Doktorský studijní program oboru sociologie na Katedře sociologie, andragogiky a kulturní antropologie FF UP. Pravidla doktorského studia sociologie 1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Doktorský studijní program oboru sociologie na Katedře sociologie, andragogiky a kulturní antropologie FF UP. Pravidla doktorského studia sociologie 1"

Transkript

1 1 Doktorský studijní program oboru sociologie na Katedře sociologie, andragogiky a kulturní antropologie FF UP Pravidla doktorského studia sociologie 1 Standardní délka studia: tři roky Forma studia: prezenční, kombinované Titul: doktor/ka (ve zkratce Ph.D., psané za jménem) I. Cíl studia Cílem doktorského studijního programu sociologie je připravit vědecky kvalifikované odborníky pro vědeckou práci v základním i aplikovaném výzkumu a práci pedagogickou či pro vysoce odbornou práci v různých typech společenských institucí a organizací. II. Profil a uplatnění absolventa oboru Absolventi doktorského studijního programu mají zevrubný přehled o současných sociologických teoriích a jsou schopni je zasadit do kontextu vývoje sociologického myšlení. Zvládají vědeckou metodologii a dokáží navrhnout a aplikovat pokročilé výzkumné postupy v rámci kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Jsou způsobilí realizovat odborné expertízy a poradenské či evaluační projekty. Nabyté znalosti jsou absolventi schopni uplatnit a dále rozvíjet tvůrčím způsobem tak, aby se mohli aktivně zapojit do činnosti domácí i zahraniční sociologické vědecké obce, resp. do mezinárodních výzkumných sítí a participovat na řešení výzkumných, i interdisciplinárních úloh. Součástí odborných kompetencí absolventů je dovednost psát odborné texty recenze, výzkumné zprávy, odborné časopisecké studie, monografie či kapitoly v nich; kvalifikovaně prezentovat svoje poznatky na odborných setkáních workshopech, seminářích, sympoziích, konferencích a kongresech; taktéž připravit a realizovat výuku předmětů v oboru sociologie. Absolventi najdou uplatnění především jako pedagogové a výzkumníci na vysokých školách a ve vědeckovýzkumných institucích, popř. jako analytici či poradci v různých typech společenských institucí a organizací.

2 2 III. Příjímací řízení 1. Zájemci o doktorské studium sociologie se hlásí k přijímacímu řízení obvykle jednou za rok s tím, že přijatí studenti nastupují do studia v zimním semestru následujícího akademického roku. V průběhu akademického roku může být realizováno druhé přijímací řízení studium je pak zahájeno v letním semestru daného roku. 2. Podmínkou pro přijetí uchazeče je dosažení magisterského vysokoškolského vzdělání v oboru sociologie. Oborová rada může připustit k přijímací zkoušce rovněž uchazeče, kteří absolvovali magisterské studium příbuzného oboru, resp. určit podmínky pro jejich připuštění ke zkoušce a následně tyto uchazeče navrhnout děkanovi k přijetí. V případě absolventů příbuzného oboru stanoví oborová rada podmínky pro další průběh studia, konkrétně povinnost absolvovat rozdílovou zkoušku (viz bod 2.1.e Pravidel). 3. Přijímací zkouška má ústní formu, těžištěm je rozprava o výzkumném projektu plánované disertační práce. Projekt v rozsahu 3 5 normostran je součástí přihlášky. 2 Musí obsahovat určení teoretického či empirického výzkumného pole, cíl práce a výzkumnou otázku, stav teorie a výzkumu k vybrané problematice a zvolený metodologický přístup. Preferovány jsou projekty z následujících okruhů: Sociologie náboženství; Sociologie výchovy a vzdělávání; Sociologie práce a podniku; Sociologie rodiny; Sociologie stáří; Sociologie genderu; Sociologie etnických a marginalizovaných skupin. 4. Uchazeči musejí u přijímacího pohovoru prokázat znalosti převyšující úroveň stanovenou pro státní závěrečnou zkoušku v oblasti sociologie (příp. dalšího sociálně vědního oboru 3 ) související se širším zaměřením budoucí disertační práce. 5. Vyžadována je znalost alespoň jednoho světového cizího jazyka, přednostně angličtiny. 6. Uchazeči doloží dosavadní působení v oboru: publikované práce, přednášky apod. IV. Průběh studia a studijní povinnosti 1. Studium se realizuje v prezenční nebo kombinované formě a je organizováno v kreditovém systému. 4 O změně formy studia může po vyjádření školitele rozhodnout děkan na základě písemné žádosti studenta doktorského studia. 2. Standardní doba studia v doktorském studijním programu sociologie je stanovena ve shodě s platnou akreditací na tři roky. Na žádost studenta a se souhlasem školitele a předsedy oborové rady může děkan studium prodloužit, nejdéle však o tři akademické roky. (Do doby studia se nezapočítává doba, po kterou bylo studium přerušeno.)

3 3 3. Přerušení doktorského studia může povolit děkan studentovi z vážných důvodů (mateřské nebo rodičovské dovolené, nemoci apod.), a to na jeho písemnou žádost a po vyjádření školitele. Celková doba přerušení doktorského studia nesmí překročit dobu tří let. 4. Doktorské studium probíhá pod odborným a organizačním vedením školitele na základě individuálního studijního plánu, který sestavují doktorandi spolu se školitelem. Rámcový plán je rozvržen na roční plány, jejichž dodržování školitel kontroluje. Individuální studijní plány schvaluje předseda oborové rady. (Náležitosti individuálního studijního plánu upravuje čl. 38 Studijního a zkušebního řádu UP Dále jen SaZŘ UP.) Studující odevzdají školitelem potvrzený individuální studijní plán předsedovi oborové rady nejpozději 30. září daného akademického roku. (Zapisování předmětů do IS STAG a předkládání ISP na děkanát FF UP se řídí pokyny vydávanými děkanátem FF UP.) 5. Doktorské studium je založeno především na samostatném studiu. Disertační práci zpracovávají studenti pod vedením školitele pravidelně s ním diskutují projekt disertační práce i jiné otázky studijního pokroku podle individuálních studijních plánů. Během celého studia se doktorandi věnují prohloubení teoretických znalostí a metodologické průpravy v sociologii. V prvním roce je zpracován podrobný rozvrh disertační práce. V druhém roce se disertační práce rozpracovává. Koncem druhého roku se skládá průběžná zkouška ze sociologie. Třetí rok je věnován dokončení disertační práce a v jeho závěru je studium ukončeno obhajobou disertační práce a složením státní závěrečné doktorské zkoušky. 6. Studující mohou být pověřeni badatelskými, výukovými a organizačními povinnostmi na Katedře sociologie, andragogiky a kulturní antropologie FF UP. Tyto povinnosti nesmějí být v rozporu s hlavními cíli doktorského studia. Pracovní režim studujících určují školitelé se souhlasem předsedy oborové rady a vedoucího katedry. Studenti se rovněž podílejí na výuce (viz bod 2.7. Pravidel). 7. Další povinnosti studujících doktorského studia podrobněji rozvádějí příslušné články SaZŘ UP. V. Modulový kreditní systém tříletého doktorského studijního programu sociologie 1. Studující jsou povinni získat za celé doktorské studium nejméně 180 kreditů. Celkový počet však nesmí překročit 200 kreditů. Kromě posledního roku studia platí, že student musí získat v akademickém roce minimálně 40 kreditů anebo součet kreditů v daném roce musí spolu s kredity získanými v roce předchozím dosáhnout alespoň Doktorské studium sociologie je tvořeno modulem oborové specializace, disertačním modulem, modulem vědecko-výzkumným, pedagogickým a modulem soft skills. Moduly sestávají z předmětů povinných (kategorie A), povinně volitelných (B) a volitelných (C). 6 Zahrnují tzv. oborové předměty, klíčové pro vědecký růst studentů v oboru sociologie; předměty společného základu (filozofii a cizí jazyky) a volitelné předměty v programu doktorského studia na jiných katedrách FF UP.

