MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015"

Transkript

1 Odbor správy majetku V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří Hořánek, 2. místostarosta Návrh předkládá Návrh zpracoval Ing. Jan Tůma, MPA vedoucí odboru Lenka Sitterová, vedoucí oddělení pozemků

2 a) RR Zednické práce žádost o pronájem části pozemku parc.č.st. 725/2 k.ú. Písek Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje pronájem části pozemku parc.č.st. 725/2 o výměře 120 m 2 k.ú. Písek, za účelem pohybu stavebních strojů v rámci realizace stavby Kolumbárium Husův sbor, na dobu určitou od do , za nájemné ve výši 50 Kč/m 2 /rok, pro Romana Růžičku, RR Zednické práce, IČ , sídlem Písek, tř. Národní svobody 479. Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku. Důvodová zpráva: Pan Roman Růžička, RR Zednické práce, žádá o pronájem části pozemku parc.č.st. 725/2 o výměře 120 m 2 k.ú. Písek. Jedná se o pozemek ve dvoře bytového domu na Budějovické ulici v Písku. Dům sousedí s Kolumbáriem Husova sboru, kde bude probíhat rekonstrukce a z důvodu pohybu stavebních strojů žádá pan Růžička o pronájem. Pozemek bude využíván vždy v době od hod od do SVJ domu čp Budějovická ulice, ke kterému přilehlý dvůr náleží bude prostřednictvím pověřeného vlastníka, kterým je Město Písek zastoupené paní Ivanou Adámkovou, o pronájmu informován. Nájemné navrhuje odbor ve výši 50 Kč/m 2 /rok. Pro podnikatelské účely byl v minulosti aplikován nájem v rozmezí Kč/m 2 /rok. Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Pan Roman Růžička nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč za dobu pronájmu. Způsob určení ceny: Dohodou. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: Situace s vyznačením části pozemku stránka 2 (celkem 36)

3 stránka 3 (celkem 36)

4 b) Oprava usnesení č. 705/15 ze dne Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje opravu usnesení č. 705/15 ze dne ve smyslu opravy v názvu nájemce Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu Písek, ZO U Honzíčka, IČ , sídlem Písek Leoše Janáčka 41/5 na Základní organizace Českého zahrádkářského svazu U Honzíčka Písek, IČ , sídlem Písek, Otavská Důvodová zpráva: Rada města na svém jednání dne projednala nájem části pozemků v k.ú. Písek a přijala následující U s n e s e n í č. 705/15 Rada města Písku po projednání schvaluje pronájem části pozemku parc.č. 1690/1 o výměře 20 m 2 a části pozemku parc.č. 1691/1 o výměře 192 m 2 vše v k.ú. Písek, za účelem využívání jako přístupová cesta k zahrádkářské osadě a uložení sacích košů, na dobu určitou 10 let, za nájemné dle vyhlášky MZe č. 298/2014 Sb. ve výši Kč/m 2 /rok, pro Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu Písek, ZO U Honzíčka, IČ , sídlem Písek Leoše Janáčka 41/5. Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku. V usnesení bylo chybně uvedeno označení a sídlo nájemce, které správně zní Základní organizace Českého zahrádkářského svazu U Honzíčka Písek, IČ , sídlem Písek, Otavská Doporučení zpracovatele: Doporučuje opravu usnesení (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: stránka 4 (celkem 36)

5 c) Úhrada nájemného za neoprávněné užívání části pozemku parc.č. 731/2 a části pozemku parc.č. 772 vše k.ú. Semice u Písku Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje úhradu nájemného za neoprávněné užívání části pozemku parc.č. 731/2 o výměře 32 m 2 a části pozemku parc.č. 772 o výměře 2 m 2 vše k.ú. Semice u Písku zpětně za dobu 2 roky, ve výši 10 Kč/m 2 /rok, pro manžele., bytem Semice. Důvodová zpráva: Manželé požádali o prodej části pozemku parc. č. 731/2 o výměře cca 32 m 2 a části pozemku parc. č. 772 o výměře cca 2 m 2 vše k. ú. Semice u Písku. Jedná se o části pozemku, které sousedí s pozemky parc. č. 71/7 a parc. č. 71/17 vše k. ú. Semice u Písku, které jsou ve vlastnictví žadatelů. Při zaměření stavby plotu bylo zjištěno, že žadatelé mají ke svým pozemkům připloceny i tyto požadované části pozemků. Zastupitelstvo města na svém jednání dne přijalo následující U s n e s e n í č. 251/15 Zastupitelstvo města schvaluje záměr prodeje části pozemku parc. č. 731/2 o výměře cca 32 m 2 a části pozemku parc. č. 772 o výměře cca 2 m 2 vše k. ú. Semice u Písku manželům, oba bytem Písek, Semice, za cenu 400 Kč/m 2, cena dle zásad stanovení kupních cen pozemků, které prodává město Písek čl. VI. Geometrický plán bude vyhotoven na náklady žadatelů. Zastupitelstvo města si vyhrazuje konečné schválení kupní smlouvy. Zastupitelstvo města ukládá radě města požadovat doplacení nájemného za neoprávněné užívání pozemku. Na základě výše uvedeného usnesení předkládáme radě města návrh na vyměření nájemného zpětně za dva roky. Požadované části pozemků jsou dle územního plánu vedeny jako plocha komunikací, ale vzhledem k tomu, že požadované části pozemků jsou ve skutečnosti využívané jako zahrada navrhujeme cenu uplatňovanou pro zahrádky ve výši 10 Kč/m 2 /rok, tj. 680 Kč. Doporučení zpracovatele: Doporučuje požadovat úhradu nájemného zpětně za dva roky (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč. Způsob určení ceny: Dohodou. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: stránka 5 (celkem 36)

6 d) Teplárna Písek a.s. úprava výše nájemného a doby pronájmu části pozemku parc.č. 927/1 k.ú. Písek a schválení znění nájemní smlouvy Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje 1. pronájem části pozemku parc.č. 927/1 o výměře 679 m 2 k.ú. Písek, za účelem výstavby parovodní přípojky, změnu doby nájmu na dobu určitou 30 let, s nájemným ve výši 20 Kč/m 2 /rok, pro Teplárnu Písek, a.s., IČ , sídlem Písek, U Smrkovické silnice Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku dle přílohy. 2. pronájem části pozemku parc.č. 927/1 o výměře 679 m 2 k.ú. Písek, za účelem výstavby parovodní přípojky, změnu doby nájmu na dobu určitou 30 let a změnu výše nájemného 1 Kč ročně z důvodu investice v předpokládané výši 15 mil. Kč a doby životnosti 30 let, pro Teplárnu Písek, a.s., IČ , sídlem Písek, U Smrkovické silnice Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku dle přílohy. Důvodová zpráva: Rada města na svém jednání dne přijala následující U s n e s e n í č. 706/15 Rada města Písku po projednání schvaluje pronájem části pozemku parc.č. 927/1 o výměře 679 m 2 k.ú. Písek, za účelem výstavby parovodní přípojky, na dobu určitou 10 let, s nájemným ve výši 20 Kč/m 2 /rok, pro Teplárnu Písek, a.s., IČ , sídlem Písek, U Smrkovické silnice Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku. Teplárna Písek a.s. žádala o dlouhodobý pronájem. Návratnost investice a životnost parovodu je 30 let, proto žádá o pronájem na toto časové období. Zároveň žádá o symbolické nájemné ve výši 1 Kč, z důvodu veřejného zájmu připojení lokality Hradiště. V příloze předkládáme ke schválení návrh nájemní smlouvy, která bude na základě požadavku Teplárny Písek a.s. vložena a zapsána do katastru nemovitostí. Doporučení zpracovatele: Doporučuje prodloužení doby pronájmu, snížení nájemného a schválení návrhu nájemní smlouvy (usnesení 1c, 2a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Dohodou. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Návrh nájemní smlouvy stránka 6 (celkem 36)

