Půlkruhová 99/42, Praha 6 - Vokovice ŠKOLNÍ ŘÁD

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Půlkruhová 99/42, 160 00 Praha 6 - Vokovice ŠKOLNÍ ŘÁD"

Transkript

1 Z á k l a d n í u m ě l e c k á š k o l a C h a r l o t t y M a s a r y k o v é Půlkruhová 99/42, Praha 6 - Vokovice telefon: , fax: zusmasaryk@zusmasaryk.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Charlotty Masarykové, vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), 30, odst. 1, ředitel školy. Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností ţáků a jejich zákonných zástupců a podmínky k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví ţáků a jejich ochrany před sociálně patologickými jevy a projevy diskriminace, nepřátelství nebo násilí. Školní řád zveřejňuje ředitel školy ve škole na přístupném místě, prokazatelným způsobem s ním seznámí zaměstnance a ţáky školy. (Seznámení ţáků se školním řádem provádějí učitelé hlavního předmětu vţdy na začátku školního roku a o tomto seznámení provedou v třídní knize nebo ţákovské kníţce zápis). Ředitel školy také informuje o jeho vydání a obsahu zákonné zástupce nezletilých ţáků formou upozornění na nástěnkách a zveřejnění na www stránkách školy.

2 2 ČÁST PRVNÍ Práva a povinnosti ţáků a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky I. Práva ţáků a zákonných zástupců nezletilých ţáků 1) Školní řád pro ţáky důsledně vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), a respektuje Úmluvu o právech dítěte schválenou valným shromáţděním OSN, k níţ se Česká republika přihlásila datem svého vzniku 1. ledna ) Seznámení ţáků se školním řádem provádějí učitelé hlavního předmětu vţdy na začátku nového školního roku. 3) Ţák má právo na informace, má právo je vyhledávat, přijímat a rozšiřovat. 4) Ţáci mají dále právo: a) na základní umělecké vzdělávání dle podmínek uvedených ve vyhlášce č. 71/2005 Sb. o základním uměleckém vzdělávání, b) na informace o průběhu a výsledcích svého vzdělávání, c) zakládat v rámci školy samosprávné orgány ţáků, volit a být do nich voleni, pracovat v nich a jejich prostřednictvím se obracet na ředitele školy s tím, ţe ředitel školy je povinen se stanovisky a vyjádřením těchto samosprávných celků zabývat, d) vyjadřovat se ke všem rozhodnutím týkajícím se podstatných záleţitostí jejich vzdělávání, přičemţ jejich vyjádřením musí být věnována pozornost odpovídající jejich věku, e) na informace a poradenskou pomoc školy nebo školského poradenského zařízení v záleţitostech týkajících se základního uměleckého vzdělávání, f) na studium s rozšířeným počtem vyučovacích hodin, do kterého můţe zařadit ţáka ředitel školy na návrh učitele hlavního předmětu, g) ţáci se speciálními vzdělávacími potřebami mají právo na základní umělecké vzdělávání, jehoţ obsah, formy a metody odpovídají jejich vzdělávacím potřebám a moţnostem, na vytvoření nezbytných podmínek, které toto vzdělávání umoţní, a na poradenskou pomoc školy. Pro ţáky se zdravotním postiţením a zdravotním znevýhodněním se při přijímání ke vzdělávání a při jeho ukončování stanoví vhodné podmínky odpovídající jejich potřebám. Při hodnocení ţáků se speciálními vzdělávacími potřebami se přihlíţí k povaze postiţení nebo znevýhodnění, h) mimořádně nadaní ţáci mohou být ředitelem školy na základě ţádosti zletilého ţáka nebo zákonného zástupce nezletilého ţáka a na návrh učitele hlavního předmětu přeřazeni na konci prvního pololetí nebo na konci druhého pololetí do některého z vyšších ročníků bez absolvování předchozích ročníků, a to po úspěšném vykonání postupových zkoušek ze všech povinných předmětů. Obsah a rozsah zkoušek stanoví ředitel školy.

3 3 5) Práva uvedená v odstavci 4 s výjimkou písmen a), c) a f) mají také zákonní zástupci nezletilých ţáků. 6) Na informace podle odstavce 4 písm. b) mají v případě zletilých ţáků právo také jejich rodiče, popřípadě osoby, které vůči zletilým ţákům plní vyţivovací povinnost. 7) Ředitel školy můţe ze zdravotních nebo jiných závaţných důvodů výjimečně uvolnit ţáka zcela nebo zčásti z pravidelné docházky do některého povinného předmětu stanoveného učebními plány nebo ŠVP (školním vzdělávacím programem), a to buď na školní rok nebo jeho část; zároveň stanoví náhradní způsob výuky, obsah a rozsah zkoušek z předmětu, ze kterého byl ţák uvolněn. II. Povinnosti ţáků a zákonných zástupců ţáků 1) Ţáci jsou povinni: a) řídit se zásadami tohoto školního řádu, b) dodrţovat zásady kulturního chování, být slušní a ohleduplní k dospělým a k sobě navzájem, c) docházet do vyučování pravidelně a včas, d) účastnit se zkoušek komorní, souborové i orchestrální hry, e) ve vhodném oděvu účinkovat na veřejných i interních akcích školy a navštěvovat vybrané koncertní a kulturní akce a výstavy, které jsou součástí základního uměleckého vzdělávání, f) v učebnách a dalších prostorách školy dodrţovat zásady ochrany zdraví a bezpečnosti, g) dbát všech pokynů učitelů, vedení školy nebo ředitelem jiných pověřených zaměstnanců ZUŠ, h) respektovat přísný zákaz nošení, drţení, distribuce a uţívání návykových látek, i) ochraňovat svůj osobní majetek před ztrátou nebo odcizením a dodrţovat zákaz nošení cenných osobních věcí do školy, j) pečovat a pouţívat hudební nástroje zapůjčené školou výhradně v souladu s uzavřenou smlouvou, k) školou zapůjčené nástroje v souladu se smlouvou vrátit, případné odcizení nebo poškození hlásit příslušným orgánům v trestním řízení a bez odkladu vedení školy, l) zapůjčené nástroje na vlastní náklady neopravovat, či zpětně nevyţadovat toto finanční plnění od školy, m) svým chováním, jednáním a vystupováním na veřejnosti dbát dobrého jména školy. 2) Zletilí ţáci jsou dále povinni: a) informovat školu o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních obtíţích nebo jiných závaţných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání, b) dokládat nepřítomnost ve vyučování písemnou omluvou (omluvit ţáka je moţno téţ osobně, telefonicky nebo em), c) v případě delší nemoci podat učiteli hlavního předmětu do tří dnů zprávu o pravděpodobné délce jejího trvání, d) nepřítomnost z důvodu účasti na škole v přírodě, lyţařském výcviku apod. omlouvat učiteli předem.

4 4 3) Zákonní zástupci nezletilých ţáků jsou povinni: a) zajistit, aby ţák docházel řádně do školy, b) na vyzvání ředitele školy se osobně zúčastnit projednání závaţných otázek týkajících se základního uměleckého vzdělávání ţáka, c) informovat školu o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních obtíţích ţáka nebo jiných závaţných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání, d) dokládat nepřítomnost ţáka ve vyučování písemnou omluvou (omluvit ţáka je moţno téţ osobně, telefonicky nebo em), e) v případě delší nemoci ţáka podat učiteli hlavního předmětu do tří dnů zprávu o pravděpodobné délce jejího trvání, f) nepřítomnost ţáka z důvodu účasti na škole v přírodě, lyţařském výcviku apod. omlouvat předem. 4) Pro školní matriku jsou ţáci a zákonní zástupci nezletilých ţáků povinni uvést údaje podle 28, odst. 2 školského zákona: a) jméno a příjmení, rodné číslo, státní občanství a místo trvalého pobytu, b) údaje o předchozím vzdělávání, c) údaje o tom, zda je ţák zdravotně postiţen, včetně údajů o druhu postiţení, nebo zdravotně znevýhodněn; popřípadě údaje o tom, zda je ţák sociálně znevýhodněn, pokud je tento údaj zákonným zástupcem nezletilého ţáka nebo zletilým ţákem poskytnut, d) údaje o zdravotní způsobilosti k základnímu uměleckému vzdělávání a o zdravotních obtíţích, které by mohly mít vliv na průběh tohoto vzdělávání, e) jméno a příjmení zákonného zástupce, místo trvalého pobytu a adresu pro doručování písemností, telefonické spojení. 5) Zdravotní předpoklady: a) Zákonní zástupci nezletilých ţáků a zletilí ţáci jsou povinni informovat školu ( 22 zákona č.561/2004 Sb., školský zákon) o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních obtíţích ţáka nebo jiných závaţných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání nebo na účast na akcích školy (dle části třetí, odst. 8. a 9.). b) Změny zdravotního stavu, ke kterým dojde v průběhu vzdělávání a při činnostech s ním přímo souvisejících, které mohou mít vliv na zapojení ţáka do prováděných činností, oznamují ţáci okamţitě příslušnému pedagogickému pracovníkovi.

