OBSAH ÚVOD 1 VAROVÁNÍ 3, 4 TABULKA TLAKU VZDUCHU 6 VZDUCHOVÝ VENTIL 7 NASTAVENÍ 8, 9

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBSAH ÚVOD 1 VAROVÁNÍ 3, 4 TABULKA TLAKU VZDUCHU 6 VZDUCHOVÝ VENTIL 7 NASTAVENÍ 8, 9"

Transkript

1 NÁVOD K POUŽITÍ

2 OBSAH ÚVOD 1 POPIS PŘÍSTROJE 2 VAROVÁNÍ 3, 4 PROVOZ ZAŘÍZENÍ 5, 6 TABULKA TLAKU VZDUCHU 6 VZDUCHOVÝ VENTIL 7 NASTAVENÍ 8, 9 KONTROLA, ČIŠTĚNÍ A SKLADOVÁNÍ _ 10, 11 SEZNAM DÍLŮ 12, 13 RPB LTD PO BOX CHRISTCHURCH NEW ZEALAND WISTA s.r.o. Dlouhé díly 414 Zlín Louky Czech Republic

3 ÚVOD Helma NOVA 2000 je navržena speciálně pro tryskání. NOVA 2000 byla navržena pro použití v prostředí, které bezprostředně neohrožuje život nebo zdraví a ze kterého může pracovník uniknout bez pomoci dýchacího přístroje nebo kde nejsou překročeny koncentrace povolené vládními nařízeními. NOVA 2000 je testována a schválena podle EN 271:1995 a AS/NZA 1716:2003, aby poskytla ochranu dýchacích cest během tryskání. Vesta je navržena tak, aby chránila horní část těla uživatele před odletujícím abrazivem. Vzhledem k vysokým hladinám hluku během tryskání je nutné používat ochranu sluchu.

4 POPIS ZAŘÍZENÍ Helma NOVA 2000 se skládá ze tří hlavních částí: helma, dýchací trubice a hadice pro přívod vzduchu (obr. 1.1). Všechny tři části musí být bez poruchy, obsaženy a správně smontovány pro splnění norem EN271 a AS/NZS Obr. 1.1 Ochranná dýchací helma s kápí Vnitřní & vnější hledí Kápě Osazená dýchací trubice ZDROJ ČISTÉHO VZDUCHU PRO DÝCHÁNÍ Kvalita vzduchu dle EN 12021, AS 1715 nebo vyšší Hadice přívodu vzduchu! VAROVÁNÍ! Použití neoriginálních dílů a komponentů má za následek porušení podmínek schválení užívání tohoto zařízení.

5 ! VAROVÁNÍ! 1. Nepoužívejte přístroj, dokud jste nebyli proškoleni kvalifikovanou osobou. 2. Před použitím přístroje zajistí zaměstnavatel, aby koncentrace nečistot ve vzduchu nepřekročila povolené množství a doporučení pro vedení stlačeného vzduchu dýchacím přístrojem. Je nutné, aby zaměstnavatel monitoroval koncentraci látek v pracovním prostředí. NOVA 2000 není navržena pro použití v hořlavém prostředí. 3. Nenoste helmu v případě následujících okolností: 1) Prostředí je bezprostředně nebezpečné pro Váš život nebo zdraví 2) Nemůžete uniknout bez podpůrných přístrojů 3) Vzduch obsahuje méně než 19,5% kyslíku 4) Pracovní plocha je málo odvětrávána 5) Kontaminace škodlivých látek překročila povolené množství 6) Na pracovišti se objevila radiace nebo je radioaktivní materiál 4. Neupravujte nebo neměňte helmu. Používejte pouze schválené části. Použití neschválených částí vede ke zneplatnění EN 271 a AS/NZS Kontrolujte všechny součásti helmy kvůli známkám poškození a opotřebení, které by mohly snížit stupeň ochrany. 6. Nepoužívejte abraziva obsahující oxid křemičitý, olovo, arsen nebo ostré skleněné částice použití abraziv obsahující tyto části mohou mít za následek vážné zranění nebo smrt. 7. Nenoste helmu, pokud jste neprošli kompletním zdravotním vyšetřením, včetně rentgenu plic. 8. Nesprávně používání může způsobit zranění nebo smrt. Nesprávné používání může také způsobit život ohrožující plicní choroby jako silikózu, pneumokoniózu nebo azbestózu.

6 ! VAROVÁNÍ! 9. Tato helma, když je správně sestavena a používána, výrazně snižuje, ale ne zcela eliminuje vdechování nečistot. 10. Ujistěte se, že váš zaměstnavatel zajistil, že zdroj vzduchu poskytuje dýchatelný vzduch alespoň podle normy EN 12021, AS/NZS1715. Helma musí po celou dobu dodávat čistý dýchatelný vzduch. 11. Nepřipojujte vzduchovou hadici k dusíku, toxickým plynům, kyslíku, kyslíkem obohaceným látkám nebo jiným nedýchatelným zdrojům vzduchu. Zkontrolujte zdroj vzduchu před jeho použitím. Helma není navržena pro použití s mobilními vzduchovými systémy (např. tlakové láhve). Selhání připojení vzduchové hadice ke zdroji vzduchu může mít za následek vážné zranění nebo smrt. 12. Nepoužívejte helmu ve slabě větraném nebo stísněném prostoru. Zajistěte prostor, který je dobře větraný a kontaminace nečistot je pod limitem. Dodržujte všechny postupy pro vstup do stísněného prostoru, provoz a výstup podle platných norem. 13. Pracovní prostor okamžitě opusťte v případě: 7) Některé části přístroje jsou poškozeny 8) Proudění vzduchu se zpomalí nebo zastaví (viz obr. 2.1 a 2.2.) 9) Dýchání je obtížné 10) Máte pocit závratě, nevolnosti, je vám příliš horko, zima nebo se cítíte nemocný 11) Vidění je zamlžené 14. Nepoužívejte helmu, pokud je okolní teplota pod -10 C nebo nad + 60 C. Vlhkost dýchaného vzduch by měla být kontrolována v případě, že je teplota pod 4 C, aby nedošlo k zamrznutí přístroje.

7 PROVOZ ZAŘÍZENÍ KVALITA VZDUCHU Do zařízení musí být dodáván čistý dýchatelný vzduch po celou dobu. Helma NOVA 2000 nečistí ani nefiltruje nečistoty. Dýchatelný vzduch musí být dodáván do bodu připevnění vzduchové hadice. Dodávaný vzduch musí splňovat alespoň požadavky dle EN 12021, AS/NZS1715. ZDROJ VZDUCHU Zdroj vzduchu vyhledávejte v čistém prostředí, na přívodu vzduchu do helmy používejte vždy filtr. Neparkujte vozidla vedle vstupu vzduchu, aby nedošlo k nasátí oxidu uhličitého. Používejte vhodné dochlazovače/sušičky s filtry hlásiči přítomnosti oxidu uhličitého k zajištění čistého dýchatelného vzduchu po celou dobu. Vzduch musí být pravidelně kontrolován, aby bylo zajištěno, splnění stanovených podmínek. VZDUCHOVÁ HADICE A VYBAVENÍ Hadice pro přívod vzduchu musí být použita mezi připojovacím bodem a dýchacím přístrojem. Pro spojení hadic musí být použity rychlospojky. Hadice musí mít požadovanou délku a počet sekcí musí odpovídat počtu v tabulce 1.1. Vzduch v přívodní hadici má pracovní tlak až 25 bar. TLAK VZDUCHU Tlak vzduchu musí být průběžně monitorován v bodě připojení, kde vzduch proudí do přístroje. Tlak vzduchu musí být kontrolován spolehlivým tlakoměrem, zatímco přes něj proudí vzduch do přístroje. Varování! Nedodání minimálního požadovaného tlaku v místě přívodu by mohlo vést ke znečištění a snížení průtoku vzduchu.

