MŠ ,- K

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K"

Transkript

1 Představení začíná klaunskými výstupy klasického střihu v moderní úpravě. Řada komických výstupů okořeněná šarmem hlavních představitelů rozesmává diváky každého věku. Pak jsou diváci vtaženi do pomíjivého a křehkého světa barev a třpytu mýdlových bublin v nejrůznějších velikostech a obměnách, které se zjevují a mizí před užaslými zraky publika. Můžete je vidět stokrát, a přesto vás znovu okouzlí, dojmou a překvapí. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 5. listopadu 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Václav Strasser a Katia Jiránková, alternace Hana Zamrazilová Webové stránky:

2 Vznešené dámy, urození pánové! Jak všichni dobře víme, chudoba cti netratí, ale taky nepřidá. Na našich prknech však uvidíte, jak se i to štěstí unaví, sedne si a všechno hned napraví, jak na Janka to jeho štěstí mňouká a jak na to ten Janek blbě kouká, jak si říká, že už hůř být nemůže, až mu bída s nouzí z nouze pomůže. Ano, velevážení, zahrajeme Vám známou a proslulou francouzskou pohádku Kocour v botách aneb Anča bubnuj! Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 45 minut Termín: 6. listopadu 2012v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Elf Webové stránky:

3

4

5 Námořnická pohádka o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem... na ostrov Hukakulu. Podle starých námořních legend zde žijí překrásné mořské panny. Jestli kdy námořník Hrom dá své srdce ženě, tak jedině mořské panně z Hukakulu. Avšak díky nešťastným shodám okolností, kapitán ztrácí muže za mužem, z celé posádky už zbývá jen lodní kuchařka Marmeláda a on sám. Při prudké bouři kapitán Hrom zachraňuje piráta Kudličku a ujímá se jeho výchovy. Úkol to však není jednoduchý. Kudlička je uličník, lhář a nevychovanec. Děti společně s Hromem a Marmeládkou jej musí naučit nejen slušnému chování, ale také všemu, co by pravý námořník měl umět a znát. A Kudlička? Pomůže na oplátku kapitánu Hromovi najít svůj sen? Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 50 minut Termín: 23. listopadu 2012 v hodin Účinkuje: Divadlo Ludvík Webové stánky:

6

7 Činohra s koledami. Dva sněhuláci chrání chaloupku před zlobivým čertíkem. Čertík chce hospodářům v chaloupce zkazit Vánoce. To mu naši sněhuláci nedovolí. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 4. prosince 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Liduščino divadlo Webové stránky:

8 V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou si veselé písničky o maškarách. Na závěr je připraveno malé Carusošou z nejznámějších koled. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. prosince 2012 v hodin Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

9 V divadelním představení se děti leccos dozvědí, nahlédnou do své budoucnosti při odlévání vosku či házením pantoflem. Až přijdou opravdové Barborky se svým mulise, mulise, mulise nebo Lucie s velkými zobáky, budou se možná i trochu bát. Ambrože budou jistě z bezpečné vzdálenosti škádlit halasným a veselým pokřikováním. Co kdyby někoho opravdu strčil do velkého pytle? Jen co odejdou dávná strašidla, nastává v našem pořadu čas vánoční. S dětmi postavíme Betlém, zazpíváme si koledy a vzpomeneme další krásné štědrovečerní zvyky, to aby dávné časy našich prababiček znovu ožily... Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: 12. prosince 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Studio dell arte - Stanislava Kočvarová a Sylva Malinková Webové stránky:

10 Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 40 minut Termín: 13. prosince 2012 v 9.00 a hodin Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem - Víťa Marčík junior a Adam Berger Webové stránky:

11 Povídání o narození Ježíška a o tom, co se stalo v Betlémě před dávnými lety. Děti se seznámí s vánočními zvyky, říkadly a koledami, které si mohou zazpívat spolu s herci na jevišti. V jesličkách spatří malého Ježíška, děvčátka si zahrají pannu Marii, chlapci svatého Josefa a Tři krále. Děti si zahrají i další postavy příběhu, vždyť i ony jsou tvůrci toho, co se na jevišti odehrává. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 17. prosince 2012 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Evy Huškové a Jana Přeučila - Eva Hrušková a Vladimír Rotta Webové stánky:

12 Všichni jste se alespoň jednou v životě zatoulali. Takže asi tušíte, jaké to je, ocitnout se v cizím prostředí a mezi cizími bytostmi. No a tak si možná dovedete představit, jak se musí cítit hrdinka naší pohádky velryba Lízinka, která se k nám do českých řek zatoulala až ze Severního moře. Jako vy jste asi hledali spřízněnou dušičku, tak i ona marně hledá pomoc a kamaráda mezi rybami. Až potká u břehu stejně nešťastného osamoceného kluka malého rybáře Tomáše. A protože jejich kamarádství je opravdové, dokáží spolu překonat nástrahy pana Volejníčka, který chce Lízinku jen pro sebe a uvězní jí na své plovárně. Jak se podaří uniknout ze spárů pana Volejníčka a kdo jim bude pomáhat, to uvidíte sami. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 14. ledna 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Krapet Webové stánky:

13

14

15 V pohádce se vedle Víti Marčíka - Jiříka představí také koník Zdeněk. Spolu prožívají dobrodružství na cestě za zlatovlasou pannou. Komplikace jim způsobí drak Ohnivák, protože bez draka to není ono, říkala babička Šestáková. Vše je staré, skoro nic nefunguje. Tak by se dala charakterizovat scéna pohádky, ve které najdete vedle palandy z polního lazaretu i staré dveře, tlampač obecního rozhlasu, šicí stroj a loutku Zlatovlásky, kterou Víťa našel na smetišti. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 17. a 18. ledna 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Teátr Víti Marčíka-Víťa Marčík Webové stránky:

16

17 Interaktivní představení plné krátkých pohádek, hádanek, říkadel, her, rozpočitadel a písniček, uvádějící děti nenásilně a s humorem do tajů lidové slovesnosti a apelující na dětskou tvořivost a spontánnost. Víte co se stane, když se dva rozpustilí zvědaví kluci setkají s opravdovským pohádkovým Hloupým Honzou, který, jak se ukáže, má pod čepicí? Začnou si spolu hrát a společně s dětmi poznávat lidové písničky, básničky, říkadla i rozpočítávadla, hádanky i zábavné hry. Dozví se o strašidlech a hejkalech, ale třeba i o tom, jak vlastně vznikala taková obyčejná lidová písnička. Dětem připomenou známé i méně známé lidové pohádky, ve kterých se vzrůstající chutí a nadšením vystřídají několik převleků a rolí, aby nakonec pochopili, že Hloupý Honza je vlastně kamarád, který jim ukázal, že lidová slovesnost není žádná věda, ale spíš zábava a veliká legrace. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: 22. ledna 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Žlutá houpačka - Libor Jeník, Ivan Čermák a Jiří Kohout Webové stránky:

18

19 Představení Kvak a Žbluňk jsou kamarádi vzniklo na motivy stejnojmenné knížky Arnolda Lobela. Jedná se o úsměvné příběhy dvou kamarádů zeleného žabáka Kvaka a hnědého ropušáka Žbluňka. Právě přátelství je hlavním tématem našeho představení. Na jednoduchých a vtipných příhodách dětem ukážeme, jak důležité je mít někoho rád a někomu pomáhat. Jak důležité a krásné je přátelství. Kombinace loutek, reprodukované i živé hudby, hravé scénografie a nápaditého scénáře přinese malému i velkému divákovi radost z návštěvy představení. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 4. února 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Pro malý - Magdalena Zimová a Martin Matejka

20 Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií a zástupnou formou dětem ukazuje jejich povinnosti. Učí je, že v životě hrají mezilidské vztahy a dodržování určitého řádu důležitou roli. Pokud se to naučí naše děti, může se to pozitivně odrazit na jejich dalším životě. A potřeba pravidelně oživovat v paměti dětí tato základní pravidla dobrých mezilidských vztahů je v této době stále aktuálnější. Noční skřítek chce dětem ukázat, že existuje, a že to není vůbec žádná nuda a ticho na jevišti. Pohádka je autorským dílem Petra Lišky a Yvony Jelénkové. Oba autoři jsou profesionálními herci a s prací s dětmi a pro děti mají dlouholeté zkušenosti. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 21. února 2013 v hodin Účinkuje: Divadlo MIMo.s. Webové stránky: pohadek.cz

