NÁVOD GCO 100. Měřič oxidu uhelnatého

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD GCO 100. Měřič oxidu uhelnatého"

Transkript

1 JSP Měření a regulace Analýza - NK /03 NÁVOD GCO 100 Měřič oxidu uhelnatého

2 2 1.1 POUŽITÍ GCO BEZPENOSTNÍ POKYNY POKYNY K PROVOZU A ÚDRŽB: UPOZORNNÍ K LIKVIDACI ZOBRAZOVACÍ PRVKY OVLÁDACÍ PRVKY PIPOJENÍ VŠEOBECN K MENÍ CO AUTOMATICKÉ NASTAVENÍ NULOVÉHO BODU NASTAVENÍ NULOVÉHO BODU A STRMOSTI Vysoce kvalitní pístroj urený k mení koncentrace oxidu uhelnatého až 1000ppm (0,1 obj.%) v okolním vzduchu. Pomocí nastavitelné poplachové funkce pístroj varuje optickým a akustickým poplachem uživatele ped nebezpenou koncentrací CO. Zaízení nesmí být používáno jako kontrolní pístroj pro bezpenost osob! Pístroj mí plyn vyskytující se na vstupu senzoru, který je umístn na jeho horní ásti. Kontrola a údržba topných zaízení Kontrola kvality vzduchu (signalizace pekroení maximální koncentrace CO na pracovišti MAK) Detekce CO v dechu kuák Varování ped otravou zpsobenou CO pi požárech (hasii) atd. Dodávka vetn kalibraního protokolu.

3 Tento pístroj byl konstruován a zkoušen dle bezpenostních pedpis pro elektronické mící pístroje. Dokonalá funkce a bezpenost provozu pístroje mže být zajištna jen v tom pípad, že bude používán dle obvyklých bezpenostních pravidel, jakož i dle bezpenostních upozornních uvedených v tomto návodu k obsluze. 1. Dokonalá funknost a bezpenost pístroje je zajištna pouze za klimatických podmínek blíže specifikovaných v kapitole "Technické údaje". 2. Jestliže byl pístroj vystaven nízkým i vyšším teplotám, mže dojít uvnit pístroje ke kondenzaci vlhkosti a tím narušit funknost pístroje. V tomto pípad se musí nechat teplota pístroje pizpsobit pokojové teplot, než je možné pístroj uvést do provozu. 3. Zkontrolujte peliv zapojení pístroje zvlášt pi pipojení na další zaízení (nap. pes komunikaní rozhraní). Pípadné odlišné interní zapojení cizího pipojeného zaízení mže vést ke zniení tohoto zaízení i vlastního pístroje. Pozor: Pi poškození napájecího zdroje (propojení vstupního naptí na výstup) mže dojít k výskytu života-nebezpeného naptí na svorkách a zásuvkách pístroje! 4. V pípad zjištní jakékoliv závady na pístroji (viditelné poškození, nesprávná funkce i umístní v nevhodném prostedí) odešlete pístroj na kontrolu i opravu k dodavateli pístroje. 5. Nepoužívejte tento produkt v bezpenostních i nouzových zaízeních nebo tam, kde by závada na pístroji mohla zpsobit zranní osob nebo materiální škody. Nebude-li na toto upozornní dbáno, mže dojít ke zranní i usmrcení osob nebo k materiálním ztrátám. Zobrazí-li se na displeji nápis, je již nízká kapacita baterie a bude jí nutno vymnit. Bez ohledu na toto hlášení je ješt pístroj po uritou dobu pln funkní. Dojde-li k zobrazení nápisu na horní ásti displeje, je napájení pístroje z baterie nedostatené a je nutno ji ihned vymnit. Pi skladování pístroje pi teplot nad 50 C musí být baterie z pístroje vyjmuta. Doporuení: V pípad, že pístroj nebude dlouhodob používán, baterii odpojte a vyjmte! S pístrojem je nutné zacházet opatrn a dle technických dat. Chrate ped zneištním hlavn v oblasti senzoru. Zamezte kondenzaci na senzoru, v opaném pípad ádn vysušte. Pozor: V okolí senzoru nesmí dojít k výskytu rozpouštdel nebo látek obsahujících silikon, v opaném pípad mže dojít k poškození senzoru! Prázdné baterie ukládejte na k tomu urená místa. Pístroj odešlete k Vašemu dodavateli, který ho pedá výrobci k odborné likvidaci. Zobrazení aktuální, Hold nebo maximální hodnoty CO Zobrazení v ppm, mg/m 3 nebo %COHb Bliká v pípad pekroení píslušné hodnoty MAK Maximální namená hodnota od zapnutí pístroje Signalizace slabé baterie HOLD zastavení mené hodnoty na displeji (tlaítko 3) delší stisknutí: vypnout zobrazení max. namené hodnoty (šipka MAX na displeji) zastavení aktuální mené hodnoty na displeji (na displeji nápis 'HLD') pipojení pro galvanicky oddlený konvertor rozhraní (GRS 3100, USB3100,...) pro pipojení síového zdroje se nachází na levé stran pístroje

4 Oxid uhelnatý je holavý a vysoce jedovatý plyn (CO). CO je neviditelný, bez chuti a zápachu a jeho hustota je 0,97 (lehí jak vzduch). Již nízké koncentrace CO jsou pro lovka nebezpené (v závislosti na tlesné kondici): 24ppm ppm ppm 400ppm 800ppm 1600ppm PEL (platnost v R) pípustný expoziní limit v celosmnovém prmru po nkolika hodinách symptomy nachlazení (rýma, mírné bolení hlavy a oí, zkrácení dechu) stední zatížení: závra, ospalost a nevolnost, dokonce i zvracení extrémní zatížení: frontální bolení hlavy extrémní zatížení: závra, zvedání žaludku, a kee po 45 minutách, bezvdomí do dvou hodin bolení hlavy, závra, a zvedání žaludku po 20 minutách, smrt do dvou hodin Oxid uhelnatý (CO) vzniká pi spalování uhlíku a uhlík obsahujících slouenin (devo, uhlí, olej, benzín, zemní plyn, cigarety...). Množství vzniklého plynu CO je závislé na úinnosti spalování (zásobení kyslíkem) a teplot spalování. V erstvém a nezneistném vzduchu je podíl CO roven nule. Pi prmyslovém zneištní mže být CO i v mstských oblastech namitelný. CO lze také detekovat v dechu kuák: nekuák <6ppm lehký kuák ppm kuák ppm silný kuák >20ppm Shodn jako u alkoholu dochází k odbourávání CO v krvi: cca každých 5h se koncentrace CO snižuje na polovinu. Pomocí obsahu CO v dechu muže být zjišována také hodnota karboxyhemoglobinu (COHb) v krvi.. Mená hodnota karboxyhemoglobinu v % lze pístrojem GCO100 zobrazit: %COHb (viz kapitola Konfigurace pístroje ) Použití T-kusu a ústního nátrubku je doporueno. - T-kus pipojte k pístroji, pístroj zapnte nebo stisknte na 2s tlaítko MAX pro vymazání max. hodnoty. - hluboký nádech a zadržení dechu na 20 sekund (nyní dochází k penosu CO z krve do dechu) - pomalý výdech do T-kusu (vhodné použít ústní nátrubek) - krátkým stisknutím tlaítka Max vyvolejte max. hodnotu Není-li k dispozici T-kus, mže být hodnota odhadnuta výdechem na senzor (odstup ústa<->senzor mén jak 5cm). Mezi jednotlivým mením dostaten vykejte, až dojde k osušení senzoru CO z pedchozího mení bude odbouráno. Jsou možná 3 typy nastavení: vypnuto (AL off), zapnuto s akustickým poplachem (AL on), zapnuto bez akustického. poplachu (AL.no.So). V následujících pípadech je poplach vyvolán: - - závada senzoru, slabá baterie (bat) - Err.7: systémová chyba U pístroj vybavených sériovým rozhraním je v pípad poplachu nastaveno návstí PRIO. Poplachový tón pulzuje v závislosti na mené hodnot, od 300 ppm je tón trvalý. V pípad poplachu bliká na displeji nápis: AL.Hi. Dále je nezávisle na nastavení poplachu signalizováno pekroení hodnoty ( >MAK -šipka. Maximální expoziní limit je v rzných státech odlišný a z tohoto dvodu musí být nastaven (viz Konfigurace pístroje )

