Na obrázku na další stránce, uvidíte, že ovládací prvky jsou logicky uspořádány v 6 sekcích.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Na obrázku na další stránce, uvidíte, že ovládací prvky jsou logicky uspořádány v 6 sekcích."

Transkript

1 Revize software 1.0

2 PŘEHLED MIDIcon je USB MIDI kontrolér/ovládací panel navržený pro práci se softwarovými balíčky pro osvětlování výrobce Elation. Je napájen po USB a používá rovněž ovladače třídy USB, takže do počítače nemusíte instalovat další ovladače. Po prvním zapnutí jej počítač automaticky detekuje a přiřadí mu MIDI ovladač, který je součástí operačního systému. Je kompatibilní s OS Windows a Apple. MIDIcon používá pro komunikaci s vaším SW standardní MIDI zprávy. Na konci této příručky naleznete tabulky přiřazení zpráv MIDI tlačítkům a faderům. Programy pro osvětlování od Elation obsahují šablony pro MIDIcon, takže je můžete začít ihned používat, aniž byste museli programovat každé tlačítko. Elation také spolupracuje s dalšími výrobci softwaru pro další rozšíření možností okamžitého použití ovládacího panelu MIDIcon. Jinak můžete samozřejmě libovolný software, který umožňuje vstup z ovládacího panelu MIDI a který disponuje programovacími funkcemi pro mapování, nakonfigurovat pro MIDIcon sami. Na obrázku na další stránce, uvidíte, že ovládací prvky jsou logicky uspořádány v 6 sekcích. Sekce Playbacků - zahrnuje většinu levé strany ovládacího panelu, 8 plaback faderů s 3 tlačítky nad každým. Tlačítka volby stránky (2 tlačítka se šipkami + displej "page") v levém horním rohu se vztahuje na playbacky. Tlačítka Shortcuts: Nad playbacky je 6 tlačítek Shortcut S1 až S6. Paměťová tlačítka: V pravé horní části je 32 tlačítek pro vyvolání pamětí nebo scén. Tlačítka volby stránky (2 tlačítka se šipkami + displej "page") nahoře uprostřed se vztahuje na paměťová tlačítka. Otočné enkodery: Pod paměťovými tlačítky se nacházejí 3 otočné enkodery pro zadávání dat nebo přímé řízení parametrů světel. Dotyková tlačítka: Pod enkodery se nachází 12 dotykových tlačítek pro okamžité spouštění světelných efektů. Master fader a tlačítko Blackout - nacházejí se uprostřed ovládacího panelu. Kdykoliv stisknete určité tlačítko nebo pootočíte enkoderem, vyšle MIDIcon MIDI zprávu typu Note On a Note Off do vašeho SW. Vysílá rovněž kontinuální MIDI zprávy (typu Continuous) - když pohybujete fadery nebo použijete tlačítko pro výběr stránky. Když je stisknuto tlačítko, je vyslána zpráva Note On a po uvolnění tlačítka je vyslána zpráva Note Off. To vám umožňuje ovládat okamžité efekty. MIDIcon může přijímat zprávy typu Note On a Note Off i zprávy typu Continuous pro zobrazování tzv. "Feedback" (zpětná reakce zařízení na SW, u kontrolérů typicky LED nebo motorové fadery).

3 Otočné enkodery Paměťová tlačítka Dotyková tlačítka Tlačítka volby stránky paměťových tlačítek Master fader a tlačítko Blackout Tlačítka Shortcut Sekce playbacků Tlačítka volby stránky playbacků

