Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez)"

Transkript

1 Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez) Na konci 80. let představuje Ústřední vědecko-technický ústav přesného strojírenství novou odstřelovací pušku s integrovaným tlumičem. Zbraň je určená pro přesnou střelbu na vzdálenosti kolem metrů, je malých rozměrů a díky integrovanému tlumiči a speciální munici bude vhodná především pro jednotky zvláštního určení. Tou puškou byl VSS Vintorez a z něho odvozená verze AS-VAL Jsem rád, že se mi do rukou dostala tato zbraň, protože airsoftový model ocení i lidé od ostrých zbraní. Ptáte se proč? Jednoduše proto, že tento kousek se do rukou obyčejnému civilistovi v ostré verzi asi nikdy nedostane. Je to vojenská zbraň pro jednotky zvláštního určení jakými jsou výsadkáři, nebo známé jednotky Spetsnatz, MVD, FSB a jiných ruských složek a agentur. Není to něco, co nejdete někde na střelnici a budete si s tím moc hrát. Je pravděpodobné, že i řada profesionálů se k podobné zbrani nikdy nedostane, na rozdíl od všech možných variant západních zbraní. V tomto ohledu přinese tento model zajímavý zážitek úplně každému. A přesně kvůli takovým zbraním je airsoft stále zajímavou záležitostí. Když se trochu rozpomenu, tak na tento kousek se čekalo delší čas. Pro zajímavost opět trochu airsoftové historie. Asi první možností mít Vintoreze, bylo díky konverznímu kitu ruské firmy NPO z roku V podstatě se jednalo o tělo, do kterého už bylo potřeba dát jen vnitřní díly z AK (mechabox V3, 455 mm hlaveň a hop-up). Jak bylo zvykem u konverzních kitů, cena byla i na airsoft astronomická. V dnešní době tento vnější kit seženete za "pouhých" 1000 USD. Firma NPO stále funguje. To ale mluvíme spíše o kusové výrobě. Prvním sériově vyráběným Vintorezem, který se měl v airsoftu objevit, měl být od činské firmy Zeta Lab. Záměrně říkám "měl být". Na konci roku 2012 ohlásila Zeta Lab konečně vydání svého VSS Vintorez a oznámila, že v brzku bude posílat první zbraně svým partnerským obchodníkům a zákazníkům, kteří si zbraň předobjednali a zaplatili. Naneštěstí, už v lednu roku 2013 Zeta Lab náhle přerušila činnost a přestala komunikovat jak se zákazníky tak se svými obchodními partnery. Zůstaly po ní jen sklady se zbožím a nikde nikdo. Firma prostě přestala existovat, ze dne na den. Když jeden z partnerů Zeta Lab pátral co se stalo, donesla se mu informace, že ředitel Zeta Lab byl v Číně dokonce zatčen na útěku. Tuto zprávu se ale nepodařilo potvrdit. Faktem nicmeně zůstalo to, že prezident nebyl k nalezení a zmizel neznámo kam. Proč se tak stalo, to se nikdo asi nikdy nedozví. Vzhledem k tomu, že vývoj zbraně se protahoval přes tři roky, několikrát se měnilo datum vydání, nelze dodnes říci, zda byl finální produkt vůbec hotov či ne, přestože na internetu jsme mohli vidět propagační videa a fotky. Asi nejvíce na tom tratil japonský Gunsmith Baton, který do Zeta Labs investoval velké množství peněz a lidé, jež si zbraň předobjednali u různých prodejců. Ale nebyl všem dnům konec. Čas VSS Vintoreze měl teprve přijít.

2 Na počátku roku 2013, ohlásili Taiwanské značky G&G a LCT vývoj vlastní verze této zbraně, zatím bez uvedení data vydání. Během roku totéž učinili i Hong Kongské značky S&T a King Arms. Ač se to nezdá, začali závody ve výrobě VSS Vintorez. První verze se objevila z dílny Hong Kongské značky S&T na přelomu roku 2013/14. No nebylo to ještě to pravé ořechové. Modelářské provedení nebylo sice nejhorší, ale přeci jen měl tento model rezervy (ke zklamání některých lidí to je celoplastová verze, byť s dobrými a tvrdými ABS plasty to na první pohled není poznat). Na druhou stranu, cena modelů od S&T byla a je více než příznivá. Zbraň za takovou cenu nevypadala vůbec špatně. Model S&T stojí cca 40% ceny značkového modelu od King Arms a nestřílí nijak špatně. V únoru 2014 vydává King Arms svoji verzi VSS a nasazuje laťku velmi vysoko. Modelářské zpracování je skvělé, střelecké parametry taktéž. V dubnu navíc následovalo LCT a jejich AS-VAL (vlastní VSS vydali až v srpnu). Ten byl také velmi podařený. Až do léta se tyto dvě značky prali o přízeň fanoušků, než jako poslední, v létě 2014, představilo G&G svoji verzi VSS (značenou jako GSS).Verze od G&G ovšem sklidila mírně negativní reakce, kvůli uložení vnitřní hlavně mimo osu tlumiče a tří ranné dávce. Přestože díky tomuto řešení mohlo G&G dodržet realistický rozměr zbraně a podařilo se jí i mít na zbrani snadno odnímatelnou pažbu. V současnosti můžete tedy koupit repliku zbraní VSS od čtyř různých výrobců (nepočítám konverzní kit od NPO). A já se dnes zaměřím na ten od King Arms. No nebylo to ve stručnosti, ale už se v klidu můžeme vrhnout na samotnou recenzi. Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez) byl vyroben firmou King Arms v licenci francouzské značky Cybergun. King Arms nepřekvapí, co se krabice týče. Jako vždy vám zbraň dojde v černo-červené krabici s nápisem King Arms a miniaturní siluetou zbraně v pravém dolním rohu. Zbraň je pak uvnitř uložena v pěnových výřezech, takže jako vždy nehrozí žádné poškození při přepravě. V krabici naleznete zbraň a zásobník, barevný návod v angličtině, čistič hlavně a kovový trojúhelníkový držák pro lepší upevnění li-pol baterie v hlavni. V této části obvykle hodnotím první dojmy a je jasné, že hlavní dojem bude vizuální. Zbraň je na už první pohled hezká a jestli se při každé recenzi rozplývám nad modelářským zpracováním zbraní od King Arms, bude tomu stejně i zde. Prostě nádhera a pocit, že koukáte na něco skutečně speciálního. Při samotném držení zbraně je hlavním podnětem překvapivě robusní pažbička zbraně, dlouhá pažba a pohodlné držení krátkého předpažbí.

