PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc"

Transkript

1 Aquileia, druhé nejdůležitější město Římské říše, byla původně založena jako výspa proti barbarským útočníkům. Její vojenský původ má za následek její podivnou čtyřúhelníkovou strukturu, rozdělenou hlavními ulicemi. Později se město vyvinulo v důležité politické a kulturní centrum a prosperující obchodní město, zvláště pro obchod s vzácným zbožím, díky svému vhodně umístěnému a výkonnému říčnímu přístavu. Byly vybudovány důležité pamětihodnosti, například gladiátorská aréna, stadión pro koňské závody a slavné divadlo, stejně jako řemeslnické dílny a vily patricijů, které doplňovaly architektonickou síť města. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub Líc Líc Rub 22 karet servi (otroků) 17 karet equi et arma (koňů a (22 karet; 11x jeden otrok, zbraní) (17 karet; 2x dva zlatí 11x dva otroci) koně, 3x jeden zlatý kůň, 2x dva stříbrní koně, 3x jeden stříbrný kůň, 1x 3 zbraně, 3x 2 zbraně, 3x 1 zbraň) 7 kostek (4 modré, 3 červené). Každá kostka má 2 zlaté strany, 2 stříbrné strany a 2 bronzové strany. PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc Rub Rub 12 vavřínových karet STADIA (12 karet; 2x od každé barvy a 10, 7, 5, 3 body) 6 vavřínových karet THEATRU (6 karet; bílomodrá, modrožlutá, modrofialová, bílofialová, žlutofialová, žlutobílá) 1 hrací deska, rozdělená do 6 různých oblastí: 1 velký žeton začínajícího hráče Portus Fórum Mercatus 117 mincí (39 zlatých, 39 stříbrných, 39 bronzových) Theatrum 5 sad hracích komponent v různých barvách. Každá sada obsahuje: 5 sluhů 1 žeton počítání bodů 9 domečků 1 štít síly 1 remízový žeton Stadium Aréna JAK BĚHEM HRY POUŽÍVAT PENÍZE A KARTY PENÍZE: V průběhu hry není dovoleno měnit si peníze v bance s výjimkou provádění akce v Pecunii. Potřebujete-li za nějaký předmět zaplatit penězi z určitého kovu a nemáte je, pak si nemůžete onen předmět koupit. Nemůžete zaplatit penězi z jiného kovu, i kdyby byly hodnotnější. Během celé hry by peníze měly být viditelné pro všechny hráče. KARTY: Během hry budou hráči vyhrávat, kupovat nebo získávat různé druhy karet. Hráči nemusejí ukazovat jiným hráčům, kolik karet mají nebo jaký rub mají tyto karty. Zahrané karty odkládejte na odkládací hromádky vedle hrací desky. Dojde-li některý balíček, zamíchejte a znovu použijte příslušnou odkládací hromádku.

2 PŘÍPRAVA HRY Dejte každému hráči sadu sluhů, domečků a žetonů (žeton počítání bodů, remízový žeton a štít síly). Položte všechny žetony počítání bodů na 0. Dejte každému hráči 1 zlatou, 1 stříbrnou a 2 bronzové mince. Zamíchejte balíček karet koňů a zbraní a položte jej lícem dolů na hrací desku. Vezměte z tohoto balíčku 3 horní karty a položte je vedle něj lícem nahoru. Zamíchejte balíček karet otroků a položte jej lícem dolů na desku. Položte modré kostky na místo Potentia na hrací desce. Zamíchejte balíček vavřínových karet Stadia a položte jej lícem dolů na desku. Otočte 1 vrchní kartu z tohoto balíčku a položte ji lícem nahoru vedle něj. Zamíchejte balíček vavřínových karet Theatru a položte jej lícem dolů na desku. Položte červené kostky vedle hrací desky. Náhodně vyberte prvního začínajícího hráče (například hoďte červenými kostkami a začínajícím hráčem bude ten, komu padne nejvíce zlatých mincí). Vláďa (zelený) (žlutý) (modrý) začínající hráč (červený)

3 CÍL HRY Každý hráč reprezentuje bohatého aquilejského patricije, který vlastní několik sluhů (figurek), které používá k hlavním aktivitám: hry, kultura, obchod a stavění. Každá aktivita může přinášet výdaje, zisky a někdy i vítězné body. Hra trvá 6 kol. Vítězem se stane hráč s největším počtem vítězných bodů. ODEHRÁNÍ KOLA Kolo se skládá z POKLÁDACÍ FÁZE, po níž následuje akční fáze. Kolo vždy začíná u začínajícího hráče a pak pokračuje po směru hodinových ručiček. V AKČNÍ FÁZI budou akce v jednotlivých oblastech vykonány ve stanoveném pořadí. POKLÁDACÍ FÁZE Začínající hráč položí jednoho svého sluhu na hrací desku nebo svůj remízový žeton na stupnici remíz. Pak další hráč položí svého sluhu nebo remízový žeton a tak dále. Jakmile všichni hráči ve směru hodinových ručiček položili svůj první předmět, začínající hráč položí druhý a tak dále, dokud nejsou umístěny všechny předměty (5 sluhů + 1 remízový žeton). Hráč smí vynechat, ale to znamená, že v tomto kole již nebude smět položit dalšího svého sluhu. Na každé akční políčko smí být položen jen jeden sluha. Položení remízového žetonu je povinné. Poté, co jsou všichni hráči připraveni, začíná akční fáze. REMÍZOVÝ ŽETON Stupnice remíz poskytuje pouze způsob, jak určit nového začínajícího hráče a jak rozhodovat remízy v Aréně a ve Stadiu. V této oblasti nelze provádět žádné akce. Položení remízového žetonu se však považuje za položení akce v tomto kole, nicméně to lze provést jen s tímto speciálním žetonem a tento žeton nelze použít jinak. Hráč smí umístit do jedné oblasti více než jednoho svého sluhu (ale viz níže Stadium a Portus). Poté, co je akce se sluhou provedena, majitel si vezme sluhu zpět do zásoby. STADIUM Ve Stadiu hráč nesmí umístit sluhu na zlatou stranu, jestliže již v tomto kole umístil jiného sluhu na stříbrnou stranu a naopak. FÓRUM Hráč zde smí položit své sluhy na kterákoli akční políčka. Pořadí je důležité jen v akční fázi. PORTUS V Portu si hráč smí vybrat akční políčko, aby aktivoval dílny, které vlastní, ale pak musí navíc pod svého sluhu položit minci. Jsou zde tři akční políčka s různými cenami, po řadě 1 bronz, 1 stříbro, 1 zlato. Hráč, který umístil sluhu na jedno z těchto akčních políček, nesmí v tomto kole umístit jiného svého sluhu na některé z ostatních dvou akčních políček. Nicméně hráč smí mít sluhu na jednom z těchto akčních políček a jiného sluhu na Portus Latro.

