Návod k použití NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Sony Corporation (1)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k použití NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Sony Corporation (1)"

Transkript

1 Návod k použití NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F 2006 Sony Corporation (1)

2 Informace o příručkách S přehrávačem se dodává příručka Quick Start Guide a tento návod k použití ve formátu PDF. Po instalaci softwaru SonicStage z poskytnutého disku CD- ROM najdete informace také v nápovědě softwaru SonicStage. Příručka Quick Start Guide popisuje nastavení a základní operace umožňující import skladeb do počítače, jejich přenos do přehrávače i jejich přehrávání. Tento Návod k použití vysvětluje standardní i rozšířené funkce a umožňuje plně využít funkce přehrávače a odstranit případné problémy. Nápověda k softwaru SonicStage vysvětluje podrobnosti používání softwaru SonicStage ( strana 3). Procházení návodu k použití Používání tlačítek v návodu k použití Klepnutím na tlačítka v pravém horním rohu tohoto návodu přejdete na položky Obsah, Seznam nabídek domovské stránky nebo Rejstřík. Odkazy na obsah V seznamu témat návodu k obsluze vyhledejte požadované položky. Přechod na seznam nabídek domovské stránky Vyhledejte požadovanou položku ze seznamu položek v nabídce přehrávače. Přechod na rejstřík Vyhledejte požadované položky ze seznamu klíčových slov v příručce. Tipy Na vyznačenou stránku můžete přejít klepnutím na číslo stránky v obsahu, seznamu nabídek domovské stránky nebo v rejstříku. Na označenou stránku můžete přejít klepnutím na vyznačení odkazu na stránku (např. strana 3) na jednotlivých stránkách. Chcete-li vyhledat referenční stránku podle klíčového slova, klepněte na nabídku Úpravy, vyberte položku Hledat v aplikaci Adobe Reader k zobrazení rámce pro procházení, zadejte klíčové slovo do textového pole pro vyhledávání a klepněte na tlačítko Hledat. Na předchozí nebo další stránku můžete přejít klepnutím na tlačítko a v dolní části obrazovky aplikace Adobe Reader. Pokračování

3 Změna rozložení stránky Pomocí tlačítek v dolní části obrazovky aplikace Adobe Reader lze vybrat způsob zobrazování stránek. Jedna stránka Stránky se zobrazují jednotlivě. Při posouvání se zobrazuje předchozí nebo následující stránka. Průběžně Stránky se zobrazují souvisle za sebou. Při posouvání se předchozí a následující stránky posouvají souvisle nahoru a dolů. Průběžně - protilehlé Dvě stránky jsou zobrazeny vedle sebe a každá dvojice stránek je součástí souvislé řady stránek. Při posouvání se předchozí a následující dvojice stránek posouvají souvisle nahoru a dolů. Protilehlé Dvě stránky jsou zobrazeny vedle sebe. Při posouvání se zobrazuje předcházející nebo následující dvojice stránek. Použití nápovědy k aplikaci SonicStage Více informací o používání aplikace SonicStage, například o importu skladeb do počítače a přenosu skladeb do přehrávače, naleznete v nápovědě k aplikaci SonicStage. Při spuštěné aplikaci SonicStage klepněte v nabídce Help na příkaz SonicStage Help. Zobrazí se nápověda. Poznámka V nápovědě k aplikaci SonicStage je přehrávač označen jako zařízení ATRAC Audio Device.

4 Obsah Seznam nabídek domovské stránky... 6 Dodané příslušenství... 7 Součásti a ovládací prvky... 8 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb (All Songs)...12 Přehrávání seznamů skladeb (Playlist Select)...13 Přehrávání seznamů skladeb vytvořených v aplikaci SonicStage (Playlists)...13 Přehrávání skladeb ze seznamu 100 oblíbených skladeb (Favorite 100)...15 Přehrávání skladeb z naposledy přenesených alb (Recent Transfers)...16 Přehrávání skladeb v náhodném pořadí (Intelligent Shuffle)...17 Přehrávání 100 oblíbených skladeb v náhodném pořadí (My Favorite Shuffle)...17 Přehrávání skladeb podobného žánru podle vybraného interpreta v náhodném pořadí (Artist Link Shuffle)...18 Přehrávání skladeb vydaných ve stejném roce v náhodném pořadí (Time Machine Shuffle)...19 Přehrávání skladeb v náhodném pořadí pro zadané období (Sports Shuffle)...20 Hledání skladeb (Search)...21 Vyhledávání skladeb podle názvu skladby (Song)...21 Vyhledávání skladeb podle jména interpreta (Artist)...22 Vyhledávání skladeb podle alba (Album)...23 Vyhledávání skladeb podle žánru (Genre)...24 Vyhledávání skladeb podle roku vydání (Release Year)...25 Hledání alb podle obrázku na obalu (Jacket Search)...26 Změna režimu přehrávání (Play Mode)...27 Redukce okolních šumů (Noise Canceling) (pouze NW-S703F/S705F/S706F)...28 Nastavení Nastavení kvality zvuků Výběr kvality zvuku...30 Změna kvality zvuku (Equalizer)...31 Nastavení vlastních hodnot ekvalizéru...33 Nastavení ostřejšího zvuku (VPT)...35 Poslech se zřetelnými stereofonními zvuky (Clear Stereo)...36 Nastavení úrovně hlasitosti (Dynamic. Normalizer)...37 Nastavení efektu funkce Noise Canceling (Noise Cancel Control) (pouze NW-S703F/S705F/ S706F)...38 Změna pořadí skladeb (Sort)...39 Změna režimu zobrazení Změna režimu zobrazení...42 Výběr typů obrazovek (Display Screen)...43 Nastavení hodnoty pro zobrazení obrázku na obalu na ON/OFF (Jacket Mode)...44 Nastavení úrovně hlasitosti (Volume Mode)...45 Nastavení úrovně hlasitosti v přednastaveném režimu (Preset Volume)...45 Nastavení hodnoty přednastavené hlasitosti...46 Nastavení na manuální ovládání hlasitosti (Manual Volume)...47 Omezení hlasitosti (AVLS)...48 Vypnutí zvukového signálu (Beep)...49 Nastavení aktuálního času (Set Date-Time)...50 Výběr nastavení aktuálního času...50 Ruční nastavení aktuálního času...52 Nastavení formátu data (Date Disp Type)...53 Nastavení formátu času (Time Disp Type)...54 Zobrazení informací o přehrávači (Information)...55 Obnovení výrobních nastavení (Reset All Settings)...56 Formátování paměti (Format)...57 Změna nastavení připojení USB (USB Bus Powered)...59 Nastavení na obrazovku úspory energie (Power Save Mode)...60 Pokračování

5 Poslech rádia FM (pouze NW-S703F/S705F/S706F) Poslech rádia FM Přepnutí na rádio FM Automatické přednastavení radiostanic (FM Auto Preset) Volba radiostanic...63 Přednastavení požadovaných radiostanic Odstranění přednastavených radiostanic...65 Nastavení příjmu (Scan Sens)...66 Přepínání reprodukce jedním kanálem/ stereo (Mono/Auto)...67 Nahrávání Nahrávání (Rec)...68 Nastavení hodnoty bit rate pro nahrávané skladby (Rec Mode)...70 Změna nastavení synchronizovaného nahrávání (Sync Rec)...71 Přehrávání nahraných skladeb (Rec Data)...72 Změna režimu přehrávání nahraných skladeb (PLAY MODE) Odstranění nahraných skladeb Odstranění nahraných skladeb (Delete 1 Track)...74 Odstranění nahrané složky (Delete Folder)...76 Odstranění všech nahraných skladeb (Delete All Rec Data)...77 Rozšířené funkce Dobíjení přehrávače Maximalizace životnosti baterie Vysvětlení výrazů formát a bit rate Přehrávání skladeb bez pauz Import informací o skladbách do přehrávače Uložení jiných než zvukových souborů Aktualizace firmwaru přehrávače Odstraňování problémů Odstraňování problémů Zprávy Odebrání aplikace SonicStage Další informace Bezpečnostní opatření Copyright Technické údaje Rejstřík Poznámka V závislosti na zemi nebo regionu, ve kterém jste přehrávač zakoupili, nemusí být některé modely k dispozici.