3 Možná to nejkratší předpažbí co jste kdy drželi. A musím přiznat, pažbička je skutečně robusní a hranatá. Není to nejpohodlnější držení. Jinak je VSS Vintorez King Arms zařazen do série zbraní Elite. To je označení King Arms pro jejich hi-end modelů a je to na zbrani znát. VSS Vintorez je vyroben v celokovové verzi, takže tam kde mají být kovy, jsou kovy, kde plast, najdete plast a k tomu dřevěná pažba. Celková délka je 91 cm a váha je 2,6 kg. Při podrobnějším zkoumání nikde nenaleznete stopy po výrobě, či výrazné otřepy z forem. Tělo je kovové, kryt závěru taktéž. Je znát kvalitní obráběcí proces i skvělá povrchová úprava v matně černé barvě. Kryt závěru je samozřejmě vylisován z jednoho kusu ocele. Podobně jako u zbraní typu AK se mírně hýbe, ale to nemá pro funkci žádný vliv. Na levé straně těla je také montážní lišta pro montáž typických ruských puškohledů a jiných zaměřovacích/pozorovacích modulů.

4 Když se podíváme na předpažbí, je standardně plastové (Nylonové vlákno) v šedé barvě se zdrsněním. Díky tomu je na omak plast velmi příjemný a nijak neklouže. Ač je zespodu hranatější, příjemně se drží. Narozdíl od dřevěné pažbičky.

5 Vnější hlaveň tlumiče zbraně je vyrobena z kvalitní pevné slitiny hliníku Neplést prosím s bláto-hliníkem Tlumič má krásně zpracovaný tvar, je dokonale hladký, lesklý a má rádlované vroubkování na hlavni, stejně jako originál. Tlumič lze ze zbraně snadno sejmout pouhým zmáčknutím pojistky na spodku hlavně, jako. To co naleznete po po vysunutí tlumiče je skutečná vnější hlaveň zbraně, ve které je uložena vnitřní hlaveň. Samotná vnější hlaveň dosahuje až téměř ke konci ústí tlumiče. Takže nečekejte, že sejmete tlumič a složíte zbraň do batohu, jako ostrou verzi. Což je ale trochu škoda. Ale velmi příjemné bylo zjištění, že tlumič má jen minimální vůli na náboji, na kterém je uložen, takže pevně drží a nehýbe se. Bylo by ještě dobré zmínit, že právě do hlavně se ukládá baterie a to 2 3 článková li-pol. Nutno aby každý plátek baterie byl samostatně.

6 Pažba zbraně je dřevěná, krásně nalakovaná a s gumovou patkou. Zde je trochu škoda, že také není odnímatelná jako u ostré verze, pouze přes pojistku. Na vršku pažby je pojistka pro sundání, ale ta nemá reálnou funkci okamžitého sejmutí pažby, byť ji můžete zmáčknout. Abyste mohli pažbu sundat, je nutné nejprve odšroubovat spodní šroub, který přišroubován ke kleci mechaboxu. A teprve pak zmáčknout horní pojistku a pažbu sundat. Samotné modelářské provedení pažby je moc pěkné a gumová patka je taktéž provedena moc dobře, včetně vroubkování. Pažba se nijak nehýbe a neviklá. Drží skutečně pevně.

7 Velmi dobře jsou na zbrani provedeny veškeré detaily. Muška a hledí jsou vyrobené z oceli a k hlavni jsou přišroubovány. Obojí lze samozřejmě seřídit. Míření přes pevná mířidla je na této zbrani velmi pohodlné, snad ještě více než na klasické AK.

8 Pojistná páčka, natahovací páka i spoušť jsou taktéž kovové. Zajímavostí je kovový přepínač režimu střelby, který je schovaný za spouští. Oka na popruh jsou dvě. Jedno na levé straně pažby, druhé na levé straně předku předpažbí.

9 Zásobník zbraně je vyrobený z tvrdého plastu a imituje 20ti ranný zásobník. Zásobník je vysokokapacitní na cca 380 ran s podáváním. Musím říci, že zásobník se velmi povedl. Do zbraně jde nasadit hladce, ještě více, než třeba u běžného AK a natočení pružiny zásobníku za pomocí kolečka jde neuvěřitelně zlehka. Zásobník je opravdu velmi dobré kvality a pevně ve zbrani drží a dobře podává. Standardně by se ve zbrani měl používat 10ti raný zásobník, ale vojáci běžně používají i tento 20ti raný (který je primárně určen pro verzi AS-VAL).

10 Jak je na tom vnitřek zbraně? Mechabox ve zbrani je King Arms upravený mechabox verze 3 se 7mm kuličkovými ložisky.tedy je v patřičné úpravě pro tělo a ovládací prvky VSS. Uvnitř mechaboxu ale najdete zátěžové díly shodné se standardem mechaboxu verze 3. Polykarbonátový píst s jedním kovovým zubem, velmi dobře zpracovanou protitlakou plastovou hlavu pístu, plastovou hlavu válce s plastovou tryskou, bronzový plný válec. Ačkoliv je ve zbrani pružina M120, je překvapivě vodící trn ve standardním provedení z polykarbonátu. Samozřejmě, že ostatní díly se mohou mírně lišit. Motorek je ve zbrani krátký. Hop-up mechanismus je plastový typu AK, samozřejmě seřiditelný. Hlaveň je bronzová 420 mm. Měla by dokonce mít průměr 6,03 mm ale to se mi nepodařilo spolehlivě potvrdit a nejsem schopen to změřit. Věřím že to bude pouze kvalitní 6,04 bronzová hlaveň, jakou naleznete třeba ve zbraních STAR ARES. Výsledný výkon má zbraň 125 m/s s 0,20 g kuličkami. A to je dle mého moc hezký výkon na základní zbraň. Navíc je výkon konstantní při každém výstřelu. Odchylky jsou minimální. Je tedy znát, že aktuální konfigurace zbraně je dobře vyladěná. Takže co tu nakonec máme? Repliku jedné z nejzajímavějších ruských zbraní, kterou používají jen ti nejlepší z nejlepších. Tato airsoftová replika je nejen pro fanoušky zvláštních jednotek ruské federace, ale i pro sběratele, chtějící pěkný model do

