Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti."

Transkript

1 :: Newsletter CZEPA č. 07/2012 ze dne Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti. Přejeme Vám, aby Velikonoční svátky i celé jaro byly spojeny s poklidem, sluncem a novou energií pro Váš každý den. :: Novinky CZEPA CZEPA zahájila projekt bydlení s asistencí V úterý jsme převzali třípokojový bezbariérový byt v Praze, který je k dispozici pro pilotní projekt chráněného bydlení. V bytě budou mít zázemí dva členové CZEPA Dan Potyš a Vít Našinec, oba ochrnutí po poškození krční páteře a míchy. Cílem projektu je nabídnout na omezenou dobu 2-3 let bezbariérové prostředí, ve kterém si oba tetraplegici vyzkouší a natrénují samostatný život s podporou osobní asistence. Rádi bychom podobné tréninkové byty provozovali i v jiných městech ČR. DMS CZEPA Podpora pro naši asociaci získává od dubna 2012 nový rozměr. Podařilo se nám zařadit mezi projekty Dárcovské SMS. Heslo pro podporu České asociace paraplegiků - DMS CZEPA se posílá na číslo Cena DMS je 30,- Kč, naše asociace obdrží 27,- Kč. Jiří Čeloud v týmu CZEPA Člen asociace Jiří Čeloud posiluje náš tým. Pracuje jako administrátor, moderátor a redaktor sociální sítě Vozejkov.cz. Ke kontaktu s Jirkou Čeloudem můžete využít vozejkov@czepa.cz. Spinální konference již brzy pozvěte odborníky, kteří Vám poskytují péči V pátek 20. dubna 2012 ve spolupráci se Spinální jednotkou Motol a Unií fyzioterapeutů budeme pořádat v Kongresovém centru v Praze spinální konferenci na téma Pomůcky v rehabilitaci spinálních pacientů. Konference je určena pro lékaře, fyzioterapeuty a ergoterapeuty, proto budeme rádi, když pozvete všechny odborníky, kteří se na péči přímo o Vás podílejí. Přihlášení je třeba do 10.dubna. Účast členů CZEPA je možná bezplatně, po předchozím ohlášení na u czepa@czepa.cz. Dotazníky na téma vozíky a sedáky Děkujeme všem členům, kteří odpověděli na naši žádost o vyplnění dotazníků na téma vozíky a sedáky. Zatím evidujeme cca 200 odpovědí. Rádi bychom požádali o názor ty z vás, kteří na první výzvu zatím nereagovali. Česká asociace paraplegiků - CZEPA je tu proto, aby zastupovala Vaše zájmy. Zdeňka Faltýnková, odbornice na spinální problematiku, mimo jiné zastupuje naši asociaci na téma zdravotní péče a pomůcky při různých jednáních se zdravotními pojišťovnami a firmami; připomínkuje legislativu. Avšak pro různá jednání potřebujeme různé statistické údaje. Proto se na Vás chceme průběžně obracet s žádostmi o konkrétní podklady a to formou tématicky zaměřených dotazníků.

2 Zdeňka Faltýnková připravila dotazník na téma vozíky a sedáky. Toto téma se týká aktuálního zařazování pomůcek do číselníků zdravotních pojišťoven v rámci připravovaného Zákona o zdravotnických prostředcích. Proto Vás žádáme o vyplnění uvedeného dotazníku, který dá naší činnosti patřičné podklady. Dotazník můžete vyplnit do 10. dubna 2012 na elektronické adrese zde Výstava CZEPA na Ministerstvu zdravotnictví ČR Výstava České asociace paraplegiků Umíme se postavit na vlastní nohy opět pokračuje. V termínu 3. dubna 31. června 2012 je k vidění na Ministerstvu zdravotnictví ČR. :: Novinky jiné Ples vozíčkářů v Liberci V sobotu pořádá ESY HANDICAP HELP v Centru Babylon Liberec VIII. Ples vozíčkářů. FOR JANE hledá potřebné handicapované děti Občanské sdružení FOR JANE plánuje i v září tohoto roku charitativní Koncert proti lhostejnosti. Letošní výtěžek má podpořit handicapované děti. Víte-li o někom potřebném, napište jeho příběh. :: Legislativa 100% úhrada katetrů Od 1. dubna 2012 platí podle zákona č. 369/2011 Sb. 100% úhrada nepotahovaných i potahovaných katerů pro muže i ženy, na základě schválení revizním lékařem. Obáváme se, že právě schválení revizním lékařem může v praxi dělat potíže. Proto Vás vyzýváme pokud máte i nyní potíže se schvalováním pomůcek pro intermitentní katetrizaci, pište na czepa@czepa.cz. Demonstrace 21. dubna 2012 Národní rada osob se zdravotním postižením ČR se rozhodla připojit se ke společné platformě odborů, občanských iniciativ a sdružení k přípravě celostátní demonstrace, která se uskuteční sobotu 21. dubna 2012 od 13:00 hodin v Praze na Václavském náměstí. Chceme tím vyjádřit naši nespokojenost s průběhem sociální a zdravotní reformy, která se nás velmi dotýká. Prokazování příspěvku na péči Václav Krása, předseda NRZP ČR, uvádí ve svém zpravodaji č. 28/2012 informaci z jednání s ministrem práce a sociálních věcí Jaromírem Drábkem. v souvislosti s jednáním poskytovatelů sociálních služeb informoval pan ministr, že vydal pokyn Úřadu práce, aby při každé návštěvě klienta na ÚP, byl příjemce příspěvku na péči požádán, aby prokázal využívání příspěvku na péči na poskytování služeb.

