Residenciat. Technické podklady

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Residenciat. Technické podklady"

Transkript

1 NA 0 Tepeln á čer p adl a - C hlazen í - V zduchotechnika - Te p e l n é výmění k y Residenciat Technické podklady

2 Residenciat Topení / chlazení Komfortní řešení pro vaše bydlení Celoroční využití Residenciat zajišťuje vytápění a klimatizování všech typů rodinných domů, bytů (max. 6 místností) Residenciat zajišťuje rovnoměrnou teplotu v místnosti díky unikátnímu způsobu distribuce vzduchu pomocí Coanda efektu Inteligentní nástěnné ovladače s vestavěnými termostaty Velmi rychlá reakce systému na pokyny uživatele Možnost dálkového ovládání přes sms a internet Bez venkovní hlukové zátěže Nerušená estetika interiéru Residenciat se instaluje do podhledů, technických místností a tak zbývá více místa pro zařízení interiéru Bez konvekce, strop zůstává čistý Pouze jedna mřížka pod stropem pro přívod i odvod vzduchu Zvýšení hodnoty nemovitosti Úspora a flexibilita Vysoká účinnost a výkon s centrálním teplovodním zdrojem tepla - jakýkoli regulovatelný kotel nebo tepelné čerpadlo Možnost zapojení akumulační nádoby pro optimální spotřebu energie Odečet spotřeby energie pro každý byt v budově zvlášť Šetrné k životnímu prostředí Energetické úspory díky regulačnímu algoritmu Šetří životní prostředí i místo v interiéru Bez venkovní hlukové zátěže

3 Komfortní řešení pro vaše bydlení VZT jednotka pro každou skupinu místností Centralizovaná výroba tepla / chladu pro jednu budovu nebo více budov. Individuální tepelné čerpadlo ovladač s termostatem v každé místnosti pohodlí po celý rok RESIDENCIAT je systém pracující s cirkulačním vzduchem a topnou / chladící vodou. Tento systém byl speciálně vyvinut pro vytápění a chlazení objektů pro bydlení. Regulace systému vyvinutá v laboratořích společnosti CIAT, splňuje perfektně požadavky na vytápění a chlazení domů. Systém je možné použít v provedení dvoutrubkovým (topení nebo chlazení) nebo čtyřtrubkovým (topení / chlazení) potrubním systémem. Existuje i varianta s dvoutrubkovým rozvodem pro chlazení + el. topení. Systém RESIDENCIAT se skládá z těchto částí: Centrální jednotka pro ohřev/chlazení s multizónovou regulací Nástěnné ovladače s displejem a termostatem (jeden hlavní a až 5 zónových) Regulační klapky na rozvodu vzduchu se servo pohony Distribuční elementy s COANDA efektem Díky centrálnímu řízení a zónovým nástěnným ovladačům s termostatem zajistí systém Residenciat tepelný a akustický komfort na vysoké úrovni v až šesti samostatných zónách. Residenciat reguluje průtok topné nebo chladící vody čtyřcestnými ventily.

4 Funkce Hlavní ovladač dovoluje uživateli nastavení komfortního, ekonomického nebo protimrazovému režimu (pro každý den v týdnu a jakoukoliv hodinu). Týdenní režim je možné nastavit z hlavního ovladače pro každou zónu zvlášť. Každou zónu je možné řídit nezávisle na ostatních zónách - přepínat mezi programy ekonomik / komfort. Zónový ovladač používá nastavení, které je nastaveno v hlavním ovladači. A může být upravováno obyvateli jednotlivých zón dle jejich potřeby. Přičemž požadavek se zónového ovladače má přednost před týdenním režimem. Regulátor na jednotce komunikuje s hlavním ovladačem a zónovými ovladači. Průběžně zjišťuje potřeby jednotlivých zón a řídí všechna zařízení. Vybere jednu ze tří rychlostí ventilátoru, nastaví přesné otevření čtyřcestného ventilu, otvírá a zavírá regulační klapky se servo pohony, zapíná nebo vypíná hlavní a bivalentní zdroj (při použití tepelného čerpadla). Ventilační mód (freecoling) umožňuje přenos tepla nebo chladu z jedné zóny do druhé bez nutnosti spouštění hlavního zdroje tepla/chladu. Tato funkce uspoří nemalé náklady na energie hlavně v přechodných obdobích, což je velká část topné sezóny. Parametry v regulátorech jsou přednastaveny v továrně. Tyto parametry mohou být přednastaveny z hlavního ovladače dle potřeby. Instalace Residenciat vyžaduje pro všechny druhy instalací : Zdroj teplé nebo chladící vody (tepelné čerpadlo, výrobník chladící vody + jakýkoli regulovatelný kotel atd.) 2 - trubkový nebo 4 - trubkový distribuční systém teplé a studené vody Pokud jsou systémy nainstalovány v bytovém domě, je nutné nainstalovat měřící systém spotřeby topné a chladící energie.

5 Příklad technického řešení k instalaci 2 trubkového reverzního systému (topení / chlazení) Residenciat 1 x Model Y - vnitřní vzduchotechnická jednotka (v podhledu pod stropem), se standardním vybavením: 1 x multizónová regulace Residenciat 1 x hlavní nástěnný ovladač 1 x 4 cestný ventil s 3 bodovým servopohonem 1 x change - over senzor 2 až 6 ks klapek se servopohonem (Ø 200mm) + redukce na Ø 160mm 1 x sada pružných připojení Hlukově izolované flexibilní potrubí, dvouvrstvé (tl. izolace 25 mm nebo 50 mm) Distribuční elementy pro přívod a odvod vzduchu: místnost do 20 m x 150 mm, napojení Ø 160 mm místnost 15 až 40 m x 200 mm, napojení Ø 200 mm Nástěnné ovladače: 1 x hlavní ovladač (dodávaný s VZT jednotkou) 1-5 x zónových ovladačů Podlahová Počet plocha místností m 2 Velikost jednotky ot. motoru Výkon při maximální rychlosti Chlazení výkon (W) Topení výkon (W) Počet klapek se servo pohonem Balení hlukově izolovaného potrubí (10m v balení) Ø 200 mm Ø 160 mm Distribuční mřížky místnost do 20m 2 Nástěnné ovladače místnost 2 hlavní zónový do 40m /01R Y R /01R Y R /03 Y R /03 Y R /03 Y R /04 Y R Podmínky výběru: chlazení:voda 7/12 C, vzduch 27 C, topení: voda 45/40 C, vzduch 19 C Ostatní materiál Kabeláž na propojení všech zónových terminálů s hlavním terminálem (stíněná dvoulinka) 1 x jištěné napájení k VZT jednotce(1 ph + N 230V-50Hz + uzemnění). 1 x měřící armatura (pro více bytových jednotek s jedním zdrojem energie) 1 x potrubí po odtok kondenzátu (bez čerpadla kondenzátu) Podhledy, pod potrubím k jednotlivým místnostem (v případě že je potrubí vedeno podhledem). Servisní otvor k jednotce pro výměnu filtru, k uzavíracím armaturám na rozvodech topné/chladící vody a k napojení odtoku kondenzátu. Možné konfigurace VZT jednotky: Jednotka s 2 trubkovým systémem + elektrický ohřívač. Jednotka s 4 trubkovým systémem Model H možnost připojení nasávacího potrubí