11 sbírky. King Arms VSS Vintorez je totiž krásným modelářským kouskem, který je ale stejně tak funkční. Je trochu škoda, že na zbrani není žádné ražení a také rukojeť pažbičky je velmi nepohodlná. Jednoduše moc robusní a hranatá. Tenhle kousek bude obdivovat každý. A pokud zbraň osadíte replikou nějaké ruské optiky či kolimátoru, jen těžko už v budoucnu budete mít v rukou něco, co vypadá takhle dobře. CYBG KA WT-11 (VSS Vintorez) koupíte na airsoftshop.cz za Kč se standardní zárukou, nebo se slevou 400 Kč v rámci dekorační záruky. A pokud si nejste jisti, zda chcete investovat tolik peněz do této zajímavosti, je tu ještě alternativa. Pokud patříte mezi ty, jež od zbraně očekávají funkci, rozumný výkon a nemusí mít nutně zbraň vyladěnou do každého detailu, lze zakoupit za Kč levnější variantu tohoto modelu od S&T a to START WT-11 (VSS Vintorez) nebo START WT-11 (AS Val). Oba modely zpracováním sice nedosahují kvalit modelu od King Arms, a nemají krásnou dřevěnou pažbu, ale funkčně poslouží také dobře. Autor článku Alfred, článek byl napsán :09. URL článku:

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak ICS SMG5 SD6 upgrade Asi není typičtější zbraně pro jakoukoliv policejní zásahovou jednotku, než samopal H&K MP5. A pravděpodobně není ani rozšířenějšího airsoftového samopalu, než jeho různých licencovaných

Více

CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis

CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis Je o mně dobře známo, že jsem fanoušek Rugeru 10/22 a setkání s jiným výrobkem, který poskytuje spolehlivost nebo přesnost jako tato samonabijecí

Více

Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko

Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko Za těch několik let, co se naplno profesionálně věnuji airsoftu (píši o něm, prodávám jej a jakožto člověk od řemesla s praxí i zdatně nakukuji přes rameno kolegům

Více

CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG

CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG Pušky typu M4 jsou v současné době asi nejrozšířenější platformou airsoftových zbraní. Snadno dostupné zásobníky, příslušenství a především široký sortiment, jsou

Více

Warrior - APS PR304 TAN

Warrior - APS PR304 TAN Warrior - APS PR304 TAN Rozhodli jste se začít hrát airsoft a hledáte svoji první zbraň? Tak tady je! Původně jsem měl napsaný dlouhý odstavec o tom, jak si vybírat vhodně první zbraň a zároveň vyjádřit,

Více

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3)

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Dnešní díl se bude věnovat balení a cestování na akci. Na co si dát pozor, na co nezapomenout. Balení na akci Předpokládejme, že nejedete autem, protože jinak je

Více

Umarex H&K UMP. Trochu airsoftové historie, prosím...

Umarex H&K UMP. Trochu airsoftové historie, prosím... Umarex H&K UMP Firma HK se na poli útočných pušek a samopalů vždy prezentovala především svojí legendární MP5 a futuristickou G36. Ale v roce 1999 přibyl k těmto modelům bratříček, který teprve získává

Více

Bohemia Air Soft na veletrhu IDET 2015

Bohemia Air Soft na veletrhu IDET 2015 Bohemia Air Soft na veletrhu IDET 2015 Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET je významnou přehlídkou obranných a bezpečnostních technologií ve střední Evropě se silnou mezinárodní účastí

Více

Hračky ve výuce fyziky

Hračky ve výuce fyziky Veletrh ndpadů učitelii: fyziky Hračky ve výuce fyziky Zdeněk Drozd, Jitka Brockmeyerová, Jitka Houfková, MFF UK Praha Fyzika patří na našich školách stále k jednomu z nejméně obh'bených předmětů. Jedním

Více

Warrior APS ASK201 H BB

Warrior APS ASK201 H BB Warrior APS ASK201 H BB Když v roce 1949 zavedla sovětská armáda do výzbroje slavný automat AK-47, jistě nikdo nepředpokládal, že i v novém tisíciletí budou miliony těchto zbraní stále v oběhu a plně funkční.

Více

Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů. Příslušenství nástrojových brusek (brusky BN 102)

Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů. Příslušenství nástrojových brusek (brusky BN 102) Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: PRA- NAS 3.roč Antonín Dombek 27.3.2013 Název zpracovaného celku: Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů Příslušenství nástrojových brusek (brusky BN 102)

Více

Historie airsoftu - Airsoftový AUG

Historie airsoftu - Airsoftový AUG Historie airsoftu - Airsoftový AUG Steyr AUG se zapsal do srdcí mnoha hráčů. Je to esteticky krásná airsoftová zbraň, s ladnými tvary a úžasnou ergonomií. Je vhodná pro praváky i leváky, muže i ženy, silné

Více

Vesta PT Tactical Body Amor

Vesta PT Tactical Body Amor Vesta PT Tactical Body Amor V této recenzi se budu snažit popsat a zhodnotit vlastnosti této repliky neprůstřelné vesty PT tactical body armor. Vestu jsem zakoupil v internetovém obchodě Airsoftmorava.cz

Více

Základní postup Při fládrování je nejprve třeba očištěný a dohladka obroušený, případně tmelením vyspravený předmět natřít základní podkladovou

Základní postup Při fládrování je nejprve třeba očištěný a dohladka obroušený, případně tmelením vyspravený předmět natřít základní podkladovou Fládrování Stačí dva odstíny barev a gumová stěrka a starší dřevěný nábytek může znovu zdobit byt i chalupu fládrování je technika původně používaná k renovaci dřevěného nábytku a dveří nebo jako levnější

Více

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE VELKÁ CENA UNIONU V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 6. LISTOPADU 2010 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) Terče: - POPR - vzdálenost 9,5 m - 1 rána

Více

MOTOROVÝ VŮZ ŘADY VT 135 OD FIRMY KRES 16.07.2014

MOTOROVÝ VŮZ ŘADY VT 135 OD FIRMY KRES 16.07.2014 Motorový vůz řady VT 135 byl určen pro osobní přepravu na vedlejších tratích někdejších říšských drah. Vyvinut byl ve 30. letech 20. století. V 60. letech byla firmou Piko vyvinuta jeho zmenšenina v modelové

Více

ČOS 100006 1. vydání Oprava 1 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD PROTITANKOVÉ GRANÁTOMETY. METODY ZKOUŠENÍ ŽIVOTNOSTI A PEVNOSTI PŘI PÁDECH A PŘEPRAVĚ.

