LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Most, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Most, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání"

Transkript

1 LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník 2019 Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Most, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

2 Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku pro volbu a změnu povolání s deváťáky jejich rozhodování o dalším směřování. Jaký obor studia je pro mne vhodný? Kde mohu takový obor studovat? Mám se rozhodnout pro tu či jinou školu? Jak mám zvládnout celý proces přijímacího řízení? Jsme přesvědčeni, že nejlepší tipy pro správnou volbu mohou dát právě ti, kteří v nedávné době takovým rozhodováním procházeli Oslovili jsme proto loňské deváťáky a zeptali se jich na pár otázek, které souvisejí s přechodem ze základní školy na školu střední.

3 Věříme, že jejich odpovědi budou pro Vás, současné deváťáky, inspirativní. Vždyť i oni hledali odpovědi na otázky, které si v souvislosti s volbou povolání kladete dnes Vy. Tento vzkazník navazuje na úspěšné dva díly, které byly vytvořeny na Kontaktním pracovišti Úřadu práce ČR v Děčíně. Za vytvořený vzkazník získal kolektiv pracovníků Kontaktního pracoviště Děčín Národní cenu kariérového poradenství 2017 za přínos úřadu práce ke kariérovému rozvoji žáků základních škol. Přejeme hodně štěstí ve Vaší volbě 2019

4 Jak jsme pro Vás vzkazy získali? V rámci pilotního ověřování bylo osloveno 13 středních škol, z nichž se do dotazníkového šetření zapojilo 12 středních škol. Jaké školy se zapojily: Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace Soukromá hotelová škola Bukaschool, s. r. o. Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o. Střední odborná škola InterDACT, s. r. o. Střední odborná škola, Litvínov-Hamr, příspěvková organizace Střední odborná škola podnikatelská, s. r. o. Střední odborná škola pro ochranu a obnovu životního prostředí Schola Humanitas, Litvínov, Ukrajinská 379 Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace Střední škola diplomacie a veřejné správy, s. r. o. Střední škola EDUCHEM, a. s. Střední škola technická, Most, příspěvková organizace Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková organizace Kolik žáků dotazník vyplnilo: 897 (z toho 515 holek a 382 kluků)

5

6 Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Chtěla jsem jít na gymnázium, protože ještě pořádně nevím, kam chci jít na vysokou školu a co chci dále v životě dělat. Nikdo. Rozhodovala jsem se sama. Ano. Studuji blízko místa svého bydliště. Ve městě, kde bydlím, žádná střední škola není, a tady v Litvínově se mi školy líbily více než v Mostě. Mám kvůli většímu množství učení méně času než dříve. Jiné rozdíly nevnímám. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetu. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Chodila jsem na přípravné kurzy, na přijímačky nanečisto a doma se intenzivně učila. Spolužáky bych si lepší přát nemohla a učitelé jsou až na nějaké výjimky už fajn. Prostředí moc nevnímám. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Ať si pořádně rozmyslí, jestli opravdu budou zvládat takové množství učení, jestli na to budou mít čas, a hlavně jestli po gymnáziu chtějí jít na VŠ.

7 Soukromá hotelová škola Bukaschool, s. r. o. PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Protože jsem si přála studovat hotelnictví a mám ráda cestování, tak jsem se rozhodla, že půjdu sem. Tak mamka mě podporovala v mém rozhodování a též si přála, abych šla na tuto školu. Ano, splňuje. Protože u nás takhle dobrá střední škola není. Tak rozdíl je samozřejmě v učení, že to je těžší a že musím dojíždět. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Tuto školu jsem navštívila osobně. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? V atlase středních škol. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Tak ve škole jsme s paní učitelkou probírali různé věci na přijímačky. Vše vidím pozitivně. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Chtěla bych vzkázat, aby všichni, kteří chtějí jít na hotelnictví nebo je baví cestovat nebo jazyky, tak ať si vyberou Bukaschool v Mostě.

8 Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o. PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Je to obor, který jsem chtěla studovat, příjemné prostředí, dojíždění zabere málo času. Já sama. Ano. Nestuduji - v místě mého bydliště jsou jen základní školy. Méně stresu oproti ZŠ, termíny odevzdání prací se dají lépe stíhat tady na SŠ, více mě tu baví odborné předměty, s učiteli se dá lépe komunikovat, lepší kolektiv ve třídě. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? SSŠMEP. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Internet, zkušenosti kamarádů a známých. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Doučování. Za spolužáky jsem ráda, protože spolu vycházíme a rozumíme si, není nuda, učitelé se nám tu věnují více oproti ZŠ, je tu příjemné prostředí, jelikož škola není tak velká. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Na SŠ se změní pár věcí oproti ZŠ, ale dá se to zvládnout a zvyknout si v pohodě. Také jsem se bála, protože tu nebudu mít žádné kamarády ze ZŠ, ale nakonec je to lepší, protože jsem tu našla hodně nových a s těmi starými se vidím venku a alespoň si máme co říct, co je nového...

9 Střední odborná škola InterDACT, s. r. o. PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Zaujala mě na Sokratovi a tenhle obor mě vždy bavil. Navíc, když jsem se tu byla podívat, všichni působili moc mile a je to tu hezké. Nikdo mě neovlivnil. Rozhodla jsem se sama a rodiče mě jen podpořili. Zatím ano. Tohle je nejbližší střední škola k nám s tímhle oborem. Zacházejí tady s námi jako s dospělými a je to takové volnější. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Tuto a podnikatelskou se stejným oborem tady v Mostě. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na základní škole nám dávali různé letáčky a atlasy. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Měla jsem přípravné kurzy, různé učebnice a hodně mi pomohla paní učitelka matematiky na základní škole. Hodně jsem se toho bála, jelikož jsem šla sama bez kamarádů a hodně špatně se seznamuji s novými lidmi, ale myslím, že mám tu nejlepší třídu, jakou jsem si mohla přát, a jsme výborný kolektiv. Učitelé úplně na pohodu. Hodnější jsem neviděla. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Aby se určitě nebáli. Je to zbytečné. Na začátku se začněte hned učit, protože se to bude pořád nabalovat a bude to jen horší. Navíc to udělá dobrý dojem na učitele. Přeji vám hodně štěstí a ať se dostanete tam, kam chcete!

