soupisů půdy na území ČR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "soupisů půdy na území ČR"

Transkript

1 Historie mapování a soupisů půdy na území ČR Přednášející: M. Čábelka cabelka@natur.cuni.cz Katedra aplikované geoinformatiky a kartografie PřF UK v Praze

2 Historický vývoj katastr. mapování na území ČR Hlavní důvod pro tvorbu soupisů půdy a pro katastrální mapování. Stanovení daňové povinnosti v závislosti na vlastnictví nemovitého majetku

3 První soupisy půdy Vývoj do roku 1817 Od vlády Přemyslovců (začátek 11.století). Daně vyměřovány pouze z půdy poddanské na základě nedokonalých a nevěrohodných podkladů námitky poplatníků. Údaje o velikosti pozemků získávány pouhým odhadem.

4 Rustikální katastr - Berní role Vývoj do roku berní rula, první úspěšnější soupis poddanské půdy vznikl tzv. rustikální katastr (nutnost průběžných oprav) berní rula podle ní daně až do roku Oba rustikální katastry neměly grafické podklady, obsahovaly jen poddanskou půdu. Od roku 1706 prováděn soupis rustikální i dominikální půdy na základě přiznání (nebo-li fase) vznikly knihy fasí dokončeno 1748.

5 Tereziánský katastr Vývoj do roku berní rula, neustálé námitky, Marie Terezie nařídila revizitaci berní rula, revidovaná 3. berní rula. 3. a 4. berní rula (tzv. tereziánský katastr) obsahuje soupis poddanské i panské půdy. Opět jako rustikální katastr neobsahuje grafické znázornění. Získávání zkušeností z okolních zemí, v Itálii tvorba Milánského katastru se zaměřením, zobrazením, očíslováním každého pozemku.

6 Vývoj do roku 1817 Plán pozemkové držby katastrálního území Fulnek z r. 1778

7 Josefský katastr Vývoj do roku 1817 První pokus o mapování pro daňové účely. 1785: patent císaře Josefa II. - (josefský katastr). Základní jednotka pozemek (zaměření, zobrazení a určení výnosnosti). Měření bez geodetického polohového základu (neexistovala měřická síť). Obec rozdělena na pozemkové tratě a uvnitř měřeno co nejjednodušším způsobem, zapsala se jména vlastníků a pozemky se očíslovaly.

8 Ukázka mapování v josefském katastru

9 Tereziánsko - josefský katastr Vývoj do roku 1817 Odpor panstva proti zrovnoprávnění rustikálu a dominikálu v josefském katastru stejná daňová povinnost. V roce 1792 zaveden tereziánsko-josefský katastr (daně z panské půdy podle obsahu tereziánského katastru exaequatorium dominicale ). Nebyl doplňován, obsah neaktuální, stále větší rozpory se skutečností, rostly oboustranné námitky. Nutnost vytvořit nový přesnější a spolehlivější systém pro stanovení pozemkové daně.

10 Stabilní katastr

11 Stabilní katastr Mapování od roku 1817 do roku patent císaře Františka I. o dani pozemkové a tvorbě katastru pozemků na území celé monarchie bez ohledu na panskou a poddanskou půdu. Tvorba tzv. stabilního katastru obsahujícího: Geometrické zaměření, zobrazení, sepsání a popsání pozemků. Rozlišení pozemků podle kultur a užívání. Zatřídění pozemků do jakostních tříd (analogie dnešních BPEJ -bonity).

12 Mapování od roku 1817 do roku 1927 Geodetické základy map stabilního katastru Trigonometrická síť I. - III. řádu s astronomicko-geodetickým měřením, výpočty na Zachově elipsoidu (triangulační práce v Čechách ). Doplnění body IV. řádu grafickou triangulací (na triangulačních listech). Kartografické základy map stabilního katastru Cassini - Soldnerovo příčné válcové zobrazení ekvidistantní v kartografických polednících, osa X kladná větev k jihu, osa Y kladná větev na západ. Pro monarchii celkem 10 souřadnicových soustav, bývalé Československo mělo 3 soustavy: Gusterberg, Svatý Štěpán, Gellerthegy.

13 Měřické práce: Mapování od roku 1817 do roku 1927 Princip zaměřování hranice obce, k. ú., jednotlivých pozemků - stanoveno Instrukcí z roku Měřická síť přibližně trojúhelníková max. délka strany 200 sáhů. Podrobné měření: České země a , země moravské a slezské: a Využití popisu hranic obcí z josefského katastru, hraniční znaky číslovány. Hranice pozemků značeny kolíky, vyznačení do polních náčrtů (čísla kolíků, délkové míry, trig. body).

