Mezinárodní konference MZ ČR TRENDY V EVROPSKÉM LÉKÁRENSTVÍ. Internetový výdej léků na lékařský předpis

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mezinárodní konference MZ ČR TRENDY V EVROPSKÉM LÉKÁRENSTVÍ. Internetový výdej léků na lékařský předpis"

Transkript

1 Mezinárodní konference MZ ČR TRENDY V EVROPSKÉM LÉKÁRENSTVÍ Internetový výdej léků na lékařský předpis

2 Trendy v evropské lékárenství? Fenomén prodeje zboží prostřednictvím elektronické objednávky je nepochybně fenoménem dnešní doby a projevuje se i v lékárenství. NRZP ČR považuje tento trend za správný, protože pomáhá obstarání zboží z domova. Proto jsme připravili pozm. návrh k novele zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech, tisk 302, který podal pan poslanec Patrik Nacher.

3 Současná právní situace. Platná právní úprava 85 odst. 1 zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), v současnosti záměrně neumožňuje zásilkový výdej u léčivých přípravků vázaných na lékařský předpis, a to v rámci České republiky. 83 odst. 4 téhož zákona však umožňuje, aby i lék na lékařský předpis mohl být vydán jiné osobě než, které byl předepsán.

4 Změna právního stavu. Tato úprava byla původně motivována vyšší ochranou pacientů, a to v době, kdy neexistovala důkladná elektronická evidence léčiv a jejich výdeje. Tehdy by při zásilkovém výdeji léčiv vysoce převažovala rizika nad přínosy. V souvislosti se zavedením elektronického receptu a několika registrů, spojených s výdejem léků, byla všechna původní rizika eliminována. Nyní tedy u zásilkového výdeje léků, a to dokonce i těch na předpis, vysoce převažují klady nad příp. riziky.

5 Návrh NRZP ČR na změnu zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech, tisk 302. V části první čl. I se za bod 23 vkládají nové body 24 až 26, které znějí: 24. V 85 odst. 1 větě první se slova nebo není vázán na lékařský předpis zrušují. 25. V 87 odst. 1 písmeno c) zní: c) jejichž výdej podle rozhodnutí o registraci není v České republice omezen podle 39 odst. 5 nebo není vázán na lékařský předpis s omezením a. 26. V 87 odst. 1 se za odstavec 1 vkládá nový odstavec 2, který zní: (2) Prováděcí právní předpis stanoví způsob zajištění zásilkového výdeje do České republiky podle 87 odst. 1 písm. c)..

6 Návrh NRZP ČR na změnu zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech, tisk 302. V části první čl. I se za nově označený bod 33 vkládá nový bod 34, který zní: 34. V 103 odst. 11 písm. b) se slova vázán na lékařský předpis nebo zrušují.. Dosavadní body 34 až 61 se označují jako body 35 až 62. V části první čl. I se za nově označený bod 58 vkládá nový bod 59, který zní: 59. V 114 odst. 1 se slova a 82 odst. 3 písm. d) nahrazují slovy, 82 odst. 3 písm. d) a 87 odst. 1 písm. c).. Dosavadní body 59 až 62 se označují jako body 60 až 63.

7 Souvislosti se změnou legislativy. Bude nutné novelizovat vyhlášku č. 84/2008 Sb., o správné lékárenské praxi, bližších podmínkách zacházení s léčivy v lékárnách, zdravotnických zařízeních a u dalších provozovatelů a zařízení vydávajících léčivé přípravky. Platnost od roku odst. 6 obsahuje následující omezení: Léčivé přípravky, jejichž výdej není omezen podle 39 odst. 5 zákona o léčivech nebo není vázán na lékařský předpis, lze vydávat i samoobslužným způsobem v prostorách lékárny stanovených k tomuto účelu, jakož i zásilkovým způsobem.

8 Souvislosti se změnou legislativy. Návrh nemá vliv na uplatňování Nařízení komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/161 ze dne 2. října 2015, kterým se doplňuje směrnice Evropského parlamentu a Rady 2001/83/ES stanovením podrobných pravidel pro ochranné prvky uvedené na obalu humánních léčivých přípravků. Není v kolizi s novelou zákona o léčivech, která byla projednávaná jako tisk č. 262 a novelizovala zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění pozdějších předpisů.

9 Výhody návrhu. Posílí kontroly správného předpisu lékařem a posílí kontroly výdeje těchto léčivých přípravků (pro pacienty bude znamenat snížení cen doplatků). Posílí zvýšení transparentnosti výše doplatku a možnost navržení dalších alternativ srovnatelných léčivých přípravků včetně jejich doplatků, které mohou znamenat úpravu jejich ceny. Zvýší dostupnost samotných léčivých přípravků pro značně velikou skupinu osob a na značné zvýšení kvality a dostupnosti služeb zákonem stanovených v souvislosti s výdejem léčivých přípravků na předpis.