8 PROVOZ ZAŘÍZENÍ TABULKA TLAKU VZDUCHU Tato tabulka obsahuje rozsahy tlaku potřebné pro helmu NOVA 2000 s objemem vzduchu, který spadá do rozmezí l/min dle EN 12021, AS/NZS1715. Přesvědčte se, že rozumíte níže uvedené tabulce, než začnete zařízení používat. Tabulka 1.1 Zdroj vzduchu Osazení dýchací trubicí Vzduchová hadice Délka hadice Max. počet sekcí Tlak. rozsah (BAR) Mobilní nebo stacionární kompresor 2016 Škrtící ventil a opasek 2028/ ,50 1,55 1,75 1,90 2,00 2,10 Nastavte tlak vzduchu v bodě připojení tak, jak je uvedeno ve sloupci 6 pro délku hadice a počet částí hadice. Ujistěte se, že vzduch proudí skrz helmu a škrtící ventil je v poloze MIN (zavřeno), viz obrázek Nastavení tlaku strana 7.! VAROVÁNÍ! VZHLEDEM K VYSOKÉ INTENZITĚ HLUKU BĚHEM TRYSKÁNÍ BY MĚL PRACOVNÍK VŽDY POUŽÍVAT OCHRANU SLUCHU. INDIKÁTOR PROUDĚNÍ VZDUCHU Obr. 2.1 Obr. 2.2 PLOVÁK JE VIDĚT PLOVÁK NENÍ VIDĚT Dostatečné množství vzduchu nad 170 l/min Nedostatečné množství vzduchu pod 170 l/min! VAROVÁNÍ! NEPOUŽÍVEJTE HELMU V PŘÍPADĚ, ŽE PLOVÁK NENÍ VIDĚT STEJNĚ TAK JAKO V PŘÍPADĚ, ŽE JE VZDUCH POD 170 L/MIN (VIZ. OBR. 2.2). UKAZATEL PLOVÁKU FUNGUJE POUZE VE VERTIKÁLNÍ POLOZE.

9 VZDUCHOVÝ VENTIL Proudící vzduch v helmě je kontrolován použitím škrtícího ventilu, jak je ukázáno níže. Obr. 3.1 Obr. 3.2 Max Otevřít Zavřít Poznámka: Ukazatel průtoku by měl být v poloze jako na obrázku 3.1, v případě zavřeného ventilu by měl být v poloze dle obrázku 3.2. Tlaky jsou v tabulce 1.1 na straně 6. HLEDÍ Vždy se ujistěte, že jsou vnitřní fólie bezpečně uchyceny v rámečku. Postupujte podle obrázků 4.1, 4.2 a 4.3. Obr. 4.1 Obr. 4.2 Obr. 4.3 Vnitřní hledí Vnější hledí Zavření zorníku Nejdříve umístěte jeden konec na těsnění, pak pomalu odmotávejte těsnění přes strany hledí až do konce Umístěte hledí do zorníku a zajistěte do pozičního oka Sloupněte ochranný kryt a zatlačte hledí do pozičních ok! VAROVÁNÍ! NEPOUŽÍVEJTE helmu bez VNITŘNÍ FOLIE.

10 NASTAVENÍ Obr. 5.1 Obr. 5.2 Obr. 5.3 Obr. 5.4 Nejdříve našroubujte dýchací trubici do helmy. POLSTROVÁNÍ HELMY Sešroubujte volný konec se škrtícím ventilem Číslo dílu: 2016 Polstrování helmy se skládá ze 3 hlavních částí obr ) Boční strany (2 části, jedna pravá a jedna levá část) 2) Hlavová část Polstrování je dostupné ve 3 velikostech S, M, L (vezměte na vědomí, že helma je dodávána ve velikosti M. Zapojte vzduchovou hadici s rychlospojkou a připojte ji ke škrtícímu ventilu Číslo dílu: 2016 Obr. 6.1 Zapojte vzduchovou hadici do bodu připojení (filtru) s kvalitou vzduchu dle EN 12021, AS/NZS1715 NASAZOVÁNÍ HELMY Helmu držte před sebou, palci držte vnitřní límec otevřený. Zvedněte helmu, nasaďte ji na hlavu a ujistěte se, že sedí pohodlně. Obr. 7.1

11 NASTAVENÍ (Pokračování) NASAZENÍ VESTY A OPASKU Obr. 8.1 Obr. 8.2 Obr. 8.3 Jakmile máte nasazenou helmu a ta dobře sedí na hlavě, srovnejte kápi vpředu i vzadu. Umístěte škrtící ventil na místo, aby byl v dosahu a obtáhněte opasek kolem těla. Nyní spojte obě části přezky na břiše, dokud neuslyšíte cvaknutí. Utáhněte opasek dle potřeb. NASTAVENÍ MNOŽSTVÍ VZDUCHU Když je přilba nasazena a pás zapnut, nastavte proudění vzduchu do přilby škrtícím ventilem 2016 (obr. 3.1 strana 7). Znovu zkontrolujte tlak vzduchu, abyste si byli jisti, že odpovídá tabulce 1.1 na straně 6. Obr. 9.1 SEJMUTÍ HELMY Před sejmutím helmy odejděte z pracovní plochy a výše uvedené postupy udělejte v opačném pořadí.! VAROVÁNÍ! NIKDY nesundávejte helmu, když jste v pracovních prostorech.

12 KONTROLA, ČIŠTĚNÍ A SKLADOVÁNÍ Helma NOVA 2000 má omezenou životnost, a proto musí být prováděny pravidelné kontroly. Určité části jako například sklo musí být vyměňovány častěji. Před použitím by měly být všechny součásti kontrolovány kvůli poškození nebo opotřebení. Opotřebené nebo poškozené části vyměňte okamžitě. POUŽÍVEJTE POUZE SCHVÁLENÉ ČÁSTI PRO HELMU NOVA Podívejte se na seznam dílů s uvedenými čísly dílů.! VAROVÁNÍ! NEČISTĚTE HELMU TĚKAVÝMI CHEMIKÁLIEMI. ODDĚLÁNÍ KÁPĚ V první řadě srolujte vestu, až odhalíte 8 patentů. Vesta bude potom snadněji odnímatelná. Obr STLAČTE PATENT KONTROLA HELMY Obr Jakmile je vesta odstraněna, vyjměte 2 postranní křídla polstrování a odstraňte polystyrenovou výplň hlavové části (obr. 10.2). Nyní vytřete vnitřek jemným čisticím prostředkem a navlhčeným hadříkem. Zkontrolujte indikátor přívodní hadice, jestli není poškozen nebo opotřeben. Jakmile je vše zkontrolováno a polstrování je suché, vraťte jej zpět do helmy.