6 Hlavní charakteristika: Vytápění a klimatizace pro obytné a kancelářské budovy. Distribuční mřížky s COANDA efektem K dispozici ve 3 velikostech a 4 provedeních Podle umístění: do podhledu, na podlahu Podle napojení: s možností napojení vratného potrubí a bez možnosti napojení Hlavní komponenty jednotky: 1) Filtrace: Skládaný deskový filtr G4 2) Výměník: dvoutrubkový, dvoutrubkový + elektrické spirály, čtyřtrubkový, pracuje s cirkulujícím vzduchem. 3) Odvod kondenzátu: plastová vanička, zvednutá, bez zadržování vody v jednotce, bez potřeby čerpadla kondenzátu. 4) Motor ventilátoru: 7 rychlostí (připojené jsou 3), třída B, nízká spotřeba, možnost použít motory s technologií Hee 5) Opláštění jednotky: pozinkovaný ocelový plech s izolací, akustickou a tepelnou izolaci tvoří měkká pěna s otevřenými buňkami která je polepena hliníkovou fólií. 6) Distribuční mřížky s COANDA efektem Výhody 1) Kompletní komfort a) akustický komfort: b) pohodlí při používání: 2) Snadná instalace a) úspora místa: b) zapojení na stejné straně: Kvalitní izolace jednotky a nízký hluk ventilátoru. Nízká spotřeba elektrické energie, rychlá reakce systému na změnu teploty, snadná údržba a ovládání. Zmenšená šířka jednotky. Hydraulické a elektrické zapojení na stejné straně. 3) Údržba a) přístup k filtru: b) nádoba na odtok kondenzátu: c) připojení k téže straně: d) integrovaný odvzdušňovací ventil: 4) Hygiena e) Filtrace vzduchu: f) Plastová nádoba na odvod kondenzátu: g) Hliníková fólie na povrchu jednotky: Snadný přístup díky otvoru v podhledu Lze nádobu snadno vyjmout a vyčistit Hydraulické a elektrické zapojení na stejné straněumožňuje omezení zásahu Přístup k odvzdušňovacímu ventilu stejným otvorem jako k elektrickému připojení. Třída účinnosti G4. Skládaný filtr Bez zadržování vody (kondenzátu), aby se zabránilo šíření bakterií. Vanička je z jednoho kusu pro snadné čištění. Hladká a snadno čistitelná.

7 Popis hlavních komponentů Residenciat systém 1) Filtr a) Flexibilní filtrační médium z obnovitelných zdrojů (Filtrační médium z obnovitelných polyesterových vláken.) b) Třída účinnosti EN 779: G4, protiplísňové s podšívkou. c) Požární odolnost M1, filtr je v kovovém rámu d) Přístup otvorem pod jednotkou (nebo z horní strany dle provedení jednotky) 2) Výměník a) dvoutrubkový, dvoutrubkový + el. topení, čtyřtrubkový b) Hydraulické připojení na levé, nebo pravé straně c) Odpovídá DESP (Evropská směrnice pro tlaková zařízení) d) Elektrické topné těleso: mono-trubka - elektrické topné těleso uvnitř výměníku zabraňující zamrznutí kondenzátu Vynikající rozložená energie na vytápění. 2 kapilární omezovače tepoty trubice. Vloženy do hliníkového rámu. 3) Odvod kondenzátu a) Plastová vanička s připojovacími místy s požární odolností M1 b) Zešikmená o 20mm není zapotřebí čerpadlo kondenzátu c) Připojovací místa na přední nebo na zadní straně vaničky na kondenzát d) Variabilní průměr přípojky: 15, 16, 22 nebo 28 mm ve standardní verzi. 4) Ventilátor a) 7 rychlostí motoru, 3 z nich jsou nastaveny v továrně. b) Uzavřený typ, třída B, s ochrannými kryty, vnitřní tepelnou ochranu. c) Kuličková ložiska. d) Snížená spotřeba, vysoká účinnost. e) Průměr 180 mm. f) Dynamicky vyvážené oběžné kolo s dopředu zahnutými lopatkami a dvěmi vstupy vzduchu. g) Možnost instalovat motor s technologií Hee. h) Dostupný statický tlak 80 Pa (40 metrů rovné protihlukové hadice, součet přívodního a odvodního potrubí nejvzdálenější vyústky ) 5) Opláštění jednotky a) Z pozinkované oceli b) Tepelná a zvuková izolace z měkké pěny s hliníkovou fólií tloušťky 15 mm, požární odolnost M1. c) Prořezané otvory Ø 200 mm na regulační klapky (4 ks u velikosti 295/01R a 6 ks u velikosti 295/03 a 295/04) 6) Elektrická připojení a) Je na stejné straně, jako hydraulické připojení a odvod kondenzátu b) Kovové připojovací skříňka. c) Montáž na DIN lištu. 7) Distribuční mřížky a) Stěnová mřížka s možností seřízení proudu vzduchu v horizontálním směru. Přívod i odvod vzduchu jednou mřížkou. Dvě velikosti mřížek. Nízký hluk vyústky. b) Stropní mřížka Coadis Combi s možností nastavení směru šíření přívodního vzduchu v horizontálním směru. Přívod i odvod vzduchu jednou mřížkou. Integrovaný filtr přímo do vyústky na odvodu vzduchu.

8 1) Aplikace pro které je systém vhodný: Výhody a) Obytné budovy dům (byt) do 6-ti místností (teplotních zón) V rámci jednoho systému topení, chlazení i rekuperace (větrání). Možnost samostatného ovládání a nastavení topného / chladícího režimu pro každou zónu. Výměna vzduchu (snížení rizika plísní, provětrání objektu). Filtrace vzduchu. Možnost použít systém jen v části domu (druhé patro, jen část patra). b) Kancelářské objekty dům (prostor) do 6-ti místností (teplotních zón) V rámci jednoho systému topení, chlazení i rekuperace (větrání). Rychlé dosažení požadované teploty (cca 15 min) zapnutí těsně před zahájením prac. doby). Možnost samostatného ovládání a nastavení topného / chladícího režimu pro každou zónu zvlášť. c) Náhrada přímotopů - použití úspornějšího tepelného čerpadla pro vytápění (chlazení) objektu, který je nyní vytápěn přímotopy nebo pomocí kamen (není zhotoven teplovodní topný systém) V rámci jednoho systému topení, chlazení i rekuperace (větrání). Jednodušší instalace než u klasického topného systému. d) Rekreační zařízení V rámci jednoho systému topení, chlazení i větrání s rekuperací tepla. Rychlé dosažení požadované teploty (cca 15 min). Výměna vzduchu (snížení rizika plísní, provětrání objektu). e) Doplnění stávajícího topného systému o systém chlazení a větrání s rekuperací tepla Doplnění stávajícího topného systému o chlazení vč. Rekuperace. Využití rychlé reakce pro urychlení požadovaných teplot. 2) Provozní komfort a) Hluk Velmi tichý chod motoru jednotky. Velice nízký hluk distribučních mřížek b) Používání systému Velice jednoduché ovládání. Možnost ovládat až 6 zón. V každé zóně můžeme mít jinou teplotu a jiný týdenní režim. Motor se sedmi rychlostmi, při instalaci se vyberou 3 nejvhodnější. Motor s nízkou spotřebou elektrické energie. Možnost instalace motoru a ventilátoru s technologií Hee (velice nízká spotřeba elektrické energie) Spolehlivost a vysoká efektivita systému. Snadná údržba. Funkce freecoling (přesun tepla z místnosti do místnosti, funkci spouští regulace dle potřeby).