4 Povinné oborové předměty (A_91A). Min. kreditů 30 a. Texty ze sociologické teorie 1 a 2 (91AT1 a 91AT2). Doktorandi se zúčastňují povinných teoretických seminářů, ve kterých diskutují vybranou klasickou sociologickou literaturu. Prostudovaná literatura slouží jako podklad k teoretické části průběžné zkoušky ze sociologie. Semináře se konají čtyřikrát v zimním semestru (91AT1) a čtyřikrát v letním semestru (91AT2). Oba předměty jsou zakončeny kolokviem. Počet kreditů: 10 za každý z obou předmětů. b. Teorie kvantitativní a kvalitativní metodologie (91ATM). V seminářích se diskutuje o základních metodologických a epistemologických problémech společenskovědního, resp. sociologického výzkumu. Prostudovaná literatura slouží jako podklad k metodologické části průběžné zkoušky ze sociologie. V rámci předmětu se uskuteční čtyři semináře, zpravidla v zimním semestru. Předmět je zakončen kolokviem. Počet kreditů: 5. c. Praxe sociologického výzkumu (91ASV). Předmět se zaměřuje na problémy související se zpracováním návrhu kvantitativního a kvalitativního výzkumu a s aplikací pokročilých metod v rámci kvantitativní a kvalitativní výzkumné strategie. Výuka předmětu se realizuje ve čtyřech seminářích, zpravidla v zimním semestru a je zakončena kolokviem. Počet kreditů: 5. d. Průběžná zkouška ze sociologie (91AZK). Cílem komisionální zkoušky je ověřit znalost vybrané teoretické a metodologické sociologické literatury, včetně literatury z oboru disertační práce, resp. posoudit teoretickou a metodologickou připravenost studujících zpracovat zvolené téma disertační práce. (Podrobněji viz část VI Kontrola studia, bod 3.) Počet kreditů: 0. e. Rozdílová zkouška ze sociologie (91ARZ). Předmět se týká studujících, kteří nejsou absolventy oboru sociologie. Součástí požadavků na absolvování předmětu je účast na přednáškách či seminářích, které určí školitelé z nabídky kurzů pro navazující magisterské studium sociologie (studenti uvedou vybrané předměty v individuálním studijním plánu). Obsahem rozdílové zkoušky budou otázky ze sociologické teorie a metodologie odpovídající úrovni NMgr. studia sociologie a v rozsahu daném literaturou, která je předepsaná jako povinná pro daný NMgr. kurz. Doktorandi složí rozdílovou zkoušku na konci letního semestru 1. ročníku studia před tříčlennou komisí složenou ze dvou vyučujících doktorského studia (zpravidla těch, kteří vedou kurzy sociologie či metodologie) a vyučujícího příslušného předmětu v NMgr. studiu. Počet kreditů: Předměty disertačního modulu (A_95). Min. kreditů 70 a. Disertační kolokvium 1 3 (95DK1 3). Doktorandi se účastní povinných disertačních seminářů, ve kterých prezentují výsledky své práce na disertačním projektu: v prvním ročníku zejména cíl výzkumu, rozvrh práce na projektu a užití relevantní teoretické a metodologické literatury, ve vyšších ročnících další fáze

5 5 rozpracování problematiky. Ostatní zúčastnění doktorandi se cvičí v recenzování návrhů předložených jejich kolegy. V každém ze tří kolokvií (DK1, DK2, DK3) se konají čtyři semináře v zimním a čtyři semináře v letním semestru. Zimní semestry jsou zakončeny zápočtem (0 kreditů), letní semestry kolokviem s kreditovým hodnocením: 95DK1: 5, 95DK2: 5, 95DK3: 10. b. Disertační seminář 1 6 (95DS1 6). Doktorandi prohlubují své teoretické a metodologické znalosti v oboru disertační práce v seminářích se svými školiteli. Semináře jsou povinné a mají individuální povahu, konají se jednou měsíčně v termínech dohodnutých se školitelem. Předmět je ukončen zápočtem. Počet kreditů: 95DS1, 95DS2, 95DS3: po 5 kreditech; 95DS4, 95DS5, 95DS6: po 10 kreditech. c. Odevzdání disertační práce (95DIP). Podmínkou zápisu je splnění předmětů Disertační seminář 1 6 a Disertační kolokvium 1 3. Další požadavky na disertační práci viz bod 5.1. Pravidel. Za odevzdání disertační práce je udělen zápočet. Počet kreditů: Ostatní povinné předměty Filosofie pro doktorandy 1 a 2 (KFI/91AF1, KFI/91AF2). Výuku zajišťuje Katedra filozofie FF UP. Předměty jsou zakončeny zápočtem (91AF1) a zkouškou (91AF2). Doporučuje se, aby studenti složili zkoušku v prvním roce studia. Počet kreditů v každém z obou předmětů: Volitelné oborové předměty (C_92A). Min. kreditů: 0 a. Současná česká sociologie (92AC). Studenti se seznámí s tematickým, teoretickým a metodologickým zaměřením a vývojem současné české sociologie. V rámci seminářů podrobí kritické analýze články publikované v hlavních českých sociologických časopisech. Předmět je zakončen kolokviem. Počet kreditů: 5. b. Současná světová sociologie (92ASS). Studenti získají představu o stavu soudobé světové sociologické teorie a empirie, resp. vhled do aktuálních témat, jimiž se zabývá. Těžištěm je četba vybraných prací předních zahraničních sociologů a následná kritická diskuse. Předmět je zakončen kolokviem. Počet kreditů: 5. c. Účast ve vědeckém projektu (92AGR). Studenti se aktivně podílejí na výzkumné činnosti spojené s výzkumnými projekty realizovanými na Katedře sociologie, andragogiky a kulturní antropologie pod vedením vyučujících katedry. Předmět je zakončen kolokviem, od akademického roku 2016/2017 zápočtem. Počet kreditů: 5.