14 Mapování od roku 1817 do roku 1927 Podrobné měření: metoda měřického stolu vznik grafické mapy (původní), Měřítka map - 1: 2880 později také (Instrukce z r. 1865) 1: 1440, 1: 720 metoda trigonometricko-polygonální Měřítka map 1: 2500, 1: 1250, 1: 625 (výjimečně). Délky zásadně vodorovné!! (latí, řetězcem). Průnik zdiva s terénem nebo průmět střešního pláště (venkovská stavení). výměry (dělením na obrazce) nebo planimetrem. Měřický stůl

15 Mapování od roku 1817 do roku 1927 Druhy katastrálních map pro Stabilní katastr: originální (evidenční) mapy, katastrální mapa otisk, povinný císařský otisk (kolorovaný), mapy veřejných knih, mapy obecní, okresní pro veřejnou správu. Indikační skica: Kolorovaný otisk (šetření změn v terénu, jména vlastníků, pomístní názvy, domovní čísla..), Vceňování pozemků (nejednotné, nekvalitní, pozdní zavedení do katastru). Celkem 15,4 milionů parcel. Stabilní katastr nabyl právní účinnosti až v roce 1851 (Morava a Slezsko) a 1860 (Čechy)!!!

16 Ukázka originální mapy stabilního katastru

17 Ukázka ručně kolorovaného otisku originální mapy z roku 1843

18 Ukázka mapy stabilního katastru z roku 1841 (černobílá kopie výřezu, ÚAZaK Praha)

19

20 Označení počátku souřadnicového systému ve věži sv. Štěpána ve Vídni

21 Katastrální mapování od roku 1927 do roku 1955

22 Mapování od roku 1927 do roku vznik ČSR Převzat operát stabilního katastru. Pozemková reforma. Příprava unifikačního zákona o katastru. Jednotné geodetické základy pro ČSR. Založení triangulační kanceláře při ministerstvu financí.

23 Instrukce A (Návod A) Zveřejněna v roce 1932, stanovení zásad pro založení pozemkového katastru, postupná náhrada operátu stabilního katastru. Stanovení pouze číselného zaměřování. Výpočty v S-JTSK. Mapování od roku 1927 do roku 1955 Československá jednotná nivelační síť (ČSJNS), výškový systém jadranský. Geodetické základy JTSK: budována od r až do konce 50. let. Co nejrychlejší vybudování spolehlivého základu pro další zhušťování (I.řád) převzetí části původních měření z II. voj. triangulace

24 Mapování od roku 1927 do roku 1955 Vyrovnáním sítě I. řádu určen jen její definitivní tvar. Rozměr a orientace nepřímo z voj. triangulace. II. V.řád vznikal postupně: výpočty v rámci menších celků, společné vyrovnání jen pro několik bodů. Měřená data uspořádána podle triangulačních listů, archivována na Zeměměřickém úřadu v Praze.

25 Mapování od roku 1927 do roku 1955 Kartografické základy: Křovákovo zobrazení. Délkové zkreslení nepřesahuje hodnotu +14 cm / 1 km. Klad mapových listů: postupné dělení ZTL, TL a ML. Označení mapových listů: princip JZ rohu v (km). Číslování ML: samostatně pro každé k.ú., základem je měřítko 1: 2000.

26 Mapování od roku 1927 do roku 1955

27 Mapování od roku 1927 do roku 1955

28 Mapování od roku 1927 do roku 1955

29 Polní měřické práce: Mapování od roku 1817 do roku 1927 Podrobná triangulace Polygonizace Podrobné měření Podrobná triangulace: Doplnění sítě I. - IV. řádu, délky stran asi 2 km, polohová přesnost posuzována podle středních chyb souřadnic vždy vzhledem k bodům I - IV. řádu. Stabilizace trig. bodů všech řádů stejná (jedna nadzemní a dvě podzemní značky) standardně.

30 Stabilizace bodů: Mapování od roku 1817 do roku 1927

31 Mapování od roku 1817 do roku 1927 Podrobná triangulace: U bodů s přirozenou signalizací min. 2 zajišťovací body (ZB) s určenými souřadnicemi (rovnocenné s TB). V lesních komplexech zřizovány orientační body (OB) - (OB1 a OB2) ve vzdálenosti m. Nadmořské výšky trigonometricky min. ze 3 směrů, současné připojení částí sítě na nivelační bod. Polygonizace: Obdoba dnešní tvorby podrobného polohového bodového pole a pomocných bodů.

32 Podrobné měření: Mapování od roku 1927 do roku 1955 Předměty měření: hranice k.ú., držby, druhu pozemku, budovy, hranice komunikací, železnice, el.vedení,. Metody měření: polygonová (ortogonální) polární protínání vpřed stolovou metodou

33 Mapování od roku 1927 do roku 1955 Zpracování výsledků měření Vyhotovení katastrální mapy na zajištěný papír, Konstrukční list (rám ML, body bod.pole + měřické, čtvercová síť, průsečíky měř. sítě se sekčním rámem). Kontrola zobrazení měřických bodů pak zobrazování podrobných bodů (Demmer, ). Vykreslení polohopisu, kontrola styků ML a na hranicích k.ú. Odstranění hrubých nesouladů novým zobrazením nebo i zaměřením.

34 Mapování od roku 1927 do roku 1955 Zpracování výsledků měření Vyhotovení katastrální mapy Odstranění hrubých nesouladů novým zobrazením nebo i zaměřením. Po vykreslení polohopisu - očíslování parcel Dvě možnosti: - průběžně (původní mapování) - dvojí číselná řada (obnova novým řízením, soulad s původní mapou) Vykreslení mapových značek a popis mapových listů, vyhotovení příruční (indikační) mapy.

