Pravidla spolubydlení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla spolubydlení"

Transkript

1 Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Vnitřní směrnice č. 20 DOZP Studénka Pravidla spolubydlení Účinnost od

2 Vnitřní směrnice č. 20 DOZP Studénka Pravidla spolubydlení Pravidla spolubydlení jsou určena pro uživatele DOZP, jejich opatrovníky, rodinné příslušníky, návštěvy, zaměstnance zařízení a jiné osoby, které se v DOZP pohybují. Ustanovení pravidel zachovávají důstojnost a autonomii uživatelů služby a jsou formulována v souladu s obecně platnými právními předpisy. 1. Přehled poskytované péče V DOZP jsou uživatelům poskytovány tyto základní činnosti: a) poskytnutí ubytování: b) poskytnutí stravy: c) pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu: d) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu: e) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: f) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím: g) sociálně terapeutické činnosti: h) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí: Rozsah poskytované péče je popsán individuálně pro každého klienta v Plánu péče. V DOZP jsou za úhradu poskytovány fakultativní činnosti Ceník fakultativních služeb je přílohou Smlouvy o poskytování sociální služby. Každý uživatel má svého klíčového pracovníka, který je pověřenou osobou pro individuální plánování služby, hospodaření s penězi klienta a pro řešení záležitostí týkajících se každodenního života klientů. Pracovníci se při poskytování služby řídí principy a metodikami pro individuální plánování viz. Standard č 5. 1.

3 2. Ubytování Pokoj Byt č.1 3x jednolůžkový pokoj 1x dvoulůžkový pokoj Byt č.2 3x jednolůžkový pokoj 1x dvoulůžkový pokoj Byt č.3 4x jednolůžkový pokoj Byt č.4 4x jednolůžkový pokoj Podlaží 1. patro 1. patro 1. patro 1. patro Pokoje jsou vybaveny standardním nábytkem a ložním prádlem. Každý uživatel má k dispozici svou šatní skříň, postel, noční stolek, poličku a komodu. Uživatelé si mohou pořídit vlastní vybavení - nábytek, elektrospotřebiče (rádio, TV, lampa, videorekordér, DVD přehrávač, lednice atd.). Mohou si přestavět nábytek, vymalovat pokoj, pořídit závěsy, záclony, výzdobu, pokojové květiny. Nové vybavení pokojů by zj. ve dvoulůžkovém pokoji nemělo narušovat prostor a soužití ostatních spolubydlících. Ve svém prostředí mohou klienti rozhodovat o estetice prostoru. Klíčoví pracovníci investice do estetiky podporují, klienta motivují a pomáhají mu při zařizování a úpravách pokoje. Uživatel se po nástupu ubytuje v pokoji, který má sjednán ve smlouvě. Uživatel, kterému je v DOZP Studénka poskytována sociální služba a úspěšně prošel adaptační dobou, má možnost přihlásit se zde k trvalému pobytu. Bližší informace podává sociální pracovnice. Uživatelé s majetkem poskytovatele a ostatních obyvatel zacházejí šetrně. Toto se vztahuje i na zaměstnance a návštěvníky DOZP. Úmyslně způsobené škody na majetku organizace nebo spolubydlícího uživatel nahradí. Má-li uživatel vlastní rádio, televizi apod., dbá na to, aby užíváním těchto přístrojů nerušil spolubydlící. Uživatelé mají možnost volně nebo s doprovodem pobývat v celém DOZP i mimo něj. Pracovníci uživatele učí bezpečnému pohybu mimo DOZP prostřednictvím Plánů nácviků, rizika, která z toho plynou, mapují a zmírňují podle individuálně vytvořených Rizikových plánů. Při společném soužití v DOZP se uživatelé i pracovníci snaží respektovat zákonitosti kolektivního způsobu bydlení. 2.

