Ahoj, já jsem Marcel Kun a v tomto blogu budu hovořit o Trenérském režimu, do něhož jsme letos investovali mnoho práce.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ahoj, já jsem Marcel Kun a v tomto blogu budu hovořit o Trenérském režimu, do něhož jsme letos investovali mnoho práce."

Transkript

1 Realismus zápasů a věrohodné přestupy Ahoj, já jsem Marcel Kun a v tomto blogu budu hovořit o Trenérském režimu, do něhož jsme letos investovali mnoho práce. Na základě zkušeností z FIFA 09 a ohlasů od komunity jsme začali sestavovat užší seznam prvků, které bylo nutné buď vylepšit, nebo rovnou od základu předělat. Je zbytečné dodávat, že seznam se velmi rychle natáhnul a my jsme byli postaveni před nelehké rozhodování o tom, s čím začít tak, abychom se zabývali těmi skutečně důležitými věcmi. Na konci přípravné fáze jsme pak měli následující seznam: - Realismus zápasů - Věrohodnost přestupů - Výkonnostní růst hráčů - Fotbalová atmosféra V této první části blogu se zaměřím na realismus zápasu a věrohodnost přestupů. Po něm bude následovat další na zbývající dvě témata. Realismus zápasů a věrohodnost přestupů právě přicházejí. Jdeme na to!!! Realismus zápasů V rámci Tréninkového režimu jde o velmi široký pojem. Týká se všeho okolo simulace zápasů, od kalkulace výsledků CPU přes postavení týmů v tabulce až po generování událostí v zápasech, jako jsou střely, fauly a góly. Engine simulace FIFA 09 příliš realistické výsledky neprodukoval a navíc byl, jak se říká, pod kapotou dost svázaný. Když jsme pak začali hledat řešení některých problémů, které nám vadily, velmi brzy jsme narazili na limity současného systému a rozhodli se raději udělat úplně nový, propracovanější a snadněji laditelný. Abychom byli schopni provádět rychle za sebou testy enginu, vyvinuli jsme si také nástroj, který nám umožňoval nastavit interakci s vícerem faktorů mimo samotnou hru. Ten nástroj vypadá takto

2 Díky němu můžeme analyzovat a zaměřit se na mnoho věcí. Tady je jen několik málo příkladů, co s ním dovedeme: - Simulovat specifická utkání, např. odehrát mač Manchester United Barca 10x po sobě - Simulovat celou sezónu, např. proto, abychom zjistili, jak vypadá konečná tabulka a statistiky Premier League - Analyzovat události ve specifických zápasech, např. kdo komu přihrál, kdy došlo k obranným zákrokům, kdo dal góly nebo kdo na ně nahrával - Měnit formace týmů a sledovat okamžitý efekt; engine někdy preferuje určitou formaci, my pomocí našeho nástroje můžeme zjistit proč a pokud je to problém, můžeme ho odstranit - Upravovat pravděpodobnosti událostí, např. šanci obránce vstřelit gól, útočníka dostat červenou kartu, brankáře udržet čisté konto nebo levého krajního beka zahrát tak či onak v záloze apod.

3 Ovšem nejzajímavější pro vás (stejně jako pro nás ) je konečný výsledek. Největším testem autenticity fotbalového simulačního enginu je závěrečné pořadí týmu v tabulce na konci sezóny. Proto se pojďme ve stručnosti podívat na to, jaký bude mít na konečný výsledek vliv to, když odehrajete v Trenérském režimu FIFA 10 kompletní sezónu. (Rádi bychom vás, že Marcel psal svou stať ještě před uvedením hry, kdy ještě nebylo vše 100% hotovo a bylo stále pár statistik, na nichž museli autoři dále pracovat, byť celkově byli přesvědčeni, že ve srovnání s minulým rokem jde o výrazné zlepšení. Zároveň upozorňujeme, že Marcelovy obrázky jsou z anglické verze, u nás vychází FIFA 10 kompletně počeštěná, originální verze pro PC, PS3 a X360 navíc obsahuje český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného! pozn. FIFA Týmu.) Databáze (všech hráčů a statistik), kterou jsme použili pro tuto simulaci kompletní sezóny Premier League, pocházela z loňského roku. Díky tomu ji můžeme porovnat s tím, jak loňský ročník ligy dopadl ve skutečnosti. Jak můžete vidět, máte už velmi realistickou první pětku, ačkoli počet vstřelených branek je asi trochu vyšší například Manchester United v minulé sezóně nasázel jen 68 gólů. Slušně nám vyšla také překvapení ligy, jako jsou Aston Villa nebo Tottenham, a správně jsme tipli i jeden ze tří sestupujících týmů pokud si odmyslíte Middlesborough a Newcastle, Hull by sestupoval také, a to bychom už měli správně 2 ze 3. Jinými slovy, pomocí našeho nástroje se nám podařilo odhalit a vyřešit 5 hlavních problémů v simulaci zápasů: 1. Realističtější první pětky v ligách do evropských pohárů se kvalifikují jen ty nejlepší týmy 2. Postupy a sestupy nejlepší týmy sestoupí jen velmi výjimečně 3. Odpovídající souhrnné statistiky za sezónu, např. celkový počet nastřílených branek, žlutých karet atd. 4. Statistiky hráčů, tj. střelci branek, karetní tresty

4 5. Nejlepší jedenáctka roku volba týmu roku na základě statistik Věrohodnost přestupů Jednou z nejvíce vzrušujících částí fotbalového kalendáře ve skutečném světě je přestupové období. Kluby se pokoušejí zbavit nepotřebných hráčů, manažeři hledají ty správné typy pro přeměnu svých týmů v adepty na úspěšné umístění a tisku vládnou nejrůznější spekulace o chystaných přestupech. V létě jsme byli svědky monstrózních nákupů v podání Realu Madrid, který ulovil taková esa, jako jsou Cristiano Ronaldo, Kaká a Karim Benzema. Reakce na ně ze strany médií a fotbalových příznivců z celého světa je neméně mohutná. Vzrušení, závist, obdiv nebo nenávist jsou jen několika z řady emocí, které období hráčských transferů provázejí. To byl pro nás pádný důvod k tomu, abychom se podrobně podívali, nakolik se dá přestupový systém ve FIFA 09 srovnat s realitou. Ronaldinho do Aalborgu? Carlos Tevez do Grasshoppers? Cristiano do Charltonu, kde 76 minut zahřívá lavičku? Tohle teda fakt jako ne Bylo jasné, že k tomu, aby se systém přestupů stal opět zajímavým, je nutné připravit jeho zásadní rekonstrukci. Začněme několika klíčovými změnami ve vztahu k financím. FIFA 09 nebyla z tohoto pohledu kdovíjak obtížná, protože sponzoři poskytovali poměrně štědré částky. Ve FIFA 10 jsme sponzorské platby upravili tak, že nyní nehrají tak velkou roli. Letos totiž bude hlavním zdrojem příjmů klubu jeho správní rada. Ta vám dá k dispozici dva oddělené rozpočty, které budete muset spravovat klubový rozpočet a platový rozpočet. Klubový rozpočet bude sloužit k platbám přestupových částek, vylepšení realizačního týmu apod., zatímco z platového rozpočtu budete hradit mzdy hráčů. Začnete s určitou sumou peněz s tím, že Chelsea a Manchester City budou ti bohatí, kdežto Bolton nebo čerstvě postoupivší Burnley budou mít do kapsy podstatně hlouběji. Při výběru klubu budete informováni o jeho finanční situaci, stejně jako o nejlepších hráčích v jeho kádru.

