Správa datacentra a cloudu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Správa datacentra a cloudu"

Transkript

1 Správa datacentra a cloudu Microsoft System Center 2012 mění způsob poskytování IT a služeb aplikací, optimalizuje zdroje napříč veřejným a privátním cloudem, a to vše prostřednictvím jednotné sady nástrojů. System Center 2012 je řešení pro správu datacentra a cloudu, které vám umožní: POSKYTOVAT FLEXIBILNÍ A NÁKLADOVĚ EFEKTIVNÍ INFRASTRUKTURU S VYUŽITÍM TOHO, CO JIŽ VLASTNÍTE. Integrujte heterogenní datacentra a vytvořte fond sdílených prostředků v privátním cloudu. Poskytněte uživatelům samoobslužný přístup k infrastruktuře při zachování vaší kontroly nad IT zdroji. POSKYTOVAT DOHODNUTOU ÚROVEŇ SLUŽEB (SLA) S JISTOTOU. Využijte důkladné pochopení toho, co se odehrává v aplikacích, které provozujete ve vašich serverech a virtuálních počítačích, pro rychlejší řešení problémů. Cloud computing mění způsob, jakým organizace poskytují a využívají IT služby, spolu s příslibem produktivnější infrastruktury a předvídatelnějších aplikací. Uživatelé vnímají úsporu nákladů a pružnost při využívání IT jako služby. Služby, kterou si sami přidělují prostřednictvím webového rozhraní, která je škálovatelná v obou směrech podle potřeby a kterou platí podle potřeby. Administrátoři datacenter vnímají úsporu nákladů díky vytvoření fondu sdílených prostředků v rámci privátního cloudu, které slouží mnoha uživatelům využívajícím pouze ty prostředky, které potřebují. Pružnost je navíc podpořena možností využít podle potřeby veřejný cloud jako doplňku k výpočetnímu výkonu vlastního datacentra. System Center 2012 umožňuje organizacím profitovat z výhod veřejného i privátního cloud computingu při naplnění jejich jedinečných potřeb. Organizuje IT prostředky (výpočetní výkon, síť, úložiště) do privátního cloudu, který je jednoduše integrován se službami veřejného cloudu a vytváří tak prostředí hybridního cloudu, které je následně spravováno jednou sadou nástrojů. Poskytujte flexibilní a nákladově efektivní infrastrukturu s tím, co již vlastníte Podpora heterogenního prostředí System Center 2012 umožňuje integrovat širokou škálu technologií do uceleného privátního cloudu: Centralizovaná správa různých hypervizorů z jednoho místa s podporou pro Windows Server Hyper-V, VMWare vsphere a Citrix XenServer. Dohlížejte na Windows Server, Sun Solaris a různé distribuce OS Linux a Unix. Integrujte nástroje od HP, CA, BMC, EMC a VMware v rámci automatizovaných postupů. SPRAVOVAT PRIVÁTNÍ A VEŘEJNÝ CLOUD Z JEDNOHO MÍSTA. Vybudujte si vlastní hybridní cloud, rozhodněte o místě provozování aplikací, jestli v privátním nebo ve veřejném cloudu. Vše potom spravujte z jedné obrazovky. App Controller Operations Manager Orchestrator Service Manager Virtual Machine Manager Data Protection Manager Endpoint Protection Configuration Manager Vytvořte cloud z vaší existující IT infrastruktury.

2 Správa datacentra a cloudu Automatizace procesů Provozujte efektivnější privátní cloud díky vytváření automatizovaných workflow pro standardní procesy, jako jsou správa incidentů, řešení problémů, změnová řízení a řízení nasazení. Samoobslužná infrastruktura Standardizace výpočetního výkonu, úložiště a síťových zdrojů do infrastruktury privátního cloudu, který je následně přidělován obchodním jednotkám s využitím Active Directory. Využití Katalogu služeb umožňuje vlastníkům aplikací žádat a využívat kapacitu v samoobslužném režimu. Poskytujte SLA aplikací s jistotou Detailní monitoring aplikací a diagnostika problémů. Hluboká integrace s.net aplikacemi umožňuje vývojářům odhalit hlavní důvody problémů aplikací až na úrovni kódu a tím urychlit jejich řešení. Jednoduše použitelné přehledy a reporty pomáhají efektivně sledovat a komunikovat status vašich SLA. Integrace s Visual Studiem umožňuje jednoduchou spolupráci vývojového a provozního týmu, které tak mohou řešit incidenty rychleji a zvyšovat tak plnění SLA. Standardizované nasazení aplikací Využijte možnost modelování v rámci šablon služeb. Vlastníci aplikací díky tomu mohou opakovaně a spolehlivě vytvářet, konfigurovat a nasazovat aplikace v cloudu. Vizualizujte nasazení služeb včetně jejich přehledu napříč veřejným a privátním cloudem. Jednoduchá správa aplikací Jednoduché nasazení aplikací v cloudu prostřednictvím virtualizace serverových aplikací (SAV), která odstraňuje závislost aplikací na konkrétní infrastruktuře. Jednoduše určíte výkonnostní problémy aplikací a urychlíte jejich řešení. SAV zároveň snižuje administrativní zátěž a náklady díky zjednodušení údržby aplikací prostřednictvím správy založené na bitových obrazech. Spravujte privátní a veřejný cloud z jednoho místa. Aplikační samoobsluha napříč cloudy Vlastníci aplikací získávají jednotné samoobslužné prostředí poskytující komplexní pohled a kontrolu nad aplikacemi v rámci privátního cloudu a Windows Azure. Pružné delegování s kontrolou Vytváření a správa cloudů napříč několika datacentry, infrastrukturami (Microsoft, VMware, Citrix a dalšími) a poskytovateli služeb jako Windows Azure. Delegování práv a umožnění pružné samoobslužnosti, bez omezení centralizovaného dohledu IT, pro zajištění bezpečnosti a souladu s předpisy. Fyzická, virtuální a cloud infrastruktura pod jednou správou Rozšíření známého lokálního řešení pro správu do prostředí hybridního cloudu. Pro více informací o System Center 2012 navštivte Monitorujte zdroje napříč veřejným a privátním cloudem z jednoho místa Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

3 Privátní a veřejný cloud computing podle vašich představ Microsoft System Center 2012 jako řešení pro správu cloudu a datacenter nabízí nástroje pro správu privátních a veřejných cloudových aplikací a služeb, a umožňuje tak poskytovat v rámci organizace IT jako službu. Microsoft System Center App Controller 2012 představuje samoobslužnou součást tohoto řešení, neboť vlastníkům aplikací umožňuje: Snadno konfigurovat, nasazovat a spravovat služby a aplikace prostřednictvím vysoce intuitivního rozhraní s využitím knihovny standardních šablon. Vytvářet, spravovat a přesouvat služby pomocí webového rozhraní, které poskytuje přizpůsobené zobrazení prostředků na základě vaší role v organizaci, a umožňuje soustředit se na správu služeb a nikoli serverů Zobrazovat privátní a veřejné cloudové služby a virtuální počítače a zajišťovat podrobnou kontrolu součástí v rámci každé vrstvy spolu s možností sledovat jednotlivé úlohy a uchovávat podrobnou historii všech změn. appcontroller Posílení úlohy vlastníka aplikace S rozvojem IT se v organizacích utvářejí dvě odlišné role: poskytovatel služeb (obvykle správce datacentra) a uživatel služeb (vlastník aplikace). Poskytovatelé služeb vytvářejí infrastrukturu pro uživatele služeb, přidělují jim úložiště, výpočetní a cloudové prostředky. Z tohoto titulu je jejich zodpovědností dodržování předpisů, zabezpečení, kontrola procesů a dostupnost. Vzhledem k růstu využívání cloud computingu narůstají i očekávání kladená na tuto roli, poskytovatelé služeb však nadále pracují se stejně omezenými rozpočty na IT. Oproti tomu spotřebitelé služeb mají zcela jiné potřeby. Chtějí, aby aplikace bylo snadné vyvíjet, měnit a také škálovat směrem nahoru i dolů podle aktuálních požadavků uživatelů. Správci datacenter ovšem často řídí dostupnou kapacitu, a tak vlastníci aplikací často čelí omezením, když chtějí vytvářet nové aplikace nebo provádět změny stávajících. Jejich nespokojenost tak může vést ke zvažování veřejné cloudové služby, kde si mohou kapacitu řídit sami namísto omezování ze strany interního poskytovatele služeb. System Center App Controller 2012 umožňuje správcům datacenter snadno delegovat na vlastníky aplikací kontrolu nad jejich aplikacemi a virtuálními počítači. Nabízí jednoduché, samoobslužné prostředí pro vytváření aplikací a poskytuje vlastníkům aplikací lepší přehled o službách, virtuálních počítačích a cloudových prostředích, ve kterých aplikace provozují. Správci datacenter se tak mohou věnovat správě infrastruktury a vlastníci aplikace se mohou soustředit na provoz svých služeb a nikoli serverů. System Center App Controller 2012 nabízí ucelený pohled na všechny služby napříč veřejným a privátním cloudem.

4 Privátní a veřejný cloud computing podle vašich představ Intuitivní, na služby orientovaný přístup System Center App Controller 2012 umožňuje vlastníkům aplikací snadno spravovat služby System Center Virtual Machine Manager a Windows Azure prostřednictvím vysoce intuitivního vizuálního rozhraní, které nabízí integrované zobrazení obou služeb. Vlastníci aplikací mohou navrhovat, vytvářet, konfigurovat a nasazovat služby pomocí knihovny delegovaných šablon s předdefinovanými konfiguračními hodnotami. Správci datacenter tak mohou delegovat oprávnění k určitým operacím vlastníkům aplikací s důvěrou, že předdefinované šablony zajistí dodržení firemních IT standardů a zásad. Kromě toho mohou vlastníci aplikací snadno přizpůsobovat všechny součásti své služby, včetně virtuálních počítačů, síťových prostředků a vyrovnávání zatížení. Služby System Center Virtual Machine Manager a Windows Azure je možné škálovat směrem nahoru i dolů s ohledem na aktuální požadavky aplikace, a efektivně tak využívat kapacitu z více předplacených prostředí. Posílení vlastníků aplikací prostřednictvím samoobslužných funkcí System Center App Controller 2012 také vlastníkům aplikací umožňuje plynule přesouvat aplikace a součásti mezi veřejnými a privátními cloudovými prostředími. Je možné kopírovat konfigurační balíčky a soubory virtuálních pevných disků VHD mezi jednotlivými předplatnými služeb Windows Azure a také kopírovat šablony a prostředky služeb z jednoho serveru System Center Virtual Machine Manager na jiný. Lepší přehled a kontrola System Center App Controller 2012 poskytuje vlastníkům aplikací prostřednictvím webové konzoly ucelené zobrazení všech jejich služeb a virtuálních počítačů. Konkrétně je možné sledovat služby System Center Virtual Machine Manageru, služeb Windows Azure a virtuální počítače, a to v rámci jediné konzoly napříč privátními, veřejnými cloudy i virtualizovanými prostředími. Prostřednictvím tohoto rozhraní můžete na každé vrstvě podrobně dohledovat, řídit a spravovat stav služby či virtuálního počítače. Kromě toho můžete snadno sledovat průběh úloh a uchovávat podrobnou historii sledování změn a odstraňování potíží. Dále tento produkt IT specialistům umožňuje udržet centralizovanou kontrolu napříč privátními a veřejnými cloudovými prostředími. Což není důležité jen pro zajištění podnikového zabezpečení a uspokojení požadavků na plnění předpisů, ale také z hlediska uchování klíčové role IT specialistů i tehdy, kdy organizace implementuje modely cloud computingu. Pomocí nástroje System Center App Controller 2012 mohou správci datacenter pro vlastníky aplikací vytvářet přizpůsobená, na konkrétní roli závislá zobrazení privátních i veřejných cloudových služeb a také aktuálně používaných a dostupných prostředků. Vlastníci aplikací mohou následně spravovat virtuální počítače a služby System Center Virtual Machine Manager a Windows Azure sami. Šablony usnadňují vytváření služeb splňujících firemní IT standardy a zásady. Další informace o řešení System Center App Controller 2012 naleznete na webu na adrese appcontroller Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

