Tisková zpráva Praha, 30. října 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tisková zpráva Praha, 30. října 2014"

Transkript

1 Tisková zpráva Praha, 30. října 2014 Česká spořitelna: Provozní zisk zůstává stabilní, pokračuje zdravý růst úvěrového portfolia, čistý zisk klesl o 2,2 % na 11,23 mld. Kč Česká spořitelna vykázala k 30. září 2014 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 11,23 mld. Kč. Meziročně tak poklesl o 2,2 % z 11,48 mld. Kč. Provozní zisk zůstal stabilní na úrovni 16,99 mld. Kč, za tři čtvrtletí 2013 činil 17,10 mld. Kč. Důležitým ukazatelem je pokračující meziroční růst úvěrového portfolia o 2,4 % na 510,05 mld. Kč. Rostou ovšem i nové úvěry, např. objem nových spotřebitelských úvěrů meziročně vzrostl o 2,9 % na 18,87 mld. Kč. Růst úvěrů na bankovním trhu je rychlejší než růst ekonomiky a my se na podpoře hospodářského oživení významnou měrou podílíme. I přes stále se zvyšující regulatorní požadavky jsme schopni uspokojovat rostoucí poptávku firem i domácností po financování jejich potřeb. V korporátním financování jsme se společně s mateřskou Erste Group podíleli na emisi dluhopisů společnosti NET4GAS, která byla největší podnikovou korunovou emisí dluhopisů posledního desetiletí, uvedl Pavel Kysilka, předseda představenstva České spořitelny. Růst retailových úvěrů byl tažen zejména silnou poptávkou klientů po hypotékách. Inovativní přístup České spořitelny a nabídku unikátního prodeje hypoték přes Facebook proto přivítaly nejen stovky domácností, ale také odborná porota soutěže FLEMA Media Awards, která banku ocenila prvním místem v kategorii Nejlepší využití digitálních médií. Česká spořitelna ale ve třetím čtvrtletí představila i další zajímavé novinky. V srpnu jsme otevřeli v Plzni novou experimentální pobočku a vše, co klienti nejvíce ocení, budeme nabízet v celé pobočkové síti. Příkladem je spuštění nové služby videobankéř v samoobslužné zóně, kde přes obrazovku klientům pomůže s celou řadou jednoduchých úkonů bankéř z našeho klientského centra. Absolutní novinkou je nabídka osobního bankovnictví pro klienty ze střední příjmové třídy pod značkou BLUE. Děkuji všem svým kolegyním a kolegům za všechno nové, co jsme mohli nabídnout našim klientům, dodal Pavel Kysilka. Kontrola kvality aktiv i zátěžové testy Evropské centrální banky, jejichž výsledky byly zveřejněny 26. října 2014, potvrdily pevné finanční zdraví i silnou kapitálovou pozici mateřské Erste Group.

2 HLAVNÍ BODY Z VÝSLEDKŮ ZA TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2014 * Konsolidované, neauditované údaje k 30. září 2014, počítané podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS). Srovnání s výsledky k 30. září 2013, pokud není uvedeno jinak: Provozní zisk zůstal stabilní na úrovni 16,99 mld. Kč, za tři čtvrtletí 2013 činil 17,10 mld. Kč. Zisk před zdaněním se snížil o 2,5 % na 13,95 mld. Kč z 14,31 mld. Kč. Čistý zisk klesl o 2,2% na 11,23 mld. Kč z 11,48 mld. Kč Čistý úrokový výnos poklesl o 2,7 % na 19,95 mld. Kč z 20,51 mld. Kč. Provozní náklady se snížily o 4,2 % na 13,60 mld. Kč z 14,20 mld. Kč. Bilanční suma se snížila o 4,9 % na 897,28 mld. Kč z 943,38 mld. Kč, vlivem dekonsolidace Transformovaného fondu (bez tohoto vlivu by se bilanční suma dokonce mírně zvýšila o 0,3 %). Brutto klientské úvěry se meziročně zvýšily o 2,4 % na 510,05 mld. Kč ze 497,93 mld. Kč. Závazky ke klientům (vklady) se snížily o 2,6 % na 669,01 mld. Kč z 686,83 mld. Kč. Čistá úroková marže vztažená k úročeným aktivům mírně poklesla na 3,55 % z 3,63 %. Návratnost kapitálu (ROE) se snížila na 14,5 % z 16,0 %. Výnosnost aktiv (ROA) se zvýšila na 1,7 % z 1,6 %. Poměr nákladů a výnosů (Cost/Income Ratio) se zlepšil na 44,5 % z 45,3 %. Poměr klientských pohledávek (úvěrů) ke klientským závazkům (vkladům) vzrostl na 73,4 % z 69,8 %. Kapitálová přiměřenost skupiny podle Basel III dosáhla k 30. září ,1 %, a nadále tak překračuje požadavek regulátora. HLAVNÍ UKAZATELE Pozvolna se zlepšující ekonomická situace v České republice se odrazila na zvýšeném úvěrování domácností i podnikatelských subjektů a v kombinaci s důsledným řízením nákladů i na stabilizaci provozního zisku a zlepšení ukazatele poměru nákladů a výnosů, Cost/Income Ratio, na 44,5 % z 45,3 %. Mírný meziroční pokles čistého zisku je způsoben zejména ostatním provozním výsledkem. Úrokové sazby jsou aktuálně na českém bankovním trhu i v celé Evropě na historicky nejnižších úrovních, takže ani růst objemu klientských úvěrů nepřevážil další pokles úrokových marží. Čistá úroková marže vztažená k úročeným aktivům se mírně snížila na 3,55 % z 3,63 %, což bylo důsledkem snížení čistého úrokového výnosu o 2,7 % na 19,95 mld. Kč. * Z konsolidovaného celku České spořitelny byl k 1. lednu 2014 dekonsolidován Transformovaný fond penzijního připojištění se státním příspěvkem Česká spořitelna penzijní společnost, a.s. ( Transformovaný fond ČSPS ) zahrnující prostředky penzijního připojištění se státním příspěvkem ve III. pilíři. Správu Transformovaného fondu ČSPS nadále vykonává Finanční skupina ČS prostřednictvím České spořitelny penzijní společnosti, a.s. Česká spořitelna změnila v souladu s Erste Group strukturu výkazu zisku a ztráty a rozvahy jako důsledek harmonizace s finančním výkaznictvím na základě požadavků EBA pro finanční vykazování (historická data čistého zisku, kapitálu nebo celkové rozvahy nejsou změnou ovlivněny).

