1. Zahájení Jednání řídila náměstkyně primátora hl. m. Prahy a předsedkyně SMV Bc. Markéta Reedová.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Zahájení Jednání řídila náměstkyně primátora hl. m. Prahy a předsedkyně SMV Bc. Markéta Reedová."

Transkript

1 SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 1. zasedání salonek Cukrárna, Obecní dům, nám. Republiky 5, Praha 1 5. prosince 2007 ZÁPIS 1. zasedání Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (dále jen SMV) se uskutečnilo dne 5. prosince 2007 v Obecním domě hl. m. Prahy v době od 9:00 hod. Z celkového počtu 21 členů SMV se jednání zúčastnilo celkem 19 delegátů.(z toho bylo 15 členů, 3 náhradníci člena a 1 zástupce pověřený členem viz prezenční listina v příloze). Dále se jednání zúčastnili jako hosté 3 zástupci EK - DG Empl., jeden zástupce auditního orgánu (MF), jeden zástupce MMR a jeden zástupce HKP. Program a obsah jednání: 1. Zahájení Jednání řídila náměstkyně primátora hl. m. Prahy a předsedkyně SMV Bc. Markéta Reedová. Po zahájení zasedání uvítala předsedkyně SMV všechny delegáty a hosty a přednesla úvodní slovo. Poté předala slovo zástupci EK DG Empl. Ing. Jiřímu Švarcovi. Ing. Jiří Švarc v úvodu omluvil kolegy z DG Regio (pro OPPK) a přešel k problematice OPPA: ve svém příspěvku zmínil, že výše alokovaných prostředků pro OPPA není vysoká, doporučuje proto zaměřit se zejména na kvalitu projektů a jejich přidanou hodnotu. V další části se zaměřil na zjednodušení požadavků na implementaci programů ze strany nařízení EU. Jedná se zejména o oblast uznatelných výdajů, zrušení povinnosti zpracovávat programový dodatek, eliminace úrovně opatření v OP, oblast křížového financování a možnost paušálního vykazování nepřímých nákladů do výše 20 % přímých nákladů. Na závěr uvedl, že ze strany EK již byla vyplacena zálohová platba na účet PCO ve výši přes 2 mil. EUR pro zahájení realizace OPPA. Zápis z 1. zasedání Společného monitorovacího výboru 1 (celkem 5)

2 Předsedkyně SMV pak informovala přítomné delegáty o tom, že SMV je usnášeníschopný. Přítomno je 19 delegátů z celkem 21 členů SMV a seznámila přítomné s návrhem programu jednání a nechala o něm hlasovat. Program byl přijat. Výsledek hlasování o programu jednání SMV 2. Statut SMV Statut SMV představila Mgr. Patricia Tiso Ferulíková. Statut byl delegáty vzat na vědomí. Bylo dohodnuto, že připomínky ke znění Statutu SMV budou zaslány sekretariátu SMV a následně budou vyhodnoceny a případně zapracovány do Statutu. V případě, že by byla navržena změna Statutu SMV takto připravený materiál projedná a bude schvalovat metodou per rollam. Navržené a SMV schválené změny Statutu pak sekretariát předloží Radě hl. m. Prahy ke schválení. Tento postup byl schválen delegáty SMV. Výsledek hlasování o způsobu případné změny Statutu SMV 3. Jednací řád SMV Jednací řád SMV prezentoval Mgr. Jiří Kinský. Do návrhu Jednacího řádu byly před jednáním přehledně zapracovány připomínky Platebního a Certifikačního orgánu MF (PCO). Všechny tyto připomínky byly jednotlivě projednány a dále byly projednány připomínky MMR i další připomínky, vzešlé z diskuse. Výsledné znění Jednacího řádu bylo formou usnesení SMV schváleno. Usnesení je uvedeno v příloze k tomuto zápisu. Výsledek hlasování o Jednacím řádu SMV (usnesení č. 1/2007) 4. Etický kodex SMV Návrh Etického kodexu byl předložen ve znění v předstihu zaslaných a zapracovaných připomínek a na jednání jej představila Bc. Markéta Reedová. Etický kodex byl formou usnesení SMV schválen. Usnesení je uvedeno v příloze k tomuto zápisu. Zápis z 1. zasedání Společného monitorovacího výboru 2 (celkem 5)

