2016 CQ World-Wide WPX Contest

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2016 CQ World-Wide WPX Contest"

Transkript

1 2016 CQ World-Wide WPX Contest SSB: března 2016 CW: května 2016 Začátek: Sobota 0000 UTC Konec: Neděle 2359 UTC I. Cíl závodu: Navázat během závodu co nejvíce spojení s co nejvíce radioamatérskými stanicemi a prefixy z celého světa. II. Délka závodu: 48 hodin. Stanice v kategorii Single Operator mohou pracovat 36 hodin z 48 přestávky musí být minimálně v délce 60 minut, během kterých není v deníku uvedeno žádné spojení. Stanice v kategorii Multi Operators mohou pracovat celých 48 hodin. III. Pásma: Mohou být použita pouze pásma 1.8, 3.5, 7, 14, 21, a 28 MHz. Je důrazně doporučeno dodržovat rozdělení jednotlivých pásem (band plan). IV. Předávaný kód: RS(T) report, vzestupné číslo spojení, počínající od 001pro první QSO. Poznámka: Stanice v kategorii Multi-Two a Multi-Unlimited použijí vlastní řadu číslování pro každé pásmo zvlášť. V. Bodování: A. Celkové skóre - Celkové skóre je výsledek součinu celkového počtu bodů za všechna spojení a počtu násobičů (počet různých prefixů, se kterými bylo pracováno). B. Bodování spojení - Získat body za spojení se stanicí lze pouze jednou na každém pásmu: 1. Spojení mezi stanicemi na rozdílných kontinentech jsou oceněna třemi (3) body na pásmu 28, 21 a 14 MHz a šesti (6) body na pásmu 7, 3.5 a 1.8 MHz.

2 2. Spojení mezi stanicemi stejného kontinentu, ale různých zemí jsou oceněna jedním (1) bodem na pásmu 28, 21 a 14 MHz a dvěma (2) body na pásmu 7, 3.5 a 1.8 MHz. Výjimka: Pouze pro stanice ze Severní Ameriky spojení mezi stanicemi v rámci hranic Severní Ameriky (obě stanice musí být umístěny v Severní Americe) jsou oceněna dvěma (2) body na pásmu 28, 21 a 14 MHz a čtyřmi (4) body na pásmu 7, 3.5 a 1.8 MHz. 3. Spojení mezi stanicemi z jedné země jsou oceněna jedním (1) bodem nezávisle na pásmu. C. Násobiče: Násobič prefixů je počet platných prefixů, se kterými bylo pracováno. Každý PREFIX je započítán pouze jednou, bez ohledu na pásmo, nebo na počet spojení s ním navázaných. 1. PREFIX je kombinace písmen a čísel, která tvoří první část radioamatérské volací značky. Příklady: N8, W8, WD8, HG1, HG19, KC2, OE2, OE25, LY1000, atd. Jakýkoli rozdíl v číslování, změna písmene, nebo jejich pořadí bude počítán jako další prefix. U stanice pracující z jiné země DXCC, než kterou indikuje její volací znak, je požadováno použít označení portable. Portable PREFIX musí být autorizovaný prefix země, nebo oblasti, ze které je pracováno. V případě, že stanice pracuje portable, jako prefix je bráno označení portable. Příklady: N8BJQ pracuje z ostrova Wake by měl pracovat jako N8BJQ/KH9, nebo N8BJQ/NH9. K6XXX pracující z Ohia musí použít povolený prefix pro Spojené státy, 8. distrikt (tedy /W8, AD8, atd.). Označení portable bez čísla bude přiděleno číslo nula (0) za druhým písmenem označení, aby byl vytvořen prefix. Příklad: PA/N8BJQ se stane PA0. Všem značkám bez čísel bude přiřazeno číslo 0 za prvními dvěma písmeny označení. Příklad: XEFTJW bude počítáno jako XE0. Stanice /MM, /A, /E, /J, /P, nebo další podobná označení nejsou počítány jako prefixy. 2. Stanice se speciálními prefixy u příležitosti zvláštních událostí, pamětními prefixy, nebo dalšími speciálními prefixy jsou rovněž vyzývány k účasti v závodě. Prefixy musí být přiděleny autorizovaným orgánem země, ze které stanice pracuje.

3 VI. Kategorie A. Kategorie jeden operátor (Single Operator): Veškerá operátorská činnost, včetně zápisu do deníku je prováděna jednou osobou (operátorem). Počet změn pásma není omezen. V kterémkoli okamžiku je povolen pouze jeden vysílaný signál. 1. Jeden operátor (Single Operator): Žádné prostředky pro zprostředkování QSO nejsou povoleny ( viz IX.2) (a) High Power (All Band or Single Band všechna pásma nebo jedno pásmo): Celkový výstupní výkon nesmí přesáhnout 1500W. (b) Low Power (All Band or Single Band všechna pásma nebo jedno pásmo): Celkový výstupní výkon nesmí přesáhnout 100W. (c) QRP (All Band or Single Band všechna pásma nebo jedno pásmo): Celkový výstupní výkon nesmí přesáhnout 5W. 2. Jeden operátor s asistencí (Single Operator Assisted): Účastníkům v této kategorii je povoleno použití prostředků pro zprostředkování spojení (viz IX.2). (a) High Power Assisted (All Band or Single Band všechna pásma nebo jedno pásmo): Celkový výstupní výkon nesmí přesáhnout 1500W. (b) Low Power Assisted(All Band or Single Band všechna pásma nebo jedno pásmo): Celkový výstupní výkon nesmí přesáhnout 100W. (c) QRP Assisted (All Band or Single Band všechna pásma nebo jedno pásmo): Celkový výstupní výkon nesmí přesáhnout 5W. B. Kategorie Single Operator Overlay: Účastníci v kategorii Single Operator mohou také zaslat svůj deník do jedné z kategorií uvedených níže, přidáním dalšího řádku do hlavičky souboru deníku ve formátu Cabrillo nazvaného CATEGORY-OVERLAY. Všichni účastníci kategorie Overlay jsou ve výsledcích shromážděni do skupin low power a high power.. 1. Tribander/Single Element (TB-WIRES): Během závodu smí účastník použít pouze jeden (1) tribander (jakýkoli typ, napájený jedním vedením z vysílače do antény) pro pásma 10, 15 a 20 metrů a jednoprvkové antény pro pásma 40, 80 a 160 metrů.

4 2. Rookie (ROOKIE): Pro účast v této kategorii musí být účastník v den závodu vlastníkem licence 3 roky nebo méně. V poli SOAPBOX musí být uvedeno datum prvního získání licence. Kategorie Rookie se nemůže zúčastnit stanice, která v kterémkoli z předchozích CQ Contestů vyhrála plaketu. C. Kategorie více operátorů: Multi-Operator (All Band only pouze všechna pásma): Na konečném výsledku se během závodu může podílet více jedinců (operátorů). Příslušnou kategorii zvolte na základě počtu vysílaných signálů. 1. Single-Transmitter (MULTI-ONE) jeden vysílač: V kterémkoli okamžiku je povolen pouze jeden vysílaný signál. Během jedné hodiny (00-59 minut) smí být provedeno maximálně deset (10) změn pásma. Například, změna z pásma 20m na 40m a zpět se počítá jako 2 změny pásma. V deníku použijte pouze jedno číslování spojení pro celý deník. a. High Power celkový výstupní výkon každého vysílaného signálu nesmí přesáhnout 1500W. b. Low Power - celkový výstupní výkon každého vysílaného signálu nesmí přesáhnout 100W. 2. Two-Transmitter (MULTI-TWO) dva vysílače: V kterémkoli okamžiku jsou povoleny maximálně dva vysílané signály na dvou různých pásmech. Oba vysílače mohou pracovat s libovolnými stanicemi. Se stanicí lze navázat spojení pouze jednou na daném pásmu bez ohledu na to, který vysílač byl použit. V deníku musí být uvedeno, který vysílač navázal každé spojení (sloupec 81 CABRILLO formátu pro CQ Contest). Každý vysílač smí provézt maximálně osm (8) změn pásma během jedné hodiny (00-59 minut). Pro číslování spojení použijte vlastní řadu na každém pásmu. Celkový výstupní výkon každého vysílaného signálu nesmí přesáhnout 1500W. 3. Multi-Transmitter (MULTI-UNLIMITED) více vysílačů: V kterémkoli okamžiku je povoleno maximálně 6 vysílaných signálů, jeden na každém pásmu. Šest pásem může být aktivováno současně. Pro číslování spojení použijte vlastní řadu čísel na každém pásmu. Celkový výstupní výkon každého vysílaného signálu nesmí přesáhnout 1500W. D. Deníky pro kontrolu. Účast v závodu, kdy je deník poslán pouze pro kontrolu a usnadnění vyhodnocení závodu při kontrole deníků. U stanic v této kategorii nebude uvedeno ve výsledních jejich skóre a jejich deník nebude zveřejněn.

