Dokonalé výrobky z plastů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dokonalé výrobky z plastů"

Transkript

1 Dokonalé výrobky z plastů

2 Ověření a optimalizace plastových dílů Takřka ve všech odvětvích roste využití inovativních polymerových směsí a funkčních návrhů plastových dílů. Plasty a kompozity s přidanými vlákny jsou reakcí na rostoucí poptávku po snižování nákladů a rychlejším uvádění výrobků na trh. Potřeba simulačních nástrojů, které přinášejí důkladné pochopení postupu vstřikování plastů, nebyla nikdy tak velká, jako dnes. Obsah Ověření a optimalizace plastových dílů... 2 Simulace... 3 Simulace... 4 Spolupráce s CAD a používání sítí... 6 Vyhodnocení výsledků a nástroje zvyšující produktivitu... 7 Porovnání funkcí... 8 Ověření a optimalizace plastových dílů Autodesk Moldflow, simulační software pro vstřikování plastů, je součástí řešení digitálního prototypování od Autodesku. Poskytuje nástroje, které pomáhají výrobcům předvídat, vyhodnocovat a optimalizovat technologický návrh plastových dílů a vstřikovacích forem. Firmy z celého světa využívají software Autodesk Moldflow Adviser a Autodesk Moldflow Insight ke snižování potřeby nákladných fyzických prototypů, k předcházení výrobním vadám a rychlejšímu uvádění inovativních výrobků na trh. Řada produktů Autodesk Moldflow Autodesk poskytuje širokou škálu nástrojů pro simulace vstřikování plastů, které pomáhají CAE analytikům, konstruktérům dílů a forem i výrobcům forem připravovat přesné digitální prototypy a uvádět na trh lepší výrobky s nižšími náklady. Autodesk Moldflow Flex Rozšířené výpočetní možnosti řešení Autodesk Moldflow Flex umožňují simulovat lokálně nebo v cloudu podle vašich potřeb. Testujete-li nastavení analýzy, využijte vlastního počítače k postupnému vylepšování a optimalizaci. Jste-li připraveni na spuštění delší, výpočetně náročné simulace, využijte výkonu cloudového prostředí a ušetřete místní zdroje pro jiné úlohy.

3 Simulace Vyhodnocení a optimalizace plastových dílů, vstřikovacích forem a postupu vstřikování, výběr plastu. Simulace toku taveniny Pomocí simulace toku taveniny můžeme optimalizovat technologický návrh plastového dílu a vstřikovací formy, omezit potenciální vady dílů a zlepšit postup vstřikování. Vady dílů Můžeme určit potenciální vady dílů, jako jsou studené spoje, uzavřený vzduch a propadliny, projekt přepracovat a tyto problémy eliminovat. Simulace plnění Simulace fáze plnění během postupu vstřikování termoplastů předvídá tok taveniny a pomáhá rovnoměrně plnit dutiny forem, eliminovat zmetkové výlisky, minimalizovat nebo přemístit studené spoje a uzavřený vzduch. Simulace vtokového systému Umožňuje modelovat a optimalizovat systémy horkých i studených vtoků a umístit vtoková ústí. Tím dosáhneme kvalitnějšího povrchu dílu, minimalizujeme deformace a zkrátíme čas cyklu. Umístění vtoků Lze identifikovat až 10 vtokových ústí současně. To umožňuje minimalizovat vstřikovací tlak a zároveň specifikovat oblasti, kde je umístění vtoku vyloučené. Vyvážení vtokového systému Vyvážíme vtokový systém s jednou nebo více dutinami či skupinovým uspořádáním forem, aby se díly plnily současně, a snížíme tak úroveň smykového namáhání polymeru a potřebný objem materiálu. Systémy horkých vtoků Navrhneme komponenty systému horkých vtoků a nastavíme postupné otvírání vtokových ústí tak, abychom zabránili studeným spojům a řídili fázi dotlaku. Dotlak Zobrazte si velikost i rozložení objemového smrštění, abyste mohli minimalizovat deformace plastových dílů a zabránili vadám, jako jsou propadliny. Projektování vtokového systému Můžeme vytvořit vtokový systém na základě zadaných parametrů pro dané uspořádání, velikost a typ komponentů, například trysek, vtokových kanálů a vtokových ústí.

4 Simulace Simulace chlazení forem Umožňuje zvýšit účinnost chladicího systému, minimalizovat deformace dílu, dosáhnout kvalitních povrchů a zkrátit dobu cyklu. Modelování chladicích komponent Funkce analyzuje účinnost systému chlazení formy. Modelování chladicích okruhů, přepážek, fontán, topných prvků, vložek a rámů forem. Analýza chladicího systému Umožňuje optimalizovat navržený chladící okruh a tím dosáhnout rovnoměrného chlazení dílu, minimalizovat dobu cyklu, omezit deformace dílu a snížit výrobní náklady. Zahrnuje pokročilé techniky, jako konformní chlazení či indukční ohřev, výpočet přechodného zahřívání. Rapid Heat Cycle Molding (RHCM) Nastavíme variabilní profily povrchových teplot formy k udržení vyšších teplot během plnění. Tím získáme kvalitnější povrchy a snížíme teploty ve fázi dotlaku a chlazení. Tok taveniny dřív zamrzne a sníží se čas cyklu. Simulace smrštění a deformace Vyhodnocení technologického návrhu dílu a formy pomůže lépe řídit smrštění a deformace. Smrštění Rozměrové tolerance dílu dodržíme predikcí smrštění dílu založenou na procesních parametrech a specifických materiálových datech pro daný typ polymeru. Deformace Predikce deformace vyplývají z napětí, které vzniká při vstřikovacím procesu. Identifikujeme místa, kde se mohou deformace vyskytnout a upravíme návrh dílu a formy, zvolený materiál a procesní parametry tak, aby deformace byly v mezích tolerance. Analýzy deformace jader formy Minimalizace deformace jader stanovením ideálních procesních podmínek pro tlak, dotlak a umístění vtoků. Orientace vláken Simulace a řízení orientace vláken uvnitř dílu pomáhá omezit smrštění a deformace dílu. Výměna CAE dat Systém umožňuje vyhodnotit a optimalizovat návrh dílu také využitím dat z řešení pro mechanické simulace. Výměna CAE dat je možná s řešeními Autodesk Simulation Mechanical, Autodesk Nastran, ANSYS či Abaqus. Umožňuje předvídat reálné chování plastových dílů s nehomogenitami (studené spoje, orientace vláken) vzniklými během postupu vstřikování.