4 Pracovníci podporují vzájemnou ohleduplnost a toleranci v souladu s dobrými mravy. Uživatelé v DOZP nemohou být omezováni ostatními klienty nebo pracovníky, věcmi ani činnostmi nebo zamezením přístupu do svého pokoje a společných prostor. Společné prostory WC, koupelna, obývací pokoj, jídelna, kuchyň a chodby slouží ke společnému užívání všech obyvatel příslušného bytu. Snoezelen, školící místnost a zahrada je k dispozici všem obyvatelům domu. Na zahradě je také altán a krb. V domě dále mohou uživatele využívat lůžkový výtah. Vše je bezbariérové. Kuchyňské kouty jsou vybaveny standardním vybavením (nádobím, kuchyňským náčiním, elektrospotřebiči), které je majetkem organizace. V kuchyňském prostoru má každý uživatel skříňku na potraviny a polici v lednici, kde si ukládá potraviny pro svou spotřebu. Může si pořídit vlastní nádobí. V Koupelně se nachází vana nebo sprchový kout a WC. Pračka se sušičkou je umístěna v technické místnosti každého bytu. S pomocí provozního pracovníka nebo asistenta jí uživatelé využívají k praní svého prádla. V domě jsou k dispozici sušáky na prádlo. Obývací pokoj s jídelnou je společný prostor pro uživatele bytu. Je vybaven televizí, sedací soupravou, konferenčním stolkem a skřínkami, jídelním stolem se židlemi. Skřínky mohou uživatelé bytu využívat pro svou potřebu. Úklid v DOZP Úklid v DOZP zajišťují provozní pracovníci. Je-li to v možnostech uživatelů, na úklidu svých prostor v bytě se podílejí. Pracovníci při úklidu poskytují uživatelům přiměřenou podporu. Úklidové a čistící prostředky pro úklid společných prostor se pořizují z peněz organizace. Mytí oken Zajišťují provozní pracovníci. Není přijatelné, aby personál (ale například ani rodiče či opatrovník uživatele) prováděl bez souhlasu uživatele úklid jeho soukromých prostor a rozhodoval o věcech, které se vyhodí. Domácí zvířata Uživatelé mají možnost chovat zvíře dle prostorových možností zařízení. Souhlas se zvířetem v bytě musí dát všichni spolubydlící. Uživatel musí prokazatelně přijmout zodpovědnost za péči o zvíře, investice, které s chovem souvisí (krmivo, veterinář atp.) Pro případ, že by se uživatel o zvíře nemohl starat, má svého zástupce, který péči o zvíře převezme. Při týrání zvířete dojde k odebrání zvířete. Před pořízením zvířete je potřeba vyjasnit, jak se bude postupovat v případě, že zvíře nebude moci v domě zůstat (např. zdravotní důvody). Kouření Ve všech vnitřních prostorách DOZP se nekouří. Uživatelé mají možnost kouřit ve venkovních prostorách DOZP (např. v altánu). 3.

5 3. Ochrana soukromí Zamykání Uživatelé mají v pokoji uzamykatelné noční stolky a skříně. Klient si noční stolek a skříň zamyká podle svého uvážení. Pokud této možnosti nevyužije a ztratí se mu peníze nebo cennosti, nese za své rozhodnutí zodpovědnost. Hlavní dveře do domu jsou během nočních hodin zajištěny proti vejití dovnitř. Ven z budovy je možno odejít vždy. Svůj pokoj si uživatelé mohou zamykat dle svého uvážení, ve dvoulůžkovém pokoji však uživatel nemůže zamykáním omezit svého spolubydlícího. Klíče od hlavního vchodu do budovy převezme uživatel po předchozím nácviku. Obyvatelé mají možnost zamykat se na WC a v koupelně. Pracovníci respektují soukromí uživatelů. Vstup do pokoje, WC nebo koupelny uživatele je přijatelný jen s jeho svolením, popřípadě mohou vstoupit jen v krajním případě (zde postupují podle pokynů pro pracovníky, které jsou popsány ve St. č Nouzové a havarijní situace). Vstup do bytu, pokoje Pokud chce uživatel vejít do bytu nebo pokoje, který neobývá, nebo do místnosti pro personál, klepe na dveře a čeká na vyzvání. Bez svolení nevstupuje. Pracovníci seznamují uživatele, jak reagovat na klepání a zvonění. Toto pravidlo připomínají uživatelům i návštěvám. 4. Stravování Uživatelé se stravují individuálně, nákupy si obstarávají s pracovníkem podle svých potřeb a finančních možností. Obyvatelé bytu mají možnost společně se stravovat podle dohody všech spolubydlících. Obyvatelé většinou odebírají obědy dovezené z jiných stravovacích zařízení. Pracovníci pomáhají klientům se sestavením celodenního jídelníčku s dostatečným předstihem, motivují je k racionálnímu způsobu stravování. Čas jídla si určuje každý uživatel sám. Potraviny si uživatelé uchovávají na místech k tomu určeným (lednice, skříňka na potraviny, popř. skříňka ve svém pokoji). V kuchyni, v lednici je vyčleněn prostor pro společné potraviny. Tyto slouží pouze k přípravě společného jídla. 5. Pobyt mimo DOZP Uživatelé mají možnost odcházet mimo dům. V souladu s dobrými mravy je vhodné o svém odchodu informovat pracovníka nebo spolubydlící. V případě, že uživatel odchází na procházku nevhodně oblečen nebo upraven, může pracovník na tuto skutečnost uživatele upozornit. 4.