5 2012 Produktivní infrastruktura a předvídatelné chování aplikací Microsoft System Center 2012 jako řešení pro správu cloudu a datacenter nabízí nástroje pro správu privátních a veřejných cloudových aplikací a služeb, a umožňuje tak poskytovat v rámci organizace IT jako službu. Microsoft System Center Service Manager 2012 pomáhá následujícími způsoby standardizovat poskytování služeb v rámci organizace: Umožňuje IT oddělením nabízet flexibilní samoobslužné řešení, díky kterému mohou vlastníci aplikací zažádat o kapacitu v privátním cloudu pro nasazení svých služeb. Umožňuje integrovat uživatele, procesy a znalosti v rámci podnikové infrastruktury a aplikací. Standardizuje procesy datacenter díky využívání pracovních postupů vycházejících z osvědčených postupů v oboru. servicemanager Standardizované poskytování služeb Podobně jako jiné společnosti i vaše organizace pravděpodobně plánuje přechod z prostředí datacentra na model privátního cloudu, aby tak dosáhla očekávané dynamiky a ekonomických přínosů. Zároveň je ale nutné i nadále poskytovat spolehlivé služby datacentra při současné přísné kontrole podnikových prostředků. Microsoft System Center Service Manager 2012 vám může pomoci tím, že integruje uživatele, procesy a znalosti, díky čemuž můžete standardizovat své nabídky služeb v samoobslužném režimu pro vlastníky aplikací i koncové uživatele. Přináší vlastníkům aplikací a koncovým uživatelům možnost samoobslužného ovládání Publikování a využívání standardizovaných nabídek IT služeb Service Manager 2012 nabízí Katalog služeb, který poskytuje vlastníkům aplikací a koncovým uživatelům přístup ke standardizovaným nabídkám služeb pokrývajícím aplikace a infrastrukturu. Můžete také nastavit odpovídající zásady pro přístup na bázi rolí, aby bylo možné zadávat žádosti, které potom produkt Service Manager 2012 automaticky vyřizuje. Z hlediska žádostí může jít o jednoduché žádosti o přístup až po poměrně složité nasazování služeb datacenter. Šablony a pracovní postupy vám pomohou snadněji vytvářet a publikovat nabídky služeb, které jsou v souladu s firemními procesy organizace. Přináší možnost samoobslužných žádostí pro infrastrukturu privátního cloudu. Pomocí produktu Service Manager 2012 můžete zohledňovat požadavky na infrastrukturu privátního cloudu od uživatelů podnikových aplikací: Poskytování a přidělování prostředků infrastruktury sdružených ve fondu prostředků vašim interním organizacím BUIT (Business Unit IT) na základě jejich požadavků zadaných prostřednictvím portálu Service Manager 2012 Specifikace smluv SLA (Service-Level Agreements) s různými úrovněmi dostupnosti (například Platinum, Gold nebo Silver) pro prostředky infrastruktury Zažádání o kapacitu v rámci infrastruktury privátního cloudu využitím flexibilní, samoobslužné metody

6 Produktivní infrastruktura a předvídatelné chování aplikací Sledování specifických jednotkových nákladů na využívání úložiště, sítě a výpočetních prostředků a jejich zaúčtování na nákladové středisko organizace (BUIT) Nastavení úrovní přístupu a kvót prostředků na bázi uživatele nebo organizace BUIT To umožňuje vlastníkům aplikací z organizace BUIT a koncovým uživatelům zažádat si o kapacitu datového centra pro hostování svých aplikací v samoobslužném režimu (včetně flexibilní možnosti zažádat si o dodatečnou kapacitu podle aktuálních potřeb). Přináší samoobslužnou platformu pro business intelligence. Abyste měli svou firmu stále pod kontrolou (bez ohledu na to, zda se jedná o provozní smlouvy SLA nebo o business intelligence), umožňuje produkt Service Manager 2012 následující: Usnadňuje samoobslužné vytváření sestav díky snadno použitelným řídicím panelům. Nabízí komplexní pohled na IT z pohledu datového skladu, a to díky načítání dat z více podnikových zdrojů dat, včetně dat z dalších produktů System Center, služby Active Directory a systému SAP. Lze jej integrovat s aplikacemi Microsoft Office, čímž se zvyšují vaše možnosti přizpůsobování provozních a obchodní sestav služeb. Integruje uživatele, procesy a znalosti. Přináší podporu standardizace a dodržování předpisů. Service Manager 2012 Configuration Management Database (CMDB) standardizuje zachycování vztahů v rámci celé infrastruktury a všech aplikací, což průběžně usnadňuje zajišťování dodržování předpisů v případě jakýchkoli jejich změn. Service Manager 2012 vám umožní databázi CMDB snadno nastavit tak, aby do ní bylo možné automaticky importovat data z různých zdrojů dat, například ze služby Active Directory a produktu System Center 2012 Configuration Manager. Service Manager 2012 integruje uživatele, procesy a znalosti. Pokud spravujete privátní cloud, dokáže Service Manager 2012 v databázi CMDB sledovat různé položky konfigurace, například šablony virtuálních počítačů, šablony aplikačních služeb, virtuální počítače, fyzické hostitele a aplikační služby. Nabízí těsnou integraci se součástmi produktu System Center. Service Manager 2012 zavádí dva nové konektory pro součásti produktu System Center 2012, Orchestrator a Virtual Machine Manager. Orchestrator Connector zajišťuje podporu pro vyřizování žádostí o služby prostřednictvím funkcí automatizace procesů, například spouštěním procedur (runbook). Virtual Machine Manager Connector importuje data knihoven, například šablon virtuálních počítačů a služeb do databáze Service Manager 2012 CMDB, aby mohli koncoví uživatelé zažádat o nabídky služeb v samoobslužném režimu. Usnadňuje plnění závazků IT v rámci dodržování předpisů. Sada System Center Governance/ Risk/Compliance (GRC) Process Management Pack: Umožňuje produktu Service Manager 2012 překládat složité předpisy a standardy na autoritativní cíle řízení pro váš konkrétní program pro dodržování předpisů. Automatizuje průběžné ověřování těchto aktivit a demonstruje soulad s předpisy prostřednictvím sestav a záznamů v rámci auditování. Definuje ručně nebo automaticky prováděné řídicí aktivity, které potřebujete nastavit pro takové technologie společnosti Microsoft, jako je systém Windows Server, a důležité scénáře použití, například pro Microsoft Exchange Server. Standardizuje procesy datacenter pomocí osvědčených postupů. Zajišťuje pracovní postupy na bázi osvědčených odvětvových postupů. Service Manager 2012 přináší automatizované pracovní postupy ke správě incidentů, správě problémů, správě smluv SLA a vyřizování žádostí o služby. Tyto automatizované postupy pomáhají poskytovat předvídatelné provozní smlouvy SLA pro aplikace datacenter a služby infrastruktury. Nabízí uzavřený cyklus pro správu změn a verzí V souvislosti s využíváním virtualizace a modelů cloud computingu je stále důležitější, aby byly nastaveny důsledné kontroly změn, a měli jste tak neustále zajištěn potřebný výkon, dostupnost a spolehlivost aplikací a infrastruktury. Service Manager 2012 nabízí správu změn a verzí v uzavřené smyčce, která je integrovaná do procesu vyřizování žádostí o služby. To pomáhá zmírňovat rizika vyplývající ze změn, které mohou mít velký dopad na vaše prostředí a které by mohly zasáhnout více aplikací a součástí infrastruktury. Další informace o řešení System Center ServiceManager 2012 naleznete na webu na adrese servicemanager Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

7 Produktivní infrastruktura a předvídatelné chování aplikací Microsoft System Center 2012 jako řešení pro správu cloudu a datacenter nabízí nástroje pro správu privátních a veřejných cloudových aplikací a služeb, a umožňuje tak poskytovat v rámci organizace IT jako službu. Základní součást tohoto řešení, Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2012, umožňuje správu virtualizovaných a cloudových prostředí: Podporuje budování flexibilních a nákladově efektivních infrastrukturních řešení. Prostřednictvím virtualizace výpočetních, síťových a úložných prostředků a jejich přidělováním konkrétním potřebám v rámci organizace vytváří infrastrukturu jako službu (IaaS). Zajišťuje správu aplikací založenou na službách. Aplikace je tak možné spravovat nezávisle na infrastruktuře. Využívá existujících investic do datacenter s podporou multihypervizorových prostředí, včetně technologií Windows Server Hyper-V, VMware a Citrix. Dynamicky optimalizuje virtualizované prostředky datacenter k zajišťování vysoké dostupnosti nepostradatelných aplikací. Podobně jako jiné společnosti i vaše organizace pravděpodobně plánuje přesunutí infrastruktury datacentra (především fyzických a virtuálních prostředí) do privátního cloudu, aby si tak pro své fungování zajistila infrastrukturu jako službu (IaaS). I při plném využití všech výhod inovací, které přináší cloud, je nezbytné zajistit spolehlivé poskytování aplikací a optimalizovat používání existujících investic. System Center Virtual Machine Manager 2012 rozšiřuje využívání stávajících znalostí a prostředků a umožňuje vytvářet flexibilní a nákladově efektivní infrastrukturní řešení na bázi služeb. Flexibilní a nákladově efektivní infrastruktura System Center Virtual Machine Manager 2012 umožňuje rozšiřovat existující dovednosti a investice do datacentra, a implementovat tak řešení IaaS. Vytváření fondů prostředků datacentra a jejich dynamické přidělování. System Center Virtual Machine Manager 2012 umožňuje vytváření fondů a virtualizaci výpočetních, síťových a úložných prostředků, a vytváří tak základy pro přidělování prostředků datacentra obchodním jednotkám. Tyto prostředky mohou přesahovat hranice datacenter, infrastruktur (například Microsoft a VMware) a poskytovatelů služeb. Je dokonce možné automatizovaně instalovat a připojit nový server do Hyper-V clusteru. Zlepšuje se tak efektivita datacenter, což následně zvyšuje návratnost investice do existujících aktiv při současném snižování nákladů na správu izolovaných řešení. Flexibilní delegování s plnou kontrolou. S pomocí řešení System Center Virtual Machine Manager 2012 je možné prostředky datacentra ve fondech přidělovat logicky samostatným cloudům v souladu s IT cíly jednotlivých obchodních jednotek. Obchodní potřeby mohou například požadovat, aby IT cloud marketingového oddělení měl jinou úroveň služeb než IT cloud finančního oddělení. Správci datacenter mohou definovat tyto charakteristiky, včetně úrovní SLA a objemu prostředků, které vlastníci aplikací potřebují. Samoobslužná infrastruktura. System Center Virtual Machine Manager 2012 zlepšuje dynamiku obchodních jednotek prostřednictvím samoobslužného přístupu k prostředkům datacenter na základě rolí uživatelů. vmm2012 Vytváření dynamické a flexibilní infrastruktury

8 Produktivní infrastruktura a předvídatelné chování aplikací Správa aplikací orientovaná na služby System Center Virtual Machine Manager 2012 zjednodušuje zřizování a správu aplikací nezávisle na infrastruktuře prostřednictvím inovativních funkcí pro zřizování aplikací od návrhu po nasazení. Konkrétně Virtual Machine Manager 2012 nabízí šablony služeb, které pomáhají při návrhu a vytváření vícevrstvých aplikací.net. Podporuje různé typy balíčků, jako například Microsoft Web Deployment Tool (MS Deploy) pro IIS či webovou vrstvu, Server Application Virtualization (SAV) pro obchodní vrstvu a SQL Data-tier Applications (DAC) pro databázovou vrstvu. Prostřednictvím integrované technologie SAV je možné nasazovat sadu definovaných typů aplikací v privátních cloudových prostředích bez nutnosti je jakkoli upravovat či přepisovat, a zajistit tak jejich mobilitu napříč cloudy. Technologie SAV také zjednodušuje podporu aplikací prostřednictvím konfigurace na bázi bitových kopií a technik správy, které snižují nezbytné úsilí i náklady. Správa heterogenních virtuálních prostředí System Center Virtual Machine Manager 2012 využívá jednotnou konzolu ke správě multihypervizorových virtualizovaných prostředí, jako jsou Windows Server Hyper-V, Citrix XenServer a VMware vsphere 4.1. Umožňuje tak využívání existujících investic při budování privátního cloudu. Optimalizace poskytování služeb datacenter System Center Virtual Machine Manager 2012 nabízí sadu vylepšení základní infrastruktury, která optimalizují upgrade a nasazení a pomáhají v efektivnějším provozování prostředí IaaS: Dynamická optimalizace zátěže využívá migrace za provozu a pokročilých technik umísťování pro vyrovnávání zatížení na úrovni clusteru. Inteligentní správa napájení umožňuje definovat zásady správy napájení, které snižují provozní náklady pomocí optimalizace spotřeby elektřiny při vysokém a nízkém vytížení datacentra bez přerušení služeb. Pokročilá podpora prostředí Windows PowerShell. System Center Virtual Machine Manager 2012 nabízí silnou podporu prostředí PowerShell, pro správce určeného prostředí příkazového řádku a skriptovacího jazyka, které nabízí více než 170 standardních nástrojů pro příkazový řádek, konzistentní syntaxi a pomůcky. Automatizace oprav pro clustery Hyper-V zvyšuje provozní efektivitu bez dalších rizik pro prostředí IaaS. Vysoce dostupný server Virtual Machine Manager se škáluje napříč clustery prostředků datacenter a zajišťuje tak spolehlivou podporu prostředí IaaS. Předvídatelná distribuce aplikací prostřednictvím šablon služeb. Další informace o řešení System Center Virtual Machine Manager 2012 naleznete na webu na adrese vmm Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