4 AKČNÍ Ve hře je několik oblastí, v nichž se vykonávají akce v následujícím pořadí: I. MERCATUS II. ARÉNA III. STADIUM IV. THEATRUM V. FÓRUM VI. PORTUS FÁZE Všechny akce se vykonávají v pořadí podle římských číslic. Na políčkách, kde není umístěn žádný sluha, se žádná akce nevykoná. Po vykonání akce si hráč vezme příslušného sluhu z políčka zpět. JEDNOTLIVÉ OBLASTI I. MERCATUS V této oblasti si můžete zvolit mnoho akcí, které se provádějí v níže uvedeném pořadí: DOLUS Hoďte 2 červenými kostkami a vezměte si peníze, které na kostkách padnou. PECUNIA Můžete si vyměnit peníze. Pokud tak učiníte, získáte 4 body. Povolené výměny: EQUI ET ARMA Můžete si koupit kartu z libovolného políčka, na které jste umístili svého sluhu. Cena za kartu (na libovolném políčku) je 1 bronzová mince, kterou odevzdáte do banku. Jestliže je některý z vašich sluhů umístěn na políčku nejvíce vlevo, získáváte navíc vrchní kartu z balíčku (neukazujete ji ostatním hráčům). SERVI Můžete nakupovat karty otroků. Do banku zaplatíte: na horním políčku 1 bronzovou minci za 1 kartu na středním políčku 1 stříbrnou minci za 1 kartu nebo 2 stříbrné mince za 2 karty na dolním políčku 1 zlatou minci za každou kartu, ale ne více než 3. POTENTIA Vezměte si 4 modré kostky. Hráč smí v tomto kole použít jednu nebo více těchto kostek v Aréně nebo ve Stadiu. Po jejich použití je vrátí do Potentie. Jednu kostku nelze použít více než jednou za kolo.

5 II. ARÉNA Všichni hráči, kteří umístili alespoň jednoho sluhu do ARÉNY, se zúčastní gladiátorských zápasů: 1. Hráči určí svou bojovou sílu sečtením hodnot políček, na která umístili své sluhy. 2. V pořadí tahu všichni účastníci zápasů hodí 3 červenými kostkami. Každá bronzová mince, která na nich padne, se přičte k jejich bojové síle. 3. V pořadí tahu každý účastnící se hráč smí přidat karty otroků a zbraní, aby zvýšil svou bojovou sílu. 4. Hráč s modrými kostkami může hodit 0 až 4 těmito kostkami a jeho bojová síla se zvýší o tolik, kolik mu padlo bronzů. Vítěz boje obdrží: 3 bronzové mince z banku a jedno z následujících: počet vítězných bodů rovný dvojnásobku jeho síly, NEBO: 1 kartu otroků z balíčku (vítěz si vybere buď body, nebo kartu otroků). Druhý nejlepší hráč obdrží: 2 bronzové mince z banku a jedno z následujících: počet vítězných bodů rovný dvojnásobku jeho síly, NEBO: 1 kartu otroků z balíčku (to, co si nevybral vítěz). Třetí nejlepší hráč obdrží: 1 bronzovou minci. Vítěz boje Vítězem gladiátorského zápasu je nejsilnější hráč (hráč, který má nejvyšší skóre v bojové síle). V případě shody má lepší pozici v boji hráč, který má nižší pozici na stupnici remíz. Příklad boje v Aréně Během boje hráči znázorňují své momentální výsledky posunováním svých štítů síly na počítadle síly. Hráči mohou získat více bodů, než je délka počítadla. Například je dovoleno dosáhnout síly 12 a tím získat 24 vítězných bodů. Začínající hráč je (modrý). Začíná s 1 bodem ze samotné Arény. Hodí 3 červenými kostkami a padne mu 1 bronz, 1 stříbro a 1 zlato. Protože skóre v Aréně zvyšuje jedině bronz, přičte si k celkové síle 1 bod. Nyní hodí kostkami (žlutý). Nepadne mu žádný bronz, takže si nic nepřičte. Kájovi (červený) se podaří hodit 3 bronzy. Nyní tedy má celkovou sílu 4. Dále hráči mohou zvýšit svou sílu hraním karet otroků a zbraní. Začíná opět. Rozhodne se nehrát žádnou kartu. zahraje 1 kartu zbraní se 2 symboly a 1 kartu otroků s 1 symbolem. Tyto 3 body se přičtou k jeho síle, takže má celkem 5. Nyní se rozhodne zahrát 1 kartu zbraní se 2 symboly, má tedy celkem 6. Čtyři kostky navíc má a ten se rozhodne použít 2 z nich. Hodí 1 bronz, což způsobí, že na prvním místě je současně on a, oba mají sílu 6. Remíza je rozhodnuta podle remízové stupnice. Protože je na ní 4. a 2., vítězí. vyhrává 3 bronzové mince z banku a rozhodne se získat 12 bodů (dvojnásobek jeho konečné síly v Aréně v tomto kole). obdrží 2 bronzové mince a kartu otroků z balíčku. získá 1 bronzovou minci.

6 III. STADIUM Všichni hráči, kteří umístili nejméně jednoho sluhu na STADIUM, se zúčastní závodu kolesek: 1. Každý hráč stanoví sílu svých koní sečtením hodnot políček, na která položil své sluhy. Hráč nesmí položit své sluhy na obě strany STADIA (zlatou i stříbrnou) současně. 2. V pořadí tahu všichni účastníci hodí 3 červenými kostkami. Hráči, kteří mají sluhy na zlaté straně, si přičtou k síle koní počet zlat, která jim padnou. Hráči, kteří mají sluhy na stříbrné straně, si přičtou k síle koní počet stříber, která jim padnou. 3. V pořadí tahu každý účastník smí přidat karty koní v barvě své zvolené strany (zlaté nebo stříbrné) a zvýšit tím sílu svých koní. 4. Hráč, který má modré kostky, může hodit všemi, které nepoužil v ARÉNĚ. K síle svých koní si přičte počet kostek, na nichž padla barva jeho koní. Vítěz závodu obdrží: 3 mince z banku (zlaté nebo stříbrné podle toho, kterou stranu si zvolil) a k tomu: dle svého výběru buď vyloženou vavřínovou kartu Stadia, nebo vrchní kartu z balíčku (smí se napřed podívat na obě). Druhou kartu předá druhému nejlepšímu (tak, aby ji neviděli ostatní). Druhý nejlepší hráč obdrží: 2 mince z banku (zlaté nebo stříbrné podle toho, kterou stranu si zvolil) a k tomu: vavřínovou kartu, kterou mu předá vítěz závodu. Třetí nejlepší hráč obdrží: 1 minci z banku (zlatou nebo stříbrnou podle toho, kterou stranu si zvolil). Příklad závodů ve STADIU Během závodu hráči znázorňují své průběžné výsledky posunováním štítů síly na počítadle síly. Hráči mohou získat více bodů, než je délka počítadla. Začínající hráč je (modrý), takže opět začízačí ná. Má sluhu na akčním políčku 1 na stříbrné straně, takže začíná s 1 bodem. Hodí 3 červenými kostkami a padnou mu 2 stříbra, takže v této chvíli má skóre 3. Pak je na řadě Vláďa (zelený) a ten hodí 1 zlato, takže má také celkem 3. (žlutý) hodí 1 stříbro a má celkovou sílu 3. (červený) hodí 2 zlata a má celkovou sílu Vláďa momentální síla koní Nyní jsou zahrány karty: zahraje 1 kartu se 2 stříbrnými koňmi a celkem má sílu 5. Vláďa se rozhodne nehrát žádnou kartu. zahraje 2 karty, každou s 1 stříbrným koněm, takže má celkovou sílu 5, a nezahraje žádnou kartu a zůstává na síle 4. Jirkovi stále zbývají 2 modré kostky z akce Potentia. Má štěstí a padne mu 1 stříbro. Konečný výsledek tedy je: vyhrává se silou 6, druhý je se silou 5, třetí se sisi lou 4 a čtvrtý Vláďa se silou (2+1) Výsledek závodu závodil se stříbrnými koňmi, takže si vezme 3 stříbrné mince. získá 2 stříbrné a 1 zlatou minci. si také vezme vyloženou vavřínovou kartu a vrchní kartu z balíčku. Zvolí si jednu z nich, kterou si nechá, a druhou předá druhému nejlepšímu. Neukazuje ostatním hráčům, kterou kartu si nechal a kterou předal.