13 KONTROLA, ČIŠTĚNÍ A SKLADOVÁNÍ (Pokračování) VNITŘNÍ SKLO A TĚSNĚNÍ Ujistěte se, že těsnění je umístěno v helmě správně a nejsou na něm žádné trhliny nebo praskliny. Zkontrolujte, že vnitřní sklo je v těsnění umístěno správně. Pokud je to nezbytné vyměňte skla obr SESTAVENÍ DÝCHACÍ TRUBICE Zkontrolujte hadici kvůli, trhlinám, puklinám nebo nadměrnému opotřebení. Zkontrolujte, že jsou součástky uchyceny pevně a nedochází k žádnému úniku vzduchu. Vyměňte hadici okamžitě, jakmile zjistíte poškození nebo nadměrné opotřebení. Neodstraňujte pěnu, která je uvnitř trubice, neboť je její důležitou součástí.! VAROVÁNÍ! Únik vzduchu způsobí pokles proudění vzduchu přes přilbu, což vede k menší ochraně před znečišťujícími látkami. VZDUCHOVÁ HADICE Vzduchová hadice by měla být kontrolována z důvodů: 1. řezů nebo trhlin 5. spon umístěných na svém místě 2. prasklin nebo známek poškození 6. uvolněných a opotřebovaných 3. bublin nebo zeslabených míst rychlospojek, v případě potřeby 4. abrazivního opotřebení odstraňte veškeré nečistoty pomocí vzduchové pistole POUŽÍVEJTE POUZE SCHVÁLENÉ A URČENÉ HADICE K TOMUTO ZAŘÍZENÍ SKLADOVÁNÍ Po kontrole a vyčištění částí helmy ji uložte do plastového sáčku nebo vzduchotěsného pouzdra. Veškeré součásti skladujte mimo nadměrné teplo, prach, chlad, vlhkost nebo chemikálie. Po použití zavěste helmu za poutko, toto pomůže udržet bez nečistot vnitřek helmy.

14 SEZNAM DÍLŮ Odpovídá návodu k obsluze pro CCT 4000 pro výměnu dílů

15 SEZNAM DÍLŮ Helma Nova 2000 je vzduchový respirátor složený ze tří částí: Části helmy, části dýchací trubice, části vzduchové hadice. Všechny tři části musí být dodány a správně složeny, aby byly splněny podmínky norem EN271, AS/NZS 1716, podle kterých je zařízení schváleno. Číslo Popis Objednací číslo Skelet helmy (nelze objednat) NV 2001 Nylonová kápě s vnitřním límcem NV 2002 Kožená kápě s vnitřním límcem Nylonová kápě s vnitřním límcem dlouhá NV 2002L NV 2002XL Těsnění hledí NV 2003 Zorník s kloubem a šrouby NV 2004 Vstupní šroubení přívodu vzduchu CE NV 2006/7 Zámek se šrouby NV 2028 Polystyrenové polstrování NV 2009 Boční polstrování NV 2010 Vnitřní límec NV 2012 Upínací pásek ke kápi NV 2013 Škrtící ventil a opasek Přezka NV 2020 Opasek s přezkou NV 2022 Vzduchová hadice 10 m Vzduchová hadice 20 m NV 2016CE Vnitřní štítek paket 10 ks NV Vnější štítek box 50 ks NV Strhovací fólie paket 50 ks NV Dýchací trubice NV 2021 Dýchací trubice s osazením (nelze objednat) Rychlospojka - samec Rychlospojka - samice NV 2023CE NV 2024CE NV 2025CE NV 2028CE NV 2029CE Rychlospojka samec NV 2032CE Indikátor proudění vzduchu NV 2030

16 OSTATNÍ PRODUKTY VĚDĚLI JSTE, ŽE Vám také umíme dodat následující... TRYSKACÍ HELMA ASTRO Helma ASTRO je Vaší jedničkou v ekonomické výhodnosti mezi ochrannými helmami, které splňují mezinárodní standardy. Je to lehká, ale robustní helma, na kterou jste čekali. Pomáhá snižovat únavu, čas a zvyšuje produktivitu. FILTR VZUDCHU RADEX Filtr vzduchu RADEX Vám nabízí větší kapacitu, všestrannost & filtraci. Můžete kombinovat všestrannost montáže na zem nebo na stěnu se zvýšenou filtrační kapacitou. Naše nabídka doplňkového vybavení Vám umožní upravit filtr přesně podle Vašich požadavků. KUKLA & STŘÍKACÍ KAPUCE Zůstaňte v čistotě s Kuklou a Stříkací kapucí. Univerzální velikost. Komfortní a pohodlná Stříkací kapuce chrání před přestřiky a prachem. Kuklu doporučujeme oblékat jako hygienickou vrstvu. FILTRAČNÍ PATRONA Tato velkokapacitní filtrační patrona se šesti stupni filtrace zachycuje vlhkost a částice do 0,5 mikronů & pach ze stlačeného vzduchu. Poskytuje Vám čistý dýchatelný vzduch. T: W:

LEHKÁ OCHRANNÁ HELMA NÁVOD K POUŽÍTÍ

LEHKÁ OCHRANNÁ HELMA NÁVOD K POUŽÍTÍ LEHKÁ OCHRANNÁ HELMA NÁVOD K POUŽÍTÍ OBSAH Před použitím tohoto výrobku si přečtěte všechny pokyny a varování. Uschovejte tento návod pro budoucí použití. ÚVOD 3 POPIS ZAŘÍZENÍ 4 VAROVÁNÍ 5 PROVOZ ZAŘÍZENÍ

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX

PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX Aktualizováno 22.1.2013 PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX NÁVOD K POUŽITÍ 1 Důležité bezpečnostní zásady Před instalací a použitím tohoto výrobku je nutné si pozorně přečíst, porozumět a řídit se veškerými pokyny.

Více

Poloautomatický bazénový vysavač. Kontiki 2. Návod k použití

Poloautomatický bazénový vysavač. Kontiki 2. Návod k použití Poloautomatický bazénový vysavač Kontiki 2 Návod k použití Blahopřejeme! Stal jste se vlastníkem automatického vysavače KONTIKI 2, speciálně konstruovaného pro nadzemní bazény a zapuštěné bazény s plochým

Více

1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA (OBR. B)...2 5 MAZÁNÍ...4 6 DŮLEŽITÉ!!!...4 7 OBSLUHA...