6 Pokud chce uživatel trávit nejméně jednu noc mimo dům (návštěva u příbuzných, přátel, opatrovníka), je doporučeno takovou návštěvu plánovat aspoň den dopředu, aby se uživatel mohl připravit. Uživatelé jsou vedeni k tomu, aby při odchodu z domu u sebe nosili doklady ZTP, průkaz zdravotní pojišťovny, občanský průkaz, případně identifikační kartu s adresou a telefonním číslem služebního telefonu. 6. Návštěvy Uživatelé mohou přijímat návštěvy neomezeně s ohledem na obecně stanovený noční klid (od 22:00 hod do 6:00 hod) a v souladu se zákonitostmi kolektivního bydlení. Návštěvy nenarušují chod DOZP, soukromí nebo činnost jeho obyvatel. K přijímání návštěv jsou v prvé řadě určeny soukromé prostory obyvatel (pokoj). Pokud spolubydlící souhlasí, může návštěva být v obývacím pokoji. Za příznivého počasí mohou k návštěvám využít altán. 7. Doba klidu Doba nočního klidu není v DOZP pevně stanovena. V nočních hodinách (od 22:00 hod do 6:00 hod) by neměli být ostatní uživatelé rušeni. V době nočního klidu mohou uživatelé vykonávat pouze takové činnosti, které nenarušují klid a odpočinek ostatních osob v bytě, v ulici. 8. Ochrana majetku uživatele Uživatelé mají ve svém pokoji k dispozici uzamykatelnou skříň a noční stolek pro úschovu drobných cenných věcí. Za tyto cennosti (doklady nebo jiné cennosti) si sám zodpovídá. S hmotnými prostředky uživatelů se zachází podle směrnice Řád pro nakládání s depozity uživatelů v DOZP. Osobní doklady (občanský průkaz, průkaz zdravotní pojišťovny, cestovní pas a průkaz TP, ZTP nebo ZTP/P) má uživatel u sebe. Seznam nakoupených věcí (osobní věci, vybavení pokoje a domácnosti) eviduje klíčový pracovník s pomocí sociální pracovnice. 9. Zdravotní a ošetřovatelská péče Uživatel má právo zvolit si svého ošetřujícího lékaře. Uživatel k lékaři dochází přímo do jeho ordinace s doprovodem asistenta, v případě potřeba ho může lékař navštívit přímo v místě jeho bydliště. Tyto návštěvy jsou individuální. Ošetřovatelskou a rehabilitační péči poskytovatel zajistí především prostřednictvím svých zaměstnanců, kteří mají odbornou způsobilost k výkonu zdravotnického povolání. Uživatel užívá léky předepsané lékařem. Pokud uživatel přestane léky užívat, pracovník za přítomnosti daného uživatele o tomto informuje lékaře, který léky předepisuje. Další postup nebo změnu medikace 5.

7 si uživatel konzultuje s lékařem samostatně nebo s podporou pracovníka (osobní konzultace, hospitalizace, zmapování rizik, která s neužíváním léků souvisí). 10. Soukromí a intimita Osobní hygienu provádí uživatel dle své individuální potřeby. Koupání s pomocí asistenta je zabezpečováno v případech, kdy je při zajištění osobní hygieny uživatele nezbytná pomoc a asistence druhé osoby. V takových případech bere asistent ohled na skutečnou míru závislosti uživatele. Potřebná míra podpory je ošetřena v Plánu péče. Pracovník může doporučit hygienu uživateli i mimo jeho obvyklé návyky. Pracovníci respektují, když klient odmítne asistenci konkrétního pracovníka např. při hygieně, doprovodu k lékaři atp. 11. Odpovědnost za škodu Uživatelé, zaměstnanci a jiné osoby odpovídají za škodu, kterou způsobili na majetku nebo zdraví uživatelů, zaměstnanců nebo jiných osob a také za škodu, kterou způsobili na majetku poskytovatele. Podle občanského zákoníku je každá fyzická osoba zodpovědná za své jednání, pokud je schopna posoudit důsledky svého jednání a svoje jednání ovládnout. Uživatel (s ohledem na jeho možnosti a schopnosti), zaměstnanec, nebo jiná osoba jsou povinni upozornit vedoucí DOZP nebo ředitele zařízení na škodu, která vznikla nebo na škodu, která hrozí. 12. Přiměřená opatrnost a přiměřené riziko Při poskytování sociální služby DOZP se od poskytovatele očekává přiměřená opatrnost. Uživatel služby by neměl být předvídatelným způsobem ohrožen. Každý člověk do určité míry riskuje, pokud naplňuje své právo na svobodnou vůli. Úlohou poskytovatele sociálních služeb není riziko zcela odstranit, ale minimalizovat jej na přijatelnou míru. V DOZP se u jednotlivých uživatelů mapují aktuální rizika, která mohou uživatele ohrozit. Pracovníci služby pracují na jejich zmírnění. Práce s riziky v DOZP jsou metodicky zpracována ve standardu č. 5, zejména v Rizikovém plánu a v programu IS Cygnus v plánu péče (riziko vdechnutí stravy, riziko pádu apod.). 13. Opatření pro případ porušení Vnitřních pravidel zařízení Za závažné porušení pravidel se považuje: - neoprávněné a hrubé napadání obyvatel nebo zaměstnanců klientem - šikana - krádež - přechovávání zbraní a jiných nebezpečných předmětů - závažné a opakované poškozování vnitřního vybavení poskytovatele a majetku ostatních uživatel 6.