7 IV. THEATRUM Hráč, který má sluhu na tomto místě, ukáže všem hráčům vrchní kartu z balíčku a zahájí o ni aukci. Začne nabídkou 1 mince (ne více) dle svého výběru. Nyní smí každý hráč po směru hodinových ručiček buď odstoupit, nebo zvýšit nabídku o 1 minci dle svého výběru. Hráč, který odstoupil, se již nemůže do této aukce znovu zapojit. Jestliže se hráč rozhodne zvýšit nabídku, musí nejprve nabídnout přesně stejné mince (počtem i druhem) jako momentálně nejvyšší nabídka. Pak k nim přidá jednu libovolnou minci dle svého výběru. Tak se pokračuje, dokud nezbude jen jediný hráč (s nejvyšší nabídkou). Tento hráč tuto aukci vyhrává. Vezme si nabízenou kartu a dá své peníze hráči, který si zvolil akci THEATRUM. Jestliže hráč vyhrál svou vlastní aukci, peníze odevzdá do banku. Příklad aukce v Theatru Vláďa si zvolil akci Theatrum a zahájí aukci tím, že ukáže vrchní kartu balíčku všem hráčům. Pak učiní úvodní nabídku 1 mince za tuto kartu, rozhodne se nabídnout 1 stříbro. Dalším hráčem je. Dorovná 1 stříbro a přidá další stříbro. odstoupí. dorovná 2 stříbra a přidá 1 bronz. Vláďa nemá bronz, takže nemůže dorovnat momentální nabídku a musí odstoupit. rovněž odstoupí. tedy získává kartu a předá svou vítěznou nabídku Vláďovi (ten si tuto akci vybral). Vláďa Vláďa V. FORUM Hráči mohou stavět dílny, soukromé banky (levá část hrací desky) a vily (pravá část hrací desky) v pořadí , jak je zobrazeno na akčních políčkách: staví jako první staví jako druhý + obdrží body za stavbu staví jako třetí + může postavit 2 budovy staví jako čtvrtý staví jako pátý + obdrží body za stavbu Hráč, který staví budovu, musí zaplatit celou cenu uvedenou na poli zvolené budovy. Jestliže nemůže zaplatit přesně uvedený počet otroků, musí jich zaplatit více. Musí také zaplatit přesně stanovenou cenu v mincích. Drobné se nevracejí a nelze si mince vyměňovat! Poznámky: Jestliže hráč, který má sluhu v Theatru, nemůže nebo nechce zahájit aukci o kartu, může ji zahájit další hráč a tak dále. Nechce-li zahájit aukci o kartu nikdo, pak tuto kartu získá zadarmo hráč, který položil svého sluhu na Theatrum. Když na Theatrum nepoloží sluhu nikdo, netáhne se žádná karta. Hráči, kteří nevyhrají aukci, si svou nabídku vezmou zpět. Příklad stavění ve Fóru staví modrou vilu za 10 bodů, která stojí 2 bronzy, 2 stříbra, 1 zlato a 3 otroky. Má pouze 2 karty otroků a na každé jsou 2 otroci, takže zaplatí všechny požadované mince a 4 otroky. Pak položí svůj červený domeček na budovu, aby bylo zřejmé, že ta nyní patří jemu. Pak se okamžitě posune na počítadle bodů o 10 bodů, protože stavěl ze druhého akčního políčka ve Fóru, které mu toto právo zaručuje. i Vláďa si mohou postavit dvě budovy. obdrží vítězné body, Vláďa ne. Za každou budovu je třeba zaplatit zvlášť. Jestliže hráč potřebuje například 3 otroky na první budovu a 1 otroka na druhou, nemůže zaplatit 2 kartami otroků, na nichž jsou 2 otroci na každé.

