Zpracoval Mgr. Jan Korytář zastupitel města (SZ)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpracoval Mgr. Jan Korytář zastupitel města (SZ)"

Transkript

1 Výhrady k návrhu budoucí kupní smlouvy s ujednáním o nájmu nemovitostí mezi městem Liberec a společností Iberus s. r. o. na prodej pozemků v lokalitě Park Perštýn, předložené ke schválení na jednání zastupitelstva dne 28. ledna 2010 Zpracoval Mgr. Jan Korytář zastupitel města (SZ)

2 Vyjasnění skutečného záměru: 2. září 2009, podklad pro ZM: Požadované pozemky jsou jako veřejná zeleň vyřazeny z privatizačního procesu. Projekt veřejně přístupného parku, včetně zhodnocení území je však natolik zajímavý, že odbor majetku města doporučuje dotčené pozemky z uvedeného seznamu vyřadit a záměr prodeje výše uvedené firmě schválit. 28. ledna 2010 Z původního veřejného prostranství, které mělo sloužit také škole jak původně tvrdil zastupitelům pan Zeronik v září 2009, se stal veřejně přístupný školní areál. Nemluvíme tedy už o veřejném parku či prostranství, ale o školním areálu u soukromé školy.

3 Stanovení ceny a platebních podmínek ČI. III Kupní cena a platební podmínky Kupní cena byla oběma stranami dohodnuta na částku 12, ,- Kč Kupující uhradí na účet prodávajícího kupní cenu ve výši 12, ,- Kč v deseti ročních splátkách Pozemky p.č. 1402/1 o vým m2, pozemek p.č. 1403/1 o vým. 204 m2 a pozemek p.č. 1404/2 o vým. 388 m2 v ceně Kč jsou pozemky související se soukromým majetkem firmy Iberus a Iberus stejně jako další zájemce nabídl o své vůli výše uvedenou cenu, splatnou do 45 dnů od schválení transakce ZM. Proč bude částka nestandardně a oproti výsledku VŘ splácena po dobu 10 let?

4 Finanční náklady splátek ceny během 10 let Při uvažované úrokové míře 5% činí rozdíl mezi zaplacením ceny najednou a splátkami v neprospěch města cca 3,8 mil Kč. Ve smlouvě stále chybí i tak základní věc, jako je inflační doložka, vzhledem k tomu, že se nacházíme v situaci finanční krize, je to více než rizikové chování.

5 Majitelé pozemků v lokalitě, kteří mají přístup přes městské pozemky, opět bez právní jistoty ČI. 5.2 sosb Kupující se zavazuje umožnit bezúplatně přístup a příjezd: po části pozemku p.č. 1382, po pozemku p.č. 1379/1 a po části pozemku p.č. 1391/1 vlastní kům garáží na pozemcích p.č. 1391/2, 1391/3, 1391/4, po části pozemku p.č. 1382, po pozemku p.č. 1379/1 vlastníkům budovy na pozemku p.č. 1389/1 a vlastníkům pozemků p.č. 1389/2, 1388, 1386/5, po části pozemku p.č vlastníkům pozemku p.č. 1381/14, vše v k.ú. Liberec.III Proč není řešeno formou zřízení věcného břemene vjezdu a chůze? Co se stane, když kupující tuto část smlouvy nedodrží? Nic

6 Využívání komunikací veřejností V původní smlouvě Čl 4.8. Kupující se zavazuje k tomu, že z užívání komunikací na pozemích p.č. 1379/1 a 1382 nebude vyloučena veřejnost a budou využívány v souladu s jejich původním určením. Kupující se zároveň zavazuje zajistit zimní údržbu uvedených komunikací. Ze smlouvy zcela vypadlo

7 Zachování veřejné přístupnosti Jiří Zeronik v září 2009: Nemám problém s jakýmkoli požadavkem města o přístupu veřejnosti viz přepis jednání ZM dne V nové verzi smlouvy, kde je tento rozsah již specifikován, se jedná pouze o 6 hodin denně po 6 měsíců v roce pouze od dubna do listopadu. To umožní např. park v červenci a srpnu nechat zcela uzavřený či o víkendu, kdy škola není, bude otevřen třeba 8 11 a nebo jen 12-18? Nikde není uvedeno, že město může provozní řád parku v budoucnu samo o své vůli změnit.

8 Původní virtuální pokuta Čl. 4.9 Pro případ, že přiložený projekt nebude realizován do , případně nebude daný prostor průběžně udržován ve smyslu přiloženého projektu nejméně do , sjednává se ve prospěch prodávajícího smluvní pokuta ve výši 20, ,- Kč. Kritizováno, že je nevymahatelné, protože nebyl přiložen projekt. Smluvní pokuta zmizela

9 Odstoupení od smlouvy Čl. 5 kupní smlouva Pokud kupující poruší svou povinnost užívat pozemky pouze v souladu s jejich určením definovaným platným územním plánem Statutárního města Liberec nebo povinnost zachovat veřejnou přístupnost dle čl. IV. této smlouvy, má prodávající právo od této smlouvy odstoupit. Ve smlouvě není nikde řešeno, co se stane s případně vybudovanými hřišti a sportovišti na této ploše. Nemělo by být ve smlouvě zřejmé, že budou bezúplatně převedeny na město, i vzhledem k tomu, že mohou být vybudována z veřejných dotací?