3 Čistý výnos z poplatků a provizí meziročně klesl o 2,4 % na 8,25 mld. Kč. Podařilo se zvýšit objem poplatků a provizí z operací s cennými papíry, zejména díky zvýšeným investicím klientů do investičních fondů. Rovněž se zvýšily provize z poskytování služeb správy aktiv a z pojišťovacích obchodů. Celkový meziroční pokles je však ovlivněn klesajícími cenami finančních služeb s tím, jak klienti stále více využívají internetové bankovnictví a zvýhodněné programy a produkty. Rostou také náklady na provize placené z karetních transakcí. Čistý zisk z obchodních operací a aktiv oceňovaných reálnou hodnotou meziročně vzrostl o 4,4 % na 1,72 mld. Kč, zlepšily se zejména zisky z obchodních operací s cennými papíry a výsledek z aktiv oceňovaných reálnou hodnotou. Provozní náklady se meziročně snížily o 4,2 % na 13,60 mld. Kč zásluhou konzistentního řízení nákladů s důrazem na jejich efektivnost. Meziročně se podařilo zejména snížit personální náklady a náklady na kancelářské prostory. Nově provozní náklady zahrnují také příspěvek do Fondu pojištění vkladů v objemu 703 mil. Kč, ke konci září loňského roku činil 696 mil. Kč. Čistý zisk z finančních aktiv a závazků nevykázaných v reálné hodnotě proti účtům nákladů nebo výnosů dosáhl výše 0,14 mld. Kč, meziročně se zvýšil o téměř dvě třetiny zejména důsledkem vyšších realizovaných zisků z portfolia realizovatelných cenných papírů. Čisté ztráty ze znehodnocení finančních aktiv nevykázaných v reálné hodnotě proti účtům nákladů nebo výnosů (tj. saldo tvorby opravných položek na rozvahová úvěrová rizika) dosáhly úrovně -2,90 mld. Kč, což odpovídá stejnému období loňského roku. Saldo ostatního provozního výsledku se meziročně snížilo na -0,29 mld. Kč, a to kvůli řadě faktorů, např. ziskům a ztrátám z přecenění a prodeje investičního majetku, tvorbě a rozpuštění ostatních rezerv, znehodnocení hmotného majetku apod. Bilanční suma dosáhla výše 897,28 mld. Kč, což je meziroční pokles o 4,9 %. Pokles byl způsoben dekonsolidací Transformovaného fondu ČSPS v objemu 48,60 mld. Kč. Bez tohoto vlivu by se bilanční suma mírně zvýšila o 0,3 %. Meziročně také došlo ke změně struktury aktiv, zvýšil se objem poskytnutých úvěrů klientům, vklady u ČNB a portfolio realizovatelných finančních aktiv. Snížil se objem mezibankovních pohledávek a portfolia finančních aktiv k obchodování. Na pasivní straně bilance se snížily závazky ke klientům vzhledem k poklesu přijatých úvěrů v repo obchodech a objem vlastních emitovaných cenných papírů. Zvýšil se objem vlastního kapitálu. Vlastní kapitál náležející akcionářům dosáhl úrovně 103,63 mld. Kč, tedy narostl o 7,1 %. Objem vlastního kapitálu se zvýšil zejména díky nárůstu nerozděleného zisku. Kapitálová přiměřenost skupiny podle Basel III k 30. září 2014 dosáhla 18,1 %.

4 UKAZATELE OBCHODNÍ ČINNOSTI Brutto objem portfolia klientských úvěrů skupiny se meziročně zvýšil o 2,4 % na 510,05 mld. Kč, zásluhou nárůstu hypotečních úvěrů a vyššího úvěrování velkých podniků. Brutto portfolio retailových úvěrů (pouze ČS) meziročně vzrostlo o 3,7 % na 281,46 mld. Kč. Výrazně se opět zvýšil brutto objem hypotečních úvěrů fyzickým osobám, a to o 9,0 % na 163,88 mld. Kč. Zásluhu na tomto nárůstu má zejména atraktivní nabídka České spořitelny a výrazně nízké úrokové sazby. Na straně druhé ještě pokračuje pokles spotřebitelského financování, brutto objem portfolia spotřebitelských úvěrů se snížil o 4,4 % na 67,35 mld. Kč, avšak objem nově poskytnutých úvěrů vzrostl o 2,9 % na 18,87 mld. Kč. Brutto úvěry korporacím (pouze ČS) meziročně vzrostly o 1,1 % a dosáhly úrovně 193,73 mld. Kč. Závazky ke klientům poklesly o 2,6 % na 669,01 mld. Kč. Důvodem poklesu byl vysoký objem přijatých úvěrů v rámci repo operací s klienty veřejného sektoru na konci září 2013 (pokles o více než 21 mld. Kč). Vklady domácností se mírně zvýšily o 0,6 % na 493,72 mld. Kč. Rostou vklady na Osobních účtech a Osobních kontech, populární jsou rovněž spořící produkty, jako např. Spoření ČS. K 30. září 2014 počet aktivních klientů přímého bankovnictví SERVIS 24 a BUSINESS 24 činil 1,72 milionu, což je meziroční nárůst o 10,8 %. Celkový počet vydaných aktivních platebních karet byl 3,15 miliónu kusů, z toho kreditní karty představují 0,29 miliónu kusů. Objem transakcí uskutečněných u obchodníků kartami České spořitelny se meziročně zvýšil o 9,7 % na 82,23 mld. Kč. Počet bankomatů a platbomatů České spořitelny se zvýšil o 3,1 % na kusů. DŮLEŽITÉ UDÁLOSTI 3. ČTVRLETÍ 2014 Erste Group Bank a Česká spořitelna spolupracovaly na největší podnikové korunové emisi dluhopisů posledního desetiletí emisi dluhopisů NET4GAS. Společnost NET4GAS, která je provozovatelem české přenosové soustavy zemního plynu, vydala ve třech tranších dluhopisy v eurech a v českých korunách v celkovém objemu 710 mil EUR. Erste Group působila jako vedoucí spolumanažer, dokumentační a marketingová banka pro emisi 6,5letých dluhopisů společnosti v objemu 7 miliard Kč (největší korunová emise korporátních dluhopisů za poslední desetiletí) a také jako pasivní spolumanažer Eurové části dluhopisové emise. Česká spořitelna se rovněž stala agentem a věřitelem v klubovém bankovním financování v celkovém objemu 400 milionů EUR. Po online a telefonickém objednávání v červenci nově nabídla Česká spořitelna další pohodlný způsob, jak si domluvit schůzku na pobočce. Prostřednictvím mobilní aplikace Lístkomat České spořitelny se klienti, ale i neklienti jednoduše objednají na konkrétní datum a čas, nebo si rovnou vyzvednou pořadový lístek a jdou do vybrané pobočky. Schůzku přes mobilní aplikaci si mohou lidé domluvit ve 234 pobočkách. Česká spořitelna představila BUSINESS 24 Mobilní banku a jako první banka na trhu přišla se speciální mobilní aplikací pro korporátní klienty, díky které mohou spravovat svůj účet. Aplikace je dostupná zdarma