5 Pro konfiguraci pístroje postupujte následovn: Pístroj vypnte. Pístroj znovu zapnte a ( ), dokud se na displeji nezobrazí parametr P_oF. Chcete-li parametr mnit, stisknte tlaítka nahoru / dol( ). Tlaítkem on/off ( ) pepnete na další parametr. parametr hodnota význam (Automatické vypnutí pístroje) (aut. vypnutí pístroje) v minutách. Nebylo-li v prbhu mení stisknuto žádné tlaítko nebo neprobíhala datová komunikace, tak se pístroj po uplynutí nastaveného asového intervalu automaticky vypne. automatické vypnutí deaktivováno (trvalý provoz) Výbr jednotek zobrazení ppm (výrobní nastavení) Výbr jednotek zobrazení mg/m 3 Výbr jednotek zobrazení %COHb Poplach akustický a optický (displej) výrobní nastavení Poplach optický (displej) Bez poplachu (nelze, je-li poplachová funkce deaktivována: AL = off) Hodnota meze poplachu v nastavených jednotkách zobrazení, výrobní nastavení: 10ppm Hodnota v zvolených jednotkách, pednastavení pro SRN: 30ppm, v ostatních zemích musí být hodnota zmnna (R: PEL = 24ppm) MAK-varování deaktivováno Základní adresa (viz Sériové rozhraní ) Nastavení zstane zachováno. Konfiguraní menu, nastavení nul. bodu a strmosti se zmní na nastavení z výroby. Optovným stisknutím tlaítka on/off ( Pozor: ) dojde k uložení nastavení a pístroj provede nový start (test segment). Nebude-li pi zadávání hodnot stisknuto žádné tlaítko po dobu delší jak 60 sekund, dojde k automatickému ukonení konfigurace pístroje. Nastavené hodnoty nebudou uloženy! Pro provedení automatického nastavení nulového bodu postupujte následovn: Pístroj zapnte a umístte na erstvém vzduchu bez výskytu CO (erstvý venkovní vzduch nebo dobe vtraný prostor) 10 sekund držte stisknuté tlaítko, dokud se nezobrazí na displeji. Nastavení nulového bodu bude automaticky provedeno a uloženo. Nemže-li být nastavení nulového bodu provedeno, je v okolním vzduchu vyšší podíl CO nebo je defektní senzor. Zjištnou korekní hodnotu lze v menu nastavení nul. bodu a strmosti zkontrolovat a editovat.

6 Pro nastavení nul. bodu a strmosti je ureno zvláštní menu. Pro zmnu postupujte následovn: Pístroj vypnte. Pístroj znovu zapnte a ( ) tlaítko dokud se na displeji nezobrazí první parametr OFFS. Tlaítko nahoru nebo dol stisknte, na displeji se zobrazí aktuáln nastavená hodnota ofsetu v jednotkách zobrazení. Pomocí tlaítek nahoru nebo dol nastavte požadovanou hodnotu nul. bodu (ofsetu). Max. nastavitelná hodnota: ±15ppm). Potvrte tlaítkem On/Off: Pístroj zobrazí SCAL (strmost) na displeji. Tlaítko nahoru nebo dol stisknte, na displeji se zobrazí aktuáln nastavená hodnota strmosti. Pomocí tlaítek nahoru nebo dol nastavte požadovanou hodnotu strmosti. (28,00 až 68,00). Potvrte tlaítkem On/Off: korekce nulového bodu a strmosti bude uložena a pístroj provede nový start. Pozor: Nebude-li pi zadávání hodnot stisknuto žádné tlaítko po dobu delší jak 60 sekund, dojde k automatickému ukonení konfigurace pístroje. Nastavené hodnoty nebudou uloženy! Pesnost mení lze kontrolovat pomocí zkušebního plynu a k tomu urenému pípravku (zvláštní píslušenství). V pípad nedostatené pesnosti doporuujeme zaslat pístroj na seízení k Vašemu dodavateli. Er. 1 = micí rozsah je pekroen, mená hodnota je vysoká Er. 2 = micí rozsah je podkroen, mená hodnota je nízká -- = chyba senzoru: mená hodnota nemže být vypotena Er. 7 = systémová chyba pístroj detekoval systémovou chybu (defekt nebo nepovolená provozní teplota) Zobrazí-li se na displeji nápis, je již nízká kapacita baterie a bude jí nutno vymnit. Bez ohledu na toto hlášení je ješt pístroj po uritou dobu pln funkní. Dojde-li k zobrazení nápisu na horní ásti displeje, je napájení pístroje z baterie nedostatené a je nutno ji ihned vymnit. Pomocí galvanicky oddleného konvertoru rozhraní GRS3100, USB3100 nebo GRS3105 (zvláštní píslušenství) lze pístroj pipojit pímo na rozhraní RS232 PC. Pomocí konvertoru rozhraní GRS3105 lze pipojit vtší poet pístroj souasn na jedno rozhraní PC. V tomto pípad je nutné, aby všechny pipojené pístroje mly pidleny rzné adresy. Z tohoto dvodu musí být pi pipojení více pístroj ve výrob nastavené adresy zmnny. Penos je bezpen chránn proti chybám penosu (CRC). 9-kanálový software k zobrazení mení hodnot (kanál 1), teploty (kanál 2) a jejich diference Univerzální více-kanálový software (s možným pipojením EASYBUS-, RS485-, pop. GMH3000) k zobrazení (reálný as) a zpracování mených dat ve formátu ACCESS -. K vytvoení vlastního programu slouží balíek, který obsahuje: -32 bitovou knihovnu funkcí (GMH3000.DLL) s dokumentací, kterou lze použít pod obvyklými programovacími jazyky -Píklady programovacích jazyk: Visual Basic 4.0, Testpoint A Micí pístroj obsahuje 2 kanály: kanál 1: koncentrace CO [ppm] nebo [mg/m³] nebo [%COHb] kanál 2: teplota (orientaní) [ C] Pozor: Mené a mezní hodnoty penášené pes rozhraní jsou udávány vždy v nastavených jednotkách displeje! 0 Natení m. hodnoty 178 Natení m. rozsahu -jednotek 204 Natení desetinné teky displeje 3 Natení stavu systému 179 Natení des. teky micího rozsahu 208 Natení ísla kanálu 7 Natení max. hodnoty 180 Natení typu micího rozsahu 222 Natení (P.oFF) 12 Natení ID 199 Natení typu displeje 223 Nastavení (P.oFF) 23 Natení max. hranice poplachu 200 Natení min. zobrazovacího rozsahu 240 Reset 176 Natení min. m. rozsahu 201 Natení max. zobrazovacího rozsahu 254 Natení typu programu 177 Natení max. m. rozsahu 202 Natení jednotek displeje Upozornní pro provoz s GAM 3000: Neopomete, že pístroj je vybaven pouze max. poplachem! U GAM3000 popsané spínací funkce nelze ve spojení s GCO100 používat!

