Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )#

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )#"

Transkript

1 Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150304# # Dnes jsme si volně stavěli jen chviličku. Našemu přání před prázdninami, zahrát si opět strategickou hru, Martin I. vyhověl. Dalo mu ale dost práce, než nás zorganizoval. Střelnými zbraněmi byly tentokrát foukačky a střílelo se většinou kulatými součástmi z Lega. Výroba foukaček ze stočeného papíru s držátkem z Lego kostiček nebyla náročná. Problém byl s těsností trubiček a se sílou dechu. Navíc foukačky naši velkou snahu dlouho nevydržely. Přesnost střelby byla poměrně nízká. Někteří z nás proto do hlavně vkládali více nábojů, aby svoji úspěšnost při střelbě zvýšili. Něco na způsob brokovnice. Dolet sice nebyl tak dlouhý, zato munice byla všude a Kateřina měla po hodině co uklízet. Cvrnkání se osvědčilo více, zvláště u těch nejmenších. Až bude hezké počasí, zkusíme hru venku a trochu jinak. Lépe se rozmístíme a využijeme přírodních úkrytů. Vzhledem k naší dnešní zaneprázdněnosti zůstala stát spousta skvělé a vytuněné techniky v garážích. Vyjedeme s ní až po prázdninách. M.S.

2 Deník posádky L150225# Martin IV. se aktivně domáhal námětu, tak ho společně s ostatními dostal. A jako jediný toto zadání, výcvikovou dráhu, stihl dodělat a ještě vysvětlit, jak budou jednotlivé překážky fungovat.??? oblézačka přeskok slalom podlézačka O testování nové malé stavebnice s helikoptérou mělo zájem více kluků. Za úkol to nakonec dostali Matěj s Josefem. Stavěli podle návodu, ale nestihli to dodělat. Měli problém s jednou kostičkou. Někdo si při stavění i rád zapřemýšlí a někdo, když neví co má zrovna dělat, trochu zlobí. Martin I. proto občas zadává zajímavé úlohy. Dnešní početní úloha o sluhovi, který upilovává zlaté mince, byla ale asi moc těžká. A nebo všichni věděli, co mají dělat :-) Z volné tvorby zaujal Tomášův hotel. Jeho úkolem bylo postavit něco z kostiček, které se téměř nepoužívají. Tadeáš, jako třetí v pořadí, sestavil model hravé kašny. Architektura ale není jeho parketa. Robot či Logitronik ho baví více. Ostatní pokračovali na svých stavbičkách. Martin III. si dnes donesl z domova figurku za budoucí vysvědčení a vylepšoval ji. Zapomněli jsme ji ale vyfotit.

3 Deník posádky L150218# S Lego kostičkami se i učíme, jak se správně, rychle a účelně vyjadřovat. Trochu jsme se inspirovali příklady z matematiky prof. Hejného a přizpůsobili je našim potřebám. Při hře přesné kopírování hráč A postaví jednoduchou stavbičku tak, aby ji hráč B neviděl. Podle slovní navigace se hráč B snaží postavit přesně stejnou stavbičku. Kluci byli šikovní a omylů bylo celkem málo. Aby hráč A viděl spoluhráče i svojí stavbičku, použili jsme přepážky z tlustých polystyrenových desek. Učíme se také kombinovat a hledat netradiční řešení. Kolik útvarů lze postavit ze tří čtvercových a různě barevných kostiček? Když jsme napočítali přes padesát, řekl Martin I. dost a pochválil nás. Některé útvary byly až na samé hranici rovnováhy a kdybychom mohli použít lepidlo, počet možností by se znásobil. Tvar Lego kostičky, na rozdíl od hladkých dřevěných kostiček, dává při sestavování daleko větší počet kombinací. Bavili jsme se také o tom, kolikrát lze přeložit list papíru a jak tlustý by byl, kdybychom ho dokázali přeložit stokrát. Aby vznikl vzor pro náš dlouhodobý projekt hravá kašna, M a K položili základní kámen a K udělala první minimalistickou variantu do půdorysu neratovické kašny, kterou jsme si nakreslili v měřítku 1:50. Naší představou je, že se zájemci o skutečnou architektonickou tvorbu budou postupně přidávat. Z vytvořených návrhů vznikne později soutěžní foto-přehlídka. Projekt hravá kašna bude vbrzku podrobněji popsán na našich stránkách v záložce zadání.# # Mezi tím se kluci věnovali novým i rozpracovaným stavbičkám ( figurku na obr. věnoval Joshua a přestavěl Martin IV. s Ondrou ) a také se seznamovali s logickými hrami, které přinesla z domova Kateřina. Na obrázku je jedna z nich, Tantrix.