5 v české a anglické verzi a klienti ji mohou využívat na více zařízeních je optimalizovaná pro chytré telefony i tablety s operačním systémem Andriod a ios. Prostředí nízkých úrokových sazeb umožnilo České spořitelně přijít v srpnu s výhodnou akční nabídkou u hypoték. Klientům garantovala rekordní sazbu 2,29 % na 5 let, a to až do 90 % hodnoty zastavené nemovitosti. V říjnu pak Česká spořitelna získala v soutěži FLEMA Media Awards ocenění Nejlepší využití digitálních médií za svůj prodej hypoték přes Facebook, který představila jako první banka na českém trhu. Pro podnikatele a OSVČ banka připravila Obratovou hypotéku, k níž stačí doložit příjem na základě obratu z daňového přiznání. Nadace České spořitelny ve svém grantovém programu podpořila celkem 22 projektů z 9 různých krajů ČR celkovou částkou 1 milion korun. Česká spořitelna připravila novou interaktivní webovou stránku ( kde jsou informace o všech projektech, které společně se svými dvěma nadacemi podporuje. Česká spořitelna otevřela v srpnu experimentální pobočku v Plzni - Lochotíně. Nový typ pobočky má za cíl zlepšit obslužný model klientů, rozšířit samoobslužná zařízení pro rutinní bankovní operace a zlepšit kvalitu poskytovaného poradenství. Nový design je dílem významné české designérky Dominiky Nell Applové, která patří ke špičce současného designu i ve světě. V září pak Česká spořitelna rozšířila do dalších měst službu videobankéř. Za pomoci videobankéře, kterého vidí na obrazovce, vyřídí klient jednorázové platby, nastavení, změnu nebo zrušení trvalé platby a inkasa, změnu kontaktních údajů a další jednoduché operace. Česká spořitelna v srpnu spustila netradiční kampaň na podporu placení kartou. Za každou platbu kartou České spořitelny banka přispěla na čtecí pomůcky a další vybavení pro lidi se zrakovým postižením z Domova Palata. Kampaň trvala až do konce září 2014 a Česká spořitelna přispěla Domovu Palata celkem Kč. V srpnu se ČS penzijní společnosti podařilo dosáhnout u vyváženého i dynamického účastnického fondu (III. pilíř) hodnoty majetku přesahující 50 mil. Kč. V předstihu tak splnila zákonné požadavky kladené na každou penzijní společnost - do 2 let od získání licence k provozování účastnických fondů nashromáždit do každého z nich (kromě konzervativního) přinejmenším právě zmíněných 50 mil. Kč. ACTHERM spol. s r.o., výrobce tepla a elektřiny a distributor tepla v Chomutově, získal desetiletý klubový úvěr ve výši 550 mil. Kč na refinancování všech svých úvěrů, financování odsíření teplárny, rekonstrukci primárních rozvodů tepla a provozní financování. Česká spořitelna v transakci působí také jako agent a agent pro zajištění. Česka spořitelna od 1. října začala nabízet ve 138 pobočkách a dvou výhradních pobočkách v Praze a Brně osobní bankovnictví pod značkou BLUE. Značkou BLUE cílí na klienty ze střední příjmové třídy, kteří od banky očekávají široký servis a rozsah služeb osobního bankovnictví ve vysokém standardu. Česká spořitelna

6 chce navázat celoživotní vztah s klientem, a službu BLUE proto vystavěla tak, aby banka mohla efektivně řešit jeho potřeby v každé fázi jeho životního cyklu, od začátku produktivního věku až do penze. 1. října oslavil své první narozeniny věrnostní program ibod. Během celého října se proto klienti mohli zúčastnit velké narozeninové soutěže a získat dárky v celkové hodnotě 2,5 mil. Kč. V pobočkách České spořitelny pak po celou dobu narozeninových oslav mohli všichni klienti získat speciální dárek v podobě kuponu na 100 ibodů. Věrnostní program ibod využívá už více než 800 tisíc klientů. STRATEGICKÉ CÍLE ČESKÉ SPOŘITELNY NA ROK 2014 Úspěšná realizace stanovených strategických cílů pro rok 2013 zajistila stabilizovaný vývoj České spořitelny a přispěla k získání celé řady prestižních ocenění od klientů, laické veřejnosti i specializovaných institucí. V souladu s aktualizovanou strategií Česká spořitelna usiluje o to, aby se stala bankou, která si udržuje vysokou loajalitu svých klientů, a tím dosahovala finančních výsledků nad průměrem bankovního trhu. Jako hlavní banka chce zaujmout první místo v oblasti retailových klientů a druhé místo u klientů korporátních, přičemž z hlediska klientské loajality usiluje o dosažení vedoucí pozice ve všech klientských segmentech. Aby dosáhla těchto cílů, Česká spořitelna se intenzivně věnuje: digitalizaci svých služeb i vnitřních procesů ještě většímu přiblížení se klientům do prostředí, kde se nacházejí rozšíření a zpřesnění své nabídky pro každého klienta strategickému řízení nákladů, souladu s požadavky regulace při optimalizaci vynaložených nákladů a investic. Česká spořitelna Public Relations:Helena Matuszná; tel.: ; hmatuszna@csas.cz Investor Relations: Eva Čulíková; tel.: ; eculikova@csas.cz Erste Group Public Relations: Hana Cygonková; tel.: ; hana.cygonkova@erstegroup.com Investor Relations: Thomas Sommerauer; tel.: ; thomas.sommerauer@erstegroup.com

7 Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty České spořitelny podle IFRS Meziroční k k (mil. Kč, neauditováno) změna Čistý úrokový výnos ,7 % Čistý výnos z poplatků a provizí ,4 % Výnosy z dividend ,0 % Čistý zisk z obchodních operací a aktiv oceňovaných reálnou hodnotou ,4 % Výnosy z pronájmu investic do nemovitostí a ostatní operativní pronájem ,3 % Náklady na zaměstnance ,5 % Ostatní správní náklady ,6 % Odpisy majetku ,9 % Čistý zisk z finančních aktiv a závazků nevykázaných v reálné hodnotě proti účtům nákladů nebo výnosů ,4 % Čisté ztráty ze znehodnocení finančních aktiv nevykázaných v reálné hodnotě proti účtům nákladů nebo výnosů ,2 % Ostatní provozní výsledek n/a Zisk před zdaněním z pokračujících činností ,5 % Daň z příjmu ,1 % Zisk po zdanění z pokračujících činností ,9 % Čistý zisk za účetní období náležející nekontrolním podílům n/a náležející vlastníkům mateřské společnosti ,2 % Povozní výnosy ,2 % Provozní náklady ,2 % Provozní zisk ,6 %

8 Konsolidovaný výkaz o finanční situaci České spořitelny podle IFRS (mil. Kč, neauditováno) Meziroční změna Změna od začátku roku Aktiva Pokladní hotovost a hotovost u centrálních bank ,5 % ,4 % Finanční aktiva k obchodování ,6 % ,7 % Deriváty s kladnou reálnou hodnotou ,5 % ,9 % Ostatní finanční aktiva k obchodování ,1 % ,0 % Finanční aktiva oceňovaná reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů ,7 % ,6 % Realizovatelná finanční aktiva ,4 % ,4 % Finanční aktiva držená do splatnosti ,1 % ,7 % Úvěry a jiné pohledávky za bankami ,0 % ,5 % Úvěry a jiné pohledávky za klienty ,5 % ,4 % Zajišťovací deriváty s kladnou reálnou hodnotou ,6 % ,9 % Hmotný majetek ,8 % ,4 % Investice do nemovitostí ,0 % ,6 % Nehmotný majetek ,6 % ,6 % Účasti v přidružených společnostech a společně řízených podnicích ,0 % 0 n/a Pohledávky ze splatné daně >100 % 102 >100 % Pohledávky z odložené daně ,7 % ,9 % Aktiva určená k prodeji n/a 0 n/a Ostatní aktiva ,2% ,4 % Aktiva celkem ,9 % ,4 % Závazky a vlastní kapitál Finanční závazky k obchodování ,2 % ,4 % Deriváty se zápornou reálnou hodnotou ,9 % ,2 % Ostatní finanční závazky k obchodování >100 % 0 n/a Finanční závazky oceňované reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů ,6 % ,5 % Závazky ke klientům ,0 % ,8 % Emitované dluhopisy ,5 % ,2 % Finanční závazky v naběhlé hodnotě ,8 % ,2 % Závazky k bankám ,2 % ,4 % Závazky ke klientům ,9 % ,3 % Emitované dluhopisy ,9 % ,2 % Ostatní finanční závazky n/a 0 n/a Zajišťovací deriváty se zápornou reálnou hodnotou >100 % ,0 % Rezervy ,7 % ,7 % Závazky ze splatné daně ,2 % ,9 % Závazky z odložené daně ,2 % 100 >100 % Ostatní závazky ,1 % ,6 % Vlastní kapitál celkem ,3 % ,8 % Vlastní kapitál náležející nekontrolním podílům >100 % ,9 % Vlastní kapitál náležející vlastníkům mateřské společnosti ,1 % ,9 % Závazky a vlastní kapitál celkem ,9 % ,4 %