4 Sekce playbacků Je navržena pro maximální využítí funkcí přehrávání v programech pro osvětlování od Elation. Nad každým playback faderem se nacházejí 3 tlačítka (A, B, C). Funkce každého tlačítka se bude lišit v závislosti na software, který používáte. Fadery vysílají standardní 7 bitové MIDI zprávy typu Continuous, což přináší rozlišení polohy faderu 128 kroků. Playback tlačítka vysílají standardní 7 bitové MIDI zprávy typu Note. Viz tabulka na konci tohoto návodu. Tlačítka volby stránek Dvě šipky v levém horním rohu vám umožní vybrat z 16 stránek plabacků. MIDIcon používá k volbě stránek plabacků MIDI kanály. Číslo stránky zobrazuje aktuální MIDI kanál používaný pro playback fadery a tlačítka. MIDIcon má funkci zafixování aktivních playbacků - je-li playback fader vyjetý nad nulovou úroveň, bude MIDI kanál držen pro daný fader bez ohledu na změnu stránky, dokud fader nestáhnete zpět na nulu. Takto je zafixována aktuální světelná nálada (Cue) i když přepínáte stránky (dokud fader nestáhnete na nulu). Dioda nad každým faderem svítí, pokud je tento aktivní. Tlačítka Shortcut S1 až S6 Jsou určena pro často používané funkce software. Jejich přiřazení funkcím naleznete v tabulce MIDI na konci tohoto návodu. Paměťová tlačítka Pomocí těchto 32 tlačítek lze vyvolat světelné efekty, scény nebo jiná uložená data. Tlačítka pro výběr stránky vedle nich vyberou pro tato tlačítka MIDI kanál. Je k dispozici celkem 16 stránek o 32 tlačítkách. Přiřazení zpráv MIDI naleznete v tabulce na konci tohoto návodu. Otočné enkodery Vysílají MIDI zprávy typu Note On pro zvýšení i snížení hodnoty zvoleného parametru. Enkodery lze také stisknout, tedy použít jako tlačítka. Nelze je však stránkovat - vždy používají MIDI kanál 1. Většinu času budou enkodery odpovídat funkcím dle kontextu aktivního programovacího okna vašeho SW. Mohou být použity k nastavení hodnot kanálů, míchání barev, nastavení času Fade, atd. Podrobnější popis jejich využití naleznete v návodu daného software. Dotyková tlačítka Pod enkodery se nachází 12 dotykových tlačítek pro okamžité spouštění světelných efektů, nebo dokonce scén nebo chase (sekvence), které lze takto spustit jako okamžitý efekt. Dioda v tlačítku se při stisknutí tlačítka rozsvítí. Nelze je však stránkovat a vždy používají MIDI kanál 1.

5 Master fader a tlačítko Blackout Nacházejí se uprostřed ovládacího panelu. Master fader se obecně používá k ovládání celkové úrovně všech stmívačů. Nad ním je tlačítko Blackout, kterým zapínáte a vypínáte stav Blackout (úplné zatmění). Je-li aktivní, dioda nad tlačítkem svítí. Můžete se však setkat s programy, které nemají schopnost synchronizovat stav diody se stavem Blackout ("Feedback" viz výše). Tlačítka volby stránek MIDIcon využívá ke stránkování playback faderů a paměťových tlačítek všech 16 MIDI kanálů. Přesný počet stran a přiřazení tlačítek funkcím bude záviset na software, který používáte. Zadní panel Na zadním panelu se nachází konektor USB a vedle něj hlavní vypínač. MIDIcon je napájen přes USB, takže nepotřebujete žádný externí napájecí zdroj. Uprostřed zadního panelu je konektor pro připojení LED lampičky Elation pro osvětlení ovládacího panelu. Aktualizace firmware Čas od času může být nutné aktualizovat firmware MIDIconu. Nejnovější aktualizace firmware, včetně obslužného programu pro aktualizaci, si můžete stáhnout z webových stránek Software Emulation od Elation Následuje stručný přehled o tom, jak používat kontrolér MIDIcon se software Emulation. Při prvním použití s programem Emulation budete muset MIDIcon nastavit jako MIDI kontrolér. Nejprve zapněte MIDIcon, a až poté na počítači spusťte program Emulation. Stiskněte tlačítko Options (možnosti) v okně programu a poté stiskněte tlačítko MIDI. Jako vstupní a výstupní zařízení vyberte MIDIcon. Pokud používáte OS Windows XP, bude MIDIcon uveden jako "USB audio device". Poté vyberte "MIDIcon" ze seznamu "MAP" (seznam kontrolérů s předdefinovaným mapováním). MIDIcon bude nyní výchozím MIDI ovladačem, při dalším spuštění programu toto nastavení zůstává. Opět však platí, že je vždy nutné jako první zapnout MIDIcon, a až poté spustit na počítači program Emulation. Nyní by se při posouvání faderů na kontroléru MidiCon měly synchronně pohybovat i virtuální fadery v programu Emulation. Sekce playback faderů MIDIconu je velmi podobná uspořádání v okně programu. Tlačítka (šipky) pro výběr stránky přepínají banky playback faderů, řada tlačítek "A" odpovídá příkazu Play (spustit), řada tlačítek "B" odpovídá příkazu Back (přejít na předchozí krok) a řada tlačítek "C" odpovídá příkazu Flash (okamžité najetí kanálu do plna). Chcete-li spustit playback, stiskněte tlačítko "S2" a poté tlačítko "A".