7 elektrochemický lánek CO ppm CO mg/m 3 CO % COHb 1 ppm, 1 mg/m 3 pop. 0.1 % COHb 25 C >5 let pi vhodném používání na vzduchu doporuená kontrola pesnosti: každých 6 msíc (závislá na požadavcích na pesnost) linearita <±5 % z MH, reprodukovatelnost <±5 % z MH. (v rozsahu ppm) Kalibraní protokol souást dodávky koncentrace as expozice zobrazení (ppm) (minuty) (ppm CO) sirovodík oxid siiitý <0.5 oxid dusiitý oxid dusíku chlór vodík oxid uhliitý amoniak ethanol isopropylalkohol aceton acetylen teplota C, krátkodob C relativní vlhkost % r.v. (nekondenzující), krátkodob % r.v C rozmry: 142 x 71 x 26 mm (d x š x h) z nárazuvzdorného plastu ABS, fóliová klávesnice elní krytí IP65, integrovaná oprka / závs cca 155 g baterie 9V, typ IEC 6F22 (souást dodávky) < 0,25mA (standardní baterie > 1000 provozních hodin) cca 11 mm vysoký, 4½-místný LCD s doplkovými segmenty 3 fóliová tlaítka pro zapnutí/vypnutí, ovládání menu, funkci MAX/Hold atd. Stisknutím píslušného tlaítka dojde k zastavení hodnoty na displeji a vyvolání maximální namené hodnotu (MAX). Nastavitelné meze poplachu, pulzující poplachový tón (v závislosti na m. hodnot), blikající hlášení AL.Hi na displeji. Pomocná signalizace pekroení hodnot MAK (šipka >MAK ). Pístroj se automaticky vypne ve zvoleném asovém intervalu v pípad, že nebylo stisknuto žádné tlaítko. Doba vypnutí je nastavitelná v intervalu min nebo odstavitelná. Pístroj GCO100 spluje veškeré podmínky normy o elektromagnetické sluitelnosti (2004/108/EG). EN A1 +A2 (dodatek B, tída B), doplková chyba: < 1% FS.

8 JSP, s.r.o - Česká republika Vedení společnosti, prodej Raisova 547, Jičín, tel.: , fax: jsp@jsp.cz, Výroba, logistika Partyzánská 78, Nová Paka, tel.: , fax: Kancelář Ústí nad Labem Klíšská 977/77, Ústí nad Labem, tel.: , fax: jsp.usti@jsp.cz Kancelář Plzeň Lobezská 15, Plzeň, tel.: , fax: jsp.plzen@jsp.cz Kancelář Ostrava Plzeňská 18 (budova Ferony), Ostrava - Zábřeh, tel.: jsp.ostrava@jsp.cz Kancelář Brno Tuřanka 115, Brno, tel.: , , fax: jsp.brno@jsp.cz Kancelář Praha Vyskočilova 741/3, Praha 4, tel.: , , fax: sumpik@jsp.cz JSP Slovakia s.r.o. - Slovenská republika Vedení společnosti, prodej Karloveská 63, Bratislava, tel.: , fax: predaj@jsp.sk, Kancelář Košice Krivá 23, Košice, tel.: , , fax: jsp.kosice@jsp.sk SERVISNÍ LINKA JSP

www.jsp.cz JSP Měření a regulace

www.jsp.cz JSP Měření a regulace Návod k obsluze GCO 100 1.1 POUŽITÍ GCO100... 1 1.2 BEZPENOSTNÍ POKYNY... 2 1.3 POKYNY K PROVOZU A ÚDRŽB:... 2 1.4 UPOZORNNÍ K LIKVIDACI... 2 2.1 ZOBRAZOVACÍ PRVKY... 2 2.2 OVLÁDACÍ PRVKY... 2 2.3 PIPOJENÍ...

Více

Návod k obsluze pro měřič oxidu uhelnatého GCO 100 od verze 1.0 s integrovaným senzorem

Návod k obsluze pro měřič oxidu uhelnatého GCO 100 od verze 1.0 s integrovaným senzorem H65.0.01.6B-00c Návod k obsluze GCO 100 Návod k obsluze pro měřič oxidu uhelnatého GCO 100 od verze 1.0 s integrovaným senzorem OBSAH 1 VŠEOBECNĚ... 1 1.1 POUŽITÍ GCO100... 1 1.2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...

Více

GREISINGER electronic GmbH D Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26

GREISINGER electronic GmbH D Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26 H55.0.21.6B-01 Návod k obsluze pro přesný barometr od verze 1.0 GPB 3300 GREISINGER electronic GmbH D - 93128 Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26 H55.0.21.6B-01 návod k obsluze GPB 3300 strana 2 z 8 Obsah

Více

GREISINGER electronic GmbH

GREISINGER electronic GmbH H55.0.31.6B-02 Návod k obsluze pro přesný barometr / vakuoměr popř. manometr od verze 1.1 GDH 200-14 GREISINGER electronic GmbH H55.0.31.6B-02 Návod k obsluze GDH 200-14 strana 2 z 8 Obsah 1 POUŽITÍ PŘÍSTROJE...3

Více

Návod k obsluze měřič měrné vodivosti GLF 100 od verze 1.0

Návod k obsluze měřič měrné vodivosti GLF 100 od verze 1.0 H66.0.01.6B-01 Návod k obsluze GLF100 strana 1 z 6 Návod k obsluze měřič měrné vodivosti GLF 100 od verze 1.0 OBSAH 1 VŠEOBECNĚ... 2 1.1 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 2 1.2 POKYNY K PROVOZU A ÚDRŽBĚ:... 2

Více

GREISINGER electronic GmbH

GREISINGER electronic GmbH H66.0.01.6B-04 Návod k obsluze pro měřič měrné vodivosti od verze 1.2 GLF 100 GREISINGER electronic GmbH H66.0.01.6B-04 Návod k obsluze 100 strana 2 z 8 OBSAH 1 POUŽITÍ... 3 2 VŠEOBECNÉ POKYNY... 3 3 BEZPEČNOSTNÍ