5 VII. Diplomy: Deníky pro jednopásmové kategorie mohou získat pouze diplomy za jedno pásmo. Aby stanice mohla být zařazena mezi kandidáty na získání diplomu, musí vykázat dobu provozu minimálně 4 hodiny u kategorií Single Opertator a minimálně 8 hodin u kategorií Multi Operator. A. K vyhodnocení nejlepších výsledků jsou v mnoha kategoriích vydávány plakety. Seznam plaket a jejich sponzorů lze nalézt na Pro jednoho účastníka bude vydána jen jedna plaketa. Stanice, která získá plaketu za světové vítězství, nebude oceněna za vítězství v menší oblasti. Oceněna bude druhá stanice za vítězem pro tuto oblast, pokud je počet účastníků pro daný diplom dostačující. B. Certifikáty Budou vydány stanicím s nejvyšším skóre v každé kategorii uvedené v Sekci VI:.. (i) V každé zúčastněné zemi. (ii) V každé oblasti USA, Kanady, Ruska a Japonska. (iii) V závislosti na rozhodnutí ředitele závodu mohou být vydány diplomy i za druhé a třetí místo. VIII. Club Competition - Soutěž klubů Každý rok bude udělena plaketa klubu s nejvyšším souhrnným skóre ze všech deníků zaslaných jeho členy. Aby klub mohl být zařazen do výsledků, musí od něj být přijaty nejméně čtyři deníky. A. Klub musí být místní skupina, ne národní organizace (např. ARRL, DARC atd.) B. Kluby USA: Účast je omezena na členy klubu, kteří bydlí a vysílají v kruhu o poloměru 250 mil kolem středu oblasti klubu (kromě expedic, organizovaných speciálně pro závod vedených členy, kteří bydlí v daném kruhu kolem klubu). C. DX kluby: Účast je omezena na členy klubu, kteří bydlí a vysílají buď ze země ze které je klub, nebo z okolí o poloměru 400 km kolem středu oblasti klubu (kromě expedic, organizovaných speciálně pro závod vedených členy, kteří bydlí v oblasti klubu). D. Účastníci v kategoriích Single-Operator mohou přispět pouze jednomu klubu. Skóre stanic v kategoriích Multi-Operator může být rozděleno mezi více klubů

6 jako procentuální podíl počtu členů klubu, kteří se podíleli na provozu. Deníky pro kontrolu (Checklog) nejsou do výsledků klubů započítávány. Deník musí obsahovat celé jméno klubu (a jeho umístění v případě stanic Multi-op). Příspěvky klubům ze skóre DXexpedic jsou procentuální podíl počtu členů klubu, podílejících se na expedici. IX. Definice termínů 1. Umístění stanice oblast, ve které jsou umístěny všechny vysílače, přijímače a antény. Všechny vysílače a přijímače musí být rozmístěny v jednom kruhu o průměru 500 m. Antény musí být fyzicky připojeny svým napájecím vedením k vysílačům a přijímačům. 2. Pomoc pro navázání spojení - použití jakékoli technologie, nebo dalšího zdroje, které operátorovi poskytnou identifikaci volací značky, nebo násobiče. Mezi ně patří, ale ne jen tyto, použití CW dekoderu, DX clusteru, nástroje DX spottingu (např. DX Summit), místní, nebo vzdálené technologie umožňující dekódovat volací znaky a frekvence (např. CW skimmer, Reverse Beacon Network), nebo provozní nástroje zahrnující další jedince. X. Všeobecná pravidla pro všechny účastníky A. Všichni účastníci musí pracovat v mezích jimi zvolené kategorie, pokud provádí jakoukoli činnost, která může ovlivnit jimi deklarovaný konečný výsledek. B. Pro každého účastníka (kategorii) musí být použit jiný volací znak. K ovlivnění výsledku může být použita pouze volací značka daného účastníka. C. Na žádném pásmu nepřekračujte celkový povolený výkon pro vaši kategorii. Celkový výkon na kterémkoli pásmu, kdykoli během závodu, je měřen na výstupu aktivních koncových stupňů. D. Samospotování (Self-spotting), nebo žádání ostatních stanic o spot není dovoleno. E. Veškerá činnost stanice musí být prováděna z jednoho umístění stanice (viz definice). Práce stanice Remote je povolena, pokud se všechny vysílače, přijímače a antény nachází v jednom umístění stanice. Tyto stanice musí dodržovat všechna omezení pro danou kategorii a omezení plynoucí z povolení pro stanici a z povolení operátora. Použitý volací znak musí být vydán, nebo povolen autoritativním orgánem příslušným k dané oblasti, ze které stanice pracuje.

7 F. Vzdálené přijímače (Remore RX), umístěné mimo umístění stanice, nejsou povoleny. G. V kterémkoli okamžiku je povolen pouze jeden signál na každém pásmu. Pokud na pásmu pracují dva, nebo více vysílačů, MUSÍ být k dispozici hardwarové zařízení, které zabezpečí, že v jeden okamžik nebude na pásmu více jak jeden signál dané stanice. Střídání výzvy na dvou nebo více různých frekvencích na pásmu není dovoleno. H. Všechny žádosti o spojení, odpovědi na volání a příjem volací značky a závodního kódu musí být prováděny pouze během závodu za použití módu a frekvencí daného závodu. I. Oprava volacích značek a závodních kódů použitím jakékoli databáze, nahrávky, u, nebo dalších prostředků pro potvrzení spojení po závodě, není dovoleno. J. Volací znaky uvedené v deníku musí být stejné jako ty, které byly účastníky použity (vyměněny vzduchem) během spojení. XI. Pokyny pro zaslání deníku: Zaslání deníku v elektronické podobně je vyžadováno od všech účastníků, kteří používají počítač pro vedení závodního deníku, nebo pro jeho přípravu. A. Pro každé spojení deník musí obsahovat: správné datum, přesný čas v UTC, frekvenci (nebo pásmo), volací znak protistanice, vyslaný kód, přijatý kód. Deníky, které nemají všechny údaje, mohou být překvalifikovány jako deníky pro kontrolu. Spojení by měla být do deníku zapsána ihned po jejich dokončení. Stanice soutěžící o diplom ve světovém, kontinentálním pořadí, nebo pořadí v USA musí poskytnout přesné frekvence pro všechna spojení v deníku. B. Účastníci v kategoriích Single Band (jedno pásmo) jsou žádáni, aby uvedli všechna spojení navázaná během závodu, i když byla navázaná na jiném pásmu. Pro výpočet výsledku budou použita pouze spojení na pásmu uvedeném v záhlaví Cabrillo deníku, nebo ve formuláři Summary. Deníky se spojeními pouze na jednom pásmu budou klasifikovány pro kategorii Single Band (jedno pásmo). C. Pro deníky je jako standard určen formát Cabrillo. Podrobné informace, jak vyplnit záhlaví Cabrillo formátu naleznete na stránkách WPX Contestu ( ). Chybné vyplnění záhlaví může mít za následek, že

