Roční výkaz o produkci energie z obnovitelných a ostatních zdrojů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Roční výkaz o produkci energie z obnovitelných a ostatních zdrojů"

Transkript

1 Roční výkaz o produkci energie z obnovitelných a ostatních zdrojů za rok 2015 Eng (MPO) 4-01 Schváleno ČSÚ pro MPO ČV 111/15 ze dne v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2015 Výkaz je součástí Programu statistických zjišťování na rok Podle zákona č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě, ve znění pozdějších předpisů, je zpravodajská jednotka povinna poskytnout všechny požadované údaje. Ochrana důvěrnosti údajů je zaručena zákonem. Za ochranu důvěrnosti údajů odpovídá MPO. Děkujeme za spolupráci. Vyplněný výkaz doručte do na sběrné místo: Ministerstvo průmyslu a obchodu, oddělení analýz a datové podpory koncepcí, Na Františku 32, Praha 1 ID datové schránky: bxtaaw4 Formuláře výkazů, elektronický sběr dat a statistické informace na: IČO CZ-NACE Název a sídlo (adresa) zpravodajské jednotky ID datové schránky Odesláno dne Podpis vedoucího zpravodajské jednotky, razítko Výkaz vyplnil Jméno a příjmení Telefon Vyplňuje-li výkaz za zpravodajskou jednotku jiný subjekt (účetní firma), uvede zde svoje kontaktní spojení. Okruh zpravodajských jednotek: Výkaz předkládají ekonomické subjekty s převažující činností podle CZ-NACE 01 až 99. Vysvětlivky pro vyplnění záhlaví výkazu: IČO - identifikační číslo, pokud má zpravodajská jednotka IČO méně než osmimístné, doplní se zleva nuly. CZ-NACE - kód podle Klasifikace ekonomických činností za převažující činnost zpravodajské jednotky. Fax Komentář: zpravodajská jednotka uvede vysvětlení logických nesrovnalostí nebo mimořádného vývoje ve vykazovaných datech, které vyplývají z organizačních změn nebo jiných okolností (pokud vymezený prostor nepostačuje, pokračujte na samostatném listě).

2 ČÁST A - Vodní a větrné elektrárny Vodní elektrárny do 1 MW 01 Vodní elektrárny 1-10 MW 02 Vodní elektrárny nad 10 MW 03 Větrné elektrárny 04 elektráren výkon celkem Hrubá výroba Vlastní spotřeba na výrobu Ostatní vlastní spotřeba (dodávky do vlastního podniku) Dodávka do distribučních soustav (do sítě) Přímé dodávky mimo distribuční soustavy ks kw e MW.h MW.h MW.h MW.h MW.h a oddíl HRUBÁ Vodní elektrárny Větrné elektrárny 3. oddíl SPOTŘEBA Vodní elektrárny Větrné elektrárny VÝROBA ELEKTŘINY MW.h MW.h A DODÁVKY ELEKTŘINY MW.h MW.h PODLE KRAJŮ a 1 2 a 1 2 Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba při výrobě 01 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky konečným spotřebitelům Dodávka obchodním subjektům je dodávka do sítě rozvodných společností nebo obchodníkům s energií. Přímé dodávky jsou dodávky cizímu subjektu přímo napojenému na sledovaný zdroj. Část B - Nákup tepelné energie z OZE užité na výrobu Nakoupené teplo z OZE zařízení na výrobu elektrický výkon Nakoupená tepelná energie užitá k výrobě ks kw e MW.h GJ oddíl HRUBÁ Teplo z OZE 3. oddíl SPOTŘEBA Teplo z OZE VÝROBA ELEKTŘINY MW.h A DODÁVKY ELEKTŘINY MW.h PODLE KRAJŮ a 1 a 1 Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba při výrobě 01 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky konečným spotřebitelům Část B se vyplňuje v případě, že od cizího subjektu nakupujete tepelnou energii vyrobenou z obnovitelného paliva a ta se použije na výrobu zelené.

3 Část C - Solární systémy na výrobu tepelné energie TECHNOLOGIE instalací kolektorů Aktivní plocha kolektorů tepelné energie Vlastní spotřeba tepelné energie Prodej tepelné energie Je tepelná energie měřena? ks m 2 GJ GJ GJ Ano / Ne Solární kolektory 2. oddíl Solární kolektory 3. oddíl SPOTŘEBA Solární kolektory VÝROBA TEPLA GJ A DODÁVKY TEPLA GJ PODLE KRAJŮ a 1 a 1 Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba při výrobě 01 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky konečným spotřebitelům Hodnoty výroby uvádějte na jedno desetinné místo. - instalací je počet samostatných kolektorových systémů dodávajících energii do samostatné tepelné soustavy. Výrobu tepelné energie pokud ji neměříte, či ji nedokážete kvalifikovaně odhadnout, není nutno vyplňovat. 2. a 3. oddíl - Hodnoty tepelné energie pokud ji neměříte, či ji nedokážete kvalifikovaně odhadnout, není nutno vyplňovat. Část D - Solární systémy na výrobu Fotovoltaické systémy instalací (lokalit) výkon Vlastní spotřeba (dodávky do vlastního podniku) Dodávka do distribučních soustav (do sítě) Přímé dodávky mimo distribuční soustavy kw p MW.h MW.h MW.h MW.h oddíl Fotovoltaické systémy 3. oddíl SPOTŘEBA Fotovoltaické systémy VÝROBA ELEKTŘINY MW.h A DODÁVKY ELEKTŘINY MW.h PODLE KRAJŮ a 1 a 1 Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba při výrobě 01 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky konečným spotřebitelům Dodávka obchodním subjektům je dodávka do sítě rozvodných společností nebo obchodníkům s energií. Přímé dodávky jsou dodávky cizímu subjektu přímo napojenému na sledovaný zdroj.

