Izolační systémy pro použití v zemědělských a průmyslových budovách

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Izolační systémy pro použití v zemědělských a průmyslových budovách"

Transkript

1 Izolační systémy pro použití v zemědělských a průmyslových budovách Tel. : Fax : Tramstraat 6, B-8560 Wevelgem export.insulation@recticel.com

2 OBSAH ÚVOD STŘECHA 1. Izolace připevněná ke spodní hraně střešní konstrukce 1.1. Systém EUROTHANE QUATTRO 1.2. Upevňování tenkých izolačních desek pomocí šroubů či kroucených hřebíků s plastovými podložkami 1.3. Silné izolační desky s konstrukčním profilem Z 1.4. Latě, laťování 2. Izolace připevněná k horní hraně střešní konstrukce 2.1. Připevňování k horní hraně vaznic: cementovláknité desky 2.2. Připevňování k horní hraně vaznic: plechy

3 ÚVOD Firma RECTICEL Insulation je již léta předním producentem izolačních desek používaných v zemědělských a průmyslových budovách a ve sklenících. Produktová řada EUROTHANE byla vyvinuta speciálně pro tyto účely. Je dostupná ve dvou variantách: EUROTHANE AL a EUROTHANE AL QUATTRO. EUROTHANE AL QUATTRO se vyrábí v tloušťkách od 30 mm do 60 mm. EUROTHANE AL se vyrábí v tloušťkách od 30 mm do 120 mm. Je možné izolační desky přizpůsobit požadavku zákazníka a dodat je v délce až 12 metrů. Tím se omezí počet spár na úplné minimum. EUROTHANE AL se vyrábí v tloušťce od 30 mm do 120 mm a v šířce 1200 mm. Proto nabízí řešení pro veškerá vnitřní prostředí v zemědělských i průmyslových budovách. Produkty EUROTHANE AL jsou z obou stran potaženy vrstvou napařeného hliníkového laminátu slámové barvy a nabízejí tak vynikající ochranu před hlodavci a hmyzem. Ze stejného důvodu je izolační pěna typu QUATTRO ještě speciálně potažena na hranách. EUROTHANE pomáhá tam, kde je potřeba dosáhnout stabilního klimatu a vynikajícího šíření světla, předejít vlhkosti a snadno udržovat izolační povrchy. EUROTHANE hraje důležitou roli také ve skladech a sklenících. Tam totiž regulace teploty a relativní vlhkosti vyžadují patřičný izolační materiál potažený vhodnou vrstvou. Desky EUROTHANE mohou být použity jak vně budov (tzv. studené střechy ), tak i uvnitř staveb. Aby se předešlo tepelným mostům a vytvořila se perfektní a souvislá izolace, doporučujeme použít stejná řešení pro střechu i zdi. K dosažení dobrých výsledků, které závisí i na teplotě, relativní vlhkosti a ventilačním systému užitému při konstrukci, je vedle izolačních desek EUROTHANE nutné také jejich dokonalé upevnění a konečné opracování okrajů. Proto sestavila firma RECTICEL Insulation návod k montáži při jejich nejběžnějším využití. Desky EUROTHANE Vám zaručují nejlepší výsledky při montáži podle tohoto návodu. Firma RECTICEL Insulation je Vám k dispozici rovněž v případě dotazů na jiné metody montáže.

4 STŘECHA Izolační desky EUROTHANE se připevňují nad nebo pod střešní konstrukci. To závisí na umístění izolace stěn. Pokud je tato izolace instalována uvnitř stěny, je třeba desky EUROTHANE upevnit pod střešní konstrukci, a naopak. Upevněním desek EUROTHANE pod vaznice (pod střešní konstrukci, ke spodní hraně vaznic): docílíme kromě izolace také rovného, souvislého podhledu zabráníme vzniku míst, ve kterých se usazují zbytky prachu, špíny a krmiv docílíme lepšího šíření světla, rovnoměrné ventilace a rovného izolačního povrchu, který se velice snadno udržuje Když se izolační desky upevňují na vaznice (na střešní konstrukci, k horní hraně vaznic), je možné sestavit celou střechu najednou. Protože plechové střešní krytiny se mohou podchlazovat, riziko srážení vody je u nich větší než u střech z cementovláknitých krytin. Proto je nutné věnovat zvýšenou pozornost odvodu vysrážené vody. V obou případech je počet spár snížen na minimum. Rozměry izolačních desek EUROTHANE, které je možné dodat až v délce 12 metrů, zde tvoří nespornou výhodu. Maximální odstupy mezi vaznicemi závisí na tloušťce použité izolace a na zatížení. V případě desky silné 30mm je maximální rozestup 1350 mm.

5 1. Izolace připevněná ke spodní hraně střešní konstrukce Izolace se pokládá nejlépe na délku jedné izolační desky, od hřebene střechy po okap. Pokud je vzdálenost moc velká, musí být použity dvě desky. Ta kratší deska se poté přimontuje co nejblíže k okapu. Doporučuje se, aby se místo styku desek shodovalo s vaznicí. Zakončuje se dřevěnou latí (viz Situace 1). V případě, že se místo styku neshoduje s vaznicí, přilepí se před položením izolace k horní desce lepicí páska. Situace 1 LEGENDA: 1. Vaznice 2. EUROTHANE 3. Voděodolná lepicí páska 4. Dřevěná lať Situace 2

6 1.1. Systém EUROTHANE QUATTRO 1. PROFISOL profil H 2. Eurothane QUATTRO 3. Vaznice 4. Závěs VÝHODY SYSTÉMU QUATTRO K poškození dochází většinou při přepravě, montáži či čištění izolačních desek. Desky QUATTRO jsou opatřeny pevnými okraji, které snesou i hrubší zacházení. V okolí stájí či chovů se nelze vyhnout myším, krysám, ptákům či broukům, avšak tito živočichové se od přírody vyhýbají průvanu. Systém QUATTRO vytváří takové prostředí, ve kterém již tato zvířata nenaleznou úkryt před průvanem v prostorách mezi střechou a izolačním materiálem, a proto si tam ani nestavějí hnízda. Tato zvířata vždy hledají nejsnazší cestu dovnitř. Proto bývají jejich prvními oběťmi měkké materiály. Po instalaci systému QUATTRO se k měkké pěně nelze nikudy přímo dostat. Vhodný U profil rovněž zamezuje přístupu nevítaných návštěvníků ke hranám izolačních desek či k pozednici a věnci.

