zaměstnanci školy Strana 2 (celkem 16)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "zaměstnanci školy www.zsmltu.cz Strana 2 (celkem 16)"

Transkript

1 Co uvnitř najdete Dveře dokořán Stávka učitelů Zprávičky ze školy Informace KZČ Eldorádo Informace z Chobotnice a ze školní družiny Pozvánka na ples!

2 Dveře dokořán na ZŠ Mládežnická Přiblížil se adventní čas a již tradičně se na ZŠ Mládežnická koná 11. prosince 2007 den otevřených dveří, tentokrát pod názvem Dveře dokořán. V dopoledních hodinách budou dveře dokořán otevřeny pro všechny rodiče, kteří by se rádi podívali na tradiční i netradiční formy a metody výuky. Učitelé společně s dětmi předvedou ukázku činnostního učení, motorického čtení v 1. třídách, výuku anglického jazyka od 2. tříd, práci na počítačích a na 2. stupni práci i v odborných učebnách. Doprovodnou dopolední akcí je prohlídka celé školy, školní družiny, klubu Chobotnice, kinosálu a tělocvičen. Odpoledne od 15 do 18 hodin se mohou děti i jejich rodiče na 1. stupni zapojit do tvořivé činnosti v již tradičních výtvarných dílnách a zaskotačit si na opičí dráze. Každoročně na tyto dílny přicházejí i budoucí prvňáčci s rodiči, aby se poprvé seznámili se školním prostředím. Na všechny zájemce se těší žáci a pedagogové školy. Podporujeme stávku učitelů Chceme Vás informovat o důvodech a formě našeho protestu. Důvody: nesouhlas se záměrem vlády snižovat výdaje na školství nesouhlas se snahou státu převést zodpovědnost za financování některých služeb (pořízení učebnic, učebních pomůcek, výtvarný materiál, vybavení škol) dosud garantovaných státem na zřizovatele a na rodiče nesouhlas se snižováním reálných mezd ve školství chceme nesouhlasem s přístupem vlády zabránit ještě horším komplikacím v nedaleké budoucnosti, jejichž tíhu by nesly hlavně Vaše děti Forma: zaměstnanci naší školy se dohodli podpořit jednodenní protestní stávku při zachování normálního provozu školy => nechceme si brát Vaše děti jako rukojmí, výuka bude probíhat dle rozvrhu zaměstnanci školy Strana 2 (celkem 16)

3 velká pochvala Dne prokázala velkou odvahu a především lidský přístup žákyně 8. B Veronika Hošková, když bez váhání poskytla první pomoc zraněnému muži na ulici. Díky jejímu včasnému zákroku je mužův zdravotní stav stabilizován. Její rychlé rozhodnutí mu zachránilo život a mělo by být názorným příkladem pro ostatní. Dana Kudrnová Vzácná návštěva Ve čtvrtek 22. listopadu jsme na naší škole přivítali milou návštěvu, a to hned dvojnásobnou. Prap.Bc. Lenka Králíková, čestná žákyně naší školy, se přijela seznámit s už další generací stonožkářů a zároveň nám přivezla představit svého malého stonožkáře, syna Dominika. Na hodinách výtvarné výchovy obdivovala malování vánočních přáníček, z kterých bylo cítit, že jsou malovaná s láskou. Malého Domču zaujala asi nejvíce hudebka - že by budoucí zpěvák či tanečník? Rozloučili jsme se s přáním krásných Vánoc a už se těšíme, až si ozdobíme stromeček ozdůbkami od Lenky. Lenko, děkujeme. Stonožkáři příběh bezpráví Naše škola se již podruhé zapojila do projektu Příběh bezpráví, který organizuje společnost,,člověk v tísni. Nejdříve jsme zhlédli film Ztracená duše národa Ztráta slušnosti od režisérky Olgy Sommerové. Tento dokumentární Strana 3 (celkem 16)