Více

GMH až 1300 mbar abs. od verze 6.5

GMH až 1300 mbar abs. od verze 6.5 H61.0.23.6B-01 Návod k obsluze pro digitální ruční vakuometr / ometr GMH3161-12 0 až 1300 abs. od verze 6.5 H61.0.23.6B-01 Návod k obsluze GMH3161-12 strana 2 z 8 OBSAH 1 VŠEOBECNĚ...2 1.1 BEZPEČNOSTNÍ

Více

Návod k obsluze. pro univerzální digitální manometr GMH 3111 od verze 6.4. pro snímače tlaku řady GMSD a GMXD

Návod k obsluze. pro univerzální digitální manometr GMH 3111 od verze 6.4. pro snímače tlaku řady GMSD a GMXD H61.0.12.6B-02 Návod k obsluze pro univerzální digitální manometr GMH 3111 od verze 6.4 pro snímače tlaku řady GMSD a GMXD OBSAH 1 VŠEOBECNĚ...2 1.1 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ...2 1.2 PROVOZNÍ POKYNY...2

Více

GMH až 2000 mbar rel. od verze 6.5

GMH až 2000 mbar rel. od verze 6.5 H61.0.22.6B-01 Návod k obsluze pro digitální manometr GMH3161-13 -100 až 2000 rel. od verze 6.5 H61.0.22.6B-01 Návod k obsluze GMH3161-13 strana 2 z 8 OBSAH 1 VŠEOBECNĚ...2 1.1 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...2

Více

Návod k obsluze pro digitální měřič vzdušného kyslíku a teploty s poplachovou funkcí, možností zadání hodnoty tlaku a 1- nebo 2-bodovou kalibrací

Návod k obsluze pro digitální měřič vzdušného kyslíku a teploty s poplachovou funkcí, možností zadání hodnoty tlaku a 1- nebo 2-bodovou kalibrací GMH369GL Strana z 9 Návod k obsluze pro digitální měřič vzdušného kyslíku a teploty s poplachovou funkcí, možností zadání hodnoty tlaku a - nebo -bodovou kalibrací GMH 369 GL ON OFF 3 CAL Set Store Menu

Více

Prostorové teplotní idlo

Prostorové teplotní idlo 2 701 Prostorové teplotní idlo QAA910 Bezdrátové idlo pro snímání prostorové teploty Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžnými lánky 1.5 V velikosti AA Použití Pro

Více

Návod k obsluze pro rychlý přesný teploměr GMH 3210 pro výměnné snímače typu J, K, N, S, T od verze 0.1

Návod k obsluze pro rychlý přesný teploměr GMH 3210 pro výměnné snímače typu J, K, N, S, T od verze 0.1 Návod k obsluze pro rychlý přesný teploměr GMH 3210 pro výměnné snímače typu J, K, N, S, T od verze 0.1 1 VŠEOBECNĚ... 1 1.1 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 1 1.2 PROVOZNÍ POKYNY:... 2 1.3 PŘIPOJENÍ... 2 1.4

Více

GREISINGER electronic GmbH

GREISINGER electronic GmbH H81.0.01.6B-03 Návod k obsluze pro přesný teploměr Pt 1000 od verze 1.0 GMH 2710 / GMH 2710-K WEEE-Reg.-Nr. DE 9388386 GREISINGER electronic GmbH H81.0.01.6B-03 Návod k obsluze GMH 2710 / GMH 2710-K strana

Více

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products 2 703 Prostorová jednotka QAW910 Bezdrátová prostorová jednotka Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, obousmrn) Ovládání a zobrazení funkcí vytápní místnosti Snímání prostorové teploty Bateriové napájení

Více

QAC910. Meteorologické idlo. Building Technologies HVAC Products

QAC910. Meteorologické idlo. Building Technologies HVAC Products 2 702 Meteorologické idlo QAC910 Bezdrátové idlo pro snímání venkovní teploty a atmosférického tlaku Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžn dostupnými lánky 2x 1.5

Více

Návod k obsluze pro rychlý digitální teploměr se dvěma vstupy pro termočlánky typu J, K, N, S, T GMH CH2 DIF Offset Corr.

Návod k obsluze pro rychlý digitální teploměr se dvěma vstupy pro termočlánky typu J, K, N, S, T GMH CH2 DIF Offset Corr. GMH330 verze 03 strana z 8 Návod k obsluze pro rychlý digitální teploměr se dvěma vstupy pro termočlánky typu J, K, N, S, T GMH 330 CH CH DIF Offset Corr mbar CH CH DIF Tara AL Logg ON OFF max 3 Tara Set

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: v.01 _09/2005 df

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: v.01 _09/2005 df NÁVOD K OBSLUZE v.01 _09/2005 df Obj. č.: 10 15 22 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na

Více

Návod k obsluze pro přesný teploměr GMH 3710 (od verze 1.0) určený pro výměnné snímače Pt100 (4-vodič)

Návod k obsluze pro přesný teploměr GMH 3710 (od verze 1.0) určený pro výměnné snímače Pt100 (4-vodič) GMH3710 Návod k obsluze pro přesný teploměr GMH 3710 (od verze 1.0) určený pro výměnné snímače Pt100 (4-vodič) 1 VŠEOBECNĚ... 1 1.1 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 1 1.2 PROVOZNÍ POKYNY... 2 1.3 PŘIPOJENÍ...

Více

METRA BLANSKO a.s. 03/2005. PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory

METRA BLANSKO a.s.  03/2005. PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory METRA BLANSKO a.s. KLEŠ!OVÉ P"ÍSTROJE www.metra.cz KLEŠ!OVÉ AMPÉRVOLTMETRY S ANALOGOVÝM ZOBRAZENÍM Proud AC Nap!tí AC 1,5 A, 3 A, 6 A, 15 A, 30 A, 60 A 150 A, 300 A 150 V, 300 V, 600 V T"ída p"esnosti

Více

přístroje pro měření tlaku

přístroje pro měření tlaku Snímače teploty Měřicí převodníky Ruční měřicí přístroje GMH 3111 tlakoměr s 1 vstupem pro snímač tlaku, bez snímače GMH 3111 - ex tlakoměr s 1 vstupem pro snímač tlaku, bez snímače, provedení Ex GMH 3111

Více

GREISINGER electronic GmbH. Ruční měřicí přístroj pro měrnou vodivost teplotu. WEEE-Reg.-Nr. DE od verze V2.1 Návod k obsluze GMH 3430

GREISINGER electronic GmbH. Ruční měřicí přístroj pro měrnou vodivost teplotu. WEEE-Reg.-Nr. DE od verze V2.1 Návod k obsluze GMH 3430 H34.0.01.6B-09 Ruční měřicí přístroj pro měrnou vodivost teplotu od verze V.1 Návod k obsluze GMH 3430 WEEE-Reg.-Nr. DE93889386 GREISINGER electronic GmbH H34.0.01.6B-09 návod k obsluze GMH 3430 strana

Více

M RNÁ VODIVOST. Ru ní m icí p ístroje Analýza vody GLF 100 RW GLF 100. Použití:

M RNÁ VODIVOST. Ru ní m icí p ístroje Analýza vody GLF 100 RW GLF 100. Použití: MRNÁ VODIVOST GMH 5430 GMH 5450 mení v nádržích, akvaristika, chov ryb (sladkovodní / moský) pitná voda, kontrola proces, mení zeminy GMH 3431 istící procesy isté a velmi isté vody výroba / kontrola potravin

Více

Obsah. 1. Úvod Bezpenostní pokyny Popis ovládacích prvk a indikátor Specifikace... 8

Obsah. 1. Úvod Bezpenostní pokyny Popis ovládacích prvk a indikátor Specifikace... 8 Obsah 1. Úvod. 2 2. Bezpenostní pokyny... 3 3. Popis ovládacích prvk a indikátor...5 3-1. Popis pístroje... 5 3-2. Popis tlaítek... 6 3-3. LCD displej. 7 4. Specifikace... 8 4-1. Obecná specifikace.....