8 VI. PORTUS V Portu se stanou dvě věci. Jako první jde do akce Latro. Pak hráči mohou zaplatit 1 minci (stejnou, jaká je zobrazena na akčním políčku, které si vybrali v pokládací fázi) a tím aktivovat své dílny, aby získávali vítězné body nebo mince. 1. Latro hraje vždy jako první. Hráč, který na něm má sluhu, hodí 2 červenými kostkami a vezme si z akčních políček na Portu mince, které mu padly (ty, které tam byly umístěny během pokládací fáze). Jestliže mu padly mince, které na akčních políčkách v Portu nejsou, pak tyto mince nezíská. 2. Nyní se v Portu probouzí opravdový obchodnický život - začíná bronzovým akčním políčkem, končí zlatým. Hráč, který tam položil svého sluhu, musí zaplatit minci odpovídající barvě na tomto akčním políčku. Hráči, které Latro ušetřil, zaplatí mincí, kterou položili pod svého sluhu. Latrovy oběti musejí zaplatit ze své vlastní zásoby mincí. Hráči, kteří nemohou zaplatit přesně požadovanou minci, nesmějí tuto akci vůbec provést. Samotná akce se pak skládá z aktivace všech dílen a soukromých bank příslušného hráče: Hráč obdrží všechny vítězné body, které poskytují jeho dílny, a také obdrží všechny peníze, které zaplatí jeho soukromé banky (jak je uvedeno ve čtverečku vpravo nahoře v poli banky). Na každém poli budovy je zobrazena cena za stavbu a příjem (v bodech nebo mincích), když je budova aktivována. Příklad PORTU v akci Vláďa je Latro a hodí 2 kostkami: padne mu bronz a zlato. Vezme si mince zpod červeného a žlutého sluhy. Jako první hraje, který zaplatí další bronzovou minci ze své zásoby do banku. Aktivuje svou soukromou banku, čímž získá 1 stříbro a 1 zlato, a svou dílnu, která mu přinese 4 body. Nyní si svou stříbrnou minci z Porta vezme, zaplatí ji do banku a aktivuje své soukromé banky a dílny. už nemá zlato, a tak nemůže aktivovat své budovy. Poznámka: Když je tah u konce, žeton začínajícího hráče jde k hráči, který je první na remízové stupnici. Všichni hráči si vezmou své remízové žetony zpět do své zásoby. KONEC HRY Hra končí po 6 kolech (hráči to snadno poznají podle toho, že dojdou vavřínové karty [pokud se ovšem nestane, že si v některém kole žádný hráč vavřínovou kartu nevezme pozn. překl.]). Na konci hry se koná závěrečné bodování: Body za karty Stadia s uvedenými body (může to být 3, 5, 7 nebo 10 bodů). Body za celkovou hodnotu vil (pravá strana hrací desky) násobenou počtem vavřínových karet (ze Stadia + Theatru) ve stejné barvě. U každé karty z Theatru se její majitel musí rozhodnout, za kterou svou barvu se bude počítat. Poznámka: Vily, k nimž hráč nemá alespoň jednu vavřínovou kartu odpovídající barvy, žádné body nepřinášejí! Za peníze a jiné zdroje nejsou žádné body. Vítězí hráč s nejvyšším počtem bodů Games Vydavatel a distributor: 999 Games b.v. P.O.Box NL-1320 AG Almere Příklad bodování za vily má 1 modrou kartu ze Stadia a 1 modrožlutou kartu z Theatru, o níž rozhodne, že bude modrá. Vlastní také modrou vilu 10 a modrou vilu 6. Za vily tedy obdrží 2x16=32 bodů. Ty si přidá ke svému skóre na počítadle bodů, na kterém si už znázorňoval body získané během hry. Vlastní také 5-bodovou kartu ze Stadia, takže si těchto 5 bodů rovněž přidá ke svému skóre. Zoch GmbH Brienner Str. 54A D München Všechna práva vyhrazena Vyrobeno v Německu Pod licencí od vítěze Premio Archimede 2010 Překlad pravidel do češtiny: Otmar Onderek (otmon na Autor: Cielo d Oro Grafický design komponent: Geoffrey Cramm Design balení: Victor Boden Layout: Fonts+Files

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz)

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) KUBA Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) Za nepříznivých okolností se vesnice na ostrově snaží získat nezávislost, vliv a bohatství.kdo bude schopen nejvýhodněji prodávat

Více

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název Něco visí ve vzduchu. Správce vypadá, jako by skrýval tajemství. Tvůj věrný sluha tě však varuje. Chystá se spiknutí. Tohle si přece nenecháš líbit. Vymysli vlastní plán, využij svého vlivu a známostí.

Více

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck Biskup očekává velmi váženou návštěvu, ale bohužel velká freska - malba na stropě katedrály - zoufale volá po zrestaurování. Souhrn Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck pro 2-4 hráče od 10 let Proslulí

Více

K O M P O N E N T Y. 4 ukazatele vítězných bodů. 14 pro každého hráče. Počítadlo vítězných bodů

K O M P O N E N T Y. 4 ukazatele vítězných bodů. 14 pro každého hráče. Počítadlo vítězných bodů V roce 1861 dostal sir Raffles za úkol vybudovat stanici pro Východoindickou společnost na ostrově Singapur. Nebyl to jednoduchý úkol, protože ostrov byl pokryt zejména lesy a bažinami. Raffes problém

Více

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE Indie začátkem 18 století. Téměř 200 let trvající vláda Velkých mogulů se očividně rozpadá. Toho využívají ve svůj prospěch maharadžové a kmenoví vládci na severozápadě

Více

SUROVINY 5 HRÁČŮ 13 LET

SUROVINY 5 HRÁČŮ 13 LET 1 5 HRÁČŮ 13 LET AŽ OD 45 MINUT Píše se rok 2212. Jinan dvoulaločný, latinsky Ginkgo Biloba, nejstarší a nejsilnější strom světa, se stal symbolem nové metody výstavby měst v symbióze s přírodou. Lidé

Více

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE Strana 1 Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE 1 Strana 2 Předmluva Vítejte ve světě podnikatelů. Ve hře Vysoké napětí - Factory Manager se každý z hráčů vžije do role majitele

Více

Úvod. Obsah. Dvě mapy Severní Amerika a Evropa. Vysoké napětí deluxe pro 2 hráče: Proti Trustu. Příprava hry

Úvod. Obsah. Dvě mapy Severní Amerika a Evropa. Vysoké napětí deluxe pro 2 hráče: Proti Trustu. Příprava hry Úvod Hra Vysoké napětí deluxe vychází z velmi úspěšné hry Vysoké napětí. Není to však pouze stejná hra s většími, propracovanějšími a krásnějšími komponentami, ale svébytná verze připravená k desátému

Více

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie HRACÍ MATERIÁL Eufrat a Tigris 1 hrací deska 153 civilizačních kartiček - 30 černých osady - 57 červených chrámy - 36 modrých farmy - 30 zelených tržiště 8 kartiček katastrof 4 spojovací kartičky 4 kartičky

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem!

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! PRAVIDLA HRY 1 Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! OBSAH BALENÍ 30 karet domů očíslovaných od 1 do 30. 15 17 1 19 22 21

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let THE FORGOTTEN PLANET Hra pro 2-4 hráče od 12 let Po celém vesmíru probíhá nekonečná honba za energetickými krystaly. Velká obchodní gilda platí ohromné sumy peňez a tak existuje spousta pátračů, kteří

Více

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B).

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B). Pro 2 4 hráče od 10 let Autor oblíbené hry Osadníci z Katanu vás nyní zve s novou originální hrou do rozbouřených mořských vln. Bojujte proti pirátům, chytře naplánujte své obchodní strategie a pomozte

Více

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí.

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí. PŘEHLED PRAVIDEL d JAK POUŽÍVAT TENTO PŘEHLED d Tento přehled pravidel je určen jako odpověď ke všem dotazům, které se týkají pravidel hry. Na rozdíl od průvodce hrou se podle přehledu pravidel nenaučíte

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Matthias Cramer, Louis Malz, Stefan Malz pro 2-5 hráčů od 12 let Vítejte v éře rokoka. Francii vládne Ludvík XV. a opulentní bály se stávají bontonem. Významné osobnosti se zahalují do vznešených kabátů

Více

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17)

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17) ŽEZLO ZE ZAVADORU I. Obsah hry - Herní deska obsahující stupnice Znalostí a stupnici vítězných bodů - Žetony v barvách jednotlivých hráčů - Desky hráčů obsahující stupnici limitu karet v ruce, pole pro

Více

18 tabulek 6 ostrovů 6 pirátských lodí 6 domorodých vesnic 30 žetonů mincí 20 žetonů embarga 26 podkladových karet