3 Příspěvek na mobilitu obyvatelům ústavních zařízení Obyvatelé ústavních zařízení budou moci požádat o příspěvek na mobilitu. Nebude určen počet jízd v měsíci, ale formulace bude taková, že Úřad práce může poskytnout příspěvek na mobilitu osobám, kterým jsou poskytovány pobytové sociální služby v domech pro osoby se zdravotním postižením, v domech pro seniory či v domech se zvláštním režimem, a to ve zřetele hodných případech. To znamená, že každou žádost Úřad práce individuálně posoudí. (zdroj: NRZP ČR; 28/2012) Nové formuláře k příspěvku na zvláštní pomůcky Od budou zcela nové formuláře žádostí o příspěvek na zvláštní kompenzační pomůcku. Úřady práce budou informováni, že pokud nebude klient požadovat zrušení spoluúčasti, nemohou zjišťovat majetkové poměry společně posuzovaných osob. U formuláře žádosti o příspěvek na mobilitu budou údaje o zdravotní pojišťovně a rodné číslo uvedeny jako nepovinné. (zdroj: NRZP ČR; 27/2012) :: Nabídka práce Junior Research Analyst Stále platná nabídka práce od společnosti působící na trhu s nemovitostmi. Na pozici Junior Research Analyst je volitelná časová doba 20 hod. týdně, pracoviště je bezbariérové. :: Dlouhodobě platné info CZEPA Survival bez hranic hodinový závod v přírodním víceboji dvojic Survival bez hranic a s ním i druhý ročník vozíčkářů spolupořádá opět CZEPA. Tentokrát se Survival uskuteční v termínu června Členský příspěvek Příspěvek na rok 2012 zůstává ve výši 100,- Kč. Své členské příspěvky prosím zasílejte na číslo účtu /0300. Pro snazší identifikaci platby uvádějte jako specifický symbol první šestičíslí z Vašeho rodného čísla. S každým měsíčním výpisem z banky Vám potvrdíme přijetí Vaší platby a zašleme Vám novou členskou kartu. Samolepka na členské kartě je Vaším dokladem, že máte příspěvek na daný rok uhrazený. Děkujeme. Pokud máte v platbách nejasnosti, pište na sixtova@czepa.cz. Rozesíláme nové členské CZEPA karty V kanceláři máme nové karty pro členy CZEPA. Postupně je předáváme a rozesíláme těm členům, kteří mají v pořádku uhrazený členský příspěvek. Neváhejte, uhraďte svůj letošní příspěvek (případně doplaťe dluhy) a novou kartu Vám s radostí postoupíme. Video na webu CZEPA Webové stránky mají rubriku foto/video. Tam je v levém menu uveden videokanál CZEPA.TV, kterým se prokliknete do nabídky konkrétních filmů. Zatím zde můžete shlédnout DVD Asistující osoba v roli cvičitele, Co je dobré vědět, když, Kůže přítel nebo rizikový faktor, Nepodceňovat ani (zdánlivé) maličkosti, Co

4 můžeš pro své tělo udělat sám 1 a Doma je doma 1. Společnost Adaptia - kalhoty pro vozíčkáře můžete vyzkoušet v kanceláři CZEPA Pokud máte cestu přes Prahu, nabízíme nově možnost vyzkoušet si vzorové kalhoty Adaptia v kanceláři CZEPA. Momentálně máme k dispozici na vyzkoušení pánské džíny v klasické i prodloužené délce. Vzhledem k tomu, že máme od každé velikosti jeden kus, doporučujeme Vaši návštěvu po předchozí domluvě. Dámský střih společnost dokončuje, proto dámské kalhoty zatím nemáme k dispozici. Adaptia je nově vzniklá česká společnost, jejímž programem je výroba oblečení pro vozíčkáře. Oděvy vyrábí výhradně v ČR se značkou český výrobek. Adaptia nabízí převážně kalhoty, které jsou svým střihem a provedením vyvinuty přímo pro sedící osoby. :: Mohlo by Vás zajímat stále platné Konverzační kurzy angličtiny Občanské sdružení Kolečka na cestách nabízí konverzační kurzy anglického jazyka dubna - pro pokročilé Memoriál J. Koštejna Turnaj ve stolním tenise se uskuteční v herně s.t. v Tipsport areně Liberec. Turnaj je pořádán ve spolupráci s ČATHS a za finanční podpory sportovního fondu SM Liberce. Program: 9:00 prezentace, 9:30 slavnostní zahájení, 12:00 13:00 oběd. Pořadatelský tým: T.Zajpt (ředitel), L.Havel (hlavní rozhodčí), členové klubu (další pořadatelé), sběrači (studenti SZŠ Liberec). Herna: Tipsport arena Výuka angličtiny s Languagelab Výuka angličtiny v prostředí virtuální reality od firmy Languagelab nabízí možnost vyzkoušet si program pro tři zájemce zdarma. 14 denní Trial program nabízí dvoutýdenní vstup do virtuálního města English City, kde můžete samostatně komunikovat s přítomnými studenty z celého světa. V tomto programu je navíc 1 hodina výuky s lektorem zdarma. Pokud máte zájem o zkušební 14 denní Trial, pište na sixtova@czepa.cz. Přidejte se mezi vozíčkáře, kteří se rozhodli vyzkoušet netradiční způsob výuky jazyků. Zájemcům zprostředkujeme potřebný kontakt. Člen CZEPA Jarda Šrámek si výuku vyzkoušel, svůj názor přidal na Vozejkov, kde si jej můžete přečíst třeba Vás naláká Apartmán Ivana bezbariérové ubytování v Rokytnici nad Jizerou V roce 2011 nově otevřený, zcela bezbariérový apartmán nabízí ubytování vhodné pro rodiny s dětmi. Celková kapacita 7 míst + přistýlka, kuchyň přizpůsobená vozíčkářům, bezbariérová koupelna s WC, WIFI připojení, parkoviště. Apartmán vytvořil a provozuje člen CZEPA pan Michal Seidl.

