Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:"

Transkript

1 Název: ŠPANĚLŠTINA I. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 10) Termín a místo konání: úterý od 12:50 hodin do 13:35 hodin; bude upřesněno Název: ŠPANĚLŠTINA II. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 6. až 9. tříd Termín a místo konání: úterý od 13:45 hodin do 14:30 hodin; bude upřesněno Seznámit žáky hravou a zábavnou formou se španělským jazykem. Společně budeme procvičovat výslovnost, naučíme se základní slovní zásobu včetně gramatiky (pozdravy, dny v týdnu, barvy, názvy zvířátek apod.) Budeme poslouchat a zpívat písničky, učit se různá říkadla a básničky. Osvojíme si tolik slovíček, že žáci brzo dokážou utvořit jednoduché větičky a to samozřejmě s ohledem na věk žáka. Španělský jazyk je 4 světovým jazykem. V současné době je v rámci EU tento jazyk na vzestupu využívají především manažeři a zaměstnanci firem spolupracujícími se státy, kde je stěžejním mluvícím jazykem španělština. Pokud chcete vědět a poznat více o Španělsku a Latinské Americe máte jedinečnou možnost. Je dobrým základem pro případné studium na středních školách s jazykovým zaměřením.

2 Název: DRAMATICKÁ VÝCHOVA Vedoucí kroužku: Mgr. Simona Havlová Určeno pro žáky: tříd Termín a místo konání: čtvrtek od 14:00 hodin do 15:30 hodin; B 1/5 Vzhledem k dvouhodinové dotaci je tento kroužek považován za DVA. Název: CVIČENÍ Z ČJ A M Vedoucí kroužku: Mgr. Petra Slavíková Určeno pro žáky: 5. C Termín a místo konání: pondělí od 12:50 hodin do 13:35 hodin; učebna B 1/6 Charakteristika kroužku: Kroužek bude zaměřen na nácvik různorodých životních situací, pod kontrolou si zkusíme vyjadřování různých emocí a pocitů. V dramatických etudách, hrách i v textových materiálech si vyzkoušíme odlišné životní role. Budeme se učit správně vyslovovat a pracovat s trémou. Nejlepší produkty naší činnosti předvedeme na příležitostných školních akcích. Pozn.: prosím zvážit, zda bude v možnostech rodiny opatřit kostýmy a zaručit pravidelnou docházku na tento ZK do konce školního roku. Cílem kroužku je upevnění základních vědomostí v těchto předmětech, možnost prodlouženého procvičování probíraného učiva, příprava na další studium, popř. možnost vyzkoušet si nanečisto testy z obou předmětů a ověřit tak své stávající znalosti.

3 Název: ZUMBATOMIC Vedoucí kroužku: Mgr. Zuzana Kostková Určeno pro žáky: dívky 1. až 3. tříd Termín a místo konání: pondělí od 13:45 do 14:30 hodin; velká TV Název: MATEMATIKA PRO NADŠENCE Vedoucí kroužku: Mgr. Veronika Výletová Určeno pro žáky: 5. tříd Termín a místo konání: čtvrtek od 7:00 hodin do 7:45 hodin; učebna B 3/5 Zumbatomic je jeden z programů společnosti Zumba Fitness LLC, chráněný registrovanou ochrannou známkou. Jde o Zumbu pro děti, která má svoji jasně danou metodiku a pravidla. Všeobecným cílem bylo vytvořit ZÁBAVNÝ, HRAVÝ A ZDRAVÝ program pro děti pomocí konceptu Zumba Fitness. Obsahuje prvky stylů jako je hip-hop, reggaeton a pop. Více než cvičení: Cílem ZumbAtomic je rozvinout zdravý životní styl a včlenit fitness jako přirozenou součást dětských životů. Zatímco je cvičení vskutku velmi důležitým prvkem rozvoje v dětství, ZumbAtomic rovněž zvažuje ostatní aspekty dětského rozvoje. Rozvoj zdravého životního stylu zahrnuje naučit se: vedení, respekt, týmovou spolupráci, hrdost, sebedůvěru a zodpovědnost. Rovněž zahrnuje rozvoj: koordinace, rovnováhy, disciplíny, paměti a kreativity. Kroužek je otevřen pro všechny žáky, kteří mají zájem o matematiku. Náplní budou zajímavé a rozšiřující úlohy z různých prostředí a oblastí. Důraz bude kladen na rozvíjení duševní tvořivosti žáků a jejich aktivní přístup k řešení jednotlivých úkolů. Nad nejrůznějšími postupy se při skupinové diskuzi naučí žáci srozumitelněji a přesněji vyjadřovat a svá tvrzení opírat o věcné argumenty. Pracovat se bude samostatně, ve dvojicích i skupinově. Úroveň obtížností a výběr úloh bude zohledňovat specifika žáků přihlášených do kroužku.

4 Název: KYTARA I. Vedoucí kroužku: Mgr. Michal Tóth Určeno pro žáky: 1. až 4. tříd Termín a místo konání: pondělí od 14:00 do 14:45 hodin; B 5/3 NABÍ D K A Z Á J M O V É H O K R O U Ž K U Název: KYTARA II. Vedoucí kroužku: Mgr. Michal Tóth Určeno pro žáky: 5. až 9. tříd Termín a místo konání: čtvrtek od 14:00 do 14:45 hodin; B 5/3 Hlavní náplní kroužku bude naučit se základní metodiku hry na klasickou akustickou kytaru. Naučíme se základní akordy a rytmy pro doprovod písniček, ale zkusíme si i sólovou hru. Společně si i nacvičíme i hru ve skupině. Poznámka pro zájemce: kytaru by bylo vhodné mít vlastní, ale jsou i k dispozici dvě kytary k zapůjčení (jedna pro praváka a druhá pro leváka). Hlavní náplní kroužku bude naučit se základní metodiku hry na klasickou akustickou kytaru. Naučíme se základní akordy a rytmy pro doprovod písniček, ale zkusíme si i sólovou hru. Společně si i nacvičíme i hru ve skupině. Poznámka pro zájemce: kytaru by bylo vhodné mít vlastní, ale jsou i k dispozici dvě kytary k zapůjčení (jedna pro praváka a druhá pro leváka).