3 Výsledek hlasování o Etickém kodexu SMV (usnesení č. 2/2007) 5. Stav přípravy implementace OPPA a OPPK Zprávu přednesla Mgr. Patricia Tiso Ferulíková. Seznámila SMV se stručnou historií přípravy a projednávání obou programů, až po schválení OPPA Rozhodnutím EK č / 2007 ze dne V další části podrobně představila přítomným delegátům SMV oba operační programy a poukázala na rozdíly oproti minulému programovému období, respektive oproti JPD 2 a JPD 3. V rámci tohoto bodu byli delegáti SMV v souladu s čl. 7 nařízení Rady (ES) č. 1081/2006 o ESF informováni o činnostech v rámci OPPA, které mají inovativní charakter. Jedná se o tato témata. Horizontální komponenta mezinárodní spolupráce, podpora vytváření a rozvoje firemních systémů dalšího vzdělávání, komplexní podpora rozvoje sociální ekonomiky, speciální mechanismus podpory pro rozvoj kapacit malých NNO, rozvoj služeb napomáhající sladění pracovního a soukromého života, programy zvýšení atraktivity vědecké kariéry pro žáky a studenty a podpora mezinárodní spolupráce mezi vysokými školami. Závěrem pak informovala o připravovaných aktivitách a předpokládaném harmonogramu realizace obou programů. Členům SMV byla pro informaci na jednání předložena písemná informace k této problematice. Tento dokument je přílohou tohoto zápisu. Diskuse V následné diskusi se svými příspěvky vystoupili: Zbyněk Richter (MČ Praha D.Počernice) - dotaz k podílu žadatele na financování programů; PhDr. Miroslava Kopicová (RV pro VV) ocenila postup realizace, znovu nabídla možnosti financování oblastí výzkumu; Ing. Jan Vavřička (MF- PCO) poměr spolufinancování EU vždy vztažen k veřejným zdrojům; Ing. Josef Svoboda, Ph.D. (MF AO) připomenul audit shody, zpráva PWC bude 5. ledna 2008, pak možnost nápravných opatření (cca 2 měsíce), v případě negativního výroku nutnost reauditu, prosba na zvážení připravovaných termínů jednání SMV vzhledem k ostatním OP. 6. Návrh kritérií pro výběr projektů OPPA Návrh kritérií věcného hodnocení projektů OPPA podrobně popsal Mgr. Jiří Kinský, v úvodu informoval o celkovém harmonogramu přípravy, hodnocení a výběru projektů. Po jeho vystoupení proběhla bohatá diskuse. Ing. Jiří Švarc (EK DG Empl.) hovořil o zkušenostech z jiných členských zemí, o důležitosti výběru kritérií, jejichž prostřednictvím může SMV ovlivnit způsob realizace celého OP a jeho zacílení. Formální kritéria OPPA, která jsou navržena SMV ke Zápis z 1. zasedání Společného monitorovacího výboru 3 (celkem 5)

