonická studie rezidenční vily Zadní Výtoň Na pozemek je navržen jednopodlažní objekt s podkrovím a jedním polosuterenem, který v maximální míře využívá jak svažitosti pozemku, tak jeho

Více

AKTUAL 920. 87.6 m 2. 2 630 000 Kč 1 820 000 Kč 26 870 Kč Všechny ceny jsou s DPH EUROLINE 2009

AKTUAL 920. 87.6 m 2. 2 630 000 Kč 1 820 000 Kč 26 870 Kč Všechny ceny jsou s DPH EUROLINE 2009 876 m 2 PŘÍZEMÍ [celková plocha m 2 ] [celková plocha 32 m 2 ] s přístřeškem 2 630 000 Kč 1 820 000 Kč malá, vhodné na malé a úzké parcely rozdělená denní a noční část přízemí je tvořené velkoprostorem

Více

Lokalita Rovná územní studie

Lokalita Rovná územní studie Lokalita Rovná územní studie A - Textová část pořizovatel: lokalita: stupeň: Městský úřad Boskovice, Odbor výstavby a územního plánování Boskovice - Rovná Územní studie generální projektant: Atelier 99

Více

RODINNÝ DŮM HOSTAVICE

RODINNÝ DŮM HOSTAVICE Středoškolská technika 2017 Setkání a prezentace pracístředoškolských studentů na ČVUT RODINNÝ DŮM HOSTAVICE Alexandra Kotršálová, Denisa Hajdová, Natálie Kopáčková, Šimon Řezník STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA

Více

stories stories červenec architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories červenec architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects červenec 2015 11 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 PŘEHLED 3 EDITORIAL 4 SEDM KROKŮ K RODINNÉMU DOMU, VE KTERÉM BYSTE CHTĚLI BYDLET 12 HISTORIE: RODINNÉ DOMY, KTERÉ VÁM ROZBUŠÍ

Více

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně.

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně. Průvodní zpráva Identifikační údaje Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně Urbanistické řešení Kontext lokality Městská část Komín se nachází v severozápadní části města Brna. Komín je původně

Více

zuzana včeláková semestrální úkol letní semestr 2014 umím udělat pěkný model rodinný dům Štěchovice

zuzana včeláková semestrální úkol letní semestr 2014 umím udělat pěkný model rodinný dům Štěchovice zuzana včeláková semestrální úkol letní semestr 2014 umím udělat pěkný model rodinný dům Štěchovice zadání téma semestru: umím udělat pěkný model semestrální úkol letní semestr 2014 1. ročník téma: sonda

Více

Interiér domu zalévá spousta denního světla, přestože je na stíněném pozemku

Interiér domu zalévá spousta denního světla, přestože je na stíněném pozemku Interiér domu zalévá spousta denního světla, přestože je na stíněném pozemku Postavit rodinný dům na parcele, kterou z větší části stíní nedaleko stojící šestipodlažní budova, není právě jednoduchým úkolem.

Více

KATALOGOVÝ LIST RD Fata Morgana, Praha Trója

KATALOGOVÝ LIST RD Fata Morgana, Praha Trója RODINNÝ DŮM K PRODEJI Dům je na výjimečném místě pod zahradami Fata Morgany s jedinečným výhledem do Pražské Zoo a na Vinice Sv. Kláry. Kupující si může zvolit dle svého vkusu povrchy podlah malby stěn

Více

julie pecharová atbs, atelier ondřeje císlera a tomáše otha, zimní semestr 2014/2015

julie pecharová atbs, atelier ondřeje císlera a tomáše otha, zimní semestr 2014/2015 julie pecharová atbs, atelier ondřeje císlera a tomáše otha, zimní semestr 2014/2015 Bytový dům Bechyňova atbs, atelier ondřeje císlera a tomáše otha, zimní semestr 2014/2015 Blok zakončující Engelem navrženou

Více

Rodinné domy typu A, varianty dispozic

Rodinné domy typu A, varianty dispozic Standardní dispozice 4+kk Domy typu A ve standardní variantě jsou přístupné ze severní strany. Jsou od obytné ulice odděleny pásem zeleně a jejich dominantním prvkem je na jih orientovaná rozlehlá krytá

Více

Pod šikmou střechou. bydlení. 8 www.casopishome.cz. n á v š t ě v a v d o m ě. TEXT: Andrea Mičková FOTO: Jiří Vaněk, Jana Labuťová

Pod šikmou střechou. bydlení. 8 www.casopishome.cz. n á v š t ě v a v d o m ě. TEXT: Andrea Mičková FOTO: Jiří Vaněk, Jana Labuťová Pod šikmou střechou TEXT: Andrea Mičková FOTO: Jiří Vaněk, Jana Labuťová 01 Rodinný dům je situovaný v satelitním komplexu na okraji Prahy, přesto však z toho nemá komplex. Od okolní zástavby se odlišuje

Více

17STRAN BUNGALOVY 11/14 MAREK OBTULOVIČ ČESKÝ ARCHITEKT, KTERÝ DOBYL VIETNAM NEJLEPŠÍ ENERGIE BYDLENÍ BEZ SCHODŮ SI ZAMILUJETE I VY

17STRAN BUNGALOVY 11/14 MAREK OBTULOVIČ ČESKÝ ARCHITEKT, KTERÝ DOBYL VIETNAM NEJLEPŠÍ ENERGIE BYDLENÍ BEZ SCHODŮ SI ZAMILUJETE I VY 19. ročník / listopad 2014 NEJČTENĚJŠÍ ČASOPIS O BYDLENÍ 11/14 www.dumazahrada.cz MAREK OBTULOVIČ ČESKÝ ARCHITEKT, KTERÝ DOBYL VIETNAM SPECIÁLNÍ TÉMA 17STRAN ENERGIE VELKOPLOŠNÉ VYTÁPĚNÍ ZMĚNA DODAVATELE