4 snímek nám na čtyřech osudech přiblížil brutální zacházení komunistického režimu s ženami označenými jako třídní nepřátelé. Vyslechli jsme velice zajímavou besedu od pamětníků a členů Konfederace politických vězňů. Poté následovala diskuse, ve které jsme měli možnost zeptat se na konkrétní otázky, týkající se období 50. let minulého století. Nejvíce nás zajímaly jejich zážitky z vězení. Žáci 9.A Dějepisný projektový den V rámci vyučovacích předmětů dějepis a výtvarná výchova proběhl ve středu projekt ve znamení života pravěkých lidí. Žáci 6.A a 6.B se rozdělili do tlup a předvedli své znalosti o životě pračlověka. Ve výtvarné výchově se naopak na chvíli proměnili v pravěké umělce a zkusili si výrobu keramiky. Projektový den byl zakončen promítáním filmu Cesta do pravěku. Vyučující dějepisu a výtvarné výchovy MéĎa chytrolín V listopadu proběhlo na naší škole pro žáky druhého stupně 1. kolo matematické soutěže MÉĎA CHYTROLÍN. Soutěžící byli rozděleni do dvou kategorií - 1. kategorie žáci 6. a 7. tříd a 2. kategorie žáci 8. a 9. tříd. Na vyřešení mají žáci vždy celý měsíc. Soutěž bude probíhat celý školní rok. Body za vyřešené příklady se sčítají. Nejlepší řešitelé budou na konci školního roku odměněni. Výsledky 1. kola, které proběhlo v měsíci listopadu: 1. kategorie: 10 bodů - Kammelová Eliška, Škvrnová Kateřina, Hunana Lukáš, Žačoková Karolína, Macelová Aneta (všichni 6.A), Laovská Sandra (7.B); 8 bodů - Brát Michal (7.A), David Šolín (7.B); 5 bodů - Javůrek Tomáš (6.A); 1 bod - Lhotáková Jana (7.B). 2. kategorie: 10 bodů - Volšanská Martina, Jaklová Andrea, Nýčová Alena, Kohoutková Veronika, Posejpalová Pavlína (všichni 8.A), Jakl Pavel, Nováková Lucie (8.C), Krajáková Lenka (9.A); 6 bodů - Langer Jaroslav (8.A). Vyučující matematiky Strana 4 (celkem 16)

5 hlídky malých zdravotníků Ve středu 21. listopadu se na Střední zdravotnické škole v Trutnově konala soutěž znalostí ve zdravovědě s názvem Hlídky mladých zdravotníků. Naše škola byla zastoupena v kategorii mladších i starších žáků. V mladších žácích obsadila naše hlídka ve složení Karolínka Fidlerová, Dominika Hejnová a Víťa Váňa skvělé 2. místo. Ve starší kategorii Víťa Krsková, Míša Cinková a Terka Dymáková ve velké konkurenci uhájily 11. místo s velmi těsným bodovým rozdílem od vítězné hlídky. Všem gratulujeme a věříme, že svoje znalosti uplatní i v praxi na výbornou. Mgr. Martina Kosová ze života druhých tříd Jak druháci ke kalhotkám přišli V souladu s principy činnostního učení se naši druháčkové 18. října zúčastnili akce pořádané muzeem v České Skalici. Zde si děti s kamarádem krtkem vyzkoušely výrobu plátna. Nejvíce se jim líbilo vochlování lnu, předení nitě, tkaní na stavu a tisk ubrousků. Pěkným ukončením akce bylo vylosování jednoho z úspěšných řešitelů jednoduchého testu. Neméně atraktivní byla pro děti i cesta vlakem. Zdravá večeře V rámci předmětů Člověk a jeho svět a Člověk a svět práce si děti druhých tříd vlastníma rukama připravily zeleninové a ovocné saláty. Přesvědčily se, že zvládnou připravit zdravou lehkou večeři pro celou rodinu. Návštěva výstavy železničních modelů Dne 30. října druháci naopak obdivovali zručnost železničních modelářů na jejich výstavě. Vystavená kolejiště i modely různých velikostí byly inspirací pro práci ve výtvarné výchově. Jak se slaví u nás doma Další akcí činnostního učení druhých tříd byl projekt Naše rodina. V rámci práce na tomto projektu byla mimo jiné příprava rychlého slavnostního pohoštění - jednohubek. Poslední listopadový den děti pracovaly ve skupinkách a každá skupinka připravila jednohubky jiné chutě i barvy. Plné mísy a talíře třídní učitelky naaranžovaly na vyzdobené stoly na chodbu. Druhácký raut zahájil pan ředitel, který nejenže ochutnal, ale i vyfotil naše zdařilé pohoštění. Děti předvedly, jak jsou šikovné a jak se umí chovat při slavnostních příležitostech - ve škole i doma. Strana 5 (celkem 16)

6 informace KZČ eldorádo Akce pořádané v listopadu - V listopadu proběhla okrsková kola turnaje v halové kopané chlapců. Nejprve vyhráli svůj turnaj chlapci ze tříd a následně ve své kategorii vybojovali vítězství i chlapci z tříd. Obě družstva si zajistila postup do okresního kola. - V listopadu se žáci školy zúčastnili PŘEBORU TRUTNOVSKÝCH ŠKOL V PLAVÁNÍ O VĚČNĚ PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA, kde naše škola obsadila celkově 4. místo. Akce chystané na prosinec se žákovské družstvo našeho florbalového kroužku zúčastní turnaje v Kostelci nad Orlicí proběhne Mikulášská besídka kroužku Sport hrou 4-6 let navštíví Mikuláš s čertem žáky tříd uspořádáme další Mikulášskou besídku tentokrát pro děti z kroužku Cvičení rodičů s dětmi bude uzavřena a vyhodnocena soutěž Vánoční zvoneček a se družstva žáků a tříd zúčastní okresních turnajů v halové kopané, která se uskuteční na ZŠ Komenského. - Na máme naplánovaný výlet do Vánoční ZOO ve Dvoře Králové n. L se juniorské družstvo našeho florbalového kroužku zúčastní turnaje v Náchodě. Strana 6 (celkem 16)