10 Střední odborná škola, Litvínov-Hamr, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Byla to jediná škola s uměleckým oborem v okolí (grafický design) a není tu povinná maturita z matematiky. Nikdo, školu jsem si vybrala sama. Zatím ano. Studuji v místě bydliště, protože nechci být na intru. Je to těžší, ale zároveň se mi líbí, že se učím o tom, čemu se chci věnovat. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Jen tu, na které jsem teď, a to během dnů otevřených dveří. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetu. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Kreslením. Je těžké si na všechno zvyknout. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Vyberte si školu, která vás bude bavit a zajímat.

11 Střední odborná škola podnikatelská, s. r. o. PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Zalíbila se mi hned na první pohled. Líbila se mi na veletrhu. Zeptala jsem se na informace ohledně školy a šla jsem sem. Nikdo, vybrala jsem si úplně sama. Šla jsem po tom, co mě baví. Ano. Nestuduji žádná podobná škola v místě mého bydliště není. Střední je těžší, více učení a testů, méně času. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano, asi čtyři. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na stránkách školy. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Chodila jsem na přípravu na přijímačky na gympl každé úterý a čtvrtek a vyplňovala několik papírů denně. Jsem ráda za svůj kolektiv ve třídě, za super učitele a na nové prostředí si také nestěžuji. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Nebát se a nestresovat se u přijímaček a dost se učit.

12 Střední odborná škola pro ochranu a obnovu životního prostředí Schola Humanitas, Litvínov, Ukrajinská 379 PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Protože mám ráda přírodu a je tu hodně chemie. Od začátku jsem chtěla na něco s přírodou a chemií. A i mamka mě trochu ovlivnila, ale z větší části já. Zatím ano. Líbí se mi tu a baví mě to. Nestuduji, protože bydlím na vesnici. A protože tato škola byla jen v Litvínově. Tak určitě v učení. Na základce jsem se tolik učit nemusela, ale na to jsem si časem zvykla, a jiný přístup, což je za mě i super příprava pro život. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Navštívila jsem jich spoustu, ale žádná nebyla ta pravá. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Tak buď přímo na stránce školy nebo na akcích, kde měly školy stánky, apod. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Tak učila jsem se. A snažila se tak nestresovat, ale to mi moc nešlo. Vždycky jsou ve třídě lidi, kteří vám nemusí sednout, ale někteří jsou super. Učitelé také dobří a prostředí je skvělé. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Aby si vybrali školu podle sebe a nešli někam, kam jdou jejich kamarádi. Aby se připravili na přijímačky.

13 Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Tuto školu jsem si vybrala, protože mě už od malička baví pracovat s lidmi a dělat jim stálou radost. Nikdo. Rozhodovala jsem se pro tuhle školu sama. Ano. Nestěžuji si. Studuji v místě bydliště, protože by mě ráno nebavilo dojíždět. Velké. Noví kamarádi, nové učivo. Více učení, chození na praxe. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano, šla jsem se sem podívat, abych věděla, jestli by to byla škola pro mě a co by ode mě očekávali. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Osobně, internet a kamarádi. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Učila jsem se každý týden. Tři dny v týdnu tři hodiny. Kamarádi tu jsou super a učitelé taky. Prostředí pro mě není nové, měla jsem podobnou základní školu. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Neflákej to! Je důležité, abyste se učili teď než až na střední škole! Může to být potom pro vás těžší, než si myslíte. Je to pro vás veliké rozhodnutí.

14 Střední škola diplomacie a veřejné správy, s. r. o. PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Škola se mi celkově ve všem líbila a zaujala mě. Nikdo. Ano. Nestuduji v místě bydliště, protože bydlím na vesnici a v Mostě je velký rozsah škol. Na střední škole se k vám učitelé chovají jako k dospělému a i tak s vámi jednají. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na stránkách školy a něco jsem se dozvěděla i na dni otevřených dveří. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Hodně jsem se musela učit. Noví učitelé v pořádku, jsem spokojená. Spolužáci jsou také v pořádku. Nové prostředí také dobré, příjemné. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Aby se pořádně připravili.

15 Střední škola EDUCHEM, a. s. PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Chci se dozvědět víc o chemii a v budoucnu se pohybovat v její oblasti. Nikdo. Ano. Nestuduji, jelikož v tom okolí chemická škola žádná není. Odbornější předměty těžší učivo. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetu. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Hodinu matiky a češtiny týdně navíc. Příjemnější kolektiv. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Obor si vyberte tak, aby vám seděl a bavil vás.

16 Střední škola technická, Most, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Protože mě lákala svým oborem, který nabízela. Rodiče, kamarádi. Ano. Nestuduji, protože blízko mého bydliště nejsou školy, které by se mi líbily. Na SŠ musíme být více samostatní. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetu a přímo v té škole. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Měla jsem doučování na ZŠ a doma jsem si různě procvičovala. Na nové prostředí jsem si celkem rychle zvykla, vyhovuje mi to tak. Spolužáci jsou zatím v pohodě. A učitelé též. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Aby si vybrali školu, která je bude bavit.

17 Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRALA PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Protože bych chtěla být učitelkou v mateřské škole, a možná na 1. stupni. A mám ráda děti. Nikdo mě neovlivňoval, ale v okolí kolem mě bylo hodně dětí a na naší vesnici je i školka a líbilo by se mi učit tam nebo v jiné školce. Líbí se mi tady, občas je tu těžší učivo, takže je lepší poprosit někoho, kdo to chápe, o pomoc. A mám skvělou třídu. Protože tento obor byl nejblíž v Mostě a pak v Litoměřicích. Takže dojíždím. Na základní škole jsme se nemuseli tolik učit. Je tu více učiva, takže je potřeba se více učit. V hodinách je učitelům jedno, jestli si výpisky budete psát, protože jsou to vaše výpisky. Takže musíte být pozorní. NAVŠTÍVILA JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano, tady v Mostě. KDE JSI HLEDALA INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na školních stránkách, v atlase škol, na internetu. JAK SES PŘIPRAVOVALA NA PŘIJÍMAČKY? Chodila jsem sem do Mostu na přípravné kurzy k přijímacím zkouškám a pak jsem si koupila učebnice a z CERMATU jsem si tiskla testy a učila se i doma. Spolužáci jsou super, všichni spolu vycházíme. Občas od nějakých učitelů něco nechápu, ale jinak jsou učitelé hodní. Líbí se mi tu. CO BYS VZKÁZALA DEVÁŤÁKŮM? Je hodně důležité se na přijímačky učit, abyste je zvládli. Přeji vám, abyste se dostali na střední školu, na jakou si přejete. A až budete na střední, nezapomínejte se pořád učit, jinak to nebudete zvládat.