18 tabulek 6 ostrovů 6 pirátských lodí 6 domorodých vesnic 30 žetonů mincí 20 žetonů embarga 26 podkladových karet Zde je tvá loď a posádka, co netrpělivě čeká na svého kapitána... Konečně můžeš vyplout na širé moře. Čeká tě dlouhá a náročná cesta ke vzdáleným přístavům. Během plavby budeš čelit nástrahám pirátů, kteří

Více

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - město Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - karavana 1 herní plán - věž 4 herní plány hráčů

Více

Obsah krabice. 1 hrací deska 60 karet. 1 karta hotelu. 32 karet pohybu 2 karet fotografií. 34 dřevěných částí

Obsah krabice. 1 hrací deska 60 karet. 1 karta hotelu. 32 karet pohybu 2 karet fotografií. 34 dřevěných částí Po celá desetiletí pátrají reportéři z celého světa po Lochnesské příšeře. Poslední dobou se ale zvěstí o jejím spatření objevují stále častěji. Tyto zvěsti přirozeně upoutaly pozornost řady reportérů,

Více

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY Počet hráčů: 2-6 Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 min. Obsah: 66 hracích karet: 45 karet s čísly (hodnota 0 8 čtyřikrát, hodnota 9 devětkrát), 21 speciálních karet (9 karet Výměna, 7 karet Špehuj, 5 karet

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

Alchymie je 2. rozšíření k Dominionu. Přidává 12 nových karet království a nové platidlo elixír.

Alchymie je 2. rozšíření k Dominionu. Přidává 12 nových karet království a nové platidlo elixír. Kdo by nechtěl proměnit olovo ve zlato či získat kámen mudrců? V podzemních laboratořích se pracuje bez ustání a věda se rozvíjí rychlým tempem Alchymisté s vážnou tváří odměřují tekutiny ve zkumavkách

Více

O soutěži MaSo. Co je to MaSo? Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol. Organizace. maso.mff.cuni.cz. o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev

O soutěži MaSo. Co je to MaSo? Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol. Organizace. maso.mff.cuni.cz. o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev MaSo jaro 2013 Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev O soutěži MaSo spolupráce, komunikace, týmová hra Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol Praha + 10 Organizace o studenti

Více

Historické pozadí Santy Anno

Historické pozadí Santy Anno Historické pozadí Jsi jedním z pirátů, kteří na palubě trojstěžníku Santy Anno nahánějí hrůzu celému Karibiku. Po celonoční zábavě a nestřídmém pití rumu jsi ovšem dočista zapomněl, kde je zakotven tvůj

Více

Napínavé soutěžení pro 2 až 4 hráče od 9 let.

Napínavé soutěžení pro 2 až 4 hráče od 9 let. CZ Napínavé soutěžení pro 2 až 4 hráče od 9 let. Autoři: Günter urkhardt a Wolfgang Kramer Ilustrace: Franz Vohwinkel Design: DE Ravensburger, KniffDesign (playing instructions) Editorial work: Philipp

Více

Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut

Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut Karetní hra pro 2 4 hráče od 12 let na 30 45 minut 4 karty rytířů 4 karty stanů 8 karet lokací 16 karet akcí z toho 4 x E, 2 x A, 2 x T, 2 x G, 2 x Q, 4 x P 14 karet úkolů 18 karet ctností 2 přehledové

Více

pro 2 až 5 hráčů od 13 let, délka hry 60 90 minut

pro 2 až 5 hráčů od 13 let, délka hry 60 90 minut Hráči žijí na tomto dobře známém ostrově uprostřed Tichého oceánu. Hlavní ostrov je hustě osídlen a každý se stará o své záležitosti. Rybáři rybaří, surfaři surfují, tanečnice tančí, ovoce roste Také okolní

Více

Autoři: David V. H. Peters a Harry Wu. hra pro 2-5 hráčů

Autoři: David V. H. Peters a Harry Wu. hra pro 2-5 hráčů Bohaté obchodnické rodiny táhnou se svou karavanou po Hedvábné stezce, aby uzavřely lukrativní obchody. Hráči se vžijí do rolí obchodníků, Obsah hry 1 hrací deska znázorňuje mapu s políčky. Na horním a

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong PRAVIDLA HRY Kuraki Mura Wee Yee Chong Vítejte na soutěži kočičích jedlíků! Ve hře Mici Maki se snažíte sníst co nejvíce jídla a vyprovokovat své soupeře, aby se přejedli a bylo jim špatně. Kdo pozná,

Více

Razzia!. Od Reinera Knizia

Razzia!. Od Reinera Knizia Razzia!. Od Reinera Knizia Počet hráčů: 2 5 Věk: od 12 let Hrací doba: přibližně 45 minut Herní materiál. 99 karet kořistí (obsahují 6 typů karet s barevně odlišným rámečkem) 20 červených 20 cetek (4 od

Více

CÍL HRY HERNÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY

CÍL HRY HERNÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY VÝSTAVBA PRVNÍ ČÁSTI POBŘEŽÍ Začíná hráč se světlými figurkami. Táhne vrchní krajinu z balíčku a přiloží ji ke krajině s delfínem uprostřed stolu. Nakonec položí jednoho svého Řeka do města, jednu svou

Více

Příprava hry. Centrální karty

Příprava hry. Centrální karty Jak se má chovat pravý viktoriánský gentleman? Měl by starostlivě pečovat o svůj majetek, účastit se opulentních hostin, dělat dojem na vlivné osoby Jinými slovy, pravý viktoriánský gentleman je nesnesitelně

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

ANDREAS SEYFARTH CÍL HRY HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY PRŮBĚH HRY

ANDREAS SEYFARTH CÍL HRY HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY PRŮBĚH HRY ANDREAS SEYFARTH San Juan Zlatokop nebo guvernér, radní nebo stavitel? Ať už v Novém světě hrajete jakoukoliv roli, máte jen jeden cíl: dosáhnout co největšího blahobytu a věhlasu! Kdo bude vlastnit nejvýnosnější

Více

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance)

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance) KOLÉBKA RENESANCE (Die Wiege der Renaissance) Hanno Kuhn Wilfried Kuhn Počet hráčů: 2-4 Věk: od 12 let Délka hry: 45-60 min Herní materiál 36 historických událostí Poznámka: Texty událostí mají různou

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

2 hráči Grand Slam. Týmy. Tiráž. Během přípravy hry si každý hráč zvolí dva titány. Složte herní plán ze tří okruhů dle své volby.