Více

Adéla Koubová. Proluka Štuparská/Templová. semestrální úkol/klauzura

Adéla Koubová. Proluka Štuparská/Templová. semestrální úkol/klauzura Adéla Koubová Proluka Štuparská/Templová semestrální úkol/klauzura letní semestr 2015/2016 E zadání semestrální úkol letní semestr 2016 Proluka 1 část semestrální práce hlavní téma: PROLUKA kompozice lokalita:

Více

NÁVŠTĚVA 80 DŮM&ZAHRADA

NÁVŠTĚVA 80 DŮM&ZAHRADA Ve svahu Stavět na svažitém pozemku je možné různými způsoby majitelé navštíveného domu zvolili jeden z méně běžných. Na rozdíl od obvyklého zapuštění objektu, které vyžaduje zemní práce v celkem velkém

Více

OPTIMAL novinka. . plnohodnotné poschodí s plnou výškou. jednoduché m Kč Kč Kč EUROLINE 2016

OPTIMAL novinka. . plnohodnotné poschodí s plnou výškou. jednoduché m Kč Kč Kč EUROLINE 2016 OPTIMAL 1643 3 800 000 Kč 2 090 000 Kč 903 m 2 s garáží 1148 m 2 6798 m 3 1407 m 2 892 m 2 předpokl spotřeba energie za rok

Více

stories stories srpen architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories srpen architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects stories srpen 2015 12 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 PŘEHLED 3 EDITORIAL stories 4 TÉMA: BYT PUŠKINOVO NÁMĚSTÍ PRAHA 5 VILA BŘEVNOV 6 RODINNÝ DŮM MATĚJSKÁ 7 HISTORIE: TŘI

Více

Hanspaulka. Vícegenerační vila v jedné z nejatraktivnějších městských čtvrtí LANDMARK

Hanspaulka. Vícegenerační vila v jedné z nejatraktivnějších městských čtvrtí LANDMARK Hanspaulka Vícegenerační vila v jedné z nejatraktivnějších městských čtvrtí LANDMARK PROPERTIES ID 11242 Hanspaulka Jeden z klenotů pražských rezidenčních čtvrtí Kouzelná část šesté pražské čtvrti Dejvice,

Více

JEDNODUCHÉ BYDLENÍ VÍKENDOVÁ CHATA - HORNÍ ZÁLEZLY JAN HARCINÍK, ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY, NAUKA O STAVBÁCH, 2. SEMESTR

JEDNODUCHÉ BYDLENÍ VÍKENDOVÁ CHATA - HORNÍ ZÁLEZLY JAN HARCINÍK, ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY, NAUKA O STAVBÁCH, 2. SEMESTR JEDNODUCHÉ BYDLENÍ VÍKENDOVÁ CHATA - HORNÍ ZÁLEZLY JAN HARCINÍK, ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY, NAUKA O STAVBÁCH, 2. SEMESTR Víkendová chata, Horní Zálezly 10, okres Ústí nad Labem Projekt: Stavitel: ing.

Více

OPTIMAL 1539. novinka. 164.3 m 2. 4 600 000 Kč 2 720 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2004. POSCHODÍ [celková plocha 79.0 m 2 ]

OPTIMAL 1539. novinka. 164.3 m 2. 4 600 000 Kč 2 720 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2004. POSCHODÍ [celková plocha 79.0 m 2 ] 1643 m 2 [celková plocha 83 m 2 ] [celková plocha 790 m 2 ] s garáží 4 600 000 Kč 2 720 000 Kč praktický a pohodlný patrový dům s moderním vzhledem, vhodný i do města kompaktní tvar je předpokladem nižší

Více

VILA 2C ULICE 1.14 1.13 1.10. Účel místnosti. Plocha (m2) 1.09 1.08 1.06 1.07 -0,020 1.02 +0,000 1.01 +1,425

VILA 2C ULICE 1.14 1.13 1.10. Účel místnosti. Plocha (m2) 1.09 1.08 1.06 1.07 -0,020 1.02 +0,000 1.01 +1,425 půdorys 1.NP vrata vstupní branka ULICE 1.14 240 l 240 l 1.13 12 870 11 020 1 850 1.10 5 600 1.11 terasa 1 4 030 5 600 6 960 možnost umístění bazénu 1.06 1.09 1.04 1.07 1.02 1.03 1.12 terasa 2 1.08 +0,000

Více

PŘÍBĚHU POKRAČOVÁNÍ NÁVŠTĚVA

PŘÍBĚHU POKRAČOVÁNÍ NÁVŠTĚVA NÁVŠTĚVA POKRAČOVÁNÍ PŘÍBĚHU Přestože byl navštívený dům postaven v roce 2004, za svůj moderní vzhled a funkční architektonickou koncepci by se nemusel stydět ani v porovnání se současnými novostavbami.

Více

HERRYS - Roubený dům s obrovským pozemkem k investiční příležitosti

HERRYS - Roubený dům s obrovským pozemkem k investiční příležitosti HERRYS - Roubený dům s obrovským pozemkem k investiční příležitosti Realitní kancelář HERRYS nabízí luxusní samostatně stojící dům s venkovní terasou, pozemkem o velikosti 42.000 m2 včetně 10.050 m2 vlastního

Více

NOVINKY 2012 EUROLINE 21 NOVÝCH DOMŮ NEJNOVĚJŠÍ TRENDY V BYDLENÍ VYSOKÁ ÚSPORNOST

NOVINKY 2012 EUROLINE 21 NOVÝCH DOMŮ NEJNOVĚJŠÍ TRENDY V BYDLENÍ VYSOKÁ ÚSPORNOST NOVINKY 2012 EUROLINE 21 NOVÝCH DOMŮ NEJNOVĚJŠÍ TRENDY V BYDLENÍ VYSOKÁ ÚSPORNOST EUROLINE SLOVAKIA 2012 6 250 000 Kč 3 750 000 Kč AKTIV BASE 3 500 000 Kč 2 250 000 Kč AKTIV BASE -128 000 Kč -78 000 Kč

Více

STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI

STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI Investor: Ing. Jan Průcha (zástupce společenství investorů) CS architects Ing. Petra Brzobohatá (petra.brzobohata@centrum.cz; 00420 604 723 762) Ing.