7 Když jsou stáje či chovy větrány klimatizací, někdy se při tom používá protitlaku. Profil PROFISOL v těchto případech brání nasávání falešného vzduchu v místech styku izolačních desek. Stejná funkce svorky pak omezuje prosakování odváděné vody v místech styků desek. Horizontální řešení podhledu fáze 1 Horizontální řešení podhledu fáze 2 1. Zeď 2. PROFISOL profil U 3. Eurothane QUATTRO 4. Pomocná dřevěná lať Systém se skládá ze 2 částí: z EUROTHANE AL QUATTRO a z PROFISOLu, konstrukčního systému EUROTHANE AL QUATTRO QUATTRO je speciální variantou EUROTHANE AL. Stejně jako jsou desky EUROTHANE AL po obou stranách potaženy slámově zbarveným hliníkovým laminátem, varianta QUATTRO je navíc potažena souvisle také po svých hranách. Proto je polyurethanová pěna viditelná pouze v řezu izolační desky. Varianta QUATTRO umožňuje plné využití celé její šířky (1225 mm). QUATTRO je k dostání ve čtyřech tloušťkách: 30, 40, 50 a 60 mm.

8 EUROTHANE PROFISOL Profil PROFISOL je vyroben z PVC. Jeho barva je podobná barvě izolace QUATTRO. Profil PROFISOL H je vybaven dvěma pohyblivými uchycovacími lištami (1) (viz řez) pro dokonalé uchycení izolační desky QUATTRO. Profil PROFISOL U je možné použít i na styku stěn a zakončení izolačních desek. Tyto profily zajišťují: rychlé a snadné upevnění podhledové izolace dokonalé spojení desek EUROTHANE QUATTRO větruodolné (neprodyšné) utěsnění spár hygienické a estetické zakončení spár Profil H Profil U Tento závěs PROFISOL je vyroben z aluzinku. Závěs je upevněn k vaznicím hřebíky z nerezové oceli (1). Maximální rozestupy vaznic závisí na použité tloušťce a na zátěži od horních vrstev. V případě desky silné 30 mm je maximální rozestup 1350 mm. Tento závěs zajišťuje: upevnění profilů k vaznicím (minimálně 1 na vaznici) (2) zajištění ventilační mezery mezi izolací a vaznicemi Standardní výška závěsu je 70 mm a umožňuje ventilační mezeru širokou od 2 do 3 cm. U některých staveb jsou vaznice umístěny výše než krokve, což ztěžuje či úplně znemožňuje montáž souvislé podhledové izolace. Zde se používají závěsy vysoké 200 mm, které ve většině případů umožní souvislou izolaci pod krokvemi.

9 1.2. Upevňování tenkých izolačních desek pomocí šroubů či kroucených hřebíků s plastovými podložkami Doporučuje se připevnit desky na vaznici vysoce kvalitním ukotvením ve třech místech: ve vzdálenosti 20 cm od okrajů desek, a na ose (uprostřed šířky) desky. Doporučuje se použít šroubky či kroucené hřebíky s podložkami. V každém případě musí být hloubka kotvení minimálně 3 cm. Rozestup vaznic je max mm. Doporučuje se zakončit spáru voděodolnou lepicí páskou. LEGENDA 1. Profilovaný plech 2. Vaznice 3. EUROTHANE 4. Polodrážka na podélné straně 5. Voděodolná lepicí páska 6. Hřebíky či šroubky Firma Recticel upozorňuje na nebezpečí výskytu vlhkosti za vaznicemi. Proto tento typ konstrukce nedoporučujeme, zvláště u kovových střešních plášťů. Chceteli dosáhnout rovného podhledu a dobrého utěsnění spár, nebo předejít vlhosti odvětráváním, doporučujeme systém QUATTRO.

10 1.3. Silné izolační desky s konstrukčním profilem Z Desky EUROTHANE se upevňují šrouby nebo kroucenými hřebíky s plastovými podložkami na dolní hraně vaznic. Spoje mezi deskami jsou zajištěny kombinací pero-drážky na hraně desky a profilu Z (5). Doporučuje se připevnit desky na vaznici vysoce kvalitním ukotvením ve třech místech: ve vzdálenosti 20 cm od okrajů desek a na ose (uprostřed šířky) desky. LEGENDA 1. Profilovaný plech 2. Vaznice 3. EUROTHANE 4. Pero-drážka 5. Profil Z 6. Hřebíky či šroubky Firma Recticel upozorňuje na nebezpečí výskytu vlhkosti za vaznicemi. Proto tento typ konstrukce nedoporučujeme, zvláště u kovových střešních plášťů.

11 1.4. Latě, laťování Tento způsob upevňování je možné využít jak u silných, tak i tenkých izolačních desek a nabízí ideální řešení u odvětrávaných a/nebo vlhkých prostor. Nejprve se připevní nosná lať (např. 70 x 40 mm) k dolnímu konci vaznic. Osová vzdálenost je určena šířkou zvolené izolační desky. Izolační desky jsou upevněny na dolním konci těchto latí a paralelně s nimi. Prozatím je drží na místě pár hřebíků. Když je připevněna další deska, přišroubuje se krycí lať (40 x 20 mm) na nosnou lať nad ní. Vzdálenost mezi šrouby je 50 cm. Díky svorkové funkci latě/spojení latí jsou desky spojeny vzduchotěsně, proto je použití dodatečné uzávěrky nadbytečné. Navíc se tímto způsobem vytváří ventilační mezera mezi vaznicí a izolací. LEGENDA 1. Profilovaný plech 2. Vaznice 3. Nosná lať 4. EUROTHANE 5. Krycí lať

12 2. Izolace připevněná k horní hraně střešní konstrukce Izolace se pokládá nejlépe na délku jedné izolační desky, od hřebene střechy po okap. Pokud je vzdálenost moc velká, napojení desek musí být umístěno na horní hraně vaznice a zakončeno lepicí páskou. LEGENDA 1. Voděodolná pružná lepicí páska 2. EUROTHANE 3. Vaznice 4. Profil Z

13 2.1. Připevňování k horní hraně vaznic: cementovláknité desky Tento typ konstrukce předpokládá použití cementovláknitých desek. Držte se prosím pokynů výrobce těchto cementovláknitých desek. U budov s vlhkostní třídou 5 a s extrémní vlhkostí a u budov s přetlakem je třeba dbát zvýšené pozornosti při zakončování spár. Ve výjimečných případech, kdy se nelze vyhnout srážení par, je možné vést odtok vysrážené vody přes profilované desky. Je ale třeba brát v úvahu zamýšlené utěsnění spár na střeše. LEGENDA 1. Profilovaná deska 2. Voděodolná pružná lepicí páska 3. EUROTHANE 4. Pero-drážka 5. Profil Z 6. Vaznice Případná voda z vysrážených par může být odvedena skrz izolační desku. Pero-drážka ve spojení s vhodných profilem Z, navrchu utěsněná voděodolnou elastickou páskou, zajistí souvislý izolační štít.