4 Deník posádky L150211# Posádka LEGOS se dnes musela obejít bez Martina I. Celkem úspěšně ho s Pavlovou pomocí zastoupila Kateřina. Legaři jsou disciplinovaní stavitelé, tudíž se s nadšením pustili do prací z předešlých týdnů. Josef sestavoval svůj katapult. Rozpracovaná verze viz obrázek. Martínek se soustředil na výrobu vrtáku na hloubení tunelů. Ostatní se věnovali zlepšování armády gardistů a královských. K.K.#

5 Deník posádky L150204# Podle lednového katalogu Lego jsme si udělali na úvod duševní rozcvičku. Bludištěm se podařilo projet každému, šifru, ve které byla zaměněna písmena za znaky vyřešila asi polovina z nás. Ostatní se raději věnovali stavění. Naproti tomu Josefa úlohy zaujaly a vyřešil ještě obrázkové sudoku a žádal ještě více, tak dostal těžší matematický příklad, který mu s trochou nápovědy zabral 20 min. Vytrvalost a trpělivost při hledání řešení je zatím jeho slabší stránkou. Kuše z Lega technik, které stavěli starší vynálezci, vzbudily zájem a kluci je pozorně prohlédli a vyzkoušeli a takto inspirováni hned začali stavět vlastní verze. pro ztížení je obrázek zrcadlově otočen Kostičky jsou společné pro všechny, ale někteří si na ně dělají větší právo a usměrnění či rozsouzení je někdy nezbytné. Tomáš doma sestavil novou verzi robota a přišel ho předvést, ale zapomněl dobít baterky Proto byl pověřen, aby kluky, co mají zájem, seznámil s pravidly hry Lunar z Lega. Zná je dobře, neboť minulý týden Lunar hrál na kroužku vynálezců. M.S.

6 Deník posádky L150128# Na závěr pololetí se posádka Legos rozdělila na dvě skupiny, gardisty a královské, kteří proti sobě měli nacvičovat herní strategie. Každého hráče představovala jedna figurka na velkém herním stole. Martin I. přednesl ta nejstručnější pravidla hry, abychom mohli vůbec začít, s tím, že pravidla budou námi všemi a demokratickým hlasováním postupně vytvářena a pozměňována podle vzniklých situací. Dalšími rekvizitami byla Lego hrací kostka, palné zbraně, kolo štěstí z Lega a ochranná zed. Např. při vhození šestky se může postavit malá ochranná zed, nebo dvakrát vystřelit, nebo popojet s figurkami o šest pídí a nebo kombinovat jednotlivé úkony. Střílet může jen neskrytá figurka a když vyleze z úkrytu a vystřelí, tak už se nestihne schovat ( leda až při příštím házení kostkou). Vhazovat začali gardisté, padla jim trojka a vystřelili do nekrytých královských. Jedna figurka spadla a jednu střela posunula. To by znamenalo, že jeden účastník by byl hned vyřazen a to jsme nechtěli. Odhlasovali jsme proto tři životy pro každou figurku s tím, že dotek bude znamenat ztrátu jedné poloviny života. Královským padla šestka a po neblahé zkušenosti se rozhodli si postavit ochrannou zed před středovými figurkami. Další nečekaná situace nastala, když střílel Matěj. Protože je prvňák, měl povoleno necvrnkat a rána se mu zdařila a porazil zed i figurky za ní. Nastala diskuse co s tím. Nebo v půli hry přeběhl Josef k protihráčům. Jak naložit s jeho životy? Reakcí na spadlou zed bylo poodstoupení figurek. Reakcí na snadný pád vratkých figurek bylo jejich fixování na podložku. Fixovaná figurka v podstatě nemůže spadnout, je tedy nesmrtelná? V průběhu hry se Michal postupně a riskantně dostal do boku hracího pole a viděl za zed soupeře, ale byl nekrytý Akce vyvolávala reakci, sporná situace vyvolávala diskusi a hlasování, hra ožívala a pravidla s ní.

7 Deník posádky L150221# Kluci se vrhli ke svým stavbičkám a začali je znovu vylepšovat a předělávat. Martin II. si vymyslel zajímavou hříčku s dopravním pásem, kterou po sestřihání zveřejníme na stránkách. Tadeáš většinu času věnoval přípravě robota na zkušební jízdu s barevným a dotykovým čidlem a asistoval mu Josef. Ukázka se mu vydařila a sklidil od všech kluků potlesk. Josh, který dnes přinesl nové katalogy Lega, Ondra, a Honza tradičně stavěli s velkou vervou a Michal s Lukášem opět vymýšleli nové vedení pro jejich střelu. Matěj si pohrával s líbivými miniaturami vlastní konstrukce. M.S.