9 Vybrané konsolidované poměrové ukazatele k k ROE 14,5 % 16,0 % ROA 1,7 % 1,6 % Cost/income 44,5 % 45,3 % Čistá úroková marže vztažená k úročeným aktivům 3,55 % 3,63 % Pohledávky za klienty / závazky ke klientům 73,4 % 69,8 % Vybrané údaje z obchodní činnosti k k Meziroční změna Fyzický počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny (k datu) ,3 % Celkový počet klientů ,3 % Počet sporožirových účtů ,2 % z toho Osobní účet/osobní konto ,3 % Počet aktivních klientů přímého bankovnictví SERVIS 24 a BUSINESS ,8 % Počet karet ,4 % z toho kreditních ,3 % Počet bankomatů ,1 % Počet poboček České spořitelny ,9 % Čistý zisk po zdanění vybraných dceřiných společností České spořitelny (neauditováno, podle IFRS; v mil. Kč) Meziroční změna Brokerjet České spořitelny ,4 % Erste Leasing ,7 % Factoring České spořitelny ,3 % S Autoleasing ,5 % Stavební spořitelna České spořitelny ,7 %

Tisková zpráva Praha, 28. dubna 2011

Tisková zpráva Praha, 28. dubna 2011 Tisková zpráva Praha, 28. dubna 2011 Konsolidovaný čistý zisk (IFRS) České spořitelny za 1. čtvrtletí 2011 meziročně vzrostl o 20,7 % na 3,8 mld. Kč, provozní zisk zůstal na úrovni kolem 6,6 mld. Kč Česká

Více

HLAVNÍ BODY Z VÝSLEDK

HLAVNÍ BODY Z VÝSLEDK Tisková zpráva Praha, 26. února 2010 Provozní zisk České spořitelny za rok 2009 vzrostl o téměř 15 % na 26,62 mld. Kč (IFRS), konsolidovaný čistý zisk se zvýšil o takřka 6 % 1 na 12,02 mld. Kč Česká spořitelna

Více

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld.

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Tisková zpráva Praha, 28. října 2011 Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Kč Česká spořitelna vykázala za tři čtvrtletí 2011 neauditovaný

Více

HLAVNÍ BODY Z VÝSLEDKŮ ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2014 *

HLAVNÍ BODY Z VÝSLEDKŮ ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2014 * Tisková zpráva Praha, 31. července 2014 Česká spořitelna: Stabilní provozní zisk a oživená poptávka domácností i firem po úvěrech, čistý zisk poklesl o 4,6 % na 7,78 mld. Kč Česká spořitelna vykázala k

Více

SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2009 ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1

SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2009 ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1 Praha, 11. února 2010 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1 Hlavní informace: Čistý zisk vykázaný: 17,368 Čistý zisk udržitelný: 10,487 (-17 % meziročně) Provozní výnosy udržitelné:

Více

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1 Praha, 15. května 2008 SKUPINA ČSOB V 1. ČTVRTLETÍ 2008 ZAZNAMENALA ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1 Čistý zisk za 1. čtvrtletí 2008 vykázaný: 2 525 mld. Kč (4% růst) Čistý zisk za 1. čtvrtletí 2008

Více

Tisková zpráva Praha, 30. dubna 2014

Tisková zpráva Praha, 30. dubna 2014 Tisková zpráva Praha, 30. dubna 2014 Česká spořitelna: Stabilizace provozního zisku a stále rostoucí poptávka po úvěrech, čistý zisk poklesl o 4,9 % na 4,00 mld. Kč Česká spořitelna vykázala k 31. březnu

Více

Tisková zpráva. Skupina Komerční banky vykázala za první pololetí roku 2010 čistý zisk 6 482 milionů Kč

Tisková zpráva. Skupina Komerční banky vykázala za první pololetí roku 2010 čistý zisk 6 482 milionů Kč Skupina Komerční banky vykázala za první pololetí roku 2010 čistý zisk 6 482 milionů Kč Praha, 4. srpna 2010 Skupina Komerční banky vytvořila za prvních šest měsíců roku 2010 čistý zisk ve výši 6 482 milionů

Více

ČISTÝ ZISK 9,188 MLD KČ 1

ČISTÝ ZISK 9,188 MLD KČ 1 Vnitřní informace: Konsolidované neauditované výsledky skupiny ČSOB (IFRS) za 3. čtvrtletí 2009 Praha, 13. listopadu 2009 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA DEVĚT MĚSÍCŮ ROKU 2009 ČISTÝ ZISK 9,188 MLD KČ 1 Hlavní

Více

Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi.

Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi. Praha, 12. února 2009 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2008 ČISTÝ ZISK 1,034 MLD. KČ 1F Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi. Čistý

Více

Tisková zpráva Praha, 29. dubna 2013

Tisková zpráva Praha, 29. dubna 2013 Tisková zpráva Praha, 29. dubna 2013 Klima stagnace v ekonomice ovlivňuje chování klientů, konsolidovaný čistý zisk (IFRS) České spořitelny za 1. čtvrtletí 2013 meziročně poklesl o 5,7 % na 4,20 mld. Kč

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007)

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007) V Praze dne 9. 11. 2007 TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007) Za devět měsíců vykázala Skupina ČSOB čistý zisk ve výši 8,2 miliardy Kč. Na srovnatelné bázi tak meziroční růst přesáhl 10 %. 1 Za

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111 V Praze, 21. března 2006 Čistý zisk Skupiny ČSOB v roce 2005 vyšší o 17% oproti roku 2004 (konsolidované, IFRS, auditované výsledky) Skupina ČSOB uzavřela rok 2005 se ziskem ve výši 10,3 miliardy Kč. Čistý

Více

E M B A R G O do 7.30

E M B A R G O do 7.30 Tisková zpráva Praha, 30.dubna 2009 E M B A R G O do 7.30 Provozní zisk České spořitelny za 1. čtvrtletí 2009 meziročně vzrostl o více než 10 % na 6,27 mld. Kč, konsolidovaný čistý zisk mírně klesl o necelých

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA ROK 2007)