Více

foto projekt foto portrét semestrální úkol a klauzura zimní semestr 2018\2019 Mariia Khositashvili

foto projekt foto portrét semestrální úkol a klauzura zimní semestr 2018\2019 Mariia Khositashvili Mariia Khositashvili semestrální úkol a klauzura zimní semestr 2018\2019 Město. Plan. Problém. Hledání a řešení konkretního problému ve městě. foto projekt foto portrét zadání hlavní téma: Problém v konkretním

Více

DOMINANT 741. 194.8 m 2. 5 190 000 Kč 3 330 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2007

DOMINANT 741. 194.8 m 2. 5 190 000 Kč 3 330 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2007 1948 m 2 5 190 000 Kč 3 330 000 Kč 140 m 2 8431 m 3 1720 m 2 1112 m 2 780 m 38 předností domu jsou velké pokoje v podkroví poloha kuchyně umožňuje dobré optické a provozní propojení s obývacím pokojem

Více

PASIVNÍ DOMY ve Vracově

PASIVNÍ DOMY ve Vracově PASIVNÍ DOMY ve Vracově Moderní rodinné domy poskytnou kvalitní bydlení v komfortních dispozicích 5+kk s vlastní zahradou, takže vyhoví malým i velkým rodinám s různými nároky. - velmi nízké provozní náklady

Více

CENTRUM ZDRAVÉHO BYDLENÍ

CENTRUM ZDRAVÉHO BYDLENÍ CENTRUM ZDRAVÉHO BYDLENÍ Pokud chcete nový dům, jste na správné adrese. Stanete se spoluautory svého nového domu a to je vždy nejlepší postup. Individuální projekt zohlední místní podmínky i vaše požadavky.

Více

Konečné natočení jednotlivých objektů je ovlivněno pozicí domu na parcele, orientaci ke světovým stranám, ale také na výhledech jednotlivých bytů.

Konečné natočení jednotlivých objektů je ovlivněno pozicí domu na parcele, orientaci ke světovým stranám, ale také na výhledech jednotlivých bytů. ZADÁNÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE 2014 / 2015 Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně- Komíně Urbanistický koncept Koncept projektu spočívá ve vytvoření struktury bytových domů jako typicky městského způsobu bydlení.

Více

PRODEJ ZÁMKU V MOSTOVĚ, OKRES CHEB

PRODEJ ZÁMKU V MOSTOVĚ, OKRES CHEB PROKONZULTA, a.s. Křenová 26, 602 00 Brno tel. +420 543 255 515, info@prokonzulta.cz PRODEJ ZÁMKU V MOSTOVĚ, OKRES CHEB Areál zámku - zámeckého hotelu v Mostově na Chebsku, v klidné přírodní lokalitě při

Více

Novostavba rekreační chaty na parc. č. 1281/5 (k.ú. Blaženice) D.1 Dokumentace stavebního objektu SO 01 Rekreační chata

Novostavba rekreační chaty na parc. č. 1281/5 (k.ú. Blaženice) D.1 Dokumentace stavebního objektu SO 01 Rekreační chata Novostavba rekreační chaty na parc. č. 1281/5 (k.ú. Blaženice) D.1 Dokumentace stavebního objektu SO 01 Rekreační chata D.1.1 Architektonicko-stavební řešení a) Technická zpráva architektonické, výtvarné,

Více

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Seznam příloh soutěžního návrhu: Obálka Zpáteční adresa Obálka Autor (+CD)

Více

Bytové domy OBYTNÁ ZÓNA ROZKOŠ BYTOVÉ DOMY. Rozkošská, Havlíčkův Brod Město Havlíčkův Brod, Havlíčkovo náměstí Havlíčkův Brod 2

Bytové domy OBYTNÁ ZÓNA ROZKOŠ BYTOVÉ DOMY. Rozkošská, Havlíčkův Brod Město Havlíčkův Brod, Havlíčkovo náměstí Havlíčkův Brod 2 Bytové domy Podklad / bytové domy Město, Havlíčkovo náměstí 57 58061 2 č.v. název výkresu formát B.01 B.02 B.03 B.04 B.05 B.06 B.07 B.08 B.09 B.10 B.11 Průvodní zpráva Perspektiva Modulové schéma Parcelace

Více

LINIA 1061. . velké vikýře zvyšují komfort v ložnicích. balkon z rodičovské. 4 000 000 Kč 2 250 000 Kč možnost doobjednat.

LINIA 1061. . velké vikýře zvyšují komfort v ložnicích. balkon z rodičovské. 4 000 000 Kč 2 250 000 Kč možnost doobjednat. LINIA 1061 předpokl spotřeba energie za rok vhodný do řadové zástavby nebo jako dvojdům či samostatně stojící dům úzká dispozice vhodná na úzké parcely zasunutá terasa poskytuje soukromí v řadové zástavbě

Více

Řadový dům na malém městě

Řadový dům na malém městě Řadový dům na malém městě HN hodnotí prostorný byt 4 + kk v Buštěhradu na Kladensku. Nezvykle prostorný řadový dům. Ale bohužel jen s jednou koupelnou. To byly dvě hlavní věci, které zaujaly hodnotitele

Více

ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová ZS 2014-15

ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová ZS 2014-15 ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová Program výuky předmětu Základy architektonického navrhování Vedoucí atelieru: Ing. arch. Pavla Kvízová, Ing.akad.arch.Dana Fenclová Vyučující asistent: Ing.arch.