5 Název: GYMNASTIKA Vedoucí kroužku: Mgr. Sabina Polová Určeno pro žáky: třída Termín a místo konání: pondělí 7:00 až 7:45 hodin; malá TV Název: MÍČOVÉ HRY Vedoucí kroužku: Mgr. Petr Forejt Určeno pro žáky: 3. až 4. třída Termín a místo konání: pondělí 14:40 až 15:25; velká TV Žáci se budou seznamovat s jednotlivými herními činnostmi různých druhů kolektivních sportů (zejména míčových, ale i některých nemíčových). Jedná se například o tyto druhy sportů: sálová kopaná, florbal vybíjená, basketbal, házená, frisbee, badminton, šátkovaná, střihaná, apod. Kolektivní hry rozvíjí u žáků rychlost, přesnost, správný odhad vzdálenosti, práci s jednotlivými druhy míčů, postřeh. Děti se mohou naučit spolupráci a kolektivnímu pojetí jednotlivých sportů a her. Sportovní gymnastika cvičení na prostných, výskoky na bednu, kozu, na kladině, držení těla, protahovací cviky, různé výdrže, stoje.

6 Název: VYBÍJENÁ začátečníci Vedoucí kroužku: Mgr. Olga Tománková Určeno pro žáky: 3. až 5. tříd Termín a místo konání: čtvrtek od 13:45 do 14:30 hodin; malá TV Název: TVOŘIVÁ DÍLNA Vedoucí kroužku: Ing., Bc. Lucie Řehořová Určeno pro žáky: 6. až 9. tříd Termín a místo konání: čtvrtek lichý týden od 14:00 do 15:30 hodin; učebna B 3/2 Hravou a zábavnou formou výuky se naučit základům vybíjené. Děti si osvojí základy a pravidla míčové hry vybíjená. Zdokonalí se v házení a zpracování míče. Naučí se toleranci a spolupráci v týmu. Tento ZK by měl vychovávat hráče v duchu Fair play s cílem vytvořit tým, kde si budou děti navzájem pomáhat a budou jeden druhému oporou. Tento zájmový kroužek je určen tvořivým dětem. Vyzkoušíme si různé výtvarné a řemeslné techniky. Upleteme košík, odrátujeme kamínky a různé nádoby, vyrobíme si šperky např. náušnice, náramky nebo přívěšky, zkusíme si různé techniky barvení triček a navlékání korálků, seznámíme se s barvami na sklo, vyrobíme vánoční i velikonoční ozdoby a spousta dalších zajímavých činností.

7 Název: BEE BALL Vedoucí kroužku: Mgr. Lucie Veselá Určeno pro žáky: 1. a 2. tříd Termín a místo konání: pondělí od 13:45 do 14:30 hodin; malá TV Název: BASKETBAL Slovanka Vedoucí kroužku: Jiří Toušek Kristýna Minarovičová Určeno pro žáky: dívky 1. až 3. tříd (mohou i chlapci) Termín a místo konání: čtvrtek od 13:45 do 15:00 hodin; velká TV Seznámení s pravidly hry a jejich využívání při hře a při sportovních zápasech konaných v rámci školy i mimo školu. Přihrávky a zpracování míče, odpaly ze stativu i bez něj, týmová hra, spolupráce, koordinace pohybů. BASKET SLOVANKA je mnohonásobným mistrem ČR v kategoriích mládeže. Dvě naše hráčky Elhotová a Kulichová začínaly právě na Slovance a hrály na olympiádě v Londýně. Kondiční vytrvalostní cvičení, rychlá reakce.

8 Název: TEE BALL Vedoucí kroužku: Mgr. Lucie Veselá Určeno pro žáky: 3. tříd Termín a místo konání: pátek od 7:00-7:45 hodin; velká TV Název: TEE BALL Vedoucí kroužku: Mgr. Lucie Veselá, Kamila Tvrdá Určeno pro žáky: 5. tříd Termín a místo konání: čtvrtek od 7:00-7:45 hodin; velká + malá TV Tee Ball je pálkovací hra, kterou proti sobě hrají dvě družstva. Družstva se vzájemně několikrát vystřídají ve hře na pálce a v poli. Družstvo na pálce odpaluje míč, obíhá mety a získává tak body, družstvo v poli mu v tom brání chytáním odpalů. Naším cílem je zapojit se i tento školní rok 2015/16 do T ballové školní ligy, kterou pořádá klub pod názvem Joudrs v rámci Prahy 8. Letošní třetí ročník bude navazovat na Bee Ball, který se hraje v nižší věkové kategorii. Tee Ball je pálkovací hra, kterou proti sobě hrají dvě družstva. Družstva se vzájemně několikrát vystřídají ve hře na pálce a v poli. Družstvo na pálce odpaluje míč, obíhá mety a získává tak body, družstvo v poli mu v tom brání chytáním odpalů. Naším cílem je zapojit se i tento školní rok 2015/16 do T ballové školní ligy, kterou pořádá klub pod názvem Joudrs v rámci Prahy 8. Rádi bychom navázali na úspěchy, kterých jsme v této lize dosáhli v loňském školním roce.

9 Název: KERAMIKA I. Vedoucí kroužku: Mgr. Libuše Šrottová Určeno pro žáky: 1. až 5. tříd Termín a místo konání: čtvrtek - lichý týden od 13:30 do 15:00 hodin; keramická dílna A 2/8 Název: KERAMIKA II. Vedoucí kroužku: Mgr. Libuše Šrottová Určeno pro žáky: 1. až 5. tříd Termín a místo konání: čtvrtek - sudý týden od 13:30 do 15:00 hodin; keramická dílna A 2/8 Keramika je zajímavá tvůrčí činnost, která rozvíjí dětskou představivost a zručnost. Děti při práci zapojují svou fantazii a vytvářejí tak naprosto originální keramické výrobky. A co všechno se musí udělat, aby takový výrobek vznikl? Nejprve se z hlíny vytvoří výrobek, například modelováním nebo vykrajováním z plátu pomocí šablony. Tento výrobek musí projít vypalováním v peci a teprve poté se přistupuje k barvení to se provádí nejčastěji glazurou. Hotové výrobky si děti samozřejmě mohou odnést domů a potěšit jimi například své blízké. Keramika je zajímavá tvůrčí činnost, která rozvíjí dětskou představivost a zručnost. Děti při práci zapojují svou fantazii a vytvářejí tak naprosto originální keramické výrobky. A co všechno se musí udělat, aby takový výrobek vznikl? Nejprve se z hlíny vytvoří výrobek, například modelováním nebo vykrajováním z plátu pomocí šablony. Tento výrobek musí projít vypalováním v peci a teprve poté se přistupuje k barvení to se provádí nejčastěji glazurou. Hotové výrobky si děti samozřejmě mohou odnést domů a potěšit jimi například své blízké.