Více

Návod k obsluze pro měřič kyslíku

Návod k obsluze pro měřič kyslíku H59.0.21.6B-08 Návod k obsluze pro měřič kyslíku od V1.3 GOX 100 GREISINGER electronic GmbH H59.0.21.6B-08 strana 2 z 8 Obsah 1 Použití přístroje... 2 2 Všeobecné pokyny... 2 3 Likvidace... 2 4 Bezpečnostní

Více

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva 2 719 Synco living Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva KRF961-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání a stmívání elektrického osvtlení do 300 W Rádiová komunikace protokolem KNX RF

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveního zámku. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpenosti bydlení. Základní funkce

Více

Návod k obsluze pro měřič kyslíku

Návod k obsluze pro měřič kyslíku H59.0.22.6B-01 od V1.0 Návod k obsluze pro měřič kyslíku v dýchacích plynech pro potápění GOX 100T GREISINGER electronic GmbH H59.0.22.6B-01 strana 2 z 8 Obsah 1 Použití přístroje... 2 2 Všeobecné pokyny...

Více

Návod k obsluze pro rychlý přesný prrostorový teploměr GTH 200 air e 2.1 G

Návod k obsluze pro rychlý přesný prrostorový teploměr GTH 200 air e 2.1 G Návod k obsluze pro rychlý přesný p prostorový teploměr e 2.1 GTH 200 air Čtěte před použitím! Dodržujte bezpečnostní pokyny! Uschovejtee pro budoucí použití! GREISINGER R electronic GmbH D - 93128 Regenstauf,

Více

GREISINGER electronic GmbH

GREISINGER electronic GmbH H65.0.01.6B-06 Návod k obsluze pro měřič oxidu uhelnatého od verze 1.3 GCO 100 WEEE-Reg.-Nr. DE 93889386 GREISINGER electronic GmbH H65.0.01.6B-06 Návod k obsluze GCO 100 strana 2 z 10 Obsah 1 Všeobecné

Více

Návod k obsluze obchodní váhy FX 50

Návod k obsluze obchodní váhy FX 50 Návod k obsluze obchodní váhy FX 50 1 Avery Berkel Limited 2007. Všechna práva vyhrazena Chyby v textu vyhrazeny. Je zakázáno kopírovat a jinak dále reprodukovat vše v tomto manuálu uvedené bez souhlasu

Více

Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup

Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup 2 718 Synco living Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup KRF960-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání elektrických zátží do 10 A Rádiová komunikace protokolem KNX RF (868 MHz,

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 77 37 www.conrad.sk. Obj..: 12 77 37

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 77 37 www.conrad.sk. Obj..: 12 77 37 1 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 77 37 www.conrad.sk Obj..: 12 77 37 Tento pístroj slouží k zjišování obsahu kyslíku v mg/l v rozsahu od 0 až do 20 mg/ l v kapalinách. (mimo

Více

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky.

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky. A. TBOS SYSTEM 1. Popis systému TBOS Vysílací modul Ovládací modul (stará verze) TBOS verze UNIK verze UNIK (stará verze) cívka 9V 2. Doplky idlo srážek relé idlo vlhkosti 3. Vlastnosti: * Doba závlahy

Více

GMH až 1300 mbar abs. od verze 6.5

GMH až 1300 mbar abs. od verze 6.5 GMH3181-12 Návod k obsluze pro digitální ruční vakuometr / barometr GMH3181-12 0 až 1300 mbar abs. od verze 6.5 H61.0.33.6B-01 návod k obsluze GMH3181-12 strana 2 z 12 OBSAH 1 VŠEOBECNĚ...2 1.1 BEZPEČNOSTNÍ

Více

GMH ,0 až 350,0 mbar rel. od verze 6.5

GMH ,0 až 350,0 mbar rel. od verze 6.5 H61.0.31.6B-01 Návod k obsluze pro digitální ruční jemný manometr GMH3181-07 -10,0 až 350,0 mbar rel. od verze 6.5 H61.0.31.6B-01 návod k obsluze GMH3181-07 strana 2 z 12 OBSAH 1 VŠEOBECNĚ...2 1.1 BEZPEČNOSTNÍ

Více

Registr. O.S. Hradec Králové, od.c., vložka 8994/95 UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE

Registr. O.S. Hradec Králové, od.c., vložka 8994/95 UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE K ZAÍZENÍ KEEPER 3 M 1 1 POUŽITÍ Zaízení KEEPER 3 M je ureno k limitnímu mení výšky hladiny v nádržích s ropnými produkty a k indikaci pítomnosti pohonných hmot a vody v prostorách,

Více

CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23. Návod k obsluze a montáži. Teplotní monitorovací relé ady CM

CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23. Návod k obsluze a montáži. Teplotní monitorovací relé ady CM CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23 Návod k obsluze a montáži Teplotní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace

Více

GREISINGER electronic GmbH

GREISINGER electronic GmbH H49.0.02.6B-06 Návod k obsluze pro přesný teploměr od verze 1.8 Pt100 4-vodič GMH 3750 GREISINGER electronic GmbH H49.0.02.6B-06 návod k obsluze GMH 3750 strana 2 z 16 Obsah 1 POUŽITÍ PŘÍSTROJE...3 2 VŠEOBECNÉ

Více

Instalaní manuál. SET Potvrzovací tlaítko, slouží pro potvrzení výbru funkce v OSD menu

Instalaní manuál. SET Potvrzovací tlaítko, slouží pro potvrzení výbru funkce v OSD menu Instalaní manuál Základní popis zaízení: Zobrazení obrazu ze 4 kamerový vstup na jedné obrazovce v reálném ase 4 kamerové vstupy 4 alarmové vstupy 2 alarmové výstupy (jedno relé NO/NC) detekce ztráty videosignálu

Více

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe X-BAR Elektromechanická závora Návod k inštalácii a obsluhe 1. Kontrola p_ed montáží Než p_ikro_íte k instalaci, zkontrolujte vhodnost zvoleného modelu závory a podmínky pro montáž Ujist_te se, že všechny

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži Návod k obsluze a montáži Trojfázové relé pro monitorování napájení sít, ada CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace ke všem typm této výrobkové ady a nebere v úvahu

Více

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah:

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: 1, Bezpenostní upozornní str. 2 2. Návod k použití str. 3 - horká laminace - studená laminace 3. ištní str.