6 6 d. Metodologické inovace v kvantitativním a kvalitativním výzkumu v sociálních vědách (92AMI). Studující si prohloubí znalost logických principů kvantitativních a kvalitativních sociálně vědních výzkumů a seznámí se s novými či netradičními přístupy. Na výuce se obvykle podílejí významní odborníci ze zahraničí. (Obsah předmětu je v každém akademickém roce upřesněn.) Předmět je zakončen zápočtem. Počet kreditů: 2. Počínaje akademickým rokem 2016/2017 bude předmět zakončen kolokviem a počet kreditů je stanoven na 5 (viz předmět 92AMK). e. Sociologické teorie náboženství. (92ATN). Předmět je zakončen zkouškou, od akademického roku 2016/2017 kolokviem. Počet kreditů: 5. f. Teorie celoživotního učení (92ALL). Předmět je zakončen zápočtem. Počet kreditů: 10. Od akademického roku 2016/2017 bude předmět nahrazen předmětem Současná sociologie výchovy (92ALM), zakončeným kolokviem. Počet kreditů: Publikační aktivita (B_91B). Min. kreditů 15 Předměty v modulu Publikační aktivita je žádoucí vztáhnout k tématu disertační práce. Studující jsou povinni zanést údaje o níže uvedených publikačních výstupech neprodleně do Osobní bibliografické databáze (OBD) FF UP. Všechny předměty publikačního modulu jsou ukončeny zápočtem. Zápočty uděluje garant předmětu na návrh školitele studující přiloží k žádosti o uznání předmětu dokumenty dle požadavků uvedených v příloze Pravidel (viz rovněž sylabus příslušného předmětu na Portálu). Žádost o udělení kreditů jsou studující povinni předložit garantu předmětu (spolu s vyjádřením školitele) nejpozději 30. června daného akademického roku. Pokud se koná konference, příp. je publikován článek po tomto datu, je možné žádost podat do 15. září. a. Domácí konference s příspěvkem 1 a 2 (91BK1 a 91BK2). Studenti zpracují příspěvek a prezentují ho na domácí konferenci. Příspěvkem se rozumí ústní prezentace, poster pouze v případě, je-li jeho prezentace spojena s diskusí. Počet kreditů: 91BK1: 3, 91BK2: 3. b. Mezinárodní konference s příspěvkem 1 a 2 (91BK3, 91BK4). Studenti zpracují příspěvek a prezentují ho na mezinárodní konferenci. Příspěvkem se rozumí ústní prezentace, poster pouze v případě, je-li jeho prezentace spojena s diskusí. Počet kreditů: 91BK3: 5, 91BK4: 5. c. Publikace Jimp, Scopus. (91BP1). Studenti zpracují odborný článek a publikují ho v časopise zařazeném do světové databáze: Web of Science (Jimp), Scopus (Jsc). Případně publikují odbornou knihu odpovídající definici publikačního výsledku dle Metodiky hodnocení výsledků výzkumných organizací 7. Počet kreditů: 25. d. Publikace Jneimp (91BP2). Studenti zpracují odborný článek a publikují ho v časopise zařazeném do databáze ERIH a vydávaném v zahraničí, vyjma SR.

7 7 Případně publikují kapitolu v zahraniční (nikoli slovenské) odborné knize odpovídající definici publikačního výsledku dle Metodiky hodnocení výsledků výzkumných organizací. Počet kreditů: 15. e. Publikace Jrec, Jneimp (91BP3). Studenti zpracují odborný článek a publikují ho v časopise zařazeném do seznamu neimpaktovaných českých recenzovaných časopisů dle Metodiky hodnocení výsledků výzkumných organizací nebo do časopisu z databáze ERIH a vydávaného v ČR nebo SR. Případně publikují kapitolu v české/slovenské odborné knize odpovídající definici publikačního výsledku dle Metodiky. Počet kreditů: 10. f. Recenze (91BR1). Studenti zpracují a publikují recenzi odborné knihy z oboru své disertační práce a publikují ji v časopise Jimp, Jsc, Jneipm. Počet kreditů: Zahraniční zkušenosti (B_91C) Min. kreditů 5 Obsahem níže uvedených předmětů je absolvování odborné konzultace v zahraničí, resp. aktivní účast studenta na workshopu či postgraduální letní škole k tématu disertační práce, které jsou pořádány zahraniční akademickou institucí. Požaduje se komunikace studentů s hostitelským pracovištěm. Všechny předměty tohoto modulu jsou ukončeny zápočtem. Počet kreditů je stanoven dle délky pobytu v zahraničí. Zápočty uděluje garant předmětu na návrh školitele studující přiloží k žádosti o uznání předmětu dokumenty dle požadavků uvedených v příloze Pravidel (viz rovněž sylabus příslušného předmětu na Portálu). Žádost o udělení kreditů jsou studující povinni předložit garantu předmětu (spolu s vyjádřením školitele) nejpozději 30. června daného akademického roku, výjimečně do 15. září, pokud zahraniční pobyt přesahuje prvně uvedené datum. a. Zahraniční stáž do 7 dní (91CZ1). Počet kreditů: 5. b. Zahraniční stáž do 30 dní (91CZ2). Počet kreditů: 10. c. Zahraniční stáž nad 30 dní (91CZ3). Počet kreditů: Pedagogický modul (B_94) Min. kreditů 5 Je žádoucí, aby se předměty v pedagogickém modulu vztahovaly k oboru studia. Studující prezenční formy jsou povinni podílet se na výuce minimálně 72 a maximálně 432 hodinami a studující kombinované formy minimálně 12 a maximálně 72 hodinami za celé období jejich studia. Za podíl na výuce lze považovat i vedení či oponenturu bakalářské práce, přičemž předmět Oponentura bakalářské práce se rovná 12 výukovým hodinám a předmět Vedení bakalářské práce 24 výukovým hodinám. Všechny předměty tohoto modulu jsou ukončeny zápočtem. Zápočty uděluje garant předmětu na návrh školitele studující přiloží k žádosti o uznání předmětu dokumenty dle požadavků uvedených v příloze Pravidel (viz rovněž sylabus příslušného předmětu na

8 8 Portálu). Žádost o udělení kreditů jsou studující povinni předložit garantu předmětu (spolu s vyjádřením školitele) nejpozději 30. června daného akademického roku, příp. bezprostředně po termínu konání zářijových bakalářských státních závěrečných zkoušek. a. Oponentura bakalářské práce 1 4 (94OP1 4). Studenti DSP vypracují oponentský posudek na bakalářskou práci v oboru sociologie nebo příbuzném oboru na Katedře sociologie, andragogiky a kulturní antropologie FF UP dle zadání vedoucího katedry. Účastní se obhajoby v oponentské funkci. Počet kreditů za jednotlivé posudky a účast na obhajobě: 2. b. Vedení bakalářské práce 1 3 (94VP1 3). Studenti vedou bakalářskou práci v oboru sociologie nebo příbuzném oboru na Katedře sociologie, andragogiky a kulturní antropologie FF UP dle zadání vedoucího katedry. Účastní se obhajoby ve funkci vedoucího práce. Počet kreditů za jednotlivou bakalářskou práci a účast na obhajobě: 5. c. Výuka předmětu (94V1). Na základě konzultace a dohody se školitelem studenti asistují profesorům či docentům v kursech sociologie či příbuzného oboru na bakalářské, příp. magisterské úrovni. Počet kreditů: Ostatní povinně volitelné předměty Cizí jazyk (přednostně angličtina). Výuku tohoto povinně volitelného předmětu zajišťuje Centrum jazykového vzdělávání na FF UP. Předmět je zakončen zápočtem a/nebo zkouškou a hodnocen různým počtem kreditů (viz Portál UP: Programy a obory, sylabus předmětů). Doporučený nejzazší termín absolvování předmětu je konec druhého roku studia. 3. Výčet dalších metodických předmětů (91M), předmětů Soft Skills (93) a interdisciplinárních předmětů (C_92B) viz Portál UP: Programy a obory. 4. Cíle, požadavky na studující, obsah, vyučovací a hodnotící metody, předpoklady či získané způsobilosti, povinná a doporučená literatura jsou v úplnosti uvedeny v sylabech jednotlivých předmětů (Portál UP: Programy a obory) 5. Doporučený průběh studia je uveden v příloze těchto Pravidel. VI. Kontrola a závěr studia 1. Veškeré předměty, termíny a výsledky zkoušek, zápočtů musejí být zavedeny v IS STAG. Do systému je zavádí vyučující předmětu na základě žádosti studenta. V případě předmětů Průběžná zkouška ze sociologie, Rozdílová zkouška ze sociologie, Disertační seminář,