10 Předkupní právo V případě, že nový majitel nabídne v rámci předkupního práva pozemky městu, město je může koupit ve výši zaplacené části kupní ceny odpovídající jejich stavu ke dni uzavření smlouvy, ovšem tato cena nezahrnuje případné změny Koupit budeme moci tedy za cenu za kterou jsme prodávali a ještě zaplatíme za vybudované prvky, zatímco nyní bychom si je mohli sami pořídit z IPRM. Jaká bude pozice města, pokud bude na společnost Iberus s.r.o. vyhlášen konkurs?

11 Komu prodáváme městský park? Iberus s.r.o, Liberec, 100% Iberus EURO, SE, Praha,100% Praha - Europea Capital, SE, Praha, 12 akcií v hodnotě 3,375 mil. Kč. Majitelé?

12 Jediný akcionář firmy Iberus Euro je firma Europea Capital,SE (12 ks anonymních akcií po cca 280 tis. Kč.), má jednočlenné představenstvo - Tomáš Uhrík z Ostravy - figuroval a figuruje ve 212-ti firmách a jednočlennou dozorčí radu, pražského Jana Koťátka, figuroval a figuruje v 95-ti firmách... Ve firmě Iberus fungovala jako společník (obchodní podíl 100%) JUDr. Kamila Steinbachová, která vystupuje jako společník firmy Euridika Bohemiae (zde má nyní 10%, ale měla rovněž 100%)

13 Investor, který hodlá park koupit je vlastníkem školy bezprostředně sousedící s tímto parkem a domnívám se tedy, že je v jeho výsostném zájmu park zvelebit udržovat a zásadně ho dovybavit mobiliářem a herními prvky a sportovním nářadím tak, jak deklaruje ve svém záměru. Ing. Ondřej Červinka náměstek primátora pro vzdělávání, sport,kulturu a cestovní ruch

14 ZŠ Gollova Ředitelka školy, Mgr. Jaroslava Hajduková Disponuje Vaše škola nějakými hřišti pro tělocvik a tělocvičnou? Využíváte, ať už jako třídy či jako družina pozemky navržené do privatizace? Naše škola nemá vlastní hřiště ani tělocvičnu. Tělocvičnu si pronajímáme od ZŠ Doctrina týdně cca na 10 hodin za 160 Kč/hod. (ZŠ Na Perštýně nám předtím účtovala 110 Kč za hodinu). Dále využíváme k hodinám tělesné výchovy okolí školy, tj. hřiště vedle červeného kostela Na Perštýně, méně často hřiště v Plátenické ulici (je už o něco dál),. Na hřiště u červeného kostela si chodí odpoledne hrát i děti se školní družinou. Domníváte se Vy osobně, že privatizace těchto pozemků je dobrým záměrem? Hřiště u kostela je byť v současné době neudržované jeden z mála volných a bezpečných prostorů, kde se děti mohou opravdu volně rozběhnout. Liberec si říká město sportu a nabízí svým občanům dětem i dospělým lecjaké možnosti sportovního vyžití. Ve své profesi se však denně setkávám s dětmi, které pro svůj handicap či slabší rodinné zázemí nejsou schopny vyhovět nárokům sportovních oddílů. Přestože jsou málokde vítány, potřebují samozřejmě také odpovídající sportovní vyžití. Je jasné, že areál pod městskou správou by byl snáze využitelný pro běžné občany. Byl by to velmi dobrý vklad města do mladé generace.

15 Dětský diagnostický ústav Liberec Mgr. Vladimír Brebta, hlavní vychovatel: Využívají Vaši vychovatelé tuto plochu při práci s dětmi s DDÚ? Ano, využívají. Pokud ano, využívají ji spíše výjimečně nebo často a obvykle? Vzhledem k velkému počtu dětí v našem zařízení, je mnohdy zahrada DDÚ plně využita, pak je tato plocha využívána. Nedá se tedy jednoznačně určit, že pravidelně (např. 2x týdně), nicméně poměrně často. Je z hlediska Vaší práce a vašich klientů vhodnější, aby pozemky zůstaly městu a byly nadále veřejně přístupné bez omezení, nebo by vám i vyhovovalo, kdyby byly přístupné po dobu 6 měsíců 6 hodin denně v určený čas? Naprosto jednoznačná odpověď. Pokud budou pozemky města a budou přístupny bez omezení, je to pro naše využití to nejlepší. Je plocha pro Vaše potřeby využitelná i ve stavu v jakém je v současné době? Naprosto. Vzhledem k tomu, že disponujeme dobře vybavenou zahradou. Je to alespoň kousek "přírody" v samotném centru města po té, co bylo "zlikvidováno zastavěním" okolí "Rušičky", kam jsme též často chodili.

16 Celkové shrnutí navržené smlouvy: Nezajišťuje městu jistotu zachování veřejné přístupnosti pozemků v dostatečném rozsahu V případě zpětného odkupu hrozba výdaje dalších mil. Kč za vybudovaná zařízení Nejsou dostatečně ošetřena práva vlastníků dalších nemovitostní v tomto prostoru Smluvní pokuta 20 mil. Kč zmizela Zcela byl opomenut fakt, že v lokalitě leží městská škola Gollova, která nemá adekvátní zázemí pro své fungování Existuje velmi reálná možnost vybudování areálu z prostředků IPRM a dříve, než do 2013

17 Návrh řešení Ukončit privatizaci tohoto pozemku formou jeho zařazení na seznam pozemků vyjmutých z privatizace. Hřiště vybudovat dříve než do roku 2013 z IPRM 3 Zajistit městské ZŠ Gollova kvalitní areál s hřišti a ten pronajímat i ZŠ Doctrina a naopak si zajistit pronájem tělocvičny Zachovat pro město možnost upravovat rozsah veřejné přístupnosti bez omezení Vyloučit riziko ztráty pozemků v případě konkursu na Iberus s. r. o.