2 hráči Grand Slam. Týmy. Tiráž. Během přípravy hry si každý hráč zvolí dva titány. Složte herní plán ze tří okruhů dle své volby. VaRIaNTy hráči Grand Slam Během přípravy hry si každý hráč zvolí dva titány. Při hře se postupně střídají (hráč A hraje prvního titána, hráč B hraje prvního titána, hráč A hraje druhého titána, hráč B

Více

Komponenty. Obchodní soutěž ve věku výsadních společností. Hra a historie

Komponenty. Obchodní soutěž ve věku výsadních společností. Hra a historie Obchodní soutěž ve věku výsadních společností pro 2 až 4 hráče od 12 let Autor: Alexander Pfister Vývoj a pravidla: Viktor Kobilke Ilustrace: Klemens Franz, Andreas Resch Hra a historie Ve hře Mombasa

Více

Pravidla hry. Herní materiál

Pravidla hry. Herní materiál Průmyslovou revoluci v Americe by si bez železnice snad ani nikdo nedokázal představit. Rozvíjet tak velkou zemi bez možnosti přepravovat potřebný materiál na velké vzdálenosti zkrátka nejde. Železniční

Více

Pravidla hry. Masao Suganuma

Pravidla hry. Masao Suganuma Pravidla hry Masao Suganuma Úvod Každý hráč si staví svoje vlastní městečko. Je vhodnější nejprve postavit několik menších staveb, se rovnou pustit do něčeho většího? Nádraží je nutné a rozhlasový vysílač

Více

Xenobiologie pro začátečníky Agricola rozšíření X deck

Xenobiologie pro začátečníky Agricola rozšíření X deck Xenobiologie pro začátečníky Agricola rozšíření X deck Na farmě bývají klidné noci, ale bylo tomu tak vždy? Po dlouhém dni na polích farmy, poté co jsi snědl plný talíř dobré polévky, zahrál si partičku

Více

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let POZADÍ HRY Jambo je svahilský pozdrav. Tak zdraví své nakupující zákazníky zruční obchodníci na tržištích v srdci Afriky, kde již několik století rozkvétá

Více

KINGSBURG. ukazatel armád (Heeresanzeige) znázorněný štíty, přímo pod ním 5 polí pořadí tahů

KINGSBURG. ukazatel armád (Heeresanzeige) znázorněný štíty, přímo pod ním 5 polí pořadí tahů KINGSBURG Andrea Chiarvesio Luca Iennaco Ve fantastické říši Kingsburg král Tritus právě jmenoval slibné guvernéry (hráče), kteří mají rozvíjet v jeho jménu provincie na okraji říše. Svou provincii budete

Více

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let CELKOVÝ POHLED Odin, otec bohů, posílá své dva havrany: Hugina a Mugina do světa, aby dohlíželi na Zemi. Hráči vykládají karty, aby pohybovali opeřenými

Více

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland)

TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland) TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland) Mark Krimsu Sienholz Obsah: 110 karet: = 15 karet pokladů (Schatz(-kammer)-Karten): 5 odznaků moci (Insignien der Macht), 10 cenností (Kostbarkeiten)) +

Více

Pat a Mat na výletě 3.4 Na hracím plánu jsou dvě takové dopravní

Pat a Mat na výletě 3.4 Na hracím plánu jsou dvě takové dopravní Hra obsahuje: Hrací plán, hrací kostka. Hra je určena pro dva až čtyři hráče, ve hře tak mohou být dvě postavičky Pata a dvě Mata, které jsou odlišeny barvou podstavce. Příprava hry 1.1 Hráči si vyberou

Více

Jak se stíny prodlužují, do koutů se vkrádá tma, už ze skříně vykukují příšerky a strašidla! K posteli se tiše plíží, oči poulí, špulí ret, nám však

Jak se stíny prodlužují, do koutů se vkrádá tma, už ze skříně vykukují příšerky a strašidla! K posteli se tiše plíží, oči poulí, špulí ret, nám však Jak se stíny prodlužují, do koutů se vkrádá tma, už ze skříně vykukují příšerky a strašidla! K posteli se tiše plíží, oči poulí, špulí ret, nám však pranic neublíží zaženem je zpátky hned! KOOPERATIVNÍ

Více

Dinosauří Člověče nezlob se

Dinosauří Člověče nezlob se Dinosauří Člověče nezlob se Hra pro 2 až 4 hráče od 4 let. Každý dětský soubor her musí obsahovat nejoblíbenější hru Člověče nezlob se. Zahrajte si tuto klasiku hracím plánu s dinosaury. 1.1. Každý hráč

Více

Bezvíček 2013. Upozornění: V úlohách Bezvíčku platí zákaz použití jakékoliv výpočetní a komunikační techniky včetně kalkulačky a telefonu!!!

Bezvíček 2013. Upozornění: V úlohách Bezvíčku platí zákaz použití jakékoliv výpočetní a komunikační techniky včetně kalkulačky a telefonu!!! Bezvíček 2013 Upozornění: V úlohách Bezvíčku platí zákaz použití jakékoliv výpočetní a komunikační techniky včetně kalkulačky a telefonu!!! Úloha Užitečná práce (nejvýše 2 body) Po příchodu na Turniket

Více

Herní součásti. 24 karet zdrojů Rebelů 24 karet zdrojů Impéria. 5 karet strategie Rebelů 5 karet strategie Impéria. 16 žetonů vlivu.

Herní součásti. 24 karet zdrojů Rebelů 24 karet zdrojů Impéria. 5 karet strategie Rebelů 5 karet strategie Impéria. 16 žetonů vlivu. 1 Přehled hry Občanská válka přinesla do celé galaxie chaos a zmatek. Rebelové se snaží obnovit svobodu a volnost po celé galaxii, zatímco Impérium plánuje zkázu Rebelům a jakékoli naději, kterou probouzejí.

Více

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče Královská zahrada Hra pro 2 4 hráče Úvod Jako mocní králové hledáte nová místa pro rozšíření své velkolepé zahrady. Je třeba prozkoumat všechny druhy krajiny - obilná pole, nehostinné skály i rozlehlá

Více

O HŘE HERNÍ MATERIÁL

O HŘE HERNÍ MATERIÁL Autor: Stefan Feld hra pro 2-5 hráčů od 10 let na 45-60 minut V první verzi českých pravidel se bohužel vyskytlo několik chyb. Byly způsobeny především chybami v původních německých pravidlech. Přesto

Více

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o.

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Údržba: Skladujte na suchém místě uložené ve vaku/boxu, který je součástí balení. Výrobky odpovídají normě EN-71. Distributor: Varování!

Více

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Počet hráčů: 2-4 Věk hráčů: 10-99 let Hra obsahuje: 1 herní plán 36 šestiúhelníkových tabulek, znázorňujících prostor, odhalovaný

Více

Komponenty. 1 neutrální figurka. žetony času (tyrkysový a žlutý) 5 speciálních dílků (kožené dílky) 1 speciální kartička

Komponenty. 1 neutrální figurka. žetony času (tyrkysový a žlutý) 5 speciálních dílků (kožené dílky) 1 speciální kartička Patchwork je styl práce s jehlou, který zahrnuje sešívání kusů látky do velkého celku. V minulosti to byl způsob, jak spotřebovat zbytky tkanin a vyrobit z nich oděvy nebo deky. Dnes je patchwork forma

Více

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze)

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze) CZ Habermaaß-hra 3389A /4521N Počítání s piráty (mini verze) Počítání s piráty mini verze Vzdělávací hra pro 2 až 4 piráty ve věku od 6 do 99 let. Obsahuje variantu pro jednoho hráče. Autor: Wolfgang Dirscherl

Více

Všeobecná pravidla pro rozšíření

Všeobecná pravidla pro rozšíření Všeobecná pravidla pro rozšíření Magier & Forscher Věda a pokrok (Wissenschaft & Fortschritt); Čarodějové a draci (Zauberer & Drachen); Obchod a obrat (Handel & Wandel) Kämpfer & Kaufleute Rytíř a kupec

Více

Když už má vykopané cesty, může postavit domyr opět přesně podle obrázku. Domy se objeví najednou. Program opět čeká.