8 pokud uživatel opakovaně poruší Pravidla spolubydlení v DOZP a jeho chování či jednání je v rozporu s pravidly organizace, s nimiž byl prokazatelně seznámen, musí počítat s následky, které pro něj z porušování pravidel plynou. porušení Pravidel spolubydlení a pravidel organizace se zaznamenává v denním záznamu, případně i v protokolu Mimořádná situace, může být řešena i jako stížnost. Při zjištění, že klient závažným způsobem opakovaně porušuje Pravidla spolubydlení (viz. výše), řešení proběhne v těchto krocích: 1) rozhovorem s klientem, klíčovým pracovníkem, vedoucí služby, případně dalšími zúčastněnými osobami 2) rozhovorem s klientem, klíčovým pracovníkem, vedoucí služby a zástupcem poskytovatele 3) písemným upozorněním poskytovatele k rukám klienta a opatrovníka 4) ukončením smlouvy Pokud je jednání klienta v rozporu se zákonem (šikana, krádež, přechovávání zbraní a jiných nebezpečných předmětů, atp.), bude k řešení přivolána Policie. 14. Závěrečná ustanovení Pravidla spolubydlení v DOZP a jejich platné úpravy mají k dispozici: uživatelé DOZP a jejich opatrovníci - Pravidla spolubydlení jsou nedílnou součástí Smlouvy pracovníci organizace - Směrnice č. 20 Pravidla spolubydlení jako platný akt řízení Pracovníci klienty s Pravidly spolubydlení seznámí, průběžně Pravidla spolubydlení s klienty opakují a informují je o případných změnách. Tato směrnice nabývá účinnosti dnem S účinností této směrnice zaniká platnost směrnice ze dne Mgr. Lukáš Spurný ředitel organizace 7.

Pravidla spolubydlení

Pravidla spolubydlení Domov NaNovo, příspěvková organizace Vnitřní směrnice č. 20 CHB Kopřivnice Pravidla spolubydlení Účinnost od 1. 7. 2016 Vnitřní směrnice č. 20 CHB Kopřivnice Pravidla spolubydlení Pravidla spolubydlení

Více

Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava. Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu:

Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava. Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu: Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu: 1. pomoc a podpora při podávání jídla a pití 2. pomoc při oblékání a svlékání včetně speciálních

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Sociální služby Česká, Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 2. 2014 V souladu se zákonem

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Osobní asistence Místo poskytování služby: Nerudova 1180, Hradec Králové 500 02 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Mgr. Věra Kosinová Adresa sídla

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

UBYTOVÁNÍ. - Ubytovací komplex tvoří dvě čtyřpodlažní budovy (B, C):

UBYTOVÁNÍ. - Ubytovací komplex tvoří dvě čtyřpodlažní budovy (B, C): UBYTOVÁNÍ - Ubytovací komplex tvoří dvě čtyřpodlažní budovy (B, C): - budova B je uzpůsobena především seniorům, kteří jsou schopni pohybu s podporou kompenzačních pomůcek, zejména chodítek, hůlek - budova

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY 1. Pan/paní: Rodné číslo: Bydliště: v textu této smlouvy dále jen klient 2. Organizace: Mgr. Lucie Brožková KDP Sluníčko IČO: 75100967 se sídlem: Příčná 376/18,

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční číslo smlouvy:.. kterou podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli:

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční číslo smlouvy:.. kterou podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli: Charita Vsetín Horní náměstí 135, 755 01 Vsetín, tel: 571 411 709 e-mail: vsetin@vsetin.charita.cz; www.vsetin.caritas.cz IČO: 44740778, účet: KB 563344851/0100 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční

Více

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými jsou:

Více

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ţ I M E M.

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ţ I M E M. DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D A L T E R N A T I V N Í F O R M A P R O D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ţ I M E M Obsah Článek 1 Základní

Více

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva )

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva ) Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva ) Uživatelé služby (členové rodiny): Adresa: Telefon: Děti v péči: Další

Více

Domov se zvláštním režimem OASA STANDARD č.4. Domov se zvláštním režimem OASA

Domov se zvláštním režimem OASA STANDARD č.4. Domov se zvláštním režimem OASA Domov se zvláštním režimem OASA Provozovatel: Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované

Více

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo?