9 Produktivní infrastruktura a předvídatelné chování aplikací Microsoft System Center 2012 jako řešení pro správu cloudu a datacenter nabízí nástroje pro správu privátních a veřejných cloudových aplikací a služeb, a umožňuje tak poskytovat v rámci organizace IT jako službu. System Center Operations Manager 2012 představuje monitorovací součást tohoto řešení, která napomáhá při správě datacenter a cloudových prostředí: Umožňuje flexibilní a nákladově efektivní podnikové monitorování a diagnostiku při současném snižování celkových nákladů na vlastnictví prostřednictvím využití běžného standardního hardwaru, konfigurací a heterogenních prostředí. Zajišťuje dostupnost pro chod podniku nepostradatelných aplikací a služeb prostřednictvím služeb pro monitorování a diagnostiku výkonu, založených na předních aplikacích pro rozhraní.net a JEE. Poskytuje ucelené zobrazení datacenter a privátních i veřejných cloudů. Bezproblémový chod současných společností spoléhá především na IT infrastrukturu. Je nezbytná schopnost nalézat a odstraňovat problémy s IT dříve, než způsobí výpadek či ztrátu produktivity a příjmů. Poskytování infrastruktury jako služby (Infrastructure as a Service, IaaS) může být náročným úkolem, pokud závisí na fyzických, virtuálních a cloudových prostředcích provozovaných na kombinaci operačních systémů (Windows, Linux a Unix), ve kterých běží nejrůznější nepostradatelné aplikace. V takto komplexním prostředí může být velmi složité získat integrované, konzistentní a spolehlivé zobrazení aktuálního stavu, které je nezbytné pro odpovídající reakci. Jako odpověď na tyto požadavky poskytuje Operations Manager 2012 flexibilní a nákladově efektivní monitorování infrastruktury, které zajišťuje předvídatelný výkon a dostupnost důležitých aplikací a nabízí ucelené monitorování datacenter a privátního i veřejného cloudu. Předvídatelný výkon a dostupnost nepostradatelných aplikací Díky integraci nedávno zakoupené technologie AVIcode pro monitorování aplikací.net a také díky nové podpoře technologie JEE nabízí Operations Manager 2012 služby pro monitorování a diagnostiku výkonu a stavu, pomocí kterých zajišťuje dostupnost nepostradatelných aplikací a služeb. Ucelená zobrazení stavu a topologie aplikací. Celá řada současných obchodních aplikací je sestavena z distribuovaných součástí, které jsou provozovány uvnitř i vně podnikových bran firewall. Pro zajištění nepřetržitého chodu těchto aplikací Operations Manager 2012: Monitoruje uživatelské prostředí těchto aplikací a v případě jakéhokoli zhoršení okamžitě vydává výstrahu, aby bylo možné vzniklý problém rychle diagnostikovat a odstranit. Využívá integrované inteligence k monitorování aplikací, která automaticky odhaluje závislosti a přináší ucelený pohled na všechny součásti. operationsmanager Operations Manager 2012 zobrazuje výkon aplikací z uživatelské perspektivy.

10 Produktivní infrastruktura a předvídatelné chování aplikací Poskytuje grafické zobrazení topologie aplikací, která ukazuje různé závislosti mezi jednotlivými distribuovanými součástmi. Monitoruje aplikace běžící na Windows Azure prostřednictvím nedávno vydané sady Management Pack for Operations Manager. Nabízí tak pohled na výkon nepostradatelných aplikací ve veřejném cloudu i ve vlastním fyzickém datacentru. Monitoruje vlastní obchodní aplikace bez potřeby rozsáhlého vývoje nástrojů pro správu. Nastavení úrovně poskytování aplikací (SLA). Při implementaci řešení IaaS v organizaci je důležité správně nastavit a poté plnit určité úrovně dostupnosti aplikací. Operations Manager 2012 umožňuje určit celopodnikové standardy pro správu vlastních a různorodých aplikací a následně tyto úrovně monitorovat a měřit. Přesná identifikace chyb aplikací. Není neobvykle, že organizace stráví velké množství času ve snaze reprodukovat chyby aplikací, aby mohly určit příčinu a následně ji odstranit. Operations Manager 2012 minimalizuje čas potřebný k odstranění chyb aplikací prostřednictvím podrobných diagnostických informací, včetně chybových kódů, a umožňuje tak vývojářům aplikací odstranit konkrétní problémy. Flexibilní a nákladově efektivní monitorování infrastruktury Operations Manager 2012 umožňuje monitorovat stávající datacentra a cloudové prostředky, a implementovat tak řešení IaaS. Hloubkové monitorování, diagnostika a generování sestav pro heterogenní prostředí. Pokud používáte servery s různými operačními systémy Windows, Linux či UNIX a provozujete v nich aplikace, nabízí Operations Manager 2012 jedinou konzolu pro monitorování celého heterogenního prostředí. Můžete tak sledovat investice do datacentra a prostřednictvím výstrah a expertní diagnostiky rychle zjišťovat a odstraňovat vzniklé problémy. Integrované monitorování síťových zařízení a výstrahy. Spolu s monitorováním serverů, klientských služeb a aplikací nyní Operations Manager 2012 umožňuje monitorovat také sítě. Namísto jednoduchého monitorování jednotlivých serverů je nyní možné sledovat podkladovou síťovou topologii, které servery propojuje. Získáte tak jediný, ucelený pohled umožňující správné chápání fungování serverové a síťové infrastruktury jako celku od jednotlivých uzlů přes síť a servery po aplikace a služby. Stejně jako v případě všech výstrah v řešení Operations Manager 2012 je i zde možné zvolit způsob jejich předávání, a to e mailem, rychlou zprávou, přes SMS či operátor. Zjednodušená infrastruktura správy. Operations Manager 2012 napomáhá snižovat náklady na hardware a údržbu zjednodušením instalace a využitím obecného hardwaru a konfigurací. Použití serverů či fondů serverů pro správu umožňuje vytvořit vysoce dostupnou monitorovací infrastrukturu bez nákladného hardwaru a komplikovaných konfigurací. Rychlé nastavení vysoké dostupnosti zároveň zajišťuje podporu automatického převzetí služeb při selhání. Ucelené monitorování datacentra a cloudu podle vašich představ V souvislosti s tím, jak stále více organizací přechází na cloud, potřeba správy hybridních IT prostředí fyzických, virtuálních a cloudových prostředků přinese řadu složitostí. Tento mix ještě zdůrazňuje nutnost, aby zákazníci byli schopni sledovat a spravovat tyto prostředky integrovaným způsobem. Integrovaná správa fyzických, virtuálních a cloudových prostředků. Operations Manager 2012 nabízí kromě zobrazení obchodních aplikací také ucelený pohled na prostředí, ve kterých jsou tyto aplikace provozovány, ať jde o prostředky fyzické, virtuální či cloudové. Sada nástrojů Windows Azure Management Pack navíc poskytuje integrovaný přehled aplikací běžících ve veřejném cloudu. Sady Management Pack ve verzi PRO dále ještě poskytují automatizovanou nebo doporučenou reakci na incidenty ve virtualizovaných prostředích, například migraci úloh mezi servery za provozu v reakci na hardwarový problém hostitele virtualizace. Společná konzola pro datacentrum a cloudová prostředí. Namísto používání samostatných konzol s různými zobrazeními monitorovaných informací přináší Operations Manager 2012 jednoduchý, konzistentní pohled na celé IT prostředí, čímž urychluje zhodnocení investice do řešení. Jinými slovy získáváte konzistentní zobrazení napříč konzolou řešení Operations Manager 2012, webovou konzolou a službou SharePoint s informacemi, které potřebujete k zajištění bezproblémového chodu IT služeb v datacentru i cloudu. Kromě toho můžete s využitím šablon řídicích panelů vytvářet vlastní zobrazení odpovídající vašim specifickým potřebám. Generování informačně bohatých sestav. Pro generování relevantních sestav je nezbytné monitorování stavu a výkonu základních funkcí operačního systému včetně procesoru, logických a fyzických disků, paměti, síťových rozhraní a dalších komponent. Operations Manager 2012 poskytuje podrobné sestavy o výkonu, dostupnosti a dalších metrikách, důležité pro historickou analýzu a odstraňování potíží monitorovaných prostředků, mezi které patří servery a klientské operační systémy, aplikace, služby i síťová hardwarová zařízení. Můžete například snadno zjistit nejvytěžovanější server a následně lépe nastavit vyrovnávání zatížení prostředků. Pomocí řídicích panelů můžete zjišťovat podrobné informace. Tyto panely pak umožňují s těmito informacemi pracovat a reagovat na ně způsobem, který je nejvhodnější pro potřeby vaší organizace. Další informace o System Center Operations Manager 2012 naleznete na webu na adrese operationsmanager Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

11 Produktivní infrastruktura Microsoft System Center 2012 jako řešení pro správu cloudu a datacenter nabízí nástroje pro správu privátních a veřejných cloudových aplikací a služeb, a umožňuje tak poskytovat v rámci organizace IT jako službu. Microsoft System Center Orchestrator 2012 představuje nástroj pro automatizaci procesů v rámci celého řešení a umožňuje vytvářet nákladově efektivní a flexibilní infrastrukturu s využitím stávajících znalostí a prostředků. System Center Orchestrator 2012: Optimalizuje existující investice do datacenter prostřednictvím integrace, rozšíření a interoperability s heterogenními nástroji a systémy. Umožňuje poskytovat flexibilní a spolehlivé služby datacenter prostřednictvím orchestrace pracovních postupů procesů napříč multidisciplinárními procesními sily. Snižuje náklady a zlepšuje předvídatelnost prostřednictvím automatizace operací v privátním cloudu k omezení ručně prováděných aktivit náchylných k chybám. Automatizace procesů zjednodušující správu datacenter Podobně jako jiné společnosti i vaše organizace pravděpodobně plánuje přeměnu prostředí datacentra na model privátního cloudu, aby tak dosáhla očekávané dynamiky a ekonomických přínosů. Zároveň je nutné i nadále poskytovat spolehlivé služby datacentra při současné přísné kontrole podnikových prostředků. Ke splnění těchto cílů je nezbytná automatizace procesů, a zde velkou měrou může přispět flexibilní automatizační platforma System Center Orchestrator Ten umožňuje zjednodušit a standardizovat procesy v rámci datacentra a tedy zvýšit potenciální přínosy přechodu na model privátního cloud computingu. Orchestrator navíc integruje heterogenní prostředí, a tím zajišťuje využití existujících investic i při rozvoji datacentra. Optimalizace a rozšíření existujících investic prostřednictvím integrace Optimalizace heterogenních prostředí díky integrované správě System Center Orchestrator 2012 přináší vyšší návratnost existujících investic pomocí následujících funkcí: Integrační sady (Integration Pack), které obsahují předdefinované, opakovaně použitelné aktivity pomáhající efektivně propojit stávající sady nástrojů pro správu a funkce sady System Center, jako jsou monitorování, zřizování či správa služeb. Tyto integrační sady také zajišťují okamžitou interoperabilitu s nástroji významných výrobců jako HP, IBM, EMC, BMC, CA a VMware, které transparentně integruje v rámci nástroje System Center Orchestrator Interoperability a integrace mezi nástroji System Center a řešeními jiných výrobců prostřednictvím rozšířené podpory prostředí PowerShell a standardizovaných rozhraní webových služeb založených na architektuře ODATA REST. orchestrator Flexibilní a spolehlivé služby prostřednictvím řízené automatizace procesů pro privátní cloud.