7 Město Písek, Velké náměstí 114, Písek, IČ zastoupené starostkou Mgr. Evou Vanžurovou, (dále také jako pronajímatel) a Teplárna Písek, a.s., IČ , sídlem Písek, U Smrkovické silnice 2263 zastoupená ředitelem Ing. Milanem Říhou (dále také jako nájemce) uzavírají tuto s m l o u v u o n á j m u p o z e m k u podle ustanovení 2201 a následně zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku. I. Město Písek je vlastníkem pozemku, parcely katastru nemovitostí číslo 927/1, druh pozemku: ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace o celkové výměře 733 m 2 v k.ú Písek a je zapsán v katastru nemovitostí, veřejném seznamu vedeném Katastrálním úřadem pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek na LV číslo 1. II. Pronajímatel přenechává část pozemku uvedeného v článku I. této smlouvy to je část parcely KN číslo 927/1 o celkové výměře 679 m 2 nájemci, aby tuto část pozemku dočasně užíval. Předmětná část pozemku o výměře 679 m 2 (dále jen vymezený pozemek ) je zakreslena na kopii katastrální mapy vyhotovené Katastrálním pracovištěm Písek v řízení PU 4881/ ze dne , která je jako příloha č. 1 nedílnou součástí této smlouvy. Nájemce vymezený pozemek do dočasného užívání přijímá, přičemž prohlašuje, že je mu stav vymezeného pozemku znám a je ve stavu způsobilém smluvenému užívání. III. Smluvní strany se dohodly, že užívání vymezeného pozemku na základě této smlouvy se stanoví na dobu určitou 30 let ode dne uzavření smlouvy. IV. Nájemce je oprávněn užívat vymezený pozemek pouze za účelem výstavby parovodní přípojky umožňující propojení teplovodní stanice Hradiště s páteřním parovodem soustavy zásobování teplem společnosti Teplárna Písek, a.s. Nájemce se zavazuje zajistit i v době své nepřítomnosti stav vymezeného pozemku tak, aby byly dodrženy zásady ochrany životního prostředí. Změny na vymezeném pozemku je oprávněn provádět jen se souhlasem pronajímatele, a to na vlastní náklady, pokud v konkrétním případě nedojde k jiné dohodě. Nájemce není oprávněn požadovat úhradu nákladů vynaložených na provedení změn po skončení nájmu vymezeného pozemku. Pronajímatel je oprávněn provést kdykoli kontrolu řádného způsobu užívání vymezeného pozemku. V. Nájemce není oprávněn k tomu, aby dal vymezený pozemek do podnájmu třetí osobě. stránka 7 (celkem 36)

8 VI. Nájemné za přenechaný vymezený pozemek, jak je uvedeno v odst. II. smlouvy, se stanoví dohodou ve výši. Kč (slovy:.) ročně. Nájemné v částce. Kč je v souladu s ust. 56a zákona č. 235/2004 Sb. o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZDPH), osvobozeno od daně. Nájemné je splatné dopředu k 28. únoru běžného roku na daný rok na účet pronajímatele u KB Písek č.ú /0100 VS KS VII. Smluvní strany berou na vědomí, že nájemce nabývá práva k vymezenému pozemku, jak je uveden v čl. II. této smlouvy, dnem podpisu této smlouvy o nájmu pozemku oběma smluvními stranami. Tímto okamžikem přejdou na nájemce všechna práva i povinnosti a nebezpečí spojené s užíváním pronajatého vymezeného pozemku. Smluvní strany se dále dohodly na tom, že pronajímatel jako vlastník vymezeného pozemku podá u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek návrh na vklad, kterým bude ve veřejném seznamu proveden zápis nájmu části parcely číslo 927/1 na listu vlastnictví číslo 1 v k. ú. Písek. Správní poplatek spojený s návrhem na vklad práva nájmu do katastru nemovitostí hradí nájemce. VIII. Smluvní strany nesjednaly žádný jiný důvod k odstoupení od smlouvy, než jsou důvody uvedené v občanském zákoníku. Smluvní strany se dohodly, že vymezený pozemek je nutno předat po skončení užívání ve stavu odpovídajícímu způsobu užívání. Tato nájemní smlouva je vyhotovena ve třech originálech, z nichž každý účastník obdrží po jednom. Třetí originál s ověřenými podpisy se připojí k návrhu na vklad práva a pronajímatel ho podá na Katastrální pracoviště Písek k povolení vkladu práva. Účastníci této smlouvy prohlašují, že je projevem jejich vážné, svobodné a souhlasné vůle, že nebyla uzavřena v tísni ani za nápadně nevýhodných podmínek. Dále prohlašují, že se na jejím obsahu dohodli, pozorně si ji přečetli a připojují své podpisy na důkaz souhlasu s jejím obsahem. Tuto smlouvu o nájmu pozemku lze měnit pouze písemnými vzestupně číslovanými dodatky. Smluvní strany souhlasí se zveřejněním této smlouvy v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, oba ve znění pozdějších předpisů. V Písku dne... V Písku dne... za pronajímatele Mgr. Eva Vanžurová starostka za nájemce Ing. Milan Říha ředitel a.s. Vyvěšeno na úřední desku dne: Sejmuto z úřední desky dne: Schváleno v radě města dne: , usn.č. 706/ , usn.č. /15 stránka 8 (celkem 36)

9 stránka 9 (celkem 36)

10 e) Návrh smlouvy na pronájem části pozemku 812/1 k.ú. Písek pro vybudování sběrného dvora u Sv. Václava Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání: a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje znění smlouvy na pronájem části pozemku parc.č. 812/1 o výměře cca 800 m 2 k.ú. Písek pro město Písek od společnosti Risunia Transport s.r.o., IČ , sídlem Praha 2 - Nusle, Slavojova 579/9 a pověřuje starostku podpisem nájemní smlouvy dle přílohy. Důvodová zpráva: Rada města na svém jednání dne přijala následující U s n e s e n í č. 707/15 Rada města Písku po projednání schvaluje pronájem části pozemku parc.č. 812/1 o výměře cca 800 m 2 k.ú. Písek, na dobu určitou 10 let, s nájemným ve výši Kč ročně, za účelem výstavby sběrného dvora pro město Písek od společnosti Risunia Transport s.r.o., IČ , sídlem Praha 2 - Nusle, Slavojova 579/9. Rada města si vyhrazuje právo konečného schválení nájemní smlouvy. V příloze předkládáme ke schválení návrh smlouvy o nájmu. Doporučení zpracovatele: Doporučuje schválení znění nájemní smlouvy (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Výdej kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Na základě dohody s pronajímatelem, jeho požadavek činí min 62,50 Kč/m 2 /rok. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: Návrh smlouvy o nájmu pozemku stránka 10 (celkem 36)

11 Návrh smlouvy: Risunia Transport s.r.o., IČ , sídlem Praha 2 Nusle, Slavojova 579/9 zastoupená jednatelem panem Michalem Schwarzem zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C., vložka (dále také jako pronajímatel) a Město Písek, Velké náměstí 114, Písek, IČ zastoupené starostkou paní Mgr. Evou Vanžurovou (dále také jako nájemce) uzavírají tuto s m l o u v u o n á j m u č á s t i p o z e m k u : I. Pronajímatel je vlastníkem pozemku, parcely katastru nemovitostí, druh pozemku ostatní plocha, využití pozemku - manipulační plocha, parc.č. 812/1 o celkové výměře m 2 k.ú. a obec Písek. Pozemek je zapsán v katastru nemovitostí vedeném Katastrálním úřadem pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek na LV č II. Pronajímatel přenechává část pozemku uvedeného v článku I. této smlouvy o celkové výměře cca 800 m 2 nájemci, aby tento pozemek dočasně užíval. Část pozemku pronajímaná nájemci touto smlouvou je zakreslena na situaci v příloze č. 1, která je nedílnou součástí této smlouvy (dále jen předmět nájmu ). Nájemce je oprávněn na pronajatém pozemku vybudovat a provozovat areál Sběrného místa odpadů. Nájemce předmět nájmu do dočasného užívání ve stavu způsobilém k užívání přijímá, přičemž prohlašuje, že je mu stav předmětu nájmu znám a předmět nájmu je ve stavu způsobilém ke smluvenému užívání. III. Smluvní strany se dohodly, že užívání předmětu nájmu na základě této smlouvy o nájmu části pozemku se stanoví s účinností ode dne podpisu smlouvy o nájmu části pozemku oběma smluvními stranami na dobu určitou 10 let ode dne vydání kolaudačního souhlasu stavby Sběrného místa odpadů s možností dalšího prodloužení v případě dohody smluvních stran. Smluvní strany sjednaly, že pronajímatel je povinen nájemci předmět nájmu protokolárně předat nejpozději do 30 dnů ode dne obdržení výzvy nájemce, ke které bude připojena kopie kolaudačního souhlasu se stavbou sběrného místa odpadů na předmětu nájmu. Pronajímatel je povinen nájemci poskytnout veškerou potřebnou součinnost v řízení o vydání kolaudačního souhlasu se stavbou Sběrného místa odpadů na předmětu nájmu, kterou po něm lze spravedlivě požadovat. IV. Nájemce je oprávněn užívat předmět nájmu pouze za účelem výstavby sběrného dvora. Nájemce se zavazuje zajistit i v době své nepřítomnosti stav předmětu nájmu tak, aby byly dodrženy zásady ochrany životního prostředí. Změny na předmětu nájmu je oprávněn stránka 11 (celkem 36)