18 Návrh usnesení: Č. 1 Zastupitelstvo města ruší záměr prodeje pozemků v lokalitě Perštýn ( veřejně přístupný školní areál ) a vzhledem k dlouhodobému významu těchto ploch pro zachování veřejně přístupné zeleně a riziku zániku tohoto významu v budoucnosti doporučuje Radě města řešit jejich obnovu a rozvoj jiným způsobem. Č. 2 Zastupitelstvo města po projednání schvaluje vyjmutí pozemků pozemku par. č. : 1374/2, ostatní plocha, o výměře 266 m2 1376, trvalý travní porost, o výměře 970 m2 1379/1, ostatní plocha, o výměře 449 m2 1382, ostatní plocha, o výměře 944 m2 1383, trvalý travní porost, o výměře 715 m2 1387/5, ostatní plocha, o výměře 665 m2 1390, trvalý travní porost, o výměře 422 m2 1391/1, zahrada, o výměře /1, zastavěná plocha a nádvoří, o výměře 168 m2 1394, ostatní plocha, o výměře 1693 m2 1395, ostatní plocha, o výměře 1613 m2 1396, ostatní plocha, o výměře 271 m2 1398/5 ostatní plocha, o výměře 344 m2 1398/1 ostatní plocha, o výměře 1613 m2 1399/1, ostatní plocha, o výměře 2265 m2 1399/8 ostatní plocha, o výměře 628 m2, vše k.ú Liberec z procesu privatizace pozemků ve vlastnictví SML a ukládá Jiřímu Kittnerovi, primátorovi města, zajistit jejich zařazení do seznamu nemovitostí vyřazených z privatizačního procesu.

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 07.09.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Konečné schválení smluv NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 22.08.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 4. 2013. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 4. 2013. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 4. 2013 Bod programu: 6 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč, vedoucí odboru

Více

Směna p.p.č. 2689/8 za p.p.č. 2689/9 při ul. Nad Školou

Směna p.p.č. 2689/8 za p.p.č. 2689/9 při ul. Nad Školou Starosta 2. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 19. 02. 2014 Bod pořadu jednání: 09. SMĚNA POZEMKŮ PŘI UL. NAD ŠKOLOU Věc: Směna p.p.č. 2689/8 za p.p.č. 2689/9 při

Více

Celková cena : 1,291.600,- Kč

Celková cena : 1,291.600,- Kč Starosta 5. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 19. 5. 2010 Bod pořadu jednání: 11. PRODEJ POZEMKŮ IZ TANVALDSKÁ/ŠIKMÁ Věc: Prodej pozemků IZ - Tanvaldská/Šikmá Důvod

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 21. 2. 2013. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 21. 2. 2013. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 21. 2. 2013 Bod programu: 4 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč, vedoucí odboru

Více

Starosta. Návrh usnesení. 2. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 19. 02. 2014. Bod pořadu jednání:

Starosta. Návrh usnesení. 2. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 19. 02. 2014. Bod pořadu jednání: Starosta 2. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 19. 02. 2014 Bod pořadu jednání: 11. DOPLŇUJÍCÍ PODMÍNKY PRODEJE POZMEKŮ PŘI UL. VÝCHODNÍ Věc: Doplňující podmínky

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 10. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 5. 2014 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace - Záměr prodeje nebytové jednotky - garáže Zpracoval: odbor, oddělení:

Více

Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě

Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě Tuto smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě (dále jen Smlouva o budoucí smlouvě ) uzavřely dne podle ust. 1785 a

Více

Zápis z 28. zasedání Rady obce Velký Osek konaného dne 29. 11. 2015 Přítomní členové rady: Mgr. Pavel Drahovzal, Jan Fagoš, Ilona Tučímová, Mgr.

Zápis z 28. zasedání Rady obce Velký Osek konaného dne 29. 11. 2015 Přítomní členové rady: Mgr. Pavel Drahovzal, Jan Fagoš, Ilona Tučímová, Mgr. Zápis z 28. zasedání Rady obce Velký Osek konaného dne 29. 11. 2015 Přítomní členové rady: Mgr. Pavel Drahovzal, Jan Fagoš, Ilona Tučímová, Mgr. Michal Dupák, RNDr. Jakub Munzar Nepřítomní členové rady:

Více

13. ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY

13. ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY Starosta 5. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 16. 09. 2015 Bod pořadu jednání: 13. ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY Věc: Odstoupení od kupní smlouvy uzavřené s p. Borisem

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 10. 2015 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace - prodej pozemků Zpracoval: odbor, oddělení: Odbor majetkové správy

Více

Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát

Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát Starosta města Kunštát MVDr. Zdeněk Wetter zahájil 21. zasedání Zastupitelstva

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 23. 5. 2013. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 23. 5. 2013. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 23. 5. 2013 Bod programu: 8 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč, vedoucí odboru

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Rada města schválila na své 29. schůzi 25.04.2012 následující usnesení Usnesení rady města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých

Více

L I B E R E C. Ing. Jiří Horák, ved. odboru strateg. rozvoje a dotací. Návrh usnesení

L I B E R E C. Ing. Jiří Horák, ved. odboru strateg. rozvoje a dotací. Návrh usnesení S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 11. zasedání zastupitelstva města dne: 17. 12. 2015 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace bezúplatné nabytí pozemků od SPÚ Státní pozemkový úřad kladně vyhodnotil

Více

SMLOUVA O ZASTAVENÍ OBCHODNÍHO PODÍLU č. ZO2/768/13/LCD

SMLOUVA O ZASTAVENÍ OBCHODNÍHO PODÍLU č. ZO2/768/13/LCD SMLOUVA O ZASTAVENÍ OBCHODNÍHO PODÍLU č. ZO2/768/13/LCD 1. obchodní firma: Česká spořitelna, a.s. sídlo: Praha 4, Olbrachtova 1929/62, PSČ: 140 00 IČ: 45244782 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 2. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 2. 2008 Bod pořadu jednání: Věc: Protokol z kontroly kupní smlouvy č.j. 2603/98/1734 ze dne 8. 7. 1999 Zpracoval: Mgr.