4 Část E - Tepelná čerpadla Tepelná čerpadla instalací (kotelen) tepelných čerpadel elektrické energie v TČ tepelné energie Vlastní spotřeba Prodej Průměrný topný tepelné energie faktor ks kw t kw.h GJ GJ GJ oddíl Tepelná čerpadla 3. oddíl SPOTŘEBA Tepelná čerpadla VÝROBA TEPLA GJ A DODÁVKY TEPLA GJ PODLE KRAJŮ a 1 a 1 Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba při výrobě 01 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky konečným spotřebitelům elektrické energie pro pohon TČ (pokud je měřena) je hodnota pouze pro režim topení, nikoliv chlazení. U menších tepelných čerpadel je obvykle znám pouze instalovaný a průměrný topný faktor (od výrobce). Výpočet výroby je následující: (v GJ) = spotřeba (v kw.h) průměrný topný faktor 0,0036. Dodávka obchodním subjektům je dodávka do sítě rozvodných společností nebo obchodníkům s energií. Přímé dodávky jsou dodávky cizímu subjektu přímo napojenému na sledovaný zdroj. Část F - Geotermální energie Geotermální energie výrobu výrobu elektrický výkon ks kw t GJ ks kw e MW.h oddíl VÝROBA 3. oddíl SPOTŘEBA Elektřina MW.h GJ A DODÁVKY MW.h GJ PODLE KRAJŮ a 1 2 a 1 2 Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba při výrobě 01 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky konečným spotřebitelům Dodávka obchodním subjektům je dodávka do sítě rozvodných společností nebo obchodníkům s energií. Přímé dodávky jsou dodávky cizímu subjektu přímo napojenému na sledovaný zdroj. Teplo

5 Část G - Bioplyn lokalit (ČOV, skládek, biop. stanic) výrobu výrobu elektrický výkon bioplynu na výrobu bioplynu na výrobu Výhřevnost bioplynu 4. oddíl KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ks kw t GJ ks kw e MW.h m 3 m 3 MJ/m 3 a 1 a kogeneračních jednotek 01 Č.ř. Sledovaný údaj Bioplyn z ČOV 01 elektr. výkon (kw e) 02 Zemědělský bioplyn 02 (kw t) 03 Skládkový plyn 03 (GJ) 04 Bioplyn ostatní (MW.h) oddíl VÝROBA PODLE KRAJŮ z bioplynu z bioplynu 3. oddíl SPOTŘEBA A DODÁVKY Bioplyn z ČOV Zemědělský bioplyn Bioplyn ostatní Skládkový plyn Elektřina Teplo Elektřina Teplo Elektřina Teplo Elektřina Teplo MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ a 1 2 a Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba na výrobu a 01 Plzeňský kraj 04 Dodávka obchodním subjektům s energiemi (do sítě) 04 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky energie konečným spotřebitelům Kraj Vysočina 10 Správa, spoje, školství, zdravotnictví apod. 09 Zlínský kraj 13 Ostatní Moravskoslezský kraj 14 Zpracování odpadu 13 - Uveďte veškeré kotle a kogenerační jednotky, ve kterých byl v daném roce využíván bioplyn. Rozdělení bioplynu proveďte podle typu bioplynové stanice, případně podle typu hlavní vsázky do reaktorů. V položce Bioplyn ostatní vypište typ bioplynové stanice (např. kofermentace TKO). lokalit je počet ČOV, skládek, či bioplynových stanic; počet zařízení je počet kogeneračních jednotek, či kotlů. 3. oddíl - Vlastní spotřeba na výrobu a je hlavně teplo užité k ohřevu reaktorů. Dodávka obchodním subjektům je dodávka do sítě rozvodných společností nebo obchodníkům s energií, resp. firmám provozujícím CZT. Přímé dodávky jsou dodávky cizímu subjektu přímo napojenému na sledovaný zdroj. V položce Ostatní vypište předmět činnosti firmy, které dodáváte energii a který není uveden výše. 4. oddíl - Zde uvádějte pouze ty kogenerační jednotky, které vedle vyrábějí též teplo, které je dále využíváno. Kogenerační jednotka postavená na skládce, která vyrábí jen elektřinu a teplo je mařeno, bude uvedena pouze v e.

6 Část H - Biomasa (dřevní a rostlinná hmota použitá k vytápění, či výrobě ) Palivové dřevo 01 Piliny, kůra, štěpky, dřevní odpad 02 lokalit (kotelen) výrobu Tepla výrobu elektrický výkon paliva paliva na výrobu na výrobu Výhřevnost paliva 4. oddíl ZDROJE PALIVA (BIOMASY) POUŽITÉHO V DANÉM ROCE (v tunách) Sledovaný Č.ř. ks kw t GJ ks kw e MW.h t t GJ/t údaj a a 1 Biomasa pěstovaná záměrně k energetickým účelům 01 Brikety a pelety ze dřeva a rostlin 03 Rostlinné materiály (sláma, aj.) 04 Celulózové výluhy 05 Biomasa nakoupená od cizích subjektů Spoluspalování s neobn. palivem? Ano / Ne oddíl VÝROBA z biomasy z biomasy 3. oddíl SPOTŘEBA A DODÁVKY Palivové dřevo Piliny, kůra, štěpky, dřevní odpad Brikety a pelety ze dřeva a rostlin Rostlinné materiály (sláma aj.) Celulózové výluhy Elektřina Teplo Elektřina Teplo Elektřina Teplo Elektřina Teplo Elektřina Teplo ELEKTŘINYA TEPLA MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ PODLE KRAJŮ a 1 2 a Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba výrobu a 01 Plzeňský kraj 04 Dodávka obchodníkům s energiemi 04 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky konečným spotřebitelům Zlínský kraj 13 Ostatní Tuto část vyplňte i v případě, že topíte dřevem pro vlastní potřebu ve vlastním kotli. - Uveďte veškeré kotle, ve kterých byla v daném roce využívána dřevní a rostlinná hmota. Pokud spalujete několik typů biomasy v jednom zařízení, vyplňte instalovaný výkon a počet kotlů jen u hlavního paliva. Spotřebu jednotlivých typů biomasy i výrobu energie však v dalších sloupcích rozepište. Pokud neměříte výrobu, proveďte odhad podle tabulky uvedené v příloze tohoto výkazu. 3. oddíl - Dodávka obchodním subjektům je dodávka do sítě rozvodných společností nebo obchodníkům s energií, resp. firmám provozujícím CZT. Přímé dodávky jsou dodávky cizímu subjektu přímo napojenému na sledovaný zdroj. Pokud provozujete CZT, pak odhadněte kolik bylo dodáno do jednotlivých sektorů. V položce Ostatní vypište předmět činnosti firmy, které dodáváte energii a který není uveden výše. 4. oddíl - Uveďte hmotnost biomasy záměrně pěstované k energetickým účelům, dále dřevní a rostlinnou hmotu, kterou jste museli nakoupit a zda je dřevní a rostlinná hmota spalována současně s neobnovitelným palivem (např. uhlí).

