žadatelé o veřejnou finanční podporu z rozpočtu města Příbora Ing. Lenka Filipová, Bc.Eva Srněnská, Bc.Petra Friedlová

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "žadatelé o veřejnou finanční podporu z rozpočtu města Příbora Ing. Lenka Filipová, Bc.Eva Srněnská, Bc.Petra Friedlová"

Transkript

1 MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, Příbor IČ: Název vnitřního předpisu: P R A V I D L A pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbor Druh předpisu: PRAVIDLA ZASTUPITELSTVA MĚSTA Číslo: 3/2011 Vydal (schválil): Zastupitelstvo města Příbor Datum platnosti od: Datum účinnosti od: Nový předpis: ne Číslo novelizace: 2 Data předchozích novelizací: Derogace: --- Podepsali: starosta města, místostarosta města Odbor, oddělení, osoba odpovědná za předpis: Rada města Příbor Cíl: stanovení pravidel pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Proces probíhá jen uvnitř organizace: ne Proces (který proces předpis řídí): poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora Garant procesu (kdo proces řídí): Rada města Příbor Cílová skupina (koho proces řídí): žadatelé o veřejnou finanční podporu z rozpočtu města Příbora Zpracoval: Ing. Lenka Filipová, Bc.Eva Srněnská, Bc.Petra Friedlová Úplné znění vyhotovil: Ing. Lenka Filipová, Bc.Eva Srněnská, Bc.Petra Friedlová Způsob zveřejnění: elektronická evidence vnitřních předpisů (CER), webové stránky města, úřední deska Originál uložen: odbor organizační a vnitřních věcí, odbor finanční (centrální evidence vnitřních předpisů) Strana 1 (celkem 7)

2 OBSAH Článek 1 Úvodní ustanovení str. 3 Článek 2 Účel a cíl poskytování VFP str. 3 Článek 3 Vymezení okruhu příjemců str. 4 Článek 4 Předkládání žádostí o VFP str. 4 Článek 5 Podmínky poskytnutí VFP str. 5 Článek 6 Podmínky použití VFP str. 5 Článek 7 Závěrečné vyúčtování VFP str. 6 Článek 8 Kontrola použití VFP str. 6 Článek 9 Sankce str. 7 Článek 10 Závěrečná ustanovení str. 7 SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1: Žádost o poskytnutí veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora Příloha 2: Žádost o poskytnutí veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora na prevenci kriminality Příloha 3: Vyúčtování veřejné finanční podpory Příloha 4: Vyúčtování veřejné finanční podpory na prevenci kriminality VYMEZENÍ POJMŮ veřejná finanční podpora - finanční příspěvky poskytnuté z rozpočtu města (dále jen VFP) poskytovatelem veřejné finanční podpory - je město, které poskytuje ze svého rozpočtu VFP žadatelům (dále jen poskytovatel) příjemce veřejné finanční podpory - je žadatel, kterému je poskytnuta VFP (dále jen příjemce) orgány města - jsou rada města a zastupitelstvo města veřejnosprávní kontrola je finanční kontrola prováděná u žadatelů a u příjemců VFP kontrolním orgánem města porušení rozpočtové kázně - je každé neoprávněné použití nebo zadržení finančních prostředků poskytnutých z rozpočtu města neoprávněným použitím finančních prostředků - se rozumí použití peněžních prostředků, kterým byla porušena povinnost a podmínky stanovené smlouvou a také to, nelze-li prokázat, jak byly tyto finanční prostředky použity zadržením finančních prostředků - se rozumí porušení povinnosti vrácení poskytnutých prostředků ve stanoveném termínu sociálně patologické jevy - jsou projevy předcházející kriminalitě Strana 2 (celkem 7)

3 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Město Příbor vydává tato Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora (dále jen pravidla) k dosažení efektivního využívání finančních prostředků poskytovaných formou veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbor a k zabezpečení kontroly jejich využití. Poskytnutí, použití a kontrola VFP se řídí obecně závaznými předpisy zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 320/2002 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou č. 416/2004 Sb., kterou se provádí zákon č. 320/20001 Sb., ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 552/1991 Sb., o státní kontrole, ve znění pozdějších předpisů. Článek 2 Účel a cíl poskytování VFP 1. Účelem poskytování VFP je rozvoj a podpora kultury, tělesné výchovy a sportu ve městě, zabezpečení charitativní činnosti, podpora vědy a vzdělání, sociálních a zájmových činností, zlepšení zdravotnické péče o občany města, ochrany životního prostředí. 2. Město Příbor poskytuje VFP ze svého rozpočtu na podporu činností a aktivit realizovaných na území města Příbora a to v těchto oblastech: a) kultura - rozvoj amatérské a místní kultury - estetická výchova dětí a mládeže - publikační činnost, věda a vzdělání b) cestovní ruch - veřejné jednorázové i dlouhodobé propagační činnosti c) tělovýchova a sport - pravidelná sportovní činnost (především mládeže) - veřejné náborové a propagační akce - rozšíření činnosti (např. sportovní aktivita v rámci prevence kriminality) d) zájmová činnost dobrovolných sdružení a spolků - charitativní činnost - zdravotnická péče o občany města - ochrana životního prostředí d) prevence kriminality - jednorázové akce a aktivity pro děti a mládež se zaměřením na prevenci kriminality - přednášky a přednáškové cykly se zaměřením na prevenci kriminality - tištěné informační materiály se zaměřením na prevenci kriminality - vytváření podmínek pro využívání volného času dětí a mládeže - specifické projekty (projekty na zvyšování právního vědomí, projekty se zaměřením na šikanu, drogy aj.) - prevence sociálně patologických jevů Strana 3 (celkem 7)