Více

DUAL m Kč Všechny ceny jsou s DPH EUROLINE A + B obytné místnosti. 2 x 5 zastavěná plocha

DUAL m Kč Všechny ceny jsou s DPH EUROLINE A + B obytné místnosti. 2 x 5 zastavěná plocha DUAL 1523 ROZPOČTOVÉ NÁKLADY NA KLÍČ 6 970 000 Kč ROZPOČTOVÉ NÁKLADY ZA MATERIÁL 3 830 000 Kč A + B 2 x 5 882 + 880 m 2 obestavěný prostor 6638 + 6605 m 3 celková užitková plocha 2 x 1360 m 2 celková obytná

Více

WWW.NAVRHYBYDLENI.CZ PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL

WWW.NAVRHYBYDLENI.CZ PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL 0.4 0.5 0.6 0.7 0.1 0.3 0.2 LEGENDA MÍSTNOSTÍ: 0.1 VSTUP 2,64m² 0.2 ŠATNA 4,16m² 0.3 KOUPELNA 4,94m² 0.4 PRACOVNA 9,36m²

Více

... pravé chalupy pro pravou vysočinu

... pravé chalupy pro pravou vysočinu ... pravé chalupy pro pravou vysočinu Ú V O d n a b í d k a V a R I a n T Y P R O V E d E n í R E F E R E n C E Ú V O D N A B Í D K A V A R I A N T Y P R O V E D E N Í R E F E R E N C E polečnost Lomond

Více

Santa Maria Maior Resort

Santa Maria Maior Resort Santa Maria Maior Resort Developerský projekt Santa Maria Maior Resort Uprostřed okouzlující přírody, v exkluzivní lokalitě portugalského ostrova Madeira s jedinečným výhledem na Atlantik a hlavní město

Více

Nabízíme k prodeji slunný mezonetový byt 6+kk se dvěma terasami a garážovým stáním v...

Nabízíme k prodeji slunný mezonetový byt 6+kk se dvěma terasami a garážovým stáním v... Nabízíme k prodeji slunný mezonetový byt 6+kk se dvěma terasami a garážovým stáním v... Realitní kancelář HERRYS nabízí exkluzivně k prodeji slunný mezonetový byt 6+kk v cihlovém domě v klidné ulici v

Více

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE Autor: Bc. Robert Hubička Vedoucí diplomího projektu: Doc. Ing. arch. Miroslav Cikán Asistent: Mgr. Art. Peter Búš FA ČVUT, 15127 ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I zima

Více

Václav Šuba. klauzura zimní semestr bytů startovní bydlení na Letné

Václav Šuba. klauzura zimní semestr bytů startovní bydlení na Letné Václav Šuba klauzura zimní semestr 2013 36 bytů startovní bydlení na Letné zadání téma: bydlení po Blance bydlení v malém lokalita: navazujeme na semestrální práce, tudíž prověřujeme tyto lokality Prahy:

Více

Vila Solta VILA SOLTA

Vila Solta VILA SOLTA Vila Solta VILA SOLTA 1 / 6 Typ ubytování: vila / hotel Místo: Šolta - CHORVATSKO Počet apartmánů: 6 Bazén: Ano Vzdálenost od moře: 10 m Cena: 1,148 až 26,383 / týden {gallery}vfr/solta{/gallery} Villa

Více

Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Kolín Pražská 112, Kolín 2

Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Kolín Pražská 112, Kolín 2 Středoškolská technika 2012 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT ARCHITEKTONICKÝ KONCEPT HOTELU V GOLFOVÉM AREÁLU ( DESIGN EXTERIÉRU, INTERIÉRU ) Martin Slánský Střední odborná škola

Více

STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE BYTOVÝ DŮM, KUTNÁ HORA Atelier KOHOUT TICHÝ ATZBP ZS2011/2012 RICHARD OTT STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE řešené území Morfologie terénu a zástavby Kutné hory m_1:7500 Charakter zástavby rodinné domy -řádkové,

Více

JUNIOR jednoduché technické řešení umožňuje rychlou svépomocnou m Kč Kč Kč EUROLINE 2006

JUNIOR jednoduché technické řešení umožňuje rychlou svépomocnou m Kč Kč Kč EUROLINE 2006 JUNIOR 630 ilustrační obrázek 3 830 000 Kč 2 100 000 Kč 108 m 2 6360 m 3 1368 m 2 843 m 2 720 m 38 dvojpodlažní dům s obytným podkrovím bez podsklepení malá možnost osazení objektu na menší stavební parcely

Více

PREZENTACE PROJEKTU Duben 2012 VILY CHUCHLE. www.reflecta.cz

PREZENTACE PROJEKTU Duben 2012 VILY CHUCHLE. www.reflecta.cz PREZENTACE PROJEKTU Duben 2012 VILY CHUCHLE LOKACE PROJEKTU SE ZÁKRESEM ŠIRŠÍCH VZTAHŮ Atraktivní lokalita nacházející se v severovýchodním svahu v rozvojovém rezidenčním území Prahy Velké Chuchle nabízí

Více

Ústí nad Labeme 40. Ústí nad Labem Centrum Vila Kind č. p. 1535 Adresa. Krajská majetková, příspěvková organizace Vila

Ústí nad Labeme 40. Ústí nad Labem Centrum Vila Kind č. p. 1535 Adresa. Krajská majetková, příspěvková organizace Vila Ústí nad Labeme 40 Název objektu Ústí nad Labem Centrum Vila Kind č. p. 1535 Adresa Ústí nad Labem - Centrum, Na Schodech 4, č. p. 1535 K.ú./parcela č. Architekt St. p. č. 2383 Hartwig Fischel, Vídeň Stavitel

Více

PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N

PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N O. 33 O PROJEKTU Rezidenční projekt OVENECKÁ N O. 33 představuje nadstandardní bydlení pro náročné. Během přestavby je zdůrazňován původní modernistický koncept a současně

