AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1 2015 AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL"

Transkript

1 AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL

2 Novation Divize společnosti Focusrite Audio Engineering Ltd. Windsor House, Turnpike Road, Cressex Business Park, High Wycombe, Bucks, HP12 3FX Velká Británie Tel.: Fax: Web: Ochranné známky Ochranná známka Novation je majetkem společnosti Focusrite Audio Engineering Ltd. Všechny jiné značky, produkty, názvy společností a ostatní registrovaná jména nebo ochranné známky zmíněné v tomto manuálu jsou majetkem svých náležitých vlastníků. Zřeknutí se práva Novation provedl všechny kroky potřebné k tomu, aby zde podané informace byly v pořádku a kompletní. Novation nemůže v žádném případě přijmout závazky a odpovědnost za ztráty nebo škody vlastníka zařízení, třetí strany nebo jakéhokoliv zařízení, které může vycházet z použití tohoto manuálu nebo zařízení, které popisuje. Informace uvedené v tomto dokumentu se mohou kdykoliv změnit bez předchozího upozornění. Specifikace a vzhled se může od uvedeného lišit. AUTORSKÉ PRÁVO Novation, Launchkey a InControl jsou registrované ochranné známky společnosti Focusrite Audio Engineering Limited Focusrite Audio Engineering Limited. Všechna práva vyhrazena AUDIO PARTNER s.r.o.

3 DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. Čtěte tyto pokyny. 2. Uchovejte si tyto pokyny. 3. Věnujte pozornost všem varováním. 4. Následujte všechny pokyny. 5. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. 6. Čistěte pouze suchým hadrem. 7. Nezakrývejte větrací otvory. Umísťujte v souladu s pokyny výrobce. 8. Neumísťujte do blízkosti zdrojů tepla jako jsou např. radiátory a trouby nebo jiná zařízení (např. zesilovače), které vytvářejí teplo. 9. Nerozebírejte napájecí kabel, byl navržen pro vaši bezpečnost. 10. Chraňte napájecí kabel před pošlapáním a před možným přeštípnutím. 11. Používejte pouze s příslušenstvím určeným výrobcem. 12. Používejte pouze s vozíkem, stojanem nebo trojnožkou doporučenými výrobcem nebo prodávaným s tímto výrobkem. Pokud převážíte zařízení na vozíku, dejte pozor, abyste nezakopli. 13. Při bouřce nebo při dlouhodobějším nepoužívání zařízení odpojte od elektrické sítě. 14. Veškeré opravy svěřte pouze autorizovanému opraváři. Opravy je třeba, pokud je poškozen napájecí kabel, do zařízení vtekla tekutina nebo do něho spadly nějaké předměty, pokud bylo zařízení vystaveno dešti nebo vlhkosti, pokud zařízení nepracuje normálně nebo pokud spadlo. UPOZORNĚNÍ: Toto zařízení musí být zapojeno pouze k rozhraní typu USB 1.1 nebo 2.0. VÝSTRAHA: UPOZORNĚNÍ: Neodstraňujte žádný kryt přístroje, zabráníte tak riziku elektrického šoku. Uvnitř se nenacházejí žádné součásti nastavitelné uživatelem, opravy svěřte odborníkům. Nevystavujte zařízení dešti a vlhkosti, zabráníte tak riziku elektrického šoku. UPOZORNĚNÍ: NEVYSTAVUJTE TOTO ZAŘÍZENÍ DEŠTI NEBO VLHKOSTI, PŘEDEJTETE TAK RIZIKU OHNĚ NEBO ELEKTRICKÉHO ŠOKU AUDIO PARTNER s.r.o.

4 OBSAH AUTORSKÉ PRÁVO... 2 DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 ÚVOD... 5 Klíčové funkce... 5 O tomto manuálu... 5 Co je v krabici... 6 Registrace vašeho zařízení Launchkey... 7 Požadavky na napájení... 7 Přehled hardwarových prvků... 8 Vrchní panel - ovládací prvky... 8 Zadní panel - zapojení PŘÍKLADY ZAPOJENÍ Propojení s počítačem Režim InControl Režim základního přiřazování Propojení s ipadem FUNKCE ZAŘÍZENÍ LAUNCHKEY MIDI kanál Ovládací tlačítka Oktáva nahoru a dolů Transpozice Kolečko ohýbání tónu (PITCH) Kolečko modulace (MOD) Jezdce Tlačítka Knoflíky Spouštěcí pady Kulatá tlačítka Stopa a Používání režimu InControl PŘÍRUČKA PRO ipad Použití zařízení Launchkey s aplikací Launchkey pro ipad Použití zařízení Launchkey s aplikací Launchpad pro ipad Použití zařízení Launchkey s aplikacemi Launchkey a Launchpad TECHNICKÉ INFORMACE Základní otázky a odpovědi AUDIO PARTNER s.r.o.

5 ÚVOD Děkujeme vám za zakoupení MIDI kontroleru a klávesnice Novation Launchkey. Kromě klávesnice je Launchkey vybaven také řadou ovladačů, které modernímu hudebníkovi umožní vytvářet skvělou hudbu ve studiu, na koncertu nebo na cestách. Klávesnice vám umožňuje ovládat váš současný DAW hudební software, obsahuje také softwarové pluginy V-Station a Bass Station a aplikace pro ipad na spouštění smyček a syntezátor. Společně tato unikátní kombinace softwaru a hardwaru umožnuje okamžité nastavení parametrů syntezátoru, smyček a zvukových efektů v reálném čase. Tato příručka vám představí Launchkey a vysvětlí různé způsoby jeho použití s vaším hudebním softwarem ve vaší soustavě pro nahrávání Launchkey obsahuje režim Novation InControl, který umožňuje jednoduché a účelné ovládání vašich oblíbených aplikací na tvorbu hudby. Launchkey umožňuje dva způsoby práce: InControl - automaticky přiřadí jezdce, knoflíky a tlačítka k základním parametrům vašeho DAW programu jako jsou kanálové jezdce, panorámování, ztlumení a sólo. Režim základního přiřazování - používejte Launchkey jako běžný MIDI kontroler, ve kterém každý ovládací prvek - jezdce, knoflíky a tlačítka - přenáší určitou MIDI zprávu. Další informace, nejnovější návodné články a formulář pro kontakt s naší technickou podporou najdete na speciálním webu technické podpory Novation: Klíčové funkce Klávesnice s 25, 49 nebo 61 klávesami 8 otočných knoflíků 9 jezdců (verze 49 a 61) 16 spouštěcích padů s vícebarevným podsvícením Číselný displej zobrazující hodnoty parametrů Standardní sada ovládacích tlačítek Standardní kolečka modulace a ohýbání tónu plus tlačítka pro transpozici oktáv Tlačítka pro ovládání stop - dálkové ovládání DAW stop Vestavěná funkce InControl pro hladké ovládání vašeho DAW programu Velice jednoduchá instalace - široce podporované, žádné ovladače nejsou třeba O tomto manuálu Snažili jsme se, aby byl tento manuál co nejužitečnější pro všechny uživatele, jak pro začátečníky na poli počítačové hudby, tak pro ty zkušenější, a to nevyhnutelně znamená, že někteří uživatelé budou chtít přeskakovat určité části a začátečníci se zase vyhnout složitějších popisům dokud nebudou mít plný přehled o základech. Chceme vám ale představit několik základních bodů. které je dobré vědět, než začnete tento manuál číst. Uvnitř textu se držíme určitých grafických konvencí, které budou, jak doufáme, užitečné pro všechny uživatele, tak aby se ve všech informacích snadno orientovali a rychle je našli: AUDIO PARTNER s.r.o.