8 stanice bude zařazena do špatné kategorie, nebo že deník bude klasifikován pouze pro kontrolu. Poznámka: Stanice z USA musí v záhlaví uvézt, odkud vysílají (např. LOCATION: OH). D. Deník můžete zaslat em, nebo přímo nahrát na webových stránkách. SSB deníky ve formátu Cabrillo by měly být zaslány na ssb@cqwpx.com. CW deníky ve formátu Cabrillo by měly být zaslány na cw@cqwpx.com. Jako předmět zprávy uveďte Váš volací znak. Nahrání deníku přímo na webových stránkách lze provézt na Přijetí všech deníků bude potvrzeno e- mailem. Seznam přijatých deníků lze najít na E. Pokyny pro elektronické deníky v jiném, než Cabrillo formátu: Pokud nejste schopni zaslat deník ve formátu Cabrillo, kontaktujte, prosím, ředitele závodu a domluvte zaslání v jiném formátu. F. Pokyny pro papírové deníky: Papírové deníky mohou být zaslány poštou na CQ WPX Contest, P.O. Box 481, New Carlisle, OH USA. Každý papírový deník musí být doplněn o Summary sheet (celkový sumář), kde jsou uvedeny všechny informace pro celkové skóre, kategorie a účastníkovo jméno a poštovní adresa tiskacími písmeny. G. Potvrzení účasti: Přijetí všech deníků bude potvrzeno prostřednictvím u. Seznam všech přijatých deníků lze najít na H. Odebrání deníku: Účastník může svůj již zaslaný deník z jakéhokoli důvodu zpět odebrat během 30 dnů po vypršení lhůty pro zaslání deníků. XII. Poslední termín pro zaslání deníků: A. Všechny deníky musí být zaslány mailem, nebo poštou DO PĚTI (5) DNŮ po konci závodu: SSB deníky ne později než1. dubna 2016, 2359 UTC, CW deníky ne později než 3. června 2016, 2359 UTC. Deníky zaslané po těchto termínech budou označeny jako pozdě zaslané. B. Prodloužení termínu zaslání může být vyžádáno em na <director@cqwpx.com>. Žádost musí obsahovat rozumný důvod a musí být obdržena před vypršením lhůty pro zaslání deníku. Prodloužení je poskytnuto pouze na základě potvrzení od ředitele závodu. C. Deníky zaslané po termínu mohou být uvedeny ve výsledcích, ale bez nároku na diplom.

9 XIII. Sankce Výbor CQ WPX Contestu je zodpovědný za kontrolu a posouzení všech deníků závodu. Od účastníků závodu se očekává dodržování pravidel závodu a nejlepších radioamatérských praktik. Porušení pravidel závodu, nebo nesportovní chování může vést k disciplinárnímu potrestání ze strany výboru. A. Nesportovní chování: Příklady nesportovního chování zahrnují (nejsou však limitovány jen na tyto): 1. PŘÍPRAVA, nebo POTVRZENÍ jakéhokoli spojení během závodu za použití neamatérských prostředků, jako jsou telefony, Internet, instant messaging, chaty, VoIP, sociální sítě, webové stránky. 2. Vysílání účastníka na frekvencích mimo meze vymezené povolením. 3. Změna časů v deníku, za účelem vyhovění podmínkám pro změnu pásma, nebo pravidlům přerušení provozu (odpočinku). 4. Získání bodů za příliš velký počet neověřitelných spojení, nebo násobičů. 5. Signály s nadměrnou šířkou (splattery, kliksy, atd.), nebo harmonickými signály na jiných pásmech. 6. Provozování stanice tím způsobem, že po více jak třech spojeních po sobě není odvysílána vlastní značka B. Program pozorovatelů: Výbor závodu může požádat kteréhokoli účastníka o přijetí návštěvy pozorovatele během závodu. Odmítnutí přístupu pozorovatele ke stanici během závodu může mít za následek diskvalifikaci účastníka. C. Audio záznam: Účastnící v kategoriích Single Operator soutěžící o umístění do třetího místa v pořadí (a) světa, (b) světadílu, nebo (c) USA musí nahrát audio jak vysílaného, tak přijímaného signálu jak byl slyšen operátorem po celou dobu závodu. Nahrávka musí být v základním formátu (např. mp3) a měla by obsahuvat audio do každého ucha jako samostatný kanál. Nahrávka může být výborem vyžádána během 90 dní po vypršení lhůty pro zaslání deníků pro lepší vyhodnocení deníku. Nahrávka musí být účastníkem poskytnuty do 5 dní od obdržení žádosti. Pokud nahrávka není k dispozici, výbor může účastníka překlasifikovat, nebo diskvalifikovat.

10 D. Disciplinární opatření: V případě porušení pravidel je účastník na základě rozhodnutí výboru předmětem diskvalifikace. 1. Diskvalifikace: Účastník bude uveden na konci zveřejněné výsledkové listiny bez nároku na diplom. 2. Oznámení o rozhodnutí výboru bude zasláno em na adresu uvedenou při zaslání deníku. Účastník má lhůtu 5 dní na odvolání se k řediteli závodu. Po této lhůtě je rozhodnutí nezvratné a konečné. 3. Účastník může svůj deník bez uvedení důvodu vzít zpět během 30 dní po ukončení lhůty pro zaslání deníku. Pro bližší informace kontaktujte ředitele závodu. 4. Výbor závodu si vyhrazuje právo změnit kategorii kteréhokoli účastníka na základě kontroly jeho deníku, nebo na základě jiných informací. E. Kontrola deníků: Všechny deníky jsou kontrolovány použitím zákaznického programu a lidského úsudku. XIV. Prohlášení 1. Opakovaná spojení jsou vyřazena bez další penalizace. 2. Spojení s chybně přijatým kódem jsou vyřazena bez další penalizace. 3. Spojení s chybou ve značce, nebo značka nenalezená ve druhém deníku jsou vyřazena s penalizací rovnou dvojnásobku počtu bodů za dané QSO. 4. Spojení, která nevyhovují pravidlu počtu změn pásma u stanic s více operátory, jsou vyřazena bez další penalizace. Odevzdáním deníku pro CQ WPX Contest a s ohledem na úsilí výboru závodu při kontrole a vyhodnocení deníku, účastník bezpodmínečně a neodvolatelně souhlasí že: 1) četl a porozuměl pravidlům závodu a souhlasí, aby jimi byl limitován. 2) pracoval v souladu se všemi pravidly a předpisy týkajícími se umístění radioamatérské stanice. 3) souhlasil se zveřejněním deníku a

11 4) akceptuje, že rozhodnutí o diskvalifikaci a další rozhodnutí výboru závodu jsou oficiální a konečná. Pokud účastník není ochoten, nebo není schopen souhlasit s výše uvedeným, neměl by deník zasílat, nebo ho poslat jen pro kontrolu. Otázky týkající se CQ WPX Contestu mohou být adresovány em řediteli závodu na adresu director@cqwpx.com.

1. Zóna: každá zóna CQ na každém pásmu zvlášť platí jako jeden násobič. Pro stanovení správné zóny platí pravidla CQ Worked All Zones.