Více

Autorská zprava. Úvod. Bytové domy pro seniory

Autorská zprava. Úvod. Bytové domy pro seniory Autorská zprava Úvod Zadání diplomové práce je návrh souboru staveb sloužících pro ubytování seniorů, včetně denního stacionáře na parcele v prostoru křižovatky ulic U Krčské vodárny a U Habrovky na Praze

Více

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice***

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** ***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** Specializujeme se na investice do apartmánů v dobrých lokalitách na španělském pobřeží, v blízké vzdálenosti od pláže

Více

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 OBSAH IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY' ' REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP

Více

Prémiová posuvná okna nejvyšší kvality

Prémiová posuvná okna nejvyšší kvality The window. Prémiová posuvná okna nejvyšší kvality Nejvzácnější obrazy 1 Není to okno, na které je kladen důraz, centrem dění se stává výhled. Vytváříme působivá průčelí z elementů širokých nebo vysokých

Více

RODINNÝ DŮM V TŘEŠŇOVÉM HÁJI, INVESTOR DATUM

RODINNÝ DŮM V TŘEŠŇOVÉM HÁJI, INVESTOR DATUM RODINNÝ DŮM V TŘEŠŇOVÉM HÁJI, INVESTOR DATUM 8. 6. 016 OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE 01 0 03 04 05 06 07 08 09 10 11 1 PRŮVODNÍ ZPRÁVA SITUACE DISPOZICE - SCHÉMA PLOCH PŮDORYS 1.NP PŮDORYS.NP ŘEZY POHLEDY VIZUALIZACE

Více

VILY CHUCHLE REZIDENČ NÍ PROJEKT VILY CHUCHLE 6+1 M 1:150. sousední vila 1BL 15 300 8 700 6 600. vstup. řez +0,000. 0 2m 4m. 6m 8m 10m 12m 14m ULICE

VILY CHUCHLE REZIDENČ NÍ PROJEKT VILY CHUCHLE 6+1 M 1:150. sousední vila 1BL 15 300 8 700 6 600. vstup. řez +0,000. 0 2m 4m. 6m 8m 10m 12m 14m ULICE 240 l 240 l 3 250 8 435 3 250 ní branka vrata 5 710 5 975 ULICE možnost umístění bazénu 4+kk 6+1 268,50 183,5 m 2 půdorys půdorys 2NP, 1.NP - A.10.2 VILA 2B 6 450 13 750 1.12 6+1-0,020 268,50 m 2 8 700

Více

Obytná hala. Získala díky změnám v dispozici velmi zajímavé proporce a prostor tím nabral zcela jiný rozměr. Členitost je v případě takto prostorného

Obytná hala. Získala díky změnám v dispozici velmi zajímavé proporce a prostor tím nabral zcela jiný rozměr. Členitost je v případě takto prostorného Obytná hala. Získala díky změnám v dispozici velmi zajímavé proporce a prostor tím nabral zcela jiný rozměr. Členitost je v případě takto prostorného bytu výhodou. Na jedné straně haly je vedena galerie

Více

Viipurin. kirjasto. 1. semestrální úkol zimní semestr Mariia Khositashvili

Viipurin. kirjasto. 1. semestrální úkol zimní semestr Mariia Khositashvili 1. ročník 1. semestrální úkol zimní semestr 2018 Koncept Koncepční přemýšlení o vztahu prostoru, hmot a prostředí patří k základním schopnostem architekta v hledání řešení zadaného úkolu. Knihovna patří

Více

KLASIK 761. 158.7 m 2. 3 250 000 Kč 1 750 000 Kč 24 870 Kč EUROLINE 2007 CENA DOMU NA KLÍČ CENA ZA MATERIÁL CENA ZA PROJEKT

KLASIK 761. 158.7 m 2. 3 250 000 Kč 1 750 000 Kč 24 870 Kč EUROLINE 2007 CENA DOMU NA KLÍČ CENA ZA MATERIÁL CENA ZA PROJEKT 1587 m 2 PŘÍZEMÍ [celková plocha 822 m 2 ] s garáží 3 250 000 Kč 5 1008 m 2 1235 m 2 665 m 3 157 m 2 803 m 2 715 m 2 dvoupodlažní dům s obytným podkrovím bez podsklepení dispozičně vhodně rozdělená denní

Více

4+kk 183,2 m 2 VILA 1AP. půdorys 1.NP. sousední vila 1AL. vstup. řez 1.04. možnost umístění bazénu ULICE +0,000 1.02 1.01

4+kk 183,2 m 2 VILA 1AP. půdorys 1.NP. sousední vila 1AL. vstup. řez 1.04. možnost umístění bazénu ULICE +0,000 1.02 1.01 VILA 1AP 4+kk 183,2 m 2 půdorys 1.NP 240 l 240 l 12 380 5 320 7 060 vstup řez možnost umístění bazénu 11 685 10 935 2 990 1.09 terasa 1.03 1.04 +1,425 1.06 1.05 +0,000 1.02 1.07 1.01 8 435 3 250 11 660

Více

Exkluzivní. Kompletní nabídku nemovitostí a poskytovaných služeb naleznete na www.remaxcollection.cz LISTOPAD 2013

Exkluzivní. Kompletní nabídku nemovitostí a poskytovaných služeb naleznete na www.remaxcollection.cz LISTOPAD 2013 Exkluzivní nemovitosti Kompletní nabídku nemovitostí a poskytovaných služeb naleznete na www.remaxcollection.cz Představení kanceláře The RE/MAX Collection Platinum The RE/MAX Collection je prémiová značka