10 Postup zásilkového výdeje léků na předpis. Chronický pacient se zdravotním postižením, či imobilní pacient telefonicky kontaktuje svého ošetřujícího lékaře a požádá ho o pravidelný předpis léků. Ošetřující lékař předepíše léky formou e-receptu a zašle pacientovi příslušný kód e-receptu formou SMS na jeho mobilní telefon. Pacient si ve vybraném e-shopu (internetové lékárně), který pro něj bude mít nejlepší podmínky a nejnižší doplatek, obratem objedná přes internet předepsaný lék a kód elektronického receptu sám vepíše do příslušné chráněné kolonky na webové stránce internetové lékárny. Lékárník zkontroluje na základě e-receptu kompletní předpis všech léků pro pacienta, který lék objednává. Operativně po telefonu může věc konzultovat s předepisujícím lékařem a ve spolupráci s ním může předpis léku opravit v případě, že objeví nežádoucí lékové interakce.

11 Postup zásilkového výdeje léků na předpis. Internetová lékárna obratem vydává lék pacientovi v potřebném množství, kvalitě a pomocí spolehlivé certifikované přepravní služby až domů, k jeho rukám. K zásilce léku internetová lékárna přiloží písemné kompletní informace o správném užití léku a příp. interakcích. Pacient sám, osobně převezme svůj vlastní lék v domácím prostředí a dopravci potvrdí převzetí. Po celou dobu bude mít pacient k dispozici internetovou a telefonickou podporu lékárny, ze které si lék objednal formou individuálního kontaktu přes hotline lékárny.

12 Obavy ČLnk. Zavedení zásilkového výdeje léků na předpis dojde k uzavírání lékáren. V ČR byl počet lékáren v roce 2006 (zavedení prodeje léků bez předpisu zásilkovým způsobem) 2360 a v roce 2016 to bylo 2559, tzn. nárůst o 199 lékáren (zdroj výroční zprávy ČLnK). Pokud dochází k uzavírání lékáren, tak je tento trend způsoben jinými vlivy (odchodem lékárníků do důchodů, uzavíráním navazujících ordinací lékařů), vznik řetězců, rozdílná cena doplatků aj. Podle zahraničních zkušeností se elektronicky objednává asi 5 7% léků. Proto nerozumíme takovému odporu. V zahraničí vznikají virtuální i skutečné řetězce lékáren.

13 Obavy ČLnK. Pacienti nebudou informováni o způsobu užívání léků, možné komplikace s užíváním s jinými léky apod.! Domníváme se, že při výdeji léčiv na lékařský předpis zásilkovým výdejem bude pacientovi ze strany odesílající lékárny poskytnut mnohem širší, komplexnější a spolehlivější servis, související s vydávaným lékem. Nyní jsou velmi často léky vydávány v přeplněné lékárně, v chvatu a nervózní atmosféře spojené s řadou dalších, čekajících pacientů. Často jsou lékárny bariérové, takže imobilní pacient nemá možnost si lék vyzvednout. Při výdeji přes internet, bude mít lékárník dostatek času a klidu na zhodnocení správnosti předpisu léku lékařem, bude mít větší prostor nahlédnout do kompletního registru předpisu léků pacientovi a bude tak moci včas odhalit příp. lékové interakce kontraindikace a chyby v předpisu. Ty také bude moci ihned, po konzultaci s předepisujícím lékařem, napravit a předepsaný lék změnit.

14 Věřím, že myšlenka distančního prodeje léků na předpis nakonec bude přijata. Děkuji za pozornost Mgr. Václav Krása

Aktuální vývoj lékového trhu a internetový výdej léčiv (právní poznámky) Praha, JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M.

Aktuální vývoj lékového trhu a internetový výdej léčiv (právní poznámky) Praha, JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. Aktuální vývoj lékového trhu a internetový výdej léčiv (právní poznámky) Praha, 30.5.2019 JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. 1 Aktuální legislativní situace Novely zákona o léčivech Protipadělková novela,

Více

Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne ,

Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne , Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne...........2018, kterou se mění vyhláška č. 84/2008 Sb., o správné lékárenské praxi, bližších podmínkách zacházení s léčivy v lékárnách, zdravotnických zařízeních a u dalších provozovatelů

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2000 3. volební období 407/3 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 79/1997 Sb., o léčivech

Více

VYHLÁŠKA. ze dne o provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů

VYHLÁŠKA. ze dne o provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne. 2017 o provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Ministerstvo zdravotnictví po předchozím projednání s Ministerstvem zemědělství,

Více

Vládní návrh. zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Vládní návrh. zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Vládní návrh ZÁKON ze dne... 2014, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 70/2013 Sb.,

Více

(1) Pro předepsání, přípravu, výdej a použití individuálně připravovaného léčivého přípravku s obsahem

(1) Pro předepsání, přípravu, výdej a použití individuálně připravovaného léčivého přípravku s obsahem Strana 2978 Sbírka zákonů č. 236 / 2015 236 VYHLÁŠKA ze dne 4. září 2015 o stanovení podmínek pro předepisování, přípravu, distribuci, výdej a používání individuálně připravovaných léčivých přípravků s