6 Zkratky, konvence, atd. Tam, kde se hovoří o ovládacích prvcích a zdířkách hlavního a zadního panelu, jsme pro odlišení použili dva symboly: [6] - v hranatých závorkách jsou prvky vrchního panelu, (1) - v kulatých závorkách jsou prvky zadního panelu. Ke zvýraznění fyzických prvků na vrchním a zadním panelu a pro tlačítka na displeji počítače, na která je potřeba kliknout, jsme použili VELKÁ PÍSMENA. Text na číselném displeji je v manuálu psán písmem Courier. Tipy Jak říká cedulka: tímto symbolem jsou označeny různé rady vztahující se k probíranému tématu, které vám ulehčí nastavování tak, aby Launchkey dělal, co chcete. Není povinné se jimi řídit, ale dost si tím ulehčíte život. Co je v krabici Launchkey byl v továrně pečlivě zabalen a jeho balení bylo navrženo tak, aby ustálo horší zacházení. Pokud by přístroj po převzetí jevil známky poškození, nevyhazujte žádné obalové materiály a ihned kontaktujte svého prodejce. Všechny obalové materiály si nechce pro pozdější použití. Prosím zkontrolujte následující seznam součástí balení. Pokud některé části chybí nebo jsou poškozené, kontaktujte svého prodejce. MIDI kontroler Launchkey Uživatelský manuál USB kabel typu A-B, dvoumetrový Registrační kartička umožňující stažení: Launchkey Software Installer, včetně pokynů pro nejpoužívanější programy Plugin Novation V-Station Plugin Novation Bass Station Samply Loopmaster Kartička se softwarem pro ipad umožňujíc stažení: aplikace Novation Launchkey pro ipad aplikace Novation Launchpad pro ipad AUDIO PARTNER s.r.o.

7 Registrace vašeho zařízení Launchkey Je důležité, abyste si svůj Launchkey zaregistrovali na internetu pomocí přiložené registrační kartičky. Kromě potvrzení záruky u výrobce budete mít možnost stáhnout si doplňující software, na který máte jako uživatel zařízení Launchkey nárok. Kartička také obsahuje kódy, který je třeba zadat do online formulářů na našich webových stránkách, abyste si mohli stáhnout software. Ještě předtím je ale nutné si přístroj zaregistrovat. Požadavky na napájení Launchkey se bude běžně napájet z vašeho počítače nebo ipadu pomocí konektoru USB na zadní straně. DC napájecí dodá USB kabel zapojený do počítače. Doporučujeme vám zapojovat Launchkey přímo do USB rozhraní v počítači, nikoliv do USB hubu. Poznámka k notebookům: Při napájení zařízení Launchkey byste měli vědět, že ačkoliv USB specifikace schálená IT průmyslem říká, že USB rozhraní by mělo být schopné dodat proud 0,5 A při 5 V, některé počítače - především notebooky - nejsou schopny tento proud dodat. V takovém případě může docházet k nespolehlivému fungování zařízení. Pokud je Launchkey zapojen do notebooku, doporučujeme vám, abyste ho napájeli z elektrické sítě, nikoliv pouze přes vestavěnou baterii. Pokud je to problém, Launchkey je možné napájet také napájecím adaptérem AC/DC 0 V, 200 ma (není součástí balení), který se zapojuje do zdířky Power In na zadním panelu. Pokud budete zařízení napájet adaptérem, ujistěte se nejprve, že používáte vhodný adaptér. Pokud byste měli pochybnosti, kontaktujte svého dovozce značky Novation AUDIO PARTNER s.r.o.

8 Přehled hardwarových prvků Vrchní panel - ovládací prvky Ovládací prvky zařízení Launchpad jsou nepřiřaditelné. Díky tomu se tak jednoduše nastavuje a ovládá. [1] Klávesnice - Launchkey má tři varianty - 25, 41 nebo 61 kláves [2] Kolečko na ohýbání tónu (PITCH) - standardní kolečko pro ohýbání tónu, samo se vrací do středové pozice [3] Modulační kolečko (MOD) [4] Devět 1 45milimetrových jezdců určených k nastavení hladin a dalších parametrů ve vašem DAW softwaru a ve virtuálních MIDI zařízeních [5] Devět 2 tlačítek umožňujících další ovládání pro DAW a MIDI AUDIO PARTNER s.r.o.

9 [6] Osm otočných knoflíků pro další ovládání DAW a MIDI [7] Ovládací tlačítka - slouží jako dálkové ovládání pro AW software a také mají speciální funkce v aplikacích pro použití zařízení Launchpad s ipadem [8] 16 spouštěcích padů - mohou být použity ke spouštění zvuků (např. bicích) ve vašem hudebním softwaru nebo plnit další funkce v některých programech nebo aplikacích pro ipad [9] Dvě kulatá tlačítka - mohou být využity pro libovolné účely v softwaru pro ios nebo ve vašem DAW softwaru [10] Tři 3 tlačítka funkce InControl - jsou určeny pro přepínání operačního režimu jezdců, knoflíků a spouštěcích padů, které mohou sloužit buď jako DAW kontrolery nebo jako standardní MIDI CC kontrolery. [11] Displej. Zobrazuje hodnoty MIDI parametrů, které se přenášejí ovladačem, jenž právě používáte. [12] Tlačítka oktáv + a - - Přepínají ladění o jednu oktávu nahoru nebo dolů. Stiskem obou tlačítek zároveň spustíte přepínání ladění po půltónech. Počet oktáv, které je možno přepnout, se liší podle modelu zařízení Launchkey, menší modely mají škálu oktáv širší. [13] Tlačítka stop a - slouží ke změně stopy v softwaru nebo k přepínání mezi aplikacemi Novation pro ipad ( přepne na aplikace Launchkey, na aplikaci Launchpad). Stiskem obou tlačítek najednou lze změnit MIDI kanál, přes který Launchkey přenáší a přijímá MIDI data. 1 Pouze Launchkey 49 a 61. Launchkey 25 má jednoho přiřaditelného jezdce. 2 Pouze Launchpad 49 a 61. Launchkey 25 nemá tlačítka. 3 Pouze Launchpad 49 a 61. Launchkey 25 má dvě tlačítka funkce InControl AUDIO PARTNER s.r.o.