6 Seznam nabídek domovské stránky Obrazovku HOME můžete zobrazit stisknutím a podržením tlačítka DISPLAY/HOME na přehrávači. Obrazovka HOME představuje výchozí bod k přehrávání hudby, vyhledávání skladeb a změně nastavení, jako jsou například následující skladby. Obrazovka HOME* 1 Tlačítko DISPLAY/HOME * 1 5 z 10 ikon se zobrazuje na displeji s aktuálním výběrem uprostřed. Aktuální ikona se změní v závislosti na používané funkci. Otočením kyvadlového ovladače můžete vybrat ikonu a volbu potvrdit stisknutím tlačítka. (Search) Song...21 Artist...22 Album...23 Genre...24 Release Year...25 (Jacket Search) (Noise Canceling)* (Rec Data)* (Rec)* (All Songs) (FM)* (Playlist Select) Playlists...13 Favorite Recent Transfers...16 (Intelligent Shuffle) My Favorite Shuffle...17 Artist Link Shuffle...18 Time Machine Shuffle...19 Sports Shuffle...20 (Settings) Sound Equalizer...31 VPT...35 Clear Stereo...36 Sort...39 Jacket Mode...44 Display Screen...43 Scan Sens* Mono/Auto* FM Auto Preset* Rec Mode* Sync Rec* Delete Rec Data* 2 Delete 1 Track...74 Delete Folder...76 Delete All Rec Data...77 Advanced Settings Date-Time Set Date-Time...50 Date Disp Type...53 Time Disp Type...54 Power Save Mode...60 Dynamic. Normalizer...37 AVLS...48 Volume Mode...45 Beep...49 Noise Cancel Control* Information...55 Initialize Reset All Settings...56 Format...57 USB Bus Powered...59 * 2 V průběhu nahrávání dat do přehrávače se zobrazí text (Rec Data). * 3 Při připojení přídavného příslušenství pro nahrávání k přehrávači se zobrazuje symbol (Rec). * 4 Pouze NW-S703F/S705F/S706F.

7 Dodané příslušenství Zkontrolujte příslušenství v balení. Sluchátka (1) Prodlužovací kabel sluchátek (1) Sluchátka do uší (velikost S, L) (1) Kabel USB (1) Nástavec (1) Použijte při připojování přehrávače k volitelné kolébce (BCR-NWU3)* 1, atd. CD-ROM* 2 (1) - software SonicStage - Návod k použití (soubor PDF) Quick Start Guide (1) * 1 V závislosti na zemi nebo regionu, ve kterém jste přehrávač zakoupili, nemusí být některá volitelná příslušenství k dispozici. * 2 Nepokoušejte se tento disk CD-ROM přehrávat v přehrávači zvukových disků CD. Správná instalace sluchátek do uší Pokud sluchátka do uší řádně nesedí ve vašich uších, nemusíte správně slyšet nízké basové tóny nebo nemusí správně pracovat funkce Noise Canceling ( strana 28) (pouze NW-S703F/S705F/S706F). Chcete-li si vychutnat lepší kvalitu zvuku, upravte pozici sluchátek do uší tak, aby pohodlně seděla ve vašich uších nebo si je zatlačte dále do ucha, aby se upevnila. Při nákupu obdržíte sluchátka velikosti M. Pokud nejsou pro vaše uši vhodné, vyzkoušejte jiné dodané velikosti, tedy S nebo L. Sériové číslo Sériové číslo přehrávače je vyžadováno při registraci zákazníka. Číslo naleznete na zadní straně přehrávače. Můžete také zkontrolovat sériové číslo tohoto přehrávače. Podrobnosti viz strana 55.

8 Součásti a ovládací prvky WM-PORT Připojte k dodanému kabelu USB, příslušenství pro WM-PORT, jako například volitelná příslušenství pro nahrávání s přehrávačem nebo periferní zařízení. Obrazovka Viz strana 11. Tlačítko * Spouští přehrávání skladby. Při spuštění přehrávání se na obrazovce zobrazí symbol. Stisknete-li tlačítko znovu, zobrazí se symbol a přehrávání se zastaví. Jeli na obrazovce zobrazena nabídka, slouží toto tlačítko k potvrzení položky z nabídky. Tip Přehrávač nemá vypínač. Když přestanete poslouchat skladbu nebo rádio FM (pouze NW-S703F/S705F/ S706F) a podržíte tlačítko, displej se po několika sekundách automaticky vypne a přehrávač přejde do režimu spánku. Spotřeba energie přehrávače je velmi malá. Tlačítko hlasitosti VOL +*/ Slouží k nastavení hlasitosti. * Tlačítka mají hmatatelné výstupky. Ty usnadňují ovládání tlačítky. Tlačítko DISPLAY/HOME Stisknete-li toto tlačítko, když je zvukový přehrávač v režimu přehrávání nebo zastavení, můžete změnit zobrazení ( strana 41). Pokud toto tlačítko stisknete při používání tuneru FM (pouze u modelů NW-S703F/S705F/S706F) nebo zapnuté funkci Intelligent Shuffle, zobrazí se po zadanou dobu aktuální čas. Po přidržení tohoto tlačítka se zobrazí obrazovka HOME. Pokud při zobrazení nabídky znovu stisknete toto tlačítko, vrátíte se na předchozí obrazovku, a stisknutím a podržením tlačítka se opět zobrazí obrazovka HOME. Otočný kyvadlový ovladač Otočením kyvadlového ovladače můžete vybrat položku nabídky, přeskočit na začátek skladby nebo skladbu převinout vpřed nebo zpět ( strana 9). Posunutím kyvadlového ovladače také můžete nastavit režim FOLDER nebo normální režim. Normální režim FOLDER Režim FOLDER FOLDER Pokračování

9 Ovládání přehrávače pomocí kyvadlového ovladače Normální režim Požadovaná akce V režimu přehrávání Přechod na začátek další skladby. Přechod na začátek aktuální skladby. Převíjení aktuální skladby dopředu. Převíjení aktuální skladby zpět. V režimu zastavení Výběr začátku další skladby. Přidržíte-li tlačítko déle, pokračujete v přecházení na další skladby. Výběr začátku aktuální skladby. Přidržíte-li tlačítko déle, pokračujete v přecházení na předchozí skladby. Postup Otočte kyvadlový ovladač krátce do polohy. Otočte kyvadlový ovladač krátce do polohy. Otočte kyvadlový ovladač do polohy a na požadované pozici skladby ovladač uvolněte. Otočte kyvadlový ovladač do polohy a na požadované pozici skladby ovladač uvolněte. Otočte otočný kyvadlový ovladač do polohy a podržte ho v této poloze. Otočte otočný kyvadlový ovladač do polohy a podržte ho v této poloze. Režim FOLDER Požadovaná akce V režimu přehrávání/v režimu zastavení Přechod na první skladbu v další kategorii řazení dané pořadím skladby ( strana 39). Přechod na první skladbu v aktuální kategorii řazení dané pořadím skladby ( strana 39). Vyberte první skladbu v další kategorii řazení a přidržíte-li tlačítko déle, pokračujete v přecházení na další kategorie řazení podle pořadí skladeb ( strana 39). Vyberte první skladbu v aktuální kategorii řazení a přidržíte-li tlačítko déle, pokračujete v přecházení předchozí kategorie řazení podle pořadí skladeb ( strana 39). Postup Otočte kyvadlový ovladač krátce do polohy. Otočte kyvadlový ovladač krátce do polohy. Otočte otočný kyvadlový ovladač do polohy a podržte ho v této poloze. Otočte otočný kyvadlový ovladač do polohy a podržte ho v této poloze. Pokračování

10 10 Sluchátka Přepínač HOLD Použitím přepínače HOLD lze přehrávač ochránit proti náhodnému spuštění při přenášení. Posunutím přepínače HOLD do polohy HOLD deaktivujete všechna ovládací tlačítka. Pokud stisknete tlačítka nebo podržíte otočný kyvadlový ovladač v době, kdy je aktivován přepínač HOLD, na obrazovce se zobrazí text HOLD. Pokud přepínač HOLD zasunete do opačné polohy, bude funkce HOLD uvolněna. Otvor pro řemínek Slouží k připevnění řemínku (prodává se zvlášť). Tlačítko RESET Stisknutím tlačítka RESET například malou jehlou resetujete přehrávač. Podrobnosti viz strana 86. Tlačítko PLAY MODE/SOUND Slouží k přepínání režimu přehrávání ( strana 27). Stisknutím a podržením tohoto tlačítka změníte nastavení kvality zvuku. Konektor sluchátek Slouží k zapojení sluchátek. Konektor připojte tak, aby zapadl na své místo. Pokud sluchátka nepřipojíte správně, nemusí být zvuk kvalitní. Pouze pro uživatele přehrávačů NW-S703F/S705F/S706F Pevně zapojte sluchátkový konektor podle tvaru konektoru pro sluchátka a podle orientační značky ( ) a podle tvaru konektoru pro prodlužovací kabel sluchátek. Při použití prodlužovacího kabelu sluchátek Prodlužovací kabel sluchátek Sluchátka Funkce Noise Canceling (pouze NW-S703F/S705F/S706F) Funkce zrušení šumu je k dispozici pouze v případě, že používáte dodaná sluchátka. Nefunguje u modelů, které tuto funkci nenabízejí (NW-S603/S605), a to ani v případě, že použijete dodaná sluchátka. Pokračování