8 Deník posádky L150114# # Pouštění lodičky v umyvadle, kterou pohání hořící svíčka vzbudilo značný zájem. Sice se to nepovedlo napoprvé, protože soustava nebyla dostatečně zavodněná, zato se to Kateřině podařilo šikovně nafilmovat. Viz film lodička. Ostatní stavěli své stavbičky a současně demontovali ty staré a již nafocené. Při bourání přicházely opět do oběhu některé nedostatkové a přitom žádané kostičky. Kluci to mají v merku. Dohadují se, vyměňují, obchodují, sledují co se kde děje a vytváří nové představy. Josef se pochlubil drakem a světelným majákem, které doma sestavil z dárku od Ježíška. Martin IV pokračoval v rozšiřování své sbírky plavidel. Tomáš z vynálezců představil svoji verzi programu robota, kterou ukázal na zcela novém modelu Potom si většina kluků, než došly baterie, ještě s robotem pohrála pomocí dálkového ovládání. Tadeáš měl za úkol z kašny v měřítku 1:100 pomocí středové souměrnosti nakreslit kašnu v měřítku 1:50 a připravit tak podklady pro architektonickou studii pro ostatní na příště.

9 Deník posádky L150107# Do úloh, které později dostali vynálezci, se klukům moc nechtělo a raději stavěli. Jen Josef s Matějem prokázali, že kreslit zpaměti umí velmi dobře a jejich stojan pod stromeček měl ty správné proporce, ale ani jim se nepodařilo vymyslet něco nového. Michal s Lukášem se na začátku roku odhodlali zbourat starý samostříl a podle zkušeností s jeho provozem ho celý přebudovat. Martin I. je za to pochválil a všem vysvětlil, jak důležité je včas opustit staré řešení a pokusit se o nové, lepší a také to, jak důležitá je trpělivost a vytrvalost. Josh, Ondra a Josef dostali za úkol rozbalit novou stavebnici, postavit z ní hru a hlavně nepomíchat kostičky s jinými. Nastal trochu problém, když šablona, podle které se mají rozmísťovat figurky přesně neodpovídala návodu, ale kluci správně vyhodnotili, že to vlastně ani nevadí. Martin IV. pokračoval v stavbě kontejnerové lodi a i ostatní rozvíjeli své dřívější stavbičky.

!!! !!!!!!!!!!! Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150204#

!!! !!!!!!!!!!! Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150204# Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150204# Podle lednového katalogu Lego jsme si udělali na úvod duševní rozcvičku. Bludištěm se podařilo projet každému, šifru, ve které byla

Více

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016 Milý řešiteli, vítáme Tě u 3. a zároveň poslední série úloh 2. ročníku korespondenčního semináře MoRoUS. Takže neváhej a pořádně zabojuj o místa ve výsledkové listině, protože nehrajeme jen o ceny, ale

Více

Přes Překážky ke hvězdám

Přes Překážky ke hvězdám Přes Překážky ke hvězdám Milí čtenáři, malí i vy velcí, máte v rukou první číslo nového časopisu. Sluší se, aby se Vám dostalo vysvětlení, proč vznikl. S novým školním rokem jsme se v naší jičíněveské

Více

Sešli jsme se v 17:00 hod. v klubovně. Jarda a rádcové už tam byly. Sešli se dříve, aby udělali výzdobu a připravili vše potřebné.

Sešli jsme se v 17:00 hod. v klubovně. Jarda a rádcové už tam byly. Sešli se dříve, aby udělali výzdobu a připravili vše potřebné. Sešli jsme se v 17:00 hod. v klubovně. Jarda a rádcové už tam byly. Sešli se dříve, aby udělali výzdobu a připravili vše potřebné. Když jsme dorazili i my, tak jsme jim ještě pomohli dodělat výzdobu a

Více

OBSAH. Obsah. Poděkování 13 Úvod 14 Zpětná vazba od čtenářů 15 Errata 15

OBSAH. Obsah. Poděkování 13 Úvod 14 Zpětná vazba od čtenářů 15 Errata 15 Obsah Poděkování 13 Úvod 14 Zpětná vazba od čtenářů 15 Errata 15 KAPITOLA 1 17 Systém LEGO a jeho nekonečné možnosti 17 Stavitelský slovníček 17 Velikost dílů 18 Kostka: standardní 2 4 19 Výstupky 19 Rourky

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

Celotáborová hra. Osidlování Skotska

Celotáborová hra. Osidlování Skotska Celotáborová hra Osidlování Skotska Práce je určena jako inspirace k celotáborovým hrám nabízím k ní různé obměny a samozřejmě z ní lze využít i jednotlivé dílčí hry. Sára Sichingerová T.O. Spartakovci

Více

ČESKÉ DŘEVĚNÉ STAVEBNICE

ČESKÉ DŘEVĚNÉ STAVEBNICE ČESKÉ DŘEVĚNÉ STAVEBNICE WWW.MAKURA.CZ Najdete nás i na O NÁS Představujeme Vám zbrusu nové dřevěné stavebnice a hračky MAKURA. Na českém trhu, není jednoduché najít kvalitní a originální dřevěné hračky,