4 schválení jsou samozřejmě také důležitá, nicméně podstatná pro přesnější zacílení projektů jsou kritéria věcného rázu. Ing. Jan Vavřička (MF PCO) se ujistil, že při dočasném pozastavení schvalovacího procesu projektu nebude ohroženo schvalování ostatních projektů v rámci příslušné výzvy. Prof. Ing. Richard Hindls, CSc. (VŠE) postrádal zřetelné vyjádření reálného přínosu projektu, dále označil kritérium D1 o zkušenostech organizace s realizací projektů za diskriminující a navrhl jej zrušit a přesunout zbývající kritéria skupiny D do kritéria C4 o kapacitě realizačního týmu. PhDr. Miroslava Kopicová (RV pro VV) zdůraznila důležitost kritéria udržitelnosti a doporučila zkrácení schvalovacího procesu na 6 měsíců. Ing. Filip Michalík (MMR) požadoval zavést jako samostatné kritérium bonifikaci synergie, existuje-li návaznost na jiný projekt, dále požadoval doplnit kritérium míry naplnění indikátorů a zavedení požadavku zhodnocení rizika nenaplnění synergických efektů. Na připomínky reagovali Bc. Markéta Reedová a Mgr. Jiří Kinský s tím, že po upřesnění jednotlivých hodnotících kritérií, vysvětlení, že konkrétní věcné/obsahové zaměření bude vymezeno podrobně pomocí textu jednotlivých výzev a na základě tzv. Programového partnerství pro program. Dále byl vysvětlen institut dočasného pozastavení schvalovacího procesu u projektu (ve výjimečných případech, při zjištění nových závažných skutečností např. zánik organizace žadatele apod.). Do výběrových kritérií byla dále doplněna kritéria formálního posouzení. Návrh kritérií doplněný o kritéria formálního posouzení byl formou usnesení SMV schválen. Usnesení je uvedeno v příloze k tomuto zápisu. Výsledek hlasování o návrhu kritérií pro výběr projektů OPPA (usnesení č. 3/2007) Návrh kritérií pro výběr projektů OPPK Návrh kritérií věcného hodnocení projektů OPPK představila Ing. Marcela Nováková. V diskusi poukázal Mgr. Marek Kupsa(RR stř. Čechy) na skutečnost, že v materiálu chybí kritéria pro výběr projektů technické pomoci. Bylo dohodnuto, že kritéria pro projekty technické pomoci a kritéria formálního posouzení budou projednána a schválena SMV metodou per rollam. S tímto závěrem byl předložený návrh schválen formou usnesení SMV. Usnesení je uvedeno v příloze k tomuto zápisu. Výsledek hlasování o návrhu kritérií pro výběr projektů OPPK (usnesení č. 4/2007) Zápis z 1. zasedání Společného monitorovacího výboru 4 (celkem 5)

5 8. Komunikační plán a vizuální identita OPPA a OPPK Komunikační plán a vizuální identitu OPPA a OPPK představil delegátům komunikační úředník OPPA a OPPK Ing. Michal Struha. V diskusi k tomuto bodu se Mgr. Jiří Kinský dotazoval na způsob předkládání a schvalování tohoto společného materiálu v rámci EK. Ing. Jiří Švarc ujistil, že komunikační plán lze předložit buď za každý OP zvlášť, nebo jeden plán pro oba OP. Pokud je z materiálu patrné, že se týká obou OP, není třeba toto zvlášť zdůrazňovat. Lhůta pro předložení činí 4 měsíce od schválení OP a poběží v tomto případě od schválení OPPK (tj. později schváleného programu). Plán se zasílá pomocí SFC Závěrem poznamenal, že předpokládá schválení OPPK ještě do konce tohoto roku. 9. Různé Nejprve vystoupila Ing. Lívia Pitoňáková, M.A. (MPSV) a dala ke zvážení fungování pracovní skupiny romských komunit a pracovní skupiny pro evaluace. Bylo dohodnuto, že v případě přednesení takového návrhu o něm bude SMV jednat. Dále vystoupil Ing. Jiří Švarc (EK DG Empl.) a podrobněji představil možnost vykazování nepřímých nákladů v rámci ESF formou paušálu. Tyto náklady mohou tvořit až 20 % přímých nákladů projektu. EK nabízí, že pokud ji příslušná členská země zašle návrh systému aplikace tohoto paušálu a EK jej odsouhlasí, nebude již EK (zejména při auditech) v budoucnu tento systém (a nepřímé náklady uplatněné v rámci tohoto systému) zpochybňovat. Mgr. Jiří Kinský v této souvislosti informoval o stavu jednání k dané otázce na straně ČR proběhla schůzka za účasti zástupců všech 3 ŘO ESF OP, MMR a MF s tím, že již je k dispozici návrh, co konkrétně bude do těchto nepřímých nákladů zahrnuto, čeká se na vyjádření MF otázka souladu s tzv. velkými rozpočtovými pravidly (platná pro ministerstva). 10. Závěr Na závěr předsedkyně SMV Bc. Markéta Reedová poděkovala všem delegátům za aktivní účast a věcné, konstruktivní a vstřícné jednání a 1. zasedání SMV ukončila. Přílohy: program jednání prezenční listina usnesení č. 1 včetně Jednacího řádu SMV usnesení č. 2 včetně Etického kodexu SMV usnesení č. 3 včetně Kritérií věcného hodnocení projektů OPPA usnesení č. 4 včetně Kritérií věcného hodnocení projektů OPPK zpráva o stavu implementace OPPA zpráva o stavu implementace OPPK Bc. Markéta Reedová, v.r. předseda SMV Zápis z 1. zasedání Společného monitorovacího výboru 5 (celkem 5)