12 Produktivní infrastruktura Snadno rozšiřitelná platforma pro vytváření vlastních integračních sad Pomocí snadno rozšiřitelné platformy System Center Orchestrator 2012 je možné vyvíjet vlastní integrační sady, které implementují pracovní postupy datacenter a procesy specifické pro vaši organizaci. Sada Quick Integration Kit nabízí jednoduché prostředí využívající průvodců, kteří pomáhají upravit existující skripty a příkazy a vytvořit z nich vlastní integrační sady. Tyto sady je poté možné nasadit s využitím procesů řízení změn a nahradit tak dříve nespravované činnosti. Flexibilní a spolehlivé služby datacentra prostřednictvím řízených pracovních postupů Rychlejší zhodnocení investice pomocí flexibilních pracovních postupů K rychlému zhodnocení investice do automatizace procesů nabízí System Center Orchestrator 2012 řadu předdefinovaných objektů pracovních postupů. Tyto objekty umožňují vytvářet funkčně bohaté a komplexní scénáře pomocí snadno použitelných rozhraní pro návrh a testování. Tyto předdefinované pracovní postupy umožňují podmíněné spouštění s inteligentním větvením na základě pravidel, takže je snadné jejich přizpůsobení jedinečným požadavkům každého privátního cloudu. Je možné je použít tak, jak jsou, nebo je jednoduše upravit bez nutnosti rozsáhlého vytváření skriptů. Pro prostředí privátních cloudů jsou nezbytné základní funkce (například zřizování) a procesy (například správa incidentů a změn), které jdou nad rámec organizací. System Center Orchestrator 2012 umožňuje řídit pracovní postupy mezi izolovanými částmi IT a multidisciplinární procesy a podporuje tak poskytování spolehlivých služeb datacenter a plnění požadavků smluv SLA. Nižší náklady a lepší předvídatelnost prostřednictvím automatizace Podpora využití IT prostředků k činostem zvyšujícím obchodní hodnotu System Center Orchestrator 2012 spouští automatizované scénáře s využitím pokročilých funkcí datové sběrnice pro obousměrnou výměnu informací mezi jednotlivými aktivitami scénářů. Automatizací opakujících se časově náročných úkolů šetří System Center Orchestrator 2012 čas pracovníků, kteří se tak mohou soustředit na důležitější úkoly, a zároveň snižuje provozní náklady. Lepší předvídatelnost chování procesů díky omezení ručně prováděných aktivit náchylných k chybám System Center Orchestrator 2012 zjednodušením a standardizací procesů prostřednictvím svých automatizačních funkcí zvyšuje připravenost k přechodu na privátní cloud. Organizuje procesy pro předvídatelnější automatické spouštění a snižuje latenci a chybovost, která je vlastní ručním postupům. Prostřednictvím konzoly vytvořené pomocí technologie Microsoft Silverlight a integrované do nástroje System Center Orchestrator 2012 mohou operátoři spouštět a zastavovat jednotlivé scénáře, monitorovat jejich průběh a odstraňovat potíže v případě nepřesného spuštění. Další informace o řešení System Center Orchestrator 2012 naleznete na webu na adrese orchestrator Vyšší spolehlivost služeb napříč nástroji, systémy a oddělenými částmi IT IT oddělení často používají pro různá oddělení systémy a nástroje od různých výrobců. Ucelené zobrazení automatizace procesů v privátním cloudu prostřednictvím konzoly vytvořené s využitím technologie Silverlight a integrované do nástroje System Center Orchestrator Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

13 2012 Produktivní infrastruktura a předvídatelné chování aplikací Microsoft System Center 2012 jako řešení pro správu cloudu a datacenter nabízí nástroje pro správu privátních a veřejných cloudových aplikací a služeb, a umožňuje tak poskytovat v rámci organizace IT jako službu. Microsoft System Center Data Protection Manager 2012 sjednocuje ochranu dat pro servery a klientské počítače se systémem Windows a představuje jedno z nejlepších řešení pro zálohování a obnovování dat pro prostředí Windows. Jde o řešení ochrany dat na discích, páskách a v cloudech, které je škálovatelné, spravovatelné a nákladově efektivní. Novinky ve verzi Data Protection Manager 2012: Zajišťuje centralizovanou správu. Jednotná ochrana dat pro servery a klientské počítače se systémem Windows Dohromady podniky ročně utrácí miliardy dolarů za obnovení ztracených dat. Možná i vy hledáte spolehlivý a nákladově efektivní způsob, jak chránit důležité služby a data, abyste je dokázali rychle obnovit, pokud by došlo k problému. O zálohování a obnovování dat se obvykle stará více správců, přičemž ne všichni mají stejné odborné znalosti. Procesy zálohování a obnovování dat navíc také často nejsou jednotné a standardizované. A jaký je výsledek? Celkové náklady na vlastnictví z hlediska správy dat jsou vyšší, než je třeba. Data Protection Manager 2012 řeší tento problém tím, že sjednocuje ochranu dat pro servery se systémem Windows, jako jsou například servery SQL Server, Microsoft Exchange Server či Microsoft Office SharePoint Server, virtualizační a souborové servery, ale také pro stolní a přenosné počítače se systémem Windows. Novinkou je centralizovaná konzola integrovaná s produktem System Center, která chrání data fyzických a virtuálních prostředků v podnikovém nasazení. Centralizuje správu serverů DPM. Integrován se System Center. Zajišťuje přístup na základě rolí. Snadná integrace do existujícího IT prostředí. Lze jej integrovat do existujících systémů pro zaznamenávání potíží, pracovních postupů a týmových struktur. Dokáže se přizpůsobit potřebám firmy a je velmi spolehlivý a odolný vůči chybám. Chrání obecné zdroje dat. Umožňuje provádět ověřování na základě certifikátů. Pomáhá snižovat náklady na správu. Nabízí vzdálenou správu, provádění opravných akcí a obnovování dat. Umožňuje vyhodnocovat problémy podle priorit na základě smluv SLA. Podporuje obnovování na úrovni položek, a to i v případě, že se DPM 2012 využívá na virtuálním počítači. Data Protection Manager 2012 zajišťuje flexibilní ochranu dat pro důležité firemní aplikace. Centralizuje správu Nová konzola staví na technologii produktu Operations Manager a nabízí funkce pro centralizované monitorování, správu a řešení potíží až pro 100 serverů DPM 2010 a DPM 2012 nebo pro chráněných datových zdrojů. Z této centrální konzoly můžete provádět stejné úlohy ochrany, správy infrastruktury, řešení problémů a generování sestav, jaké jste prováděli pomocí konzoly pro správu u jediného serveru Data Protection Manager. Aby byla zajištěna vyšší úroveň zabezpečení pro uživatele konzoly, nabízí produkt DPM 2012 možnost upravovat jejich role a oprávnění, aby uživatelé viděli v konzole pouze ty úlohy, k jejichž provádění mají oprávnění. Tato oprávnění se pak také vztahují na rutiny (commandlet) a na možnost řešení potíží, u kterých se spouští konzola jen pro konkrétní objekt, na kterém uživatelé pracují.

14 Produktivní infrastruktura a předvídatelné chování aplikací Produkt DPM 2012 je nyní integrován do řešení System Center s podporou z těchto produktů: Operations Manager prostřednictvím sad Management Pack Orchestrator prostřednictvím sad Integration Pack Center Configuration Manager pro nasazování agentů Virtual Machine Manager prostřednictvím přípravy na zotavení po havárii a přípravných lokalit Service Manager prostřednictvím ticketingového systému Lze jej snadno integrovat do existujícího prostředí. Správci databází, správci ových aplikací a další implementátoři a vývojáři IT stále hledají možnosti, jak lépe chránit a obnovovat data z těchto klíčových obchodních aplikací: Sdílené složky souborů systému Windows, data klientů a stav systému Technologie Hyper-V SQL Server SharePoint Produkty a technologie Microsoft Exchange Server Data Protection Manager 2012 je určen pro podnikové prostředí. Zajišťuje stálou ochranu dat aplikací společnosti Microsoft a virtualizačních a souborových serverů díky transparentnímu využívání integrovaných sekundárních disků, páskových jednotek či cloudů. Produkt DPM 2012 je již ve skutečnosti delší dobu testován v našem náročném provozním prostředí, přičemž již od první beta verze zajišťuje ochranu našich firemních serverů. Nové funkce v produktu DPM 2012 zlepšují podporu v různorodých IT prostředích. Pokud využíváte virtualizované servery, produkt DPM 2012 nyní umožňuje provádět obnovování na úrovni položek pomocí technologie Hyper-V, a to i v případě, že běží ve virtuálním počítači. Produkt DPM 2012 lze integrovat do existujících systémů pro zaznamenávání potíží, pracovních postupů a týmových struktur. Pomocí nové konzoly je možné snadno spravovat všechny servery DPM 2010 a DPM 2012 z jednoho centrálního místa.a znalosti. Kromě toho, že je DPM 2012 nejlepším řešením pro ochranu systému ve své třídě, chrání nyní obecné zdroje dat. Zajišťuje: Základní ochranu a obnovování dat všech referenčních zdrojů dat Úplné zálohování dat (expresní, úplnou a rozdílovou replikaci a kontrolu konzistence) pro jakoukoli aplikaci Možnost využívání kódu XML pro aplikace, které nemají zapisovač VSS (Volume Shadow Copy Service) Obnovování dat do původního umístění a do souborů umístěných v síti Pomáhá snižovat náklady na správu. Data Protection Manager 2012 je navržen pro uživatele aplikací, správce systému SQL Server a Exchange Server, IT oddělení, ale i další uživatele. Využívá průvodce a pracovní postupy, které vám pomohou chránit vaše firemní data, aniž byste museli mít speciální znalosti, školení nebo osvědčení v oblasti technologií pro ukládání a zálohování dat. Dalším zjednodušením pro koncové uživatele je nová funkce Push to Resume v produktu DPM Ta umožňuje rychle a snadno vzdáleně obnovit přerušenou úlohu zálohování nebo obnovení dat. Díky bezkonkurenčním funkcím pro Exchange Server, SQL Server a SharePoint Server integruje tento produkt podporu pro pokročilé konfigurace clusterů systému Exchange Server a SQL Server, kratší intervaly zálohování systému SQL Server bez nutnosti komprese a pokročilé možnosti ochrany dat systému SharePoint. Díky optimalizované funkci obnovování dat systému SharePoint na úrovni položek dokáže produkt DPM 2012 obnovit 1MB dokument za méně než 20 sekund. V některých případech nestačí v rámci správy ochrany důležitých dat jen obnovit data ze zálohy nebo provést doporučenou akci. V produktu DPM 2012 je k dispozici možnost řešení potíží (Troubleshoot), která spustí konzolu pouze pro konkrétní objekt, na kterém pracujete. Tento pohled také zobrazuje všechna související upozornění, takže můžete zjistit, zda se nejedná o určitý trend, a dokážete tak také rychleji najít možné řešení. Pokud produkt DPM 2012 nasadíte v menším rozsahu do 10 serverů, budete je moci spravovat pomocí funkce vzdálené správy (Remote Administration), která do místního počítače nainstaluje konzolu správce. Prostřednictvím obrazovky vzdálené správy se můžete připojit k požadovanému serveru DPM 2012 a pracovat s ním. Pomocí konzoly pro vzdálenou správu mohou správci rychle zjišťovat a odstraňovat vzniklé problémy. Další informace o řešení System Center Data Protection Manager 2012 naleznete na webu na adrese DataProtectionManager Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