4 Článek 3 Vymezení okruhu příjemců 1. Žadatelem může být registrovaná fyzická osoba nebo právnická osoba, neziskové a nestátní organizace, spolky, sdružení a nadace. Žadatelem o VFP na publikační činnost může být neregistrovaná zletilá fyzická osoba. 2. VFP se nepřiděluje organizacím a organizačním složkám zřízeným městem Příbor a politickým spolkům a sdružením. Výjimkou je oblast prevence kriminality, kde může být VFP přidělena i organizacím a organizačním složkám zřízeným městem Příbor. 3. Žadatel musí mít vyrovnány veškeré závazky vůči městu a organizacím zřízeným městem. Článek 4 Předkládání žádostí o VFP 1. Žádost žadatel doručí poštou nebo osobně na adresu: Městský úřad Příbor, podatelna, náměstí Sigmunda Freuda 19, Příbor. 2. Žádost předkládá žadatel na předepsaném formuláři podle druhu žádosti (příloha č.1 a č.2 těchto pravidel). Žádost musí obsahovat veškeré náležitosti uvedené na předepsaném formuláři a spolu s ní předloží žadatel kopii výkazu zisku a ztrát (přehled o příjmech a výdajích) za rok předcházející roku vyhlášení VFP. Žadatel je dále povinen předložit kopie následujících dokladů (pokud již nebyly doloženy k dřívějším žádostem ne starším 3 roky): u právnických osob (podle povahy organizace): - doklad o založení a registraci organizace - stanovy, statut - doklad o ustanovení statutárního zástupce (jmenovací dekret, zápis z členské schůze apod.) - doklad o přidělení IČ - doklad dokladující existenci vedení bankovního účtu žadatele u fyzických osob - živnostenský list nebo jiné oprávnění k provozování činnosti, pokud podniká - doklad dokladující existenci vedení bankovního účtu žadatele - žadatel o VFP na publikační činnost předloží platný doklad totožnosti 3. Žadatel obdrží předepsaný formulář podle druhu žádosti na odboru kultury a cestovního ruchu nebo na Městské policii (prevence kriminality), nebo v elektronické podobě na internetové adrese 4. Termín uzávěrky pro podání žádostí je stanoven v termínu do roku, který předchází roku, ve kterém má být VFP poskytnuta. 5. Pro splnění termínu uzávěrky je v případě zaslání žádosti prostřednictvím pošty rozhodující datum na poštovním razítku, v případě osobního doručení datum na podacím razítku podatelny. 6. Na žádosti, které nebudou předloženy na řádně vyplněném formuláři a ve stanoveném termínu, nebude brán zřetel. 7. Předložené žádosti a přílohy se nevracejí. Strana 4 (celkem 7)

5 Článek 5 Podmínky poskytnutí VFP 1. Rozhodnutí o poskytnutí a stanovení výše poskytované VFP žadatelům je v kompetenci zastupitelstva města. 2. Žadatelé, budou o výsledku poskytnutí VFP vyrozuměni písemně do 15 dnů od data projednání v orgánech města. Tyto výsledky budou rovněž zveřejněny do 15 dnů od projednání na úřední desce MÚ. 3. Poskytovatel není povinen svá rozhodnutí o poskytnutí či neposkytnutí VFP zdůvodňovat. 4. Žadateli nevzniká na poskytnutí VFP právní nárok a proti rozhodnutí se nelze odvolat. Město Příbor si vyhrazuje právo neposkytnout VFP žádnému z žadatelů a právo řízení o poskytnutí VFP pro příslušný rok zrušit nebo v průběhu roku opakovat. 5. VFP je žadatelům poskytována na základě písemné smlouvy, jejímž vyhotovením je pověřen odbor kultury a cestovního ruchu, v případě prevence kriminality Městská policie. 6. Příjemce je povinen neprodleně oznámit poskytovateli každou změnu, která je pro splnění smluvního závazku podstatná (např. změna adresy, změna osoby oprávněné jednat jménem právnické osoby apod.). 7. V případě poskytnutí VFP nad ,- Kč má příjemce povinnost zveřejnit jakýmkoliv vhodným způsobem při realizovaných akcích, že jeho činnost je finančně podporována z rozpočtu Města Příbora. (Informace o možných způsobech zveřejnění příjemce obdrží na odboru kultury a cestovního ruchu.) Článek 6 Podmínky použití VFP 1. VFP lze použít zejména za účelem úhrady nákladů na: a) honoráře přednášejících, účinkujících a mzdy pořadatelů, b) ceny a upomínkové předměty pro soutěžící nebo hosty, c) nájem sálů, hřišť a dalších venkovních či vnitřních prostor, případně náklady spojené s jejich přípravou a úklidem, d) propagace, e) nákup spotřebního materiálu, f) nákup energií, g) nákup drobného hmotného majetku s výjimkou mobilních telefonů, h) dopravu osob a materiálu v souvislosti s realizací soutěží či projektů, i) zajištění služeb s výjimkou stravy, pohoštění a leasingu, j) ubytování účastníků, k) opravy dlouhodobého majetku užívaného organizací pro činnost, jejichž bližší specifikace bude uvedena ve smlouvě o poskytnutí VFP (mimo prevenci kriminality). 2. Účel a předmět použití VFP bude vždy konkrétně definován ve smlouvě o poskytnutí VFP. 3. Poskytnutá VFP musí být žadatelem čerpána nejpozději do toho roku, ve kterém byla poskytnuta. Strana 5 (celkem 7)