5 5 ČÁST DRUHÁ Provoz a vnitřní reţim školy I. Organizace školy Základní umělecká škola Charlotty Masarykové je příspěvkovou organizací (školskou právnickou osobou) zřízenou krajem Hlavní město Praha. Jejím statutárním orgánem je ředitel školy, kterého jmenuje zřizovatel školy. Ředitel jmenuje své zástupce a pověřuje je řízením s pravomocemi, které jim stanoví, a to dle provozních potřeb a velikosti školy. Ředitel zřizuje jako svůj poradní orgán pedagogickou radu školy, kterou tvoří všichni pedagogičtí pracovníci školy ( 164 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání). Dále ředitel školy jmenuje: a) Poradní tým ředitele jako svůj další poradní orgán, b) dalším jmenováním a pověřením je moţné rozšířit potřebu a způsob organizace školy (např. vedoucí nástrojových oddělení, detašovaných pracovišť atd.). Pedagogičtí pracovníci jsou přijímáni do pracovního poměru ředitelem školy zpravidla na základě výběrového řízení, nebo pokud prokáţí výjimečné umělecko-pedagogické výsledky ve svém dřívějším zaměstnání, nebo pokud byli a jsou výkonnými umělci (dle zákona č. 563/2004 pedagogických pracovnících a změně některých zákonů, 10., odst. 2.) Technicko-hospodářskými zaměstnanci v ZUŠ Charlotty Masarykové jsou: a) hospodářka školy asistentka ředitele, zaměstnankyně pověřená vedením technickohospodářského úseku b) školník údrţbář, c) zaměstnankyně pověřená spisovou a archivní činností, d) uklízečka II. Vnitřní reţim školy Základní umělecká škola jako právní subjekt můţe, na základě Zákona č.258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví v platném znění, Vyhlášky Min. zdravotnictví č.108/2001, kterou se stanoví hygienické poţadavky na prostory a provoz škol a školských zařízení v platném znění, a Vyhlášky Min. zdravotnictví č. 107/2001 Sb. o hygienických poţadavcích na stravovací sluţby a zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závaţných v platném znění, vydávat Provozní řády. Ve vnějších i vnitřních prostorách školy platí, dle zákona č. 379/2005 Sb. o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami, absolutní zákaz kouření a poţívání alkoholických nápojů. Ve škole není povolena ţádná reklama, která je v rozporu s cíli a obsahem vzdělávání, a reklama a prodej výrobků ohroţujících zdraví, psychický nebo morální vývoj ţáků nebo

6 6 přímo ohroţujících či poškozujících ţivotní prostředí. Stejně tak v prostorách školy je zakázán jakýkoliv podomní prodej a ţebrání. Kaţdé zveřejnění reklamních plakátů, inzerátů i upozornění na koncerty či akce jiných subjektů v prostorách ZUŠ povoluje jen ředitel školy. III. Organizace výuky Organizace a průběh vyučování a) Vzdělávání se řídí rozvrhem hodin. b) V Základní umělecké škole Charlotty Masarykové se dle zřizovací listiny uskutečňuje vzdělávání ţáků v hudebním a tanečním oboru. c) V jednotlivých uměleckých oborech vzdělávání škola organizuje individuální, skupinovou a kolektivní výuku. d) Přípravné studium ke vzdělávání v základním studiu I. stupně má nejvýše 2 ročníky a je určeno pro ţáky od 5 let věku. e) Reţim otevírání a uzavírání budov školy vychází z rozvrhů hodin jednotlivých tříd a oborů. Sídlo školy v Půlkruhové 99/42, jakoţ i odloučené pracoviště ve II. patře ZŠ Vokovická 3 se otevírá dle Provozních řádů budov. f) Případné cvičení ţáků v učebnách mimo jejich vyučovací hodiny se řídí vnitřním předpisem organizace Nařízení ředitele školy ze dne , které cvičení a pobyt ţáků v učebnách upravuje. g) Pracovními místy jsou všechny učebny, místnosti a kanceláře v sídle školy, jakoţ i pronajaté učebny na odloučených nebo detašovaných pracovištích. h) Do vyučování nosí ţáci poţadované školní potřeby, do tanečního oboru doporučené cvičební oděvy. i) Při příchodu učitele nebo jiné dospělé osoby do výuky pozdraví ţáci povstáním nebo zdraví jiným způsobem podle povahy vyučovaného předmětu. j) Nedostaví-li se vyučující do 10 minut po začátku výuky do třídy, oznámí ţáci tuto skutečnost zástupci ředitele nebo jakémukoliv jinému učiteli. k) Ředitel školy můţe, v souladu s 24 odst. 2 zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a po dohodě se zřizovatelem školy ze závaţných důvodů, zejména z organizačních a technických, vyhlásit pro ţáky 5 volných dnů ve školním roce. l) Škola můţe pro ţáky v souladu se školním vzdělávacím programem organizovat koncerty, výstavy, vystoupení, průvody, zájezdy do zahraničí, jakoţ i další akce související s výchovně vzdělávací činností. Vyučovací hodiny a přestávky a) Vyučovací hodina trvá 45 minut nebo 22,5 minuty, dle uhrazené úplaty za vzdělávání. b) Vyučovací hodiny jsou odděleny pětiminutovými, desetiminutovými či delšími přestávkami, dle rozvrhových poţadavků a případných potřeb školní hygieny. c) Jednotlivé vyučovací hodiny mohou být slučovány do lekcí, a to: maximálně 2 hodiny v individuální a skupinové výuce, maximálně 3 hodiny v kolektivní výuce, po kterých musí být výuka ukončena nebo musí následovat nejméně dvacetiminutová přestávka. Vstup a pohyb po škole a detašovaných pracovištích a) Ţáci přicházejí na dohodnutou výuku včas, nejméně 5 minut před začátkem vyučování. Očistí si boty a přezují se. Pokud nemají nad svými odloţenými věcmi zajištěn dozor