Více

MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015

MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 25.06.2015 MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

U S N E S E N Í. 2. Nakládání s majetkem města prodej bytu (tisk R/926 a R/926A)

U S N E S E N Í. 2. Nakládání s majetkem města prodej bytu (tisk R/926 a R/926A) U S N E S E N Í z 85. schůze Rady města Kojetína, konané dne 25. března 2014, v 15:00 hodin, v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo náměstí 8, Kojetín 2. Nakládání s majetkem města

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 9. 2011 Bod pořadu jednání: Žádost o prominutí úroků z prodlení Zpracoval: odbor, oddělení: Ing. Tomáš Pozner, vedoucí

Více

Zastupitelstvo města se rozhodlo, na základě všech skutečností uvedených v odůvodnění, námitce č. 35 vyhovět. 35-4

Zastupitelstvo města se rozhodlo, na základě všech skutečností uvedených v odůvodnění, námitce č. 35 vyhovět. 35-4 NÁMITKA č. 35 35-1 Námitka č. 35 35-2 35-3 Námitce č. 35 podané paní Marii Krejčí, bytem Za humny 712/8, 725 25 Ostrava Polanka, ze dne 5.8.2013, kterou se požaduje mimo zastavěné území rozšířit zastavitelné

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo

BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo BYTOVÉ DRUŽSTVO BULHARSKÁ 12 Bulharská 12/585, 101 00 Praha 10 STANOVY Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo 1 Část I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Základní ustanovení 1. Bytové družstvo Bulharská 12, družstvo

Více

KONANÉ DNE 09. 02. 2015

KONANÉ DNE 09. 02. 2015 Z Á P I S Z 3. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N, KONANÉ DNE 09. 02. Přítomni: Lukáš Pohanka starosta Ing. Jiří Mejsnar místostarosta Mgr. Vladimíra Hoření člen rady Ing. Vladislav

Více

Město Světlá nad Sázavou

Město Světlá nad Sázavou Město Světlá nad Sázavou náměstí Trčků z Lípy 18, 582 91 Světlá nad Sázavou U S N E S E N Í z veřejného zasedání Zastupitelstva města Světlá nad Sázavou, které se konalo dne 9. 12. 2015 od 16:00 hodin

Více

KUPNÍ SMLOUVA. Dnešního dne byla uzavřena mezi

KUPNÍ SMLOUVA. Dnešního dne byla uzavřena mezi Dnešního dne byla uzavřena mezi M Ě S T E M SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU, IČO 268321, DIČ CZ 00268321 se sídlem nám. Trčků z Lípy 18, 582 91 Světlá nad Sázavou zastoupeným starostou Mgr. Janem Tourkem jako prodávajícím

Více

Město Lipník nad Bečvou. schválilo na svém 2. zasedání 14.12.2010 následující. usnesení

Město Lipník nad Bečvou. schválilo na svém 2. zasedání 14.12.2010 následující. usnesení Město Lipník nad Bečvou Zastupitelstvo města schválilo na svém 2. zasedání 14.12.2010 následující usnesení Usnesení zastupitelstva města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Starosta. Návrh usnesení. 2. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: Bod pořadu jednání:

Starosta. Návrh usnesení. 2. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: Bod pořadu jednání: Starosta 2. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 16. 02. 2011 Bod pořadu jednání: 11. PRODEJ P.P.Č. 2599/3 PŘI UL. KŘIVÁ Věc: Prodej p.p.č. 2599/3 při ul. Křivá Důvod

Více

Obec Velatice. Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velatice. den zasedání: 8. září 2014 č. 3/2014

Obec Velatice. Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velatice. den zasedání: 8. září 2014 č. 3/2014 Obec Velatice Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velatice den zasedání: 8. září 2014 č. 3/2014 Zápis 1. Zahájení Starosta obce přivítal zastupitele a přítomné občany a zahájil zasedání Zastupitelstva

Více

Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 14 Konané dne: 19.05.2016

Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 14 Konané dne: 19.05.2016 Určeno pro: Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 14 Konané dne: 19.05.2016 Materiál číslo: 14/7/2 Název materiálu a návrh usnesení: 14/7/2 Výkup pozemku parc. č. 2975/5, k. ú. Příbor Státní pozemkový

Více

KUPNÍ SMLOUVA ( 2079 a 2128 občanského zákoníku)

KUPNÍ SMLOUVA ( 2079 a 2128 občanského zákoníku) KUPNÍ SMLOUVA ( 2079 a 2128 občanského zákoníku) Magda Salíková nar. 12.03.1971, r.č. 715312/4176 bytem Napajedla, Jiráskova 1603, PSČ: 76361 číslo účtu UniCredit Bank 2112184421/2700 jako prodávající

Více

Illl IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII lil 11IIII

Illl IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII lil 11IIII Rada města Brna Illl IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII lil 11IIII MMB2015000000396 É9 ZMilOJSY Z7/06. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 19. 5. 2015 Název: Návrh dispozice s částmi pozemku p. č. 1522/4

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Odbor správy majetku. Bezúplatný převod pozemku parc. č. 2781/18 v k. ú.