12 provádět jen s předchozím písemným souhlasem pronajímatele, a to na vlastní náklady, pokud v konkrétním případě nedojde k jiné dohodě. Nájemce není oprávněn požadovat úhradu nákladů vynaložených na provedení změn po skončení nájmu. Pronajímatel je oprávněn provést kdykoli kontrolu řádného způsobu užívání předmětu nájmu. Smluvní strany sjednaly, že stavby veškeré technické infrastruktury vybudované nájemcem na předmětu nájmu za účelem provozování sběrného dvora na předmětu nájmu se stanou součástí pozemku parc.č. 812/1 specifikovaného v čl. I. této smlouvy, a tedy připadnou do vlastnictví pronajímatele, a to bez nároku nájemce na náhradu nákladů s jejich vybudováním spojených, nedohodnou-li se smluvní strany jinak. Smluvní strany dále sjednaly, že nájemce při skončení nájmu dle této smlouvy předá pronajímateli předmět nájmu ve stavu, v jakém jej od něj při uzavření této smlouvy převzal, nebude však povinen, pokud pronajímatel neurčí jinak, odstranit z předmětu nájmu stavby technické infrastruktury vybudované nájemcem na předmětu nájmu za účelem provozování sběrného dvora. Nájemce je dále povinen v případě skončení nájmu dle této smlouvy zajistit, aby na předmětu nájmu nebyla nadále vytvořena skládka odpadu, případně jakékoliv látky prosakující nebo vytékající z předmětu nájmu do vodních zdrojů, které by mohly způsobit kontaminaci půdy či vody, a dále aby předmět nájmu nezatěžovala jakákoliv ekologická zátěž (tzn. jakákoliv okolnost mající negativní dopad na životní prostředí, jako např. kontaminace povrchových či podzemních vod nebo půdy, černá skládka, apod.). Nájemce se zavazuje zajistit, aby předmět nájmu nebyl po dobu trvání této smlouvy využíván pro vypouštění, vyprazdňování, nebo odvádění nebezpečných látek nebo naftových produktů. Nájemce je povinen na své vlastní náklady zajistit napojení předmětu nájmu (sběrného dvora) na přípojku elektrické energie či další technickou infrastrukturu. V. Nájemce není oprávněn k tomu, aby dal předmět nájmu do podnájmu třetí osobě. VI. Nájemné za užívání předmětu nájmu, jak je uvedeno v článku I. této smlouvy, se stanoví dohodou ve výši Kč + DPH (slovy: padesáttisíckorun českých) ročně. Nájemné je splatné k běžného roku na účet pronajímatele č.., vedený u..., a. s. VII. Smluvní strany nesjednaly žádný jiný důvod k odstoupení od této smlouvy, než jsou důvody uvedené v občanském zákoníku. Tato smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž každá smluvní strana obdrží po jednom výtisku. Tuto smlouvu lze měnit pouze písemnými vzestupně číslovanými dodatky. Smluvní strany prohlašují, že tato smlouva je projevem jejich vážné a svobodné vůle prosté omylu a tísně, na důkaz čehož připojují své podpisy. Smluvní strany souhlasí se zveřejněním této smlouvy. V Písku dne... V Praze dne... za pronajímatele Michal Schwarz jednatel za nájemce Mgr. Eva Vanžurová starostka stránka 12 (celkem 36)

13 f) Návrh na výpůjčku (pronájem) pozemků pro Centrum kultury Písek p.s. Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje záměr pronájmu pozemků v k.ú. Písek: část parc.č. 2090/1 o výměře 1148 m 2, část parc.č. 2090/21 o výměře 2838 m 2, část parc.č. 2090/22 o výměře 2073 m 2, část parc.č. 2090/4 o výměře 1387 m 2, část parc.č. 2090/10 o výměře 3010 m 2, parc.č. 2090/34 o výměře 714 m 2, část parc.č. 2090/35 o výměře 943 m 2, část parc.č. 2090/3 o výměře 948 m 2, parc.č. 2090/8 o výměře 803 m 2, parc.č. 2090/9 o výměře 660 m 2, parc.č. 2090/17 o výměře 351 m 2, část parc.č. 2090/36 o výměře 371 m 2, parc.č. 2090/37 o výměře 414 m 2, parc.č. 2090/2 o výměře 1058 m 2, parc.č. 2090/24 o výměře 287 m 2, část parc.č. 1 o výměře m 2, část parc.č. 2094/5 o výměře 3904 m 2, část parc.č. 2094/10 o výměře 1720 m 2, část parc.č. 2091/1 o výměře 1461 m 2, parc.č. 2091/4 o výměře 650 m 2, část parc.č. 2090/12 o výměře 5180 m 2, parc.č. 13 o výměře 552 m 2, parc.č. 14 o výměře 693 m 2, parc.č. 283/3 o výměře 3944 m 2, parc.č. 283/4 o výměře m 2, parc.č. 290/3 o výměře 3913 m 2, parc.č. 290/2 o výměře 8190 m 2, parc.č. 302/6 o výměře 4814 m 2 a parc.č o výměře 2091 m 2. Rada města ukládá odboru správy majetku zveřejnění záměru. Důvodová zpráva: Centrum kultury Písek o.p.s. mělo s městem Písek uzavřenou smlouvu na pronájem pozemků (veřejných prostranství), které byly využívány v rámci konání kulturních akcí, hostování cirkusů a lunaparků, konání volebních kampaní a zejména pro jejich následný podnájem třetím osobám. V souvislosti s přechodem Centra kultury Písek na příspěvkovou organizaci, byla smlouva vypovězena k datu Odbor správy majetku předkládá návrh na výpůjčku (pronájem) následujících pozemků, případně jejich částí: parc.č. 2090/1 o výměře 2558 m 2 v kultuře ostatní plocha (Velké náměstí) vyjma části o výměře 1410 m 2 dle zákresu v příloze č /21 o výměře 3016 m 2 v kultuře ostatní plocha (Velké náměstí) vyjma části o výměře 108 m 2 dle zákresu v příloze č. 2 vyjma části o výměře 12 m 2 dle zákresu v příloze č. 3 vyjma části o výměře 40 m 2 dle zákresu v příloze č. 4 vyjma části o výměře 18 m 2 dle zákresu v příloze č /22 o výměře 2090 m 2 v kultuře ostatní plocha (Velké náměstí) vyjma části o výměře 12 m 2 dle zákresu v příloze č. 6 vyjma části o výměře 5 m 2 dle zákresu v příloze č /4 o výměře 1486 m 2 v kultuře ostatní plocha (Havlíčkovo náměstí) vyjma části o výměře 48 m 2 dle zákresu v příloze č. 8 vyjma části o výměře 51 m 2 dle zákresu v příloze č /10 o výměře 3535 m 2 v kultuře ostatní plocha (Alšovo náměstí) vyjma části o výměře 525 m 2 dle zákresu v příloze č /34 o výměře 714 m 2 v kultuře ostatní plocha (Alšovo náměstí) 2090/35 o výměře 971 m 2 v kultuře ostatní plocha (Alšovo náměstí) vyjma části o výměře 28 m 2 dle zákresu v příloze č /3 o výměře 965 m 2 v kultuře ostatní plocha (Heydukova ulice) vyjma části o výměře 17 m 2 dle zákresu v příloze č /8 o výměře 803 m 2 v kultuře ostatní plocha (Smetanova ulice) 2090/9 o výměře 660 m 2 v kultuře ostatní plocha (Ningrova ulice) 2090/17 o výměře 351 m 2 v kultuře ostatní plocha (Jungmannova ulice) 2090/36 o výměře 871 m 2 v kultuře ostatní plocha (Jungmannova ulice) vyjma části o výměře 500 m 2 dle zákresu v příloze č /37 o výměře 414 m 2 v kultuře ostatní plocha (Jungmannova ulice) 2090/2 o výměře 1673 m 2 v kultuře ostatní plocha (Karlova ulice) stránka 13 (celkem 36)

