LETNÍ STÁŽE PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LETNÍ STÁŽE PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE"

Transkript

1 LETNÍ STÁŽE PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE Co přesně je letní stáž? Při stáži přichází vybraný student nebo studentka na prázdniny pracovat do Prazdroje na připraveném projektu. Pracuje na plný úvazek od června do září, celkem padesát pracovních dnů (ne nezbytně v kuse, je prostor domluvit si volno nebo kratší dovolenou). Na léto 2013 jsme připravili celkem 11 stáží ve výrobě a 7 v komerční části Plzeňského Prazdroje. Podrobnosti o nich najdete na následujících stránkách, případně pokud jste majiteli chytrého telefonu se čtečkou QR kódů, jednoduše naskenujte QR kód na této stránce. Komu jsou stáže určeny? Stáže jsou určeny studentům 4. a 5. ročníku magisterského studia, kteří mohou a plánují začít pracovat na plný úvazek do jednoho roku od skončení případné stáže nebo dříve. Obecným požadavkem na všechny stážisty je dobrá znalost anglického jazyka slovem i písmem a ŘP skupiny B. Co stáží získám? V první řadě velmi hodnotnou pracovní zkušenost, která sama o sobě výrazně změní Vaši pozici na pracovním trhu. V případě úspěšného ukončení stáže (tj. především dobrého zpracování zadaného úkol, jeho odprezentování nejvyššímu vedení společnosti a spokojenosti nadřízeného a kolegů s Vaším přístupem k práci) jsme pak připraveni Vám rovnou nabídnout pracovní smlouvu do Trainee programu s nástupem hned (u čerstvých absolventů), nebo odkladem až jeden rok na dobu po skončení studia. Na začátku Trainee programu během úvodních 3 měsíců poznáte celou naši společnost jak výrobní tak komerční část. Poté pokračujete v rotacích ušitých na míru dle Vašeho zaměření a potřeb společnosti. Kdy stáž začne? Nástup na stáž je v průběhu června. Přesný termín stanovíme po dohodě s vybranými studenty, mimo jiné i s ohledem na jejich studijní povinnosti. Jak se mám na stáž přihlásit? Jděte na stránku vyberte stáž, o kterou máte zájem, a přes webový formulář nám pošlete životopis a motivační dopis. Registrace do výběrového řízení je otevřená do neděle 31. března 2013.

2 Letní stáže pro výrobní část pivovar Velké Popovice Revize procesu mytí a plnění KEG (sudů) V budově stáčíren se nacházejí dvě stáčecí linky (lahvová linka KRONES a linka na stáčení sudů KEG). Linka KEG se skládá ze třech modulů předmytí a třech modulů mytí a plnění. Cílem je prověřit algoritmus procesu mytí, z pohledu porovnání mezi jednotlivými moduly. Porovnání časů a aplikace mycích roztoků. Ověření kontrolních prvků na každém stanovišti. Identifikování rizikových kroků, zaměření se na proces mytí. Návrh optimalizace procesu plnění, měření a monitorování ztrát při plnění se zaměřením na menší obaly (30 a 15L). Sledování správnosti funkce váhy sudů a vyhodnocování její chyb. Optimalizace dopravníků na stáčírně lahví V budově stáčíren se nacházejí dvě stáčecí linky (lahvová linka KRONES a linka na stáčení sudů KEG). Dopravníky na obou linkách jsou ošetřeny roztokem mazadla z centrální jednotky mazání. Centrální jednotka mazání řídí dávkování roztoku podle odhadem nastaveného algoritmu do jednotlivých sekcí. Pro každou sekci je možné nastavit dobu nástřiku a dobu pauzy. Sekce dopravníků jsou členěny podle logického uspořádání. Součástí stáže bude měření akumulace dílčích úseků linky, návrhy na jejich úpravy. Revize V-profilu linky s cílem zvýšení plynulosti chodu linky (prověření garantovaných a aktuálních výkonových kapacit jednotlivých strojů).

3 Letní stáže pro výrobní část pivovar Radegast v Nošovicích Optimalizace chodu linek na stáčírně V pivovaru se nacházejí tři stáčecí linky (dvě lahvové, jedna sudová). Jednotlivé stroje mají definovanou rychlost, která je zohledněna k rychlosti plniče. Cílem studie je provedení výpočtu rychlostí jednotlivých strojů a zjištění akumulací jednotlivých dopravníků. Výsledkem bude doporučení na optimalizaci chodu linky s ohledem na V profil jednotlivých linek. Tvorba a aktualizace vybraných registrů elektro komponent Oddělení údržby závodu spravuje řadu registrů zařízení, které vyžadují průběžnou aktualizaci v souvislosti se změnami a doplněním. Závod v relevantních případech vytváří pro potřeby zlepšení řízení další registry zařízení a komponent, což je časově náročná práce. Cílem projektu je aktualizace registru elektromotorů závodů a doplnění o oblast skladového hospodářství a vytvoření popisného registr rozvoden a rozvaděčů závodu dle stanoveného formátu. Revize technických rozpadů a plánů údržby energetických zařízení Údržba energetických zařízení je řízena plány údržby, které byly budovány souběžně se systémem SAP pod střediskem výroby. Vlivem některých organizačních změna došlo k nesouladu ve vykazování KPI s údržby ve výrobě. Úkolem stážisty bude revidovat plány autonomní a preventivní údržby v systému SAP. Monitoring tepelné zátěže sladiny a mladiny na varně Radegast Monitoring všech výrobních kroků ve varně, při kterých je sladina/mladina více či méně tepelně zatížena. Jedná se především o procesy vystírání a rmutování, filtrace sladiny, předehřev sladiny, chmelovar, vliv čerpání a doba zdržení na vířivé kádi, doba spílání mladiny. Tepelná zátěž bude monitorována prostřednictvím parametrů T150, TBA (měření bude provádět stážist/ka v laboratoři pivovaru) a měření zákalu sladiny (v laboratoři pivovaru) a mladiny (on-line měření).