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Kdo může poskytovat zdravotní služby Zákon č. 48/1997

Více

Oblastní charita Most Petra Jilemnického 2457, 434 01 Most

Oblastní charita Most Petra Jilemnického 2457, 434 01 Most Oblastní charita Most Petra Jilemnického 2457, 434 01 Most Život i v nepříznivých situacích může být důstojný a můžeme jej nasměrovat k lepšímu. Terénní programy - Projdeme tím s vámi - Oblastní charita

Více

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence Marie Báňová Obsah příspěvku Jaký význam má individuální přístup Jak chápat individuální přístup Co všechno potřebuje personál vzít na vědomí,

Více

SMLOUVA. o poskytnutí osobní asistence

SMLOUVA. o poskytnutí osobní asistence SMLOUVA o poskytnutí osobní asistence Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan/paní...(jméno a příjmení), nar.... (datum narození), bydliště..., rodné číslo..., kontaktní telefon... v textu

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby

Smlouva o poskytování pečovatelské služby Smlouva o poskytování pečovatelské služby Evidenční číslo: Poskytovatel: Charita sv. Anežky Otrokovice Telefon: Na Uličce 1617 IČ: 46276262 a Uživatel: 76502 Otrokovice zastoupený objednatelem (zákonným

Více

Standard č. 4 zkrácená verze 10

Standard č. 4 zkrácená verze 10 Domov pro seniory Pyšely Náměstí T. G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha. Standard č. 4 zkrácená verze 10 Vnitřní pravidlo pro uzavírání Smlouvy o poskytování sociální služby Toto

Více

DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY KLIENTŮ DENNÍHO STACIONÁŘE NADĚJE ZLÍN

DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY KLIENTŮ DENNÍHO STACIONÁŘE NADĚJE ZLÍN NADĚJE, POBOČKA ZLÍN DENNÍ STACIONÁŘ DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY KLIENTŮ DENNÍHO STACIONÁŘE NADĚJE ZLÍN Vážení rodinní příslušníci, obracím se na Vás s prosbou o vyplnění dotazníku. Tento

Více

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU

Více

Pan (paní): Datum narození:. Adresa trvalého pobytu:... (dále jen uživatel ) Případně zastoupený opatrovníkem: Panem/paní:... Trvale bytem:.

Pan (paní): Datum narození:. Adresa trvalého pobytu:... (dále jen uživatel ) Případně zastoupený opatrovníkem: Panem/paní:... Trvale bytem:. FARNÍ CHARITA LITOMĚŘICE Charitní domov sv. Zdislava domov se zvláštním režimem, domov pro seniory, denní stacionář Dominikánské náměstí 92/1, 412 01 Litoměřice Tel: 416 731 429, 416 733 809, 731 402 430,

Více

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby Vincentinum poskytovatel sociálních služeb Šternberk, příspěvková organizace Sadová 7, 785 01 Šternberk, tel. č. 585 011 071 http: www.vincentinum.cz ; info@vincentinum.cz Datum převzetí žádosti: Žádost

Více

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka):

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Telefon: E-mail: Zákonný zástupce (otec): Telefon: E-mail: Dětský lékař: Jiné údaje a upozornění:..............................................................................................................

Více

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 2 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Struktura

Více

Pravidla spolubydlení

Pravidla spolubydlení Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Vnitřní směrnice č. 20 DOZP Nová Horka Pravidla spolubydlení Účinnost od 1. 1. 2014 Vnitřní směrnice č. 20 DOZP Nová Horka Pravidla spolubydlení Pravidla spolubydlení

Více

Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne...

Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne... Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne... Smluvní strany: Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 zastoupená MUDr. Ing. Robertem Plachým

Více

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2015

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2015 STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 215 Počet klientů, intervencí, kontaktů a nerealizovaných kontaktů za rok 215 18 16 14 1622 1575 12 1 8 6 192 938 Klienti Intervence 4 2 368 7 19 6 I. popoletí

Více

ŽÁDOST o poskytnutí sociální služby domy na půl cesty

ŽÁDOST o poskytnutí sociální služby domy na půl cesty Datum podání žádosti: Ev. č. /16 Žádost přijal: Smlouva č. / JESLOVÁ A AZYLOVÁ ZAŘÍZENÍ ČESKÉ BUDĚJOVICE, příspěvková organizace E. Pittera 3, 370 01 České Budějovice www. jazcb.cz ŽÁDOST o poskytnutí

Více

Domov důchodců Lampertice. Domácí řád

Domov důchodců Lampertice. Domácí řád Domov důchodců Lampertice Směrnice č. 1/2007 Účinnost od 1.2.2007 Domácí řád Řád DOMOVA ( Domácí řád) obsahuje souhrn všeobecných a základních zásad, platných pro všechny obyvatele a zaměstnance, k zajištění

Více

Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory

Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory OBDOBÍ: 1.1.2011 31.12.2011 Název a sídlo účetní jednotky: Seniorcentrum OASA s.r.o. Sídlo: Petřvaldík 68, 742 60 Petřvald 2 IČ: 27857018 Datum vzniku: 17. 09.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY Centrum sociálních služeb Hrabyně 747 67, Hrabyně 3/202 IČ: 70630551 Tel.: 553 607 800, 724 149 070 Fax: 553 775 071 Email: info@csshrabyne.cz SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY Níže uvedeného dne,

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan (paní) nar. bydliště rodné číslo v textu této smlouvy dále jen klient a 2) Domov

Více

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č.