14 2.2. Připevňování k horní hraně vaznic: plechy Při použití plechů jako střešní krytiny zajišťuje tento typ konstrukce obzvlášť vysokou bezpečnost. Držte se prosím pokynů výrobce pro upevňování plechů. Z důvodu možného podchlazování plechů je riziko srážení par větší než při použití cementovláknitých desek. Proto je nutné dbát zvýšené pozornosti při vytváření odtoku vysrážené vody. V případě připevnění plechů přímo na izolační desky je styčná plocha příliš velká a tepelná zátěž by byla příliš vysoká. Následující popis konstrukce tato fakta zohledňuje. Pero-drážkové spojení s vhodných profilem Z, navrchu utěsněné voděodolnou elastickou páskou, zajistí souvislý izolační štít. LEGENDA 1. Plech 2. Lať 50 x 70 mm 3. Kontralať 22 x 68 mm 4. Voděodolná pružná lepicí páska 5. EUROTHANE 6. Pero-drážka 7. Profil Z 8. Vaznice Na této pásce je od hřebene střechy po okap připevněna dřevěná kontralať, zajišťující extra upnutí této konstrukce a rovněž i odvádění vysrážené vody. Kolmo k těmto kontralatím se připevní latě a podepírají tak plech. Při použití laťování se tedy vyvarujete přímého tepelného kontaktu izolace s plechy. Střešní konstrukce s plechy bývá náchylnější k náporům větru. Proto musí být rozměry latí a jejich upevnění velice důkladně prověřeno.

15

16

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

Objevte dokonalý systém izolace stěn pomocí výrobku Powerwall. Studiebureau Omgeving-Mortsel

Objevte dokonalý systém izolace stěn pomocí výrobku Powerwall. Studiebureau Omgeving-Mortsel Objevte dokonalý systém izolace stěn pomocí výrobku Powerwall. Studiebureau Omgeving-Mortsel Kvalitní izolace je důležitá nejen pro životní prostředí, ale i kvůli nákladům za energii. Kdo izoluje svoji

Více

Montážní návod pro obklady stěn

Montážní návod pro obklady stěn Montážní návod pro obklady stěn 1. Základní údaje Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil (nebo se m ůžete obrátit na autorizované partnery společnosti ). Jednotlivé plastové

Více

Plochá střešní taška NIBRA F 7

Plochá střešní taška NIBRA F 7 Plochá střešní taška NIBRA F 7 Technická data Plochá střešní taška NIBRA F7 Výrobce Nelskamp (D) Celková délka ~ 57, cm Celková šířka ~ 5,7 cm Střed. krycí délka Střed. krycí šířka ~ 0, cm Spotřeba na

Více

Postup zateplení šikmé střechy

Postup zateplení šikmé střechy Postup zateplení šikmé střechy Technologické desatero 1. Kontrola pojistné hydroizolace Proveďte kontrolu pojistné hydroizolační fólie Knauf Insulation LDS 0,04. Zaměřte se na její správné ukončení, aby

Více

Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o.

Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o. Montáž a manipulace se střešní krytinou WECKMAN STEEL CR, spol. s.r.o. Jihlavská 2134 594 01 Velké Meziříčí Risto Mäki tel. (+420) 602 719 510 Jarmila Denková tel. (+420) 725 031 562 e-mail: weckman@seznam.cz

Více

Montážní návod střešní krytiny HALNY

Montážní návod střešní krytiny HALNY Montážní návod střešní krytiny HALNY MONTÁŽNÍ NÁVOD střešní krytiny HALNY ve formátu *.pdf naleznete zde. 1. VYPRACOVÁNÍ KLADEČSKÉHO PLÁNU Střešní krytina HALNY je vyráběna v délkách dle délkové specifikace

Více

BALEXTHERM soft. www.balex.eu. Nadkrokevní izolace šikmé střechy. Montážní návod

BALEXTHERM soft. www.balex.eu. Nadkrokevní izolace šikmé střechy. Montážní návod BALEXTHERM soft Nadkrokevní izolace šikmé střechy Montážní návod BALEXTHERM soft Nadkrokevní izolace šikmé střechy Základní informace o výrobku Izolační materiál Obložení Celková šířka Krycí šířka Standardní

Více

Tabulka 5 Specifické prvky

Tabulka 5 Specifické prvky Tabulka 5 Specifické prvky 1 Podhledy (s působením požáru ze spodní strany) 1.1 Podhled s přídavnou izolací vloženou mezi dřevěné stropní nosníky, druh DP2 1 - stropní záklop 2 - dřevěné nosníky (vzdálené

Více

Montážní návod COMAX ALUKRYT

Montážní návod COMAX ALUKRYT Montážní návod COMAX ALUKRYT STŘECHY COMAX Velvary Malostranská 796 27324 Velvary Tel.:+420 315730124 www.strechycomax.cz Str. 1 STŘECHY COMAX, Malovarská 796, 273 24 Velvary 420 Obsah Základní informace

Více

Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit dostatečně rovný, pevný a únosný podklad.

Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit dostatečně rovný, pevný a únosný podklad. www.renol.cz 1. Základní údaje Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil (nebo se můžete obrátit na autorizované partnery společnosti RENOL CZ). Jednotlivé plastové palubky

Více

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200,

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200, Popis OBVODOVÁ STĚNA EKO3 - obklad obvodové nosné dřevěné rámové konstrukce Skladba tl. 380 - dřevovláknitá deska tl. 20 - KVH hranoly + tepelná izolace tl. 140 - dřevěný rošt tl. 40 Doporučené použití

Více

[NÁVOD K MONTÁŽI TEPELNĚ IZOLAČNÍCH PANELŮ PIR - PAMATHERM]

[NÁVOD K MONTÁŽI TEPELNĚ IZOLAČNÍCH PANELŮ PIR - PAMATHERM] 2017 Stavebniny hrou [NÁVOD K MONTÁŽI TEPELNĚ IZOLAČNÍCH PANELŮ PIR - PAMATHERM] 1. Stavební připravenost Pro zahájení montáže systému podkrokevní izolace je nutné, aby konstrukce krovu splňovala následující

Více

Montážní návod dutinkové desky

Montážní návod dutinkové desky Montážní návod dutinkové desky Příprava konstrukce Před pokládkou dutinkových desek doporučujeme připravit nosnou dřevěnou konstrukci. Krokve musí být kvůli montáži široké min. 60 mm (doporučujeme 80 mm).

Více

Střešní plechová krytina

Střešní plechová krytina Střešní plechová krytina Doprava, skladování a manipulace Doprava a skladování Technicko montážní návod Dopravu materiálu k zákazníkovi zajišťujeme nákladním vozidlem s hydraulickou rukou. Krytina je dodávaná

Více

Montáž. Čelní pohled horizontální orientace desek. vertikální orientace desek. 400 mm. 800 mm. 50 mm. 400 mm 300 mm. 350 mm.

Montáž. Čelní pohled horizontální orientace desek. vertikální orientace desek. 400 mm. 800 mm. 50 mm. 400 mm 300 mm. 350 mm. Montáž Poznámka! Pokud bude montáž dle níže uvedených obrázků buď vertikálně nebo horizontálně, tak Cembrit Express může být montován do výšky 2 pater. V případě vyšších budov musí být zatížení větrem

Více

TileTech ROCCA. Royal Revoluce finské technologie. always on top.

TileTech ROCCA. Royal Revoluce finské technologie. always on top. Royal Revoluce finské technologie Střešní krytina Royal. Profil vyrobený finskou technologií, jedinečný ve svém tvaru, funkci a estetice. TileTech Výhody střešní krytiny Royal 6 1 2 1 2 3 3 Profil má výjimečnou

Více

Konstrukce K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012

Konstrukce K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012 K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012 Obsah 1 SOKL/UKOTVENÍ STĚNY 1.1 Řešení soklu s maltovým ložem 1.2 Řešení soklu s prahem 1.3 Řešení soklu se zvýšeným prahem 1.4 Řešení soklu na betonovém

Více

Stropy z ocelových nos

Stropy z ocelových nos Promat Stropy z ocelových nos Masivní stropy a lehké zavěšené podhledy níků Ocelobetonové a železobetonové konstrukce Vodorovné ochranné membrány a přímé obklady z požárně ochranných desek PROMATECT. Vodorovné

Více

NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ

NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ Montážní návod NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ OBSAH 1 ZÁKLADNÍ POJMY... 2 2 ULOŽENÍ A PŘIPEVNĚNÍ ROŠTŮ... 3 2.1 ULOŽENÍ... 3 2.2 DOPORUČENÉ ULOŽENÍ ROŠTŮ NA PODPORÁCH MONTÁŽNÍ MEZERY... 3 2.3 PŘIPEVNĚNÍ

Více

Sklolaminátové vlnovky

Sklolaminátové vlnovky VL 94/35 Sklolaminátové vlnovky 2808 montážní sada VL 94/35 0972 TEX 4,8x70-6HR 0547 distanční podložka - VL 94/35 detail VL 100/30; VL 130/30 3686 montážní sada VL 100/30,130/30 0972 TEX 4,8 x 70-6HR

Více

Konstrukce D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012

Konstrukce D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012 D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012 Obsah 1 PRŮMYSLOVÉ STAVBY 1.1 Ukotvení stěny 1.2 Spojovací uzel stěna-střecha 2 VÍCEPODLAŽNÍ OBYTNÉ STAVBY 2.1 Uzel stěna spodního podlaží-strop-stěna horního podlaží 3 PŘÍSTAVBA

Více

Max Exterior balkonové podlahové desky

Max Exterior balkonové podlahové desky BALKONOVÁ PODLAHOVÁ DESKA Max balkonové podlahové desky Obr. 1 POVRCH HEXA Obr. 2 AKRYL-POLYURETAN (ochrana proti povětrnostním vlivům) S POVRCHEM HEXA UNI-DEKOR POPIS MATERIÁLU Max balkonové podlahové

Více

Montážní návod COMAX VLNKA

Montážní návod COMAX VLNKA Montážní návod COMAX VLNKA STŘECHY COMAX Velvary Malostranská 796 27324 Velvary Tel.: +420 315730124 www.strechycomax.cz Str. 1 STŘECHY COMAX, Malovarská 796, 273 24 Velvary 420 Obsah Základní informace

Více

Návod k montáži modulové plechové střešní krytiny Zet look

Návod k montáži modulové plechové střešní krytiny Zet look Návod k montáži modulové plechové střešní krytiny Zet look 1. Doprava Modulová střešní krytina Zet look se dodává na nevratných europaletách. Dodání objednaného materiálu nevyžaduje speciální dopravu.

Více

Stručný technický popis systému. LindabRoof. Lehké konstrukce Lindab - systém zastřešení plochých střech -

Stručný technický popis systému. LindabRoof. Lehké konstrukce Lindab - systém zastřešení plochých střech - Stručný technický popis systému LindabRoof Lehké konstrukce Lindab - systém zastřešení plochých střech - Vypracoval: Ing. Petr Hynšt Lindab s.r.o. Telefon: 233 107 200 Fax: 233 107 251 Na Hůrce 1081/6

Více

instalační příručka dřevník Woodshed

instalační příručka dřevník Woodshed Délka Tloušťka Šířka Počet Ilustrace Použití B B C D C D A B A Krokev Střešní prkna Podlahová prkna Podlahová prkna Větrolam Okapové prkno Pomocná lať Podlahové lišty Podlahové lišty Podkladové latě Hřebíky

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ SYSTÉMU BORABELA VE SPOLUPRÁCI: 05/