21

22 Jak chutná jablko? Jak voní švestka? A copak je to za dřevo, že se ta loutka z něho tak červená a leskne? Divadelní scéna vytvořená ze staré školní lavice a starých strojů, pomocí kterých lze vytvářet zvuky meluzíny a deště. Ručně řezané loutky, každá z jiného druhu dřeva a to vše proto, že jedním s cílů této pohádky je učit děti a možná i nás dospělé vnímat, poslouchat, dívat se, cítit, sáhnout si. Zkušenosti s dětmi slepými, hluchými a jinak postiženými, které umí vnímat svět jiným a krásným způsobem, oslovila Víťu Marčíka natolik, že chce předat tuto zkušenost jako poselství pro nás zdravé. Hej hola! Hop! Hop! Hop! Člověk by si měl poskakovat a zpívat, zvedá to náladu. Loutková pohádka o skřítcích, vílách, přírodě, lásce, ale i o drakovi pro malé i velké diváky. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 22. února 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem - Víťa Marčík junior Webové stránky:

23 Interaktivní vystoupení s dětským publikem v příběhu pejska Pana Čudly v Divadélku Romaneto. Hudební děj s písněmi na podkladě živě hraných i reprodukovaných písní. Průběh představení se rozvíjí též v závislosti na inspiraci, fantazii i improvizaci všech zúčastněných. Pejsek se podělí o zážitky ze svých dobrodružných cest. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 4. března 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stránky:

24

25 Zábavný pořad, ve kterém se děti dozví něco o starých zvycích jara, ale také o velikonočních svátcích a tradicích, uslyší písničky a nebude chybět ani velikonoční soutěž. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: 18. března 2013 v hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

26 To byste nevěřili, kolik má taková slepička na jaře práce. On Velikonoční zajíček vlastně taky. Co se ale stane, když se ti dva potkají a začnou se hádat o jedno vajíčko? Slepička jej sice snesla, ale zajíček jej krásně pomaloval a ona mu ho teď nechce dát. A to jí řekl i koledu. Ještě, že se na to všechno dívá sluníčko Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 19. a 20. března 2013 v hodin Účinkuje: Divadélko KOS Webové stránky: divadelko-kos.wz.cz

27

28 Dny se prodlužují, země se probouzí ze zimního spánku, lidé oslavují období Velikonoc. V naší pohádce se setkáme s příběhem Andulky, která se snaží dodržovat řadu rituálů a zvyků, jež jsou spojeny s oslavou probouzející se přírody. Představení je zpestřeno množstvím loutek, propleteno nečekanými scénickými nápady a doladěno tóny písní a říkanek. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 21. března 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadýlko Mrak - Yvonna Kršková a Josef Melena Webové stránky:

29

30 "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale hlavně - čápi. Však také Valentýn, malé ptáče Isabelu, které cestou potká, před čápy varuje a chrání až do chvíle jé... neříkejte to... vždyť Isabela je... čáp! A přece zároveň nejlepší kamarád. Jak je to možné? Přijďte se podívat kvak. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 9. dubna 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Buchty a loutky Webové stránky:

31 Veselé představení plné energie je adaptací vybraných kapitol ze stejnojmenné knihy Astrid Lindgrenové. V rychlém sledu jednotlivých epizod se Pipi se svými kamarády Tomim a Anikou setkávají s řadou postav švédského maloměsta. Pipi je "celkem" živá herečka, Tomi a Anika jsou loutky v životní velikosti. Charakter jednotlivých postav vyniká díky vtipnému výtvarnému ztvárnění - živý herec je vytváří pomocí pestrých rekvizit, kostýmů a plošných loutek. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 50 minut Termín: 16. dubna 2013 v hodin Účinkuje: Divadlo PIKI Pezinok - Katarína Aulitisová a Ĺubo Piktor Webové stránky:

32

33

34 Kmotra Liška svou chytrostí a lstivostí napálí lidi, kteří si myslí, že jsou pány tvorstva. Situace řeší důvtipem, humorem a trochou zlomyslnosti. Dokáže ale také pochopit, kdy její taškařice přesáhnou únosnou míru a své chyby napraví. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. května 2013 v hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to!