1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA (OBR. B)...2 5 MAZÁNÍ...4 6 DŮLEŽITÉ!!!...4 7 OBSLUHA... 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA (OBR. B)...2 5 MAZÁNÍ...4 6 DŮLEŽITÉ!!!...4 7 OBSLUHA...4 8 ÚDRŽBA...5 9 TECHNICKÉ ÚDAJE...5 10 HLUK...5 11 ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ...6

Více

AUTOFLOW EX Pokyny k použití a údržbě

AUTOFLOW EX Pokyny k použití a údržbě AUTOFLOW EX Pokyny k použití a údržbě 1. Obecné AUTOFLOW EX je dýchací systém dodávající filtrovaný vzduch při použití v obtížném a nebezpečném prostředí s možností explose. Zařízení je tvořeno ventilátorovou

Více

TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA )

TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA ) Platnost od 19.1.2004 No. 533 Automatický bazénový vysavač TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA ) Návod k použití Blahopřejeme! Stal jste se vlastníkem automatického vysavače TOPAZE od firmy

Více

Aktualizováno 30.4.2013 PÍSKOVÝ FILTR NÁVOD K POUŽITÍ

Aktualizováno 30.4.2013 PÍSKOVÝ FILTR NÁVOD K POUŽITÍ Aktualizováno 30.4.2013 PÍSKOVÝ FILTR NÁVOD K POUŽITÍ 1 Popis částí 1-6-ti cestný ventil 2 - O-kroužek 3 - příruba 4 - uzávěr 5 - vypouštěcí ventil 6 - nádoba 7 - kompletní vnitřní rzvod 8 - záslepka na

Více

Pneumatická sponkovačka pro úzké sponky

Pneumatická sponkovačka pro úzké sponky Pneumatická sponkovačka pro úzké sponky Návod k obsluze Před uvedením přístroje do provozu si přečtěte tento návod. Budete-li chtít další informace, obraťte se na vašeho smluvního nebo specializovaného

Více

Pneumatická hřebíkovačka

Pneumatická hřebíkovačka Pneumatická hřebíkovačka Vysvětlivky k jednotlivým obrázkům 1 ochranné brýle 2 ochranný štít na obličej 3 výkon kompresoru / min. 4 frekvence nastřelování hřebíků (za minutu) 5 olej pro pneumatické nástroje

Více

3M Česko, spol. s r. o. 24/8/01 Vyskočilova 1, 140 00 Praha 4 Tel: 02/613 80 111 - Fax: 02/613 80 110 SÉRIE 100 Pokyny pro uživatele NÁVOD K POUŽITÍ

3M Česko, spol. s r. o. 24/8/01 Vyskočilova 1, 140 00 Praha 4 Tel: 02/613 80 111 - Fax: 02/613 80 110 SÉRIE 100 Pokyny pro uživatele NÁVOD K POUŽITÍ 3M Česko, spol. s r. o. 24/8/01 Vyskočilova 1, 140 00 Praha 4 Tel: 02/613 80 111 - Fax: 02/613 80 110 SÉRIE 100 Pokyny pro uživatele NÁVOD K POUŽITÍ CZ Tento návod k použití čtěte společně s obrázkovým

Více

Návod k použití Zdravotní antidekubitní matrace SB-100

Návod k použití Zdravotní antidekubitní matrace SB-100 Důležitá poznámka Návod k použití Zdravotní antidekubitní matrace SB-100 Děkujeme Vám za zakoupení DOLPHIN tlakově- vzduchové matrace. Před použitím produktu prosím pečlivě pročtěte tento návod. Mějte

Více

Mobilní klimatizace CL 3542. Obj. č. 105 11 29

Mobilní klimatizace CL 3542. Obj. č. 105 11 29 Mobilní klimatizace CL 3542 Základní upozornění Přečtěte si pečlivě návod k obsluze předtím, než uvedete zařízení do provozu a držte se pokynů v návodu včetně varování a popisu zabaleného uvnitř dodávky.

Více

Vzduchový kompresor. Návod k použití. Bezolejový typ

Vzduchový kompresor. Návod k použití. Bezolejový typ Vzduchový kompresor Návod k použití Bezolejový typ Důležité!! Pozorně pročtěte tento návod před začátkem instalace. Informace platí pro všechny obdobné modely. El. napájení Model č. Výrobní číslo Datum

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-189

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-189 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-189 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE STANDARD

PÍSKOVÁ FILTRACE STANDARD PÍSKOVÁ FILTRACE STANDARD Návod k použití model: 58271 CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží

Více

Originál návodu. www.metabo.cz

Originál návodu. www.metabo.cz Originál návodu www.metabo.cz Vážený zákazníku, dekujeme Vám za důvěru, kterou jste nám svěřil při nákupu nového stroje značky METABO. Všechny výrobky jsou řádně testovány a podléhají přísným kontrolám

Více

Rázový utahovák. Návod k obsluze PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC

Rázový utahovák. Návod k obsluze PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC Prohlašujeme na naši vlastní odpovědnost, že tento produkt je v souladu s dále uvedenými normami nebo normalizovanými dokumenty: HD400, EN50144, EN55014, EN61000 Podle Směrnice

Více

PANSAM Pneumatická sešívačka 2 v 1

PANSAM Pneumatická sešívačka 2 v 1 PANSAM Pneumatická sešívačka 2 v 1 *** Model: A533152 *** Obr. 1 NÁVOD K OBSLUZE Platný od 1. ledna 2013 1. Prohlášení o shodě ES 2. Určení pneumatické sešívačky 3. Omezení použití 4. Technická data 5.

Více

FRIATOOLS Návod k použití FRIATOOLS. Podtlakové přítlačné zařízení VACUSET-XL pro montáž sedlových tvarovek SA-XL a RS-XL. Obsah Strana NEBEZPEČÍ

FRIATOOLS Návod k použití FRIATOOLS. Podtlakové přítlačné zařízení VACUSET-XL pro montáž sedlových tvarovek SA-XL a RS-XL. Obsah Strana NEBEZPEČÍ FRIATOOLS Návod k použití Podtlakové přítlačné zařízení VACUSET-XL pro montáž sedlových tvarovek SA-XL a RS-XL FRIATOOLS Obsah Strana 1. Úvod 1.1 Bezpečnostní pokyny 2 1.2 Účel použití 3 2. Bezpečnost

Více

POW5633 CS 1 POPIS... 2 2 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 3 SYMBOLY... 3 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3

POW5633 CS 1 POPIS... 2 2 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 3 SYMBOLY... 3 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 1 POPIS... 2 2 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 3 SYMBOLY... 3 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost... 3 4.3 Osobní bezpečnost... 4

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU 3/14

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU 3/14 NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU 3/14 PŘEDMLUVA Hydraulický agregát byl navržen s ohledem na maximální bezpečnost obsluhy a na ochranu stroje pro běžné technologické využití. Přečtěte si pozorně tento Návod pro

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Návod k obsluze a údržbě VAROVÁNÍ Než použijete zařízení, přečtěte si obsah normy EN 529 : 2005 a seznamte se s požadavky na ochranné dýchací zařízení a jeho možné dopady na uživatele. Je nutné, aby se

Více

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU 3,05 x 0,76m 3,66 x 0,76m 3,66 x 0,84m NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU Návod k použití pro kruhové bazény s konstrukcí: 3,66 x 0,99 m 3,66 x 1,07 m 4,57 x 1,07 m 4,57 x 1,22 m CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám

Více

Dirt Devil Fello & Friend Infinity VS8 Turbo ECO

Dirt Devil Fello & Friend Infinity VS8 Turbo ECO Dirt Devil Fello & Friend Infinity VS8 Turbo ECO Obsluha Vybalení 1. Vybalte přístroj a jeho příslušenství. 2. Překontrolujte, zda je obsah balení kompletní (viz obr. 1-4). Montáž UPOZORNĚNÍ! K montáži

Více

POKYNY A NÁVOD K POUŽITÍ

POKYNY A NÁVOD K POUŽITÍ POKYNY A NÁVOD K POUŽITÍ PRŮMYSLOVÉ POLYESTEROVÉ FILTRY OBSAH 1. Obecné 2 1.1 Filtry 2 1.2 Filtry 2 1.3 Volba filtrů a druhu zařízení 2 1.3.1 Charakteristiky filtrů 3 1.3.2 Charakteristiky zařízení 3 2.