Více

NÁVOD DPS 200. Snímač nízkých tlaků

NÁVOD DPS 200. Snímač nízkých tlaků JSP Měření a regulace Snímače tlaku - ND2035-2015/05 NÁVOD DPS 200 Snímač nízkých tlaků Měření tlakové diference a relativního tlaku vzduchu a neagresivních plynů. Rozsah od 600 Pa do 100 kpa. Přesnost

Více

GREISINGER electronic GmbH D Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26. Návod k obsluze. měřič vlhkosti sena a slámy. od verze 1.

GREISINGER electronic GmbH D Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26. Návod k obsluze. měřič vlhkosti sena a slámy. od verze 1. H63.0.11.6B-01 Návod k obsluze měřič vlhkosti sena a slámy od verze 1.0 BaleCheck 100 WEEE-Reg.-Nr. DE 93889386 GREISINGER electronic GmbH D - 93128 Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26 +49 (0) 9402 / 9383-0

Více

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ 1. Obsah dodávky Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x hlavní kamerová

Více

SA765_d-01 strana 1 z 6. Návod k obsluze USB 100 SL. konvertor rozhraní

SA765_d-01 strana 1 z 6. Návod k obsluze USB 100 SL. konvertor rozhraní SA765_d-01 strana 1 z 6 Návod k obsluze USB 100 SL konvertor rozhraní 1 Všeobecně Konvertor rozhraní USB 100 SL umožňuje připojení loggeru T-Logg k USB rozhraní Vašeho PC. GREISINGER electronic GmbH SA765_d-01

Více

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 strana č. 1 Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 Měřicí přístroj TA888 je určen k měření rychlosti proudění vzduchu a teploty. Velký, lehce čitelný LCD displej obsahuje dva velké zobrazovače a

Více

H62.0.01.6B-01 strana 1 z 8. Návod k obsluze pro. přesný vlhkoměr / teploměr / barometr GFTB100 4 KOREKCE OFFSETU (NULOVÉHO BODU) STRMOSTI...

H62.0.01.6B-01 strana 1 z 8. Návod k obsluze pro. přesný vlhkoměr / teploměr / barometr GFTB100 4 KOREKCE OFFSETU (NULOVÉHO BODU) STRMOSTI... H62.0.01.6B-01 strana 1 z 8 Návod k obsluze pro přesný vlhkoměr / teploměr / barometr GFTB100 1 VŠEOBECNĚ...1 1.1 ROZSAHY POUŽITÍ:...1 1.2 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ:...2 1.3 LIKVIDACE...2 2 OVLÁDÁNÍ...2

Více

GIR 230 Pt Verze 1.1

GIR 230 Pt Verze 1.1 E33.0.11.6B-00c zapojení a návod k obsluze GIR 230 Pt strana 1 z 14 Zapojení a návod k obsluze GIR 230 Pt Verze 1.1 GREISINGER electronic GmbH E33.0.11.6B-00c zapojení a návod k obsluze GIR 230 Pt strana

Více

GMH 3250 pro výměnné snímače typu J, K, N, S, T

GMH 3250 pro výměnné snímače typu J, K, N, S, T GMH350 Starna z 0 Návod k obsluze pro -vstupový diferenční teploměr s funkcí poplach a loger GMH 350 pro výměnné snímače typu J, K, N, S, T CH CH DIF Offset Corr mbar CH CH DIF Tara AL Logg ON OFF max

Více

NÁVOD NJ-14. Nastavovací jednotka pro převodníky P5102, P5201

NÁVOD NJ-14. Nastavovací jednotka pro převodníky P5102, P5201 JSP Měření a regulace NB0325-2011/08 NÁVOD NJ-14 Nastavovací jednotka pro převodníky P5102, P5201 Slouží ke změně nastavení rozsahu, tlumení a mezí komparátorů převodníků P5102 a P5201. Napájení z připojeného

Více

Regulátor topných okruh

Regulátor topných okruh 2 705 Regulátor topných okruh RRV912 Bezdrátov ízený regulátor až dvou topných okruh Rádiová komunikace, protokol KNX standard (868 MHz, obousmrn) Možnost pipojení jednoho 3- nebo dvou 2-bodových pohon

Více

Technické údaje podle EN/IEC 61557-1 CM-IWS.1 CM-IWS.2 Krytí: pouzdro svorky

Technické údaje podle EN/IEC 61557-1 CM-IWS.1 CM-IWS.2 Krytí: pouzdro svorky CM-IWS.1 CM-IWS.2 Návod k obsluze a montáži Izolaní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace o všech typech této výrobkové ady a nemže si také

Více

C4000 Micro, C4000 Basic Plus, C4000 Basic, C4000 Eco

C4000 Micro, C4000 Basic Plus, C4000 Basic, C4000 Eco NÁVOD PRO OBSLUHU C4000 Micro, C4000 Basic Plus, C4000 Basic, C4000 Eco Bezpenostní sv$telný záv$s CZ Návod pro obsluhu Tato p1íru3ka je chránna podle autorského práva. Všechna z toho vyplývající práva

Více

Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074

Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074 Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074 OBSAH 1. TECHNICKÉ ÚDAJE 2 2. PROHLÁŠENÍ O SHOD 3 3. ZÁKLADNÍ INFORMACE 4 3.1 Urení 4 3.2 Nevhodné použití 4 3.3 Záruka 4 3.4 Mení kalibraních závaží

Více

1 VERZE DOKUMENTU... 4 2 VERZE SOFTWARE... 4 3 ZÁKLADNÍ POPIS... 4 4 ZÁKLADNÍ P EHLED HYDRAULICKÝCH SCHÉMAT... 4 5 HYDRAULICKÁ SCHÉMATA...

1 VERZE DOKUMENTU... 4 2 VERZE SOFTWARE... 4 3 ZÁKLADNÍ POPIS... 4 4 ZÁKLADNÍ P EHLED HYDRAULICKÝCH SCHÉMAT... 4 5 HYDRAULICKÁ SCHÉMATA... Uživatelská píruka Obsah 1 VERZE DOKUMENTU... 4 2 VERZE SOFTWARE... 4 3 ZÁKLADNÍ POPIS... 4 4 ZÁKLADNÍ PEHLED HYDRAULICKÝCH SCHÉMAT... 4 4.1 REGULÁTOREM NEOVLÁDANÝ KOTEL:... 4 4.2 REGULÁTOREM OVLÁDANÝ

Více

vlhkost vzduchu / proudění - ruční měřicí přístroje

vlhkost vzduchu / proudění - ruční měřicí přístroje vlhkost vzduchu / ruční měřicí přístroje Použití: Funkce / výbava: Přístroj Měřicí rozsahy vlhkost vlhkost (doporučený rozsah) teplota tlak Přesnosti vlhkost (doporučený rozsah) teplota tlak 40... +120

Více

Instrukce pro obsluhu a montáž

Instrukce pro obsluhu a montáž DMTME-96 2CSG133030R4022 M204675 DMTME-I-485-96 2CSG163030R4022 M204675 Instrukce pro obsluhu a montáž Model DMTME-96 : Jedná se o trojfázový multimetr urený pro panelovou montáž, používaný také v jednofázových