Souřadnicové soustavy (systémy) na území naší republiky Klady a rozměry mapových listů velkých a středních měřítek. Kartografie.

Souřadnicové soustavy (systémy) na území naší republiky Klady a rozměry mapových listů velkých a středních měřítek. Kartografie. Souřadnicové soustavy (systémy) na území naší republiky Klady a rozměry mapových listů velkých a středních měřítek Kartografie přednáška 4 Souřadnicové systémy na území ČR každý stát nebo skupina států

Více

Mapy ČR Literatura: VOGTOVA MAPA Vydána 1712 Měřítko 1:396 000 neměla velkého rozšíření

Mapy ČR Literatura: VOGTOVA MAPA Vydána 1712 Měřítko 1:396 000 neměla velkého rozšíření Mapy ČR Literatura: Murdych, Z., Novák, V. (1988): Kartografie a topografie. Praha, SPN, 320 s. Čapek, R. a kol. (1992): Geografická kartografie. Praha, SPN, 373 s. Staré mapy - zdroj informací Nejsou

Více

Historizace obsahu katastrálních map

Historizace obsahu katastrálních map Historizace obsahu katastrálních map Karel Štencel CACIO fórum Praha 1. Historický původ katastrálních map Základy dnešního novodobého katastru nemovitostí byly položeny nejvyšším patentem rakouského císaře

Více

Geometrické plány (1)

Geometrické plány (1) Geometrické plány (1) Geometrické plány Ing. Tomáš Vacek - VÚGTK, v.v.i. Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115

Více

Změny KatV v SGI - obecně. Vyhláška o katastru nemovitostí (katastrální vyhláška) 357/2013 Sb.

Změny KatV v SGI - obecně. Vyhláška o katastru nemovitostí (katastrální vyhláška) 357/2013 Sb. Změny KatV v SGI - obecně Vyhláška o katastru nemovitostí (katastrální vyhláška) 357/2013 Sb. Ing. Veronika Latková 24. 1. 2014 Obsah SGI 3 Katastrální mapa je státní mapové dílo velkého měřítka Obsah

Více

Obec Málkov. Málkov. Číslo jednací: Vaše č.j./ze dne: Vyřizuje / linka: Dne: OO-5/2014-202 / Vojtíšková Marie Ing./ 311516615 06.08.

Obec Málkov. Málkov. Číslo jednací: Vaše č.j./ze dne: Vyřizuje / linka: Dne: OO-5/2014-202 / Vojtíšková Marie Ing./ 311516615 06.08. Katastrální úřad pro Středočeský kraj, Katastrální pracoviště Beroun Politických vězňů 198/16, 266 01 Beroun tel.: 311625147, fax: 311623495, e-mail: kp.beroun@cuzk.cz, Obec Málkov Málkov 267 01 Králův

Více

Souřadnicové systémy na území ČR. Státní mapové dílo ČR

Souřadnicové systémy na území ČR. Státní mapové dílo ČR Souřadnicové systémy na území ČR Státní mapové dílo ČR 1 Závazné referenční systémy dle 430/2006 Sb. Nařízení vlády o stanovení geodetických referenčních systémů a státních mapových děl závazných na území

Více

Obec Neratov. Neratov 12. 533 41 Lázně Bohdaneč. Vaše č. j.: Ze dne: Vyřizuje: Jára Petr Ing./

Obec Neratov. Neratov 12. 533 41 Lázně Bohdaneč. Vaše č. j.: Ze dne: Vyřizuje: Jára Petr Ing./ Katastrální úřad pro Pardubický kraj, katastrální pracoviště Pardubice Čechovo nábřeží 1791, 530 86 Pardubice tel.: 466023111, fax:466657152, e-mail: kp.pardubice@cuzk.cz, ID dat. Schránky: w86ierb Obec

Více

Obec Vysočina. / Stará Vlasta/ 152 5.10.2012

Obec Vysočina. / Stará Vlasta/ 152 5.10.2012 Katastrální úřad pro Pardubický kraj, Katastrální pracoviště Chrudim Novoměstská 172, 537 46 Chrudim tel.: 469 660 111, fax: 469 623 105, e-mail: kp.chrudim@cuzk.cz, ID dat. schránky:7ccient Obec Vysočina

Více

Katastrální úřad pro Olomoucký kraj Katastrální pracoviště Prostějov

Katastrální úřad pro Olomoucký kraj Katastrální pracoviště Prostějov Katastrální úřad pro Olomoucký kraj Katastrální pracoviště Prostějov Komenského 82/14, 796 01 Prostějov Prostějov 1 tel.: 582302511, fax: 585552401, e-mail: kp.prostejov@cuzk.cz V Prostějově dne 21.12.2015

Více

Sada 2 Geodezie II. 18. Státní mapy

Sada 2 Geodezie II. 18. Státní mapy S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Geodezie II 18. Státní mapy Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

Změny obsahu GP Změny obsahu ZPMZ

Změny obsahu GP Změny obsahu ZPMZ Oborový seminář VŠB TÚ v Ostravě 26. 3. 2014 Nová právní úprava katastru nemovitostí po 1. 1. 2014 4. část Změny obsahu GP Změny obsahu ZPMZ Zákon o katastru nemovitostí České republiky č. 344/1992 Sb.