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-115

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-115 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-115 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Deutsch English Français Dansk Čeština Slovenčina Italiano Magyar Hrvatski Slovenščina Bosanski

Deutsch English Français Dansk Čeština Slovenčina Italiano Magyar Hrvatski Slovenščina Bosanski ½ PRO Deutsch English Français Dansk Čeština Slovenčina Italiano Magyar Hrvatski Slovenščina Bosanski 3 12 20 29 37 45 53 61 69 77 85 # 75130 Copyright Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6-74549 Wolpertshausen

Více

NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550

NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550 NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550 UMACON, S.A. utiles y maquinas para la construccion, S.A. - Polígono Industrial Malpica C/F n 26 Tel. +34 976 571 212 Fax +34 976 571 197

Více

Příručka pro Obsluhu. 1024829 Rev. 00 (02-2006) *1024829*

Příručka pro Obsluhu. 1024829 Rev. 00 (02-2006) *1024829* 2370 Příručka pro Obsluhu Č. modelu: M23702004-230V/50HZ M23702094-230V/50HZ U.K. 1010330-230V/240V/50HZ 1010331-220V/60HZ www.tennantco.com 1024829 Rev. 00 (02-2006) *1024829* OBSLUHA Tato příručka je

Více

Návod na obsluhu a údržbu. přístroje na odsávání oleje a odvzdušňování brzd typ HW - ÖBG. Obj. č. D 040 152

Návod na obsluhu a údržbu. přístroje na odsávání oleje a odvzdušňování brzd typ HW - ÖBG. Obj. č. D 040 152 Návod na obsluhu a údržbu přístroje na odsávání oleje a odvzdušňování brzd typ HW - ÖBG Obj. č. D 040 152 Leden 2004 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům.

Více

PUREX TRITON, TAGELUS

PUREX TRITON, TAGELUS Pískové filtry PUREX TRITON, TAGELUS Překlad původního návodu k použití Pentair Water Belgium bvba Industriepark Wolfstee Toekomstlaan 30 B-2200 Herentals Belgium +32 (0) 14.25.99.11 www.pentairpooleurope.com

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD A NÁVOD K OBSLUZE K FILTRAČNÍM ZAŘÍZENÍM EF 406/508/511

MONTÁŽNÍ NÁVOD A NÁVOD K OBSLUZE K FILTRAČNÍM ZAŘÍZENÍM EF 406/508/511 1 MONTÁŽNÍ NÁVOD A NÁVOD K OBSLUZE K FILTRAČNÍM ZAŘÍZENÍM EF 406/508/511 Pečlivě si prostudujte tento návod a uložte jej na bezpečném místě. 2 SOUČÁSTI FILTRU Podstavec Nádoba Víko s šesticestným ventilem,

Více

Vysavač pro vysávání horkých nečistot

Vysavač pro vysávání horkých nečistot Vysavač pro vysávání horkých nečistot Návod k obsluze!!! Před uvedením stroje do provozu si přečtěte tento návod k obsluze!!! Symbol přeškrtnutého kontejneru znamená, že na území Evropské unie musí být

Více

Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ POPIS Jednotka je k dispozici ve verzi recirkulačního odsavače, odsavače s odtahem a odsavače s vnějším motorem. U recirkulačních odsavačů s filtrací (obr.1)

Více

Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch

Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch Návod k použití pro Naviják na stlačený vzduch Katalogové číslo: 508000 První použití zařízení je ve smyslu tohoto návodu právním krokem, kterým uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento návod řádně

Více

(CS) Překlad původního návodu k používání

(CS) Překlad původního návodu k používání (CS) Překlad původního návodu k používání XK0054D1.fm Betriebsanleitung DEUTSCH DEUTSCH 1. Das Gerät im Überblick 9 10 1 8 7 6 2 5 4 3 1 Verdichter 2 Druckbehälter 3 Ablass-Schraube für Kondenswasser 4

Více

Aku nýtovací pistole 10,8 V č. výr. 132229

Aku nýtovací pistole 10,8 V č. výr. 132229 č. výr. 132229 Návod k použití Preventivní opatření v provozu Všeobecné bezpečnostní pokyny VÝSTRAHA 1. Uvažované pracovní prostředí. Nástroje nevystavujte dešti. Nepoužívejte nástroje v páře nebo ve vlhkém

Více

AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA

AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití 1. Montáž Vyndejte z krabice těleso vysavače i ostatní díly a přesvědčte se, že balení obsahovalo všechny komponenty.

Více

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost... 3 4.3

Více

MEDIREG II, MEDISELECT II

MEDIREG II, MEDISELECT II Provoz Přeprava Skladování CZ NÁVOD K POUŅITÍ MEDIREG II, MEDISELECT II VYSOKOTLAKÉ REDUKČNÍ VENTILY 1. Předmluva Redukční ventily GCE jsou zdravotnické prostředky klasifikované jako třída IIb podle směrnice

Více

Návod na obsluhu a údržbu. stříkací pistole s trychtýřem typ HW-TSP. Obj. č. D 030 063. Vážený zákazníku,

Návod na obsluhu a údržbu. stříkací pistole s trychtýřem typ HW-TSP. Obj. č. D 030 063. Vážený zákazníku, Návod na obsluhu a údržbu stříkací pistole s trychtýřem typ HW-TSP Obj. č. D 030 063 Vážený zákazníku, Listopad 2004 děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevil našemu výrobku. Pro zajištění bezchybného

Více

Péče a údržba systémů pro ochranu dýchacích orgánů

Péče a údržba systémů pro ochranu dýchacích orgánů Péče a údržba systémů pro ochranu dýchacích orgánů Pro dosažení optimálního výkonu a pohodlí by si měl uživatel zvyknout denně kontrolovat všechny součásti dýchacího systému. Následující tabulka představuje

Více

Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě

Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě CZ Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě [v1_2011 12 15] Réf. / Art. Nr. : PRPVC249/1 / 511306 Dovozce: Ribimex SA; F 77340 Pontault Combault VAROVÁNÍ: Pečlivě si přečtěte tento