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Odbor správy majetku. Bezúplatný převod pozemku parc. č. 2781/18 v k. ú. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 4 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Jiří Kudláček Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Martina

Více

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Program: pro 13, proti 0, zdržel se 0 1. kontrola usnesení 2. zpráva o činnosti rady 3. plnění příjmů a výdajů

Více

Oznámení o zahájení výběrového řízení na prodej majetku zahrnutého v majetkové podstatě

Oznámení o zahájení výběrového řízení na prodej majetku zahrnutého v majetkové podstatě Krajský soud v Praze náměstí Kinských 234/5 150 75 Praha 5 Datovou schránkou K sp.zn.: KSPH 68 INS 31769 / 2014 Dlužník: Správce: Martin Havelka (dále jen dlužník ) JUDr. Ing. Petr Ševčík Oznámení o zahájení

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BOZKOV

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BOZKOV OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BOZKOV Zastupitelstvo obce Bozkov příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění

Více

13. PRODEJ POZEMKU P.P.Č. 1851/55 PŘI UL. U CIHELNY

13. PRODEJ POZEMKU P.P.Č. 1851/55 PŘI UL. U CIHELNY Starosta 5. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 19. 5. 2010 Bod pořadu jednání: 13. PRODEJ POZEMKU P.P.Č. 1851/55 PŘI UL. U CIHELNY Věc: Prodej pozemku p.p.č. 1851/55

Více

Usnesení. bere na vědomí kontrolu plnění usnesení Rady města Němčice nad Hanou viz. písemný materiál

Usnesení. bere na vědomí kontrolu plnění usnesení Rady města Němčice nad Hanou viz. písemný materiál Usnesení z 18. zasedání Rady města Němčice nad Hanou, ve volebním období 2014-2018, které se uskutečnilo v pondělí 15.6.2015 ve 13:00 hodin v kanceláři starostky města Němčice nad Hanou 1. Zahájení, schválení

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 6. 2013 Bod pořadu jednání: Aktualizace indikativního seznamu IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Zpracoval:

Více

Zastupitelstvo města Břeclavi 5. zasedání konané dne 8. 6. 2015 Materiál k bodu č. 6.11 programu:

Zastupitelstvo města Břeclavi 5. zasedání konané dne 8. 6. 2015 Materiál k bodu č. 6.11 programu: Zastupitelstvo města Břeclavi 5. zasedání konané dne 8. 6. 2015 Materiál k bodu č. 6.11 programu: Záměr prodeje částí pozemků v areálu bývalého zemědělského družstva ve Staré Břeclavi (důvodová zpráva

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 2. 2014. Mgr. Pavla Tvrdoňová. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 2. 2014. Mgr. Pavla Tvrdoňová. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 2. 2014 Bod programu: 8 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Mgr. Pavla Tvrdoňová Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 24. 9. 2015 Bod pořadu jednání: Výkup nemovitostí - areál fotbalového stadionu - od TJ Sokol Doubí o.s. Majetkoprávní operace

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 11. zasedání zastupitelstva města dne: 13. 12. 2012 Bod pořadu jednání: Prominutí pohledávky a její účetní odpis Zpracoval: odbor, oddělení: Marcela Šulcová,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 14.02.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výkupy majetku do vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle

Více

KUPNÍ SMLOUVA A SMLOUVA O ÚSCHOVĚ KUPNÍ CENY

KUPNÍ SMLOUVA A SMLOUVA O ÚSCHOVĚ KUPNÍ CENY KUPNÍ SMLOUVA A SMLOUVA O ÚSCHOVĚ KUPNÍ CENY mezi těmito účastníky město Hrádek nad Nisou - a - [*vybraný navrhovatel*] - a - SPOLAK advokátní kancelář s.r.o. [1] Tato KUPNÍ SMLOUVA A SMLOUVA O ÚSCHOVĚ

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 17. 3. 2016. Odbor správy majetku. Záměr na prodej pozemků v k.ú. Slavíč

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 17. 3. 2016. Odbor správy majetku. Záměr na prodej pozemků v k.ú. Slavíč MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 17. 3. 2016 Bod programu: 12 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Martina Križanová

Více

U S N E S E N Í z 19. schůze Rady města Oder konané dne 17. 10. 2011

U S N E S E N Í z 19. schůze Rady města Oder konané dne 17. 10. 2011 U S N E S E N Í z 19. schůze Rady města Oder konané dne 17. 10. 2011 VARIANTA URČENÁ KE ZVEŘEJNĚNÍ Text usnesení byl upraven v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých

Více

Návrh na uzavření kupní smlouvy na pozemek k. ú. Lysá nad Labem od paní

Návrh na uzavření kupní smlouvy na pozemek k. ú. Lysá nad Labem od paní Kancelář městského úřadu Zastupitelstvo města Lysá nad Labem dne 17. 2. 2016 Návrh na uzavření kupní smlouvy na pozemek k. ú. Lysá nad Labem od paní Zpráva se předkládá z důvodu : vypořádání dědického

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Vodohospodářské sdružení Turnov

ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Vodohospodářské sdružení Turnov 1 ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ VODOHOSPODÁŘSKÉHO SDRUŽENÍ TURNOV ZA ROK 2010 Prověřovaný subjekt: Adresa: Právní forma: IČ: 49295934 DIČ: CZ 49295934 Auditorská společnost: AUDITEX s. r. o.