14 2090/24 o výměře 287 m 2 v kultuře ostatní plocha (Karlova ulice) 1 o výměře m 2 v kultuře ostatní plocha (Palackého sady) vyjma části o výměře 44 m 2 dle zákresu v příloze č. 14 vyjma části o výměře 10 m 2 dle zákresu v příloze č. 15 vyjma části o výměře 23 m 2 dle zákresu v příloze č. 16 vyjma části o výměře 58 m 2 dle zákresu v příloze č. 17 vyjma části o výměře 26 m 2 dle zákresu v příloze č. 18 vyjma části o výměře 25 m 2 dle zákresu v příloze č. 19 vyjma části o výměře 18 m 2 dle zákresu v příloze č. 20 vyjma části o výměře 22 m 2 dle zákresu v příloze č. 21 vyjma části o výměře 18 m 2 dle zákresu v příloze č. 22 vyjma části o výměře 20 m 2 dle zákresu v příloze č. 23 vyjma části o výměře 7 m 2 dle zákresu v příloze č /5 o výměře 4304 m 2 v kultuře ostatní plocha (Fügnerovo náměstí) vyjma části o výměře 400 m 2 dle zákresu v příloze č /10 o výměře 1610 m 2 v kultuře ostatní plocha (nábřeží 1. máje) vyjma části o výměře 66 m 2 dle zákresu v příloze č /1 o výměře 1521 m 2 v kultuře ostatní plocha (Podskalí) vyjma části o výměře 34 m 2 dle zákresu v příloze č. 27 vyjma části o výměře 26 m 2 dle zákresu v příloze č /4 o výměře 650 m 2 v kultuře ostatní plocha (Podskalí) 2090/12 o výměře 7382 m 2 v kultuře ostatní plocha (Bakaláře) vyjma části o výměře 70 m 2 dle zákresu v příloze č. 29 vyjma části o výměře 15 m 2 dle zákresu v příloze č. 30 vyjma části o výměře 7 m 2 dle zákresu v příloze č. 31 vyjma části o výměře 1710 m 2 dle zákresu v příloze č. 32 vyjma části o výměře 400 m 2 dle zákresu v příloze č o výměře 552 m 2 v kultuře ostatní plocha (Parkány) 14 o výměře 693 m 2 v kultuře ostatní plocha (Parkány) 283/3 o výměře 3944 m 2 v kultuře ostatní plocha (parkoviště Svatotrojická) 283/4 o výměře m 2 v kultuře ostatní plocha (park na Výstavišti) 290/3 o výměře 3913 m 2 v kultuře ostatní plocha (plocha pro cirkusy Výst.) 290/2 o výměře 8190 m 2 v kultuře ostatní plocha (okolí letního kina) 302/6 o výměře 4814 m 2 v kultuře ostatní plocha (plocha vedle FC) 2693 o výměře 2091 m 2 v kultuře ostatní plocha (náplavka Čechova ulice) Výpůjčka (pronájem) se netýká částí pozemků, na kterých jsou umístěny předzahrádky provozoven, novinové stánky, tržnice na Bakalářích a placená parkoviště ve správě Městských služeb Písek s.r.o. Doporučení zpracovatele: Doporučuje výpůjčku pozemků (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Kopie současné smlouvy s Centrem kultury Písek o.p.s. stránka 14 (celkem 36)

15 stránka 15 (celkem 36)

16 stránka 16 (celkem 36)

17 stránka 17 (celkem 36)

18 stránka 18 (celkem 36)

19 stránka 19 (celkem 36)

20 stránka 20 (celkem 36)

21 stránka 21 (celkem 36)

22 g) Ředitelství silnic a dálnic ČR pronájem pozemků v k.ú. Písek dotčených opravou mostu ev.č (Šrámkův most) Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje prodloužení pronájmu části pozemků parc.č. 297/9 o výměře 53 m 2, parc.č. 297/17 o výměře 75 m 2, parc.č. 297/18 o výměře 128 m 2, parc.č. 297/20 o výměře 74 m 2, parc.č.297/24 o výměře 105 m 2, parc.č. 927/8 o výměře 210 m 2, parc.č. 927/9 o výměře 488 m 2, parc.č. 927/11 o výměře 179 m 2, parc.č. 927/13 o výměře 351 m 2, parc.č. 928/3 o výměře 348 m 2, parc.č. 928/6 o výměře 55 m 2 a dále pozemků parc.č. 297/16 o výměře 245 m 2, parc.č. 297/19 o výměře 563 m 2, parc.č. 297/23 o výměře 12 m 2, parc.č. 927/7 o výměře 151 m 2, parc.č. 928/5 o výměře 400 m 2 a parc.č. 928/7 o výměře 166 m 2 vše k.ú. Písek, za účelem přístupové cesty v rámci opravy mostu ev.č , na dobu určitou do , za úplatu ve výši 30 Kč/m 2 /rok, pro Ředitelství silnic a dálnic ČR, státní příspěvkovou organizaci, IČ , se sídlem Na Pankráci 546/56, Praha 4 Nusle a pověřuje starostku města podpisem dodatku ke smlouvě o nájmu pozemku dle přílohy. Důvodová zpráva: Rada města na svém jednání dne přijala následující U s n e s e n í č. 703/15 Rada města Písku po projednání schvaluje prodloužení pronájmu části pozemků parc.č. 297/9 o výměře 53 m 2, parc.č. 297/17 o výměře 75 m 2, parc.č. 297/18 o výměře 128 m 2, parc.č. 297/20 o výměře 74 m 2, parc.č.297/24 o výměře 105 m 2, parc.č. 927/8 o výměře 210 m 2, parc.č. 927/9 o výměře 488 m 2, parc.č. 927/11 o výměře 179 m 2, parc.č. 927/13 o výměře 351 m 2, parc.č. 928/3 o výměře 348 m 2, parc.č. 928/6 o výměře 55 m 2 a dále pozemků parc.č. 297/16 o výměře 245 m 2, parc.č. 297/19 o výměře 563 m 2, parc.č. 297/23 o výměře 12 m 2, parc.č. 927/7 o výměře 151 m 2, parc.č. 928/5 o výměře 400 m 2 a parc.č. 928/7 o výměře 166 m 2 vše k.ú. Písek, za účelem přístupové cesty v rámci opravy mostu ev.č , na dobu určitou do , za úplatu ve výši 30 Kč/m 2 /rok, pro Ředitelství silnic a dálnic ČR, státní příspěvkovou organizaci, IČ , se sídlem Na Pankráci 546/56, Praha 4 Nusle a pověřuje starostku města podpisem dodatku ke smlouvě o nájmu pozemku dle přílohy. Přílohou materiálu byl návrh dodatku k nájemní smlouvě, ve kterém byl chybně uveden zástupce ŘSD ČR oprávněný k podpisu. Proto je opravený dodatek znovu předkládán ke schválení. Doporučení zpracovatele: Doporučuje schválení dodatku (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Dle Cenového věstníku Výměr MF č. 1/2015. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění p.p. - 39, 102 Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. stránka 22 (celkem 36)

23 Přílohy: Návrh dodatku č. 1 k nájemní smlouvě Dodatek č. 1 ke smlouvě o nájmu pozemku ze dne na kterém se dohodly Město Písek, Velké náměstí 114, Písek, IČ , DIČ CZ zastoupené starostkou Mgr. Evou Vanžurovou, (dále také jako pronajímatel) a Ředitelství silnic a dálnic ČR, státní příspěvková organizace, se sídlem: Na Pankráci 546/56, Praha 4 - Nusle zastoupena Ing. Vladimírou Hruškovou, ředitelkou Správy České Budějovice IČ: , DIČ: CZ (dále také jako nájemce) I. Tímto dodatkem se v souladu s usnesením rady města č. /15 ze dne upravuje smlouva o nájmu pozemku. Nájemní smlouva se prodlužuje na dobu určitou a to do II. Smluvní strany se dohodly nahradit text článku VI. smlouvy o nájmu pozemku následujícím textem: Nájemné se stanovuje dle cenového výměru MF ČR č. 01/2014 ze dne 22. listopadu 2013, kterým se vydává seznam zboží s regulovanými cenami, dle části I, oddílu A, položka 2, odst. 1 a 5 ve výši 30 Kč/m 2 /rok. Nájemné bude hrazeno pozadu a to jednou platbou ročně vždy k na účet pronajímatele vedený u KB Písek č.ú /0100 VS KS Nájemné pro rok 2016 bude uhrazeno nejpozději k datu ukončení nájemní smlouvy. Zaplacením se rozumí odepsání částky z účtu nájemce. Smluvní strany souhlasí se zveřejněním tohoto dodatku. Ostatní ustanovení smlouvy o nájmu pozemku zůstávají v platnosti. III. IV. V. Dodatek ke smlouvě je vyhotoven ve třech výtiscích, z nichž každý má platnost originálu. Nájemce obdrží po dvou vyhotoveních, pronajímatel po jednom vyhotovení. V Písku dne. V Č.Budějovicích dne. Město Písek Mgr. Eva Vanžurová starostka Ředitelství silnic a dálnic ČR Ing. Vladimíra Hrušková ředitelka Správy České Budějovice stránka 23 (celkem 36)