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií

Více

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale

Více

ZŠ ,- K

ZŠ ,- K Námořnická pohádka o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem... na ostrov Hukakulu. Podle starých námořních legend zde žijí překrásné mořské panny. Jestli kdy

Více

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K Dti se nauí veselou formou znát a tanit základy nejznámjších eských i svtových tanc: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Poad je urený pro zábavu

Více

Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové

Více

V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou

Více

Anička malířka Bára a Flíček : [můj pohádkový slabikář] Bára a Flíček mají prázdniny : [můj pohádkový slabikář]

Anička malířka Bára a Flíček : [můj pohádkový slabikář] Bára a Flíček mají prázdniny : [můj pohádkový slabikář] Anička malířka / Eduard Petiška ; il. Helena Zmatlíková. - Vyd. 4. (v Knižním klubu 2.). - V Praze : Euromedia Group - Knižní klub, 2007. - 110 s. ; 25 cm: Kč 189,00 Pohádka o šestiletém děvčátku, které

Více

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Stálá divadelní scéna Klatovy Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Cena předplatného za 8 titulů: přízemí (P), balkon (B) I. místa 560,- Kč (P 1.-7. řada, B 1.-2.řada) II. místa 520,- Kč (P 8.-13.

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pořadatelů a dramaturgů divadel, kulturních domů a sálů repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská

Více

Česká škola v Neapoli je určena italsko-českým bilingvním dětem a je zaměřena na výuku českého jazyka pro děti od 3 do 15 let.

Česká škola v Neapoli je určena italsko-českým bilingvním dětem a je zaměřena na výuku českého jazyka pro děti od 3 do 15 let. ÚVOD Česká škola Neapol zahájila svou činnost v říjnu 2010. Zakladatelkou je Mgr.Helena Schwarzová. Tato škola spolupracuje s honorárním konzulátem České republiky v Neapoli. Česká škola v Neapoli je určena

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu :

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu : Charakteristika ŠVP Mateřská škola je celodenní mateřskou školou, jejímž cílem je příprava dětí do života a na základní školu. Vzdělání je uskutečňováno ve všech činnostech v průběhu celého dne. Probíhá

Více

OD 13 DO 17 HODIN V NAŠEM SRDÍČKU

OD 13 DO 17 HODIN V NAŠEM SRDÍČKU OD 13 DO 17 HODIN V NAŠEM SRDÍČKU Zpracovala Nová Milena, foto ŠMardová-Koulová Jana, Procházková Eva,korekce Ing. Vlach Milé děti, je tu měsíc prosinec. Pro vás děti jeden z nejhezčích měsíců v roce.

Více

ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016

ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016 ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016 ZÁŘÍ: Já a svět okolo mě 1.9.2015-4.9.2015 Vítáme vás, kamarádi 7.9.2015-11.9.2015 Vítáme vás, kamarádi II 14.9.2015-18.9.2015 Naše školka 21.9.2015-25.9.2015 Barvy ŘÍJEN:

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ Dětská skupina Malíček Při definování Plánu výchovy, péče a vzdělávání jsme se inspirovali v Rámcovém programu pro předškolní vzdělávání. Začlenili jsme zde také filozofie,

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

OSKÁREK ŠKOLIČKY KAMARÁD 2015

OSKÁREK ŠKOLIČKY KAMARÁD 2015 OSKÁREK ŠKOLIČKY KAMARÁD 2015 Text: Iva Vyklická Eva Jurmanová Kompetence: Komunikativní kompetence : V běžných situacích komunikuje bez zábran a ostychu s dětmi i s dospělými. Chápe, že být komunikativní,

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

PRO I. STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY

PRO I. STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY NABÍDKA LEKCÍ PRO I. STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Vážení pedagogové, dostává se vám do rukou nabídka vzdělávacích programů v knihovně. Nabídka je rozdělena do dvou částí, na lekce informačního

Více

mateřské centrum radost

mateřské centrum radost www.mcradost.cz mateřské centrum radost PO ÚT ST ČT PÁ herna AJ cvičení herna cvičení klubík cvičení těhotných cvičení pro ženy herna / kkd flétna powerjóga mimísci / babykino sourozenci kaštánek pohádkové

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ČESKÁ LÍPA, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 1. Základní informace 2. Zpráva o činnosti městské knihovny 3. Regionální funkce zpráva o činnosti 4. Přehled hospodaření

Více

HISTORIKÉ MUZEUM NÁRODNÍ MUZEUM

HISTORIKÉ MUZEUM NÁRODNÍ MUZEUM HISTORIKÉ MUZEUM NÁRODNÍ MUZEUM NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ Národní památník na Vítkově Národopisné muzeum Nová budova Národního muzea Muzeum české loutky a cirkusu v Prachaticích kontakt NÁRODNÍ PAMÁTNÍK