7 - 18. a 19. prosince uspořádáme další ročník tradičních Vánočních turnajů v halové kopané pro žáky a tříd. PŘIPOMÍNÁME!!! Do se ještě můžete v Klubu zájmové činnosti Eldorádo přihlásit na výlet do VÁNOČNÍ ZOO, který se uskuteční v pátek Poplatek 60,- Kč je nutné uhradit do středy ! Do vybíráme zvonečky do soutěže o nejoriginálnější VÁNOČNÍ ZVONEČEK. Výsledková listina halová kopaná: Okrskové kolo - kategorie III: Datum: Místo: tělocvična ZŠ Komenského Trutnov Třída: 6. 7.třída Okrskového kola se zúčastnilo celkem 6 družstev z Trutnova. ZŠ Mládežnická Trutnov, ZŠ R.Frimla Trutnov, ZŠ V Domcích Trutnov, ZŠ Kpt.Jaroše Trutnov, Gymnázium Trutnov a ZŠ Komenského Trutnov. Hrálo se systémem každý s každým v délce 15 minut. ZŠ V Domcích Trutnov - ZŠ Komenského Trutnov 2 : 1 ZŠ R.Frimla Trutnov - ZŠ Mládežnická Trutnov 0 : 1 ZŠ Kpt.Jaroše Trutnov - Gymnázium Trutnov 1 : 1 ZŠ Komenského Trutnov - ZŠ Kpt.Jaroše Trutnov 4 : 1 Gymnázium Trutnov - ZŠ V Domcích Trutnov 2 : 0 ZŠ R.Frimla Trutnov - ZŠ Kpt.Jaroše Trutnov 0 : 1 ZŠ Mládežnická Trutnov - ZŠ V Domcích Trutnov 1 : 1 Gymnázium Trutnov - ZŠ Komenského Trutnov 1 : 3 ZŠ Kpt.Jaroše Trutnov - ZŠ V Domcích Trutnov 1 : 0 ZŠ Komenského Trutnov - ZŠ Mládežnická Trutnov 0 : 1 ZŠ R.Frimla Trutnov - Gymnázium Trutnov 0 : 2 ZŠ Kpt. Jaroše Trutnov - ZŠ Mládežnická Trutnov 1 : 1 ZŠ Komenského Trutnov - ZŠ Frimla Trutnov 2 : 0 ZŠ Mládežnická Trutnov - Gymnázium Trutnov 3 : 0 ZŠ V Domcích Trutnov - ZŠ R.Frimla Trutnov 3 : 0 Strana 7 (celkem 16)

8 Celkové Pořadí 1. ZŠ Mládežnická Trutnov 7 : 2 11 bodů 2. ZŠ Komenského Trutnov 10 : 5 9 bodů 3. ZŠ Kpt. Jaroše Trutnov 5 : 6 8 bodů 4. Gymnázium Trutnov 6 : 7 7 bodů 5. ZŠ V Domcích Trutnov 6 : 5 7 bodů 6. ZŠ R. Frimla Trutnov 0 : 9 0 bodů O pořadí rozhodl vzájemný zápas! Do okresního finále postupuje ZŠ Mládežnická Trutnov a ZŠ Komenského Trutnov. Skuček Jiří Infarktové zápasy dovedly naše florbalistky do čela tabulky FBK Pohoda team Jičín FBK 001 Trutnov 0:1 V pořadí třetí turnaj druhé ligy žen se odehrával v Jičíně. Už v 8 hodin ráno sehrála naše děvčata utkání proti Jičínu. Bylo znát, že v tak brzkých hodinách vyběhnout na palubovku nedělá florbalistkám dobře. Na hřišti ještě spaly. Ospalé tempo bylo v průběhu celého zápasu. K vidění byly občas skvělé momenty, ke kterým pouze chyběla úspěšná koncovka. Jedinou branku zápasu vstřelila v 9. minutě Lenka Menzelová. Její střelu od mantinelu brankářka domácích podcenila a míček se najednou objevil v brance. Uhlídat tak těsný výsledek, to znamená velmi dramatický závěr, který zvládl celý tým s přehledem, i když nutno dodat, že jeden pokus o vyrovnání Jičín měl. Jenže ten skončil na pozorné gólmance Martině Gécové. FBK 001 Trutnov Fbk Orlicko Třebovsko 3:2 Na ospalý výkon z prvého střetnutí navázala děvčata i proti Orlickotřebovsku. Sice se ve 37. vteřině mohly svěřenkyně Schrőfela a Bartoníčka radovat z gólu, který vstřelila Eva Horáčková. Eva dorážela skvělou střelu Věry Menzelové, která skončila na tyči. To ale bylo usnutí na vavřínu. Holky jako kdyby podcenily soupeřky. Najednou přišel první útok hostů, ze kterého byl výsledek hned srovnán, a začínalo se znovu. O 3 minuty později Orlicko využilo chybného střídání a skórovalo podruhé. Najednou měly florbalistky z podkrkonoší svázané ruce. Chyběla dynamika, rychlost a především napadání. Po přestávce, ve které byly zdůrazněny chyby, se pomalinku děvčata začínala probouzet. V 17. minutě byl stav srovnán. Na 2:2 vsítila branku nejlepší střelkyně v dresu domácích Lenka Menzelová, která využila skvělé rozehrávky z rohu Lucie Hejnové. Vzrůstající tempo vyvrcholilo třetím gólem, který padl ve třetím dějství. A gól to byl Strana 8 (celkem 16)