5 Další důležitá změna se týká výše přestupových částek a platů hráčů. Ve FIFA 10 bereme pro stanovení hodnoty hráče v úvahu velké množství faktorů. Je to například aktuální celkové hodnocení, délka kontraktu, herní post, forma atd. Pro názornost, zde je momentálně nejdražší hráč FIFA 10. Věc č. 3, s níž jsme se letos potýkali, je manažer CPU a umělá inteligence hráčů. V praxi to znamená, že manažer CPU je chytřejší, mazanější a je si vědom toho, kdo jsou hvězdy jeho týmu. V důsledku toho si bude dávat pozor na to, aby si je pojistil dlouhodobým kontraktem. Na druhou stranu je však schopen poznat, pro jaký post má příliš mnoho hráčů, takže se jich bude snažit příležitostně zbavit. Tyto nadbytečné členy kádrů mužstev uvidíte na obrazovce Přestupový trh, která obsahuje seznam nejzajímavějších hráčů na prodej. Tato obrazovka se vám ukáže při prvním spuštění Trenérského režimu, abyste mohli začít plánovat vaše akvizice.

6 Obě tato vylepšení se plně projeví v případě jednání dvou manažerů CPU o přestupu hráče nebo pokusu uživatele získat vyhlédnutou posilu. Jednou z nejviditelnějších změn jsou pak jasné mantinely rozpočtů manažerů CPU, kteří se už nadále nemohou z čista jasna rozhodnout a jít koupit libovolného hráče. To má za následek výrazně nižší frekvenci přestupů špičkových hráčů, kteří navíc když už změní dres, tak jedině toho klubu, jež si je může dovolit. Je tu také nová logika hráčů při akceptování/odmítání nabídek. Pro rozhodování, zda s vámi podepíší smlouvu, či nikoli, jsme jim přidali k přemýšlení několik dalších důvodů. Když jsem hrál za Chelsea, pokusil jsem se získat Argentince Ledesmu, ale on mou nabídku odmítnul, protože v záloze mého týmu byla už dost velká konkurence. Když jsem se ho později pokoušel zlákat do mého dalšího klubu, kterým je Stuttgart, ukázalo se to také jako problém, protože tady měl zase pocit, že mužstvo není dostatečně silné na to, aby hrálo o evropské poháry. Nakonec však budete muset najít ty správné hráče a dobrou nabídkou je přesvědčit k tomu, aby se stali součástí vašeho týmu. Další příjemnou letošní změnou je odstranění systému licitování. Díky tomu můžete oslovit tolik hráčů, kolik jen chcete. Jakmile hráč a váš klub dospějí k dohodě, máte poslední slovo v tom, zda hráče podepíšete, či nikoli. Důvodem je modelová situace, kdy hledáte středního záložníka a současně sledujete 3 nebo 4 hráče najednou. Jednání pak můžete vést se všemi a v případě, že všichni akceptují vaši nabídku, máte možnost si vybrat, komu říct ano a komu ne. Ale i po tomto všem jsme stále měli pocit, že nám tam něco chybí. Proto, abychom systém přestupů ještě trochu okořenili, přidali jsme do něj zákulisní informace a drby (zdá se, že Gago má po těch obrovských nákupech opravdový zájem opustit Real Madrid ). Budou se týkat hlavně špičkových hráčů a uvidíte je na ovládacím panelu Trenérského režimu, který funguje jako taková plocha a umožňuje vám bleskově sledovat nejdůležitější zprávy.

7 Výkonnostní růst hráče a fotbalová atmosféra Pojďme tedy na funkci, která se letos dočkala kompletního přepracování výkonnostní růst hráče. Když jsme absolvovali první diskuzi ohledně nápadu předělat celý systém růstu hráče, okamžitě se vynořilo několik hlavních problémů: - Autentický růst hráčů a manuální přiřazování zkušenostních bodů (ZB) nešly příliš dobře dohromady - Růst byl příliš rychlý na to, aby byl uvěřitelný - Věk hráče neměl na jeho růst prakticky vliv V závislosti na těchto připomínkách jsme vyvinuli stereotypní model toho, jak by měl růst hráče ve FIFA 10 vypadat. Jak můžete vidět, chtěli jsme, aby hlavní roli hrál věk hráče, a proto jsme vytvořili 3 různé křivky, které společně ovlivňují všechny atributy. Podle toho, do jaké kategorie ten který atribut patří, vyvíjí se v různém čase: - Mentální atributy mají pomalý, ale vytrvalý růst a u většiny hráčů dosahují vrcholu na sklonku jejich kariéry - Fyzický potenciál roste prudce po 20. roku věku a poté poměrně strmě klesá - Úroveň dovedností rovněž konzistentně roste a zůstává poměrně stabilní i ve vyšším věku POZNÁMKA: Ve hře má tato křivka variabilní průběh, např. různí hráči dosahují výkonnostního vrcholu v jiném věku a jejich hru ovlivňuje i to, zda se vám u nich podaří přiblížit se nebo dokonce dosáhnout plného potenciálu. Každý hráč ve FIFA 10 se tak vyvíjí různě. Výsledkem byla přirozená a realistická křivka celkového růstu hráče. To mělo za následek rozhodnutí o odstranění manuálního způsobu zajišťování růstu. Můžete říct, že uživatel stejně neměl žádnou možnost jej ovlivnit, to ovšem není tak docela pravda. Jestliže to dříve bylo o honění se za zkušenostními body, ve FIFA 10 je vaším úkolem coby trenéra, zhodnotit hráčův potenciál, určit tempo jeho růstu a pomoci mu stát se příští superhvězdou tím, že mu dáte důvěru v zápasech.

8 Zde jsou hlavní věci, které musíte zvažovat: - Věk Ten zjistíte v profilu hráče. Platí, že mladší hráči rostou výkonnostně automaticky rychleji. - Potenciál Sledujte, jak rychle váš hráč sbírá ZB. Čím rychleji jde nahoru, tím dále je od dosažení plného potenciálu. To znamená, že má před sebou ještě značný prostor pro další vývoj. - Herní čas Objem herního času ovlivňuje množství zkušeností, jaké může hráč v průběhu zápasu případně nabrat. Zkušenosti sbírají i hráči, kteří nehrají, ovšem zdaleka ne tolik, jako ti, kteří odehrají plných 90 minut. - Výkony hráče Tohle je třešnička na dortu. Pokud je hráč schopen podávat vyrovnané výkony na vysoké úrovni, bude dokonce schopen svůj potenciál překonat. Můžete se dokonce ujmout ovládání vašeho klenotu, postarat se o to, aby hrál kvalitně a sledovat, jak jeho celkové hodnocení raketově roste. Z toho je zřejmé, že tomu, aby vaši hráči získali maximální šanci na dosažení výkonnostního vrcholu, byla věnována velká pozornost. Ale teď dost mluvení. Pojďme se podívat na to, jak nový systém rozvoje hráčů funguje v praxi 1 Start Trenérského režimu Tady vidíte, že žádný z vašich hráčů nemá žádné zkušenosti, což se ovšem rychle změní, jakmile začnete hrát zápasy. Aby bylo možné prohlížet veškeré aspekty růstu vašich hráčů, lze tabulku na obrazovce třídit podle každého sloupce. 2 První odehraný přátelský zápas, seřazeno podle celkového hodnocení