4 Letní stáže pro výrobní část společnosti pivovar Plzeň Revize CIP systémů na centrální stáčírně (CS), kontrola zařízení a programů, případně návrhy na úpravy V hale centrální stáčírny se nacházejí čtyři stáčecí linky (dvě lahvové, jedna pro plechovky a jedna pro PET lahve). V hale jsou nainstalovány tři CIP stanice. Jedna společná pro Plechovky a Cobi linku, jedna pro RB linku a jedna pro PET linku. Cílem studie je provedení revize a aktualizace plánu potrubních rozvodů pro CIP, na všech trasách provedení kontroly hygienického designu všech instalovaných armatur a připojení. Dále kontrola všech programů CIP stanic, porovnání nastavených a dosahovaných parametrů, porovnání detailu programů, popis rozdílů mezi jednotlivými CIP. Na základě zjištěných informací návrhy na úpravu, zlepšení procesů. Revize systémů mytí povrchů strojů v oblasti plnění lahví na centrální stáčírně (CS), ruční i automatické, případně návrhy na úpravy V hale centrální stáčírny se nacházejí čtyři stáčecí linky (dvě lahvové, jedna pro plechovky a jedna pro PET lahve). Na každé lince je zařízení pro automatické mytí povrchů strojů vodou nebo chemickou pěnou. Zároveň se na každé lince provádí minimálně 1x týdně ruční mytí povrchů. Cílem studie je provedení revize těchto postupů a hledání nedostatečně ošetřených míst. Dále kontrola všech programů automatického mytí, porovnání nastavených a dosahovaných parametrů, porovnání detailu programů, popis rozdílů mezi jednotlivými plniči. Na základě zjištěných informací návrhy na úpravu, zlepšení procesů ručního i automatického mytí. Optimalizace chodu kompresorů a kondenzátorů na chlazení v pivovaru Gambrinus Cílem stáže je navrhnout optimální provozování strojovny chlazení z hlediska spotřeby elektrické energie. Seznámení se s provozem a technologií energobloku chlazení pro varnu a CK tanky Gambrinus, způsobem rozklíčování spotřeby elektrické energie na bázi týdenního a měsíčního reportu a systémem najíždění a vypínání jednotlivých spotřebičů strojovny chlazení kondenzátory a kompresory, jednotlivé chladící okruhy a výměníky. Na základě získaných poznatků a analýzy dat o spotřebách energie a doby provozu jednotlivých zařízení navrhnout optimální způsob provozu z hlediska spotřeby elektrické energie za dodržení požadované kvality chladícího výkonu pro výrobní oddělení. Revize evidence měřidel energií Výstupem tohoto projektu bude revize evidence měřidel pro jednotlivé energie, doplnění metrologickou dokumentaci měřidel, navržení doplnění nových měřidel, porovnání současného stavu s doporučenými standardy SABMiller. Součástí stáže tedy je seznámení se s metrologickým řádem PPAS a požadavky na měření spotřeb energií dle standardů SABMiller, seznámení se s typy měřidel pro měření spotřeby tepla, el. energie, vody, CO2 a tlakového vzduchu, s klíčováním spotřeby energií pro jednotlivé provozy týdenní interaktivní report, umístění měřidel na jednotlivých výrobních odděleních.

5 Schéma rozvodů CO2 a tlakového vzduchu na výrobních odděleních Cílem stáže je zakreslit trasy rozvodů CO2 a vzduchu do půdorysu budov a navrhnout na základě získaných údajů optimalizaci rozvodů tam, kde je to technologicky možné. A proto se během stáže seznámíte s centrálním rozvodem CO2 a vzduchu na jednotlivá výrobní oddělení, komponenty potrubních rozvodů (regulační ventily, uzavírací armatury, vzdušníky atd.) a legislativními požadavky na tyto rozvody. Zjištění vztahu mezi obsahem tanoidů a celkových polyfenolů v pivu PU Pro zajištění koloidní stability piva určeného na export se pivo tzv. stabilizuje na PVPP filtru. Ačkoliv jsou na stabilizačním filtru aplikovány maximální dávky PVPP, ne vždy je pivo pro exportní trh dobře nastabilizováno, což se projevuje na vyšším obsahu tanoidů v pivu. U piva určeného pro tuzemský trh se používá obdobná stabilizace, ale naopak s minimální dávkou PVPP na stabilizačním filtru a stanovuje se celkový obsah polyfenolů v pivu. Obsah polyfenolů nerovnoměrně kolísá s dávkou PVPP. Úkolem stážist/ky bude doporučit nejvýhodnější provozní stavy pro přípravu exportního a tuzemského piva. Optimalizace procesu sušení zeleného sladu Výroba sladu se skládá z několika základních technologických procesů (máčení, klíčení, hvozdění atd.), které probíhají za přesně definovaných podmínek. Výrobní cyklus hvozdů začíná nastíráním zeleného sladu na lísku. Hvozdy donedávna nebyly tak dobře vybaveny měřící a regulační technikou a byly do jisté míry regulovány intuitivně. Modernizovaný systém měření a regulace (MaR) je dobrým předpokladem pro přizpůsobení řízení technologie vnějším vlivům, její optimalizaci a dosažení úspor energie a nákladů. Náplní poptávané technické stáže je právě návrh možných úprav pracovních postupů, provozních parametrů a technologie za účelem snížení energetické náročnosti výroby a dosažení úspor provozních nákladů.