Když už má vykopané cesty, může postavit domyr opět přesně podle obrázku. Domy se objeví najednou. Program opět čeká. POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 10. ročník - 23. 24. 10. 2015 1. Budování města (20 bodů) a) Lidé se po válce schovali v podzemí. Nejprve si museli vykopat cesty. Baltík čaruje předměty číslo 2 146 rychlostí

Více

Velkoměsto Pravidla hry. Masao Suganuma

Velkoměsto Pravidla hry. Masao Suganuma Velkoěsto Pravidla hry Masao Suganua Úvod sushi bar Toto rozšíření se skládá ze dvou oddělených odulů tvořených saostatnýi balíčky karet. K oběa z nich je vždy zaotřebí i základní hra. Dooručujee Vá nejrve

Více

Malacca Pravidla hry verze 2.0

Malacca Pravidla hry verze 2.0 Malacca Pravidla hry verze 2.0 Seznam herních komponent: 12 karta lodě 24 karta běžných akcí, z toho: 8 červená karta útok (+ 1) 8 modrá karta obrana (+ 1) 8 zelená karta obchod ( 1) 16 karta speciálních

Více

obchodních smluv s místními panovníky.

obchodních smluv s místními panovníky. V roce 1498 dorazila portugalská výprava Vasca da Gamy do indického Kalikutu. V té době to byl pozoruhodný čin. Bylo to totiž první obeplutí Afriky. Místní panovníci proto portugalským kupcům umožnili

Více

ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM

ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM VELKOMĚSTO ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM ROZŠÍŘENÍ ZÁCHRANÁŘI BOJ S OHNĚM NELZE HRÁT SAMOSTATNĚ. 8 595558 301393 Obsah: oboustranný herní plán, nová karta specializace, pravidla hry Autor hry: Travis Worthington

Více

MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1

MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1 MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1 MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 2 Česky: Návod pro DGT960 Česky: 3 Připravte hodiny k použití 3 Zapínání a vypínání 4 Měření času s DGT960 4 Dočasné zastavení

Více

www.blackfire.cz IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe V. HRANÍ HRY I. OBSAH HRY Attack! stolní hra obsahuje následující èásti: VI.

www.blackfire.cz IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe V. HRANÍ HRY I. OBSAH HRY Attack! stolní hra obsahuje následující èásti: VI. IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe Systém Attacku! je navržen tak, aby vám umožnil poøídit si základní sadu pravidel a èástí, se kterými si mùžete užít tuto hru jako samostatný produkt. Až budete

Více

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ.

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ. Collinův meč Nezovo kladivo +2 Bojovník Tyldin palcát Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze (místo +2). TILDA Lilyin luk Mystik Dýka Dýka Pokud

Více

Héra a Zeus. Cíl hry Héra zvítězí, pokud najde Arguse a osvobodí ho. Zeus zvítězí, pokud najde Io a osvobodí ji.

Héra a Zeus. Cíl hry Héra zvítězí, pokud najde Arguse a osvobodí ho. Zeus zvítězí, pokud najde Io a osvobodí ji. Héra a Zeus Když se hádají bohové, země se třese. Zeus, otec bohů a jeho žena Héra se často neshodnou na věcech pozemských i olympských. A často tato neshoda přejde v hádku, kdy si oba z bohů přivolávají

Více

Maharaja. Maharaja verze 1.1 Strana 1/8

Maharaja. Maharaja verze 1.1 Strana 1/8 Maharaja Hra, ve které budujete paláce v Indii 1. Úvod... 1 2. Hrací materiál... 2 3. Začínáme hrát... 2 3.1. Hrací deska... 2 3.2. Příprava hry... 2 3.3. Bodovací tabulka... 2 4. Základní průběh hry...

Více

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Aquaretto Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Každý hráč vlastní jednu vodní zoologickou zahradu. Hráči se snaží přilákat do svého vodní parku co nejvíce návštěvníků. Snaží se proto

Více

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů CZ Habermaaß-hra 4935 Magie stínů Magie stínů Magická stínová hra pro 2 až 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Autor: Kai Haferkamp Ilustrace: Marc Robitzky Délka hry: cca. 15 až 20 minut Obsah: 4 malé kouzelné

Více

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště Príprava hry Herní materiál: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek černé barvy (pro 5. hráče) 3 černé dřevěné kostičky (2 velké, 1 malá) 4 malé kostičky ve 4 barvách 10 dřevěných

Více

Zaklínač. 4. Karty Karty se dělí podle rozdílných rubů a funkcí ve hře.

Zaklínač. 4. Karty Karty se dělí podle rozdílných rubů a funkcí ve hře. 4. Karty Karty se dělí podle rozdílných rubů a funkcí ve hře. Zaklínač Dobrodružná karetní hra je určena pro skupinu hráčů od 2 do 4 osob. Doba hry je 30-90 minut (závisí na počtu hráčů). Překlad: Lumirius

Více

Wars of the Reformation 1517 1555 1. Reformační války 1517-1555. Ed Beach PRAVIDLA. 2. vydání

Wars of the Reformation 1517 1555 1. Reformační války 1517-1555. Ed Beach PRAVIDLA. 2. vydání Wars of the Reformation 1517 1555 1 Reformační války 1517-1555 Ed Beach PRAVIDLA 2. vydání GMT Games, LLC P.O. Box 1308, Hanford, CA 93232-1308 www.gmtgames.com 2010 Games, LLC 0512 2 1. OBSAH... 3 2.

Více

Doufáme, že si s rozrůstajícím se světem Dominionu užijete spoustu zábavy!