Více

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ Výprava se konala v sobotu 17. března a byla opět něčím jedinečná. Kromě nadprůměrných teplot, které nás provázely celý den, jsme měli na výpravě

Více

Závěrečná zpráva z Rádcovského kurzu ORJ podzim 2011

Závěrečná zpráva z Rádcovského kurzu ORJ podzim 2011 Základní informace Kurz byl pořádán ORJ Šumperk během podzimu 2011. Cílem bylo pomoci vedoucím oddílů z okresu s přípravou kvalitních rádců. Na kurz bylo přijato 40 účastníků, cca 10 lidí bylo dokonce

Více

www.robotikmechacek.cz

www.robotikmechacek.cz ISBN 978-80-260-3610-4 (epub) ISBN 978-80-260-3611-1 (PDF) ISBN 978-80-260-3612-8 (MobiPocket) www.robotikmechacek.cz Na webu můžete výhodně koupit také elektronickou či tištěnou verzi prvního dílu knihy

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Uživatelská příručka - Naves

Uživatelská příručka - Naves Co je hra Lodě? Uživatelská příručka - Naves Lodě je tipovací hra pro dva hráče. Je rozšířena po celém světě jako hra pro tužku a papír, jejíž začátky se datují na období první světové války. Dnes se vyskytuje

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

Kvadromino se zlomky. Tipy. Kvadromino se zlomky. -------------------------------------------------------------- Materiál: karty na kvadromino

Kvadromino se zlomky. Tipy. Kvadromino se zlomky. -------------------------------------------------------------- Materiál: karty na kvadromino Kvadromino Informace pro učitele Třída:. 6. Hráči: Materiál: šablona s. 9 Tipy Tuto hru je vhodné použít, pokud máme k dispozici určité souvislosti nebo hodnoty, které je možné vyjádřit ve čtyřech variantách.

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

Habermaaß-hra 5591. Velká vkládačka Na farmě

Habermaaß-hra 5591. Velká vkládačka Na farmě CZ Habermaaß-hra 5591 Velká vkládačka Na farmě Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

Co nás čeká v měsíci LISTOPADU?

Co nás čeká v měsíci LISTOPADU? Co nás čeká v měsíci LISTOPADU? 3.11. Dýňová slavnost odpoledne od 16:30. 5. 11. Den otevřených dveří v ZŠ v průběhu celého dopoledne. 10.11. třídní schůzky pro rodiče podávání informací o prospěchu a

Více

Zprávičky ze školky leden

Zprávičky ze školky leden Zprávičky ze školky leden Zdravíme vás s prvními zprávičkami tohoto roku. Věříme, že jste měli pěkné Vánoce - hned po prázdninách děti moc hezky samostatně vyprávěly, co zažily a jaké dárečky našly pod

Více

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda BŘEZEN Malba a kresba indických ornamentů KDY: 8. 3. 2011, 9. 3. 2011 KDE: Jídelna Šumbark, Počítačová učebna Šumbark VEDOUCÍ: Erika Gaurová ÚČASTNÍCI: 11 chlapců a děvčat, druhý den také 11 chlapců a

Více

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení.

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení. Senožaty září listopad 2015 ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme vám příjemné počtení. Gabriela Pohanová 9. ročník Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých novin. V

Více

PROJEKT. Tatínku, maminko, budeme číst. Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová

PROJEKT. Tatínku, maminko, budeme číst. Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová PROJEKT Tatínku, maminko, budeme číst Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová Charakteristika projektu: V měsíci lednu proběhl ve třídě Veverek projekt zaměřený

Více

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes?

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Tento článek bych nechtěl, aby byl vnímán čtenáři jako reakce na 2 ne zrovna povedené poslední víkendové turnaje (ne vždy se daří a vyhrává, i hokej je jen sport

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 26/2015 Adaptační pobyt 6.B Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 Když jsme přijeli bylo deseti hodin. 6.A řída před námi ještě hodnotila Adaptační pobyt, tak jsme zůstali venku na hřišti a dělali různé

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA FOTBALOVÉ TŘÍDY 9. ŠULC MARTIN Průpravná, kompenzační, vyrovnávací a relaxační cvičení

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA FOTBALOVÉ TŘÍDY 9. ŠULC MARTIN Průpravná, kompenzační, vyrovnávací a relaxační cvičení Výstupy žáka ZŠ Chrudim, U Stadionu Učivo obsah Mezipředmětové vztahy Metody + formy práce, projekty, pomůcky a učební materiály ad. Poznámky Aktivně vstupuje do organizace svého pohybového režimu, některé

Více

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh DRUŽINOVKY Vypracovala: Lenka Lepíčková Oddíl Svišti, Modrý kruh Praha, 2016 Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Spuštění družinovek...4 1.1 Správné místo a čas...4 1.1.1 Škola vs. klubovna...4 1.2 Dohoda s okolím...5