Využití simulace při řešení výrobně-distribučního optimalizačního problému. Libor Inovecký

Využití simulace při řešení výrobně-distribučního optimalizačního problému. Libor Inovecký Využití simulace při řešení výrobně-distribučního optimalizačního problému Libor Inovecký Klient - Plzeňský Prazdroj, a.s. Velké množství různých výrobků (~100) Decentralizovaná výroba - 3 pivovary Rozsáhlá

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE VZDUCHOTECHNIKA

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE VZDUCHOTECHNIKA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE VZDUCHOTECHNIKA analýza objektu rozdělení na funkční celky VZT, koncepční řešení celé budovy, vedoucí zadá 2 3 zařízení k dalšímu rozpracování tepelné bilance, průtoky vzduchu, tlakové

Více

Optické měřící technologie SIGRIST pro aplikace v pivovarech

Optické měřící technologie SIGRIST pro aplikace v pivovarech Optické měřící technologie SIGRIST pro aplikace v pivovarech Optické měřící technologie SIGRIST pro aplikace v pivovarech Měření zákalu v pivovarnictví a především sledování filtrace v procesu výroby piva

Více

Společnost EBIA CZ se zabývá výrobou, vývojem a konstrukcí zařízení a doplňků z nerezové oceli, primárně výrobou a realizací minipivovarů.

Společnost EBIA CZ se zabývá výrobou, vývojem a konstrukcí zařízení a doplňků z nerezové oceli, primárně výrobou a realizací minipivovarů. MINIPIVOVARY Společnost EBIA CZ se zabývá výrobou, vývojem a konstrukcí zařízení a doplňků z nerezové oceli, primárně výrobou a realizací minipivovarů. MINIPIVOVARY Jsme součástí skupiny s téměř 20 letou

Více

Přehled některých akcí realizovaných v létech

Přehled některých akcí realizovaných v létech Přehled některých akcí realizovaných v létech 2005 2015 TEPLO Přerov a.s. Létech 2005 2007 proběhla ve městě Přerově rekonstrukce cca 150-ti tepelných výměníkových a předávacích stanic v hodnotě cca 120

Více

Zpráva o stavu managementu hospodaření s energií v Zentiva, k. s.

Zpráva o stavu managementu hospodaření s energií v Zentiva, k. s. Zpráva o stavu managementu hospodaření s energií v Zentiva, k. s. Obsah 1. Přínos implementace standardu ISO 50 001... 3 2. Popis současného stavu používání energií... 3 2.1. Nakupované energie... 3 2.2.

Více

SABMiller Plzeňský Prazdroj Pivovar Plzeň Spolupráce se Siemens. Přehled

SABMiller Plzeňský Prazdroj Pivovar Plzeň Spolupráce se Siemens. Přehled 22. 9. 2016 SABMiller Plzeňský Prazdroj Pivovar Plzeň Spolupráce se Siemens Přehled 1 Jsme součástí SABMiller (zatím) SABMiller působí v pivním a obecně nápojovém průmyslu, přináší osvěžení milionům lidí

Více

ČEZ ENERGETICKÉ SLUŽBY ENERGETICKÉ PROJEKTY EFEKTIVNĚ! SKUPINA ČEZ

ČEZ ENERGETICKÉ SLUŽBY ENERGETICKÉ PROJEKTY EFEKTIVNĚ! SKUPINA ČEZ ENERGETICKÉ PROJEKTY EFEKTIVNĚ! ENERGETICKÉ PROJEKTY Cítíte, že je lepší udělat něco chytře hned, než dlouze váhat nad dokonalým řešením? Uvítáte technickou inovaci vašeho energetického zařízení? Víte,

Více

Přílohy ke smlouvě o poskytování energetických služeb se zaručeným výsledkem.

Přílohy ke smlouvě o poskytování energetických služeb se zaručeným výsledkem. Přílohy ke smlouvě o poskytování energetických služeb se zaručeným výsledkem. Obsah: PŘÍLOHA Č. 1: POPIS VÝCHOZÍHO STAVU OBJEKTŮ VČETNĚ REFERENČNÍCH HODNOT... 3 PŘÍLOHA Č. 2: POPIS ZÁKLADNÍCH OPATŘENÍ...

Více

POSTŘIKOVÝ MAZACÍ SYSTÉM

POSTŘIKOVÝ MAZACÍ SYSTÉM POSTŘIKOVÝ MAZACÍ SYSTÉM POUŽITÍ Postřikové mazací systémy jsou užívány pro trvalé, pravidelné mazání směsí maziva a vzduchu pro ozubené převody různých strojů, strojních technologií a zařízení. Pomocí

Více

POŽADAVKY NA ZHOTOVENÍ SCHÉMAT TOKŮ PROCESU (PFS) A SCHÉMAT P&ID

POŽADAVKY NA ZHOTOVENÍ SCHÉMAT TOKŮ PROCESU (PFS) A SCHÉMAT P&ID UNIPETROL RPA, s.r.o. Strana 1/6 POŽADAVKY NA ZHOTOVENÍ SCHÉMAT TOKŮ PROCESU (PFS) A SCHÉMAT P&ID Správce dokumentu: Zpracovatel: UNIPETROL RPA, s.r.o. - Odbor údržby UNIPETROL RPA, s.r.o. Sekce podpory

Více

EPBD Semináře Články 8 & 9

EPBD Semináře Články 8 & 9 EPBD Semináře Články 8 & 9 Zdeněk Kodytek Říjen 2005 Požadavky Směrnice v článcích 8 a 9 V článcích 8 a 9 Směrnice požaduje, aby členské státy aplikovaly pravidelné inspekce kotlů spalujících neobnovitelná

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S INTEGROVANÝM TEPELNÝM ČERPADLEM

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S INTEGROVANÝM TEPELNÝM ČERPADLEM KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S INTEGROVANÝM TEPELNÝM ČERPADLEM 2 KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S INTEGROVANÝM TEPELNÝM ČERPADLEM Popis jednotky: Klimatizační jednotka s integrovaným tepelným čerpadlem je variantou standardních

Více

ZÁBAVNÍ PARK MEDVÍDKA PÚ

ZÁBAVNÍ PARK MEDVÍDKA PÚ OBSAH 1 ÚVOD... 2 1.1 Podklady pro zpracování... 2 1.2 Výpočtové hodnoty klimatických poměrů... 2 1.3 Výpočtové hodnoty vnitřního prostředí... 2 2 ZÁKLADNÍ KONCEPČNÍ ŘEŠENÍ... 2 2.1 Hygienické větrání