11 11 Obrazovka Při výběru zapnutého režimu Jacket (Výchozí nastavení.) Při výběru vypnutého režimu Jacket Obrazovka Jacket Zobrazuje obrázek obalu alba po registraci obalu a přenosu skladeb z aplikace SonicStage. Můžete nastavit, aby se obal nezobrazoval ( strana 44). Označování ikon V normálním režimu na prvním řádku zobrazuje a na druhém řádku se zobrazuje nebo podle nastavení pořadí skladeb ( strana 39). V režimu FOLDER zobrazuje na prvním řádku ikonu kategorie nastavené u pořadí skladby ( strana 40) a na druhém řádku zobrazuje nebo. Při výběru režimu FOLDER během přehrávání seznamu skladeb ( strana 13) zobrazuje na prvním řádku vybraný seznam skladeb ( : seznam skladeb vytvořený v aplikaci SonicStage, 100 : 100 oblíbených skladeb a : poslední přenesené album). Zobrazení textu a grafiky Slouží k zobrazení názvu alba, jména interpreta, názvu skladby, aktuálního data a času, zpráv a nabídky. Chcete-li změnit režim zobrazení, stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME ( strana 42). Pokud zařízení chvíli nepoužíváte, přepněte zobrazení do úsporného režimu Power Save ( strana 60). Zobrazení stavu přehrávání Zobrazuje aktuální režim přehrávání ( : přehrávání, : zastavení, ( ): rychlé převíjení zpět (rychlé převíjení vpřed), ( ): přeskočí na začátek aktuální (nebo další) skladby). Zobrazení uplynulého času Zobrazuje uplynulý čas. Označení režimu přehrávání (PLAY MODE) Zobrazuje ikonu aktuálního režimu přehrávání ( strana 27). Pokud je režim přehrávání nastaven na Normal, nezobrazí se žádná ikona. Označení nastavení kvality zvuku Zobrazuje ikonu aktuální kvality zvuku ( strana 30). Pokud není kvalita zvuku nastavená, nezobrazí se žádná ikona. Označení zrušení šumů (pouze NW- S703F/S705F/S706F) Pokud je funkce zrušení šumu zapnutá, zobrazí se symbol ( strana 28). Zobrazení zbývající kapacity baterie Slouží k zobrazení zbývající kapacity baterie. Tip Více informací o zobrazení rádia FM (pouze NW-S703F/S705F/S706F) naleznete v části Poslech rádia FM ( strana 61).

12 12 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb (All Songs) Skladby přenesené do přehrávače se přehrávají. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte položku (All Songs) a Přehrávání se spustí od poslední skladby, kterou jste poslouchali. Pokud jste nepřehrávali žádnou skladbu, přehrávání začne od začátku. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom přehrávání skončí. Přechod na začátek skladby Krátkým otočením kyvadlového ovladače do polohy ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přejde na začátek aktuální (nebo další) skladby. V případě posunutí kyvadlového ovladače a následného krátkého otočení do polohy ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přeskočí na začátek první skladby aktuální (nebo další) kategorie řazení dané pořadím skladeb ( strana 39). Tipy Režim přehrávání lze změnit na přehrávání v náhodném pořadí, opakování skladeb atd. stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND ( strana 27). Skladby se zobrazí v pořadí, které bylo nastaveno v nabídce Sort (Pořadí) ( strana 39). Ve výchozím nastavení se skladby zobrazují v pořadí na albu.

13 13 Přehrávání skladeb Přehrávání seznamů skladeb (Playlist Select) Můžete přehrávat skladby ze složek Playlists created in SonicStage, Albums recently transferred a Your 100 favorite songs. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámka Pokud je vybrána možnost (Playlist Select), na obrazovce HOME se nezobrazují možnosti (Search) a (Jacket Search). Přehrávání seznamů skladeb vytvořených v aplikaci SonicStage (Playlists) Lze přehrávat seznamy skladeb (Playlists) vytvořené pomocí aplikace SonicStage. Změníte-li název v aplikaci SonicStage, změněný název se zobrazí v přehrávači. Více informací naleznete v nápovědě k aplikaci SonicStage. Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Select) a Otevře se nabídka Playlist. (Playlist Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Playlists a Přehrávání se spustí od poslední skladby, kterou jste poslouchali. Pokud jste nepřehrávali žádnou skladbu, přehrávání začne od začátku seznamu skladeb vytvořeného v aplikaci SonicStage. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Pokračování

14 14 Přehrávání skladeb...přehrávání seznamů skladeb Přechod na začátek skladby Krátkým otočením kyvadlového ovladače do polohy ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přejde přehrávač na začátek aktuální (nebo další) skladby. Krátkým otočením kyvadlového ovladače do polohy ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přejde na začátek aktuálního (nebo následujícího) seznamu skladeb. Tip Režim přehrávání lze změnit na přehrávání v náhodném pořadí, opakování skladeb atd. stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND ( strana 27). Pokračování

15 15 Přehrávání skladeb...přehrávání seznamů skladeb Přehrávání skladeb ze seznamu 100 oblíbených skladeb (Favorite 100) Lze přehrávat seznamy skladeb automaticky vytvořené pomocí aplikace SonicStage. Je-li přehrávač připojen k aplikaci SonicStage, 100 často přehrávaných skladeb se obnoví a zobrazí se podle frekvence opakování. Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Select) a Otevře se nabídka Playlist. (Playlist Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Favorite 100 a Přehrávání se spustí od poslední skladby, kterou jste poslouchali. Pokud jste nepřehrávali žádnou skladbu, přehrávání začne od začátku. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Tip 100 nejčastěji přehrávaných skladeb je aktualizováno pokaždé, když přehrávač připojíte k aplikaci SonicStage. Pokračování

16 16 Přehrávání skladeb...přehrávání seznamů skladeb Přehrávání skladeb z naposledy přenesených alb (Recent Transfers) Můžete přehrávat naposledy přenesená alba. Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Select) a Otevře se nabídka Playlist. (Playlist Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Recent Transfers a Přehrávání se spustí od poslední skladby, kterou jste poslouchali. Pokud jste nepřehrávali žádnou skladbu, přehrávání začne od začátku. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Přechod na začátek skladby Krátkým otočením kyvadlového ovladače do polohy ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přejde přehrávač na začátek aktuální (nebo další) skladby. V případě posunutí kyvadlového ovladače a následného krátkého otočení do polohy ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přeskočí na začátek první skladby aktuální (nebo další) kategorie řazení dané pořadím skladeb ( strana 39).

17 17 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb v náhodném pořadí (Intelligent Shuffle) Přehrávač nabízí 4 různé režimy náhodného a opakovaného přehrávání (známé také jako shuffle play ) (Intelligent Shuffle). tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámky Režim přehrávání se při zapnuté funkci Intelligent Shuffle automaticky přepne do režimu náhodného přehrávání. Pokud při zapnuté funkci Intelligent Shuffle stisknete tlačítko DISPLAY/HOME, po zadanou dobu se zobrazí aktuální čas. Přehrávání 100 oblíbených skladeb v náhodném pořadí (My Favorite Shuffle) Přehrávač vybere 100 skladeb, které byly přehrávány nejčastěji, a opakovaně je přehrává v náhodném pořadí. Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Shuffle) a Zobrazí se nabídka režimu Intelligent Shuffle. (Intelligent Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost My Favorite Shuffle a Bude vybráno 100 skladeb, které byly nejvíce přehrávány a budou opakovaně přehrávány v náhodném pořadí. pořadí. Tipy Pokud posunete a otočíte kyvadlový ovladač, pořadí 100 nejčastěji přehrávaných skladeb se změní a skladby budou přehrávány od první skladby. 100 nejčastěji přehrávaných skladeb je aktualizováno pokaždé, když přehrávač připojíte k aplikaci SonicStage. Je-li celkový počet skladeb přenesených do přehrávače nižší než 100, budou v náhodném pořadí přehrány všechny skladby přenesené do přehrávače. Pokračování

18 18 Přehrávání skladeb...přehrávání skladeb v náhodném pořadí Přehrávání skladeb podobného žánru podle vybraného interpreta v náhodném pořadí (Artist Link Shuffle) Přehrávač náhodně vybírá interpreta, vyhledává skladby podobné žánru vybraného interpreta (Artist Link Shuffle) a opakovaně je přehrává v náhodném pořadí. Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Shuffle) a Zobrazí se nabídka režimu Intelligent Shuffle. (Intelligent Otočením kyvadlového ovladače vyberte položku Artist Link Shuffle a Interpret je vybrán náhodně, změní se pořadí skladeb podobných žánru vybraného interpreta a skladby jsou opakovaně přehrávány. Tip Pokud posunete a otočíte kyvadlový ovladač, bude náhodně vybrán interpret, změní se pořadí skladeb podobných žánru vybraného interpreta a skladby budou přehrávány od první skladby. Pokračování

19 19 Přehrávání skladeb...přehrávání skladeb v náhodném pořadí Přehrávání skladeb vydaných ve stejném roce v náhodném pořadí (Time Machine Shuffle) Přehrávač náhodně vybere rok vydání a v náhodném pořadí opakovaně přehraje všechny přenesené skladby z tohoto roku. Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Shuffle) a Zobrazí se nabídka režimu Intelligent Shuffle. (Intelligent Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Time Machine Shuffle a Náhodně je vybrán rok vydání, pořadí skladeb z tohoto roku se změní a skladby jsou opakovaně přehrávány. Tip Pokud posunete a otočíte kyvadlový ovladač, bude náhodně vybrán rok vydání, změní se pořadí skladeb z tohoto roku a skladby budou přehrávány od první skladby. Pokračování

20 20 Přehrávání skladeb...přehrávání skladeb v náhodném pořadí Přehrávání skladeb v náhodném pořadí pro zadané období (Sports Shuffle) Přehrávač náhodně vybere skladby ze všech přenesených skladeb a opakovaně je přehraje v náhodném pořadí (mezi 1 a 99 minutami). Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Shuffle) a Zobrazí se nabídka režimu Intelligent Shuffle. (Intelligent Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Sports Shuffle a Otevře se obrazovka pro výběr doby přehrávání. Otočením kyvadlového ovladače vyberte dobu přehrávání a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Zobrazí se vybraná doba přehrávání a skladby jsou náhodně vybrány ze všech přenesených skladeb a přehrány. Během přehrávání písně se zobrazí uplynulý čas. Tip Pokud posunete a otočíte kyvadlový ovladač, znovu budou náhodně vybrány skladby z přenesených skladeb, změní se jejich pořadí a začnou se přehrávat od první skladby.