SKLADBY KONSTRUKCÍ SYSTÉMU BORABELA VE SPOLUPRÁCI: 05/ SKLADBY KONSTRUKCÍ SYSTÉMU BORABELA VE SPOLUPRÁCI: 05/2018-0 - O společnosti Společnost Borabela s.r.o byla založena v roce 2013 a již nyní patří mezi dodavatele lehkých ocelových konstrukcí vysoké kvality

Více

Sklolaminátové vlnovky

Sklolaminátové vlnovky VL 94/35 Sklolaminátové vlnovky 2808 montážní sada VL 94/35 0972 TEX 4,8x70-6HR 0547 distanční podložka - VL 94/35 detail VL 100/30; VL 130/30 3686 montážní sada VL 100/30,130/30 0972 TEX 4,8 x 70-6HR

Více

DOKONALÉ ŘEŠENÍ TEPELNÉ IZOLACE STŘECHY A FASÁDY

DOKONALÉ ŘEŠENÍ TEPELNÉ IZOLACE STŘECHY A FASÁDY DOKONALÉ ŘEŠENÍ TEPELNÉ IZOLACE STŘECHY A FASÁDY KVALITA RYCHLOST ÚSPORA ENERGIÍ SYSTÉMOVÁ SKLADBA PRO ŠIKMÉ STŘECHY S TAŠKOVOU KRYTINOU PRO STŘECHY S PLECHOVOU KRYTINOU PRO MODERNÍ ODVĚTRANÉ FASÁDY PRO

Více

Návod k montáži. Rockfon Contour

Návod k montáži. Rockfon Contour Návod k montáži Rockfon Contour VŠEOBECNÉ INFORMACE Popis systému: Rockfon Contour je bezrámový prostorový pohlcovač (baffle), jehož jádro tvoří deska z kamenné minerální vlny tloušťky 50 mm. Obě strany

Více

Konstrukce K O N S T R U K C E V R S T E V 4/2012

Konstrukce K O N S T R U K C E V R S T E V 4/2012 K O N S T R U K C E V R S T E V 4/2012 Obsah 1 OBVODOVÁ STĚNA 1.1 Izolace minerální vlnou 1.2 Izolace měkkým dřevěným vláknem 1.3 Izolace celulózou 1.4 Izolace EPS 2 VNITŘNÍ STĚNA 2.1 CLT v pohledové jakosti

Více

OPRAVA STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ

OPRAVA STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ OPRAVA STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ BUDOVA OBECNÍHO ÚŘADU HERINK Do Višňovky 28, Herink, 251 01 TECHNICKÝ POPIS A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE Stavebník: OÚ Herink, Do Višňovky 28, Herink, 251 01 Zastoupený

Více

steinothan Střešní prvky

steinothan Střešní prvky steinothan Střešní prvky CHARAKTRISTIKA je střešní izolační prvek povrstvený na obou stranách čistým hliníkem, s nakašírovanou armovanou fólií z pěnového P tl. 4 mm s podélným a příčným překrýváním, rastrovým

Více

Návod na montáž. Fasádní profily vinytherm. Zmeny a chyby vyhradené. 1.000/Ri/3-04/CZ

Návod na montáž. Fasádní profily vinytherm. Zmeny a chyby vyhradené. 1.000/Ri/3-04/CZ Návod na montáž Fasádní profily vinytherm 1.000/Ri/3-04/CZ Zmeny a chyby vyhradené. Fasádní profily vinytherm se extrudují z vypěněných termoplastů neobsahujících kadmium. V průběhu výrobního procesu se

Více

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Technická informace Asfaltový šindel tvar trojúhelník (21.10.2004) Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Pokládka živičných šindelů vyžaduje vždy čistý, rovný a suchý spojitý podklad. Ten může být tvořen

Více

K 26 Fireboard - kabelové kanály

K 26 Fireboard - kabelové kanály K 26 07/2007 K 26 Fireboard kabelové kanály kabelové kanály jako protipožární ochrana kabelů K 261 Kabelový kanál I K 262 Kabelový kanál E K 261/262 Fireboard kabelové kanály I a E Podélný řez M 1:10 K

Více

instalační příručka ČR: SK:

instalační příručka ČR: SK: instalační příručka Délka Tloušťka Šířka Počet Grafické znázornění Stěna C A Stěna C Stěna C Stěna A B Stěna A Stěna E Stěna B Stěna D Stěna D Stěna D Stěna B D Stěna B Stěna D Stěna E Stěna E Stěna E

Více

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Denní světlo je nenahraditelné a s pomocí střešních oken ho přivedeme dovnitř interiéru. Střešní okno VELUX můžeme osadit i do masivní těžké

Více

KATALOG VÝROBKŮ GROUP

KATALOG VÝROBKŮ GROUP KATALOG VÝROBKŮ GROUP IZOLMAT PLAN ventimax Top NATAVITELNÉ FINÁLNÍ ASFALTOVÉ PÁSY - LEPENKY druh asfaltu, ohebnost: modifikace SBS, -20 C tloušťka: 5,2 mm±0,2mm tahová síla:1100±150, 900±200 N/50mm Natavitelný

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ. prostavbu.cz. ww.prostavbu. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří. prostavbu.cz. www.prostavbu. www.

NÁVOD NA MONTÁŽ. prostavbu.cz. ww.prostavbu. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří. prostavbu.cz. www.prostavbu. www. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří NÁVOD NA MONTÁŽ www. ww.prostavbu 1 S t r á n k a Špaletový systém vinycom pro obložení ostění oken a dveří je vhodný nejen k fasádním systémům

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. na přestřešení pergoly pomocí komůrkových desek Lexan. www.bonega.cz/stavmat. Dřevěná konstrukce pergoly.

MONTÁŽNÍ NÁVOD. na přestřešení pergoly pomocí komůrkových desek Lexan. www.bonega.cz/stavmat. Dřevěná konstrukce pergoly. MONTÁŽNÍ NÁVOD na přestřešení pergoly pomocí komůrkových desek Lexan Dřevěná konstrukce pergoly. www.bonega.cz/stavmat Případ montáže, kdy pergola má široké krovy, které neodpovídají maximální únosnosti

Více

Dorazové těsnění ve schránce proti průvanu poklop s 50 mm izolací zabraňující tepelným ztrátám.