7 Část J - Odpady a alternativní paliva výrobu výrobu elektrický výkon paliva paliva na výrobu na výrobu Výhřevnost paliva 4. oddíl VYBRANÉ ODPADY A ALTERNATIVNÍ PALIVA (v tunách) Sledovaný Č.ř. TECHNOLOGIE ks kw GJ ks kw MW.h t t GJ/t údaj a a 1 Tuhé komunální odpady 01 Průmyslové odpady tuhé 01 Nemocniční odpady 02 Průmyslové odpady kapalné 02 Průmyslové odpady 03 Alternativní paliva tuhá 03 Alternativní paliva 04 Alternativní paliva kapalná oddíl VÝROBA PODLE KRAJŮ z odpadů z odpadů 3. oddíl SPOTŘEBA A DODÁVKY Tuhé komunální odpady Nemocniční odpady Průmyslové odpady Alternativní paliva Elektřina Teplo Elektřina Teplo Elektřina Teplo Elektřina Teplo MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ MW.h GJ a 1 2 a Hlavní město Praha 01 Vlastní spotřeba na výrobu a 01 Plzeňský kraj 04 Dodávka obchodním subjektům s energiemi (do sítě) 04 Karlovarský kraj 05 Přímé dodávky energie konečným spotřebitelům Kraj Vysočina 10 Správa, spoje, školství, zdravotnictví apod. 09 Zlínský kraj 13 Ostatní Moravskoslezský kraj 14 Zpracování odpadu 13 - Pokud spalujete několik typů odpadu, či alternativního paliva v jednom zařízení, vyplňte instalovaný výkon a počet kotlů jen u hlavního paliva. Spotřebu jednotlivých typů paliva i výrobu energie však v dalších sloupcích rozepište. Pokud nedokážete rozdělit energetický přínos odpadů dle jednotlivých kategorií, uveďte vše do položky odpadu, který je dominantní vsázkou do spalovny. 3. oddíl - Dodávka obchodním subjektům je dodávka do sítě rozvodných společností nebo obchodníkům s energií, resp. firmám provozujícím CZT. Přímé dodávky jsou dodávky cizímu subjektu přímo napojenému na sledovaný zdroj. Pokud provozujete CZT, pak odhadněte kolik bylo dodáno do jednotlivých sektorů. V položce Ostatní vypište předmět činnosti firmy, které dodáváte energii a který není uveden výše. 4. oddíl - Rozepište hmotnosti spotřebovaných odpadů a alternativních paliv.

8 Část K - Kogenerační jednotky na zemní plyn Kogenerace zemní plyn lokalit (kotelen) kogeneračních jednotek Dodávka užitečného elektrický výkon zemního plynu ks KW t GJ KW e MW.h MW.h Část L - Palivové články Měřící jednotka palivových článků ks 01 elektrický výkon kw e 02 MW.h 03 Sledovaný údaj a b 1 Část M - Vybrané zdroje energie a technologie (výše neuvedené) Vodní elektrárny Větrné elektrárny Solární kolektory Fotovoltaické systémy Dřevní a rostlinná hmota Tepelná čerpadla Bioplyn Kogenerace zemní plyn kw e / MW.h kw e / MW.h m 2 KW p / kw.h t kw t m 3 kw e / MW.h / m 3 a výkon 01 X X 02 X X X X paliva 03 X X X X X Uveďte zde obnovitelné zdroje energie a technologie, které dále využíváte a které nebyly zmíněny v předchozích tabulkách tohoto výkazu. Část N Odpady, alternativní a ostatní paliva Výhřevnost Odhadovaný podíl biologicky rozložitelné složky t GJ/t % a Údaje se uvádí bez desetinných míst. Uvádí se následující odpady a paliva jednotlivě: TAP, TTS, MKM, SRF, CTAP, ASAPAL, PALTAS, gumový granulát, pneumatiky, Kormul a paliva jim podobná. Pokud víte, uveďte podíl biologicky rozložitelné složky. Část P Seznam elektráren a kotelen Název (adresa) elektrárny kotelny, provozovny, čistírny odp. vod, bioplynové stanice, skládky atp Pokud využíváte obnovitelné a ostatní zdroje popsané v této statistice na více místech, uveďte název, nebo adresu elektráren, kotelen ve Vašich provozovnách, čistíren odp. vod, bioplynových stanic, skládek atp., které byly zařazeny do tohoto šetření (např.: ČOV Hradec; SKO Chvaletice; kotelna družstva Otovice; kotelna provozovny Hrádek, apod.).

Obnovitelné zdroje energie v roce 2010

Obnovitelné zdroje energie v roce 2010 Obnovitelné zdroje energie Obnovitelné zdroje energie v roce 2010 Výsledky statistického zjišťování říjen 2011 Oddělení surovinové a energetické statistiky Impressum Ing. Aleš Bufka oddělení surovinové

Více

Podpora výroby elektřiny z biomasy a bioplynu (z pohledu ERÚ) Petr Kusý Odbor elektroenergetiky Energetický regulační úřad www.eru.

Podpora výroby elektřiny z biomasy a bioplynu (z pohledu ERÚ) Petr Kusý Odbor elektroenergetiky Energetický regulační úřad www.eru. Podpora výroby elektřiny z biomasy a bioplynu (z pohledu ERÚ) Petr Kusý Odbor elektroenergetiky Energetický regulační úřad www.eru.cz Obsah prezentace Stručné představení ERÚ Zákon č. 180/2005 Sb. o podpoře

Více

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2016 do 30. 06. 2018.

Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2016 do 30. 06. 2018. Ceník dodávky elektrické energie Pražské plynárenské, a. s. Produkt FLEXI - Elektřina, platný od 1. 1. 2016 do 30. 06. 2018. Působnost a účinnost ceníku Ceník obsahuje ceny elektrické energie (dále jen

Více

Možnosti vytápění: Čím můžete topit? A za kolik?

Možnosti vytápění: Čím můžete topit? A za kolik? Možnosti vytápění: Čím můžete topit? A za kolik? Vytápět dům lze v dnešní době různě. Jak ale vybrat ten správný způsob vytápění? Jaký je rozdíl mezi topením v pasivním domě a v domě s vyšší spotřebou

Více

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Platnost směrnice: - tato směrnice je platná pro městské byty ve správě OSBD, Děčín IV

Více

Měsíční zpráva o provozu ES ČR. leden 2015

Měsíční zpráva o provozu ES ČR. leden 2015 Měsíční zpráva o provozu ES ČR leden 215 Oddělení statistiky a sledování kvality ERÚ, Praha 215 leden 215 Obsah 1 Zkratky, pojmy a základní vztahy str. 3 2 Úvodní komentář k hodnocenému měsíci str. 4 3.1

Více

Základní ustanovení. změněno s účinností od poznámka vyhláškou č. 289/2013 Sb. 31.10.2013. a) mezi přepravní soustavou a