21 21 Přehrávání skladeb Hledání skladeb (Search) Skladby můžete vyhledávat podle následujících položek Song name, Artist name, Album name atd. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Vyhledávání skladeb podle názvu skladby (Song) Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Search) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Song> a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Zobrazí se seznamy skladeb. Otočením kyvadlového ovladače vyberte skladbu a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Vybraná skladba se začne přehrávat. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění. Pokračování

22 22 Přehrávání skladeb...hledání skladeb Vyhledávání skladeb podle jména interpreta (Artist) Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Search) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Artist> a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Zobrazí se seznam interpretů. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadovaného interpreta a Zobrazí se seznamy alb vybraného interpreta. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadované album a Zobrazí se seznam skladeb z alba vybraného interpreta. Otočením kyvadlového ovladače vyberte skladbu a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Vybraná skladba se začne přehrávat. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění. Pokračování

23 23 Přehrávání skladeb...hledání skladeb Vyhledávání skladeb podle alba (Album) Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Search) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Album> a Zobrazí se seznam alb. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadované album a Zobrazí se seznam skladeb z vybraného alba. Otočením kyvadlového ovladače vyberte skladbu a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Vybraná skladba se začne přehrávat. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění. Pokračování

24 24 Přehrávání skladeb...hledání skladeb Vyhledávání skladeb podle žánru (Genre) Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Search) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Genre> a Zobrazí se seznam žánrů. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadovaný žánr a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Zobrazí se seznam interpretů pro vybraný žánr. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadovaného interpreta a Zobrazí se seznam alb pro vybraného interpreta z vybraného žánru. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadované album a Zobrazí se seznamy skladeb z alba vybraného interpreta. Otočením kyvadlového ovladače vyberte skladbu a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Vybraná skladba se začne přehrávat. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění. Pokračování

25 25 Přehrávání skladeb...hledání skladeb Vyhledávání skladeb podle roku vydání (Release Year) Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Search) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Release Year> a Zobrazí se seznam roků vydání. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadovaný rok vydání a Zobrazí se seznam interpretů pro vybraný rok vydání. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadovaného interpreta a Zobrazí se seznam skladeb interpreta zvoleného z vybraného roku vydání. Otočením kyvadlového ovladače vyberte skladbu a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Vybraná skladba se začne přehrávat. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění.

26 26 Přehrávání skladeb Hledání alb podle obrázku na obalu (Jacket Search) Skladby můžete vyhledávat podle obrázku na obalu alba poté, co jej zaregistrujete a přenesete skladby z aplikace SonicStage. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámky Pokud hledáte skladby podle (Jacket Search), je jejich pořadí vždy uvedeno v pořadí alba. Pokud nebyly zaregistrovány žádné obrázky na obalu, zobrazí se v přehrávači předinstalovaný obrázek. Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Jacket Search) a Zobrazí se seznam obalů a současně se spustí přehrávání první skladby vybraného alba. Otáčením kyvadlového ovladače můžete přecházet vždy o jeden obrázek na obalu dopředu nebo dozadu v normálním režimu a o tři obrázky současně v režimu FOLDER. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadované album a Začne se přehrávat první skladba vybraného alba. Přehrávání pokračuje v daném pořadí až k poslední skladbě a pak se ukončí. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Jacket Search) nezmění.

27 27 Přehrávání skladeb Změna režimu přehrávání (PLAY MODE) Přehrávač nabízí několik režimů přehrávání, včetně režimu přehrávání v náhodném pořadí a vybraného opakovaného přehrávání. Tlačítko PLAY MODE/SOUND Opakovaným stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND vyberte požadovaný režim přehrávání. Seznam režimů přehrávání Typ režimu přehrávání/ikona Normal/bez ikony Folder/ Repeat All (Opakovat vše)/ Repeat Folder (Opakovat složku)/ Repeat 1 Song (Opakování jedné skladby)/ 1 Repeat Shuffle All (Opakovat vše v náhodném pořadí)/ SHUF Repeat Shuffle Folder (Opakovat skladby ve složce v náhodném pořadí)/ SHUF Popis Všechny přenesené skladby od aktuální skladby jsou přehrány jednou a potom přehrávání skončí. (Výchozí nastavení.) Všechny přenesené skladby kategorie řazení stanovené pořadím skladeb ( strana 39) včetně aktuální skladby jsou jednou přehrány a přehrávání skončí. Všechny přenesené skladby od aktuální skladby dále jsou přehrávány opakovaně. Všechny přenesené skladby kategorie řazení stanovené pořadím skladeb ( strana 39) včetně aktuální skladby jsou přehrávány opakovaně. Aktuální skladba je přehrávána opakovaně. Je přehrána aktuální skladba a pak jsou přehrávány všechny přenesené skladby v náhodném pořadí. Je přehrána aktuální skladba a pak jsou v náhodném pořadí přehrány všechny přenesené skladby kategorie řazení stanovené pořadím skladeb ( strana 39) včetně aktuální skladby.

28 28 Přehrávání skladeb Redukce okolních šumů (Noise Canceling) (pouze NW-S703F/S705F/S706F) Interní mikrofon sluchátek může zachytit okolní šumy. Šumy jsou odstraněny vygenerováním zvuku, který je v protifázi k šumu. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámky Funkci zrušení šumu nelze použít, pokud: používáte jiná sluchátka než dodávaná s přístrojem, přehrávání skončí, posloucháte zvuk záznamu. Obrazovka nastavení k této funkci se objeví pouze tehdy, jsou-li dodávaná sluchátka připojena k přehrávači. Následující akce je k dispozici pouze v režimu přehrávání nebo zastavení nebo při používání rádia FM (pouze pro přehrávače NW-S703F/S705F/S706F). Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Canceling) a Symbol zapnutá. (Noise se zobrazuje na základní obrazovce a funkce zrušení šumu je Tip Efekt funkce Noise Cancelling můžete upravit. Více informací naleznete na straně 38. Vypnutí Jakmile se na základní obrazovce zobrazí znak kroky. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME., opakujte výše uvedené Pokračování

29 29 Přehrávání skladeb...redukce okolních šumů Poznámky V případě nesprávného použití dodaných sluchátek nemusí funkce Noise Canceling správně fungovat. Chcete-li dosáhnout lepší kvality zvuku, pozici sluchátek nastavte tak, aby byla v uchu řádně usazena, nebo je zatlačte dále do ucha, aby se pevněji usadila. Funkce Noise Canceling slouží zejména ke snížení šumů v pásmech s nízkou frekvencí a nemá žádný vliv na šumy v pásmech s vysokou frekvencí. Nemá vliv ani na některé zvuky. Části mikrofonu ani sluchátek nezakrývejte rukama ani podobnými předměty, protože jinak funkce Noise Canceling nemusí fungovat. Mikrofon Funkce Noise Canceling nemusí správně fungovat vzhledem k tomu, jak sluchátka používáte. Je možné, že pokud je funkce zrušení šumu aktivní, budete slyšet slabý šum. Jedná se o provozní šum funkce zrušení šumu, nikoli o závadu. Může se vám zdát, že funkce zrušení šumu nefunguje nebo že šumy jsou v tichém prostředí, případně v závislosti na šumu, hlasitější. V takovém případě funkci zrušení šumu zrušte. Šum může být ovlivněn mobilními telefony. V takovém případě udržujte přehrávač v dostatečné vzdálenosti od mobilních telefonů.