18 NĚCO PRO RODIČE DEVÁŤÁKŮ Co se často ve vzkazech pro deváťáky objevovalo Žáci velmi často uváděli, jak jsou pro ně rodiče v této životní etapě důležití. Mnozí se rozhodnou sami. Hodně z nich ale volbu školy s rodiči probírá, diskutuje s nimi. Rodiče jim poskytují významnou podporu. Ale také se v dotaznících ve velké míře objevovalo: Nestresovat se přijímačkami a jít si za tím, co v životě chcete dělat Rozhodla jsem se sama, rodiče mi do toho nijak nemluvili Nestuduji v místě bydliště, chtěla jsem začít novou část života jinde, osobní problémy Mám ráda svůj domov a autobus mi jezdí od školy až domů bez přestupů Vyslechla jsem si názory blízkých, ale rozhodla jsem se sama Jděte si za tím, co chcete, nikdy nenechte za sebe rozhodovat, jděte za svými sny Ať nechodí na školu jen kvůli kamarádovi a pořádně si to promyslí Nenechte se ovlivňovat ostatními, jděte tam, kde se vám nejvíce líbí a jaká škola vám vyhovuje Studuji v místě bydliště, protože je to blízko a rodiče nechtěli, abych dojížděla nebo šla na intr Chci být na intru Vybírejte si školu podle toho, co vás baví, ne podle rodičů Hlavně ať si vyberou školu podle sebe Mamka byla pro, abych šla na gymnázium, táta spíš ne, ale rozhodování bylo více méně na mně

19

20 Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Abych se řádně připravil na VŠ. Zároveň má dobrou pověst. Moji rodiče. Ano, zatím... V mém místě bydliště se nenacházejí žádné SŠ. Nový kolektiv. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetových stránkách škol. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Procvičoval jsem si látku, kterou jsem zapomněl. Na první pohled se vše zdá v pořádku. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Kariéra před vztahy.

21 Soukromá hotelová škola Bukaschool, s. r. o. PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Protože se zajímám o gastronomii. Internet, kamarádi. Ano. Nestuduji. Radši budu dojíždět, než abych dělal něco, co mě nebaví. Na základní škole se nám učitelé moc nevěnovali a byla lehká, zatímco na střední se nám učitelé věnují, ale je to těžší. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Internet. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Každodenní učení. Strašně příjemní a milí lidé. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Hodně se učte a snažte se, neříkají vám to učitelé a rodiče jen tak.

22 Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o. PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Přišla mi zajímavá. Nikdo. Vybíral jsem si sám. Ano. Nestuduji, protože tam není škola, na jakou bych chtěl. Na střední je to těžší. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. Obchodku v místě mého bydliště. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Internet. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Na základce s učiteli. Všechno mi vyhovuje. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Je to tu fajn.

23 Střední odborná škola InterDACT, s. r. o. PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Zalíbil se mi obor, na který chodím. Nikdo mě neovlivnil. Z většiny ano. Studuji, protože mi to tak vyhovuje. Jiné chování učitelů k žákům. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Střední průmyslovou školu v Mostě. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetu. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Ani moc nepřipravoval. Vnímám to celkem pozitivně. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Ať jdou na tuto školu, pokud mají zájem o dostupné obory, co tady jsou.

24 Střední odborná škola, Litvínov-Hamr, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Při návštěvě se mi líbila (především ateliéry), také díky kladným ohlasům. A v porovnání s ostatními školami se mi zkrátka líbila nejvíce. Asi ne přímo ovlivnil, ale hodně na mě zapůsobil rozhovor s bývalým čtvrťákem, který mě prováděl při dni otevřených dveří. Ano. Školy se stejným zaměřením se mi v mém okolí tolik nelíbily. Nijak výrazné, ale na střední se cítím lépe. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetu nebo při dnech otevřených dveří. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Přijímačky jsem nedělal, ale ve škole jsme měli přípravu. Kladně. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Asi aby se pořádně zamysleli nad výběrem školy a nebáli se školu navštívit osobně.

25 Střední odborná škola podnikatelská, s. r. o. PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Zahrnuje cestování do zahraničí. Matka. V té době jsem zatím netušil, jak to tu bude probíhat, nechal jsem se překvapit. Studuji v místě bydliště, protože jsem věděl, že nechci dojíždět. Více testů hlavně desetiminutovek. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? V knize o středních odborných školách. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Na ZŠ nám rozdávali kopírované listy a nanečisto jsme zkoušeli své znalosti. Na vše jsem si zvykl rychle, jenom jsem měl takový zvláštní pocit. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Že se nemusí bát toho, jak je učitelé na ZŠ straší, že na SŠ vás nešetří, je to tu skoro stejné.

26 Střední odborná škola pro ochranu a obnovu životního prostředí Schola Humanitas, Litvínov, Ukrajinská 379 PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Jelikož jsem se o tento obor zajímal již dříve. Nikdo nijak významně. Nadprůměrně, doporučuji ji. Nestuduji, jelikož tento obor se nachází nejblíž až v Litvínově a na gympl jsem nechtěl jít, je to v praxi 4 roky o tom, že něco, co chci studovat, se zmíní okrajově, a okolo je hromada zbytečností, např. HV. Střední je sice těžší, ale je zde lepší kolektiv žáků a kantorů, je to větší sranda. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano, tuto a ještě jeden gympl. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Všude možně (internet, výstavy vzdělávání, letáky, přehledy středních škol apod.). JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Doma a na základní škole (speciální doučování). Výrazné zlepšení oproti základce. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Vyberte si střední podle SVÝCH zájmů. Nikdo nemá právo vás tlačit tam, kam nechcete.