Základní ustanovení. změněno s účinností od poznámka vyhláškou č. 289/2013 Sb. 31.10.2013. a) mezi přepravní soustavou a změněno s účinností od poznámka vyhláškou č 289/203 Sb 30203 08 VYHLÁŠKA ze dne 4 dubna 20 o měření plynu a o způsobu stanovení náhrady škody při neoprávněném odběru, neoprávněné dodávce, neoprávněném

Více

(1) Pro elektřinu vyrobenou z obnovitelných zdrojů energie platí tyto výkupní ceny a zelené bonusy a určené podmínky:

(1) Pro elektřinu vyrobenou z obnovitelných zdrojů energie platí tyto výkupní ceny a zelené bonusy a určené podmínky: Cenové rozhodnutí ERÚ č. 10/2005 ze dne 18. listopadu 2005, kterým se stanovuje podpora pro výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, kombinované výroby elektřiny a tepla a druhotných zdrojů Energetický

Více

PROGRAM TEPLO BIOMASOU

PROGRAM TEPLO BIOMASOU PROGRAM TEPLO BIOMASOU Obsah 1 Úvod...2 2 Varianty řešení...2 3 Kritéria pro výběr projektů...3 4 Přínosy...3 4.1. Přínosy energetické...4 4.2 Přínosy environmentální...4 4.3 Přínosy ekonomické...6 5 Finanční

Více

SAMOSTATNÁ TABELÁRNÍ A MAPOVÁ PŘÍLOHA

SAMOSTATNÁ TABELÁRNÍ A MAPOVÁ PŘÍLOHA ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE MĚSTA CHEB AKTUALIZACE 2014 PŘÍLOHA Č.2 ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY SAMOSTATNÁ TABELÁRNÍ A MAPOVÁ PŘÍLOHA ŘÍJEN 2014 ENVIROS, s.r.o. Na Rovnosti 1 130 00 Praha 3 www.enviros.cz ve spolupráci

Více

Realizace solárních zařízení v ČR

Realizace solárních zařízení v ČR Realizace solárních zařízení v ČR přehled využívání solárních kolektorů v letech 1977-2007 statistika solárních systémů Ing. Aleš B u f k a Seminář: Využití sluneční energie v budovách Praha, září 2008

Více

Mgr. Veronika Hase. Seminář: : Problematika emisí z malých zdrojů. Karlov pod Pradědem dem 21. 22. 10. 2010

Mgr. Veronika Hase. Seminář: : Problematika emisí z malých zdrojů. Karlov pod Pradědem dem 21. 22. 10. 2010 Řešení ekologizace lokáln lního vytápění ve městm stě Orlová Ing. Rafał Chłond Mgr. Veronika Hase Seminář: : Problematika emisí z malých zdrojů znečišťov ování Karlov pod Pradědem dem 21. 22. 10. 2010

Více

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 5/2007 ze dne 17. září 2007, k cenám tepelné energie

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 5/2007 ze dne 17. září 2007, k cenám tepelné energie Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 5/2007 ze dne 17. září 2007, k cenám tepelné energie Energetický regulační úřad (dále jen Úřad ) podle 2c zákona č. 265/1991 Sb., o působnosti orgánů

Více

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Energetický regulační úřad stanoví podle 98 odst. 7 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní

Více

Obnovitelné zdroje energie OZE OZE ČR A VE SVĚTĚ, DEFINICE, POTENCIÁL. Doc. Ing. Tomáš Dlouhý CSc.

Obnovitelné zdroje energie OZE OZE ČR A VE SVĚTĚ, DEFINICE, POTENCIÁL. Doc. Ing. Tomáš Dlouhý CSc. Struktura přednášek Obnovitelné zdroje energie OZE Doc. Ing. Tomáš Dlouhý CSc. 1. OZE v ČR a ve světě 2. Vodní energie 3. Větrná energie 4. Solární energie fotovoltaické panely 5. Solární energie solární

Více

Výroba energie z biomasy

Výroba energie z biomasy Výroba energie z biomasy Co je to biomasa Biomasa je definována jako hmota organického původu. V souvislosti s energetikou jde nejčastěji o dřevo a dřevní odpad, slámu a jiné zemědělské zbytky včetně exkrementů

Více

ZÁKON ze dne 28. listopadu 2000

ZÁKON ze dne 28. listopadu 2000 458/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. listopadu 2000 o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon) Změna: 262/2002 Sb. Změna: 151/2002

Více

3. Výzva programu NZÚ pro Rodinné domy

3. Výzva programu NZÚ pro Rodinné domy 3. Výzva programu NZÚ pro Rodinné domy Základní informace: vyčleněná alokace: při vyhlášení výzvy 500 mil. Kč + průběžné doplňován alokace (dle výnosů prodeje emisních povolenek), příjem žádostí: 22. 10.

Více

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ PŘI PODÁNÍ ŽÁDOSTI O PODPORU V RÁMCI INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU, SC 2.5, VÝZVA Č

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ PŘI PODÁNÍ ŽÁDOSTI O PODPORU V RÁMCI INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU, SC 2.5, VÝZVA Č NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ PŘI PODÁNÍ ŽÁDOSTI O PODPORU V RÁMCI INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU, SC 2.5, VÝZVA Č. 16 ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH S ohledem na zjištění učiněná při posuzování

Více

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA 269/2015 Sb. - rozúčtování nákladů na vytápění a příprava teplé vody pro dům - poslední stav textu 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé

Více

Tepelná čerpadla v roce 2008

Tepelná čerpadla v roce 2008 Obnovitelné zdroje energie Tepelná čerpadla v roce 2008 Výsledky statistického zjišťování srpen 2009 Sekce koncepční Odbor surovinové a energetické politiky Oddělení surovinové a energetické statistiky

Více

NÁVOD PRO OHLAŠOVÁNÍ

NÁVOD PRO OHLAŠOVÁNÍ ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV INFORMAČNÍ SYSTÉM KVALITY OVZDUŠÍ REGISTR EMISÍ A STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ NÁVOD PRO OHLAŠOVÁNÍ SOUHRNNÉ PROVOZNÍ EVIDENCE za rok 2014 ČHMÚ PRAHA Srpen 2015 Verze 1.1b 1 1 Návod

Více

SPRÁVNÍ OBVOD ORP VRCHLABÍ

SPRÁVNÍ OBVOD ORP VRCHLABÍ SPRÁVNÍ OBVOD ORP VRCHLABÍ 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŘEŠENÉM ÚZEMÍ Správní území města Vrchlabí má rozlohu 27,7 km 2 a je členěno na 3 katastrální území. K 1. 1. 2009 zde trvale ţilo 13 037 obyvatel (zdroj:čsú).