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje Zborovská 11 150 21 Praha 5 OBECNÍ ÚŘAD obce Velké Přílepy Pražská 162 252 64 Velké Přílepy Vyjádření k oznámení

Více

Vila Mariola. Vytisknout PDF. Drašnice / Makarská Riviéra / Chorvatsko. Celkový počet fotografií ve fotogalerii objektu: 30. Vila Mariola 1 / 8

Vila Mariola. Vytisknout PDF. Drašnice / Makarská Riviéra / Chorvatsko. Celkový počet fotografií ve fotogalerii objektu: 30. Vila Mariola 1 / 8 Vila Mariola Drašnice / Makarská Riviéra / Chorvatsko Vytisknout PDF Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás zaujal. Všechny

Více

Pravidla spolubydlení

Pravidla spolubydlení Domov NaNovo, příspěvková organizace Vnitřní směrnice č. 20 CHB Sedlnice Pravidla spolubydlení Účinnost od 1. 7. 2016 Vnitřní směrnice č. 20 CHB Sedlnice Pravidla spolubydlení Pravidla spolubydlení jsou

Více

DOTAZNÍK PRO ŽADATELE O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

DOTAZNÍK PRO ŽADATELE O SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOTAZNÍK PRO ŽADATELE O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Vyplněním tohoto dotazníku získáme informace, které nám usnadní poskytovat sociální službu podle představ žadatele. Jméno, příjmení žadatele: Datum narození: Bydliště:

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE V CENTRU SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB HLUČÍN

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE V CENTRU SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB HLUČÍN Centrum sociálních služeb Hrabyně 747 67, Hrabyně 3/202 IČ: 70630551 Tel.: 553 607 800, 724 149 070 Fax: 553 775 071 Email: info@csshrabyne.cz SMLOUVA O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ REHABILITACE V CENTRU SOCIÁLNĚ

Více

Vytisknout PDF Banj / Ostrov Pašman / Chorvatsko

Vytisknout PDF Banj / Ostrov Pašman / Chorvatsko Apartmány Sonia Vytisknout PDF Banj / Ostrov Pašman / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás zaujal. Všechny

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

Proč o tom mluvit právě teď?

Proč o tom mluvit právě teď? P a v e l Z i k l Ú s t a v p r i m á r n í a p r e p r i m á r n í e d u k a c e P d F U H K Proč o tom mluvit právě teď? Nová právní úprava od 1. 9. 2016 (školský zákon ve znění 82/2015 Sb., nová vyhláška

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

Smlouva o poskytování sociální služby v domově pro seniory /16 (dále jen smlouva )

Smlouva o poskytování sociální služby v domově pro seniory /16 (dále jen smlouva ) Smlouva o poskytování sociální služby v domově pro seniory /16 (dále jen smlouva ) uzavřená dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění a dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

Pravidla spolubydlení

Pravidla spolubydlení Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Vnitřní směrnice č. 20 CHB Sedlnice Pravidla spolubydlení Účinnost od 1. 11. 2013 Vnitřní směrnice č. 20 CHB Sedlnice Pravidla spolubydlení Pravidla spolubydlení

Více

Popis realizace služby

Popis realizace služby Popis realizace služby Cíle a způsoby poskytování služby Sídlo sdružení: o.s. Sportem proti bariérám Český Ráj U Školky 488, 507 91, Stará Paka Kontaktní místo: o.s. Sportem proti bariérám Český Ráj Suchardova

Více

Směrnice č. CHB100 Domácí řád

Směrnice č. CHB100 Domácí řád Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Kubátova 269 417 22 Háj u Duchcova Směrnice č. CHB100 Domácí řád Služba: Zpracoval: Schválil: Aktualizace: Datum zpracování: 23. 7. 2015

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Rada obce Bílovice nad Svitavou se na své schůzi č. 18/2015 konané dne 26.08.2015 usnesla vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

D O M Á C Í Ř Á D Týdenního stacionáře

D O M Á C Í Ř Á D Týdenního stacionáře Domov Sněženka Jeseník, příspěvková organizace Moravská 814/2, 790 01 Jeseník D O M Á C Í Ř Á D Týdenního stacionáře Účinnost od 1. 12. 2013 OBSAH Obecná ustanovení.. 3 Čl. 1 Základní údaje o organizaci

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Poskytovatelem sociální služby: Adresa: Sídlo: DOMOV PRO SENIORY JAVORNÍK, p. o., Školní 104, 790 70 J a v o r n í k J A V O R N Í K IČO: 75004101 Zapsán: Zastoupený:

Více

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví POTŘEBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍM ÚZEMÍ PO3 JIČÍN ŘÍJEN 2014 POTŘEBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍM ÚZEMÍ

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 433/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 407 ze dne 08.06.2015 Uzavření Smlouvy o nájmu školních nebytových prostor mezi Městskou částí Praha 3 a Základní školou, Praha

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

Pravidla spolubydlení

Pravidla spolubydlení Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Vnitřní směrnice č. 20 CHB Kopřivnice Pravidla spolubydlení Účinnost od 1. 11. 2013 Vnitřní směrnice č. 20 CHB Kopřivnice Pravidla spolubydlení Pravidla spolubydlení

Více

Domov se zvláštním režimem, Trnávka 55. Popis realizace poskytování sociální služby

Domov se zvláštním režimem, Trnávka 55. Popis realizace poskytování sociální služby Domov se zvláštním režimem, Trnávka 55 Popis realizace poskytování sociální služby Popis zařízení a prostředí, ve kterém se zařízení nachází Zařízení se nachází v obci Trnávka, která leží v údolí potoka

Více

OBSAH BYDLENÍ V NÁJMU................................ Zakázaná ujednání.............................

OBSAH BYDLENÍ V NÁJMU................................ Zakázaná ujednání............................. OBSAH I. BYDLENÍ V NÁJMU................................ 11 1. Uzavírání nájemní smlouvy...................... 12 1.2 Nájem bytu k rekreačním nebo krátkodobým účelům..................... 16 1.3 Trvání

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012

Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012 Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012 kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství Zastupitelstvo obce Kostelní Radouň se na svém zasedání dne 24.4.2012 usneslo

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 Bytová správa Ministerstva vnitra, s.p.o. se sídlem: Na Pankráci 1623/72, 140 00 Praha 4 - Nusle zastoupená: Ing. Miroslavem Boháčem, ředitelem IČO: 65737393 DIČ:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 č.j.: 413/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Omezení osobní svobody I. Označení materiálu: Datum vytvoření: 16.10.2013

Více

Vytisknout PDF Rogoznica Lozica / Riviéra Šibenik / Chorvatsko

Vytisknout PDF Rogoznica Lozica / Riviéra Šibenik / Chorvatsko Apartmány Bugenvila Vytisknout PDF Rogoznica Lozica / Riviéra Šibenik / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás

Více

Nařízení ředitele Diakonie ČCE střediska BETLÉM číslo 1/2013

Nařízení ředitele Diakonie ČCE střediska BETLÉM číslo 1/2013 Nařízení ředitele Diakonie ČCE střediska BETLÉM číslo 1/2013 Stanovení úhrad uživatelů sociálních služeb poskytovaných v Integrovaném centru sociálních služeb Domov Betlém v Kloboukách u Brna platných

Více

Centrum sociální pomoci Třinec, příspěvková organizace Máchova 1134, 739 61 Třinec. středisko: domy na půl cesty. Čapkova č. 708, 739 61 Třinec

Centrum sociální pomoci Třinec, příspěvková organizace Máchova 1134, 739 61 Třinec. středisko: domy na půl cesty. Čapkova č. 708, 739 61 Třinec Centrum sociální pomoci Třinec, příspěvková organizace Máchova 1134, 739 61 Třinec středisko: Název zařízení: Druh služby: Forma služby: Zařízení sociálních služeb: Kapacita: Provozní doba: Místo poskytování:

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace se řídí Obecnými pravidly pro poskytování dotací městské části Praha 5 (dále

Více

66/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 19. února 2013,

66/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 19. února 2013, 66/2013 Sb. ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se mění zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička Domácí řád Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička 1 Úvodní ustanovení Domácí řád je písemný dokument, který upravuje základní postupy při poskytování sociální služby domovy pro seniory Domova

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby. A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby. A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby A) ná část

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Chráněné bydlení

DOMÁCÍ ŘÁD Chráněné bydlení DOMÁCÍ ŘÁD Chráněné bydlení ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v chráněném bydlení, práva a povinnosti klientů, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE V DOMOVĚ PRO SENIORY / V DOMOVĚ SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE V DOMOVĚ PRO SENIORY / V DOMOVĚ SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE (DÁLE JEN SMLOUVA ) V DOMOVĚ PRO SENIORY / V DOMOVĚ SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM NÍŽE UVEDENÉHO DNE, MĚSÍCE A ROKU UZAVŘELY SMLUVNÍ STRANY PAN(Í), (DÁLE JEN UŽIVATEL

Více

Reklamační řád. Obsah

Reklamační řád. Obsah Obsah 1 Úvod... 2 2 Úvodní ustanovení... 2 3 Předmět reklamace/stížnosti... 2 4 Způsob podání reklamace/stížnosti... 3 5 Náležitosti reklamace/stížnosti... 3 6 Způsob vyřízení reklamace/stížnosti Společností...