9 Po vítězství nad Wiganem začali mí hráči sbírat první zkušenostní body. Volbu formace pro přátelák jsem nechal na svém asistentovi a on postavil následující jedenáctku: Čech Ferreira Carvalho Terry Alex J. Cole Ballack Essien Zhirkov Pizzaro Anelka POZNÁMKA: Nebojte, víme, že Pizarro byl nedávno prodán do Brém. Ve finální verzi FIFA 10 bude The Pizza Man už místo za Chelsea kopat za Werder. Zápas jsem nechal simulovat, takže hráči do něj mohli být zapojení v různé míře můžete vidět, že nasazení hráči nasbírali určité množství ZB (např. Terry), zatímco další na lavičce (např. Lampard) nikoli. Rovněž někteří starší hráči (např. Ballack) nenasbírali mnoho ZB, i když odehráli celý zápas, protože jej příliš neovlivnili, anebo je jejich růst, po dosažení vrcholu výkonnosti, již velmi pomalý. Seřaďte si mužstvo podle dovednostních ZB a uvidíte, že mladší hráči Chelsea nasbírali poměrně hodně zkušeností. 3 Odehrál jsem první přátelák, tabulka je seřazena pod dovednostních ZB

10 Hned na první pohled je patrné, že bodový přírůstek mladších hráčů je výrazně vyšší než u etablovaných hvězd. To je důkazem, že mají ještě dost daleko k dosažení plného potenciálu a znamením pro vás, že by bylo vhodné dávat jim více prostoru v zápasech tak, aby mohli růst ještě více. Dalším indikátorem hráčova růstu a potenciálu je váš skaut v závislosti na jeho úrovni budete dostávat více či méně přesné odhady, jakým směrem se bude výkonnost toho či onoho fotbalisty ubírat v následujících několika letech. Abych vám mohl ukázat, co přesně myslím, upgradoval jsem svého skauta na úroveň Odhad skauta na úrovni 10

11 Skaut na 10. úrovni je schopen předložit mi odhad vývoje hráče na příštích 7 sezón. Tvar křivky se vždy odvíjí od hráčova potenciálu, ale současně platí, že pokud jej budete často nasazovat do zápasů a pečovat o to, aby podával kvalitní výkony, můžete růst křivky podstatně změnit. Kromě toho skaut není ve svém odhadu nikdy 100% přesný, a čím dále do budoucnosti, tím pravděpodobněji se bude realita od prognózy lišit. Pojďme se na chvíli blíže podívat na novou akvizici Chelsea, Jurije Žirkova, abych vám mohl ukázat, co se vlastně stane, když jeho výkonnost vzroste. 5 Aktuální 1. stránka atributů 6 Stav poté, co úroveň ZB dosáhne 100% POZNÁMKA: Bez ohledu na bílé šipky je vidět, že jeho forma je průměrná a nemá co dočinění s jeho růstem. V okamžiku, kdy Žirkov vzrostl, měl jsem odehráno již 24 zápasů sezóny, z nichž odehrál jen určitou část. Na tomto příkladu získáte představu, jak těžké je pro hráče, který se nachází blízko svého potenciálu, ještě dále růst. Pokud se podíváme na všechny ostatní hráče, rovněž uvidíme, že u některých starších borců se dokonce objevují určité známky poklesu jejich celkového hodnocení. I když Anelka hraje téměř každý zápas a zažívá poměrně dobrou sezónu (12 gólů a 1 asistence ve 24 zápasech), začíná o

12 některé body celkového hodnocení přicházet. Teď jsme se tedy chvíli věnovali výkonnostnímu růstu hráčů a myslím, že je poměrně jasné, že jsem spokojen s tím, jak vývoj celé této pasáže hry dopadl. Poslední věcí, kterou bych rád zmínil, je skutečnost, že vše výše zmíněné se vztahuje k růstu v průběhu sezóny. Je tu také výkonnostní růst mimo sezónu, odehrávající se jednou v roce, ovšem ovlivňující VŠECHNY fotbalisty ve hře. Tímto způsobem je zajištěno, že nový model růstu se pozitivně, či negativně podepíše nejen na hráčích vašeho klubu. Opravdu se již nemohu dočkat toho, jak se manažeři CPU začnou chovat na přestupovém trhu v pozdější fázi Trenérského režimu ve snaze zbavit se starších hráčů a získat nějaké mladé nadějné talenty. Jelikož mi pro druhou část mého blogu, věnovanou fotbalové atmosféře, začíná docházet místo, zaměřím se jen na její letošní vylepšení. Jsou to konkrétně tato tři: - Komentář Trenérského režimu - Diváci - Zprávy Trenérského režimu Co se komentáře týče, naším prvotním zájmem bylo sladit jej s novými prvky a funkcemi. Proto jsme ho obohatili o množství frází, specificky vztahujících se k turnajům. Jejich škála sahá od dialogů, týkajících se vašeho soupeře, konkrétních střelců gólů (např. kapitána týmu, nepříliš kvalitního útočníka) nebo vašeho vztahu s vedením klubu. V případě diváků jsme dále prohloubili variabilitu jejich počtu na to které utkání, stejně jako charakteristické barvy, které používají při fandění. Vedle toho jsme přidali i nějaké nové animace, díky nimž je pohyb mas lidí plynulejší a jejich reakce na dění na hřišti dynamičtější. A podobně jako hráči, i diváci se budou oblékat v závislosti na počasí, což je opravdu hezký doplněk autentického modelu povětrnostních podmínek v Trenérském režimu FIFA 10. No a k poslednímu bodu Musím uznat, že označení zprávy v Trenérském režimu zní poněkud záhadně, ale zahrnují poměrně dost věcí. Systém aktuálního zpravodajství jsme dále prohloubili tak, aby pokrýval důležité událost v celém světě Trenérského režimu. Jednou z hlavní změn je, že můžete začít přímo a bezprostředně začít ovládat vše, co se okolo vás děje. Pokud například nabídnete částku za přestup hráče, ale následné vyjednávání nebude mít kladný výsledek, můžete je okamžitě obnovit, nebo když se vám zraní hráč, lze hned upravit soupisku apod. Takto se to může zdát jako nepříliš významná úprava, ale ve skutečnosti máte díky tomu nade vším, co se děje ve vašem týmu, bližší kontrolu bez nutnosti procházet jednotlivými menu. Takže to je pro tuto chvíli ode mě vše. I nadále se budeme potkávat na diskuzních fórech, kde se v době před vydáním hry těším na vaše další reakce a příspěvky. Dáme FIFA 10!!! Marcel Kun, producent FIFA 10

ŘÍZENÍ SOUTĚŽÍ PRAVIDLA POKUTY A PŘÍKLADOVÝ SAZEBNÍK TRESTŮ

ŘÍZENÍ SOUTĚŽÍ PRAVIDLA POKUTY A PŘÍKLADOVÝ SAZEBNÍK TRESTŮ ŘÍZENÍ SOUTĚŽÍ Soutěž řídí městský štáb Asociace plzeňského futsalu (APF). email: info@futsalpm.cz url: www.futsalpm.cz Kontaktní emaily: veškeré organizační informace by měly být na portálu www.futsalpm.cz,

Více

Návod: Ulož hru: Stručný popis: Požadavky: Jak začít hrát? Měna. Plynutí času: Hlavní prostředí hry: HRA

Návod: Ulož hru: Stručný popis: Požadavky: Jak začít hrát? Měna. Plynutí času: Hlavní prostředí hry: HRA Návod na hru Stručný popis: Fs je fotbalový simulátor založený na simulaci fotbalového dění za 1 sezónu. Nejedná se o klasický manažer, protože nemanipulujete s hráči, ale pouze s týmem jako celek. Kromě

Více

Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis

Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis Přihlášení do BLMFisu Každý registrovaný uživatel (zástupce družstva) již získal (nebo bude zasláno) uživatelské jméno a heslo. Tímto jménem a heslem provede