Více

Bakalářská práce. Katastrální operát a jeho historičtí předchůdci - dostupnost a způsoby využití na katastrálním pracovišti

Bakalářská práce. Katastrální operát a jeho historičtí předchůdci - dostupnost a způsoby využití na katastrálním pracovišti Západočeská univerzita v Plzni Fakulta aplikovaných věd Katedra matematiky Bakalářská práce Katastrální operát a jeho historičtí předchůdci - dostupnost a způsoby využití na katastrálním pracovišti Plzeň

Více

Úvodní jednání. ke komplexní pozemkové úpravě Horní Čermná konaného dne 6. 3. 2014

Úvodní jednání. ke komplexní pozemkové úpravě Horní Čermná konaného dne 6. 3. 2014 Úvodní jednání ke komplexní pozemkové úpravě Horní Čermná konaného dne 6. 3. 2014 Zadavatel: Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Pardubický kraj Pobočka Ústí nad Orlicí Tvardkova 1191, Ústí

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE (PRO LOKALITU Z5 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŽELEZNÝ BROD)

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE (PRO LOKALITU Z5 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŽELEZNÝ BROD) ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE (PRO LOKALITU Z5 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŽELEZNÝ BROD) POŘIZOVATEL Městský úřad Železný Brod úřad územního plánování náměstí 3. května 1 468 22 Železný Brod ÚČEL POŘÍZENÍ ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY

Více

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů 5. Podepisování dokumentů a užití razítek 6. Odesílání dokumentů 7. Ukládání dokumentů

Více

Kótování na strojnických výkresech 1.část

Kótování na strojnických výkresech 1.část Kótování na strojnických výkresech 1.část Pro čtení výkresů, tj. určení rozměrů nebo polohy předmětu, jsou rozhodující kóty. Z tohoto důvodu je kótování jedna z nejzodpovědnějších prací na technických

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení *KUCBX00ITEYJ* KUCBX00ITEYJ O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 88035/2015/OZZL/2 Sp.zn.: OZZL 87860/2015/hery datum: 1.12.2015 vyřizuje:

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM *) *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM [podle ustanovení 118 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu] 1. Žadatel

Více

Katastrální úřad pro Olomoucký kraj, katastrální pracoviště Šumperk. Americká 479/2, 787 91 Šumperk

Katastrální úřad pro Olomoucký kraj, katastrální pracoviště Šumperk. Americká 479/2, 787 91 Šumperk Katastrální úřad pro Olomoucký kraj, katastrální pracoviště Šumperk Americká 479/2, 787 91 Šumperk Obec Hraběšice Hraběšice 50 788 15 Velké Losiny Číslo jednací: OO 17/2010 809/1 Vaše č. j.: Ze dne: Vyřizuje:

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1)

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1) Příloha č. 8 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Městský úřad Pohořelice Odbor životního prostředí Vodoprávní úřad Vídeňská 699 691 23 Pohořelice ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1) [ 15 vodního zákona]

Více

Příloha Průběžné zprávy. Shrnutí návrhu algoritmu

Příloha Průběžné zprávy. Shrnutí návrhu algoritmu Příloha Průběžné zprávy Shrnutí návrhu algoritmu Obsah 1. Zadání a definice 2. Předpoklady použitíalgoritmu 3. Ocenění lesní půdy Ocenění zemědělské půdy Oceněníbudov a zastavěných ploch Ocenění vodních

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 7 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku na stavební práce mimo režim zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění, a dle Závazných pokynů pro žadatele

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 CESTOVNÍ RUCH A VOLNÝ ČAS Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Geodetické sítě Bodová pole

Geodetické sítě Bodová pole Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Hornicko geologická fakulta Institut geodézie a důlního měřictví Prof. Ing. Jan Schenk, CSc. Geodetické sítě Bodová pole Učební text Ostrava 2004 Obsah

Více

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity VI/2 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Cíle realizace klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ Spisový a skartační řád č. 13/2006/SŘ V Novém Městě nad Metují dne 31. 8. 2006 Strana 1 (celkem 9) Spisový a skartační řád Střední školy, (dále jen školy) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů

Více

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s.

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s. Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. SÚ/328/1638/2010/Ku č.j. SÚ/330/1639/2010/Ku vyřizuje: Mária Kudelová e-mail:kudelova@brusperk-mesto.cz datum: 6.10.2010 R O Z H O

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 OPATŘENÍ OB E C N É POVAHY

MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 OPATŘENÍ OB E C N É POVAHY MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 Číslo jednací: 2764/13/ZPR/Kal V Sušici dne 20.11.2013 Spisová značka: 2724/13/ZPR/Kal

Více

POKYNY Č. 45. Část I Zápis nové stavby jako samostatné věci

POKYNY Č. 45. Část I Zápis nové stavby jako samostatné věci Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 45 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK 25639/2013-22 pro zápis nové stavby, zápis vlastnického práva k nové stavbě a zápis

Více

S_5_Spisový a skartační řád

S_5_Spisový a skartační řád Základní škola a mateřská škola Staré Město, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace S_5_Spisový a skartační řád Č.j.:ZS6/2006-3 Účinnost od: 1. 5. 2011 Spisový znak: C19 Skartační znak: S10 Změny:

Více

Zbiroh (okres Rokycany), hrad/zámek. Cihelná tvarovka (gotického?) klenebního žebra s. 1

Zbiroh (okres Rokycany), hrad/zámek. Cihelná tvarovka (gotického?) klenebního žebra s. 1 Zbiroh (okres Rokycany), hrad/zámek. Cihelná tvarovka (gotického?) klenebního žebra s. 1 VĚC Lokalita / Okres Zbiroh / Rokycany Areál / Část areálu Hrad/zámek Adresa Cihelná tvarovka (gotického?) klenebního

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ Letiště Ruzyně 160 08 PRAHA 6 Sp. zn.: 11/730/0041/ŘLP/03/13 Č. j.: 6239-13-701 V Praze dne 21. 10. 2013 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Úřad pro civilní letectví jako

Více

OZNÁMENÍ. S t a ve b n í úřad n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1/1. ZAHÁJENÍ STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ A POZVÁNÍ K ÚSTNÍMU JEDNÁNÍ Veřejná vyhláška

OZNÁMENÍ. S t a ve b n í úřad n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1/1. ZAHÁJENÍ STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ A POZVÁNÍ K ÚSTNÍMU JEDNÁNÍ Veřejná vyhláška Magistrát města České Budějovice S t a ve b n í úřad n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1/1 Magistrát města České Budějovice Ing. Vlastislav Eliáš Stavební úřad Kněžská 19 370 92 České Budějovice Viz rozdělovník:

Více

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Článek I Nabytí a převod pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčína Statutární město

Více

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Obecně závazná vyhláška města Břidličná č. 4 /2007 O místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo města Břidličná vydává dne 17.12.2007 v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2, písm. i)

Více

O Z N Á M E N Í ZAHÁJENÍ STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ

O Z N Á M E N Í ZAHÁJENÍ STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Královéhradeckého kraje DLE ROZDĚLOVNÍKU Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 31. 3. 2015 9987-2/DS/15/TI 16. 4. 2015 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 1 Podopatření 2.1.1. Pozemkové úpravy Investiční záměr: a) geodetické práce pro vytvoření návrhu pozemkových úprav, vyměřování

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Platnost Fiche pro: 1 kolo příjmu Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 4 Cestovní ruch Vymezení Fiche Podpora

Více

Příloha č. 1 Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. A Průvodní zpráva

Příloha č. 1 Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. A Průvodní zpráva Příloha č. 1 Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D Výkresová dokumentace

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

POŽADAVKY NA GEODETICKÉ ZAMĚŘENÍ SÍTÍ A PROVOZNÍCH OBJEKTŮ

POŽADAVKY NA GEODETICKÉ ZAMĚŘENÍ SÍTÍ A PROVOZNÍCH OBJEKTŮ Číslo dokumentu: Druh dokumentu: TS 25.11 TECHNICKÝ STANDARD Vydání číslo: Účinnost vydání od: Strana číslo : 4 1.12.2015 1 / 11 POŽADAVKY NA GEODETICKÉ ZAMĚŘENÍ SÍTÍ A PROVOZNÍCH OBJEKTŮ Obsah interní

Více

Malý geodetický, geometrický, katastrální a pozemkový slovníček Na pomoc při čtení rozhodnutí stavebního úřadu, pozemkového úřadu, katastrálního úřadu, geometrických plánů a dalších A Aktualizace kartografického

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1)

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1) L r Městský úřad Hlinsko Odbor životního prostředí Adámkova 554 53923 Hlinsko Telefon: 469 326 154/156 E-mail; mesto@hljnsko.~ J ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1) [~ 15 vodního zákona] 1. Žadatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12218-1688/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12218-1688/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 11548-1018/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 11548-1018/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 172-2602/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 172-2602/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 172-2602/09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to spoluvlastnického podílu o velikosti ½ na pozemku parc.č. 317/3 v k.ú. Hlušovice, obec Hlušovice, okres Olomouc a pozemcích parc.č. 477/19,

Více

M. Balíková, R. Záhořík, NK ČR 1

M. Balíková, R. Záhořík, NK ČR 1 M. Balíková, R. Záhořík, NK ČR 1 Geolink.nkp.cz Prototyp aplikace obohacení geografických autorit o údaje souřadnic s následným zobrazením dané lokality na mapě - kartografické matematické údaje v záznamech

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 9201-701/2014

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 9201-701/2014 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Technické a materiálové požadavky pro technickoprovozni evidenci vodních toků v. 2011_02

Technické a materiálové požadavky pro technickoprovozni evidenci vodních toků v. 2011_02 Geodetická data 1.1 Základní zásady V rámci zpracování TPE jsou pořizována geodetická data, z nichž lze následně vycházet při výpočtu záplavových území, studií odtokových poměrů a ostatních činností při

Více

Znalecký posudek č. 1758-43-10

Znalecký posudek č. 1758-43-10 Znalecký posudek č. 1758-43-10 o obvyklé ceně nemovitostí: - pozemky p.č. 6314 - orná půda o výměře 3150 m 2, p.č. 7615 - orná půda o výměře 25810 m 2, p.č. 7616 - trvalý travní porost o výměře 406 m2,

Více

Znalecký posudek č. 2655-59/10

Znalecký posudek č. 2655-59/10 č.j.: 137Ex 9405/07 Znalecký posudek č. 2655-59/10 O obvyklé ceně pozemku pro stavbu rodinných domů p.č. 1349/3, Heřmanův Městec- Průhon, bez příslušenství, katastrální území Heřmanův Městec, obec Heřmanův

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA :

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : C.1.1. OBSAH: 1. Identifikační údaje objektu... 3 2. Stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení... 3 2.1 Zdůvodnění výběru staveniště...