15 Využívání soukromých zařízení pro pracovní účely Na pracovištích dnešního typu se hranice mezi prací a životem stírají. Zaměstnanci si zvykli v rámci svého každodenního života používat celou řadu inteligentních zařízení a chtějí tyto technologie využívat také v práci. Kromě toho, že pro tato nová zařízení pracovníci vyžadující podporu, očekávají také, že jim bude IT oddělení poskytovat takové služby, aby měli k dispozici stejné možnosti okamžitého připojení a stejnou flexibilitu, na které jsou zvyklí. Tento trend označovaný jako konzumerizace IT je pro IT organizace jak příležitostí, tak i výzvou. Díky těmto novým spotřebním technologiím mohou pracovníci dosahovat daleko vyšší produktivity, ale využívání těchto technologií také vyžaduje, aby IT oddělení zavedla nové postupy a technologie, a bylo tak zajištěno, že bude chráněn majetek firmy a budou plněny požadavky v oblasti dodržování předpisů. Trend konzumerizace Configuration Manager 2012 dokáže spravovat jakákoli mobilní zařízení připojující se prostřednictvím protokolu Exchange ActiveSync, včetně zařízení se systémem Windows, ios, Symbian a Android. Díky integraci s řešením Citrix XenApp také umožňuje nasazovat do těchto zařízení aplikace. Sjednotit infrastrukturu pro správu. Podpora spotřebitelských zařízení si žádá investice do virtualizačních technologií, které umožňují oddělit a chránit obchodní informace na soukromých zařízeních a nasazovat aplikace do nestandardních operačních systémů. Configuration Manager 2012 umožňuje spravovat mobilní, virtuální a fyzická prostředí z jediné, centrální konzoly. V jediné infrastruktuře také integruje vynucování dodržování předpisů a ochranu před malwarem, aby byl zabezpečen majetek vaší firmy. Co chtějí uživatelé Možnost připojení odkudkoli Možnost volby používaného zařízení Stejné zařízení pro soukromé i pracovní účely Rychlejší nasazování aplikací a služeb v případě potřeby Co vyžaduje IT oddělení Zvýšená produktivita Zabezpečené podnikové informace Dodržování podnikových předpisů Snížení provozních nákladů Správa konzumerizace pomocí řešení System Center Configuration Manager 2012 System Center Configuration Manager 2012 pomáhá zajistit bohaté a jednotné uživatelské možnosti pro všechny uživatele bez ohledu na to, kde se nacházejí nebo jaké zařízení se rozhodnou použít. V tomto novém světě konzumerizace vám řešení Configuration Manager 2012 pomůže: Zjednodušit správu. Využívání soukromých zařízení uživatelů ve vašem IT prostředí zvyšuje složitost každodenní správy. Configuration Manager 2012 zlepšuje efektivitu a účinnost správy prostřednictvím nového rozhraní, které zobrazuje pouze úkoly, které potřebujete k práci pro svou konkrétní roli. Také zkracuje čas potřebný k nasazení aplikací, a to tak, že stačí aplikaci definovat pouze jednou a pak ji nasadit do více zařízení. Configuration Manager 2012 však také obsahuje novou funkci průběžného vynucování nastavení, která automaticky provádí potřebné kroky u virtuálních nebo fyzických počítačů, které se odchylují od standardu. Automaticky tak u nich zajišťuje soulad s předpisy, aniž by musel zasahovat správce. Další informace o řešení Configuration Manager 2012 a konzumerizaci IT naleznete na webu na adrese: configurationmanager Zajistit vysokou produktivitu uživatelů. Pokud mají pracovníci možnost vybrat si k práci notebook, smartphone nebo tablet, může správa těchto nových zařízení představovat poměrně velký problém Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

16 Nasazování a správa uživatelského prostředí a využívání aplikací na podnikových i spotřebitelských zařízeních Microsoft System Center 2012 jako řešení pro správu cloudu a datacenter a koncových stanic nabízí nástroje pro správu privátních a veřejných cloudových aplikací a služeb, a umožňuje tak poskytovat v rámci organizace IT jako službu. Díky řešení Microsoft System Center 2012 Configuration Manager mohou uživatelé snadněji dosahovat vyšší produktivity. Zajišťuje jednotnou infrastrukturu umožňující nasazovat a spravovat fyzické a virtuální operační systémy a aplikace v podnikových i spotřebitelských zařízeních. configurationmanager Nabízí posílení možností uživatelů, jednotnou infrastrukturu a zjednodušenou správu Konzumerizace informačních technologií se stává skutečností. Organizace proto v návaznosti na tento vzrůstající trend využívání nejnovějších mobilních technologií ze strany uživatelů řeší, jak zajistit, aby byli pracovníci co nejproduktivnější. Zaměstnanci potřebují při práci využívat jak zařízení vlastněná společností, tak i svá vlastní, a také očekávají, že budou mít bez ohledu na to, které zařízení aktuálně použijí, k dispozici stejné aplikace, se kterými budou moci stejným způsobem pracovat. Jak lze splnit tyto nové požadavky a zároveň zajistit soulad s firemními předpisy, s požadavky na zabezpečení a rozpočtovými požadavky? Řešení System Center 2012 Configuration Manager zajišťuje jednotnou infrastrukturu, která umožňuje nasazovat a spravovat aplikace v mobilních, fyzických a virtuálních prostředích a také určovat, jakým způsobem s nimi mohou uživatelé pracovat. Řešení Configuration Manager toto IT oddělením umožňuje na základě podnikové identity uživatelů, připojení k síti a typu zařízení. Celkově zvyšuje účinnost a efektivitu díky zjednodušeným nástrojům pro správu a prostřednictvím vylepšených možností, jak vynucovat dodržování předpisů. Řešení Configuration Manager staví na silných stránkách předchozích verzí. Nové funkce rozšiřují klíčové možnosti hodnocení klientů, nasazování operačních systémů, sledování inventárních položek, správy aktualizací a vynucování dodržování předpisů. Díky tomu mohou uživatelé produktivně pracovat kdekoli a na jakémkoli zařízení, které si pro svou práci právě vyberou. Řešení dále umožňuje sjednotit infrastrukturu pro správu IT, což vede ke snížení nákladů, a zjednodušit správu s cílem zlepšit efektivitu IT. Posílení možností uživatelů Configuration Manager dává možnost zajistit vyšší produktivitu uživatelů uživatelé díky tomuto řešení mají k dispozici optimální pracovní prostředí bez ohledu na to, kde se právě nacházejí a jaké zařízení používají. Podporuje svobodu volby zařízení používaného k práci. Díky řešení Configuration Manager si mohou pracovníci sami podle svých potřeb vybrat zařízení, na kterém budou právě pracovat, přičemž na jakémkoli zařízení dokážou pracovat produktivně. Zároveň je také zajištěno, aby bylo jejich pracovní prostředí zabezpečené a vyhovovalo firemním předpisům. Toto řešení dále umožňuje spravovat širokou škálu mobilních zařízení, která se připojují k řešení Exchange ActiveSync, včetně zařízení Windows Phone 7 a zařízení se systémem Symbian, ios a Android. Navíc poskytuje komplexní možnosti vytváření sestav inventáře a dodržování předpisů prostřednictvím centrální konzoly pro správu. Zajišťuje optimalizované a přizpůsobené možnosti práce s aplikacemi. Díky řešení Configuration Manager mohou uživatelé produktivně pracovat bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. Řešení vyhodnocuje možnosti zařízení a sítě a podle toho u konkrétního uživatele určuje optimální mechanismus nasazení dané aplikace. Může tak být použita místní instalace, streaming prostřednictvím virtualizace aplikací nebo prezentační server. Díky integraci s řešením Citrix XenApp mají zajištěn přístup k jakýmkoli firemním aplikacím, které jsou kompatibilní s řešením Configuration Manager, i uživatelé využívající zařízení s jiným systémem než Windows.

17 Nasazování a správa uživatelského prostředí a využívání aplikací na podnikových i spotřebitelských zařízeních Nabízí možnost samoobslužného nasazování aplikací. Díky řešení Configuration Manager mají pracovníci oprávnění sami si bezpečným způsobem instalovat aplikace ze snadno použitelného webového katalogu bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. Uživatelům se zobrazuje pouze software, o jehož instalaci mají povoleno zažádat. Sjednocení infrastruktury pro správu IT Configuration Manager umožňuje optimalizovat provoz díky konsolidaci zabezpečení a správy všech klientů do centrální infrastruktury. Integruje správu mobilních, fyzických a virtuálních prostředí. Configuration Manager zjednodušuje implementaci virtuálních prostředí díky využívání jediného, jednotného nástroje, který pomůže spravovat všechny klientské počítače, tenké klienty a hostované virtuální počítače. Zajišťuje také orchestraci nasazování aplikací na různých klientských virtualizačních platformách. Zvyšuje zabezpečení a zajišťuje lepší možnosti vynucování dodržování předpisů. Configuration Manager pomáhá snižovat náklady na správu a provozní náklady, a to díky využívání jediné, integrované platformy pro správu zabezpečení a dodržování předpisů. Ve skutečnosti jde o infrastrukturu pro správu řešení System Center 2012 Endpoint Protection, která nabízí centrální řešení pro ochranu před malwarem, odstraňování chyb zabezpečení a správu aktualizací a zároveň také přehled o systémech, ve kterých nejsou dodrženy příslušné předpisy. Rozšiřuje možnosti správy služeb. Díky propojení na řešení System Center Service Manager 2012 přispívá Configuration Manager k lepší spokojenosti uživatelů a uvolňuje kapacitu helpdesku. Sdílení informací o inventáři a používání samoobslužných nástrojů pomáhá zkrátit dobu nutnou k řešení potíží. Zjednodušení správy IT Configuration Manager umožňuje snadněji, rychleji a lépe spravovat systémy a zajistit, aby byly v souladu s předpisy. Zajišťování komplexní správy klientů. Configuration Manager i nadále zajišťuje špičkové sledování položek inventáře, nasazování operačních systémů, správu aktualizací, vyhodnocování klientů a vynucování nastavení, tzn. vše, na co jste u tohoto produktu zvyklí, a to včetně nadstandardní podpory pro systém Windows. Zvyšuje produktivitu správce. Configuration Manager umožňuje IT správcům rychleji a snadněji provádět každodenní činnosti. Vylepšené uživatelské rozhraní umožňuje uspořádávat úlohy správy podle role zaměstnance v podniku, což zajišťuje, aby byly pro každou roli viditelné pouze relevantní funkce. Díky novému modelu aplikací stačí aplikaci definovat jednou a pak ji lze nasazovat na různá zařízení. V oblasti správy dodržování předpisů funkce průběžného vynucování nastavení automaticky identifikuje fyzické a virtuální počítače nesplňující požadavky z hlediska dodržování předpisů a automaticky podniká nápravné kroky, což přispívá k minimalizaci prostojů. Zvyšuje efektivitu infrastruktury. Configuration Manager pomáhá zvyšovat efektivitu díky minimálním požadavkům na infrastrukturu, konsolidaci rolí serveru, nižší latenci dat a vylepšení škálovatelnosti. Další informace o System Center Configuration Manager 2012 naleznete na webu na adrese configurationmanager Díky řešení Configuration Manager dokážou správci nasazovat aplikace efektivnějším způsobem. Aplikace stačí definovat jednou a pak je lze nasazovat do různých typů zařízení Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