6 4. V případě nevyčerpání nebo nedočerpání VFP je příjemce povinen vrátit tyto peněžní prostředky na účet města, a to v termínu nejpozději do roku, ve kterém byla VFP poskytnuta. 5. Příjemce může v ojedinělých případech požádat o změnu účelu použití VFP stanoveného ve smlouvě, a to v termínu nejpozději do daného roku. Žádost o změnu účelu včetně zdůvodnění předloží příjemce poskytovateli písemně. Schválení změny účelu je v kompetenci rady města. O projednání změny bude příjemce vyrozuměn písemně do 15 dnů od usnesení rady města. Článek 7 Závěrečné vyúčtování VFP 1. Příjemce předloží poskytovateli konečné vyúčtování o použití a čerpání VFP na předepsaném formuláři (přílohy pravidel č.3 Vyúčtování veřejné finanční podpory a č.4 Vyúčtování veřejné finanční podpory na prevenci kriminality ) do termínu roku následujícího, ve kterém byla VFP poskytnuta.. Do vyúčtování VFP mohou být zahrnuty doklady (faktury, paragony aj.) vystavené nejpozději s datem do roku, ve kterém byla VFP poskytnuta. Příjemce s vyúčtováním předloží kopie následujících dokladů: očíslované platební doklady prokazující čerpání a použití VFP doklad o úhradě předložených platebních dokladů (výpisy z běžného účtu) výkaz zisku a ztrát, popř. přehled o příjmech a výdajích k roku, ve kterém byla VFP poskytnuta seznam předložených dokladů prokazujících čerpání a použití VFP celkové zhodnocení použití VFP. V případě použití VFP v měsíci prosinci daného roku, předloží příjemce kopii výkazu zisku a ztrát, popř. kopii přehledu o příjmech a výdajích do 30. dubna následujícího roku. 2. Pokud příjemce nemůže z vážných důvodů konečné vyúčtování ve stanoveném termínu předložit, musí nejpozději v termínu písemně požádat poskytovatele o prodloužení lhůty pro předložení konečného vyúčtování. Poskytovatel posoudí v žádostí uvedené důvody a rozhodne buď o náhradním termínu nebo o ponechání termínu původního. Článek 8 Kontrola použití VFP 1. Žadatelé a příjemci jsou povinni umožnit poskytovateli provedení veřejnosprávní kontroly. 2. Poskytovatel si vyhrazuje právo provádět u žadatelů předběžnou kontrolu (kontrola podkladů předložených žadateli, posouzení zda jsou v souladu s právními předpisy a schválenými pravidly a ověření závazků žadatelů vůči městu a organizacím zřízeným městem). Výsledek této kontroly bude jedním z podkladů pro rozhodování a schvalování poskytnutí VFP v orgánech města. 3. Poskytovatel si vyhrazuje právo provádět u příjemců průběžnou kontrolu (průběžně zjišťuje, zda je s finančními prostředky nakládáno hospodárně, efektivně a účelně a v souladu s právními předpisy a předem dohodnutými smluvními podmínkami). 4. Poskytovatel si vyhrazuje právo provádět u příjemců následnou kontrolu (kontrola závěrečného vyúčtování zjišťuje, zda byly finančními prostředky využity hospodárně, efektivně a účelně a v souladu s právními předpisy a dohodnutými smluvními podmínkami). Strana 6 (celkem 7)

7 Článek 9 Sankce 1. Pokud příjemce neumožní poskytovateli provést předběžnou kontrolu, nebude jeho žádost postoupena do jednání o poskytnutí VFP v orgánech města. 2. V případě, že na základě průběžné a následné kontroly bude zjištěno porušení rozpočtové kázně, je příjemce povinen vrátit VFP ve výši neoprávněného čerpání, popř. ve výši zadržení peněžních prostředků na účet poskytovatele, a to v termínu nejpozději do roku, ve kterém byla VFP poskytnuta a nebude mu VFP v následujícím roce poskytnuta. 3. Příjemci, u kterého bude na základě průběžné a následné kontroly zjištěno porušení kteréhokoli ustanovení smlouvy, je povinen vrátit celou částku VFP na účet poskytovatele, a to v termínu nejpozději do roku, ve kterém byla VFP poskytnuta. 4. Příjemce, který nepředloží konečné vyúčtování VFP ve stanoveném termínu, je povinen vrátit celou částku poskytnuté VFP na účet poskytovatele. Článek 10 Závěrečná ustanovení 1. Těmito pravidly se ruší Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbor č. 2/ Počet příloh: 4 3. Účinnost těchto pravidel: od Tato pravidla byla schválena usnesením Zastupitelstvem města Příbor č. 7/8/3/1 ze dne Ing. Milan S T R A K O Š v. r. Martin M O N S P O R T, dipl.ek, v. r. starosta města místostarosta města Strana 7 (celkem 7)