10 Zadní panel - zapojení (1) USB rozhraní - Použijte USB kabel s konektorem typu B verze 1.1, 2.0 nebo 3.0. Launchkey propojte s USB rozhraním ve vašem počítači nebo ipadu pomocí přiloženého USB kabelu. (2) Napájecí zdířka - sem můžete zapojit napájecí adaptér. (3) Sustain - zdířka s konektorem jack 6,3 mm pro připojení standardního sustain pedálu. (4) Zámek Kensington - pomocí tohoto zámku můžete Launchkey zajistit proti krádeži AUDIO PARTNER s.r.o.

11 PŘÍKLADY ZAPOJENÍ Zařízení Launchpad slouží k automatickému a hladkému propojení s vaším softwarem na tvorbu hudby. Launchkey můžete použít buď s počítačem/notebookem nebo s ipadem. Funkce a možnosti ovládání se na každé z těchto dvou platforem liší, proto jim v uživatelském manuálu věnujeme samostatné kapitoly, které následují. Propojení s počítačem Zapojte Launchkey do počítače pomocí přiloženého USB kabelu. Použijte USB rozhraní v počítači a USB zdířku na zadní straně zařízení Launchkey. Napájení Ovládací informace Režim InControl Pro okamžité použití s některými hudebními softwary byl do zařízení Launchkey integrován režim InControl. V příručce pro nastavení softwaru DAW Setup Guide (v angličtině), která je součástí instalačního souboru programu Launchkey Software, najdete seznam aktuálně podporovaných DAW programů. Příručka vysvětluje, jak se jednotlivé ovladače na zařízení Launchkey přiřadí k jednotlivým funkcím DAW programu. Pokud váš oblíbený DAW program na seznamu chybí, můžete i přesto efektivně Launchkey používat, budete ale muset využít režim Základního přiřazování (viz níže). Režim základního přiřazování Launchkey bude fungovat jako běžný MIDI kontroler spolupracující s širokou škálou aplikací pro vytváření hudby. Kromě tónových zpráv z klávesnice vysílá každý ovládací prvek (jezdce, tlačítka, knoflíky) svou vlastní unikátní MIDI zprávu, což vám umožňuje nastavit váš hudební program tak, aby reagoval na zprávy, jak si budete přát AUDIO PARTNER s.r.o.

12 Propojení s ipadem Napájení Ovládací informace Apple adaptér USB Pokud vlastníte ipad nebo ipad Mini, máte možnost nainstalovat si zdarma aplikace Novation Launchkey a Launchpad a k jejich ovládání použít zařízení Launchkey*. K propojení budete potřebovat Apple adaptér fotoaparátu, jak je zobrazeno výše: 1. Zapojte přibalený USB kabel do USB zdířky na zadní panelu zařízení Launchkey, 2. Druhý konec USB kabelu zapojte do USB zdířky Apple adaptéru fotoaparátu, 3. Nyní zapojte Apple adaptér fotoaparátu do ipadu. Poznámka: Berte prosím na vědomí že Apple adaptér fotoaparátu NENÍ součástí balení zařízení Launchkey a je nutné si ho pořídit samostatně. Pokud budete během provozu zařízení Launchkey napájet AC/DC adpatérem, zabráníte tak rychlému vybíjení baterie v ipadu. Viz Požadavky na napájení na str. 7. * V závislosti na verzi operačního systému ios AUDIO PARTNER s.r.o.

13 FUNKCE ZAŘÍZENÍ LAUNCHKEY MIDI kanál MIDI data mohou proudit jedním ze 16 kanálů a mohou být přijímány a správně rozpoznány pouze, pokud je připojené zařízení nastaveno na stejný kanál. Základním MIDI kanálem je kanál 01. Jiný kanál vyberete takto: Stiskněte najednou obě tlačítka stop [13], displej [11] zobrazí aktuální MIDI kanál. Pomocí tlačítek a vyberte požadované číslo kanálu. Při zapínání se Launchkey VŽDY nastaví na MIDI kanál 1, pokud jste před vypnutím předtím nastavili jiný MIDI kanál, budete ho muset nastavit znovu. Výjimku z nahoře uvedeného tvoří spouštěcí pady, zprávy z nich jsou VŽDY přenášeny na kanálu 10, jedná se o standardní MIDI kanál pro perkusní nástroje. Ovládací tlačítka Launchkey obsahuje standardní sadu šesti ovládacích tlačítek s funkcemi start, stop, převíjení apod. uvnitř skladby ve vašem DAW programu. Fungují jako pohodlný dálkový ovladač softwaru, a mají stejnou funkci jako virtuální tlačítka na obrazovce počítače. Přetáčení zpět Smyčka Start Přetáčení vpřed Stop Nahrávání V režimu InControl tato tlačítka fungují jako standardní ovládací tlačítka DAW programu. V režimu základního přiřazování přenáší každé tlačítko svou unikátní MIDI CC zprávu, podle toho budete nejspíš muset nastavit svůj DAW program. Pokud zařízení Launchkey používáte s aplikacemi Novation pro ipad, slouží tlačítka ke specifickým funkcím, které se liší podle použité aplikace AUDIO PARTNER s.r.o.

14 Oktáva nahoru a dolů Tlačítka oktáva + a - [12] přepínají oktávy na klávesnici po jedné oktávě nahoru a dolů. Počet oktáv, o které lze klávesnici přepnout se liší podle modelu zařízení Launchkey: Launchkey 25: -4 až +5 oktáv Launchkey 49: -3 až +4 oktávy Launchkey 61: -3 až +3 oktávy Poznámka: Displej po přepnutí zobrazí počet oktáv, o které jste přepnuli (kladnou nebo zápornou hodnotu). Transpozice Stiskem obou oktávových tlačítek + a - [12] zároveň spustíte transpozici klávesnice po půltónech, maximálně o +/- 12 půltónů. Displej blikáním potvrdí provedenou transpozici. Kolečko ohýbání tónu (PITCH) Toto kolečko [2] přenáší standardní MIDI zprávy s ohýbáním tónu. Kolečko modulace (MOD) Kolečko modulace [3] přenáší standardní MIDI zprávy s modulací (CC=1). Druh efektu určíte nastavením hraného zvuku. Modulační kolečko se zpravidla používá k úpravě parametrů syntezátoru jako je např. filtrovací frekvence nebo vibrato AUDIO PARTNER s.r.o.