Více

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

ASOCIACE PLZEŇSKÉHO FUTSALU o.s. Korespondenční adresa: Pražská 29, 30100 Plzeň

ASOCIACE PLZEŇSKÉHO FUTSALU o.s. Korespondenční adresa: Pražská 29, 30100 Plzeň ASOCIACE PLZEŇSKÉHO FUTSALU o.s. Korespondenční adresa: Pražská 29, 30100 Plzeň PROPOZICE POHÁRU 2015/2016 ŘÍZENÍ SOUTĚŽÍ Soutěž řídí organizační komise (dále již OK) Asociace plzeňského futsalu (dále

Více

Český svaz ledního hokeje. Pokyny pro sběr a zpracování statistických údajů

Český svaz ledního hokeje. Pokyny pro sběr a zpracování statistických údajů Pokyny pro sběr a zpracování statistických údajů Obsah 1 Sběr statistik v soutěžích ČSLH... 3 2 Spolupráce statistického týmu a e-zapisovatele... 4 2.1 Před utkáním... 4 2.2 Během utkání... 4 2.3 Po skončení

Více

PROPOZICE SOUTĚŽÍ. ČESKÁ ASOCIACE INLINE HOKEJE 2015 info@inlinehokej.cz www.inlinehokej.cz. Vydané 25.11.2014

PROPOZICE SOUTĚŽÍ. ČESKÁ ASOCIACE INLINE HOKEJE 2015 info@inlinehokej.cz www.inlinehokej.cz. Vydané 25.11.2014 2015 PROPOZICE SOUTĚŽÍ 2015 ČESKÁ ASOCIACE INLINE HOKEJE 2015 info@inlinehokej.cz www.inlinehokej.cz Vydané 25.11.2014 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Česká Asociace Inline hokeje je řídícím orgánem všech mistrovských

Více

FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal)

FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal) ČESKÁ FEDERACE MICROFUTSALU z.s. ČESKÁ REPUBLIKA FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal) Pravidla 2015 Obsah 1 Pravidlo 1- Hrací plocha... 3 1.1 Tvar hrací plochy... 3 1.2 Rozměry... 3 1.3 Dispozice... 3 1.4 Brankoviště...

Více

Tomáš Hejhal Jirka Doležal Jonáš Borovský

Tomáš Hejhal Jirka Doležal Jonáš Borovský I když od eliminačního turnaje florbalových mladíků na vítkovské "zééšce" utekl už nějaký ten pátek, nedá mi, abych se v krátkém komentáři nevrátil v čase a seznámil vás, naše čtenáře školních stránek,

Více

Antonín Plachý. Gines Mélendez Sotos

Antonín Plachý. Gines Mélendez Sotos Antonín Plachý Gines Mélendez Sotos Oddělení vzdělávání trenérů ve spolupráci s FIFA zařadilo v dubnu 2009 do licence Trenér mládeže UEFA A přednášku Ginese Mélendeze Sotose. V Ginesu Sotosovi se spojuje

Více

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016 Milý řešiteli, vítáme Tě u 3. a zároveň poslední série úloh 2. ročníku korespondenčního semináře MoRoUS. Takže neváhej a pořádně zabojuj o místa ve výsledkové listině, protože nehrajeme jen o ceny, ale

Více

ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA

ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA 1. Systém soutěže Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizovaná komisí mládeže

Více

Aktualizace demografické prognózy. MČ Praha Zbraslav. Tomáš Soukup. prosinec 2012. Šmeralova 4 170 00 Praha - Bubeneč

Aktualizace demografické prognózy. MČ Praha Zbraslav. Tomáš Soukup. prosinec 2012. Šmeralova 4 170 00 Praha - Bubeneč Aktualizace demografické prognózy MČ Praha Zbraslav prosinec 2012 Tomáš Soukup Šmeralova 4 170 00 Praha - Bubeneč IČ: 73534781 TEL: +420 739 358 697 E-mail: info@vyzkumysoukup.cz www.vyzkumysoukup.cz Obsah

Více

OBCHODNÍ NABÍDKA SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO SEZONU 2014/15

OBCHODNÍ NABÍDKA SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO SEZONU 2014/15 OBCHODNÍ NABÍDKA SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO SEZONU 04/5 HISTORIE A SOUČASNOST Fotbalový klub Dynamo České Budějovice byl založen v roce 905, čímž se řadí mezi nejstarší fotbalové kluby v České republice.

Více

Masarykova univerzita Právnická fakulta. Katedra finančního práva a národního hospodářství. Osobní management. Sebepoznání

Masarykova univerzita Právnická fakulta. Katedra finančního práva a národního hospodářství. Osobní management. Sebepoznání Masarykova univerzita Právnická fakulta Katedra finančního práva a národního hospodářství Osobní management Sebepoznání Zpracoval: Dušan Hlavatý, 348467 Datum zadání práce: 13. 4. 2011 Datum odevzdání:

Více

FOOLBALL.paragrafy Proč? HLAVA PRVNÍ Kapitola první technické podmínky Kapitola druhá počet hráčů Oddíl první

FOOLBALL.paragrafy Proč? HLAVA PRVNÍ Kapitola první technické podmínky Kapitola druhá počet hráčů Oddíl první 1 FOOLBALL.paragrafy Proč? Pravidla této hry jsem vymyslel proto, že se myslím, že na fotbalovém hřišti se dají provozovat i jiné hry než je fotbal. Podle nových pravidel půjde o hru, která nebude svázaná

Více

Pravidla turnaje v malé kopané. O pohár starosty obce Dolní Lánov

Pravidla turnaje v malé kopané. O pohár starosty obce Dolní Lánov Pravidla turnaje v malé kopané O pohár starosty obce Dolní Lánov Pravidlo 1 Hrací plocha I. Hrací plocha malého fotbalu 5 + 1 (dále jen MF) má tvar obdélníku: délka 44 54 m, šířka 22 30 m. II. Brankové

Více

Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků

Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků MBTI - OSOBNOSTNÍ DOTAZNÍK COPE - STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ Vítejte na stránkách, jež jsou součástí bakalářské práce na téma "Strategie zvládání ve vztahu

Více

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck Biskup očekává velmi váženou návštěvu, ale bohužel velká freska - malba na stropě katedrály - zoufale volá po zrestaurování. Souhrn Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck pro 2-4 hráče od 10 let Proslulí

Více

Jan Zahalka: Stále jsme na cestě

Jan Zahalka: Stále jsme na cestě ZÁPASOVÝ PROGRAM Jan Zahalka: Stále jsme na cestě Boleslavské tažení play-off dnes začíná! V Boleslavi chodí na extraligu nejvíc florbalových fanoušků! 1. zápas ČF play-off florbalové AutoCont extraligy

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

SOUTĚŽNÍ ŘÁD FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY SOUTĚŽNÍ ŘÁD FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ Základní ustanovení 1. Fotbalová asociace České republiky (dále FAČR ), jakožto organizátor soutěží fotbalu

Více

9.10. nás čekal první zápas nového cyklu ME naší skupiny, která byla přejmenovaná z 2A na 1B z důvodu lepšího marketingu. Tak to vysvětluje FIRA.

9.10. nás čekal první zápas nového cyklu ME naší skupiny, která byla přejmenovaná z 2A na 1B z důvodu lepšího marketingu. Tak to vysvětluje FIRA. Zpráva Česká republika vs. Polsko 9.10. nás čekal první zápas nového cyklu ME naší skupiny, která byla přejmenovaná z 2A na 1B z důvodu lepšího marketingu. Tak to vysvětluje FIRA. Zápasy pro tuto sezónu

Více

JOHN P. KOTTER VĚDOMÍ NALÉHAVOSTI PRVNÍ A NEJDŮLEŽITĚJŠÍ KROK REALIZACE ZMĚNY

JOHN P. KOTTER VĚDOMÍ NALÉHAVOSTI PRVNÍ A NEJDŮLEŽITĚJŠÍ KROK REALIZACE ZMĚNY JOHN P. KOTTER VĚDOMÍ NALÉHAVOSTI PRVNÍ A NEJDŮLEŽITĚJŠÍ KROK REALIZACE ZMĚNY MANAGEMENT PRESS, PRAHA 2009 Z angličtiny přeložila Irena Grusová John P. Kotter: A Sense of Urgency Copyright 2008 John P.