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV erecept Jaký je aktuální stav? Mgr. Irena Storová, pověřená vedením SÚKL 10. května 2018, Karlovy Vary 3 E-recepty mají fungovat v celé EU od roku 2020 Jak informoval portál APATYKÁŘ, do výzvy EU pro vybudování

Více

k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů

k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů 415/2017 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Ministerstvo zdravotnictví po předchozím projednání s Ministerstvem

Více

Způsob vytváření identifikačních znaků

Způsob vytváření identifikačních znaků 415/2017 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Ministerstvo zdravotnictví po předchozím

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV erecept Jaký je aktuální stav? Mgr. Irena Storová, pověřená vedením SÚKL 11. června 2018, Praha 3 Co je erecept erecept je Rp vystavený v elektronické podobě uložený do CÚeR 1. 1. 2018 vznikla povinnost

Více

VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů

VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Strana 4730 Sbírka zákonů č. 415 / 2017 415 VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Ministerstvo zdravotnictví po předchozím

Více

erecept a lékový záznam Mgr. Filip Vrubel náměstek ministra

erecept a lékový záznam Mgr. Filip Vrubel náměstek ministra erecept a lékový záznam Mgr. Filip Vrubel náměstek ministra 16.5. 2018 Obsah 1. Nastavení systému sdíleného lékového záznamu 2. Rozsah a podmínky přístupu zdravotnických pracovníků k lékovému záznamu 3.

Více

Tisková konference. Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Nová kategorie výdeje léčiv

Tisková konference. Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Nová kategorie výdeje léčiv Tisková konference Státního ústavu pro kontrolu léčiv Nová kategorie výdeje léčiv 19.11.2008, Praha Nová kategorie výdeje léčiv zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a vyhláška č. 84/2008 Sb., o správné lékárenské

Více

Emergentní systém zásobování léčiv; regulace reexportu

Emergentní systém zásobování léčiv; regulace reexportu Emergentní systém zásobování léčiv; regulace reexportu Návrh novely zákona č.378/2007sb., o léčivech, ve znění pozdějších přepisů, k zajištění dostupnosti léčivých přípravků pro pacienty v České republice

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 43 Rozeslána dne 25. května 2009 Cena Kč 31, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 43 Rozeslána dne 25. května 2009 Cena Kč 31, O B S A H : Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 43 Rozeslána dne 25. května 2009 Cena Kč 31, O B S A H : 141. Zákon, kterým se mění zákon č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a o změně některých dalších

Více

Přínosy a zkušenosti s distančním výdejem léků v České republice. PharmDr. Vladimír Finsterle

Přínosy a zkušenosti s distančním výdejem léků v České republice. PharmDr. Vladimír Finsterle Přínosy a zkušenosti s distančním výdejem léků v České republice PharmDr. Vladimír Finsterle Trendy ovlivňující lékárenství klesající podíl branded Rx léků a jejich úhrad sítě / nezávislé lékárny vs. plátci

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV erecept Jaký je aktuální stav? Mgr. Irena Storová, pověřená vedením SÚKL 4. dubna 2018, Zlín 3 erecept erecept je lékařský předpis vystavený v elektronické podobě, uložený do CÚeR 1. 1. 2018 vznikla povinnost

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2018 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 102 Rozeslána dne 20. září 2018 Cena Kč 33, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2018 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 102 Rozeslána dne 20. září 2018 Cena Kč 33, O B S A H : Ročník 2018 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 102 Rozeslána dne 20. září 2018 Cena Kč 33, O B S A H : 204. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 84/2008 Sb., o správné lékárenské praxi, bližších podmínkách

Více

Mobilní podpora v rámci lékového workflow aneb Tablety a tablety

Mobilní podpora v rámci lékového workflow aneb Tablety a tablety Mobilní podpora v rámci lékového workflow aneb Tablety a tablety Konference Průvodce elektronickým zdravotnictvím" POTŘEBY Ekonomika Podpora řízení efektivity a kvality farmakoterapie EVIDENCE podání léčiv

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 260 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 260 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6. 347 9. funkční období 347 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 23 Sbírka zákonů č. 60 / 2014 Strana 703 60 ZÁKON ze dne 19. března 2014, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,

Více

Změna zákona o sociálních službách

Změna zákona o sociálních službách III. N á v r h ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve

Více

, Praha, konference Ministerstva zdravotnictví

, Praha, konference Ministerstva zdravotnictví 19. 3. 2019, Praha, konference Ministerstva zdravotnictví OBSAH lékárenská péče - zahraniční trendy lékárenská péče - odměňování v ČR stávající model návrhy ČLnK Motto - rezoluce Rady Evropy AP (93) 1:

Více

2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV 2 SÚKL A LÉKÁRNY - NEPŘÁTELÉ NEBO SPOLUPRACOVNÍCI? Zdeněk Blahuta, ředitel SÚKL XV. Beskydský slet lékárníků, Malenovice 3 Počet lékáren v čase 3000 2500 235 240 247 244 243 253 250 243 241 248 2000 1500