27 Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Párkrát jsme sem se ZŠ šli do dílen a celkem se mi tu líbilo a žádná jiná škola mě nezaujala. Kamarád. Víceméně ano. Nestuduji, protože v místě mého bydliště je pouze mateřská a základní škola. Samozřejmě je SŠ obtížnější a musím si dělat více věcí sám. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano, pouze tuto. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? V Atlasu školství a na internetu. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Chodil jsem na přípravu, kterou pořádal náš učitel, a hlavně na youtube. Vztahy se spolužáky i učiteli mám mnohem lepší než na ZŠ. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Nebojte se tolik přijímaček, tak strašné to není.

28 Střední škola diplomacie a veřejné správy, s. r. o. PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Obor zněl atraktivně a diplomacie mi přišla zajímavá. Nikdo, rozhodl jsem se sám. Částečně, chtěl bych větší důraz na diplomacii. Studuji v místě bydliště, protože je to pohodlnější a nemusím nikam dojíždět. Větší nároky, obzvláště na maturitní předměty. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na jejich internetových stránkách nebo z doporučení. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Sám jsem se učil a na ZŠ nám pomáhali učitelé. Pozitivně, vše vypadá slibně. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Pozor na přijímačky!

29 Střední škola EDUCHEM, a. s. PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Protože je blízko, učí se tu informatika a chemie a není tu tolik lidí jako na jiných školách. Nikdo. Ano. Protože v blízkosti mého bydliště není žádná střední škola. Lepší kolektiv. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetu a v katalogu středních škol na naší škole. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Učil jsem se a procvičoval jsem si to, co mi moc nešlo. Moji spolužáci jsou fajn, noví učitelé jsou také super. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Učte se na přijímačky.

30 Střední škola technická, Most, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Zalíbily se mi všechny možnosti v této škole ohledně akcí či spolupráce s policií. Nikdo, rozhodoval jsem se sám. Ano, dokonce mě i příjemně překvapila. Nestuduji, protože poblíž mého bydliště není škola s tímto oborem. Trošku více učiva a všechno se hrne rychleji, ale jinak skoro stejná. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano, navštívil jsem obě dvě (které tento obor nabízejí). KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Na internetu, po té na dnech otevřených dveří. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Každý večer jsem řešil pár úloh na češtinu a matematiku, připravovali jsme se i ve škole. Všechno vidím v normálu, spolužáci jsou super, prostředí a učitelé také, i když někteří jsou někdy přísní. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Bude to celkem stresující - přijímačky, DOD, první den školy já byl hodně ve stresu, ale zbytečně, všechno proběhlo v pohodě, takže se zbytečně nestresujte.

31 Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková organizace PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TUTO ŠKOLU? Protože bych jednou chtěl pracovat ve zdravotnictví, konkrétně jako vojenský záchranář. Nikdo. V celku ano. Nestuduji, protože v okolí mého bydliště se podobná škola nenachází. Já osobně skoro žádné. Jenom jsem tady čistě dobrovolně a chci něco dokázat. A už to tu není jako na základce, kdy ti učitelé pomalu utírali i zadek. NAVŠTÍVIL JSI PŘED PŘIJÍMAČKAMA NĚJAKOU STŘEDNÍ ŠKOLU OSOBNĚ? Ano, SZŠ na Kladně. KDE JSI HLEDAL INFORMACE O ŠKOLÁCH? Prostřednictvím internetu a letáků atd. JAK SES PŘIPRAVOVAL NA PŘIJÍMAČKY? Učil jsem se asi dva týdny před prvním kolem a den před druhým kolem a umístil jsem se 24/87 a na druhé škole 12/34. Už jsem si nějak zvykl, ale bylo to ze začátku zvláštní. CO BYS VZKÁZAL DEVÁŤÁKŮM? Až budete na střední, tak si uvědomte, že tam jste dobrovolně a už tam nemusíte být, dokažte, že na to máte, a učte se! Hodně štěstí v přijímačkách!

32

33 JAKÉ ROZDÍLY VNÍMÁTE MEZI ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLOU? Výuka více soustředěná na obor Na střední škole je více učení, ale dá se to zvládnout Na SŠ studuji to, co mě baví, a nemusím se učit všechno jako na ZŠ, třeba to, co mi je k ničemu Celkový systém, styl výuky Chodíme sem dobrovolně, učitelé nám vykají, máme praxi Na SŠ vás berou vážně, ne jako malé děti, klade se důraz na zodpovědnost, která je pro život důležitá Rozumím si tu s více lidmi, protože máme podobné zájmy Bere se tu učivo více do podrobna, je to těžší (logicky) Neberou nás jako děti Lepší přístup učitelů, ale na druhou stranu více učení a testů Přibyly mi odborné předměty, ale poměrně dost jich odpadlo Základní škola je lepší to učení je to lehčí, střední škola zabere více času, ale je to pohodovější Větší nároky, více učiva, nikdo už se k nám nechová jako k těm malým Na základní jsem se neučila a stačila mi látka ve škole, na střední je toho někdy až moc a musím tomu věnovat více času Praxe, nové předměty Dojíždění, vstávání, jinak není zas takový rozdíl Základní škola byla taková volnější a na střední je vše bráno vážně Střední je trochu těžší než základka, už tě tu neberou jako dítě, takže od tebe očekávají větší zodpovědnost

34 KDE JSTE HLEDALI INFORMACE O STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH? Od mého bratra V katalogu vzdělávání Atlas školství, stránky škol V knížkách, které jsme dostali na základní škole, a na internetu Osobně na školách Na internetu nebo při dnech otevřených dveří Sokrates Na výstavách škol a na internetu Na internetu a u lidí, kteří na ni chodí nebo chodili Na internetu, přišla jsem se osobně podívat na školu Od paní učitelky Na ZŠ jsme měli hodinu speciálně na to Většinou v samotných školách Od sestřenky, učitelů,, všude, kde se dalo Na internetu a sociálních sítích Infoabsolvent.cz a web školy Na základní škole jsme měli přednášky o školách Po kamarádech, na internetu a sociálních sítích Na jejich stránkách na internetu a potom v letáku, co nám dala základní škola Internet, studenti, absolventi, plakáty a letáky V 9. ročníku jsme dostávali knížku se školami v okolí S paní psycholožkou Na základce od mé bývalé třídní učitelky Na facebooku Na internetu a něco málo jsme zjišťovali u známých, kteří měli své děti na školách, o které jsme měli zájem U nás na základce byla výstava SŠ Z letáků a informačních spotů poskytnutých ZŠ Internet, lidé, osobní návštěva Veletrh středních škol