5 Ochranná známka Práce postižených V České republice máme 19 ochranných známek, mezi nimi od roku 2009 i ochrannou známku Práce postižených. Tato ochranná známka potřebným auditem organizace garantuje, že výrobky či služby poskytují organizace skutečně zdravotně handicapovaných osob. Potřebný audit pro udělení ochranné známky stojí Kč. Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdrvotním postižením nabízí pomoc se zajištěním patrona, který uhradí Kč na pokrytí auditu. :: Kontakt

Výroční zpráva 2011 CZEPA zpracovala výroční zprávu za rok 2011. V elektronické podobě ji můžete vidět na našich webových stránkách.

Výroční zpráva 2011 CZEPA zpracovala výroční zprávu za rok 2011. V elektronické podobě ji můžete vidět na našich webových stránkách. Newsletter CZEPA č. 15/2012 ze dne 26.7.2012 :: Novinky CZEPA Jednání o pomůckách na ministerstvu žádost o Vaši podporu Zdeňka Faltýnková se jako odborný zástupce naší asociace a současně jako zástupce

Více

:: Newsletter CZEPA č. 05/2012 ze dne 10.3.2012

:: Newsletter CZEPA č. 05/2012 ze dne 10.3.2012 :: Newsletter CZEPA č. 05/2012 ze dne 10.3.2012 Od 1.1.2012 Svaz paraplegiků plně přechází na nový název Česká asociace paraplegiků CZEPA. Webové stránky zůstávají nadále www.czepa.cz. :: CZEPA předala

Více

Podmínky zapůjčení velkoprostorového vozu Fiat Ducato a již rezervované termíny na webu CZEPA. >> více

Podmínky zapůjčení velkoprostorového vozu Fiat Ducato a již rezervované termíny na webu CZEPA. >> více :: Newsletter CZEPA č. 04/2012 ze dne 24.2.2012 Od 1.1.2012 Svaz paraplegiků plně přechází na nový název Česká asociace paraplegiků CZEPA. Webové stránky zůstávají nadále www.czepa.cz. :: www.vozejkov.cz

Více

Newsletter CZEPA č. 14/2012 ze dne 11.7.2012. :: Novinky CZEPA

Newsletter CZEPA č. 14/2012 ze dne 11.7.2012. :: Novinky CZEPA Newsletter CZEPA č. 14/2012 ze dne 11.7.2012 :: Novinky CZEPA Vozejkov spuštěna Poradna Na komunitní síti Vozejkov.cz postupně naplňujeme sekci Poradna. I nadále můžete své dotazy posílat na emaily asociace.

Více

Všem, kteří se postavili na start závodu patří náš obdiv a všem, kteří závod dokončili naše upřímná gratulace! >> více

Všem, kteří se postavili na start závodu patří náš obdiv a všem, kteří závod dokončili naše upřímná gratulace! >> více Newsletter CZEPA č. 12/2012 ze dne 15.6.2012 :: Novinky CZEPA Nový projekt Hvězdný bazar CZEPA spustila nový projekt Hvězdný bazar. Známé osobnosti věnují věci ze svého osobního vlastnictví, aby si je

Více

Newsletter CZEPA č. 10/2012 ze dne :: Novinky CZEPA

Newsletter CZEPA č. 10/2012 ze dne :: Novinky CZEPA Newsletter CZEPA č. 10/2012 ze dne 17.5.2012 :: Novinky CZEPA Příspěvek na péči nové zkušenosti V rámci poskytování sociálních služeb nabízíme všem naše odborná podpůrná stanoviska. V praxi je lze využít,

Více

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce!

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce! Vesnička / jaro 2011 CHVaLčOV Se zimou se děti rozloučily o jarních prázdninách, které ve Chvalčově letos připadly na polovinu února. Lyže, sáňky, boby a další zimní radovánky si v letošním roce užily

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Personální obsazení školy, kontakty Jméno aprobace funkce třídnictví telefon email BALOUNOVÁ Kristýna 1. stupeň Učitelka 4.A 778 406 921 balounova@zskunup.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2014. Centrum pro zdravotně postižené Karlovarského kraje, o. p. s.

Výroční zpráva za rok 2014. Centrum pro zdravotně postižené Karlovarského kraje, o. p. s. Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro zdravotně postižené Karlovarského kraje, o. p. s. Obsah Úvodní slovo ředitele společnosti Základní informace o organizaci Lidé a pobočky Poslání a cíle společnosti

Více

mentálním postižením (vy)užívat školní aktivity a plnohodnotným způsobem jako jejich vrstevníci. Jinými slovy, studovat jako normální žák.

mentálním postižením (vy)užívat školní aktivity a plnohodnotným způsobem jako jejich vrstevníci. Jinými slovy, studovat jako normální žák. Centrum Kociánka Kociánka 2, 612 47 Brno-Královo Pole tel.: 515 504 216 e-mail: kocianka@volny.cz http://www.kocianka.cz NÁZEV POSKYTOVATELE: Centrum Kociánka DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: osobní asistence

Více

PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Sociální služby města Mimoň příspěvková organizace Pečovatelská služba Pražská 273/I, 471 24 Mimoň e-mail: dumduch.mimon@volny.cz, tel.: 487 864 669, 487 864 712, fax. 487 864 669 S m ě r n i c e PRAVIDLA

Více

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop Workshop je realizován pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 23. 24. dubna 2014 organizuje Český institut

Více

Vyhodnocený platný komunitní plán sociálních služeb

Vyhodnocený platný komunitní plán sociálních služeb Vyhodnocený platný komunitní plán sociálních služeb I. Společné cíle, opatření a aktivity Priorita 1: Zajištění investic do sociální infrastruktury 1.1 Podpora investičních záměrů dle priorit jednotlivých

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 TICHÝ DŮM NESLYŠÍCÍCH

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 TICHÝ DŮM NESLYŠÍCÍCH "Sami toho zvládneme tak málo, ale když se spojíme, zvládneme cokoli." Helena Kellerová, americká hluchoslepá spisovatelka, aktivistka a lektorka Vážení přátelé, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 TICHÝ DŮM NESLYŠÍCÍCH

Více

Hájíme zájmy vozíčkářů s poraněním míchy, usilujeme o vytvoření podmínek pro jejich plnohodnotný život a pro integraci do většinové společnosti.