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00988328 Název vnitřního předpisu: PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU MĚSTA PŘÍBORA Číslo: 1/2007 Schválil:

Více

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, Příbor IČ:

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, Příbor IČ: MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00298328 Název vnitřního předpisu: Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory na činnost a provoz z rozpočtu města Příbora Druh

Více

Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína. na rok 2016

Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína. na rok 2016 Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína na rok 2016 Schváleno zastupitelstvem města Hodonína dne: 15.12.2015 1. Úvod Město Hodonín může v souladu se zákonem

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací

PRAVIDLA pro poskytování dotací ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název PRAVIDLA pro poskytování dotací Číslo dokumentu: SAM 3231 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 01 Platnost od: 09.12.2015 Účinnost od : 01.01.2016 Platnost do: Zpracoval: JUDr. Jitka Kubová,

Více

Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu a kulturního vyžití mládeže

Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu a kulturního vyžití mládeže Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu a kulturního vyžití mládeže Město Košťany uvolňuje ze svého rozpočtu prostředky na podporu kultury, sportu a tělovýchovy mládeže proto, aby zajistilo co

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla ) PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla ) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný

Více

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, Příbor IČ:

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, Příbor IČ: MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00298328 Název vnitřního předpisu: Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory - grantů z rozpočtu města Příbora Druh předpisu:

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY PRO INDIVIDUÁLNÍ DOTACE

Více

Program dotací z rozpočtu města Trutnova

Program dotací z rozpočtu města Trutnova Příloha č. 1 Program dotací z rozpočtu města Trutnova Okruh způsobilých žadatelů o dotace - Žadatel musí mít bydliště, sídlo či působnost na území obce. - Žadatel nesmí mít neuhrazené závazky vůči poskytovateli,

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 Příloha usnesení č. Usn RMC 0125/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury a volnočasových nesportovních

Více

PROGRAM POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE ŽELEZNÉ. Článek 1 Úvodní ustanovení

PROGRAM POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE ŽELEZNÉ. Článek 1 Úvodní ustanovení PROGRAM POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE ŽELEZNÉ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Obce Železné je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací

PRAVIDLA pro poskytování dotací ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název PRAVIDLA pro poskytování dotací Číslo dokumentu: SAM 3231 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 01 Platnost od: 25.02.2015 Účinnost od : 26.02.2015 Platnost do: Zpracoval: Mgr. Kateřina Gaňová

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA KARLOVY VARY

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA KARLOVY VARY ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA KARLOVY VARY schválené Zastupitelstvem města Karlovy Vary dne 16.11.2004 Úvod Článek I. 1. Účelem těchto zásad je stanovit jednotný postup při poskytování

Více

Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových

Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových aktivit z rozpočtu Města Stráž pod Ralskern Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových Strana 1 (celkem 5) I. Úvodní ustanovení 1. Pro podporu kulturních,

Více

www.krasnalipa.cz 1) Účel dotace: A) Dotace na činnost

www.krasnalipa.cz 1) Účel dotace: A) Dotace na činnost Město Krásná Lípa vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva města č. 07-22/2015 ze dne 9. prosince 2015 Dotační program na podporu kulturní, sportovní, tělovýchovné činnosti a práci s mládeží v roce

Více

ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU

ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU grantové oblasti grantové priority projektu Žadatel (jméno nebo název žadatele) Rok a kolo dle grantového harmonogramu Náklady projektu Celkem Vlastní

Více

PRAVIDLA pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu města Žamberka

PRAVIDLA pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu města Žamberka PRAVIDLA pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu města Žamberka Číslo dokumentu: SAM 3209 Vydání č.: 04 Výtisk č.: 01 Platnost od: 30. 03.2012 Účinnost

Více

Město Ledeč nad Sázavou

Město Ledeč nad Sázavou Město Ledeč nad Sázavou Zastupitelstvo města Ledeč nad Sázavou schvaluje směrnici č. 01 /2011 Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města Platnost a účinnost od 28.února.2011 Obsah: A. Část obecná

Více

ZÁSADY poskytování účelových dotací pro sociální oblast

ZÁSADY poskytování účelových dotací pro sociální oblast ZÁSADY poskytování účelových dotací pro sociální oblast Za účelem zabezpečení a rozvoje sociální péče a uspokojování potřeb občanů ve smyslu ustanovení 35 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 24.09.2015 usnesením č. 225/15 vydat tyto Zásady pro poskytování dotací na volnočasové