9 fantastický. Jana Žďárská si naběhla z pozice obránce na přihrávku a příklepem vymetla šibenici hostující gólmanky a rozjásala Trutnovskou lavičku. Výsledek 3:2 vydržel až do závěrečné sirény. Trutnov se vyhoupl do čela tabulky, kterou vede o 3 body před Dvorem Králové. zprávičky ze ŠD Každý den odpoledne si družinkové děti mohou vybrat z aktivit, které nabízí školní družina. V pondělí malujeme, v úterý sportujeme a zpíváme, ve středu vyrábíme, ve čtvrtek hrajeme netradiční hry a vaříme. Ještě jste tam nebyli? Tak to zkuste a uvidíte, co vše se tam děje! (Tyto výrobky jsme vyráběli na aktivitách. ) Strana 9 (celkem 16)

10 Tak zas přišli mezi nás a už hlásí zimní čas. Loutky vyrobily děti ze čtvrtého oddělení školní družiny. Čertoviny ve družině Ve středu proběhly ve družině ČERTOVINY. Děti v přestrojení Andělů, Mikulášů a čertů se sešly v tělocvičně, kde je čekaly čertovské hrátky a dovádění. Plnily čertovské úkoly a soutěže. Co vše musely zvládnout? Oblékání čerta, skok do pekla, čertovské blekotání, čertovský běh, hod polenem a bramborou. Nechyběla ani čertovská diskotéka. Poděkování patří rodičům, a to za pěkné převleky pro děti. Vychovatelky ŠD ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 10 (celkem 16)

11 zprávičky z chobotnice HALLOWEEN Rok se s rokem sešel a nás opět čekal dětmi oblíbený svátek plný masek, vydlabaných dýní, světel, zábavy, ale i odvahy a statečnosti při plnění strašidláckých úkolů. V pátek ve 20 hod. naše škola ožila nočním životem, sešly se zde všechny odvážné děti ze ŠD a klubu Chobotnice a společně prožily halloweenskou noc. Po ubytování se převlékly do strašidláckých masek, vyrobily si papírového ducha (později posloužil jako vstupenka na disco) a při rozsvícené dýňové lucerničce si povídaly o původu halloweenského svátku. Poté se postupně po skupinkách, společně se svými dospělými ochránci, vydaly na výpravu noční školou. Kouzelné zaklínadlo, které bez jediné chybičky řekly na začátku trasy kostlivci, je ochránilo před všemi zlými strašidly a nástrahami. Děti například prolézaly tajnou chodbou v zakletém hradě, trefovaly se do pusy papírového ducha, hledaly svého kamaráda podle strašidelného houkání, přenášely duchy,... Za každý splněný úkol dostaly od strašidel část zprávy, kterou pak společně rozluštily a dozvěděly se, že halloweenská párty pokračuje v tělocvičně disco tancem a soutěžemi. Starší děti z klubu Chobotnice měly noční výpravu trochu ztíženou, musely se vydat za tajnou zprávou do lesa nedaleko naší školy. Pomohla jim mapa, kterou získaly splněním všech úkolů. Po tanečním řádění a soutěžích už na děti čekal v kině duch Casper. Únava se sice na chvíli dostavila, ale všechny děti se zdárně a plny dojmů uložily do svých pelíšků. Děkujeme paní Lence Kuchařové, Klárce Petříčkové a dobrovolníkům z řad našich žáků II. stupně za pomoc s organizací akce. Vychovatelky ŠD a pracovníci klubu Chobotnice Strana 11 (celkem 16)