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA ROK 2007) V Praze dne 14. 2. 2008 TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA ROK 2007) Za rok 2007 vykázala Skupina ČSOB čistý zisk ve výši 10,837 miliard Kč. Na srovnatelné bázi tak meziroční růst přesáhl 22 %. 1 V roce 2007

Více

Výkaz zisků a ztrát. 3.čtvrtletí 2001. Změna ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS

Výkaz zisků a ztrát. 3.čtvrtletí 2001. Změna ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS Komerční banka dosáhla podle mezinárodních účetních standardů za tři čtvrtletí roku 2002 nekonsolidovaného čistého zisku ve výši 6 308 mil. Kč. Návratnost kapitálu (ROE) banky činila 30,7 %, poměr nákladů

Více

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 28 Vydána dne 3. srpna 28 Na Příkopě 858/2 111 21 Praha 1 , IČ 64948242, sídlem Na Příkopě 2, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní zprávu

Více

UDRŽITELNÝ ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 3,7 MLD. KČ NEJVYŠŠÍ ČTVRTLETNÍ UDRŽITELNÝ ZISK VŮBEC

UDRŽITELNÝ ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 3,7 MLD. KČ NEJVYŠŠÍ ČTVRTLETNÍ UDRŽITELNÝ ZISK VŮBEC Praha, 12. květen 2011 Hospodářské výsledky skupiny ČSOB za 1. čtvrtletí 2011 1 : UDRŽITELNÝ ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 3,7 MLD. KČ NEJVYŠŠÍ ČTVRTLETNÍ UDRŽITELNÝ ZISK VŮBEC V 1. čtvrtletí 2011 udržitelný čistý

Více

Konsolidovaný čistý zisk České spořitelny meziročně poklesl o téměř 6 % navzdory nadprůměrnému růstu obchodů

Konsolidovaný čistý zisk České spořitelny meziročně poklesl o téměř 6 % navzdory nadprůměrnému růstu obchodů Tisková zpráva Praha, 7. srpna 2015 Konsolidovaný čistý zisk České spořitelny meziročně poklesl o téměř 6 % navzdory nadprůměrnému růstu obchodů Česká spořitelna vykázala za první pololetí 2015 neauditovaný

Více

Československá obchodní banka, a. s. 2. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU

Československá obchodní banka, a. s. 2. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU Základní prospekt pro nabídkový program investičních certifikátů navázaných na index 2. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU Tento dokument (dále jen "2. Dodatek Základního prospektu") aktualizuje Základní prospekt

Více

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111 Praha, 8. srpna 2008 PRVNÍ POLOLETÍ 2008: SKUPINA ČSOB ROSTE A POSILUJE SVOU POZICI NA TRHU. 1F Objem prostředků svěřených do péče Skupiny ČSOB: 697 mld. Kč (11% růst) Objem úvěrů poskytnutých Skupinou

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Banka ČSOB dosáhla v 1. pololetí 2005 zisku 6,2 mld. Kč

TISKOVÁ ZPRÁVA. Banka ČSOB dosáhla v 1. pololetí 2005 zisku 6,2 mld. Kč Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel: +420 261 351 111 internet: www.csob.cz V Praze dne 29.7.2005 TISKOVÁ ZPRÁVA Banka ČSOB dosáhla v 1. pololetí 2005 zisku

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Skupina Komerční banky vykázala za první pololetí roku 2011 čistý zisk 5 478 milionů Kč Praha, 3. srpna 2011 Skupina Komerční banky vykázala za prvních šest měsíců roku 2011 čistý zisk ve výši 5 478 milionů

Více

Tisková zpráva Praha, 28. února 2013

Tisková zpráva Praha, 28. února 2013 Tisková zpráva Praha, 28. února 2013 Česká spořitelna zvýšila v roce 2012 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 21,8 % na 16,61 mld. Kč, provozní zisk se zvýšil o 2,5 % na 26,29 mld. Kč Česká spořitelna vykázala

Více

ČISTÝ ZISK 5,919 MLD. KČ 1

ČISTÝ ZISK 5,919 MLD. KČ 1 Praha, 6. srpna 2009 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2009 ČISTÝ ZISK 5,919 MLD. KČ 1 Hlavní informace: Čistý zisk vykázaný: 5,919 mld. Kč (+7 % meziročně) Čistý zisk udržitelný: 5,631 mld. Kč

Více

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111 Praha, 12. května 2010 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2010 ČISTÝ ZISK 3,880 MLD. KČ 1 Hlavní informace: Čistý zisk vykázaný: 3,880 mld. Kč (+26 % meziročně) Čistý zisk udržitelný 2 : 3,615 mld.

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. POLOLETÍ 2007)

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. POLOLETÍ 2007) V Praze dne 10. 8. 2007 TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. POLOLETÍ 2007) Za první pololetí 2007 vykázala Skupina ČSOB čistý zisk ve výši bezmála 6 miliard Kč. Na srovnatelné bázi tak meziroční růst přesáhl

Více

PRVNÍ TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2008: SKUPINA ČSOB VYKÁZALA 2,8 MLD. KČ ČISTÉHO ZISKU 1F

PRVNÍ TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2008: SKUPINA ČSOB VYKÁZALA 2,8 MLD. KČ ČISTÉHO ZISKU 1F Praha, 6. listopadu 2008 PRVNÍ TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2008: SKUPINA ČSOB VYKÁZALA 2,8 MLD. KČ ČISTÉHO ZISKU 1F Objem prostředků svěřených do péče Skupiny ČSOB: 714,1 mld. Kč (10% růst) Objem úvěrů poskytnutých

Více

3,7 mld. Kč. Provozní zisk meziročně vzrostl o 2,0 % na 5,9 mld. Kč.

3,7 mld. Kč. Provozní zisk meziročně vzrostl o 2,0 % na 5,9 mld. Kč. Tisková zpráva Praha, 7. května 2015 Česká spořitelna: Konsolidovaný čistý zisk za 1. čtvrtletí 2015 dosáhl 3,7 mld. Kč. Provozní zisk meziročně vzrostl o 2,0 % na 5,9 mld. Kč. Finanční skupina České spořitelny

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. V Praze dne

TISKOVÁ ZPRÁVA. V Praze dne Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel: +420 261 351 111 internet: www.csob.cz V Praze dne 21. 3. 2005 TISKOVÁ ZPRÁVA Čistý zisk Skupiny v r. 2004: 6,8 mld.