Více

V souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění (dále jen zákon o sociálních službách ),

V souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění (dále jen zákon o sociálních službách ), XX/RRRR Domov pro seniory Dobřichovice zřizovatel hlavní město Praha Brunšov 365, 252 31 Všenory tel.: 257 712 194, 257 712 135, fax: 257 711 166 IČ: 708 758 80, bankovní spojení: PPF Banka, č. účtu 2001580034/6000

Více

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE KERAMICKÉ DÍLNY ELIÁŠ

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE KERAMICKÉ DÍLNY ELIÁŠ PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE KERAMICKÉ DÍLNY ELIÁŠ Obsah: 1. Kde nás najdete, telefon, e-mail 2. Provozní řád Keramické dílny Eliáš 3. Bezpečnostní předpisy 4. Požární předpisy 5. Jak si mohu stěžovat na službu

Více

Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.)

Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.) Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.) V zákoně o sociálních službách nalezneme upraveno následující: - základní

Více

Farní charita Litoměřice, Domov na Dómském pahorku - Domácí řád

Farní charita Litoměřice, Domov na Dómském pahorku - Domácí řád Farní charita Litoměřice Domov na Dómském pahorku Zahradnická 1534/4, 412 01 Litoměřice DOMÁCÍ ŘÁD 1 Obsah 1) Všeobecné informace... 3 2) Ubytování v Domově... 3 3) Hygiena Uživatele... 4 4) Hygiena prostředí...

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016

V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016 V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016 Obsah 1. Základní informace o organizaci... 2 2. Úvodní ustanovení... 3 3. Základní informace o

Více

Tre r s e t t odnět ě í t s vo v body y a a jeh e o vý v k ý o k n 13.10.2008

Tre r s e t t odnět ě í t s vo v body y a a jeh e o vý v k ý o k n 13.10.2008 Trest odnětí svobody a jeho výkon 13.10.2008 Osnova přednášky Nepodmíněný trest odnětí svobody Penologie a penitenciaristika Právní úprava výkonu trestu odnětí svobody TZ, TŘ a zákon o výkonu trestu odnětí

Více

Základní škola Na Příkopech 895, Chomutov 430 01 IČ:46789685

Základní škola Na Příkopech 895, Chomutov 430 01 IČ:46789685 V N I T Ř N Í Ř Á D Š K O L N Í J I D E L N Y 2015 Základní škola Na Příkopech 895, Chomutov 430 01 IČ:46789685 OBSAH I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 II. REŽIM PROVOZU ŠKOLNÍ JÍDELNY... 3 III. PŘIHLAŠOVÁNÍ A

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby Domov pro seniory v Blatné tř. T.G.Masaryka 272 388 01 Blatná Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby Údaje o žadateli: Rodné číslo: Datum doručení žádosti: Číslo evidenční: 1. Příjmení a jméno, titul

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno. Domácí řád

Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno. Domácí řád Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno Domácí řád Poslání: Posláním Domova pro seniory Vychodilova je zmírnění negativních vlivů stárnutí prostřednictvím

Více

Pravidla spolubydlení

Pravidla spolubydlení Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Vnitřní směrnice č 20 CHB Nový Jičín Pravidla spolubydlení Účinnost od 1 11 2013 Vnitřní směrnice č 20 CHB Nový Jičín Pravidla spolubydlení Pravidla spolubydlení

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan (paní) nar. bydliště rodné číslo v textu této smlouvy dále jen klient a 2) Domov

Více

DOMÁCÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

DOMÁCÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ DOMÁCÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Domácí řád stanovuje pravidla společného soužití v Chráněném bydlení Ulita a je závazný pro všechny uživatele, zaměstnance a další osoby, které jsou s tímto zařízením v pracovně

Více

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program Statutární město Ostrava Odbor sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program www.ostrava.cz Cíl a východiska programu Cílem je vytvořit komplexní

Více

Vytisknout PDF Pisak / Riviéra Omiš / Chorvatsko

Vytisknout PDF Pisak / Riviéra Omiš / Chorvatsko Apartmány Panorama Vytisknout PDF Pisak / Riviéra Omiš / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás zaujal. Všechny

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb číslo - 2015-Bud. (dále jen smlouva ) uzavřená mezi následujícími smluvními stranami:

Smlouva o poskytování sociálních služeb číslo - 2015-Bud. (dále jen smlouva ) uzavřená mezi následujícími smluvními stranami: Smlouva o poskytování sociálních služeb číslo - 2015-Bud. (dále jen smlouva ) uzavřená mezi následujícími smluvními stranami: Poskytovatel: Domov Letokruhy, příspěvková organizace IČO : 71197010 zastupující

Více