Více

Podklady pro jednání Rozšířené KM ŠSČR dne 5.září 2015.

Podklady pro jednání Rozšířené KM ŠSČR dne 5.září 2015. Podklady pro jednání Rozšířené KM ŠSČR dne 5.září 2015. Tyto podklady vycházejí z mých předchozích materiálů Zamyšlení a Soutěže mládeže ŠSČR a dále připomínek k těmto materiálům. Především děkuji panu

Více

PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU

PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU Kromě přesných přihrávek pomocí různých technik, dobré kontroly míče forhendem i bekhendem má zásadní význam jak byla provedena přihrávka od spoluhráče ke spoluhráči:

Více

Partneři soutěže: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Fotbalová asociace České republiky PROPOZICE A PRAVIDLA SOUTĚŽE

Partneři soutěže: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Fotbalová asociace České republiky PROPOZICE A PRAVIDLA SOUTĚŽE Coca-Cola Školský pohár 2012/2013 Název soutěže: Coca-Cola Školský pohár VŠEOBECNÉ INFORMACE Vyhlašovatel a organizátor: Coca-Cola Services n.v. Partneři soutěže: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Herní řád malé kopané okresu Blansko

Herní řád malé kopané okresu Blansko Herní řád malé kopané okresu Blansko čl. 1 Hřiště a) Rozměry: minimální 15 x 30 m, maximální 30 x 60 m. b) Povrch: tráva, hlína, písek, prosívka, škvára, antuka, (umělý povrch). c) Hřiště musí být nalajnováno.

Více

Základní ovládání aplikace

Základní ovládání aplikace Základní ovládání aplikace Základem ovládání aplikace je jednoduchý toolbar (panel nástrojů) ve spodní části obrazovky, který umožňuje přepínání mezi jednotlivými obrazovkami aplikace. Jsou zde zobrazeny

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

PRVNÍ KAPITOLA. Vstupujeme na cestu

PRVNÍ KAPITOLA. Vstupujeme na cestu PRVNÍ KAPITOLA Vstupujeme na cestu Možná, že některé z následujících myšlenek se vám zdají povědomé Kdyby se změnil/a, všechno by bylo v pořádku. Nemohu ovlivnit tuto bolest, tyto lidi a to, co se děje.

Více

BAIL OSTRAVSKÁ HOKEJBALOVÁ LIGA DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE A UPRAVENÉ PROPOZICE SOUTĚŽE

BAIL OSTRAVSKÁ HOKEJBALOVÁ LIGA DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE A UPRAVENÉ PROPOZICE SOUTĚŽE OBSAH 1) Propozice soutěže 2) Účastníci soutěže 3) Formát soutěže 4) Disciplinární komise 5) Komise rozhodčích 6) Rozpis soutěže 7) Specifika pravidel BOHbL pro sezónu 2011-12 8) Informační servis 9) Kontakty

Více

ENERGIE A DOPRAVA V EU-25 VÝHLED DO ROKU 2030

ENERGIE A DOPRAVA V EU-25 VÝHLED DO ROKU 2030 ENERGIE A DOPRAVA V EU-25 VÝHLED DO ROKU 2030 ČÁST IV Evropská energetika a doprava - Trendy do roku 2030 4.1. Demografický a ekonomický výhled Zasedání Evropské rady v Kodani v prosinci 2002 uzavřelo

Více

Jak se k nám dostanete?

Jak se k nám dostanete? Jak se k nám dostanete? Kde u Areálu zaparkovat? Turnaj: U10 Herní systém: 10 týmů rozdělených do dvou skupin Místo konání: Sportovní areál Jičín - www stránky Adresa: Jičín -Revoluční 863 Startovné: 1500

Více

Teorie hromadné obsluhy

Teorie hromadné obsluhy ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta dopravní Semestrální práce z předmětu Teorie hromadné obsluhy Porovnání způsobů obsluhy v restauraci McDonald s SAVARIN v Praze Jméno: Bc. Jana Jirků Akademický

Více

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům Máme za sebou půlku sezóny 2014/2015 a já si pokládám otázku čeho jsme jako klub dosáhli, zda se něco zlepšilo, či naopak zhoršilo. Nejdříve bych to rozdělil na naše věkové kategorie, jelikož míra zlepšení

Více

Chernoffovy tváře (ikonové grafy)

Chernoffovy tváře (ikonové grafy) StatSoft Chernoffovy tváře (ikonové grafy) Jedním ze základních pomocníků pro datovou analýzu je vizualizace dat. Pokud chcete vizualizovat v jednom grafu jednu nebo dvě proměnné (jednu nebo dvě dimenze

Více

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE Strana 1 Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE 1 Strana 2 Předmluva Vítejte ve světě podnikatelů. Ve hře Vysoké napětí - Factory Manager se každý z hráčů vžije do role majitele

Více

ŘÍZENÝCH OKRESNÍM FOTBALOVÝM SVAZEM JIČÍN

ŘÍZENÝCH OKRESNÍM FOTBALOVÝM SVAZEM JIČÍN ŘÍZENÝCH OKRESNÍM FOTBALOVÝM SVAZEM JIČÍN V SOUTĚZNÍM ROČNÍKU Za Okresní fotbalový svaz Jičín Jan Šotek v.r. předseda VV OFS Jičín Pavel Kozák, v.r. předseda STK OFS Jičín 1. Struktura soutěží mládeže

Více

LHM 2007 Tutoriál Lubomír Dobrovolský, 2007

LHM 2007 Tutoriál Lubomír Dobrovolský, 2007 LHM 2007 Tutoriál Lubomír Dobrovolský, 2007 Před spuštěním hry apod. Před samotným spuštěním hry je dobré povypínat všechny programy jako průzkumník, icq Spuštění hry Hra se spouší souborem LHM2007.exe.

Více

035 036 síťová verze - zaúčtování příjemek / výdejek POZOR! <ENTER> párování příjemek s fakturou 033 034 umazávání plachty při nízkém kreditu

035 036 síťová verze - zaúčtování příjemek / výdejek POZOR! <ENTER> párování příjemek s fakturou 033 034 umazávání plachty při nízkém kreditu novinky 13 (23).035 a 13 (23).036 síťová verze - zaúčtování příjemek / výdejek Při práci více uživatelů v síti se za určitých situací špatně zaúčtovaly příjemky resp. výdejky. Pokusili jsme se tyto problémy

Více

Technologie počítačových sítí 5. cvičení

Technologie počítačových sítí 5. cvičení Technologie počítačových sítí 5. cvičení Obsah jedenáctého cvičení Active Directory Active Directory Rekonfigurace síťového rozhraní pro použití v nadřazené doméně - Vyvolání panelu Síťové připojení -

Více

Jak udělat dobrou fotografii

Jak udělat dobrou fotografii Jak udělat dobrou fotografii Michal Fic Úvod Expozice Manuální expozice Trojúhelník expozice Clona Rychlost závěrky (doba expozice) ISO citlivost Expozimetr Proč se zamýšlet nad různými kombinacemi času

Více

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes?