ČOS 100006 1. vydání Oprava 1 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD PROTITANKOVÉ GRANÁTOMETY. METODY ZKOUŠENÍ ŽIVOTNOSTI A PEVNOSTI PŘI PÁDECH A PŘEPRAVĚ. ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD PROTITANKOVÉ GRANÁTOMETY. METODY ZKOUŠENÍ ŽIVOTNOSTI A PEVNOSTI PŘI PÁDECH A PŘEPRAVĚ. (VOLNÁ STRANA) 2 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD PROTITANKOVÉ GRANÁTOMETY. METODY ZKOUŠENÍ ŽIVOTNOSTI

Více

Text díla (Japonská puška, vzor z r. 1905), publikovaného Městskou knihovnou v Praze, není vázán autorskými právy.

Text díla (Japonská puška, vzor z r. 1905), publikovaného Městskou knihovnou v Praze, není vázán autorskými právy. Znění tohoto textu vychází z díla Japonská puška, vzor z r. 1905 tak, jak bylo vydáno Informačně-osvětovým odborem československého vojska na Rusi v roce 1919 (Japonská puška, vzor z r. 1905: popis ústrojí

Více

Praktická robotika na ZŠ - prchající kartáčci

Praktická robotika na ZŠ - prchající kartáčci Praktická robotika na ZŠ - prchající kartáčci Martin Kučera Pedagogická fakulta MU m.kucera@ped.muni.cz V současnosti zažívají technicky zaměřené předměty na ZŠ období temna. Jejich hodinové dotace nejsou

Více

Nicméně na obal nehleďme a do krabice pohleďme.

Nicméně na obal nehleďme a do krabice pohleďme. Umarex AR16 Elite Osobně, když jako airsoftový hráč slyším slovo Beretta, představím si ihned pistoli. Věřím, že lidé od ostrých zbraní si možná ještě dříve vybaví brokovnice značky Beretta. Ale spojení

Více

hřídelů s co nejmenším třením Radiální ložisko Axiální ložisko Kluzné ložisko Valivé ložisko

hřídelů s co nejmenším třením Radiální ložisko Axiální ložisko Kluzné ložisko Valivé ložisko zapis_casti_stroju_loziska08/2012 STR Bb 1 z 7 12. Ložiska jsou součásti určené k otočnému #1 hřídelů s co nejmenším třením Radiální ložisko Axiální ložisko Kluzné ložisko Valivé ložisko Rozdělení podle

Více

OBSAH: 1.0 ÚVOD 3.0 VAKUOVÉ POKOVOVÁNÍ

OBSAH: 1.0 ÚVOD 3.0 VAKUOVÉ POKOVOVÁNÍ OBSAH: 1.0 ÚVOD 2 2.0 ÚPRAVA DÍLŮ 3 3.0 VAKUOVÉ POKOVOVÁNÍ 4 5.0 ZÁVĚR 6 1. Úvod: Zlín Precision Výrobní program, jehož základem je vstřikování plastikových dílů jsem zmiňoval již v minulé zprávě. Nyní

Více

Vrták AQUA DRILL EX FLAT

Vrták AQUA DRILL EX FLAT Vrták AQUA DRILL EX FLAT Jak zkrátíte strojní čas operace o 94%? Jak ušetříte více než 50% nákladů na nástroje při vrtání otvorů do šikmé nebo zakulacené plochy? Jak docílíte až 10 x větší životnosti dělového

Více

PARNÍ LOKOMOTIVA ŘADY 377 ČSD OD FIRMY TILLIG 24.2.2015

PARNÍ LOKOMOTIVA ŘADY 377 ČSD OD FIRMY TILLIG 24.2.2015 V lednu roku 2015 firma Tillig vyrukovala s novinkou, která patrně potěšila nejednoho modeláře preferujícího parní lokomotivy ČSD. Tou novinkou je lokomotiva 377.0504, nabízená pod katalogovým číslem 02024.

Více

Teorie množin. kapitola 2

Teorie množin. kapitola 2 Teorie množin kapitola 2 kapitola 2 část 3 Intervaly Základní poznatky Teorie množin Co po tobě budu dneska chtít? V této podkapitole tě naučím pracovat s intervaly, správně je zapisovat a zakreslovat

Více

Úložné systémy na nářadí

Úložné systémy na nářadí Brašny na nářadí 179 Opasky a pouzdra na nářadí 183 Mobilní bedny na nářadí 187 Mobilní pracoviště 190 Boxy na nářadí 192 Organizery 197 Podstavce na řezání (kozy) 200 Dílenský nábytek 201 Úložné systémy

Více

Zastřešení pro oválné bazény oválné oválné prodloužené oválné 2x prodloužené

Zastřešení pro oválné bazény oválné oválné prodloužené oválné 2x prodloužené Zastřešení pro oválné bazény oválné oválné prodloužené oválné 2x prodloužené Montážní a provozní návod verze 11, květen 2010 1. Obecný popis Zastřešení vyráběné společností GARSYS s.r.o. je určeno k zakrytí

Více

Profesionálním rukám nabízíme to, co potřebují.

Profesionálním rukám nabízíme to, co potřebují. To nejlepší z 2010 (Platí do 30.06.2011) Profesionálním rukám nabízíme to, co potřebují. Pneumatické nářadí inspekční nářadí mechanické nářadí sady nářadí uložení nářadí měřicí přístroje obráběcí nástroje

Více

Nejlehčí stolní pila Silná a výkonná

Nejlehčí stolní pila Silná a výkonná Nejlehčí stolní pila Silná a výkonná P R E C I S I O CS 50 nejlehčí montážní pila na světě Nářadí pro nejnáročnější Stolní pila P R E C I S I O CS 50 Všechny přednosti na první pohled Plný výkon při dokonalé

Více

KUFRY A BRAŠNY NA NÁŘADÍ. pro řemeslo montáž údržbu servisní techniky

KUFRY A BRAŠNY NA NÁŘADÍ. pro řemeslo montáž údržbu servisní techniky KUFRY A BRAŠNY NA NÁŘADÍ pro řemeslo montáž údržbu servisní techniky Kufry a brašny na nářadí Kufry a brašny NAVAHO - skvělá adresa pro Vaše nářadí Vynikající kvalita za ostře seřízlé ceny - tak by se

Více

Rotační travní sekačky s pojezdem

Rotační travní sekačky s pojezdem 5 6 7 8 Rotační travní sekačky s pojezdem Komfortní madlo Držák na nápoje 1 Mulčovací záslepka, ochranná zástěrka proti odletujícím kamenům 7 Snadný přístup k ústrojí převodovky 5 Sběr listí 4 Sběr trávy

Více

1 schránka ve dně s krycí deskou, výška 88 mm, možnost libovolného členění.