10 Název: POČÍTAČE Vedoucí kroužku: Mgr. Jiří Trnka Určeno pro žáky: 2. až 4. tříd Termín a místo konání: úterý od 14:00 do 14:45 hodin; B 1/3 počítačová učebna Název: ČEMAT Vedoucí kroužku: Kamila Tvrdá Určeno pro žáky: 5. D Termín a místo konání: středa 12:50-13:35 hodin, B 3/6 Základy uživatelského přístupu k počítači. základy software, hardware seznámení s elektronickými přístroji - mobil, tablet, digi fotoaparát, osobní počítač, notebook grafické programy jednoduché ovládaní internetu, office Formou hry vypěstovat chuť k učení a zájem o významné předměty výuky. Prohlubování znalostí z těchto předmětů hravou formou.

11 Název: FRANCOUZŠTINA ZAČÁTEČNÍCI Vedoucí kroužku: Ing. Blanka Dostálová Určeno pro žáky: 4. až 6. tříd Termín a místo konání: úterý od 14:00 do 14:45 hodin; učebna A 2/13 Název: RUSKÝ JAZYK Vedoucí kroužku: Mgr. Eva Sliwková Určeno pro žáky: 6. a 7. tříd Termín a místo konání: čtvrtek od 14:00 do 14:45 učebna B 2/1 Cílem kroužku je uvést děti do studia francouzského jazyka a motivovat je k zájmu o historii a kulturu frankofonních zemí. Základem je rozvoj mluveného projevu a nácvik správné výslovnosti, procvičování probíhá formou her a jednoduchých písemných cvičení typu spojování slov a obrázků. Děti získají základní slovní zásobu (cca 250 slov), naučí se tvořit jednoduché věty a porozumí krátkým textům. Probírané tematické oblastí: zvířata, rodina, můj pokoj, barvy, čísla 1-20, oblečení, škola, tělo, popis osoby, město/vesnice, Vánoce, můj den, sporty, počasí, roční období, jídlo, slovesa činností. Učebnice: Francouzština pro děti (Le francais pour les enfants), Lenka Fiřtová, nakl. Computer Press nakopírované materiály lektora Seznámit žáky hravou a zábavnou formou s ruským jazykem. Společně budeme procvičovat výslovnost, naučíme se základní slovní zásobu včetně gramatiky. Budeme pracovat s internetem a dozvíme se mnoho zajímavého o ruských reáliích. Osvojíme si tolik slovíček, že žáci brzo dokážou utvořit jednoduché věty a domluvit se v běžné konverzaci.

12 Název: SEBEOBRANA Vedoucí kroužku: Mgr. Tóth Michal Určeno pro žáky: 1. až 9. tříd Termín a místo konání: úterý od 14:40 do 15:20 hodin; malá TV Název: MATEMATIKA Vedoucí kroužku: Ing. Bc. Lucie Řehořová Určeno pro žáky: 7. B Termín a místo konání: pondělí od 15:35 do 16:20 hodin; učebna B 3/2 Dozvědět se, co je to tzv. nutná sebeobrana podle zákona, za jakých okolností je dovoleno se bránit a útočit Jak předcházet fyzickým střetům a rozpoznat nebezpečné chování lidí Základy bojových umění (karate, wing-tsun, jiu-jiutsu, aikido) použitelných při sebeobraně Zlepšování koordinace pohybů, rovnováhy (balanční cviky), síly (posilovací cvičení) a fyzické kondice Nejsou nutné žádné pomůcky ani speciální cvičební úbor Opakování probrané látky, zajímavé příklady, procvičování.

13 Název: PŘÍPRAVA K PŘIJÍMACÍM ZKOUŠKÁM M Vedoucí kroužku: Ing. Bc. Lucie Řehořová Určeno pro žáky: 9. A Termín a místo konání: pondělí sudý týden od 15:35 do 17:05 hodin; učebna B 1/4 Název: BASKETBAL USK Vedoucí kroužku: Tomáš Grepl Dagmar Malá Určeno pro žáky: chlapci 1. až 4. tříd Termín a místo konání: středa od 13:45 do 15:00 hodin; velká TV Shrnutí a opakování látky ZŠ. Vzorové testy vyplnění, rozbor, výklad. USK Praha sahá do roku 1953, kdy pod jménem Slavia ITVS basketbalové družstvo mužů s trenérem L. Dobrým vstoupilo v ročníku 1953/54 poprvé do I. ligy. Později se měnil název klubu (nyní USK Praha). Jediná věc se však nezměnila: účast v nejvyšší československé či české soutěži. Zatím bylo získáno 13 mistrovských titulů a 12 umístění na druhém místě. Je jedním z nejúspěšnějších českých týmů na mezinárodní úrovni a jediným českým klubem, kterému se podařilo vyhrát jeden z evropských pohárů: POHÁR VÍTĚZŮ POHÁRŮ. Ve finále ve Vídni v roce 1969 tehdejší Slavia VŠ Praha porazila mistra SSSR Dynamo Tbilisi 80 : 74.

14 Název: VYSTŘIHOVÁNKY Vedoucí kroužku: Miroslava Fraitová Určeno pro žáky: třída Termín a místo konání: čtvrtek od 11:50 do 12:35 hodin; ŠD 3 (A 2/3a) Název: KERAMIKA III. Vedoucí kroužku: Miroslava Fraitová Určeno pro žáky: tříd Termín a místo konání: středa lichý týden od 15:30 do 17:00 hodin keramická dílna A 2/8 Nůžky, papír a pár dalších nepotřebných maličkostí Podívejte se, jak umíme být šikovní! Rádi si hrajete s plastelínou a je vám líto, že se vaše dílka po čase zničí? Pak jste tady správně!

15 Název: KERAMIKA IV. Vedoucí kroužku: Miroslava Fraitová Určeno pro žáky: tříd Termín a místo konání: středa sudý týden od 15:30 do 17:00 hodin keramická dílna A 2/8 Rádi si hrajete s plastelínou a je vám líto, že se vaše dílka po čase zničí? Pak jste tady správně!

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: Dramatická výchova Vedoucí kroužku: Mgr. Simona Havlová Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 12) Termín a místo konání: úterý od 14:00 hodin do 15:30 hodin; B1/5 Vzhledem k dvouhodinové

Více

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: ŠPANĚLŠTINA I. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 10) Termín a místo konání: úterý od

Více

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Základy uživatelského přístupu k počítači.

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Základy uživatelského přístupu k počítači. Název: MÍČOVÉ HRY Vedoucí kroužku: Bc. Petr Forejt Určeno pro žáky: 2. až 4. třída Termín a místo konání: pondělí 13:45 až 14:30; malá TV Název: POČÍTAČE I. Vedoucí kroužku: Mgr. Jiří Trnka Určeno pro

Více

Co Čech, to muzikant.