2. zasedání zasedací místnost č. 349, Magistrát hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1 4. června 2008

2. zasedání zasedací místnost č. 349, Magistrát hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1 4. června 2008 SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 2. zasedání zasedací místnost č. 349, Magistrát hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1 4. června 2008 ZÁPIS

Více

SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST

SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 9. zasedání Škodův palác, Jungmannova 29/35, Praha 1 26. listopadu 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 9. zasedání Společného

Více

Dále se jednání zúčastnili jako hosté zástupci EK, za DG Employment Szilard Tamas a Julia Schweiger a za DG Regio Ondřej Pravda a Christos Gogos.

Dále se jednání zúčastnili jako hosté zástupci EK, za DG Employment Szilard Tamas a Julia Schweiger a za DG Regio Ondřej Pravda a Christos Gogos. SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 4. zasedání Hotel Chvalská tvrz, Na Chvalské tvrzi 858/11, Praha 9 3. června 2009 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 4. zasedání

Více

Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP

Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP konaného dne 30. 8. 2011 Přítomni: Členové výboru: Ing. Gabriela Kloudová, MBA (předsedkyně) Ing. Karel

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA. Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA. Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hl. m. Prahy Finanční výbor Zastupitelstva hl. m. Prahy Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného 7. 9. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny: přítomno 7 z 9 členů

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 3 ze dne 5. prosince 2007 ke Kritériím pro výběr projektů Operačního programu Praha

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 6. zasedání Obecní dům (Grégrův sál), nám. Republiky 5, Praha 1 2. června 2010 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 6. zasedání

Více

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 6 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 5. 12. 2014 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM 1. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava 2014-2020 25. června 2015 Ministerstvo dopravy, Velké kolegium Statut a jednací řád Monitorovacího

Více

Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů konaného dne 14. 12. 2006 v hotelu Palace Praha, Panská 12, Praha 1 Přítomni: dle přiložené prezenční listiny Jednání

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky 12631/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 12.05.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Zvukový záznam celého zasedání je

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ

8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 8. zasedání

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 12 ze dne 3. prosince 2008 k Evaluačnímu plánu Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Usnesením vlády ČR č. 540/2015 ze dne 8. července 2015 došlo k vyjmutí Programu rozvoje venkova na období let

Více

ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha

ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha Č.j.: 279/330/11 3855/ENV/11 ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha Přítomni: dle prezenční listiny Jednání

Více

Z á p i s. z 12. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. z 12. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s z 12. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 8. prosince 2006 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí ČR od 9.30 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

Změna dokumentu IPRM Sídliště, místo pro život č. 2

Změna dokumentu IPRM Sídliště, místo pro život č. 2 Kapitola 14. Způsob výběru 1 Řídící výbor IPRM IOP provede výběr IPRM v IOP transparentním a nediskriminačním způsobem při respektování pravidel národního a komunitárního práva. Řídící výbor bude dbát