1 schránka ve dně s krycí deskou, výška 88 mm, možnost libovolného členění. ß 6301 0 Příslušenství, jako např. desky na nářadí, schránka na dno atd. lze dodat na vyžádání. 6301 101 Kufřík na nářadí Plast ABS, černý, extrémně odolný vůči nárazům, vhodný do letadla. S masivním hliníkovým

Více

Přírodní škola. Airsoft: víkendová válka

Přírodní škola. Airsoft: víkendová válka Přírodní škola Martin Liška Airsoft: víkendová válka Praktická maturita Praha 2013 Obsah Úvod... 1 Cíle... 2 Celkový postup práce... 3 Co to je airsoft... 4 Airsoft battle 21. 9. 2013... 7 Stručný popis

Více

AKČNÍ KATALOG TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA VYŽÍNAČE KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY. Tradice z Nizozemí od roku 1906

AKČNÍ KATALOG TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA VYŽÍNAČE KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY. Tradice z Nizozemí od roku 1906 AKČNÍ KATALOG 2014 TRAVNÍ SEKAČKY KULTIVÁTORY DRTIČE DŘEVA VYŽÍNAČE KŘOVINOŘEZY ŘETĚZOVÉ PILY Tradice z Nizozemí od roku 1906 Rotační travní sekačky s pojezdem U multifunkčních sekaček někdy bývá problém,

Více

MiG-15 aneb návrat stříbrné legendy

MiG-15 aneb návrat stříbrné legendy MiG-15 aneb návrat stříbrné legendy Zkušenosti se stavbou a létáním SOUVISLOSTI Je nechvalně známým paradoxem, že válečné přípravy a konflikty posouvají úroveň vědy a lidského poznání na další vyšší úroveň.

Více

Odsávač kalu 30 litrů. Obj. č.: 55 10 13. Před uvedením výrobku do provozu věnujte pozornost následujícím bodům. Popis výrobku. Použití.

Odsávač kalu 30 litrů. Obj. č.: 55 10 13. Před uvedením výrobku do provozu věnujte pozornost následujícím bodům. Popis výrobku. Použití. Před uvedením výrobku do provozu věnujte pozornost následujícím bodům Odsávač kalu 30 litrů Obj. č.: 55 10 13 Odhalíte-li při vybalování, že výrobek byl během přepravy poškozen, okamžitě informujte Vašeho

Více

Úsporná opatření ministerstva dopravy... 2. Pavel Dobeš představil novou Strategii protikorupčních a úsporných opatření Ministerstva dopravy...

Úsporná opatření ministerstva dopravy... 2. Pavel Dobeš představil novou Strategii protikorupčních a úsporných opatření Ministerstva dopravy... PŘEHLED ZPRÁV Úsporná opatření ministerstva dopravy... 2 Pavel Dobeš představil novou Strategii protikorupčních a úsporných opatření Ministerstva dopravy... 3 Po silnicích možná budou jezdit speciální

Více

11. Jak používat magnety při léčbě onemocnění

11. Jak používat magnety při léčbě onemocnění M. T. Santwani 11. Jak používat magnety při léčbě onemocnění Klasické lékařství hádá, doporučuje, usiluje a stále dokola se pokouší a mýlí. Vědecká medicína nehádá. Vědecká medicína (ostatně jako jakákoliv

Více

Příslušenství pro lov a střelecký sport Zajištění zbraní

Příslušenství pro lov a střelecký sport Zajištění zbraní Příslušenství pro lov a střelecký sport Zajištění zbraní Pouzdra na kulovnice Vypolstrovaná pouzdra a dvojpouzdra na kulovnice z polyester nylonové tkaniny 900 - D. Na straně osazeno kapsou na munici

Více

Vysokofrekvenční program FEIN 2012 / 2013.

Vysokofrekvenční program FEIN 2012 / 2013. Vysokofrekvenční program FEIN 2012 / 2013. Vysoká frekvence FEIN V nepřetržitém nasazení již více než 50 let: Vysokofrekvenční brusky FEIN Jako jeden z prvních a celosvětově předních výrobců vysokofrekvenčního

Více

MORAVSKÁ LIGA LMP / GT / Historik / NSR GT3 Cup / LMP-GT 1:24

MORAVSKÁ LIGA LMP / GT / Historik / NSR GT3 Cup / LMP-GT 1:24 MORAVSKÁ LIGA LMP / GT / Historik / NSR GT3 Cup / LMP-GT 1:24 Kategorie: LMP - komerčně vyráběné modely na domácí autodráhu v měřítku 1:32, jejichž předlohy se účastnily LMS, ALMS a LM24 od r.v.1999 do

Více

Ruční nářadí (122-243)

Ruční nářadí (122-243) závitníky 12 šroubováky 126 hroty 13 Ruční nářadí (122-23) T-klíče 139 L-klíče 10 ráčny a momentové klíče 13 sady FORTUM 16 sady EXTOL 150 nástavce na ráčny 156 sady nářadí 160 klíče ráčnové 162 Strana

Více

Sportovní hliníkové vybavení Kompletní program My děláme sport!

Sportovní hliníkové vybavení Kompletní program My děláme sport! Sportovní hliníkové vybavení Kompletní program My děláme sport! Sportovní zařízení vyrobená v Německu Vítejte ve světě sportu Sportovní zařízení vyrobená v Německu Firmu Haspo Sportgeräte založil Günter

Více

Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic.

Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic. Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic. testo 380: inovativní a komplexní řešení pro měření na spalovacích zařízeních pro pevná paliva, olej a plyn. testo 380

Více

Poznáváme dřevěné kostely - část IV

Poznáváme dřevěné kostely - část IV Poznáváme dřevěné kostely - část IV Povídání bych mohla začít slovy klasika Vladislava Vančury "Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným". Nečekáme tedy na volný, ale deštivý víkend a vyjíždíme zcela

Více

Barvení zbraní. Sepsal: Tomš Papilus Maximus

Barvení zbraní. Sepsal: Tomš Papilus Maximus Barvení zbraní Sepsal: Tomš Papilus Maximus Barvení zbraní je věc někdy trochu ošemetná, avšak naprosto nezbytná. Při správném provedení tím nejen naprosto zásadně pozvednete úroveň vaší zbraně, ale navíc

Více

NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter. optické zaměřovače

NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter. optické zaměřovače NÁVOD K POUŽITÍ pro řadu Hunter optické zaměřovače KAPITOLA I 1.1. Všeobecný popis Zaměřovače série Aimpoint Hunter jsou reflexní kolimátory konstruované pro použití s loveckými puškami a brokovnicemi.