30 30 Nastavení Nastavení kvality zvuků Kvalitu zvuku můžete nastavit podle hudebního žánru apod. K dispozici jsou dva přednastavené režimy, které můžete během režimu přehrávání nebo zastavení vybrat stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND. Výběr kvality zvuku Výchozí nastavení Kvalita zvuku (označení) Clear Bass (clear bass) Ekvalizér Sound1 (zvuk 1) ( 1) Sound2 (zvuk 2) ( 2) Vlastní nastavení (0, 0, 0, 0, 0) Vlastní nastavení (0, 0, 0, 0, 0) Sound OFF (zvuk vypnut) (žádný) Vyp Tlačítko PLAY MODE/SOUND Poznámka Během používání FM tuneru nelze vybrat nastavení kvality zvuku (pouze NW-S703F/ S705F/S706F). Přidržte tlačítko PLAY MODE/SOUND. Při každém stisknutí tohoto tlačítka se nastavení kvality zvuku změní následujícím způsobem: Žádný(zvuk vyp) Návrat k normální kvalitě zvuku Vyberte možnost Žádné (zvuk vypnut). Pokračování

31 31 Nastavení...Nastavení kvality zvuků Změna kvality zvuku (Equalizer) Kvalitu zvuku pro Sound1 (zvuk 1) a Sound2 (zvuk 2) můžete vybrat v nastaveních EQ Heavy, EQ Pop, EQ Jazz, nebo EQ Unique. Hudbu můžete poslouchat ve své oblíbené kvalitě díky možnosti EQ Custom. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámka Kvalitu zvuku nelze změnit při používání funkce rádia FM (pouze NW-S703F/S705F/ S706F). Stiskněte a podržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Sound> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Equalizer> a Otočením přepínače vyberte možnost Edit> zobrazenou pod položkami Sound1 (zvuk 1) nebo Sound2 (zvuk 2) a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Otočením přepínače vyberte požadované nastavení ekvalizéru (Equalizer, strana 32) a Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME. Pokračování

32 32 Nastavení...Nastavení kvality zvuků Seznam nastavení ekvalizéru(equalizer) Nastavená položka EQ OFF EQ Heavy EQ Pop EQ Jazz EQ Unique EQ Custom Popis Nastavení kvality zvuku není aktivní. (Výchozí nastavení.) Jsou zdůrazněny vysoké a nízké rozsahy, silný zvuk. Jsou zdůrazněny zvuky ve středním pásmu, ideální nastavení pro hlas. Jsou zdůrazněny vysoké a nízké rozsahy, živý zvuk. Jsou zdůrazněny vysoké a nízké rozsahy, takže i slabé zvuky jsou dobře slyšet. Uživatelské nastavení zvuku. Informace o nastavení uvádí strana 33. Poznámky Pokud je zvolené nastavení kvality zvuku při zvýšení hlasitosti zkreslené, vypněte je. Pokud vaše osobní nastavení uložené jako EQ Custom produkuje jinou hlasitost než jiná nastavení, zřejmě budete muset z důvodu kompenzace nastavit hlasitost ručně. Pokračování

33 33 Nastavení...Nastavení kvality zvuků Nastavení vlastních hodnot ekvalizéru Jako EQ Custom.lze pro hodnoty Sound1 (zvuk 1) nebo Sound2 (zvuk 2) nastavení kvality zvuku přednastavit hodnotu Clear Bass (4 fáze) a pětipásmový Equalizer (ekvalizér, 7 fází). tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámky Pokud je v části Equalizer nabídky Nastavení nastavena hodnota EQ Custom, je u zvuku použito nastavení EQ Custom. Během používání FM tuneru nelze nastavit hodnoty EQ Custom (pouze NW-S703F/ S705F/S706F). Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Sound> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Equalizer> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Edit> zobrazenou pod položkami Sound1 (zvuk 1) nebo Sound2 (zvuk 2) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Edit> zobrazenou v části EQ Custom, a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Posuvník u položky Clear Bass se zvýrazní. Pokračování

34 34 Nastavení...Nastavení kvality zvuků Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Clear Bass a Posuvník u hodnoty Equalizer se zvýrazní. Otočením přepínače vyberte možnost Equalizer a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME.

35 35 Nastavení Nastavení ostřejšího zvuku (VPT) Ještě ostřejší zvuk lze nastavit výběrem možností VPT Studio, VPT Live, VPT Club nebo VPT Arena. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámka Toto nastavení nelze provést během používání rádia FM (pouze NW-S703F/S705F/ S706F). Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Sound> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost VPT> a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadované nastavení VPT a Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME. Seznam nastavení VPT Nastavená položka VPT OFF VPT Studio VPT Live VPT Club VPT Arena Popis Nastavení VPT není aktivováno. (Výchozí nastavení.) Slouží k vytváření studiových zvuků. Slouží k vytváření zvuků koncertního sálu. Slouží k vytváření klubových zvuků. Slouží k vytváření zvuků arény.

36 36 Nastavení Poslech se zřetelnými stereofonními zvuky (Clear Stereo) Funkce Clear Stereo umožňuje samostatné levé a pravé digitální zpracování zvuků. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámky Toto nastavení nelze provést během používání rádia FM (pouze NW-S703F/S705F/ S706F). Funkce Clear Stereo je nastavena tak, aby bylo dosaženo maximálního efektu s dodávanými sluchátky. Funkce Clear Stereo nemusí mít s jinými sluchátky požadovaný efekt. V takovém případě funkci Clear Stereo vypněte. Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Clear Stereo> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadované nastavení a Clear Stereo ON: Zřetelně přehrává zvuk z pravého a levého sluchátka. (Výchozí nastavení.) Clear Stereo OFF: Vypne funkci Clear Stereo a přehrává normální zvuky. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME.

37 37 Nastavení Nastavení úrovně hlasitosti (Dynamic Normalizer) Lze nastavit snížení rozdílů hlasitosti mezi skladbami. Při tomto nastavení je během poslechu písní alba v režimu náhodného přehrávání úroveň hlasitosti mezi písněmi snížena tak, aby se minimalizoval rozdíl v úrovních jejich nahrávek. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámka Úroveň hlasitosti nemůžete nastavit během používání rádia FM (pouze NW-S703F/ S705F/S706F). Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Advanced Settings> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Dynamic Normalizer> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadované nastavení a D. Normalizer ON: Minimalizuje rozdíl v úrovni hlasitosti mezi písněmi. D. Normalizer OFF: Přehrává písně v původní úrovni hlasitosti při přenosu. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME.

38 38 Nastavení Nastavení efektu funkce Noise Canceling (Noise Cancel Control) (pouze NW-S703F/S705F/ S706F) Přehrávač je navržen tak, aby efektu funkce Noise Canceling ( strana 28) maximálně využil. Tento efekt se však může podařit zvýšit jednak v závislosti na tvaru vašeho ucha nebo prostředí použití, jednak zvýšením (nebo snížením) citlivosti mikrofonu instalovaného ve sluchátkách. Citlivost mikrofonu můžete nastavit pomocí funkce Noise Cancel Control. Tuto funkci upravte, pokud je nedostatečný efekt funkce Noise Canceling. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámky Tato funkce je k dispozici pouze u dodávaných sluchátek. Obrazovka nastavení se objeví pouze tehdy, jsou-li dodávaná sluchátka připojena k přehrávači. Následující akce je k dispozici pouze v režimu přehrávání nebo zastavení nebo při používání FM tuneru (pouze NW-S703F/S705F/S706F). Tato funkce však není k dispozici v režimu zastavení. Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Advanced Settings> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Noise Cancel Control> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadovanou hodnotu a Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME.

39 39 Nastavení Změna pořadí skladeb (Sort) Pořadí skladeb můžete nastavit pomocí možností Pořadí alb, Pořadí alb podle interpreta, Podle interpreta, Podle žánrů nebo Podle roku vydání. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se nezobrazí obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Sort> a volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Otočením kyvadlového ovladače vyberte pořadí skladeb ( strana 40) a Posuňte kruhový kyvadlový ovladač do režimu FOLDER, pořadí skladeb se zobrazí jako ikona. Označení stavu řazení Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME. Pokračování

40 40 Nastavení...Změna pořadí skladeb Seznam pořadí skladeb Nastavení/ikona Sort Album (pořadí podle alb)/ Sort Artist/Album (pořadí alb podle interpretů)/ Sort Artist (pořadí podle interpreta)/ Sort Genre (pořadí podle žánru)/ Sort Release Year (pořadí podle roku vydání)/ Popis Skladby jsou uspořádány podle alb. Na jednotlivých albech jsou skladby uspořádány podle pořadí na albu. V režimu FOLDER se na skladby přechází podle alba. (Výchozí nastavení.) Skladby jsou seřazeny podle alb jednotlivých interpretů. Na jednotlivých albech jsou skladby uspořádány podle pořadí na albu. V režimu FOLDER se na skladby přechází podle alba. Skladby jsou uspořádány podle interpretů. Skladby téhož interpreta jsou pro každé album uspořádány podle čísla skladby. V režimu FOLDER se na skladby přechází podle interpreta. Skladby se zobrazují v pořadí interpretů podle žánru. Skladby stejného interpreta se zobrazují v pořadí alba a v albu se skladby zobrazují podle pořadí na albu. V režimu FOLDER se přechází mezi skladbami podle žánru. Skladby jsou seřazeny podle interpretů a roku vydání. Skladby stejného interpreta se zobrazují v pořadí podle názvu skladby. V režimu FOLDER se mezi skladbami přechází podle roku vydání.