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Tento článek bych nechtěl, aby byl vnímán čtenáři jako reakce na 2 ne zrovna povedené poslední víkendové turnaje (ne vždy se daří a vyhrává, i hokej je jen sport

Více

MALÁ KOPANÁ TŘINEC - PRAVIDLA

MALÁ KOPANÁ TŘINEC - PRAVIDLA MALÁ KOPANÁ TŘINEC - PRAVIDLA Pravidlo 1 Hrací plocha Hrací plocha fotbalové hřiště u 4. ZŠ s umělým povrchem. Brankové území má tvar obdélníku a je totožné s pokutovým územím. Branka je umístěna na brankové

Více

Jan Neuman, Soňa Hermochová, Portál, s. r. o., Praha 2004 Illustrations Jan Smolík, 2004 ISBN 80-7178-874-0

Jan Neuman, Soňa Hermochová, Portál, s. r. o., Praha 2004 Illustrations Jan Smolík, 2004 ISBN 80-7178-874-0 KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Hermochová, Soňa Hry do kapsy V : sociálně psychologické, motorické a kreativní hry / Soňa Hermochová, Jan Neuman ; ilustrace Jan Smolík. -- Vyd. 1. -- Praha

Více

PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015

PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015 PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015 Systém soutěže: OP - starší: OP - mladší: turnajově turnajově Starší: 4 skupiny A-B-C-D dvoukolový systém turnajů (podzim) Mladší: 6 skupin A-B-C-D-E-F

Více

CHYTRÝ FOTBAL. fotbal.indd 1 22.5.2012 15:16:03

CHYTRÝ FOTBAL. fotbal.indd 1 22.5.2012 15:16:03 CHYTRÝ FOTBAL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 fotbal.indd 1 22.5.2012 15:16:03 Chytrý fotbal Stolní logická hra inspirovaná fotbalem Pravidla a situace této hry vychází ze skutečného fotbalu. Vyhraje ten, kdo

Více

SMÍCHOVINY. Časopis, který se umí smát.. Časopis J&G Společnosti. Úvod aneb pár slov na začátek

SMÍCHOVINY. Časopis, který se umí smát.. Časopis J&G Společnosti. Úvod aneb pár slov na začátek S VAZEK 1, VYDÁNÍ 1 P OČET VÝTISKŮ 40 SMÍCHOVINY Časopis, který se umí smát.. V YDÁNO DNE 8.1.2013 Časopis J&G Společnosti Uvnitř tohoto vydání: Úvod 1 Ohlédnutí za minulým měsícem Projekt 2013 Za zábavou

Více

Sebepoznání kde je zakopaný pes našeho úspěchu

Sebepoznání kde je zakopaný pes našeho úspěchu výborná práce obsahově i formálně. Hodnocení A+ Masarykova univerzita Právnická fakulta Katedra finančního práva a národního hospodářství Osobní management Sebepoznání kde je zakopaný pes našeho úspěchu

Více

NEWSLETTER. Číslo 1, 2012 NOVÝM PRACOVNÍKŮM IICG POMŮŽE S ORIENTACÍ SPECIÁLNÍ UVÍTACÍ BALÍČEK

NEWSLETTER. Číslo 1, 2012 NOVÝM PRACOVNÍKŮM IICG POMŮŽE S ORIENTACÍ SPECIÁLNÍ UVÍTACÍ BALÍČEK inter ikea centre group NEWSLETTER Číslo 1, 2012 MILÍ PŘÁTELÉ, přinášíme vám první elektronický newsletter roku 2012 o novinkách developera Inter IKEA Centre Group Česká republika a Slovensko, který patří

Více

Aktivity pro prevenci stresu Projekt Leonardo da Vinci. Scénář pro hraní rolí (zpracováno společností Triforma)

Aktivity pro prevenci stresu Projekt Leonardo da Vinci. Scénář pro hraní rolí (zpracováno společností Triforma) Scénář pro hraní rolí (zpracováno společností Triforma) Představení - pravidla 1. Cíle Cílem této scénky pro hraní rolí je: - podpořit upevnění nově získaných znalostí - dát podnět ke spolupráci v průběhu

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice

Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice X Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice Nejbližší zápasy našeho týmu Kolo Datum Soupeř Čas 1 Sobota 22.08.2015 Řepy - Muži B 10:30

Více

SOUTÌŽNÍ ØÁD FOTBALU. Mistrovské soutìže dospìlých. Základní ustanovení. Rozpisy soutìží a termínové listiny. Výklad nìkterých pojmù.

SOUTÌŽNÍ ØÁD FOTBALU. Mistrovské soutìže dospìlých. Základní ustanovení. Rozpisy soutìží a termínové listiny. Výklad nìkterých pojmù. SOUTÌŽNÍ ØÁD FOTBALU Mistrovské soutìže dospìlých Èlánek 3 Základní ustanovení Èlánek 1 1. Soutìžní øád fotbalu (dále jen soutìžní øád ) stanoví základní podmínky organizace fotbalových soutìží poøádaných

Více

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název Něco visí ve vzduchu. Správce vypadá, jako by skrýval tajemství. Tvůj věrný sluha tě však varuje. Chystá se spiknutí. Tohle si přece nenecháš líbit. Vymysli vlastní plán, využij svého vlivu a známostí.

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

Použití databází. Mnoho postupů, které si ukážeme pro prací s formulářů využijeme i při návrhu tiskových sestav.

Použití databází. Mnoho postupů, které si ukážeme pro prací s formulářů využijeme i při návrhu tiskových sestav. Formuláře Formuláře se v aplikaci Access používají zejména na úpravu dat. Upravovat data přímo v tabulce není příliš komfortní a proto si ukážeme jak vytvořit zadávací formulář, pomocí kterého budeme zadávat,

Více

Kapitola 1: Úvodní strana PARTICLER

Kapitola 1: Úvodní strana PARTICLER Kapitola 1: Úvodní strana PARTICLER OBSAH Úvod 1.O Particleru 2.Popis programu 2.1 Hlavní okno programu 2.1.1 - Horní lišta 2.1.1.1 Soubor 2.1.1.2 Vzhled 2.1.1.3 - Nastavení 2.1.1.4 - Pomoc 2.1.2 - Pracovní

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

Soutěžní řád Florbalové ligy amatérů Hradec Králové

Soutěžní řád Florbalové ligy amatérů Hradec Králové Soutěžní řád Florbalové ligy amatérů Hradec Králové 1.1 Soutěžní řád Florbalové ligy amatérů Hradec Králové o. s. (dále jen "soutěžní řád") stanoví podmínky organizace florbalových utkání pořádaných v

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s.

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s. SOUTĚŽNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s. 1. ŘÍZENÍ SOUTĚŽÍ MK BLANSKO: 1.1 Řízením soutěží je pověřen výkonný výbor občanského sdružení Malá kopaná Blansko,o.s. (dále jen VV MKB). VV MKB nominuje a řídí veškeré

Více

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu Naši partneři Partneři extraligy florbalu Tatranský úspěch v nároďáku Český národní tým se pod novým trenérem vydal na švýcarskou půdu sehrát první letošní utkání s místní reprezentací. Tato letošní premiéra

Více

Jan Pazdera: Stále se můžeme zlepšovat

Jan Pazdera: Stále se můžeme zlepšovat Jan Pazdera: Stále se můžeme zlepšovat Začíná druhá polovina základní části Výsledky a tabulka Klubová karta zápasový program 12. kolo Tipsport Superligy Technology Florbal MB vs. ACEMA Sparta Praha 28.

Více

SFL 1. kolo - chlapci

SFL 1. kolo - chlapci V úterý 10. 11. 2009 sehrála naše škola 1. kolo středoškolské futsalové ligy. Do skupiny nám los přidělil staré známé střední školy z Kladna - SPŠS a OA a rovněž i SPŠ. Čtveřici nově doplnila SSEŠ Vinohradská

Více

Na základě Business Targets autora Simona Greenalla, vydaných nakladatelstvím Macmillan Heinemann English Language Teaching (Oxford).

