Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem TEL Intelliguard

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem TEL Intelliguard"

Transkript

1 Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem TEL Intelliguard

2 Verze:

3 Bezdrátový zabezpečovací systém Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém TEL Intelliquard s telefonním hlásičem. Tento zabezpečovací systém je určen pro hlídání objektů proti narušení pachatelem. V případě narušení objektu je okamžitě předána hlasová zpráva až na 6 telefonních čísel. Instalační manuál popisuje základní instalační postup zabezpečovacího systému. Jednotlivé komponenty a centrální jednotka jsou předpřipraveny a naprogramovány pro okamžité zprovoznění bez složitého programování a nastavování pomocí profesionálních nástrojů. Zabezpečovací systém je určen pro amatérskou montáž, při které nejsou předpokládány odborné znalosti z oboru zabezpečovací techniky. Instalace systému vyžaduje pouhé rozmístění jednotlivých bezdrátových komponentů do zabezpečovaného objektu. Nastavení a naprogramování zabezpečovacího systému bylo provedeno odborníky. Bezdrátový zabezpečovací systém TEL Intelliquard je vhodný pro zabezpečení domácnosti, kanceláře, nebytových prostor a chat. Obsah balení 1x Centrální jednotka 2x Bezdrátový ovladač 1x Magnetický detektor 1x Detektor pohybu 1x Interní siréna 1x Telefonní kabel 1x Napájecí adaptér 1x Uživatelský manuál Verze:

4 Funkce systému Při poplachu zavolá na 6 telefonních čísel a přehraje namluvenou hlasovou zprávu o délce 10 sekund. Dokáže kdykoliv odposlouchávat, co se děje v objektu skrze telefon, odkudkoliv chcete. Lze ovládat zabezpečovací systém přes telefon (zapnout, vypnout hlídání, spuštění a vypnutí poplachu). Lze připojit bezdrátově neomezené množství různých detektorů (detektor pohybu, detektor otevření okna/dveře, požární detektor, plynový detektor, infrazávora). Lze přidat neomezený počet ovladačů. Systém je zálohován vlastní dobíjecí baterií a je tak odolný proti výpadku napájení nebo jeho sabotáži. Spustí alarm okamžitě po stisku tísňového tlačítka. Pokud připojíte kouřový nebo plynový hlásič, budete hlídáni 24 hodin proti požáru nebo úniku plynu. Podporuje připojení venkovní sirény. Jednoduchá a rychlá instalace. Instalace Následující text popisuje instalaci Bezdrátového TEL Alarmu Intelliquard. Veškeré potřebné komponenty a příslušenství k instalaci jsou obsaženy v dodaném balení. Pro instalaci je nutné vlastnit základní nářadí pro elektroniku (šroubovák, vrtačku, kleště, vruty). Popis centrální jednotky Centrální jednotku doporučujeme umístit do míst se snadným přístupem ale na utajené místo (centrální jednotka by neměla být viděna hned při vstupu do objektu). Místo umístění pro centrální jednotku hledáme i podle snadného přístupu k zásuvce s 220V. Centrální jednotka dokáže odposlouchávat, co se děje v objektu. Pokud chcete tuto funkci využít, nainstalujte ji do místnosti, odkud chcete Verze:

5 odposlech provádět. Každodenní přístup k centrální jednotce není nutný, ovládání centrální jednotky lze provádět pomocí telefonního přístroje a dálkového ovladače. Nastavení systému Před použitím zabezpečovacího systému je nutné, jej nejprve nastavit. Připojte telefonní linku do konektoru Line in. Přiloženým telefonním kabelem propojte konektor Phone s telefonním přístrojem. Telefonní přístroj musí být nastaven na tónovou volbu. Připojte napájecí napětí do konektoru Power. Tím je vše připraveno k nastavování. Verze:

6 Vstup do režimu programování Na centrální jednotce namačkejte 4 místné heslo a zmáčkněte #. (Tovární heslo je: 1234) Příklad: 1234# Pokud došlo k správnému zadání, jednotka 2x pípne a rozsvítí se kontrolky Arm a Intelligence. Programovací režim se sám ukončuje po 30 sekundách neaktivity nebo stisknutím klávesy #. Nahrání zprávy Při poplachu centrální jednotka vytočí telefonní číslo a přehraje nahranou hlasovou zprávu. Tím informuje o poplachu. Do zprávy lze nahrát 10 sekund hlasového záznamu. Například adresu a informaci o narušení. Vstupte do programovacího režimu. Zadejte sekvenci 10#. Nyní namluvte zprávu o délce 10 sekund. Ukončení nahrávání zprávy je provedeno automaticky po 10 sekundách, doprovázeno dvojitým pípnutím. Nastavení telefonních čísel Centrální jednotka při poplachu začne obvolávat nastavená telefonní čísla. Telefonních čísel může být až 6. Po přijetí hovoru bude přehrána namluvená zpráva. Nastavení telefonního čísla se provádí následovně: V programovacím režimu budete zadávat sekvence ve formátu: 4<pozice>*<telefonníčíslo># Pozic je celkem 6. Do každé lze přiřadit 1 telefonní číslo. Příklad: 41* # nastaví telefonní číslo na pozici č * # nastaví telefonní číslo na pozici č. 2. Verze:

7 Nastavení přístupového hesla Přístupové heslo se používá v případě, že potřebujete přeprogramovat, ovládat centrální jednotku přes telefon nebo si poslechnout, co se v objektu děje. Jeho nastavení se provádí následujícím způsobem: V programovacím režimu budete zadávat: 51*<novéheslo># Příklad: 51*4321# nastaví heslo na Ovládání systému K ovládání systému se používá dálkový ovladač. Funguje i přes zeď. Naleznete zde 4 tlačítka pro základní funkce. Zamčený zámek: Aktivuje hlídací režim. K plné aktivaci dojde po 30 sekundách od stisku. Aktivace je potvrzena dlouhým pípnutím a rozsvícením kontrolky Arm. Odemčený zámek: Deaktivuje hlídací režim. K deaktivaci dojde ihned po stisku tlačítka. Centrální jednotka jednou krátce pípne a zhasne kontrolka Arm. Zvoneček: Tlačítko přivolání pomoci. Při stisku v jakémkoliv režimu je vyvolán ihned poplach. Poplach se vždy zruší tlačítkem odemčeného zámečku. S: Aktivuje hlídací režim částečného zajištění. (Čidla v módu inteligence nebudou aktivní). Systém lze také ovládat tlačítky na centrální jednotce: Přidržením tlačítka Arm: Aktivuje hlídací režim. K plné aktivaci dojde po 30 sekundách od stisku. Aktivace je potvrzena dlouhým pípnutím a rozsvícením kontrolky Arm. Přidržením tlačítka Intelligence: Aktivuje hlídací režim částečného zajištění. (Čidla v módu inteligence nebudou aktivní). Verze:

8 <heslo> Disarm: Pokud namačkáte heslo a poté zmáčknete tlačítko Disarm, deaktivuje se hlídací režim. Centrální jednotka jednou krátce pípne a zhasne kontrolka Arm. Alarm: Tlačítko přivolání pomoci. Při stisku v jakémkoliv režimu je vyvolán ihned poplach. Význam kontrolek centrální jednotky Kontrolka Arm.: Indikuje režim zabezpečovacího systému. Svítí: Aktivován hlídací režim. Nesvítí: Deaktivován hlídací režim. Bliká: Přechod do hlídacího režimu. Kontrolka Intelligence.: Indikuje režim částečného zajištění systému. Svítí: Aktivován hlídací režim. Nesvítí: Deaktivován hlídací režim. Kontrolka ALARM: Indikuje vyhlášení poplachu na zabezpečovacím systému. Svítí: Vyhlášen poplach. Nesvítí: Poplach není vyhlášen. Bliká: Upozornění na zónu, která vyhlásila poplach. Kontrolka POWER: Signalizuje stav napájení centrální jednotky. Svítí: Centrální jednotka je připojena na napájení. Ovládání systému telefonem Pokud dojde k poplachu, systém začne volat na jednotlivá telefonní čísla. Pokud hovor přijmete, bude vám přehrána hlasová zpráva, poté máte tři možnosti: Stiskem * uslyšíte, co se děje v objektu po dobu dvou minut. Stiskem # potvrdíte poplach, centrální jednotka již dál nebude volat na jiná telefonní čísla a přepne se do hlídacího režimu. Verze:

9 Stiskem <heslo># potvrdíte poplach, centrální jednotka již dál nebude volat na jiná telefonní čísla a vypne hlídací režim. Pokud nestisknete # nebo <heslo>#, bude systém obvolávat další čísla dokola, dokud někdo nepotvrdí poplach. Systém lze také ovládat přes telefon i pokud nedošlo k poplachu. Pokud zavoláte na telefonní číslo systému, dojde k zvednutí telefonu po 8. zvonění. (Dle továrního nastavení. Počet zvonění lze měnit). Systém pípne a čeká na zadání hesla. Heslo je potřeba potvrdit #. Formát: <heslo>#. Pokud jej zadáte dobře, můžete ovládat systém následujícími příkazy: 1: Zapne hlídací režim. 2: Vypne hlídací režim. 3: Přehraje uloženou zprávu 4: Spustí v objektu poplach. 5: Vypne poplach. *: Zapne odposlouchávání na 2 minuty. Poznámka: Heslo zadávejte pomalu a opatrně. V případě zadání v rychlosti jednotka nemusí zpracovat informaci korektně. Změna počtu vyzvánění před přijmutím hovoru ústřednou V programovacím režimu zadejte sekvenci: 53*<početvyzvonění>#. Zadávat jde hodnotu od Pokud je hodnota 00, je tato funkce vypnutá a nelze systém ovládat zavoláním. Příklad: 53*00# - vypne tuto funkci. 53*05# - Přijme hovor po 5tém vyzvonění. 53*12# - Přijme hovor po 12tém vyzvonění. Zákaz odjištění pomocí dálkového ovladače: Tato funkce vyřadí tlačítko odemčeného zámku na ovladači. Systém lze pomocí ovladače pouze zajistit. Verze:

10 Vstupte do programovacího režimu. Zadejte sekvenci: 13* - Vypne funkci (Ovladač je plně funkční). 13# - Zapne funkci (Nefunkční tlačítko odjištění). Hlídání telefonní linky: Pokud dojde k přestřižení nebo poškození telefonní linky, centrála tento stav pozná a oznamuje každých 15 sekund trojitým pípnutím. Vstupte do programovacího režimu. Zadejte sekvenci: 14* - Vypne hlídání linky. 14# - Zapne hlídání linky. Doba houkání sirény při poplachu: Vstupte do programovacího režimu. Zadejte sekvenci: 54*<dobahoukání># (00 30minut) Příklad: 54*03# - Siréna bude houkat 3minuty. 54*10# - Siréna bude houkat 10minut. Doporučujeme ponechat tovární nastavení 2min. K odstrašení pachatele je tato doba dostatečná a alarm nebude rušit obyvatele okolí v nočních hodinách zbytečně dlouho. Instalace detektorů Zabezpečovací systém je vybaven několika detektory, které se rozmisťují po objektu. V případě, že detektor detekuje narušení objektu, informuje bezdrátově centrální jednotku. Ta podle typu detektoru a aktuálnímu nastavenému režimu vyhodnotí, zdali má vyhlásit poplach nebo ne. Abyste dosáhli maximální ochrany objektu, je nutno jednotlivé detektory správně rozmístit. Verze:

11 Základy montáže bezdrátových komponent Bezdrátové komponenty tohoto zabezpečovacího systému komunikují elektromagnetickým vlněním na frekvenci 434 MHz. Je nutné, aby v tomto pásmu nedocházelo k častým rušením. Komponenty vždy komunikují s centrální jednotkou. Vzdálenost od centrální jednotky, na kterou jsou komponenty schopny komunikovat, je silně závislá na podmínkách okolí. Na přímou viditelnost budou komponenty schopny komunikovat až na vzdálenost 100 m. V běžné cihlové stavbě je možné namontovat komponenty do vzdálenosti méně než 100 m. Pokud se jedná o železobetonovou stavbu, je možné, že komponenty nebudou schopny komunikovat i přes jednu zeď. Při výběru umístění komponent je nutné vyhnout se následujícím prvkům. Nemontujte je v blízkosti rozměrných kovových předmětů, blízko přístrojů generujících elektromagnetické rušení (vysílače, regulátory, motory atd.) ani do míst s intenzivním prouděním vzduchu či do vlhkých míst. Komponenty jsou určeny do vnitřních prostor, kde nedochází k povětrnostním vlivům a poklesu teploty vzduchu pod bod mrazu. Výjimkou jsou exteriérové komponenty. Umístění magnetických senzorů Magnetický detektor detekuje poplach vždy, když se oba díly magnetického detektoru od sebe oddálí více jak 2-3 cm. Magnetické detektory je třeba umístit jeden díl na rám okna nebo na futra dveří a druhý přímo na okna nebo dveře. Vzhledem k tomu, že detektor pracuje na bezdrátové technologii, řiďte se při umisťování i pokyny pro bezdrátové komponenty. Umístění pohybových detektorů Pohybové detektory se umístí do rohu místnosti tak, aby hlídaly vámi určený prostor. Nejčastěji prostor okolo vstupních dveří nebo oken. Detektory pohybu byste neměli umisťovat do místnosti, kde se pohybuje nějaké zvíře. Verze:

12 Detektor také není vhodné umisťovat přímo proti zdrojům tepla (topení, nebo klimatizace). Při zapnutí nebo vypnutí tepelného zdroje by mohlo dojít k falešnému poplachu. Vzhledem k tomu, že detektor pracuje na bezdrátové technologii, řiďte se při umisťování i pokyny pro bezdrátové komponenty. Umístění požárního detektoru Rozmístění požárních hlásičů po objektu je třeba pečlivě zvážit. Rozhodně není třeba jej instalovat do každé místnosti. Ve většině případech je to dokonce nežádoucí. Nejprve je nutné zvážit a vytipovat nejpravděpodobnější místa vzniku požáru. Požár může vzniknout od elektroniky (televize, věž, počítač) případně některých zdrojů tepla či ohně (kamna, krby, svíčky). Velmi často také například od vánočního stromečku. Nyní, když znáte potenciální místa vzniku požáru, bylo by v ideálním případě vhodné instalovat do každé této místnosti jeden požární hlásič. Avšak pokud se jedná o místnosti, kde může vzniknout kouř (kuchyň, místnost s krbem, místnost kde se kouří), neinstalujte do ní požární hlásič. V takovém případě je vhodné nainstalovat požární hlásič do některé ze spojovacích místností (schodiště, chodba). Reakce bude sice pomalejší ale nebude docházet k poplachu při každém kouření krbu či připálení jídla. Jediná místnost, kam požární hlásič patří v každém případě, je ložnice. Zde vás spolehlivě ochrání před kouřem, který ve spánku dokáže velmi rychle udusit. Vzhledem k tomu, že detektor pracuje na bezdrátové technologii, řiďte se při umisťování i pokyny pro bezdrátové komponenty. Umístění plynového detektoru Detektor plynu se umisťuje do místnosti k blízkosti možného úniku plynu a zapojí se do zásuvky. Důležité je, abyste jednou za čas otestovali funkčnost detektoru pomocí testovacího tlačítka. Při umisťování si nejprve Verze:

13 zjistěte typ plynu, který by mohl uniknout. Pokud je plyn lehčí než vzduch, umístěte detektor cca 15 cm pod strop. Pokud je plyn těžší než vzduch, umístěte detektor 15 cm nad podlahu. Detektor by neměl být zakryt nábytkem nebo závěsem či jiným předmětem. Detektor nikdy nemontujte do blízkosti klimatizace nebo místa s velkým prouděním vzduchu. Vzhledem k tomu, že detektor pracuje na bezdrátové technologii, řiďte se při umisťování i pokyny pro bezdrátové komponenty. Přidání dalších detektorů Zabezpečovací systém dovoluje přidat neomezený počet různých detektorů a ovladačů. Tím lze zabezpečovací systém libovolně v budoucnu rozšiřovat. Přidání detektoru se provede jeho nastavením na identifikační číslo centrální jednotky. Identifikační číslo centrální jednotky je na štítku na zadní straně centrální jednotky. Číslo je osmi ciferné a skládá se z číslic 0, 1 a 2. Dále se u většiny detektorů nastavuje zóna, do které chcete detektor přiřadit. Význam jednotlivých zón je uveden v tabulce. Komponenty,které lze připojit k tomuto systému Detektor pohybu V neomezeném množství lze nastavovat do jednotlivých zón detektory pohybu. Magnetický detektor V neomezeném množství lze do jednotlivých zón nastavovat magnetické detektory. Detekují otevření dveří nebo okna, na kterém jsou namontovány. Požární detektor V neomezeném množství lze připojovat detektory vznikajícího požáru. Budete tak informováni o vznikajícím požáru 24hodin sirénou a upozorněním na telefon. Plynový detektor V neomezeném množství lze připojovat detektor unikajícího plynu. Pokud využijete typ GAS Stop, budete Verze:

14 jak informováni prostřednictvím telefonu a sirénou, tak dojde i k uzavření přívodu plynu do objektu. Bezpečnostní infrazávora Dokáže vytvořit neviditelnou stěnu. Při jejím protnutí dojde k poplachu. Je vhodná zejména pro hlídání lodžijí, otevřených oken nebo prostorů, které je třeba ohraničit (bazén, veranda, plot). Bezdrátový ovladač Lze přiobjednat neomezený počet ovladačů centrální jednotky. Ovladač dovoluje systém zapnout/vypnout nebo vyvolat tísňový poplach. Tísňové tlačítko Je vhodné zejména k přivolání pomoci pro starší a nemocné osoby. Má velké červené tlačítko, jehož stiskem se vyvolá poplach a zašle volání o pomoc. Venkovní siréna Vhodná pro vyvolání poplachu do okolí domu. Montuje se na fasádu domu. Detektor pohybu plošný Funkčně stejný jako pohybová čidla s tím rozdílem, že vytvoří ve výšce montáže detekční hladinu. Při jejím protnutí dojde k poplachu. Vhodné zejména v případě, že máte doma psa a nemůžete využít klasického detektoru pohybu. Při zakoupení dalších komponent jsou nové komponenty nenaučené v systému. Před jejich použitím je nutno je nastavit pro váš systém. Jak komponenty nastavit, naleznete zde. Tísňové tlačítko, bezdrátový ovladač a venkovní siréna jsou nastaveny před zasláním na žádost zákazníka. Postup nastavení identifikačního čísla detektoru Sejměte kryt detektoru. Na plošném spoji detektoru uvidíte několik černých PIN konektorů, které jsou označeny A0-A7 a D0-D3. Verze:

15 Pro identifikaci jednotlivých detektorů musejí být přestavěny PIN konektory jiným způsobem. Pokud budou nastaveny stejně, nepůjde je rozdělit do zón. Pokud chcete nastavit více detektorů na stejnou zónu, nastavte jim stejně PINy. Poté stačí naučit jen jeden ze stejně nastavených detektorů. Příklad nastavení detektoru naleznete na následujícím obrázku. Pozor detektor 1000M má prohozeny H a L piny. U nastavení zóny se nastavují pouze H piny. L piny jsou nezapojeny. Postup naučení detektorů do centrální jednotky Vstupte do programovacího režimu. Zadejte sekvenci 11#. Centrála se přepne do učícího režimu a na display se zobrazí číslo zóny 01. Nyní je centrální jednotka připravena k učení. Učení detektoru se provádí aktivací učeného čidla. Centrála potvrdí naučení pípnutím. Verze:

16 Magnetický detektor: Vložením baterie. Pohybový detektor: Zapnutím detektoru přepínačem na boku. Ovládací klíčenka: Stisknutím jednoho z tlačítek. Detektor plynu/požáru: Přidržením testovacího tlačítka. Pro naučení dalšího čidla musíte přepnout jednotku na další volnou zónu. Zadejte číslo požadované zóny (01-99) a potvrdit #. Na display se zobrazí příslušná zóna. Poté můžete aktivovat další čidlo. Příklad: 02# - Přepne na zónu č2 Maximální počet zón je 99. Učící režim ukončíte stisknutím 2x #. Pokud ztratíte ovladač nebo budete chtít z nějakého důvodu změnit rozložení detektorů, je možné je vymazat. Vymazání se provádí v režimu programování zadáním sekvence 11* - Vymaže všechny naučené detektory a ovladače. Nastavení reakce zón Každému čidlu lze nastavit reakci při aktivaci nebo dočasně čidlo vyřadit. Provádí se v programovacím módu. Formát: *<číslozóny>2<čísloreakce># Reakce: 0 Vypnutá zóna: dočasné vyřazení čidla. 1 Okamžitá reakce: Ihned po aktivaci čidla dojde k poplachu. Tato reakce je nastavena továrně na všech zónách. 2 Zpožděná reakce: Po aktivaci čidla systém odpočítává 30 sekund, pokud do té doby nedojde k odjištění, systém vyhlásí poplach. Verze:

17 3 Tísňová zóna: Vyhlásí poplach okamžitě i při odjištěném systému. (Do této zóny se nastavují tísňová tlačítka, požární a plynová čidla atd..) 5 Zóna inteligence: Čidla na této zóně nereagují při částečném zajištění systému. (Tlačítko S na ovladači). V úplném zajištění jsou okamžitá. Příklad: *0122# - Nastaví na zónu 01 zpožděnou reakci. *0523# - Nastaví na zónu 05 tísňovou reakci. *1025# - Nastaví na zónu 10 zónu intelligence. Reset do továrního nastavení Vstupte do programování a namačkejte sekvenci: 0000# Heslo bude opět nastaveno na Technické parametry Napájení: DC 9V 500mA (adapter 220V) Proud: max 500mA Zálohovací akumulátor: 24hodin Provozní teplota: -10 C až 45 C Vlhkost: 20% až 90% Bezdrátová frekvence: 315MHz, nebo 434MHz Dosah: až 100 m (ve volném prostoru) Telefonní norma: tónová Záruka Výrobek byl při výrobě pečlivě testován. Pokud se i přesto stane, že výrobek vykazuje poruchu v době dvou let od zakoupení, zašlete jej na adresu servisu. Záruka na tento výrobek je v délce 2 let od zakoupení u vašeho obchodníka. Prodejce ani výrobce nenese odpovědnost za poruchy způsobené nevhodným použitím či hrubým zacházením s výrobkem. Na takto vzniklé závady se nevztahuje záruka. Verze:

18 Záruční servis ČIP plus s.r.o. Milínská Příbram 3 tel: obchod@cip.cz Verze:

Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem. TEL Intelliguard

Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem. TEL Intelliguard Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem TEL Intelliguard Verze: 1.10 2 Bezdrátový zabezpečovací systém Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém TEL Intelliquard s

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard

Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard 2 Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliquard. Tento zabezpečovací systém je určen pro hlídání objektů proti narušení

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem. TEL Intelliguard

Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem. TEL Intelliguard Bezdrátový zabezpečovací systém s telefonním hlásičem TEL Intelliguard 2 Bezdrátový zabezpečovací systém Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém TEL Intelliquard s telefonním hlásičem.

Více

GSM IG Touch LCD. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP.

GSM IG Touch LCD. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP. GSM IG Touch LCD Zabezpečovací systém GSM Intelliguard Touch LCD je určen pro hlídání bytových a komerčních prostor. Nabízí plně integrovanou centrální jednotku s možností připojení bezdrátových detektorů.

Více

GESOM 300 GESOM 300 GSM ALARM. Základní funkce GSM Alarmu GESOM 300

GESOM 300 GESOM 300 GSM ALARM. Základní funkce GSM Alarmu GESOM 300 GESOM 300 GSM ALARM Dodavatel: GESOM.cz DTF COMPANY s.r.o. Křenova 438/7 Praha 6 Základní funkce GSM Alarmu GESOM 300 ⒈ Přijímá tri-band GSM / GPRS průmyslové komunikátor, SMS alarm. 2. Uživatelé mohou

Více

GESOM 200 GSM ALARM GESOM 200. Návod k použití. Stránka 1

GESOM 200 GSM ALARM GESOM 200. Návod k použití. Stránka 1 GSM ALARM GESOM 200 Návod k použití Stránka 1 PŘEHLED FUNKCÍ: - 4 drátové a 6 bezdrátových zón - definování jednotlivých zón: hlavní, vnitřní, inteligentní, paniková - zasílá SMS na 3 čísla a telefonuje

Více

GSM Alarm IG LCD 3. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP.

GSM Alarm IG LCD 3. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP. GSM Alarm IG LCD 3 Zabezpečovací systém GSM Intelliguard je určen pro hlídání bytových a komerčních prostor. Nabízí plně integrovanou centrální jednotku s možností připojení bezdrátových detektorů. Integrovaný

Více

Bezpečnostní video systém. se záznamem. VideoCAM

Bezpečnostní video systém. se záznamem. VideoCAM Bezpečnostní video systém se záznamem VideoCAM 2 Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezpečnostní video systém se záznamem VideoCAM. Tento video systém je určen pro monitorování objektů proti narušení pachatelem

Více

GSM-01. Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím.

GSM-01. Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím. GSM-01 Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím. Dovozce a prodejce: www.alarmy-zabezpeceni.cz Hanse Ledwinky 200 742 21 Kopřivnice Česká republika Tel:

Více

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE

Kódová klávesnice s RFID čtečkou. ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Kódová klávesnice s RFID čtečkou ekey Strong OBRÁZEK KLÁVESNICE Autonomní kódová klávesnice s čtečkou RFID čipů pro ovládání elektrického zámku. Klávesnici je možné používat k vnitřnímu i venkovnímu použití.

Více

GSM Alarm IG 2. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP.

GSM Alarm IG 2. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP. Zabezpečovací systém GSM Intelliguard je určen pro hlídání bytových a komerčních prostor. Nabízí plně integrovanou centrální jednotku s možností připojení bezdrátových detektorů. Integrovaný GSM modul

Více

Přednastavený zabezpečovací systém. Oasis Plus

Přednastavený zabezpečovací systém. Oasis Plus Přednastavený zabezpečovací systém Oasis Plus Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz, WWW.CIP.CZ Verze uživatelského návodu:

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém s GSM hlásičem

Bezdrátový zabezpečovací systém s GSM hlásičem Bezdrátový zabezpečovací systém s GSM hlásičem GSM Intelliguard 2 Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém GSM Intelliquard s hlásičem poplachů přes mobilní síť. Tento zabezpečovací

Více

GSM ALARM - základní sada Návod k použití

GSM ALARM - základní sada Návod k použití GSM ALARM - základní sada Návod k použití První spuštění a základní nastavení: Před vložením SIM karty do GSM alarmu, je potřeba ji připravit v mobilním telefonu: 1. Odstraňte PIN 2. Vymažte všechny telefonní

Více

Bezpečnostní video ProfiCAM II

Bezpečnostní video ProfiCAM II Instalační příručka Bezpečnostní záznamové video pro sledování objektu kamerami. Video je vybaveno detekcí pohybu, vzdáleným přístupem přes internet a českým interaktivním ovládáním pomocí dálkového ovladače

Více

GSM Intelliguard LCD 2

GSM Intelliguard LCD 2 GSM Intelliguard LCD 2 Zabezpečovací systém GSM Intelliguard LCD 2 je určen pro hlídání bytových a komerčních prostor. Nabízí plně integrovanou centrální jednotku s možností připojení bezdrátových detektorů.