12 S čerstvě napadlým sněhem a sváteční náladou se děti ze školního klubu Chobotnice vrhly na výtvarnou činnost. Popadly nůžky, štětce a lepidla a začaly vyrábět obrázky, kachličky, zvonečky z květináčů a masky čertů, poté si je vystavily do oken a dveří, aby byly důkladně vidět. Celý prosinec budou děti vyrábět různé dárečky pod stromeček z materiálů jako je látka, keramika a papír. Velkou třešinkou v prosincovém měsíci bude zdobení vánočního stromečku, na kterém budou zavěšeny jen ozdoby, které si sami vyrobíme. Využili jsme i napadlého sněhu a postavili jsme si bezva sněhuláka. Těšíme se na Vánoce!! Danča, Jirka a všechny děti z klubu Chobotnice Strana 12 (celkem 16)

13 Polsko Ve čtvrtek jsme se vydali na družební akci s polskou školou do města Swidnice. Hned po příjezdu se nás ujali polští kamarádi a provedli nás školou. Po menší prohlídce, jsme neotáleli a vydali jsme se do šaten, abychom se mohli připravit na sportovní klání, které si pro nás, naši školní kolegové připravili. Nebylo toho málo. První hru jsme začali všichni dohromady. Byl to tanec v kruhu, jehož cílem bylo seznámení a představování se navzájem. Velmi jsme se nasmáli a získali nové kamarády. Po seznamovací hře jsme se vrhli do sportování, rozdělili jsme se do několikačlenných skupin, a byli jsme namícháni do družstev a pak hurá do toho. Soutěže byly někdy velmi záludné, jako třeba malování se zavázaným šátkem na očích. Nejvíce nás bavila hra, při které jsme museli správně proběhnout vytyčenou trasu, běželi jsme v ploutvích, byla na nás opravdu velká podívaná a přitom obrovská zábava. V celém sportovním areálu byl cítit duch fair play, vše proběhlo tak, jak mělo a my jsme si pořádně zasportovali a vydováděli se. Ale to nebylo vše! Naši polští kamarádi nás potom pozvali do jejich krásného bazénu, kde jsme nechali veškerou sílu, co nám zbyla. Pro nás pro všechny to byla velice milá odměna za celý den, krásně jsme se osvěžili a relaxovali. Pak jsme se připravili na oběd, který byl servírován v jejich školní jídelně. Po nacpání našich bříšek jsme se odebrali k autobusu a vydali se na cestu domů. Byl to zábavný zájezd, při kterém jsme poznali spoustu nových přátel. ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 13 (celkem 16)

14 Děti z tříd, M. Medunová, B. Chmelíková, D. Kuchař a Jirka Šembera Florbalistky Trutnova v domácím prostředí neztratily vedení Dvůr Králové nad Labem FBK 001 Trutnov 1:1 Na trutnovské hráčky dýchla skvělá domácí atmosféra, podporovaná fantastickou diváckou kulisou, která doslova hnala děvčata do smrtících protiútoků. Od začátku utkání dostaly holky taktické pokyny, které plnily na jedničku. Musíme jen zapracovat na fyzičce a technice, kterou postrádáme, holky dost často drží hůl jen jednou rukou, řekl lodivod týmu Pavel Schröfel. Jeho svěřenkyně ale byly Ty, co otevřely skóre utkání. Nenápadným backhandem Lenky Weyskrabové se dostal míček až za soupeřovu gólmanku. Trutnov po celou dobu utkání vedl a vytvářel si spousty dobrých příležitostí, jen vyhořela koncovka. Ve třetí třetině přišla chvilková nepozornost a hosté se toho hned chytli. Dvůr se dostával více do šancí a jen díky pozorné brankářce Martině Gécové se skóre neměnilo. Strážkyně domácí tvrze byla přeci jen překonána a to kapitánkou hostů Zuzanou Koláčnou 1:1. Nervózní koncovka už žádnou zápletku nepřinesla, a tak se oba týmy rozešly smírně. FBK 001 Trutnov FBC REAST Jablonné nad Orlicí 6:2 Utkání s jedním z nejslabších soupeřů vůbec nezačalo dobře. V 6. minutě se hostující celek dostal do vedení. Trutnovačky se najednou začaly bát o výsledek, ale naštěstí brankářka Jablonného neměla svůj den a svými chybami dopustila obrat v utkání během 16 vteřin. Nejprve vyrovnala na 1:1 z trestného úderu Martina Šafránková, pro Martinu to byl premiérový gól v Trutnovském dresu. Na 2:1 poslala domácí hráčky do vedení Kateřina Borůvková. V první třetině přidala ještě třetí branku do hostující sítě kapitánka Rejlová a pohoda byla na světě. Hráčky Trutnova si začaly více věřit a nutno přiznat, že jejich kombinace chvílemi byly dobře sehrané. Ve druhé části se dále střelecky z domácího týmu prosadila Hejnová ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 14 (celkem 16)