Více

Vzdálená správa Visual WEB v systému EKOREG BXC

Vzdálená správa Visual WEB v systému EKOREG BXC Nesporné výhody patentovaného systému EKOREG BXC pro dokonalou optimalizaci spotřeby tepla jsou již všeobecně známy a v praxi dokonale prověřeny. Dnes jsou již tyto původně autonomní systémy standardně

Více

METODICKÝ POKYN. Pro žadatele o dotaci na zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu z programu EFEKT

METODICKÝ POKYN. Pro žadatele o dotaci na zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu z programu EFEKT METODICKÝ POKYN Pro žadatele o dotaci na zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu z programu EFEKT Obsah 1. Úvod... 1 2. Definice energetického managementu... 1 3. Součásti

Více

ENERGETICKÝ MANAGEMENT

ENERGETICKÝ MANAGEMENT ENERGETICKÝ MANAGEMENT 1 KDE SE NACHÁZÍTE???? Stav základní - běžný Stav poučený Stav znalý Stav profesionální 2 Kontinuální měření spotřeby energie Výpočet potřebného energetického potenciálu Návrh a

Více

Energetické vzdělávání. prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc.

Energetické vzdělávání. prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc. Energetické vzdělávání prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc. Kontrola klimatizačních systémů Podnikat v energetických odvětvích na území ČR lze na základě zákona č. 458/2000 Sb. (energetický zákon) ve znění

Více

Vývoj technologie. Postup při vývoji technologií. a) empirická metoda postupného ověřování. b) syntéza procesu z informací. kooperace různých profesí

Vývoj technologie. Postup při vývoji technologií. a) empirická metoda postupného ověřování. b) syntéza procesu z informací. kooperace různých profesí Postup při vývoji technologií a) empirická metoda postupného ověřování - laboratoř poloprovoz velkokapacitní jednotka b) syntéza procesu z informací laboratorní experimenty informace o fyzikálně chemických

Více

Energetický management na Vašem objektu

Energetický management na Vašem objektu Energetický management na Vašem objektu Úkolem Energetického managementu je dosažení optimalizace provozu budov a areálu s dosažením co nejnižších nákladů na energie v souladu s platným energetickým zákonem

Více

Ivo Slavotínek 30. 4. 2013. Perspektivy metody EPC v ČR. Projekty jk EPC ve státní správě ě Příklady dobré praxe v ČR

Ivo Slavotínek 30. 4. 2013. Perspektivy metody EPC v ČR. Projekty jk EPC ve státní správě ě Příklady dobré praxe v ČR Ivo Slavotínek Projekty jk EPC ve státní správě ě Příklady dobré praxe v ČR 30. 4. 2013 Perspektivy metody EPC v ČR Projekty EPC ve státní správě Příklady dobré praxe v ČR strana 1/32 OBSAH 1. Projekty

Více

Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015. Energetická efektivita historické budovy. metodou EPC k vyšší efektivitě

Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015. Energetická efektivita historické budovy. metodou EPC k vyšší efektivitě Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015 Energetická efektivita historické budovy metodou EPC k vyšší efektivitě strana 1/26 OBSAH 1. Energy Performance Contracting v historických

Více

MIX MAX- Energetika, s.r.o. Energetický management pro samosprávu obcí a měst

MIX MAX- Energetika, s.r.o. Energetický management pro samosprávu obcí a měst MIX MAX- Energetika, s.r.o. Energetický management pro samosprávu obcí a měst Závěry Územní energetické koncepce Soubor činností energetického managementu upřesňovat stanovené zásady užití jednotlivých

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

DOSTAVBA MINIPIVOVARU TECHNOLOGICKÝ PROJEKT MINIPIVOVARU PS 01

DOSTAVBA MINIPIVOVARU TECHNOLOGICKÝ PROJEKT MINIPIVOVARU PS 01 TECHNOLOGICKÝ PROJEKT MINIPIVOVARU PS 01 Obsah: Obsah:... 2 PŘEDMĚT PROJEKTU... 3 SPECIFIKACE... 3 3.1 Vířivá káď... 3 KVAŠENÍ A ZRÁNÍ... 4 4.3B Kvasná káď... 4 4.4 Ležácký tank stojatý... 4 USKLADNĚNÍ

Více

Povolání Vyšší odborné vzdělání; Bakalářský studijní program

Povolání Vyšší odborné vzdělání; Bakalářský studijní program Programátor PLC Programátor PLC konfiguruje PLC hardware a programuje základní chování hardware řídicího systému k zajištění požadované automatizace výrobních nebo regulačních činností. Zajišťuje automatizaci

Více

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Řešení vylepšení přizpůsobené řadě chladicích jednotek Trane RTAD Trane RTAC Provozní výhody Zisky díky energetické účinnosti

Více

České vysoké učení technické v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí

České vysoké učení technické v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí České vysoké učení technické v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6, tel. 22435 2586 e-mail: Milos.Lain@fs.cvut.cz POSOUZENÍ NÁVRHU A PROVOZU TEPLENÝCH ČERPADEL PRO

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/180/14 Spis. zn.: ZN/1533/ŽP/05 Počet listů: 11 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 10 Vyřizuje: Mgr. Jaroslav

Více

Energetický audit postup a součásti

Energetický audit postup a součásti Energetický audit postup a součásti VYHLÁŠKA č. 480/2012 Sb. Ministerstva průmyslu a obchodu ze dne 20. prosince 2012, o energetickém auditu a energetickém posudku 148 Co je to energetický audit? Komplexní