Více

PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY

PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY Štěpán Boháč RS POZNEJ SVŮJ ODDÍL Než může vůdce začít plánovat program svého oddílu, musí jej dobře poznat, aby program odpovídal potřebám jeho svěřenců. Vůdce oddílu však

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Kominická kalamajka Zuzana Musilová Cíl: podporovat pozitivní emoce, schopnost a chuť učit se novým pojmům, zapojovat sluchovou a zrakovou kontrolu, orientovat se v prostoru, rozvíjet dětskou představivost

Více

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Povrchové vody wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui Stav povrchových

Více

Deník,,správnýho psa

Deník,,správnýho psa Deník,,správnýho psa Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Neolíznu tě! A nekoukej tak na mě! Opakoval jsem, ale marně. Aneta se na mě pořád koukala svýma smutnýma očima a musím říct, že tohle jí jde fakt dobře.

Více

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012 5 DNÍ 7 11 Let 20 Účastníků TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Příměstské tábory Jana Jelínková a kolektiv Praha, Středočeský kraj Místo konání Praha 2012 Průřezové

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Historie lega

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Historie lega Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Historie lega Jméno a příjmení: Vojtěch Vacek Třída: 5. A Školní rok: 2015/2016 Garant / konzultant: Mgr. Stanislava Košková Datum odevzdání:

Více

Projekt: Události a výročí 2012/2013

Projekt: Události a výročí 2012/2013 Projekt: Události a výročí 2012/2013 V uplynulém roce nás provázel celoroční a celoškolní projekt, který jsme nazvali Co vidíme z okna školy?. Domnívám se, že byl velmi úspěšný a že se líbil jak žákům

Více

METODICKÝ LIST K TECHNICKÉMU KROUŽKU:

METODICKÝ LIST K TECHNICKÉMU KROUŽKU: METODICKÝ LIST K TECHNICKÉMU KROUŽKU: Název kroužku: Naprogramuj si svého robota Jméno autora kroužku: Ing. Roman Stark, CSc. Anotace: Ze stavebnice LEGO Mindstorms NXT si postav svého robota nebo nějaké

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den ) # Deník posádky V150204#

Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den ) # Deník posádky V150204# Deník posádky VYNÁLEZCI ( řazení: rok/měsíc/den ) # Deník posádky V150204# Byla nám uvolněna celá velká skříň, protože pomůcky a výrobky se nám do stávající skříně již nevešly. Roztřídění materiálu a přesuny

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Zábavná matematika tematický plán krouţku pro 2. st. ZŠ

Zábavná matematika tematický plán krouţku pro 2. st. ZŠ Zábavná matematika tematický plán krouţku pro 2. st. ZŠ Autoři: Mgr. Daniela Jeníčková Mgr. Jiřina Brejníková DUHOVÁ ŠKOLA Inovace výchovně vzdělávací strategie ZŠ Kaznějov reg. číslo: CZ.1.07/1.1.30/01.0021

Více

Učení dětí pomocí přednášek a programu z Tábornických škol

Učení dětí pomocí přednášek a programu z Tábornických škol Učení dětí pomocí přednášek a programu z Tábornických škol Hana Kuklíková Česká Tábornická Unie D.T.K. POUTNÍCI Praha Plackování 2014 Úvod Volný čas dětí by neměl být pouze výplní mezi školou a dětskými

Více

FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her.

FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her. FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her. Popis hry: FragHammer v0.1(dále jen FH) je MOD založený na pravidlech GW her WH40k či Necromunda s volně upravovatelnými pravidly,

Více

SFL 1. kolo - chlapci

SFL 1. kolo - chlapci V úterý 10. 11. 2009 sehrála naše škola 1. kolo středoškolské futsalové ligy. Do skupiny nám los přidělil staré známé střední školy z Kladna - SPŠS a OA a rovněž i SPŠ. Čtveřici nově doplnila SSEŠ Vinohradská

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru. Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice

Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru. Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice X Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice Úvodní slovo Vážení diváci, děkujeme Vám za dnešní návštěvu. Dnes nás čeká jeden z nejlepších

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

REPORTÁŽ Z PLESU. Michal Hodovský, 9. A

REPORTÁŽ Z PLESU. Michal Hodovský, 9. A Hned první březnový týden přinesl akci, na kterou se velmi těšili žáci 9. tříd a která znamenala velkou propagaci naší školy na veřejnosti. Dne 8. března se konal v KD Cristal 3. ročník absolventského

Více

Klubové setkání květen 2007 na Plumlově

Klubové setkání květen 2007 na Plumlově Klubové setkání květen 2007 na Plumlově Letošní klubové setkání kareláků a lajek se pro loňský velký úspěch opět konalo na Plumlově v autokempu Žralok ve dnech 25. 27.5.2007 Protože bylo naplánováno mnoho