35 JAK JSTE SE PŘIPRAVOVALI NA PŘIJÍMAČKY? Zkoušela jsem si přijímačky z minulých roků Celou 9. třídu Chodila jsem na přípravné kurzy Na základce jsme měli speciální předměty k přijímačkám Připravovala jsem se ze vzorových testů pár měsíců předem Učila jsem se, chodila 2 týdně na přípravné hodiny, které zřizovala má základní škola Ve škole jsme psali přijímačky nanečisto Pomocí knížek, které jsme si mohli v deváté třídě koupit Pořád jsem maloval Chodil jsem do lidušky Žádné jsem nedělal, protože na tento obor se přijímačky nedělají S rodiči a učitelkami Malovala jsem každý den alespoň 3 obrázky různou technikou Na ZŠ jsem byl na přípravných testech Vypracováním předešlých přijímacích testů Dennodenně jsem si opakoval a zkoušel to, co mi nikdy nešlo Zkoušela jsem si CERMAT testy z předešlých let Upřímně asi moc ne a asi to tak i dopadlo Učila jsem se doma s rodiči Sama jsem pomáhala s přípravou některým svým spolužákům Učil jsem se týden před (měl jsem se učit víc) Každý den jsem si něco málo přečetl a vypočítal pár příkladů Tak normálně, prostě jsem se učila Párkrát jsem si prošel všechny sešity Učila se a celkově to všechno průběžně opakovala

36 CO BYSTE VZKÁZALI DEVÁŤÁKŮM? Hlavně, aby si školu vybrali podle toho, co je baví, a nenechali si to nikým rozmlouvat, a aby moc nepodceňovali přípravu na přijímací zkoušky SŠ sice bude těžší, ale neberte vzdělání jako povinnost, ale jako dar, jelikož je to něco, co vám nikdo nevezme Hodně štěstí na přijímačkách a pohodový vstup na SŠ Hlavně se nebát, není proč Počítejte s tím, že se budete muset učit Když se budete učit, můžete jít na školu, kam chcete Aby si vybrali, co je baví Určitě se nebojte změny, najdete si partu a bude všechno super, hlavní je se snažit a mít v určitých věcech vytrvalost Aby neměli strach z nového prostředí, lidí či učitelů Nebojte se, není to tak hrozné, jak se zdá, pamatujte, že ostatní spolužáci jsou z toho stejně vyplašení jako vy Ať se na střední školu hlavně těší Aby se nebáli nového prostředí, do kterého půjdou, ze začátku bude chvilku trvat, než si na vše zvyknou Dobře si promyslete, na jakou SŠ půjdete, a jestli to, čím se vyučíte, bude mít uplatnění, a jestli vás to bude bavit Vyberte si pořádně, nehlaste se hned na první školu, kterou v letáčku uvidíte, nepodceňujte přípravu na přijímačky Střední je něco jiného než základka, máte jiné povinnosti

37 CO BYSTE VZKÁZALI DEVÁŤÁKŮM? Ať se nehroutí z přijímaček a rozhodně se nebojí vyzkoušet nové věci, třeba jít na školu bez kámoše - vůbec na tom nesejde Ať nemají zbytečnou obavu z přijetí do kolektivu Kdyby to nedali, mohou dát odvolání já jsem šla také na odvolání a jsem ráda, že jsem to udělala, protože jsem si splnila sen Zkuste si o škole zjistit co nejvíce Když bude na vaší SŠ problém, nebojte se to řešit s někým dalším, případně přestoupit Že technické zaměření má budoucnost Ať si dávají přihlášku na obor, který je pro ně, a nemusejí zbytečně přestupovat na výučák a mít rok pryč Ať se dobře učí a ať se jdou vyučit, ať nejsou zbytečně na úřadu práce Jděte na obor, který chcete opravdu dělat a bude vás bavit Jen ať nemají strach, je to zbytečné, když to chtějí, tak se na školu dostanou, na základce jsem prošel jen tak tak a na střední mám dvojky Učte se na přijímačky, a pokud je učitel/ka přísný/á u důležitých předmětů, tak to s vámi myslí dobře Aby se ozvali pokaždé, když něčemu nebudou rozumět, protože to pak na sebe navazuje Aby si nemysleli, že když jsou deváťáci, tak jsou největší frajeři, protože pak přijdou do prváku a zjistí, že žádní frajeři nejsou

38 Moje poznámky:

39 Moje poznámky:

40 Návrh: Ilustrace: Zpracování: Mgr. Michaela Houdová Bc. Petra Chaloupková Ing. Jana Riegerová Patricie Štefanov Mgr. Pavla Zůzová Děkujeme všem středním školám a jejich žákům a žákyním, kteří se zapojili a pomohli nám tak vytvořit tento vzkazník.

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci, Oddělení metodiky

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci, Oddělení metodiky LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník 2019 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci, Oddělení metodiky Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku pro volbu a změnu povolání

Více

LONŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Děčín, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

LONŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Děčín, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání LONŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Děčín, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku pro volbu

Více

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Bruntál, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Bruntál, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Bruntál, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku pro volbu a změnu

Více

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník další díly. Úřad práce ČR, kontaktní pracoviště Rakovník, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník další díly. Úřad práce ČR, kontaktní pracoviště Rakovník, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník další díly Úřad práce ČR, kontaktní pracoviště Rakovník, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku

Více

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Louny, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Louny, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník 2019 Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Louny, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku pro

Více

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník 2. díl. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Děčín, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník 2. díl. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Děčín, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník 2. díl Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Děčín, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku pro

Více

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM Zlínský vzkazník. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR ve Zlíně, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM Zlínský vzkazník. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR ve Zlíně, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM Zlínský vzkazník Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR ve Zlíně, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník další díly. Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu, Oddělení zprostředkování a poradenství

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník další díly. Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu, Oddělení zprostředkování a poradenství LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník další díly Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu, Oddělení zprostředkování a poradenství Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském středisku

Více

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník pardubický díl. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Pardubice, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání

LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník pardubický díl. Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Pardubice, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání LOŇŠTÍ DEVÁŤÁCI LETOŠNÍM DEVÁŤÁKŮM vzkazník pardubický díl Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Pardubice, Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Každý rok prožíváme v našem Informačním a poradenském