Co Čech, to muzikant. ŠKOLNÍ KLUB Milí žáci, i v tomto školním roce Vám nabízíme širokou nabídku volnočasových aktivit. Snad si každý z Vás vybere, co jej bude bavit. Přihlášku je nutné odevzdat do pondělí 10. září a poplatek

Více

Náplně zájmových kroužků

Náplně zájmových kroužků Náplně zájmových kroužků ANGLIČTINA PRO NEJMENŠÍ Hlavní cílem kroužku Angličtiny pro nejmenší je probudit v dětech zájem o studium jazyka, který jim bude užitečný po celý život a který je již nyní jeho

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 24. 9. 2012 a končí první týden v červnu 2013. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pátku 14. 9. 2012. O termínu

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Středisko volného času, Most, Albrechtická 414, příspěvková organizace Adresa: Albrechtická 414, 434 01 Most Telefon: 603 707 310 e-mail: program@svc-most.cz

Více

Zahájení činnosti kroužků: v prvním týdnu měsíce října. Ukončení činnosti kroužků: květen

Zahájení činnosti kroužků: v prvním týdnu měsíce října. Ukončení činnosti kroužků: květen Kroužky mohou navštěvovat děti ze ZŠ a MŠ Janová, ale i děti docházející do ZŠ mimo obec Janová Rozvrh kroužků se upřesní dle zájmu dětí Poplatek za jeden kroužek je od 600,- ( ročně ) při minimálním počtu

Více

Školní vzdělávací program STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU

Školní vzdělávací program STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU Školní vzdělávací program STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU Obsah Školní vzdělávací program STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU 1. Identifikační údaje... 3 2. Charakteristika školy... 4 3. Konkrétní cíle vzdělávání... 5 4. Délka

Více

Zájmové. ve Vaší MŠ. kroužky. www.rytmik-krouzky.cz

Zájmové. ve Vaší MŠ. kroužky. www.rytmik-krouzky.cz Zájmové kroužky ve Vaší MŠ www.rytmik-krouzky.cz Vážená paní reditelko, dovolte, abychom se Vám představili. Jsme společnost Rytmik a od roku 1997 se zabýváme pořádáním zájmových kroužků pro děti z mateřských

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Krouţky zahajují svou činnost v týdnu od 26. 9. 2011 a končí první týden v červnu 2012. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do čtvrtka 15. 9. 2011. O

Více

Učivo předmětu. Činnosti ovlivňující zdraví

Učivo předmětu. Činnosti ovlivňující zdraví Předmět: TĚLESNÁ VÝCHOVA Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně Výstup předmětu Rozpracované očekávané výstupy Aktivně vstupuje do organizace svého pohybového režimu, některé pohybové činnosti zařazuje

Více

ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ

ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ Z Á P I S D Ě T Í do 1. ročníku základního vzdělávání pro školní rok 2016/2017, který se bude konat ve dnech pátek 15. ledna

Více

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: Základy řemesel. Název: JÓGA. Vedoucí kroužku: Ing., Bc.

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: Základy řemesel. Název: JÓGA. Vedoucí kroužku: Ing., Bc. Název: JÓGA Vedoucí kroužku: Mgr. Alena Buršová Určeno pro žáky: 1. až 5. tříd Termín a místo konání: pondělí od 11:55 do 12:40 hodin; malá TV Název: Základy řemesel Vedoucí kroužku: Ing., Bc. Lucie Řehořová

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole ve Tvrdonicích Kostická 98, Tvrdonice 691 53 Školní vzdělávací program pro školní družinu ŠKOLA DO NEPOHODY 1 OBSAH: 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika zařízení

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání školního klubu

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání školního klubu Základní škole Ostrava Výškovice, Srbská, příspěvková organizace Příloha ke školnímu vzdělávacímu programu základní školy s ekologickým zaměřením Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání školního

Více

Mezigenerační centrum TOTEM RDC připravilo pro své klienty na období 2015/2016 POHYBOVÉ AKTIVITY

Mezigenerační centrum TOTEM RDC připravilo pro své klienty na období 2015/2016 POHYBOVÉ AKTIVITY Mezigenerační centrum TOTEM RDC připravilo pro své klienty na období 2015/2016 POHYBOVÉ AKTIVITY JÓGA pro seniory Cvičení s důrazem na správné dýchání a soustředění se na to, co tělo procvičuje. Vhodné

Více

Školní vzdělávací program - Základní škola, Nový Hrádek, okres Náchod. Část V. Osnovy

Školní vzdělávací program - Základní škola, Nový Hrádek, okres Náchod. Část V. Osnovy Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vzdělávací obor - vyučovací předmět: Tělesná výchova Školní vzdělávací program - Základní škola, Nový Hrádek, okres Náchod Část V. Osnovy II. stupeň KAPITOLA 25. - TĚLESNÁ

Více

Plán činnosti 2015/2016. Střediska volného času Kroužky pro děti střední Čechy. na školní rok

Plán činnosti 2015/2016. Střediska volného času Kroužky pro děti střední Čechy. na školní rok Plán činnosti Střediska volného času Kroužky pro děti střední Čechy na školní rok 2015/2016 V Praze dne 15. 9. 2015 Předkládá: PhDr. Mgr. Marek Vraný Projednáno na pedagogické poradě pracovníků SVČ Kroužky

Více

Náplně zájmových kroužků 2017/2018

Náplně zájmových kroužků 2017/2018 ANGLIČTINA HROU Cílem kroužku je probudit v dětech zájem o studium jazyka, který jim bude užitečný po celý život a který je již nyní jeho každodenní součástí. Hravou formou s pomocí písniček, říkanek,

Více

Zájmové kroužky. Číslo zajm.kroužku Sportovní kroužky Box čtvrtek 16:00-17:00 Pavel Chroustovský

Zájmové kroužky. Číslo zajm.kroužku Sportovní kroužky Box čtvrtek 16:00-17:00 Pavel Chroustovský Zájmové kroužky Jako další motivaci jak trávit volný čas jsme připravili nabídku zájmových kroužků, které poskytují všední i nevšední zážitky, zábavu, inspiraci, kreativitu, seberealizaci, další vzdělávání,

Více

KROUŽKY 2016/2017 1.pololetí

KROUŽKY 2016/2017 1.pololetí Sunny Canadian International School KROUŽKY 2016/2017 1.pololetí KROUŽKY PRO DĚTI Z MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠIKOVNÉ RUČIČKY - NOVINKA 2016/2017 V kroužku se děti učí pracovat s nejrůznějšími materiály. Zkusí si

Více

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013.