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Odbor organizační č.j.: 745/2015 Pořadové číslo: 10 V Praze dne: 7.9.2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Odbor organizační č.j.: 736/2015 Pořadové číslo: 9 V Praze dne: 7.9.2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské

Více

Program 7.4 Archeologie

Program 7.4 Archeologie Program 7.4 Archeologie Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 7. Kultura, památková péče a cestovní ruch Číslo a název programu: 7.4 Archeologie Záchrana a poznání

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009

Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009 Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009 A. Základní informace Městská část Praha1 vypsáním grantů chce podpořit činnost nestátních neziskových organizací a

Více

OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ. SMĚRNICE č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí. Jan Herzog, starosta

OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ. SMĚRNICE č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí. Jan Herzog, starosta OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ SMĚRNICE č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí Jan Herzog, starosta Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu

Více

ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ PROGRAMOVÝCH DOTACÍ

ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ PROGRAMOVÝCH DOTACÍ PARDUBICKÝ KRAJ Směrnice ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ PROGRAMOVÝCH DOTACÍ VNITŘNÍ NORMA VN/13/2015 Platnost od 18. 9. 2015 Účinnost od 18. 9. 2015 Platnost do Závaznost pro všechny zaměstnance kraje zařazené do

Více

PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice

PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice Město Velké Opatovice, Zámek 14, 679 63 Velké Opatovice PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice podle zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016. II. Vyhlašovatel

Více

SMĚRNICE SM/08/01/15

SMĚRNICE SM/08/01/15 MĚSTO HULÍN SMĚRNICE SM/08/01/15 PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z PROGRAMOVÉHO FONDU MĚSTA HULÍNA Zpracovatel: Schváleno: Útvar tajemníka Účinnost od: Účinnost do: Přílohy: Zastupitelstvo města Hulína,

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT Zastupitelstvo města Ostrov schválilo usnesením č. 224/15 dne 11. listopadu 2015 tato Pravidla

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 10. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh správní rady Sportovního fondu na přidělení dotace ze Sportovního fondu statutárního

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016

DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 1.2. Vyhlašovatel:

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 18. 12. 2014 Bod pořadu jednání: Poskytnutí účelové dotace spolku Zachraňme kino Varšava Zpracovala: odbor, oddělení: Ing.

Více

Podpora rodinné politiky na úrovni obcí pro rok 2016

Podpora rodinné politiky na úrovni obcí pro rok 2016 Výzva k podání žádostí o poskytnutí finanční podpory z dotačního programu Podpora rodinné politiky na úrovni obcí pro rok 2016 vyhlášeného Jihomoravským krajem se sídlem Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno

Více

PROGRAM č. 1/2015/P obce Troubelice, pro poskytování dotací z rozpočtu obce Troubelice

PROGRAM č. 1/2015/P obce Troubelice, pro poskytování dotací z rozpočtu obce Troubelice Obec TROUBELICE tel./fax: +420 585 032 108 Program č: 1 Rok vydání: 2015 Datum účinnosti: 12. 3. 2015 Typ: platné Označení programu: 1/2015/P PROGRAM č. 1/2015/P obce Troubelice, pro poskytování dotací

Více

DOTAČNÍ PROGRAM PROGRAM NA PODPORU CESTOVNÍHO RUCHU A ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ

DOTAČNÍ PROGRAM PROGRAM NA PODPORU CESTOVNÍHO RUCHU A ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ DOTAČNÍ PROGRAM PROGRAM NA PODPORU CESTOVNÍHO RUCHU A ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Dotační titul č. 4 Podpora cestovního ruchu v turistických regionech Jeseníky a Střední Morava PRAVIDL A 1. Název dotačního programu

Více

Fond kulturního dědictví Libereckého kraje

Fond kulturního dědictví Libereckého kraje Fond kulturního dědictví Libereckého kraje Zásady pro poskytování dotací Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Dotace podle těchto zásad se poskytuje v souladu s ustanovením 36 odst. 1 písm. c) nebo 59 odst. 2 písm.

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č. 219/8/2015 ze dne 10.12.2015. Vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních

Více

ZÁSADY O POSKYTOVÁNÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ Z ROZPOČTU MĚSTA NYMBURK

ZÁSADY O POSKYTOVÁNÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ Z ROZPOČTU MĚSTA NYMBURK ZÁSADY O POSKYTOVÁNÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ Z ROZPOČTU MĚSTA NYMBURK Článek I Úvodní ustanovení 1) Zastupitelstvo města Nymburk v souladu s ustanovením 85, písm. c), zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

METODIKA. pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví. pro rok 2015

METODIKA. pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví. pro rok 2015 DOTAČNÍ PROGRAM MZ ČR NÁRODNÍ PROGRAM ZDRAVÍ PROJEKTY PODPORY ZDRAVÍ METODIKA pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví Ministerstvo zdravotnictví

Více

Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016

Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016 Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016 I. Účel Účelem je stanovení jednotných a závazných podmínek pro žadatele a příjemce veřejné finanční podpory poskytované

Více

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ:00298328

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ:00298328 MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ:00298328 Název vnitřního předpisu: P R A V I D L A pro přidělování bytů ve vlastnictví města Příbora Druh předpisu: PRAVIDLA RADY MĚSTA

Více

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 DOTAČNÍ PROGRAM Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015

Více

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy na rok 2014 1. O B E C N Á Č Á S T

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy na rok 2014 1. O B E C N Á Č Á S T I. Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy na rok 2014 1. O B E C N Á Č Á S T Zásady 1. Zastupitelstvo města Ostravy rozhodlo o vyhlášení výběrového

Více

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI PRO ROK 2016 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č. 0268/16-R Z 21. JEDNÁNÍ ZE DNE 22.03.