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

výstupy z dotazníků DFGJK

výstupy z dotazníků DFGJK výstupy z dotazníků DFGJK G4 Škola: DFGJK, typ: G4 Vektor 14 Modul 1 Podle čeho jste se především rozhodoval(a) při výběru SŠ, kterou navštěvujete?(vyberte i více z níže uvedených možností) 9 9 Moje vlastní

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA vyhodnocení TŘÍDA 1.(odpovídalo 13 žáků) ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející VZTAH KE ŠKOLE 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd:

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Deváťáci a dny otevřených dveří Studie Než zazvoní 9. listopadu 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti

Více

Název školy: 2. Znáš ve svém okolí někoho, kdo šikanuje jiné děti? a) ano b) ne

Název školy: 2. Znáš ve svém okolí někoho, kdo šikanuje jiné děti? a) ano b) ne PŘÍLOHA č. 1 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY Název školy: Třída: Jsem: chlapec - dívka 1. Co podle tebe znamená výraz šikana? a) opakované posmívání a zesměšňování b) bití c) braní a poškozování věcí d) vymáhání věcí

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Na co můžeme být hrdí Kde žáci a rodiče vidí naše silné stránky Kde máme prostor na zlepšení Na co nás žáci

Více

PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ

PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ Ahoj! Zjišťujeme, na jaké střední školy se žáci 9. tříd hlásí a k jakému povolání směřují. Budeme rádi za tvé odpovědi. Dotazník je anonymní.

Více

Jak se cítí ženy na ČVUT? Zkušenosti a názory studentek ČVUT. Mgr. et Mgr. Katarína Širancová Centrum informačních a poradenských služeb ČVUT

Jak se cítí ženy na ČVUT? Zkušenosti a názory studentek ČVUT. Mgr. et Mgr. Katarína Širancová Centrum informačních a poradenských služeb ČVUT Jak se cítí ženy na ČVUT? Zkušenosti a názory studentek ČVUT Mgr. et Mgr. Katarína Širancová Centrum informačních a poradenských služeb ČVUT Podíl studentek na ČVUT v letech 2005-2018 Počet žen na ČVUT

Více

Příloha č. 1: Dotazník pro první skupinu respondentů skupina žáků devátých tříd ze základních škol v našem městě

Příloha č. 1: Dotazník pro první skupinu respondentů skupina žáků devátých tříd ze základních škol v našem městě PŘÍLOHY: Příloha č. 1: Dotazník pro první skupinu respondentů skupina žáků devátých tříd ze základních škol v našem městě Příloha č. 2: Dotazník pro druhou skupinu respondentů současní studenti našeho

Více

Výborně! Těším se na setkání

Výborně! Těším se na setkání Výborně! Těším se na setkání zítra! Ahoj, jmenuji se Sema! Přišla jsem do Maďarska před několika měsíci, před nedávnem jsem začala řídit křesťanské společenství, které jsme založili s mými krajany. 143

Více

Které faktory Vás motivují, nebo by Vás motivovaly, ke studiu technického oboru na SŠ, popř. v budoucnu na VŠ? 10% 41% 18% 33%

Které faktory Vás motivují, nebo by Vás motivovaly, ke studiu technického oboru na SŠ, popř. v budoucnu na VŠ? 10% 41% 18% 33% ANALÝZA POTŘEB ŽÁKŮ STŘEDNÍCH ŠKOL Analýza potřeb žáků SŠ uvádí přehled vyhodnocení vybraných otázek z dotazníkového šetření provedeného u žáků SŠ technického směru a všeobecných gymnázií v Moravskoslezském

Více

Dotazník pro žáky 8. tříd základních škol regionu Poličska

Dotazník pro žáky 8. tříd základních škol regionu Poličska Dotazníkové šetření pro žáky 8. tříd ZŠ V rámci analýzy území byl vypracován dotazník pro žáky 8. ročníků ZŠ. Cílem bylo zjistit o jaké obory středních škol a učilišť mají žáci zájem, zda je pro ně důležité

Více

Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy. Studie Než zazvoní 18. února 2019

Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy. Studie Než zazvoní 18. února 2019 Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy Studie Než zazvoní 18. února 2019 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní,

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola Doubrava, okres Karviná, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Dotazník pro rodiče Datum: 28. 04. 2016 Graf 1: Celkový

Více

Hodnocení Extra třídy - žáci

Hodnocení Extra třídy - žáci www.survio.com 09. 07. 2016 14:14:28 Základní údaje Název výzkumu Autor Jazyk dotazníku Veřejná adresa dotazníku Čeština http://www.survio.com/survey/d/s9j3a7s5d7v2g7w3t První odpověď 13. 06. 2016 Poslední

Více

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD PODZIMU 2005

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD PODZIMU 2005 Žáci - první stupeň Zaškrtni všechno, čeho se bojíš: starších spolužáků + Zaškrtni nejvíce 3 předměty, které patří mezi tvé oblíbené: český jazyk + vlastivěda - přírodověda - hudební výchova + pracovní

Více

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně škola žáci 1. stupně Zaškrtni nejvíce 3 předměty, které patří mezi tvé oblíbené: cizí jazyk 35 % 23 % vlastivěda 8 % 17 % tělesná výchova 60 % 73 % pracovní činnosti 28 % 8 % Zaškrtni nejvíce 3 předměty,

Více

AUTOEVALUACE 2008/2009. DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně. květen 2009. Celkem na 2. stupni: 152 žáků. Dotazník vyplnilo: 97 rodičů

AUTOEVALUACE 2008/2009. DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně. květen 2009. Celkem na 2. stupni: 152 žáků. Dotazník vyplnilo: 97 rodičů AUTOEVALUACE 28/29 DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně květen 29 Celkem na 2. stupni: 152 žáků Dotazník vyplnilo: 97 rodičů Počet vyplněných dotazníků. 1 8 6 4 2 97 55 vyplnilo nevyplnilo 1. Jak hodnotíte

Více

Příloha 1: Otázky polostrukturovaného rozhovoru vedení škol. Příloha 2: Otázky polostrukturovaného rozhovoru absolventi ZŠ Grafická