18 Zjednodušení ochrany počítačů a snížení provozních nákladů Microsoft System Center 2012 Endpoint Protection pomáhá podnikům zjednodušovat a zlepšovat zabezpečení jednotlivých počítačů a zároveň výrazně snižuje náklady na infrastrukturu. endpointprotection Nová úroveň efektivity: Sbližování zabezpečení a správy klientských počítačů Zabezpečení a správa klientských počítačů tradičně existují jako dvě samostatné oblasti, přesto jsou obě velmi důležité z hlediska snahy o zajištění bezpečného a produktivního prostředí pro koncové uživatele. V rámci správy je zajišťována správná konfigurace systému a nasazování oprav chyb zabezpečení a také potřebných aktualizací zabezpečení. V rámci zabezpečení je zajišťována detekce závažných hrozeb, reakce na incidenty a náprava při napadení systému viry. System Center 2012 Endpoint Protection (dříve pod názvem Forefront Endpoint Protection 2012) integruje tyto dva pracovní proudy do jediné infrastruktury. Staví na produktu Microsoft System Center 2012 Configuration Manager a přináší správcům: Konsolidované nástroje, procesy a infrastrukturu k dosahování vyšší efektivity a nižších nákladů na vlastnictví u klientských počítačů Jednotný pohled na informace o konfiguraci a zabezpečení, což usnadňuje zjišťování chyb zabezpečení a jejich odstraňování Snižuje náklady na vlastnictví Společnosti často mají pro správu a zabezpečení oddělené infrastruktury, což je nutí pořizovat a spravovat pro každou z těchto oblastí oddělený hardware a software, vytvářet a spravovat dvě sady zásad a v případě bezpečnostního incidentu pak v každé z těchto oblastí provádět oddělené akce. Společné používání produktu System Center 2012 Endpoint Protection a Configuration Manager přináší výrazné zvýšení provozní efektivity, která není obvyklá u tradičního pojetí v oblasti zabezpečení a správy, a to díky těmto možnostem: Stačí spravovat jedinou serverovou infrastrukturu. Jediný mechanismus pro nasazování softwaru a aktualizací klientských počítačů. Zásady se implementují centrálně. Umožňuje jednotné školení správců bez ohledu na jejich role. System Center 2012 Endpoint Protection je také nyní k dispozici jako součást programu licencí pro klientský přístup (Core CAL Microsoft Core Client Access License), což umožňuje organizacím zakoupit všechny softwarové součásti potřebné pro správu a zabezpečení klientských počítačů v rámci jediné položky SKU, což eliminuje potřebu kupovat jednoúčelový software. Integrace ochrany koncových bodů s produktem System Center Configuration Manager nám umožnila propojit datová sila v rámci organizace a zvýšit efektivitu. Dragoslav Radin Vedoucí oddělení pro služby IT infrastruktury, Telekom Slovenije Zvyšuje ochranu Důvodem většiny chyb zabezpečení klientských počítačů je nesprávná konfigurace systému, přesto správci zabezpečení nemají snadný přístup k informacím o inventáři, úrovni oprav a dalším specifickým údajům o klientských počítačích. Produkty System Center 2012 Endpoint Protection a Configuration Manager přinášejí organizacím špičkové funkce pro zjišťování hrozeb a zároveň celosvětově nejrozšířenější nástroj pro odstraňování chyb zabezpečení v klientských počítačích. Kombinace těchto technologií do jediné infrastruktury nabízí jedinečný, ucelený pohled na stav uživatelských systémů a jejich ochrany. IT oddělení mohou lépe identifikovat rizikové počítače a podniknout kroky k opravě systémů, blokovat šíření virů a zahájit úlohy odstraňování virů. Kombinace těchto technologií také umožňuje konsolidovat a zjednodušit vytváření sestav celého prostředí klientských počítačů. Správa na bázi rolí pak pomáhá zajistit, aby k nástrojům a datům zabezpečení měli přístup pouze oprávnění správci.

19 Zjednodušení ochrany počítačů a snížení provozních nákladů Hlavní funkce System Center 2012 Endpoint Protection usnadňuje ochranu operačních systémů důležitých klientských počítačů a serverů před viry, spywarem, rootkity a dalšími hrozbami. Jediná konzola pro správu a zabezpečení koncových bodů Configuration Manager zabezpečuje jednotné rozhraní pro správu a zabezpečení klientských počítačů, což zjednodušuje a zlepšuje celkový přehled při řešení problémů a vytváření sestav. Centralizované vytváření zásad Správci využívají k vytváření a aplikování všech zásad souvisejících s klientskými počítači centrální umístění. Vysoká škálovatelnost Díky využívání infrastruktury produktu Configuration Manager v produktu System Center 2012 Endpoint Protection lze snadno dosáhnout efektivního nasazování klientů a zásad i v těch největších organizacích na světě. Díky využívání distribučních bodů produktu Configuration Manager a modelu automatického nasazování softwaru mohou organizace rychle nasazovat aktualizace, aniž by musely spoléhat na službu Windows Server Update Service (WSUS). Vysoce přesná a efektivní detekce hrozeb Modul ochrany před malwarem v produktu System Center 2012 Endpoint Protection chrání před nejnovějším malwarem a rootkity s vysokou přesností jejich identifikace a díky kontrolám, které jen nevýrazně ovlivňují výkon počítačů, umožňuje zaměstnancům pracovat se stále stejně vysokou produktivitou. Detekce hrozeb na základě podezřelého chování System Center 2012 Endpoint Protection využívá k identifikování a blokování útoků na klientské systémy údaje o chování systému a informace o známých souborech z dříve zjištěných hrozeb. Mezi detekční metody patří například monitorování chování, cloudová služba Dynamic Signature Service a funkce dynamického překladu. Ochrana před zneužitím chyb zabezpečení System Center 2012 Endpoint Protection blokuje možnost zneužití chyb zabezpečení koncových bodů díky hloubkové analýze protokolu u dat přenášených po síti. Automatizované nahrazování agentů System Center 2012 Endpoint Protection automaticky zjišťuje a odebírá nejběžnější agenty zabezpečení koncových bodů, což výrazně zkracuje dobu a snižuje úsilí nutné k nasazení nové ochrany. Správa brány Windows Firewall System Center 2012 Endpoint Protection zajišťuje, aby byla aktivní brána Windows Firewall a aby správně fungovala, čímž je zajištěna ochrana před hrozbami na síťové vrstvě. Také umožňuje správcům snadněji spravovat tyto typy ochrany v rámci podniku. Součástí produktu System Center 2012 Endpoint Protection je jeden z nejlépe hodnocených modulů pro ochranu před malwarem a pro proaktivní detekci hrozeb. Další informace o produktu System Center 2012 Endpoint Protection naleznete na webu na adrese: endpointprotection System Center 2012 Endpoint Protection staví na produktu Configuration Manager a organizace jeho zakoupením získají centrální rozhraní pro zabezpečení a správu klientských počítačů Tento dokument slouží pouze k informativním účelům. SPOLEČNOST MICROSOFT NEPOSKYTUJE NA INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO PŘEHLEDU ŽÁDNÉ VÝSLOVNĚ UVEDENÉ ANI IMPLICITNĚ PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁRUKY.

CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace

CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace INFORMACE O PRODUKTU: CA AppLogic CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace agility made possible CA AppLogic je platforma na klíč založená na technologii cloud computing, která pomáhá podnikům

Více

PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ

PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ PROVOZOVÁNÍ PRIVATE CLOUD VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Juraj Žoldák Vítkovice IT Solutions, Michal Osif Microsoft Services 2.4.2012 ISSS Hradec Králové http://itsolutions.vitkovice.cz Cíle a stav IT systémů ve veřejné

Více

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů S pomocí ESET Cloud Administratoru můžete řídit zabezpečení vaší podnikové sítě bez nutnosti nákupu, instalace nebo údržby dalšího hardwaru. Řešení je poskytováno

Více

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9 Cloud Slovník pojmů J. Vrzal, verze 0.9 Typické poskytované služby SaaS (Software as a Service): software jako služba Poskytování softwarové aplikace prostřednictvím internetu tak, že aplikace běží na

Více

IBM Cloud computing. Petr Leština Client IT Architect. Jak postavit enterprise cloud na klíč. 2011 IBM Corporation

IBM Cloud computing. Petr Leština Client IT Architect. Jak postavit enterprise cloud na klíč. 2011 IBM Corporation IBM Cloud computing Jak postavit enterprise cloud na klíč Petr Leština Client IT Architect Agenda Úvod Architektura privátního cloudu (IaaS a PaaS) Smart Cabinet pro provoz cloud infrastruktury Závěr Cloud

Více

Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí

Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí Vladimír Jelen Channel Manager CZ, SK, HU +420 777 200 350 vladimir.jelen@veeam.com Veeam Backup & Replication pro VMware a Hyper-V Ochrana dat

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence schopnost, který je spolufinancován

Více

Veeam Software. Naplnění příslibu virtualizace. Pavel Horák Sales Engineer CZ, SK, HU. +420 601 575 129 pavel.horak@veeam.com

Veeam Software. Naplnění příslibu virtualizace. Pavel Horák Sales Engineer CZ, SK, HU. +420 601 575 129 pavel.horak@veeam.com Veeam Software Naplnění příslibu virtualizace Pavel Horák Sales Engineer CZ, SK, HU +420 601 575 129 pavel.horak@veeam.com Best of VMworld 2011 Zlaté ocenění Pro nové Technologie Best of VMworld 2010 Zlaté

Více

Nasazování, poskytování a aktualizace systému Windows Server pomocí systému System Center

Nasazování, poskytování a aktualizace systému Windows Server pomocí systému System Center Automatizované a centralizované nasazení, poskytování a aktualizace systému Windows Server Nasazení a údržba operačních systémů Windows Server v datových centrech a v prostředí informačních technologií

Více

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha REQUESTOR DATASHEET Úvod Requestor Service Desk poskytuje kompletní řešení pro správu interních i externích požadavků, které přicházejí do organizace libovolnou cestou. Produkt je zaměřen na vytvoření

Více

Cloud. Nebo zatím jen mlha? Workshop Day 2011 WG06 Jaromír Šlesinger, CA Technologies Bratislava, 13. október 2011

Cloud. Nebo zatím jen mlha? Workshop Day 2011 WG06 Jaromír Šlesinger, CA Technologies Bratislava, 13. október 2011 Cloud. Nebo zatím jen mlha? Workshop Day 2011 WG06 Jaromír Šlesinger, CA Technologies Bratislava, 13. október 2011 Představení CA Technologies #1 na trhu IT Management Software 4.5 miliard USD ročního

Více

Identity Manager 4. Poskytujte okamžitý přístup ke zdrojům v rámci celého podniku

Identity Manager 4. Poskytujte okamžitý přístup ke zdrojům v rámci celého podniku Produktový leták Identity Manager 4 Ve vašem podniku probíhá neustálý boj s časově náročnými manuálně prováděnými procesy a strmě rostoucími náklady na obsluhu přístupů ke zdrojům v rámci celých systémů,

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení

Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení Konference ISSS, Hradec Králové, 5. 4. 2011 Michal Osif, Senior Architect

Více

VMWARE CLOUD FOUNDATION: INTEGROVANÁ PLATFORMA HYBRIDNÍHO CLOUDU TECHNICKÝ DOKUMENT LISTOPAD 2017

VMWARE CLOUD FOUNDATION: INTEGROVANÁ PLATFORMA HYBRIDNÍHO CLOUDU TECHNICKÝ DOKUMENT LISTOPAD 2017 : INTEGROVANÁ PLATFORMA HYBRIDNÍHO CLOUDU TECHNICKÝ DOKUMENT LISTOPAD 2017 Obsah Souhrnný přehled 3 Jedna architektura pro hybridní cloud 4 Představení řešení VMware Cloud Foundation 4 Místní nasazení

Více

Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud

Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud TECHNICKÝ LIST Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud STRUČNÝ PŘEHLED Řešení VMware vsphere, přední platforma v odvětví pro virtualizaci a cloud, je efektivní a zabezpečená platforma

Více

Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client. daniela.liskova@microsoft.com

Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client. daniela.liskova@microsoft.com DESKTOP: Windows Vista Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client daniela.liskova@microsoft.com TCO desktopů analýzy spol. Gartner Téměř 80% všech nákladů v IT vzniká po nákupu tj. na správě, opravě,

Více

Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011

Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011 Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011 Obnova vašeho systému kdykoli, kamkoli a během několika minut Co je Symantec System Recovery? Symantec System Recovery 2011, dříve známý jako

Více

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Obchodní faktory a jejich dopad na IT AKCESCHOPNOST Jednejte rychle, pohotově a flexibilně 66 % vlastníků firem považuje akceschopnost za svou prioritu

Více

Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování }

Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování } Kontrola přístupu. Kontrola nákladů. { Bezpečná Autentifikace, Skenování a Účtování } Jak přidat hodnotu vašim Canon zařízením Multifunkční zařízení a tiskárny Canon, navržené pro zvýšení produktivity

Více

Zálohování dat a disaster recovery

Zálohování dat a disaster recovery Zálohování dat a disaster recovery Petr Šváb Senior Systems Engineer GAPP, 7.4.2016 Vítá vás Veeam Veeam je globální společnost se sídlem ve švýcarském Baaru Společnost Veeam byla založena v roce 2006

Více

Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace

Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace Ctibor Duda, Client Technical Professional Ctirad Navrátil, Client Technical Professional 1 2011 IBM Corporation Co dělá cloud cloudem Workflow

Více

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu:

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: 410173-221 Leden 2006 Obsah 1 ešení pro správu klientských počítač Konfigurace a nasazení....................... 1 2 Správa a aktualizace

Více

Sjednocení dohledových systémů a CMDB

Sjednocení dohledových systémů a CMDB Řízení dodávky IT služeb v enterprise společnosti Sjednocení dohledových systémů a CMDB Václav Souček, ČEZ ICT Services, a.s. Jaroslav Jičínský, AutoCont CZ, a.s. 26. Ledna 2012 Agenda Úvod Výchozí stav

Více

Cloud Computing pro státní správu v praxi. Martin Vondrouš - Software602, a.s. Pavel Kovář - T-Systems Czech Republic a.s.