Více

Vila Brac 3 VILA BRAC 3. Typ ubytování: Villa Umístění: Brač - Chorvatsko

Vila Brac 3 VILA BRAC 3. Typ ubytování: Villa Umístění: Brač - Chorvatsko Vila Brac 3 VILA BRAC 3 Typ ubytování: Villa Umístění: Brač - Chorvatsko 1 / 8 Počet pokojů: 5 Max Hosté: 10 Koupelny: 3 Bazén: Ano Vzdálenost od moře: 30 m Cena od: 2.670 {gallery}vfr/brac3{/gallery}

Více

ENERGETICKY PASIVNÍ DOMY ATREA I NOVA... KLASIK... ALTERA... KOMPAKT... MODUS

ENERGETICKY PASIVNÍ DOMY ATREA I NOVA... KLASIK... ALTERA... KOMPAKT... MODUS ENERGETICKY PAIVNÍ DOMY ATREA I NOVA... KLAIK... ALTERA... KOMPAKT... MODU Inova... 10.7 m² Ložnice...... 16.7 m²... 13.6 m² Šatna... chodiště (schodištová hala)... 6.1 m²... 3.9 m²... 6.9 m² Podkroví

Více

412 m 2. Kapacitní údaje Plocha (m 2 ) parcela. 412,0 zastavěná plocha (ZP) 121,7 hrubá podlažní plocha (HPP) 230,7 užitná podlažní plocha (UPP)

412 m 2. Kapacitní údaje Plocha (m 2 ) parcela. 412,0 zastavěná plocha (ZP) 121,7 hrubá podlažní plocha (HPP) 230,7 užitná podlažní plocha (UPP) 240 l 240 l PARCELA s typovou vilou 1BL A.010 412 m 2 vrata ní branka terasa 2 Sousední vila 1BP S orientační situace etapy I. S terasa 1 možnost umístění bazénu Kapacitní údaje Plocha (m 2 ) parcela 412,0

Více

Popis nemovitostí Oceňovaná nemovitost Byt č. 1391/27 (4+kk) Krakovská, Praha 1 - Nové Město zdroj informací: VÝPOČET POROVNÁVACÍ HODNOTY nemovitost č. 1 nemovitost č. 2 nemovitost č. 3 nemovitost č. 4

Více

Nabídka ubytovacího areálu Hotel Cristal*** v Železném Brodu ulice Vaněčkova 200

Nabídka ubytovacího areálu Hotel Cristal*** v Železném Brodu ulice Vaněčkova 200 Nabídka ubytovacího areálu Hotel Cristal*** v Železném Brodu ulice Vaněčkova 200 Budova hotelu: Leží na vlastním pozemku. Sestává z hlavní budovy, dvorního traktu a budovy tzv. ubytovny. V současné době

Více

Toskánský agroturismus

Toskánský agroturismus Toskánský agroturismus Ubytování v krásném typickém toskánském agroturismu, který je ponořen do nádherné přírody sienským kopců a obklopen bujnou vegetací. Resort se nachází v samém srdci Toskánska, kousek

Více

Byt. mladého muže. Oslovil nás čtenář, kterému je 29 let, pracuje. proměny bytu

Byt. mladého muže. Oslovil nás čtenář, kterému je 29 let, pracuje. proměny bytu proměny bytu Byt Text a vizualizace: Kateřina Mlejnková mladého muže Do redakce dochází stále více žádostí od lidí, kteří se rozhodli renovovat svůj byt, abychom jim poradili při jejich úvahách o rekonstrukci

Více

PRAKTIK 1515. novinka. 103.9 m 2. 2 990 000 Kč 1 820 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2015

PRAKTIK 1515. novinka. 103.9 m 2. 2 990 000 Kč 1 820 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2015 PRAKTIK 11 2 990 000 Kč 1 820 000 Kč 4 66 m 2 4834 m 3 1020 m 2 686 m 2 27 kwh/m 2 7840 m 40 jednoduchý, kompaktní a cenově dostupný dům vhodný zejména pro mladé rodiny navzdory malé zastavěné ploše má

Více

KATALOGOVÝ LIST BD K Dolům 41, Praha 12 Modřany

KATALOGOVÝ LIST BD K Dolům 41, Praha 12 Modřany BYTY K PRODEJI Všechny byty mají skvělou dispozici, balkon nebo terasu, sklepní kóji přístupnou z 1.NP a kryté parkovací stání. Kupující si může zvolit dle svého vkusu povrchy podlah malby stěn obklady,

Více

1.PP 1.NP 2.NP. NUVO I Užitná plocha všech podlaží včetně garážového stání 135,3 Plocha balkonů a teras 14,0 Zastavěná plocha všech podlaží 199,7

1.PP 1.NP 2.NP. NUVO I Užitná plocha všech podlaží včetně garážového stání 135,3 Plocha balkonů a teras 14,0 Zastavěná plocha všech podlaží 199,7 NUVO i Jedná se o typový funkcionalistický rodinný dům menší velikostní kategorie, nepodsklepený s třemi podlažími. V objektu je situována jedna obytná jednotka. Objekt je navržen svojí dispozicí pro mírně

Více

NÁVŠTĚVA. Nový. funkcionalismus. 106 DŮM a zahrada

NÁVŠTĚVA. Nový. funkcionalismus. 106 DŮM a zahrada Nový funkcionalismus 106 DŮM a zahrada Zdařilé stavby rodinných domů v Česku jsou v mnoha případech inspirované funkcionalismem. Tento architektonický sloh vyjadřuje svoji podstatu již ve svém názvu forma

Více

Trojský Kvartet. ul. Nad Kazankou, Praha Troja. Elektronický katalog

Trojský Kvartet. ul. Nad Kazankou, Praha Troja. Elektronický katalog Trojský Kvartet ul. Nad Kazankou, Praha Troja Elektronický katalog www.nadkazankou.psn.cz Zkuste si to představit za okny slyšíte zpívat ptáky a šumět stromy, zahradu zdobí poslední květy rudých růží,