Více

Návod k základní instalaci alarmu GSM02

Návod k základní instalaci alarmu GSM02 Návod k základní instalaci alarmu GSM02 Technické parametry Vstup napětí: Standby odběr: Alarm odběr: Frekvence bezdrát. čidel: GSM Frekvence: Záložní baterie: Hlasitost alarmu: Výstup napětí DC9V~12V

Více

Rychlá instalace předkonfigurovaného bezdrátového setu PROFI Wireless

Rychlá instalace předkonfigurovaného bezdrátového setu PROFI Wireless Rychlá instalace předkonfigurovaného bezdrátového setu PROFI Wireless Jak namontovat zabezpečovací set Profi Wireless. Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací set Profi Wireless sestavený

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém s. GSM hlásičem. GSM Intelliguard LCD

Bezdrátový zabezpečovací systém s. GSM hlásičem. GSM Intelliguard LCD Bezdrátový zabezpečovací systém s GSM hlásičem GSM Intelliguard LCD verze 2.10 2 Obsah uživatelské příručky Bezdrátový zabezpečovací systém... 4 Funkce systému... 4 Instalace systému... 6 Nastavení systému...

Více

Inteligentní bezdrátový GSM Alarm GSM GUARD Basic / Standard / Premium Uživatelská příručka. Verze 2.3 20.5.2008. web: www.gsm-alarmy.

Inteligentní bezdrátový GSM Alarm GSM GUARD Basic / Standard / Premium Uživatelská příručka. Verze 2.3 20.5.2008. web: www.gsm-alarmy. Inteligentní bezdrátový GSM Alarm GSM GUARD Basic / Standard / Premium Uživatelská příručka Verze 2.3 20.5.2008 web: www.gsm-alarmy.cz Obsah 1. Základní popis 3 2. Obsah balení 3 3. Popis centrální jednotky

Více

GESOM 200 ver. 2015-2 GSM ALARM GESOM 200. Návod k použití. GESOM 200 ver. 2015-2. Stránka 1

GESOM 200 ver. 2015-2 GSM ALARM GESOM 200. Návod k použití. GESOM 200 ver. 2015-2. Stránka 1 GSM ALARM GESOM 200 Návod k použití Stránka 1 PŘEHLED FUNKCÍ: - 4 drátové a 6 bezdrátových zón - definování jednotlivých zón: hlavní, vnitřní, inteligentní, paniková - zasílá SMS na 3 čísla a telefonuje

Více

Bezdrátový GSM Alarm Systém HF-GSM01 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme za nákup našeho produktu. Tato uživatelská příručka Vás provede instalací systému a seznámí Vás s funkcemi a ovládáním

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL.

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL www..levnealarmy.cz Tlačítko č. 1 Tlačítko č.2 Dálkový ovladač Tlačítko Zapnuté Vypnuté Zapnuté zapalování I - krátký stisk Vypnutí alarmu Zapnutí alarmu I - delší

Více

GSM Alarm IG LCD 3. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: ,

GSM Alarm IG LCD 3. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: , Zabezpečovací systém GSM Intelliguard je určen pro hlídání bytových a komerčních prostor. Nabízí plně integrovanou centrální jednotku s možností připojení bezdrátových detektorů. Integrovaný GSM modul

Více

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF Bezdrátový pokojový termostat Flame RF Pokojový termostat Flame RF slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného režimu. Zvyšuje tak teplotní komfort místnosti

Více

SPY18 - RFID MOTO ALARM

SPY18 - RFID MOTO ALARM SPY18 - RFID MOTO ALARM Obsah RFID MOTO ALARM...1 HANDS FREE CHYTRÁ RFID TECHNOLOGIE...2 FUNKCE SYSTÉMU...3 Varování před nízkou kapacitou baterie...4 Režim úspory energie (režim spánku)...4 Ruční aktivace

Více

Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz

Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz Modulární autoalarm www.levnealarmy.cz DÁLKOVÝ OVLADAČ Tlačítko Obrázek Funkce Podmínka zapnutí a uzamknutí dveří alarm je vypnutý 1 vyhledání auta se zvukem alarm je zapnutý ukončení poplachu je spuštěný

Více

SPY 11. Automobilový zabezpečovací systém

SPY 11. Automobilový zabezpečovací systém SPY 11 Automobilový zabezpečovací systém Uživatelská příručka Před prvním použitím zabezpečovacího systému si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Tlačítka

Více

WiFi spínač ovládaný telefonem. Sonoff Pasiv 12V

WiFi spínač ovládaný telefonem. Sonoff Pasiv 12V WiFi spínač ovládaný telefonem Sonoff Pasiv 12V WiFi modul Sonoff Pasiv 12V je určen k ovládání externích spotřebičů vzdáleně přes internet. Využívá Cloud systému pro jednoduché připojení do WiFi sítě

Více

WiFi spínač ovládaný telefonem. Sonoff Basic/RF

WiFi spínač ovládaný telefonem. Sonoff Basic/RF WiFi spínač ovládaný telefonem Sonoff Basic/RF WiFi modul Sonoff je určen k ovládání externích spotřebičů vzdáleně přes internet. Využívá Cloud systému pro jednoduché připojení do WiFi sítě bez nutnosti

Více

GSM nouzový systém Senior Care

GSM nouzový systém Senior Care GSM nouzový systém Senior Care Systém Senior Care je určen pro zvýšení životního komfortu a ochrany starších osob a osob se sníženou schopností pohybu. Nabízí možnost dohledu, přivolání pomoci, hlasovou

Více

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Esprit

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Esprit Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Esprit Jak namontovat zabezpečovací set. Děkujeme Vám, že jste si vybrali zabezpečovací set ESPRIT. Tento zabezpečovací set je sestaven z profesionálních komponent

Více

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W1-B Manuál Kód + karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 26.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Je možné zapojit do větších

Více

Bezpečnostní GSM alarm systém. Zkrácený UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Bezpečnostní GSM alarm systém. Zkrácený UŽIVATELSKÝ MANUÁL Bezpečnostní GSM alarm systém Zkrácený UŽIVATELSKÝ MANUÁL První zapnutí Vložte kartu SIM do hlavní jednotky, zapojte kabely a správně namontujte GSM anténu. Potom zapojte napájecí adapter do napájení.