Více

Zachycovací postroj P 30

Zachycovací postroj P 30 Zachycovací postroj P 30 Jedná se o základní typ postroje určený pro standardní práce ve stavebnictví pokrývači, klempíři, aj. Se zadním a předním kotvícím prvkem, nastavitelné ramenní a stehenní popruhy,

Více

Dětská motorka POLICE

Dětská motorka POLICE Dětská motorka POLICE Návod k použití - PK135 Charakteristika Motorka elegantních a moderních tvarů Automatické vypínání Napájení na nabíjecí baterie Jízda dopředu i couvání Výstražná zvuková signalizace

Více

ASG CZ SCORPION EVO 3 A1

ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 Samopal CZ SCORPION EVO 3 A1 je univerzální, lehká, samočinná ruční zbraň jednotlivce kategorie PDW. V šedesátých letech dvacátého století byl v Československu zaveden do výzbroje

Více

PARNÍ LOKOMOTIVA ŘADY 75.5 DR OD FIRMY BECKMANN 18.3.2015

PARNÍ LOKOMOTIVA ŘADY 75.5 DR OD FIRMY BECKMANN 18.3.2015 Malosériové modely firmy Beckmann patří ve velikosti TT k tomu nejlepšímu, co může modelář na trhu pořídit. Ne nadarmo si můžeme na obalech přečíst poznámku Sammlermodell, tedy Sběratelský model. Po konstrukční

Více

www.d.cz www.d.sk VÁŠ PRODEJCE DEWALT: DEWALT SR Stará Vajnorská cesta 8 832 00 Bratislava Telefon - 244 638 121 Fax - 244 638 122

www.d.cz www.d.sk VÁŠ PRODEJCE DEWALT: DEWALT SR Stará Vajnorská cesta 8 832 00 Bratislava Telefon - 244 638 121 Fax - 244 638 122 PŘÍSLUŠENSTVÍ DEWALT nabízí kompletní řadu pilových kotoučů pro kotoučové pily, pilových listů pro mečové a přímočaré pily, nožů pro hoblíky a hřebíků pro nastřelovací pistole, které jsou k dispozici pro

Více

Specifikace technických prostředků pro 10 ks AP a 1 ks AŽ

Specifikace technických prostředků pro 10 ks AP a 1 ks AŽ Příloha č. 2 zadávací dokumentace Specifikace technických prostředků pro 10 ks AP a 1 ks AŽ 11 ks Hasící přístroj 2kg (CA 2 LE), vč. držáku pro šroubování na svislou stěnu 7 ks Lékarnička vel. II 11 ks

Více

Obhajoba na Informační a komunikační technologie 1

Obhajoba na Informační a komunikační technologie 1 Univerzita Jana Evangelisty Purkyně Ústí nad Labem Obhajoba na Informační a komunikační technologie 1 HONZÍKOVA CESTA ANEB DĚTI ZAČÍNAJÍ ČÍST ALENA HNÍZDILOVÁ P11202 ČJ + VV VZ ZS 2011 / 2012 KVK / 6149

Více

Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají?

Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají? Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají? Viktoria Valeeva Teplé léto si mohou užívat i heteráci takový transparent jsem viděla na letošním průvodu Prague Pride, ke

Více

Po ergonomické stránce je pistole velmi pohodlná. Držení je perfektní, dosah ke spoušti či pojistce taktéž. Zanedbatelná váha pak jen umocňuje pocit

Po ergonomické stránce je pistole velmi pohodlná. Držení je perfektní, dosah ke spoušti či pojistce taktéž. Zanedbatelná váha pak jen umocňuje pocit Kapesní pistole SRC Mnoho lidí, kteří se zajímají o airsoft, jistě nabývají dojmu, že základem je silná a výkonná zbraň. Ale není tomu tak vždy. Někdy není důležitý výkon, ale rozměry zbraně. Je pravdou,

Více

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny.

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Děkuju :-) Už je tomu asi 5 let co jsem začal snít tenhle sen. Kdysi

Více

Katalog přívlačových navijáků 2015

Katalog přívlačových navijáků 2015 Katalog přívlačových navijáků 2015 Zbystřete svou pozornost! Očekávání víkendu vás těší a rozpaluje. Víte, na kterou vodu se vydáte, plán je připraven. Víte, co chcete chytat. A jen vy víte, kde ty ryby

Více

Bezvíček 2013. Upozornění: V úlohách Bezvíčku platí zákaz použití jakékoliv výpočetní a komunikační techniky včetně kalkulačky a telefonu!!!

Bezvíček 2013. Upozornění: V úlohách Bezvíčku platí zákaz použití jakékoliv výpočetní a komunikační techniky včetně kalkulačky a telefonu!!! Bezvíček 2013 Upozornění: V úlohách Bezvíčku platí zákaz použití jakékoliv výpočetní a komunikační techniky včetně kalkulačky a telefonu!!! Úloha Užitečná práce (nejvýše 2 body) Po příchodu na Turniket

Více

ActiveMow Diskové žací stroje

ActiveMow Diskové žací stroje ActiveMow Diskové žací stroje www.krone.cz ActiveMow Sečení na nejvyšší úrovni Stranové zavěšení žací lišty s velkým rozsahem kopírování Optimální přítlak díky rychle reagujícím tažným pružinám Komfortní

Více

BZENEC 3. října 2015

BZENEC 3. října 2015 OTEVŘENÁ SOUTĚŽ V PŘESNÉ STŘELBĚ O POHÁR ŘEDITELE VOJENSKÉHO TECHNICKÉHO ÚSTAVU, s. p. A TECHNICKÉHO ŘEDITELE MEOPTY SYSTEMS, s.r.o. BZENEC 3. října 2015 Partneři: IWATC TRITON save Frenštát pod Radhoštěm

Více

Základní informace... 258 Prostřed montáže... 258 Příprava k montáži a demontáži... 258 Manipulace s ložisky... 260

Základní informace... 258 Prostřed montáže... 258 Příprava k montáži a demontáži... 258 Manipulace s ložisky... 260 Montáž a demontáž Základní informace... 258 Prostřed montáže... 258 Příprava k montáži a demontáži... 258 Manipulace s ložisky... 260 Montáž... 261 Montáž ložisek s válcovou dírou... 261 Nastavení ložisek...