Více

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck Biskup očekává velmi váženou návštěvu, ale bohužel velká freska - malba na stropě katedrály - zoufale volá po zrestaurování. Souhrn Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck pro 2-4 hráče od 10 let Proslulí

Více

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá-

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá- Soutěž Následujícího dne v šest hodin ráno se Halvar a Vike posilnili několika miskami ovesné polévky, kterou matka Ylva uměla tak výborně vařit, a vydali se k hromadám kamení. Mezi oběma hromadami byl

Více

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - město Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - karavana 1 herní plán - věž 4 herní plány hráčů

Více

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let THE FORGOTTEN PLANET Hra pro 2-4 hráče od 12 let Po celém vesmíru probíhá nekonečná honba za energetickými krystaly. Velká obchodní gilda platí ohromné sumy peňez a tak existuje spousta pátračů, kteří

Více

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC a neb příbě hy z loňského roku original stories since 2014 7. třída ZŠ Vápenná January 2016 Vážení čtenáři, v jubilejním, mírně opožděném 20 vydání Věštce si můžete přečíst, jak slavila

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

* Víc, než jen fotbal. vlastního svědomí, protože ligu tým zkazil zejména špatnou morálkou a

* Víc, než jen fotbal. vlastního svědomí, protože ligu tým zkazil zejména špatnou morálkou a ROMSTAR NEWSLETTER ČERVEN 2014 * Ročník: 2 * Číslo: 9 * Víc, než jen fotbal Z OBSAHU: Juniorské áčko má TITUL, béčko BRONZ. Muži bojovali až do konce, zbyli jim však jen brambory Plány pro příští rok?

Více

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Pro potřeby této práce jsem pozorovala dvě vyučovací hodiny ve dvou třídách

Více

ZÁBAVNÝ DÁREK: STAVEBNICE CIHLIČKY PRO DĚTIČKY

ZÁBAVNÝ DÁREK: STAVEBNICE CIHLIČKY PRO DĚTIČKY ZÁBAVNÝ DÁREK: STAVEBNICE CIHLIČKY PRO DĚTIČKY Pamatujete si, jak jste si hráli vy, když jste byli malí? Také jste stavěli bunkry z deky? V dnešní době existuje spousta konstrukčních stavebnic, ale takových,

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada CZ Habermaaß-hra 5581 Život na farmě Velká sada Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

Tomáš Hejhal Jirka Doležal Jonáš Borovský

Tomáš Hejhal Jirka Doležal Jonáš Borovský I když od eliminačního turnaje florbalových mladíků na vítkovské "zééšce" utekl už nějaký ten pátek, nedá mi, abych se v krátkém komentáři nevrátil v čase a seznámil vás, naše čtenáře školních stránek,

Více

Veselé učení matematiky

Veselé učení matematiky Veselé učení matematiky V matematice se snažíme mj. rozvíjet i kompetence dětí, v tomto případě v kooperativním a skupinovém pojetí výuky. Malý počet dětí a individuální přístup ke každému žáku je výhodou

Více

Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace

Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Název : Malý princ, Antoine de Sain - Exupéry Autor: Mgr. Jitka Řádková Ročník: 3. ročník

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Částečný překlad nejdůležitějších pravidel kanoepola

Částečný překlad nejdůležitějších pravidel kanoepola Částečný překlad nejdůležitějších pravidel kanoepola 7. Omezení systému, programu a rozpisu soutěže 7.1. Mezinárodní soutěže nesmí přesáhnout více než sedm(7) po sobě následujících dnů. 7.2. Prvotní fáze

Více

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU MAŠKARNÍ REJ Jihočeský folklórní soubor Kovářovan ve spolupráci základní školy Kovářov s dětským folklórním souborem Kovářovánek již tradičně uspořádal MAŠKARNÍ REJ. S tombolou letošního jedenáctého reje

Více

9.10. nás čekal první zápas nového cyklu ME naší skupiny, která byla přejmenovaná z 2A na 1B z důvodu lepšího marketingu. Tak to vysvětluje FIRA.

9.10. nás čekal první zápas nového cyklu ME naší skupiny, která byla přejmenovaná z 2A na 1B z důvodu lepšího marketingu. Tak to vysvětluje FIRA. Zpráva Česká republika vs. Polsko 9.10. nás čekal první zápas nového cyklu ME naší skupiny, která byla přejmenovaná z 2A na 1B z důvodu lepšího marketingu. Tak to vysvětluje FIRA. Zápasy pro tuto sezónu

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Centrum psaní. Knížku máme rádi, poradí, potěší, pomůže, DOPLŇTE

Centrum psaní. Knížku máme rádi, poradí, potěší, pomůže, DOPLŇTE Centrum psaní vše důkladně zvládneš v daném čase. 1. Společně si prohlédněte malé i velké plakáty o českých spisovatelích a spisovatelkách dětských knih. Každý si vyberte jednoho spisovatele či spisovatelku,