7 7 (rodičů, zákonných zástupců), vezmou si zmíněné věci s sebou do tříd a tam odloţí na obvyklém místě. Bezprostředně po skončení výuky ţáci opouštějí areál školy. b) O přestávkách se ţáci chovají ve třídách a na chodbách ukázněně. c) Opouštět školní budovu během vyučování není ţákům dovoleno. d) Ve škole, v jejím areálu a detašovaných pracovištích není dovoleno pouţívat výrobky zábavné pyrotechniky a střelné nebo sečné zbraně. Vzhledem k nebezpečnosti těchto výrobků budou ţákům odebrány a vůči ţákům budou přijata odpovídající výchovná opatření. e) Rodiče ţáků čekají na ţáky na školou určeném místě. V sídle školy v Půlkruhové 99/42 v Praze 6 mohou vyuţít prostor zahrady, kde však musí respektovat provozní řád tohoto areálu. S mladšími ţáky mohou, pokud je to z provozních důvodů moţné a z pedagogického hlediska vhodné či nutné po dohodě s učitelem, navštěvovat i individuální výuku. f) Vstup ostatních cizích osob do budov školy je zakázán a je moţný jen v doprovodu učitelů školy nebo technicko-hospodářských pracovníků školy. g) Jízda na kole, skateboardu, koloběţce v areálu a zahradě školy není dovolena, do školní budovy je také zakázáno kola ukládat. h) V zahradě školy v Půlkruhové 99/42 není dovoleno šplhat na stromy a plot, rozdělávat oheň, či konzumovat plody z ovocných stromů a keřů. i) Po ukončení vyučování jsou ţáci povinni (i se svými zákonnými zástupci) neprodleně opustit areál školy. Pokud se zdrţují bezdůvodně i nadále v objektu školy, škola neručí a neodpovídá za jejich případná bezpečnostní rizika (úrazy, krádeţe apod.). j) Na detašovaných pracovištích jsou ţáci poučeni a seznámeni se školními řády hostitelských škol. k) Na detašovaných pracovištích jsou ţáci povinni se řídit školními řády hostitelských škol. ČÁST TŘETÍ Podmínky zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví ţáků a jejich ochrany před sociálně patologickými jevy a před projevy diskriminace, nepřátelství nebo násilí Ţáci jsou povinni na úseku zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví: a) dodrţovat školní řád, předpisy a pokyny školy k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiţ byli seznámeni, b) plnit pokyny zaměstnanců škol vydané v souladu s právními předpisy a školním řádem, c) ţákům není povoleno v prostorách školy kouřit, nosit do školy větší částky peněz, cenné věci a nevhodné předměty, které rozptylují pozornost a ohroţují bezpečnost ostatních, d) ţákům je zakázáno nošení, drţení, distribuce a uţívání alkoholu či jiných návykových látek v prostorách školy, e) ţákům je zakázáno nošení, drţení a pouţívání hořlavých látek, zábavné pyrotechniky a jakýchkoliv zbraní, f) v učebnách není ţákům povoleno otevírat okna, přistupovat k otevřeným oknům, vstupovat bez dozoru na terasu u učebny, manipulovat s topnými tělesy, osvětlením a

8 8 vybavením učebny, rovněţ nesmějí zapojovat jakékoliv elektrické spotřebiče, včetně nabíjení soukromých mobilních telefonů, g) předčasné uvolnění ţáka z výuky je moţné jen na písemnou ţádost rodičů s podpisem. K zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví ţáků platí dále tato opatření: 1) Škola je povinna při vzdělávání a s ním přímo souvisejících činnostech přihlíţet k základním fyziologickým potřebám ţáků a vytvářet podmínky pro jejich zdravý vývoj a pro předcházení vzniku sociálně patologických jevů. 2) Škola zajišťuje bezpečnost a ochranu zdraví ţáků při vzdělávání a s ním přímo souvisejících činnostech a poskytuje ţákům nezbytné informace k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví. 3) Škola je povinna vést evidenci úrazů ţáků, k nimţ došlo při činnostech uvedených v odstavci 2, a zaslat záznam o úrazu stanoveným orgánům a institucím. Úrazem ţáků se rozumí úraz, který se stal ţákům při vzdělávání nebo s ním přímo souvisejících činnostech a při poskytování školských sluţeb (např. při účasti na soutěţích a přehlídkách). Úrazem ţáků není úraz, který se stane na cestě do školy a zpět nebo na cestě na místo, jeţ bylo určeno jako shromaţdiště mimo prostory školy při akcích konaných mimo školu nebo cestou zpět. Zranění či úraz jsou ţáci nebo jejich zákonní zástupci povinni bez prodlení (tj. okamţitě) hlásit vedení školy. 4) Ředitel ZUŠ Charlotty Masarykové vydal závazný pokyn pro zaměstnance školy k postupu při úrazu a k evidenci úrazů ţáků. Podle něj vedoucí zaměstnanec školy, jemuţ byl úraz hlášen, mimo jiné zajistí, aby byly objektivně zjištěny a případně odstraněny příčiny úrazu. 5) Škola odpovídá za škodu při úrazech ţáků v rozsahu stanoveném zvláštním předpisem 391, odst. 2. zákona č. 262/ 2006 Sb., (Zákoník práce) a za škodu, která jim vznikla v důsledku úrazu. Způsob a rozsah náhrady projedná škola se zákonnými zástupci ţáka nebo se zletilým ţákem. 6) Informace získané při prošetřování jednotlivých úrazů ţáků, při sledování celkové školní úrazovosti a rozborů jejich příčin vyuţívají školy, organizace a orgány, v jejichţ působnosti je problematika bezpečnosti a ochrany zdraví ţáků, k prohloubení preventivní činnosti, a to v anonymizované podobě. 7) Bezpečnost a ochranu zdraví ţáků zajišťuje ředitel školy zejména prostřednictvím pedagogických pracovníků, případně dalších zletilých osob, které jsou způsobilé k právním úkonům a jsou v pracovně právním vztahu k právnické osobě, která vykonává činnost školy. 8) Škola zajistí, aby ţáci byli poučeni o moţném ohroţení zdraví a bezpečnosti při všech činnostech, jichţ se účastní, nebo které mohou nastat v situacích, které jsou v přímé souvislosti s nimi. Ţáky zároveň seznámí s konkrétními pokyny, právními a ostatními

9 9 předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví ţáků a se zásadami bezpečného chování, s moţnými riziky a odpovídajícími následnými opatřeními, se kterými se mohou ţáci setkat ve škole, jejím okolí a při činnostech mimo školu (např. nebezpečí od neznámých lidí, nebezpečí násilí a šikany, nálezy nebezpečných předmětů apod.). Ţáci jsou pravidelně proškolováni vţdy na začátku nového školního roku svým učitelem hlavního předmětu. Dokladem o provedeném poučení je přiloţený záznam poučení v třídní knize, s datovaným podpisem pedagoga a zákonného zástupce ţáka. Přílohou záznamu můţe být i osnova poučení. Zákonní zástupci ţáků podepisují v záznamu, ţe vzali na vědomí vydání Školního řádu ZUŠ Charlotty Masarykové. Pokud to stanoví předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví, nebo je-li to odůvodněno rizikem činnosti či pořádané akce, budou znalosti ţáků ověřeny. 9) Při akcích konaných mimo budovy školy, při nichţ bezpečnost a ochranu zdraví nezletilých ţáků zajišťují pracovníci školy, nesmí na jednu osobu, která zajišťuje bezpečnost a ochranu zdraví nezletilých ţáků, připadnout více neţ 25 ţáků. Výjimku z tohoto počtu můţe stanovit s ohledem na náročnost zajištění bezpečnosti a ochrany ţáků ředitel školy. Při akcích konaných mimo školu, kdy jsou ţáci ubytováni v objektech jiných osob, dodrţují ţáci předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví a předpisy o poţární ochraně platné v těchto objektech. Ţáci dodrţují stanovený reţim dne a pokyny vydané pro dobu nočního klidu. Za seznámení s těmito pokyny a za kontrolu jejich dodrţování odpovídá vedoucí akce nebo jím určený pedagogický pracovník. Vedoucí akce rozhodne o způsobu provádění dohledu v době nočního klidu. 10) Při akcích konaných mimo místo budovy školy, při nichţ bezpečnost a ochranu zdraví nezletilých ţáků zajišťují pracovníci školy, zajišťuje bezpečnost a ochranu zdraví ţáků daný pracovník na předem určeném místě 15 minut před dobou shromáţdění. Po skončení akce končí zajišťování bezpečnosti a ochrany zdraví ţáků opět na předem určeném místě a v předem určeném čase. Ţáci jsou informováni o akcích mimo školu vývěskami ve škole, případně zápisem do ţákovských kníţek, a to nejméně týden před zahájením akce. 11) Škola odpovídá za bezpečnost a ochranu zdraví ţáků při zahraničních výjezdech, které organizuje v rámci vzdělávání nebo s ním přímo souvisejících činnostech. O konkrétních opatřeních a poučení ţáků, případně jejich zákonných zástupců, se pořizuje před uskutečněním výjezdu záznam o poučení podepsaný jeho účastníky. Mezi účastníky výjezdu do zahraničí zařadí škola pouze ty ţáky, kteří mají uzavřené pojištění odpovědnosti za škodu platné na území příslušného státu a pojištění léčebných výloh v zahraničí nebo v případě výjezdu do členského státu Evropské unie mají Evropský průkaz zdravotního pojištění nebo potvrzení tento průkaz nahrazující. Dále musí mít škola písemné potvrzení povolení souhlasu výjezdu ţáka do zahraničí podepsané jeho zákonnými zástupci.