41 41 Nastavení Změna režimu zobrazení Požadované zobrazení pro režim přehrávání nebo zastavení můžete změnit. Stisknutím tlačítka DISPLAY/HOME přejděte na jinou obrazovku. K dispozici jsou následující typy obrazovek. Obrazovku, kterou budete používat, můžete předem vybrat z nabídky nastavení ( strana 43). Basic: Základní obrazovka (Výchozí nastavení.) Property: Informace o skladbě Zobrazuje aktuální režim přehrávání, číslo aktuální kategorie* / počet všech kategorií* rozsahu přehrávání, číslo aktuální skladby/celkový počet skladeb v rozsahu přehrávání, ikonu Clear Stereo ( strana 36), ikonu VPT ( strana 35), kodek (typ komprese) a hodnotu bit rate. * Mění se podle kategorie dané pořadím skladeb ( strana 39). Clock: Informace o čase Zobrazuje rok, měsíc, datum a aktuální čas. Informace o nastavení času získáte v části Nastavení aktuálního času (Set Date-Time) ( strana 50). Breath: Zobrazuje animace. Tip Nastavením režimu úspory energie ( strana 60) na hodnotu Save OFF trvale zobrazíte obrazovku. Poznámky Pokud je funkce Clear Stereo ( strana 36) nebo VPT ( strana 35) nastavena na hodnotu Clear Stereo OFF nebo VPT OFF, na obrazovce Property se nebudou zobrazovat ikony. Pokud při používání tuneru FM (pouze u modelů NW-S703F/S705F/S706F) nebo zapnuté funkci Intelligent Shuffle stisknete tlačítko DISPLAY/HOME, zobrazí se po zadanou dobu aktuální čas. V tomto případě se zobrazení nezmění na možnost zvolenou v nabídce Display Screen ( strana 43). Pokračování

42 42 Nastavení...Změna režimu zobrazení Změna režimu zobrazení Tlačítko DISPLAY/HOME V režimu přehrávání nebo zastavení stiskněte tlačítko DISPLAY/ HOME. Každé stisknutí mění režim zobrazení následujícím způsobem: Základní (základní obrazovka) Property Clock Breath Poznámky Výše uvedený diagram znázorňuje pořadí typů obrazovek v případě, že jsou v nabídce Display Screen ( strana 43) všechny jsou povoleny (zaškrtnuté políčko). Typy obrazovek, které nejsou povoleny (bez zaškrtnutí), se nezobrazí. Ve výchozím nastavení jsou všechny typy obrazovek povoleny (je zaškrtnuto políčko). Pokud při používání tuneru FM (pouze u modelů NW-S703F/S705F/S706F) nebo zapnuté funkci Intelligent Shuffle stisknete tlačítko DISPLAY/HOME, zobrazí se po zadanou dobu aktuální čas. V tomto případě se zobrazení nezmění na možnost zvolenou v nabídce Display Screen ( strana 43). Pokračování

43 43 Nastavení...Změna režimu zobrazení Výběr typů obrazovek (Display Screen) Můžete vybrat, zda se budou zobrazovat následující obrazovky: Property, Clock, a Breath při stisknutí tlačítka DISPLAY/HOME. Zobrazit můžete pouze obrazovku, která je v nabídce Display Screen zapnutá (je zaškrtnuto políčko). tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se neotevře obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Display Screen> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadovaný typ obrazovky a Pokud je políčko již zaškrtnuté, výše uvedené kroky jeho zaškrtnutí zruší. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME.

44 44 Nastavení Nastavení hodnoty pro zobrazení obrázku na obalu na ON/OFF (Jacket Mode) Po registraci obrázku na obalu alba a přenesení skladeb z aplikace SonicStage lze zobrazit obrázek na obalu alba. Více informací o registraci obrázku na obalu naleznete v Nápovědě SonicStage. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Poznámky Pokud nebyly zaregistrovány žádné obrázky na obalu, zobrazí se v přehrávači předinstalovaný obrázek. Obrázky obalů, které zaregistrujete pro seznamy stop, se na přehrávači nezobrazují. Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se neotevře obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Jacket Mode> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte požadované nastavení a Jacket Mode ON: Zobrazuje obrázek na obalu alba. (Výchozí nastavení.) Jacket Mode OFF: Obrázek na obalu alba se nezobrazuje. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME.

45 45 Nastavení Nastavení úrovně hlasitosti (Volume Mode) Úroveň hlasitosti lze nastavit dvěma způsoby. Manual Volume: Pomocí tlačítka VOL +/ nastavte úroveň hlasitosti na hodnotu od 0 do 30. Preset Volume: Pomocí tlačítka VOL +/ vyberte jednu ze tří přednastavených úrovní hlasitosti: Low, Mid nebo High. tlačítko Otočný kyvadlový ovladač Tlačítko DISPLAY/HOME Nastavení úrovně hlasitosti v přednastaveném režimu (Preset Volume) Přidržte tlačítko DISPLAY/HOME, dokud se neotevře obrazovka HOME. Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost (Settings) a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Advanced Settings> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Volume Mode> a Otočením kyvadlového ovladače vyberte možnost Preset Volume a V tomto nastavení lze volit úroveň hlasitosti ( Low, Mid nebo High ) pomocí tlačítka VOL +/. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko DISPLAY/HOME. Poznámka Je-li aktivní funkce AVLS ( strana 48), skutečná hlasitost může být nižší než nastavená. Zrušením funkce AVLS (AVLS OFF) se vrátíte k přednastavené úrovni hlasitosti. Pokračování

Návod k použití NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F Sony Corporation (1)

Návod k použití NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F Sony Corporation (1) Návod k použití NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F 2007 Sony Corporation 3-093-021-12 (1) Informace o příručkách S přehrávačem se dodává příručka Quick Start Guide, tento Návod k použití ve

Více

NW-A605 / A607 / A608

NW-A605 / A607 / A608 2-661-269-11(1) NW-A605 / A607 / A608 Návod k obsluze CZ 2005 Sony Corporation O příručkách Součástí dodávky přehrávače je příručka Průvodce pro rychlé uvedení do provozu (Quick Start Guide) a tento Návod

Více

Návod k použití NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E Sony Corporation (1)

Návod k použití NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E Sony Corporation (1) Návod k použití NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2006 Sony Corporation 2-688-632-12 (1) 2 O příručkách S přehrávačem se dodává průvodce Quick Start Guide a tento Návod k použití ve formátu

Více

Návod k použití NW-S202F / S203F / S205F / S Sony Corporation (3)

Návod k použití NW-S202F / S203F / S205F / S Sony Corporation (3) Návod k použití NW-S202F / S203F / S205F / S202 2006 Sony Corporation 2-887-525-11 (3) O příručkách S přehrávačem je dodáván průvodce Quick Start Guide a tento Návod k použití ve formátu PDF. Po instalaci

Více

Používání přehrávače ipod

Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Po připojení ipodu můžete přehrávat hudební nebo video soubory. Tento přijímač umožňuje provádět různé operace, jako např. výběr souboru ze seznamu nebo

Více

Návod k použití NWZ-A815 / A816 / A Sony Corporation (1)

Návod k použití NWZ-A815 / A816 / A Sony Corporation (1) Návod k použití NWZ-A815 / A816 / A818 2007 Sony Corporation 3-270-664-83 (1) Informace o příručkách K přehrávači jsou přiloženy následující příručky. Navíc po instalaci softwaru z dodaného disku CD-ROM

Více

Návod k použití NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F Sony Corporation (1)

Návod k použití NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F Sony Corporation (1) Návod k použití NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F 2007 Sony Corporation 3-219-719-13 (1) Informace o příručkách K přehrávači jsou přiloženy následující příručky. Navíc po instalaci softwaru z dodaného

Více

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2-688-632-11(1) NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 Návod k použití CZ 2006 Sony Corporation 4 Obsah Dodané příslušenství... 6 Domácí nabídka... 7 Základní funkce Součásti a ovládací prvky...

Více

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér Poslední aktualizace: 1. března 006 1 Podporované přijímače JVC Tento adaptér podporuje následující přijímače JVC* 1 : Přijímače

Více

Návod k použití NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F. 2008 Sony Corporation 4-110-119-11 (1)

Návod k použití NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F. 2008 Sony Corporation 4-110-119-11 (1) Návod k použití NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F 2008 Sony Corporation 4-110-119-11 (1) Procházení Návodu k použití Používání tlačítek v Návodu k použití Klepnutím na tlačítka v pravém

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Návod k použití NWZ-A826 / A828 / A Sony Corporation (2)

Návod k použití NWZ-A826 / A828 / A Sony Corporation (2) Návod k použití NWZ-A826 / A828 / A829 2008 Sony Corporation 3-289-809-11 (2) Informace o příručkách K přehrávači jsou přiloženy následující příručky. Navíc po instalaci softwaru z dodaného disku CD-ROM

Více

Řada NW-A1000 NW-A1200 NW-A3000

Řada NW-A1000 NW-A1200 NW-A3000 2-683-714-11 (1) Řada NW-A1000 NW-A1200 NW-A3000 Návod k obsluze 2006 Sony Corporation 2 CZ O příručkách Součástí příslušenství přehrávače je příručka Průvodce pro rychlé uvedení do provozu (Quick Start

Více

Citlivý diktafon s aktivací hlasem

Citlivý diktafon s aktivací hlasem Citlivý diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody VOR/AVR nastavitelná citlivost u aktivace hlasem Čtyři úrovně kvality nahrávání Doba nepřetržitého nahrávání až 12 hodin na jedno nabití

Více

Česky. BT-02N uživatelská příručka

Česky. BT-02N uživatelská příručka Česky BT-02N uživatelská příručka 1 Česky Rejstřík 1. Přehled......3 2. Začínáme....5 3. Připojení náhlavní sady headset Bluetooth.....5 4. Používání náhlavní sady headset Bluetooth... 9 5. Technické specifikace...