15 Jezdce Launchkey 25 má jednoho jezdce, Launchkey 49 a 61 jich mají devět. Jediný jezdec na zařízení Launchkey 25 vždy přenáší MIDI zprávu celkové hlasitosti (Master Volume, CC=7). Tento jezdec v režimu InControl nefunguje. U zařízení Launchkey 49 a 61 se funkce jezdců mění podle toho, jestli je zapnutý režim InControl. V tomto režimu budou jezdce fungovat jako jezdce v sekci mixážního pultu ve vašem DAW programu ovládající hlasitosti stop na po sobě jdoucích kanálech. V režimu základního přiřazování každý jezdec přenáší pevnou MIDI CC zprávu. Tlačítka Tato tlačítka mají pouze zařízení Launchkey 49 a 61. Je jich celkem devět a jsou umístěn pod jednotlivými jezdci. [5]. V režimu InControl tlačítka 1 až 8 zpravidla fungují jako tlačítka MUTE (Ztlumení), SOLO (Sólo) pro vybrané kanály mixážního pultu ve vašem DAW programu. V tomto případě deváté tlačítko slouží jako přepínač funkcí MUTE a SOLO u tlačítek 1 až 8. Režim SOLO je indikován vestavěnou diodou. V režimu základního přiřazování každé tlačítko přenáší pevně danou MIDI zprávu. Knoflíky Všechny modely mají šest otočných knoflíků [6], které mohou být stejně jako ostatní ovladače na zařízení Launchkey použity v režimu InControl nebo v režimu základního přiřazování. V režimu InControl zpravidla fungují jako ovladače panorámování osmi kanálů mixážního pultu ve vašem DAW programu. V režimu základního přiřazování přenáší každé tlačítko pevně danou MIDI CC zprávu. Spouštěcí pady Všechny modely zařízení Launchkey jsou vybaveny sadou šestnácti padů citlivých na úder. Jejich prvotním účelem je spouštění perkusních zvuků. Aby tak fungovaly, musejí být přepnuty do režimu základního přiřazování. V takovém případě jsou všechna data přenášena na MIDI kanálu 10. V tomto režimu se pady po úderu zabarví červeně. Pokud jsou pady nastaveny na režim InControl, mohou být v různých programech (Ableton Live, FL Studio a Reason) použity ke spouštění klipů nebo smyček. V programech, které klipy nespouštějí (jako Logic Pro nebo Cubase), nemají žádnou funkci a nejdou ani do režimu InControl přepnout AUDIO PARTNER s.r.o.

16 Kulatá tlačítka Pokud je Launchkey v režimu základního přiřazování, dvě velká kulatá tlačítka [9] přenášejí MIDI CC zprávy (horní=104, spodní=105). Pokud je zapnutý režim InControl nebo pokud je Launchkey zapojen do ipadu s aplikací Novation, mají tlačítka specifické funkce podle použitého softwaru. V programech Cubase, Logic Pro a Pro Tools přepínají tato tlačítka aktuální banku ovladačů osmi kanálů mixážního pultu doleva (vrchní tlačítko) a doprava (spodní tlačítko). Stopa a Dvě tlačítka a [13] fungují pouze v režimu InControl. Umožňují vám přepínat jezdce mezi stopami a nástroji ve vašem DAW programu. V zařízení Launchkey 49 a 61 tlačítka stop a v DAW programu přepínají mezi stopami v bankách po osmi, čímž znovu nastaví osm jezdců k ovládání další sady stop. V zařízení Launchkey 25 můžete tlačítky a přepínat mezi jednotlivými stopami v DAW programu a přiřazovat jim jezdce. Berte na vědomí, že chování jednotlivých tlačítek stop se může u jednotlivých DAW programů lišit, např. Logic Pro automaticky vybere další banku osmi stop, pokud dojdete k poslední stopě v dané bance atd AUDIO PARTNER s.r.o.

17 Používání režimu InControl Pokud používáte program na tvorbu hudby (DAW), který je v seznamu podporovaných programů, následujte nejprve pokyny, jak program správně nastavit, aby se zařízením Launchkey správně fungoval. Jakmile provedete nastavení, funkce InControl automaticky přiřadí každému fyzickému ovladači funkci v DAW programu. Experimentováním byste měli velice snadno poznat, který ovladač je přiřazený jednotlivým funkcím DAW programu, ale DAw příručka obsahuje seznam přiřazení. Přiřazování ovladačů v režimu InControl je pevně dané a není možné ho vidět, vše tedy probíhá velice snadno a zřejmě. Režim InControl můžete vybrat nezávisle pro jednotlivé sekce ovladačů - jezdce/tlačítka, knoflíky a spouštěcí pady - pomocí tří (Launchkey 49/61) nebo dvou (Launchkey 25) tlačítek InControl. Když je režim spuštěný, příslušná tlačítka svítí. Tlačítka InControl Berte na vědomí, že v některých DAW programech spouštěcí pady nemají v režimu InControl žádnou funkci - jedná se o DAW programy, které nejsou založeny na bázi klipů, např.logic Pro Cubase. Ableton Live je naopak založen na klipech, takže v něm můžete přímo pomocí padů spouštět klipy a smyčky. V programu Reason můžete spouštěcí pady využít i pro pro řadu dalších funkcí, např. k výběru a úpravě bicí smyčky nebo ke změně kroků sekvenceru AUDIO PARTNER s.r.o.

18 PŘÍRUČKA PRO ipad Novation vyvinul dvě skvělé nové aplikace pro použití s klávesnicí Launchkey. Můžete si je běžnou cestou stáhnout z internetového obchodu App Store, nejprve se ujistěte, že máte kompatibilní verzi ipadu. Obě aplikace lze použít pro zařízení Launchkey připojené k ipadu, jsou velice intuitivní a jejich funkce nejsou v tomto manuály popsány. Následující kapitola uživatelského manuálu vysvětluje, jak lze zařízení Launchkey použít ve spojení s těmito aplikacemi. POZNÁMKA: Před spuštěním aplikace Novation ve vašem ipadu nejprve připojte Launchkey. Aplikace Launchkey Tato aplikace je softwarovým syntezátorem. Obsahuje 60 skvělých syntezátorových zvuků pro okamžité použití ve vaší produkci. K nastavení zvuků používá grafické rozhraní a umožňuje vám být kreativní rychlou a zábavnou formou. Připojením zařízení Launchkey k ipadu velmi rozšíříte možnosti aplikace a budete moci využít celou klávesnici. Aplikace Launchpad Tato aplikace je softwarovou verzí úspěšného hudebního kontroleru Novation LAUNCHPAD. Aplikace nabízí 8 6 barevných políček spouštěcích padů, které lze využívat ke přehrávání a úpravám hudby z knihovny samplů a smyček. Plynulost je zajištěna, všechny smyčky a samply jsou synchronizované a zůstávají v tempu. Použití zařízení Launchkey s aplikací Launchkey pro ipad Propojte svůj ipad a Launchkey adaptérem fotoaparátu podle pokynů uvedených na straně 12. Po zapojení se fyzické ovladače zařízení Launchkey přímo přiřadí svým ekvivalentům na displeji ipadu. Jsou naprogramovány pro nastavování těch nejdůležitějších parametrů každého syntezátorového zvuku. Berte na vědomí, že ovládané parametry vždy závisí na vámi zvoleném zvuku. POZNÁMKA: Po propojení zařízení Launchkey s ipadem všechna tři tlačítka InControl [10] zhasnou, protože klávesnici musí být v režimu základního mapování, aby s aplikací Launchkey mohla správně pracovat. (Pokud už bude aplikace běžet, už se to nestane.) Následuje seznam přiřazení fyzických ovladačů: Klávesy [1] fungují normálně, hrají zvolený zvuk. Kolečka modulace [3] a ohýbání tónu [2] můžete používat běžným způsobem a jejich přesné funkce jsou dány vybraným zvukem. Tlačítka oktáv [12] také fungují normálně, všimněte si ale, že fungují nezávisle na oktávovách tlačítkách na obrazovce ipadu, které se týkají pouze virtuální klávesnice AUDIO PARTNER s.r.o.