24 h) IVAN SVATOŠ a.s. žádost o prodloužení pronájmu pozemků parc.č. 948/69 a parc.č. 948/32 vše k.ú. Písek Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje prodloužení pronájmu pozemku parc.č. 948/69 o výměře 72 m 2 a pozemku parc.č. 948/32 o výměře 1222 m 2 vše k.ú. Písek, za účelem užívání pozemků v souladu se schválenou změnou č. 3 regulačního plánu Gregorova ulice Písek, na dobu určitou od do s možností vypovězení s tříměsíční výpovědní lhůtou, za nájemné ve výši Kč/rok, pro společnost IVAN SVATOŠ, a.s., IČ , sídlem Vodňany II, Palackého Rada města pověřuje starostku podpisem dodatku ke smlouvě o nájmu pozemku dle přílohy. Důvodová zpráva: Společnost IVAN SVATOŠ a.s. má uzavřenou smlouvu na pronájem pozemků parc.č. 948/69 o výměře 72 m 2 a pozemku parc.č. 948/32 o výměře 1222 m 2 vše k.ú. Písek. Jedná se o pozemky, které jsou dle schválené změny č. 3 regulačního plánu Gregorova ulice určeny k zástavbě komunikací, podzemním parkováním a bytovým domem v lokalitě Gregorova a Zeyerova ulice v plánované obytné zóně. Smlouva je uzavřena na dobu určitou do Společnost žádá o prodloužení smlouvy do V roce 2012 se podařilo odkoupit důležité sousední pozemky, které umožní zrealizovat především propojovací komunikaci Gregorova Zeyerova ulice, rozšíření podzemního parkingu s příjezdem z této komunikace. Vše ve shodě s dlouhodobými cílovými záměry regulačního plánu. Na rodinný dům na pozemku parc.č.st. 2369/1 k.ú. Písek je již vyřízeno a vydáno demoliční rozhodnutí. Na dokončení propojovací komunikace již má společnost zpracovanou projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně stanovisek dotčených orgánů. V současné době je zpracováván projekt pro změnu č. 4 regulačního plánu a schválení územního rozhodnutí. Po schválení změny č. 4 včetně územního rozhodnutí zastupitelstvem města Písek bude vyřízeno stavební povolení na stavbu bytového domu s podzemním parkováním. Z důvodu, že ještě nebyla schválena změna č. 4 regulačního plánu, navrhuje odbor SM prodloužení smlouvy na 1 rok s možností ujednání 3 měsíční výpovědní lhůty. Nájemné bylo hrazeno ve výši Kč ročně. Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. IVAN SVATOŠ a.s. nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje prodloužení nájmu na 1 rok (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Dohodou. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. stránka 24 (celkem 36)

25 Přílohy: Situace s vyznačením pozemků Návrh dodatku č. 1 k nájemní smlouvě stránka 25 (celkem 36)

26 Návrh dodatku č. 1 Dodatek č. 1 ke smlouvě o nájmu pozemku ze dne na kterém se dohodly Město Písek, Velké náměstí 114, Písek, IČ , DIČ CZ zastoupené starostkou Mgr. Evou Vanžurovou, (dále také jako pronajímatel) a IVAN SVATOŠ, a.s., IČ , sídlem Vodňany II, Palackého 1231 zastoupena předsedou představenstva panem Ing. Ivanem Svatošem (dále také jako nájemce) I. Tímto dodatkem se v souladu s usnesením rady města č. /15 ze dne upravuje smlouva o nájmu pozemku. II. Smluvní strany se dohodly nahradit text článku III. smlouvy o nájmu pozemku následujícím textem: Smluvní strany se dohodly, že užívání pozemků se stanoví na dobu určitou do Smluvní strany mohou smlouvu kdykoliv písemně vypovědět. Pro tento případ se stanovuje výpovědní lhůta 3 měsíce. Ostatní ustanovení smlouvy o nájmu pozemku zůstávají v platnosti. III. IV. Dodatek ke smlouvě je vyhotoven ve dvou vyhotoveních, z nichž každé má platnost originálu. Každá smluvní strana obdrží po jednom vyhotovení. Smluvní strany souhlasí se zveřejněním tohoto dodatku v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, oba ve znění pozdějších předpisů. V Písku dne. V Písku dne. Město Písek Mgr. Eva Vanžurová starostka IVAN SVATOŠ a.s. Ing. Ivan Svatoš předseda představenstva stránka 26 (celkem 36)

27 i) Žádost o přezkoumání platnosti nájemní smlouvy Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje ukončení nájemní smlouvy na pronájem části pozemku parc.č o výměře 12 m 2 k.ú. Písek, za účelem umístění předzahrádky, dohodou ke dni , pro pana Jana Matouška, IČ , sídlem Písek Smrkovice, K Hůrkám 200 z důvodu, že předzahrádka není na tomto pozemku umístěna a vrácení uhrazeného nájemného za rok 2015 ve výši Kč. Rada města Rada města pověřuje starostku podpisem dohody o ukončení smlouvy o nájmu pozemku. Důvodová zpráva: Pan Jan Matoušek uzavřel smlouvu o nájmu pozemku pro umístění předzahrádky kavárny Café Spago v Čechově ulici v Písku. Smlouva je uzavřena na pronájem části pozemku parc.č k.ú. Písek. Pan Matoušek nyní požádal o přezkoumání, respektive ukončení nájemní smlouvy, z důvodu, že se domnívá, že předzahrádka je umístěna na ploše, která je součástí domu čp. 449/18 na pozemku parc.č.st k.ú. Písek, který není v majetku města. Pozemek parc.č je chodník (čedičová dlažba), na kterou předzahrádka nezasahuje. Ta se nachází v podloubí domu, které spadá dle katastrální mapy za hranici stavebního pozemku. Doporučení zpracovatele: Doporučuje ukončení nájemní smlouvy dohodou (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Situace s vyznačením části pozemku Fotodokumentace stránka 27 (celkem 36)

28 stránka 28 (celkem 36)

29 j) Výpůjčka části pozemku parc. č. 112/1 k. ú. Hradiště u Písku pro Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje rekonstrukce mostů, směr Zátaví Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje výpůjčku části pozemku parc. č. 112/1 o výměře cca 146 m 2 k. ú. Hradiště u Písku pro Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje, Nemanická 2133/10, České Budějovice, k realizaci akce Mosty evid. č a Zátaví za dodržení podmínek odboru dopravy a MSP Písek s.r.o. Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy dle přílohy. Důvodová zpráva: Jihočeský kraj je investorem akce: Mosty ev. č a č , Zátaví. Jedná se o mosty na silnici III/1403 z Písku do Kestřan. Stávající mosty nevyhovují současným požadavkům z hlediska stavebního stavu, šířkového uspořádání a zatížitelnosti. Plánovaná rekonstrukce spočívá v odstranění stávající nosné konstrukce, bude ubourána do úrovně patních kloubů a oblouků, a na nové železobetonové úložné prahy bude osazena nová nosná konstrukce. Silnice mezi mosty bude výškově upravena a rozšířena na kategorii S 6,5, na povodní straně bude zřízený chodník. Rekonstrukce mostů se mimo jiné dotkne i pozemku parc. č. 112/1 k.ú. Hradiště u Písku, který je ve vlastnictví města Písek. Při stavbě mostu dojde k dočasnému i trvalému záboru tohoto pozemku. Dočasným záborem bude dotčena část pozemku o výměře cca 146 m 2 a bude uzavřena smlouva o výpůjčce (viz. příloha č. 1). Do smlouvy byly doplněny podmínky odboru dopravy a MSP s.r.o.. Smlouva je uzavírána na dobu realizace stavby, s pravděpodobným datem zahájení do r a dobou trvání cca 1 rok. Trvalý zábor byl řešen budoucí darovací smlouvou. stránka 29 (celkem 36)

30 Na pozemku parc. č. 112/1 k. ú. Hradiště u Písku se nachází cyklostezka, která bude dotčena dočasným záborem. Také je to jediný přístup k chatám. Pozemek parc. č. 112/1 k. ú. Hradiště u Písku o celkové výměře m 2 je v katastru nemovitostí veden jako ostatní plocha, zeleň. Rada města na svém zasedání dne přijala usnesení č. 644/11: Rada města Písku po projednání souhlasí s výpůjčkou části pozemku parc. č. 112/1 o výměře cca 146 m2 k. ú. Hradiště u Písku pro Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje, Nemanická 2133/10, České Budějovice, k realizaci akce Mosty evid. č a Zátaví za dodržení podmínek odboru dopravy a MSP Písek s.r.o Návrh smlouvy byl zkontrolován a odsouhlasen kanceláří úřadu městského úřadu Písek. Vyjádření dotčených orgánů: Vyjádření odboru výstavby a územního plánování: Bez připomínek. Vyjádření odboru ŽP: Bez připomínek. Vyjádření odboru dopravy: Je třeba ošetřit naší podmínku k projektové dokumentaci a to, že vyústění cyklostezky od Písku na silnici III/1403 nebude zcela uzavřeno a bude zde zachována trvalá možnost průjezdu zejména pro vozidla rychlé pomoci (HZS ) a pro uživatele cyklostezky. Vyjádření MSP, s.r.o.: Viz. příloha č. 3 + doplnění vyjádření: záborem nesmí být přerušen provoz na stávající trase cyklostezky /nelze objet/. Doporučení zpracovatele a předkladatele: Doporučují uzavřít smlouvu o výpůjčce (usnesení a) Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb. 85 písm. a), o obcích ve znění pozdějších předpisů. --- Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Přílohy: č. 1 - návrh smlouvy o výpůjčce č. 2 - zákres dotčeného pozemku do mapy č. 3 - vyjádření Městských služeb Písek s.r.o. stránka 30 (celkem 36)