Více

GREISINGER electronic GmbH

GREISINGER electronic GmbH H66.0.02.6B-03 od verze 1.1 Návod k obsluze pro měřič měrné vodivosti GLF 100 RW (velmi čisté vody) GREISINGER electronic GmbH H66.0.02.6B-03 návod k obsluze GLF 100 RW strana 2 z 8 OBSAH 1 Použití...3

Více

Vaše uživatelský manuál BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211

Vaše uživatelský manuál BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se BLAUPUNKT BT

Více

Prostorové termostaty s týdenním programem s možností pipojení oddleného idla teploty

Prostorové termostaty s týdenním programem s možností pipojení oddleného idla teploty C 303 Prostorové termostaty s týdenním programem s možností pipojení oddleného idla teploty Pro systémy vytápní 2-polohová regulace vytápní s výstupním signálem ZAPUO/VYPUO Komfortní a úsporný druh provozu

Více

Návod k obsluze pro převodník měrné vodivosti. GLMU 200 MP / 2-pol

Návod k obsluze pro převodník měrné vodivosti. GLMU 200 MP / 2-pol T14.0.0Y.6B-02 1 Technické údaje Návod k obsluze pro převodník měrné vodivosti GLMU 200 MP / 2-pol Měřicí rozsah 1 (lze následně konfigurovat): rozsah(rang) = 0 rozsah (rang) = 1 rozsah (rang) = 2 rozsah

Více

Návod k použití GEMINI G

Návod k použití GEMINI G Návod k použití GEMINI G 061340-104 06.09.2011 Všeobecná upozornní Pro Vaši bezpenost Dokumentace Ped zahájením práce s pístrojem GEMINI G se prosím nejprve seznamte s tímto návodem k obsluze a s bezpenostními

Více

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití Sklo-keramická vestavná varná deska Návod k použití 1. Popis a rozmry výrobku (výbava dle modelu) 1-4 Sklokeramické plotny 5 Dotykový ovládací panel 2 Duální plotna 1. stupe 6 Sklokeramický povrch 3 Duální

Více

Regulátor prostorové teploty s týdenním programem

Regulátor prostorové teploty s týdenním programem 2 205 Regulátor prostorové teploty s týdenním programem Pro vytápní nebo chlazení REV24 Bateriové napájení, nezávislý na síovém naptí, jednoduchá a srozumitelná obsluha, pehledný displej s velkými symboly

Více

Regulátor prostorové teploty s tíbodovým výstupem

Regulátor prostorové teploty s tíbodovým výstupem 2 208 Regulátor prostorové teploty s tíbodovým výstupem Pro aplikace vytápní REV34.. Bateriové napájení, nezávislý na síovém naptí, jednoduchá a srozumitelná obsluha, pehledný displej s velkými symboly

Více

Měřič Oxidu Uhelnatého Provozní Manuál

Měřič Oxidu Uhelnatého Provozní Manuál Měřič Oxidu Uhelnatého Provozní Manuál 1 1. Úvod Měřič oxidu uhelnatého detekuje přítomnost oxidu uhelnatého (CO) a měří koncentraci v rozmezí 1-1000 částí na milión (PPM). Přístroj indikuje přítomnost

Více

Ru ní m icí p ístroje. Zobrazova e / Regulátory. Loggery / EASYBus. M icí p evodníky. Použití: GOX 100T GCO 100 GMH 3695 GMH 3692

Ru ní m icí p ístroje. Zobrazova e / Regulátory. Loggery / EASYBus. M icí p evodníky. Použití: GOX 100T GCO 100 GMH 3695 GMH 3692 PLYN Loggery / EASYBus M icí p evodníky Zobrazova e / Regulátory m ení obsahu kyslíku ve vzduchu koncentrace O 2 parciální tlak O 2 koncentrace CO (oxid uhelnatý) GMH 3692 +elektroda GMH 3695 +elektroda

Více

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 HAMMER Nevýherní hrací pístroj KLADIVO KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 12 Uživatelský manuál Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho pístroje)

Více

PÁKA. Nevýherní hrací pístroj ARM WRESTLER. Uživatelský manuál ARM WRESTLER NVHP PÁKA UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o.

PÁKA. Nevýherní hrací pístroj ARM WRESTLER. Uživatelský manuál ARM WRESTLER NVHP PÁKA UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 11 ARM WRESTLER Nevýherní hrací pístroj PÁKA Uživatelský manuál KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 11 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho

Více

P ehled nep ítomnosti

P ehled nep ítomnosti Pehled nepítomnosti Modul poskytuje pehled nepítomností zamstnanc na pracovišti. Poskytuje informace o plánované, schválené nebo aktuáln erpané pracovní nepítomnosti zamstnanc v rámci pracovišt VUT a možnost

Více

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství Technický popis Kamera Pijíma -napájecí naptí 9V DC 12V DC -napájecí proud 300 ma 200 ma -penosová frevence 2.4-2.4835GHz 2.4-2.4835GHz -typ modulace FM FM -poet kanál 2 2 -min.intenzita osvtlení 0 Lux(vzdálenost

Více

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení Návod k obsluze Samostatné ovládací zaízení UC 42 Samostatné ovládací zaízení pro montážní lištu UC 45 Dležité informace pro elektrické zapojení Tento návod uschovejte! Obsah Záruka... 3 Bezpenostní pokyny...

Více

Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk

Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 34 02 86 www.conrad.sk Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk Kompaktní rozmry, kvalitn provedená a masivní skí z MDF

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Údaje o výrobku: Obchodní název pípravku: Použití látky/pípravku: Hasicí sprej pro hašení malých požár tídy A a B, vetn požár elektrických zaízení

Více

CM-IWN.1. Návod k obsluze a montáži. Izolaní monitorovací relé ady CM

CM-IWN.1. Návod k obsluze a montáži. Izolaní monitorovací relé ady CM CM-IWN.1 Návod k obsluze a montáži Izolaní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace o všech typech této výrobkové ady a nemže si také všímat

Více

GVA 0430 digitální anemometr

GVA 0430 digitální anemometr strana 1 Návod k obsluze GVA 0430 digitální anemometr GREISINGER electronic GmbH strana 2 Všeobecný popis přístroje: Anemometr GVA0430 je precizní měřící přístroj pro měření proudění vzduchu určený pro

Více

NÁVOD ZS-010, ZS-011

NÁVOD ZS-010, ZS-011 JSP Měření a regulace Napájecí zdroje - NA0003CZ - 2016/05 NÁVOD ZS-010, ZS-011 Stabilizované napájecí zdroje Napájení převodníků neelektrických veličin ve dvou-, tří- a čtyřvodičovém zapojení. Výstupní

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI SKLOKERAMICKÁ DESKA KH 19X, KH 21X, KH 77X, KH 15X, KH 73 X NO 27/06 VŠEOBECNÉ INFORMACE Vážený zákazníku, dkujeme Vám, že jste si vybral náš spotebi. Prosíme, ped použitím

Více

Prostorové termostaty

Prostorové termostaty 3 002 0 Prostorové termostaty Použitelné bu pouze pro vytápní nebo pouze pro chlazení 2-bodová regulace Spínané naptí AC 24250 V Použití ermostat se používají pro regulaci prostorové teploty v systémech