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 259/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 259/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 259/0 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech),

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV erecept Jaký je aktuální stav? Mgr. Irena Storová, pověřená vedením SÚKL 21. února 2018, Hluboká nad Vltavou 3 Základní pojmy 4 Elektronické zdravotnictví Elektronická preskripce je prioritou elektronizace

Více

ERECEPT AKTUÁLNÍ STAV A PLÁNOVANÝ VÝVOJ DO

ERECEPT AKTUÁLNÍ STAV A PLÁNOVANÝ VÝVOJ DO erecept 1 ERECEPT AKTUÁLNÍ STAV A PLÁNOVANÝ VÝVOJ DO 1. 1. 2018 Ing. Renata Golasíková Praha, Lékařský dům, 3. června 2017 erecept současný stav 2 Současný stav Elektronická preskripce funguje na bázi

Více

[ 1 ] RNDr. Olga Hanzlíčková 2012 Státní ústav pro kontrolu léčiv

[ 1 ] RNDr. Olga Hanzlíčková 2012 Státní ústav pro kontrolu léčiv [ 1 ] Státní ústav pro kontrolu léčiv [ 2 ] Návrh novely zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů vedoucí sekce DOZ [ 3 ] Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2010/84/EU

Více

Návrh VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví ze dne 2012

Návrh VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví ze dne 2012 Návrh VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2012 o způsobu předepisování zdravotnických prostředků, údajích uváděných na lékařském předpisu a o podmínkách zacházení se zdravotnickými prostředky Ministerstvo

Více

Popis aktuálních funkcionalit, které jsou k dispozici v IS erecept - LÉKÁRNÍK

Popis aktuálních funkcionalit, které jsou k dispozici v IS erecept - LÉKÁRNÍK FUNKCIONALITY ERECEPTU Popis aktuálních funkcionalit, které jsou k dispozici v IS erecept - LÉKÁRNÍK Verze dokumentu 1.0 Dne 14. května 2018 1 / 6 SEZNAM ZKRATEK Zkratka Význam CÚER Centrální úložiště

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV erecept Jaký je aktuální stav? Mgr. Irena Storová, pověřená vedením SÚKL 19. března 2018, Ústí nad Labem 3 Základní pojmy 4 Elektronické zdravotnictví Elektronická preskripce je prioritou elektronizace

Více

Legislativa upravující distribuci léčiv Alena Tomášková MZ ČR, ODBOR FARMACIE

Legislativa upravující distribuci léčiv Alena Tomášková MZ ČR, ODBOR FARMACIE Legislativa upravující distribuci léčiv Alena Tomášková MZ ČR, ODBOR FARMACIE 5. 12. 2017 Zákon o léčivech - Práva a povinnosti držitele rozhodnutí o registraci - 33 (3) Držitel rozhodnutí o registraci

Více

PROBLEMATIKA E-RECEPTU Z POHLEDU LÉKAŘE

PROBLEMATIKA E-RECEPTU Z POHLEDU LÉKAŘE PROBLEMATIKA E-RECEPTU Z POHLEDU LÉKAŘE MUDr. Marie Löblová Diabetologická a obezitologická ambulance EUC klinika, s.r.o. České Budějovice 21.2.2018 PŘÍPRAVA NA POVINNOSTI KE ZÍSKÁNÍ E-RECEPTU PRO LÉKAŘE

Více

Aktuální léková politika. PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie

Aktuální léková politika. PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie Aktuální léková politika PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie Zákon o léčivech Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech),

Více

KONEC PADĚLKŮM LÉČIV V ČR. 5. května 2016, AIFP

KONEC PADĚLKŮM LÉČIV V ČR. 5. května 2016, AIFP KONEC PADĚLKŮM LÉČIV V ČR 5. května 2016, AIFP CO VĚDÍ ČEŠI O PADĚLCÍCH LÉČIV I Výzkum AIFP, 2/2013 Padělky léčiv není schopno rozeznat 76 % dotazovaných. Výzkum AIFP, 5/2016 Padělky léčiv není schopno

Více

170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 6. srpna 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006

Více

16 ) 8 písm. c) vyhlášky č. 125/1993 Sb., kterou se stanoví

16 ) 8 písm. c) vyhlášky č. 125/1993 Sb., kterou se stanoví Strana 1858 Sbírka zákonů č. 170 / 2014 Částka 71 170 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 6. srpna 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda

Více

Praktické zkušenosti lékárníka s e-receptem

Praktické zkušenosti lékárníka s e-receptem Praktické zkušenosti lékárníka s e-receptem PharmDr. Ondřej Pavlíček, Ph.D. Vedoucí lékárník, Lékárna Nemocnice České Budějovice 21.2.2018 Odborný seminář k ereceptu Výchozí situace Lékárny umí erecepty