Více

KATALOG. dřevěných domů

KATALOG. dřevěných domů KATALOG dřevěných domů Vážení zákazníci Připravili jsme pro Vás nabídku domů z tradičního materiálu dřeva. Tento osvědčený stavební materiál tvoří v kombinaci s moderními velkoplošnými materiály snadno

Více

kabinety větší, jelikož slouží zároveň jako sklad pomůcek pro daný předmět.

kabinety větší, jelikož slouží zároveň jako sklad pomůcek pro daný předmět. Hlavní řeka protekajicí Ostravou - řeka Ostravice vytváří hranici mezi městem a krajinou. Ta by však neměla být bariérou, naopak by měla vytvářet jakousi bránu do krajiny. Dnes je tomu spíše naopak. Z

Více

jedinečné bydlení v zahradách

jedinečné bydlení v zahradách jedinečné bydlení v zahradách Základní idea Probouzet se s výhledem do zeleně Tohle je místo, kde chcete žít. Spojuje styl, nadhled a komfort městské čtvrti s uklidňujícím, harmonickým prostředím uprostřed

Více

Viladům Sv. Václav Václavské předměstí Písek

Viladům Sv. Václav Václavské předměstí Písek Viladům Sv. Václav Václavské předměstí Písek Objevte komfort bydlení ve městě s volností výhledů do okolní krajiny. 1 POPIS PROJEKTU Představujeme Vám nově dokončený projekt viladomu Sv. Václav, jenž v

Více

Luxusní střešní byt 346m2 3x terasa, 3xGS, komora, panoramatický výhled na Prahu, Kavčí hory

Luxusní střešní byt 346m2 3x terasa, 3xGS, komora, panoramatický výhled na Prahu, Kavčí hory Real Estate & Life, s.r.o. Telefon: Fax: Email: info@estateandlife.cz Luxusní střešní byt 346m2 3x terasa, 3xGS, komora, panoramatický výhled na Prahu, Kavčí hory V Rovinách, 4000 Praha 4, CZ Popis Luxusní

Více

CO JE VAŠÍM DOMOVEM A JAKÝ JE? A CO TEDY TVOŘÍ VÁŠ DOMOV? Co je vaším hlavním požadavkem na domov? Jaké má mít vlastnosti?

CO JE VAŠÍM DOMOVEM A JAKÝ JE? A CO TEDY TVOŘÍ VÁŠ DOMOV? Co je vaším hlavním požadavkem na domov? Jaké má mít vlastnosti? PROJEKT CHARVATCE CO JE VAŠÍM DOMOVEM A JAKÝ JE? A CO TEDY TVOŘÍ VÁŠ DOMOV? Co je vaším hlavním požadavkem na domov? Jaké má mít vlastnosti? Bydlením, stavěním, navrhováním a kvalitou domů se zabývám celý

Více

DĚTSKÁ EKO-UNIVERZITA HANSPAULKA Na Karlovce, Praha 6 PORTFOLIO

DĚTSKÁ EKO-UNIVERZITA HANSPAULKA Na Karlovce, Praha 6 PORTFOLIO DĚTSKÁ EKO-UNIVERZITA HANSPAULKA Na Karlovce, Praha 6 PORTFOLIO Mapa On-Line OBECNÉ ÚDAJE O DÍLE: Název díla: Dětská Eko-Univerzita Hanspaulka Investiční skupina: stavba pro vzdělávací účely Odborná způsobilost:

Více

Prodej rekreačních bytů v areálu Riviera Lipno - Lipno nad Vltavou -

Prodej rekreačních bytů v areálu Riviera Lipno - Lipno nad Vltavou - Prodej rekreačních bytů v areálu Riviera Lipno - - Prodejní cena od 1.976.000,- Kč Všeobecný popis Rekreační areál Riviera Lipno v obci Lipno nad Vltavou se nachází v klidném prostředí, přímo u Lipenského

Více

rezidenční zóna 52 Domus Aurea

rezidenční zóna 52 Domus Aurea rezidenční zóna Elegantní stavba od studia JM Architecture je pojata jako dvoupodlažní. Nad zem vyčnívá skleněný pavilon ve tvaru písmene U, pod ním je do svahu zapuštěný betonový blok. 52 Domus Aurea

Více

Výtvarný prvek Tmavší dveře skříně oživují a vhodně zvýrazňují celkově čistý a klidný dojem do světla laděné ložnice.

Výtvarný prvek Tmavší dveře skříně oživují a vhodně zvýrazňují celkově čistý a klidný dojem do světla laděné ložnice. Výtvarný prvek Tmavší dveře skříně oživují a vhodně zvýrazňují celkově čistý a klidný dojem do světla laděné ložnice. Atraktivní nábytek Skříně s výplněmi dveří v kombinaci skla a laminovaných desek jsou

Více

OBÝVACÍ POKOJ Nejvýraznějším prvkem obytné zóny se stalo pruhované křeslo a také nově vestavěné šedě lakované boxy. Prostor na stěně vpravo od nich

OBÝVACÍ POKOJ Nejvýraznějším prvkem obytné zóny se stalo pruhované křeslo a také nově vestavěné šedě lakované boxy. Prostor na stěně vpravo od nich OBÝVACÍ POKOJ Nejvýraznějším prvkem obytné zóny se stalo pruhované křeslo a také nově vestavěné šedě lakované boxy. Prostor na stěně vpravo od nich byl od počátku určen pro obraz nebo fotografii. Srpnová

Více

REZIDENCE PROSTĚJOV CITY

REZIDENCE PROSTĚJOV CITY REZIDENCE PROSTĚJOV CITY AD štúdio - 2013 SBC Czech Investment a.s. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 2 REZIDENCE PROSTĚJOV CITY Rezidence Prostějov CITY - tak trochu jiné bydlení... Motto: Od nepaměti hledali obydlí lidé