Více

TISKOVÁ KONFERENCE. Volksbank CZ, a.s. 16. dubna 2008, Tančící dům, Praha. Marketing

TISKOVÁ KONFERENCE. Volksbank CZ, a.s. 16. dubna 2008, Tančící dům, Praha. Marketing TISKOVÁ KONFERENCE Marketing 16. dubna 2008, Tančící dům, Praha Volksbank CZ, a.s. Obsah 2 Hospodářské výsledky Volksbank CZ v roce 2007 prezentuje: Johann Lurf, předseda představenstva 15 let Volksbank

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA ČSOB uzavřela 3. čtvrtletí 2005 se ziskem 7,87 mld. 1

TISKOVÁ ZPRÁVA ČSOB uzavřela 3. čtvrtletí 2005 se ziskem 7,87 mld. 1 Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 14 115 20 Praha 1 tel. +420 261 351 111 www.csob.cz Praha 31. října TISKOVÁ ZPRÁVA ČSOB uzavřela 3. čtvrtletí se ziskem 7,87 mld. 1 Provozní výdaje pod kontrolou,

Více

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 27 nám. Republiky 3a/29 11 Praha 1 Vydána dne 3. července 27 , IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/29, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Skupina Komerční banky vykázala za první čtvrtletí roku 2011 čistý zisk 3 376 milionů Kč Praha, 5. května 2011 Skupina Komerční banky vykázala za první tři měsíce roku 2011 čistý zisk ve výši 3 376 milionů

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 3. května 2005

TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 3. května 2005 TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 3. května 2005 Erste Bank: Rozvaha od roku 2005 přizpůsobena novému znění Mezinárodních účetních standardů IAS č. 32 a 39 - zpětná úprava rozvahy a výkazu zisků a ztrát za rok 2004

Více

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 11,2 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 11,2 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Praha, 9. únor 2012 Hospodářské výsledky skupiny ČSOB za rok 2011 1 : ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 11,2 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Z ÚVĚRŮ A DEPOZIT, NIŽŠÍ NÁKLADY NA RIZIKO V roce 2011 vykázaný zisk skupiny

Více

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Leasing CZ, a.s. UniCredit Leasing CZ, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Leasing CZ, a.s. UniCredit Leasing CZ, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Pololetní zpráva 2008 Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Společnost UniCredit Leasing CZ, as., IČ 15886492, se sídlem Radlická 14/3201, Praha 5 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti

Více

Erste Group vykázala za 1. pololetí roku 2017 čistý zisk ve výši 624,7 milionů EUR

Erste Group vykázala za 1. pololetí roku 2017 čistý zisk ve výši 624,7 milionů EUR Tisková zpráva 4. srpna 2017 Erste Group vykázala za 1. pololetí roku 2017 čistý zisk ve výši 624,7 milionů EUR Dnes opět zveřejňujeme pozitivní výsledky a to za prvních šest měsíců roku 2017: objem řádně

Více

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 8,9 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Z ÚVĚRŮ A DEPOZIT, NIŽŠÍ NÁKLADY NA RIZIKO

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 8,9 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Z ÚVĚRŮ A DEPOZIT, NIŽŠÍ NÁKLADY NA RIZIKO Praha, 10. listopad 2011 Hospodářské výsledky skupiny ČSOB za tři čtvrtletí 2011 1 : ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 8,9 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Z ÚVĚRŮ A DEPOZIT, NIŽŠÍ NÁKLADY NA RIZIKO Za tři čtvrtletí 2011

Více

Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1.-3. čtvrtletí 2014

Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1.-3. čtvrtletí 2014 Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1.-3. čtvrtletí 2014 30. října 2014 Stabilní provozní výkonnost, zdravý růst úvěrů a silná kapitalizace 01.01.10 01.05.10 01.09.10 01.01.11 01.05.11

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Komerční banka pokračovala v roce 2012 v růstu provozní výkonnosti a ziskovosti Čistý zisk za rok 2012 dosáhl 14,0 miliardy Kč Praha, 13. února 2013 Objem úvěrů poskytnutých klientům Skupiny KB v roce

Více

Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s.

Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s. Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Člen skupiny UniCredit Group Společnost CAC LEASING, a.s., IČ 15886492, se sídlem Radlická 14/3201, Praha 5 předkládá,

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Nárůst počtu klientů, vyšší prodeje produktů drobného bankovnictví Čistý zisk za první čtvrtletí 2014 dosáhl 3,1 miliardy Kč Praha, 7. května 2014 Komerční banka dnes oznámila konsolidovaný čistý zisk

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Skupina Komerční banky zaznamenala zrychlení přílivu vkladů a zvýšila objem úvěrů klientům Čistý zisk za první polovinu roku 2012 dosáhl 7,6 miliard Kč Praha, 1. srpna 2012 Objem obchodních aktivit Komerční

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Více výhod pro klienty, růst objemu úvěrů a vkladů Čistý zisk za prvních devět měsíců roku 2013 dosáhl 9,8 miliardy Kč Praha, 7. listopadu 2013 Komerční banka vykázala ke konci třetího čtvrtletí 2013 meziroční

Více

Československá obchodní banka, a. s. V Praze dne IČ:

Československá obchodní banka, a. s. V Praze dne IČ: V Praze dne 30.4.2007 Údaje ve finančních výkazech jsou nekonsolidované a neauditované, (podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví - EU IFRS -ve struktuře podle ČNB). ROZVAHA tis. Kč AKTIVA

Více

3.2 Dluhové cenné papíry v reálné hodnotě vykázané do zisku/ztráty

3.2 Dluhové cenné papíry v reálné hodnotě vykázané do zisku/ztráty 31.7.2007 Údaje ve finančních výkazech jsou nekonsolidované, neauditované. Údaje jsou uvedené podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (EU IFRS) ve struktuře podle ČNB. ROZVAHA tis. Kč AKTIVA

Více

Dnešní snídaňové menu

Dnešní snídaňové menu Wüstenrot: rok 2016 Dnešní snídaňové menu Výsledky roku 2016 Chystané novinky nejen pro naše klienty Všechno, co potřebujete vědět o řešení bydlení 2 Rok 2016 rok výzev Na konci ledna 2016 dokončen prodej

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Skupina Komerční banky zaznamenala silný meziroční růst financování klientů i objemu vkladů, navzdory náročnějšímu prostředí Čistý zisk za první tři měsíce roku 2012 dosáhl 3,5 miliardy Kč Praha, 3. května

Více

Výsledky Skupiny ČSOB za 1. čtvrtletí roku 2006 Neauditované konsolidované výsledky dle IFRS Praha 31.5. 2006

Výsledky Skupiny ČSOB za 1. čtvrtletí roku 2006 Neauditované konsolidované výsledky dle IFRS Praha 31.5. 2006 Výsledky Skupiny ČSOB za 1. čtvrtletí roku 2006 Neauditované konsolidované výsledky dle IFRS Praha 31.5. 2006 Obsah Nejdůležitější údaje Finanční výsledky Obchodní výsledky Kvalita úvěrového portfolia

Více

Bilance aktiv a pasiv

Bilance aktiv a pasiv Bilance aktiv a pasiv AKTIVA CELKEM 86 772 880 96 286 407 108 649 471 104 817 953 1. Pokladní hotovost a vůči centrálním bankám 11 041 179 7 379 747 24 209 809 23 590 617 2. Finanční k obchodování 15 091

Více

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 6,2 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Z ÚVĚRŮ A DEPOZIT, NIŽŠÍ NÁKLADY NA RIZIKO

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 6,2 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Z ÚVĚRŮ A DEPOZIT, NIŽŠÍ NÁKLADY NA RIZIKO Praha, 9. srpen 2011 Hospodářské výsledky skupiny ČSOB za 1. pololetí 2011 1 : ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 6,2 MLD. KČ: VYŠŠÍ OBJEMY A ZISKY Z ÚVĚRŮ A DEPOZIT, NIŽŠÍ NÁKLADY NA RIZIKO V 1. pololetí 2011 skupina