Více

ČÁST PRVNÍ POŽADAVKY NA VĚCNÉ A TECHNICKÉ VYBAVENÍ ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ

ČÁST PRVNÍ POŽADAVKY NA VĚCNÉ A TECHNICKÉ VYBAVENÍ ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ Strana 2558 Sbírka zákonů č. 221 / 2010 221 VYHLÁŠKA ze dne 30. června 2010 o požadavcích na věcné a technické vybavení zdravotnických zařízení a o změně vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 51/1995

Více

5. V 2 písm. i) se číslo nahrazuje číslem V 2 písm. j) se číslo nahrazuje číslem

5. V 2 písm. i) se číslo nahrazuje číslem V 2 písm. j) se číslo nahrazuje číslem Částka 52 Sbírka zákonů č. 153 / 2017 Strana 1463 153 VYHLÁŠKA ze dne 5. května 2017, kterou se mění vyhláška č. 133/2010 Sb., o požadavcích na pohonné hmoty, o způsobu sledování a monitorování složení

Více

Kontrola lékáren v roce 2018

Kontrola lékáren v roce 2018 Kontrola lékáren v roce 2018 Hodnocení činnosti odboru lékárenství a distribuce lékáren. Předmětem dozorové činnosti SÚKL v lékárnách je plnění požadavků: zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech, ve znění pozdějších

Více

Návrh na zamítnutí návrhu zákona byl podán ve druhém čtení v podrobné rozpravě dne 17. ledna 2017 poslancem Ivanem Pilným.

Návrh na zamítnutí návrhu zákona byl podán ve druhém čtení v podrobné rozpravě dne 17. ledna 2017 poslancem Ivanem Pilným. Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (tisk 928) Návrh na zamítnutí

Více

e preskripce pohledem lékárníků seminář ČNF pro e Health

e preskripce pohledem lékárníků seminář ČNF pro e Health e preskripce pohledem lékárníků seminář ČNF pro e Health PharmDr. Lubomír Chudoba, 03.12.2007 1 e preskripce = nutná součást e Health e preskripce samotná : zabezpečené předepsání a výdej léku na Rp (eliminace

Více

Co přináší novela zákona o léčivech? PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie

Co přináší novela zákona o léčivech? PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie Co přináší novela zákona o léčivech? PharmDr. Alena Tomášková odbor farmacie Zákon o léčivech Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2013 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 98 Rozeslána dne 19. srpna 2013 Cena Kč 40, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2013 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 98 Rozeslána dne 19. srpna 2013 Cena Kč 40, O B S A H : Ročník 2013 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 98 Rozeslána dne 19. srpna 2013 Cena Kč 40, O B S A H : 254. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 84/2008 Sb., o správné lékárenské praxi, bližších podmínkách

Více

Návrh novely vyhlášky č. 48/2005 Sb. o základním vzdělávání, květen 2017

Návrh novely vyhlášky č. 48/2005 Sb. o základním vzdělávání, květen 2017 . Návrh novely vyhlášky č. 48/2005 Sb. o základním vzdělávání, květen 2017 VYHLÁŠKA ze dne..,2017 kterou se mění vyhláška č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné

Více

Čl. I. ČÁST PRVNÍ LIMITNÍ množství pomocných látek při vývozu a uvádění na trh

Čl. I. ČÁST PRVNÍ LIMITNÍ množství pomocných látek při vývozu a uvádění na trh VYHLÁŠKA ze dne... 2003, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 304/1998 Sb., kterou se stanoví případy, kdy se nevyžaduje vývozní povolení k vývozu pomocných látek, podrobnosti o evidenci

Více

OTC cesta k profitabilitě české lékárny a vazba na pacienta. Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director, IPSEN Pharma

OTC cesta k profitabilitě české lékárny a vazba na pacienta. Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director, IPSEN Pharma OTC cesta k profitabilitě české lékárny a vazba na pacienta Ing. Robert Sýkora, MHA Cluster Market Access Director, IPSEN Pharma Obsah vystoupení Evropská srovnání v oblasti OTC Legislativa e-shop a OTC

Více

s geneticky modifikovanými organismy a genetickými

s geneticky modifikovanými organismy a genetickými Strana 5811 372 VYHLÁŠKA ze dne 25. října 2016, kterou se mění vyhláška č. 209/2004 Sb., o bližších podmínkách nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty, ve znění pozdějších

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: daních 14 ) pro dopravní účely nebo která dodává na daňové

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: daních 14 ) pro dopravní účely nebo která dodává na daňové Strana 922 Sbírka zákonů č. 91 / 2011 91 ZÁKON ze dne 3. března 2011, kterým se mění zákon č. 311/2006 Sb., o pohonných hmotách a čerpacích stanicích pohonných hmot a o změně některých souvisejících zákonů

Více

Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce 2015

Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce 2015 Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce 2015 Hodnocení činnosti odboru lékárenství a distribuce - kontroly lékáren. Kontrola plnění povinností provozovatelů lékáren

Více

1. V části první se za dosavadní bod 9 vkládají nové body, které znějí:

1. V části první se za dosavadní bod 9 vkládají nové body, které znějí: PS160049917 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 238 USNESENÍ Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 50. schůze ve středu dne 14. prosince 2016 Vládní návrh zákona,

Více

Čl. I Úvodní ustanovení

Čl. I Úvodní ustanovení Organizační řád Centra pro onkologii založenou na důkazech (Center for Evidence Based Oncology; CEBO) Institutu biostatistiky a analýz Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Čl. I Úvodní

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Dva měsíce s ereceptem Mgr. Irena Storová, zastupující ředitelka SÚKL Ministerstvo zdravotnictví 2. března 2018 3 Zajímavá čísla (od 1.1.2018 do 28.2.2018) Předepsáno 8,74 mil. ereceptů Vydáno 7,98 mil.