Více

POŽADAVKY NA ZHOTOVENÍ SCHÉMAT TOKŮ PROCESU (PFS) A SCHÉMAT P&ID

POŽADAVKY NA ZHOTOVENÍ SCHÉMAT TOKŮ PROCESU (PFS) A SCHÉMAT P&ID UNIPETROL RPA, s.r.o. Strana 1/5 POŽADAVKY NA ZHOTOVENÍ SCHÉMAT TOKŮ PROCESU (PFS) A SCHÉMAT P&ID Správce dokumentu: Zpracovatel: UNIPETROL RPA, s.r.o. - Odbor údržby UNIPETROL RPA, s.r.o. Sekce podpory

Více

Institucionální rozvojový plán

Institucionální rozvojový plán Institucionální rozvojový plán Vysoké školy chemicko-technologické v Praze pro rok 2013 Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc., rektor Projednáno AS VŠCHT Praha 30. 10. 2012 Institucionální rozvojový

Více

TRONIC Control. NEWSletter. únor 2016

TRONIC Control. NEWSletter.  únor 2016 TRONIC Control NEWSletter únor 2016 www.tronic.cz NEWSletter 2/2016 Vážení obchodní přátelé, historie naší společnosti v sobě letos nese dvě významné události. Tou první je skutečnost, že již dvě desítky

Více

P R E Z E N T A C E Max Communicator 9

P R E Z E N T A C E Max Communicator 9 P R E Z E N T A C E Max Communicator 9 Řešení energetické správy podniků Měření a Regulace průběhu spotřeby energií (elektřina, plyn, voda, teplo, ) Kalkulace nákladů na provoz, výrobu a rezerv. kapacitu

Více

SMĚŠOVACÍ SYSTÉM OLEJ / VZDUCH

SMĚŠOVACÍ SYSTÉM OLEJ / VZDUCH SMĚŠOVACÍ SYSTÉM OLEJ - VZDUCH POUŽITÍ Mazací systémy olej - vzduch jsou užívány pro trvalé, pravidelné mazání a chlazení směsí oleje a vzduchu různých strojů, strojních technologií a zařízení. Systém

Více

Využití tepelného čerpadla v malém pivovaru

Využití tepelného čerpadla v malém pivovaru Technická fakulta ČZU Praha Autor: Jan Mikšovský Semestr: letní 2008 Využití tepelného čerpadla v malém pivovaru Použití: Tepelnými čerpadly je možné vytápět budovy, ohřívat teplou vodu (TUV) nebo ohřívat

Více

Zkušenosti s provozem kalibračních tratí. Ing. Vladislav Šmarda ENBRA, a. s.

Zkušenosti s provozem kalibračních tratí. Ing. Vladislav Šmarda ENBRA, a. s. Zkušenosti s provozem kalibračních tratí Ing. Vladislav Šmarda ENBRA, a. s. Zkušební zařízení v AMS a kalibračních laboratořích zkušební zařízení pro zkoušky a ověřování měřidel proteklého množství vody

Více

Průmyslová mikrobiologie a genové inženýrství

Průmyslová mikrobiologie a genové inženýrství Průmyslová mikrobiologie a genové inženýrství Nepatogenní! mikroorganismus (virus, bakterie, kvasinka, plíseň) -kapacita produkovat žádaný produkt -relativně stabilní růstové charakteristiky Médium -substrát

Více

Výroba piva. Ing. Miroslava Teichmanová

Výroba piva. Ing. Miroslava Teichmanová Výroba piva Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Výroba

Více

Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí. Ivo Slavotínek

Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí. Ivo Slavotínek Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí Ivo Slavotínek Modernizace energetického hospodářství Národního divadla 2 Budovy a zázemí Národního divadla Národní divadlo tvoří 4 nadzemní

Více

Strana 1 / /2012 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 20. prosince o energetickém auditu a energetickém posudku

Strana 1 / /2012 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 20. prosince o energetickém auditu a energetickém posudku 480/01 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 0. prosince 01 o energetickém auditu a energetickém posudku Ministerstvo průmyslu a obchodu stanoví podle 14 odst. 4 zákona č. 406/000 Sb., o hospodaření energií, ve znění zákona

Více

TRONIC CONTROL. Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic.

TRONIC CONTROL. Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic. TRONIC CONTROL Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic.cz Firemní program Výrobní oblast vývoj a výroba řídicích systémů

Více

Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min

Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min ŠROUBOVÉ KOMPRESORY Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ uspořádání komponentu 30-75 90-200 201-500 4 Odlučovací systém 1 Air Control (řídicí jednotka) 2 Hnací systém 3 Kompresor 4 Chladicí

Více

Základní údaje o společnosti

Základní údaje o společnosti Základní údaje o společnosti Název společnosti: Sídlo: Datum vzniku: Základní kapitál: IČO: Počet pracovníků: PROFIMONT, komanditní společnost Vážní 531 500 03 Hradec Králové 30. října 1990 Kč 31 046 tis.

Více

Regulace jednotlivých panelů interaktivního výukového systému se dokáže automaticky funkčně přizpůsobit rozsahu dodávky

Regulace jednotlivých panelů interaktivního výukového systému se dokáže automaticky funkčně přizpůsobit rozsahu dodávky KLÍČOVÉ VLASTNOSTI SYSTÉMU POPIS SOUČASNÉHO STAVU 1. Regulace jednotlivých panelů interaktivního výukového systému se dokáže automaticky funkčně přizpůsobit rozsahu dodávky 2. Jednotlivé panely interaktivního

Více

POPIS: Metoda PUSH PULL PRO - efektivní cesta k čistému vzduchu ve výrobní hale

POPIS: Metoda PUSH PULL PRO - efektivní cesta k čistému vzduchu ve výrobní hale SVĚT ODSÁVACÍ TECHNIKY ESTA CZ KLIMAUT spol. s r. o. Vrbová 1477 CZ 250 01 BRANDÝS NAD LABEM DIE GANZE WELT DER ABSAUTECHNIK THE WORLD OF EXTRACTION PROJEKT: PROSTOROVÉ ODSÁVÁNÍ DÝMŮ VZNIKAJÍCÍCH PŘI SVAŘOVÁNÍ.