10 10 ČÁST ČTVRTÁ Bezpečnost ţáků při soutěţích a přehlídkách 1) Vysílající školy zajišťují bezpečnost a ochranu zdraví ţáků po dobu dopravy na soutěţe a ze soutěţí, pokud se se zákonným zástupcem ţáka nedohodnou jinak. 2) Po dobu vlastní soutěţe přebírá náleţitý dohled nad ţáky a zajišťuje jejich bezpečnost a ochranu zdraví organizátor soutěţe. Ten také vyhlašuje počátek a konec soutěţe nebo přehlídky a zajišťuje podmínky pro bezpečnou účast ţáků. (Viz Vyhláška MŠMT č.55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěţí a přehlídek v zájmovém vzdělávání.) ČÁST PÁTÁ Kontrolní činnost 1) Dodrţování podmínek pro bezpečnost a ochranu zdraví ţáků kontrolují průběţně vedoucí pracovníci školy v rámci své působnosti a plnění úkolů v oblasti prevence rizik. Škola vychází téţ z doporučení odpovědné osoby, se kterou má uzavřenou smlouvu, zabývající se ochranou zdraví, prevencí a vyhledávání rizik, jakoţ i poţární prevencí. 2) Pedagogičtí pracovníci kontrolují a vyţadují dodrţování předpisů k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví ţáků, jakoţ i dodrţování pokynů ţáky. 3) Vedoucí zaměstnanci školy zabezpečí, nejméně jednou ročně, prověrku a kontrolu vybavení školy prostředky pro poskytnutí první pomoci, a to jak z hlediska obsahu, tak i lhůt jejich pouţitelnosti. 4) Kontrolu dodrţování podmínek pro bezpečnost a ochranu zdraví ţáků při vzdělávání a s ním přímo souvisejících činnostech a při poskytování školských sluţeb provádí Česká školní inspekce, orgány ochrany veřejného zdraví, popřípadě orgány inspekce práce podle zvláštních předpisů. ČÁST ŠESTÁ Podmínky zacházení s majetkem školy ze strany ţáků a zákonných zástupců nezletilých ţáků 1) Ţáci řádně pečují o majetek školy, školou zapůjčené (pronajaté) hudební nástroje, notový materiál a jiné učební pomůcky a plně za ně odpovídají. Za zápůjčku nástrojů, na základě dohody o pronájmu, hradí škole finanční příspěvek na opravy nástrojů. 2) Škody způsobené ţáky na majetku školy včetně jeho ztráty, poškození osobních věcí spoluţáků apod. jsou ţáci nebo zákonní zástupci nezletilých ţáků povinni uhradit.

11 11 3) Pokud ţáci ukončí vzdělávání, odevzdají svému učiteli všechny zapůjčené školní pomůcky. ČÁST SEDMÁ Přijímání uchazečů ke vzdělání Přijímací řízení přijímání ţáků do Základní umělecké školy Charlotty Masarykové důsledně vychází z Vyhlášky č. 71/2005 o základním uměleckém vzdělávání, 2. O zařazení ţáků do tříd k jednotlivým učitelům rozhoduje ředitel školy. ČÁST OSMÁ Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání ţáků Hodnocení výsledků vzdělávání ţáků se řídí vyhláškou č. 71/2005 Sb., o základním uměleckém vzdělávání. 1) Hodnocení výsledků vzdělávání ţáka na vysvědčení můţe být vyjádřeno klasifikací, slovně nebo kombinací obou způsobů. O způsobu hodnocení rozhoduje ředitel školy. 2) Slovní hodnocení na vysvědčení je konkrétním slovním vyjádřením dosaţené vzdělávací úrovně ţáka ve vztahu k cílům vzdělávání stanoveným rámcovým vzdělávacím programem, k vlastním moţnostem, přístupu ţáka ke vzdělávání a jeho věku. 3) Ţák je v případě pouţití klasifikace v jednotlivých předmětech hodnocen na vysvědčení těmito stupni prospěchu: a) 1 výborný, b) 2 chvalitebný, c) 3 uspokojivý, d) 4 neuspokojivý. 4) Ţák je na konci prvního a druhého pololetí celkově hodnocen těmito stupni: a) prospěl (a) s vyznamenáním, b) prospěl (a), c) neprospěl (a). 5) Ţák prospěl s vyznamenáním, jestliţe je z hlavního předmětu hodnocen stupněm prospěchu 1 výborný, v ţádném povinném předmětu není hodnocen stupněm prospěchu horším neţ 2 chvalitebný a průměr stupňů prospěchu z povinných předmětů nemá vyšší neţ 1,5. Není-li stanoven hlavní předmět, prospěl ţák s vyznamenáním, jestliţe není hodnocen v ţádném povinném předmětu stupněm prospěchu horším neţ 2 - chvalitebný a průměr stupňů prospěchu z povinných předmětů nemá vyšší neţ 1,5. V případě pouţití slovního

12 12 hodnocení nebo kombinace slovního hodnocení a klasifikace postupuje škola podle pravidel pro hodnocení výsledků vzdělávání ţáků stanovených ve školním řádu ( 30 odst. 2 školského zákona). 6) Ţák prospěl, jestliţe nebyl ani v jednom povinném předmětu hodnocen stupněm prospěchu 4 neuspokojivý nebo odpovídajícím slovním hodnocením. 7) Ţák neprospěl, jestliţe byl z některého povinného předmětu hodnocen stupněm prospěchu 4 neuspokojivý nebo odpovídajícím slovním hodnocením. 8) Nelze-li ţáka hodnotit za první pololetí ze závaţných objektivních příčin, určí ředitel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za první pololetí bylo ukončeno nejpozději do ukončení hodnocení za druhé pololetí příslušného školního roku. Nelze-li ţáka hodnotit za druhé pololetí ze závaţných objektivních příčin, určí ředitel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za druhé pololetí bylo ukončeno do konce měsíce srpna po příslušném školním roku. 8) Ředitel školy můţe uznat částečné vzdělání ţáka, pokud je doloţeno prokazatelným způsobem a od doby jeho dosaţení neuplynulo více neţ 5 let. Uzná-li ředitel školy dosaţené vzdělání ţáka, uvolní ţáka z vyučování a hodnocení v rozsahu uznaného vzdělání. ČÁST DEVÁTÁ Úplata za vzdělávání Úplata za vzdělávání ţáků se řídí vyhláškou č. 71/2005 Sb. o základním uměleckém vzdělávání. 1) U ţáků přípravného studia, základního studia I. a II. stupně a studia s rozšířeným počtem vyučovacích hodin se stanoví výše úplaty v jednotlivých uměleckých oborech tak, aby průměrná výše stanovených úplat nepřekročila 110 % skutečných průměrných neinvestičních výdajů školy na ţáka v uplynulém kalendářním roce s výjimkou výdajů na platy a náhrady platů nebo mzdy a náhrady mezd, odměny za pracovní pohotovost, odměny za práci vykonávanou na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr a odstupné, na úhradu pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a na úhradu pojistného na všeobecné zdravotní pojištění, na příděly do fondu kulturních a sociálních potřeb a ostatní náklady vyplývající z pracovněprávních vztahů, na nezbytné zvýšení nákladů spojených s výukou ţáků zdravotně postiţených a rovněţ výdajů na další vzdělávání pedagogických pracovníků, na činnosti, které přímo souvisejí s rozvojem škol a kvalitou vzdělávání, poskytnutých ze státního rozpočtu ( 160 odst. 1 písm. c) školského zákona). 2) U studia pro dospělé stanoví ředitel školy výši úplaty za vzdělávání: a) u ţáků, kteří se zároveň vzdělávají v denní formě vzdělávání ve střední škole, v denní formě vzdělávání v konzervatoři nebo v denní formě vzdělávání ve vyšší odborné škole, podle odstavce 1, b) u ţáků, kteří nejsou uvedeni v písmeni a), nejvýše v plné výši průměru skutečných neinvestičních výdajů na ţáka v uplynulém kalendářním roce.