Hájíme zájmy vozíčkářů s poraněním míchy, usilujeme o vytvoření podmínek pro jejich plnohodnotný život a pro integraci do většinové společnosti. U M Í M E S T Á T N A V L A S T N Í C H N O H O U Hájíme zájmy vozíčkářů s poraněním míchy, usilujeme o vytvoření podmínek pro jejich plnohodnotný život a pro integraci do většinové společnosti. Působíme

Více

Návrh modelu sociální služby DENNÍ STACIONÁŘ

Návrh modelu sociální služby DENNÍ STACIONÁŘ Návrh modelu sociální služby DENNÍ STACIONÁŘ Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 5 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Dle 46 zákona, odst.

Více

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA Vážená paní, vážený pane, vítáme Vás v našem Domově a přejeme

Více

Č. 4 / 2016 XI. ROČNÍK. Informace z Trendu

Č. 4 / 2016 XI. ROČNÍK. Informace z Trendu Č. 4 / 2016 XI. ROČNÍK Informace z Trendu Zasukované tkaničky a kapely opět pomůžou vozíčkářům v Olomouci Pojďte společně s námi podpořit rozvoj osobní asistence pro handicapované klienty na Olomoucku!

Více

Strategický plán 2010-2013

Strategický plán 2010-2013 Svaz paraplegiků občanské sdružení Ovčárská 471 108 00 Praha 10 Strategický plán 2010-2013 Autoři: Alena Jančíková, David Lukeš, Luděk Carbol Dále spolupracovali: Dana Hradcová, Jan Králík, Zdena Faltýnková,

Více

Podíleli jsme se na vzniku systému zdravotní péče o pacienty s poraněním míchy v České republice.

Podíleli jsme se na vzniku systému zdravotní péče o pacienty s poraněním míchy v České republice. U M Í M E S T Á T N A V L A S T N Í C H N O H O U Hájíme zájmy vozíčkářů s poraněním míchy, usilujeme o vytvoření podmínek pro jejich plnohodnotný život a pro integraci do většinové společnosti. Působíme

Více

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace.

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 16. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2016, který se uskutečnil ve dnech 17. 19. března na výstavišti Eurocentrum

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2011 Vážení, předkládáme zprávu o činnosti Nadačního fondu Porozumění. Posláním Fondu je shromažďování finančních prostředků k zajištění hmotné i nehmotné

Více

Zpravodaj. Naši drazí přátelé, Určitě jste slyšeli o Women for Women Dnu rodiny, který pro nás byl velkou zkouškou a můžeme

Zpravodaj. Naši drazí přátelé, Určitě jste slyšeli o Women for Women Dnu rodiny, který pro nás byl velkou zkouškou a můžeme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši drazí přátelé, čas neúprosně letí. Květen je již nějaký ten den za námi a já Vám tradičně přináším to, co jsme v minulém měsíci ve Women for Women zažili.

Více

MANUÁL Pro vykazování indikátorů v sociálních službách pro potřeby komunitního plánování ORP Roudnice nad Labem

MANUÁL Pro vykazování indikátorů v sociálních službách pro potřeby komunitního plánování ORP Roudnice nad Labem MANUÁL Pro vykazování indikátorů v sociálních službách pro potřeby komunitního plánování ORP Roudnice nad Labem ÚČEL Manuál pro vykazování indikátorů v sociálních službách byl vytvořen s cílem sjednotit

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Příloha žádosti o registraci Počet stran 9 o.s. Sluneční zahrada Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Projekt : Chráněná dílna svatý Prokop u červeného

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření obecně prospěšné společnosti. TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. I. P. Pavlova 69, 779 00 Olomouc IČO: 25862294

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření obecně prospěšné společnosti. TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. I. P. Pavlova 69, 779 00 Olomouc IČO: 25862294 TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. I. P. Pavlova 69, 779 00 Olomouc IČO: 25862294 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření obecně prospěšné společnosti za rok 2005 TyfloCentrum Olomouc, o. p. s. Služby sociální

Více

CZECH OPEN 2016. IX. ročník turnajů v mankalových hrách. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her. Pardubice 16. - 21. 7.

CZECH OPEN 2016. IX. ročník turnajů v mankalových hrách. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her. Pardubice 16. - 21. 7. CZECH OPEN 2016 IX. ročník turnajů v mankalových hrách Pořadatel: AVE-KONTAKT s.r.o. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her Ředitel turnaje a hlavní rozhodčí: David Kotin Pardubice

Více

PODROBNÝ CENÍK SLUŽEB DOMOVA SV. MIKULÁŠE V LUDGEŘOVICÍCH

PODROBNÝ CENÍK SLUŽEB DOMOVA SV. MIKULÁŠE V LUDGEŘOVICÍCH PODROBNÝ CENÍK SLUŽEB DOMOVA SV. MIKULÁŠE V LUDGEŘOVICÍCH I. Název služby Charakteristika Cena Poskytnutí ubytování - ubytování - úklid - praní a drobné opravy ložního a osobního prádla a ošacení - žehlení

Více

FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2014

FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2014 FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2014 Česká asociace paraplegiků CZEPA realizuje projekt vzdělávání zaměstnanců a zkvalitnění fundraisingu, který je podpořen Evropskou unií a rozpočtem České republiky. Evropský sociální

Více

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016. letter

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016. letter LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016 letter News l t lett er Obsah jarního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Trénování paměti pro pacienty s lymfomem 5 Víkendová setkání 1. pololetí 2016 6 Možnost individuálních

Více

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby na území města Horního Slavkova a Krásna Pečovatelská služba se poskytuje

Více

Revizní komise byla zvolena ve složení: Luděk Nevoral, Ema Rónová, David Drahonínský.