Více

Návod k použití. PHOTON EUROPE DPL ProV

Návod k použití. PHOTON EUROPE DPL ProV Návod k použití PHOTON EUROPE DPL ProV Popis zařízení: Typ záblesku DPL ProV - 400 DPL ProV - 600 DPL ProV - 800 Výkon v jaulech 400Ws 600Ws 800Ws Směrné číslo 66 80 90 Čas znovu-dobití 0,2-0,9 s 0,2-1,5

Více

Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů

Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: PRA- NAS 3.roč Antonín Dombek 29.4.2013 Název zpracovaného celku: Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů. BROUŠENÍ ČEL KOTOUČOVÝCH FRÉZ V PŘÍPRAVKU Obr.č.

Více

Česká firma chce prorazit s novou baterií. Nehořlavou a levnější

Česká firma chce prorazit s novou baterií. Nehořlavou a levnější Česká firma chce prorazit s novou baterií. Nehořlavou a levnější 12. června 2015 1:00 Ryze česká společnost HE3DA s necelou desítkou zaměstnanců v pražských Letňanech vyvíjí baterii, která je sice lithiová,

Více

ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů =================================================

ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů ================================================= ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů ================================================= Společnost: EST + a.s., Podolí 1237, 584 01 Ledeč nad

Více

6. Ventily. 6.1. Cestné ventily. 6.1.1. Značení ventilů. 6.1.3. Třícestné ventily. Přehled ventilů podle funkce:

6. Ventily. 6.1. Cestné ventily. 6.1.1. Značení ventilů. 6.1.3. Třícestné ventily. Přehled ventilů podle funkce: zapis_pneumatika_y - Strana 1 z 8 6. Ventily Přehled ů podle funkce: a) #1 y b) #4 y řídí směr proudu vzduchu otvírají, zavírají a propojují přívodní a výstupní kanály, příbuzné jsou #2 a #3 y #5 - řídí

Více

Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur

Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur Zveme všechny skauty, skautky, kluky, holky, mámy, táty, kamarády na 19. ročník tradiční akce Sejonijské smečky 6. - 8. května 2016 Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur Závod na 48 hodin pro drsňáky,

Více

148 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Příklepové vrtačky, vrtačky, šroubováky

148 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Příklepové vrtačky, vrtačky, šroubováky 148 Modré elektrické nářadí pro profesionály Všestrannost bez kompromisů Modré elektrické nářadí pro profesionály 149 Profesionální příklepové vrtačky a šroubováky splňují nejvyšší požadavky ohledně výkonu,

Více

časopis pro moderní konstruktéry Autodesk Inventor 11 AutoCAD Mechanical 2007 Tipy a triky Systém správy dokumentu 1/2006

časopis pro moderní konstruktéry Autodesk Inventor 11 AutoCAD Mechanical 2007 Tipy a triky Systém správy dokumentu 1/2006 časopis pro moderní konstruktéry Autodesk Inventor 11 AutoCAD Mechanical 2007 Tipy a triky 1/2006 Systém správy dokumentu Vážení čtenáři, právě v tomto období přichází majitelům služby Subscription na

Více

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K UDÁLOSTEM

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K UDÁLOSTEM ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA JANA ŽELEZNÉHO V PROSTĚJOVĚ Autorský tým: Veronika Jurčíková, Martin Němec, Lucie Jakubcová, Lukáš Pospíšil Pedagogické vedení: Mgr. Dita Krpcová DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K

Více

UMÍSTĚNÍ VYSÁVACÍCH ZÁSUVEK

UMÍSTĚNÍ VYSÁVACÍCH ZÁSUVEK 1 TECHNICKÝ MANUÁL UMÍSTĚNÍ VYSÁVACÍCH ZÁSUVEK Správné umístění vysávacích zásuvek usnadňuje uživateli samotné vysávání. Umístění by mělo být takové, aby bylo možné dosáhnout do všech obývaných prostor.

Více

Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar

Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar 1. Výroba seker a) Materiál a nářadí Jasanová větev, obyč hladká karimatka 12mm (je zbytečné na čepel používat EVA karimatku, je

Více

Mílí zákazníci, podle nového zákona jsme povinni Vás poučit o obchodních

Mílí zákazníci, podle nového zákona jsme povinni Vás poučit o obchodních Mílí zákazníci, podle nového zákona jsme povinni Vás poučit o obchodních podmínkách, týkajících se nákupu v mém obchodě. Je pro mě důležité, abyste byli spokojeni a budu se Vám snažit vyjít maximálně vstříc.

Více

Návod na použití. Šikmá lavička VARIO SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL. SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 749 01 Vítkov

Návod na použití. Šikmá lavička VARIO SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL. SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 749 01 Vítkov Návod na použití Šikmá lavička VARIO SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 749 01 Vítkov tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline s.r.o.,

Více

Výprava po stopách princeznina portrétu

Výprava po stopách princeznina portrétu Výprava po stopách princeznina portrétu Devátého dne měsíce října roku 2015 se v našem družinovém království schylovalo k velké výpravě. Abyste rozuměli, našemu panu králi se stala strašlivá věc někdo

Více

Jedeme pro automobil. Jednoho dne, po dlouhých úvahách, po zvážení našich technických možností, padne rozhodnutí. Transport zakoupeného vozidla

Jedeme pro automobil. Jednoho dne, po dlouhých úvahách, po zvážení našich technických možností, padne rozhodnutí. Transport zakoupeného vozidla Jedeme pro automobil Jedeme pro automobil Jednoho dne, po dlouhých úvahách, po zvážení našich technických možností, padne rozhodnutí jedeme pro veterána. Z dlouho sbíraných materiálů, informací a po mnoha

Více

MOTOKOLOBEZKY.CZ - Ceník náhradních dílů pro model XE500, 800

MOTOKOLOBEZKY.CZ - Ceník náhradních dílů pro model XE500, 800 MOTOKOLOBEZKY.CZ - Ceník náhradních dílů pro model XE500, 800 Aktuálně: Staňte se členem (fanouškem) našeho profilu na Facebooku a získáte tím 10% slevu na nákup ND. Náš profil na www.facebook.com/nitroscooters

Více

Jak můžete vidět nachází se zde pásek na suchý zip který lze vyměňovat s tím páskem venku. Takže lze mít jednou brokové náboje uvnitř a pak zase

Jak můžete vidět nachází se zde pásek na suchý zip který lze vyměňovat s tím páskem venku. Takže lze mít jednou brokové náboje uvnitř a pak zase Návlek na pažbu Jak se pomalu ale jistě blíží čas zimní, tak opět přichází čas oprášit manuály,což mne přivedlo na myšlenku že bych si mohl pořídit návlek na pažbu pro svoji tří rannou manuální brokovnici.