Více

Pneumatické čerpadlo maziv 50:1 a mazací systémy

Pneumatické čerpadlo maziv 50:1 a mazací systémy Pneumatické čerpadlo maziv 50:1 a mazací systémy 03 591 A411 CZ Obsah 1. Všeobecné údaje 2 1.1 Použití v souladu s určeným účelem 2 1.2 Konstrukce a popis funkce 2 1.3 Technická data 3 1.4 Oblast použití

Více

Invertorová svářečka BWIG180

Invertorová svářečka BWIG180 berlan Verze 1.1 Invertorová svářečka BWIG180 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 101 69 Označení výrobku: BWIG180 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

500500-44 CZ D215824. Přeloženo z původního návodu

500500-44 CZ D215824. Přeloženo z původního návodu 500500-44 CZ D215824 Přeloženo z původního návodu 2 3 VODNÍ PUMPA PRO DIA VRTÁNÍ D215824 Blahopřejeme vám! Zvolili jste si nářadí společnosti DEWALT. Roky zkušeností, důkladný vývoj výrobků a inovace vytvořily

Více

Vestavné spotřebiče. Jednodveřová chladnička CRU 164 A CRU 160. Návod k použití cz

Vestavné spotřebiče. Jednodveřová chladnička CRU 164 A CRU 160. Návod k použití cz Vestavné spotřebiče Jednodveřová chladnička CRU 164 A CRU 160 Návod k použití cz 2 INSTALACE Správnou instalaci spotřebiče, díky které dosáhnete dobrých výkonů, proveďte pečlivě podle následujících pokynů:

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-112

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-112 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-112 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Venkovní vířivka. Model: WS H01A. Vaše nejlepší volba!

Venkovní vířivka. Model: WS H01A. Vaše nejlepší volba! Instalační instrukce Venkovní vířivka Model: WS H01A Vaše nejlepší volba! Při změně designu nebo velikosti našeho zařízení není povinností společnosti o tomto informovat. Obrázky mohou být trochu odlišné

Více

NÁVOD K OBSLUZE Nůžkový zvedák XT LIFT S2IG. www.elit.cz

NÁVOD K OBSLUZE Nůžkový zvedák XT LIFT S2IG. www.elit.cz NÁVOD K OBSLUZE Nůžkový zvedák XT LIFT S2IG www.elit.cz Copyright vyhrazen! Bez písemného souhlasu Launch Shanghai Machinery Co, Ltd (dále jen Launch ) není společnosti nebo jednotlivci povoleno kopírovat

Více

Provozní manuál Vysokotlaká myčka Sharks SH 70C Obj.č. SHK267

Provozní manuál Vysokotlaká myčka Sharks SH 70C Obj.č. SHK267 Provozní manuál Vysokotlaká myčka Sharks SH 70C Obj.č. SHK267 Distributor:Steen QOS s.r.o. Bor. Č.p. 3, Karlovy Vary Distributor do SR Sharks Slovakia s.r.o., Seňa 162, Seňa (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE

Více

Pískovačky.cz MOBILNÍ PÍSKOVAČKA PK-SBC420. Návod k obsluze a údržbě

Pískovačky.cz MOBILNÍ PÍSKOVAČKA PK-SBC420. Návod k obsluze a údržbě Pískovačky.cz Jsme obchodně technologická firma zabývající se dodávkami investičních i dílčích celků v oblasti pískovacích/tryskacích zařízení, jejich příslušenství, ochranných pomůcek a rovněž i pracemi

Více

NÁVOD K ÚDRŽBĚ A INSTALACI

NÁVOD K ÚDRŽBĚ A INSTALACI ilustrační foto NÁVOD K ÚDRŽBĚ A INSTALACI Písková filtrace ProfiStar 112013 1 OBSAH 1. Důležité bezpečnostní zásady... str. 2 2. Všeobecné informace... str. 3 3. Obsah balení... str. 3 4. Technické údaje...

Více

Návod na použití. Křovinořez s elektrickým motorem EB 1000. Garland distributor, s.r.o., Hradecká 1136, 506 01 Jičín

Návod na použití. Křovinořez s elektrickým motorem EB 1000. Garland distributor, s.r.o., Hradecká 1136, 506 01 Jičín Návod na použití Křovinořez s elektrickým motorem EB 1000 Garland distributor, s.r.o., Hradecká 1136, 506 01 Jičín Před prvním používáním stroje si pozorně přečtěte návod! MTD EB 1000 Elektrický křovinořez

Více

Generátor kyslíku JETT 5AN

Generátor kyslíku JETT 5AN Generátor kyslíku JETT 5AN Návod k použití Varování: Pro správné používání výrobku pozorně čtěte tento návod. Návod uschovejte k pozdějšímu použití. Revize návodu byla provedena dne 26.4.2010 Úvod... 2

Více

Návod k použití. Rekuperační jednotka. VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC

Návod k použití. Rekuperační jednotka. VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC Návod k použití Rekuperační jednotka VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC 2 OBSAH Úvod Použití Obsah dodávky Struktura kódu produktu Technická data Bezpečnostní

Více

GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP1/ST/501/BSP

GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP1/ST/501/BSP Návod k použití GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP/ST/50/BSP VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS s garantovaným výkonem a bezproblémovým provozem. Čerpadlo dávkuje mazivo při tlacích více než 50x než je tlak přívodu vzduchu.

Více

Golfky Combi F2 NÁVOD K POUŽITÍ

Golfky Combi F2 NÁVOD K POUŽITÍ Golfky Combi F2 NÁVOD K POUŽITÍ SEZNAM DÍLŮ 1 1. 1 2. 1. 2. 1 3. 3. 4. 5. 1 4. 6. 1 0. 1 6. 1 5. 7. 1 7. 8. 9. 1 8. 1 9. 2 3 2.5 4 2.5 5 6 4.4 DŮLEŽITÉ: PŘEČTĚTE SI PEČLIVĚ PŘED POUŽITÍM A UCHOVEJTE PRO

Více

MV 4 MV 4 Premium. www.kaercher.com/register-and-win 59653160 03/14

MV 4 MV 4 Premium. www.kaercher.com/register-and-win 59653160 03/14 MV 4 MV 4 Premium Deutsch 5 English 11 Français 17 Italiano 24 Nederlands 30 Español 36 Português 42 Dansk 48 Norsk 54 Svenska 60 Suomi 66 Ελληνικά 72 Türkçe 79 Русский 85 Magyar 93 Čeština 99 Slovenščina

Více

Pneumatická pistole 1/2" 1492 Nm. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Pneumatická pistole 1/2 1492 Nm. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Pneumatická pistole 1/2" 1492 Nm Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pokyny Upozornění! Zajistěte, aby se při používání tohoto zařízení

Více

POWAIR0800. Fig A. Fig 1. Copyright 2014 VARO P a g i n a 1 www.varo.com

POWAIR0800. Fig A. Fig 1. Copyright 2014 VARO P a g i n a 1 www.varo.com POWAIR0800 2 4 3 1 Fig A 10 11 Fig 1 Copyright 2014 VARO P a g i n a 1 www.varo.com 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS (OBR. A)...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...3 5 SYMBOLY...3 6 MAZÁNÍ...3