Revizní komise byla zvolena ve složení: Luděk Nevoral, Ema Rónová, David Drahonínský. :: Svaz paraplegiků VALNÁ HROMADA Valná hromada proběhla v sobotu 12.11.2011 v RÚ Kladruby. Nové předsednictvo bylo zvoleno v tomto pořadí (podle počtu získaných hlasů): Zdeňka Faltýnková, Zdeněk Žižka,

Více

LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013. l tter

LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013. l tter LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013 Informace News l t letter lett l tter Obsah podzimního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Nová informační brožura pro pacienty: Nemoc a naše psychika 5 Pohybové aktivity pro

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

Vý stupý listopadové ankétý k bufétu

Vý stupý listopadové ankétý k bufétu Vý stupý listopadové ankétý k bufétu Vážení přátelé, dovolte mi poděkovat těm, kteří přispěli hodnocením a svými postřehy do listopadové webové ankety k provozu bufetu na hlavní budově fakulty s novým

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Domov se zvláštním režimem Poslání: Posláním Domova se zvláštním režimem v Dolní Moravici, Diakonie ČCE - střediska v Rýmařově je poskytnout zázemí a celoroční pobyt, péči a podporu v každodenních činnostech,

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby

Pravidla poskytování pečovatelské služby Pravidla poskytování pečovatelské služby Tato Pravidla poskytování pečovatelské služby (dále jen Pravidla ) upravují blíže poskytování sociální služby pečovatelská služba a doplňují pravidla uvedená ve

Více

Domov důchodců Bystřany. Výroční zpráva 2015

Domov důchodců Bystřany. Výroční zpráva 2015 Domov důchodců Bystřany Výroční zpráva 2015 Úvodní slovo ředitelky Vážení klienti domova, zaměstnanci, široká veřejnosti, přátelé, příznivci a podporovatelé, předkládáme další Výroční zprávu, v níž nabízíme

Více

Závazná přihláška na Letní vodácký tábor mladých hasičů 2016 Termín tábora 02.07.2016-16.07.2016

Závazná přihláška na Letní vodácký tábor mladých hasičů 2016 Termín tábora 02.07.2016-16.07.2016 Registrační číslo: Závazná přihláška na Letní vodácký tábor mladých hasičů 2016 Termín tábora 02.07.2016-16.07.2016 Údaje o dítěti Jméno:, Příjmení:.. Adresa trvalého bydliště:... Datum narození:, rodné

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

Návrh úpravy návrhu zákona

Návrh úpravy návrhu zákona Návrh úpravy návrhu zákona o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením a o změně souvisejících zákonů Svaz paraplegiků navrhuje následující změnu: v l á d n í h o n á v r h u ZÁKONA ze dne 2011,

Více

SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání

SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání Zpráva o úspěších a poučení z nedostatků Předseda stojí za rodiči J. Page, předseda CPIC Možná se sami sebe

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 zapsaný spolek MYGRA-CZ Obsah výroční zprávy: 1) Úvodní slovo 2) Základní údaje 3) Vedení organizace a kontakty 4) Členství v organizacích 5) Přehled činnosti sdružení za rok

Více

za rok 2007 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ

za rok 2007 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ za rok 2007 2007 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR - AVAZ Obsah: Úvod Právní postavení Poslání AVAZ Přehled činnosti Rozpis dílčí činnosti AVAZ Pracovníci AVAZ

Více

VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 2012

VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 2012 VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 0 www.socialni-sluzby-usti.cz Zpracoval: Oddělení podpory školství, kultury, sportu a sociálních služeb

Více

DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb. Nová 303, 294 42 Luštěnice. za 1. pololetí roku 2012 (výroční zpráva)

DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb. Nová 303, 294 42 Luštěnice. za 1. pololetí roku 2012 (výroční zpráva) ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb za 1. pololetí roku 2012 (výroční zpráva) Předkládá: Zdeňka Zmatlíková, pověřená vedením Domova U Anežky V Luštěnicích,

Více

PORADNA PRO RODINY PEČUJÍCÍ O OSOBU SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PORADNA PRO RODINY PEČUJÍCÍ O OSOBU SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM INTEGRAČNÍ CENTRUM ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ V ČR KLUB KLUBÍČKO BEROUN Bezručova 928, 266 01 Beroun 2, tel/fax 311 516 405, 606 893 536, 777 337 747 info@klubicko.org www.klubicko.org

Více

1. ročník Workshop pro nehtařky a pedikérky hotel Atrium Otrokovice, sál Riverside 19.3.2014 PROGRAM

1. ročník Workshop pro nehtařky a pedikérky hotel Atrium Otrokovice, sál Riverside 19.3.2014 PROGRAM 1. ročník Workshop pro nehtařky a pedikérky hotel Atrium Otrokovice, sál Riverside 19.3.2014 PROGRAM Po celou dobu konání workshopu máte možnost využít následujících služeb: 1, Nákup produktů Rocklac +

Více

Pečovatelská služba Města Lomnice nad Popelkou

Pečovatelská služba Města Lomnice nad Popelkou Pečovatelská služba Města Lomnice nad Popelkou Obránců míru 1188, 512 51 Lomnice nad Popelkou Telefon : 481 671 962 e- mail : p. sluzba@mu-lomnice.cz, ps.lomnice@seznam.cz www.lomnicenadpopelkou.cz výroční