Více

Usnesení č.5/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Obříství, konaného 23.6.2015 od 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomni:

Usnesení č.5/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Obříství, konaného 23.6.2015 od 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomni: Usnesení č.5/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Obříství, konaného 23.6.2015 od 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomni: dle prezenční listiny : Omluveni: 1 (p. Krumpholc) Hosté: 4 Zastupitelstvo:

Více

Zápis a usnesení z 9. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 21.3.2012 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí

Zápis a usnesení z 9. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 21.3.2012 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Zápis a usnesení z 9. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 21.3.2012 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Přítomno dle presenční listiny všech 9 zastupitelů.

Více

ZM 32 28.01.2010 USNESENÍ. z 32. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 1. 2010

ZM 32 28.01.2010 USNESENÍ. z 32. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 1. 2010 Spis. zn.: 5078/2010 č. j.: 5086/2010 USNESENÍ z 32. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 1. 2010 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu

Více

Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce:

Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce: Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce: Vybudování zázemí pro výuku ve školní zahradě v rámci projektu OPVK Školní zahrada místo pro poznávání

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 14.02.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o prodeji PL U Honzíčka NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo

Více

Strana 1 (celkem 6) Všeobecné obchodní podmínky EGE, spol. s r.o. pro nákup zboží

Strana 1 (celkem 6) Všeobecné obchodní podmínky EGE, spol. s r.o. pro nákup zboží Strana 1 (celkem 6) Všeobecné obchodní podmínky EGE, spol. s r.o. pro nákup zboží Tyto všeobecné obchodní podmínky jsou nedílnou součástí kupní smlouvy ( objednávky) a jsou platné a účinné ve všech bodech,

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Zastupitelstvo města schválilo na svém 13. zasedání dne 23.09. 2008 následující usnesení Usnesení zastupitelstva města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Zastupitelstvo města schválilo na svém 24. zasedání 15.06.2010 následující usnesení Usnesení zastupitelstva města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče

Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče Usnesení ze IV. schůze Zastupitelstva města Hustopeče konané dne 19.02.2015 v zasedací místnosti MěÚ Hustopeče Usnesení ZM č. 1/IV/15: ZM schvaluje program

Více

USNESENÍ ZE 7. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 22. 4. 2003

USNESENÍ ZE 7. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 22. 4. 2003 USNESENÍ ZE 7. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 22. 4. 2003 USNESENÍ Č. 170/03 Majetkoprávní operace s majetkoprávními operacemi pod body I., II., III., IV. Ing. Evě Kočárkové, náměstkyni primátora,

Více

Ad I/1. Ad I/2. Ad I/3

Ad I/1. Ad I/2. Ad I/3 Zápis z 17. jednání Zastupitelstva MČ Brno Žebětín, konaného dne 23. dubna 2008 Zahájení jednání: 18:05 h Ukončení jednání: 19:50 h Přítomni: dle prezenční listiny Ověřovatelé zápisu: Ing. David Plešinger,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 6. 2013 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace Zpracoval: odbor, oddělení: Odbor ekonomiky a majetku Oddělení majetkové

Více

Mgr. Iva Machková, člen rady. Program jednání a stanoviska rady: a) Uzavření splátkového kalendáře. Hlasování 6-1-0 (usnesení č.

Mgr. Iva Machková, člen rady. Program jednání a stanoviska rady: a) Uzavření splátkového kalendáře. Hlasování 6-1-0 (usnesení č. Zápis z jednání Rady města Bělá p. B. č. 33/2015 konaného dne 12.10. 2015 od 15:32 hodin v kanceláři pana starosty MěÚ Bělá pod Bezdězem. Přítomni: Ing. Milan Lomoz, starosta Jitka Tošovská, místostarostka

Více

Název zadavatele: Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912. Osoba oprávněná jednat Mgr. Jana Jandáčková, ředitelka

Název zadavatele: Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912. Osoba oprávněná jednat Mgr. Jana Jandáčková, ředitelka Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

12. PRIVATIZACE NEMOVITOSTÍ PRŮVODNÍ LIST. kat. území: Ruprechtice pozemek p.č. 1567/8

12. PRIVATIZACE NEMOVITOSTÍ PRŮVODNÍ LIST. kat. území: Ruprechtice pozemek p.č. 1567/8 12. PRIVATIZACE NEMOVITOSTÍ PRŮVODNÍ LIST kat. území: Ruprechtice pozemek p.č. 1567/8 zpracoval: kontroloval: M. Hozáková V. Ježková druh pozemku: zastavěná plocha a nádvoří ochrana: - důvod předložení:

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014. Odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014. Odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014 Bod programu: 18 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy

Více

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města schválené Radou města Pardubic dne 22.4.2008 usnesením č.2289/2008 a dne 21.10.2008

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Rada města schválila na své 31. schůzi 04.06.2012 následující usnesení Usnesení rady města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých

Více

I. Smluvní strany. 1. Objednatel a prodávající: Povodí Moravy, s.p. (dále jen objednatel ) 2. Dodavatel a kupující: (dále jen dodavatel )

I. Smluvní strany. 1. Objednatel a prodávající: Povodí Moravy, s.p. (dále jen objednatel ) 2. Dodavatel a kupující: (dále jen dodavatel ) Číslo smlouvy objednatele: Číslo smlouvy dodavatele: Smlouva o provedení kácení břehových porostů a prodeji dřevní hmoty uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s ust. 1746 odst. 2 zákona

Více

Smlouva o dodržování bezpečnostních opatření v rámci spolupráce

Smlouva o dodržování bezpečnostních opatření v rámci spolupráce Smlouva o dodržování bezpečnostních opatření v rámci spolupráce č.j.: MMR- 16819/2013 24/5 Číslo v CES: 5139 Čísla úkolů: 3691/6111/26/24 a 3691/5169/20/24 pro EU zdroje 3691/6111/25/24 a 3691/5169/19/24

Více

Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015. místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany

Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015. místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015 dne: 27. 7. 2015 začátek: 19.00 hod místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany omluveni: J. Kučerová 1) Zahájení Starosta zahájil

Více

MMB2016000000095. Návrh usnesení:

MMB2016000000095. Návrh usnesení: Rada města Brna MMB2016000000095 ZM7/. Z7/15. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 2. 2. 2016 Název: Návrh na bezúplatné nabytí pozemků p.č. 1450/71 v k.ú. Komín a p.č. 6282/22 v k.ú. Zabovřesky

Více

Zahájení provedla starostka pí.černá. Na základě jejího pověření řídil celé zasedání místostarosta p. Karas.