Dorazové těsnění ve schránce proti průvanu poklop s 50 mm izolací zabraňující tepelným ztrátám. DŘEVĚNÉ EXTRA 3 dílné skládací půdní schody Světlá výška: do 262 cm rozměry 112x60 a 112x70, do 285 cm ostatní rozměry Rozměr stavebního otvoru délka x šířka (v cm): 112x60, 112x70, 120x60, 120x70,130x60,

Více

M Videostěna pro veřejné použití HD

M Videostěna pro veřejné použití HD M Videostěna pro veřejné použití HD Videostěna se systémem rychlého uchycení NÁVOD K OBSLUZE A POUŽITÍ Varování Správné a bezpečné použití Tento návod k obsluze obsahuje instrukce a nákresy pro správné

Více

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží Dříve než začnete s montáží, seznamte se se všemi předpisy či normami, které platí pro tuto problematiku. Tento návod je doporučeným

Více

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA zahradní domek MALTA

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA zahradní domek MALTA No. Délka Šířka Tloušťka Počet kusů Ilustrace Stěna A, B, C, D Stěna C, D Stěna A Stěna A, B Krokev Střešní prkna Větrolam Pomocná lať větrolamu Okapové Prkno Pomocná lať Latě Podlahová Lišta Pastorek

Více

Otvorové výplně. Doc.Ing.Václav Kupilík, CSc. II. Světlíky. II. Světlíky III. Dveřní otvory IV. Vrata V. Výkladce

Otvorové výplně. Doc.Ing.Václav Kupilík, CSc. II. Světlíky. II. Světlíky III. Dveřní otvory IV. Vrata V. Výkladce II. Světlíky III. Dveřní otvory IV. Vrata V. Výkladce Otvorové výplně Doc.Ing.Václav Kupilík, CSc. II. Světlíky Světlíky lze definovat jako část zastřešení budovy, obvykle nad ně vystupující, které slouží

Více

Šikmá střecha. Zateplení nad, mezi a pod krokvemi izolací z kamenné vlny. Izolace pro požární ochranu a bezpečnost PROVĚŘENO NA PROJEKTECH

Šikmá střecha. Zateplení nad, mezi a pod krokvemi izolací z kamenné vlny. Izolace pro požární ochranu a bezpečnost PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Izolace pro požární ochranu a bezpečnost Šikmá střecha Zateplení nad, mezi a pod krokvemi izolací z kamenné vlny Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice.

Více

Rádce Střešní plechy

Rádce Střešní plechy Rádce Střešní plechy 1 Okrajový plech bez vodní drážky postranní ukončení šikmých a plochých střech s použitím asfaltových šindelů vzdálenost okapnice/zeď min. 20 mm připevnění těsnícími šrouby A2/A2 Pomocí

Více

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl Provedení montáže Kvalita vysoce kvalitních oken stojí a padá s provedením jejich připojení k obvodové konstrukci. Odborně

Více

Cembrit Balcony. Bezpečné a elegantní řešení pro moderní balkónové výplně.

Cembrit Balcony. Bezpečné a elegantní řešení pro moderní balkónové výplně. Balcony Bezpečné a elegantní řešení pro moderní balkónové výplně www.cembrit.cz Fasádní desky Balcony jsou ideální volbou, pokud hledáte bezpečné a elegantní řešení pro balkónové konstrukce. Umožňují esteticky,

Více

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály K 27 07/2007 K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály EI 30-15+15 mm Fireboard EI 45-15+15 mm Fireboard EI 60-15+15 mm Fireboard EI 90-20+20 mm Fireboard EI 120-25+25 mm Fireboard Příčný řez M 1:10 25

Více

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Technická informace Asfaltový šindel tvar bobrovka (17.8.2006) Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Pokládka živičných šindelů vyžaduje vždy čistý, rovný a suchý spojitý podklad. Ten může být tvořen dřevěným

Více

instalační příručka dřevěná garáž SARIN 4 x 6 ČR: SK:

instalační příručka dřevěná garáž SARIN 4 x 6 ČR: SK: Číslo Rozměr Počet Grafické znázornění Profil Název části Použití Podkladová lať Podkladová lať Podkladová lať Stěna A B Stěna E Stěna A B E Stěna C D Stěna D Stěna D Stěna D Stěna A Stěna E Stěna C D

Více

pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Obr. 2

pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Obr. 2 Produktový list Název produktu: Samonosný systém - STF 2 Použití: pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Přednosti: - rychlá montáž žaluzií a nižší náklady na montáž - možnost

Více

Schöck Tronsole typ T SCHÖCK TRONSOLE

Schöck Tronsole typ T SCHÖCK TRONSOLE Schöck ronsole SCHÖCK RONSOLE Prvek pro přerušení kročejového hluku mezi podestou a schodišťovým ramenem Schöck ronsole 6 schodišťová podesta monolitický beton nebo poloprefabrikát schodišťové rameno monolitický

Více

BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY

BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY Klasický vzhled v moderním provedení Člen MONIER GROUP Velkoformátová krytina Bramac Reviva Povrchová úprava BRAMAC PROTECTOR REVIVA (RE) Velkoformátová betonová taška

Více

Návod - Jak zabudovat střešní okno

Návod - Jak zabudovat střešní okno Strana 1 / 5 Návod - Jak zabudovat střešní okno Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky 1. krok Příprava montážního otvoru Střešní okno zabudujte nejlépe do výšky 1,85 2,20 m od horní hrany okna k

Více

Popis výrobku essertop 4000 thermoplan hodnota U = 0,83 W/m 2 K! Všeobecný popis

Popis výrobku essertop 4000 thermoplan hodnota U = 0,83 W/m 2 K! Všeobecný popis Popis výrobku essertop 4000 thermoplan hodnota U = 0,83 W/m 2 K! Všeobecný popis Essertop 4000 thermoplan je bodový světlík pro osvětlení a denní větrání střech či hal s plochými střechami. Kombinace vnější

Více

www.muenker.com Prosvětlovací desky

www.muenker.com Prosvětlovací desky www.muenker.com Prosvětlovací desky Prosvětlovací desky polyester Popis Polyesterové trapézové prosvětlovací desky se tvarují kontinuálním laminovacím procesem ze skelných vláken a polyesterové pryskyřice