5 Simulace Simulace toku termosetů Simulace vstřikování termosetů, RIM/SRIM, pryskyřice a pryže. Reaktivní vstřikování Predikce plnění formy s použitím předlisků zesílených vlákny, nebo bez nich. Eliminace zmetkových výlisků díky pregelaci pryskyřice a identifikace uzavřeného vzduchu a studených spojů. Vyvážení vtokových kanálů, výběr velikosti lisovacího stroje a vyhodnocení termosetových materiálů. Zapouzdření mikročipů Simulace obalení polovodičových čipů termosetovými pryskyřicemi a vzájemné propojení elektrických čipů. Predikce deformace spojovacího drátu uvnitř dutiny a posunu olověného rámu následkem nerovnováhy tlaku. Zapouzdření s nedostatečným naplněním Simulace zapouzdření čipů pro predikci toku materiálu v dutině mezi čipem a substrátem. Specializované simulační nástroje Zástřiky Simulace zastříknutí zálisku, která predikuje deformaci zálisku a tok taveniny změnou tloušťky stěny dílu, a transientní chlazení zálisku. Dvoukomponentní vstřikování Simuluje dvoukomponentní sekvenční vstřikování: první komponenta se naplní, forma se otevře, umístí do nové pozice a první komponenta se zastříkne druhou. Dvojlom Predikuje optické vlastnosti vstřikovaného dílu vyhodnocením změn indexu lomu vyplývajících z reziduální napjatosti vzniklé namáháním během postupu vstřikování. Vyhodnocení různých materiálů, procesních podmínek a umístění vtokových ústí a kanálů a jejich dopad na dvojlom na vstřikovaném dílu. MuCell Výsledky simulace MuCell (od společnosti Trexel, Inc.) zahrnují plnění, vstřikovací tlak a velikost buněk. Specializované vstřikovací procesy Vstřikování s asistencí plynu (GIM) Určíme rozmístění vstupů polymeru a plynu, kolik plastu vstřikovat před vstříknutím plynu a jak optimalizovat velikost a umístění plynových kanálů. Vícekomponentní vstřikování Vizualizace postupu vrstev materiálů v dutině a zobrazení dynamického vztahu mezi oběma materiály během plnění. Optimalizace kombinací materiálů při současné maximalizaci poměru výkonu a nákladů výrobku. Injection-compression molding Simulace současného nebo postupného vstřikování polymeru a stlačování formy. Vyhodnocení možných materiálů, designu dílu a formy a procesních podmínek.

6 Spolupráce s CAD a používání sítí Nástroje pro přenášení a optimalizaci CAD modelů. Autodesk Moldflow podporuje geometrii jak tenkostěnných dílů (Midplane Mesh, Dual Domain), tak silnostěnných a solidů (3D Tetrahedral Mesh). Zvolte typ sítě podle požadované přesnosti simulace a času řešení. CAD modely Import a používání sítí pro plnou geometrii z CAD systémů na platformě Parasolid, z řešení Autodesk Inventor, Autodesk Alias, CATIA V5, Creo Parametric, Pro/ENGINEER, Siemens NX, Rhino a SolidWorks, stejně jako z univerzálních formátů ACIS, IGES a STEP. Autodesk SimStudio Tools Zjednodušení a úprava geometrie pro simulace v Moldflow. SimStudio Tools přečtou různé formáty CAD souborů a umožňují rychle zjednodušit modely, odstranit zbytečné detaily, provést základní opravy nebo snadné změny návrhu. Kontrola chyb a opravy Kontrola importované geometrie a automatické odstraňování chyb, k nimž může dojít během přenosu modelu z CAD systému. Import a export středových os Import a export os vtokového a chladicího systému z CAD systému a do něj zkracuje dobu modelování a zabraňuje chybám při modelování vtokových a chladících kanálů. CADdoctor pro Autodesk Simulation Zkontroluje, opraví, zdokonalí a zjednoduší modely importované z 3D CAD systémů při přípravě na simulaci. 3D simulace 3D simulace na komplexní geometrii s použitím objemové sítě konečných prvků tetrahedronů. Tento přístup je ideální pro elektrické konektory, členité silnostěnné komponenty a geometrie s kolísáním tloušťky. Technologie Dual Domain Simulace na solid modelech tenkostěnných dílů používá technologii Dual Domain. Síť konečných prvků je tvořena trojúhelníky a tloušťka stěny je sejmuta automaticky. Lze pracovat přímo z 3D solid CAD modelu. Sít střednicových ploch Využití sítí střednicových ploch, kde je tloušťka zadána jako parametr. Vhodné pro velkoplošné tenkostěnné díly.

7 Vyhodnocení výsledků a nástroje pro zvýšení produktivity Vizualizace a vyhodnocení výsledků simulací a používání automatických nástrojů pro vytváření zpráv pro sdílení výsledků se spolupracovníky. Využívání výhod funkcí, jako jsou databáze materiálů nebo doporučení pro další zvýšení produktivity. Interpretace a prezentace výsledků Využití široké škálu nástrojů pro vizualizaci modelu, vyhodnocení výsledků a prezentaci. Zobrazení výsledků v řešení Autodesk Moldflow Adviser Při kliknutí na kteroukoli oblast na modelu dílu se zobrazí primární příčiny snížené kvality dílu nebo jeho chlazení. Současně se zobrazí návrhy, jak odstranit chyby úpravou dílu, formy nebo postupu vstřikování. Fotorealistická vizualizace vad Při integraci s řešením Autodesk Showcase lze zlepšit hodnocení kvality plastových dílů tím, že sledujeme téměř fotorealistický obraz digitálního prototypu. Automatické nástroje pro vytváření zpráv Můžeme využít programu Report Generation pro vytváření zpráv o výsledcích. Rychlejší a snazší příprava a sdílení výsledků simulací se zákazníky, dodavateli i členy týmu. Export do Microsoft Office Export výsledků a obrázků pro použití v Microsoft Word a PowerPoint. Možný je i formát HTML. Autodesk Moldflow Communicator Pro spolupráci s výrobním personálem, techniky, dodavateli a externími zákazníky můžeme využít bezplatné řešení Autodesk Moldflow Communicator. Jde o prohlížeč výsledků ze softwaru Autodesk Moldflow, aby si i spolupracovníci mohli snáze zobrazovat, kvantifikovat a porovnávat výsledky simulací. Materiálová data Přesné simulace dosáhneme použitím co nejpřesnějších materiálových dat. Databáze materiálů Používáme interní databázi materiálů pro více než 8500 polymerů s naměřenými unikátními daty popisujícími fyzikální a reologické chování polymerů. Autodesk Moldflow Plastics Labs Autodesk Moldflow Plastics Labs poskytují služby jako testování materiálů, poskytování expertních dat a využití rozsáhlých databází materiálů. Nástroje zvyšující produktivitu Cost Adviser Umožňuje zjistit faktory ovlivňující náklady na díl a vytvoří návrh, jak náklady minimalizovat. Můžeme odhadnout výrobní náklady na základě volby materiálu, trvání cyklu, operací prováděných po odformování a fixních nákladů. Design Adviser Rychle identifikuje oblasti plastového dílu, které porušují zásady pro správný technologický návrh vstřikovaného dílu. Help (Nápověda) K výsledkům se vztahuje podrobně zpracovaná nápověda, včetně informací o tom, jak hledat a odstraňovat běžné problémy. Můžeme získat další informace o podstatě fungování řešičů Moldflow, jak interpretovat výsledky simulací a navrhovat lepší plastové díly a vstřikovací formy. Podrobně a výstižně zpracovaná nápověda může sloužit také jako užitečný manuál pro pochopení konstrukce plastových dílů, vstřikovacích forem a problematiky vstřikování. Automatizace a přizpůsobení Automatizace běžných úkonů a přizpůsobení softwaru Autodesk Moldflow vaší organizaci. Nástroje API Nástroje aplikačního programovacího rozhraní (API) umožňují zautomatizovat běžné úkony, přizpůsobovat uživatelské rozhraní a pracovat s aplikacemi třetích stran. Pomáhají implementovat podnikové standardy a zavedené metody.