Více

Občanské sdružení Pomoc Týn nad Vltavou VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006

Občanské sdružení Pomoc Týn nad Vltavou VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Občanské sdružení Pomoc Týn nad Vltavou VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 POSLÁNÍ A CÍLE ORGANIZACE POSLÁNÍ SDRUŽENÍ Posláním sdružení je vybudování duchovních a sociálních center integrace zejména v zemědělských

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY MĚSTA PEČKY

VÝROČNÍ ZPRÁVA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY MĚSTA PEČKY VÝROČNÍ ZPRÁVA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY MĚSTA PEČKY ZA ROK 2011 Výroční zpráva za rok 2011 1. Kontakty Název: Adresa: Právní forma: Pečovatelská služba města Pečky Chvalovická 1042, 289 11 Pečky příspěvková

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 8 číslo 4 duben 2015 CHARITA MÁ NOVÉ POMOCNÍKY Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov již více než rok realizuje partnerský projekt s názvem Cesta za kvalitním

Více

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB ORGANIZACE ZŘÍZENÉ MČ PRAHA 10 Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10,p.o. str. 2-20 Léčebna dlouhodobě nemocných Vršovice str. 21-22 Údaje platné ke

Více

Obec Smidary. Loučná Hora 69, 503 53 Smidary IČ 00269549; Tel.: 495 496 101/134. Popis realizace pečovatelské služby

Obec Smidary. Loučná Hora 69, 503 53 Smidary IČ 00269549; Tel.: 495 496 101/134. Popis realizace pečovatelské služby 1. Název a místo zařízení Obec Smidary Loučná Hora 69 503 53 Smidary Obec Smidary Popis realizace pečovatelské služby 2. Druhy poskytovaných sociálních služeb Pečovatelská služba ( 40 ZSS) poskytovaná

Více

KATALOG SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

KATALOG SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTO PODĚBRADY KATALOG SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PODĚBRADY A OKOLÍ Tento katalog byl vytištěn za finanční podpory Humanitárního fondu Středočeského kraje 1 Obsah: Úvodní slovo 1 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace Školní 1299, 765 02 Otrokovice PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY Tento dokument je zpracován pro příspěvkovou organizaci SENIOR Otrokovice Vypracoval:

Více

(MLÁDEŽ SOUSTŘEDĚNÍ A JINÉ AKCE)

(MLÁDEŽ SOUSTŘEDĚNÍ A JINÉ AKCE) VEŠKERÉ INFORMACE K SOUSTŘEDĚNÍ NALEZNETE NA www.pbpinces.net (MLÁDEŽ SOUSTŘEDĚNÍ A JINÉ AKCE) Vážení rodiče, v roce 2013 oddíl stolního tenisu TTC Příbram pořádá již 9. ročník tohoto letního soustředění.

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby. A) Popis rozsahu základních činností

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby. A) Popis rozsahu základních činností Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby A) Popis rozsahu základních činností Rozsah základních činností pečovatelské služby je dán platnou legislativou zákonem č. 108/2006Sb., Sb., o sociálních

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE PRO PĚSTOUNY

ZÁKLADNÍ INFORMACE PRO PĚSTOUNY ZÁKLADNÍ INFORMACE PRO PĚSTOUNY DOHODA O VÝKONU PĚSTOUNSKÉ PÉČE (1) Uzavírání dohody o výkonu pěstounské péče (dále jen dohoda) mezi pověřenou osobou (organizace, která má od krajského úřadu pověření k

Více

Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou

Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Komunitní plánování sociálních služeb na území ORP Projekt komunitního plánování sociálních služeb je realizován od června 2013 do května 2015. Realizátorem

Více

CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB TLOSKOV DENNÍ STACIONÁŘ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 46. Údaje o poskytované sociální službě

CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB TLOSKOV DENNÍ STACIONÁŘ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 46. Údaje o poskytované sociální službě CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB TLOSKOV DENNÍ STACIONÁŘ Dle zákona č. 108/2006 Sb., 46 Údaje o poskytované sociální službě 1. Název a místo zařízení nebo místo poskytování sociální služby. Název: Denní stacionář,

Více

Úvodní slovo. Petr Novák. předseda Rady CESPO, o.s. V Ústí nad Labem 30.března 2012

Úvodní slovo. Petr Novák. předseda Rady CESPO, o.s. V Ústí nad Labem 30.března 2012 ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Setkáváme se opět po roce u výroční zprávy, ve které Vás budeme informovat o všech aktivitách, které jsme uskutečnili v loňském roce a nebylo toho zrovna málo díky našim sponzorům.

Více

Obecné informace pro pacienty

Obecné informace pro pacienty U Vojenské nemocnice 1200 169 02 Praha 6 e-mail: info@uvn.cz internet: www.uvn.cz Obecné informace pro pacienty Ústřední vojenská nemocnice Vojenská fakultní nemocnice Praha Kdo Vám bude v ÚVN poskytovat

Více

Přehled poskytovatelů sociálních služeb dle cílové skupiny

Přehled poskytovatelů sociálních služeb dle cílové skupiny Přehled poskytovatelů sociálních služeb dle cílové skupiny Sociální služby pro seniory Arcidiecézní charita Praha Centrum pro zdravotně postižené a seniory Středočeského kraje, o.p.s. Česká katolická charita

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. příspěvkové organizace. Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI. příspěvkové organizace. Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI příspěvkové organizace Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010 Brno, únor 2011 1 OBSAH: Charakteristika organizace str. 3 Veřejný závazek str. 3 I. Hlavní činnost organizace str. 4

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v domově, práva a povinnosti klientů v rámci domova, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace K. Čapka 1615, 765 02 Otrokovice PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Tento dokument je zpracován pro příspěvkovou organizaci SENIOR Otrokovice Vypracoval:

Více

kopu za DIOD členský klub divadla foto Adam Hruška

kopu za DIOD členský klub divadla foto Adam Hruška kopu za DIOD členský klub divadla foto Adam Hruška Jste rádi, že v Jihlavě vznikl unikátní prostor pro umění? Myslíte, že zde má své místo? Chcete podpořit aktivity DIODu? Nabízíme Vám čestné místo ve

Více

PLÁN ČINNOSTI. Domova pro seniory Sluníčko,Ostrava-Vítkovice, příspěvkové organizace se sídlem Syllabova 19, Ostrava - Vítkovice

PLÁN ČINNOSTI. Domova pro seniory Sluníčko,Ostrava-Vítkovice, příspěvkové organizace se sídlem Syllabova 19, Ostrava - Vítkovice Příloha č.7 se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice PLÁN ČINNOSTI Domova pro seniory Sluníčko,Ostrava-Vítkovice, příspěvkové organizace se sídlem Syllabova 19, Ostrava - Vítkovice na rok 2010 1 1. Úvodní

Více

Sociální služby v Otrokovicích k 01.06.2011

Sociální služby v Otrokovicích k 01.06.2011 odbor sociální oddělení sociálních služeb Sociální služby v Otrokovicích k 01.06.2011 SENIOR Otrokovice, p. o. Adresa: Školní 1299, 765 02 Otrokovice Ředitelka organizace: Ing. Ivana Vardanová Telefon:

Více

Rada města Heřmanův Městec. Zápis z 9. jednání

Rada města Heřmanův Městec. Zápis z 9. jednání Zápis z 9. jednání Rady města Heřmanův Městec konané dne 25. 5. 2016 v 17:00hod. kancelář starosty Města Heřmanův Městec, Městský úřad Heřmanův Městec, Havlíčkova 801 Přítomni: Omluveni: Zapsal: Přizváni:

Více

14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 14. května 2011 Společná píseň

Více

1) Pořádání kurzů znakované češtiny. 2) Projekt Firemního dobrovolnictví se společností MERO ČR, a.s.

1) Pořádání kurzů znakované češtiny. 2) Projekt Firemního dobrovolnictví se společností MERO ČR, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2010 Vážení, předkládáme zprávu o činnosti Nadačního fondu Porozumění. Účelem nadačního fondu je shromažďování finančních prostředků k zajištění hmotné

Více

zpravodajská síť bílého trpaslíka

zpravodajská síť bílého trpaslíka 5. listopadu 2008 trpasličí noviny zpravodajská síť bílého trpaslíka Vydává Amatérská prohlídka oblohy. Zpravodajská síť 138,5. drbnosti Vážení přátelé Amatérské prohlídky oblohy. Již zhruba před měsícem

Více

Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od: prosinec 2014

Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od: prosinec 2014 1. Poslání organizace Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov telefon: 352 698 316, 602 297 606 Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od:

Více

I N F O R M A C E číslo 1/2011

I N F O R M A C E číslo 1/2011 Městský úřad v Janově I N F O R M A C E číslo 1/2011 U p o z o r n ě n í : Při úklidu sněhu u svých domů v žádném případě neházíme sníh pod nohy svým sousedům nebo na místní komunikaci ( Hlavně, že já

Více

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz Uživatelský manuál Radekce-Online.cz (revize 06/2011) V prvním kroku třeba vstoupit do administrace na adrese www.redakce-online.cz kterou naleznete na záložce Administrace / Vstup do Administrace, pro

Více

Dětské centrum Turnov

Dětské centrum Turnov Dětské centrum Turnov VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Předkládá: Marie Macháčková Obsah Úvod Základní údaje o zařízení Vymezení činnosti organizace Personální informace Hospodaření organizace Majetek organizace

Více

Naděje - M, o.p.s. Báňská 287, 434 01 Most IČ 254 54 722 E-mail: nadeje-m@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA

Naděje - M, o.p.s. Báňská 287, 434 01 Most IČ 254 54 722 E-mail: nadeje-m@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Základní údaje o společnosti... 4 3. Druhy obecně prospěšných služeb... 5 4. Orgány společnosti... 6 5. Přehled činnosti společnosti za rok 2014... 6 FINANČNÍ

Více

MPP zasahuje do výchovně vzdělávacího procesu během celého školního roku.

MPP zasahuje do výchovně vzdělávacího procesu během celého školního roku. Minimální preventivní program Název školy: Gymnázium Mimoň, Letná 263 Zpracovala: Mgr. Marie Grigerová Ředitelka školy: Mgr. Emilie Ráčková Školní rok: 2015/16 Úvod Minimální preventivní program školy

Více

LIBEREC HANDBALL. ve spolupráci s generálními partnery. Liberecký kraj a Město Liberec pořádají

LIBEREC HANDBALL. ve spolupráci s generálními partnery. Liberecký kraj a Město Liberec pořádají LIBEREC HANDBALL ve spolupráci s generálními partnery Liberecký kraj a Město Liberec pořádají 16. ROČNÍK TRADIČNÍHO TURNAJE PRO MINIŽÁKOVSKOU KATEGORII LIBEREC, 17. 19. ČERVNA 2016 TURNAJOVÝ BULLETIN Záštitu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROZBOR HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROZBOR HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA ROZBOR HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI Komunitní středisko KONTAKT LIBEREC příspěvková organizace Obsah 1 Základní údaje o organizaci... 5 1.1 Vymezení hlavní činnosti... 5 1.2 Prostory využívané

Více

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území POÚ Stod a Dobřany

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území POÚ Stod a Dobřany Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Analýza poskytovatelů sociálních

Více

Výroční zpráva. Rytmus D., o.p.s., Rumburk R Y T M U S

Výroční zpráva. Rytmus D., o.p.s., Rumburk R Y T M U S Výroční zpráva Rytmus D., o.p.s., Rumburk 2015 R Y T M U S SLOVO ÚVODEM Mílí přátelé, tak jsme tu zase, abychom vás seznámili s činností naší organizace. V loňském roce jsme zažili v naší organizaci velké

Více

Žebříček českých nemocnic pro r. 2010

Žebříček českých nemocnic pro r. 2010 Žebříček českých nemocnic pro r. 2010 Tisková zpráva V rámci Středoevropské odborné konference Efektivní nemocnice 2010 (29.-30.11.2010, hotel Clarion Praha) proběhlo oficiální vyhlášení žebříčku českých

Více

CENTRUM SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB HLUČÍN

CENTRUM SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB HLUČÍN CENTRUM SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB HLUČÍN Centrum sociálních služeb Hrabyně, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, zastoupena MUDr.