Více

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu PROFI 63

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu PROFI 63 Rychlá instalace předkonfigurovaného setu PROFI 63 Jak namontovat zabezpečovací set Profi 63. Děkujeme Vám, že jste si vybrali zabezpečovací set Profi 63 sestavený firmou ČIP plus s.r.o. Zabezpečovací

Více

Bezdrátový GSM Alarm Systém HF-GSM01 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme za nákup našeho produktu. Tato uživatelská příručka Vás provede instalací systému a seznámí Vás s funkcemi a ovládáním

Více

Instalační a uživatelský manuál

Instalační a uživatelský manuál Instalační a uživatelský manuál - 2 - FUNKCE A MOŽNOSTI ALARMU: Dálkové ovládání centrálního zamykání 30 100m (záleží na umístění řídící jednotky alarmu) Hlasitá/Tichá aktivace alarmu Funkce Panic Vyhledání

Více

WiFi modul s teplotním senzorem. Sonoff TH16

WiFi modul s teplotním senzorem. Sonoff TH16 WiFi modul s teplotním senzorem Sonoff TH16 WiFi modul Sonoff TH16 je určen k měření teploty a vlhkosti a k ovládání externích spotřebičů vzdáleně přes internet. Využívá Cloud systému pro jednoduché připojení

Více

CCTV-PRODEJCE.CZ. Uživatelský manuál pro GSM SMS alarm GSM500 / SA120 Stránka 1

CCTV-PRODEJCE.CZ. Uživatelský manuál pro GSM SMS alarm GSM500 / SA120 Stránka 1 Uživatelský manuál pro GSM SMS alarm GSM500 / SA120 Stránka 1 Základní informace: GSM SMS alarm GSM500 je bezpečnostní sytém určený pro ochranu objektů. GSM500 Je určen pro objekty s nízkými riziky, jako

Více

Uživatelský manuál pro Klávesnici s RFID čtečkou SA-109

Uživatelský manuál pro Klávesnici s RFID čtečkou SA-109 Uživatelský manuál pro Klávesnici s RFID čtečkou SA-109 Kódová klávesnice s čtečkou RFID čipů pracuje jako autonomní jednotka bez nutnosti dokupovat ústřednu, ovládací jednotku apod. Vzhledově velice elegantní.

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. www.levnealarmy.cz

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. www.levnealarmy.cz MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL www.levnealarmy.cz Dálkový ovladač Tlačítko Alarm zapnutý Alarm vypnutý Zapnuté zapalování I - krátký stisk Zapnutí alarmu Zapnutí alarmu II - krátký stisk Vypnutí

Více

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1

manuál Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Sebury W2 Manuál Karta samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 12.8.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet pro venkovní / vnitřní použití. Čtečku je možné čtečku provozovat

Více

Uživatelský manuál JA-65 Maestro

Uživatelský manuál JA-65 Maestro Uživatelský manuál JA-65 Maestro Signálky událostí Informují co se v systému stalo, údaj na displeji upřesňuje, odkud je událost hlášena. Poplach poplach vyvolaný vniknutím do objektu, kouřem, plynem apod.

Více

EX3262C Instalační a uživatelský manuál

EX3262C Instalační a uživatelský manuál EX3262C Instalační a uživatelský manuál Technická data: Napájení telefonu je prováděno pomocí sběrnice Klidový odběr: Odběr při provozu: 8 ma 0,4 A Obrazovka: Barevné LCD 4 Pracovní teplota: 0 50 C Maximální

Více

Sebury W1-A Instalační manuál

Sebury W1-A Instalační manuál Sebury W1-A Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 Poslední korekce dne: 17.5.2013 VARIANT plus s.r.o. W1-A Obsah 1. POPIS... 3 1.1 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI... 3 1.2 TECHNICKÉ PARAMETRY... 3 2. MONTÁŽ... 4 2.1

Více

Uživatelský manuál pro GSM ovládání RTU 5024

Uživatelský manuál pro GSM ovládání RTU 5024 Uživatelský manuál pro GSM ovládání RTU 5024 Instalace a nastavení Základní heslo je 1234 toto heslo doporučujeme před používáním změnit. Změna hesla a další nastavení se provádí pomocí SMS příkazů. Všechny

Více

Bezdrátový GSM alarm systém HF-GSM02 Uživatelská příručka

Bezdrátový GSM alarm systém HF-GSM02 Uživatelská příručka Bezdrátový GSM alarm systém HF-GSM02 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme za nákup našeho produktu. Tato uživatelská příručka Vás provede instalací systému a seznámí Vás s funkcemi a ovládáním

Více

Zabezpečovací systém pro motocykly

Zabezpečovací systém pro motocykly Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Funkce zabezpečovacího systému... 2 Aktivace (spuštění) zabezpečovacího systému...2 Tichá aktivace (spuštění) zabezpečovacího systému...2 Deaktivace

Více

Domácí zabezpečovací ústředna YL-007M2B

Domácí zabezpečovací ústředna YL-007M2B Domácí zabezpečovací ústředna YL-007M2B Uživatelský manuál Pro lepší pochopení tohoto výrobku si přečtěte tento uživatelský manuál dříve, než výrobek použijete. Funkce - 7 kabelových a 99 bezdrátových

Více

Hamletovygumy.net HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ. PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti

Hamletovygumy.net HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ. PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti HPS 840 NEW (H) Uživatelský návod CZ PATROL LINE - CAN BUS Budoucnost v současnosti popis systému HPS 840 je autoalarm určený pro motorová vozidla s dálkově ovládaným centrálním zamykáním a s 12V napájecím

Více

Manuál GSM-01 Alarmu

Manuál GSM-01 Alarmu Manuál GSM-01 Alarmu 1. Vložení SIM karty do alarmu Stiskněte jemně žlutý bod špičkou propisovačky a vyjměte držák SIM karty. Vložte do něj SIM a zasuňte zpět. UPOZORNĚNÍ! Kovové kontakty SIM karty musí

Více

AUTOALARM MINICAR. Řada 686H. Uživatelský a montážní návod. S plovoucím kódem

AUTOALARM MINICAR. Řada 686H. Uživatelský a montážní návod. S plovoucím kódem AUTOALARM MINICAR Řada 686H S plovoucím kódem Uživatelský a montážní návod Děkujeme že jste si vybrali právě tento systém Prosíme, čtěte následující informace, než začnete alarm instalovat a používat.