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI PRO ROK 2016 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č. 0268/16-R Z 21. JEDNÁNÍ ZE DNE 22.03. PRAVIDLA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V PROGRAMU PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI PRO ROK 2016 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č. 0268/16-R Z 21. JEDNÁNÍ ZE DNE 22.03.2016 I. ÚVODNÍ

Více

Podpora rozvoje dětských skupin jako alternativních forem péče o předškolní děti pro rok 2015

Podpora rozvoje dětských skupin jako alternativních forem péče o předškolní děti pro rok 2015 Výzva k podání žádostí o poskytnutí finanční podpory z dotačního programu Podpora rozvoje dětských skupin jako alternativních forem péče o předškolní děti pro rok 2015 vyhlášeného Jihomoravským krajem

Více

Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady

Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady Příloha č.2 materiál k projednání Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady I. Úvodní ustanovení 1. Účelem těchto Zásad

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/1563/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/1563/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPrSML/1563/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11

Více

Smlouva o poskytnutí dotace z Grantového programu města Semily v roce 2016

Smlouva o poskytnutí dotace z Grantového programu města Semily v roce 2016 Smluvní strany: Smlouva o poskytnutí dotace z Grantového programu města Semily v roce 2016 Město Semily se sídlem úřadu: Husova 82, 513 13 Semily IČ: 00276111 DIČ: CZ00276111 bankovní spojení: Česká spořitelna,

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU MĚSTA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU MĚSTA Město Hranice QI 61-01-09 Městský úřad Hranice, Pernštejnské nám. 1 753 37 Hranice, IČ: 00301311 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU MĚSTA ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU MĚSTA QI 61-01-09

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

Pravidla pro užívání znaku města Kopřivnice a loga Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Kopřivnice

Pravidla pro užívání znaku města Kopřivnice a loga Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Kopřivnice Pravidla pro užívání znaku města Kopřivnice a loga Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Kopřivnice Rada města Kopřivnice vydává v souladu se svou působností a pravomocí podle 102 odst. 3 zákona č.

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd

Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd I. Cíl dotace Podpora realizace projektů neziskových organizací na území okresu Rokycany. II. Předmět dotace Prioritou dotací je: 1.

Více

Schváleno Zastupitelstvem města Ústí nad Labem: 30. 5. 2016 usn. č. 207/16

Schváleno Zastupitelstvem města Ústí nad Labem: 30. 5. 2016 usn. č. 207/16 Program pro poskytování dotací na kulturní akce, projekty, kulturní činnost a reprezentaci v oblasti kultury v roce 2016 z rozpočtu Statutárního města Ústí nad Labem Schváleno Zastupitelstvem města Ústí

Více

S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogramu 7.2 Záchrana a obnova památek v Libereckém kraji

S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogramu 7.2 Záchrana a obnova památek v Libereckém kraji S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogramu 7.2 Záchrana a obnova památek v Libereckém kraji č. OLP/2215/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne

Více

Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost

Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Písek rozhodlo dne 05.11.2015 usnesením zastupitelstva města č. 264/15 vydat tyto Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost (dále zásady

Více

Zásady pro poskytnutí dotace na ochranu kulturního dědictví pro rok 2016

Zásady pro poskytnutí dotace na ochranu kulturního dědictví pro rok 2016 Zásady pro poskytnutí dotace na ochranu kulturního dědictví pro rok 2016 I. PRÁVNÍ RÁMEC POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Dotační program na rozvoj občanské společnosti a spolkové činnosti je jedním z nejvýznamnějších

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou Plzeňský kraj (dále jen kraj) vydává tato pravidla k poskytování účelové

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY. z rozpočtu obce Libhošť

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY. z rozpočtu obce Libhošť předpis č. 2/2011/VP ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY z rozpočtu obce Libhošť Zpracoval: Ověřil: Schválil: Orgán obce: rada obce starostka zastupitelstvo obce Jméno : Ing. Jaroslav Šimíček

Více

II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace

II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace PROGRAM MĚSTA NOVÝ JIČÍN NA PODPORU SPORTU I. Název programu II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace III. Úvodní ustanovení IV. Cíl programu (účelové určení) V. Vymezení okruhu žadatelů VI. Podmínky

Více

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI.