9 3) Snadná instalace a) Úspora místa Tři různé velikosti jednotek. Dva druhy uložení jednotky (podstropní, uložení na podlahu). Možnost napojení cirkulačního vzduchu do jednotky potrubím. Montáž do podhledu nebo na půdu ušetří podlahovou plochu. Kompaktní rozměry umožňují montáž do většiny snížených podhledů (chodby apod.). Pouze jedna mřížka pro odvod a přívod vzduchu v místnosti. b) Odtok kondenzátu Výstup na přední a zadní straně plastové vaničky s různými průměry pro napojení potrubí. Snadná demontáž vaničky. c) 40 mm rozchod hydraulického potrubí Jeden pevný připojovací bod pro připojení 4 cestného ventilu. Malé množství šroubových spojů kde hrozí riziko prosakování vody. 4) Údržba a) Přístup k filtru Dobrý přístup k filtrům díky otvoru pod jednotkou. Nevyžaduje odbornou péči. b) Odvod kondenzátu Plastová vanička bez zadržování vody. Snadná demontáž pro čištění. c) Revizní otvor Hydraulické a elektrické připojení na stejné straně jednotky. Odvzdušňovací ventil je na stejné straně jako hydraulické a elektro připojení. 5) Hygiena a) Filtrace Flexibilní filtrační médium z polyesterových vláken s protiplísňovou podšívkou. Třída filtrace G4 (běžný prach) Požární odolnost M1. Filtr je v kovovém rámu. b) Odvod kondenzátu Bez zadržování vody (kondenzátu) v jednotce (zabránění růstu bakterií) Vanička je z jednoho kusu plastu, který se snadno čistí. c) Izolace jednotky hliníkovou fólií Nezadržuje na sobě částice prachu. Snadno se čistí.

10 Porovnání nákladů na instalaci topného / chladícího systému (bez zdroje tepla) Objekt: Dům je jednopodlažní, nepodsklepený, samostatně stojící v nízké zástavbě. V přízemí jsou 4 obytné místnosti, kuchyně, koupelna, WC předsíň a chodba. Objekt je zděný, okna plastová, strop je zaizolován tepelnou izolací. Převažující vnitřní teplota je 22 C. Výpočtová zimní teplota je -12 C. Tepelná ztráta objektu byla stanovena výpočtem na 5 kw. Jako zdroj tepla (chladu) slouží reverzibilní tepelné čerpadlo. V cenové kalkulaci nejsou zahrnuty náklady na pořízení tepelného čerpadla a nezbytného příslušenství. Požadavek: Dům se musí vytápět v zimním období a v letním období musí být chlazeny obytné místnosti. Z1 Z2 Z3 Z4 Číslo místnosti Název místnosti Plocha m Obývací pokoj 20,0 102 Kuchyně 7,0 103 Pokoj 1 12,0 104 Pokoj 2 12,0 105 WC 3,0 106 Předsíň 12,0 107 Chodba 2,0 108 Koupelna 8,0 109 Ložnice 10,0 Plocha celkem 86,0

11 Porovnání nákladů na instalaci topného / chladící systému (bez zdroje tepla) Residenciat Název Počet Cena Systém Residenciat 1 kpl ,00 Kč Ostatní (stavební práce, elektro práce) 1 kpl ,00 Kč Cena celkem bez DPH ,00 Kč Topná tělesa s klimatizací Název Počet Cena Topení 1 kpl ,00 Kč Klimatizace 1 kpl ,00 Kč Ostatní (stavební práce, elektro práce) 1 kpl ,00 Kč Cena celkem bez DPH ,00 Kč Podlahové topení s klimatizací Název Počet Cena Topení 1 kpl ,00 Kč Klimatizace 1 kpl ,00 Kč Ostatní (stavební práce, elektro práce) 1 kpl ,00 Kč Cena celkem bez DPH Graf investičních nákladů ,00 Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč 0 Kč Residenciat Topná tělesa s klimatizací Podlahové topení s klimatizací

12 TECHNICKÁ DATA VZT JEDNOTKY RESIDENCIAT 2T reversibilní 295/01R 295/03 295/04 Topný výkon (1) W Chladící výkon (1) W Vysoké Průtok vzduchu otáčky Střední (m3/h) otáčky Nízké Hydraulické připojení otáčky 3/4 3/4 G Doporučený průměr potrubí 1/2 G 1 Odvod kondenzátu mm DN 32 Objem vody v jednotce L Hladina hluku při zvolené rychlosti (2) dba Přívodní napájení (3) 230 V 1 fáze - 50 Hz W Přívodní kabel (není v dodávce) BUS kabel mm2 3 G 0.75 stíněné 2x1 mm2 Maximální počet výstupů 4 6 Připojovací rozměr vzduchovodů Ø 160 / 200 mm ve všech velikostech Statický tlak Pi Hydraulické a elektrické připojení Levostranné (1) Teplotní podmínky: Léto: chladící voda (7/12 C) vratný vzduch 27 C, 40% RH; Zima topná voda 45/40 C, vratný vzduch 19 C Informujte se o rozdílech mezi 2 a 4-trubkovou jednotkou (2) Měřeno 2m od vyústky s 5metry flexibilní protihlukové hadice. (3) Informujte se o rozdílech mezi 2-trubkovým systémem a 2-trubkovým systémem s elektrickou spirálou. Doporučený počet vyústek a množství vzduchu na místnost Rozměry a počet vyústek se může lišit v závislosti na tvaru místnosti. Plocha místnosti Počet vyústek a rozměry potrubí Max. Průtok vzduchu Do 20 m 2 1 ks 600x150, Ø 160 mm 200m 3 /h 15 až 40 m 2 1 ks 800x200, Ø 200 mm 400m 3 /h 35 až 60 m 2 2 ks 800x200, Ø 200 mm

13 ROZMĚRY Jednotka Y 2Tr- podstropní Servisní přístup ze spodu. Jednotka H 2Tr- podstropní S možností napojení vratného potrubí. Servisní přístup ze spodu. Jednotka H 2Tr umístění na podlaze S možností napojení vratného potrubí. Servisní přístup ze shora. Velikost a b c d Maximální počet vývodů Hmotnost (kg) mm mm mm mm vlevo v čele vpravo celkem Y H 295/1R / / ROZMĚRY PŘIPOJOVACÍCH LÍMCŮ

14

Komfortní řešení pro vaše bydlení

Komfortní řešení pro vaše bydlení Komfortní řešení pro vaše bydlení Nejrůznější využití Apartmány Rodinné domy Kanceláře Centralizovaná výroba chladu nebo tepla pro každou budovu nebo skupinu budov Kanálová klimatizace pro každý byt Ovladač

Více

Informace o výrobku (pokračování)

Informace o výrobku (pokračování) Informace o výrobku (pokračování) Kompaktní zařízení přívodu a odvodu. Kryt z ocelového plechu, barva bílá, vrstva prášku, zvukově a tepelně izolovaný. S dálkovým ovládáním se spínacími hodinami, programovým

Více

Opláštění Opláštění je vyrobeno z aluzinku s 25mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny.

Opláštění Opláštění je vyrobeno z aluzinku s 25mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny. Rekuperační jednotky VUT EH VUT WH Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 2200 m 3 /h (VUT EH) a 2100 m 3 /h (VUT WH) a účinností rekuperace až 85 % (VUT EH) a 78 % (VUT WH). Popis Vzduchotechnické

Více

Filtry Vstupní a výstupní G4 vestavěné filtry zajišťují filtraci sání a odtahu vzduchu. U některých jednotek lze použít vstupní filtr F7.

Filtry Vstupní a výstupní G4 vestavěné filtry zajišťují filtraci sání a odtahu vzduchu. U některých jednotek lze použít vstupní filtr F7. Rekuperační jednotky VUT PE EC VUT PW EC Energeticky úsporné podstropní rekuperační jednotky s kapacitou až 4000 m 3 /h(vut PE EC) a 3800 m 3 /h(vut PW EC) a účinností rekuperace až 90 % v tepelně a zvukově

Více

Rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky Rekuperační jednotky Vysoká účinnost výměníku účinnosti jednotky a komfortu vnitřního prostředí je dosaženo koncepcí výměníku, v němž dochází k rekuperaci energie vnitřního a venkovního vzduchu a takto

Více

Dualjet Parapetní fan-coilová jednotka s kontrovanými výstupy vzduchu pro lepší komfort.