13 13 c) zvláštní sazbu úplaty u absolventů ZUŠ Charlotty Masarykové, kteří pokračují v denním studiu na VŠ a nejsou ekonomicky činní v řádném zaměstnaneckém poměru. 3) Ukončí-li ţák vzdělávání podle 7 odst. 2 písm. b) nebo c) v průběhu prvního nebo druhého pololetí školního roku, úplata za vzdělávání se nevrací. Ukončí-li ţák vzdělávání podle 7 odst. 2 písm. c) z důvodů hodných zvláštního zřetele, zejména zdravotních, lze poměrnou část úplaty za vzdělávání vrátit. 4) Ředitel školy stanoví výši úplaty na období školního roku. Úplatu lze uhradit ročně, pololetně, čtvrtletně nebo měsíčně (dle dohody s vedením školy). Úplata za stanovené období je splatná do 15. dne prvního měsíce příslušného období. Pokud se tedy jedná o platbu pololetní, je splatnost úplaty za vzdělání za I. pololetí daného školního roku do 15. září, splatnost úplaty za vzdělávání za II. pololetí daného školního roku do 15. února. Ředitel školy můţe dohodnout se zákonným zástupcem nezletilého ţáka nebo zletilým ţákem jiný termín úhrady. 5) Ţák je povinen po zaplacení úplaty na dané období předloţit svému učiteli doklad o zaplacení úplaty. Učitel je povinen u svých ţáků povinné platby k danému datu splatnosti kontrolovat a o případném neuhrazení úplaty neprodleně informovat vedení školy. Neuhrazením úplaty za vzdělání v daném termínu se na ţáka vztahuje ustanovení Školního řádu část desátá (Ukončení vzdělávání) odstavec 2), písmeno d). 6) Výši úplaty na školní rok dá ředitel školy na vědomí ţákům školy prokazatelným způsobem, o sníţení nebo prominutí úplaty, zejména v případě ţáků se sociálním znevýhodněním, rozhoduje ředitel školy. 7) V případě nepřítomnosti ţáka na vyučovací hodině, ať uţ z důvodu nemoci ţáka, jeho účasti na škole v přírodě, lyţařském výcviku apod. či z jakýchkoliv dalších příčin ze strany ţáka, nemá ţák nárok na náhradní vyučovací hodinu ani na vrácení poměrné části úplaty za vzdělávání. ČÁST DESÁTÁ Ukončení vzdělávání Ukončení vzdělávání ţáků se řídí vyhláškou č. 71/2005 Sb., o základním uměleckém vzdělávání. 1) Základní studium I. a II. stupně, studium s rozšířeným počtem vyučovacích hodin a studium pro dospělé se ukončují vykonáním závěrečné zkoušky. Závěrečná zkouška můţe mít formu absolventského vystoupení nebo vystavení výtvarných prací na výstavě. 2) Ţák přestává být ţákem školy:

14 14 a) jestliţe nevykonal závěrečnou zkoušku, nebo byl na konci druhého pololetí celkově hodnocen stupněm neprospěl a nebylo mu povoleno opakování ročníku, b) jestliţe byl vyloučen ze školy ( 31 odst. 2 aţ 4 školského zákona), c) v případě, ţe o to písemně poţádá zákonný zástupce nezletilého ţáka nebo zletilý ţák, d) v případě, ţe zákonný zástupce nezletilého ţáka nebo zletilý ţák neuhradil úplatu za vzdělávání ve stanoveném termínu a nedohodl s ředitelem školy jiný náhradní termín. 3) O ukončení vzdělávání podle odstavce 2 písm. a) nebo d) je zákonný zástupce ţáka nebo zletilý ţák vyrozuměn písemně do jednoho týdne od ukončení vzdělávání. ČÁST JEDENÁCTÁ Výchovná opatření 1) Výchovnými opatřeními jsou pochvaly nebo jiná ocenění a kázeňská opatření. Kázeňským opatřením je podmíněné vyloučení ţáka ze školy, vyloučení ţáka ze školy a další kázeňská opatření, která nemají právní důsledky pro ţáka. Pochvaly, jiná ocenění a další kázeňská opatření můţe udělit či uloţit ředitel školy nebo učitel hlavního předmětu. 2) Ředitel školy můţe v případě závaţného zaviněného porušení povinností stanovených školským zákonem, vyhláškou o základním uměleckém vzdělávání a dalšími právními normami s touto vyhláškou souvisejícími a tímto školním řádem rozhodnout o podmíněném vyloučení nebo o vyloučení ţáka ze školy. V rozhodnutí o podmíněném vyloučení stanoví ředitel školy zkušební lhůtu, a to nejdéle na dobu jednoho roku. Dopustíli se ţák v průběhu zkušební lhůty dalšího zaviněného porušení výše uvedených norem, můţe ředitel školy rozhodnout o jeho vyloučení. 3) Zvláště hrubé slovní a úmyslné fyzické útoky ţáka vůči pracovníkům školy se vţdy povaţují za závaţné zaviněné porušení povinností stanovených školským zákonem. 4) Ředitel školy rozhodne o podmíněném vyloučení nebo vyloučení ţáka do dvou měsíců ode dne, kdy se o provinění ţáka dozvěděl, nejpozději však do jednoho roku ode dne, kdy se ţák provinění dopustil, s výjimkou případu, kdy provinění je klasifikováno jako trestný čin podle zvláštního právního předpisu (zák. č. 140/1961 Sb.). Ţák přestává být ţákem školy dnem následujícím po dni nabytí právní moci rozhodnutí o vyloučení, nestanoví-li toto rozhodnutí den pozdější.

15 15 ČÁST DVANÁCTÁ Zvláštní ustanovení 1. Za prázdniny, státní svátky, ředitelská volna a předem oznámené školní akce se úplata za vzdělávání nevrací. 2. Splatnost finanční částky za školou zapůjčené hudební nástroje je 14 dnů od předání hudebního nástroje k pouţívání. 3. Škola si vyhrazuje, v souladu s autorským zákonem, právo k výrobě kopií, veřejnému provozování a dalšímu šíření CD, DVD, fotografií, videa a dalších médií, na kterých pořídila záznam ţákovských vystoupení. Tímto se ruší Školní řád ze dne 1. září Tento Školní řád nabývá účinnosti dnem 1. září V Praze dne 1. září 2010 MgA. Miloslav Klaus ředitel Základní umělecké školy Charlotty Masarykové

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Zdeňka Buriana, Kopřivnice, příspěvková organizace vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní umělecké školy Otrokovice. část I.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní umělecké školy Otrokovice. část I. ŠKOLNÍ ŘÁD Základní umělecké školy Otrokovice Školní řád Základní umělecké školy Otrokovice vydává ředitelka školy na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy B. M. Černohorského, Nymburk, Palackého třída 574 vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Otakara Ševčíka, Písek, Nádražní 1032, vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Školní řád. Základní umělecká škola Zruč nad Sázavou. Č.j. 109/2015 - S

Školní řád. Základní umělecká škola Zruč nad Sázavou. Č.j. 109/2015 - S Č.j. 109/2015 - S Základní umělecká škola Zruč nad Sázavou Na Pohoří 575, 285 22 Zruč nad Sázavou, IČO 75032945 Školní řád Školní řád Základní umělecké školy Zruč nad Sázavou vydává na základě zákona č.