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. VZDĚLÁVACÍ A ZÁJMOVÉ AKTIVITY 2012/2013 připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. Na následujících stránkách najdete zájmové, vzdělávací a společenské aktivity, které budeme realizovat

Více

Foto ze slavnostního otevření Velvarské Kostky 4. 9. 2014 ROZPIS KURZŮ

Foto ze slavnostního otevření Velvarské Kostky 4. 9. 2014 ROZPIS KURZŮ Milí aktivní velvarští obyvatelé, pravděpodobně už se k Vám donesla zpráva o tom, že bylo v září otevřeno nové kulturně vzdělávací volnočasové centrum VELVARSKÁ KOSTKA, které vzniklo za podpory města a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Název školy : Základní škola náměstí Svobody 3 Šternberk, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavel Konečný Způsob hospodaření školy : příspěvková organizace Školní

Více

význam pohybu pro zdraví hygiena v TV - při sportu zdravotně zaměřené činnosti

význam pohybu pro zdraví hygiena v TV - při sportu zdravotně zaměřené činnosti Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vyučovací předmět: Tělesná výchova Ročník: 1., 2., 3., (1. období) Žák spojuje pravidelnou každodenní pohybovou činnost se zdravím a využívá nabízené příležitosti zvládá

Více

Zájmové kroužky 2012/2013

Zájmové kroužky 2012/2013 Zájmové kroužky 2012/2013 1. Kroužek kytary čtvrtek 14:00-15:00 Mgr. Podoláková - určen pro děti, které se naučily základy hry (pokračování loňského kroužku), naučíme se další akordy, rytmy, nové písničky

Více

TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA

TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA Charakteristika Taneční a pohybová výchova nabízí výchovu prostřednictvím tanečního umění. Tanec je tvůrčí uměleckou činností, kterou může do jisté míry vykonávat každý. Každý

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště OSTRAVA Inspekční zpráva Zvláštní škola Příbor, okres Nový Jičín Lomená 1530, 742 58 Příbor Identifikátor školy: 600 026 418 Zřizovatel: Školský úřad Nový Jičín,

Více

Volitelné předměty školní rok 2015/2016

Volitelné předměty školní rok 2015/2016 Volitelné předměty školní rok 2015/2016 1. stupeň Tvořivá dílna Volitelné předměty jsou dle učebního plánu školy vyučovány v rozsahu jedné vyučovací hodiny ve všech ročnících prvního stupně. Jedná se o

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně. (Uvítáme platbu za více měsíců) Kroužky začínají svou činnost v říjnu. Na přihlášku uveďte pořadové

Více

Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2016

Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2016 Služby pro pěstounské rodiny Přemyslova 1618/12 Havířov Podlesí 736 01 Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2016 1 Každý může tvořit Cíl kurzu: Nabídnout účastníkům tvořivé činnosti, u kterých

Více

ŠKOLA PRO VŠECHNY DĚTI

ŠKOLA PRO VŠECHNY DĚTI ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA PRO VŠECHNY DĚTI Volitelné předměty 1 Obsah: Volitelné předměty pro 7.-9. ročník... 3 Český jazyk vážně i nevážně...6 Seminář z českého jazyka...

Více

Dům dětí a mládeže Neratovice, Mládežnická 984, okres Mělník Telefon 315 682 187, fax 315 682 187 e-mail. ddmnera@centrum.cz www.dddmneratovice.

Dům dětí a mládeže Neratovice, Mládežnická 984, okres Mělník Telefon 315 682 187, fax 315 682 187 e-mail. ddmnera@centrum.cz www.dddmneratovice. Dům dětí a mládeže Neratovice, Mládežnická 984, okres Mělník Telefon 315 682 187, fax 315 682 187 e-mail. ddmnera@centrum.cz www.dddmneratovice.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Zřizovatel: Město Neratovice,

Více

TĚLESNÁ VÝCHOVA Charakteristika vyučovacího předmětu 1. stupeň

TĚLESNÁ VÝCHOVA Charakteristika vyučovacího předmětu 1. stupeň TĚLESNÁ VÝCHOVA Charakteristika vyučovacího předmětu 1. stupeň Tělesná výchova je vyučována jako samostatný vyučovací předmět. V 1. 5. ročníku jsou 2 hodiny týdně. Vzdělávací obsah je rozdělen na tři tematické

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně, platby čtvrtletně (750,- Kč) nebo pololetně (1500,- Kč) Kroužky začínají svou činnost v říjnu.

Více

SPORT Cena za pololetí

SPORT Cena za pololetí Florbal I. Florbal II. Florbal III. akrobacie akrobacie I II Míčové hry (basketbal, volejbal & další) Fotbal Badminton I & II Zdravotní tělesná výchova Sportovní příprava Golfová škola* Klub KPC Jiří Szebinovský

Více

DODATEK ŠVP Program_- Angličtina hrou

DODATEK ŠVP Program_- Angličtina hrou DODATEK ŠVP Program_- Angličtina hrou Účinnost a platnost od 1.9.2015 Vypracovala: Bc. Renata Šibravová Mateřská škola Veltruská, Veltruská 560, Praha 9, 190 00 1 Angličtina hrou metodou Wattsenglish Seznámení

Více

Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny

Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny Základní škola a mateřská škola Ludgeřovice, příspěvková organizace Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny Základní škola a mateřská škola Ludgeřovice, příspěvková organizace Markvartovická

Více

Určeno pro: děti rok narození 2010 a ml. Určeno pro: děti rok narození 2009

Určeno pro: děti rok narození 2010 a ml. Určeno pro: děti rok narození 2009 Sportovní kroužky Aerobik hrou Čas: středa 16:00 17:00 Aerobik Lentilky Čas: čtvrtek 16:00 17:00 Kroužek Aerobik hrou je určen všem dívkám z 1. a 2. tříd, kroužek Aerobik Lentilky je pro starší dívky ze

Více

Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim. Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA

Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim. Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA I. Charakteristika školní družiny Školní družina slouží k výchově, vzdělávání, přípravě

Více

Inspektorát v kraji Vysočina - oblastní pracoviště Jihlava INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Prosetín, okres Žďár nad Sázavou. 592 64 Prosetín 70

Inspektorát v kraji Vysočina - oblastní pracoviště Jihlava INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Prosetín, okres Žďár nad Sázavou. 592 64 Prosetín 70 Česká republika Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina - oblastní pracoviště Jihlava INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Prosetín, okres Žďár nad Sázavou 592 64 Prosetín 70 Identifikátor školy:

Více

zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy

zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy Taneční a pohybová výchova pro předškoláky

Více

ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY I.

ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY I. ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY I. Vytvořeno v rámci projektu Gymnázium Sušice Brána vzdělávání II Autor: Mgr. Jaroslav Babka Škola: Gymnázium Sušice Předmět: Tělesná výchova Datum vytvoření: březen 2014 Třída:

Více

Zápisné: 500,- Kč/rok.