Více

Sebury Q3. Instalační manuál

Sebury Q3. Instalační manuál Sebury Q3 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:30 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato dokumentace je vytvořena pro

Více

Uživatelský manuál JA-60 Comfort

Uživatelský manuál JA-60 Comfort Uživatelský manuál JA-60 Comfort 1. Indikace Signálky událostí Informují co se v systému stalo, údaj na displeji upřesňuje, odkud je událost hlášena. Poplach poplach vyvolaný vniknutím do objektu, kouřem,

Více

GSM alarm s displejem SE200

GSM alarm s displejem SE200 GSM alarm s displejem SE200 Obsah: Přehled funkcí... 2 Popis ústředny... 2 Nastavení funkcí... 5 Tovární resetování... 6 Kódování dálkového ovládače... 6 Kódování chráněné zóny... 6 Změna hesla... 7 Nastavení

Více

GSM alarm s WiFi. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: ,

GSM alarm s WiFi. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: , GSM alarm s WiFi Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis přístroje Na přední

Více

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy

W1-A manuál Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Sebury W1-A Manuál Kód + karta samostatný provoz 2 samostatné reléové výstupy Dokumentace vytvořena dne 29.7.2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Kódová klávesnice, se čtečkou karet. Autorizace Počet

Více

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM technology Uživatelský manuál REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM system, a.s. Petra Cingra 840, 735 11 Orlová, Obchodní oddìlení divize PCO: Tel.: +420 596 531 140, GSM: +420 603 479 095, e-mail:

Více

Klávesnice EKB3. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00

Klávesnice EKB3. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00 Klávesnice EKB3 Stručný uživatelský návod k použití Verze 1.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí se základní obsluhou Vašeho zabezpečovacího

Více

Inteligentní bezdrátový GSM Alarm. GSM GUARD v.2.0. Uživatelská příručka

Inteligentní bezdrátový GSM Alarm. GSM GUARD v.2.0. Uživatelská příručka Inteligentní bezdrátový GSM Alarm GSM GUARD v.2.0 Uživatelská příručka Verze 2.1 24.2.2009 OBSAH Základní popis... 2 Obsah balení... 2 Volitelné příslušenství... 2 Popis zařízení... 3 Funkce a vlastnosti...

Více

Základní prvky systému

Základní prvky systému MAGICAR MA600H Základní prvky systému ANTÉNA INDIKAČNÍ LASER DRŽÁK LED A LED B SYSTÉMOVÁ SIRÉNA SYSTÉMOVÉ TLAČÍTKO LED C LED D PIR SENZOR ADAPTÉRU ZDÍŘKA PRO KONEKTOR Montáž Li-Ion baterie do systému +12V

Více

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch Pokojový programovatelný termostat Flame Touch Pokojový termostat Flame Touch s intuitivním dotekovým ovládáním slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného

Více

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu)

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Žatci ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Datum vypracování: 18.5.2011

Více

Uživatelský manuál JA-65 Maestro

Uživatelský manuál JA-65 Maestro Uživatelský manuál JA-65 Maestro 1. Indikace Signálky událostí Informují co se v systému stalo, údaj na displeji upřesňuje, odkud je událost hlášena. Poplach Sabotáž poplach vyvolaný vniknutím do objektu,

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

POKYNY K OBSLUZE. Bezpečnostní systém MODEL: VOYAGER. Vlastnosti systému :

POKYNY K OBSLUZE. Bezpečnostní systém MODEL: VOYAGER. Vlastnosti systému : Bezpečnostní systém POKYNY K OBSLUZE MODEL: VOYAGER Vlastnosti systému : 1. Dva 4-tlačítkové ovladače s plovoucím kódem a funkcí antiscan 2. Aktivace / deaktivace systému 3. Tichá aktivace / deaktivace

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM MONTÁŽNÍ MANUÁL.

MODULÁRNÍ AUTOALARM MONTÁŽNÍ MANUÁL. MODULÁRNÍ AUTOALARM MONTÁŽNÍ MANUÁL www.levnealarmy.cz Dálkový ovladač Tlačítko Alarm zapnutý Alarm vypnutý Zapnuté zapalování I - krátký stisk Zapnutí alarmu Zapnutí alarmu II - krátký stisk Vypnutí alarmu

Více

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti animeo IB+ Karta dálkového ovládání RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností karty dálkového ovládání RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro pozdější

Více

Automobilový zabezpečovací systém SPY13

Automobilový zabezpečovací systém SPY13 Automobilový zabezpečovací systém SPY13 Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Aktivace a deaktivace zabezpečení, spuštění poplachu...2 Dočasné

Více

Klávesnice EKB2. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00

Klávesnice EKB2. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00 Klávesnice EKB2 Stručný uživatelský návod k použití Verze 1.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí se základní obsluhou Vašeho zabezpečovacího

Více

MA4 UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD

MA4 UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD Autoalarm MA4 UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD Tlačítka dálkového ovladače: Aktivace Deaktivace Tichá aktivace Vyhledání vozu A. Aktivace: Stiskněte tlačítko, siréna jednou pípne, směrová světla jednou bliknou,

Více

POKROČILÉ PROGRAMOVÁNÍ. Pípání / Poplach

POKROČILÉ PROGRAMOVÁNÍ. Pípání / Poplach POKROČILÉ PROGRAMOVÁNÍ Pokročilé programování umožňuje uživateli uživatelsky přizpůsobit řídící panel, aby reagoval různě při různých okolnostech. Hlavními rysy jsou: Jestliže je vybuzen senzor, řídící

Více

Univerzální autoalarm s imobilizérem PAA-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22. Úvod. Popis instalace: Poznámky k režimům:

Univerzální autoalarm s imobilizérem PAA-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22. Úvod. Popis instalace: Poznámky k režimům: Univerzální autoalarm s imobilizérem PAA-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22 Úvod Děkujeme za nákup sady autoalarmu PAA-02 a modulu centrálního zamykání PCE-22. Jde o zařízení umožňující střežit

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta + kód / kód nebo karta. samostatný provoz

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta + kód / kód nebo karta. samostatný provoz Sebury BC-2000 Manuál karta / karta + kód / kód nebo karta samostatný provoz VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 777 55 77 02 (pracovní doba 7:30 16:00,

Více

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC-2000. Manuál. karta / karta a kód / karta nebo kód. samostatný provoz. strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. Sebury Manuál karta / karta a kód / karta nebo kód BC-2000 samostatný provoz Dokumentace vytvořena dne 16. 9. 2008 poslední korekce dne 6. 6. 2011 JM VARIANT plus s.r.o. strana 1 Popis Čtečka karet s klávesnicí

Více

WIFI UNIVERZÁLNÍ OVLADAČ

WIFI UNIVERZÁLNÍ OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah balení WIFI univerzální ovladač Napájecí adaptér USB kabel Kontrolka oranžová reset Micro USB Kontrolka Wi-Fi modrá Čelní pohled Micro-Port Pohl. zprava 1 Děkujeme, že jste si

Více

VIDEOTELEFONY 1750/5 a 1750/6

VIDEOTELEFONY 1750/5 a 1750/6 VIDEOTELEFONY 1750/5 a 1750/6 POPIS A FUNKCE 1.Nastavení hlasitosti vyzvánění (MAX, MEDIUM, MUTE) 2. Reproduktor 3. Nastavení jasu (MAX - MIN) 4. Nastavení intenzity barev displeje (MAX - MIN) 5. Displej

Více

Bezdrátový GSM Alarm Systém HF-GSM03 Uživatelská příručka

Bezdrátový GSM Alarm Systém HF-GSM03 Uživatelská příručka Bezdrátový GSM Alarm Systém HF-GSM03 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme za nákup našeho produktu. Tato uživatelská příručka Vás provede instalací systému a seznámí Vás s funkcemi a ovládáním

Více

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku!