Více

44. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ. Základní umělecká škola Bruntál, příspěvková organizace se sídlem. Č.j.: 1 /2013. Jiřina Krystýnková, ředitelkaškoly

44. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ. Základní umělecká škola Bruntál, příspěvková organizace se sídlem. Č.j.: 1 /2013. Jiřina Krystýnková, ředitelkaškoly se sídlem 44. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 1 /2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne Leden 2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2013 Jiřina Krystýnková, ředitelka školy Jiřina Krystýnková,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Letovice vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), 30, odst.1,

Více

Školní řád. Základní umělecká škola, Kaplice, Linecká 2 ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní umělecká škola,linecká 2, Kaplice Linecká 2, Kaplice 38241 IČO: 60084294

Školní řád. Základní umělecká škola, Kaplice, Linecká 2 ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní umělecká škola,linecká 2, Kaplice Linecká 2, Kaplice 38241 IČO: 60084294 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 1 /2014 Spisový/skartační znak A.1./A5 Vypracovala: Mgr. Anežka Opekarová, ředitelka školy Schválil: Mgr. Anežka Opekarová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 30.9.2014 Účinnost

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY ŠTERNBERK

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY ŠTERNBERK ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY ŠTERNBERK Školní řád Základní umělecké školy Šternberk, příspěvkové organizace, Olomoucká 3, 785 01 Šternberk, vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Karolinka, Kobylská 250, vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání /školský zákon/,

Více

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZAHRADNICKÁ A STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK Na Polabí 411, 276 01 Mělník Š K O L N Í Ř Á D STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY V MĚLNÍKU V Mělníku 1. září 2010 Část I. Účel školního řádu Účelem

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Josefa Václava Myslbeka a Mateřská škola Ostrov, Myslbekova 996, okres Karlovy Vary ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 23 - SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŢÁKŮ ŠKOLY Číslo

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: ZSCech40/128/13 MUDr. Ivana Faitová,

Více

Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337

Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 Motto: Rodiče a pedagogové jsou rovnocennými partnery,kteří se spolupodílejí na vzdělávání a výchově dětí a jsou spoluodpovědní za

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako

Více

Školní řád Gymnázia prof. Jana Patočky

Školní řád Gymnázia prof. Jana Patočky Školní řád Gymnázia prof. Jana Patočky Na základě 30 zákona č. 561/2004 o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školského zákona) vydává ředitel školy tento školní řád GPJP.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Nošovice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Č.j.ZŠ 59 /2015 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Igor Slováček, řed. školy Pedagogická rada projednala dne : 28.8.2015

Více

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz. Školní řád Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz Školní řád Čj : Hru-9/10/3 Spis. značka : 2 1 Skart. značka : A5 Na základě ustanovení 30

Více

Základní škola Hluk, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk. Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy

Základní škola Hluk, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk. Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk Š K O L N Í Ř Á D Vypracoval: Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 1. 9. 2015 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Směrnice

Více

I. Studium na škole. 1. Přijímání ke vzdělávání

I. Studium na škole. 1. Přijímání ke vzdělávání Příloha č. 1 Hodnocení výsledků výchovně-vzdělávacího procesu (příloha Školního řádu Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s. r. o., Znojemská 1027, Třebíč (déle jen střední škola

Více

Š k o l n í ř á d. Střední škola-centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179. I. Úvodní ustanovení

Š k o l n í ř á d. Střední škola-centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179. I. Úvodní ustanovení Střední škola-centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179 Š k o l n í ř á d I. Úvodní ustanovení V souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. a dalších platných předpisů v resortu

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Obsah: Školní řád základní školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Obsah: Školní řád základní školy Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov okres Hodonín, příspěvková organizace 696 72 IČO: 750 233 77 tel.: 518 338 142, e-mail: zslipov@mybox.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah: Školní řád základní školy

Více

Š K O L N Í Ř Á D oddíl I. pro Střední odbornou školu Emila Holuba, s.r.o., Dukelská třída 65, Brno 614 00 Platný od 1.9.2014 1. Povinnosti a práva

Š K O L N Í Ř Á D oddíl I. pro Střední odbornou školu Emila Holuba, s.r.o., Dukelská třída 65, Brno 614 00 Platný od 1.9.2014 1. Povinnosti a práva Š K O L N Í Ř Á D oddíl I. pro Střední odbornou školu Emila Holuba, s.r.o., Dukelská třída 65, Brno 614 00 Platný od 1.9.2014 1. Povinnosti a práva žáků a jejich zákonných zástupců 1.1. Základní povinností

Více

I.Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování ve škole a na akcích pořádaných školou, zásady a pravidla pro sebehodnocení žáků,

I.Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování ve škole a na akcích pořádaných školou, zásady a pravidla pro sebehodnocení žáků, Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vydávám jako statutární orgán školy tuto směrnici. Směrnice

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o. ŠKOLNÍ ŘÁD Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o. Školní řád vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) a prováděcích předpisů ke školskému zákonu zpracovaných na podmínky školy v platném znění.

Více

5. Při podezření na výskyt nebo uţití podezřelé látky se postupuje podle pokynů, jak jsou uvedeny v příloze školního řádu.

5. Při podezření na výskyt nebo uţití podezřelé látky se postupuje podle pokynů, jak jsou uvedeny v příloze školního řádu. VÝŇATEK ZE ŠKOLNÍHO ŘÁDU A. PRÁVA A POVINNOSTI ŢÁKŮ 1. Ţáci mají právo a) na vzdělávání podle školského zákona, b) být informováni o průběhu a výsledcích svého vzdělávání, c) zakládat v rámci školy samosprávné

Více

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín.

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín. Č.j. 2007/25 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Holetín 20 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2007 Skartační znak: A5 Počet stran: 9 Podpis ředitele školy: Školní řád

Více

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Základní škola Jablonné nad Orlicí Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Školní řád Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Skartační znak: A/5 Platnost:

Více

Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč

Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč Adresa: náměstí Osvoboditelů 1 Telefon: 571 641 321, Fax: 571 641 403 E-mail: oukelc@oukelc.cz Ředitelka: Mgr. Renata Ryšková Č.j.: OU 424/2009 1. Úvodní ustanovení

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Práva žáků. Povinnosti žáků a zákonných zástupců

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Práva žáků. Povinnosti žáků a zákonných zástupců ŠKOLNÍ ŘÁD Je vydán jako soubor pravidel, která upravují vzájemné vztahy mezi žáky, pedagogickými pracovníky a ostatními zaměstnanci školy. Účelem je vytvořit příznivé podmínky pro plné využívání vyučovací

Více

Školní řád Gymnázia Sokolov

Školní řád Gymnázia Sokolov Gymnázium Sokolov, Husitská 2053, 356 11 Sokolov Školní řád Gymnázia Sokolov I) Školní řád gymnázia vychází zejména z těchto obecně platných právních předpisů: a) zákon č. 561/2004 o předškolním, základním,

Více

Základní škola Ústí nad Labem, E. Krásnohorské 3084/8 příspěvková organizace E. Krásnohorské 3084/8, 400 11 Ústí nad Labem, IČ 44555491

Základní škola Ústí nad Labem, E. Krásnohorské 3084/8 příspěvková organizace E. Krásnohorské 3084/8, 400 11 Ústí nad Labem, IČ 44555491 Základní škola Ústí nad Labem, E. Krásnohorské 3084/8 příspěvková organizace E. Krásnohorské 3084/8, 400 11 Ústí nad Labem, IČ 44555491 SMĚRNICE č. 4/2012 ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah : čl. 1 Úvod čl. 2 Obecná ustanovení

Více

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ A STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA LITOMYŠL Komenského nám. 22, PSČ 570 12, tel./fax 461 615705, tel. 461 614550 e-mail: vospspgs@vospspgs.cz; web: www.vospspgs.cz Š K O L N Í

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro Vyšší odbornou školu Březnice počínaje dnem 1. listopadu 2011.

ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro Vyšší odbornou školu Březnice počínaje dnem 1. listopadu 2011. Vyšší odborná škola a Střední odborná škola, Březnice, Rožmitálská 340 sídlo: Rožmitálská 340, PSČ 262 72 Březnice 318 682 961; fax 318 682 964; e-mail: skola@sbrez.cz, www.sbrez.cz ŠKOLNÍ ŘÁD platný pro

Více

Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D

Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D Školní řád základní školy je zpracován na základě 30 zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád. 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád. 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 1.1. Žák má právo: a) na demokratický přístup pedagogických a ostatních

Více

Jitka Kafková, vedoucí školní druţiny PaedDr.Ludmila Procházková

Jitka Kafková, vedoucí školní druţiny PaedDr.Ludmila Procházková Základní škola Modřice,okres Brno-venkov, příspěvková organizace, Benešova 332, 664 42 Modřice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 22.4.2009

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Brno, Řehořova 3 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: ZS BR 431/2012 Vypracoval: Schválil: Mgr. Josef Binek, ředitel školy Mgr. Josef Binek, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

Integrovaná střední škola Nová Paka, Kumburská 846, 509 31 Nová Paka. Školní řád

Integrovaná střední škola Nová Paka, Kumburská 846, 509 31 Nová Paka. Školní řád Integrovaná střední škola Nová Paka, Kumburská 846, 509 31 Nová Paka Školní řád 1 Obsah: Školní řád Všeobecná ustanovení 1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků, vztahy žáků a

Více

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace se sídlem Školní 440, Krucemburk, 582 66 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10 Vypracoval: Schválil:

Více

Sportovní a podnikatelská střední škola, s.r.o. Sady 5. května 21, 301 12 Plzeň

Sportovní a podnikatelská střední škola, s.r.o. Sady 5. května 21, 301 12 Plzeň Školní řád Sportovní a podnikatelská A. Základní povinnosti žáků 1. Začátek vyučování je v 7.50 (7.00) hodin. Žák musí přijít do školy tak, aby byl nejpozději 5 minut před začátkem vyučování v učebně.

Více

S_12_SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MATEŘSKÉ ŠKOLY, ŠKOLNÍ DRUŽINY A VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH.

S_12_SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MATEŘSKÉ ŠKOLY, ŠKOLNÍ DRUŽINY A VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH. Základní škola a mateřská škola Staré Město, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace S_12_SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MATEŘSKÉ ŠKOLY, ŠKOLNÍ DRUŽINY A VE

Více

Školní řád Ekonomického lycea a Obchodní akademie SOVA, o. p. s. Neratovice

Školní řád Ekonomického lycea a Obchodní akademie SOVA, o. p. s. Neratovice Školní řád Ekonomického lycea a Obchodní akademie SOVA, o. p. s. Neratovice (dále jen školní řád) vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším a jiném vzdělávání (Školský

Více

Školní řád. I. Obecná ustanovení. Práva a povinnosti žáků. a) Práva žáků

Školní řád. I. Obecná ustanovení. Práva a povinnosti žáků. a) Práva žáků I. Obecná ustanovení Školní řád 1. Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění je vydán

Více

Základní škola a Mateřská škola Český Těšín Ostravská 1710 okres Karviná ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Rudolf Fiedler, ředitel 16.4. 2008 1.9.

Základní škola a Mateřská škola Český Těšín Ostravská 1710 okres Karviná ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Rudolf Fiedler, ředitel 16.4. 2008 1.9. Základní škola a Mateřská škola Český Těšín Ostravská 1710 okres Karviná ORGANIZAČNÍ ŘÁD část: ŠKOLNÍ ŘÁD (reţimová oblast) č.j. 127/2008 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: Školská

Více

Základní škola Stříbro, Gagarinova 1039, příspěvková organizace

Základní škola Stříbro, Gagarinova 1039, příspěvková organizace Základní škola Stříbro, Gagarinova 1039, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D Školní řád je vydán na základě článku 1 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Brno, Janouškova 2 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 647/12 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31.8.2012 Školská rada projednala dne: Směrnice nabývá platnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Vnitřní předpis č 1 MŠ

ŠKOLNÍ ŘÁD. Vnitřní předpis č 1 MŠ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŢĎÁREC, OKRES CRUDIM ŠKOLNÍ ŘÁD Vnitřní předpis č 1 MŠ 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005. Změny: 1.2.2011. Obsah:

Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005. Změny: 1.2.2011. Obsah: Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005 Spisový znak: Počet příloh: Změny: 1.2.2011 Obsah: A Školní řád 2 1 Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy

Více

Š K O L N Í Ř Á D P R O Ţ Á K Y S Š

Š K O L N Í Ř Á D P R O Ţ Á K Y S Š Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Příbram I, Jiráskovy sady 1 Š K O L N Í Ř Á D P R O Ţ Á K Y S Š Tento školní řád je vydán na základě 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace. Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace. Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12 Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12 ŠKOLNÍ ŘÁD Číslo směrnice: 4/2015 Vypracoval: Vedení školy Schválil:

Více

Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav

Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav Školní řád Základní školy a Mateřské školy Březí, okres Břeclav Vypracoval: Schválil: Mgr. Jiří Staša Pedagogická rada projednala dne 13. 10. 2015 Školská rada projednala dne: 15. 10. 2015 Směrnice nabývá

Více

Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb.

Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005

2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005 2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005 Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa: Telefon: 558 655 089, 739 303 135 E-mail: KubalovaRenata@centrum.cz RED_IZO: 600 134 202 IZO: 102068658

Více

Základní škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Školní řád Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost:

Základní škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Školní řád Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost: Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost: ZÁKLADNÍ ŠKOLA VRČEŇ, OKRES PLZEŇ JIH, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ŠKOLNÍ ŘÁD - 2 - Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne 1.9.2015 Školská rada schválila dne: 7.9.2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2015 ZŠMŠŽ 82/2015-Vi Mgr.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Damníkov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 31. ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ 1. Úvodní ustanovení Na základě ustanovení písmene a) odstavce 1 165 zákona č. 561/2004

Více

ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD

ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 2/2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 18. 11. 2015 Směrnice nabývá

Více

Školní řád gymnázia. pro osmiletý, šestiletý a čtyřletý obor

Školní řád gymnázia. pro osmiletý, šestiletý a čtyřletý obor Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Adresa: Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, IČ: 281 97 682 tel./fax: +420 251 550 846, e-mail: info@gmvv.cz Školní řád gymnázia pro osmiletý, šestiletý

Více

Základní škola a mateřská škola P t e n í

Základní škola a mateřská škola P t e n í Základní škola a mateřská škola P t e n í Ptení 157, 798 43 Ptení telefon: 582 376 713, e-mail: zspte@pvskoly.cz, www.zsmspteni.cz ŠKOLNÍ ŘÁD V souladu s 30 Školského zákona vydává ředitel Základní školy

Více

Školní řád. pro žáky Matičního gymnázia, Ostrava, příspěvková organizace, Dr. Šmerala 25.

Školní řád. pro žáky Matičního gymnázia, Ostrava, příspěvková organizace, Dr. Šmerala 25. Škola Matiční gymnázium, Ostrava, Dr. Šmerala 25 Školní řád Matičního gymnázia, Ostrava Č.j.: Účinnost od: 1. března 2015 Spisový znak: Skartační znak: A5 Změny: Školní řád pro žáky Matičního gymnázia,

Více

Školní řád pro mateřské školy

Školní řád pro mateřské školy Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 Školní řád pro mateřské školy I. Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek Školní řád Vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění, z vyhlášky č.48/2005 Sb., v platném znění, z vnitrorezortních

Více

Vnitřní řád školy. Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace

Vnitřní řád školy. Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace Vnitřní řád školy Zpracovala: Mgr. Jana Palová Projednáno pedagogickou radou dne: 22. 6. 2005 Účinnost od: 1. 9. 2005 Obecná ustanovení

Více

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál.