Více

novém listu a opaluje se. Pak ale, jako by Leovi chtěla ukázat, jak se to dělá, zadrží dech a elegantně sklouzne po hlavě do vody.

novém listu a opaluje se. Pak ale, jako by Leovi chtěla ukázat, jak se to dělá, zadrží dech a elegantně sklouzne po hlavě do vody. Leo a vodní žínka Poník Leo je hrozný mlsoun. Už když byl docela maličký, hledal všude ta nejšťavnatější stébla trávy. Nelenil kvůli tomu ujít sebedelší cestu a přeskočit sebevyšší plot. Není proto divu,

Více

le není žádný neuklizený pokoj, kdepak. Je to většinou neprostupná změť obrovských stromů s propletenými korunami a dlouhatánskými liánami nad

le není žádný neuklizený pokoj, kdepak. Je to většinou neprostupná změť obrovských stromů s propletenými korunami a dlouhatánskými liánami nad KOTĚ V DŽUNGLI Zorí přišla na svět v daleké Indii. Teď si možná představujete krásnou indickou princeznu v hedvábném sárí a stříbrných opánkách, s třpytivou čelenkou v tmavých vlasech, rudým drahokamem

Více

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec Pět let Dětského studia v divadle Ponec Dětské studio divadla Ponec září 2004-2009 1 Tanec Praha a divadlo Ponec Tanec Praha o.s. je nevládní neziskovou organizací občanským sdružením, které vzniklo v

Více

uvádí představení pro děti:

uvádí představení pro děti: uvádí představení pro děti: (V Á) N O Č N Í S K Ř Í T E K aneb Pohádka o hračkách a statečné mamince Když se Jirka včetně Honzy Když se večer mámě vzpouzí Když si Věrky rovněž Kačky Když si nepoklízí hračky

Více

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé -

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé - Pohádkové povídání - pro děti i dospělé - Knížka Pohádkové povídání vznikla v roce 2009 v rámci výzkumné práce: Problematika znakového jazyka a možnost jeho využití v pohádkách pro sluchově postižené děti

Více

Tady se rodí baletky TÉMA. >> Jiří Sotona

Tady se rodí baletky TÉMA. >> Jiří Sotona TÉMA >> Čím menší fyzické dispozice, tím to bolí víc, protože dítě překonává překážky, které mu nastražilo jeho vlastní tělo, říká vedoucí přípravky Jana Jodasová. Foto Právo Petr Horník (3) Tady se rodí

Více

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016 Opatovský školák Základní škola Běly Jensen Opatov Nechť se lidé ze všech sil snaží nabýt dobrých návyků. Není sporu o tom, že návyk nejdokonajš trvá od útlého mládí. Francis Bacon VI. ročník, číslo 4

Více

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno.

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno. Josefína Ukázková Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA Milá Josefíno. Výše jsou pro Vás vyloženy všechny karty, které Vám utvářejí Vaše cesty v nejbližší budoucnosti. Je potřeba

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Nabídka vzdělávacích programů ZÁKLADNÍ ŠKOLY

Nabídka vzdělávacích programů ZÁKLADNÍ ŠKOLY METODICKÉ CENTRUM ZAHRADNÍ KULTURY V KROMĚŘÍŽI Čestný dvůr Květné zahrady Generála Svobody 1192 767 01 Kroměříž www.nczk.cz www.facebook.com/nczk.kromeriz/ info@nczk.cz +420 778 531 417 Nabídka vzdělávacích

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 2015/2016 Dobrý den, rádi bychom Vám představili anotace našich výchovně vzdělávacích programů, které nabízíme v roce 2015/2016. Programy, které Vám nabízíme, jsou

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Vypracovala: Nováková Renata, vychovatelka ŠD Září Říjen Listopad seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách

Více

7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Na jaké akce se můžeme těšit v březnu? 5.3.- Oddílovka, Nácvik divadla (od 18:30) 13.-14.3. Brigáda na Opárně 19.3.