Více

FERMACELL. Výstavba podkroví s kovovou nebo dřevěnou spodní konstrukcí

FERMACELL. Výstavba podkroví s kovovou nebo dřevěnou spodní konstrukcí FERMACELL Výstavba podkroví s kovovou nebo dřevěnou spodní konstrukcí Další osvědčené výrobky FERMACELL Powerpanel H O pro všechny vlhké prostory Powerpanel TE pro všechny vlhké podlahy Podkrovní prvek

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí WWW.HELUZ.CZ. Komplexní cihelný systém. 1 Technické změny vyhrazeny

Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí WWW.HELUZ.CZ. Komplexní cihelný systém. 1 Technické změny vyhrazeny E L U Z Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí Komplexní cihelný systém 1 Technické změny vyhrazeny 6) 1) 2) 5) 4) 2 Technické změny vyhrazeny VÝHODY ROLETOVÉHO PŘEKLADU HELUZ 1) Překlad

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 6

Více

5 Instalační detaily. 5. Instalační detaily

5 Instalační detaily. 5. Instalační detaily 5 Instalační detaily 5.1 Spojování plachet................................................................ 3 5.2 Připevnění po obvodu............................................................. 9 5.3

Více

NADSTŘEŠNÍ SOLÁRNÍ KOLEKTORY BRAMAC - MONTÁŽNÍ NÁVOD BSK nadstřešní vertikální, horizontální Platí pro instalaci na území ČR

NADSTŘEŠNÍ SOLÁRNÍ KOLEKTORY BRAMAC - MONTÁŽNÍ NÁVOD BSK nadstřešní vertikální, horizontální Platí pro instalaci na území ČR NADSTŘEŠNÍ SOLÁRNÍ KOLEKTORY BRAMAC - MONTÁŽNÍ NÁVOD BSK nadstřešní vertikální, horizontální Platí pro instalaci na území ČR Člen MONIER GROUP Obsah Důležitá upozornění 3 Technická data 4 Tlaková ztráta

Více

Montážní návod TRAPÉZOVÉ PLECHY T18 a T35

Montážní návod TRAPÉZOVÉ PLECHY T18 a T35 Montážní návod TRAPÉZOVÉ PLECHY T18 a T35 STŘECHY COMAX Velvary Malostranská 796 27324 Velvary Tel.: +420 315730124 Str. 1 STŘECHY COMAX, Malovarská 796, 273 24 Velvary 420 www.strechycomax.cz Obsah Základní

Více

Technický list výrobku NOVABRIK REGULAR

Technický list výrobku NOVABRIK REGULAR NOVABRIK CZECH, s.r.o. Lezník 133, 572 01 Polička Technický list výrobku NOVABRIK REGULAR Definice a skladba sestavy Předmětem Evropského technického posouzení (ETA) je odvětrávaná obkladová sestava pro

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

Počet držáků izolace DH na 1 desku Airrock LD (Airrock SL)

Počet držáků izolace DH na 1 desku Airrock LD (Airrock SL) IZOLACE Běžné izolační materiály doporučené pro odvětrávané fasády s požadovanou tepelnou vodivostí a tloušťkou. (doplnit) Provětravané zateplovací systémy Provětrávané zateplovací systémy patří k jedné

Více

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK:

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK: Instalační příručka Číslo Rozměr, mm Délka Šířka Tloušťka Počet Grafické znázornění Stěna A C Stěna A Stěna A Stěna C Stěna D Stěna D Stěna B Stěna B Stěna B Stěna D Stěna B Stěna B D Stěna E Stěna E Stěna

Více

Stavební fyzika N E P R O D Y Š N O S T 4/2012

Stavební fyzika N E P R O D Y Š N O S T 4/2012 Obsah: 1. Základní informace 2. Důležitost neprodyšnosti/větruvzdornosti 3. Výhody CLT z hlediska neprodyšnosti 4. Technické aspekty neprodyšnosti 5. Provedení a detailní napojení 6. Shrnutí 7. Příloha

Více

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o.

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o. TOP 160 dřevovláknitá nadkrokevní izolace Číslo výrobku Popis výrobku Dřevovláknitá izolační deska TOP 160 je odolná vůči vlivům počasí pro izolaci střech formou nadkrokevní izolace. V případě střech se

Více

ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD KROKVEMI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ

ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD KROKVEMI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ min. 50mm min.100 ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD MI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ KONTRA 1. VRSTVA IZOLACE ROCKWOOL MEZI MI : 160 mm 40mm 160 50 POZEDNICE 180140mm OKAPNIČKA HYDROIZOLACE

Více

slepením butylkaučukovou páskou

slepením butylkaučukovou páskou MONTÁŽNÍ NÁVOD - GUTTABETA N Nopová fólie GUTTABETA je vyrobena z vysokohustotního polyetylénu (HDPE). Profil fólie je tvořen polokuželovými výstupky nopy. Použitý materiál a profil dávají fólii unikátní

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 8

Více

5 Instalační detaily. 5. Instalační detaily. Instalační detaily TPO

5 Instalační detaily. 5. Instalační detaily. Instalační detaily TPO 5 Instalační detaily 1 Spoje.................................................................... str. 5. 3 2 Připevnění po obvodu........................................................ str. 5. 9 3 Rohy.....................................................................

Více

ŘADA F112 Frézovací nástroj na plasty: jednobřitý, celokarbidový, downcut, leštěný a vyjímečně ostrý břit.

ŘADA F112 Frézovací nástroj na plasty: jednobřitý, celokarbidový, downcut, leštěný a vyjímečně ostrý břit. ŘADA F112 Frézovací nástroj na plasty: jednobřitý, celokarbidový, downcut, leštěný a vyjímečně ostrý břit. Stejný jako F113, ale tlačící špony dolů (downcut funkce). Tím pádem žádné zvedání tenkých materiálů,

Více

Plechové rozvodné skříně

Plechové rozvodné skříně OMU Univerzální konstrukce/ skříně - OMU Využití Vnitřní skříně elektrických rozvodů, řídících zařízení, kontrola výrobních procesů a zařízení Způsob instalace Uvnitř budov ; Na fasádu ; Pod fasádu. Podmínky

Více

Fasády někdy to jinak prostě nejde.