9 9 Odevzdání disertační práce, Účast ve vědeckém projektu, Metodologické inovace v kvantitativním a kvalitativním výzkumu v sociálních vědách a předmětů modulu publikačních aktivit, zahraničních zkušeností a pedagogického modulu zavádí výsledky garant předmětu součástí žádosti studenta o uznání předmětu a udělení kreditů je vyjádření školitele. K žádosti se přikládají dokumenty stanovené pro úspěšné zakončení kurzu (formuláře žádosti jsou uvedeny v příloze Pravidel, vyžadované dokumenty jak v příloze, tak v sylabu předmětů). 2. Plnění individuálního studijního plánu podléhá každoročnímu hodnocení. Výsledky ročních plánů se dokumentují v ročních výkazech, jejichž součástí je (a) doklad o získání zápočtů/kreditů z povinných seminářů, záznam o vykonání zkoušek a splnění dalších předepsaných povinností ( zápisový list ) a (b) hodnocení studenta školitelem za daný akademický rok výkazy vyplňují doktorandi a potvrzují školitelé. Doktorandi poté odevzdají výkazy ve stanoveném termínu, nejpozději v polovině září, předsedovi oborové rady, který je předloží oborové radě v nejbližším (podzimním) termínu jejího zasedání. (Předkládání dokumentace ke kontrole ze strany děkanátu FF UP se řídí pokyny děkanátu.) 3. Kontrola studia se realizuje rovněž prostřednictvím Průběžné zkoušky ze sociologie (viz bod 2.1.d Pravidel), která se koná zpravidla po skončení druhého studijního roku, tj. minimálně jeden rok před přihlášením se ke státní závěrečné zkoušce. Průběžná zkouška se koná před nejméně třemi členy oborové rady, zejména těmi, kteří zajišťují teoretické a metodologické předměty. Základem zkoušky je diskuse o textu, v němž studující představí základní teoretické koncepty a metodologický přístup užité v disertační práci. Součástí zkoušky je zodpovězení otázek vztahujících se k odborné literatuře z oblasti 1/ sociologické teorie, 2/ metodologie, 3/ specifické oblasti vážící se k tématu disertace (jedná se zejm. o literaturu, která byla probrána na seminářích). Orientační seznam literatury je uveden v sylabu předmětu a v příloze Pravidel. Student předloží předsedovi oborové rady minimálně měsíc před konáním zkoušky jednak návrh tří titulů z každé ze tří uvedených oblastí, jednak výše uvedený text o rozsahu znaků včetně mezer. Předseda se k návrhu literatury vyjádří nejpozději 20 dní před konáním zkoušky. 4. Neplní-li student požadavky vyplývající z doktorského studijního programu je studium na návrh oborové rady (po předchozím projednání se školitelem a pokud možno i se studentem) ukončeno rozhodnutím děkana. Student může zanechat doktorského studia z vlastního rozhodnutí kdykoliv v jeho průběhu, tuto skutečnost je povinen neprodleně písemně oznámit školiteli, předsedovi oborové rady a současně děkanovi FF UP. 5. Studium se ukončuje státní závěrečnou doktorskou zkouškou a obhajobou disertační práce. Pořadí zkoušky a obhajoby není na FF UP závazně stanoveno, na katedře je preferováno konání 1. státní doktorské zkoušky, 2. obhajoby. Disertační práce a její obhajoba 5.1. Návrh tématu disertační práce konzultuje student se školitelem, návrhy témat disertačních prací či jejich změnu projednává oborová rada Disertační práce má prokázat schopnost doktorandů samostatně tvůrčím způsobem vědecky pracovat v oboru sociologie. Doktorandi v ní osvědčují rovněž znalost sou-

10 časného stavu teorie a empirie v oboru, orientaci v relevantní domácí a zahraniční literatuře Disertační práce musí obsahovat výsledky vědecké a tvůrčí práce studenta, které byly publikovány nebo přijaty k publikaci v podobě článku v recenzovaném periodiku, resp. kapitoly v knize Disertační práce je psána v českém či slovenském jazyce. Jiný jazyk lze zvolit pouze po předchozím souhlasu oborové rady Strukturu disertační práce tvoří zpravidla: výzkumná otázka a cíle disertace, přehled aktuálního stavu dané problematiky v teorii a empirii, vlastní teoretické rámování a metodologický postup, původní výsledky, zhodnocení jejich významu pro vědní obor, seznam použitých zdrojů, prohlášení o duševním vlastnictví, příp. autorských právech, anotace v anglickém jazyce. K disertační práci musí být přiložen autoreferát psaný ve stejném jazyce, jehož přílohou je jednostránkový abstrakt v angličtině (je-li disertace psána česky či slovensky) nebo v češtině či slovenštině (je-li disertace psána v anglickém jazyce). Autoreferát slouží k informování ostatní vědecké veřejnosti o hlavních výsledcích disertační práce. V autoreferátu je stručně uveden obsah disertační práce; obsahuje rovněž seznam publikovaných prací studenta, včetně případných citací. Autoreferát musí student vložit do IS STAG bezprostředně po podání přihlášky k obhajobě Předepsaný rozsah disertační práce je nejméně 120 a nejvíce 300 normostran bez příloh a seznamu zdrojů. Do celkové délky se nezapočítává rovněž titulní strana, obsah a abstrakt Požadavky na disertační práci, která vznikla jako součást nebo výsledek výzkumného projektu, na jehož řešení se kromě studenta podíleli i další řešitelé, upravuje čl. 44, odst. 5 SaZŘ UP Přihlášku k obhajobě podává student na oddělení pro vědu a výzkum FF UP, k níž přiloží vyjádření školitele a předsedy oborové rady o splnění nároků kladených na disertační práci, 3 výtisky práce a kusů autoreferátů. Student může vzít disertační práci a žádost o její obhajobu zpět nejpozději pět pracovních dnů před termínem obhajoby v průběhu stejného doktorského studia tak může učinit pouze jednou Předseda oborové rady zajistí posouzení disertační práce dvěma oponenty (profesory či docenty, výjimečně i významnými odborníky v oboru sociologie), z nichž minimálně jeden není v pracovním poměru s UP v Olomouci. Student je pozván k obhajobě disertační práce nejpozději 20 dnů před jejím konáním (taktéž školitel a členové komise pro obhajobu). Student má právo být seznámen s posudky na svou závěrečnou práci nejméně jeden týden před konáním obhajoby (lhůtu lze zkrátit se souhlasem studenta) Obhajoba disertační práce probíhá před nejméně pětičlennou komisí jmenovanou děkanem na návrh oborové rady. Alespoň dva její členové nejsou akademickými pracovníky UP v pracovním poměru. Členem komise nesmí být školitel je však jeho povinností se obhajoby zúčastnit. Podmínkou pro vykonání obhajoby je účast předsedy nebo místopředsedy, alespoň jednoho oponenta a alespoň dvou třetin členů z celkového počtu všech členů komise pro obhajobu po celou dobu konání obhajoby. 10