Na základě Business Targets autora Simona Greenalla, vydaných nakladatelstvím Macmillan Heinemann English Language Teaching (Oxford). LANGMaster International, s.r.o. Branická 107, 147 00 Praha 4 Česká republika Tel.: +420 244 460 807, +420 736 623 459 Fax: +420 244 463 411 e-mail: info@langmaster.cz http://www.langmaster.cz Na základě

Více

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům 4 ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům Kreativní zóna DOSTAŇTE SE NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ Kreativní zóna je název, který Canon vybral pro pokročilejší fotografické

Více

Manuál k aukčnímu portálu Diakonie ČCE

Manuál k aukčnímu portálu Diakonie ČCE Manuál k aukčnímu portálu Diakonie ČCE I. OBECNÉ INFORMACE Tento manuál ve stručnosti popisuje aukční portál Diakonie ČCE. Je určen především dosavadním správcům webů diakonické rodiny, kteří mají alespoň

Více

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného 4. Jak nejlépe zvládnout otázky u výběrového řízení Tento osvědčený postup pomáhá uživatelům s přípravou na výběrové řízení, konkrétně na tu část řízení, kdy se jich dotazuje zástupce zaměstnavatele (zpravidla

Více

ÚPRAVA SAZEBNÍKU ODMĚN ROZHODČÍM ZATÍŽÍ POKLADY KLUBŮ V PŮSOBNOSTI OFS KLATOVY ROČNĚ VÍCE NEŽ 140.000 KORUN,

ÚPRAVA SAZEBNÍKU ODMĚN ROZHODČÍM ZATÍŽÍ POKLADY KLUBŮ V PŮSOBNOSTI OFS KLATOVY ROČNĚ VÍCE NEŽ 140.000 KORUN, ÚPRAVA SAZEBNÍKU ODMĚN ROZHODČÍM ZATÍŽÍ POKLADY KLUBŮ V PŮSOBNOSTI OFS KLATOVY ROČNĚ VÍCE NEŽ 140.000 KORUN, aneb zamyšlení nad rozhodnutím o navýšení odměn rozhodčím Miroslav Sedlmaier Při pravidelném

Více

FK Jablonec, z.s. uspořádal v sobotu 17.1.2015 ve spolupráci s firmou JBC RADE s.r.o. JBCTRADE cup. pro hráče narozené 1.1.

FK Jablonec, z.s. uspořádal v sobotu 17.1.2015 ve spolupráci s firmou JBC RADE s.r.o. JBCTRADE cup. pro hráče narozené 1.1. Jablonec, z.s. uspořádal v sobotu 17.1.215 ve spolupráci s firmou JBC RADE s.r.o. JBCTRADE cup pro hráče narozené 1.1.27 a mladší Účastníci turnaje: BAUMIT Jablonec A,B, FC Hradec Králové, Mladá Boleslav,

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

Vedení a technologie: Výhody videokomunikace pro středně velké podniky

Vedení a technologie: Výhody videokomunikace pro středně velké podniky DOKUMENT WHITE PAPER Vedení a technologie: Výhody videokomunikace pro středně velké podniky Prosinec 2012 Shrnutí Středně velké podniky se snaží dosáhnout úspěchu v silně konkurenčním prostředí. Být úspěšný

Více

Pozvánka na halový turnaj FC Sparta Brno

Pozvánka na halový turnaj FC Sparta Brno Pozvánka na halový turnaj FC Pořadatel Kategorie Místo konání FC r. 2000 (U-14) Hráči narozeni po 1.1.2000 a mladší Sportovní hala Křenovice, Bratří Mrázků 635 (u Slavkova u Brna) Termín sobota 30.11.2013

Více

Magie Vědomého Uzdravení

Magie Vědomého Uzdravení Magie Vědomého Uzdravení jak za 21 dní nastartovat uzdravení a zbavit se nemocí bez léků a lékařů autor: Jan Čejka www.vedome-uzdraveni.cz Vydavatel: Jan Šuba Makniha.cz rok vydání: 2015 Jan Šuba Makniha.cz

Více

Edice 2013/2014. Pravidla RFL

Edice 2013/2014. Pravidla RFL Edice 2013/2014 Pravidla RFL Pravidla RFL (zkrácená a zjednodušená verze)... 4 1 Herní specifikace... 4 1.1 Hrací plocha... 4 1.1.1 Rozměry hřiště... 4 1.1.2 Brány... 4 1.1.3 Prostor pro střídání... 4

Více

Fundamentální rozbor sezónní spready duben 2015

Fundamentální rozbor sezónní spready duben 2015 Fundamentální rozbor sezónní spready duben 2015 Energie a Kovy Nákup červenec 15 benzín/prodej červenec 15 topný olej Spotřeba benzínu začíná růst v průběhu jara, tedy ve stejné době kdy producenti a distributoři

Více

Analýza rozptylu dvojného třídění

Analýza rozptylu dvojného třídění StatSoft Analýza rozptylu dvojného třídění V tomto příspěvku si ukážeme konkrétní práci v softwaru STATISTICA a to sice při detekci vlivu jednotlivých faktorů na chování laboratorních krys v bludišti.

Více

HODNOCENÍ SOUTĚŽE Kategorie U9, oblastní přebor Čechy, sezona 2014/2015

HODNOCENÍ SOUTĚŽE Kategorie U9, oblastní přebor Čechy, sezona 2014/2015 RUGBY CLUB TATRA SMÍCHOV HODNOCENÍ SOUTĚŽÍ V SEZÓNĚ 2014/2015 RUGBY CLUB TATRA SMÍCHOV, o.s. VYJÁDŘENÍ TRENÉRŮ PŘÍSLUŠNÝCH KATEGORIÍ V Praze dne 2. 7. 2015 Kancelář: Adresa hřiště: Pod Homolkou 172/38

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Semestrální práce z předmětu XD36NUR. Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Semestrální práce z předmětu XD36NUR. Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce z předmětu XD36NUR Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky Bc.Lukáš Voříšek 2012/2013 Zadání: Cílem semestrální práce

Více

Zahrajeme si kopanou 1

Zahrajeme si kopanou 1 Zahrajeme si kopanou 2 3 5 6 7 8 9 0 Fotbal Stolní hra na logickém základu inspirovaná fotbalem Pravidla a situace této hry vychází ze skutečného fotbalu. Vyhraje ten, kdo prokáže více opravdového fotbalového

Více

2010 Vicemistr ČR v kategorii dospělých Česká korfbalová extraliga

2010 Vicemistr ČR v kategorii dospělých Česká korfbalová extraliga Vážená paní, vážený pane, dovolujeme si Vás oslovit jménem korfbalového týmu KORFBAL KLUB BRNO, který patří mezi nejstarší, největší a nejúspěšnější korfbalové oddíly v České republice. Rádi bychom Vám

Více

ORELSKÁ FLORBALOVÁ LIGA (OFL)

ORELSKÁ FLORBALOVÁ LIGA (OFL) ORELSKÁ FLORBALOVÁ LIGA (OFL) ročník 2015 /2016 www.orel.cz/nofl Tělovýchovná rada Orla a Ligová komise OFL chystá od podzimu 2015 v pořadí již IX. ročník Orelské florbalové ligy (OFL). Zasíláme vám nyní

Více

FK DRNOVICE F K D. XVIII. kolo. vs. SOKOL LYSOVICE B. 10 15 hod. 13. 4. 2008 D R N O V I C E. Rozhodčí: Ondřej Šišma