Zahájení provedla starostka pí.černá. Na základě jejího pověření řídil celé zasedání místostarosta p. Karas. ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HOLOUBKOV KONANÉHO DNE 26.4.2004 Přítomni: p. Dezort, p.vondrášek, p. Vild, pí. Černá, pí. Behenská, p. Rejzek, p. Karas, pí. Mgr. Kořánová,, p. MUDr. Jirava příchod

Více

Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014

Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014 Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014 Jednání zastupitelstva se konalo od 18.15 hod., ukončeno bylo ve 20.15 hod. Jednání řídil starosta p. J. Macháček. 1) Zahájení Starosta

Více

II. Vymezení základních pojmů

II. Vymezení základních pojmů Příloha č. 3 usnesení ZMČ Praha 6 č. 184/12 ze dne 20.04.2012 ve znění Dodatku č. 1 schváleném ZMČ Praha 6 č. 200/12 ze dne 22.06.2012 a Dodatku č. 2 schváleném ZMČ Praha 6 č. 223/12 ze dne 14.09.2012

Více

Smlouva o zajištění veřejné zakázky malého rozsahu

Smlouva o zajištění veřejné zakázky malého rozsahu Smlouva o zajištění veřejné zakázky malého rozsahu Zajištění ubytování, stravování a volnočasových prostor pro ozdravný pobyt žáků 1. stupně Příroda - život na Zemi Uzavřena podle 269 odst. 2 zákona č.

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 6. 2015 Bod pořadu jednání: Poskytnutí dotace na podporu recyklace odpadů pro rok 2015 Zpracoval: odbor, oddělení:

Více

Účastníci smlouvy KUPNÍ SMLOUVU O PŘEVODU NEMOVITOSTI

Účastníci smlouvy KUPNÍ SMLOUVU O PŘEVODU NEMOVITOSTI Prodávající: Obec Opatovice IČ 00301655 se sídlem Opatovice, Hlavní 170, PSČ 753 56 starosta obce Antonín Tomeček Kupující: Xxxx xxxxxx rodné číslo oooooo/oooo bytem Yyyyyy, PSČ zzz zz Účastníci smlouvy

Více

USNESENÍ Z 2. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 2. 2. 2010

USNESENÍ Z 2. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 2. 2. 2010 USNESENÍ Z 2. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 2. 2. 2010 USNESENÍ Č. 59/2010 Oprava mostu Cidlinská Založení projektu a zpracování projektové dokumentace 1. založení projektu Oprava mostu Cidlinská,

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce konaného v zasedací místnosti OÚ dne 7.9.2005

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce konaného v zasedací místnosti OÚ dne 7.9.2005 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce konaného v zasedací místnosti OÚ dne 7.9.2005 Zasedání se zúčastnilo: 8 zastupitelů viz presenční listina omluveni: Baudyš Petr ověřovateli byli zvoleni: p.marelová

Více

Zápis z 3. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bílá Třemešná

Zápis z 3. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bílá Třemešná Zápis z 3. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bílá Třemešná Datum konání: 25. 03. 2015 Místo konání: Dům hasičů, Bílá Třemešná Přítomni: Bc. Š. Čeněk, RNDr. J. Dobroruková, Ing. P. Holzhauserová, JUDr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1207-47/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1207-47/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1207-47/2013 O obvyklé ceně pozemku p.č. 356/1, který je zapsán na LV č. 331 v k.ú. Skryje nad Berounkou, obec Skryje, okr. Rakovník Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad

Více

Zúčastní se projednávání v ZM: Ing. Tomáš Hocke, MUDr. Martin Hrubý. Přílohy: Návrh stanov akciové společnosti Krajská nemocnice Liberec, a.s.

Zúčastní se projednávání v ZM: Ing. Tomáš Hocke, MUDr. Martin Hrubý. Přílohy: Návrh stanov akciové společnosti Krajská nemocnice Liberec, a.s. Podklady na zasedání ZM dne: 29. května 2014 Název materiálu: 3. Záměr modernizace centrové zdravotní péče v Krajské nemocnici Liberec nové stanovy, záměr modernizace, sadovnické úpravy v nemocnici Turnov

Více

Příloha č. 2 k č.j.: UT- 5022 / EO-2009 NÁVRH KUPNÍ SMLOUVY. uzavírají tuto. Čl. I. Předmět prodeje

Příloha č. 2 k č.j.: UT- 5022 / EO-2009 NÁVRH KUPNÍ SMLOUVY. uzavírají tuto. Čl. I. Předmět prodeje Příloha č. 2 k č.j.: UT- 5022 / EO-2009 NÁVRH KUPNÍ SMLOUVY Česká republika Správa uprchlických zařízení Ministerstva vnitra Lhotecká 559/7, 143 01 Praha 12 IČ: 60498021 zastoupená Mgr. Miloslavem Koudelným,

Více

Zápis z 13. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 25. 6. 2012, od 17: 00 hodin na OÚ v Malešovicích.