Více

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha Ministerstvo životního prostředí odbor fondů EU Č. j.: 1666/300/15 83201/ENV/15 Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí 2007 2013, konaného dne 23. listopadu 2015

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013)

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Možnosti financování vašich projektů z Evropského sociálního fondu Podporujeme vaši budoucnost Obsah prezentace Prioritní osy a oblasti podpory

Více

Stručný přehled čerpání fondů EU v programovém období

Stručný přehled čerpání fondů EU v programovém období II. Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci Stručný přehled čerpání fondů EU v programovém období 7 13 Zpráva pro členy vlády ČR KVĚTEN 16 Úvod Stručný přehled čerpání fondů EU v období

Více

Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54),

Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54), Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54), 6. 6. 2016 Spisová značka: MU IS/45632/2016/364600/RMU Přítomni: dle prezenční listiny Celkem bylo přítomno 11 členů SR MU. V průběhu všech hlasování byla Správní

Více

Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava

Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava ČÁST 1 OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava jako Řídící orgán

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 51 ze dne 22. srpna 2013 ke změně Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení

Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad (dále

Více

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice,

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice, ZÁPIS ze zasedání Programového výboru MAS Hradecký venkov dne 1. 12. 2016 na Státním zámku Hrádku u Nechanic PROGRAM ZASEDÁNÍ: 1. Zahájení zasedání 2. Informace o průběhu naplňování Strategie komunitně

Více

Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 5. 2. 2016 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 12.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

ZÁPIS ze 17. jednání

ZÁPIS ze 17. jednání HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS ze 17. jednání Výboru pro národnostní menšiny ZHMP konaného dne 4. 6. 2018 Zasedací místnost č. 430, Nová radnice, Mariánské nám. 2, Praha 1

Více

2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha

2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha 2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha Program plenárního zasedání NSK Čas Bod programu 13:00 13:30 Schválení Statutu a Jednacího řádu NSK 13:30 14:30 Shrnutí jednání jednotlivých komor Přijetí usnesení

Více

Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017

Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017 Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017 Datum a čas: 25. května 2017 17:00 hod. Přílohy: 4 Místo jednání: Polná Zapisovatel: Ing. Petra Laštovičková Předsedající: Ing. Vojtěch Rosický

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 29. ČERVNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 28.11.2014 Místo: Zámek Zábřeh Účastníci konference: 28 účastníků (viz prezenční listina) - členové s hlasovacím právem:

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 1. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne 12. 5. 2016 v 16:00 hod. Zasedací místnost Magistrátu

Více

ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Sídlo: Masarykova 3488/, 400 0 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 60 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 379/84A, 360 06 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava

Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava Správní rada Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava Termín zasedání: 12. dubna 2018 Přítomni: prof. MVDr. Vladimír Večerek, CSc.,

Více

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK )

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Termín jednání: 12. prosince 2014, čas 10:05 11:45 Místo jednání: Krajský úřad Jihomoravského

Více

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády ČR dne 11.02.2016 Schůzi výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (dále jen

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 2. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 25. 2. 2019 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 7 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 23. 1. 2015 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Zápis č. 11 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod.

Zápis č. 11 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod. Zápis č. 11 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 29. 5. 2015 v 9.30 hod. Přítomni: Viz prezenční listina. Průběh zasedání: 1. Zahájení zasedání Jednání zahájila místopředsedkyně Rady

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 9. května 2016 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 8934/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 31.03.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni:

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

infrastrukturu ZHMP, ze dne

infrastrukturu ZHMP, ze dne Zápis a usnesení z 01/2013 zasedání Výboru pro infrastrukturu ZHMP, ze dne 22.01.2013 Zasedání: 01/2013 Dne: 22. ledna 2013 Počátek jednání - konec jednání: 14:00-14:45 Místo: Prostřední salonek primátora,

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích 13. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudrţnosti Severovýchod se uskutečnilo v pátek