Příloha 1: Otázky polostrukturovaného rozhovoru vedení škol. Příloha 2: Otázky polostrukturovaného rozhovoru absolventi ZŠ Grafická SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1: Otázky polostrukturovaného rozhovoru vedení škol Příloha 2: Otázky polostrukturovaného rozhovoru absolventi ZŠ Grafická Příloha 3: Tabulka 1 3 s údaji o počtu tříd a žáků, úspěšnosti

Více

výstupy z dotazníků DFGJK

výstupy z dotazníků DFGJK výstupy z dotazníků DFGJK GV škola DFGJK, GV Vektor 14 Modul 4 Jak Vás bavily hodiny uvedených předmětů ve 3. ročníku? Matematika Český jazyk Anglický jazyk Německý jazyk Zeměpis Dějepis ZSV Informatika

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola a Mateřská škola Neznašov Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy - 2015/2016 (červen) Datum: 26. 05. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky ZŠ 2018/2019 Základní škola, Liberec, Broumovská 847/7, příspěvková organizace () Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

DNPR1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ 1 žáci 1. stupně 0% 0%

DNPR1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ 1 žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci 1. stupně 1. část Vícenásobné odpovědi - Změna v názorech respondentů. V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní Průzkum rozhodování žáků devátých tříd Studie Než zazvoní 26. září 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

AUTOEVALUACE 2011 STUDENTI

AUTOEVALUACE 2011 STUDENTI AUTOEVALUACE 2011 STUDENTI Seznam otázek: 1. Učitelé jednají se studenty povýšeně. 2. Všem žákům ve třídě je věnována stejná pozornost. 3. Učitelé věnují více času nadaným studentům ž těm průměrným. 4.

Více

Příběhy našich sousedů

Příběhy našich sousedů Příběhy našich sousedů Lenka Bártová Scénář k rozhlasové reportáži Zpracovali: žáci 9. třídy - Veronika Zouharová, Martina Jedlánková, Sára Řeháková, Nikola Peterková, Samuel Bartoníček, Filip Strnad Pedagogické

Více

Tabulky s výslednými percentily

Tabulky s výslednými percentily Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a em, kterého vaše škola dosáhla ve srovnání s ostatními zapojenými školami. Abyste získali jasnou představu

Více

Výsledky zpětné vazby rodičů (březen 2018) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků?

Výsledky zpětné vazby rodičů (březen 2018) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků? Výsledky zpětné vazby rodičů (březen 2018) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků? Výstupy z odpovědí na jednotlivé otázky Co nejvíce rodiče na GTM oceňují Podněty od rodičů Porovnání

Více

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU)

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU) ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky Základní škola () Tabulky s výslednými percentily Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a percentilem, kterého vaše

Více

Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují:

Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují: Počet odpovědí: 296 v.voltr@zs-jestedska.cz Upravit formulář Zobrazit všechny odpovědi Publikovat analýzu Souhrn Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují: I. 172 58 % II. 84 28 % I.

Více

Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy

Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy Studie Než zazvoní 29. ledna 2019 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Příklad dobré praxe X

Příklad dobré praxe X Projekt Další vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol v oblasti kariérového poradenství CZ 1.07/1.3.00/08.0181 Příklad dobré praxe X z realizace kariérového poradenství Helena Trinerova, DiS.

Více

Filip Mudroch český student v německé škole

Filip Mudroch český student v německé škole Filip Mudroch český student v německé škole Jeden jediný školní rok se učil německy a hned se rozhodl, že půjde studovat do Německa. Takovou odvahu projevil Filip Mudroch, bývalý student Gymnázia Václava

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 26. března 2018

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 26. března 2018 Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy Studie Než zazvoní 26. března 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která

Více

Analýza posunu školy

Analýza posunu školy DFHOV SOS Analýza posunu školy Tato zpráva zobrazuje, nakolik se názory respondentů k jednotlivým otázkám během opakovaného dotazníkového šetření v oblasti klimatu změnily. Zaznamenána je změna četnosti

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov. www.gykovy.cz

Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov. www.gykovy.cz Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov www.gykovy.cz Kontaktní údaje Ředitel: RNDr. Václav Klement Komenského 16/5 682 01 Vyškov info@gykovy.cz tel.: 517 307 010 Gymnaziální

Více

Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou. Studie občanského sdružení Než zazvoní Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. září 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Vonásek k tabuli Milan Kocmánek & Leopold Králík

Vonásek k tabuli Milan Kocmánek & Leopold Králík 16 TÝDENÍK ZVLÁŠTNÍ VYDÁNÍ PROSINEC 2007 S šipkovanou se jděte vycpat, pane učiteli, my dneska hrajeme radši šikanovanou! To už je tenhle měsíc třetí poznámka. Tady asi pomůže jedině pořádný výprask. Kde

Více

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Rudolfovská 9, České Budějovice, 37 6 09

Více

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci na dnech otevřených dveří

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci na dnech otevřených dveří Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy Deváťáci na dnech otevřených dveří Studie Než zazvoní 2. ledna 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Rodič (ZŠ) Uživatel: ASTU Datum: Následuje výčet hodnot, které mohou, a

Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Rodič (ZŠ) Uživatel: ASTU Datum: Následuje výčet hodnot, které mohou, a Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 27/8 Souhrnný přehled - Uživatel: STU atum: 28. 2. 28 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky číslicemi

Více

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ. MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ.  MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI 3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI Jak být spokojeným rodičem 1 Jak neopakovat chyby svých rodičů? Které to nejčastěji jsou? Jak

Více

Příloha č. 1 Klima školy dotazník pro žáky

Příloha č. 1 Klima školy dotazník pro žáky Příloha č. 1 Klima školy dotazník pro žáky Když se řekne škola...vybaví se prostředí, které velmi dobře znáte. Také Vaše informace mohou přispět ke zlepšení života ve škole. Zamyslete se nad uvedenými

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006

Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006 Základní škola T. G. Masaryka Mnichovice okres Praha východ Bezručova 346, 251 64 Mnichovice Mapa školy 2013 interpretace výsledků, porovnání s výsledky z roku 2009 a 2006 1) Cíle školy R: naučit se učit

Více

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 %

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 % Vyhodnocení dotazníků: rozdáno 100% dotazníků, vráceno 95% dotazníků na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče Je atmosféra školy, když ji navštívíte, podle vás pozitivní? a) určitě ano

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Děti a mládež

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Děti a mládež Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Děti a mládež Dobrý den, ahoj, obracíme se na Tebe s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jsi spokojen se sociálními službami v Táboře. Výsledky budou

Více

Žáci -Výzdoba školy se mi líbí

Žáci -Výzdoba školy se mi líbí Autoevaluace ZŠ, Praha 13, Klausova 2450, 155 00 Praha 5 Velká Ohrada Rozhodli jsme se provést autoevaluaci školy prostřednictvím žáků, učitelů i rodičů přesto, že již není povinná. Chtěli jsme však zpětnou

Více

Odložit státní maturity? Studenti a učitelé o tom rokovali na internetu.