Dualjet Parapetní fan-coilová jednotka s kontrovanými výstupy vzduchu pro lepší komfort. FCX Parapetní, podstropní nebo kanálová fan-coilová jednotka. Možnost v opláštěném nebo neopláštěném provedení (dvoutrubkové, resp. čtyřtrubkové provedení). Jednotky jsou vybaveny ionizačním filtrem. 1

Více

ILTO R120. Technický popis

ILTO R120. Technický popis ILTO R120 Technický popis Větrací jednotka ILTO R120 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

Vzduchotechnické jednotky s rekuperací tepla KOMFORT LE Objem vzduchu až 2200 m 3 /h Rekuperační účinnost až 85%

Vzduchotechnické jednotky s rekuperací tepla KOMFORT LE Objem vzduchu až 2200 m 3 /h Rekuperační účinnost až 85% Vzduchotechnické jednotky s rekuperací tepla KOMFORT LE Objem vzduchu až 2200 m 3 /h Rekuperační účinnost až 85% Popis: Vzduchotechnické jednotky pro přívod i odvod vzduchu v bytech, domech, v chatách

Více

ILTO R80. Technický popis

ILTO R80. Technický popis ILTO R80 Technický popis Větrací jednotka ILTO R80 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

Opláštění Opláštění je vyrobeno z dvouvrstvého aluzinku s 20mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny.

Opláštění Opláštění je vyrobeno z dvouvrstvého aluzinku s 20mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny. Rekuperační jednotky VUT 300 E2V EC Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 300 m 3 /h, dvěma elektrickými ohřívači pro studené klima a účinností rekuperace až 95 % v tepelně a zvukově izolovaném

Více

Otázky a odpovědi Technibel řada iseries

Otázky a odpovědi Technibel řada iseries Otázky a odpovědi Technibel řada iseries Co je iseries? iseries je plně DC invertorové tepelné čerpadlo určené pro vytápění, chlazení a výrobu teplé užitkové vody. To se hodí perfektně jak pro bydlení

Více

Rozměry [mm] A B C D L H L1 H1 E E1 F G

Rozměry [mm] A B C D L H L1 H1 E E1 F G Rozměry Charakteristika Horizontální provedení 3 Vzduchový výkon 500 7000 m / h Velikosti: 10, 14, 19, 25, 30, 40, 50, 60 /BP (na objednávku) Integrovaný by-pass Horizontální provedení 3 Vzduchový výkon

Více

Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty

Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty Větrací jednotky s rekuperací tepla Sentinel Totus REGULUS spol. s r.o. Do Koutů 1897/3, 143 00 Praha 4 Tel.: 241 764 506, Fax: 241 763 976 E-mail: obchod@regulus.cz

Více

Větrací systémy s rekuperací tepla

Větrací systémy s rekuperací tepla Větrací systémy s rekuperací tepla Vitovent 300 5825 965-3 CZ 09/2010 5825 965 CZ Systém větrání s rekuperací tepla a dálkovým ovládáním 5825 837-4 CZ 09/2010 Vitovent 300 H systém větrání bytů s rekuperací

Více

VEKA INT 1000 W L1 EKO

VEKA INT 1000 W L1 EKO Integrované klapky se servopohonem Instalován tlakový spínač pro sledování stavu filtru Vnitřní ohřívače Vyžaduje pouze doplnění dálkového ovládání Nízká výška, ideální pro montáž pod strop, servisní zásahy

Více

Technická data Ohřívač vzduchu

Technická data Ohřívač vzduchu Technická data Ohřívač vzduchu LH-EC LH Obsah Obsah... strana Základní zařízení: motory...3 Základní zařízení: skříň, ventilátory, rozměry...4 Základní zařízení LH: Elektrický topný registr...5 Základní

Více

Fan Coil 42N NOVÁ GENERACE ELEGANTNÍ, VÝKONNÝ, KOMFORTNÍ

Fan Coil 42N NOVÁ GENERACE ELEGANTNÍ, VÝKONNÝ, KOMFORTNÍ Fan Coil 42N NOVÁ GENERACE ELEGANTNÍ, VÝKONNÝ, KOMFORTNÍ JASNÝ ÚSPĚCH ENERGETICKÁ ÚČINNOST IDROFAN plně odpovídá novým standardům pro nízkou spotřebu budov, které nabízejí zvýšení energetických úspor a

Více

Kompaktní vzduchotechnické jednotky s rekuperací tepla KOMFORT Ultra S Objem vzduchu až 300 m 3 /h Rekuperační účinnost až 85%

Kompaktní vzduchotechnické jednotky s rekuperací tepla KOMFORT Ultra S Objem vzduchu až 300 m 3 /h Rekuperační účinnost až 85% Kompaktní vzduchotechnické jednotky s rekuperací tepla KOMFORT Ultra S Objem vzduchu až 300 m 3 /h Rekuperační účinnost až 85% Popis: Vzduchotechnické jednotky pro přívod i odvod vzduchu v bytech, domech,

Více

Koncové konvektorové (fancoil) jednotky

Koncové konvektorové (fancoil) jednotky Chladící výkon: 0,66 až 8,3 k Topný výkon: 1,6 až 20,5 k je nová nezávislá klimatizační koncová jednotka vhodná pro chlazení a vytápění prostor v obytných a hotelových a komerčních prostorách. Vyžaduje

Více

Tepelné čerpadlo s vysokou teplotou topné vody vzduch / voda Aqualis Caleo aby nahradilo klasický kotel na tuhá paliva. 13,7 až 19,4 kw Využití

Tepelné čerpadlo s vysokou teplotou topné vody vzduch / voda Aqualis Caleo aby nahradilo klasický kotel na tuhá paliva. 13,7 až 19,4 kw Využití Tepelné čerpadlo je navrženo tak, aby nahradilo klasický kotel na tuhá paliva. Teplota topné vody: +65 C při -12 C Výkon topení: 13,7 až 19,4 kw Využití je tepelné čerpadlo s vysokou teplotou topné vody

Více

VUT PE / PW EC Rekuperační jednotky

VUT PE / PW EC Rekuperační jednotky VUT PE EC VUT 50 PE EC VUT PE EC VUT PE EC VUT 000 PE EC VUT PW EC Osazeno VUT PW EC VUT PW EC VUT 000 PW EC motory motory Podstropní rekuperační jednotka s účinností rekuperace až 90%, elektrickým ohřívačem

Více

Rekuperační jednotky kompaktní. Nástěnné rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky kompaktní. Nástěnné rekuperační jednotky Rekuperační jednotky kompaktní Nástěnné rekuperační jednotky Vysoce účinné rekuperační jednotky pro využití tepla, či chladu. Kompaktní jednotky lokálního nebo centrálního provedení. Vynikající technické

Více

www.frivent.cz Větrací a klimatizační konvektory Frivent Technické údaje rozměry moderní design

www.frivent.cz Větrací a klimatizační konvektory Frivent Technické údaje rozměry moderní design www.frivent.cz Větrací a klimatizační konvektory Frivent moderní design tiché Technické údaje rozměry 1 Rozměry oplášťování připojení média zleva připojení média zprava L P Redukce výkonů při zvyšování

Více

Obsah 1) ÚVOD ) VÝCHOZÍ PODKLADY ) POŽADOVANÉ HODNOTY MIKROKLIMATU ) ROZDĚLENÍ ZAŘÍZENÍ A POPIS TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ...

Obsah 1) ÚVOD ) VÝCHOZÍ PODKLADY ) POŽADOVANÉ HODNOTY MIKROKLIMATU ) ROZDĚLENÍ ZAŘÍZENÍ A POPIS TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ... Obsah 1) ÚVOD... 2 2) VÝCHOZÍ PODKLADY... 2 3) POŽADOVANÉ HODNOTY MIKROKLIMATU... 3 4) ROZDĚLENÍ ZAŘÍZENÍ A POPIS TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ... 3 5) VÝKONOVÉ PARAMETRY... 4 6) OBECNÉ POŽADAVKY... 4 7) POTRUBÍ...