1. Zóna: každá zóna CQ na každém pásmu zvlášť platí jako jeden násobič. Pro stanovení správné zóny platí pravidla CQ Worked All Zones. CQWW Contest 2017 SSB: 28. - 29. října CW: 25. - 26. listopadu Začátek: 00:00:00 UTC v sobotu Konec: 23:59:59 UTC v neděli I. Cíl: Pro amatéry na celém světě navázat co největší počet spojení v co největším

Více

I. CÍL: Pro radioamatéry celého světa navázat spojení s jinými amatéry v co možná nejvíce CQ zónách, zemích a W/VE QTH.

I. CÍL: Pro radioamatéry celého světa navázat spojení s jinými amatéry v co možná nejvíce CQ zónách, zemích a W/VE QTH. CQ WW RTTY DX Contest 2013 28. 29. září 2013 Začíná v sobotu 0000 UTC, končí v neděli 2359 UTC I. CÍL: Pro radioamatéry celého světa navázat spojení s jinými amatéry v co možná nejvíce CQ zónách, zemích

Více

2019 World Wide Digi DX Contest

2019 World Wide Digi DX Contest 2019 World Wide Digi DX Contest Začátek: Sobota 31. Srpna 12:00:00 UTC Konec: Neděle 1. Září 11:59:59 UTC I. CÍL: Závod je určen pro všechny radioamatéry z celého světa s cílem navázat co nejvíce spojení

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Tábora

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Tábora Město Tábor Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Tábora PLATNOST OD: ROZSAH PŮSOBNOSTI: Schválilo: Zastupitelstvo města Tábora Článek I. Úvodní ustanovení Na základě zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

PROVOZ Q-KÓDY, ZKRATKY, ZÁKLAD SPOJENÍ

PROVOZ Q-KÓDY, ZKRATKY, ZÁKLAD SPOJENÍ Radioklub OK2KOJ při VUT v Brně: Kurz operátorů 1 PROVOZ Q-KÓDY, ZKRATKY, ZÁKLAD SPOJENÍ Kurz operátorů Radioklub OK2KOJ při VUT v Brně 2015/2016 Radioklub OK2KOJ při VUT v Brně: Kurz operátorů 2 Q kódy

Více

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Prosím, přečtěte si tento návod k obsluze. Návod si uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Technické údaje Vysílač Frekvence

Více

Všeobecné podmínky PALETAPOTRAVIN.CZ, S.R.O. 28. října 2015 Autor: Paletapotravin.cz, s.r.o.

Všeobecné podmínky PALETAPOTRAVIN.CZ, S.R.O. 28. října 2015 Autor: Paletapotravin.cz, s.r.o. Všeobecné podmínky PALETAPOTRAVIN.CZ, S.R.O. 28. října 2015 Autor: Paletapotravin.cz, s.r.o. Všeobecné podmínky Paletapotravin.cz, s.r.o. I. ÚVOD Společnost Paletapotravin.cz, s.r.o., se sídlem Plotní

Více

PROPOZICE MEZINÁRODNÍHO ZÁVODU HISTORICKÝCH KLUZÁKŮ

PROPOZICE MEZINÁRODNÍHO ZÁVODU HISTORICKÝCH KLUZÁKŮ PROPOZICE MEZINÁRODNÍHO ZÁVODU HISTORICKÝCH KLUZÁKŮ 15. ročník HOP 2016 13.8.2016 21.8.2016 Pořádá Aeroklub Hronov na letišti ve Velkém Poříčí. Aeroklub Hronov Letiště Velké Poříčí P. O. Box 48 549 31

Více

Statut soutěže Soutěžte s Club 5* o skvělé ceny

Statut soutěže Soutěžte s Club 5* o skvělé ceny Statut soutěže Soutěžte s Club 5* o skvělé ceny I. Úvodní ustanovení Obchodní společnost Studio Moderna, s.r.o., se sídlem U nákladového nádraží 8/3153, Strašnice, 130 00, Praha 3, IČ: 261 59 074, DIČ:

Více

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice 1 VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015 I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice II. Výchozí podmínky Dotační program Podpora neziskových subjektů schválen usnesením Zastupitelstva

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky COPY GENERAL s.r.o. může převzít zakázky ke zpracování pouze na základě dále uvedených Všeobecných obchodních podmínek. Zákazník na ně potvrzením objednávky v internetové aplikaci

Více

Obsah: 4. Vzlety... 9 4.1. Místo startu.. 9 4.2. Předčasný start.. 9 4.3. Inicializace výškoměru. 9 4.4. Opakovaný vzlet. 9

Obsah: 4. Vzlety... 9 4.1. Místo startu.. 9 4.2. Předčasný start.. 9 4.3. Inicializace výškoměru. 9 4.4. Opakovaný vzlet. 9 Národní pravidla pro soutěž RCE100 Soutěž modelů letadel s elektrickým pohonem vybavených výškoměrem. Platné pro rok 2014 Verze 1.3. Účel: Soutěž rádiem řízených termických větroňů s elektrickým pohonem

Více

Podmínky služby. Naposledy aktualizováno 1. prosince 2015

Podmínky služby. Naposledy aktualizováno 1. prosince 2015 Podmínky služby Naposledy aktualizováno 1. prosince 2015 I. PŘIJETÍ PODMÍNEK Děkujeme, že používáte službu Partytime (dále též jen Služba ) provozovanou společností Noble Software s.r.o. Tyto podmínky

Více

Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo VZ Č. j. 4VZ40721/2012-130764

Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo VZ Č. j. 4VZ40721/2012-130764 Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Zlín Název veřejné zakázky Geodetické práce dle 21a zákona č. 229/1991 Sb. v okrese Zlín Sídlem: Zarámí 88, 760 41 Zlín Evidenční číslo

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE. UPC Top Beauty

PRAVIDLA SOUTĚŽE. UPC Top Beauty PRAVIDLA SOUTĚŽE UPC Top Beauty Pořadatel Pořadatelem soutěže UPC Top Beauty (dále jen "soutěž"), je společnost UPC Česká republika, spol. s r.o., se sídlem Závišova, 14000 Praha 4-Nusle, IČO: 00562262,

Více

PRAVIDLA A PODMÍNKY SOUTĚŽE Vibrostation funguje. Můj příběh.

PRAVIDLA A PODMÍNKY SOUTĚŽE Vibrostation funguje. Můj příběh. PRAVIDLA A PODMÍNKY SOUTĚŽE Vibrostation funguje. Můj příběh. I. Pořadatel soutěže Pořadatelem soutěže pod názvem Vibrostation funguje. Můj příběh. o možnost vyhrát jeden z 100 kusů poukázek na 7 x cvičení

Více

PRODUKTOVÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY NÁJMU BEZPEČNOSTNÍCH SCHRÁNEK V SEJFU UNICREDIT BANK CZECH REPUBLIC AND SLOVAKIA, A.S.

PRODUKTOVÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY NÁJMU BEZPEČNOSTNÍCH SCHRÁNEK V SEJFU UNICREDIT BANK CZECH REPUBLIC AND SLOVAKIA, A.S. PRODUKTOVÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY NÁJMU BEZPEČNOSTNÍCH SCHRÁNEK V SEJFU UNICREDIT BANK CZECH REPUBLIC AND SLOVAKIA, A.S. (dále jen Produktové podmínky nájmu bezpečnostních schránek ) UniCredit Bank Czech Republic

Více

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb. (dále také jako zákon ), o veřejných zakázkách, v platném znění, k otevřenému nadlimitnímu řízení dle 27 zákona veřejné zakázky

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY CESTOVNÍ KANCELÁŘE IC TOUR S.R.O.

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY CESTOVNÍ KANCELÁŘE IC TOUR S.R.O. VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY CESTOVNÍ KANCELÁŘE IC TOUR S.R.O. Část I. Úvodní ustanovení 1.1 Všeobecné smluvní podmínky cestovní kanceláře IC TOUR s.r.o. (dále také jako Smluvní podmínky ) upravují, v souladu

Více

Pracovní)řád) ) Společnost:) Sídlo

Pracovní)řád) ) Společnost:) Sídlo Pracovnířád Společnost:Hranickározvojová,s.r.o. Sídlo:Tř.1.máje328,75301Hranice I Úvodníustanovení Vesmysluustanovení 82odstavec1zákoníkuprácevydáváHranickározvojová,s.r.o.jako zaměstnavatel tento pracovní

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Modernizace dvou výtahů na ubytovně v Čakovicích

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Modernizace dvou výtahů na ubytovně v Čakovicích ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka malého rozsahu na stavební práce vyhlášená dle 6 a 18 odst.5 zákona č. 137/2006 Sb. a v souladu s nařízením ministra vnitra č. 9/2011 Modernizace dvou výtahů na ubytovně