Více

BAZÉNOVÝ OHŘÍVAČ VODY

BAZÉNOVÝ OHŘÍVAČ VODY BAZÉNOVÝ OHŘÍVAČ VODY CZ návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení produktu. Prosím přečtěte si pečlivě následující návod k použití a řiďte se jeho pokyny. Návod uschovejte pro pozdější použití. CZ 1 VAROVÁNÍ:

Více

Návod na obsluhu a údržbu. Zásobníku na barvu typ FDB 2. Obj. č. D 040 056

Návod na obsluhu a údržbu. Zásobníku na barvu typ FDB 2. Obj. č. D 040 056 Návod na obsluhu a údržbu Zásobníku na barvu typ FDB 2 Obj. č. D 040 056 Červen 2002 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevil našemu výrobku. Pro zajištění bezchybného chodu a dlouhé

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

Uživatelský Manuál TT-EM-SS13T34-250. k obsluze a údržbě. vysokotlaký čistící stroj SERVIS. 602 370 150 servis@fispoclean.cz www.fispoclean.

Uživatelský Manuál TT-EM-SS13T34-250. k obsluze a údržbě. vysokotlaký čistící stroj SERVIS. 602 370 150 servis@fispoclean.cz www.fispoclean. Uživatelský Manuál k obsluze a údržbě vysokotlaký čistící stroj TT-EM-SS13T34-250 Strana 1 1 Důležité infotmace INFO: - stroj se doporučuje využívat v průmyslovém odvětví, zemědělství, stavebnictví, obchodu

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700)

PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700) PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700) INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah I. Popis funkcí filtrační nádoby a šesticestného ventilu...4 II. Instalace...4

Více

BAZÉNOVÝ ČISTIČ "SPEED CLEAN RX 5"

BAZÉNOVÝ ČISTIČ SPEED CLEAN RX 5 BAZÉNOVÝ ČISTIČ "SPEED CLEAN RX 5" Art.č. 061018 Stránka 1 z 9 Obsah BAZÉNOVÝ ČISTIČ "SPEED CLEAN RX 5"... 1 1 Bezpečnostní upozornění... 3 2 Návod k sestavení... 4 3 Příprava a provoz... 5 4 Typy a doporučení...

Více

Návod k použití Pohoří u Dobrušky 222 518 01 Dobruška

Návod k použití Pohoří u Dobrušky 222 518 01 Dobruška Návod k použití Pohoří u Dobrušky 222 518 01 Dobruška www.vorcz.cz Bezpečnostní pokyny Dříve než začnete pracovat s odčerpávací stanicí, nejprve si důkladně přečtěte pokyny a návod k obsluze. 1. Se zařízením

Více

ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71)

ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71) ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71) zlatá černá PANTONE 871 U PANTONE 426 U PROVOZNÍ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití zlatá černá DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘEČTĚTE SI A DODRŽUJTE

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu

Návod na montáž, obsluhu a údržbu SANItech tel.: 234 706 311, fax: 234 706 300 e-mail: info.cz@koncept-ekotech.com www.koncept-ekotech.com Návod na montáž, obsluhu a údržbu RADA OUTLOOK SENZORY Koncept ekotech návod na montáž, obsluhu

Více

VZDUCHOVÝ KOMPRESOR. Blahopřejeme Vám! Popis (obr. A) Technické údaje. Elektrická bezpečnost. Montáž a seřízení. Obsah balení

VZDUCHOVÝ KOMPRESOR. Blahopřejeme Vám! Popis (obr. A) Technické údaje. Elektrická bezpečnost. Montáž a seřízení. Obsah balení 559122-67 CZ D55155 2 3 VZDUCHOVÝ KOMPRESOR D55155 Blahopřejeme Vám! Rozhodli jste se pro nářadí firmy DEWALT. Dlouhá léta zkušeností, nepřetržitý proces vývoje a inovací výrobků činí z fi rmy DEWALT jednoho

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 5 POKYNY K PROVOZU...3. 5.2.3 Provoz...5 6 ÚDRŽBA...6 7 SKLADOVÁNÍ...6

1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 5 POKYNY K PROVOZU...3. 5.2.3 Provoz...5 6 ÚDRŽBA...6 7 SKLADOVÁNÍ...6 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...3 5 POKYNY K PROVOZU...3 5.1 Příprava...3 5.2 Seřízení...4 5.2.1 Seřízení vzoru...4 5.2.2 Seřízení kapaliny (barvy)...4

Více

WWW.TOY.CZ Příslušenství + další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství + další produkty WWW.TOY.CZ

WWW.TOY.CZ Příslušenství + další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství + další produkty WWW.TOY.CZ WWW.TOY.CZ Příslušenství + další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství + další produkty WWW.TOY.CZ Návod k použití Hlavní rysy: - Plně funkční digitální proporční rádiové ovládání - Přesné ovládání rychlosti

Více

PROTECO. svařovací INVERTOR MMA 140 PROTECO 51.11-MMA-140

PROTECO. svařovací INVERTOR MMA 140 PROTECO 51.11-MMA-140 svařovací INVERTOR MMA 140 PROTECO 51.11-MMA-140 Označení na přístroji Vysvětlení symbolů. V tomto návodu nebo na přístroji jsou použity následující symboly: Bezpečnost produktu Výstraha Příkaz Před použitím

Více

Radiační štít s aktivním větráním DAV-7747. Obj. č.: 67 93 80. Instalace radiačního štítu s denním větráním

Radiační štít s aktivním větráním DAV-7747. Obj. č.: 67 93 80. Instalace radiačního štítu s denním větráním Montážní materiál 3 x šroub 32 x 3-1/4 (#8) 3 x distanční kolík Radiační štít s aktivním větráním DAV-7747 6 x Plochá podložka (#6) 3 x šroub 32 x ½ (#8) 6 x Pojistný kroužek (#8) 2 x vázací páska kabelů

Více

6 DOPLŇKOVÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 MONTÁŽ... 5

6 DOPLŇKOVÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 MONTÁŽ... 5 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. 1-2)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

BEZPEČNOSTNÍ DOPORUČENÍ

BEZPEČNOSTNÍ DOPORUČENÍ BEZPEČNOSTNÍ DOPORUČENÍ Pro zajištění vaší bezpečnosti toto zařízení odpovídá příslušným normám a nařízením (směrnice o nízkém napětí, elektromagnetické kompatibilitě, životním prostředí, atd.). 1. PODMÍNKY

Více

T2197 NÁVOD K OBSLUZE OLEJOVÁ JÍMKA S ODSÁVÁNÍM ZÁRUČNÍ LIST

T2197 NÁVOD K OBSLUZE OLEJOVÁ JÍMKA S ODSÁVÁNÍM ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

NÁVOD K OBSLUZE PÍSKOVACÍ BOX S CYKLONEM SBC 420 ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE PÍSKOVACÍ BOX S CYKLONEM SBC 420 ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