Více

HÁDANKA (stará česká): Tázala se hryzka, je-li chňapka doma. (Myš a kočka)

HÁDANKA (stará česká): Tázala se hryzka, je-li chňapka doma. (Myš a kočka) MYŠKY V kuchyni se objevil kocour a myšky o překot uhánějí do bezpečí. Musejí včas zaběhnout do díry. Proč? Ano, myšku, která otálí nebo se loudá, kocour uloví. Proto musí být každá myška rychlá a utíkat

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 Historie dětského hasičského hnutí-pokračování Málokterá zájmová či společenská organizace může vykázat tak dlouhou historii jako hasiči. Jistě je to

Více

OPERACE: Work the Angles

OPERACE: Work the Angles OPERACE: Work the Angles Briefing: Říše objevila záhadný objekt, který by mohl znamenat porážku Unie. Unie musí zabránit kurýrovi v předání předmětu do rukou Císaře. Říše musí dostat předmět k agentovi

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

METODICKÝ LIST K TECHNICKÉMU KROUŽKU:

METODICKÝ LIST K TECHNICKÉMU KROUŽKU: METODICKÝ LIST K TECHNICKÉMU KROUŽKU: Název kroužku: Naprogramuj si svého robota Jméno autora kroužku: Ing. Roman Stark, CSc. Anotace: Ze stavebnice LEGO Mindstorms NXT si postav svého robota nebo nějaké

Více

Literární kroužek I (3. 6. třída) podrobná anotace

Literární kroužek I (3. 6. třída) podrobná anotace Mgr. Barbora Hronová barbora.hronova@gmail.com Literární kroužek I (3. 6. třída) podrobná anotace První pololetí 2015/2016 Délka lekcí: 60 minut 1. Co všechno máme v hlavě za slova? Aktivity: Seznamovací

Více

Vodní rakety 1.0. Vodní rakety 1.0 1/7

Vodní rakety 1.0. Vodní rakety 1.0 1/7 Vodní rakety 1.0 Vodní rakety 1.0 1/7 Anotace Rakety vždy děti fascinovaly a také s nimi rádi dělají pokusy. Bohužel ale reálné rakety, určené ke zkoumání vesmíru mohou být dost nebezpečné, jelikož např.

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Úvod do vkládání a formátování obrázků a tabulek. Informační a komunikační technologie: studijní a učební obory Bez příloh

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Úvod do vkládání a formátování obrázků a tabulek. Informační a komunikační technologie: studijní a učební obory Bez příloh Identifikační údaje školy Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Číslo a název materiálu Anotace Vytvořeno 18.6.2013 Určeno pro Přílohy VÝUKOVÝ MATERIÁL Vyšší odborná škola a Střední

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

28. vydání březen duben 2014

28. vydání březen duben 2014 28. vydání březen duben 2014 Slovo šéfredaktora: Proběhly Velikonoce a my jsme tady zpátky s dalším dílem Smajlíka. Doufáme, že jste si Velikonoce užili a že kluci holky pořádně zmrskali pomlázkou. Venku

Více

SEZNAM A OBSAH HER. Občanské sdružení LECCOS RC Kostička. ( Kč pořizovací cena / Kč cena půjčovného na týden ) Věk hráčů: od 4 do 99 let

SEZNAM A OBSAH HER. Občanské sdružení LECCOS RC Kostička. ( Kč pořizovací cena / Kč cena půjčovného na týden ) Věk hráčů: od 4 do 99 let SEZNAM A OBSAH HER ( Kč pořizovací cena / Kč cena půjčovného na týden ) 1) Pipeline 500,-Kč / 50,- Kč Věk hráčů: od 6 do 99 let Počet hráčů: pro 2 až 4 hráčů Popis: Pipeline je překvapivě zajímavá prostorová

Více

Září v knihovně /2015

Září v knihovně /2015 Knihy do vlaku Září v knihovně /2015 Projekt Kniha do vlaku Chcete si cestu vlakem zpříjemnit zajímavým čtením, ale zrovna jste si zapomněli doma knihu? Nevadí. Na slánském vlakovém nádraží si můžete od

Více

2.1.9 Zrcadlo III. Předpoklady: 020108. Pomůcky: zrcátka (každý žák si přinese z domova),

2.1.9 Zrcadlo III. Předpoklady: 020108. Pomůcky: zrcátka (každý žák si přinese z domova), 2.1.9 Zrcadlo III Předpoklady: 020108 Pomůcky: zrcátka (každý žák si přinese z domova), Př. 1: Nakresli vnitřní konstrukci periskopu (zařízení, které umožňuje částečně potopené ponorce sledovat situaci

Více

A7B39MVR - Virtuální realita Playground

A7B39MVR - Virtuální realita Playground A7B39MVR - Virtuální realita Playground Bc. Jaroslav Mach, Martin Porostlý, Tomáš Vancl, Jan Wágner 16. prosince 2010 1 Obsah 1 Zadání 3 1.1 Zadání projektu.......................... 3 1.2 Zadavatel.............................