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRODEJ FYZICKÉHO ZBOŽÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRODEJ FYZICKÉHO ZBOŽÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRODEJ FYZICKÉHO ZBOŽÍ Práva a povinnosti prodejce (Ing. Kristina Hummelová) Práva a povinnosti zákazníka 1. PRÁVA A POVINNOSTI PRODEJCE Prodejcem je Ing. Kristina Hummelová, Saratovská

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE OSLAVTE ZLATÉ VÝROČÍ S DIAMANTY

PRAVIDLA SOUTĚŽE OSLAVTE ZLATÉ VÝROČÍ S DIAMANTY PRAVIDLA SOUTĚŽE OSLAVTE ZLATÉ VÝROČÍ S DIAMANTY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tato pravidla (dále jen pravidla ) upravují podmínky spotřebitelské soutěže nazvané Oslavte zlaté výročí s diamanty (dále též

Více

Zápis jednání Rady Českého radioklubu konaného dne 24. března 2015 v zasedací místnosti ČRK v Praze 7, U Pergamenky 3 Přítomni: Omluveni: Program:

Zápis jednání Rady Českého radioklubu konaného dne 24. března 2015 v zasedací místnosti ČRK v Praze 7, U Pergamenky 3 Přítomni: Omluveni: Program: Zápis jednání Rady Českého radioklubu konaného dne 24. března 2015 v zasedací místnosti ČRK v Praze 7, U Pergamenky 3 Přítomni: Dr. Ing. Jaroslav Bažant, OK1WF, Ing. Miroslav Hakr, OK1VUM, Petr Chvátal,

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz Klubová výstava Slovenských čuvačů se zadáváním titulů Nejlepší pes výstavy, Nejlepší fena výstavy 14. 11. 2015 Místo konání: Brno - Líšeň, Jedovnická 7a, KK Zetor, krytá kynologická hala GPS: 49.2159092N,

Více

SMLOUVA. I. Smluvní strany

SMLOUVA. I. Smluvní strany SMLOUVA o provádění technických prohlídek, údržby a havarijního servisu uzavřená dle 536 a následujících obchodního zákoníku v platném znění. I. Smluvní strany Zhotovitel : Pavel Sklenář Průmyslová technika

Více

OBSAH ČLÁNKY. Článek 2 Přihlášky a průmyslové vzory, na které se uvedené články použijí

OBSAH ČLÁNKY. Článek 2 Přihlášky a průmyslové vzory, na které se uvedené články použijí OBSAH ČLÁNKY Článek 1 Zkrácené výrazy Článek 2 Přihlášky a průmyslové vzory, na které se uvedené články použijí Článek 3 Přihláška Článek 4 Zástupci, adresa pro doručování nebo korespondenční adresa Článek

Více

Vývoj výsledkov VKV kontestov v OM za posledných 20 rokov

Vývoj výsledkov VKV kontestov v OM za posledných 20 rokov Vývoj výsledkov VKV kontestov v OM za posledných 20 rokov Vyhodnotenie aktivity východoslovenských staníc Loc-KN 2014_03_08 Košice OM0AM Ivan Marko http://www.ok2kkw.com/00003016/statistika/statistika_2.htm

Více

pravidla pro Českou Republiku (9. 9. 2009)

pravidla pro Českou Republiku (9. 9. 2009) pravidla pro Českou Republiku (9. 9. 2009) SPEARFISHING - LOV RYB NA NÁDECH HARPUNOU Tato specifická pravidla pro lov ryb na nádech doplňují všeobecná pravidla platná pro všechny šampionáty pod záštitou

Více

Sokolská župa Podbělohorská Újezd 450, Praha 1, 118 01

Sokolská župa Podbělohorská Újezd 450, Praha 1, 118 01 Závody se uskuteční ve třech po sobě jdoucích dnech (pátek, sobota, neděle) pátek 24. dubna plavání Tyršův dům - bazén příloha č. 1 sobota 25. dubna atletika ZŠ Campanus - Praha 4 příloha č. 2 neděle 26.

Více

Smlouva o provedení penetračních testů a zpracování bezpečnostního auditu informačního systému pro prezentaci voleb

Smlouva o provedení penetračních testů a zpracování bezpečnostního auditu informačního systému pro prezentaci voleb Smlouva o provedení penetračních testů a zpracování bezpečnostního auditu informačního systému pro prezentaci voleb (č. ev. ČSÚ: 155-2013-S) Česká republika Český statistický úřad se sídlem: Na padesátém

Více

LIDL RÁKOSNÍČKOVA HŘIŠTĚ PRAVIDLA HLASOVÁNÍ PRO ROK 2016

LIDL RÁKOSNÍČKOVA HŘIŠTĚ PRAVIDLA HLASOVÁNÍ PRO ROK 2016 VYHrAJTE Rá KOSnÍČKO hřiště!!! VO LIDL RÁKOSNÍČKOVA HŘIŠTĚ PRAVIDLA HLASOVÁNÍ PRO ROK 2016 (dále jen pravidla hlasování ) 1. PROJEKT RÁKOSNÍČKOVA HŘIŠTĚ Dlouhodobým cílem společnosti Lidl Česká republika

Více

Pravidla soutěže s názvem Soutěž o Ipady s Letištěm Václava Havla Praha (dále jen pravidla )

Pravidla soutěže s názvem Soutěž o Ipady s Letištěm Václava Havla Praha (dále jen pravidla ) Pravidla soutěže s názvem Soutěž o Ipady s Letištěm Václava Havla Praha (dále jen pravidla ) 1. POŘADATEL SOUTÉŽE Pořadatelem reklamní soutěže o Ipady s Letištěm Václava Havla Praha (dále jen soutěž )

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu zadávané v souladu s ustanoveními 18 odst. 5 a 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a v souladu se směrnicí

Více

R Á M C O V Á S M L O U V A

R Á M C O V Á S M L O U V A R Á M C O V Á S M L O U V A č. uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany 1.

Více

PRAVIDLA TRHU festivalu Jičín město pohádky 2015

PRAVIDLA TRHU festivalu Jičín město pohádky 2015 PRAVIDLA TRHU festivalu Jičín město pohádky 2015 1) Informace k vyplnění přihlášky a její odeslání a. Pokyny k vyplnění přihlášky Vysvětlení některých kolonek: Počet osob ve stánku: uvádějte počet osob,

Více

VÝZVA PRO PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU. DDÚ, SVP, ZŠ a ŠJ Brno, Hlinky 140 - projektové práce"

VÝZVA PRO PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU. DDÚ, SVP, ZŠ a ŠJ Brno, Hlinky 140 - projektové práce VÝZVA PRO PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU DDÚ, SVP, ZŠ a ŠJ Brno, Hlinky 140 - projektové práce" uskutečňovanou v souladu s 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Úspora energií pro ZŠ Zubří

Úspora energií pro ZŠ Zubří ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 21 odst. 1 písm. f) a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

Obchodní podmínky pro nakupování v internetovém obchodě www.haficentrum.cz a www.4hafic.cz.

Obchodní podmínky pro nakupování v internetovém obchodě www.haficentrum.cz a www.4hafic.cz. Obchodní podmínky pro nakupování v internetovém obchodě www.haficentrum.cz a www.4hafic.cz. I. Všeobecná ustanovení 1.1. Provozovatelem internetového obchodu www.haficentrum.cz a www.4hafic.cz je Renata

Více

Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně o pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou

Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně o pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou Vodní záchranná služba Českého červeného kříže MS Jablonec nad Nisou Vás zve na: Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně o pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou Tvrdošíjní V Místo

Více

I. Smluvní strany. Jméno a příjmení/titul/název firmy:... Adresa trvalého bydliště/sídlo:... Datum narození/ič:

I. Smluvní strany. Jméno a příjmení/titul/název firmy:... Adresa trvalého bydliště/sídlo:... Datum narození/ič: Smlouva o dodávce vody (dále jen Smlouva ) uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu (dále jen zákon ) mezi smluvními stranami:

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY fy. RIVA spol. s r.o.