15 Lucie a Weyskrabová Blanka. Hostující mužstvo snižovalo jen za přispění chybného střídání, které florbalistky Trutnova nezvládly. Poslední branku zařídila ve třetí třetině Kateřina Borůvková, která uzavřela skóre zápasu svojí druhou trefou v zápase. Svěřenkyně Schröfela nedopustily překvapení a Jablonné porazily 6:2. Do nového roku mnoho zdraví, spokojenosti a úspěchů v osobním životě Vám přejí žáci a pracovníci ZŠ Mládežnická 536, Trutnov Strana 15 (celkem 16)

16 Vydává: vedení ZŠ Mládežnická 536, TRUTNOV 4 v počtu 700 výtisků - 7. prosince Strana 16 (celkem 16)

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD Co uvnitř najdete družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 datum čas pořadatel

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 28. číslo Jaro 2016

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 28. číslo Jaro 2016 : Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 28. číslo Jaro 2016 1 Jaro klepe na dveře, vylezte ptáčci z postele! Za chvilku nám začne astronomické jaro a s

Více

OCo uvnitř najdete. Oco nového od září. Oprvní zářijové akce. OInformace KZČ eldorádo. Odalší ohlédnutí za letními tábory. Oinformace ze sportu

OCo uvnitř najdete. Oco nového od září. Oprvní zářijové akce. OInformace KZČ eldorádo. Odalší ohlédnutí za letními tábory. Oinformace ze sportu OCo uvnitř najdete Oco nového od září Oprvní zářijové akce OInformace KZČ eldorádo Odalší ohlédnutí za letními tábory Oinformace ze sportu OFoto ohlédnutí za 1. zářím 2008 O Duncan jánské lázně Na naší

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák Číslo 3/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Podzimní období bylo ve znamení Týdnů pro duševní zdraví. Týdny pro duševní zdraví byly zakončeny taneční soutěží StarDance trochu jinak III, ve které

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA 22. - 23. 11. 2015

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA 22. - 23. 11. 2015 VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA. - 3.. 05... 05 ČESKÝ POHÁR JUNIOREK HRADEC KRÁLOVÉ Ve dnech... 05 pokračoval po předešlé kvalifikaci Český pohár juniorek prvním kolem. Pořadatelem je Slávia Hradec Králové,

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009 Zpravodaj 1 Městyse Knínice u Boskovic 2009 informace úřadu městyse Odpad Odvoz domovního odpadu: 14. 1., 28. 1., 11. 2. Sběrný dvůr: 17. 1. 8.00 11.00 hod. Knihovna Úterý od 16.30 do 18.00 hodin. Zpráva

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy Kukátko vydání č.18 leden 2014 Lednové nakouknutí do naší školy 1 Dílničky pro předškoláky 22.ledna 2014 Do aktivity se zapojili všichni učitelé, bylo vytvořeno téměř 40 sad výrobků. Připomeňme si hezkou

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 ní lad Zák M la, ško ežnick á5 lád 36,T rut no v4 Vánoční dílničky A byl tu! Kdo? Přeci Mikuláš! I Anděla měl s sebou! Opravdu se oba přišli podívat k nám do

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Co nás čeká v měsíci DUBNU?

Co nás čeká v měsíci DUBNU? Co nás čeká v měsíci DUBNU? 12.4. - třídní schůzky od 15:30 do 17:00 formou konzultací u jednotlivých vyučujících 15.4. - od 10:00 krátká přednáška o významu ovoce a zeleniny (15-20 minut) 20.4. - DEN

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

Co nás čeká v měsíci PROSINCI?

Co nás čeká v měsíci PROSINCI? Co nás čeká v měsíci PROSINCI? 2.12. Malý Mikulášský program divadlo s nadílkou 4.12. Školou chodí Mikuláš 5.12. Čertovské vystoupení na zámku 1. a 2. ročník V průběhu měsíce prosince jezdíme v pondělí

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Z ák ní lad šk o la, Mlá n d e ž ic k á 53 6, Tru t no v4 Zdravá výživa I v letošním roce proběhl projekt Týden zdraví. V rámci výuky děti absolvovaly různé aktivity

Více

Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005

Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005 Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005 1. Charakteristika školy: Základní škola v Dubenci je úplná základní škola vyučující ve šk.

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS. kopírováno z Microsoft klipart

2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS. kopírováno z Microsoft klipart 2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS měsíc: ZÁŘÍ 1. kopírováno z Microsoft klipart Návštěva žáků ze Slovenska v Karlových Varech Uběhl rok, co žáci ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy Vary pod vedením paní učitelky

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE PROSINEC Poslední měsíc roku se nesl i ve škole především ve znamení čekání a těšení se na vánoce. Ať už to byl Mikuláš, Den školy s tradičními trhy, divadelním představením a cheerleadingovým vystoupením

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016

Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016 Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016 .Co se dělo u Zajíčků a Medvídků. Víte, jak vypadá opravdový spisovatel? My už to víme, protože jeden k nám do MŠ V Lukách přišel na návštěvu.