Více

MOTOROVÁ LOKOMOTIVA ŘADY 131 DR OD FIRMY PIKO 06.05.2015

MOTOROVÁ LOKOMOTIVA ŘADY 131 DR OD FIRMY PIKO 06.05.2015 Po modelu od BTTB, později od Tilliga, a v 90. letech od Roco se na trh dostal nový model lokomotivy BR 130 (a jejích odvozenin) od firmy Piko. Člověk by si pomyslel, že většina modelářů, kteří model chtěli,

Více

Registrovaná ochranná známka skupiny SNA Europe NÁRADÍ V AKCI. Best of Bahco 2013. Nejvyšší kvalita za nepřekonatelné ceny

Registrovaná ochranná známka skupiny SNA Europe NÁRADÍ V AKCI. Best of Bahco 2013. Nejvyšší kvalita za nepřekonatelné ceny Registrovaná ochranná známka skupiny SNA Europe NÁRADÍ V AKCI Best of Bahco 2013 Nejvyšší kvalita za nepřekonatelné ceny Nejnovější výrobky a akční ceny: Akce platí do 31.03.2014 Ukládání Nářadí 1470K

Více

DUM 13 téma: Retuše fotografie

DUM 13 téma: Retuše fotografie DUM 13 téma: Retuše fotografie ze sady: 2 tematický okruh sady: Bitmapová grafika ze šablony: 09 Počítačová grafika určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

LEDEN. Po Út St Čt Pá So Ne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

LEDEN. Po Út St Čt Pá So Ne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 LEDEN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Spojené království Ve Spojeném království nemá svůj původ pouze průmyslová revoluce a veškeré hudební styly, které

Více

Perfektní seřízení dřevěných zásuvek: Výkonný výsuv Quadro 4D

Perfektní seřízení dřevěných zásuvek: Výkonný výsuv Quadro 4D Perfektní seřízení dřevěných zásuvek: Výkonný výsuv Quadro 4D Nová dimenze pro perfektní design: Quadro 4D Nejnovější trend designu nábytku charakterizují přímé linie s ostrými siluetami. Akcent je kladen

Více

Domovní telefony Instalace modulu 1133/56. Instalace modulu pro nastavení hlasitosti vyzvánění 1132/53.

Domovní telefony Instalace modulu 1133/56. Instalace modulu pro nastavení hlasitosti vyzvánění 1132/53. 1 Instalace modulu 1133/56. Modul 1133/56 se instaluje do telefonu 1133/1. Lze ho použít pro následující funkce: možnost odpojení vyzváněcího signálu od telefonu, signalizováno zelenou diodou LED (funkce

Více

RÁčNY A PŘÍSlUŠENSTVÍ

RÁčNY A PŘÍSlUŠENSTVÍ RÁčNY A PŘÍSlUŠENSTVÍ RÁČNY Profesionální ráčny s přepínací páčkou, aretací a bimateriální rukojetí 72 zubů, 5 krok Chromovaný, matný povrch Odpovídající normám ISO 3315 a DIN 3122 1-13-770 1/4" 165 mm

Více

HONDA CB500X, modelový rok 2016

HONDA CB500X, modelový rok 2016 HONDA CB500X, modelový rok 2016 Datum vydání: Inovovaný model: Cestovní enduro CB500X o výkonu 35 kw, jež je určeno pro držitele řidičského oprávnění kategorie A2, získalo velkou porci stylu, vylepšenou

Více

Skil: rozšiřování trhu pomocí inovací a přesvědčivých. produktů. Michael Maaskant, obchodní ředitel společnosti Skil, Europe B.V.

Skil: rozšiřování trhu pomocí inovací a přesvědčivých. produktů. Michael Maaskant, obchodní ředitel společnosti Skil, Europe B.V. 27./28. února 2007 RF 70107 Skil: rozšiřování trhu pomocí inovací a přesvědčivých produktů Michael Maaskant, obchodní ředitel společnosti Skil, Europe B.V. Referát u příležitosti odborné tiskové konference

Více

K 98k Mauser - nejlepší nmecká puška

K 98k Mauser - nejlepší nmecká puška K 98k Mauser - nejlepší nmecká puška Karabina Mauser 98k byla základní pchotní zbraní nmecké armády ve druhé svtové válce a nejrozšíenjším typem nmecké opakovací pušky v tomto období. Ve své dob pedstavovaly

Více

HD 5/15 *EU. Mobilita. Uložení příslušenství

HD 5/15 *EU. Mobilita. Uložení příslušenství Dobře ovladatelný, mobilní, všestranný: vysokotlaký čistič HD 5/15 C Plus bez ohřevu k vertikálnímu i horizontálnímu provozu. S úschovou příslušenství, mosaznou válcovou hlavou a automatickou redukcí tlaku.

Více

Rozdíl je v detailech! Původní System jen od PFAFFA

Rozdíl je v detailech! Původní System jen od PFAFFA Rozdíl je v detailech! Původní System jen od PFAFFA Zažijte novou řadu PFAFF a poznejte rozdíl, díky němuž jsou tyto stroje skutečně zvláštní. Konstrukce PFAFF je výjimečná a stejně osobitá, jako sama

Více

Jak nainstalovat vaši sekačku Landroid M

Jak nainstalovat vaši sekačku Landroid M INSTALLATION GUIDE Jak nainstalovat vaši sekačku Landroid M Instalace Landroid M je velmi jednoduchá. V závislosti na rozloze vaší zahrady trvá celý tento proces jen velmi krátkou dobu. Pokud uvažujete

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

Soustřeďte se na design

Soustřeďte se na design Soustřeďte se na design Předstěnové instalační systémy 2010 Předstěnové instalační systémy Čistota prostoru, elegance, harmonie, smysl pro detail, dokonalost. Už ve chvíli, kdy se koupelna vyčlenila z

Více

Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108)

Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108) TEST: Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108) Následující test zjišťuje, zda přednostně využíváte pravou či levou mozkovou

Více

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013 POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013 Bezpečnostní praporky (čl. 6.2.2.2) V r. 2013 je povoleno používat libovolný typ bezpečnostních praporků, který odpovídá následujícím podmínkám: Barva. Bezpečnostní

Více

Neměl by být ani příliš lehký, ani příliš těžký, aby se s ním dobře a férově bojovalo. Prostě tak akorát.

Neměl by být ani příliš lehký, ani příliš těžký, aby se s ním dobře a férově bojovalo. Prostě tak akorát. Návod na výrobu meče Pro potřeby Soumraku sepsal s pomocí starších návodů Mara Úvod Meč je nejčastější zbraň, se kterou se na dřevárnách setkáte. Používají ho častěji hráči světlé strany, ale rozhodně

Více