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál. Vypracoval: Jana Franková ředitel Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace Pedagogickou radou projednáno: Provozní poradou projednáno: Školní 2, Bruntál Organizační směrnice ředitele SVČ

Více

Základní škola Blansko, Erbenova 13 IČO: 49464191

Základní škola Blansko, Erbenova 13 IČO: 49464191 Základní škola Blansko, Erbenova 13 IČO: 49464191 ŠKOLNÍ ŘÁD Příloha č. 4 PODMÍNKY ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ Č.j.: ERB/42/13 A.4./A 5 Vypracovala: PhDr. Věra Skoupá, zást. ředitelky školy

Více

Základní škola Bohousová, okres Ústí nad Orlicí Bohousová 73, 561 86 Záchlumí ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Bohousová, okres Ústí nad Orlicí Bohousová 73, 561 86 Záchlumí ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola Bohousová, okres Ústí nad Orlicí Bohousová 73, 561 86 Záchlumí Tel.: 465 629 174, email: zsbohousova@obeczachlumi.cz, web.: zsbohousova.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Bc. Petr Skulbaševský

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

ŠKOLNÍ ŘÁD. 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah Čl. 1 Úvod Čl. 2 Práva a povinnosti žáků 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 2.2 Další práva žáků 2.3 Povinnosti žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 2.4 Povinnosti

Více

Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ročník LXII, sešit 2, únor 2006

Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ročník LXII, sešit 2, únor 2006 Výtah z Věstníku Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ročník LXII, sešit 2, únor 2006 O B S A H Část metodická níže je uveden pouze Metodický pokyn k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí,

Více

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Účelem školního řádu Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm,

Více

SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Školní řád. Ing. Antonín Hasík, ředitel SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře

SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Školní řád. Ing. Antonín Hasík, ředitel SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře Školní řád Vydal : Ing. Antonín Hasík, ředitel SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře Účinnost : Od 1.2.2012 23.1.2012 - schválila Školská rada 26.1.2012 projednala pedagogická rada

Více

VSA ŠKOLNÍ ŘÁD. Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o. Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320

VSA ŠKOLNÍ ŘÁD. Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o. Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320 VSA ŠKOLNÍ ŘÁD Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320 Platný od 01. 09. 2013 ŠKOLNÍ ŘÁD Veřejně správní akademie-vyšší odborné školy,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Verneřice Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Mgr. Jana Kindlerová, ředitelka školy Mgr. Jana Kindlerová,

Více

Základní škola, Praha 4, Ružinovská 2017 tel.: +420 241 726 096, + 420 241 710 781 e-mail: skola@ruzinovska.cz www.ruzinovska.cz

Základní škola, Praha 4, Ružinovská 2017 tel.: +420 241 726 096, + 420 241 710 781 e-mail: skola@ruzinovska.cz www.ruzinovska.cz Základní škola, Praha 4, Ružinovská 2017 tel.: +420 241 726 096, + 420 241 710 781 e-mail: skola@ruzinovska.cz www.ruzinovska.cz Fakultní škola Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy Školní řád Na základě

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem v Pravlově 100 664 64 Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 223 /2012 Vypracoval: Mgr. Jana Švehláková, ředitel školy Schválil: Mgr. Jana Švehláková, ředitel školy Pedagogická

Více

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 3/2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Mgr. Martina Malotová,

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2005 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky Citace: 48/2005 Sb. Částka: 11/2005

Více

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace Školní řád Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace O b s a h Článek Obsah článku Strana I. Preambule 2 II. Práva a povinnosti žáka základní školy. 3 III. Práva a povinnosti zákonných

Více

Školní řád. 2. základní škola Plzeň, Schwarzova 20, příspěvková organizace. Obecná ustanovení

Školní řád. 2. základní škola Plzeň, Schwarzova 20, příspěvková organizace. Obecná ustanovení 2. základní škola Plzeň, Schwarzova 20, příspěvková organizace Školní řád Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA

Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA Školní řád pro žáky byl vypracován v souladu s ustanoveními 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011)

Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011) Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011) Školní řád SPŠT Jablonec nad Nisou (dále jen školní řád) vychází ze zákona

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD Škola, kterou si její učitelé a žáci na základě své svobodné vůle zvolili, stanovuje tato

Více

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016 Sídlo: 272 01 Kladno, Lacinova 2408 IČ: 75033771 Tel: 312 681 320 E mail: mslacinova@tiscali.cz Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408 Č.j. 138/2011/23MŠ Spisový znak: Skartační znak Aktualizace : listopad

Více

2. Školní řád. Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A10. Mgr. Rostislav Koc, ředitel školy

2. Školní řád. Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A10. Mgr. Rostislav Koc, ředitel školy Název: Základní škola a Mateřská škola, Únanov, příspěvková organizace, okres Znojmo Sídlo: Únanov 56, 671 31 Únanov IČO: 709 92 274 2. Školní řád Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak:

Více

Školní řád. Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz

Školní řád. Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz Školní řád č.j. 197/2015 Školní řád je vydán v souladu s 30, odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004Sb.

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402. Školní řád Č. j.: SPŠ/1143/2015 Účinnost od: 01. 09. 2015

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402. Školní řád Č. j.: SPŠ/1143/2015 Účinnost od: 01. 09. 2015 Školní řád Č. j.: SPŠ/1143/2015 Účinnost od: 01. 09. 2015 Zpracoval: Ing. Jiří Uhlík Schválil: Ing. Jiří Uhlík, ředitel školy Spisový znak: 03.1 Skartační znak: A 10 Počet stran: 18 Přílohy: 0 Změny: viz

Více

Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště, Strážnice, Úprkova 1733 Uplatnění zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště, Strážnice, Úprkova 1733 Uplatnění zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště, Strážnice, Úprkova 1733 Uplatnění zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Strážnice 1. 9. 2008 Ing. Petra Fialová ředitelka 1 Seznam

Více

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon.

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon. Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a

Více

2. ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: Základní škola a Mateřská škola a Mateřská škola Křenovice, okres Vyškov se sídlem v Křenovicích. Mgr. Ivan Mazáč, ředitel školy

2. ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: Základní škola a Mateřská škola a Mateřská škola Křenovice, okres Vyškov se sídlem v Křenovicích. Mgr. Ivan Mazáč, ředitel školy Č.j.: Základní škola a Mateřská škola a Mateřská škola Křenovice, okres Vyškov se sídlem v Křenovicích 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Schválil: Mgr. Ivan Mazáč, ředitel školy Mgr. Ivan Mazáč, ředitel školy

Více

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2.

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č. j.: MZŠ-L 53/2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 18. 11. 2015 Školská rada schválila

Více

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek El. Krásnohorské 2254 ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek El. Krásnohorské 2254 ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracovala: Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek El. Krásnohorské 2254 ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 31.8.2015 Školská rada projednala dne: 6.10.2015 Školní řád nabývá platnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD. FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ŠKOLNÍ ŘÁD FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. (dále jen FARMEKO VOŠZ a SOŠ) Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA denní forma vzdělávání Obsah: Školní řád...

Více

Školní řád základní školy

Školní řád základní školy Školní řád základní školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, TRUTNOV, KOMENSKÉHO 399 Školní řád základní školy Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: 102 Skartační znak: A5 Změny: Tento školní řád je vydán na základě 30 zákona

Více

Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení

Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy České republiky Č.j.: 14 269/2001-26 Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydává podle 58 písm.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností dětí a jejich zákonných zástupců ve školském zařízení a

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 2/2006 Sb., kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem vnitra provádějí některá ustanovení školského zákona, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 323/2008

Více

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 248/2015 Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: 28. 8. 2015 Školská rada schválila dne: 31.

Více

Školní řád Č.j.: 423/2015 Účinnost od: 10.11.2015

Školní řád Č.j.: 423/2015 Účinnost od: 10.11.2015 Fakultní základní škola, Praha 9 Horní Počernice, Chodovická 2250 Školní řád Č.j.: 423/2015 Účinnost od: 10.11.2015 Spisový znak: Změny: Skartační znak: S10 1. Vydání, obsah a závaznost školního řádu (

Více