Více

Dostupnost léčiv pro české pacienty. Praha,

Dostupnost léčiv pro české pacienty. Praha, Dostupnost léčiv pro české pacienty Praha, 30. 1. 2019 Dostupnost léčiv pro české pacienty Příčiny nedostupnosti léčiv v ČR Příčiny nedostupnosti léčiv v ČR Nedostupnost výroba distribuce/lékárna reexport

Více

Jak vyhledávat v databázi léků. www.olecich.cz

Jak vyhledávat v databázi léků. www.olecich.cz Jak vyhledávat v databázi léků www.olecich.cz Kde najít databázi léků? Databázi léků naleznete na webové adrese Informačního portálu pro veřejnost www.olecich.cz. První rychlou volbou je hlavní nabídka

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2052 Sbírka zákonů č. 199 / 2017 199 ZÁKON ze dne 7. června 2017, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu),

Více

Elektronická preskripce a finanční udržitelnost zdravotních systémů

Elektronická preskripce a finanční udržitelnost zdravotních systémů Parlamentní odborný seminář Elektronická preskripce a finanční udržitelnost zdravotních systémů Elektronická preskripce v ČR příležitost nebo hrozba pro rozvoj zdravotní péče? Praha 27. dubna 2009 Fikce

Více

Změna Obecných zásad pro hodnocení dopadů regulace (RIA)

Změna Obecných zásad pro hodnocení dopadů regulace (RIA) Příloha usnesení vlády ze dne 3. února 2016 č. 76 Změna Obecných zásad pro hodnocení dopadů regulace (RIA) Obecné zásady pro hodnocení dopadů regulace (RIA), schválené usnesením vlády ze dne 14. prosince

Více

České národní fórum pro ehealth občanské sdružení se sídlem Trojanova 12, 120 00 Praha 2 IČO 28556712. www.ehealthforum.cz

České národní fórum pro ehealth občanské sdružení se sídlem Trojanova 12, 120 00 Praha 2 IČO 28556712. www.ehealthforum.cz TEZE ROZVOJE ehealth V ČESKÉ REPUBLICE ABSTRAKT České národní fórum pro ehealth občanské sdružení se sídlem Trojanova 12, 120 00 Praha 2 IČO 28556712 www.ehealthforum.cz Abstrakt, strana 2 (celkem 5) Motto:

Více

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778)

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778) Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení zemědělského

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 199 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 199 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6. 352 9. funkční období 352 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 634/2004

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 909/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 909/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 909/0 Návrh poslance Davida Ratha na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění

Více

erecept mýty, fakta a jak dál

erecept mýty, fakta a jak dál erecept mýty, fakta a jak dál Kdo je Martin Beneš? 2. provozovatel lokální e-preskripce 2005 spoluřešitel výzkumného projektu e-preskripce (MŠMT č. 2C06022) 2006-2009 ved. prac.skupiny e-preksripce Mezires.komise

Více

Z ČINNOSTI PŘEDSTAVENSTVA ČLNK PHARMDR. LUBOMÍR CHUDOBA, ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA XXXIII. LÉKÁRNICKÉ DNY, ZNOJMO,

Z ČINNOSTI PŘEDSTAVENSTVA ČLNK PHARMDR. LUBOMÍR CHUDOBA, ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA XXXIII. LÉKÁRNICKÉ DNY, ZNOJMO, Z ČINNOSTI PŘEDSTAVENSTVA ČLNK PHARMDR. LUBOMÍR CHUDOBA, ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA XXXIII. LÉKÁRNICKÉ DNY, ZNOJMO, 08. 10. 2017 OBSAH Z USNESENÍ SJEZDU ČLNK AKTUÁLNÍ LEGISLATIVA Z AKTIVIT PČLNK PORADA PŘEDSEDŮ

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 367 50 ZÁKON ze dne 30. ledna 2013, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 167/1998

Více

VYHLÁŠKA. č. 461 ze dne 17. prosince 2012,

VYHLÁŠKA. č. 461 ze dne 17. prosince 2012, VYHLÁŠKA č. 461 ze dne 17. prosince 2012, kterou se mění vyhláška č. 383/2009 Sb., o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce 2017

Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce 2017 Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce Hodnocení činnosti odboru lékárenství a distribuce - kontroly lékáren. Nedílnou součástí kontrolní a dozorové činnosti Státního