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI. Pravidla pro poskytování dotací v rámci dotačního programu města Třeboně na podporu činnosti vedoucích oddílů, kroužků a sportovních trenérů při práci s dětmi a mládeží Číslo vnitřního předpisu: VP/12/2015

Více

PROGRAM PODPORY SPORTU Pravidla pro poskytování dotací pro rok 2016

PROGRAM PODPORY SPORTU Pravidla pro poskytování dotací pro rok 2016 MĚSTO HEŘMANŮV MĚSTEC PROGRAM PODPORY SPORTU Pravidla pro poskytování dotací pro rok 2016 I. Úvodní ustanovení 1. Poskytování dotací z Programu podpory sportu se realizuje v souladu s následujícími právními

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotace v roce 2016

Výzva k předkládání žádostí o dotace v roce 2016 PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad Odbor rozvoje, fondů EU, cestovního ruchu a sportu oddělení sportu a cestovního ruchu Výzva k předkládání žádostí o dotace v roce 2016 Název dotačního programu: Podpora budování

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/2145/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/2145/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/2145/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11 Přerov

Více

k příkazu ministryně č. 21/2015

k příkazu ministryně č. 21/2015 Příloha k příkazu ministryně č. 21/2015 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY. číslo 04/2008 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY. číslo 04/2008 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM OBEC ČAKOVIČKY Kojetická 32, pošta Mratín, PSČ: 250 63, okr. Mělník 315 682 286, 725 081 025, < ou.cakovicky@seznam.cz Počet listů: 9 Přílohy: 2/2 Čakovičky 10. září 2008 SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY číslo

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou na podporu sociálních služeb v roce 2015

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou na podporu sociálních služeb v roce 2015 Výzva k předkládání žádostí o dotaci z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou na podporu sociálních služeb v roce 2015 Dotace na podporu sociálních služeb Účel podpory Předpokládaný celkový objem

Více

Město Příbor Městský úřad Příbor Příbor, náměstí Sigmunda Freuda 19

Město Příbor Městský úřad Příbor Příbor, náměstí Sigmunda Freuda 19 Město Příbor Městský úřad Příbor 742 58 Příbor, náměstí Sigmunda Freuda 19 VYHLÁŠENÍ ŘÍZENÍ PRO POSKYTOVÁNÍ GRANTŮ A VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU MĚSTA PŘÍBORA PRO ROK 2015 Město Příbor vyhlašuje

Více

Podpora služeb pro rodiny poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi pro rok 2016

Podpora služeb pro rodiny poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi pro rok 2016 Výzva k podání žádostí o poskytnutí finanční podpory z dotačního programu Podpora služeb pro rodiny poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi pro rok 2016 vyhlášeného Jihomoravským krajem se sídlem

Více

MĚSTO BEČOV NAD TEPLOU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ A NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI V ROCE 2016 (DÁLE PROGRAM)

MĚSTO BEČOV NAD TEPLOU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ A NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI V ROCE 2016 (DÁLE PROGRAM) MĚSTO BEČOV NAD TEPLOU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ A NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI V ROCE 2016 (DÁLE PROGRAM) schválený zastupitelstvem města dne 9. listopadu 2015 bod jednání 9/04/01 a) Účel, na který

Více

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016 DOTAČNÍ PROGRAM Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

Dotační program: Zdravé obce, města, mikroregiony JMK

Dotační program: Zdravé obce, města, mikroregiony JMK Dotační program: Zdravé obce, města, mikroregiony JMK Obsah Článek I. Vyhlašovatel... 2 Článek II. Cíl dotačního programu... 2 Oddíl 2.01... 2 Oddíl 2.02... 2 Článek III. Okruh žadatelů... 2 Oddíl 3.01...

Více

PRAVIDLA MONITOROVÁNÍ

PRAVIDLA MONITOROVÁNÍ Něco za něco II. podpora občanských aktivit obyvatel Pravidla monitorování Svazek obcí Větrník, Rostěnice Zvonovice, Rostěnice 109, 682 01 Vyškov květen 2007 GRANTOVÝ PROGRAM Něco za něco II. podpora občanských

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 5. 2014 Bod pořadu jednání: Návrh správní rady Sportovního fondu na změnu Pravidel přidělování dotací ze Sportovního

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí)

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) JIHOČESKÝ KRAJ DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) PRIORITNÍ OSA KVALITNÍ INFRASTRUKTURA, SLUŽBY, PROSTŘEDÍ A SPOLUPRÁCE PRO POSILOVÁNÍ ÚZEMNÍ SOUDRŽNOSTI PODPORA MUZEÍ A GALERIÍ

Více

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, Příbor IČ:

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, Příbor IČ: MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00298328 Název vnitřního předpisu: Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora Druh předpisu: Pravidla

Více

Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2006

Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2006 Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2006 Program podpory sociálních služeb poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi

Více

Seminář k výběrovému řízení na poskytování peněžních prostředků z rozpočtu SMO v oblasti zdravotnictví pro rok 2016

Seminář k výběrovému řízení na poskytování peněžních prostředků z rozpočtu SMO v oblasti zdravotnictví pro rok 2016 Statutární město Ostrava Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti Seminář k výběrovému řízení na poskytování peněžních prostředků z rozpočtu SMO v oblasti zdravotnictví pro rok 2016 Odbor sociálních

Více

Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu

Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu Podklady na zasedání ZM dne: 31.3.2016 Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu Předkládá: Mgr. Jana Svobodová Vypracovala: Mgr. Martina Marková Zúčastní se projednávání v ZM: Mgr.