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Návod k použití NWZ-E435F / E436F / E438F. 2008 Sony Corporation 4-109-571-12 (1)

Návod k použití NWZ-E435F / E436F / E438F. 2008 Sony Corporation 4-109-571-12 (1) Návod k použití NWZ-E435F / E436F / E438F 2008 Sony Corporation 4-109-571-12 (1) Procházení Návodu k použití Používání tlačítek v Návodu k použití Klepnutím na tlačítka v pravém horním rohu tohoto návodu

Více

3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení. Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE. 2008 Sony Corporation

3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení. Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE. 2008 Sony Corporation 3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE 2008 Sony Corporation Kontrola požadovaných položek NAS-SC55PKE je soubor přístrojů, který se skládá

Více

Digitální diktafon Esonic MR-250

Digitální diktafon Esonic MR-250 Návod k obsluze Digitální diktafon Esonic MR-250 Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce 1) Ze

Více

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky Funkce: Čte a přehrává soubory ve formátu MP3/WMA z karty SD/MMC a USB flash disku LCD displej zobrazuje informace o audio souboru a frekvenci Funkce LINE-IN (Linkový vstup) umožňuje poslech hudby z externího

Více

BeoSound Příručka

BeoSound Příručka BeoSound 9000 Příručka BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Obsah příručky 3 Pro tento produkt Bang & Olufsen jsou k dispozici dvě příručky. Základy používání systému BeoSound 9000 4 Koncept

Více

Návod k použití NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Obsah. Nabídka. Home Rejstřík. Klepněte! Můžete rovnou přeskočit. Přenos hudby

Návod k použití NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Obsah. Nabídka. Home Rejstřík. Klepněte! Můžete rovnou přeskočit. Přenos hudby Klepněte! Můžete rovnou přeskočit Přenos hudby Přenos videa/fotografií/podcastů Odstraňování problémů Návod k použití NWZ-A844 / A845 / A846 / A847 2009 Sony Corporation 4-165-069-12(1) Poznámka V závislosti

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

Návod k použití NWZ-E443 / E444 / E445. Klepněte! Můžete rovnou přeskočit. Přenos hudby. Přenos videa/fotografií. Odstraňování problémů

Návod k použití NWZ-E443 / E444 / E445. Klepněte! Můžete rovnou přeskočit. Přenos hudby. Přenos videa/fotografií. Odstraňování problémů Klepněte! Můžete rovnou přeskočit Přenos hudby Přenos videa/fotografií Odstraňování problémů Návod k použití NWZ-E443 / E444 / E445 2009 Sony Corporation 4-154-410-11(1) Poznámka V závislosti na zemi/oblasti,

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ

PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ RCD 1410 RCD 1420 MP3 ČESKY Přehled ovládacích prvků CD OFF RADIO ON VOLUME UBS 0 AC ~ Přepíná mezi přehráváním disků CD a příjmem rozhlasových stanic. Rovněž slouží k

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

Návod k obsluze DX50

Návod k obsluze DX50 Návod k obsluze DX50 Obsah 1. Obsah balení 2. Popis přístroje a jeho funkcí 3. Základní obsluha 4. Uživatelské rozhraní přehrávače Obsah balení DX50 Micro USB kabel / Koaxiální kabel Pouzdro Ochranná fólie

Více

T.Sonic 820. Uživatelský manuál

T.Sonic 820. Uživatelský manuál T.Sonic 820 Uživatelský manuál Představení produktu A B C D E F G H I J K L M N O P Q Mikrofon Zdířka na sluchátka Otvor na provlečení šňůrky na krk Line-In port audio vstup Vysokorychlostní mini USB2.0

Více

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1 www.apacer.com Důležité upozornění Pokud kupujete přehrávač s interním flash diskem, tak i když jsou jeho funkce téměř stejné jako u těch bez disku, měli byste vědět toto: 1. V případě, že karta SD/MMC

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením.

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. Vícekanálový AV receiver STR-DN1030 Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. 1 Instalace reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace zvuku

Více

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM NÁVOD K OBSLUZE POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Nevystavujte přístroj vlhku a

Více

Špičkový diktafon v propisce

Špičkový diktafon v propisce Špičkový diktafon v propisce Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Volitelná kvalita nahrávání Volitelné nahrávání detekcí zvuku Dálkové ovládání sloužící jak k nastavení přístroje, tak přehrávání www.spionazni-technika.cz

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT370

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT370 Reproduktorová lišta Průvodce spuštěním HT-CT370 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 4 2 Instalace 5 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů

Více

Systém domácího kina. Průvodce spuštěním HT-XT1

Systém domácího kina. Průvodce spuštěním HT-XT1 Systém domácího kina Průvodce spuštěním HT-XT1 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 3 2 Instalace 4 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů 10

Více

Návod na rychlý start

Návod na rychlý start Zaregistrujte váš výrobek a získejte podporu na www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Návod na rychlý start 1 Připojení 2 Instalace 3 Používání Obsah balení Základna NEBO Sluchátko Kryt baterie

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

Průvodce pro rychlé uvedení do provozu NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F

Průvodce pro rychlé uvedení do provozu NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Průvodce pro rychlé uvedení do provozu NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Česky NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Skladby, které jsou nahrané v přehrávači, můžete naimportovat do aplikace SonicStage.

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 30 CD přehrávač... 47 Vstup AUX... 53 USB port... 55 Rámeček digitálního obrazu... 59 Navigace... 62 Rozpoznávání řeči... 107 Telefon... 122

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje.

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje. Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a kamerou DVR-156 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod S tímto profesionálním diktafonem zaznamenáte naprosto čistý

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením Vícekanálový AV receiver STR-DN1020 Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením 1 Nastavení reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace

Více

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. Začínáme CZ Síťový multimediální přehrávač NSZ-GS7 Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. První kroky: ON/STANDBY Zapne nebo vypne přehrávač.

Více

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození.

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození. CZ104E RDS-EON FM/MW/LW TUNER/CD/Bluetooth kombinace U ŽIVATELSKÝ MANUÁL Ochrana proti krádeži Odnímatelný panel (DCP) Krádeži lze zabránit sejmutím ovládacího panelu. Sejmutý panel je nutné uschovat do

Více

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 DAH 1500 MP3 přehrávač Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 Péče a údržba: Nepoužívejte při manipulaci s přehrávačem nepřiměřenou sílu. Chraňte před mechanickým poškozením, pády,

Více

Návod na obsluhu. President BILL ASC

Návod na obsluhu. President BILL ASC Návod na obsluhu President BILL ASC 1) ZAPNOUT/VYPNOUT ~ HLASITOST (VOLUME) Zapněte radiostanici: otočit knoflíkem VOL (1). Je li aktivní funkce KEY BEEP,vydá stanice pípnutí. Stanice je zapnuta Vypněte

Více

MP4 přehrávač T 31. Návod k použití. Stručný přehled:

MP4 přehrávač T 31. Návod k použití. Stručný přehled: MP4 je přehrávač nové generace podporující formáty souborů typu MP1, MP2, MP3, WMV, WMA, ASF a WAV. MP4 přehrávač T 31 Návod k použití Upozornění : Pro nastavení češtiny zvolte v hlavním menu přehrávače

Více

NWZ-B133/B135/B133F/B135F

NWZ-B133/B135/B133F/B135F 3-877-776-13 (1) NWZ-B133/B135/B133F/B135F Průvodce pro rychlé uvedení do provozu 2008 Sony Corporation (1) Poznámky k návodu Průvodce pro rychlé uvedení do provozu: Vysvětluje nastavení, povolení importu

Více

Průvodce rychlým spuštěním

Průvodce rychlým spuštěním Průvodce rychlým spuštěním Instalace dodaného softwaru Používání přehrávače NWZ-S544 / S545 2009 Sony Corporation Dodávané položky Zkontrolujte prosím obsah balení. s Sluchátka (1) s USB kabel (1) s Držák

Více

Vestavěný hudební system

Vestavěný hudební system Vestavěný hudební system 10031947 10031948 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr. 5985452 Příručka Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod

Více

Návod k použití NWZ-B142/B143/B142F/B143F Sony Corporation (1)

Návod k použití NWZ-B142/B143/B142F/B143F Sony Corporation (1) Návod k použití NWZ-B142/B143/B142F/B143F 2009 Sony Corporation 4-145-621-11 (1) Procházení Návodu k použití Používání tlačítek v Návodu k použití Klepnutím na tlačítka v pravém horním rohu stránek tohoto

Více

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT770

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT770 Reproduktorová lišta Průvodce spuštěním HT-CT770 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 4 2 Instalace 5 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů

Více

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 29 Přehrávač CD disků... 45 Vstup AUX... 51 USB port... 53 Rámeček digitálního obrazu... 57 Navigace... 60 Rozpoznávání řeči... 106 Telefon...