Více

Protiproudé rekuperační jednotky : CRHE H BAAF

Protiproudé rekuperační jednotky : CRHE H BAAF Protiproudé rekuperační jednotky : RHE H F RHE E P EVO-PH -F\ SH (vodní) Vysoká účinnost (95%) E motory Plynule regulovatelné množství vzduchu Možnost vestavného elektrického dohřevu nebo chlazení Snadná

Více

SO 01 OBECNÍ DŮM F1.4. Technika prostředí staveb F1.4.c) Zařízení vzduchotechniky 1.4.2 101 TECHNICKÁ ZPRÁVA

SO 01 OBECNÍ DŮM F1.4. Technika prostředí staveb F1.4.c) Zařízení vzduchotechniky 1.4.2 101 TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor Místo stavby Druh dokumentace : Obec Horní Domaslavice : Parcela č. 273, k.ú. horní Domaslavice : Dokumentace pro stavební povolení (tendr) Akce: GENERÁLNÍ OPRAVA STŘECHY NA OBECNÍM DOMĚ č.p.

Více

Vzduchotechnické jednotky VUT V / VB ES s rekuperací tepla

Vzduchotechnické jednotky VUT V / VB ES s rekuperací tepla Vzduchotechnické jednotky VUT V / VB ES s rekuperací tepla Popis VZT jednotky jsou plně funkční větrací jednotky s rekuperací tepla pro filtraci vzduchu, přívod čerstvého vzduchu a pro odvod odpadního

Více

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016.

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016. NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE STUDIE VZT Zpracovatel: SUBTECH, s.r.o. Slovinská 29 612 00 Brno Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016 Vzduchotechnika 1 1. Zadání Zadání investora pro vypracování

Více

Elektrické připojení Kabelové průchodky jsou umístěny v horní desce skříně.

Elektrické připojení Kabelové průchodky jsou umístěny v horní desce skříně. 136 Vzduchové dveřní clony DOR L.B 315 1130 / 1630 / 2130 595 Clony DOR L.B s opláštěním sání 305 1100/1600/2100 85 výtlak Clony DOR L.B bez opláštění Technické parametry Skříň Clony se dodávají se skříní

Více

Přívodní ventilační jednotky BLAUBOX E Průtok vzduchu až 1520 m 3 /h

Přívodní ventilační jednotky BLAUBOX E Průtok vzduchu až 1520 m 3 /h Přívodní ventilační jednotky BLAUBOX E Průtok vzduchu až 1520 m 3 /h Popis: Ovladatelný přívod, ohřev a filtrace vzduchu. Připojitelný ke kruhovému potrubí Ø 100 až 315 mm. Vzhled: Kompaktní dvoustěnný

Více

ISIS Recover. Větrací jednotky. Rekuperační jednotky. Charakteristika. Rozměry. Funkční schéma. Katalog produktů 2011 / 2012 HR-A-03-V-G4-E-1-60

ISIS Recover. Větrací jednotky. Rekuperační jednotky. Charakteristika. Rozměry. Funkční schéma. Katalog produktů 2011 / 2012 HR-A-03-V-G4-E-1-60 Charakteristika Nástěnná vertikální instalace Vzduchový a 5 m /h Diagonální rekuperátor s účinností až 9 % nebo křížový rekuperátor s účinností až Rozměry HR-A--V-G4-E-1-6 6 % Elektrický drátkový dohřev

Více

SAVANA. jednotka je vyrobena z nerezové oceli. Rozměry [mm] A B C D E F G

SAVANA. jednotka je vyrobena z nerezové oceli. Rozměry [mm] A B C D E F G vodní ohřívač CHARAKTERISTIKA Široká a variabilní řada vysoce výkonných vytápěcích jednotek určených pro montáž na stěnu i strop. Určena pro průmyslové a zemědělské areály, sklady, výrobní a sportovní

Více

VÝPIS MATERIÁLU 07 DOSTAVBA SEKCE OPTIKY - SLOVANKA. Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00

VÝPIS MATERIÁLU 07 DOSTAVBA SEKCE OPTIKY - SLOVANKA. Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00 Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00 I O: 28375327 Tel.: Fax: e-mail: 272 769 786 272 773 116 info@egis.cz Investor: Místo stavby: Stavba: Profese: 0bsah

Více

BRISE. Velmi výkonné pro vytápění, chlazení nebo ventilace

BRISE. Velmi výkonné pro vytápění, chlazení nebo ventilace BRISE 2016-2017.CZ BRISE Velmi výkonné pro vytápění, chlazení nebo ventilace Model Brise vytváří harmonickou jednotku z hlediska techniky i designu, je vhodný pro každý interiér. Reaguje okamžitě na velké

Více

1.2.1 Výchozí údaje a stručná charakteristika rozsahu

1.2.1 Výchozí údaje a stručná charakteristika rozsahu TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÁST D.1.4.3 VZDUCHOTECHNIKA OBSAH : 1.1 SEZNAM DOKUMENTACE 01 Technická zpráva 02 Specifikace 03 Půdorys strojovny + Řezy 1.2 VŠEOBECNÉ ÚDAJE 1.2.1 Výchozí údaje a stručná charakteristika

Více

ZÁBAVNÍ PARK MEDVÍDKA PÚ

ZÁBAVNÍ PARK MEDVÍDKA PÚ OBSAH 1 ÚVOD... 2 1.1 Podklady pro zpracování... 2 1.2 Výpočtové hodnoty klimatických poměrů... 2 1.3 Výpočtové hodnoty vnitřního prostředí... 2 2 ZÁKLADNÍ KONCEPČNÍ ŘEŠENÍ... 2 2.1 Hygienické větrání

Více

Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY

Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY Rekuperační jednotky Firma LG Electronics představuje systém Eco V, rekuperační jednotku, která umožňuje úpravu vzduchu vnitřního prostředí a zvyšuje tak kvalitu ovzduší v místnosti.

Více

Designové vertikální clony. Tubex, Tubex XL.

Designové vertikální clony. Tubex, Tubex XL. Designové vertikální clony Tubex, Tubex XL www.stavoklima.eu Popis a technické parametry Designové vertikální clony Tubex, Tubex XL Vzduchové dveřní clony Tubex a Tubex-XL jsou svým designem vhodné do

Více

Petlach TZB s.r.o. Na Zlíchově 18 152 00 Praha 5 t: +420 251 552 025-6 firma@petlach.cz DOKUMENTACE OBJEKTŮ

Petlach TZB s.r.o. Na Zlíchově 18 152 00 Praha 5 t: +420 251 552 025-6 firma@petlach.cz DOKUMENTACE OBJEKTŮ Petlach TZB s.r.o. Na Zlíchově 18 152 00 Praha 5 t: +420 251 552 025-6 firma@petlach.cz DOKUMENTACE OBJEKTŮ D D 0600 0610 VV 00 0610 Vzduchotechnika 0 0610.O00.000 Všeobecné náklady 0 0610.000.01 Pomocné

Více

Decentrální větrání školních budov

Decentrální větrání školních budov Decentrální větrání školních budov O společnosti 1919: Dr. Albert Klein, spolupracovník Dr. W. Carriera, USA první patent na technologii indukce 1924: Založení LTG 1. evropská společnost specializující

Více

FVW marvin UNIT DESCRIPTION VERSIONS FEATURES ACCESSORIES. OD 0,9 kw DO 7,3 kw.