19 Knoflíky [6] jsou přiřazeny přímo osmi knoflíkům na obrazovce ipadu. Jezdce 1 až 8 (verze 49 a 61) [4] nastavují prvotní amplitudu (jezdce 1 až 4) a modulaci (jezdce 5 až 8) ADSR parametrů. Takto fungují ve všech zvucích. Hlavní jezdec vždy funguje jako ovladač celkové hlasitosti syntezátoru. Tři z ovládacích tlačítek [7] mají funkce Přehrát ( ) sekvenci, Zastavit ( ) sekvenci a opakovaně přehrávat sekvenci. ( ). Tlačítka a (také značená jako a ) slouží k přepínání zvuků. Vrchní banka osmi spouštěcích padů [8] umožňuje uložení a vyvolání vašich oblíbených zvuků. Zvuk mezi oblíbené uložíte tak, že podržíte stisknuté vrchní kulaté tlačítko [9] na zařízení Launchkey a do toto stisknete vámi zvolený pad. Uložený zvuk pak jednoduše vyvoláte stiskem daného padu. Berte na vědomí, že uložené zvuky jsou spojeny s aplikací, každý oblíbený zvuk vždy patří k existujícímu zvuku, takže po provedení změn parametrů ve zvuku, jako je např. pozice knoflíků, bude zvuk po vyvolání nového oblíbeného zvuku padem ztracen Spodní banka osmi spouštěcích padů odpovídá osmi nodům na obrazovce ipadu. Pady fungují stejně jako nody na obrazovce. Použití zařízení Launchkey s aplikací Launchpad pro ipad Propojte svůj ipad a Launchkey adaptérem fotoaparátu podle pokynů uvedených na straně 12. Stiskněte tlačítko InControl, abyste umožnili spojení zařízení Launchkey s ipadem. Fyzické spouštěcí pady se rozsvítí a budou představovat 16 ze 48 padů na virtuálním Launchpadu. To, jak budou podsvíceny, záleží na aktuální relaci v aplikaci Launchpad. Povšimněte si, že po prvním načtení aplikace jsou fyzické pady přiřazeny prvním dvěma řadám v aplikaci a to je potvrzeno dvěma diodami na levém konci virtuálních řad. Pomocí tlačítek a v sekci AUDIO PARTNER s.r.o.

20 ovládacích tlačítek [7] vyberte druhý pár řad, všimněte si, že každý stisk přepne jednu řadu padů naráz. U verzí 49 a 61 bude osm jezdců přiřazeno osmi kanálovým jezdcům aplikace Launchpad a můžete je tak použít k úpravě mixu. Pokud je chcete zapnout, stiskněte tlačítko InControl u sekce jezdců. Použití zařízení Launchkey s aplikacemi Launchkey a Launchpad Je možné spustit obě aplikace najednou a pomocí tlačítek InControl [10] přiřadit různé sekce zařízení Launchkey k ovládání jednotlivých aplikací. Můžete například přiřadit spouštěcí pady ke spouštění smyček a samplů, které aplikace Launchpad vytváří, a přitom hrát na syntezátor Launchkey. I když obě aplikace mohou běžet současně, na obrazovce ipadu se může zobrazit vždy jen jedna. Mezi aplikacemi můžete přepínat tlačítky stop a [13]. Tlačítko přepne do aplikace Launchkey a tlačítko do aplikace Launchpad AUDIO PARTNER s.r.o.

21 TECHNICKÉ INFORMACE ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Pro nejnovější informace a asistenci se zařízením Launchkey prosím navštivte: Základní otázky a odpovědi Otázka: Odpověď: Otázka: Odpověď: Otázka: Odpověď: Otázka: Odpověď: Otázka: Odpověď: Otázka: Odpověď: Otázka: Odpověď: Otázka: Odpověď: Kde najdu software? Software pro Launchkey je k dispozici na našem webu. Jdetě na adresu a následujte pokyny. Můj ipad hlásí, že Launchkey spotřebovává příliš mnoho energie. Launchkey byl navržen pro přímé napájení přes ipad, je ale třeba dodržet přesné zapojení. Nejprve zapojte USB kabel do zařízení Launchkey, jeho druhý konec do Apple adaptéru fotoaparátu a nakonec zapojte adaptér do ipadu. Musím při použití zařízení Launchkey s počítačem instalovat ovladače? Ne, Launchkey je široce podporován. To znamená, že jej počítač po zapojení automaticky rozezná a příslušný ovladač si nainstaluje automaticky. K čemu je zdířka pro adaptér? Launchkey můžete napájet podporovaným DC adaptérem. Pak nebude spotřebovávat energii z počítače nebo z ipadu. Můžu zapojit Launchkey současně k počítači i k ipadu? Launchkey je navržen pro propojení skrze USB a je tedy možné ho zapojit pouze k jednomu zařízení naráz. Jak zastavím přehrávání v aplikaci Launchkey? Stiskněte tlačítko STOP ( ) na zařízení Launchkey. Co je to InControl? Inovace od značky Novation, která umožňuje jednoduché a okamžité ovládání všech nejznámějších hudebních programů. K čemu jsou tlačítka se šipkami? Tato tlačítka zapínají a vypínají režim InControl individuálně pro jezdce, knoflíky a pady. Režim InControl je k dispozici, pokud je zařízení Launchkey propojeno s hudebním softwarem AUDIO PARTNER s.r.o.