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY fy. RIVA spol. s r.o. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY fy. RIVA spol. s r.o. Tyto všeobecné obchodní a dodací podmínky f. RIVA spol. s. r.o. upravují vztah objednatele a zhotovitele při dodávce montážních prací a dodávek podlahových

Více

Dovozní a vývozní licence pro mléko a mléčné výrobky. Obsah: 1. ZÁKLADNÍ LEGISLATIVA... 2 2. OBECNÝ POSTUP PŘI VYDÁVÁNÍ LICENCÍ... 4 3. DOVOZ...

Dovozní a vývozní licence pro mléko a mléčné výrobky. Obsah: 1. ZÁKLADNÍ LEGISLATIVA... 2 2. OBECNÝ POSTUP PŘI VYDÁVÁNÍ LICENCÍ... 4 3. DOVOZ... Dovozní a vývozní licence pro mléko a mléčné výrobky Obsah: 1. ZÁKLADNÍ LEGISLATIVA... 2 2. OBECNÝ POSTUP PŘI VYDÁVÁNÍ LICENCÍ... 4 3. DOVOZ... 6 3.1. Preferenční dovoz mimo režim kvót... 7 3.2. Dovoz

Více

Úplná pravidla soutěže Každé dítě může být Superstar

Úplná pravidla soutěže Každé dítě může být Superstar Úplná pravidla soutěže Každé dítě může být Superstar ČESKÁ REPUBLIKA Účelem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel soutěže Každé dítě může být Superstar (dále jen soutěž ). Tato pravidla jsou

Více

S telefonem šetřím svůj čas a peníze VODAFONE. www.csob.cz. Infolinka 800 300 300

S telefonem šetřím svůj čas a peníze VODAFONE. www.csob.cz. Infolinka 800 300 300 S telefonem šetřím svůj čas a peníze VODAFONE www.csob.cz Infolinka 800 300 300 Vážený kliente, do rukou se vám dostává brožura, v níž najdete vše, co potřebujete vědět o jednotlivých službách, které můžete

Více

ROZPIS soutěže sportovní všestrannosti 2016

ROZPIS soutěže sportovní všestrannosti 2016 ROZPIS soutěže sportovní všestrannosti 2016 Závody se uskuteční ve třech po sobě jdoucích dnech (pátek, sobota, neděle) pátek 15. dubna 2016 plavání Tyršův dům - bazén sobota 16. dubna 2016 atletika ZŠ

Více

Článek I. Smluvní strany

Článek I. Smluvní strany STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA MMOPP00GBYAR Smlouva na zhotovení Auditu bezpečnosti IT Objednatel: Sídlo: IČ: 00300535 DIČ: Statutární město Opava Článek I. Smluvní strany Horní náměstí 69, 746 26 Opava CZ00300535

Více

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY Real life filtres (dále jen Podmínky Soutěže )

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY Real life filtres (dále jen Podmínky Soutěže ) SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY Real life filtres (dále jen Podmínky Soutěže ) Společnost L ORÉAL Česká republika s.r.o., se sídlem Plzeňská 213/11, 150 00 Praha 5, Česká republika, IČO: 60491850, zapsaná v obchodním

Více

Český pohár a mistrovství ČR ve fourcrossu 2009 :Propozice

Český pohár a mistrovství ČR ve fourcrossu 2009 :Propozice Český pohár a mistrovství ČR ve fourcrossu 2009 :Propozice I. Obecná ustanovení 1. Oficiální název seriálu: Český pohár ve fourcrossu 2009 (ČP-4X), osmý ročník. Alternativně a plnohodnotně lze používat

Více

Pracovní postup pro návrhy a realizaci revitalizačních opatření na vodních cestách

Pracovní postup pro návrhy a realizaci revitalizačních opatření na vodních cestách V Ý Z V A K P O D Á N Í N A B Í D K Y ( V Č E T N Ě Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E ) dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb. (dále také jako zákon ), o veřejných zakázkách, v platném znění, ke zjednodušenému

Více

Příloha č.1 k zadávací dokumentaci Č.j.: KRPH-64242-3/ČJ-2014-0500NE-VZ

Příloha č.1 k zadávací dokumentaci Č.j.: KRPH-64242-3/ČJ-2014-0500NE-VZ Příloha č.1 k zadávací dokumentaci Č.j.: KRPH-64242-3/ČJ-2014-0500NE-VZ KUPNÍ SMLOUVA NÁVRH Uzavřená dle ust. 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., Nový občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, (dále

Více

! MMOPP00A9YUJ STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA

! MMOPP00A9YUJ STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA Strana 1 (celkem 6) STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA! MMOPP00A9YUJ SMLOUVA O DÍLO uzavřená dle zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění, zejména dle 536 a následujících Článek I. Smluvní strany

Více

má telekomunikační licencí vyhrazen v pásmu 3,5 GHz k využití duplexní kmitočtový úsek o šířce 14 MHz a více. 1/5

má telekomunikační licencí vyhrazen v pásmu 3,5 GHz k využití duplexní kmitočtový úsek o šířce 14 MHz a více. 1/5 Vyhlášení výběrového řízení na udělení telekomunikačních licencí ke zřizování a provozování veřejných telekomunikačních sítí s využitím pevných rádiových přístupových sítí typu P-MP ve vyhrazeném kmitočtovém

Více

Rámcová dohoda č. 3210/11-12/xxx o přeshraničních přenosech elektřiny prostřednictvím přenosové soustavy ČR v r. 2011-2012

Rámcová dohoda č. 3210/11-12/xxx o přeshraničních přenosech elektřiny prostřednictvím přenosové soustavy ČR v r. 2011-2012 Rámcová dohoda č. 3210/11-12/xxx o přeshraničních přenosech elektřiny prostřednictvím přenosové soustavy ČR v r. 2011-2012 uzavřená ve smyslu 50 odst. 5 z. č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a výkonu

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU U S N E S E N Í Č.j. 094 EX 11392/09 číslo návrhu S-VS-VZP-12-00456152-A935 Soudní exekutor Mgr. Martin Tunkl, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU Č.j. 108 EX 04101/12-164 U S N E S E N Í Soudní exekutor JUDr. Zdeněk Zítka, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení o

Více

Zajištění překladů pro MŽP a OPŽP 2014 2020

Zajištění překladů pro MŽP a OPŽP 2014 2020 Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb. (dále také jako zákon ), o veřejných zakázkách, v platném znění, k otevřenému nadlimitnímu řízení dle 27 zákona veřejné zakázky

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování veřejně dostupných služeb elektronických komunikací ze strany společnosti TNtech, s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování veřejně dostupných služeb elektronických komunikací ze strany společnosti TNtech, s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování veřejně dostupných služeb elektronických komunikací ze strany společnosti TNtech, s.r.o. 1. Definice pojmů V těchto VOP, Smlouvě, Zvláštních podmínkách a Ceníkách

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PR/HA 5/14 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku malého rozsahu na služby nejedná se o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů PRŮKAZ ENERGETICKÉ

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA. Smlouva o dílo (dle 536 a násl. zák. č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, v platném znění) MMOPP00DSRDZ

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA. Smlouva o dílo (dle 536 a násl. zák. č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, v platném znění) MMOPP00DSRDZ STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA MMOPP00DSRDZ Smlouva o dílo (dle 536 a násl. zák. č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, v platném znění) Článek I. Smluvní strany Objednatel: Sídlo: Statutární město Opava Horní

Více

NNPQQ11HHO[N! MMOPP00GGNZM

NNPQQ11HHO[N! MMOPP00GGNZM STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA NNPQQ11HHO[N! MMOPP00GGNZM Smlouva na zhotovení projektové dokumentace ZŠ Otická (zateplení, výměna oken) Objednatel: Sídlo: IČ: 00300535 DIČ: Statutární město Opava Článek I. Smluvní

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek

Věc: Výzva pro předložení nabídek Věc: Výzva pro předložení nabídek I. Označení zadavatele sídlo: Bratčice 49, 286 01 Čáslav IČO: 00640212 zastoupený: Ing. Jiřím Uhlířem, starostou obce tel.: +420 327 371 104 II. Specifikace druhu zakázky

Více

Základní škola Přerov, Želatovská 8

Základní škola Přerov, Želatovská 8 Základní škola Přerov, Želatovská 8 Želatovská 8, 750 02 Přerov tel: 581 202 970; fax: 581 202 970 www.zs-zelatovska.cz e-mail: zs-zelatovska@zs-zelatovska.cz ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zakázku na služby

Více

Všeobecné dodací podmínky

Všeobecné dodací podmínky I. Platnost Sestavené s ohledem na doporučení Svazu německých výrobců strojů a zařízení e.v. (VDMA). 1. Všechny dodávky, služby a nabídky se vykonávají výlučně na základě těchto všeobecných dodacích podmínek.