Více

FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2015-2017

FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2015-2017 FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2015-2017 Česká asociace paraplegiků CZEPA realizuje projekt vzdělávání zaměstnanců a zkvalitnění fundraisingu, který je podpořen Evropskou unií a rozpočtem České republiky. Evropský

Více

Výroční zpráva 2008. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných

Výroční zpráva 2008. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Výroční zpráva 2008 SYMPATHEA, o. p. s. Bulharská 26 101 00 Praha 10 - Vršovice tel.: +420 776 061 541 www.sympathea.cz e-mail: sympathea@sympathea.cz

Více

21. května, 25. června, 20. srpna OTROKOVICE

21. května, 25. června, 20. srpna OTROKOVICE !!! PŘEDBĚŽNÉ PROPOZICE A TERMÍNY OIP 2011!!! 2011 21. května, 25. června, 20. srpna OTROKOVICE *** Pořadatel: Ředitel závodu: Hlavní rozhodčí: Internet: Přihláška k závodu: Adresa přihlášek: Speedskating

Více

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA OKŘÍŠKY

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA OKŘÍŠKY Městys Okříšky, Jihlavská 1, 675 21 Okříšky PEČOVATELSKÁ SLUŽBA OKŘÍŠKY PODROBNÝ POPIS ÚKONŮ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY 1. Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu 1.1. Pomoc a podpora při podávání

Více

PROPOZICE SOUTĚŽÍ. ČESKÁ ASOCIACE INLINE HOKEJE 2015 info@inlinehokej.cz www.inlinehokej.cz. Vydané 25.11.2014

PROPOZICE SOUTĚŽÍ. ČESKÁ ASOCIACE INLINE HOKEJE 2015 info@inlinehokej.cz www.inlinehokej.cz. Vydané 25.11.2014 2015 PROPOZICE SOUTĚŽÍ 2015 ČESKÁ ASOCIACE INLINE HOKEJE 2015 info@inlinehokej.cz www.inlinehokej.cz Vydané 25.11.2014 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Česká Asociace Inline hokeje je řídícím orgánem všech mistrovských

Více

Výroční zpráva za rok 2009 Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady o.p.s.

Výroční zpráva za rok 2009 Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady o.p.s. Výroční zpráva za rok 2009 Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady o.p.s. Sestavila: Emilie Třísková, ředitelka CSZS Poděbrady o.p.s. V Poděbradech 29. června 2010 Výroční zpráva za rok 2009

Více

Myofasciální Integrace

Myofasciální Integrace Tělo je naším výrazem ve světě, viditelná forma našich záměrů. M. Merleau-Ponty: Prvenství vnímání Zveme Vás na nově uchopenou výuku kurzu Myofasciální Integrace Úvod do umění a vědy Rolfingu 20. 22. května

Více

pracovníky státní správy: pracovníky školství: sociální pracovníky: podnikatelské subjekty:

pracovníky státní správy: pracovníky školství: sociální pracovníky: podnikatelské subjekty: již 25 let s Vámi KATALOG ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ LEDEN - ÚNOR 2016 KVĚTEN ČERVEN 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE Informace pro: pracovníky státní správy: Od roku 2003 Akreditovaná instituce MV ČR v souladu se zákonem

Více

Smlouva o poskytnutí pečovatelské služby

Smlouva o poskytnutí pečovatelské služby PEČOVATELSKÁ SLUŽBA KORYČANY Zámecká 457, 768 05 Koryčany Smlouva o poskytnutí pečovatelské služby ( číslo smlouvy...) Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli 1) Pan (paní)., nar.., bydliště., rodné

Více

fotografie uživatelů Stacionáře při návštěvě otce biskupa

fotografie uživatelů Stacionáře při návštěvě otce biskupa Obsah 1 Úvodní slovo 2 Charitní ošetřovatelská služba 3 Charitní pečovatelská služba 4 Denní stacionář sv. Damiána 5 Sociální rehabilitace - Ateliér Samuel 6 Domov pro matky a otce v tísni 7 Tereza - pomoc

Více

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY 2015-2016 PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Telefon na ředitele 257941039 Základní škola Charlotty Masarykové,

Více

Informace a inspirace z Jarošky

Informace a inspirace z Jarošky Celsuz-in Informace a inspirace z Jarošky 4 úvodník Milé čtenářky a milí čtenáři, V novém roce nás potkalo mnoho změn kvůli Sociální reformě, kterou připravilo Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV).

Více

Vážená paní, Vážený pane,

Vážená paní, Vážený pane, Vážená paní, Vážený pane, děkujeme Vám za Vaši přízeň a zájem o produkty Komerční banky. Neustále se snažíme naše služby zlepšovat a pevně věříme, že i tyto novinky přispějí ke zvýšení Vaší spokojenosti.

Více

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Denní a pobytové sociální služby, příspěvková organizace, Hradecká 2905, Česká Lípa 470 06 ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK Denní a pobytové sociální služby (DPSS) poskytují péči dospělým osobám,

Více