Zápisné: 500,- Kč/rok. Umění 1 Pohybová skupina Mažoretky Sova a Barbíny Pochody, taneční formace a sestavy na dechovou hudbu, jazz a jiné žánry, pro dívky od třetí třídy do osmnácti let. Nábor dívek bude probíhat celé září

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Praha 10, Parmská 388. Parmská 388, 109 00 Praha 10-Horní Měcholupy. Identifikátor školy: 600 040 968

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Praha 10, Parmská 388. Parmská 388, 109 00 Praha 10-Horní Měcholupy. Identifikátor školy: 600 040 968 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola, Praha 10, Parmská 388 Parmská 388, 109 00 Praha 10-Horní Měcholupy Identifikátor školy: 600 040 968 Termín konání inspekce: 26.

Více

Kalendář akcí ÚŠ ČOS září 2008 leden 2009

Kalendář akcí ÚŠ ČOS září 2008 leden 2009 Kalendář akcí ÚŠ ČOS září 2008 leden 2009 Termín Název akce Forma Místo Září 5. 7. 9. Instruktor florbalu, 38/08 školení 1. konz. Praha 6. 9. Tr. florbalu B, 23/07 ZK Praha 17. 21. 9. Cvičitelé PP II.

Více

Informace k nabízeným kroužkům ve školním roce 2015/2016

Informace k nabízeným kroužkům ve školním roce 2015/2016 Informace k nabízeným kroužkům ve školním roce 2015/2016 Kroužky pro předškoláky Kroužek předškoláka Florbalový klub přípravka Výtvarný ateliér pro nejmenší Výtvarný ateliér pro rodiče s dětmi Keramika

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Soukromá střední a základní škola (1.KŠPA) Praha s.r.o. Pernerova 383/29 186 00 Praha 8 - Karlín Školní vzdělávací program pro Školní družinu Zpracoval: kolektiv pedagogických pracovníků Soukromé střední

Více

SNAG. Projekt Golf do škol 03.12.2013 1

SNAG. Projekt Golf do škol 03.12.2013 1 SNAG Projekt Golf do škol 03.12.2013 1 Proč zrovna golf?? Povědomí veřejnosti o golfu je k velké škodě vesměs negativní a doprovázeno mnoha předsudky Velmi mnoho dětí sedí doma u pc a nehýbe se Je velmi

Více

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 BAREVNÁ OKNA ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina ul. Sv. Čecha 565 Příbor 742 58 tel. 556 725 595 Naše školní družina má vlastní domek se zahradou. Z toho vychází i

Více

Školní bowlingové ligy

Školní bowlingové ligy pořádá 2. ročník finále Mistrovství České republiky 19.5. 2012 v Třemošné Školní bowlingové ligy PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY O POHÁR DRUŽSTEV Vyhlašovatel a pořadatel: Amatérská Bowlingová Liga

Více

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA ATLETICKÉ TŘÍDY 6. ŠULC MARTIN

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA ATLETICKÉ TŘÍDY 6. ŠULC MARTIN Výstupy žáka ZŠ Chrudim, U Stadionu Učivo obsah Mezipředmětové vztahy Metody + formy práce, projekty, pomůcky a učební materiály ad. Poznámky Aktivně vstupuje do organizace svého pohybového režimu, některé

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Pohádka, Praha 4, Imrychova 937. Imrychova 937, 143 00 Praha 4 - Kamýk. Identifikátor školy: 600 036 448

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Pohádka, Praha 4, Imrychova 937. Imrychova 937, 143 00 Praha 4 - Kamýk. Identifikátor školy: 600 036 448 Česká republika Česká školní inspekce Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Pohádka, Praha 4, Imrychova 937 Imrychova 937, 143 00 Praha 4 - Kamýk Identifikátor školy:

Více

Výchovně vzdělávací cíl. základy pravidel, základy střelby na branku, nácvik obrany prostoru, a smysl pro fair play

Výchovně vzdělávací cíl. základy pravidel, základy střelby na branku, nácvik obrany prostoru, a smysl pro fair play VZDĚLÁVACÍ BLAT: portovní výchova FLRBAL, I čekávané výstupy je schopen správně hrát a dodržovat pravidla hry při tréninku florbalu je činnost zaměřena na kondiční cvičení, protažení připravit dítě na

Více

VÝZKUMNÁ EXPEDICE. Minut. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Hry v přírodě, o přírodě, s přírodou. Naděžda Kalábová

VÝZKUMNÁ EXPEDICE. Minut. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Hry v přírodě, o přírodě, s přírodou. Naděžda Kalábová 90 Minut 6 12 Let 30 Účastníků VÝZKUMNÁ EXPEDICE Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Hry v přírodě, o přírodě, s přírodou Naděžda Kalábová Olomoucký a Moravskoslezský kraj Místo konání

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, 472 771 204, uspterasa@volny.cz, www.dozp-ul.cz VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 1.

Více

36. diplomový kurz Montessori pedagogiky ZŠ pro věk 6-12 let (kurz je akreditován jako DVPP Č. j.: MŠMT 16820/2012-349)

36. diplomový kurz Montessori pedagogiky ZŠ pro věk 6-12 let (kurz je akreditován jako DVPP Č. j.: MŠMT 16820/2012-349) 36. diplomový kurz Montessori pedagogiky ZŠ pro věk 6-12 let (kurz je akreditován jako DVPP Č. j.: MŠMT 16820/2012-349) Pořadatel: Montessori ČR, z.s. Termín: 9. 11. 2015-1.4.2017 Místo konání: Montessori

Více

ŠKOLA PRO BUDOUCNOST

ŠKOLA PRO BUDOUCNOST Ruská 355, 353 69 Dodatek č. 1 k ŠVP NG 1. verze Zpracovány podle: RVP ZV 2013 ŠKOLA PRO BUDOUCNOST změna učebního plánu učební osnovy AJK, NJK Razítko školy: Podpis ředitele: V Mariánských Lázních dne

Více

Základní škola a mateřská škola Huntířov ROK SE ŠKOLNÍ DRUŽINOU

Základní škola a mateřská škola Huntířov ROK SE ŠKOLNÍ DRUŽINOU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ PLATNOST OD 1. ZÁŘÍ 2011 Obsah 1.1 Identifikační údaje...2 1.2 Charakteristika zařízení...3 1.3 Konkrétní cíle vzdělávání...3 1.4 Délka

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

NABÍDKA KROUŽKŮ 2015/2016

NABÍDKA KROUŽKŮ 2015/2016 Základní škola Chýně, Za Školou 55, 253 01 Chýně NABÍDKA KROUŽKŮ 2015/2016 PRO DĚTI I DOSPĚLÉ Přehled naleznete na webových stránkách školy www.zschyne.cz, sekce zájmové kroužky. Jednotlivé aktivity pořádá