Více

NÁVOD P5410, P5411, P5435

NÁVOD P5410, P5411, P5435 JSP Měření a regulace Převodníky - NB1113-2012/08 NÁVOD P5410, P5411, P5435 Jednokanálové nebo dvoukanálové univerzální převodníky s komunikací pro montáž na stěnu Univerzální převodník pro běžná odporová

Více

Číslicový zobrazovač CZ 5.7

Číslicový zobrazovač CZ 5.7 Určení - Číslicový zobrazovač CZ 5.7 pro zobrazování libovolné veličiny, kterou lze převést na elektrický signál, přednostně 4 až 20 ma. Zobrazovaná veličina může být až čtyřmístná, s libovolnou polohou

Více

Nástnný regulátor prostorové teploty s LCD displejem

Nástnný regulátor prostorové teploty s LCD displejem 3 182 Nástnný regulátor prostorové teploty s LCD displejem pro vytápní a chlazení v systémech s promnným prtokem vzduchu RDG400 Použití Modulovaná PI regulace Regulace podle prostorové teploty nebo teploty

Více

REG10. návod k použití. záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF

REG10. návod k použití. záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k použití záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF Obsah: 1.0 Obecný popis...1 1.1 Popis programu...1 1.2 Zobrazení, vstupy, výstupy...3 1.3 Ovládání přístroje...3

Více

Montážní a servisní pokyny

Montážní a servisní pokyny Montážní a servisní pokyny Magnetostrikční snímač hladiny model FLM CZ Magnetostrikční snímač hladiny model FLM 015756 / Rev. 01 22.04.2015 2 Obsah: 1) Základní popis.. 4 2) Bezpenostní pedpisy.. 5 3)

Více

34OFD Rev. A / 1SCC390116M0201. Elektronický monitor stavu pojistek pro stejnosmrná naptí typ OFD Instalace a návod k obsluze

34OFD Rev. A / 1SCC390116M0201. Elektronický monitor stavu pojistek pro stejnosmrná naptí typ OFD Instalace a návod k obsluze 4OFD Rev. A / SCC906M00 Elektronický monitor stavu pojistek pro stejnosmrná naptí typ OFD Instalace a návod k obsluze Úvod Monitor stavu pojistek, oznaený OFD, signalizuje pepálení pojistky zapojené ve

Více

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 1 POPIS str. 2 2 SEZNÁMENÍ str. 4 3 ROZBALENÍ A MONTÁŽ str. 4 4 POUŽITÍ MIKROSKOPU str. 4 5 ÚDRŽBA MIKROSKOPU str. 5 6 TECHNICKÉ ÚDAJE str. 6 7 RECYKLACE

Více

NÁVOD ZS-010, ZS-011

NÁVOD ZS-010, ZS-011 JSP Měření a regulace NA0003-2011/07 NÁVOD ZS-010, ZS-011 Stabilizované napájecí zdroje Napájení převodníků neelektrických veličin ve dvou-, tří- a čtyřvodičovém zapojení. Výstupní napětí 24 V SS ±0,5

Více

Hunter H2. Návod k obsluze

Hunter H2. Návod k obsluze Hunter H2 Návod k obsluze 1. Bezpečnostní pokyny a varování 1.1 Bezpečnostní hlediska 1.2 Údržba 1.3 Provoz a skladování 1.4 Zodpovědnost za způsobené závady 1.5 Symboly 2. Obsluha 2.1 Tlačítko ON/OFF

Více

Návod k použití Commeter C0111 Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm

Návod k použití Commeter C0111 Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm www.cometsystem.cz Návod k použití Commeter C0111 Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm Obsah ÚVOD... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY... 4 Parametry měření... 4 Obecné parametry...

Více

MOVIDRIVE M!ni" pro pohony Dodatek k návodu k obsluze. 1 Podporované typy p#ístroj$ 2 Montáž volitelné, dopl%kové desky

MOVIDRIVE M!ni pro pohony Dodatek k návodu k obsluze. 1 Podporované typy p#ístroj$ 2 Montáž volitelné, dopl%kové desky Tato informace nenahrazuje podrobný návod k obsluze! Instalaci provádí pouze specializovaný elektrotechnický personál, jenž dbá na dodržování platných bezpe"nostních p#edpis$ a návodu k obsluze! 1 Podporované

Více

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Návod k obsluze skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Ped použitím si pozorn pette tento návod Dležitá bezpenostní upozornní Stroj nesmí být souasn obsluhován více osobami! Rozmístní bezpenostních

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 12.1.2009 Datum revize: 25.2.2009 Název výrobku: FORMULA 1

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 12.1.2009 Datum revize: 25.2.2009 Název výrobku: FORMULA 1 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky FORMULA 1 /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Pípravek je uren jako separaní inidlo.

Více

Vaše uživatelský manuál HP G6031EA http://cs.yourpdfguides.com/dref/4140868

Vaše uživatelský manuál HP G6031EA http://cs.yourpdfguides.com/dref/4140868 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro HP G6031EA. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se HP G6031EA v uživatelské příručce

Více

Prvodce pro rychlou instalaci. EW-7206Apg Wireless LAN Access Point

Prvodce pro rychlou instalaci. EW-7206Apg Wireless LAN Access Point Prvodce pro rychlou instalaci EW-7206Apg Wireless LAN Access Point 0 Rychlá instalace ESKY Ped zahájením zapojování zaízení EW-7206APg provte, zda máte pístup k Internetu prostednictvím širokopásmového

Více

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION DV9000 CTO http://cs.yourpdfguides.com/dref/4172252

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION DV9000 CTO http://cs.yourpdfguides.com/dref/4172252 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro HP PAVILION DV9000 CTO. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se HP PAVILION DV9000

Více

Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod

Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod Verze 01, vydáno 9/2016 Stránka 1 z 8 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: 1. Nepoužívejte zařízení před prostudováním tohoto uživatelského manuálu.

Více

NÁVOD ZS-020. Oddělovací člen a stabilizovaný napájecí zdroj bez a s přenosem komunikačního signálu HART

NÁVOD ZS-020. Oddělovací člen a stabilizovaný napájecí zdroj bez a s přenosem komunikačního signálu HART JSP Měření a regulace Napájecí zdroje - NA0026CZ - 2016/05 NÁVOD ZS-020 Oddělovací člen a stabilizovaný napájecí zdroj bez a s přenosem komunikačního signálu HART Galvanicky odděluje proudový signál a

Více

ITÁLIE. Digitální týdenní asový spína

ITÁLIE. Digitální týdenní asový spína ITÁLIE Digitální týdenní asový spína Obsah 1. Popis zaízení 1-1 Provozní funkce 1-2 Technické údaje 1-3 Displej, zobrazovací modul 1-4 Funkní tlaítka 1-5 Funkce tlaítkových kombinací 1-6 Pipojení 1-7

Více

BOXER. Nevýherní hrací pístroj. Uživatelský manuál NVHP - BOXER UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 7

BOXER. Nevýherní hrací pístroj. Uživatelský manuál NVHP - BOXER UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 7 KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 7 Nevýherní hrací pístroj BOXER Uživatelský manuál KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 7 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy 3 4. Programování parametr 4 5. Programování

Více