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Číslo 17 Září 2011. Události ve sportu

Číslo 17 Září 2011. Události ve sportu Číslo 17 Září 2011 DOBRK OV,, LLHO TTK A, ZZA LLU ŽŽ Í, S LLAVČE, MOHUŘI CE, KEB LLANY,, LLN I Š TTĚ Obecní zpravodaj Události ve sportu Převážná část sportovních soutěží jak vyšších tak i nižších se hraje

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ Ve čtvrtek 14.5.2015 byla třída Berušek naposledy v karlovarské knihovně v Lidické ulici. Paní knihovnice Čápová si pro děti tentokrát připravila soutěživé hry a kvízové otázky na

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 Obsah: Slovo ředitele školy, vánoční besídka, recyklovaní, Plavecký výcvik. Vyhodnocení sběru, bludiště a malování.

Více

ON-LINE TURNAJ TENIS

ON-LINE TURNAJ TENIS 1 On-line Tenis Turnaj v Kalču Fotbalový turnaj Turnaj v peckách Povelikonoční turnaj ve stolním tenise On-line Trackmanie Miss mažoretka Stará voda Florbalový turnaj Pečení věnečků KBT Stolní tenis On-line

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

ZÁŘÍ. 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole.

ZÁŘÍ. 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole. ZÁŘÍ 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole. kol. Nejvíce se nám líbilo staré kolo pro zmrzlináře, ale i kola a koloběžky pro malé děti. Měli

Více

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda BŘEZEN Malba a kresba indických ornamentů KDY: 8. 3. 2011, 9. 3. 2011 KDE: Jídelna Šumbark, Počítačová učebna Šumbark VEDOUCÍ: Erika Gaurová ÚČASTNÍCI: 11 chlapců a děvčat, druhý den také 11 chlapců a

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení.

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení. Senožaty září listopad 2015 ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme vám příjemné počtení. Gabriela Pohanová 9. ročník Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých novin. V

Více

Prosinec 2015, Zprávy z obce

Prosinec 2015, Zprávy z obce Prosinec 2015, Zprávy z obce Začátkem roku jsme navázali na započatou stavbu školní jídelny výdejny. Stavbu provedla firma LV-servis, která vyhrála výběrové řízení, stavbu se podařilo dostavět do konce

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016 Specifická prevence Akce školy v roce 2015/2016 Beseda na téma: Nebezpečné jevy spojené s používáním internetu a mobilních telefonů. Výuka na dopravním hřišti v Nymburce, 1. stupeň Přednáškový den na téma

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

Kouzelné vánoce 1. A, 1. B, 1. C, 4. B

Kouzelné vánoce 1. A, 1. B, 1. C, 4. B Kouzelné vánoce Dne 4. Prosince 2012 jsme se vydali do kouzelnického divadla našeho nejslavnějšího mága Pavla Kožíška. Během vánoční show v Divadle čar a kouzel jsme zažili mnoho zábavy při čarování a

Více

Obsah: Okresní kolo v přespolním běhu

Obsah: Okresní kolo v přespolním běhu Obsah: Okresní kolo v přespolním běhu 6. 10. 2010 Přírodovědný klokan 20. 10. 2010 Okresní kolo ve florbalu - 30. 11. 2010 Vánoční jarmark - 16. 12. 2010 Soutěž Mladý Démosthenes" - 20. 12. 2010 Drogová

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Rokytno, okres Pardubice. Rokytno 73, Sezemice 533 04. Identifikátor školy: 600 096 572

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Rokytno, okres Pardubice. Rokytno 73, Sezemice 533 04. Identifikátor školy: 600 096 572 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Rokytno, okres Pardubice Rokytno 73, Sezemice 533 04 Identifikátor školy: 600 096 572 Termín konání inspekce: 23. - 25. a 29.

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola?

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola? INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE Co nabízí naše škola? JIŽ OD ROKU 2006/2007 VYUČUJEME PODLE NAŠEHO ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU BLAHOVÁČEK V LETOŠNÍM ŠKOLNÍM ROCE BYLY ŽÁKŮM NABÍDNUTY

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři,

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři, fotka Školy číslo 1 březen 2012 5 Kč Zeyeráček Milí čtenáři, právě se Vám do rukou dostalo zkušební a zároveň první číslo školního časopisu Zeyeráček. Naším cílem je Vás pravidelně informovat o nejdůležitějších

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012 5 DNÍ 7 11 Let 20 Účastníků TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Příměstské tábory Jana Jelínková a kolektiv Praha, Středočeský kraj Místo konání Praha 2012 Průřezové