Více

Česká spořitelna: Čistý konsolidovaný zisk za rok 2015 dosáhl 14,3 mld. Kč, odráží silný růst úvěrů

Česká spořitelna: Čistý konsolidovaný zisk za rok 2015 dosáhl 14,3 mld. Kč, odráží silný růst úvěrů Tisková zpráva Praha, 26. února 2016 Česká spořitelna: Čistý konsolidovaný zisk za rok 2015 dosáhl 14,3 mld. Kč, odráží silný růst úvěrů Česká spořitelna vykázala za rok 2015 neauditovaný konsolidovaný

Více

Bilance aktiv a pasiv (v tis.kč)

Bilance aktiv a pasiv (v tis.kč) Bilance aktiv a pasiv (v tis.kč) AKTIVA CELKEM 53 231 689 53 932 923 52 360 785 44 658 793 1. Pokladní hotovost a vůči centrálním bankám 14 044 241 12 663 135 8 260 117 1 640 430 2. Finanční k obchodování

Více

Bilance aktiv a pasiv (v tis.kč)

Bilance aktiv a pasiv (v tis.kč) Bilance aktiv a pasiv (v tis.kč) AKTIVA CELKEM 71 850 238 65 718 225 76 159 208 78 648 553 1. Pokladní hotovost a vůči centrálním bankám 6 106 303 2 147 365 13 890 449 9 588 309 2. Finanční k obchodování

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Komerční banka oznámila dynamický nárůst úvěrování ve všech segmentech a pokračující trend zvyšování počtu klientů Čistý zisk vzrostl meziročně o 2,4 % KB nadále vylepšovala svoji nabídku služeb pro kompletní

Více

Pololetní zpráva Raiffeisenbank a.s. za první pololetí roku 2006

Pololetní zpráva Raiffeisenbank a.s. za první pololetí roku 2006 Pololetní zpráva za první pololetí roku 2006 Komentář k výsledkům k 30.6.2006 v prvním pololetí zaznamenala rekordní hospodářské výsledky výrazný nárůst zisku a růst aktiv způsobený především pozitivním

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Skupina Komerční banky zvýšila objem financování české ekonomiky s nárůstem poskytnutých úvěrů o 13% Čistý zisk za rok 2011 dosáhl 9,5 miliardy Kč Praha, 16. února 2012 KB v roce 2011 výrazně zrychlila

Více

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/2090 110 00 Praha 1 HVB Bank Czech Republic a.s., IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/2090, Praha 1

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14/3201 150 00 Praha 5

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14/3201 150 00 Praha 5 POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. 150 00 Praha 5 Společnost CAC LEASING, a.s., IČ 15886492, se sídlem, Praha 5 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto

Více

Česká spořitelna: mírný růst provozního zisku podpořen prodejem úvěrů a zvýšením efektivity, čistý zisk přesáhl 15 mld. Kč

Česká spořitelna: mírný růst provozního zisku podpořen prodejem úvěrů a zvýšením efektivity, čistý zisk přesáhl 15 mld. Kč Tisková zpráva Praha, 27. února 2015 Česká spořitelna: mírný růst provozního zisku podpořen prodejem úvěrů a zvýšením efektivity, čistý zisk přesáhl 15 mld. Kč Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci

Více

Rozvaha a podrozvaha ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění

Rozvaha a podrozvaha ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA Výkaz: FIS (ČNB) 10-12 / FISIFE10 Rozvaha a podrozvaha Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění P0186 [24] - Účetní FIN0001 - Aktiva celkem

Více

Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1. čtvrtletí 2014

Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1. čtvrtletí 2014 Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1. čtvrtletí 2014 30. dubna 2014 Silný provozní výsledek podpořený růstem obchodu v hlavních segmentech 1 leden 08 červenec 08 leden 09 červenec

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Komerční banka hlásí růst objemu vkladů i úvěrů a zvýšení počtu klientů Čistý zisk za tři čtvrtletí 2014 dosáhl 9,7 miliardy Kč Praha, 6. listopadu 2014 Komerční banka dnes oznámila konsolidované hospodářské

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 14. března 2005

TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 14. března 2005 TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 14. března 2005 Erste Bank: Předběžné hospodářské výsledky za rok 2004 jsou úspěchem na všech frontách Předběžné výsledky roku 2004 jsou dalším významným mezníkem v hospodářském vývoji

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Komerční banka zrychlila v roce 2015 růst úvěrování Čistý zisk zůstal téměř stabilní i přes tlak na marže Počet klientů KB se zvýšil o více než 21 000 na 1 647 000 Objem úvěrů poskytnutých zákazníkům Skupiny

Více

Údaje k uveřejnění z účetní závěrky

Údaje k uveřejnění z účetní závěrky Údaje k uveřejnění z účetní závěrky Rozvaha AKTIVA 1-14 Aktiva celkem 55 300 710 1. Pokladní hotovost a pohledávky vůči centrálním bankám 9 186 602 2. Finanční aktiva k obchodování 3 319 428 2.1 Deriváty

Více

Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 9. 2015

Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 9. 2015 Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 9. 2015 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 17 758,40 180 167,54 636 503,39 535 527,46

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace I přes náročné prostředí Komerční banka udržela v roce 2014 svůj finanční výsledek Praha, 12. února 2015 Komerční banka dnes oznámila neauditované konsolidované hospodářské výsledky za rok 2014. Velikost

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Silný růst úvěrování, vkladů klientů a aktiv ve správě ve všech klientských segmentech Stabilní čistý zisk, ovlivněn jednorázovými položkami Objem úvěrů poskytnutých zákazníkům Skupiny KB narostl o 9,9

Více

Konsolidovaný čistý zisk (IFRS) České spořitelny je v porovnání s loňským rokem stabilní, za první tři čtvrtletí roku 2015 dosáhl úrovně 11,1 mld.

Konsolidovaný čistý zisk (IFRS) České spořitelny je v porovnání s loňským rokem stabilní, za první tři čtvrtletí roku 2015 dosáhl úrovně 11,1 mld. Tisková zpráva Praha, 6. listopadu 2015 Konsolidovaný čistý zisk (IFRS) České spořitelny je v porovnání s loňským rokem stabilní, za první tři čtvrtletí roku 2015 dosáhl úrovně 11,1 mld. Kč Česká spořitelna

Více

Pololetní zpráva 2009

Pololetní zpráva 2009 Pololetní zpráva 2009 Komentář k výsledkům Raiffeisenbank a.s. k 30. 6. 2009 Český bankovní sektor byl v prvním pololetí letošního roku výrazně zasažen finanční a hospodářskou krizí. Raiffeisenbank a.s.