Více

Suroviny pro výrobu piva

Suroviny pro výrobu piva Suroviny pro výrobu piva obilný slad (naklíčené a usušené obilné zrno, převážně ječmenné. Výroba sladu se nazývá sladování a děje se ve sladovnách.v Čechách nejčastěji ječný) voda chmel (na území Čech

Více

Pohled odběratele na liberalizovaný trh s energiemi

Pohled odběratele na liberalizovaný trh s energiemi Pohled odběratele na liberalizovaný trh s energiemi Priority odběratele ve fázi plného otevírání trhu a v současnosti IV. blok. : Obchod s energií PRO-ENERGY CON 2011 Ing. Luděk Popel Mikulov, 15.11.2011

Více

Kondenzační sušičky. MDX pro výkony 400 až 70000 l/min SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Kondenzační sušičky. MDX pro výkony 400 až 70000 l/min SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Kondenzační sušičky MDX pro výkony 400 až 70000 l/min SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Proč použít sušičku? Vlhkost je přirozenou součástí atmosférického vzduchu, která se rovněž nachází ve stlačeném vzduchu v potrubních

Více

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016.

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016. NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE STUDIE VZT Zpracovatel: SUBTECH, s.r.o. Slovinská 29 612 00 Brno Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016 Vzduchotechnika 1 1. Zadání Zadání investora pro vypracování

Více

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min Šroubové kompresory Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ STAVBA SYSTÉMU 11-22 11-22 PLUS * 37-55 75-160 * Varianta PLUS: Varianta O : s integrovanou kondenzační sušičkou, lze realizovat

Více

Air-Master- roubové kompresory. Stavební fiada B1. 3 15 kw

Air-Master- roubové kompresory. Stavební fiada B1. 3 15 kw Air-Master- roubové kompresory Stavební fiada B1 3 15 kw listopad 2002 Stavební fiada B Šroubové kompresory Air-Master jsou v programu firmy Schneider Bohemia určeny pro trvalý provoz. Tradiční stavební

Více

Kondenzační sušičky MDX pro výkony 400 až l/min

Kondenzační sušičky MDX pro výkony 400 až l/min Kondenzační sušičky MDX pro výkony 400 až 84 000 l/min SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Proč použít sušičku? Vlhkost je přirozenou součástí atmosférického vzduchu, která se rovněž nachází ve stlačeném vzduchu v

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Vězeňská služba České republiky IČ: 00212423 Sídlo/místo podnikání: Soudní 1672/1a

Více

Modernizace systémů potravinářského chlazení

Modernizace systémů potravinářského chlazení Modernizace systémů potravinářského chlazení Základníúdaje o společnosti(1) je jednou z významných českých firem zabývající se: Automatizací procesů a technologií Průmyslovou informatikou Kvalifikační

Více

KEY PERFORMANCE INDICATORS (KPI)

KEY PERFORMANCE INDICATORS (KPI) KEY PERFORMANCE INDICATORS (KPI) Zavedením monitorováním a vyhodnocením KPI pro energetické provozy lze optimalizovat provoz a údržbu energetických zařízení, zlepšit účinnost a spolehlivost a také snížit

Více

ThermoClean Soustava ohřevu teplé užitkové vody, vybavená systémem termické dezinfekce, která zamezuje množení bakterií rodu legionela

ThermoClean Soustava ohřevu teplé užitkové vody, vybavená systémem termické dezinfekce, která zamezuje množení bakterií rodu legionela ThermoClean Soustava ohřevu teplé užitkové vody, vybavená systémem termické dezinfekce, která zamezuje množení bakterií rodu legionela Popis/Použití Soustava ThermoClean představuje kompaktní a efektivní

Více

Samostatný technolog elektrárny

Samostatný technolog elektrárny Samostatný technolog elektrárny Samostatný technolog elektrárny řídí a zpracovává technologické postupy provozu elektrárny. Odborný směr: Odborný podsměr: Kvalifikační úroveň: Alternativní názvy: Regulovaná

Více

S PLYNULOU REGULACÍ Dopravní mnozství: ˇ 1.09 56.60 m 3 /min

S PLYNULOU REGULACÍ Dopravní mnozství: ˇ 1.09 56.60 m 3 /min SROUBOVÉ ˇ KOMPRESORY S PLYNULOU REGULACÍ Dopravní mnozství: ˇ 1.09 56.60 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ MODULÁRNÍ SYSTÉM 16 34 16 34 PLUS * 35 70 90 210 * Varianta PLUS : s integrovanou kondenzační sušičkou

Více

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100 SCK Vzduchové kompresory SCK 41-100 ALUP Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma ALUP Kompressoren má více než 85 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet taková

Více

KONTROLNÍ LIST správy a provozu VaK v modelu samostatného provozování

KONTROLNÍ LIST správy a provozu VaK v modelu samostatného provozování Verze 01-1A-2018 KONTROLNÍ LIST správy a provozu VaK v modelu samostatného provozování Určeno vlastníkům vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu, kteří si zajišťují správu a provoz vlastním jménem a

Více

TÜV NORD CZECH ČLEN SKUPINY TÜV NORD GROUP

TÜV NORD CZECH ČLEN SKUPINY TÜV NORD GROUP TÜV NORD CZECH ČLEN SKUPINY TÜV NORD GROUP KANCELÁŘE TÜV NORD CZECH 6 kanceláří 2 vlastní laboratoře 3 STK 127 zaměstnanců 2 TÜV NORD CZECH ZÁKLADNÍ PŘEDSTAVENÍ Inspekční a certifikační společnost působící

Více

TECHNICKÉ PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY

TECHNICKÉ PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY TEPLÁRNA LIBEREC, akciová společnost Dr. M. Horákové 641/34a, 460 01 Liberec 4 TECHNICKÉ PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY pro odběrná tepelná zařízení, připojovaná k tepelným sítím soustavy centralizovaného zásobování

Více

Rotační šroubové kompresory. RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Rotační šroubové kompresory. RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF - - kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF vysoký výkon vysoká spolehlivost snadná údržba to vše je výsledkem desetiletí zkušeností s vývojem a konstrukcí

Více

Jménem výboru odborné sekce Hydraulika a Pneumatika Vás vítá na semináři Tlakové zásobníky a chladiče pro hydrauliku.