Odložit státní maturity? Studenti a učitelé o tom rokovali na internetu. Odložit státní maturity? Studenti a učitelé o tom rokovali na internetu. Výzkumná agentura STEM/MARK již rok provozuje v rámci projektu epanel.cz diskusní fórum studentů a učitelů na téma státních maturit.

Více

Seznam příloh. Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3)

Seznam příloh. Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3) Seznam příloh Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3) Příloha C: Struktura pro rozhovor s Chlapcem 3 se specifickými poruchami učení Příloha

Více

Optimalizace 2007/2008-9. C

Optimalizace 2007/2008-9. C Průběh vzdělávání (kvalita výuky) 10 9 8 7 4 Odpovídá škola vašim potřebám (potřebám vašeho dítěte)? Jste spokojen/a s kvalitou výuky cizích jazyků? Jste spokojen/a s kvalitou výuky matematiky? Jste spokojen/a

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

Základní škola Pelhřimov, Komenského 1326 AUTOEVALUACE ŠKOLY

Základní škola Pelhřimov, Komenského 1326 AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE 213 1 1. Dotazníkové šetření pedagogičtí pracovníci školy V šetření vyjádřilo svůj názor 1% pedagogických pracovníků, konkrétně vyplněný dotazník odevzdalo 16 ze 16 zaměstnanců. Jak je z níže

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Projekt Malý princ: úvodní hodina ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Projekt Malý princ: úvodní hodina ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY Projekt Malý princ: úvodní hodina ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY zadání: 1. Do sešitu na literaturu napiš nadpis. 2. Najdi si obrázek spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho, případně další (maximálně 2) obrázky,

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

Škola: CEKPV Datum:

Škola: CEKPV Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ScioŠkoly Souhrnný přehled - Škola: CEKPV Datum: 13. 11. 2018 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor.

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. 1. Máte rád svoje povolání? Proč? - pro svoji pestrost a i určitou volnost volby pořadí této práce - možnosti tvůrčí práce - a pod. 2. Jak dlouho děláte

Více

Klima školy - Dotazník pro rodiče žáků

Klima školy - Dotazník pro rodiče žáků 27. 07. 2014 19:47:43 Statistika respondentů 448 442 2 4 Počet návštěv Počet dokončených Počet nedokončených Pouze zobrazení 98,66% Celková úspěšnost Historie návštěv (21. 05. 2014-01. 07. 2014) Počet

Více

Rozhodování o volbě školy:

Rozhodování o volbě školy: Rozhodování o volbě školy: Deváťaci a webové stránky škol Studie Než zazvoní 28. června 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy

Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy Studie Než zazvoní 25. září 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

CGST1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

CGST1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. učit žáky slušně se chovat 182 75 % 50 21 % 10 4 % 1 0 1,3 ZŠ celkem 14505 62 % 5901 25 % 2372 1 454

Více

Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků?

Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků? Výsledky zpětné vazby rodičů (červen 2016) aneb Jak jsme dopadli v očích rodičů našich stávajících žáků? Výstupy z odpovědí na jednotlivé otázky Co nejvíce rodiče na ZŠNČP oceňují Podněty od rodičů Jak

Více

Společné setkání ZŠ Boskovice

Společné setkání ZŠ Boskovice Společné setkání ZŠ Boskovice 1. 11. 2018 Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Kontaktní pracoviště Blansko Vypracovali: Mgr. Marie Hoffmannová, Bc. Filip Juriš Informační a poradenské středisko besedy

Více

Škola: ALOR Datum:

Škola: ALOR Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: ALOR Datum: 2. 5. 2018 Následuje výčet hodnot, které mohou, ale také musí být cílem školy. Ohodnoťte, prosím, jednotlivé položky

Více

1. Chodí Vaše dítě do MŠ:

1. Chodí Vaše dítě do MŠ: Výsledky dotazníkového šetření: Hodnocení mateřské školy Husinec pohledem rodičů - školní rok 2016/2017 Jako jeden z hlavních cílů své práce si vytyčila naše Mateřská škola vytváření tzv. pozitivního klimatu.

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Osm let po přijímačkách: jak se dnes daří zájemcům o vysoké školy?

Osm let po přijímačkách: jak se dnes daří zájemcům o vysoké školy? Osm let po přijímačkách: jak se dnes daří zájemcům o vysoké školy? Longitudinální studie 2010-2018 2010: respondenti skládali test Obecných studijních předpokladů (OSP) 2018: respondenti vyplnili dotazník

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. Chodíš do školy rád(a)? Vyber jednu odpověď. A) Do školy chodím hodně rád(a). B) Do školy chodím rád(a)

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče. březen 2016

Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče. březen 2016 Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče březen 2016 Shrnutí 2 Parametry ankety Zájem o gymnázia Zájem o předměty Ankety se zúčastnilo: 78 žáků 5. tříd 119 rodičů žáků 83 rodičů 5. tříd 9 rodičů 4.

Více

Deváťáci a přijímací zkoušky

Deváťáci a přijímací zkoušky Deváťáci a přijímací zkoušky Studie Než zazvoní 29. 5. 2019 Studie o průběhu přijímacích zkoušek na střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Příloha D: Informovaný souhlas pro vedení dětského domova. Příloha E: Informovaný souhlas pro děti z dětského domova

Příloha D: Informovaný souhlas pro vedení dětského domova. Příloha E: Informovaný souhlas pro děti z dětského domova SEZNAM PŘÍLOH Příloha A: Zadání diplomové práce Příloha B: Schéma rozhovoru pomocí návodu Příloha C: Příklady realizovaných rozhovorů Příloha D: Informovaný souhlas pro vedení dětského domova Příloha E:

Více