Více

Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 6. 2015

Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 6. 2015 Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 6. 2015 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 11 886,60 117 180,01 410 416,55 338 114,68

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 12. listopadu 2004

TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 12. listopadu 2004 TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 12. listopadu 2004 E M B A R G O D O 07.30 Výsledek za devět měsíců ukazuje silně ziskovou Erste Bank Prvních devět měsíců tohoto roku ukázalo, že jsme na správné cestě k dosažení

Více

Česká Spořitelna. Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1Q května 2004

Česká Spořitelna. Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1Q května 2004 Česká Spořitelna Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1Q 2004 10. května 2004 Obsah Hlavní fakta za 1Q 2004 3 Hospodářské výsledky za 1Q 2004 6 Úvěry klientům v 1Q 2004 23 Přílohy 33 2 Hlavní fakta

Více

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/ Praha 1 Nové Město tel.:

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/ Praha 1 Nové Město tel.: V Praze dne 23. 11. 2006 TISKOVÁ ZPRÁVA Skupina ČSOB vykázala za 9 měsíců 2006 zisk ve výši 8,1 miliardy Kč 1 Čistý zisk bez jednorázových vlivů vzrostl o 11 % Konsolidovaný čistý zisk rozdělitelný akcionářům

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Komerční banka oznámila solidní obchodní výsledky Čistý zisk za první čtvrtletí roku 2013 dosáhl v obtížném prostředí 3,2 miliardy Kč Praha, 7. května 2013 Komerční banka dosáhla v prvním čtvrtletí 2013

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Komerční bance nadále roste počet klientů, čistý zisk vzrostl meziročně o 4,0 % Čistý zisk vzrostl meziročně o 4,0 % na 6,6 miliardy Kč Počet klientů KB se zvýšil o 1,7 %, což představuje nárůst o 28 000

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 31. 12. 2015 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 28 083,52 258 966,64 907 483,97 786 323,30

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 9. 2016 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 13 208,87 41 754,13 102 028,72 122 138,98

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 31. 12. 2016 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 15 038,26 47 863,20 117 238,59 140 133,36

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Provozní výsledek KB za 1. čtvrtletí 2015 zůstal stabilní díky nárůstu objemu obchodů s klienty Objem úvěrů poskytnutých klientům Skupiny KB narostl o 5,9 % na 513,7 miliardy Kč Konsolidovaná aktiva stoupla

Více

Česká spořitelna. Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1.-3. čtvrtletí 2006. 30. října 2006

Česká spořitelna. Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1.-3. čtvrtletí 2006. 30. října 2006 Česká spořitelna Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1.-3. čtvrtletí 2006 30. října 2006 Obsah Prezentace 03 Hlavní fakta 3. čtvrtletí 2006 07 Hospodářské výsledky skupiny ČS za 1.-3. čtvrtletí

Více

Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1. pololetí 2014

Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1. pololetí 2014 Česká spořitelna - prezentace pro investory Výsledky za 1. pololetí 2014 31. července 2014 Stabilní provozní výkonnost podpořena růstem obchodů v hlavních produktových položkách leden 08 květen 08 září

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 6. 2016 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 41 913,43 199 469,84 635 633,94 595 600,98

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 31. 3. 2016 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 20 549,73 103 045,08 344 717,29 318 588,59

Více

Česká Spořitelna. Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1. pololetí srpna 2004

Česká Spořitelna. Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1. pololetí srpna 2004 Česká Spořitelna Neauditované konsolidované IFRS výsledky za 1. pololetí 2004 17. srpna 2004 Obsah Hlavní fakta za 1. pololetí 2004 3 Hospodářské výsledky za 1. pololetí 2004 6 Úvěry klientům v 1. pololetí

Více

Pololetní zpráva 2008

Pololetní zpráva 2008 Pololetní zpráva 2008 Pololetní zpráva 2008 0 Raiffeisenbank a.s Obsah Obsah Komentář k výsledkům Raiffeisenbank a.s. a ebanky, a.s. k 30.6.2008 2 Finanční výsledky Raiffeisenbank a.s. za 1. pololetí roku

Více

Erste Bank zvyšuje zisk ve třetím čtvrtletí o 28 %

Erste Bank zvyšuje zisk ve třetím čtvrtletí o 28 % INFORMACE PRO INVESTORY Védeň, 30. října 2006 Erste Bank zvyšuje zisk ve třetím čtvrtletí o 28 % HLAVNÍ UDÁLOSTI 1 : Čistý úrokový výnos vzrostl z 2 063,5 mil. EUR na 2 261,5 mil. EUR (+9,6%*) Čisté příjmy

Více

Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů

Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 3.3.2009 Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů Tento dokument představuje dodatek (dále jen Dodatek Základního prospektu

Více

Ke dni 31. března 2009

Ke dni 31. března 2009 Povinně zveřejňované Informace dle Vyhlášky ČNB 123/2007 Sb. Ke dni 31. března 2009 1) Struktura řídících orgánů Evropsko-ruské banky a.s. Jménem Banky jedná představenstvo; za představenstvo navenek jednají

Více

Tisková konference Volksbank CZ, a.s. Jindřišská věž, Praha, 23. 10. 2007

Tisková konference Volksbank CZ, a.s. Jindřišská věž, Praha, 23. 10. 2007 Tisková konference Volksbank CZ, a.s. Jindřišská věž, Praha, 23. 10. 2007 Výsledky hospodaření Volksbank v roce 2007 Prezentuje: Johann Lurf předseda představenstva Volksbank CZ, a.s. Základní ukazatele

Více

Tisková zpráva 28. února 2013

Tisková zpráva 28. února 2013 Tisková zpráva 28. února 2013 Erste Group dosáhla v roce 2012 čistého zisku ve výši 483,5 mil. EUR, ukazatel kapitálové přiměřenosti (CT1) se zlepšil na 11,2 % I. HLAVNÍ UDÁLOSTI Čistý úrokový výnos klesl

Více

- - AKTIVA (v tis. Kč) 30.6.2013 31.3.2013 31.12.2012 30.9.2012 1. Pokladní hotovost a vklady u centrálních bank 225 524 238 160 212 409 231 284 2. Státní bezkupónové dluhopisy a ostatní cenné papíry

Více

URČENO PRO VNITŘNÍ POTŘEBU

URČENO PRO VNITŘNÍ POTŘEBU - - AKTIVA (v tis. Kč) 31.3.2013 31.12.2012 30.9.2012 30.6.2012 1. Pokladní hotovost a vklady u centrálních bank 238 160 212 409 231 284 143 787 2. Státní bezkupónové dluhopisy a ostatní cenné papíry

Více

Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007

Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007 Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře České spořitelny, a. s. Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007 Nekonsolidovaný výkaz zisku a ztráty za roky končící 31. prosince 2008 a 2007 Nekonsolidovaná

Více

Kč. Česká spořitelna, a.s. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent

Kč. Česká spořitelna, a.s. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 20.3.2012 75 000 000 000 Kč Dodatek Základního prospektu Nabídkový program dluhopisů vydávaných v rámci dluhopisového programu s dobou trvání 10 let a splatností kterékoli

Více

INFORMACE PRO INVESTORY 28. února 2006

INFORMACE PRO INVESTORY 28. února 2006 INFORMACE PRO INVESTORY 28. února 2006 Erste Bank dosáhla v roce čistého zisku v rekordní výši 712 mil. EUR Hlavní události (předběžné údaje) 1 Čistý úrokový výnos se zvýšil z 2 660,3 mil. EUR na 2 794,2

Více

ČESKÁ SPOŘITELNA. Pololetní zpráva 2009

ČESKÁ SPOŘITELNA. Pololetní zpráva 2009 ČESKÁ SPOŘITELNA Pololetní zpráva 2009 Obsah 2 Makroekonomický vývoj České republiky v 1. pololetí 2009 3 Konsolidované hospodářské výsledky České spořitelny za 1. pololetí 2009 6 Významné události a

Více