31 Příloha č. 1 návrh smlouvy o výpůjčce NÁVRH SMLOUVY PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA DNE Dole uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely strany: Město Písek se sídlem Velké náměstí 114, Písek Zastoupené: Mgr. Evou Vanžurovou - starostkou města IČ: DIČ: CZ Bankovní spojení: KB Písek č. účtu: /0100, /0100 /dále půjčitel/ a Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, České Budějovice prostřednictvím organizace hospodařící se svěřeným majetkem: Správa a údržba silnic Jihočeského kraje příspěvková organizace Nemanická 2133/10, České Budějovice, PSČ zapsaná v obchodním rejstříku vedeném KS v Českých Budějovicích odd. Pr, vložka 173, datum zápisu jednající: p. Ing. Janem Štíchou ředitelem organizace IČ: DIČ: CZ bankovní spojení: KB České Budějovice č.ú.: /0100 /dále vypůjčitel/ tuto S M L O U V U O V Ý P Ů J Č C E č. SVÝP18054/01/15/RPI/Pu (kterou je podle čl. VI. Zřizovací listiny, schválené Zastupitelstvem Jihočeského kraje pod čj. 183/2002/ZK, v platném znění, oprávněna uzavřít Správa a údržba silnic Jihočeského kraje České Budějovice). I. Předmět výpůjčky Půjčitel prohlašuje, že je mimo jiné i výlučným vlastníkem pozemku p. č. 112/1 dle KN ostatní plocha o celkové výměře 6050 m 2, k. ú. Hradiště u Písku, který je zapsán na Katastrálním úřadě pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek na listu vlastnictví č. 1 pro město Písek. Předmětem výpůjčky je část pozemku p. č. 112/1 dle KN o výměře 146 m 2 v místě, které je zakresleno v kopii katastrální mapy, jež je jako příloha č. 1 nedílnou součástí této smlouvy o výpůjčce. II. Účel výpůjčky stránka 31 (celkem 36)

32 Vypůjčitel je investorem stavby Mosty evid. č a Zátaví. Výpůjčka se sjednává za účelem realizace předmětné stavby. Předmět výpůjčky nebude dotčen trvalou stavbou a po kolaudaci stavby bude vrácen půjčiteli v původním stavu. Uvedené výměry mohou být dodatkem ke smlouvě upraveny v návaznosti na skutečnou potřebu vypůjčitele. III. Doba výpůčky Smlouva je uzavírána na dobu realizace stavby, s pravděpodobným datem zahájení do roku 2018 a dobou trvání cca 1 roku. Doba zahájení a ukončení prací bude půjčiteli oznámena vždy před zahájením prací a před kolaudací. A/ půjčitel IV. Práva a povinnosti smluvních stran 1. má právo vstupu na předmětný pozemek za účelem kontroly, zda vypůjčitel užívá nemovitost způsobem stanoveným ve smlouvě a zda nedochází ke škodám v souvislosti s užíváním 2. má povinnost přenechat předmět výpůjčky vypůjčiteli ve stavu způsobilém pro jeho smluvené užívání B/ vypůjčitel 1. je oprávněn využívat vypůjčené nemovitosti pouze ke stanovenému účelu 2. je oprávněn přenechat užívání nemovitosti třetí osobě v souvislosti s předmětnou stavbou 3. je povinen po ukončení výpůjčky uvést nemovitosti do původního stavu a předat zpět půjčiteli 4. je povinen dodržet podmínku odboru dopravy a to, že vyústění cyklostezky od Písku na silnici III/1403 nebude zcela uzavřeno a bude zde zachována trvalá možnost průjezdu zejména pro vozidla rychlé pomoci a pro uživatele cyklostezky 5. je povinen dodržet podmínky Městských služeb Písek s.r.o., že jakýkoliv zásah do stávající cyklostezky bude předem projednán s jejich zástupcem, cyklostezka nebude pojížděna těžkou technikou a před zahájením stavebních prací bude zdokumentován stávající stav cyklostezky a po ukončení bude v původním řádném stavu předána zástupci MSP s.r.o. V. Ukončení výpůjčky Výpůjčka končí dnem, kdy kolaudační souhlas s užíváním předmětné stavby nabude právních účinků. VI. Ostatní ustanovení Pokud tato smlouva některé otázky výslovně neupravuje, řídí se práva a povinnosti smluvních stran zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, popř. dalšími obecně závaznými právními předpisy. Veškeré změny či doplňky ke smlouvě musí být učiněny písemnou formou, vzestupně číslovanými dodatky. Smluvní strany souhlasí se zveřejněním této smlouvy na webu města Písek v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, oba ve znění pozdějších předpisů. stránka 32 (celkem 36)

33 Tato smlouva o výpůjčce byla sepsána ve čtyřech stejnopisech s platností originálu, z nichž dvě vyhotovení obdrží půjčitel a dvě vyhotovení obdrží vypůjčitel. V Písku dne. V Českých Budějovicích dne Mgr. Eva Vanžurová starostka města Písek (půjčitel) Ing. Jan Štícha ředitel Správy a údržby silnic Jihočeského kraje (vypůjčitel) stránka 33 (celkem 36)

34 stránka 34 (celkem 36)

35 Příloha č. 2 - zákres dotčeného pozemku do mapy stránka 35 (celkem 36)

36 Příloha č. 3 vyjádření Městských služeb Písek s.r.o. stránka 36 (celkem 36)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 25.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 02.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne 14.12.2011 12.04.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 12.03.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření dohody o započtení pohledávky ve výši 11.250,- Kč a návrh

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2011 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 31.03.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008

Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008 Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008 I. Smluvní strany 1. Město Boskovice, IČO: 00279978, se sídlem Městský úřad Boskovice, Masarykovo náměstí 4/2, 680 18 Boskovice, okres Blansko a (jako

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 06.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Využití pronájmu částí pozemků parc. č. 1592/10, č. 1593/28 a č. 1560/11

Více

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne: 30.05.2016 UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Řešení nájemních vztahů k bytům. NÁVRH USNESENÍ Dle jednotlivých

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 30.06.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s panem R. D.

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s panem R. D. Materiál číslo: 18 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 25.04.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 520 ze dne 15.07.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 520 ze dne 15.07.2015 č.j.: 551/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 520 ze dne 15.07.2015 Pronájem části pozemku parc. č. 3606/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 248/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 227 ze dne 26.03.2014 Návrh dohody o narovnání za bezdůvodné obohacení užívání bez právního důvodu, a to pozemku parc. č. 1451/3

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.10.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.10.2014 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 01.10.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.10.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s R. a Z. P.

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s R. a Z. P. Materiál číslo: 16 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 27.06.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

PACHTOVNÍ a NÁJEMNÍ SMLOUVA. DOHODA O ÚHRADĚ POHLEDÁVEK uzavřená dle ust. 2332 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

PACHTOVNÍ a NÁJEMNÍ SMLOUVA. DOHODA O ÚHRADĚ POHLEDÁVEK uzavřená dle ust. 2332 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník MMPr/SML/0156/2015 PACHTOVNÍ a NÁJEMNÍ SMLOUVA a DOHODA O ÚHRADĚ POHLEDÁVEK uzavřená dle ust. 2332 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Statutární město Přerov IČ 00301825 DIČ CZ00301825 se

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

Kupní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 2079 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, mezi smluvními stranami

Kupní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 2079 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, mezi smluvními stranami Kupní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 2079 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, mezi smluvními stranami 1. statutární město Frýdek-Místek, se sídlem Frýdek-Místek, Radniční 1148,

Více

Městská část Praha - Kunratice. Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE

Městská část Praha - Kunratice. Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE 16 007 2 00 Městská část Praha - Kunratice a Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE TATO SMLOUVA O VÝPŮJČCE BYLA UZAVŘENA DLE UST. 2193-2200 ZÁK. Č. 89/2012 SB. OBČANSKÝ ZÁKONÍK, V PLATNÉM

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.01.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.01.2015 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 30.12.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.01.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření Dodatku č.1 ke smlouvě o realizaci překládky

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

Smlouvu o budoucí směnné smlouvě :

Smlouvu o budoucí směnné smlouvě : Smlouva o budoucí směnné smlouvě Smluvní strany AVENPORT s.r.o. IČ: 248 40 947 DIČ: CZ248 40 947 se sídlem 150 00 Praha 5, Radlická 663/28 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 433/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 407 ze dne 08.06.2015 Uzavření Smlouvy o nájmu školních nebytových prostor mezi Městskou částí Praha 3 a Základní školou, Praha