Více

Podnikatelské struktury obchodu, ubytování a stravování a CK k 31. 12. 2015

Podnikatelské struktury obchodu, ubytování a stravování a CK k 31. 12. 2015 Podnikatelské struktury obchodu, ubytování a stravování a CK k 31. 12. 2015 Stručná analýza podle Registru ekonomických subjektů ČSÚ V rámci statisticko-ekonomického zpravodajství přinášíme čtvrtletně

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky: Druh výběrového řízení: Rekonstrukce plynové kotelny v budově Mateřské školy v Kunštátě Zakázka malého rozsahu

Více

Žádost o poskytnutí dotace v rámci Prioritní osy 2, Specifický cíl 2.1

Žádost o poskytnutí dotace v rámci Prioritní osy 2, Specifický cíl 2.1 Výzva č. 1 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Žádost o poskytnutí dotace v rámci Prioritní osy 2, Specifický cíl 2.1 Snížit emise z lokálního vytápění domácností podílející se na expozici obyvatelstva nadlimitním koncentracím

Více

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 7/2008 ze dne 2. září 2008, k cenám tepelné energie

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 7/2008 ze dne 2. září 2008, k cenám tepelné energie Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 7/2008 ze dne 2. září 2008, k cenám tepelné energie Energetický regulační úřad (dále jen Úřad ) podle 2c zákona č. 265/1991 Sb., o působnosti orgánů

Více

SMLOUVA O VZNIKU OPRÁVNĚNÍ K UZAVÍRÁNÍ OBCHODŮ NA POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE

SMLOUVA O VZNIKU OPRÁVNĚNÍ K UZAVÍRÁNÍ OBCHODŮ NA POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE SMLOUVA O VZNIKU OPRÁVNĚNÍ K UZAVÍRÁNÍ OBCHODŮ NA POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi dále uvedenými smluvními stranami A. Smluvní strany: POWER EXCHANGE CENTRAL

Více

AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21. Téma: 3 Udržitelná spotřeba

AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21. Téma: 3 Udržitelná spotřeba AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21 Téma: 3 Udržitelná spotřeba MÍSTO: VSETÍN VYPRACOVALI: ING. RADOMÍR ZIMEK A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN OBDOBÍ HODNOCENÍ:

Více

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy str. 1 / 18 Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy Účel zpracování průkazu Nová budova Prodej budovy nebo její části Budova užívaná orgánem veřejné

Více

Obecné Informace o Programu

Obecné Informace o Programu Obecné Informace o Programu Hlavní oblasti podpory Rodinné domy (2015+) Oblast podpory A - Snižování energetické náročnosti stávajících RD (zateplení, výměna výplní) Oblast podpory B - Výstavba RD s velmi

Více

PALIVO V REGIONU VÝHŘEVNĚJŠÍ NEŽ UHLÍ

PALIVO V REGIONU VÝHŘEVNĚJŠÍ NEŽ UHLÍ TEPLO Z PŮDY PALIVO V REGIONU VÝHŘEVNĚJŠÍ NEŽ UHLÍ HISTORIE SPOLEČNOSTI ČESKÁ SPOLEČNOST ZALOŽENA V ROCE 1992 ROČNĚ VYROBÍ 3000 KOTLŮ ROČNĚ INSTALUJE 10 KOTLŮ GOLEM SPOLEČNOST VERNER ŠIROKÝ SORTIMENT VÝROBKŮ

Více

Vzorový příklad Energetický model (zelená louka)

Vzorový příklad Energetický model (zelená louka) Vzorový příklad Energetický model (zelená louka) Kotel na biomasu MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR www.opzp.cz, dotazy@sfzp.cz Zelená linka pro zájemce o dotace: 800

Více

Evidence čerpacích stanic pohonných hmot. Zpráva o aktualizaci a stavu Evidence čerpacích stanic pohonných hmot v ČR k 30. 6. 2011

Evidence čerpacích stanic pohonných hmot. Zpráva o aktualizaci a stavu Evidence čerpacích stanic pohonných hmot v ČR k 30. 6. 2011 Evidence čerpacích stanic pohonných hmot Zpráva o aktualizaci a stavu Evidence čerpacích stanic pohonných hmot v ČR k 30. 6. 2011 Srpen 2011 Odbor surovinové a energetické bezpečnosti Oddělení surovinové

Více

Energetické vzdělávání. prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc.

Energetické vzdělávání. prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc. Energetické vzdělávání prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc. Zpracovávání energetických auditů a energetických posudků Podnikat v energetických odvětvích na území ČR lze na základě zákona č. 458/2000 Sb. (energetický

Více

Jak správně zaplatit daň celnímu úřadu

Jak správně zaplatit daň celnímu úřadu Jak správně zaplatit daň celnímu úřadu Dne 1. ledna 2013 nabyl účinnosti zákon č. 17/2012 Sb., o Celní správě ČR, který v rámci modernizace celní správy zavedl dvoustupňové řízení, a také snížení počtu

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Vládní návrh. na vydání. zákona

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období. Vládní návrh. na vydání. zákona PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2009 V. volební období 968 Vládní návrh na vydání zákona kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie a

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb.

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. A Identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, popisné číslo, PSČ): Růžová č.p. 1951-1952, 547 01 Náchod Účel budovy: Bytový

Více

Dřevní hmota Obnovitelný zdroj energie Využití v podmínkách LesůČeské republiky, státního podniku Hradec Králové

Dřevní hmota Obnovitelný zdroj energie Využití v podmínkách LesůČeské republiky, státního podniku Hradec Králové Dřevní hmota Obnovitelný zdroj energie Využití v podmínkách LesůČeské republiky, státního podniku Hradec Králové Dřevní hmota Obnovitelný zdroj energie Současná doba přináší výrazné změny v pohledu na

Více

D. ZKUŠEBNÍ OTÁZKY PRO ENERGETICKÉ SPECIALISTY OPRÁVNĚNÉ K PROVÁDĚNÍ KONTROL KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ

D. ZKUŠEBNÍ OTÁZKY PRO ENERGETICKÉ SPECIALISTY OPRÁVNĚNÉ K PROVÁDĚNÍ KONTROL KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ D. ZKUŠEBNÍ OTÁZKY PRO ENERGETICKÉ SPECIALISTY OPRÁVNĚNÉ K PROVÁDĚNÍ KONTROL KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Ministerstvo průmyslu a obchodu 2015 ENERGETICKÝ AUDIT, ENERGETICKÝ POSUDEK A SOUVISEJÍCÍ LEGISLATIVA

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2010 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy str. 1 / 20 Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy Účel zpracování průkazu Nová budova Prodej budovy nebo její části Větší změna dokončené budovy Jiný účel zpracování: Budova užívaná orgánem