Více

Ariane Mnouchkinová. Tisková zpráva. Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal

Ariane Mnouchkinová. Tisková zpráva. Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal Ariane Mnouchkinová DOKONALÉ ŠTĚSTÍ ANEB 1789 Bojíte se dějin? Přijďte do divadla! Milujete dějiny? Přijďte tam též. Inscenace, na jejímž počátku stál

Více

V Á N E K. Vánoce v srdci

V Á N E K. Vánoce v srdci Ročník 10, číslo 12, 30.11.2014 Zpravodaj farnosti Protivanov V Á N E K Vánoce v srdci Blíží se Vánoce a já pořád nemohu zaslechnout rolničky, o kterých se tak často vypráví dětem. Slyším jen těžké kroky

Více

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v červnu a o prázdninách? 4.6. Oddílovka 5.-7.6. Pleskoty v Českém Ráji (závěrečný turnaj ve víceboji)

Více

Já se taky zpovídám!

Já se taky zpovídám! tonino Lasconi Já se taky zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření Takže Odkud mám začít? Ilustrace GiUSY capizzi kluci a holky to je kniha pro vás! kniha Já se taky zpovídám! je tady pro vás, kdo

Více

Co ANO při čtení dětem

Co ANO při čtení dětem Co ANO při čtení dětem Dobré rady pro rodiče, prarodiče, učitele a všechny, kteří mají chuť číst dětem. Dětem začněte číst co nejdříve. Čím dříve je motivujete, tím je to snazší a lepší. Využívejte dětské

Více

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání,

Více

Environmentální výchova v naší školce

Environmentální výchova v naší školce Environmentální výchova v naší školce Environmentální výchova je nauka o světě o prostředí a člověku v něm. Je to tedy něco, co se dotýká každého z nás. Náš vztah k prostředí odráží naše potřeby i to,

Více

Náš zpravodaj Březen 2015

Náš zpravodaj Březen 2015 Třetí vydání Jedna, dvě, tři! Nastalo jaro, přicházejí Velikonoce a my se můžeme pochlubit třetím vydáním Našeho zpravodaje. Na úvod jej můžeme popsat přídavnými jmény: jarní, lehké, radostné. Trochu se

Více

Jak mluvit s nejmenšími o Bohu?

Jak mluvit s nejmenšími o Bohu? Jak mluvit s nejmenšími o Bohu? Rada č. 1 Pracujme především na sobě, dítě je spolehlivé zrcadlo. Víra dítěte roste jeho účastí na víře rodičů. Malé děti se učí jednoduchým napodobováním a dítě důvěřuje.

Více

Tanec školám Experimentální projekt zaměřený na rozvoj osobnosti metodou tvořivého tance v rámci pravidelného školního vzdělávání dětí a mládeže

Tanec školám Experimentální projekt zaměřený na rozvoj osobnosti metodou tvořivého tance v rámci pravidelného školního vzdělávání dětí a mládeže Tanec školám Experimentální projekt zaměřený na rozvoj osobnosti metodou tvořivého tance v rámci pravidelného školního vzdělávání dětí a mládeže Projekt je realizován s pomocí občanského sdružení Tanec

Více

OPUS 2 ODHALENÍ OPEL S HRDOSTÍ PŘEDSTAVUJE: OPEL JUNIOR TAK CHLAPCI, JSME TU ZASE...

OPUS 2 ODHALENÍ OPEL S HRDOSTÍ PŘEDSTAVUJE: OPEL JUNIOR TAK CHLAPCI, JSME TU ZASE... ZASEDAČKA JUNIOR - PONDĚLÍ, 16:00 OPEL S HRDOSTÍ PŘEDSTAVUJE: OPEL JUNIOR OPUS 2 TAK CHLAPCI, JSME TU ZASE... ANO, KATIE ZANEDLOUHO OZNÁMÍME SKUTEČNÉ JMÉNO NAŠEHO TAKZVA- NÉHO JUNIORA A O TOM DNES BUDEME

Více

BAREVNÁ ABECEDA. Jana Kubásková

BAREVNÁ ABECEDA. Jana Kubásková BAREVNÁ ABECEDA Jana Kubásková ČERVENÁ ŽLUTÁ ČERNÁ ZELENÁ 1 2 BÍLÁ ŽLUTÁ ZELENÁ ORANŽOVÁ FIALOVÁ ŽLUTÁ ZELENÁ 3 4 HNĚDÁ ČERVENÁ ČERNÁ ŽLUTÁ MODRÁ HNĚDÁ ORANŽOVÁ ČERVENÁ FIALOVÁ 5 ČERVENÁ ŽLUTÁ 6 FIALOVÁ

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

Veselá indiánská babička Akraj Avotašam vypráví příběh z indiánské vesnice Woo-mood-shaan, kde lstivý Šaman-Klaman-Oklahoman chce dosáhnout svých tužeb za pomoci zla, chamtivosti, lži a závisti. Indiánské