Jménem výboru odborné sekce Hydraulika a Pneumatika Vás vítá na semináři Tlakové zásobníky a chladiče pro hydrauliku. Březen 2019 Back to Start Jménem výboru odborné sekce Hydraulika a Pneumatika Vás vítá na semináři Tlakové zásobníky a chladiče pro hydrauliku. Ing. Petr Jáchym jachym.petr@hydac.cz Novotného lávka 6.března

Více

(dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy)

(dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) [PENB] PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Objekt: Bytový dům Adresa: V přístavu 1585 170 00 Praha Holešovice kraj Hlavní město Praha Majitel:

Více

Dopravní množství: 0.43 43.07 m 3 /min

Dopravní množství: 0.43 43.07 m 3 /min www.almig.cz ŠROUBOVÉ KOMPRESORY Dopravní množství: 0.43 43.07 m 3 /min 2 INTELIGENTNĚ STLAČENÝ VZDUCH MADE IN GERMANY ALMiG KOMPRESORY s. r. o. je dceřiná společnost tradičního německého výrobce zařízení

Více

Správa a údržba budov je naše starost. Efektivní výběr dodavatele Facility služeb

Správa a údržba budov je naše starost. Efektivní výběr dodavatele Facility služeb Správa a údržba budov je naše starost Efektivní výběr dodavatele Facility služeb Facility management Facility management představuje integraci činností v rámci organizace k zajištění a rozvoji sjednaných

Více

SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ. Představení společnosti Analyzátor sítě

SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ. Představení společnosti Analyzátor sítě ENERTIG SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ Představení společnosti Analyzátor sítě www.enertig.cz Kdo jsme Jsme česká společnost dodávající na trhy v České, Polské

Více

Horizont energetických úspor Energetický management jako významný nástroj pro snížení energetických ztrát měst, obcí a průmyslových podniků

Horizont energetických úspor Energetický management jako významný nástroj pro snížení energetických ztrát měst, obcí a průmyslových podniků Horizont energetických úspor Energetický management jako významný nástroj pro snížení energetických ztrát měst, obcí a průmyslových podniků - energetický management v praxi Dne:18.4.2013, Ing. Roman Ostarek

Více

ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE

ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE EMI-TEST s.r.o. Na Sibiři 451 549 54 Police nad Metují ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE podle 3 odstavec 1 a 3 vyhlášky 194/2013 Sb., o kontrole kotlů a rozvodů tepelné energie číslo 0043/14

Více

FLOWBOX INTEGRAČNÍ A ŘÍDÍCÍ ENERGETICKÁ PLATFORMA PETR VANĚK, FLOWBOX S.R.O.

FLOWBOX INTEGRAČNÍ A ŘÍDÍCÍ ENERGETICKÁ PLATFORMA PETR VANĚK, FLOWBOX S.R.O. FLOWBOX INTEGRAČNÍ A ŘÍDÍCÍ ENERGETICKÁ PLATFORMA PETR VANĚK, FLOWBOX S.R.O. KDO JSME Vyvíjíme integrační platformu pro řízení spotřeb energií a řízení technologií v reálném čase; Dodáváme a implementujeme

Více

Problémy navrhování a provozu tepelných sítí. Jan Havelka, Jan Švec

Problémy navrhování a provozu tepelných sítí. Jan Havelka, Jan Švec Problémy navrhování a provozu tepelných sítí Jan Havelka, Jan Švec Obsah prezentace Úvod Příklady úloh řešených na parních sítích Příklady úloh řešených na vodních sítích Stručné představení softwaru MOP

Více

Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu.

Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu. Kondenzační sušičky MDX 400-84000 Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu. Kondenzační sušičky MDX Uživatelské benefity Jednoduchá instalace - lehký a kompaktní design

Více

Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw

Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF vysoký výkon vysoká spolehlivost snadná údržba to vše je výsledkem desetiletí zkušeností s vývojem

Více

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC CZ DUPLEX Basic Kompaktní větrací jednotka s rekuperací tepla DUPLEX Basic je díky svým špičkovým vlastnostem předurčena pro nejširší použití ve všech typech budov. Tyto jednotky

Více

SEZNAM A STRUKTURA HODNOT DCC KÓDU

SEZNAM A STRUKTURA HODNOT DCC KÓDU UNIPETROL RPA, s.r.o. Strana 1/8 SEZNAM A STRUKTURA HODNOT DCC KÓDU Správce dokumentu: Zpracovatel: UNIPETROL RPA, s.r.o. - Odbor údržby UNIPETROL RPA, s.r.o. Sekce podpory údržby Ing. Pavel Dobrovský

Více

VÍCE-VÝMĚNÍKOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA

VÍCE-VÝMĚNÍKOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA VÍCE-VÝMĚNÍKOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA ForArch 2015 Ing. Jan Sedlář, Univerzitní Centrum Energeticky Efektivních Budov České Vysoké Učení Technické v Praze OBSAH Motivace k vývoji tepelných čerpadel pokročilejších

Více

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Příloha č. 2 k č.j.: VS 18/004/001/2014-20/LOG/500 Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Stávající stav Vytápění a rozdělení objektu Funkčně je objekt rozdělen na tři části označené A, B a C. Objekt

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI ZŠ KOLOVEČ

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI ZŠ KOLOVEČ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI ZŠ KOLOVEČ Městys Koloveč U Staré fary 142, 34543 Koloveč Stupeň dokumentace: Dokumentace pro stavební povolení (DSP) Zodpovědný projektant: Ing.