FVW marvin UNIT DESCRIPTION VERSIONS FEATURES ACCESSORIES. OD 0,9 kw DO 7,3 kw. FVW 12 74 marvin PODLAHOVÉ NEBO PODSTROPNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY TYPU FAN-COIL S ODSTŘEDIVÝMI VENTILÁTORY OD 0,9 kw DO 7,3 kw. UNIT DESCRIPTION Klimatizační jednotky Marvin se vyznačuje exkluzivním designem,

Více

Přívodní větrací jednotky : VEKA INT EKO

Přívodní větrací jednotky : VEKA INT EKO Integrované klapky se servopohonem Instalován tlakový spínač pro sledování stavu filtru Vnitřní ohřívače Vyžaduje pouze doplnění dálkového ovládání Nízká výška, ideální pro montáž pod strop, servisní zásahy

Více

TECHNICKÁ DATA WOLF OHŘÍVAČ VZDUCHU LH-EC/LH. 30m 3 /h

TECHNICKÁ DATA WOLF OHŘÍVAČ VZDUCHU LH-EC/LH. 30m 3 /h TECHNICKÁ DATA WOLF OHŘÍVAČ VZDUCHU LH-EC/LH 30m 3 /h ŠIROKÝ VÝBĚR ZAŘÍZENÍ systémového výrobce WOLF nabízí ideální řešení pro obchodní a průmyslové objekty, pro novostavby pro renovace/modernizace staveb.

Více

Rezidenční rekuperační vzduchotechnické jednotky

Rezidenční rekuperační vzduchotechnické jednotky Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory Rezidenční rekuperační vzduchotechnické jednotky SAVE VTR, VSR Rezidenční rekuperační vzduchotechnické

Více

Plynové teplovzdušné jednotky Monzun. Monzun VH/CV. Dodávaná výkonová řada 15-93 kw

Plynové teplovzdušné jednotky Monzun. Monzun VH/CV. Dodávaná výkonová řada 15-93 kw Plynové teplovzdušné Monzun Plynové Monzun jsou určeny pro teplovzdušné vytápění, případně větrání místností a průmyslových hal. Z hlediska plynového zařízení se jedná o otevřené nebo uzavřené spotřebiče

Více

REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA

REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA Řešení s tepelnými čerpadly pro jednoduchou nástěnnou montáž Série RVT-ARCTIC 1-2014 Kvalita se systémem REMKO DODAVATEL SYSTÉMŮ ORIENTOVANÝ NA ZÁKAZNÍKY PO

Více

příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 HBX mini Hydrobox s ovládacím panelem

příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 HBX mini Hydrobox s ovládacím panelem PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 Kompaktně řešená systémová jednotka HBX300 pod svým elegantním pláštěm skrývá všechny důležité komponenty potřebné pro připojení

Více

CDP 50 NÁSTĚNNÝ BAZÉNOVÝ ODVLHČOVAČ

CDP 50 NÁSTĚNNÝ BAZÉNOVÝ ODVLHČOVAČ CDP 50 NÁSTĚNNÝ BAZÉNOVÝ ODVLHČOVAČ Funkce CDP 50 je energeticky účinný a tichý bazénový odvlhčovač. Pracuje na kondenzačním principu. Ventilátor vede vlhký vzduch do odvlhčovače a přes výparník. Průchodem

Více

Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody!

Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody! VČETNĚ ČERPADLA TŘÍDY A VČETNĚ ČTYŘCESTNÉHO VENTILU OPTIMALIZOVANÝ VÝMĚNÍK TEPLA 1056 570 1010 (V Š H) VODNÍ PŘÍPOJKY R2 F Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody! Od 28 kw do 80 kw Hlavní výhody:

Více

ovládání Digitální nástěnné regulátory Tlakově nezávislé 2-cestné regulační ventily Cert. n 0545 Vytápění Dveřní clony Meltemi

ovládání Digitální nástěnné regulátory Tlakově nezávislé 2-cestné regulační ventily Cert. n 0545 Vytápění Dveřní clony Meltemi IR ovládání Digitální nástěnné regulátory Tlakově nezávislé 2-cestné regulační ventily Cert. n 0545 Vytápění Dveřní clony Ventilátor model LU - tangenciální ventilátor s valivými ložisky v pružném uložení

Více

ROVNOTLAKÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY DUPLEX EASY

ROVNOTLAKÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY DUPLEX EASY ROVNOTLAKÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY DUPLEX EASY CZ Specialista na větrání a rekuperaci tepla PROČ ŘÍZENÉ VĚTRÁNÍ? Zdravé životní prostředí I v interiéru budov potřebujeme dýchat čistý vzduch. Větrací jednotka

Více

Comfosystems Vzorový návrh kompaktního systému větrání Zehnder pro byty

Comfosystems Vzorový návrh kompaktního systému větrání Zehnder pro byty Comfosystems Vzorový návrh kompaktního systému větrání Zehnder pro byty always around you Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch Když chcete mít i na malém prostoru hodně čerstvého vzduchu. Jak

Více

Základní řešení systémů centrálního větrání

Základní řešení systémů centrálního větrání Základní řešení systémů centrálního větrání Výhradně podtlakový systém - z prostoru je pouze vzduch odváděn prostor je udržován v podtlaku - přiváděný vzduch proudí přes hranici zóny z exteriéru, případně

Více

GEA Ultra-DENCO : Přesná klimatizace pro datová centra. Spolehlivost s nízkou spotřebou energie. 09/2012 (CZ) GEA Heat Exchangers

GEA Ultra-DENCO : Přesná klimatizace pro datová centra. Spolehlivost s nízkou spotřebou energie. 09/2012 (CZ) GEA Heat Exchangers GEA Ultra-DENCO : Přesná klimatizace pro datová centra Spolehlivost s nízkou spotřebou energie 09/2012 (CZ) GEA Heat Exchangers vysoké nízké Numerická simulace proudění Tlakové pole Tlakové pole na tepelném

Více

SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA NOVELAN AKČNÍ CENÍK 2015

SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA NOVELAN AKČNÍ CENÍK 2015 novelan.cz SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA AKČNÍ CENÍK 2015 platný pro Českou republiku od Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda s plynulou regulací výkonu pro venkovní instalaci Vzduch/voda Split - venkovní

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Zvýhodněné sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup.

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup. MODERNÍ SYSTÉM NOVINKA Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Odsávání znečištěného Výstup čerstvého 18 C - 15 C Vstup čerstvého

Více

Tepelná čerpadla voda / voda POPIS

Tepelná čerpadla voda / voda POPIS Chladící výkon: 5 až 18 kw Topný výkon: 6 až 20 kw Úspory energie Využití obnovitelné přírodní energie Jediná investice pro vytápění i chlazení Jednoduchá, spolehlivá a ověřená technologie POUŽITÍ Reverzní

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S INTEGROVANÝM TEPELNÝM ČERPADLEM

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S INTEGROVANÝM TEPELNÝM ČERPADLEM KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S INTEGROVANÝM TEPELNÝM ČERPADLEM 2 KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S INTEGROVANÝM TEPELNÝM ČERPADLEM Popis jednotky: Klimatizační jednotka s integrovaným tepelným čerpadlem je variantou standardních

Více

na straně sání čtyřhranné připojení na straně výfuku těsné kruhové připojení

na straně sání čtyřhranné připojení na straně výfuku těsné kruhové připojení Rozměry Charakteristika Obsah balení Jednotka bez ohřevu obsahuje: na straně sání čtyřhranné připojení na straně výfuku těsné kruhové připojení filtr G4, tloušťka 100 mm ventilátor provozní a bezpečnostní

Více

Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva

Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva Jednostupňový projekt Zhotovitel: Ing. Jaromír Stodola Průmyslová 526 530 03 Pardubice tel./fax: 466 750 301 datum: 10/2013 1 (celkem

Více

Stacionární kotle 02-S2. Modul: Sekce: Dvoustupňové kotle

Stacionární kotle 02-S2. Modul: Sekce: Dvoustupňové kotle Verze 0 VK 4/8-E až VK 474/8-E atmovit exclusiv 0-S Stacionární litinové kotle s dvoustupňovou plynovou armaturou VK atmovit exclusiv jsou dodávány s atmosférickým hořákem včetně spalinové klapky umístěné

Více

TECHNICKÝ LIST dvoutrubkový systém 1) Výrobek: FANCOIL IVAR PRODUKTOVÁ ŘADA SL DC 2) Typ: IVAR.SLB DC, IVAR.SLC DC

TECHNICKÝ LIST dvoutrubkový systém 1) Výrobek: FANCOIL IVAR PRODUKTOVÁ ŘADA SL DC 2) Typ: IVAR.SLB DC, IVAR.SLC DC 1) Výrobek: FANCOIL IVAR PRODUKTOVÁ ŘADA SL DC dvoutrubkový systém 2) Typ: IVAR.SLB DC, IVAR.SLC DC 3) Charakteristika použití: Slouží k vytápění a chlazení prostor Možnost vertikální a po doplnění horizontální

Více

V kombinaci s čidly kvality vzduchu zajišťují jednotky VENUS větrání dle konkrétních požadavků, a tím dochází ke snížení spotřeby energií.