FK DRNOVICE F K D. XVIII. kolo. vs. SOKOL LYSOVICE B. 10 15 hod. 13. 4. 2008 D R N O V I C E. Rozhodčí: Ondřej Šišma Z P R AV O D A J F K D FOTBALOVÝ KLUB D R N O V I C E XVIII. kolo I V. T Ř Í DA O K R E S N Í S O U T Ě Ž E FK DRNOVICE vs. SOKOL LYSOVICE B 13. 4. 2008 Rozhodčí: Ondřej Šišma 10 15 hod. Sponzor tomboly:

Více

Jedenáctá kapitola. Narození mezi západem Slunce a půlnocí

Jedenáctá kapitola. Narození mezi západem Slunce a půlnocí Jedenáctá kapitola Narození mezi západem Slunce a půlnocí Okamžik, který je uprostřed mezi západem Slunce a půlnocí, se může velice lišit, protože v zimě může Slunce v severních zeměpisných šířkách zajít

Více

ÚPRAVY PRAVIDEL RAGBY

ÚPRAVY PRAVIDEL RAGBY ÚPRAVY PRAVIDEL RAGBY PRO MLADŠÍ ŽÁKY A PŘÍPRAVKY JARO 2016 Schváleno komisí mládeže dne 1. září 2015 Upraveno komisí mládeže dne 24. března 2016 Vyhotovil Ondřej Surga 24. března 2016 1) Přístup k hráčům

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ ŠESTÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ ŠESTÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 10.7.2009 KOM(2009) 356 v konečném znění ŠESTÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU PŘEHLED OBCHODNÍCH OCHRANNÝCH OPATŘENÍ UPLATŇOVANÝCH TŘETÍMI

Více

Po nastudování této kapitoly byste měli být schopni:

Po nastudování této kapitoly byste měli být schopni: 4 Tvorba prezentací Cíl kapitoly Po nastudování této kapitoly byste měli být schopni: vytvořit jednoduchou prezentaci v Microsoft PowerPoint 2010, vkládat nové snímky, měnit návrh, rozvržení a přechody

Více

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka.

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Předmluva Svatebních fotografů je v dnešní době na trhu opravdu hodně. Ale kdo se má vyznat v tom,

Více

Ostatní portálové aplikace

Ostatní portálové aplikace Akademický informační systém ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. Ostatní portálové aplikace Svazek 9 Verze: 1.20 Datum: 10. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5 1 Absolventi

Více

3. Hodnocení učitelů žáky

3. Hodnocení učitelů žáky 3. Hodnocení učitelů žáky V následujícím textu je naznačena strategie vedení Gymnázia Nymburk při přípravě hodnocení učitelů studenty a jeho spuštění. Jsou zde dále ukázány možnosti Aplikace MONITOR při

Více

Krátký fotbalový zpravodaj č. 2

Krátký fotbalový zpravodaj č. 2 Krátký fotbalový zpravodaj č. 2 Vážení sportovní přátelé, už jsme opět ve fotbalovém kolotoči. Sezóna začala a už jsou známy první výsledky. A mužstvo ke svému debutu v okresním přeboru nejdříve zajíždělo

Více

Implementace A* algoritmu na konkrétní problém orientace v prostoru budov

Implementace A* algoritmu na konkrétní problém orientace v prostoru budov Implementace A* algoritmu na konkrétní problém orientace v prostoru budov Popis problému Orientaci ve známém prostředí lze převést na problém nalezení cesty z místa A do místa B. Obecně platí, že robot

Více

Eurobot open 2006 "Funny Golf" Funny Golf FAQ 1

Eurobot open 2006 Funny Golf Funny Golf FAQ 1 Funny Golf FAQ 1 1. Opravy... 1 2. Jamky... 3 3. Totemy a podavače míčků... 3 4. Majáčky... 4 5. Míčky... 5 6. Strategie... 5 7. Rozměry robota a míčky... 7 8. Černé míčky... 8 9. Různé... 9 1. Opravy

Více

Informace o klubu najdete na WWW.SKLISEN.COM. MISTROVSKÉ UTKÁNÍ DIVIZE SK. D 16. KOLO, 15.3. 2008, 14:30 hod. proti

Informace o klubu najdete na WWW.SKLISEN.COM. MISTROVSKÉ UTKÁNÍ DIVIZE SK. D 16. KOLO, 15.3. 2008, 14:30 hod. proti SK LÍŠEŇ Informace o klubu najdete na WWW.SKLISEN.COM MISTROVSKÉ UTKÁNÍ DIVIZE SK. D 16. KOLO, 15.3. 2008, 14:30 hod. SK LÍŠEŇ proti ČAFC Židenice ROZHODČÍ: Pojezný Asistenti: Reich, Fridrichovský DELEGÁT:

Více

Sokol Blovice vs VS PLZEŇ

Sokol Blovice vs VS PLZEŇ Výsledkový zpravodaj Sokola Blovice č.1/07 Sokol Blovice vs VS PLZEŇ Utkání 16. kola I.A třídy 31. března 2007 od 16:30 hod Hl.rozhodčí: Krauz asistenti: Komanec, Rys delegát: ----- Tabulka Program 16.

Více

TJ SOKOL SRUBY. Cena 10 Kč DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE. Kompletní info z fotbalového klubu. -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE

TJ SOKOL SRUBY. Cena 10 Kč DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE. Kompletní info z fotbalového klubu. -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE TJ SOKOL SRUBY Kompletní info z fotbalového klubu Sezóna 2013-2014 -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE -Tabulka a přehled nadcházejících utkání -Mistrovská utkání Semanín a D.Dobrouč

Více

20:00 18.2.2012 1.FC KVĚTNICE TIŠNOV SC KALÁBEK LINO BRNO 2011/2012. hala SSK Tišnov. Rozpis všech utkání jarní části. www.kvetnice.tisnov.

20:00 18.2.2012 1.FC KVĚTNICE TIŠNOV SC KALÁBEK LINO BRNO 2011/2012. hala SSK Tišnov. Rozpis všech utkání jarní části. www.kvetnice.tisnov. Rozpis všech utkání jarní části 2011/2012 1.FC Květnice Tišnov Gamaspol Jeseník SO 14.1.2012 3 : 3 Gilotina Choceň 1.FC Květnice Tišnov SO 28.1.2012 4 : 3 1.FC Květnice Tišnov Helas Brno SO 4.2.2012 2

Více

ZPUSOBY OCEŇOVÁNÍ V ČR

ZPUSOBY OCEŇOVÁNÍ V ČR ZPUSOBY OCEŇOVÁNÍ V ČR Východiska : Zvolený způsob oceňování ovlivňuje velikost individuálních aktiv a dluhů podniku a tím i celková sumu aktiv a celkovou sumu dluhů. V návaznosti na výši těchto veličin

Více

Obsah - 1 - WWW.STOLNIHOKEJ-SHOP.CZ

Obsah - 1 - WWW.STOLNIHOKEJ-SHOP.CZ Obsah I. HRACÍ PLOCHA A ZÁKLADNÍ VYBAVENÍ II. SLOŽENÍ MUŽSTEV III. HRACÍ DOBA IV. ZÁKLADNÍ ROZESTAVENÍ V. ROZEHRÁVKA VI. SCHÉMA UTKÁNÍ VII. REGULÉRNÍ A NEREGULÉRNÍ TAHY VIII. FAULY IX. ZAHRÁVÁNÍ VÝHODY

Více

Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz

Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz Základní uživatelský manuál OBSAH 1. Úvod 2. Základní nastavení 3. Administrátorské nastavení 4. Rezervace 4.1 Registrace do rezervačního systému 4.2 Přihlášení

Více