8 Porovnání funkcí Porovnejte funkce produktů Autodesk Moldflow a zjistěte, které funkce řešení Autodesk Moldflow Adviser a Autodesk Moldflow Insight nejlépe splní vaše potřeby. Autodesk Moldflow Flex Autodesk Moldflow Adviser Autodesk Moldflow Insight STANDARD STANDARD PREMIUM ULTIMATE STANDARD PREMIUM ULTIMATE MOŽNOSTI ŘEŠIČE Paralelně běžící řešiče (max.) Cloudová řešení TVORBA SÍTĚ Dual Domain 3D Tetrahedrony Střednicová plocha CAD INTEROPERABILITA CAD modely Díly Sestavy PORADCE PRO SIMULACE Poradce pro návrh Poradce pro výsledky Poradce pro cenu FUNKCE SIMULACÍ Plnění Dotlak Orientace vláken Predikce vad modelu Procesní okno Analýza odvzdušnění Analýza krystalizace Vhodnost umístění vtoku Studené a horké vtoky Vyvážení vtoků Design of experiments (DOE) Chlazení Transientní chlazení nebo ohřev Konformní chlazení Rapid temperature cycling Indukční temperace Temperační elementy Deformace dílu Zástřiky In-mold label Dvou- a tříkomponentní vstřikování Deformace formy Deformace zastřikovaných drátů POSTUP VSTŘIKOVÁNÍ Vstřikování termoplastů Vstřikování s asistencí plynu Vstřikování s dolisováním Co-injection molding

9 Autodesk Moldflow Flex Autodesk Moldflow Adviser Autodesk Moldflow Insight STANDARD STANDARD PREMIUM ULTIMATE STANDARD PREMIUM ULTIMATE POSTUP VSTŘIKOVÁNÍ (pokračování) Bi-injection molding MuCell Dvojlom Reaktivní vstřikování kompozitů Vstřikování kapalných silikonových kaučuků Reaktivní vstřikování s více jednotkami Reaktivní vstřikování Zastřikování procesorů Zalévání procesorů Lisování DATABÁZE Termoplasty Termosety, kaučuky Vstřikovací stroje Chladicí kapaliny Materiály forem INTEROPERABILITA SOFTWARU Simulation Mechanical (MKP/FEA) Autodesk Nastran (MKP/FEA) Abaqus (MKP/FEA) ANSYS (MKP/FEA) LS-DYNA (MKP/FEA) CODE V (dvojlom) VRED (pohledové vady) Showcase (pohledové vady) CADdoctor pro Autodesk Simulation PODPOROVANÉ JAZYKY Angličtina Čínština (zjednodušená) Čínština (tradiční) Francouzština Němčina Italština Japonština Portugalština Španělština Korejština Zahrnutý software a služby Moldflow Communicator SimStudio Tools Vault * Některé typy postupů/analýz nemusejí podporovat všechny typy sítí.

10 Digitální prototypování od Autodesku je inovativní způsob, jak prozkoumat své nápady ještě před tím, než jsou realizovány. Členům týmu přináší možnost spolupráce napříč obory. Jde současně o příležitost pro jednotlivce i firmy všech velikostí, jak uvádět skvělé výrobky na trh rychleji než dosud. Digitální prototypování od Autodesku usnadňuje vývoj výrobku od začátku až do konce, od konceptu přes navrhování a výrobu po marketing a další fáze. Více informací a nákup Vyberte si ze specializovaných prodejců po celém světě, kteří dokonale znají produkty společnosti Autodesk, důkladně rozumějí vašemu odvětví a jsou schopni poskytovat služby přesahující samotný nákup softwaru. Chcete-li zakoupit Autodesk Moldflow, obraťte se na prodejce Autodesk Premier Solutions Provider nebo Autodesk Authorized Reseller. Nejbližšího prodejce najdete na adrese Vzdělávací služby společnosti Autodesk Autodesk nabízí studentům a pedagogům řadu zdrojů, které pomohou připravit studenty na kariéru úspěšných návrhářů, včetně přístupu k bezplatnému* softwaru, osnovám, vzdělávacích materiálům a dalším zdrojům. Všichni mohou obdržet odborné rady v rámci školicích středisek Autodesku (Authorized Training Center, ATC ) a ověřit si své dovednosti díky certifikacím Autodesku. Více informací najdete na adrese Autodesk Subscription Autodesk Subscription pro Autodesk Moldflow přináší více výhod díky výkonným cloudovým službám, přístupu k nejnovějšímu softwaru, on-line technické podpoře či flexibilním licenčním oprávněním.** Více informací na subscription. Autodesk 360 Cloudové prostředí Autodesk 360 poskytuje nástroje a služby rozšiřující navrhování za hranice stolního počítače. Zjednodušte své pracovní postupy, efektivněji spolupracujte a rychleji přistupujte ke své práci a sdílejte ji kdykoli a odkudkoli. Více informací najdete na adrese autodesk360. * Bezplatné produkty podléhají podmínkám licenční smlouvy s koncovým uživatelem, která je při stažení připojena k aplikaci. ** Všechny výhody předplatného nejsou k dispozici u všech produktů ve všech jazykových verzích a geografických oblastech. Flexibilní licenční podmínky, včetně práv na předchozí verze a domácí použití, podléhají určitým pravidlům. Autodesk, logo Autodesk, Alias, ATC, Autodesk Inventor, Inventor, Moldflow, Showcase, VRED a 3ds Max jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Autodesk, Inc., a/nebo jejích dceřiných společností či poboček ve Spojených státech a/nebo některých dalších zemích. Nastran je registrovaná ochranná známka společnosti National Aeronautics and Space Administration. SolidWorks je registrovaná ochranná známka společnosti Dassault Systèmes SolidWorks Corporation. Všechny ostatní názvy značek, produktů nebo ochranných známek náleží příslušným držitelům. Společnost Autodesk si vyhrazuje právo kdykoli bez upozornění pozměnit nabídku a specifikace svých produktů a nezodpovídá za typografické nebo grafické chyby, které se mohou v tomto dokumentu vyskytnout.

Předvídejte vlastnosti výrobků díky simulaci

Předvídejte vlastnosti výrobků díky simulaci Předvídejte vlastnosti výrobků díky simulaci Předvídejte, ověřujte, a optimalizujte své návrhy s produkty Autodesk Simulation Prověřte své nápady ještě před výrobou s produktovou řadou Autodesk Simulation

Více

Autodesk. Inventor. Otevřený Propojený Pro profesionály

Autodesk. Inventor. Otevřený Propojený Pro profesionály 2016 Autodesk Inventor Otevřený Propojený Pro profesionály Udělejte z digitálního prototypování svou konkurenční výhodu Autodesk Inventor je středem otevřeného a propojeného ekosystému vývoje výrobku.