Cloud Computing pro státní správu v praxi. Martin Vondrouš - Software602, a.s. Pavel Kovář - T-Systems Czech Republic a.s. Cloud Computing pro státní správu v praxi Martin Vondrouš - Software602, a.s. Pavel Kovář - T-Systems Czech Republic a.s. Portál SecuStamp.com Proč vznikl portál SecuStamp.com Na trhu chybělo» Jednoduché

Více

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Jedna budova. Různí uživatelé. Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Desigo Control Point navržen pro zjednodušení správy technologií budov Budovy nejsou jen pouhé

Více

Symantec Protection Suite Small Business Edition Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy

Symantec Protection Suite Small Business Edition Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy Přehled Sada Symantec Protection Suite Small Business Edition představuje jednoduché a cenově dostupné řešení zabezpečení a zálohování.

Více

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE SYMANTEC JE ZÁLOHOVÁNÍ. Symantec nyní dodává rychlou, důvěryhodnou ucelenou datovou a systémovou ochranu pro virtuální i fyzické systémy. SYMANTEC JE OBNOVOVÁNÍ. Virtualizace serverů je Připojte se k rostoucímu

Více

IBM Tivoli Monitoring pro Virtuální prostředí

IBM Tivoli Monitoring pro Virtuální prostředí IBM Tivoli Monitoring pro Virtuální prostředí Virtuální infrastruktura je dnes samozřejmostí a investicemi do ní získáváte stále větší užitnou hodnotu všech vašich dostupných prostředků. Společnosti se

Více

Trask solutions Jan Koudela Životopis

Trask solutions Jan Koudela Životopis Trask solutions Životopis Shrnutí Kandidát pro roli: Krátký popis: Zkušenosti a kompetence Zákazníci:, GE Money Bank, ING Bank, Komerční banka Telefónica Nejvyšší kontrolní úřad, RWE Kompetence:.NET vývoj

Více

Projekt podnikové mobility

Projekt podnikové mobility Projekt podnikové mobility Cortado Corporate Server Jedno řešení pro firemní mobilitu IGNUM Telekomunikace s.r.o. Cortado Corporate Server Bezkonkurenční all-in-one řešení zahrnuje mobilní zařízení a správu

Více

IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr

IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr 5/2010 IBM Content Manager Collaboration Edition O produktu IBM Content Manager Collaboration Edition IBM Content Manager Collaboration

Více

Symantec Backup Exec 2012

Symantec Backup Exec 2012 Lepší zálohování pro všechny Informace o produktu: Zálohování a obnova po havárii Přehled je jeden ucelený produkt, který sjednocuje virtuální i fyzická prostředí, zjednodušuje zálohování i obnovu po havárii

Více

Jakým způsobem lze zlepšit plnění smluv o úrovni poskytovaných služeb a současně snížit náklady?

Jakým způsobem lze zlepšit plnění smluv o úrovni poskytovaných služeb a současně snížit náklady? STRUČNÉ INFORMACE O ŘEŠENÍ CA Business Service Insight for Service Level Management Jakým způsobem lze zlepšit plnění smluv o úrovni poskytovaných služeb a současně snížit náklady? agility made possible

Více

Služby datového centra

Služby datového centra Služby datového centra Společnost DataSpring je poskytovatelem služeb ICT infrastruktury a provozu IT řešení, veškeré služby provozuje ve vlastních datových centrech v Praze a v Lužicích u Hodonína. Lužické

Více

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services DATASHEET Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services Získejte klíčový náhled do zdraví vaší adresářové služby a maximalizujte výkonnost vašich IT zařízení

Více

Vmware / XEN / Hyper-V. DR Lokalita. Full repliky. Snapshoty

Vmware / XEN / Hyper-V. DR Lokalita. Full repliky. Snapshoty Virtuálním serverům virtuální data Prezentoval: Lukáš Kubín Systems Architect COMA ZÁLOHOVACÍ SYSTÉMY a.s. lkubin@coma.cz COMA ZÁLOHOVACÍ SYSTÉMY, a.s. Založena v roce 1995 = 14 let zkušeností v oboru.

Více

Služby datového centra

Služby datového centra Služby datového centra Společnost DataSpring je poskytovatelem služeb ICT infrastruktury a provozu IT řešení, veškeré služby provozuje ve vlastních datových centrech v Praze (Lucerna) a v Lužicích u Hodonína.

Více

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation

Více

Virtualizace jako nástroj snížení nákladů. Periodické opakování nákladů nové verze Licence na pevný počet klientů

Virtualizace jako nástroj snížení nákladů. Periodické opakování nákladů nové verze Licence na pevný počet klientů Model Mainframe Centralizované řešení Cena za strojový čas Klientská zařízení nedisponují výkonem Vysoké pořizovací náklady na hardware Bez softwarových licencí software na míru Model Klient Server Přetrvává

Více

Privátní cloud computing

Privátní cloud computing Dokument Privátní cloud computing Zvýšuje agilitu a snížuje náklady Zvýšení agility a snížení nákladů za pomoci cloud computingu Obsah 2 Období důležitých trendů v IT 3 Jako by oblast IT potřebovala více

Více

Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST. DPDC Protection. zálohování dat

Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST. DPDC Protection. zálohování dat Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST zálohování dat DPDC Protection DPDC Protection Jednoduchost, spolehlivost a výkonnost zálohování dat DPDC Protection je

Více

Co je Symantec pcanywhere 12.0? Hlavní výhody Snadné a bezpečné vzdálené připojení Hodnota Důvěra

Co je Symantec pcanywhere 12.0? Hlavní výhody Snadné a bezpečné vzdálené připojení Hodnota Důvěra Symantec pcanywhere 12.0 Špičkové řešení vzdáleného ovládání pro odbornou pomoc a řešení problémů Co je Symantec pcanywhere 12.0? Symantec pcanywhere, přední světové řešení vzdáleného ovládání*, pomáhá

Více

CA Business Service Insight

CA Business Service Insight SPECIFIKACE PRODUKTU: CA Business Service Insight CA Business Service Insight agility made possible Díky produktu CA Business Service Insight budete vědět, které služby jsou v rámci vaší společnosti využívány,

Více

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Microsoft SharePoint Portal Server 2003 Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Velkoobchod Profil zákazníka

Více

Přechod na virtuální infrastrukturu

Přechod na virtuální infrastrukturu Přechod na virtuální infrastrukturu Tomáš Halman, ANECT a.s. Virtualizace 4. 3. 2009, Praha Obsah prezentace Virtualizace s VMware Infrastructure (obecné přínosy) Případová studie implementace pro dceřinou

Více

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 na dotazy možných účastníků VoZP - ZD Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR Dotaz -1 Zadavatel v rámci Zadávací dokumentace používá pojmy

Více

CA Configuration Automation

CA Configuration Automation SPECIFIKACE PRODUKTU: CA Configuration Automation CA Configuration Automation agility made possible Cílem softwaru CA Configuration Automation je snížení nákladů a zvýšení efektivity IT prostřednictvím

Více

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Účelem veřejné zakázky je vybudování, provoz a údržba infrastruktury pro provozování aplikací a služeb

Více

Symantec Mobile Management for Configuration Manager 7.2

Symantec Mobile Management for Configuration Manager 7.2 Symantec Mobile Management for Configuration Manager 7.2 Škálovatelná, bezpečná a integrovaná správa zařízení Katalogový list: Správa koncových zařízení a mobilita Přehled Mobilní zařízení pronikají nebývalou

Více

Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra

Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra Silný výkon dvoujádrové architektury Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra Nejnovější sestava notebooků Toshiba pro podnikovou sféru s procesorem Intel Core 2 Duo opět přináší

Více

Enterprise Mobility Management

Enterprise Mobility Management Enterprise Mobility Management Množství různých typů a celkové počty mobilních zařízení, pomocí kterých jsou dostupná firemní data, se neustále zvyšují. To na jedné straně zvyšuje efektivitu práce zaměstnanců,

Více

Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti

Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti Vladimír Střálka, VMware Country Manager, CZ/SK Mikulov, září 2016 2016 VMware Inc. Všechna práva vyhrazena. Co říkají o infrastruktuře manažeři

Více

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Petr Řehoř, S.ICZ a.s. 25. září 2014 1 Důvěryhodná výpočetní základna Vlastní metodika pro návrh a implementaci počítačové infrastruktury

Více

Virtualizace aplikačních serverů na vzdálených lokalitách ČSSZ radikálně zvýšila jejich dostupnost

Virtualizace aplikačních serverů na vzdálených lokalitách ČSSZ radikálně zvýšila jejich dostupnost Virtualizace aplikačních serverů na vzdálených lokalitách ČSSZ radikálně zvýšila jejich dostupnost Přehled Země: Česká republika Odvětví: ČSSZ je samostatnou rozpočtovou organizací podřízenou Ministerstvu

Více

Tomáš Kantůrek. IT Evangelist, Microsoft

Tomáš Kantůrek. IT Evangelist, Microsoft Tomáš Kantůrek IT Evangelist, Microsoft Správa a zabezpečení PC kdekoliv Jednoduchá webová konzole pro správu Správa mobilních pracovníků To nejlepší z Windows Windows7 Enterprise a další nástroje Cena

Více

Microsoft Private Cloud. Srovnávací studie funkcí, přínosů a nákladů

Microsoft Private Cloud. Srovnávací studie funkcí, přínosů a nákladů Microsoft Private Cloud Srovnávací studie funkcí, přínosů a nákladů Publikováno: Listopad 2012 Informace o autorských právech 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Tento dokument je poskytován

Více

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Obsah 02 Úvod 04 Multi-vendor 06 Znalostní báze 08 Servisní portál 10 Globální servisní centra

Více

Backup Srovnání edicí. Základní přehled

Backup Srovnání edicí. Základní přehled Backup 12.5 Srovnání edicí 12.5 je dostupný ve dvou edicích, Standard a Advanced, a chrání data ve vzdálených i v on-premise systémech, v soukromých i veřejných cloudech i na mobilních zařízeních. Podporuje

Více

Případová studie O2 SVĚT. Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia

Případová studie O2 SVĚT. Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia Případová studie O2 SVĚT Microsoft Azure zefektivňuje řízení prodejní sítě v O2 Slovakia O2 SVĚT Spuštění portálu O2 Svět je pro nás novým začátkem ve způsobu spravování a publikování informací pro prodejní

Více

Technické podmínky a doporučení provozu OneSoftConnect na infrastruktuře zákazníka

Technické podmínky a doporučení provozu OneSoftConnect na infrastruktuře zákazníka Technické podmínky a doporučení provozu OneSoftConnect na infrastruktuře zákazníka verze 2018-06 Pokud nechcete využít provoz v cloudu a chcete provozovat systém na vaší infrastruktuře, tak je to možné

Více

Petr Vlk KPCS CZ. WUG Days října 2016

Petr Vlk KPCS CZ. WUG Days října 2016 Petr Vlk KPCS CZ WUG Days 2016 8. října 2016 Nástroj pro moderní dobu Rychlost Flexibilita Komplexita Rychlé nastavení Rychlejší řešení problémů Inovace každý den Podpora současných nástrojů Vlastní řešení

Více

Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě

Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě Implementace prostředí MoNet a AddNet Jindřich Šavel 31/5/2013 NOVICOM s.r.o. 2012 2013 Novicom All rights s.r.o. reserved. All rights reserved www.novicom.cz,

Více

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz, Novinky Autodesk Vault 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Vault 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Vault 2018. Obsah: Úvod...