11 Na začátku obhajoby je student představen členům komise pro obhajobu, poté student prezentuje během 15 minut výsledky disertační práce. Následuje vyjádření školitele a přednesení posudků oponentů. V navazující rozpravě student reaguje na posudky a zodpovídá dotazy členů komise, rozpravu uzavírá diskuse studenta a členů komise. Obhajoba je veřejně přístupná Hodnocení obhajoby disertační práce je neveřejné. Po případném vyjádření školitele pokračuje jednání komise bez jeho účasti a v tajném hlasování rozhodne o tom, zda student prospěl, či neprospěl. K přijetí rozhodnutí je třeba nadpoloviční většiny hlasů přítomných členů komise pro obhajobu Předseda komise pro obhajobu disertační práce oznámí ihned výsledek hodnocení obhajoby. (Student musí podepsat prohlášení, že byl s výsledkem obhajoby seznámen.) Obhajoba, včetně oznámení výsledku, trvá obvykle 60 minut a nesmí překročit max. 90 minut V případě, že obhajoba nebyla úspěšná, sdělí předseda komise studentovi rovněž pokyny pro přepracování disertační práce. Student může opakovat obhajobu nejvýše jednou, a to nejdříve půl roku od první obhajoby a nejpozději do maximální doby studia stanovené v článku 32 odst. 3. SaZŘ UP. Z důvodu opakovaného nedoporučení disertační práce k obhajobě ze strany všech oponentů nebo opakované neúspěšné obhajoby disertační práce (nebo státní doktorské zkoušky) je rozhodnutím děkana studium ukončeno. Státní doktorská zkouška Státní doktorskou zkouškou prokazuje student odborné a teoretické znalosti v sociologii, včetně znalostí základních metod vědecké práce, způsobilost osvojovat si nové poznatky vědy, hodnotit je a tvůrčím způsobem využívat Přihlášku ke státní doktorské zkoušce opatřenou vyjádřením školitele podává student děkanovi prostřednictvím oddělení pro vědu a výzkum FF UP. Podmínkou je doložené splnění všech studijních povinností stanovených v individuálním studijním plánu a dosažení požadovaného množství kreditů: Student úspěšně absolvoval všechny povinné předměty kategorie A a získal alespoň minimální počet kreditů za povinně volitelné předměty kategorie B Státní doktorskou zkoušku lze vykonat s minimálním odstupem jednoho roku od Průběžné zkoušky ze sociologie Státní doktorská zkouška probíhá před nejméně pětičlennou zkušební komisí složenou z profesorů, docentů nebo významných odborníků schválených pro tento účel vědeckou radou FF UP a jmenovanou děkanem. Nejméně jeden člen zkušební komise není akademickým pracovníkem UP v pracovním poměru. Školitel má povinnost zúčastnit se státní doktorské zkoušky, ovšem nikoli jako člen zkušební komise Státní doktorská zkouška sestává z (a) vystoupení, které je tvůrčím rozvinutím vybraného tématu z obecné sociologické teorie (téma se nesmí překrývat s tématem disertační práce, vystoupení nepřesáhne 10 minut); (b) ze tří okruhů k diskusi: koncepty a témata současné sociologie, metodologie a zvolené oborové specializace. Diskuse probíhá na základě vybrané odborné literatury: Student předloží předsedovi oborové rady teze svého vystoupení a návrh tří až pěti knih z každé z uvedených

12 12 oblastí nejpozději 30 dní před plánovaným termínem státní doktorské zkoušky, předseda oborové rady se k návrhu vyjádří nejpozději 20 dní před konáním zkoušky. Orientační seznam teoretické a metodologické literatury je uveden v příloze Pravidel. Státní doktorské zkoušce musí být přítomna po celou dobu jejího konání nadpoloviční většina členů zkušební komise, vč. předsedy nebo místopředsedy. Zkouška je veřejná Na počátku neveřejné rozpravy zkušební komise o hodnocení státní doktorské zkoušky má školitel právo se vyjádřit, poté pokračuje zasedání zkušební komise bez jeho účasti. Komise hodnotí rovněž způsob prezentace tématu z obecné sociologické teorie (bod 5.19) a vystupování studenta při diskusi. Komise rozhodne tajným hlasováním o tom, zda student prospěl, či neprospěl. K dosažení klasifikace prospěl je zapotřebí kladného vyjádření většiny hlasů přítomných členů zkušební komise Byla-li státní doktorská zkouška neúspěšná, seznámí předseda komise studenta rovněž s podmínkami, které tato komise stanovila pro její opakování. Státní doktorskou zkoušku lze opakovat nejvýše jednou, přičemž mezním termínem pro opakování je maximální doba studia stanovená v článku 32 odst. 3 SaZŘ UP Státní doktorská zkouška, včetně oznámení jejího výsledku studentovi, nesmí překročit 60 minut. Student má nárok na 10 minut písemné přípravy. 6. Doktorandi, kteří úspěšně obhájili disertační práci a vyhověli při státní závěrečné doktorské zkoušce, získávají akademický titul doktor/ka (ve zkratce Ph.D. psané za jménem). Na žádost absolventa vyhotoví FF UP potvrzení o ukončení studia. Vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu je absolventu předán při slavnostní promoci. VII. Organizační zabezpečení doktorského studijního programu Sociologie Za organizační zabezpečení studia přijatých doktorandů zodpovídá vedoucí Katedry sociologie, andragogiky a kulturní antropologie Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Tato pravidla blíže specifikují studium DSP sociologie na KSA FF UP a jsou vydávána v souladu s vnitřními normami UP, zejména s Úplným zněním studijního a zkušebního řádu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 9. července 2013 a směrnicí rektora UP B3-11/8-SR Organizace studia v kreditovém systému na Univerzitě Palackého v Olomouci z PŘÍLOHY: 1/ Seznam předmětů doktorského studia sociologie na KSA FF UP. 2/ Doporučený průběh studia. 3/ Formulář individuálního studijního plánu.

13 13 4/ Formulář žádosti o uznání předmětu a udělení kreditů (a); Dokumenty, které jsou povinnou součástí přílohy žádosti (b). 5/ Seznam literatury doporučené k průběžné a státní doktorské zkoušce. 6/ Kontrolní list pro obhajobu a státní doktorskou zkoušku. 1 V textu je užíváno generické maskulinum a nejsou doplněny ženské tvary či odpovídající gramatické koncovky kvůli udržení únosné délky a přehlednosti textu. 2 Další požadavky na elektronickou přihlášku, vč. povinných příloh viz 3 Např. sociální a kulturní antropologie, sociální psychologie, politologie, religionistiky. 4 Směrnice rektora UP B3-11/8-SR Organizace studia v kreditovém systému na Univerzitě Palackého v Olomouci z Metodický pokyn děkana k organizaci studia v kreditovém systému studia MP FF/č. 1/ Úplné znění studijního a zkušebního řádu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 9. července Dostupné na 6 SaZŘ UP 2013, čl Dostupné na: <

Část I. Požadavky bakalářských a magisterských studijních programů podle studijního a zkušebního řádu univerzity

Část I. Požadavky bakalářských a magisterských studijních programů podle studijního a zkušebního řádu univerzity UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Fakulta financí a účetnictví Vysoká škola ekonomická v Praze Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 1/2012 o přijímacím řízení ve znění Dodatku č. 1 z 3. října 2012 1 Rozsah platnosti Tato vyhláška

Více

SMĚRNICE FF UJEP 31/2013

SMĚRNICE FF UJEP 31/2013 SMĚRNICE FF UJEP 31/2013 POKYNY PRO PRŮBĚH HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM na Filozofické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 1 I. HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ Čl.