Více

Vyzkoušejte svůj návrh dřív, než je vyroben

Vyzkoušejte svůj návrh dřív, než je vyroben Vyzkoušejte svůj návrh dřív, než je vyroben Udělejte z digitálního prototypování svou konkurenční výhodu Autodesk Inventor vám umožňuje dokončit konstrukční návrh rychleji, snadněji a s potřebnou flexibilitou

Více

Snižování výrobních nákladů pomocí Autodesk Moldflow analýzy

Snižování výrobních nákladů pomocí Autodesk Moldflow analýzy Snižování výrobních nákladů pomocí Autodesk Moldflow analýzy 1. Úvod Petr Halaška SMARTPLAST s.r.o., Zlín, Česká republika Při standardním způsobu návrhu výstřiku se uplatňují hlavně zkušenosti designéra

Více

Výkonné nástroje pro strojní konstruování

Výkonné nástroje pro strojní konstruování Výkonné nástroje pro strojní konstruování Autodesk AutoCAD Mechanical zjednodušuje komplexní konstrukční práce a pomáhá vám rychleji vytvářet a revidovat výkresy Čelíte těmto výzvám? Produktivitu omezuje

Více

Digitální prototyp při vstřikování plastů II

Digitální prototyp při vstřikování plastů II Digitální prototyp při vstřikování plastů II Petr Halaška SMARTPLAST s.r.o. CAD návrh vstřikovací formy První část článku Digitální prototyp v čísle 17, příloha Technologie zpracování plastů jsme uzavřely

Více

Vyrábějte skvělé výrobky s profesionálními nástroji pro inženýry

Vyrábějte skvělé výrobky s profesionálními nástroji pro inženýry Vyrábějte skvělé výrobky s profesionálními nástroji pro inženýry Udělejte z vývoje produktů s řešením Autodesk Inventor svou konkurenční výhodu Čelíte těmto výzvám Konstrukční týmy potřebují zvýšit počet

Více

2D nebo 3D? Ano. Autodesk Inventor. Suite 2008

2D nebo 3D? Ano. Autodesk Inventor. Suite 2008 2D nebo 3D? Ano Autodesk Inventor TM Suite 2008 Získejte výkon 3D od společnosti, která vám přinesla 2D Softwarové produkty Autodesk Inventor jsou nejlepší volbou pro uživatele aplikace AutoCAD, kteří

Více

ULTIMATE PREMIUM. Udělejte z inovací svou konkurenční výhodu

ULTIMATE PREMIUM. Udělejte z inovací svou konkurenční výhodu 2016 ULTIMATE PREMIUM Udělejte z inovací svou konkurenční výhodu Navrhujte výjimečné výrobky s využitím kompletního postupu digitálního prototypování Autodesk Product Design Suite je komplexním řešením

Více

Elektrotechnický CAD software pro navrhování řídicích systémů a schémat

Elektrotechnický CAD software pro navrhování řídicích systémů a schémat Elektrotechnický CAD software pro navrhování řídicích systémů a schémat AutoCAD Electrical, součást řešení pro digitální prototypování od Autodesku, vám přináší nástroje k rychlému, přesnému a dostupnému

Více

ULTIMATE PREMIUM STANDARD. Jedinečná sada aplikací pro snazší inovace a urychlení nových zakázek

ULTIMATE PREMIUM STANDARD. Jedinečná sada aplikací pro snazší inovace a urychlení nových zakázek ULTIMATE PREMIUM STANDARD Jedinečná sada aplikací pro snazší inovace a urychlení nových zakázek Využijte výhod digitálního prototypování při návrhu a optimalizaci továren Autodesk Factory Design Suite

Více

Digitální prototyp při vstřikování plastů

Digitální prototyp při vstřikování plastů Digitální prototyp při vstřikování plastů Petr Halaška SMARTPLAST s.r.o. Úspora výrobních nákladů ve fázi vývoje Při standardním způsobu návrhu výstřiku se uplatňují hlavně zkušenosti designéra a konstruktéra

Více

SADA SOLIDWORKS SIMULATION ŘEŠENÍ PRO OVĚŘENÍ NÁVRHU

SADA SOLIDWORKS SIMULATION ŘEŠENÍ PRO OVĚŘENÍ NÁVRHU SADA SOLIDWORKS SIMULATION ŘEŠENÍ PRO OVĚŘENÍ NÁVRHU 3D NÁVRH A KONSTRUOVÁNÍ ZALOŽENÉ NA SIMULACI Výrobní společnosti ve všech oborech udělaly z 3D virtuální simulace cenný nástroj pro konstruktéry, který

Více

Udělejte z inovací svou konkurenční výhodu

Udělejte z inovací svou konkurenční výhodu Udělejte z inovací svou konkurenční výhodu Navrhujte výjimečné výrobky s využitím postupu digitálního prototypování zvyšuje produktivitu konstruování, začleňuje ověřování návrhů do probíhajícího postupu

Více

Elektrotechnický CAD software pro navrhování řídicích systémů a schémat

Elektrotechnický CAD software pro navrhování řídicích systémů a schémat Elektrotechnický CAD software pro navrhování řídicích systémů a schémat AutoCAD Electrical, součást řešení pro digitální prototypování od Autodesku, vám přináší nástroje k rychlému, přesnému a dostupnému

Více

Vstřikování plastů dovedené k dokonalosti

Vstřikování plastů dovedené k dokonalosti Vstřikování plstů dovedené k dokonlosti Vyhodnocení optimlizce designu plstových Vyhodnocení optimlizce designu plstových Téměř v kždém průmyslovém odvětví jsou díly původně z jiných mteriálů nhrzovány

Více

POČÍTAČOVÁ SIMULACE PLNĚNÍ DUTINY VSTŘIKOVACÍ FORMY SVOČ FST 2015

POČÍTAČOVÁ SIMULACE PLNĚNÍ DUTINY VSTŘIKOVACÍ FORMY SVOČ FST 2015 POČÍTAČOVÁ SIMULACE PLNĚNÍ DUTINY VSTŘIKOVACÍ FORMY SVOČ FST 2015 Ing. Eduard Müller, Západočeská univerzita v Plzni, Univerzitní 22/FST/KKS, 306 14 Plzeň Česká republika ABSTRAKT Tato práce pojednává

Více

Navrhujte lepší výrobky, snižujte náklady na vývoj a rychleji uvádějte výrobky na trh

Navrhujte lepší výrobky, snižujte náklady na vývoj a rychleji uvádějte výrobky na trh Navrhujte lepší výrobky, snižujte náklady na vývoj a rychleji uvádějte výrobky na trh Trojrozměrný model z produktu Autodesk Inventor je přesný 3D digitální prototyp, který umožňuje uživatelům ověřovat

Více

CalcMaster Software pro optimalizaci vstřikování plastů

CalcMaster Software pro optimalizaci vstřikování plastů Software pro optimalizaci vstřikování plastů Cenová Kalkulace formy Detailní rozpis hodin Data pro vstřikování Nákladová cena Software pro optimalizaci vstřikování plastů a kalkulaci lisovaných výrobků

Více

Jedinečná sada aplikací pro snazší inovace a urychlení nových zakázek.

Jedinečná sada aplikací pro snazší inovace a urychlení nových zakázek. Autodesk Factory Design Suite Jedinečná sada aplikací pro snazší inovace a urychlení nových zakázek. Vizualizace interiéru továrny. Při navrhování byly použity softwarové produkty Inventor, AutoCAD a 3ds

Více

Popis softwaru VISI Flow

Popis softwaru VISI Flow Popis softwaru VISI Flow Software VISI Flow představuje samostatný CAE software pro komplexní analýzu celého vstřikovacího procesu (plnohodnotná 3D analýza celého vstřikovacího cyklu včetně chlazení a

Více

ULTIMATE PREMIUM STANDARD. Rychlejší a efektivnější s důvěrně známými nástroji

ULTIMATE PREMIUM STANDARD. Rychlejší a efektivnější s důvěrně známými nástroji ULTIMATE PREMIUM STANDARD Rychlejší a efektivnější s důvěrně známými nástroji Proveďte změny ve výrobě účinně a efektivně Autodesk Factory Suite rozšiřuje možnosti aplikace Autodesk AutoCAD o výhody digitálního

Více

Snižování výrobních nákladů pomocí analýzy vstřikovacího procesu

Snižování výrobních nákladů pomocí analýzy vstřikovacího procesu Snižování výrobních nákladů pomocí analýzy vstřikovacího procesu Petr Halaška, SMARTPLAST PLASTKO 2010, 13.-14. 04. 2010 Zlín, UTB PLASTKO 2010, Zlín 1 Možnost úspory nákladů Proč optimalizovat? Kde optimalizovat?