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu :

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu : Pachtovní smlouva uzavřená níže psaného dne, měsíce a roku ve smyslu ust. 2332 a násl. a zejména 2345 a násl, občanského zákoníku mezi propachtovatelem díl Obec Studená, nám. Sv. J. Nepomuckého 18, 378

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 28.5.2015 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace MO Liberec - Vratislavice nad Nisou Zpracoval: odbor, oddělení: Městský

Více

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku. Článek I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku. Článek I. Smluvní strany STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku *MMOPP00E8OYE* Článek I. Smluvní strany Prodávající: Statutární město Opava Se sídlem: Opava, Horní náměstí 69,

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 Bytová správa Ministerstva vnitra, s.p.o. se sídlem: Na Pankráci 1623/72, 140 00 Praha 4 - Nusle zastoupená: Ing. Miroslavem Boháčem, ředitelem IČO: 65737393 DIČ:

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015

MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 25.06.2015 MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

USNESENÍ. ze zasedání Zastupitelstva města Ledeč nad Sázavou konaného dne 30. září 2013 07/2013/ZM

USNESENÍ. ze zasedání Zastupitelstva města Ledeč nad Sázavou konaného dne 30. září 2013 07/2013/ZM USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města Ledeč nad Sázavou konaného dne 30. září 2013 07/2013/ZM I. ZM bere na vědomí: 7.2013/20ZM-b) Zastupitelstvo města Ledeč nad Sázavou bere na vědomí informaci o

Více

Usnesení z 22. schůze rady města Trmice, která se konala dne 09. 11. 2015 od 16:00 hod. na MěÚ Trmice

Usnesení z 22. schůze rady města Trmice, která se konala dne 09. 11. 2015 od 16:00 hod. na MěÚ Trmice Usnesení z 22. schůze rady města Trmice, která se konala dne 09. 11. 2015 od 16:00 hod. na MěÚ Trmice Předsedající: starostka Mgr. Jana Oubrechtová Přítomni: dle prezenční listiny Ověřovatel zápisu: p.

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 30.03.2016.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

Plánovací smlouva. I. Smluvní strany II. Prohlášení

Plánovací smlouva. I. Smluvní strany II. Prohlášení Plánovací smlouva dle přílohy č. 13 k vyhlášce č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti uzavřená v souladu s 86, odst.

Více

Nájemní smlouvu. Preambule

Nájemní smlouvu. Preambule Institut klinické a experimentální medicíny státní příspěvková organizace, zřizovací listina č.j. 17268-II/2012 ze dne 29.května 2012 se sídlem Vídeňská 1958/9, 140 21 Praha 4 IČ: 00023001, DIČ: CZ00023001

Více

USNESENÍ z 27. schůze Rady města Lovosice (RM) dne 05.11.2014 od 13:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Lovosice

USNESENÍ z 27. schůze Rady města Lovosice (RM) dne 05.11.2014 od 13:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Lovosice USNESENÍ z 27. schůze Rady města Lovosice (RM) dne 05.11.2014 od 13:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Lovosice Přítomni: Bc. Lenka Lízlová, Vladimíra Nováková, Jan Piegl, Jan Janda, Jana Vernerová, Milan

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A.

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A. MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Odbor dopravy Masarykovo náměstí 19 686 01 Uherské Hradiště odloučené pracoviště: Revoluční 1023 Ohlášení stavby podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona č. 183/2006

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Zápis. ze zasedání Zastupitelstva obce Drahotěšice konaného dne 31.8.2011 od 19:00 hodin v budově Obecního úřadu v Drahotěšicích

Zápis. ze zasedání Zastupitelstva obce Drahotěšice konaného dne 31.8.2011 od 19:00 hodin v budově Obecního úřadu v Drahotěšicích Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Drahotěšice konaného dne 31.8.2011 od 19:00 hodin v budově Obecního úřadu v Drahotěšicích Přítomni: Dolák, Kubešová, Kyrianová, Lískovec, Pelikán, Ročovský, Trenda

Více

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN Marika Kopkášová Obsah 1) realizované (2015, 2016) - novela vyhlášky č. 326/2000 Sb. - novela zákona č. 128/2000 Sb., o obcích - změna stavebního zákona 2)

Více

U s n e s e n í z 5. zasedání Zastupitelstva obce Staré Město konaného dne 18. 7. 2011

U s n e s e n í z 5. zasedání Zastupitelstva obce Staré Město konaného dne 18. 7. 2011 U s n e s e n í z 5. zasedání Zastupitelstva obce Staré Město konaného dne 18. 7. 2011 OÚ/391/2011 Místo zasedání: ZASEDÁCÍ MÍSTNOST NA OBECNÍM ÚŘADĚ VE STARÉM MĚSTĚ Přítomni:,,,,, Mgr. Bílek P., Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 22.08.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 21.05.2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

OSM 11. Název materiálu: Způsob prodeje objektu čp. 81 (bytový dům), ul. Žižkova, Turnov

OSM 11. Název materiálu: Způsob prodeje objektu čp. 81 (bytový dům), ul. Žižkova, Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 24.09.2015 OSM 11. Název materiálu: Způsob prodeje objektu čp. 81 (bytový dům), ul. Žižkova, Turnov Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Růžena Jarošová Zúčastní se projednávání

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 24.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Poskytnutí bytů formou výběrového řízení NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Návrh

Více

Rada města bere na vědomí kontrolu usnesení z jednání rady města č. 37/2005.

Rada města bere na vědomí kontrolu usnesení z jednání rady města č. 37/2005. USNESENÍ ze zasedání Rady města Rýmařova č. 38 konaného v řádném termínu, dne 14.2.2005 1663/38/05 Rada města bere na vědomí kontrolu usnesení z jednání rady města č. 37/2005. 1664/38/05 a) Rada města

Více

DOHODA O SPOLUPRÁCI. č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx

DOHODA O SPOLUPRÁCI. č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx DOHODA O SPOLUPRÁCI č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle 1746 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen dohoda ) mezi účastníky:

Více

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3 ZÁBOROVÝ ELABORÁT

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3 ZÁBOROVÝ ELABORÁT PK OSSENDORF s.r.o, Tomešova 1, 602 00 Brno, tel.: 543 516 526, fax.: 543 516 528, e-mail: info@pk-ossendorf.cz Akce: stavba: Oprava mostů 152-037, 152-037a, 37914-2 a 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3

Více

USNESENÍ. Usnesení RaMěst č. 096/15 z 30. 3. 2015 Kontrola plnění usnesení Rada statutárního města Chomutova bere na vědomí kontrolu plnění usnesení.

USNESENÍ. Usnesení RaMěst č. 096/15 z 30. 3. 2015 Kontrola plnění usnesení Rada statutárního města Chomutova bere na vědomí kontrolu plnění usnesení. USNESENÍ z 4. řádné schůze Rady statutárního města Chomutova, která se konala dne 30. 3. 2015 od 19.30 hod, v zasedací místnosti č. 13 na radnici, nám. 1. máje v Chomutově. Usnesení RaMěst č. 096/15 z

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015 Kancelář úřadu V Písku dne: 04.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení Smlouvy o zajištění pracovnělékařských služeb mezi Městem Písek a MUDr. Ivo Dokulilem,

Více

MAJETKOPRÁVNÍ ÚKONY:

MAJETKOPRÁVNÍ ÚKONY: RADA MĚSTA SCHVALUJE : Příloha č. 01 usnesení 3 Rady města Stříbra ze dne 15.02016 MAJETKOPRÁVNÍ ÚKONY: I. NÁVRH NA VÝPOVĚĎ Z NÁJEMNÍ SMLOUVY: město Stříbro v souladu s nájemní smlouvu ze dne 17.09.2013

Více

SMLOUVA O REZERVACI NEMOVITOSTI č.