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

Jak navrhnout postavu

Jak navrhnout postavu Jak navrhnout postavu Když vytváříte postavu, není nic jednoduššího, než ji obléknout do nudného nebo tuctového oblečení, takže výsledkem je sice pěkně nakreslená, ale ničím nezajímavá postavička. Stačí

Více

Jiří Kolář Jiří Untermüller

Jiří Kolář Jiří Untermüller ŘÍJEN 2006 - BROUMOV Cestopisná přednáška v rámci Memoriálu Pepy Šály: pátek 13. října 2006 od 18,00 hod manželé Sztulovi: S MALÝM SYNKEM NA KOLE NA NORDKAPP Všichni jim říkají Sztulíci, obyčejná česká

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM ČERVEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 4.června úterý volné 19.00 hodin TŘI V TOM Jaroslav Vostrý Jsme tři, jsme v tom! Co teď?! Hra, která pro svou ztřeštěnost a vtipnost stále patří k nejoblíbenějším

Více

Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi

Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi Rodinné centrum Světýlka, o.s. Sídlo: Palackého nám. 65, Vlašim Provozovna: MŠ Vorlina, V Sadě Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi Naše Rodinné centrum Světýlka ve Vlašimi provozuje od září roku 2011

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Máme rádi zvířata Hana Vagrčková íl: rozvíjení sluchového vnímání, procvičování jazykových dovedností a řečových schopností, podporování vztahu k přírodě a radosti z pohybu, rozvíjení fantazie a tvořivosti

Více

PREVENTIVNÍ PROJEKT KAMARÁD SOBĚ A DRUHÝM

PREVENTIVNÍ PROJEKT KAMARÁD SOBĚ A DRUHÝM PREVENTIVNÍ PROJEKT KAMARÁD SOBĚ A DRUHÝM V úterý 3.5. 2011 jsme zahájili na naší škole projekt prevence Kamarád sobě a druhým. Jeho součástí jsou komunitní kruhy (KK) na 1.stupni, aktivity s peer aktivistkami

Více

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marle BŘEZEN 2014 www.divadlopodpalmovkou.cz zveme vás Můj romantický příběh 2. a 28. února, 13. března 2014, Představení 28. února proběh za přítomnosti

Více

Nový čtenář Souhrnná zpráva z testování čtenářských dovedností Základní školy, 2016

Nový čtenář Souhrnná zpráva z testování čtenářských dovedností Základní školy, 2016 Nový čtenář Souhrnná zpráva z testování čtenářských dovedností Základní školy, 2016 Úvod Projekt Nový čtenář je zaměřen na základní čtenářské dovednosti (získávání informací a jejich zpracování a zhodnocení

Více

Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany

Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin. Představení budou probíhat

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

Nepravidelný občasník MŠ Ukrajinská

Nepravidelný občasník MŠ Ukrajinská Nepravidelný občasník MŠ Ukrajinská www.msukrajinska.cz Únor 2016 Učitel bere za ruce, otevírá mysl a dotýká se srdce. Kresba předškolního dítěte Dětská kresba je jedním z nejvhodnějších přístupů k poznání

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi MratíNoviny listopad 2015 Nezávislý mratínský měsíčník VIII. ročník vydání č. 83 Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi B líží se devátý ročník staročeského mratínského jarmarku a současně

Více

zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy

zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy Taneční a pohybová výchova pro předškoláky

Více

ASTRID LINDGRENOVÁ. Personální bibliografie

ASTRID LINDGRENOVÁ. Personální bibliografie ASTRID LINDGRENOVÁ Personální bibliografie Z DÍLA ASTRID LINDGRENOVÉ Knihy Bratři Lví srdce. [Ze švéd. orig. přel. Jarka Vrbová. Ilustr. František Skála ml.] 2., upr. vyd. P., Albatros 2001. 151 s. Il.

Více

MDŽ v Hynčicích 30. dubna pálení čarodejnic

MDŽ v Hynčicích 30. dubna pálení čarodejnic 4/2011 MDŽ v Hynčicích Psal se 5. březen 2011, kdy se konala na sále kulturního domu oslava MDŽ, ve spolupráci OÚ. Vystupovaly zde děvčata z Broumova pod vedením p. Hovorkové. Jejich vystupování bylo velmi

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO 8. a 9. TŘÍDY

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ A) Téma oborové (= téma OSV č. 1) Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Tematický okruh OSV Dodržujeme základní

Více

Kdo by neměl rád pohádky? Vlka, kůzlátka, Otesánka, prasátka, draky, princezny. Znáte je všechny?