Více

Opakovací maturitní okruhy z předmětu KONSTRUKCE VÝROBKŮ, FOREM A STROJNÍHO ZAŘÍZENÍ

Opakovací maturitní okruhy z předmětu KONSTRUKCE VÝROBKŮ, FOREM A STROJNÍHO ZAŘÍZENÍ Opakovací maturitní okruhy z předmětu KONSTRUKCE VÝROBKŮ, FOREM A STROJNÍHO ZAŘÍZENÍ 1. Závitové spoje a. Druhy závitů z hlediska vzniku vrubů b. Závitové vložky c. Otvory pro závity d. Závity přímo lisované

Více

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS VÝROBNÍ A KONSTRUKČNÍ NÁSTROJE JAKO HNACÍ MOTOR VAŠEHO PODNIKÁNÍ

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS VÝROBNÍ A KONSTRUKČNÍ NÁSTROJE JAKO HNACÍ MOTOR VAŠEHO PODNIKÁNÍ ŘEŠENÍ SOLIDWORKS VÝROBNÍ A KONSTRUKČNÍ NÁSTROJE JAKO HNACÍ MOTOR VAŠEHO PODNIKÁNÍ EFEKTIVNÍ A PŘESTO JEDNODUCHÁ ŘEŠENÍ, KTERÁ POMOHOU RŮSTU VAŠEHO PODNIKÁNÍ Konstrukční řešení SOLIDWORKS pomáhají konstruktérům,

Více

ULTIMATE PREMIUM STANDARD. Zdůrazněte svůj úspěch s BIM pro infrastrukturu

ULTIMATE PREMIUM STANDARD. Zdůrazněte svůj úspěch s BIM pro infrastrukturu ULTIMATE PREMIUM STANDARD Zdůrazněte svůj úspěch s BIM pro infrastrukturu Ucelenější pracovní postup s BIM PLÁNUJTE s větší jistotou díky zhodnocení stávajících podmínek a komunikaci možného dopadu projektů.

Více

Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí

Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí Konstrukční analýza jako součást BIM Autodesk Robot Structural Analysis je nástroj, který rozšiřuje informační model budovy (BIM) o možnosti konstrukční

Více

Význam Moldflow analýzy při konstrukci a optimalizaci vstřikovacích forem. Bc. Lukáš Kulhavý

Význam Moldflow analýzy při konstrukci a optimalizaci vstřikovacích forem. Bc. Lukáš Kulhavý Význam Moldflow analýzy při konstrukci a optimalizaci vstřikovacích forem Bc. Lukáš Kulhavý Diplomová práce 2015 ABSTRAKT Má diplomová práce pojednává o problematice vstřikovacího procesu s využitím

Více

Zdůrazněte svůj úspěch s BIM pro infrastrukturu

Zdůrazněte svůj úspěch s BIM pro infrastrukturu ULTIMATE PREMIUM STANDARD Zdůrazněte svůj úspěch s BIM pro infrastrukturu Ucelenější pracovní postup s BIM SPRÁVA REALIZACE PLÁNOVÁNÍ PROJEKCE Pracovní postup BIM PLÁNUJTE s větší jistotou díky zhodnocení

Více

Tecnomatix digitální továrna

Tecnomatix digitální továrna Tecnomatix digitální továrna Siemens PLM Software www.siemens.cz/plm Produkty řady Tecnomatix jsou flexibilní řešení pro plánování, simulace a řízení výrobních procesů. Jejich velký ekonomický přínos spočívá

Více

8 VSTŘIKOVACÍ FORMA PŘIHRÁDKA - Simulace plnění

8 VSTŘIKOVACÍ FORMA PŘIHRÁDKA - Simulace plnění Katedra konstruování stroj Fakulta strojní K 5 PLASTOVÉ 8 VSTŘIKOVACÍ FORMA PŘIHRÁDKA - Simulace plnění doc. Ing. Martin Hynek, Ph.D. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

VISI ve TVARu Pardubice

VISI ve TVARu Pardubice VISI ve TVARu Pardubice Pokročilé CAD/CAM řešení pro strojírenský průmysl TVAR výrobní družstvo Pardubice se začalo rozvíjet krátce po druhé světové válce v roce 1945. Od počáteční výroby plnících per

Více

Postup Jak na seminární práci

Postup Jak na seminární práci Postup Jak na seminární práci Úkolem tohoto postupu je doplnit informace získané na přednáškách a cvičeních v předmětu T9NZP a napomoci při tvorbě zadaných seminárních prací. Jedná se pouze o jednu z učebních

Více

ŘEŠENÍ PROCESŮ OD KONSTRUKTÉRA K VÝPOČTÁŘI Inovace. Vyhodnocení. Ověření.

ŘEŠENÍ PROCESŮ OD KONSTRUKTÉRA K VÝPOČTÁŘI Inovace. Vyhodnocení. Ověření. ŘEŠENÍ PROCESŮ OD KONSTRUKTÉRA K VÝPOČTÁŘI Inovace. Vyhodnocení. Ověření. INOVACE V NÁVRHU ŘÍZENÉ SIMULACÍ Inovace začíná, když se někdo zeptá: Co kdyby? nebo Proč ne? Zodpovězení těchto otázek s určitou

Více

SOLIDWORKS SIMULATION

SOLIDWORKS SIMULATION SOLIDWORKS SIMULATION Nejlepší bezriziková inovace na trhu Pomocí simulace proudění zajistěte dostatečný průřez výstupního potrubí Zkontrolujte rezonanci mezi ventilátorem a motorem Rozmetač sněhu pro

Více

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Jedna budova. Různí uživatelé. Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Desigo Control Point navržen pro zjednodušení správy technologií budov Budovy nejsou jen pouhé

Více

AutoCAD Ecscad. Spolupráce a kontrola.

AutoCAD Ecscad. Spolupráce a kontrola. AutoCAD Ecscad Spolupráce a kontrola. Výhody aplikace AutoCAD ecscad Pro úspěch na dnešním globálním trhu potřebují projektanti flexibilní řešení, které podpoří celý proces návrhu a tvorby dokumentace

Více

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ ŘEŠENÍ SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ INTEGROVANÉ NAVRHOVÁNÍ ELEKTRICKÝCH SYSTÉMŮ Řešení SOLIDWORKS Electrical zjednodušují návrh elektrických systémů

Více

CAM řešení pro SolidWorks

CAM řešení pro SolidWorks CAM řešení pro SolidWorks www.hsmworks.com www.hsmworks.cz Skutečná znalost systému SolidWorks Podpora Více-jader / Více-Procesorů Skutečná 64bitová Aplikace HSMWorks je od základu navržen pro práci v

Více

Navrhněte každý detail v aplikaci AutoCAD. Jde-li vám o nejvyšší přesnost a kvalitu, zvolte si AutoCAD

Navrhněte každý detail v aplikaci AutoCAD. Jde-li vám o nejvyšší přesnost a kvalitu, zvolte si AutoCAD Navrhněte každý detail v aplikaci AutoCAD Jde-li vám o nejvyšší přesnost a kvalitu, zvolte si AutoCAD Navrhujte s jistotou v aplikaci AutoCAD 2016 Vytvořte přesnější, podrobnější výkresy v ještě kratším

Více

AutoCAD Design Suite. Využijte naplno předností aplikace AutoCAD

AutoCAD Design Suite. Využijte naplno předností aplikace AutoCAD AutoCAD 2013 Design Suite Využijte naplno předností aplikace AutoCAD Vizualizace Národního stadiónu Brazílie. Při projektování byly použity softwarové produkty AutoCAD Design Suite a Autodesk 3ds Max Design.