ROTAČNÍ SEKAČKA. Nevystavujte stroj dešti. Nepracujte za mokra. Stroj skladujte na suchém místě. Nebezpečí poranění vlivem vymrštěných kamenů

ROTAČNÍ SEKAČKA. Nevystavujte stroj dešti. Nepracujte za mokra. Stroj skladujte na suchém místě. Nebezpečí poranění vlivem vymrštěných kamenů ROTAČNÍ SEKAČKA NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze a uschovejte jej i pro pozdější nahlédnutí. Pokud výrobek předáváte další osobě,

Více

Česky. Blahopřejeme vám! Rádi bychom vám poděkovali

Česky. Blahopřejeme vám! Rádi bychom vám poděkovali Blahopřejeme vám! Rádi bychom vám poděkovali za zakoupení této tlakové myčky. Dokázali jste, že nepřijímáte kompromisy: chcete to nejlepší. Připravili jsme pro vás tento návod, který vám umožní maximálně

Více

Technický. list. 3M Polomaska Rugged Comfort 6500. Popis produktu. Použití. Hlavní přednosti

Technický. list. 3M Polomaska Rugged Comfort 6500. Popis produktu. Použití. Hlavní přednosti Technický list 3M Polomaska Rugged Comfort 6500 Popis produktu 3M polomaska Rugged Comfort pro opakované použití byla navržena s ohledem na potřeby náročných a silně znečištěných pracovišť. Je k dispozici

Více

BEARFORCE BEARFORCE POLY BLADE

BEARFORCE BEARFORCE POLY BLADE BEARFORCE BEARFORCE POLY BLADE Kompletní systém radlice NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Obj. č.: 10-0490 / 10-0260 První vydání, srpen 2011 NÁVOD K OBSLUZE Gratulujeme vám k zakoupení nejodolnější a nejlehčí

Více

ZPŮSOBY VYUŽITÍ A LIKVIDACE OBALU MORA MORAVIA, a.s. se zapojila do integrovaného systému sběru komunálního odpadu ve spolupráci s firmou EKOKOM, a.s. Sběr obalů uložených na sběrných místech ve Vaší obci

Více

PROTECO. svařovací INVERTOR MMA-11-160 PROTECO 51.11-MMA-11-160

PROTECO. svařovací INVERTOR MMA-11-160 PROTECO 51.11-MMA-11-160 svařovací INVERTOR MMA-11-160 PROTECO 51.11-MMA-11-160 Označení na přístroji Vysvětlení symbolů. V tomto návodu nebo na přístroji jsou použity následující symboly: Bezpečnost produktu Výstraha Příkaz Před

Více

Perrot MVR AC. Manuál pro obsluhu a údržbu elektromagnetických ventilů. MVR AC-1 MVR AC-1½ MVR AC-2 a

Perrot MVR AC. Manuál pro obsluhu a údržbu elektromagnetických ventilů. MVR AC-1 MVR AC-1½ MVR AC-2 a Perrot MVR AC Manuál pro obsluhu a údržbu elektromagnetických ventilů MVR AC-1 MVR AC-1½ MVR AC-2 a MVR/PR AC-1 MVR/PR AC-1½ MVR/PR AC-2 s regulátorem tlaku Návod k použití MVR Rev.1/13.01.05 Strana 1

Více

Uživatelská příručka a údržba centrálních vysávacích jednotek

Uživatelská příručka a údržba centrálních vysávacích jednotek Uživatelská příručka a údržba centrálních vysávacích jednotek C 30 PREMIUM, C 40 PREMIUM, C 40 premium LCD 2 OBSAH OBECNÉ POKYNY...4 1 INSTALACE...5 1.1 Umístění centrální jednotky... 5 2 ÚDRŽBA... 5 2.1

Více

3. TECHNICKÉ VLASTNOSTI

3. TECHNICKÉ VLASTNOSTI BERTHOUD VERMOREL 2000 electric 1.OBSAH 2 možnosti aplikace 3 technické vlastnosti 4 první použití 5 bezpečnostní zařízení 6 trysky 7 bezpečnostní opatření / kontrola před použitím 8 příprava postřiku

Více

Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah

Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel... 1 Úvod... 2 Bezpečnostní varování... 2 INSTALACE PRO VŠECHNY TLUMIČE... 4 Tělo tlumiče InLine... 5 Tělo

Více

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies Česky 2 Návod k obsluze 8 14 20 26 32 38 Bedieningsinstructies BK 0012500 / REV PC Robotický čistič bazénů Nettoyeur de Piscine Automatischer Schwimmbeckenreiniger Limplafondos de Piscina Aspirador Automático

Více

NÁVOD K INSTALACI. Písková filtrace Sand INTERNETOVÝ A Y OBCHOD S. www.marimex.cz

NÁVOD K INSTALACI. Písková filtrace Sand INTERNETOVÝ A Y OBCHOD S. www.marimex.cz NÁVOD K INSTALACI Písková filtrace Sand INTERNETOVÝ A Y INTERNETOVÝ ETOV OBCHOD S BAZÉNY Pro pískové filtrace Sand4, Sand6, Sand8 082012 1 OBSAH 1. Důležité bezpečnostní zásady... str. 2 2. Všeobecné informace...

Více

Korunková vrtačka HKB2600-255

Korunková vrtačka HKB2600-255 Verze 1.1, česká Korunková vrtačka HKB2600-255 Návod k obsluze Prodejce Č. výr.: 11101 OBSAH PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Používání v souladu s určeným účelem 3 Všeobecné

Více

AKU mini sada pro airbrush HS08ADCK

AKU mini sada pro airbrush HS08ADCK AKU mini sada pro airbrush HS08ADCK NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám za zakoupení našeho mini kompresoru řady HS08 s příslušenstvím. Před použitím tohoto kompresoru si prosím pečlivě přečtěte celý tento návod

Více

Vysavač Návod k obsluze

Vysavač Návod k obsluze Vysavač Návod k obsluze CZ Před zapnutím přístroje se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním přístrojů podobného typu. Používejte přístroj pouze

Více

Elektronicky řízený průtokový ohřívač vody DBX Provozní a instalační instrukce

Elektronicky řízený průtokový ohřívač vody DBX Provozní a instalační instrukce Elektronicky řízený průtokový ohřívač vody DBX Provozní a instalační instrukce... hospodárně teplá voda. 1 Přehled Při objednávce uveďte prosím typ přístroje a sériové číslo. 2 2 Obsah 1. Přehled... 2

Více

G2 od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA )

G2 od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA ) Platnost od 20.12.2010 No. 683 Automatický bazénový vysavač G2 od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA ) Návod k použití 1/ Princip činnosti Blahopřejeme! Stal jste se vlastníkem automatického vysavače

Více

Beta 90 FreshAir / Delta 90 FreshAir

Beta 90 FreshAir / Delta 90 FreshAir Beta 90 FreshAir / Delta 90 FreshAir Ochranné svařovací kukly Svařování a výroba se někdy může stát hazardem. Svářeči jsou ohroženi výpary, prachem, radiací z oblouku a hlukem. Je třeba se vyvarovat zdravotních

Více