Více

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády ČR dne 11.11.2015 Schůzi výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (dále jen

Více

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) 2014-2020 Článek 1 Úvodní ustanovení ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ 1. Jednací řád Monitorovacího výboru OPD (dále Jednací řád) se

Více

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011 Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011 Zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP se uskutečnilo dne 16.3.2011 od 15,00 17,15 hodin Přítomni: viz prezenční listina Program:

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady kraje Vysočina č. 1/2011 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady kraje Vysočina č. 1/2011 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2011 konaného dne 17. 2. 2011 Přítomni: 1. Marie Bohuslavová (místopředsedkyně) 7. Jaromír Brychta 2. Ladislav Nechvátal 8. Ladislav Nováček 3. Pavla Kučerová 9. Kamil Vejvoda 4. Josef

Více

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne 23. 5. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny: přítomno 11 ze 13 členů výboru a tajemník výboru. U hlasování č. 1 přítomno 9 ze 13 členů výboru. Od hlasování

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVEN 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha. Statut

Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha. Statut Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU JEDNOTNÉHO PROGRAMOVÉHO DOKUMENTU PRO CÍL 3 REGIONU NUTS 2 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Ministerstvo práce a sociálních věcí (dále

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013)

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 2013) Obsah prezentace Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Příprava OP LZZ (vývoj, harmonogram) Popis OP LZZ Prioritní osy OP LZZ Finanční

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Starosta nechal hlasovat o protinávrhu pana Přerosta bod č. 9 Darovací smlouva Letiště Praha, a.s. nechat zařazený v programu jednání.

Starosta nechal hlasovat o protinávrhu pana Přerosta bod č. 9 Darovací smlouva Letiště Praha, a.s. nechat zařazený v programu jednání. MCPNE 02141/2016 Zápis č. 23 z 20. řádného veřejného zasedání Zastupitelstva MČ Praha Nebušice konaného dne 28.11.2016 na Úřadu MČ Praha Nebušice Přítomni: viz. prezenční listina Ověřovatelé: Petr Šimáček,

Více

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP v rámci projektu Místní akční plány rozvoje vzdělávání správní obvod Praha 7 Reg. č.: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000718 Datum konání: čtvrtek 8. 12. 2016

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 16. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 3. 2017 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne 05. 03. 2015 v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Bod č. 1 Zahájení Starosta obce Mgr. Petr Řezníček zahájil

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 14085/2018-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 05.03.2017 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Zvukový záznam celého zasedání je

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 12. ZÁŘÍ 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

24. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 10:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

24. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 10:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros. Z á p i s z 24. schůze Rady městské části Praha 8, konané ve středu dne 29. května 2019 od 10:00 hodin v zasedací místnosti Starosty městské části Praha 8 Přítomni: pp. Gros; Mgr. Tatranský, Mgr. Ludková,

Více

MAP ORP Veselí nad Moravou

MAP ORP Veselí nad Moravou Zápis č. 1 z jednání Řídícího výboru MAP ORP Veselí nad Moravou Místo jednání: sál kulturního domu (1. patro), Veselí nad Moravou Datum: Účastníci: 25. 5. 2016, 15:00 17:00 hod viz prezenční listina Program

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu 2015 Zápis č. 2/2015 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 30. listopadu 2015 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

OP Zaměstnanost

OP Zaměstnanost OP Zaměstnanost 2014-2020 Konference: Komunitně vedený místní rozvoj a jeho příspěvek k rozvoji území Pardubice 13. listopadu 2014 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ÚNOR 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 12. 12. 2017 Přítomni: Ing. David Alt, DiS. Ing. Tomáš Dostal Ing. Jana Goláňová Ing. Radan Holásek, BA Ing.