Více

Adaptér USB -> Audio (2x stereo jack 3,5mm) C-Media chipset Katalogové číslo: 12.92.1069

Adaptér USB -> Audio (2x stereo jack 3,5mm) C-Media chipset Katalogové číslo: 12.92.1069 Adaptér USB -> Audio (2x stereo jack 3,5mm) C-Media chipset Katalogové číslo: 12.92.1069 Úvod Tento USB digitální 3D Audio adapter je přenosný model. Můžete se těšit z efektu pětikálového dynamického zvukového

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Prestigio Nobile PER3464B. Základní ovládání. Přehled zařízení CS 1

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Prestigio Nobile PER3464B. Základní ovládání. Přehled zařízení CS 1 Základní ovládání Přehled zařízení CS 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Předchozí Zpět NAHORU DOLŮ Nabídka Další Hlavní vypínač Konektor sluchátek USB port Slot pro kartu Micro SD Reset UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Slouží

Více

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7,

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, Mini AHD DVR BD-3118 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz 1 Rychlý průvodce a) Připojte zařízení

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem a

Více

Å ÒÚ È Á ÔÛÒÍ Ú ÁÔÚË Ó ÚÍË

Å ÒÚ È Á ÔÛÒÍ Ú ÁÔÚË Ó ÚÍË Digital Audio Player SA170 Quick start guide 1 Hurtig start 57 Guide de démarrage rapide 8 Nopea aloitus 64 Kurzanleitung 15 Rychlý přehled 71 Guía de inicio rápido 22 Gyors áttekintés 78 Handleiding voor

Více

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem Relax Uživatelský manuál 1 Dálkové ovládání Popis symbolů Zapnutí/vypnutí TV/RADIO Přepínání mezi TV/rádiem INFO Zobrazení informací Ztišit 1-9, 0 Volba kanálů Přetáčení

Více

OPEL MOKKA. Infotainment System

OPEL MOKKA. Infotainment System OPEL MOKKA Infotainment System Obsah Navi 950/650 / CD 600... 5 Navi 600... 77 Audio systém... 169 Navi 950/650 / CD 600 Úvod... 6 Základní funkce... 17 Rádio... 25 CD přehrávač... 32 Externí zařízení...

Více

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie Ovládací jednotka ORBIT EASY CONTROL návod k obsluze Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Více

Průvodce Quick Start AU822 (Cover)

Průvodce Quick Start AU822 (Cover) Průvodce Quick Start AU822 (Cover) Obsah Přehled o výrobku... 4 Základní funkce... 5 Režim hudby... 6 Režim video... 8 Režim nahrávání... 8 FM Tuner... 10 Prohlížeč obrázků...11 Režim e-book... 12 Nastavení

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití.

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Překlad z originálního návodu. OBSAH: Zvuk se systéme

Více

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta Doporučení Nevystavujte Sweex 7.1 externí USB zvukovou kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo nebo do blízkosti topných těles.

Více

Mikrodiktafon EDIC-mini Tiny B22

Mikrodiktafon EDIC-mini Tiny B22 Mikrodiktafon EDIC-mini Tiny B22 Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Vysoká výdrž Miniaturní rozměry Kvalitní záznam zvuku www.spyshops.cz Stránka 1 1. Začátek 1.1 Obsah balení Rekordér USB kabel

Více

Systém nabídky 4 RANDOM ON/OFF 5 REPEAT ON/OFF 6 EDIT CD ON/OFF 7 TIMER ON/OFF 8 EDIT A.MEM ARRANGE CONTENT RENAME FOLDER

Systém nabídky 4 RANDOM ON/OFF 5 REPEAT ON/OFF 6 EDIT CD ON/OFF 7 TIMER ON/OFF 8 EDIT A.MEM ARRANGE CONTENT RENAME FOLDER BeoSound 4 Dodatek Systém nabídky Tento dodatek obsahuje opravy příručky pro BeoSound 4. V důsledku použití nového softwaru je váš hudební systém vybaven novými funkcemi. Systém nabídky se změnil ve srovnání

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (Android) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen Air TM 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Spuštění a nabíjení... 3 Popis kamery a ovládacích prvků...

Více

ČEŠKY. Uživatelská příručka pro sluchátka HS-04U

ČEŠKY. Uživatelská příručka pro sluchátka HS-04U Uživatelská příručka pro sluchátka HS-04U 1 Obsah 1 Popis sluchátek HS-04U..3 2 Popis zvukové technologie Xear 3D... 4 3 Struktura a přehled funkcí......5 4 Požadavky na systém a instalace... 6 5 Uživatelské

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému

OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému Obsah Navi 900 IntelliLink... 5 R 4.0 IntelliLink... 87 R300 BT... 131 Držák telefonu... 163 Navi 900 IntelliLink Úvod... 6 Základní funkce... 13 Rádio... 31

Více

EVOLVEO StrongPhone Accu

EVOLVEO StrongPhone Accu Manuál k telefonu 1. Popis telefonu 2. Před zapnutím telefonu Vložte SIM kartu jako na obrázku - uživatelská příručka Stránka 1 z 5 Verze 1.1 3. Připojte USB kabel (připojený k nabíječce nebo k PC) a před

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2210HD/T2210HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce tlačítek a indikátoru... 5 Seznam

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

Uživatelská příručka. Stereofonní mikrofon STM10

Uživatelská příručka. Stereofonní mikrofon STM10 Uživatelská příručka Stereofonní mikrofon STM10 Obsah Základní postupy...3 Přehled funkcí...3 Přehled hardwaru...3 Sestavení...4 Použití mikrofonu...5 Záznam zvuku...5 Záznam zvuku pro videa...8 Právní

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem P. 1 Popis obrázku: Figure 1: ENGLISH ČESKY Front View LED DISPLAY SET / MEMORY DIMMER DOWN MODE SNOOZE / LIGHT UP / NAP VOLUME SLEEP Pohled zepředu

Více

Přenosný IC audio přehrávač. Network Walkman NW-E503/E505/E (1) Návod k obsluze

Přenosný IC audio přehrávač. Network Walkman NW-E503/E505/E (1) Návod k obsluze 2-632-969-11(1) NW-E503/E505/E507 Návod k obsluze CZ Network Walkman Přenosný IC audio přehrávač Pro přechod k části, kterou si chcete přečíst, klepněte na název na záložkách souboru PDF, na názvu v Obsahu/Table

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 Tato šipka ve tvaru blesku označuje neizolované části ve vašem přístroji, které mohou způsobit úraz elektrickým proudem. Z důvodu bezpečnosti všech členů domácnosti

Více

Nastavení, synchronizování a nabíjení

Nastavení, synchronizování a nabíjení Začněte zde Nastavení, synchronizování a nabíjení 1 Stáhněte a nainstalujte si itunes: www.itunes.com/downloads 2 Pro připojení ipodu nano k portu USB 2.0 vašeho počítače (nikoliv klávesnice) použijte

Více

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy:

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy: Číslo dílu: 92P1924 Děkujeme, že jste si zakoupili počítač IBM ThinkPad X Series. Porovnejte položky tohoto seznamu s položkami v krabici. Pokud některá z těchto položek chybí, obraťte se na svého prodejce.

Více

JUMPER II UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

JUMPER II UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA JUMPER II UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 1 ZAČÍNÁME Popis a ovládací prvky 1. Vypínač/spoušť 2. Kontrolka LED 3. Reproduktor 4. USB port 5. Objektiv 6. Slot pro mikrokartu SD 7. Mikrofon 8. Displej LCD 9. Připojení

Více

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu)

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) DS-430DVRB HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) Uživatelská příručka Obsah Předmluva...2 Funkce produktu, úvod...2

Více

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR.

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR. Základní ovládání Chcete-li zapnout přístroj, stiskněte a podržte tlačítko napájení. Po úvodní obrazovce se automaticky se otevře hlavní nabídka na obrazovce Domů. Hlavní nabídka obsahuje položky Knihy,

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 107 Touch R700 / Navi 900 Úvod... 6 Základní funkce... 15 Rádio... 49 CD přehrávač... 55 Externí zařízení...

Více

Hodinky s diktafonem a detekcí zvuku WR-19

Hodinky s diktafonem a detekcí zvuku WR-19 Hodinky s diktafonem a detekcí zvuku WR-19 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

Instalační příručka a návod k obsluze

Instalační příručka a návod k obsluze Poznámka: Napájecí napětí tohoto zařízení je 12 V / 24 V. Příliš vysoké nebo příliš nízké napájecí napětí by mohlo způsobit poškození nebo poruchu tohoto zařízení. Vkládejte prosím toto zařízení s USB

Více

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce kamery... 1 Popis kamery

Více