AMPLIFi 75/AMPLIFi 150! UŽIVATELSKÝ MANUÁL

AMPLIFi 75/AMPLIFi 150! UŽIVATELSKÝ MANUÁL AMPLIFi 75/AMPLIFi 150 UŽIVATELSKÝ MANUÁL VÝSTRAHA: DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ Neodstraňujte žádný kryt přístroje, zabráníte tak riziku elektrického šoku. Uvnitř se nenacházejí žádné součásti nastavitelné

Více

MOBILE KEYS 25 & 49 UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

MOBILE KEYS 25 & 49 UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. MOBILE KEYS 25 & 49 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Blahopřejeme vám k zakoupení Line 6 Mobile Keys! Díky kvalitnímu designu, malé spotřebě elektřiny a široké kompatibilitě s ostatními zařízeními jsou kontrolery Mobile

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ ELEKTRICKÉHO ŠOKU, NEOTVÍREJTE SYMBOL BLESKU SE ŠIPKOU V ROVNOSTRANNÉM TROJÚHELNÍKU SLOUŽÍ K UPOZORNĚNÍ UŽIVATELE NA PŘÍTOMNOST NEIZOLOVANÉHO

Více

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE 1. Přečtěte si tyto instrukce. 2. Dodržujte tyto instrukce. 3. Dbejte na všechna varování. 4. Řiďte se instrukcemi. 5. Nepoužívejte zařízení blízko vody. 6. Čistěte pouze čistou

Více

Bluetooth reproduktor. Uživatelská příručka

Bluetooth reproduktor. Uživatelská příručka Bluetooth reproduktor Uživatelská příručka Obsah balení: Funkce: Tec+ Geo Bluetooth reproduktor 1. ON/ OFF přepínač Micro USB kabel 2. AUX- in vstup 3,5 mm aux-in kabel 3. USB napájecí konektor Uživatelská

Více

MK 20 Přenosné klávesy

MK 20 Přenosné klávesy MK 20 Přenosné klávesy Uživatelský manuál 2015 AUDIO PARTNER s.r.o. 1 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A POKYNY POZOR! RIZIKO ELEKTRICKÉHO ŠOKU! NEOTVÍREJTE! VAROVÁNÍ: NEODSTRAŇUJTE ŠROUBY, ZABRÁNÍTE TAK VZNIKU POŽÁRU

Více

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod.

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Pozor! 1.Tento výrobek je citlivé zařízení, zacházejte s ním opatrně. Chcete-li ochránit

Více

Mobilní ozvučovací sestava s výkonem W UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

Mobilní ozvučovací sestava s výkonem W UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. Mobilní ozvučovací sestava s výkonem 2 100 W UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1 2014 AUDIO PARTNER s.r.o. Drahý zákazníku, nejprve nám dovolte vám poděkovat za to, že jste zakoupili výrobek společnosti Soundsation.

Více

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o.

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o. FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL I. VLASTNOSTI - 49 kláves - přiřaditelný jezdec, pedál, kolečko ohýbání tónu, modulační kolečko, tlačítka nahoru/dolů, knoflíky - multifunkční klávesnice

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 4 6. Tlačítka... 5 7. Nastavení Systému... 5 8. HDMI... 7 9. Instalace, odinstalace

Více

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně Uživatelský manuál DB-100 DB-100B Indikátor úrovně Uchovejte tento manuál pro pozdější použití! Copyright Zákaz reprodukce! Tento manuál je platný pro čísla výrobků: 10453010, 10453010. Nejnovější verzi

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Čeština Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně.

Více

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG int-vmg_cz 06/17 Modul INT-VMG umožňuje hlasité přehrávání uložených zpráv, pokud nastane určitá událost. Může být použit ve spojení s ústřednami INTEGRA (jako výstupový

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

KAIFAT SÉRIE M! UŽIVATELSKÝ MANUÁL#!!! 2014 AUDIO PARTNER s.r.o.

KAIFAT SÉRIE M! UŽIVATELSKÝ MANUÁL#!!! 2014 AUDIO PARTNER s.r.o. KAIFAT SÉRIE M UŽIVATELSKÝ MANUÁL# DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ VÝSTRAHA: Neodstraňujte vrchní nebo zadní kryt přístroje, zabráníte tak riziku elektrického šoku. Uvnitř se nenacházejí žádné součásti

Více

Na obrázku na další stránce, uvidíte, že ovládací prvky jsou logicky uspořádány v 6 sekcích.

Na obrázku na další stránce, uvidíte, že ovládací prvky jsou logicky uspořádány v 6 sekcích. Revize software 1.0 PŘEHLED MIDIcon je USB MIDI kontrolér/ovládací panel navržený pro práci se softwarovými balíčky pro osvětlování výrobce Elation. Je napájen po USB a používá rovněž ovladače třídy USB,

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

!!!! UŽIVATELSKÝ MANUÁL! 2014 AUDIO PARTNER s.r.o.

!!!! UŽIVATELSKÝ MANUÁL! 2014 AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL Blahopřejeme vám ke koupi nového aparátu RANDALL SATAN z kolekce aparátů Oly Eglunda My ve společnosti Randall máme radost, že jste se rozhodli pro náš výrobek a přejeme vám tuny gainu,

Více

Uživatelský manuál k set-top boxu ARRIS VIP4302

Uživatelský manuál k set-top boxu ARRIS VIP4302 Uživatelský manuál k set-top boxu ARRIS VIP4302 2 3 Vážení uživatelé, před použitím boxu si prosím prostudujte tento manuál a postupujte dle pokynů v něm uvedených. Děkujeme za Vaši důvěru a přejeme příjemné

Více

Kontrola obsahu balení

Kontrola obsahu balení Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

Návod na použití prezentační techniky

Návod na použití prezentační techniky Laboratorní centrum Fakulty technologické Návod na použití prezentační techniky Velká posluchárna Před použitím prezentační techniky pročtěte tento návod ApS Brno s.r.o., divize projekční techniky Purkyňova

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000

Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000 Pouzdro s Bluetooth klávesnicí tablet S6000 Úvod Pouzdro s Bluetooth klávesnicí je vybaveno drážkou pro uchycení tabletu S6000, se kterým se bezdrátově spojí pomocí rozhraní Bluetooth 3.0 a usnadní tak

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině.

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 5 6. Tlačítka... 5 7. APP zásuvky... 6 8. Nastavení systému... 6 9. Instalace,

Více

WRW 206 Cvičný metronom

WRW 206 Cvičný metronom Návod k použití WRW 206 Cvičný metronom Děkujeme vám a gratulujeme k zakoupení cvičného metronomu WRW 206 od firmy Cherub. Udělejte si prosím čas k pročtení tohoto manuálu abyste výrobek co nejlépe využili.

Více

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku!

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku! BT410 Bluetooth Speaker (integrovaná funkce pro handsfree telefonování) Uživatelská příručka Výstraha: 1) Ilustrace slouží pouze pro referenci. 2) Společnost Lenovo je odhodlána zlepšovat výkon a kvalitu

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

DiscoStar. Portabler Akku-BT Lautsprecher mit Disco Licht Effekt, USB, SD, Aux, Radio

DiscoStar. Portabler Akku-BT Lautsprecher mit Disco Licht Effekt, USB, SD, Aux, Radio DiscoStar Portabler Akku-BT Lautsprecher mit Disco Licht Effekt, USB, SD, Aux, Radio 10028847 10028848 10028849 Vážený zákazníku, zakoupením produktu jste získali kvalitní produkt, který odpovídá současnému

Více

Auna Weimar. Návod k použití Bezpečnostní upozornění

Auna Weimar. Návod k použití Bezpečnostní upozornění Auna Weimar Návod k použití 10026418-10026419 Vážený zákazníku, zakoupením produktu jste získali kvalitní produkt, který odpovídá současnému stavu vývoje a splňuje náročné technologické a funkční požadavky.