SMLOUVA O REZERVACI NEMOVITOSTI č. SMLOUVA O REZERVACI NEMOVITOSTI č. 1. EUFI - Projekt Chýně Na Vyhlídce s.r.o. a IČ: 27 23 68 71, DIČ: CZ 27 23 68 71, se sídlem: Hostivice, K Chýni 1250, PSČ: 253 01, bankovní spojení: 197799409/0300,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY U S N E S E N Í

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY U S N E S E N Í STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY U S N E S E N Í z 1. schůze Rady městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, konané dne 8. listopadu 2010 čís. usn. 1/1 čís. usn. 8/1 Ing.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Rozpočet Obce Mikulov na rok 2008 byl sestaven na základě Metodiky tvorby a projednání rozpočtu obce na rok 2008. Byl vytvořen v souladu se zákonem č.128/2000 o

Více

VÝPIS USNESENÍ 4. schůze Rady města Slavičín dne 16.12.2014

VÝPIS USNESENÍ 4. schůze Rady města Slavičín dne 16.12.2014 VÝPIS USNESENÍ 4. schůze Rady města Slavičín dne 16.12.2014 Poznámka: - zveřejněna je upravená verze usnesení z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice (dále též jako zasedání

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 16.12.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 16.12.2014 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 02.12.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 16.12.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

Příloha č. 11 usnesení 53. Rady města Stříbra ze dne 02.09.2013. Smlouva o výpůjčce

Příloha č. 11 usnesení 53. Rady města Stříbra ze dne 02.09.2013. Smlouva o výpůjčce Smlouva o výpůjčce uzavřená ve smyslu ustanovení 659 a násl. zákona č. 40 / 1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-173-019-14 ze dne 23.9.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-173-019-14 ze dne 23.9.2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-173-019-14 ze dne 23.9.2014 Vestavba nových odd. MŠ do objektu ZŠ a MŠ Smolkova v Praze 12 - zadání dodatečných stavebních prací a dodatek č. 1 ke

Více

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice 3. PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice Program odboru správy majetku: 1. Prodej pozemků pod bytovým domem čp. 1551, Turnov

Více

Smlouva o výpůjčce č. OŠKMS/18/05

Smlouva o výpůjčce č. OŠKMS/18/05 Smlouva o výpůjčce č. OŠKMS/18/05 uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 659 a násl. zák. č. 40/1964 Sb. občanského zákoníku, v platném znění, mezi účastníky: 1 Město Břeclav Nám. T G. Masaryka

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012 U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012 USNESENÍ č. 16/3-12 Z 1. Rozpočtové opatření č. 5/2012 pol.4116 ostatní neinvestiční přijaté transfery ze státního rozpočtu

Více

Usnesení č. 04/14Z/2013: Zastupitelstvo města Šluknov projednalo a schvaluje rozpočtové opatření č. 8 za rok 2012 dle předloženého návrhu.

Usnesení č. 04/14Z/2013: Zastupitelstvo města Šluknov projednalo a schvaluje rozpočtové opatření č. 8 za rok 2012 dle předloženého návrhu. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

U S N E S E N Í. 3. Zpráva o činnosti Rady města Kojetína (ústně)

U S N E S E N Í. 3. Zpráva o činnosti Rady města Kojetína (ústně) 1 U S N E S E N Í z 9. zasedání Zastupitelstva města Kojetína, konaného dne 15. prosince 2015 v 16:00 hodin v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo náměstí 8, Kojetín 3. Zpráva o

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví V Písku dne: 04.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely

Více

Příloha C - Účtování a placení

Příloha C - Účtování a placení Příloha C - Účtování a placení 2 Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování a platební podmínky... 3 3 Ručení... 4 3 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ. z 50. schůze Rady městského obvodu. Ostrava-Jih. která se konala 18. 12.

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ. z 50. schůze Rady městského obvodu. Ostrava-Jih. která se konala 18. 12. 1 z 5 23.12.2015 13:50 STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ z 50. schůze Rady městského obvodu která se konala 18. 12. 201508:30 (usn. č. 1955/50 - usn. č. 1957/50) Bc. Martin Bednář

Více

OBČANŮ (DOMÁCNOSTÍ) 1) [ 15 vodního zákona] 1. Žadatel 2) Jméno, popřípadě jména, příjmení

OBČANŮ (DOMÁCNOSTÍ) 1) [ 15 vodního zákona] 1. Žadatel 2) Jméno, popřípadě jména, příjmení Městský úřad Dvůr Králové nad Labem odbor životního prostředí náměstí T.G. Masaryka 38 544 17 Dvůr Králové nad Labem ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K DOMOVNÍ ČISTÍRNĚ ODPADNÍCH VOD, STUDNI NEBO JINÉMU VODNÍMU

Více

D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203

D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203 D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203 uzavřený podle ustanovení 2586 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku mezi smluvními stranami (dále jen NOZ ) Objednatel: Fakturační adresa: Česká

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 Odbor školství a kultury V Písku dne: 20.08.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh dodatku č. 3 ke zřizovací listině ZŠ E. Beneše NÁVRH USNESENÍ

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011. Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011. Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku Městské služby Písek s.r.o V Písku dne 27.4.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku NÁVRH USNESENÍ

Více

uzavírají podle 152 a 588 a násled. Občanského zákoníku v platném znění tuto kupní smlouvu a smlouvu o zřízení zástavního práva :

uzavírají podle 152 a 588 a násled. Občanského zákoníku v platném znění tuto kupní smlouvu a smlouvu o zřízení zástavního práva : 1 Bytová správa Ministerstva vnitra se sídlem Na Pankráci 72, Praha 4, PSČ 140 00 zastoupená Ing. Jiřím Bártou, pověřeným řízením t \ A \ IČ: 65737393 % \ DIČ: 004-65737393 O J bankovní spojení 31825881/0710,

Více

Ústecký kraj Zastupitelstvo Ústeckého kraje DODATEK Č. 30 KE ZŘIZOVACÍ LISTINĚ Č.J. 217/2002 příspěvkové organizace Ústeckého kraje

Ústecký kraj Zastupitelstvo Ústeckého kraje DODATEK Č. 30 KE ZŘIZOVACÍ LISTINĚ Č.J. 217/2002 příspěvkové organizace Ústeckého kraje Ústecký kraj Zastupitelstvo Ústeckého kraje DODATEK Č. 30 KE ZŘIZOVACÍ LISTINĚ Č.J. 217/2002 příspěvkové organizace Ústeckého kraje Nemocnice následné péče Most, příspěvková organizace se sídlem v Mostě,

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

Zodpovídá: Ing. Smrčka

Zodpovídá: Ing. Smrčka č. 337 Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit záměr prodeje pozemků ppč. 415/2 o výměře 27 m 2, ppč. 415/1 o výměře 462 m 2, stpč. 408 o výměře 911 m 2 a stpč. 409 o výměře 221 m 2, tj. celkem

Více

Bod č. 14. Ing. Blanka Sunkovská, OSM - vedoucí odboru správy majetku

Bod č. 14. Ing. Blanka Sunkovská, OSM - vedoucí odboru správy majetku MÚ LOUNY Zasedání Zastupitelstva města Loun č. 4/2015 str. 1 / 6 Do zastupitelstva města dne: 27.4.2015 Bod č. 14 Okruh: Majetkové záležitosti Věc: Předkládá: Zpracoval: Odkoupení podílů na pozemcích -

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-160-004-14 ze dne 2.6.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-160-004-14 ze dne 2.6.2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-160-004-14 ze dne 2.6.2014 Dodatek č. 1 ke kupní smlouvě mezi MČ Praha 12 a společností Kuchař & Thein s.r.o. ze dne 9.4.2014 Rada městské části 1.

Více

Smlouva o zřízení věcného břemene

Smlouva o zřízení věcného břemene Příloha č. 1 Smlouva o zřízení věcného břemene k provedení ust. 24 odst. 4 zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon (dále jen energetický zákon ), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ust. 1257

Více

Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989 ze dne 8.6.2004

Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989 ze dne 8.6.2004 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR EVIDENCE, SPRÁVY A VYUŽITÍ MAJETKU PID Místo pro razítko podatelny nevyplňovat Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 150 ze dne 09.03.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 150 ze dne 09.03.2015 č.j.: 175/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 150 ze dne 09.03.2015 Schválení partnerství MČ Praha 3 v projektu Revitalizace a obnova historické části lokality Olšanského hřbitova

Více

Usnesení. z 3. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne 18.1.2016 od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty

Usnesení. z 3. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne 18.1.2016 od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty Usnesení z 3. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne 18.1.2016 od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty 1/3/RM/2016 Kontrola plnění usnesení splněná usnesení č. 28/40/RM/2015, 8/1/RM/2016. 2/3/RM/2016

Více

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO V PROCESU ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ - o umístění stavby nebo zařízení (dále jen rozhodnutí o umístění stavby) -o změně využití území -o změně stavby a o změně

Více

Dohoda o změně hranice obcí

Dohoda o změně hranice obcí Dohoda o změně hranice obcí Město Lysá nad Labem IČ: 00239402 se sídlem Husovo náměstí 23, 289 22 Lysá nad Labem zastoupené Mgr. Jiřím Havelkou, starostou a Obec Přerov nad Labem IČ: 00239682 se sídlem

Více

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06.

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06. Obec Branka u Opavy Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy konané dne 29.06.2015 v místnosti OÚ, Bezručovo nábřeží 54, 747 41 Branka u Opavy. 1 K o n t r o l a u s n e s e n í : a) D l o u

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 07.09.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 22.09.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Konečné schválení smluv NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v

Více