Kdo by neměl rád pohádky? Vlka, kůzlátka, Otesánka, prasátka, draky, princezny. Znáte je všechny? Název programu Název cyklu Vypracoval (a) Anotace Cílová skupina Časová dotace Potřebné čtenářské dovednosti (porozumění textu, rychlost) Osnova programu Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence Máme rádi

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

neděli 8. prosince Děkujeme a budeme se těšit na setkání s vámi na dalších vtaženi!.

neděli 8. prosince Děkujeme a budeme se těšit na setkání s vámi na dalších vtaženi!. Vtaženi! V neděli 8. prosince jsme se pilně připravovali na večer na hodinu modlitby, chvály, uctívání Musím říct, že jsem z toho měla opravdu nádherný pocit. Zažila jsem silnou Boží přítomnost a věřím,

Více

Gymnázium, Brno, Elgartova 3

Gymnázium, Brno, Elgartova 3 Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0925 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Téma: Vybraná díla z české literatury

Více

Se skřítky po planetě Zemi

Se skřítky po planetě Zemi Se skřítky po planetě Zemi Projekt je zaměřen na získávání poznatků týkajících se života na planetě Zemi. Děti celým rokem budou provázet čtyři skřítci, kteří je hravou formou seznámí s obměnami ročních

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 0 8 5 1 7 U k á z k a k n i h

Více

18. dubna 1. května 2011

18. dubna 1. května 2011 školní rok 2010/2011 16. číslo 18. dubna 1. května 2011 Aktuální vydání pro vás připravili: Lucie Ješátková, Matěj Boháček, Vladislav Sibal a David Žák ÚVODNÍK Vítáme vás u dalšího čísla Deváťáckých novin,

Více

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada CZ Habermaaß-hra 5581 Život na farmě Velká sada Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

Uvedení do celoročního družinového projektu JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT. Námořnický zákoník. Vyplouváme.

Uvedení do celoročního družinového projektu JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT. Námořnický zákoník. Vyplouváme. Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatelka: Plescherová Jitka, Bc. Lenka Mülerová Téma: JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ Ostrov moudrosti Sociální

Více

Hry a rošťárny pro kluky a holky

Hry a rošťárny pro kluky a holky Hry a rošťárny pro kluky a holky Vyšlo také v tištěné verzi www.fragment.cz Hry a rošťárny pro kluky a holky e-kniha Vybrala a uspořádala Hana Janoušková Ilustroval Antonín Šplíchal Copyright Fragment,

Více

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA Nejdůležitější body: Nechtěl bych tam žít V pubertě České obyčeje Nechceme války ani terorismus Anketa : Moje nejoblíbenější kniha 11. prosince

Více

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané,

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané, ÚVODNÍK Vážení spoluobčané, rád bych Vám všem popřál hezký a pohodový podzim, bez zbytečných problémů. Jsou však věci v naší obci, které mě jako občana a potažmo i jako zastupitele trápí. Především je

Více

ZŠ 50 30. 2012 10.30 50,- K

ZŠ 50 30. 2012 10.30 50,- K Představení se odehrává uprostřed několika přátel, kteří se sejdou ke společnému slavení Vánoc. Zahrají si lidový příběh o narození Ježíše, aniž by tušili, kolik pravdy o nich samých je v něm skryto. A

Více

Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání vypracovaný podle RVP PV Platnost: 1. 9. 2010 do 31. 8. 2013 Obsah: 1. Identifikační údaje o mateřské škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání

Více

1.č. Slova redakce. Křížovky. Anketa. Halloween. Balet, dvojčata. Stuhy. Omalovánky

1.č. Slova redakce. Křížovky. Anketa. Halloween. Balet, dvojčata. Stuhy. Omalovánky 1.č Slova redakce Křížovky Anketa Halloween Balet, dvojčata Stuhy Omalovánky Slova redakce Ahoj děti, s novým školním rokem přichází i další číslo časopisu ZÁŠKOLÁK. Letos je nás hodně nových a nezkušených

Více

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a čemu jsme se naučili. Máma s tátou mi říkali, že se

Více