Více

STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009

STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009 STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009 1. aktualizace k 1. 5. 2010 Str. 13 Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), který nabyl účinnosti 1. ledna

Více

M E T O D I K A ZNAČENÍ CYKLOTRAS V ČESKÉ REPUBLICE

M E T O D I K A ZNAČENÍ CYKLOTRAS V ČESKÉ REPUBLICE K L U B Č E S K Ý C H T U R I S T Ů M E T O D I K A ZNAČENÍ CYKLOTRAS V ČESKÉ REPUBLICE Učební texty pro značkaře 2001 Tyto učební texty jsou určeny členům KČT pracujícím ve značkařských složkách. Ve smyslu

Více

obecně závazné vyhlášky o vedení technické mapy obce A. OBECNÁ ČÁST Vysvětlení navrhované právní úpravy a jejích hlavních principů

obecně závazné vyhlášky o vedení technické mapy obce A. OBECNÁ ČÁST Vysvětlení navrhované právní úpravy a jejích hlavních principů O D Ů V O D N Ě N Í obecně závazné vyhlášky o vedení technické mapy obce A. OBECNÁ ČÁST Vysvětlení navrhované právní úpravy a jejích hlavních principů 1. Definice technické mapy Technickou mapou obce (TMO)

Více

Duševní vlastnictví. Autorská práva. Průmyslová práva. Výsledky tvůrčí činnosti fyzických osob

Duševní vlastnictví. Autorská práva. Průmyslová práva. Výsledky tvůrčí činnosti fyzických osob Opakování ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ Duševní vlastnictví Autorská práva Výsledky tvůrčí činnosti fyzických osob Průmyslová práva Podpora inovací vyuţitelných v hospodářství Ochrana označení výrobců, výrobků, SROVNÁNÍ

Více

Článek 2 Základní pojmy

Článek 2 Základní pojmy MĚSTO STARÝ PLZENEC ZÁSADY PRO OZNAČOVÁNÍ ULIC, JINÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ A BUDOV ve znění dle usnesení Rady města Starý Plzenec č. 404/2014 ze dne 19.09.2014 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tyto zásady

Více

Mapy Stabilního katastru jako zdroj informací pro státní správu a samosprávu

Mapy Stabilního katastru jako zdroj informací pro státní správu a samosprávu Mapy Stabilního katastru jako zdroj informací pro státní správu a samosprávu Vladimír Brůna, Kateřina Křováková Laboratoř geoinformatiky UJEP, Dělnická 21, 434 01 Most tel./fax: 476 137 448, e-mail: bruna@geolab.cz,

Více

56/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

56/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy 56/2001 Sb. ZÁKON o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících

Více

56/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

56/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy 56/2001 Sb. ZÁKON ze dne 10. ledna 2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně

Více

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami PŘEVZATO Z MINISTERSTVA FINANCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ministerstvo financí Odbor 39 Č.j.: 39/116 682/2005-393 Referent: Mgr. Lucie Vojáčková, tel. 257 044 157 Ing. Michal Roháček, tel. 257 044 162 Pokyn D -

Více

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná schválené v souladu s ust. 38, 39, 85 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, Zastupitelstvem obce Ostružná

Více

Příloha č. 2 Vyhledávání souřadnic definičních bodů v Nahlížení do KN OBSAH

Příloha č. 2 Vyhledávání souřadnic definičních bodů v Nahlížení do KN OBSAH Příloha č. 2 Vyhledávání souřadnic definičních bodů v Nahlížení do KN OBSAH 1) Úvodní informace... 2 2) Vyhledání bodu zadáním souřadnic... 2 Hledání... 2 Mapové podklady... 3 3) Doplňkové funkce... 4

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Havlíčkův kraj o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 5 Cestovní ruch - záruka prosperity Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III.3. Název

Více

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice Místo stavby: Kobeřice ve Slezsku, parc.č. 343/2 a 343/3 katastrální území Kobeřice ve Slezsku Obec: 747 27 Kobeřice Investor:

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Podhůří Železných hor Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 3 Kulturní dědictví venkova Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Lechowiczova 2827/11 Ostrava-Moravská Ostrava

ZNALECKÝ POSUDEK. Lechowiczova 2827/11 Ostrava-Moravská Ostrava ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12943-223/11 o ceně bytové jednotky č.2827/9 umístěné v domě č.p.2827 na parc.č.2202/58, katastrální území Moravská Ostrava, obec Ostrava, okres Ostrava - město. (LV č.6747) Objednavatel