Více

www.skokovypohar.cz 1

www.skokovypohar.cz 1 Pravidla ČSP pro rok 2014 Český skokový pohár je společným projektem ČJF a pořadatelů významných parkurových závodů v České republice. Cílem tohoto seriálu kvalifikačních kol a jednoho finále je zvýšení

Více

Pořadatelům jiných závodu se doporučuje používat shodné podmínky, pokud to charakter závodu umožňuje.

Pořadatelům jiných závodu se doporučuje používat shodné podmínky, pokud to charakter závodu umožňuje. Všeobecné podmínky závodů na VKV 1. Tyto podmínky platí pro všechny závody uvedené v bodu 2. na VKV (v pásmech od 50 MHz výše), které pořádá Český radioklub, člen Regionu I. IARU. Pořadatelům jiných závodu

Více

Tento reklamační řád je platný od 1.11.2009.Tento reklamační řád je k dispozici v sídle prodávajícího nebo jako dokument na www.roset.cz.

Tento reklamační řád je platný od 1.11.2009.Tento reklamační řád je k dispozici v sídle prodávajícího nebo jako dokument na www.roset.cz. Reklamační řád Tento reklamační řád je platný od 1.11.2009.Tento reklamační řád je k dispozici v sídle prodávajícího nebo jako dokument na www.roset.cz. I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád popisuje

Více

Úplné znění podmínek soutěže FIAT Přijďte na testovací jízdu a vyhrávejte zájezdy každý týden

Úplné znění podmínek soutěže FIAT Přijďte na testovací jízdu a vyhrávejte zájezdy každý týden Úplné znění podmínek soutěže FIAT Přijďte na testovací jízdu a vyhrávejte zájezdy každý týden I. Předmět 1.1. Tento dokument obsahuje výhradní a úplnou závaznou úpravu pravidel soutěže Fiat VYHRAJTE ZÁJEZD

Více

Dodavatel a objednavatel mohou být označování též jako smluvní strany.

Dodavatel a objednavatel mohou být označování též jako smluvní strany. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY INDIVIDUÁLNÍ JAZYKOVÉ KURZY Provozovatelem jazykové školy Free Time Academy je občanský spolek Free Time Academy, z.s., IČO: 04301943, se sídlem Masarykovo náměstí 1766, Brandýs

Více

ŽÁDOST O DODATEČNÉ POVOLENÍ STAVBY ČÁST A. Městský úřad Kynšperk nad Ohří, OVÚPD Jana A. Komenského 221, 357 51 Kynšperk nad Ohří

ŽÁDOST O DODATEČNÉ POVOLENÍ STAVBY ČÁST A. Městský úřad Kynšperk nad Ohří, OVÚPD Jana A. Komenského 221, 357 51 Kynšperk nad Ohří Městský úřad Kynšperk nad Ohří, OVÚPD Jana A. Komenského 221, 357 51 Kynšperk nad Ohří Věc: ŽÁDOST O DODATEČNÉ POVOLENÍ STAVBY podle ustanovení 129 odst. 2 a 3, zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

Ze za átku se d lají QSO ve WAE stejn, jako QSO v CQ WPX nebo SARTG, doporu il bych pou ívání i stejné sady funk ních kláves.

Ze za átku se d lají QSO ve WAE stejn, jako QSO v CQ WPX nebo SARTG, doporu il bych pou ívání i stejné sady funk ních kláves. 1 Navazování Qso's ve WAE RTTY contest VE3IAY. Ze za átku se d lají QSO ve WAE stejn, jako QSO v CQ WPX nebo SARTG, doporu il bych pou ívání i stejné sady funk ních kláves. V CW a SSB WAEDC mohou být QTCs

Více

PRAVIDLA SMS KONTRA AUKCE. I. Obecná ustanovení

PRAVIDLA SMS KONTRA AUKCE. I. Obecná ustanovení PRAVIDLA SMS KONTRA AUKCE I. Obecná ustanovení 1. SMS KONTRA AUKCE (dále jen Aukce ) zahrnuje prodej nemovitostí, zboží či služeb formou dražby organizované prostřednictvím Prémiových SMS služeb podle

Více

Upřesňující technické normy 2015-2016

Upřesňující technické normy 2015-2016 Upřesňující technické normy 2015-2016 1. Startují MŽ - startují hráči dvouročníku 2004-2005 (dívky navíc i ročník 2003) - do utkání smí nastoupit max. tři mladší hráči ročníku 2006 (po splnění čl.219 SDŘ)

Více

SMLOUVA. ČÁST A Obecná ustanovení. I. Smluvní strany

SMLOUVA. ČÁST A Obecná ustanovení. I. Smluvní strany SMLOUVA na zhotovení projektové dokumentace, výkon inženýrské činnosti, výkon funkce koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi po dobu přípravy stavby a autorského dozoru (číslo

Více

Metodické vysvětlivky k pololetnímu výkazu o telekomunikačních zařízeních TZ (ČTÚ) 1-02

Metodické vysvětlivky k pololetnímu výkazu o telekomunikačních zařízeních TZ (ČTÚ) 1-02 Metodické vysvětlivky k pololetnímu výkazu o telekomunikačních zařízeních TZ (ČTÚ) 1-02 V oddílech I, II a III se vykazují ústředny a jejich kapacita podle jejich funkce. Plní-li ústředna více funkcí,

Více

Digitální mamograf. Textová část zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku na dodávku. Druh veřejné zakázky: dodávka. Zadavatel

Digitální mamograf. Textová část zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku na dodávku. Druh veřejné zakázky: dodávka. Zadavatel Textová část zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku na dodávku Druh veřejné zakázky: dodávka Digitální mamograf Zadavatel Masarykův onkologický ústav Žlutý kopec 7, 656 53 Brno - 1 - Článek I. Preambule

Více

Změny pravidel UCI Všeobecná ustanovení 1.5.2014 (VÝPIS - ZMĚNY UVEDENY ČERVENĚ)

Změny pravidel UCI Všeobecná ustanovení 1.5.2014 (VÝPIS - ZMĚNY UVEDENY ČERVENĚ) Změny pravidel UCI Všeobecná ustanovení 1.5.2014 (VÝPIS - ZMĚNY UVEDENY ČERVENĚ) Kalendář 1.2.006 Každoročně musí organizátoři závodů podat u své příslušné národní federace žádost o zapsání jejich závodu

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. vyzývá. Regionální VaV CENTRUM FAST - AdMaS dokumentace pro územní rozhodnutí

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. vyzývá. Regionální VaV CENTRUM FAST - AdMaS dokumentace pro územní rozhodnutí VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE Vysoké učení technické v Brně, jako zadavatel veřejné zakázky, Vás v souladu s ustanovením 6, 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách

Více

VŠEOBECNÉ POJISTNÉ PODMÍNKY P

VŠEOBECNÉ POJISTNÉ PODMÍNKY P EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, a.s. VŠEOBECNÉ POJISTNÉ PODMÍNKY P pro pojištění prospekce zahraničních trhů Obchodní strategie Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. (EGAP) Vodičkova