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA POVÁŽSKÁ STRAKONICE Nad Školou 560, Strakonice IČ: , tel.: ,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA POVÁŽSKÁ STRAKONICE Nad Školou 560, Strakonice IČ: , tel.: , : Kroužek Ekodomeček naučit děti základním znalostem a dovednostem v oblasti environmentální výchovy dát možnost k rozvoji lásky k přírodě, ochrana životního prostředí, třídění druhotných surovin, pěstování

Více

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích Pražská ul.č.168, Pyšely, PSČ 251 67, okr. Benešov, tel.: 323 647 215, E-mail: zspysely@zspysely.cz, www.zspysely.estranky.cz Školní vzdělávací program pro školní

Více

Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ INTEGRA Vsetín

Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ INTEGRA Vsetín Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ INTEGRA Vsetín 1. Identifikační údaje Základní škola Integra Vsetín, sdružení právnických osob Rybníky 1628 755 01 Vsetín Tel. 571411957 REDIZO: 110 008 871

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK. VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK. VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb. ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb. Projednáno v pedagogické radě dne: 8.11.2007 Úvod Vlastní hodnocení školy je prováděno na základě

Více

MAP Železnobrodsko. Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ ŠKOLY. registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.

MAP Železnobrodsko. Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ ŠKOLY. registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0. MAP Železnobrodsko Místní akční plán vzdělávání správního obvodu obce s rozšířenou působností Železný Brod pro mateřské a základní školy na roky 2016 2020 Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ

Více

Kód činnosti Název činnosti Věk od Věk do Kap. 1.pol. 251204 Florbal - mladší - ZŠ Chvaly 6 8 20 251205 Florbal - starší - ZŠ Chvaly 9 11 20 251603

Kód činnosti Název činnosti Věk od Věk do Kap. 1.pol. 251204 Florbal - mladší - ZŠ Chvaly 6 8 20 251205 Florbal - starší - ZŠ Chvaly 9 11 20 251603 Kód činnosti Název činnosti Věk od Věk do Kap. 1.pol. 251204 Florbal - mladší - ZŠ Chvaly 6 8 20 251205 Florbal - starší - ZŠ Chvaly 9 11 20 251603 Šachy - ZŠ Chvaly 6 16 0 251901 Sportovní hry - mladší

Více

TRIK DIGITÁLNÍ HŘIŠTĚ PRO DĚTI OBECNÝ CÍL MEZIOBOROVÉ SOUVISLOSTI: OČEKÁVANÉ VÝSTUPY 1. STUPEŇ UČIVO. (vypracovala: Martina Angelovová)

TRIK DIGITÁLNÍ HŘIŠTĚ PRO DĚTI OBECNÝ CÍL MEZIOBOROVÉ SOUVISLOSTI: OČEKÁVANÉ VÝSTUPY 1. STUPEŇ UČIVO. (vypracovala: Martina Angelovová) TRIK DIGITÁLNÍ HŘIŠTĚ PRO DĚTI (vypracovala: Martina Angelovová) OBECNÝ CÍL Výstava si klade za cíl seznámit žáky s moderním uměním a interaktivním přístupem vystavení uměleckého díla. Při komentované

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Charlese de Gaulla, Praha 6 Bubeneč, Charlese de Gaulla 18/832. Charlese de Gaulla 18/832, 160 00 Praha 6 - Bubeneč

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Charlese de Gaulla, Praha 6 Bubeneč, Charlese de Gaulla 18/832. Charlese de Gaulla 18/832, 160 00 Praha 6 - Bubeneč Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Charlese de Gaulla, Praha 6 Bubeneč, Charlese de Gaulla 18/832 Charlese de Gaulla 18/832, 160 00 Praha 6 - Bubeneč Identifikátor

Více

HUDEBNÍ VÝCHOVA (1. 9. ročník)

HUDEBNÍ VÝCHOVA (1. 9. ročník) HUDEBNÍ VÝCHOVA (1. 9. ročník) Charakteristika předmětu Vyučovací předmět Hudební výchova vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a umění. Vytváří plnohodnotnou protiváhu k převážně vzdělávacím, naukově orientovaným

Více

Č. j.: 010 2498/98-3408 Oblastní pracoviště č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. 101 00 Praha 10-Vršovice

Č. j.: 010 2498/98-3408 Oblastní pracoviště č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. 101 00 Praha 10-Vršovice Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 010 2498/98-3408 Oblastní pracoviště č. 1 Signatura: ba8fs201 Okresní pracoviště Praha INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Obchodní akademie, Heroldovy sady 1/362, IZO:

Více

Zápisné: 500,- Kč/ rok

Zápisné: 500,- Kč/ rok Umění 1. Pohybová skupina Pochody, taneční formace a sestavy na hudbu různých žánrů pro dívky od deseti let. Trénink skupiny bude probíhat každé pondělí a středu od 16,00 do 18,00 hodin. Nábor dívek se

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

Rozpis studentů u ústní maturitní zkoušky

Rozpis studentů u ústní maturitní zkoušky Termín: pondělí 18. 5. 2015 dopoledne Pavel Antoch (4.A) pr. - Maturitní práce s obhajobou 8:20 8:25 Ing. Jitka Sýkorová / Mgr. Lucie Michael Makula (4.A) pr. - Maturitní práce s obhajobou 8:40 8:45 Ing.

Více

Kroužek Ekodomeček. Výchovně vzdělávací cíl:

Kroužek Ekodomeček. Výchovně vzdělávací cíl: : Kroužek Ekodomeček naučit děti základním znalostem a dovednostem v oblasti environmentální výchovy dát možnost k rozvoji lásky k přírodě, ochrana životního prostředí, třídění druhotných surovin, pěstování

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Základní škola a Mateřská škola Šakvice příspěvková organizace Hlavní 41, 691 67 Šakvice, IČO 708 261 129 1 Identifikační údaje: Název programu:

Více

ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD. Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015

ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD. Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015 ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015 Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Letošní slunné léto se nám opravdu vydařilo, i poslední

Více

Příklad dobré praxe na téma OLYMPIJSKÉ HRY NA BUTTULCE aneb lehkoatletické závody pro žáky I. stupně zdravé ZŠ

Příklad dobré praxe na téma OLYMPIJSKÉ HRY NA BUTTULCE aneb lehkoatletické závody pro žáky I. stupně zdravé ZŠ Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina projekt číslo CZ.1.07/1.1. 00/02.0014 Příklad dobré praxe na téma OLYMPIJSKÉ HRY NA BUTTULCE aneb lehkoatletické závody pro žáky I. stupně zdravé

Více

Anglický jazyk je důležitý cizí jazyk. Přispívá k chápání a objevování skutečností. Poskytuje jazykový základ pro komunikaci žáků v Evropě i ve světě.