Více

Změny na úseku územní identifikace k 1. 7. 2010

Změny na úseku územní identifikace k 1. 7. 2010 Změny na úseku územní identifikace k 1. 7. 2010 V souvislosti s přijetím zákona č. 111/2009 Sb. o základních registrech, který zavádí tzv. základní registry, byl přijat doprovodný zákon č. 227/2009 Sb.,

Více

... ... ... ... Účel zamýšleného odnětí (název záměru nebo stavby dle projektové dokumentace)

... ... ... ... Účel zamýšleného odnětí (název záměru nebo stavby dle projektové dokumentace) Odbor životního prostředí a zemědělství Žádost o souhlas s odnětím zemědělské půdy ze zemědělského půdního fondu dle ustanovení 9 odst. 8 zákona č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve

Více

C.1 Technická zpráva

C.1 Technická zpráva C.1 Technická zpráva 1. Identifikační údaje : Název akce : Řež, Parkoviště u penzionu Hudec Objednatel : obec Řež Název objektu : SO 101 PARKOVACÍ MÍSTA A CHODNÍK Zhotovitel : S-Engineering s.r.o., V Křepelkách

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ODRY STAVEBNÍ ÚŘAD MěÚ, Masarykovo nám. 25, 742 35 Odry, okres Nový Jičín

MĚSTSKÝ ÚŘAD ODRY STAVEBNÍ ÚŘAD MěÚ, Masarykovo nám. 25, 742 35 Odry, okres Nový Jičín MĚSTSKÝ ÚŘAD ODRY STAVEBNÍ ÚŘAD MěÚ, Masarykovo nám. 25, 742 35 Odry, okres Nový Jičín DOPAS - Dobrovolný, s.r.o. IČ 60717173 tř. Osvobození 463/17 742 35 Odry VÁŠ DOPIS ZNAČKY NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE V ODRÁCH

Více

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 STAVBA: Výměna otopných těles v objektu Kulturního domu ve Vítkově D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU D.1.1 D.1.2 ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÍSLO ZAKÁZKY:

Více

Dříve než začnete kácet stromy na své zahradě nebo dvorku, přečtěte si pár vložených informací:

Dříve než začnete kácet stromy na své zahradě nebo dvorku, přečtěte si pár vložených informací: Dříve než začnete kácet stromy na své zahradě nebo dvorku, přečtěte si pár vložených informací: Kácení na vlastním pozemku Dnem 1. listopadu 2014 nabyla účinnosti novela vyhlášky 222/2014 Sb. Podle současného

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2.

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2. Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH 2. KOLO VÝZVY Strana 1 z 10 1. ÚVOD Základní přístupy a pojetí povinných příloh v tomto dokumentu jsou následující: Povinné

Více

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2661/108/15

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2661/108/15 ODBORNÝ POSUDEK č. 2661/108/15 o obvyklé ceně ideální 1/2 nemovité věci bytové jednotky č. 1238/13 včetně podílu 784/15632 na pozemku a společných částech domu v katastrálním území a obci Strakonice, okres

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 4.2.3. Valivá ložiska Ložiska slouží k otočnému nebo posuvnému uložení strojních součástí a k přenosu působících

Více

Informace o zkoušce k získání profesního osvědčení učitele výuky a výcviku řízení motorových vozidel

Informace o zkoušce k získání profesního osvědčení učitele výuky a výcviku řízení motorových vozidel Informace o zkoušce k získání profesního osvědčení učitele výuky a výcviku řízení motorových vozidel 1. Náležitosti přihlášky ke zkoušce: údaje o žadateli: - příjmení, jméno, titul; - datum narození a

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU Zadání po projednání s dotčenými orgány, ostatními účastníky a veřejností bude schváleno Zastupitelstvem obce Boršov nad Vltavou Dne :... Usnesením

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/14 709 00 Ostrava-Mariánské Hory

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/14 709 00 Ostrava-Mariánské Hory ZNALECKÝ POSUDEK č. 132-3932/14 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 76 v k.ú. Malé Heraltice, obec Velké Heraltice, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č. j.: JMK 46925/2013 S. zn.: S - JMK 46925/2013/OD Brno dne 20.06.2013 OP ATŘENÍ OB EC NÉ P OV AH Y Krajský úřad Jihomoravského

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ Letiště Ruzyně 160 08 PRAHA 6 Sp. zn.: 15/730/0044/OPŘLP/02/16 Č. j.: 0064-16-701 V Praze dne 6. 1. 2016 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Úřad pro civilní letectví jako

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

6. přednáška z předmětu GIS1 Souřadnicové systémy a transformace mezi nimi

6. přednáška z předmětu GIS1 Souřadnicové systémy a transformace mezi nimi 6. přednáška z předmětu GIS1 Souřadnicové systémy a transformace mezi nimi Vyučující: Ing. Jan Pacina, Ph.D. e-mail: jan.pacina@ujep.cz Pro přednášku byly použity texty a obrázky od Ing. Magdaleny Čepičkové

Více

Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 16. ZÁKLADY LOGICKÉHO ŘÍZENÍ

Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 16. ZÁKLADY LOGICKÉHO ŘÍZENÍ Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 16. ZÁKLADY LOGICKÉHO ŘÍZENÍ Obsah 1. Úvod 2. Kontaktní logické řízení 3. Logické řízení bezkontaktní Leden 2006 Ing.