Doufáme, že si s rozrůstajícím se světem Dominionu užijete spoustu zábavy! Připravte si mapy a zásoby, výprava do neznámých krajin právě začíná! Kdo ví, co se nachází za hustou džunglí, nad níž každé ráno vychází slunce? Jen málo je známo a je na čase tato místa prozkoumat. Věštba

Více

DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl

DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl S herním materiálem pro 5. hráče Rozšíření musí být hráno s hrou Doba kamenná Příprava Obsah: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek (černé) 3 černé dřevěné

Více

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí:

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí: Legendary Inventors Cíl hry V průběhu hry se hráči budou podílet na tvorbě vynálezů a získávat patenty, aby získali co nejvíce vítězných bodů a stali se nejúspěšnějším týmem vynálezců, které kdy poznal

Více

Pravidla pro 2 až 3 hráče Příprava

Pravidla pro 2 až 3 hráče Příprava Ravensburger hry č. 21 162 3 Napínavé pronásledování pro 2 4 hráče ve věku od 6 99 let Autor: Michael Schacht Ilustrace: Michael Menzel, Thomas Haubold Design: Vera Bolze, DE Ravensburger Redakce: Monika

Více

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče Cíl hry: Každý hráč si na začátku vylosuje kartu s tajným kódem (vzorem rozložení kuliček). V průběhu partie hráči pokládají na desku nové kuličky nebo přemisťují stávající

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

MARE NOSTRUM MYTOLOGIE (Mythology Expansion)

MARE NOSTRUM MYTOLOGIE (Mythology Expansion) MARE NOSTRUM MYTOLOGIE (Mythology Expansion) Serge Laget Úvod Rozšíření MYTOLOGIE dodává hře MARE NOSTRUM mytologický rozměr. Nechává vstoupit na scénu lid Atlantidy, a tak umožňuje hru v šesti hráčích.

Více

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Herní materiál 65 karet přísad na pizzu (13 od každého druhu: olivy, papričky, žampiony, salám a ananas) 40 karet s objednávkami (8 od každé v 5 barvách

Více

Strážci západu (Wardens of the West)

Strážci západu (Wardens of the West) Strážci západu (Wardens of the West) Uvnitř tohoto rozšíření pro hru Battles of Westeros (BoW) naleznete nové jednotky a velitele pro všechny hráče rodu Lannisterů. Toto rozšíření kromě nových pravidel

Více

Doom Rozšíření Děkujeme, že jsi si zakoupil rozšíření ke hře DOOM: DESKOVÁ HRA. Toto rozšíření rozvíjí hru DOOM: DESKOVÁ HRA

Doom Rozšíření Děkujeme, že jsi si zakoupil rozšíření ke hře DOOM: DESKOVÁ HRA. Toto rozšíření rozvíjí hru DOOM: DESKOVÁ HRA Expansion Set PRAVIDLA POPLACH! POPLACH! POPLACH! DŮLEŽITÝ DODATEK! Hlášení veškerému personálu UAC. Identifikovaly se nové druhy útočníků. Tito noví útočníci mají mocné schopnosti a členové personálu by

Více

Obsah: Karty vynálezů. Karty továren ÚVOD

Obsah: Karty vynálezů. Karty továren ÚVOD Obsah: ÚVOD Prozkoumejte životy a mysli Alexandera Grahama Bella, Karla Benze, bratrů Wrightových a dalších pionýrů vynálezectví a zakuste vzrušení průmyslové revoluce. Buďte u toho, až budou v Éře vynálezů

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod

Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod www.shogi.cz info@shogi.cz /Shogicz Online návod: http://www.shogi.cz/zviratkanavod.pdf CZ Rychlá pravidla 1 Rozestavění kamenů 3 Hrací kameny a pohyb

Více

Ž ivá karetní hra. Úvod. Popis hry

Ž ivá karetní hra. Úvod. Popis hry Úvod Ž ivá karetní hra Dobře jsi udělal, že jsi přišel, pronesl Elrond. Dnes uslyšíš všechno, co potřebujete pro pochopení Nepřítelova záměru. Nemůžete udělat nic než vzdorovat, s nadějí nebo bez ní. Nestojíte

Více

OPERACE: Work the Angles

OPERACE: Work the Angles OPERACE: Work the Angles Briefing: Říše objevila záhadný objekt, který by mohl znamenat porážku Unie. Unie musí zabránit kurýrovi v předání předmětu do rukou Císaře. Říše musí dostat předmět k agentovi

Více

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS od Uweho Rosenberga Hráči: 2-5 hráčů Věk: 10+ Herní doba: 45 min FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS I pěstitelé fazolí si po těžké celodenní dřině na poli chtějí užít trochu zábavy s kostkami. Zde se jim naskýtá

Více

Cíl hry. Obsah. Příprava

Cíl hry. Obsah. Příprava PRAVIDLA HRY Cíl hry Ocitli jste se v kůži malého prasátka. Vaším největším přáním je postavit pevný a krásný dům, kde budete moci trávit dlouhé zimní večery. Abyste toho docílili, nebudete potřebovat

Více

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů Cirkus Toto rozšíření nelze hrát samostatně budete potřebovat základní hru Carcassonne, do níž ho můžete začlenit úplně nebo i jen částečně. Toto rozšíření můžete také libovolně kombinovat se všemi ostatními

Více

Závěrečná práce studentského projektu OPPA

Závěrečná práce studentského projektu OPPA Závěrečná práce studentského projektu OPPA Desková hra - Závod o Afriku 1/18 2015 Matouš Fibrich, Jonatan Šercl, Josef Rais, Helena Krejčí, Anežka Šímová Prohlášení My, níže podepsaní, prohlašujeme, že

Více

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná?

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná? CZ Habermaaß-hra 4646 Chutná nebo nechutná? Chutná nebo nechutná? Hra podporující exekutivní funkce pro 2 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Využívá Fex-efekt na zvýšení stupně obtížnosti hry. Autoři: Markus

Více

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI Pro vût inu her je potfieba mít tuïku a papír. Jako Ïetony mûïete vyuïívat zápalky. BANK 1 kostka KaÏd hráã obdrïí 5 ÏetonÛ a hází tfiikrát za sebou kostkou. Ten, kdo

Více

Záhadní Protossové, pokročilá a sofistikovaná rasa z planety Aiur, z dálky potají pozorovali nově se objevivší rasu Terranů.

Záhadní Protossové, pokročilá a sofistikovaná rasa z planety Aiur, z dálky potají pozorovali nově se objevivší rasu Terranů. Galaxie v chaosu... Terranům se v Koprulu sektoru dařilo, třebaže byli navždy odloučeni od svého domova na Zemi a třebaže vedli války o ztenčující se zdroje. Prosperovali a začali osídlovat nové planety.

Více

Sumatra ostrov mnoha vzácných druhů zvířat 2 4 hráči, 30 45 minut, věk 8+ Obsah krabice. větvení (na jedné straně každého dílku cesty)

Sumatra ostrov mnoha vzácných druhů zvířat 2 4 hráči, 30 45 minut, věk 8+ Obsah krabice. větvení (na jedné straně každého dílku cesty) Sumatra ostrov mnoha vzácných druhů zvířat 2 4 hráči, 30 45 minut, věk 8+ Vysláni nejslavnějšími zoologickými zahradami Západního Světa, vydávají se týmy lovců zvěře do džunglí Sumatry, aby chytily a přivezly

Více

Pravidla hry. Hra obsahuje. Cíl hry

Pravidla hry. Hra obsahuje. Cíl hry S hrou On The Way můžete zabojovat o titul Nejlepší manažer mezi manažery společnosti Raben. Abyste tento titul získali, musíte být nejúspěšnější v rozšiřování sítí skladů a logistických center v Evropě.

Více