V kombinaci s čidly kvality vzduchu zajišťují jednotky VENUS větrání dle konkrétních požadavků, a tím dochází ke snížení spotřeby energií. CHARAKTERISTIKA Vzduchový výkon: 15,, 5 a 7 m /h Diagonální protiproudý rekuperátor s účinností až 9 % Dvě provedení motorů ventilátorů AC nebo EC Nízká hladina akustického výkonu Výška jednotky max. 7

Více

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ je stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody o objemu 150 litrů, který splňuje nejnáročnější

Více

FANJET 340, FANJET 850, FANJET 1360

FANJET 340, FANJET 850, FANJET 1360 Hotjet CZ s.r.o. Datum: 28.3.2007 Verze: 1 Strana 1 z 10 FANJET 340, FANJET 850, FANJET 1360 Návod k instalaci: Příprava: 1. Nepřenášejte fancoil za výfukovou mřížku (difuzér) 2. Před instalací může být

Více

Řízené větrání, rozvody, řízení a regulace

Řízené větrání, rozvody, řízení a regulace Řízené větrání, rozvody, řízení a regulace Radek Peška Evora CZ, s.r.o. Správné dimenzování objemu vzduchu u bytové výstavby YTONG DIALOG 2017 OSTRAVA, 10.10.2017 Požadavky na větrání obytných budov podle

Více

WRGW 60 Digi - L2. Elektrické napětí: 230 V 0,06 A. Výkon motor: 8/6/4/2W. Stupně rychlostí: 4. Krytí: IPX4. Účinnost rekuperace: 70%

WRGW 60 Digi - L2. Elektrické napětí: 230 V 0,06 A. Výkon motor: 8/6/4/2W. Stupně rychlostí: 4. Krytí: IPX4. Účinnost rekuperace: 70% WRGW 60 Digi - L2 Rekuperační jednotka s dálkovým ovládáním pohodlí a Hladina hluku: 8/6/4/2 db(a) Další: nástěnné provedení, deskový výměník, uzavírací klapka, regulace, EC motor, filtr, vícerychlostní

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 156/5-7, 216/5-7, 276/5-7 ecotec exclusive 03-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 156/5-7, 216/5-7, 276/5-7 ecotec exclusive 03-Z2 Verze: 0 VU /-, /-, /- ecotec exclusive 0-Z Pohled na ovládací panel kotle Závěsné kondenzační kotle ecotec exclusive jsou výjimečné svým modulačním rozsahem výkonu. - VU /-...,9 -, kw - VU /-...,9 -,

Více

Chlazení, chladící trámy, fan-coily. Martin Vocásek 2S

Chlazení, chladící trámy, fan-coily. Martin Vocásek 2S Chlazení, chladící trámy, fan-coily Martin Vocásek 2S Tepelná pohoda Tepelná pohoda je pocit, který člověk vnímá při pobytu v daném prostředí. Jelikož člověk při různých činnostech produkuje teplo, tak

Více

VENUS RECOVER HRV15,30,50,70 EC+F7/AC+M5

VENUS RECOVER HRV15,30,50,70 EC+F7/AC+M5 až 95 % účinnost rezidenční VENUS RECOVER CHARAKTERSTKA Vzduchový výkon: 15,, 5 a 7 m /h Diagonální protiproudý rekuperátor s účinností až 95% Dvě provedení motorů ventilátorů AC nebo EC Nízká úroveň hluku

Více

Splitová tepelná čerpadla

Splitová tepelná čerpadla NOVINKA Splitová tepelná čerpadla Akční nabídka - jaro 2014 www.novelan.cz Platnost od února 2014 Inteligentní vytápění a větrání! Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda s plynulou regulací výkonu pro venkovní

Více

Klimatizační jednotky LG 2009. Kanálové jednotky

Klimatizační jednotky LG 2009. Kanálové jednotky Klimatizační jednotky LG 2009 20 Protože je kanálová jednotka skrytá ve stropě, její instalace je vhodná v místech, kde je vyžadována sdružená nebo individuální klimatizace pro budovy s mnoha místnostmi

Více

ILTO W80. Technický popis. Funkce větrací jednotky ILTO W80

ILTO W80. Technický popis. Funkce větrací jednotky ILTO W80 ILTO W8 Technický popis Větrací jednotka s kompletním vybavením a velmi účinným protiproudým měníkem a příslušenstvím pro instalaci na stěnu. Dvouplášťová ocelová konstrukce větrací jednotky je vyplněna

Více

V kombinaci s čidly kvality vzduchu zajišťují jednotky VENUS větrání dle konkrétních požadavků, a tím dochází ke snížení spotřeby energií.

V kombinaci s čidly kvality vzduchu zajišťují jednotky VENUS větrání dle konkrétních požadavků, a tím dochází ke snížení spotřeby energií. CHARAKTERISTIKA Vzduchový výkon: 14, 15,, 5 a 7 m /h Diagonální protiproudý rekuperátor s účinností až 9 % Dvě provedení motorů ventilátorů AC nebo EC Nízká hladina akustického výkonu Výška jednotky max.

Více

PŘÍSLUŠENSTVÍ K ELEKTRICKÝM OHŘÍVAČŮM VODY PŘÍSLUŠENSTVÍ K NEPŘÍMOOHŘÍVANÝM ZÁSOBNÍKŮM VODY PŘÍSLUŠENSTVÍ K PLYNOVÝM OHŘÍVAČŮM VODY

PŘÍSLUŠENSTVÍ K ELEKTRICKÝM OHŘÍVAČŮM VODY PŘÍSLUŠENSTVÍ K NEPŘÍMOOHŘÍVANÝM ZÁSOBNÍKŮM VODY PŘÍSLUŠENSTVÍ K PLYNOVÝM OHŘÍVAČŮM VODY PŘÍSLUŠENSTVÍ K ELEKTRICKÝM OHŘÍVAČŮM VODY Závěs A 50 200 l 111111 122 Kč 146 Kč PŘÍSLUŠENSTVÍ K NEPŘÍMOOHŘÍVANÝM ZÁSOBNÍKŮM VODY KIT topná vložka 3 kw (pro BC1S a BC2S) 935118 1 590 Kč 1 908 Kč KIT topná

Více

Systémy vnitřních jednotek řady ECOi a ECO G

Systémy vnitřních jednotek řady ECOi a ECO G Systémy vnitřních jednotek řady ECOi a ECO G Typ U1 // 4cestná kazetová jednotka 90 90 TYP Y2 // 4cestná kazetová jednotka 60 60 Typ L1 // 2cestná kazetová jednotka 1,5 kw 2,2 kw 2,8 kw 3,0 kw 3,6 kw 4,0

Více

Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD JD 1

Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD JD 1 D C F B Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD Vysoce účinný protiproudý výměník tepla (přes 90%) Vyměnitelné filtry Snadný přístup pro čištění Tepelně izolovaný plášť JD 1 Kompaktní jednotka, obsahující

Více

Venkovní jednotky. Multi DC Inverter

Venkovní jednotky. Multi DC Inverter Venkovní jednotky Technologie DC Inverter umožňuje komfortní regulaci teploty v místnosti Energetická třída A Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch 7 modelů venkovních jednotek výkon 4,1 až 10,5 kw Možnost připojení

Více

Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Rekuperace Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. centrální rekuperace recovair VAR 260/4 a VAR 360/4 decentrální rekuperace recovair VAR 60/4 recovair VAR 260/4 a VAR 360/4

Více

Větrací jednotka Zehnder ComfoAir 180

Větrací jednotka Zehnder ComfoAir 180 Použití Větrací jednotka Zehnder ComfoAir (CA) 180 je určena k použití v obytných objektech, především v bytech. Spojuje vysoký komfort, jednoduchou obsluhu, vysokou účinnost a flexibilní integraci do

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA Tel. 596637037 SANACE ATLETICKÉHO TUNELU 2747 SO 05 dle PD OSA PROJEKT D.1.4.6-01 Místo zakázky Investor Stupeň projektu HIP Projektant Vedoucí zakázky OSTRAVA VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. DPS Tomáš Pavlík Ing.