Více

Všeobecné obchodní podmínky VoIP služeb

Všeobecné obchodní podmínky VoIP služeb Všeobecné obchodní podmínky VoIP služeb Tyto všeobecné obchodní podmínky tvoří součást Smlouvy o poskytování služeb elektronických komunikací, kterou uzavírá společnost ABAK, spol. s r.o., IČ 40763153,

Více

U S N E S E N Í. rozhodl o změně dražební vyhlášky č.j. 108 EX 05498/11-45 ze dne 17.4.2013 takto:

U S N E S E N Í. rozhodl o změně dražební vyhlášky č.j. 108 EX 05498/11-45 ze dne 17.4.2013 takto: U S N E S E N Í Č.j. 108 EX 05498/11 Soudní exekutor JUDr. Zdeněk Zítka, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení o nařízení

Více

DODÁVKA CUKRU Z INTERVENČNÍCH ZÁSOB VE PROSPĚCH NEJCHUDŠÍCH OSOB V ROCE 2008

DODÁVKA CUKRU Z INTERVENČNÍCH ZÁSOB VE PROSPĚCH NEJCHUDŠÍCH OSOB V ROCE 2008 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ NABÍDKY ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU podle 12 odst. 6 zákona č. 137/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů 1) Zakázka malého rozsahu s názvem : DODÁVKA CUKRU Z INTERVENČNÍCH

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1. Změnové řízení... 3 1.1. Odstěhování uživatele... 3 1.2. Nastěhování uživatele... 3 1.2.1. Nastavení parametrů pro nastěhování uživatele... 3 1.3. Založení předpisu... 3 1.4.

Více

Obchodní a dodací podmínky

Obchodní a dodací podmínky Obchodní a dodací podmínky platné od 25.9.2013 pro www.sportobchod.cz provozovaný společností SportObchod.cz s.r.o., IČ 26904241, Čechyňská 16, 60200 Brno, vedenou u rejstříkového soudu v Brně v oddíle

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE vydaná v souladu s Pravidly, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020, č.j. 40495/2015-MZE

Více

Členský zpravodaj Veterán Rádio Klub B r n o Ročník XX 2013 číslo 3

Členský zpravodaj Veterán Rádio Klub B r n o Ročník XX 2013 číslo 3 Členský zpravodaj Veterán Rádio Klub B r n o Ročník XX 2013 číslo 3 Jeden z nejstarších členů VRK pracuje již řadu let elektronickými provozy. Diplomů za spojení těmito provozy již nashromáždil do poloviny

Více

U S N E S E N Í. ve věci DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

U S N E S E N Í. ve věci DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU Č.j. 108 EX 00895/12 číslo návrhu 9100219360 U S N E S E N Í Soudní exekutor JUDr. Zdeněk Zítka, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na

Více

Všeobecné podmínky závodů na VKV

Všeobecné podmínky závodů na VKV Všeobecné podmínky závodů na VKV Platné od 1.1.2014 Tyto podmínky platí pro všechny závody uvedené v bodu 2. na VKV (v pásmech od 144 MHz výše), které pořádá Český radioklub, člen Regionu I. IARU. Níže

Více

Propozice The Most Challenge 2016

Propozice The Most Challenge 2016 Propozice The Most Challenge 2016 Obsah: 1. Představení 2. Organizace 2.1 Název a adresa pořadatele 2.2 Složení organizačního výboru 2.3 Permanentní činovníci 3. Předpisy a právní základ 3.1 Oficiální

Více

Výzva k vyjádření zájmu pro sestavení rezervního seznamu na pozici. referent/ka pro lidské zdroje (platová třída AD 7)

Výzva k vyjádření zájmu pro sestavení rezervního seznamu na pozici. referent/ka pro lidské zdroje (platová třída AD 7) Výzva k vyjádření zájmu pro sestavení rezervního seznamu na pozici referent/ka pro lidské zdroje (platová třída AD 7) v Agentuře pro spolupráci energetických regulačních orgánů REF.: ACER/2015/09 Zveřejnění

Více

Všeobecné obchodní podmínky obchodní společnosti HDT impex, s.r.o. (dále jen Všeobecné obchodní podmínky či VOP ) Vymezení některých pojmů

Všeobecné obchodní podmínky obchodní společnosti HDT impex, s.r.o. (dále jen Všeobecné obchodní podmínky či VOP ) Vymezení některých pojmů Všeobecné obchodní podmínky obchodní společnosti HDT impex, s.r.o. (dále jen Všeobecné obchodní podmínky či VOP ) 1. Pro účely těchto VOP se rozumí: I. Vymezení některých pojmů a) prodávajícím obchodní

Více

Úvěrová smlouva. uzavřeli dne tuto Úvěrovou smlouvu. Hlava 1. Úvodní ustanovení a pojmy

Úvěrová smlouva. uzavřeli dne tuto Úvěrovou smlouvu. Hlava 1. Úvodní ustanovení a pojmy SPOLEČNOST Název: ATOMIC Finance, a.s. Identifikační číslo (IČO): 044 11 323, vedená u Městského soudu v Praze, spisová značka B 20943, adresa sídla Společnosti a adresa pro doručování: Revoluční 724/7,

Více

Zápisní řád KCHMPP o.s.

Zápisní řád KCHMPP o.s. Čl. I Základní ustanovení Zápisní řád KCHMPP o.s. 1. Cílem KCHMPP o.s. je chov čistokrevných plemen psů s průkazem původu zastřešených v klubu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

Jak se volí do místních zastupitelských sborů

Jak se volí do místních zastupitelských sborů Jak se volí do místních zastupitelských sborů 1 1. Struktura místních zastupitelských sborů a členství v nich... 3 2. Právo být zvolen... 3 3. Kdo může volit v místních volbách?... 5 4. Registr voličů...

Více

Projekt Atlasu znečištění ovzduší

Projekt Atlasu znečištění ovzduší Projekt Atlasu znečištění ovzduší Tak jak bylo zmíněno na konci první kapitoly, budeme v následujících cvičeních pracovat na samostatném projektu. Cílem projektu je vytvořit jednoduchý atlas znečištění

Více

Číslo smlouvy zhotovitele: I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy

Číslo smlouvy zhotovitele: I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy Příloha č. 2 výzvy Obchodní podmínky zadavatele Číslo smlouvy objednatele: Číslo smlouvy zhotovitele: SMLOUVA O DÍLO uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s ust. 2586 a následujícími ustanoveními

Více

Rámcová dohoda č. 3210/13-14/xxx o přeshraničních přenosech elektřiny prostřednictvím přenosové soustavy ČR v r. 2013-2014

Rámcová dohoda č. 3210/13-14/xxx o přeshraničních přenosech elektřiny prostřednictvím přenosové soustavy ČR v r. 2013-2014 Rámcová dohoda č. 3210/13-14/xxx o přeshraničních přenosech elektřiny prostřednictvím přenosové soustavy ČR v r. 2013-2014 uzavřená ve smyslu 50 odst. 5 z. č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a výkonu

Více

1. Co to je Malá energetická akademie souhrn

1. Co to je Malá energetická akademie souhrn 1. Co to je Malá energetická akademie souhrn 1.1. Malá energetická akademie (dále jen MEA) je volnočasová celoroční soutěž pro děti a mládež ve věku 6 až 15 let (ekvivalent 1. až 9. ročníku základní školy).

Více

IOTA 100 IOTA 200 IOTA

IOTA 100 IOTA 200 IOTA 1 FT8 BSC (Bez ohledu na pásma) Award Manažer je A92AA diplomy Worked-Bahrain-Special-Callsigns amatérským stanicím z celého světa. Za minimálně 5 QSO s amatérskými radiostanicemi se speciálním prefixem

Více

JT 65 - nejjednodušší cesta k EME

JT 65 - nejjednodušší cesta k EME JT 65 - nejjednodušší cesta k EME Zdeněk SAMEK - OK1DFC Podle ideové předlohy Alla K2UYH Co nám to přináší?! Zvýšený zájem o práci EME. Mnozí stále ještě myslí, že je k tomu nutné speciální vybavení, obrovské

Více