Více

VMWARE NSX DATA CENTER: URYCHLENÍ PODNIKÁNÍ

VMWARE NSX DATA CENTER: URYCHLENÍ PODNIKÁNÍ PŘEHLED ŘEŠENÍ VMWARE NSX DATA CENTER: URYCHLENÍ PODNIKÁNÍ Řešení VMware NSX Data Center představuje jeden z pilířů pro vybudování softwarově definovaného centra a poskytuje poslední chybějící součást

Více

Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury

Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury Společnost AŽD Praha nabízí ve svém portfoliu řadu profesionálních systémů řízení provozu a zajištění jeho bezpečnosti. Stejnou filosofii se

Více

Optimalizaci aplikací. Ing. Martin Pavlica

Optimalizaci aplikací. Ing. Martin Pavlica Optimalizaci aplikací Ing. Martin Pavlica Vize: Aplikace v dnešním světě IT Ze všech částí IT jsou aplikace nejblíže businessu V elektronizovaném světě významným způsobem podporují business, ten se na

Více

Snažší používání. > Prostředí pro mobilní zařízení. > Vylepšení uživatelského komfortu. > Zjednodušení práce. > Integrace Office 365

Snažší používání. > Prostředí pro mobilní zařízení. > Vylepšení uživatelského komfortu. > Zjednodušení práce. > Integrace Office 365 Microsoft Dynamics NAV 2015 Co je nového? Microsoft Dynamics NAV je systém pro řízení firmy, který se snadno implementuje a používá. Zároveň je dostatečnou oporou pro všechny vaše obchodní ambice. Rychlejší

Více

Tabulka Nabídková cena za předmět plnění *uchazeč vyplní cenu za celý kurz nebo cenu za 1 účastníka dle zadávací dokumentace a nabídky uchazeče

Tabulka Nabídková cena za předmět plnění *uchazeč vyplní cenu za celý kurz nebo cenu za 1 účastníka dle zadávací dokumentace a nabídky uchazeče Příloha č. 3 k č.j. : MV-145067-6/VZ-2013 Počet listů: 12 Tabulka Nabídková cena za předmět plnění *uchazeč vyplní cenu za celý nebo cenu za 1 dle zadávací dokumentace a nabídky uchazeče Část 1 pro administrátory

Více

HP Vendor Management Services. Užitečné informace z první ruky

HP Vendor Management Services. Užitečné informace z první ruky HP Vendor Management Services Užitečné informace z první ruky 01 Máte Plné ruce? Trendy v oblasti slučování smluv podle průzkumu IDC: 23% zákazníků má v současnosti 20 a více podpůrných kontraktů v oblasti

Více

Cloudová Řešení UAI/612

Cloudová Řešení UAI/612 Cloudová Řešení UAI/612 Kontakt Ondřej Urbánek ondrej.urbanek@orchitech.cz Výuka 7.3. 2014 13:00 21.3.2014 13:00 11.4. 2014 13:00 24.5. 2014 13:00 Cloudová Řešení Co je to cloud? Co je pro něj charakteristické?

Více

IBM Virtualizace. Virtualizace

IBM Virtualizace. Virtualizace IBM Virtualizace Virtualizace 2 Virtualizace Chystáte se virtualizovat? Vybíráte vhodnou platformu? IBM pro Vás připravila virtualizační balíčky, které uspokojí Vaše technické potřeby a umožní Vám soustředit

Více

IBM Storwize Rapid Application Storage. Ondřej Bláha. CEE+R CoP Tivoli Storage Team Leader 2.2.2011

IBM Storwize Rapid Application Storage. Ondřej Bláha. CEE+R CoP Tivoli Storage Team Leader 2.2.2011 IBM Storwize Rapid Application Storage Ondřej Bláha CEE+R CoP Tivoli Storage Team Leader 2.2.2011 Firemní data, databáze, poštovní aplikace nebo ERP jsou Life Blood of a Business Finanční ztráta nebo poškození

Více

Mobilní komunikace a zvyšování efektivity. Stanislav Bíža ISSS 2010

Mobilní komunikace a zvyšování efektivity. Stanislav Bíža ISSS 2010 Mobilní komunikace a zvyšování efektivity Stanislav Bíža ISSS 2010 Mobilní komunikace Mobilita zaměstnanců dnes představuje významný faktor zvašování efektivity. Mobilita vyžaduje přístup k informačním

Více

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem Kapacitní úložiště, které posune váš výkon k inovacím. WD a logo WD jsou registrované ochranné známky společnosti Western Digital Technologies, Inc. v USA a dalších zemích; WD Ae, WD Re+, WD Re, WD Se,

Více

Wonderware Information Server 4.0 Co je nového

Wonderware Information Server 4.0 Co je nového Wonderware Information Server 4.0 Co je nového Pavel Průša Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware Information Server je výrobní analytický a reportní informační portál pro publikaci výrobních dat

Více

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. Nové strategie pro zálohu a archiv kritických aplikací

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. Nové strategie pro zálohu a archiv kritických aplikací 1 Nové strategie pro zálohu a archiv kritických aplikací 2 Co je třeba pro úspěšný běh podnikání Zvýšit obrat Snížit provozní náklady 3 Odpověď leží v transformaci IT Aplikace v cloudu Pořízení mobilních

Více

Moderní privátní cloud pro město na platformě OpenStack a Kubernetes

Moderní privátní cloud pro město na platformě OpenStack a Kubernetes Moderní privátní cloud pro město na platformě OpenStack a Kubernetes Agenda O TCP Produkt TCP CityCloud K čemu slouží Z čeho se skládá Reálné nasazení pro město Strakonice Projekt Bezpečnost infrastruktury

Více

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale je serverová aplikace určená pro efektivní zpracování velkého objemu sdílených nestrukturovaných dat. Umožňuje automaticky indexovat data z různých informačních zdrojů, intuitivně vyhledávat informace,

Více

Acronis. Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz

Acronis. Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz Acronis Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz Acronis Kdo jsme? Společnost se sídlem v USA Zálohovací software Software pro ochranu proti haváriím Nástroje pro správu disků Nástroje pro

Více

Symantec Mobile Security

Symantec Mobile Security Pokročilá ochrana mobilních zařízení před bezpečnostními riziky Katalogový list: Správa koncových zařízení a mobilita Přehled Nabídka aplikací neautorizovanými prodejci spolu se značnou otevřeností platformy

Více

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Automobilový výrobce společnost ŠKODA AUTO, která působí na více než 100 trzích v rámci celého světa, implementovala cloudové řešení MS Azure. Nahrazením původního řešení

Více

Projektové řízení jako základ řízení organizace

Projektové řízení jako základ řízení organizace Projektové řízení jako základ řízení organizace Aleš Chudý, ředitel divize IW ales.chudy@microsoft.com Technický seminář Bratislava 6.10.2008 Obsah Potřeby byznysu a IT Řešení EPM Microsoft EPM Optimalizační

Více

Backup Srovnání licencí. Přehled

Backup Srovnání licencí. Přehled Backup 12.5 Srovnání licencí Přehled Acronis Backup 12.5 je světově nejrychlejší a nejjednodušeji použitelné zálohovací řešení chránící data na 21 platformách, ať už jsou umístěna on-premise, ve vzdálených

Více

edice Windows 10 je pro vás nejvhodnější? Firemní prostředí Kancelářské a uživatelské prostředí Správa a nasazení Home Pro Enterprise Education

edice Windows 10 je pro vás nejvhodnější? Firemní prostředí Kancelářské a uživatelské prostředí Správa a nasazení Home Pro Enterprise Education Firemní prostředí Kancelářské a uživatelské prostředí Dobře známé a produktivní uživatelské prostředí Home Pro Enterprise Education Continuum pro telefony 1 Cortana 2 Windows Ink 3 Nabídka Start a živé

Více

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Marcel Jánský Manažer útvaru produktů a podpory prodeje 26. 2. 2013 České Radiokomunikace Vysílací služby Profesionální telekomunikační operátor Poskytovatel

Více

ČD Telematika a.s. Efektivní správa infrastruktury. 11. května 2010. Konference FÓRUM e-time, Kongresové centrum Praha. Ing.

ČD Telematika a.s. Efektivní správa infrastruktury. 11. května 2010. Konference FÓRUM e-time, Kongresové centrum Praha. Ing. ČD Telematika a.s. Efektivní správa infrastruktury 11. května 2010 Konference FÓRUM e-time, Kongresové centrum Praha Ing. František Nedvěd Agenda O společnosti ČD Telematika a.s. Efektivní správa konfigurací

Více

2012 (červen) Microsoft Sharepoint Portal Server. Microsoft Live Communications Server 2003 Řešení pro online komunikaci. Microsoft Exchange

2012 (červen) Microsoft Sharepoint Portal Server. Microsoft Live Communications Server 2003 Řešení pro online komunikaci. Microsoft Exchange 1989 1996 2001 2003 Microsoft Office Kancelářský balík Microsoft Exchange Emailové a groupwarové řešení Microsoft Sharepoint Portal Server Webová platforma pro spolupráci a správu obsahu Microsoft Live

Více

TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3. Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader. TSM architektura. 2012 IBM Corporation

TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3. Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader. TSM architektura. 2012 IBM Corporation TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3 Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader TSM architektura 2012 IBM Corporation Tradiční zálohování a obnova dat ze strany virtuálního stroje

Více

Jak spustit provoz v DR lokalitě snadno a rychle

Jak spustit provoz v DR lokalitě snadno a rychle Moderní a spolehlivá řešení pro ukládání dat Jak spustit provoz v DR lokalitě snadno a rychle David Gottvald GAPP System Požadavky zákazníků Potřebujeme mít data ve druhé lokalitě pro případ katastrofy.

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

Efektivní provoz koncových stanic

Efektivní provoz koncových stanic Efektivní provoz koncových stanic Jan Vávra SSP Datacenter Trendy a výzvy Trend a situace Více starostí Co chtějí uživatelé Překvapivě více pracovat. IT. Co udělá? Musí reagovat. Různorodá zařízení, mobilita,

Více

ního bezpečnostního úřadu známý jako kauza nbusr123 mluví za vše.

ního bezpečnostního úřadu známý jako kauza nbusr123 mluví za vše. ního bezpečnostního úřadu známý jako kauza nbusr123 mluví za vše. Antivirová bouře Doprovodné technologie, mezi které patří i zabezpečovací subsystémy, hlavně EPP (Endpoint Protection Platforms), se snaží

Více

IBM TotalStorage Productivity Center Overview

IBM TotalStorage Productivity Center Overview IBM TotalStorage Productivity Center Overview Ondřej Bláha IT Specialist oblaha@cz.ibm.com Důležité otázky na které má IBM TPC Center odpověď Kolik volného diskového prostoru mám k dispozici pro své aplikace?

Více

Úvod 17 ČÁST 1. Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21

Úvod 17 ČÁST 1. Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21 Úvod 17 Proč číst tuto knihu? 18 ČÁST 1 Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21 Kritéria návrhu doménové struktury služby Active Directory 22 Schéma 23 Aspekty návrhu

Více

Koncept. Centrálního monitoringu a IP správy sítě

Koncept. Centrálního monitoringu a IP správy sítě Koncept Centrálního monitoringu a IP správy sítě Koncept Centrálního monitoringu a IP správy sítě Společnost Novicom, společně se svým partnerem, společností INVEA-TECH, nabízí unikátní koncept Centralizovaného

Více

Alternativy k SAP HANA appliance? Představení možnosti TDI a cloudové infrastruktury

Alternativy k SAP HANA appliance? Představení možnosti TDI a cloudové infrastruktury Alternativy k SAP HANA appliance? Představení možnosti TDI a cloudové infrastruktury Jiří Vrbický Senior Architekt 10. září 2015 Infrastruktura pro SAP HANA Možnosti zajištění infrastruktury pro SAP HANA:

Více

Celková správa sítě SAN IBM Tivoli Storage Productivity Center v4.2

Celková správa sítě SAN IBM Tivoli Storage Productivity Center v4.2 Celková správa sítě SAN IBM Tivoli Storage Productivity Center v4.2 Ondřej Blaha CEE+R CoP / Tivoli Storage Team Leader Co představuje síť Storage Area Network Storage area network (zkratka SAN) je dedikovaná

Více