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

USB. Návod k obsluze. Balení obsahuje: PT 01. Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem PŘENOSNÝ GRAMOFON

USB. Návod k obsluze. Balení obsahuje: PT 01. Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem PŘENOSNÝ GRAMOFON USB PŘENOSNÝ GRAMOFON Návod k obsluze Balení obsahuje: Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem Diagram propojení 1 Rychlé nastavení gramofonu 1. Zkontrolujte, zda balení

Více

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze SENCOR SDF 1260 Digitální fotorámeček Návod k obsluze 0 Bezpečnostní informace: Udržujte přístroj mimo působení vody, vlhkosti a prachu. Provozní teplota je 0-40 0 C. Nikdy neumísťujte přístroj do míst

Více

VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH

VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH Uživatelská příručka 33040 Při používání modelu 33040 se řiďte následuj ícími pokyny 1. Zařízení 33040 zapněte tlačítkem napájení umístěným na jeho spodní

Více

Návod na používání CARNEGY-61, ELEKTRONICKÝ KLAVÍR

Návod na používání CARNEGY-61, ELEKTRONICKÝ KLAVÍR Návod na používání 10009094 CARNEGY-61, ELEKTRONICKÝ KLAVÍR Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme Vás,

Více

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA BEG200 Aplikace BeeWi SmartPad: Děkujeme vám za zakoupení BEG200 Smart Gateway od BEEWI. Přečtěte si prosím následující pokyny, kde se dozvíte, jak

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

SPA IP telefon VoIp. Voice. Uživatelská přiručka. Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942

SPA IP telefon VoIp. Voice. Uživatelská přiručka. Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942 VoIp Voice Uživatelská přiručka Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942 Autorská práva a ochrané známky Veškeré změny mohou být zpracovány bez upozornění. Linksys je obchodní a ochraná známka společnosti

Více

SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka

SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Informace k bezpečnému používání... 2 Informace o monitoru... 3 Technická

Více

BALENÍ OBSAHUJE hlavní jednotku dětského hudebního centra přenosný přehrávač dětského hudebního centra osobní manuál sluchátka.

BALENÍ OBSAHUJE hlavní jednotku dětského hudebního centra přenosný přehrávač dětského hudebního centra osobní manuál sluchátka. ÚVOD Děkujeme za zakoupení Vtech dětské hudební centrum. Jedná se o jedinečné klávesy navržené speciálně pro mladší děti. Můžete nahrávat vlastní písničky a melodie. Jestli se chcete podělit o své vlastní

Více

Fox 2175. elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ

Fox 2175. elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ Fox 2175 elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ UPOZORNĚNÍ Prosíme, dodržujte následující pravidla pro používání, abyste sebe nebo osoby ve vaší blízkosti nezranili a rovněž, abyste nepoškodili okolní zařízení.

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB Resident dj Mixážní pult Mikr PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB L 15 0 4 10 4 Digitální displej MP3 Přehrávač R 10 10032076 10032077 Chal-Tec Wallstr.16 10179 Berlín Německo. www.chal-tec.com www.electronic-star.de

Více

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY Návod k obsluze Ovládací prvky 1. Tlačítka SCANNER Slouží pro výběr jakéhokoliv z dvanácti připojených zařízení. Tlačítky volíte, jaké DMX kanály bude zařízení používat. Tlačítko Scanner 1 ovládá kanál

Více

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD OBSAH 1,Úvod...3 2, Vzhled a velikosti....3 2.1, materiál a barvy.. 3 2.2, rozměry displeje. 3 3, funkce a definice tlačítek...3 3.1, přednastavení a standardní

Více

Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál

Dotykový 10,4 LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT 10''/10,4'' multifunkční monitor Uživatelský manuál Drazí zákazníci, abyste zajistili, že vámi zakoupený výrobek bude správně fungovat, přečtěte si nejprve tento

Více

resident dj 4-kanálový mixážní pult

resident dj 4-kanálový mixážní pult resident dj 4-kanálový mixážní pult 10028788 10028789 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Česká příručka. Seznam: Obsah balení a systémové požadavky:

Česká příručka. Seznam: Obsah balení a systémové požadavky: Česká příručka Tato česká příručka slouží pouze k základnímu obeznámení s nejdůležitějšími funkcemi a nastaveními zařízení. Detailnější informace naleznete v originálním anglickém manuálu. Seznam: Str.

Více

Joyplus M78 Uživatelská příručka

Joyplus M78 Uživatelská příručka Technická podpora Servisní stredisko: Conquest Entertainment/ UMAX Czech Hloubetínská 11 198 00 Praha 9 +420 284 000 111 Technická podpora: +420 284 000 164 support@umax.cz www.umax.cz www.hddplayer.cz

Více

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescenda 60 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny.

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescenda 60 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny. 1 Úvod Děkujeme vám, že jste si vybrali osobní zesilovací zařízení Crescendo 60. Před jeho prvním použitím si prosím přečtěte tento návod, abyste se seznámili se všemi možnostmi tohoto zařízení. Crescendo

Více

LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO

LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO Děkujeme, že jste si zakoupili náš výrobek FOMEI. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento manuál. E-mail: sls@fomei.com Webové stránky: www.fomei.com Upozornění

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

F-FREEQALL SKYPE. Brána pro Skype a telefonní linku

F-FREEQALL SKYPE. Brána pro Skype a telefonní linku F-FREEQALL SKYPE Brána pro Skype a telefonní linku Nainstalujte si software Skype verze 1.3 nebo vyšší pro IBM kompatibilní PC s Windows. (viz obr. v originálním návodu str. 2-4) Stáhněte si Skype ze stránek

Více

61klávesové multifunkční digitální elektronické klávesy. Návod k obsluze

61klávesové multifunkční digitální elektronické klávesy. Návod k obsluze XTS-6888 61klávesové multifunkční digitální elektronické klávesy Návod k obsluze Děkujeme vám, že jste si vybrali XTS-6888! Přečtěte si prosím pozorně tento návod a uchovejte ho na místě uživateli kdykoli

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX)

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX) FULL (AUX/HDMI/USB/FM-TX) Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému slunečnímu žáření může způsobit dočasnou nefunkčnost

Více

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Wonder Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Wonder Xtreamer Wonder je zcela nový media hub na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex A9 procesorem a grafikou Mali

Více

Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003

Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 1/8 Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb zvolili právě naši společnost. Vybrali jste si nejmodernější

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Dell Display Manager je aplikace pro Microsoft Windows, která slouží ke správě monitoru nebo skupiny monitorů. Umožňuje ruční nastavení zobrazeného

Více

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í 2 VLASTNOSTI 9 Tlačítek přímých pamětí s piktogramy 3 Tlačítka nouzové volby Nastavení hlasitosti zvuku (20dB) Nastavení hlasitosti

Více

Uživatelská příručka. LONGY.cz

Uživatelská příručka. LONGY.cz Uživatelská příručka Úvod: Hodiny ADILOCK II jsou originální světelné hodiny zobrazující čas pomocí barevných LED diod. Barvy jednotlivých ručiček, loga a vnitřního ciferníku lze vybírat z pestré škály

Více

Hodinky s kamerou Návod k použití

Hodinky s kamerou Návod k použití Hodinky s kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca 3m. Nedoporučujeme

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více

Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003

Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb zvolili právě naši společnost. Vybrali jste si nejmodernější

Více

DISCO 300. Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem

DISCO 300. Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem DISCO 300 Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem VAROVÁNÍ! VAROVÁNÍ: PRO SNÍŽENÍ RIZIKA ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, NEODNÍMEJTE KRYTY TOHOTO PŘÍSTROJE. UVNITŘ PŘÍSTROJE NEJSOU

Více

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o.