Zápis z 13. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 25. 6. 2012, od 17: 00 hodin na OÚ v Malešovicích. Obec Malešovice Zastupitelstvo obce Malešovice Zápis z 13. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 25. 6. 2012, od 17: 00 hodin na OÚ v Malešovicích. Bod č. 1: Zahájení, schválení jednání

Více

Zastupitelstvo obce schvaluje program veřejného zasedání zastupitelstva obce Okna. Hlasování: pro: 6 proti: 0 zdržel: 0 zajistí: starostka

Zastupitelstvo obce schvaluje program veřejného zasedání zastupitelstva obce Okna. Hlasování: pro: 6 proti: 0 zdržel: 0 zajistí: starostka USNESENÍ Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE OKNA ZE DNE 7.10.2015. (Přítomno 7 zastupitelů, 1 zastupitel přišel později, po projednání 1. bodu programu) Číslo jednací: OúO/195/2015 Usn. č. 105/2015

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 4. 2015 Bod pořadu jednání: Poskytnutí dotace a uzavření veřejnoprávní smlouvy o jejím poskytnutí na úhradu části nákladů

Více

SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O PŘEVODU VLASTNICTVÍ JEDNOTKY

SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O PŘEVODU VLASTNICTVÍ JEDNOTKY Číslo smlouvy:.. SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O PŘEVODU VLASTNICTVÍ JEDNOTKY Na straně jedné Zelené město, a.s. se sídlem: Jankovcova 1569/2c, 170 00 Praha 7 IČ: 27069079 DIČ: CZ27069079 jednající: Tomáš

Více

KUPNÍ SMLOUVA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ

KUPNÍ SMLOUVA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ KUPNÍ SMLOUVA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ 1. Česká insolvenční v.o.s., IČO: 288 10 341 se sídlem Hradec Králové - Pražské Předměstí, Fráni Šrámka 1139/2, PSČ 500 02, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským

Více

KUPNÍ SMLOUVA. č. uzavřená v souladu s ustanovením 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. (občanský zákoník) ve znění pozdějších předpisů

KUPNÍ SMLOUVA. č. uzavřená v souladu s ustanovením 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. (občanský zákoník) ve znění pozdějších předpisů KUPNÍ SMLOUVA č. uzavřená v souladu s ustanovením 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. (občanský zákoník) ve znění pozdějších předpisů Obchodní firma: Sídlo: Doručovací adresa: IČ/DIČ: Obchodní rejstřík:

Více

Smlouva o budoucím zřízení služebnosti

Smlouva o budoucím zřízení služebnosti Číslo smlouvy budoucího povinného: Smlouva o budoucím zřízení služebnosti uzavřená podle ustanovení 1257 a násl. a 1785 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, níže

Více

S M L O U V U O N Á J M U P O Z E M K U

S M L O U V U O N Á J M U P O Z E M K U Zoologická zahrada Hodonín, příspěvková organizace se sídlem U Červených domků 3529, 695 01 Hodonín IČ: 44164289, DIČ CZ 699001303 zastoupená Ing. Jaroslavem Hyjánkem, ředitelem bankovní spojení: KB Hodonín

Více

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Přítomni, omluveni: dle prezenční listiny Zasedání zastupitelstva městyse bylo zahájeno v 18.00 hodin v prostorách zasedací místnosti

Více

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN Přítomni: dle prezenční listiny (přítomno 14 členů zastupitelstva,

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015 Začátek jednání: 19:00 Přítomni: Vilda J., Bízek Z., Řepa O., Drahovzalová V., Skála M., Špetláková J., Vajs V. Omluveni: Vízner M. Nepřítomni:

Více

smlouvu o dílo: Objednatel prohlašuje, že realizace díla sjednaného touto smlouvou byla schválena usnesením zastupitelstva objednatele č. ze dne.

smlouvu o dílo: Objednatel prohlašuje, že realizace díla sjednaného touto smlouvou byla schválena usnesením zastupitelstva objednatele č. ze dne. Dnešního dne uzavřely smluvní strany, IČ,, jehož jménem jedná (jako zhotovitel na straně jedné) a Městys Čachrov, IČ 00255319, Čachrov 55, 339 01 Klatovy, zastoupen starostkou Janou Kocurovou (jako objednatel

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Program 7.4 Archeologie

Program 7.4 Archeologie Program 7.4 Archeologie Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 7. Kultura, památková péče a cestovní ruch Číslo a název programu: 7.4 Archeologie Záchrana a poznání

Více

geometrickým plánem číslo 705-212/2012, zhotoveným HOUDEK spol. s r.o., bez dalšího finančního doplatku. u k l á d á

geometrickým plánem číslo 705-212/2012, zhotoveným HOUDEK spol. s r.o., bez dalšího finančního doplatku. u k l á d á S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C 10. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 11. 2012 Bod pořadu jednání: Věc: Cyklostezka Jungmannova majetkoprávní vypořádání Zpracoval: odbor, oddělení: Ing. Jitka

Více

Zápis č. 20 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 9.10. 2012 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov

Zápis č. 20 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 9.10. 2012 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov Zápis č. 20 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 9.10. 2012 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov Přítomni: Omluveni: Hosté: T. Bergmann, M. Eichnerová, O. Jakob, J. Klimentová,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 3. 2014 Bod pořadu jednání: Prodej pozemku Zpracoval: odbor, oddělení: Odbor majetkové správy oddělení majetkové evidence

Více