Více

INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 NUMERICKÉ SIMULACE ING. KATEŘINA

Více

Siemens PLM Software. www.siemens.cz/plm

Siemens PLM Software. www.siemens.cz/plm NX Siemens PLM Software www.siemens.cz/plm Systém NX je komplexním CAx řešením pro vývoj produktů, který přináší výkonné nástroje pro design, simulaci, dokumentaci, přípravu výroby a samotnou výrobu nástrojů.

Více

Předvídejte, vyhodnoťte a optimalizujte vlastnosti výrobků

Předvídejte, vyhodnoťte a optimalizujte vlastnosti výrobků Předvídejte, vyhodnoťte a optimalizujte vlastnosti výrobků Modelování a tvorba sítě Tvoření modelů a sítí konečných prvků s využitím nástrojů ke zvýšení produktivity a přesnosti simulace. Aplikace Autodesk

Více

Absolutní kontrola nad projektem

Absolutní kontrola nad projektem Absolutní kontrola nad projektem Mějte své projekty pod kontrolou. Vytvořte souhrn všech projektových dat, zkoumejte výsledné modely a snadno komunikujte návrh i proces výstavby a získejte novou schopnost

Více

WD Blue pro vysokou spolehlivost při každodenní práci.

WD Blue pro vysokou spolehlivost při každodenní práci. Úložná řešení WD Váš digitální život je jedinečný. Proto společnost WD nabízí celou řadu interních pevných disků. Tato šikovná příručka vám pomůže najít dokonalý disk podle toho, kde a jak ho chcete používat.

Více

AutoCAD. Posuňte navrhování dále.

AutoCAD. Posuňte navrhování dále. AutoCAD 2013 Posuňte navrhování dále. Vizualizace Národního stadionu Brazílie. Při projektování byly použity softwarové produkty AutoCAD a Autodesk 3ds Max Design. Snímek poskytla společnost Castro Mello

Více

1. Úvod do Systémů CAD

1. Úvod do Systémů CAD 1. Úvod do Systémů CAD Studijní cíl Tento blok kurzu je věnován CA technologiím. Po úvodním seznámení se soustředíme především na oblast počítačové podpory konstruování, tedy CAD. Doba nutná k nastudování

Více

STUDENÉ A ŽIVÉ VTOKOVÉ SYSTÉMY

STUDENÉ A ŽIVÉ VTOKOVÉ SYSTÉMY Katedra konstruování stroj Fakulta strojní K 5 PLASTOVÉ STUDENÉ A ŽIVÉ VTOKOVÉ SYSTÉMY doc. Ing. Martin Hynek, Ph.D. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a

Více

Co je nového SURFCAM 2017 R2

Co je nového SURFCAM 2017 R2 Co je nového SURFCAM 2017 R2 Obsah Obecné/Systém 3 Instalační proces >>.... 3 SpaceBall/Mouse nastavení >>.... 3 Funkce 4 Regenerace s výběrem nové geometrie Vzoru díry >>.... 4 Dynamické vytváření geometrie

Více

Výhody subcription programu Autodesk Revit 2014

Výhody subcription programu Autodesk Revit 2014 Výhody subcription programu Autodesk Revit 2014 Výhody subscription programu Autodesk Revit 2014 Úvodem Hlavním směrem vývoje Revitu v posledních letech bylo vylepšit produktivitu, spolupráci a mobilní

Více

OCTOPUZ 2.0 Co je nového. Program pro programování a simulaci robotů

OCTOPUZ 2.0 Co je nového. Program pro programování a simulaci robotů OCTOPUZ 2.0 Co je nového Program pro programování a simulaci robotů Rozšířené uživatelské prostředí Nové uživatelské prostředí Jednoduché přesouvání jednotlivých oken podle vašich představ. Vylepšené schéma

Více

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz, Novinky Autodesk Vault 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Vault 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Vault 2018. Obsah: Úvod...

Více

Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí

Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí Konstrukční analýza jako součást BIM Autodesk Robot Structural Analysis je nástroj, který rozšiřuje informační model budovy (BIM) o možnosti konstrukční

Více

Strojírenské navrhování na plné obrátky. AutoCAD. Mechanical 2008

Strojírenské navrhování na plné obrátky. AutoCAD. Mechanical 2008 Strojírenské navrhování na plné obrátky. AutoCAD Mechanical 2008 Výhody aplikace AutoCAD Mechanical Konstruktéři, kteří chtějí na současném trhu se svými návrhy uspět, musí výrobní výkresy vytvářet a revidovat

Více

Snížení deformace a vad vstřikovaných dílů pomocí Moldflow

Snížení deformace a vad vstřikovaných dílů pomocí Moldflow 10 Snížení deformace a vad výstřiků Sborník Formy 2017 Snížení deformace a vad vstřikovaných dílů pomocí Moldflow Úvodem o úsporách výrobních nákladů ve fázi vývoje Při standardním způsobu návrhu výstřiku

Více

BIM pro stavební konstrukce

BIM pro stavební konstrukce BIM pro stavební konstrukce Vylepšete efektivitu, kvalitu zpracování a koordinaci Současná tvorba modelu pro návrh, konstrukční analýzu a koordinovanou dokumentaci Informační modelování budov výrazně zvýšilo

Více

Co je nového v Solid Edge ST6?

Co je nového v Solid Edge ST6? VLC 4. generace, se svolením Edison2 Siemens PLM Software Co je nového v Solid Edge ST6? Navrhujte lépe. Výhody Získání nových obchodních příležitostí s realističtějšími návrhy výrobků Snížení výrobních

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list Objednací informace A PRO MĚŘENÍ PLYNU TRAZVUKOVÝCH PLYNOMĚRŮ OD SPOB SICK C D Popis produktu E F Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se

Více

Autodesk AutoCAD Architecture je specializovaný AutoCAD pro architekty

Autodesk AutoCAD Architecture je specializovaný AutoCAD pro architekty Cesta k výkonnosti Autodesk AutoCAD Architecture je specializovaný AutoCAD pro architekty Svoji produktivitu můžete zvýšit ihned. Pracujte v dobře známém uživatelském prostředí doplněném speciálními nástroji

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list A B D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci

Více

SolidWorks Simulation

SolidWorks Simulation P O P I S P R O D U K T U SolidWorks Simulation Scootchi od Curventa Designworks LTD SolidWorks Flow Simulation SNADNÁ SIMULACE PROUDĚNÍ KAPALIN A PLYNŮ V SOFTWARU SOLIDWORKS Software SolidWorks Flow Simulation

Více

Funkce Přínos

Funkce Přínos AutoCAD Specializované nástroje (One AutoCAD) Profesní funkce a knihovny oborových verzí: Architecture, Electrical, Map 3D, Mechanical, MEP, Plant 3D, Raster Design. Web aplikace AutoCAD Mobilní AutoCAD