Více

Směrnice pro vedení, vypracování a zveřejňování bakalářských prací na Vysoké škole polytechnické Jihlava

Směrnice pro vedení, vypracování a zveřejňování bakalářských prací na Vysoké škole polytechnické Jihlava Vysoká škola polytechnická Jihlava Č. j. KR/11/00111 11/02088 Směrnice pro vedení, vypracování a zveřejňování bakalářských prací na Vysoké škole polytechnické Jihlava Úvod Tato směrnice obsahuje základní

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ ZE DNE 29. ČERVENCE 2015 Vnitřní předpisy Ostravské univerzity v Ostravě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst.

Více

Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha

Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha CEVRO Institut Studijní a zkušební řád 1 Článek 1. Studium na vysoké škole 1. Studium v bakalářském a navazujícím magisterském studijním programu je uskutečňováno

Více

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM SMĚRNICE REKTORA Č. 3/2011 STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E P R O U J E P Platná od: 10. 11. 2011 Zpracoval/a: prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc. prof.

Více

o diplomových a bakalářských pracích

o diplomových a bakalářských pracích Vyhláška děkana č. 01/2006 o diplomových a bakalářských pracích 1 Úvodní ustanovení (1) Tato vyhláška upřesňuje pravidla při zadávání, zpracování, odevzdání a hodnocení bakalářských, resp. diplomových

Více

č. 16 / 2011 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

č. 16 / 2011 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ čj. OU-12415/45-2011 SMĚRNICE DĚKANA č. 16 / 2011 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ Část první OBECNÁ USTANOVENÍ Článek

Více

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE schválený Vládou ČR usnesením č. 744 ze dne 28. července 2004 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Akreditační komise (dále jen komise ) pečuje o kvalitu vysokoškolského vzdělávání

Více

Pokyny pro odevzdání diplomových a bakalářských prací

Pokyny pro odevzdání diplomových a bakalářských prací Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice FF UJEP Ústí nad Labem č. 11/2008 Pokyny pro odevzdání diplomových a bakalářských prací I. Zadání bakalářské a diplomové

Více

FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE)

FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE) FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE) Sedláčkova 38, 306 14 Plzeň tel.: 377636010 až 15, fax: 377636002, 377636022 e-mail: vosahlik@fpe.zcu.cz nebo mkrakor@fpe.zcu.cz WWW stránky: http://www.fpe.zcu.cz Den otevřených

Více

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU 1. Oblast použití Řád upravující postup do dalšího ročníku ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU na Německé škole v Praze 1.1. Ve školském systému s třináctiletým studijním cyklem zahrnuje nižší stupeň

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

POKYNY K VYPLNĚNÍ žádosti o akreditaci rekvalifikačního programu směřujícího k čisté rekvalifikaci

POKYNY K VYPLNĚNÍ žádosti o akreditaci rekvalifikačního programu směřujícího k čisté rekvalifikaci Platnost k 15. 10. 2012 POKYNY K VYPLNĚNÍ žádosti o akreditaci rekvalifikačního programu směřujícího k čisté rekvalifikaci (druhá záložka tabulky hodinových dotací) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Metodická pomůcka pro hodnotitele

Metodická pomůcka pro hodnotitele Metodická pomůcka pro hodnotitele Hodnocení činnosti vysokých škol a jejich součástí Akreditační komisí listopad 2015 Hodnocení vysokých škol Dle článku 3 Statutu Akreditační komise provádí Akreditační

Více

NÚOV Kvalifikační potřeby trhu práce

NÚOV Kvalifikační potřeby trhu práce Zadavatel: Národní ústav odborného vzdělávání v Praze se sídlem: Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10, IČ: 00022179 zastoupený : RNDr. Miroslavem Procházkou, CSc. prostřednictvím osoby pověřené výkonem zadavatelských

Více

POSTUP habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem

POSTUP habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem POSTUP habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Článek 1 Úvodní ustanovení Legislativní rámec habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě strojní (dále FS ) TU v Liberci

Více

Učitelství pro střední školy na FF UK v Praze. 1. Obecné informace

Učitelství pro střední školy na FF UK v Praze. 1. Obecné informace Učitelství pro střední školy na FF UK v Praze 1. Obecné informace 1.1 Profil absolventa učitelských studijních programů Absolvent studijního programu Učitelství pro střední školy má založeny základní kompetence

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE PRO ROK 2015 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové podpory na specifický

Více

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ)

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) I. Poslání studentské vědecké a odborné činnosti Studentská vědecká a odborná činnost (dále jen SVOČ) je dobrovolná zájmová činnost studentů Policejní akademie

Více

Ovoce do škol Příručka pro žadatele

Ovoce do škol Příručka pro žadatele Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Ovoce do škol Příručka pro žadatele OBSAH 1. Základní informace 2. Schválení pro dodávání produktů 3. Stanovení limitu

Více

prof. PhDr. Vlastimil Švec, CSc., děkan Mgr. Lenka Drábková, Ph.D., proděkanka pro vnější vztahy

prof. PhDr. Vlastimil Švec, CSc., děkan Mgr. Lenka Drábková, Ph.D., proděkanka pro vnější vztahy Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: SD/03/2010 Datum vydání: 8. 4. 2010 Účinnost: 1. 3. 2010 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 6 Počet příloh: Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: SMĚRNICE DĚKANA Studium

Více

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY (schválené Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky ze dne 14. prosince 2004, ve znění schváleném dne [den schválení zněny stanov ministerstvem] 2005) Článek 1 NÁZEV,

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

STANOVY KOMORY PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ, Z. S.

STANOVY KOMORY PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ, Z. S. STANOVY KOMORY PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ, Z. S. Článek I NÁZEV A SÍDLO Název: Komora projektových manažerů, z. s. Sídlo: U Potoka 26, 252 65 Tursko Článek II PRÁVNÍ FORMA 1. Komora Projektových Manažerů, z.

Více

Obměna výdejové části stravovacího systému

Obměna výdejové části stravovacího systému Lhotecká 559/7, 143 01 Praha 4 tel. 974828343 e-mail: trapp@polac.cz ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Obměna výdejové části stravovacího systému Zadávací dokumentace strana 1 (celkem 11) Zadávací dokumentace k veřejné

Více

Pravidla přijímacího řízení a podmínky přijetí ke studiu na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017

Pravidla přijímacího řízení a podmínky přijetí ke studiu na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017 Pravidla přijímacího řízení a podmínky přijetí ke studiu na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017 Doktorský studijní program Ekonomika a management Informace o průběhu

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985.