Více

Znalecký posudek č. 2012/348

Znalecký posudek č. 2012/348 Znalecký posudek č. 2012/348 o ceně nemovitosti: Spoluvlastnický podíl ve výši 1/30 k nemovitostem zapsaným na LV č. 281 pro katastrální území Nová Hradečná, obec Nová Hradečná, okres Olomouc, kraj Olomoucký.

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. LEMENDA TOMÁ B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) Charakteristika stavebního pozemku Dotčené pozemky v současné době plní stejnou funkci, jako budou plnit po úpravě. Jedná se o pozemky

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ Letiště Ruzyně 160 08 PRAHA 6 Sp. zn.: 11/730/0041/ŘLP/03/15 Č. j.: 7171-15-701 V Praze dne 9. 9. 2015 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Úřad pro civilní letectví jako věcně

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU

INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU CHEMOPETROL, a.s. Strana 1/7 INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU Schválil: Ing. Petr Cingr, generální ředitel a.s. Platnost od: 25.10.2004 Správce dokumentu: Zpracovatel: Odbor integrovaných systémů řízení Odbor

Více

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 OBEC pišť W OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 Záměr Obce Píší' na prodej obecního nemovitého majetku Obec Píšť jako výlučný vlastník nemovitostí níže specifikovaných zveřejňuje podle 39 odst. 1

Více

Co najdete v ASPI? (pro uživatele SVI FSE UJEP)

Co najdete v ASPI? (pro uživatele SVI FSE UJEP) Co najdete v ASPI? (pro uživatele SVI FSE UJEP) ASPI = komplexní pokrytí všech předpisů publikovaných na území ČR včetně předpisů měst a obcí a předpisů ES / EU Manuál ASPI: http://www.systemaspi.cz/co_je_system_aspi/co_je_system_aspi.html

Více

POSKYTOVÁNÍ GIS PODKLADŮ A PŘEDÁVÁNÍ DIGITÁLNÍCH VÝSTUPŮ PO REALIZACI STAVBY

POSKYTOVÁNÍ GIS PODKLADŮ A PŘEDÁVÁNÍ DIGITÁLNÍCH VÝSTUPŮ PO REALIZACI STAVBY . Dokument IMS Určení: OK, a.s. Směrnice Číslo vydání: 1 POSKYTOVÁNÍ GIS PODKLADŮ A PŘEDÁVÁNÍ DIGITÁLNÍCH VÝSTUPŮ PO REALIZACI STAVBY Schválil : Ing. Daniel Lyčka, v.r. ředitel společnosti Ostravské komunikace,

Více

KNIHOVNY A ZÁKON O SBÍRKÁCH

KNIHOVNY A ZÁKON O SBÍRKÁCH KNIHOVNY A ZÁKON O SBÍRKÁCH Ila P. Šedo, Knihovna Západočeského muzea Plzeň Pojem paměťové instituce, který se v posledních letech hojně používá, má mimo jiné naznačit, že knihovny, muzea a archivy mají

Více

Městský úřad Lipník nad Bečvou Stavební úřad

Městský úřad Lipník nad Bečvou Stavební úřad Městský úřad Lipník nad Bečvou Stavební úřad náměstí T. G. Masaryka 89, 751 31 Lipník nad Bečvou Spisová značka: MU/15129/2011/SÚ Lipník nad Bečvou, dne 13.10. 2011 Č.j.: MU/19587/2011/ Skartační znak:

Více

Ceník zeměměřických prací GEO 2010

Ceník zeměměřických prací GEO 2010 Ceník zeměměřických prací GEO 2010 0. Obecné podmínky Naše služby poskytujeme v souladu s platnými právními předpisy a technickými normami na základě objednávky nebo smlouvy o dílo. Cenová rozpětí u některých

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ. a) Označení stavby Smetanova Lhota - chodník

PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ. a) Označení stavby Smetanova Lhota - chodník PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE a) Označení stavby Smetanova Lhota - chodník b) Objednatel projektové dokumentace Obec Smetanova Lhota Smetanova Lhota 85 398 04 Smetanova Lhota IČO: 00250121 DIČ:

Více

STŘELNICE Stříbrný Dvůr

STŘELNICE Stříbrný Dvůr Výtisk číslo: 1 Počet listů: 7 Doc. Ing. Alois SKOUPÝ, CSc. znalec v oborech ekonomika, kriminalistika a balistika zbraní a munice Ev. č. znaleckého posudku: 014/0591 Datum zpracování: 19. září 2014 Počet

Více

KATALOGOVÝ LIST. VENTILÁTORY RADIÁLNÍ STŘEDOTLAKÉ RSM 800 až 1250 jednostranně sací

KATALOGOVÝ LIST. VENTILÁTORY RADIÁLNÍ STŘEDOTLAKÉ RSM 800 až 1250 jednostranně sací KATALOGOVÝ LIST VENTILÁTORY RADIÁLNÍ STŘEDOTLAKÉ RSM 800 až 1250 jednostranně sací KM 12 3219 Vydání: 12/10 Strana: 1 Stran: 6 Ventilátory radiální středotlaké RSM 800 až 1250 jednostranně sací (dále jen

Více