Více

Směrnice č. 102/2011

Směrnice č. 102/2011 Směrnice č. 102/2011 (NOVELIZOVANÉ ZNĚNÍ) Směrnice o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice upravuje: Čl. 1 Předmět

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Nezávisle na energetických sítích

Nezávisle na energetických sítích I když se nám ale podaří postavit vynikající pasivní dům, nezbavíme se potřeby odebírat elektřinu ze sítě. Nechceme-li se s tím smířit, musíme si pořídit vlastní zdroj. Protože při nákupu nafty pro pohon

Více

C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel

C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel Metodická příručka odboru 23 Daní GŘC č. 1 / 2015 Věc: Ekologické daně Č. j.: 45420/2015-900000-231 Počet příloh: 26 Datum schválení: 21. 9. 2015 ČÁST

Více

Zadavatel: Zadavatel ve smyslu zákona: územní samosprávný celek - 2 odst. 2 písm. c) zákona Právní forma: Název zakázky:

Zadavatel: Zadavatel ve smyslu zákona: územní samosprávný celek - 2 odst. 2 písm. c) zákona Právní forma: Název zakázky: Výzva k podání nabídky v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, s Pokyny pro zadávání veřejných zakázek Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a Směrnicí č.3 Rady Královéhradeckého

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM DOMOVNÍ STUDNA 1)

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM DOMOVNÍ STUDNA 1) Městský úřad Polná odbor výstavby a ŽP Husovo nám. 39 588 13 Polná ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM DOMOVNÍ STUDNA 1) [ 15 vodního zákona] 1. Žadatel 2) Jméno, popřípadě jména, příjmení......................

Více

Bytový dům, V Dolině 1515/1b a 1515/1c, 101 00 Praha

Bytový dům, V Dolině 1515/1b a 1515/1c, 101 00 Praha Průkaz energetické náročnosti budovy Bytový dům, V Dolině 1515/1b a 1515/1c, 101 00 Praha Vlastník / Provozovatel / Zadavatel: Společenství vlastníků jednotek, Se sídlem V Dolině 1515/1b a 1515/1c Praha

Více

Komentované Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 9/2004 ze dne 20. října 2004, k cenám tepelné energie

Komentované Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 9/2004 ze dne 20. října 2004, k cenám tepelné energie Komentované Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 9/2004 ze dne 20. října 2004, k cenám tepelné energie Energetický regulační úřad (dále jen Úřad ) podle 2c zákona č. 265/1991 Sb., o působnosti

Více

Regulace cen tepelné energie. Ing. René Neděla Energetický regulační úřad

Regulace cen tepelné energie. Ing. René Neděla Energetický regulační úřad Regulace cen tepelné energie Ing. René Neděla Energetický regulační úřad XXVI. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ 19. - 21. ledna 2016 Základní principy regulace cen tepelné energie Ceny tepelné energie (tepla i chladu)

Více

Solární kolektory pro rodinný dům: Stačí 1 metr čtvereční na osobu

Solární kolektory pro rodinný dům: Stačí 1 metr čtvereční na osobu Solární kolektory pro rodinný dům: Stačí 1 metr čtvereční na osobu Solárně-termické kolektory, které slouží pro ohřev teplé vody nebo přitápění, již nejsou žádnou novinkou. Na co si dát ale při jejich

Více

Název veřejné zakázky: Dodávka elektrické energie z vysokého napětí a zemního plynu pro zařízení Fakultní nemocnice Hradec Králové - rok 2011

Název veřejné zakázky: Dodávka elektrické energie z vysokého napětí a zemního plynu pro zařízení Fakultní nemocnice Hradec Králové - rok 2011 Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku zadanou v otevřeném řízení podle 27 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon), na dodávku: Název veřejné zakázky:

Více

N á v r h VYHLÁŠKA. č. /2015 Sb. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

N á v r h VYHLÁŠKA. č. /2015 Sb. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě N á v r h VYHLÁŠKA č. /2015 Sb. ze dne o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Energetický regulační úřad (dále jen Úřad ) stanoví podle 98a odst. 2 písm. g) zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách

Více

HODNOCENÍ VYUŽITELNOSTI OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ ENERGIE

HODNOCENÍ VYUŽITELNOSTI OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ ENERGIE ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE MĚSTA ROŽNOV POD RADHOŠTĚM HODNOCENÍ VYUŽITELNOSTI OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ ENERGIE PŘÍLOHA Č. 2 ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY ÚNOR 2009 Pro ENVIROS, s.r.o. Zpracoval: Ing. Zdeněk Štekl Rožnov

Více

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E k provádění doplňkové činnosti v působnosti školy. Směrnice 7/2010 Strana 1 (celkem 11) SOŠ, Louny, PO

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E k provádění doplňkové činnosti v působnosti školy. Směrnice 7/2010 Strana 1 (celkem 11) SOŠ, Louny, PO SOŠ, Louny, PO SMĚRNICE Účinnost předpisu: 25.04. 2012 Pořadové číslo: 2/2012 Správce předpisu: Hospodářsko - ekonomický úsek Název předpisu: S M Ě R N I C E k provádění doplňkové činnosti v působnosti

Více

NOVÉ OBCHODNÍ P ÍLE ITOSTI A VYU ITÍ NET METERINGU

NOVÉ OBCHODNÍ P ÍLE ITOSTI A VYU ITÍ NET METERINGU NOVÉ OBCHODNÍ P ÍLE ITOSTI A VYU ITÍ NET METERINGU Jan Kanta Manažer útvaru legislativa a trh Konference Trendy elektroenergetiky v evropském kontextu XI. Špindler v Mlýn hotel Horal, 13-14. dubna 2016

Více

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy (1) Protokol a) identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): Účel budovy: Bytový dům "C" Olomouc - Povel, Jeremiášova ul. bytový

Více

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Úlohy o elektrických spotřebičích VY_32_INOVACE_F0212.