Více

117D914 - Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2013

117D914 - Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Čj.: MMR-27142/2013-52 Příloha č. 1 RM č. 103/2013 117D914 - Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2013 Zásady podprogramu pro poskytování dotací

Více

Prevence domácího násilí s důrazem na práci s násilnými osobami a Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí pro rok 2009

Prevence domácího násilí s důrazem na práci s násilnými osobami a Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí pro rok 2009 Zásady poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky pro nestátní neziskové organizace v rámci dotačních titulů Prevence domácího násilí s důrazem na práci s násilnými osobami a Programy zaměřené

Více

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS)

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS) METODICKÉ POKYNY k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS) 2016 POKYNY A DOPORUČENÍ k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT pro rok 2016 pro MO a ÚS Čerpání a vyúčtování dotace

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce 2015

Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce 2015 PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad Odbor rozvoje, fondů EU, cestovního ruchu a sportu Oddělení sportu a cestovního ruchu Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce 2015 Název programu: Podpora audiovizuální

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD veřejné soutěže o nejvhodnější nabídku

SOUTĚŽNÍ ŘÁD veřejné soutěže o nejvhodnější nabídku ČESKÁ REPUBLIKA - STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD Sídlo: Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3, IČ: 01312774, DIČ: CZ01312774 vydává v souladu s 13 zákona č. 503/2012 Sb., o Státním pozemkovém úřadu, ve znění pozdějších

Více

ČÁST PRVNÍ. Obecná ustanovení. Čl. 1. Čl. 2. Předmět směrnice. Čl. 3. Základní pojmy

ČÁST PRVNÍ. Obecná ustanovení. Čl. 1. Čl. 2. Předmět směrnice. Čl. 3. Základní pojmy Obec Strašice Strašice 276/II, 338 45 IČ: 259 098 Směrnice č. 29/2011 Rada obce Strašice vydává v souladu s ustanovením 102, odst.2, písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, a dle 175

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

R ada města Břeclavi. 11. schůze konaná dne 6. 4, 2011 Materiál k bodu č^programu: (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) v..^

R ada města Břeclavi. 11. schůze konaná dne 6. 4, 2011 Materiál k bodu č^programu: (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) v..^ R ada města Břeclavi 11. schůze konaná dne 6. 4, 2011 Materiál k bodu č^programu: v Žádost o poskytnutí veřejné finanční podpory/dotace z rozpočtu města Břeclavi v oblasti kultury na rok 2011 (důvodová

Více

Smluvní strany. Článek 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Vzor pro poskytnutí dotace nad 1 000 000 Kč. evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /.

Smluvní strany. Článek 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Vzor pro poskytnutí dotace nad 1 000 000 Kč. evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /. Vzor pro poskytnutí dotace nad 1 000 000 Kč evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace podle Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování peticí a stížností

Pravidla pro přijímání a vyřizování peticí a stížností Město Kutná Hora Pravidla pro přijímání a vyřizování peticí a stížností schválená usnesením Rady města Kutné Hory č. 989/2012 ze dne 12.12.2012 Přílohy: 1. Záznam o ústním podání stížnosti 2. Předání podání

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORA VSKÉHO KRAJE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORA VSKÉHO KRAJE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORA VSKÉHO KRAJE Smlouva Č. 031463/15/0S V Smluvní strany: 1. Jihomoravský kraj zastoupený: sídlo: rč: OIČ: kontaktní osobaly: tel.: fax: e-mail: bankovní spojení:

Více

1. Název zakázky: Výběrové řízení na dodavatele sortimentu kancelářských potřeb, doplňků a. 2. Druh zakázky: zakázka na dodávku.

1. Název zakázky: Výběrové řízení na dodavatele sortimentu kancelářských potřeb, doplňků a. 2. Druh zakázky: zakázka na dodávku. Zadavatel : Dům zahraničních služeb MŠMT se sídlem : Senovážné nám. 26, 110 10 Praha 1 Zast. : Ing. Ivou Tatarkovou, ředitelkou IČ : 61386839 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu dle

Více

vyhlašuje pro rok 2012 PODPROGRAM Č. 3 na poskytnutí dotací pro

vyhlašuje pro rok 2012 PODPROGRAM Č. 3 na poskytnutí dotací pro Ministerstvo kultury samostatné oddělení literatury a knihoven v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších

Více

Město Šternberk, Horní nám. 16, 785 01 Šternberk, IČ: 00299529. v y h l a š u j e

Město Šternberk, Horní nám. 16, 785 01 Šternberk, IČ: 00299529. v y h l a š u j e Město Šternberk, Horní nám. 16, 785 01 Šternberk, IČ: 00299529 v souladu s usnesením Zastupitelstva města Šternberka č. 198/7 ze dne 7. 12. 2011 v y h l a š u j e nabídku na prodej nemovitostí v Podnikatelské

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména:

Více

Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice

Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice Počet stran: 5 Účinnost od 1. 1. 2015 Tyto zásady slouží

Více