Více

Předávací stanice pro rodinné domy, dvojdomky, řadové domy a pro byty

Předávací stanice pro rodinné domy, dvojdomky, řadové domy a pro byty VX Solo II Předávací stanice pro rodinné domy, dvojdomky, řadové domy a pro byty Předávací stanice pro soustavy centrálního zásobování tepla určená pro nepřímé. S připojovacím m pro zásobníkový TV. Určeno

Více

Zařízení vzduchotechniky

Zařízení vzduchotechniky Akce: Investor: Obec Kobylnice Stupeň: DUR + DSP Zařízení vzduchotechniky F 1. 4. 1 Technická zpráva Hlavní projektant: Ing. Kolajová Vypracoval: Ing. Truncová Datum: 2/2012 Číslo paré: - 1 - OBSAH 1.0

Více

Comfosystems Vzorový návrh kompaktního systému větrání Zehnder pro byty

Comfosystems Vzorový návrh kompaktního systému větrání Zehnder pro byty Comfosystems Vzorový návrh kompaktního systému větrání Zehnder pro byty always around you Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch Když chcete mít i na malém prostoru hodně čerstvého vzduchu. Jak

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty Nemocnice Hustopeče D1.01.05-001 Technická zpráva Úprava 1.NP budovy D na ambulance DSP+DPS Vytápění Výchozí podklady a stavební program. TECHNICKÁ ZPRÁVA Podkladem pro vypracování PD vytápění byly stavební

Více

PROJEKT STAVBY VZDUCHOTECHNIKA. Stavební úpravy, nástavba a přístavba. Domov pro seniory Kaplice. SO 01 a SO 02. ul. Míru 366 682 41 Kaplice

PROJEKT STAVBY VZDUCHOTECHNIKA. Stavební úpravy, nástavba a přístavba. Domov pro seniory Kaplice. SO 01 a SO 02. ul. Míru 366 682 41 Kaplice PROJEKT STAVBY VZDUCHOTECHNIKA Akce : Stavební úpravy, nástavba a přístavba Domova pro seniory Kaplice SO 01 a SO 02 Investor : Domov pro seniory Kaplice ul. Míru 366 682 41 Kaplice Vypracoval : L. Sokolík

Více

VENUS RECOVER REKUPERAČNÍ JEDNOTKY. VENUS RECOVER rekuperační jednotka CHARAKTERISTIKA GRAF ÚČINNOSTI REKUPERACE.

VENUS RECOVER REKUPERAČNÍ JEDNOTKY. VENUS RECOVER rekuperační jednotka CHARAKTERISTIKA GRAF ÚČINNOSTI REKUPERACE. až 9 % účinnost rezidenční VENUS RECOVER CHARAKTERISTIKA Vzduchový výkon: 150, 00, 500 a 700 m /h Diagonální protiproudý rekuperátor s účinností až 9% Dvě provedení motorů ventilátorů AC nebo EC Nízká

Více

Nepřímotopné zásobníky TUV. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75

Nepřímotopné zásobníky TUV. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 Nepřímotopné zásobníky TUV unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární kotle Výhody velmi rychlý ohřev užitkové vody zásobníky jsou vhodné

Více

RPK-S. Regulátory konstantního průtoku

RPK-S. Regulátory konstantního průtoku Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory RPK-S Regulátory konstantního průtoku 2 Regulátory průtoku Systemair výrobky Ventilátory

Více

SEZNAM PŘÍLOH. HÁJ VE SLEZSKU, CHABIČOV, MATEŘSKÁ ŠKOLA, KUCHYŇ Zak.č.: JK 233-1 ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

SEZNAM PŘÍLOH. HÁJ VE SLEZSKU, CHABIČOV, MATEŘSKÁ ŠKOLA, KUCHYŇ Zak.č.: JK 233-1 ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ DOKUMENTACE PRO VÝBĚR ZHOTOVITELE STAVBY HÁJ VE SLEZSKU, CHABIČOV, MATEŘSKÁ ŠKOLA, KUCHYŇ Zak.č.: JK 233-1 SEZNAM PŘÍLOH ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY Seznam příloh - TECHNICKÁ

Více

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv Závěsné kondenzační kotle ecotec exclusiv Maximální přizpůsobení topného výkonu Široké možnosti použití Kondenzační kotle

Více

Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda splitové provedení. Logatherm WPLS.2. Všestranné využití obnovitelné energie. Teplo je náš živel

Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda splitové provedení. Logatherm WPLS.2. Všestranné využití obnovitelné energie. Teplo je náš živel Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda ogatherm WPS.2 Všestranné využití obnovitelné energie Teplo je náš živel Nová řada čerpadel ogatherm WPS.2 Kompaktní a flexibilní ogatherm WPS.2 Tepelná čerpadla vzduch/voda

Více

Technické údaje LA 60TUR+

Technické údaje LA 60TUR+ Technické údaje LA TUR+ Informace o zařízení LA TUR+ Provedení - Zdroj tepla Venkovní vzduch - Provedení Univerzální konstrukce reverzibilní - Regulace - Výpočet teplotního množství integrovaný - Místo

Více

ILTO W100. Technický popis. Funkce větrací jednotky ILTO W100 EC

ILTO W100. Technický popis. Funkce větrací jednotky ILTO W100 EC ILTO W100 Technický popis Větrací jednotka s kompletním vybavením a velmi účinným protiproudým měníkem a příslušenstvím pro instalaci na stěnu. Dvouplášťová ocelová konstrukce větrací jednotky je vyplněna

Více

VENUS RECOVER. ErP REKUPERAČNÍ JEDNOTKY. VENUS RECOVER rekuperační jednotka CHARAKTERISTIKA GRAF ÚČINNOSTI REKUPERACE

VENUS RECOVER. ErP REKUPERAČNÍ JEDNOTKY. VENUS RECOVER rekuperační jednotka CHARAKTERISTIKA GRAF ÚČINNOSTI REKUPERACE ErP A až 9 % účinnost rezidenční VENUS RECOVER CHARAKTERISTIKA Vzduchový výkon: 15,, 5 a 7 m /h Diagonální protiproudý rekuperátor s účinností až 9% Dvě provedení motorů ventilátorů AC nebo EC Nízká úroveň

Více

DOKUMENTACE PRO VYDÁNÍ STAVEBNÍHO POVOLENÍ V PODROBNOSTI PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY OBSAH DOKUMENTACE

DOKUMENTACE PRO VYDÁNÍ STAVEBNÍHO POVOLENÍ V PODROBNOSTI PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY OBSAH DOKUMENTACE DOKUMENTACE PRO VYDÁNÍ STAVEBNÍHO POVOLENÍ V PODROBNOSTI PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY (ve smyslu přílohy č. 5 vyhlášky č. 499/2006 Sb. v platném znění, 110 odst. 2 písm. b) stavebního zákona) OBSAH DOKUMENTACE

Více