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Úlohy o elektrických spotřebičích VY_32_INOVACE_F0212. Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu: Název projektu: Číslo a název klíčové aktivity: CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Zlepšení podmínek

Více

348/2005 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ

348/2005 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ 348/2005 Sb. ZÁKON ze dne 5. srpna 2005 o rozhlasových a televizních poplatcích a o změně některých zákonů Změna: 235/2006 Sb. Změna: 112/2006 Sb. Změna: 304/2007 Sb. Změna: 7/2009 Sb. Změna: 132/2010

Více

Odbor odpadů Vršovická 65, 100 10 Praha 10 www.mzp.cz V Praze dne 28. ledna 2016 S D Ě L E N Í

Odbor odpadů Vršovická 65, 100 10 Praha 10 www.mzp.cz V Praze dne 28. ledna 2016 S D Ě L E N Í Odbor odpadů Vršovická 65, 100 10 Praha 10 www.mzp.cz V Praze dne 28. ledna 2016 S D Ě L E N Í odboru odpadů Ministerstva životního prostředí k plnění níže uvedených povinností podle zákona č. 185/2001

Více

Perspektivy teplárenství. Praha 10.11.2009

Perspektivy teplárenství. Praha 10.11.2009 Perspektivy teplárenství Praha 10.11.2009 V ČR je teplem dálkově zásobováno přes 1,6 mil. bytů. Členové TS ČR zajišťují tepelnou pohodu a teplou vodu pro více než 1,195 miliónu domácností u nás. 21 našich

Více

DPH v Evropském společenství UPLATŇOVÁNÍ V ČLENSKÝCH STÁTECH INFORMACE PRO SPRÁVNÍ ORGÁNY / HOSPODÁŘSKÉ SUBJEKTY INFORMAČNÍ SÍTĚ ATD.

DPH v Evropském společenství UPLATŇOVÁNÍ V ČLENSKÝCH STÁTECH INFORMACE PRO SPRÁVNÍ ORGÁNY / HOSPODÁŘSKÉ SUBJEKTY INFORMAČNÍ SÍTĚ ATD. EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO DANĚ A CELNÍ UNII Nepřímé zdanění a daňová správa DPH a jiné daně z obratu V Bruselu, 01.2010 TAXUD/C/1 DPH v Evropském společenství UPLATŇOVÁNÍ V ČLENSKÝCH STÁTECH

Více

KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE Ve ejná zakázka na stavební práce zadávaná podle 21 odst. 1 písm. b) zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách, v platném zn ní (dále jen zákon): ZŠ Brno, Bakalovo náb eží 8 nástavba administrativní

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 2009

Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 2009 Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 29 Stejně jako v minulém roce předkládáme veřejnosti ucelenou zprávu o vlivu na životní prostředí. Prioritou naší společnosti je ochrana životního

Více

P Ř I Z N Á N Í k dani z příjmů právnických osob

P Ř I Z N Á N Í k dani z příjmů právnických osob Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Finančnímu úřadu pro / Specializovanému finančnímu úřadu Plzeňský kraj Územnímu pracovišti v, ve, pro Plzni 0 Daňové identifikační číslo C Z

Více

Příklady na téma Úspory energie ve městech, obcích a regionech Jihočeského kraje

Příklady na téma Úspory energie ve městech, obcích a regionech Jihočeského kraje Příklady na téma Úspory energie ve městech, obcích a regionech Jihočeského kraje Využití obnovitelných zdrojů energie v Jihočeském kraji závěry UEK Z bilancí dostupné biomasy v Jihočeském kraji vyplývá,

Více

Teplovodní krb. jako nejúčinnější zdroj tepla pro vytápění rodinných domků. Petr Měchura, AVE BOHEMIA s.r.o.

Teplovodní krb. jako nejúčinnější zdroj tepla pro vytápění rodinných domků. Petr Měchura, AVE BOHEMIA s.r.o. Teplovodní krb jako nejúčinnější zdroj tepla pro vytápění rodinných domků Petr Měchura, AVE BOHEMIA s.r.o. Státní finanční podpora na vytápění rodinných domků spalování biomasy (dřevo, pelety, rostliny

Více

Klasická tepelná elektrárna [1]

Klasická tepelná elektrárna [1] Klasická tepelná elektrárna [1] 1 Číslo projektu Název školy Předmět Tematický okruh Téma CZ.1.07/1.5.00/34.0425 INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ BENEŠOV Černoleská 1997, 256 01 Benešov BIOLOGIE A EKOLOGIE

Více

Proces výroby peletek:

Proces výroby peletek: Konstr Dřevní peletky: Dřevní peletky jsou perspektivním, vysoce komprimovaným, sypným fytopalivem (do 1,4 kg/dm³), s vysokou výhřevností (do 18 MJ/kg), nízkým obsahem popelovin (0,5 až 1 %), nízkým obsahem

Více

Stanovení nákladů na služby a jejich rozúčtování

Stanovení nákladů na služby a jejich rozúčtování SBD Rozvoj Sokolov 28/1 28. Směrnice bytového družstva pro stanovení nákladů na plnění poskytovaná s užíváním družstevních bytů, družstevních nebytových prostor, bytů v osobním vlastnictví a nebytových

Více

P Ř I Z N Á N Í k dani z příjmů právnických osob

P Ř I Z N Á N Í k dani z příjmů právnických osob Finančnímu úřadu pro / Specializovanému finančnímu úřadu FÚ pro hlavní město Prahu Územnímu pracovišti v, ve, pro ÚzP pro Prahu Daňové identifikační číslo C Z Identifikační číslo Než začnete vyplňovat

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

Součástí směrnice je metodika postupu odečtu a rozúčtování spotřeby SV a TUV a metodika k rozúčtování spotřeby tepla.

Součástí směrnice je metodika postupu odečtu a rozúčtování spotřeby SV a TUV a metodika k rozúčtování spotřeby tepla. SMĚRNICE K POUŽÍVÁNÍ A PROVOZU MĚŘIČŮ TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY, STUDENÉ VODY A TEPLA A K ROZÚČTOVÁNÍ SPOTŘEBY A NÁKLADŮ NA TEPELNOU ENERGII DYJE - stavební bytové družstvo, U tržiště 814/2, 690 40 Břeclav Čl.

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM *) *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM [podle ustanovení 118 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu] 1. Žadatel

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven KNIHOVNA 21.STOLETÍ

Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven KNIHOVNA 21.STOLETÍ Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších

Více

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov ŠKOLA - NOVÝ STAV. PŘÍLOHA 6 protokol průkazu energetické náročnosti budovy

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov ŠKOLA - NOVÝ STAV. PŘÍLOHA 6 protokol průkazu energetické náročnosti budovy Příloha č. 4 k vyhlášce č. xxx/26 Sb. Protokol pro průkaz energetické náročnosti budovy a) Identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): ZŠ Dušejov, č.p. 8, 88 Účel budovy: základní

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

PŘÍLOHY I. Příloha k č.j.: 3299/M/09

PŘÍLOHY I. Příloha k č.j.: 3299/M/09 PŘÍLOHY I Příloha k č.j.: 3299/M/09 Směrnice č. 9/2009 Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Programu Zelená úsporám na opatření

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA č. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PŘEVODU ZEMĚDĚLSKÝCH A LESNÍCH POZEMKŮ Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON

Více

A. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY. Úvodní ustanovení

A. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY. Úvodní ustanovení Ceník Jihomoravské plynárenské, a.s., Severomoravské plynárenské, a.s., Východočeské plynárenské, a.s., RWE Energie, a.s., a RWE Key Account CZ, s.r.o., č. 01/2012 pro zákazníky kategorie Maloodběratel

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Komplexní zajištění PO a BOZP pro KÚPK

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Komplexní zajištění PO a BOZP pro KÚPK PLZEŇSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: VVŽÚ/791/15 Spis. zn.: ZN/176/VVŽÚ/15 Počet listů: 5 Počet příloh: 4 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem

Více

Setkání odběratelů tepla. Vyhodnocení roku 2013, plán na rok 2014 9. 12. 2013

Setkání odběratelů tepla. Vyhodnocení roku 2013, plán na rok 2014 9. 12. 2013 Setkání odběratelů tepla Vyhodnocení roku 2013, plán na rok 2014 9. 12. 2013 ROK 2013 PRODEJ TEPLA Prodej 1 11 /2013 573 TJ Plán prodeje 1 11/2013 598 TJ Venkovní průměrná teplota (leden-duben + září-prosinec)

Více

Průkaz 2013 v.2.2.3 PROTECH spol. s r.o. 004470 - Jiří Remiš - Varnsdorf Datum tisku: 5. 12. 2013. Identifikační údaje budovy

Průkaz 2013 v.2.2.3 PROTECH spol. s r.o. 004470 - Jiří Remiš - Varnsdorf Datum tisku: 5. 12. 2013. Identifikační údaje budovy Průkaz ENB podle vyhlášky č.78/213 Sb. Průkaz 213 v.2.2.3 PROTECH spol. s r.o. 447 Jiří Remiš Varnsdorf Datum tisku: 5. 12. 213 Zakázka: 11213 Archiv: PD13852 PROTOKOL PRŮKAZU Účel zpracování průkazu Nová

Více

Společné stanovisko Energetického regulačního úřadu a Státní energetické inspekce

Společné stanovisko Energetického regulačního úřadu a Státní energetické inspekce Společné stanovisko Energetického regulačního úřadu a Státní energetické inspekce k ustanovení zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů název veřejné zakázky: Regenerace zeleně vybraných lokalit města Dvůr

Více

TEPELNÁ ČERPADLA ALTERNATIVNÍ ZDROJE TEPLA

TEPELNÁ ČERPADLA ALTERNATIVNÍ ZDROJE TEPLA INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 TEPELNÁ ČERPADLA ALTERNATIVNÍ

Více

Projektová dokumentace rodinného domu

Projektová dokumentace rodinného domu Projektová dokumentace rodinného domu Fotografie: ENVIC, o.s. U rodinných domů je postupná snaha o snižování spotřeby energie a zavádění prvků šetrnějších k životnímu prostředí. Například dle směrnice

Více

Obnovitelné zdroje energie v roce 2006

Obnovitelné zdroje energie v roce 2006 Obnovitelné zdroje energie Obnovitelné zdroje energie v roce 2006 Výsledky statistického zjišťování srpen 2007 Sekce koncepční Odbor surovinové a energetické politiky Oddělení surovinové a energetické

Více

PROGRAM TEPELNÁ OCHRANA OBJEKTŮ

PROGRAM TEPELNÁ OCHRANA OBJEKTŮ PROGRAM TEPELNÁ OCHRANA OBJEKTŮ Obsah 1 Proč provádět úsporná opatření ve stávajících stavbách... Varianty řešení... 3 Kritéria pro výběr projektů...3 Přínosy...3.1 Přínosy energetické...3. Přínosy environmentální...

Více

PRAVIDLA programu Zlepšování kvality ovzduší v hl. m. Praze pořízení ekologického vytápění v domácnostech

PRAVIDLA programu Zlepšování kvality ovzduší v hl. m. Praze pořízení ekologického vytápění v domácnostech PRAVIDLA programu Zlepšování kvality ovzduší v hl. m. Praze pořízení ekologického vytápění v domácnostech I. Všeobecné podmínky poskytnutí dotace Hlavní město Praha vyhlásilo na svém území dotační program

Více

Ceník č. 1/2015 za distribuci zemního plynu

Ceník č. 1/2015 za distribuci zemního plynu Ceník č. 1/2015 za distribuci zemního plynu Platný od 1. 1. 2015 E. ON Distribuce a.s. F.A. Gerstnera 2151/6 370 49 České Budějovice 1. Úvodní ustanovení Tento ceník obsahuje pevné ceny za distribuci zemního

Více

Identifikace vzdělávacího materiálu VY_52_INOVACE_F.9.A.20 EU OP VK. Zdroje energie

Identifikace vzdělávacího materiálu VY_52_INOVACE_F.9.A.20 EU OP VK. Zdroje energie Identifikace vzdělávacího materiálu VY_52_INOVACE_F.9.A.20 EU OP VK Škola, adresa Autor ZŠ Smetanova 1509, Přelouč Mgr. Ladislav Hejný Období tvorby VM Únor 2012 Ročník 9. Předmět Fyzika Zdroje energie

Více

Instal a a l c a e c e O ZE E v e v eř e e ř jnýc ý h c h b udová v c á h Jiř Ji í í K al a i l n i a

Instal a a l c a e c e O ZE E v e v eř e e ř jnýc ý h c h b udová v c á h Jiř Ji í í K al a i l n i a Instalace OZE ve veřejných budovách Jiří Kalina 1/21 Rozdělení OZE Výroba tepla a chladu solární termické systémy spalování biomasy tepelná čerpadla Výroba elektrické energie solární fotovoltaické systémy

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES V. Ustanovení Obsah Celex č. Ustanovení

Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES V. Ustanovení Obsah Celex č. Ustanovení Změna energetického zákona 1 Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2012/27/EU ze dne 25. října 2012 o energetické účinnosti, o změně směrnic 2009/125/ES a 2010/30/EU a o zrušení směrnic 2004/8/ES a 2006/32/ES.

Více

TECHNICKÉ SLUŽBY OCHRANY OVZDUŠÍ OSTRAVA spol. s r.o. ROZPTYLOVÁ STUDIE. č. E/3795/2013

TECHNICKÉ SLUŽBY OCHRANY OVZDUŠÍ OSTRAVA spol. s r.o. ROZPTYLOVÁ STUDIE. č. E/3795/2013 TECHNICKÉ SLUŽBY OCHRANY OVZDUŠÍ OSTRAVA spol. s r.o. ROZPTYLOVÁ STUDIE č. E/3795/2013 Rozšíření CZT a výstavba zdroje tepla na biomasu v Budišově nad Budišovkou Zadavatel: Vypracoval: Město Budišov nad

Více