Více

ul. Levá Jakub Hendrych / Jan Hendrych studie půdního bytu Praha 4 - Podolí 05.2010 1

ul. Levá Jakub Hendrych / Jan Hendrych studie půdního bytu Praha 4 - Podolí 05.2010 1 ul. Výchozí dv r ul. Levá 1 E F A B C D E F kuch. + jídelní prostor 20,7m obytný prostor 26,2m sport. kout 4,3m koupelna + wc 5,8m ložnice 11,8m ložnice 10,6m A' B' C' D' A B C D úložný prostor se zásobníkem

Více

ÚLY A LODĚ. Nejen nostalgické vzpomínky na zde prožitý čas, ale i samotný charakter lokality NAD ÚDOLÍM. aneb PŘÍBĚH CHATY NÁVŠTĚVA

ÚLY A LODĚ. Nejen nostalgické vzpomínky na zde prožitý čas, ale i samotný charakter lokality NAD ÚDOLÍM. aneb PŘÍBĚH CHATY NÁVŠTĚVA ÚLY A LODĚ aneb PŘÍBĚH CHATY NAD ÚDOLÍM Úžasný panoramatický výhled do údolí Labe a na hrad Střekov se neomrzí. Přihlédneme-li k faktu, že majitel zahrady má k místu osobní vztah, není divu, že se zde

Více

za ãtyfii mûsíce Bydlet Rádi jsme proto přijali pozvání do rodinného NÁV TùVA POÎADAVEK NA KRÁTKOU DOBU V STAVBY

za ãtyfii mûsíce Bydlet Rádi jsme proto přijali pozvání do rodinného NÁV TùVA POÎADAVEK NA KRÁTKOU DOBU V STAVBY 082-088 nav_zelezny_new:2009 7.4.2009 21:54 Stránka 82 NÁV TùVA Bydlet za ãtyfii mûsíce POÎADAVEK NA KRÁTKOU DOBU V STAVBY B VÁ JEDNÍM Z NEJâASTùJ ÍCH MOTIVÒ PRO VOLBU D EVOSTAVBY. RYCHLOST MONTÁÎE ALE

Více

VÍTEJTE VE VAŠEM NOVÉM DOMĚ

VÍTEJTE VE VAŠEM NOVÉM DOMĚ VÍTEJTE VE VAŠEM NOVÉM DOMĚ včetně pozemku!! Slavětín nad Ohří Identifikační údaje: Obec:. Slavětín Okres:... Louny k.ú.:. Slavětín nad Ohří parcelní číslo:..... 410/30 plocha:... 1067 m2 Zpracoval: REAL

Více

stories stories květen Intimní prostor: Koupelna architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories květen Intimní prostor: Koupelna architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects Intimní prostor: Koupelna květen 2015 09 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 PŘEHLED 3 EDITORIAL 4 ZAMYŠLENÍ A PŘÍSTUP K NAVRHOVÁNÍ KOUPELEN 5 PROSTOR A JEHO PROMĚNA 6 JAK VYPADALA

Více

SOŠ A SOU A. CITROËNA SPORTOVNÍ CENTRUM MODRÁ VĚŽ. Nádražní. Komenského MŠ A ZŠ PENZION DOMOV PRO SENIORY

SOŠ A SOU A. CITROËNA SPORTOVNÍ CENTRUM MODRÁ VĚŽ. Nádražní. Komenského MŠ A ZŠ PENZION DOMOV PRO SENIORY KARTA BYTU 5.01 * Vizualizace mají pouze ilustrativní charakter a společnost BD Panorama Boskovice si vyhrazuje právo na změny. Aktuální a závazné údaje jsou k dispozici na vyžádání u společnosti. 2 *

Více

XVII. Seznam ilustrací

XVII. Seznam ilustrací XVII. Seznam ilustrací 1) Le Corbusier na Athénské Akropoli, stojí u Parthenónu, Athény, září 1911 2) Le Corbusier na Athénské Agoře, Athény, září 1911 3) Le Corbusier na Athénské Akropoli, Athény, září

Více

KLIDNÁ REZIDENČNÍ LOKALITA

KLIDNÁ REZIDENČNÍ LOKALITA O PROJEKTU Projekt třížkovské výhledy zahrnuje celkem 16 reprezentativních ů s balkony, terasami či předzahrádkami a poutavými výhledy na Prahu. Dvojice navazujících viladomů, architektonicky inspirovaných

Více

Splněný sen o klidném bydlení

Splněný sen o klidném bydlení Splněný sen o klidném bydlení V Praze není mnoho míst s tak uvolněnou atmosférou. Ve svahu nad Vltavou, na okraji půvabné vilové čtvrti a jedné z nejklidnějších částí města, vzniká Vila Hodkovičky elegantní

Více

Oáza na vsi. 58 rodinné domy

Oáza na vsi. 58 rodinné domy 58 rodinné domy Oáza na vsi Úzkou dlouhou parcelu lemuje podél jižní strany bariéra, kterou tvoří skalka, zídka ze štípaného místního kamene, opěrná betonová stěna a plné dřevěné oplocení. Kompaktní hmota

Více

Vila Dubrovnik 4 VILA DUBROVNIK 4

Vila Dubrovnik 4 VILA DUBROVNIK 4 Vila Dubrovnik 4 VILA DUBROVNIK 4 1 / 5 Typ ubytování: vila Místo: Dubrovnik - Chorvatsko Počet pokojů: 4 Max hosté: 8 Koupelny: 4 Bazén: Ano Vzdálenost od moře: 10 m Cena: 3.500 do 10.500 / týden {gallery}vfr/dubrovnik4{/gallery}

Více

Harmonie. Atmosféra. Zahrada. Skutečný domov.

Harmonie. Atmosféra. Zahrada. Skutečný domov. Harmonie. Atmosféra. Zahrada. Skutečný domov. Rezidenční projekt Na Petřinách 7 ztělesňuje nový koncept prémiového městského bydlení nablízku přírodě. Funkcionalismem inspirované novostavby působivě kontrastují

Více