Anglický jazyk je důležitý cizí jazyk. Přispívá k chápání a objevování skutečností. Poskytuje jazykový základ pro komunikaci žáků v Evropě i ve světě. 7.1 I. stupeň Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace (Cizí jazyk) 7.1.2. Vyučovací předmět: ANGLICKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu 1. stupeň Anglický jazyk je důležitý cizí jazyk.

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-4/14-P. Dům Dětí a Mládeže Talent o.p.s.

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-4/14-P. Dům Dětí a Mládeže Talent o.p.s. Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIP-4/14-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 29164192 Dům Dětí a Mládeže Talent o.p.s. Krašovská

Více

Učební osnovy Tělesná výchova Do osnov Tv jsou zapracovány výstupy zdravotní Tv.

Učební osnovy Tělesná výchova Do osnov Tv jsou zapracovány výstupy zdravotní Tv. Učební osnovy Tělesná výchova Do osnov Tv jsou zapracovány výstupy zdravotní Tv. PŘEDMĚT: TĚLESNÁ VÝCHOVA Ročník: 1. Výstup Doporučené učivo Související PT 1. spojuje pravidelnou každodenní pohybovou činnost

Více

Sport DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Sport DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Sport

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

Tělesná výchova pro 1. ročník

Tělesná výchova pro 1. ročník Tělesná výchova pro 1. ročník výstupy okruh učivo dílčí kompetence mezipředmětové vztahy poznámky 1V4, 1V5 dodržuje přesně povely učitele a rychle reaguje na jeho pokyny a gesta umí se bez pomoci převléct

Více

Spolek TOTEM RDC připravil pro své klienty na období 2014/2015 POHYBOVÉ AKTIVITY

Spolek TOTEM RDC připravil pro své klienty na období 2014/2015 POHYBOVÉ AKTIVITY Spolek TOTEM RDC připravil pro své klienty na období 2014/2015 POHYBOVÉ AKTIVITY JÓGA pro seniory Cvičení s důrazem na správné dýchání a soustředění se na to, co tělo procvičuje. Vhodné i pro méně pohyblivé

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Č E R V E N 2 0 0 8. č. 6 M Ě S Í Č N Í K

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Č E R V E N 2 0 0 8. č. 6 M Ě S Í Č N Í K Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Č E R V E N 2 0 0 8 č. 6 M Ě S Í Č N Í K P R O S T Ř E D N Í Š K O L Y 2 OBSAH OBSAH... 2 ŠKOLSKÝ MANAGAMENT... 4 METODY

Více

učitelské nakladatelství Nová škola Brno

učitelské nakladatelství Nová škola Brno Příruční katalog učebnic a pracovních sešitů pro učitele ZŠ učitelské nakladatelství Nová škola Brno Franzova 66, 614 00 Brno telefon: 530 347 147 e-mail: novaskolabrno@seznam.cz Učebnice a y OBSAH strana

Více

METODICKÉ POKYNY PRO TRENÉRY HC ČESKÁ LÍPA

METODICKÉ POKYNY PRO TRENÉRY HC ČESKÁ LÍPA METODICKÉ POKYNY PRO TRENÉRY HC ČESKÁ LÍPA Pro sezóny 2014-2015,2015-2016 Cíle a úkoly práce s mládeží Cílem dlouholeté práce s mládeží je zajistit, aby došlo k optimálnímu osobnostnímu a sportovnímu rozvoji

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně, platby čtvrtletně (750,- Kč) nebo pololetně (1500,- Kč) Kroužky začínají svou činnost v říjnu.

Více

Všechny součásti zařízení: Hlavní budova, tělocvična, budova-vila, rekreační středisko v Hutisku

Všechny součásti zařízení: Hlavní budova, tělocvična, budova-vila, rekreační středisko v Hutisku se sídlem: Husova 370., 697 01 Kyjov Dům dtí a mládeže Kyjov, příspvková organizace msta Kyjova 518 612 139 email: ddm@domecekkyjov.cz web: domecekkyjov.cz CELOROČNÍ PLÁN ČINNOSTI DDM NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Více

Školní vzdělávací program Střediska volného času Narnie (aktualizovaný k 31. 8. 2015 s účinností od 18. 9. 2015)

Školní vzdělávací program Střediska volného času Narnie (aktualizovaný k 31. 8. 2015 s účinností od 18. 9. 2015) Školní vzdělávací program Střediska volného času Narnie (aktualizovaný k 31. 8. 2015 s účinností od 18. 9. 2015) Školní vzdělávací program (dále jen ŠVP) byl zpracován na základě Zákona č. 561/2004 Sb.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6. Kavaleristů 6, 772 00 Olomouc. Identifikátor školy: 600 004 201

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6. Kavaleristů 6, 772 00 Olomouc. Identifikátor školy: 600 004 201 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6 Kavaleristů 6, 772 00 Olomouc Identifikátor školy: 600 004 201 Termín konání inspekce:

Více

Informace pro rodiče budoucích prvňáčků

Informace pro rodiče budoucích prvňáčků Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Kašava 193, 763 19 KAŠAVA Zřizovatel Obec Kašava Informace pro rodiče budoucích prvňáčků školní rok 2015/2016 CHARAKTERISTIKA

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Brno, Hochmanova 25. Hochmanova 25, 628 00 Brno. Identifikátor školy: 600 106 756

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Brno, Hochmanova 25. Hochmanova 25, 628 00 Brno. Identifikátor školy: 600 106 756 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola, Brno, Hochmanova 25 Hochmanova 25, 628 00 Brno Identifikátor školy: 600 106 756 Termín konání inspekce: 1 3. listopad 2003

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014 Základní škola Děčín II, Kamenická 1145, příspěvková organizace ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014 Ředitel: Mgr. Jaroslav Skála Datum: 11. 02. 2015 Děčín Obsah Obsah...

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601 Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec Identifikátor: 600 010 601 Termín konání inspekce: 31. květen 2007 4. červen

Více

Najdete zde. Desatero pro prvňáčka

Najdete zde. Desatero pro prvňáčka Najdete zde - desatero pro prvňáčka - rady a informace pro rodiče prvňáčků - co by mělo umět dítě, které jde do školy - co potřebuje prvňák od rodičů - pomůcky pro žáky 1. ročníku ZŠ - školní zralost Desatero

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J LISTOPAD 2005 ČÍSLO 8 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Personální obsazení školy, kontakty Jméno aprobace funkce třídnictví telefon email BALOUNOVÁ Kristýna 1. stupeň Učitelka 4.A 778 406 921 balounova@zskunup.cz

Více