Více

Jiří Kalina. rní soustavy. bytových domech

Jiří Kalina. rní soustavy. bytových domech Jiří Kalina Solárn rní soustavy pro přípravu p pravu teplé vody v bytových domech Parametry solárn rních soustav pro přípravu p pravu teplé vody celkové tepelné zisky využité pro krytí potřeby tepla [kwh/rok]

Více

SAMOVYVAŽOVACÍ TERMOSTATICKÉ VENTILY AutoSAR

SAMOVYVAŽOVACÍ TERMOSTATICKÉ VENTILY AutoSAR SAMOVYVAŽOVACÍ TERMOSTATICKÉ VENTILY AutoSAR VYVAŽOVÁNÍ, SLOŽITÁ ÚLOHA... Hydraulické vyvažování umožňuje kompenzovat nerovnoměrné rozdělení průtoků v instalaci dané hydraulickými charakteristikami a geometrií

Více

Podmínky připojení dle Energetického zákona č. 458/2000 Sb. v platném znění

Podmínky připojení dle Energetického zákona č. 458/2000 Sb. v platném znění Podmínky připojení dle Energetického zákona č. 458/2000 Sb. v platném znění 76 odst.1 - Držitel licence na výrobu nebo rozvod tepelné energie je povinen zajistit dodávku tepelné energie, pokud je to technicky

Více

Příl.2 VZOR Zpráva o jednorázové kontrole kotlů s návrhy na opatření

Příl.2 VZOR Zpráva o jednorázové kontrole kotlů s návrhy na opatření Příl.2 VZOR Zpráva o jednorázové kontrole kotlů s návrhy na opatření Identifikace systému vytápění Vlastník nebo provozovatel Adresa Celková podlahová plocha Vytápěná podlahová plocha Stáří budovy Nadmořská

Více

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Kontrola klimatizačních systémů 6. až 8. 6. 2011 Praha DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 9. 6. 2014 Č. j. 39584/ENV/14 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Příloha č. 2 Technická specifikace

Příloha č. 2 Technická specifikace Příloha č. 2 Technická specifikace Název veřejné zakázky: MoVI-FAI Malé robotické pracoviště IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE Obchodní název: Sídlo Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně nám. T. G. Masaryka 5555,

Více

Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD JD 1

Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD JD 1 D C F B Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD Vysoce účinný protiproudý výměník tepla (přes 90%) Vyměnitelné filtry Snadný přístup pro čištění Tepelně izolovaný plášť JD 1 Kompaktní jednotka, obsahující

Více

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Operátor turbíny (kód: 26-075-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Týká se povolání: Operátor turbíny Kvalifikační

Více

Mark kompresory RMA. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr

Mark kompresory RMA. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr Edice: 2017 02 Vytvořil: Luboš Fistr Vyplatí se redukovat náklady na chod malého kompresoru? roční náklady na přímou výrobu vzduchu činí u 15kW kompresoru 180.000, Kč* to je za 5 let částka 900.000, Kč,

Více

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3 OBSAH: 1 POTŘEBA JAKOST TLAKOVÉHO VZDUCHU:...2 1.1 Technické parametry stlačeného vzduchu:...2 1.2 Místa spotřeby tlakového vzduchu:...2 2 KOMPRESOROVÁ STANICE:...2 2.1 Komponenty kompresorové stanice:...2

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon): 1 Úvodní

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 15 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 15 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/473/16 Spis. zn.: ZN/94/ŽP/16 Počet listů: 3 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Vyřizuje: Mgr. Jaroslav

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA EnviMatic HC

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA EnviMatic HC VÝROBNÍ ŘADA KLIAIZAČNÍ JEDNOKA Enviatic HC Řada Enviatic HC je inovovanou řadou jednotek Enviatic H. Disponuje pracovním režimem cirkulace a dochlazování vnitřního vzduchu, čehož je využito při letních

Více

Příloha č. 1. Velvarská 136, 274 53 Slaný Ing. Pavlem Zálomem -starostou města Slaný DIČ: CZ00234877 KB Kladno, č. účtu 196712940217/0100

Příloha č. 1. Velvarská 136, 274 53 Slaný Ing. Pavlem Zálomem -starostou města Slaný DIČ: CZ00234877 KB Kladno, č. účtu 196712940217/0100 Příloha č. 1 ke smlouvě o nájmu tepelných zařízení ze dne 19. 10. 2004. (aktualizovaný seznam pronajatých předaných tepelných zařízení k 1. 1. 2015) smluvní strany : Město Slaný se sídlem: zastoupené:

Více

Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru

Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru Profil společnosti ENESA a.s. Společnost ENESA byla založena v srpnu 2005 Hlavním předmětem naší práce je vyvíjet a realizovat projekty

Více

cesta k optimalizaci nákladů

cesta k optimalizaci nákladů ENERGETICKÉ SLUŽBY cesta k optimalizaci nákladů Pavel Míčka Praha, 26.8.2008 Představení Dalkia Dalkia jako součást světové skupiny g představuje v ČR největšího nezávislého výrobce a distributora tepla

Více

VÝROBA PIVA. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

VÝROBA PIVA. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám VÝROBA PIVA Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS. Dostupné z Metodického

Více

Integrované systémy chlazení, topení a klimatizace v prodejnách potravin. Ing. Michal Herda 17.5.2012

Integrované systémy chlazení, topení a klimatizace v prodejnách potravin. Ing. Michal Herda 17.5.2012 Integrované systémy chlazení, topení a klimatizace v prodejnách potravin Ing. Michal Herda 17.5.2012 TECHNOLOGICKÉ PRVKY - KOMPLEXNOST Komplexnost a kompatibilita prvků technologického celku Hlavní předpoklad

Více

Řízení služeb provozu vojenské techniky a materiálu

Řízení služeb provozu vojenské techniky a materiálu Řízení služeb provozu vojenské techniky a materiálu T 19 - Způsoby vyžadování opravy z jednotky, průkaznost toku náhradních dílů na určenou opravu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název

Více