Více

Závěrečná práce studentského projektu OPPA

Závěrečná práce studentského projektu OPPA Závěrečná práce studentského projektu OPPA Desková hra - Závod o Afriku 1/18 2015 Matouš Fibrich, Jonatan Šercl, Josef Rais, Helena Krejčí, Anežka Šímová Prohlášení My, níže podepsaní, prohlašujeme, že

Více

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu.

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu. Kapitola 2. ARIA Venku bylo zataženo. Žádná modrá obloha, ani slunce, ani stín. Proto bylo tak zvláštní, když se uprostřed parkoviště před nemocnicí jeden stín objevil. Nejdřív to byla jen taková skvrna,

Více

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc Aquileia, druhé nejdůležitější město Římské říše, byla původně založena jako výspa proti barbarským útočníkům. Její vojenský původ má za následek její podivnou čtyřúhelníkovou strukturu, rozdělenou hlavními

Více

4.1.3. Kategorie 12 let a mladší

4.1.3. Kategorie 12 let a mladší 4.1.3. Kategorie 12 let a mladší Hra hráči proti brankáři Pět nebo i více hráčů kolem branky utvoří kruh s jedním hráčem mezi kruhy, který je střelec. Střelec se pokouší vstřelit branku, zatímco ostatní

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV Pánem svého času Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV Název učební jednotky (téma) Pánem svého času Stručná anotace učební jednotky Učební jednotka nabízí žákům možnost samostatně

Více

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MEZI ZÁKLADNÍ ŠKOLOU JÁNA KUPECKÉHO ZE SLOVENSKÉHO PEZINKU A 6.ZŠ V MLADÉ BOLESLAVI při příležitosti 15. výročí spolupráce mezi školami sestavil Lukáš Krejčík Naše základní

Více

Oficiální výklad pravidel FIBA. platné od 1.10.2008

Oficiální výklad pravidel FIBA. platné od 1.10.2008 Oficiální výklad pravidel FIBA platné od 1.10.2008 Zpracoval: Mgr. Robert Vyklický národní instruktor FIBA Oficiální výklad FIBA 2008 1 Čl. 5 Hráči zranění Ustanovení 1 Jestliže hráč je zraněný nebo vypadá,

Více

ŘEPINY. Vítáme jaro. aneb páťáci v akci. Jaro ~ 1 ~ ročník 2014 číslo 2/2014. Proč by lidé měli uklízet po svých psech?

ŘEPINY. Vítáme jaro. aneb páťáci v akci. Jaro ~ 1 ~ ročník 2014 číslo 2/2014. Proč by lidé měli uklízet po svých psech? ŘEPINY aneb páťáci v akci 5 cena dobrovolná ročník 2014 číslo 2/2014 Vítáme jaro Jaro Napsala:Kačka Kinzlová Všichni naši spolužáci, ti vystřelení ptáci venku stále chodili, na silnici se odřeli. Do knihovny

Více

1. Sokol Hradec Králové 3 2 1 229:214 5 2. USK Praha 3 2 1 209:207 5 3. SBŠ Ostrava 3 1 2 217:229 4 4. Gambrinus Sika Brno 3 1 2 216:221 4

1. Sokol Hradec Králové 3 2 1 229:214 5 2. USK Praha 3 2 1 209:207 5 3. SBŠ Ostrava 3 1 2 217:229 4 4. Gambrinus Sika Brno 3 1 2 216:221 4 Zpráva z Mistrovství České republiky mladších dorostenek Hradec Králové 24.-26.4.2009 Účastníci: Sokol Hradec Králové Gambrinus Brno SBŠ Ostrava USK Praha trenérka R. Ptáčková trenér R. Fousek trenér K.

Více

OKRES VE VOLEJBALE. ZŠ Svitavy, Riegrova 4 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13. květen, červen 2012

OKRES VE VOLEJBALE. ZŠ Svitavy, Riegrova 4 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13. květen, červen 2012 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13 ZŠ Svitavy, Riegrova 4 květen, červen 2012 OKRES VE VOLEJBALE KINDERIÁDA 2. 5. 2012 jsme šli na Kinderiádu. Přípravu jsme zahájili rozcvičkou. Po ní jsme odešli na jednotlivá

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Protected Ecosystems

Protected Ecosystems Základní škola a Mateřská škola Stará Ves nad Ondřejnicí, příspěvková organizace Book 1 Protected Ecosystems This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication]

Více

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a čemu jsme se naučili. Máma s tátou mi říkali, že se

Více