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016 Opatovský školák Základní škola Běly Jensen Opatov Nechť se lidé ze všech sil snaží nabýt dobrých návyků. Není sporu o tom, že návyk nejdokonajš trvá od útlého mládí. Francis Bacon VI. ročník, číslo 4

Více

Skautské fotbalové turnaje v Hlinsku v prvním desetiletí 21. století

Skautské fotbalové turnaje v Hlinsku v prvním desetiletí 21. století Skautské fotbalové turnaje v Hlinsku v prvním desetiletí 21. století Několik turnajů se konalo již v 90. letech 20. století na umělém hřišti v Olšinkách. Každoroční tradicí se staly od roku 2002. Hrálo

Více

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 5 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Nová výsadba v obci V průběhu měsíce dubna byla provedena v naší obci výsadba zeleně odbornou firmou. Byly tak z části nahrazeny stromy, které již svým vzrůstem

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE PYTHAGORIÁDA ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH NEJLEPŠÍ ROČNÍKOVÉ PRÁCE ZAJÍMAVÉ AKCE ANDĚLSKÝ TROJBOJ květen-červen 2015 Myslíme a jednáme ekologicky.

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

KREJČOVSKÁ DÍLNA ŠITÍ PLÁTĚNÝCH PYTLÍČKŮ

KREJČOVSKÁ DÍLNA ŠITÍ PLÁTĚNÝCH PYTLÍČKŮ BEJVÁVALO Ve čtvrtek 23. 10. se plumlovská škola na 1. stupni přeměnila v řemeslné dílny. V rámci projektu Bejvávalo. Projekt byl finančně podpořen Olomouckým krajem v Programu podpory environmentálního

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

LEDEN 2016. Korunovační klenoty

LEDEN 2016. Korunovační klenoty 3. číslo 2015/2016 LEDEN 2016 Korunovační klenoty V lednu navštívili žáci 5. třídy Vlastivědné muzeum v Olomouci. Tématem výstavy bylo: České korunovační klenoty na dosah Doba Karla IV. na Olomoucku Na

Více

Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské. Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2. název článku + stran

Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské. Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2. název článku + stran ...květen/červen III. ročník, 6. číslo Reportér Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2 projekt Osudy spojují Svoboda, láska, velvyslanec

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 ní lad Zák M la, ško ežnick á5 lád 36,T rut no v4 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 a Klub zájmové činnosti

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se vyřádili, nic jednoduchého to nebylo. Chvílemi pásky připomínaly klubka hadů a

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012 Školní ilustrovaný magazín III. základní školy Jindřichův Hradec Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš

Více

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: ŠPANĚLŠTINA I. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 10) Termín a místo konání: úterý od

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Středisko volného času, Most, Albrechtická 414, příspěvková organizace Adresa: Albrechtická 414, 434 01 Most Telefon: 603 707 310 e-mail: program@svc-most.cz

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1.

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1. 1. číslo 2012/2013 Milý čtenáři, dostalo se vám do ruky první číslo našeho obnoveného školního časopisu. Doufám, že se všem dětem ve škole dobře daří. Pokud se za první měsíce tohoto školního roku něco

Více

Výroční zpráva za školní rok 2007-2008

Výroční zpráva za školní rok 2007-2008 Základní škola a Mateřská škola, Batňovice, okres Trutnov Výroční zpráva za školní rok 2007-2008 Charakteristika školy Dvojtřídní škola s 1. 5. ročníkem a smíšeným oddělením školní druţiny. V budově je

Více

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz Červen 2013 Základní škola a Střední škola ul.j.palacha 1534, 434 01 Most tel. 476 700 000, www.specmo.cz Redakce:Adéla, Alena, Michal, Martin a Mgr.Horňáková Tým kuchařů firmy BIDVEST Nowaco jezdí již

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

www.ph-litice.cz HISTORIE, ZPRAVODAJE, FOTOGRAFIE, KONTAKTY, TABULKY GÓLŮ A ZÁPASŮ SPONZOŘI ODDÍLU :

www.ph-litice.cz HISTORIE, ZPRAVODAJE, FOTOGRAFIE, KONTAKTY, TABULKY GÓLŮ A ZÁPASŮ SPONZOŘI ODDÍLU : www.ph-litice.cz HISTORIE, ZPRAVODAJE, FOTOGRAFIE, KONTAKTY, TABULKY GÓLŮ A ZÁPASŮ SPONZOŘI ODDÍLU : ROBSTAV STAVBY s.r.o. - generální sponzor adidas ČR s.r.o. PLZEŇSKÝ KRAJ Truhlářství HÁJEK INBYT - kompletní

Více

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny Bezpečně nejen do školy Hurá do školy Beseda s Policií ČR Jedeme na výlet Školní akademie Výtvarka trochu jinak Dušíkoviny Jaké byly? O tom nám napsali naši žáci. Tak se podívejte. Prázdniny v kempu u

Více