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985. VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na službu dle 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), Směrnice MŠMT,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty 2014 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 MINISTERSTVO OBRANY ČR SEKCE VYZBROJOVÁNÍ V Y H L Á Š E N Í OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE III. VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH NA VÝBĚR PROJEKTŮ DO PROGRAMU OBRANNÉHO

Více

INFORMACE k přihlášce za člena České komory odhadců majetku,

INFORMACE k přihlášce za člena České komory odhadců majetku, INFORMACE k přihlášce za člena České komory odhadců majetku, profesního sdružení znalců a odhadců. Proces přijímání nových členů je upraven vnitřní směrnicí ČKOM. Celé přijímací řízení je organizováno

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané v otevřeném řízení dle 21 odst. 1 písm. a) a 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

O D B O R O V É S D R U Ž E N Í Ž E L E Z N I Č Á Ř Ů Republiková rada seniorů JEDNACÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení

O D B O R O V É S D R U Ž E N Í Ž E L E Z N I Č Á Ř Ů Republiková rada seniorů JEDNACÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení O D B O R O V É S D R U Ž E N Í Ž E L E Z N I Č Á Ř Ů Republiková rada seniorů JEDNACÍ ŘÁD 1. Úvodní ustanovení Jednací řád Republikové rady seniorů ODBOROVÉHO SDRUŽENÍ ŽELEZNIČÁŘŮ (dále jen OSŽ) upravuje

Více

Káva 15,- Káva s mlíčkem 20,- Čóča s vájem 57,- Těštoviny Niva 57,- Smážo hermo, bramby 79,- Průvodce studiem 2015/16

Káva 15,- Káva s mlíčkem 20,- Čóča s vájem 57,- Těštoviny Niva 57,- Smážo hermo, bramby 79,- Průvodce studiem 2015/16 Káva 15,- Káva s mlíčkem 20,- Čóča s vájem 57,- Těštoviny Niva 57,- Smážo hermo, bramby 79,- Průvodce studiem 2015/16 Průvodce studiem 2015/16 Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze Vysoká škola uměleckoprůmyslová

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro Mikroregion Střední Haná na rok 2013

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro Mikroregion Střední Haná na rok 2013 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE nadlimitní veřejné zakázky zadávané druhem otevřeného řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního

Více

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace)

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) 1.Číslo zakázky 2.Název programu: 3.Registrační číslo projektu 4.Název projektu: 5.Název zakázky: Operační program Vzdělání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/02.0129

Více

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let.

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let. JEDNACÍ ŘÁD ZO OSŽ Praha Masarykovo nádraží I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Jednací řád Základní organizace odborového sdružení železničářů Praha Masarykovo nádraží (dále jen ZO) upravuje postup orgánů ZO

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE. Č.j. KRPP-157653-2 /ČJ-2013-0300VZ-VZ Plzeň 7.října 2013

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE. Č.j. KRPP-157653-2 /ČJ-2013-0300VZ-VZ Plzeň 7.října 2013 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE Odbor veřejných zakázek Č.j. KRPP-157653-2 /ČJ-2013-0300VZ-VZ Plzeň 7.října 2013 Počet listů: 8 Přílohy: 7/21 Výzva k podání nabídky

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu DODÁVKA TRANSPORTNÍCH VENTILÁTORŮ zadávané mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Zadavatel:

Více

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Povaha a cíl Fyzikální olympiády

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Povaha a cíl Fyzikální olympiády Organizační řád Fyzikální olympiády Č.j.: 22 125/2005-51 dne 8. 11. 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce

Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách a konzervatořích (dále jen SŠ ) se řídí, mimo jiné, následujícími

Více

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace dle 6 a 18 odst.5 Zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách (dále jen Zákon ) a Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP na veřejnou

Více

Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku

Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku Článek 1 Název spolku 1. Název spolku zní: Spolek bubakov.net 2. Povolená zkratka názvu: bubakov.net 3. Sídlo spolku je: Havlíčkova 500, 271 01 Nové

Více

POSTDOKTORANDŮ VYSOKOŠKOLSKÉHO ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE

POSTDOKTORANDŮ VYSOKOŠKOLSKÉHO ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE Ředitel Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace Technické univerzity v Liberci vypisuje v souladu s projektem Rozvoj řešitelských týmů projektů VaV na Technické univerzitě v Liberci,

Více

Podrobnější informace ke studiu můžete získat na adrese:

Podrobnější informace ke studiu můžete získat na adrese: Rozhodujete se, kam jít na vysokou školu? Baví vás práce pro lidi a s lidmi? Chcete pomáhat lidem v obtížných životních situacích? Chcete pracovat v oboru, který za posledních 10 let prošel dynamickým

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Ve smyslu 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) veřejné zakázky Smluvní výzkum a konzultace projektu

Více

Dodávka osobních automobilů

Dodávka osobních automobilů ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dále též ZD ) Veřejný zadavatel Název: Česká republika Generální finanční ředitelství Sídlem: Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 IČO: 72080043 vyhlašuje nadlimitní veřejnou zakázku na

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2,461 17 Liberec IČ: 467 47 885 vyřizuje právní oddělení - referent veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk

Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk Veřejná zakázka malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, na službu Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk

Více

Fakulta stavební VUT v Brně. SMĚRNICE DĚKANA č. 6/2015 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016 17

Fakulta stavební VUT v Brně. SMĚRNICE DĚKANA č. 6/2015 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016 17 Fakulta stavební VUT v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě

Volební a jednací řád Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. října 2006 pod

Více

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11. SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11. SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11 Veřejná zakázka SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí Zadávací dokumentace 1. Obchodní podmínky, platební

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů statutární město Děčín Zadávací dokumentace podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů vyhlášená v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele

Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele Z důvodu ulehčení, snazší orientace, poskytnutí jednoznačných a široce komunikovatelných pravidel v otázkách mateřství

Více

Výnos děkana č. 6/2010

Výnos děkana č. 6/2010 Filozofická fakulta UHK Rokitanského 62, 500 03 Hradec Králové Sídlo fakulty: Nám. Svobody 331, Hradec Králové www.uhk.cz/ff Mgr. Petr Grulich, Ph.D. tel. 493 331 201 děkan e-mail: petr.grulich@uhk.cz

Více

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 01/2015 Vyhlášení 1.

Více

Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou,

Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou, Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a peticí Rada města Žďár nad Sázavou schválila dne 20.6.2005 dle 102 odst. 2 písm. b) a n) zákona

Více

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR)

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) Schválená Radou města Nová Bystřice dne 3. 6. 2015 usnesením RM č. 167/2015. PLATNÁ OD: 3. 6. 2015 ROZSAH PŮSOBNOSTI:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Město Šumperk zastoupené MěÚ Šumperk odborem strategického rozvoje, územního plánování a investic Jesenická 31, Šumperk Naše čj.: MUSP 83967/2014 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební prace mimo režim zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) veřejná zakázka na stavební prace s

Více

Jednací řád Rady města Třešť

Jednací řád Rady města Třešť Jednací řád Rady města Třešť Rada města Třešť (dále jen rada města) se usnesla podle 101, odst. 3 zákona čís. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení), (dále jen zákon ), v platném znění na tomto svém jednacím

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest 1 Účel zkoušky Účelem kvalifikační zkoušky je ověřit, zda má žadatel potřebné odborné znalosti a způsobilost vykonávat samostatně