Více

Výroba, oprava a montáž vstřikovací formy

Výroba, oprava a montáž vstřikovací formy Výroba, oprava a montáž vstřikovací formy Obsah... 1 Vstřikovací forma... 2 Údržba forem... 5 Použité zdroje... 6 1. Vstřikovací forma Je to nástroj, který se upíná na upínací desky a jeho vnitřní dutina

Více

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core Autodesk Product Design Suite Standard 20122 Systémové požadavky Typičtí uživatelé a pracovní postup Konstruktérům a inženýrům, kteří vyvíjejí pozoruhodné produkty, nabízí sada Autodesk Product Design

Více

Autodesk Inventor novinky 2. část

Autodesk Inventor novinky 2. část Autodesk Inventor 2014 - novinky 2. část Stanislav Pavelka Ing. Dominik Kubíček 2013 Autodesk Autodesk Inventor 2014 Produktivita 1. část Náčrt a modelování Nové nástroje tvorby sestav 2. část Návrh velkých

Více

Co je Symantec pcanywhere 12.0? Hlavní výhody Snadné a bezpečné vzdálené připojení Hodnota Důvěra

Co je Symantec pcanywhere 12.0? Hlavní výhody Snadné a bezpečné vzdálené připojení Hodnota Důvěra Symantec pcanywhere 12.0 Špičkové řešení vzdáleného ovládání pro odbornou pomoc a řešení problémů Co je Symantec pcanywhere 12.0? Symantec pcanywhere, přední světové řešení vzdáleného ovládání*, pomáhá

Více

BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví. Ing. Petr Fischer

BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví. Ing. Petr Fischer BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví Ing. Petr Fischer Agenda 10:15 11:00 Úvod do problematiky Petr Fischer Technické informace a příklady Jiří Jirát Otázky a odpovědi Používané metody navrhování

Více

Autodesk Robot Structural Analysis Professional. Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí

Autodesk Robot Structural Analysis Professional. Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí Autodesk Robot Structural Analysis Professional Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí Konstrukční analýza jako součást BIM Autodesk Robot Structural Analysis je nástroj, který rozšiřuje informační

Více

Připraven pro BIM. Aplikace Revit pro Informační model budovy zahrnuje funkce architektonického navrhování, TZB i stavební projekce a statiky.

Připraven pro BIM. Aplikace Revit pro Informační model budovy zahrnuje funkce architektonického navrhování, TZB i stavební projekce a statiky. Připraven pro BIM Aplikace Revit pro Informační model budovy zahrnuje funkce architektonického navrhování, TZB i stavební projekce a statiky. Co Revit umí? Revit je aplikací pro Informační model budovy

Více

Co je nového SURFCAM 2016 R1

Co je nového SURFCAM 2016 R1 Co je nového SURFCAM 2016 R1 Obsah Obecné/Systém 3 Instalační proces >>.... 3 4 Podpora pro zvýrazňování geometrie >>.... 4 Vylepšení pro řízení tisku >>.... 5 Aktualizace uživatelského prostředí >>....

Více

Komplexní správa technických dat. PDM základní pojmy. Ing. Martin Nermut, 2012

Komplexní správa technických dat. PDM základní pojmy. Ing. Martin Nermut, 2012 Komplexní správa technických dat PDM základní pojmy Ing. Martin Nermut, 2012 Projektování - konstrukční a technologické procesy součást životního cyklu výrobku (PLM - Product Lifecycle Management) Nárůst

Více

Využívejte výkon svých návrhářských nástrojů naplno

Využívejte výkon svých návrhářských nástrojů naplno 2014 Využívejte výkon svých návrhářských nástrojů naplno S programem Autodesk Subscription máte vždy přístup k nejaktuálnějšímu softwaru a službám společnosti Autodesk. Co Autodesk Subscription nabízí?

Více

VADY VZNIKAJÍCÍ PŘI VÝROBĚ VÝROBKŮ TECHNOLOGIÍ VSTŘIKOVÁNÍ

VADY VZNIKAJÍCÍ PŘI VÝROBĚ VÝROBKŮ TECHNOLOGIÍ VSTŘIKOVÁNÍ UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ FAKULTA TECHNOLOGICKÁ ÚSTAV VÝROBNÍHO INŽENÝRSTVÍ VADY VZNIKAJÍCÍ PŘI VÝROBĚ VÝROBKŮ TECHNOLOGIÍ VSTŘIKOVÁNÍ doc. Ing. Zdeněk Dvořák, CSc. Zlín 2013 Úvod Při zpracování

Více

PROJEKT II kz

PROJEKT II kz PROJEKT II 233 2114 0+5 kz Co Vás čeká?! navrhnout technologii odlévání do písku a kokily pro výrobu zadané součásti, vč. TZ s ohledem na ekonomickou stránku věci navrhnout technologii zápustkového kování

Více

Software pro analýzu energetických dat W1000

Software pro analýzu energetických dat W1000 Software pro analýzu energetických dat W1000 Data pro snadný život vašich zákazníků Manage energy better Mít správné informace ve správný čas je základem úspěchu každého snažení, tedy i řízení spotřeby

Více

AUTODESK CIVIL 3D 2006. Kratší cesta k úspěchu

AUTODESK CIVIL 3D 2006. Kratší cesta k úspěchu AUTODESK CIVIL 3D 2006 Kratší cesta k úspěchu Nesrovnatelná účinnost Využijte zvýšenou produktivitu, přesnost a rychlost za využití dynamického modelu projektu, který zajišťuje vzájemné provázání jednotlivých

Více

APLIKACE SIMULAČNÍHO PROGRAMU ANSYS PRO VÝUKU MIKROELEKTROTECHNICKÝCH TECHNOLOGIÍ

APLIKACE SIMULAČNÍHO PROGRAMU ANSYS PRO VÝUKU MIKROELEKTROTECHNICKÝCH TECHNOLOGIÍ APLIKACE SIMULAČNÍHO PROGRAMU ANSYS PRO VÝUKU MIKROELEKTROTECHNICKÝCH TECHNOLOGIÍ 1. ÚVOD Ing. Psota Boleslav, Doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. Ústav mikroelektroniky, FEKT VUT v Brně, Technická 10, 602

Více

Autodesk Navisworks. Absolutní kontrola nad projektem

Autodesk Navisworks. Absolutní kontrola nad projektem Absolutní kontrola nad projektem Mějte své projekty pod kontrolou. Vytvořte souhrn všech projektových dat, zkoumejte výsledné modely a snadno komunikujte návrh i proces výstavby a získejte novou schopnost

Více

ELO Analytics Vaše obchodní metriky na jednom místě. Vaše obchodní metriky na jednom místě. Enterprise Content Management

ELO Analytics Vaše obchodní metriky na jednom místě. Vaše obchodní metriky na jednom místě. Enterprise Content Management ELO Analytics ELO Analytics Enterprise Content Management www.elo.com ELO ECM Suite 10 ELO Analytics pro správu informací ELO Analytics vám umožňují zhodnotit a pochopit veškerá data vaší společnosti na

Více

TECHNOLOGIE CHLAZENÍ VSTŘIKOVACÍ FORMY POMOCÍ KAPALNÉHO CO 2

TECHNOLOGIE CHLAZENÍ VSTŘIKOVACÍ FORMY POMOCÍ KAPALNÉHO CO 2 1 OVĚŘENÁ TECHNOLOGIE typ aplikovaného výstupu Z vzniklý za podpory projektu TECHNOLOGIE CHLAZENÍ VSTŘIKOVACÍ FORMY POMOCÍ KAPALNÉHO CO 2 OVĚŘENÁ TECHNOLOGIE - ZPRÁVA KSP-2015-Z-OT-02 ROK 2015 Autor: Ing.