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku! BT410 Bluetooth Speaker (integrovaná funkce pro handsfree telefonování) Uživatelská příručka Výstraha: 1) Ilustrace slouží pouze pro referenci. 2) Společnost Lenovo je odhodlána zlepšovat výkon a kvalitu

Více

SE528. Zabezpečovací systém do automobilu. Instalační a uživatelská příručka

SE528. Zabezpečovací systém do automobilu. Instalační a uživatelská příručka SE528 Zabezpečovací systém do automobilu Instalační a uživatelská příručka Funkce systému: Dálkové ovládání s plovoucím kódem Nastavitelná délka impulsu pro odemknutí a zamknutí dveří Nastavitelné automatické

Více

BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH

BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH 1 2 BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH Tento produkt splňuje normu 99/05/EEC Využití: jako ovladač pro vrata a brány Produkt je schválen pro země EU. 1. Základní

Více

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o.

Sebury BC Manuál. Kód + karta. Samostatný provoz / Wiegand 26. Dokumentace vytvořena dne strana 1. JM VARIANT plus s.r.o. BC200 Sebury BC-200 Manuál Kód + karta Samostatný provoz / Wiegand 26 Dokumentace vytvořena dne 2.8.20 JM VARIANT plus s.r.o. strana K3/K5/BC2000 Popis Čtečka karet s klávesnicí pro autonomní pouţití.

Více

Bezdrátový GSM alarm HG-102M

Bezdrátový GSM alarm HG-102M Bezdrátový GSM alarm HG-102M návod k použití 1. Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. 1.1 Popis systému Bezdrátový GSM alarm je

Více

Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525

Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525 Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525 Obsah 1 Ovládání a režimy systému 3 11 Aktivace zabezpečení3 12 Deaktivace zabezpečení

Více

Amplicomm Ring Flash 250

Amplicomm Ring Flash 250 1 Návod na použití Amplicomm Ring Flash 250 Světelná signalizace bytového nebo domovního zvonku a zvonění telefonu 2 Obsah balení RF250: RingFlash 250 přijímač, napájecí adaptér (12V 1A), telefonní kabel,

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway)

Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway) REGULÁTORY SMART GATE Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Smart Gate je bezdrátová komunikační brána mezi vzduchotechnickými jednotkami SAVE a bezdrátovými

Více

Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz

Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz UŽIVATELSKÝ NÁVOD Kódová klávesnice a čtečka čipů CP1000 Čtečka RFID čipů 125 khz 1. OBSAH 1. Obsah... 1 2. Úvod... 2 3. Instalace... 2 4. Uložení uživatelských čipů (karet)... 2 4.1. Uživatelská pozice

Více

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí BU Obsah 1- Ustanovení 2- Doručená sada 3- Základní technický popis 4- Obchodní podmínky 5- Reklamační požadavky 6- Popis a složení 7- Instalace a připojení k elekt.proudu 8- Popis ovládání modelů, návrh

Více

VIDEOTELEFON iloft ( s OSD menu )

VIDEOTELEFON iloft ( s OSD menu ) UŽIVATELSKÝ MANUÁL VIDEOTELEFON iloft ( s OSD menu ) Obsah Programování : uživatelský režim... 3 Nastavení vyzváněcího tónu... 3 Vypnutí zvonění... 4 Uvolnění dveří... 4 Nastavení obrazu a hlasitosti...

Více

Bezdrátový GSM alarm HF-GSM02. Před instalací si prosím pečlivě pročtěte tento uživatelský manuál a ponechte si jej pro budoucí použití.

Bezdrátový GSM alarm HF-GSM02. Před instalací si prosím pečlivě pročtěte tento uživatelský manuál a ponechte si jej pro budoucí použití. Bezdrátový GSM alarm HF-GSM02 Před instalací si prosím pečlivě pročtěte tento uživatelský manuál a ponechte si jej pro budoucí použití. ÚVOD Děkujeme za nákup našeho bezdrátového domovního alarmu HF-GSM02.

Více

GSM brána s alarmem GateIO

GSM brána s alarmem GateIO GSM brána s vestavěným alarmem je určena k přenosu informace z hlídaného objektu a zpět. Dovoluje připojit dva detektory a dvě ovládaná zařízení. Lze využít obousměrnou hlasovou komunikaci. Záruční a pozáruční

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

CCTV-PRODEJCE.CZ. Uživatelský manuál pro GSM SMS alarm GSM500 / SA120 Stránka 1

CCTV-PRODEJCE.CZ. Uživatelský manuál pro GSM SMS alarm GSM500 / SA120 Stránka 1 Uživatelský manuál pro GSM SMS alarm GSM500 / SA120 Stránka 1 GSM SMS ALARM GSM500 / S120 strana Základní informace 3 Význam LED kontrolek 3 Význam zobrazených ikon na LCD 3 SMS příkazy pro vzdálené ovládání

Více

Domácí GSM poplachový systém GSM - 02

Domácí GSM poplachový systém GSM - 02 Domácí GSM poplachový systém GSM - 02 Instalace a uživatelská příručka Krátký úvod: GSM 900/1800 pásma,můžou být použity ve vetšině části světa. Plně duplexní (obousměrná) komunikace s ústřednou (Volitelné)

Více

Eolis RTS. Větrná automatika s dálkovým ovládáním. 1. Technické údaje

Eolis RTS. Větrná automatika s dálkovým ovládáním. 1. Technické údaje Abyste mohli optimálně využít všech vlastností větrné automatiky Eolis RTS, přečtěte si pozorně následující návod k montáži a obsluze. Eolis RTS je větrná automatika s bezdrátovým dálkovým ovládáním, určená

Více

DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art Návod pro nastavení a instalaci.

DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art Návod pro nastavení a instalaci. DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art. 5118 Návod pro nastavení a instalaci Vid-9264-1 Tlačítka a ovládání Servisní tlačítko Po stisknutí tlačítka

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Obj. č.: 4805751 NÁVOD K OBSLUZE. 1. úvod

Obj. č.: 4805751 NÁVOD K OBSLUZE. 1. úvod NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4805751 1. úvod Děkujeme vám za zakoupení HAM1000WS. Jedná se o bezdrátový zabezpečovací systém, který Vás upozorní na přítomnost a pohyb uvnitř chráněné oblasti/zóny. Tento symbol

Více

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO uživatelský manuál 1 1. LCD displej dálkového ovladače 2. Popis ikonek LCD displeje 1. Vypnutí systému 2. Tiché zapnutí 3. Zapnutí se zvukem

Více