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

Výzva k podání nabídky na zpracování územního plánu obce Vyžlovka

Výzva k podání nabídky na zpracování územního plánu obce Vyžlovka Výzva k podání nabídky na zpracování územního plánu obce Vyžlovka 1) Název zakázky, údaje o výzvě Název zakázky: Zpracování územního plánu obce Vyžlovka Režim zakázky: Zakázka malého rozsahu, mimo režim

Více

STANOVY. Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové

STANOVY. Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové Článek I Název a sídlo 1. Název Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové (dále jen DTJ) 2. Sídlo DTJ je Hradec Králové, Labské

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů název veřejné zakázky: Regenerace zeleně vybraných lokalit města Dvůr

Více

VYKAZOVÁNÍ VÝSLEDKŮ VÝZKUMU A VÝVOJE

VYKAZOVÁNÍ VÝSLEDKŮ VÝZKUMU A VÝVOJE VYKAZOVÁNÍ VÝSLEDKŮ VÝZKUMU A VÝVOJE I. Úvodní informace Vedení fakulty upozorňuje akademické pracovníky a doktorandy na následující skutečnosti: V souvislosti s probíhající reformou výzkumu a vývoje v

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Ze dne 21.01.2016 Částka 10/2016 Účinnost od 01.09.2016 (za 184 dní) http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-27

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA PŠOV PŠOV 1 Podbořany 441 01 Tel. ředit: 415 211 297, Mobil ředit.: 736 633 595, Tel. ústředna: 415 214 615, e - mail: a.sava@seznam.cz, Fax: 415 211529, www.vupsov.cz Věc:

Více

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu do studijního oboru Regional Development and Governance pro akademický rok 2016/2017

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu do studijního oboru Regional Development and Governance pro akademický rok 2016/2017 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu do studijního oboru Regional Development and Governance pro akademický rok 2016/2017 Směrnice Dokument Název dokumentu Typ dokumentu Garant

Více

Oprava tří dílčích střech na BD Horácké nám. 6,7 v Brně Řečkovicích stavební úpravy.

Oprava tří dílčích střech na BD Horácké nám. 6,7 v Brně Řečkovicích stavební úpravy. Společenství vlastníků Horácké náměstí 6 a 7, Horácké nám. 7, Brno-Řečkovice Dne 15.1.2016 Věc: Výzva k podání nabídky (zadávací dokumentace) Společenství vlastníků Horácké náměstí 6 a 7, Horácké nám.

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky Výběr dodavatele vzdělávacích služeb v rámci projektu Vzdělávání managementu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, příspěvkové organizace v metodách moderního řízení

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zjednodušené výběrové řízení s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v platném znění Název zakázky: Identifikace: Název projektu: VZDĚLÁVACÍ

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

Výzva k podání nabídky na

Výzva k podání nabídky na Výzva k podání nabídky na činnost koordinátora BOZP při realizaci zakázky: Inženýrské sítě - dešťová kanalizace, jednotná a splašková kanalizace a plynovod v ulicích Otakarova, Štafova a v části Kollárovy

Více

MĚSTO ŽATEC JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATEC

MĚSTO ŽATEC JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATEC MĚSTO ŽATEC JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATEC Stránka 1 z 9 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Žatce (dále jen zastupitelstvo města ) tímto ve smyslu 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any

Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any Oznámení zám ru V souladu s ust. 39 odst. 1 zákona. 128/2000 Sb. o obcích ve zn ní pozd jších p edpis oznamuje obec Jino any sv j zám r pronajmout tento nemovitý

Více

Manažerské koučování/mentoring pro zaměstnance SZIF

Manažerské koučování/mentoring pro zaměstnance SZIF Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace do zadávacího řízení na zadání veřejné zakázky malého rozsahu na služby s názvem: Manažerské koučování/mentoring pro zaměstnance SZIF Tato výzva

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

NEZÁVISLÉ PROFESNÍ ODBORY TECHNICKO-HOSPODÁŘSKÝCH ZAMĚSTNANCŮ OKD STANOVY

NEZÁVISLÉ PROFESNÍ ODBORY TECHNICKO-HOSPODÁŘSKÝCH ZAMĚSTNANCŮ OKD STANOVY NEZÁVISLÉ PROFESNÍ ODBORY TECHNICKO-HOSPODÁŘSKÝCH ZAMĚSTNANCŮ OKD STANOVY 1 ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1. Název odborové organizace je Nezávislé profesní odbory technickohospodářských zaměstnanců

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Strana Vyhledávání textu - přidržte klávesu Ctrl, kurzor umístěte na příslušný řádek a klikněte levým tlačítkem myši. 1. Právní předpisy upravující přijímací řízení ke studiu ve střední

Více

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s.

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku : Třebestovice, Kerská 160, PSČ : 289 12, Česká republika 3. KLUB

Více

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 27/2016 Sb. - vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - poslední stav textu 27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. ledna

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13. Školní řád. Vypracoval: vedení školy

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13. Školní řád. Vypracoval: vedení školy Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Školní řád Vypracoval: vedení školy Projednáno Pedagogickou radou dne: 1. 9. 2005 Schváleno Školskou radou dne: 26. 9.

Více

Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: dodavatele k předložení nejvhodnější nabídky na výše uvedenou zakázku.

Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: dodavatele k předložení nejvhodnější nabídky na výše uvedenou zakázku. Tišnov dne 5. 8. 2015 Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: NÁZEV AKCE: RENOVACE PODLAHY SPORTOVNÍ HALY SSK TIŠNOV Zadavatel: Název: se sídlem: zástupce: IČO: 18565409 bankovní

Více

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace I) Identifikační údaje zadavatele: Název: Město Vimperk Sídlo: Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk IČ: 002 50 805

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY ve škole přece nejde o to, abychom věděli, co žáci vědí, ale aby žáci věděli. 6.1 Cíle hodnocení cílem hodnocení je poskytnout žákovi okamžitou zpětnou vazbu (co

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Komplexní zajištění PO a BOZP pro KÚPK

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Komplexní zajištění PO a BOZP pro KÚPK PLZEŇSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: VVŽÚ/791/15 Spis. zn.: ZN/176/VVŽÚ/15 Počet listů: 5 Počet příloh: 4 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem

Více

Centrum technických služeb Kuřim, s.r.o. Jungmannova 968, 664 34 Kuřim

Centrum technických služeb Kuřim, s.r.o. Jungmannova 968, 664 34 Kuřim VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na zakázku Centra technických služeb Kuřim, s.r.o. dle Vnitřní směrnice Rady města Kuřimi č.1/2009/rm o veřejných zakázkách Města Předmět (název) zakázky: Dodávka kancelářských kontejnerů

Více

Vzdělávací zařízení Vltava Smilovice stavební úpravy

Vzdělávací zařízení Vltava Smilovice stavební úpravy ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Veřejný zadavatel Název: Česká republika Generální finanční ředitelství Sídlem: Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 IČO: 72080043 vyhlašuje podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Zadavatel: Sídlo: Zastoupený: IČO: 01312774 DIČ: CZ 01312774 Česká republika Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro hl. město Prahu Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3 -

Více

PUBLICITA v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. dubna 2009

PUBLICITA v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 PUBLICITA v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Obecně k publicitě.. Každý příjemce je povinen informovat příjemce pomoci (cílové skupiny),

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Velká Hradební 2336/8, 401 00 Ústí nad Labem Ústí nad Labem 30. května 2016 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE V souladu s

Více