Fasády někdy to jinak prostě nejde. Fasády někdy to jinak prostě nejde Jan.kurc@knaufinsula-on.com 1 Model v sále (1/3) 2 Model v sále (2/3) 3 Model v sále (3/3) 4 KI materiály pro ETICS 5 KI materiály pro ETICS 6 Fyzika špaletového okna

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon 1 až 5 )- ČSN

Více

BALEXTHERM soft. Nadkrokevní izolace šikmé střechy. Montážní návod

BALEXTHERM soft. Nadkrokevní izolace šikmé střechy. Montážní návod BALEXTHERM soft Nadkrokevní izolace šikmé střechy Montážní návod Základní informace o výrobku Izolační materiál Obklad Celková šířka Krycí šířka Standardní zámek po obvodu polyuretanová pěna PIR hliníkový

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov A)Krovové soustavy B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon

Více

Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac

Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac Montážní návod pro nadstřešní solární kolektory Bramac Platí pro typy solárních kolektorů: - BSK nadstřešní vertikální - BSK nadstřešní horizontální POZOR!!!! Ve vodorovné poloze a sklonu menším než 15

Více

Systém pro předsazenou montáž oken. První lepicí systém certifikovaný institutem IFT

Systém pro předsazenou montáž oken. První lepicí systém certifikovaný institutem IFT Systém pro předsazenou montáž oken První lepicí systém certifikovaný institutem IFT Systémové řešení s budoucností Nulové energetické ztráty Jednoduchý a neuvěřitelně rychlý montážní systém. Kvůli změnám

Více

CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 2011 NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE. aktuální na stavbě

CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 2011 NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE. aktuální na stavbě CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 011 aktuální na stavbě NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE BITUWELL B&W - Dach+Wand s.r.o. Fučíkova 33 CZ - 67 01 Králův Dvůr IČO: 5045971 mob.: 603 891 801 mob.: 603 935 936

Více

RENNES 4X3 Instalační příručka

RENNES 4X3 Instalační příručka RENNES 4X3 Instalační příručka NÁZEV PRODUKTU REFERENČNÍ ČÍSLO RENNES 1 Rozměry Dé lka Šířka Tloušťka Počet Stěna B, C, D Stěna B Stěna A Stěna A Stěna A Stěna A Stěna C, D Stěna C, D Stěna C, D Stěna

Více

Upevňovací systém. Certifikovaný v ČR - jednoduchý - spolehlivý

Upevňovací systém. Certifikovaný v ČR - jednoduchý - spolehlivý Upevňovací systém Certifikovaný v ČR - jednoduchý - spolehlivý "snadné ohýbání" 2 LEIFELD lišta 1200 Základem systému je pozinkovaná lišta LEIFELD 1200 umožňuje zhotovení široké škály instalací použitím

Více

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA zahradní domek RENNES

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA zahradní domek RENNES Rozmě ry Dé lka Šířka Tlo ušťka Počet Stěna B, C, D Stěna B Stěna A Stěna A Stěna A Stěna A Stěna C, D Stěna C, D Stěna C, D Stěna C, D Krokev Krokev Střešní prkna Větro lam Pomocná lať Okapové prkno Štít

Více

DŮLEŽÍTÉ (Před tím než začnete pracovat, si důkladně přečtěte následující)!

DŮLEŽÍTÉ (Před tím než začnete pracovat, si důkladně přečtěte následující)! + Essex 5x4 Hřebíky Okna a dveře Prkna Střecha a dekorativní části DŮLEŽÍTÉ (Před tím než začnete pracovat, si důkladně přečtěte následující)! -Následující pokyny obsahují ilustrace a číselné popisky (každá

Více

BDX. Zateplovací sada. Zateplovací sada BDX se skládá ze tří částí:

BDX. Zateplovací sada. Zateplovací sada BDX se skládá ze tří částí: BDX Zateplovací sada Zateplovací sada BDX se skládá ze tří částí: a montážními úhelníky pro snadnou instalaci. Izolační rám BDX Tepelně izolační rám z polyethylenové pěnové izolace snízkým součinitelem

Více

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA zahradní domek CARL

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA zahradní domek CARL No. Délka Šířka Tloušťka Počet kusů Ilustrace Popis Stěna A Stěna B Stěna D Stěna A Stěna C Stěna B Stěna A Stěna B Stěna A, C Stěna A Stěna C Stěna E Krokev Krokev Krokev Podpůrné pkno Střešní prkna Podlahová

Více

Roth plochý kolektor Heliostar 218... hightech s

Roth plochý kolektor Heliostar 218... hightech s Roth Heliostar nyní též s menší plochou... pro každé použití správná velikost Po úspěšném uvedení na trh kolektoru Roth Heliostar s inovovanou polykarbonátovou vanou je nyní k dodání nově ve dvou různých

Více

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA. zahradní domek SCOOT ČR: SK:

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA. zahradní domek SCOOT ČR: SK: Číslo Rozměr Počet Grafické znázorn ění Profil Název části Použití Podkladová lať Stěna A, B, E Stěna E1 Stěna D Stěna A, B, E, E1 Stěna A Stěna A, B Stěna A Stěna A Stěna B Stěna D Stěna D Stěna C, D

Více

Dokumentace prvků. Zateplení a úprava fasády domu 150, 151. 1. etapa průčelí z náměstí

Dokumentace prvků. Zateplení a úprava fasády domu 150, 151. 1. etapa průčelí z náměstí Dokumentace prvků 1. etapa průčelí z náměstí Ing. Milan Pospíšil Jeseník 08/2009 I. Výkladce 2 I.1. Provedení 2 I.2. Pohled 3 I.3. Základní výkladec 4 I.4. Vchod MODIC I.5. Vchod DM drogerie 6 I.6. Vchod

Více

Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil

Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil Jednotlivé plastové palubky se montují klasickým systémem pero-drážka. Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit

Více

KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY HALY STŘECHY OPLÁŠTĚNÍ KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY REALIZACE O NÁS Firma ZEMAN PEM se věnuje realizaci halových staveb, ocelových konstrukcí a opláštění. Budujeme průmyslové objekty, sportovní haly, výstavní

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 49_výkres krovu Výkres krovu rodinného

Více

Systém obkladu železobetonových stěn + 3 WS 1/AP

Systém obkladu železobetonových stěn + 3 WS 1/AP Systém obkladu železobetonových stěn + Popis: Nenosné, jednostranné opláštění železobetonového panelu (tl. 140 mm i s omítkou) deskou fermacell 12,5 mm na akustických profilech fermacell. Systém je tvořen

Více