Více

Výkonné nástroje pro strojírenský návrh. AutoCAD. Mechanical

Výkonné nástroje pro strojírenský návrh. AutoCAD. Mechanical Výkonné nástroje pro strojírenský návrh. AutoCAD Mechanical Výhody aplikace AutoCAD Mechanical Konstruktéři, kteří chtějí na současném trhu se svými návrhy uspět, musí konstrukční výkresy vytvářet a revidovat

Více

Zadavatel: Hella Autotechnik, s.r.o. Družstevní 338/16 789 85 Mohelnice

Zadavatel: Hella Autotechnik, s.r.o. Družstevní 338/16 789 85 Mohelnice Zadavatel: Hella Autotechnik, s.r.o. Družstevní 338/16 789 85 Mohelnice Konzultant: Ivo Straka Pozice: Vedoucí konstrukčního oddělení SE1 email: Ivo.Straka@hella.com telefon: +420 583 498 642 Název: Pružné

Více

Lepší plánování. Lepší správa. AutoCAD. Map 3D

Lepší plánování. Lepší správa. AutoCAD. Map 3D Lepší plánování. Lepší správa. AutoCAD Map 3D Přístup zaručen Zjistěte, proč tolik uživatelů CAD softwaru přechází na AutoCAD Map 3D lepší AutoCAD pro plánování a správu infrastruktury. Používá se po celém

Více

Shrinkwrap Add-in pro Inventor

Shrinkwrap Add-in pro Inventor Shrinkwrap Add-in pro Inventor Shrinkwrap je pomůcka pro uživatele Autodesk Inventor. Úvod: Shrinkwrap je pomůcka pro Autodesk Inventor k vytvoření obálkové části (obalového tělesa) ze sestavy. Shrinkwrap

Více

BIM pro stavební konstrukce

BIM pro stavební konstrukce BIM pro stavební konstrukce Vylepšete efektivitu, kvalitu zpracování a koordinaci Současná tvorba modelu pro návrh, konstrukční analýzu a koordinovanou dokumentaci Informační modelování budov výrazně zvýšilo

Více

Základy tvorby výpočtového modelu

Základy tvorby výpočtového modelu Základy tvorby výpočtového modelu Zpracoval: Jaroslav Beran Pracoviště: Technická univerzita v Liberci katedra textilních a jednoúčelových strojů Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2,

Více

Autodesk Design Review 2008 Architektura, projektování a výstavba. Uzavřený kruh

Autodesk Design Review 2008 Architektura, projektování a výstavba. Uzavřený kruh Autodesk Design Review 2008 Architektura, projektování a výstavba Uzavřený kruh Životní cyklus budovy, od návrhu přes výstavbu až po správu jejího provozu, je dnes složitější než kdy v minulosti. Revizí

Více

Co je nového v aplikaci PaperPort 12?

Co je nového v aplikaci PaperPort 12? Vítejte! Aplikace PaperPort společnosti Nuance je softwarový balíček pro správu dokumentů pracovní plochy, který vám usnadní skenování, uspořádání, sdílení, správu a přístup k papírovým a digitálním dokumentům

Více

Autodesk Vault. Správa celého návrhu.

Autodesk Vault. Správa celého návrhu. Autodesk Vault Správa celého návrhu. Udržujte data pod kontrolou Představte si vyhledávání návrhových dat v řádu sekund. Bezpečné sdílení digitálních prototypů se členy týmu po celém světě. Přehled o tom,

Více

Logická elektrotechnická dokumentace s řešením ecscad

Logická elektrotechnická dokumentace s řešením ecscad Logická elektrotechnická dokumentace s řešením ecscad Pro úspěšnou budoucnost ecscad ecscad byl v průběhu let vyvíjen tak, aby naplnil neustále se měnící požadavky trhu i uživatelů. Řešení si oblíbily

Více

3.1 FEM SIMULACE VSTŘIKOVÁNÍ PLASTOVÉHO VÍKA POPELNICE

3.1 FEM SIMULACE VSTŘIKOVÁNÍ PLASTOVÉHO VÍKA POPELNICE Katedra konstruování stroj Fakulta strojní K 5 PLASTOVÉ 3.1 FEM SIMULACE VSTŘIKOVÁNÍ PLASTOVÉHO VÍKA POPELNICE doc. Ing. Martin Hynek, Ph.D. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

AutoCAD Obrovský skok k vyšší produktivitě.

AutoCAD Obrovský skok k vyšší produktivitě. AutoCAD 2006 Obrovský skok k vyšší produktivitě. Vyšší produktivita. Kratší časové prodlevy. AutoCAD 2006, celkově již 20. verze programu AutoCAD, přichází se spoustou zlepšení, která vás přesvědčí, že

Více

Údržba, oprava, obnova, ochrana. Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení

Údržba, oprava, obnova, ochrana. Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení Údržba, oprava, obnova, ochrana Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení Henkel - řešení pro všechny problémy v údržbě. Údržba, oprava, obnova a ochrana strojního zařízení. Maximalizace produkce,

Více

Studentská 1402/2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 353 006 cxi.tul.cz

Studentská 1402/2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 353 006 cxi.tul.cz Pokročilé simulace pro komplexní výzkum a optimalizace Ing. Michal Petrů, Ph.D. Studentská 1402/2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 353 006 cxi.tul.cz Stránka: 2 Modelové simulace pro komplexní výzkum Mechanických

Více

www.smap3d Piping.com

www.smap3d Piping.com www.smap3d Piping.com Smap3D Piping Software pro návrh 3D potrubního systému Od P&ID diagramů přes 3D návrh po izometrické výkresy 3D návrh potrubí snadno s využitím tříd potrubí Smap3D Piping je 3D CAD

Více

NÁVRH VSTŘIKOVACÍ FORMY S TEPLOU VTOKOVOU SOUSTAVOU SVOČ FST 2015

NÁVRH VSTŘIKOVACÍ FORMY S TEPLOU VTOKOVOU SOUSTAVOU SVOČ FST 2015 NÁVRH VSTŘIKOVACÍ FORMY S TEPLOU VTOKOVOU SOUSTAVOU SVOČ FST 20 Martin Míchal, Západočeská univerzita v Plzni, Univerzitní 8, 30 Plzeň Česká republika ABSTRAKT Práce je zaměřena na konstrukci vstřikovací

Více

Přístup povolen. AutoCAD. Map 3D. AutoCAD. AutoCAD. Civil 3D

Přístup povolen. AutoCAD. Map 3D. AutoCAD. AutoCAD. Civil 3D Přístup povolen. Map 3D Civil 3D Map 3D 2008 Zcela nová produktivita FDO (Feature Data Objects) je technologie přístupu k datům, která aplikacím Autodesku pro práci s geoprostorovými daty, kterými jsou

Více

Autodesk Inventor 2017

Autodesk Inventor 2017 Novinky Autodesk Inventor 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Inventor PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Inventor 2017. Obsah:

Více

FEMAP. světové řešení MKP pro systém Windows. Siemens PLM Software

FEMAP. světové řešení MKP pro systém Windows. Siemens PLM Software FEMAP světové řešení MKP pro systém Windows Siemens PLM Software www.femap.cz Při vývoji výrobků, které mají dosahovat náročných pevnostních a kvalitativních vlastností, nelze nic ponechat náhodě. Výpočty

Více