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 2. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne 2. 6. 2016 v 16:00 hod. Zasedací místnost Magistrátu

Více

Zápis z jednání Finančního výboru ZMO ze dne

Zápis z jednání Finančního výboru ZMO ze dne Zápis z jednání Finančního výboru ZMO ze dne 25.4.2018 Přítomni : viz prezenční listina Program jednání : 1. Zahájení 2. Výsledky hospodaření SMOl za rok 2017 3. Účetní závěrka SMOl k 31.12.2017 včetně

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) vedl výkonný místopředseda,

Více

1) Prezence a zahájení jednání

1) Prezence a zahájení jednání Zápis č. 8 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 29. 1. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: Počet členů řídícího výboru: 16 s právem hlasovat 13 členů bez

Více

Jednací řád. Monitorovacího výboru. Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání

Jednací řád. Monitorovacího výboru. Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Jednací řád Monitorovacího výboru Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Monitorovacího výboru Operačního programu Výzkum, vývoj

Více

Zápis. počet přítomných subjektů

Zápis. počet přítomných subjektů Zápis z jednání představenstva MAS Český sever, z. s., kancelář MAS Český sever, 25. 6. 2019 od 13 hod. Přítomni: dle prezenční listiny (přítomno 5 členů představenstva z celkového počtu 9 členů) počet

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 21. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 21. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 21. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 11. 6. 2018 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

Zápis ze 4. zasedání Řídícího výboru Místního akčního Plánu ORP Uherské Hradiště

Zápis ze 4. zasedání Řídícího výboru Místního akčního Plánu ORP Uherské Hradiště EVROPSKÁ UNIE Evropské strukíuráiní a investiční fondy ministěbstvo školství, mládeže a tělovýchovy Projekt; Místní akční plán ORP Uherské Hradiště RČ: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000086 Zápis ze 4. zasedání

Více

Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, Týnec nad Labem

Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, Týnec nad Labem Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, 281 26 Týnec nad Labem Zápis č.: 1/2018 z 1. zasedání Rady MAS konaného dne 15. února 2018 od 14 hodin, Hotel Racek, Masarykovo náměstí 499, 281

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

Zápis z jednání Řídícího výboru MAP na Broumovsku

Zápis z jednání Řídícího výboru MAP na Broumovsku Zápis z jednání Řídícího výboru MAP na Broumovsku Identifikace Řídícího výboru Datum jednání 24. 5. 2018 Čas zahájení jednání 15:00 Místo konání Předseda Řídícího výboru Zasedací místnost MěÚ, třída Masarykova

Více

Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 20. 2. 2017 od 12:00, zasedací místnost Kanceláře tajemníka Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI

Více

Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, Praha 5

Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, Praha 5 Zápis z náhradní valné hromady Českého občanského sdružení proti chronické obstrukční plicní nemoci se sídlem Kartouzská 6, 150 98 Praha 5 Datum konání: 4. 5. 2012 Místo konání: Národní dům Kulturní dům

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Členové výboru zvolili ověřovatelem zápisu z tohoto zasedání Ing. Karla Grabeina Procházku.

Členové výboru zvolili ověřovatelem zápisu z tohoto zasedání Ing. Karla Grabeina Procházku. Zápis z 7. řádného zasedání Výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy ZHMP, konaného dne 3.6.2015 ve 13:00 hodin Přítomni: členové - MgA. Eliška Kaplický Fuchsová

Více

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul.

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne 02. 04. 2019 v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Tržní Přítomni: K. Fridrichová T. Harant J. Hrubeš V. Knoblochová

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 6/2015 2018 Datum 16. května 2016 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka, Kropáč, očeň Fakulta

Více

ZÁPIS z 27. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad

ZÁPIS z 27. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad ZÁPIS z 27. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad Klášterec nad Ohří, 8. prosince 2008 Prezence Přítomni: Ústecký kraj Karlovarský kraj Mgr. Arno Fišera Jaroslav Komínek Ing.

Více

Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ

Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Statut MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Identifikační číslo: MAD 13 Příloha OM OP RLZ A1 1/7 Řízená kopie elektronická 15.1.2008 Číslo vydání: 1 Číslo revize: 2 Strana 1

Více