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o. Uživatelský manuál MEI 100 Bezdrátový In Ear odposlechový systém Součásti balení: Funkce vysílače MEI-100: Přední panel: 1) Zdířka pro sluchátka 2) Ovladání hlasitosti odposlechu (otočením doleva snížení

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket. MX-1400 DSP Uživatelská příručka a návod k obsluze Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.cz Bezpečnostní pokyny: Mixážní pult MX 1400/MX 1400 DSP jsou elektrická

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

Řada notebooků TravelMate

Řada notebooků TravelMate Řada notebooků TravelMate Stručné pokyny Registrace produktu Doporučujeme vám, abyste si při prvním použití produkt zaregistrovali. Získáte tak přístup k některým užitečným výhodám, například: Rychlejší

Více

Zásady bezpečnosti. Obsah manuálu. Obsah balení. Vážení uživatelé,

Zásady bezpečnosti. Obsah manuálu. Obsah balení. Vážení uživatelé, Vážení uživatelé, Zásady bezpečnosti děkujeme, že využíváte službu Sledovanitv.cz. Věříme, že s naší službou budete spokojeni a Vaši důvěru nezklameme. Před použitím boxu si, prosím, prostudujte tento

Více

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5 CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 OBSAH 1 Úvod 3 2 Instalace 3 3 Popis 4 3.1 Vstupy a ovládací prvky 4 3.2 Napájecí

Více

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití Pro bezpečné používání Varování Nerozebírejte, nepokoušejte se opravit nebo manipulovat s tímto metronomem, mohlo by dojít ke zkratu. Nepoužívejte tlačítka,

Více

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů Uživatelský manuál Druhé vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Přečtete si pečlivě tyto instrukce předtím, než budete chtít přístroj

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Obj. č.: 4731364 NÁVOD K OBSLUZE

Obj. č.: 4731364 NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4731364 Děkujeme, že jste si zakoupili tento bezdrátový kontroler pro ovládání RGB LED pásků, který umožňuje ovládání pomocí dálkového ovladače, nebo chytrým mobilním telefonem

Více

Digitální hudební přehrávač Bluetooth. Návod k použití

Digitální hudební přehrávač Bluetooth. Návod k použití Digitální hudební přehrávač Bluetooth Návod k použití Úvod Děkujeme, že jste si vybrali Digitální hudební přehrávač CarClever. Tento přehrávač lze snadno instalovat a používat. Plug and Play montáž umožňuje

Více

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr. 5985452 Příručka Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod

Více

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC 8portů MPC8701 - Katalogové číslo: 14.99.3220 16portů MPC16501 - Katalogové číslo: 14.99.3221 VLASTNOSTI - Ovládání 8/16 PC pomocí jedné konzole (PS/2 klávesnice,

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol Seznámení s MyPal Power Notification Tlačítko spuštění Tlačítko Poznámky (záznam hlasu) Tlačítko kontakty Reproduktor Navigační tlačítko Přední část Indikátor napájení/oznámení Bluetooth Wi-Fi GPS LCD

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje.

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje. Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a kamerou DVR-156 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod S tímto profesionálním diktafonem zaznamenáte naprosto čistý

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

BO:S:S Boccia Score System

BO:S:S Boccia Score System BO:S:S Boccia Score System Instalace a správa systému časomíry ATACK software, s.r.o. Obsah balení... 3 Zapojení systému... 4 Nastavení systému... 5 Tlačítko na časomíře... 5 Aktualizace... 6 Aktualizace

Více

Kovový mini diktafon s dálkovým odposlechem

Kovový mini diktafon s dálkovým odposlechem Kovový mini diktafon s dálkovým odposlechem Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

Uživatelský manuál pro chytré žárovky Twinkly

Uživatelský manuál pro chytré žárovky Twinkly Uživatelský manuál pro chytré žárovky Twinkly Instalace světýlek Vyndejte světýlka z obalu. Ozdobte jimi stromeček ze všech nebo pouze z jedné strany tak, aby byla rovnoměrně rozmístěna. Začínejte vždy

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool UPOZORNĚNÍ: Pro používání Toolboxu, potřebujete přístup

Více

Tablet. Rychlý průvodce instalací

Tablet. Rychlý průvodce instalací Tablet CZ Rychlý průvodce instalací Windows Vista, Vista x64, XP, XP x64, 2000 Macintosh OS X v10.3.9. nebo vyšší Důležité: pro plné využití všech funkcí pera a tabletu je NUTNÁ instalace ovládacího programu

Více

Řada notebooků TravelMate. Stručné pokyny

Řada notebooků TravelMate. Stručné pokyny Řada notebooků TravelMate Stručné pokyny 2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny pro řadu notebooků TravelMate Původní vydání: 02/2011 Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení:

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

IR hodinky s kamerou Návod k použití

IR hodinky s kamerou Návod k použití IR hodinky s kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca 3m.

Více

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Až čtyři nahrávací módy Rozlišení až FULL HD, při použití HDMI kabelu 3 LCD dotykový displej pro pohodlné ovládání

Více

Upozornění před instalací

Upozornění před instalací Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Neumisťujte síťovou kameru do blízkosti zdrojů tepla, například televizoru nebo trouby. Chraňte

Více

Studentský set EXCLUSIVE

Studentský set EXCLUSIVE Studentský set EXCLUSIVE Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Set umožňuje oboustrannou komunikaci Dokonalé maskování Umožňuje přenos zvuku a obrazu www.spyshops.cz Stránka 1 1. Specifikace produktu

Více

Dálkové ovládání (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Dálkové ovládání (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Dálkové ovládání (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky

Více

SEIKO Quartz metronom SQ70

SEIKO Quartz metronom SQ70 SEIKO Quartz metronom SQ70 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ UPOZORNĚNÍ! Nerozebírejte metronom, ani se jej nepokoušejte sami opravit, mohli byste tím způsobit zkrat. Nezacházejte s metronomem, máte-li

Více