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ. Čl. I. Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ. Čl. I. Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění ZÁKON ze dne 2014, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 590/6

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 590/6 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 590/6 Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Miroslavy Němcové, Pavla Béma, Milady Emmerové, Zuzky Bebarové Rujbrové, Jiřího Skalického,

Více

ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PŘEDPISU ČR S LEGISLATIVOU EU

ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PŘEDPISU ČR S LEGISLATIVOU EU ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PŘEDPISU ČR S LEGISLATIVOU EU Návrh zákona ze dne.., kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., ve znění Čl. I Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění zákona č. 635/2004

Více

Aktuální změny v legislativě zdravotnických prostředků. Odbor farmacie Mgr. Kateřina Pavlíková

Aktuální změny v legislativě zdravotnických prostředků. Odbor farmacie Mgr. Kateřina Pavlíková Aktuální změny v legislativě zdravotnických prostředků Odbor farmacie Mgr. Kateřina Pavlíková Základní ustanovení Nový zákon o zdravotnických prostředcích účinnost: 1.4 2015 sjednocuje význam pojmů tak,

Více

USNESENÍ XXIV. SJEZDU DELEGÁTŮ ČLnK KONANÉHO VE DNECH V BENEŠOVĚ

USNESENÍ XXIV. SJEZDU DELEGÁTŮ ČLnK KONANÉHO VE DNECH V BENEŠOVĚ USNESENÍ XXIV. SJEZDU DELEGÁTŮ ČLnK KONANÉHO VE DNECH 7. - 8. 11. 2014 V BENEŠOVĚ Sjezd bere na vědomí: zprávy mandátové komise ze 7. a 8. 11. 2014 zprávy o činnosti představenstva ČLnK, revizní komise,

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2017 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 146 Rozeslána dne 7. prosince 2017 Cena Kč 48, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2017 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 146 Rozeslána dne 7. prosince 2017 Cena Kč 48, O B S A H : Ročník 2017 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 146 Rozeslána dne 7. prosince 2017 Cena Kč 48, O B S A H : 410. Nařízení vlády, kterým se stanoví stupnice základních tarifů pro příslušníky bezpečnostních

Více

*MZDRX0154B3S* MZDRX0154B3S

*MZDRX0154B3S* MZDRX0154B3S Adam VOJTĚCH ministr V Praze dne 4. února 2019 Č.j.: MZDR 5254/2019-1/MIN/KAN *MZDRX0154B3S* MZDRX0154B3S OTEVŘENÝ DOPIS MINISTRA ZDRAVOTNICTVÍ Vážený pane prezidente, Vážení lékárníci, Vážení provozovatelé

Více

Padělky léčivých přípravků v legální síti

Padělky léčivých přípravků v legální síti Mgr. Apolena Jonášová 2 Padělaným léčivým přípravkem se rozumí jakýkoli humánní léčivý přípravek Zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění

Více

Tisková konference PROTIPADĚLKOVÁ SMĚRNICE Z POHLEDU LÉKÁRENSKÉ PRAXE

Tisková konference PROTIPADĚLKOVÁ SMĚRNICE Z POHLEDU LÉKÁRENSKÉ PRAXE Tisková konference PROTIPADĚLKOVÁ SMĚRNICE Z POHLEDU LÉKÁRENSKÉ PRAXE 5. 2. 2019 PharmDr. Lubomír Chudoba Prezident České lékárnické komory Lékárník potřebuje při výdeji léků čas na svou odbornou zdravotnickou

Více

Pacient lékař lékárna Přirozená spolupráce, převážně zatím v akademické rovině. Case study

Pacient lékař lékárna Přirozená spolupráce, převážně zatím v akademické rovině. Case study Pacient lékař lékárna Přirozená spolupráce, převážně zatím v akademické rovině. Case study Mgr. Renáta Chourová provozní manažer lékáren Na zdraví XX. OTC Konference TRENDY V OBLASTI PRODEJE A MARKETINGU

Více

f) zdravotnické záchranné služby jsou stanoveny

f) zdravotnické záchranné služby jsou stanoveny Strana 1686 Sbírka zákonů č. 99 / 2012 99 VYHLÁŠKA ze dne 22. března 2012 o požadavcích na minimální personální zabezpečení zdravotních služeb Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 120 zákona č. 372/2011

Více

Klíčové legislativní 550 SC-002 změny ve zdravotnictví: JUDr. Radek Policar

Klíčové legislativní 550 SC-002 změny ve zdravotnictví: JUDr. Radek Policar Klíčové legislativní 550 SC-002 změny ve zdravotnictví: 2017 JUDr. Radek Policar 31. března 2017 Novela zákona o léčivech Zákon č. 66/2017 Sb., kterým se mění zákon o léčivech Nařízení Evropského parlamentu

Více

Návrh ZÁKON. ze dne ,

Návrh ZÁKON. ze dne , III. Návrh ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 102 Sbírka zákonů č. 264 / 2016 Strana 4061 264 ZÁKON ze dne 14. července 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím atomového zákona Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

Návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 2016,

Návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 2016, III. Návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 243/2013 Sb., o investování investičních fondů a o technikách k jejich obhospodařování, ve znění nařízení vlády č. 11/2014 Sb. Vláda

Více

slovy Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy

slovy Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy Strana 3154 Sbírka zákonů č. 202 / 2016 Částka 76 202 VYHLÁŠKA ze dne 30. května 2016, kterou se mění vyhláška č. 364/2005 Sb., o vedení dokumentace škol a školských zařízení a školní matriky a o předávání

Více

Používání zdravotnických prostředků v ambulantní praxi

Používání zdravotnických prostředků v ambulantní praxi Používání zdravotnických prostředků v ambulantní praxi Dnem 1. dubna 2015 vstoupil v účinnost nový zákon o zdravotnických prostředcích (zákon č. 268/2014 Sb.), který přináší komplexní zákonnou úpravu regulace

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3146 Sbírka zákonů č. 222 / 2012 222 ZÁKON ze dne 20. června 2012, kterým se mění volební zákony a zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve

Více

Mladí lékárníci. Vize: Zapojit mladé lékárníky do dění v oboru!

Mladí lékárníci. Vize: Zapojit mladé lékárníky do dění v oboru! Frýdek-Místek, 10.10.2010 Mgr. Antonín Svoboda Mladí lékárníci Vize: Zapojit mladé lékárníky do dění v oboru! 1. Aktivně se zapojit do diskuzí k aktuálním tématům 2. Vyjádřit své názory a své postoje prosazovat

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 418 Sbírka zákonů č. 44 / 2019 44 ZÁKON ze dne 30. ledna 2019, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších

Více

4. V 4 se ve větě první za slovem předpisem 5 ) vkládá čárka. ve znění zákona č. 202/2017 Sb.:

4. V 4 se ve větě první za slovem předpisem 5 ) vkládá čárka. ve znění zákona č. 202/2017 Sb.: Strana 5122 Sbírka zákonů č. 436 / 2017 Částka 156 436 VYHLÁŠKA ze dne 6. prosince 2017, kterou se mění vyhláška č. 79/2013 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 373/2011 Sb., o specifických

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 624 Sbírka zákonů č. 61 / 2017 61 ZÁKON ze dne 19. ledna 2017, kterým se mění zákon č. 156/1998 Sb., o hnojivech, pomocných půdních látkách, pomocných rostlinných přípravcích a substrátech a o agrochemickém

Více

Dostupnost léčiv pro české pacienty. Praha,

Dostupnost léčiv pro české pacienty. Praha, Dostupnost léčiv pro české pacienty Praha, 22. 1. 2019 Dostupnost léčiv pro české pacienty Příčiny nedostupnosti léčiv v ČR výroba distribuce/lékárna reexport výroba výroba povolení dovozu cizojaz. šarží

Více

7. V 4 se doplňuje odstavec 4, který včetně poznámek pod čarou č. 4 a 5 zní:

7. V 4 se doplňuje odstavec 4, který včetně poznámek pod čarou č. 4 a 5 zní: Strana 766 Sbírka zákonů č.72 / 2011 Částka 28 72 VYHLÁŠKA ze dne 14. března 2011, kterou se mění vyhláška č. 277/2004 Sb., o stanovení zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel, zdravotní způsobilosti

Více

V l á d n í n á v r h

V l á d n í n á v r h V l á d n í n á v r h III. ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 27 Rozeslána dne 14. dubna 2014 Cena Kč 40, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 27 Rozeslána dne 14. dubna 2014 Cena Kč 40, O B S A H : Ročník 2014 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 27 Rozeslána dne 14. dubna 2014 Cena Kč 40, O B S A H : 71. Vyhláška o obsahu, formě a náležitostech vedení záznamů o činnosti s uvedenou látkou kategorie

Více

Signatura pro evidenci IPL konec šatnových bloků!

Signatura pro evidenci IPL konec šatnových bloků! Signatura pro evidenci IPL konec šatnových bloků! Dvojitá signatura na evidenci přijatých receptů na výrobu IPL. Tato signatura přinese vašim pacientům i vám zkvalitnění evidence receptů na IPL. Tím přispěje

Více

2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV 2 Cenové kontroly v lékárnách Ing. Lukáš Lev Odbor lékárenství a distribuce OBSAH 3 Obsah Cenová regulace léčivých přípravků Cenová kontrola IPLP a HVLP upravované před výdejem Kontrola zvýhodnění výdeje

Více

(3) Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby dráhy je stanoven

(3) Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby dráhy je stanoven Strana 4578 Sbírka zákonů č. 405 / 2017 405 VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2017, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb., a vyhláška č. 169/2016 Sb.,

Více

Reforma zdravotnictví

Reforma zdravotnictví Reforma zdravotnictví Reformní zákony postup schvalování Malá novela zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění Reformní zákony postup schvalování Zákon o zdravotních službách a podmínkách

Více