6 Paměťová tlačítka MIDIconu ovládají 8 tlačítek Cue v horní části okna programu Emulation. Tlačítka (šipky) pro výběr stránky přepínají Cue banky. Horní řada tlačítek MIDIconu odpovídá příkazu Play (spustit), 2. řada tlačítek odpovídá příkazu Back (přejít na předchozí krok) a 3. řada odpovídá příkazu Release (ukončení Cue). Spodní řada se nepoužívá. Funkce otočného enkoderu bude záviset na tom, v kterém programovacím okně bude aktivní (position, beam, color mix atd.). Master fader a tlačítko Blackout ovládají příslušné prvky programu Elation. Tlačítka Shortcut S1 až S5 odpovídají řadě funkčních tlačítek na pravé straně okna programu (funkce Stack, Release, Record, Load a Delete). Software MyDMX od American DJ Následuje stručný popis, jak používat MIDIcon se software American DJ MyDMX. Program MyDMX rozezná libovolný MIDI kontrolér, takže není třeba jej speciálně nastavovat. Nejprve zapněte MIDIcon, a až poté na počítači spusťte program. Než přiřadíte MIDI příkazy, je nutno nejprve přidat svítidla a vytvořit nějaké scény. MyDMX podporuje pouze MIDI příkazy pro kanálové fadery a pro tlačítka scén. Můžete přiřadit fadery MIDIconu libovolným kanálovým faderům programu MyDMX a kterékoliv tlačítko MIDIconu libovolnému tlačítku scény programu. Pomocí faderů lze také vyvolat scény, ale pro lepší využití byste měli fader přiřadit rovněž některému stmívanému kanálu. Program MyDMX používá pro přiřazení příkazů spouštění funkci "MIDI learn". Pro kanálový fader klikněte pravým tlačítkem myši kdekoliv na fader programu MyDMX. Objeví se okénko se zprávou "learn MIDI command" (naučit se příkaz MIDI). Levým tlačítkem myši klikněte na toto okénko a zobrazí se zpráva "waiting of MIDI command" (čekám na příkaz MIDI). Pohněte faderem programu MIDIcon, který chcete přiřadit danému kanálu. Zopakujte postup pro každý kanál, který chcete takto ovládat. Jeden fader programu MIDIcon může ovládat více kanálů programu MyDMX. Chcete-li přiřadit tlačítko kontroleru MIDIcon tlačítku scény programu MyDMX, vyberte nejprve scénu, levým tlačítkem myši klikněte na tlačítko v programu a pravým tlačítkem myši klikněte na tlačítko kontroleru. Objeví se okénko se zprávou jako při přiřazování faderů. Stiskněte tlačítko MIDIconu, které chcete dané scéně přiřadit (pro vyvolání scény můžete také použít některé z dotykových tlačítek, v případě potřeby i tlačítko pro volbu stránky nebo libovolný fader). Software Compuware od Elation Přečtěte si v nápovědě programu Compuware, jak vybrat MIDI kontroler. V současné době by kontrolér MidiCon měl být již tímto programem podporován.

7 Zprávy MIDI Následuje seznam zpráv MIDI vysílaných do vašeho software, pokud stisknete libovolné tlačítko, nebo pohnete faderem nebo enkoderem kontroléru MIDIcon. Playback tlačítka Playback fadery (MIDI kanál nastavte výběrem stránky playbacků) (MIDI kanál nastavte výběrem stránky playbacků) Playback 1 Tlačítko A = Note 29 Playback fader 1 = Continuous Controller 1 Playback 1 Tlačítko B = Note 30 Playback fader 2 = Continuous Controller 2 Playback 1 Tlačítko C = Note 31 Playback fader 3 = Continuous Controller 3 Playback 2 Tlačítko A = Note 32 Playback fader 4 = Continuous Controller 4 Playback 2 Tlačítko B = Note 33 Playback fader 5 = Continuous Controller 5 Playback 2 Tlačítko C = Note 34 Playback fader 6 = Continuous Controller 6 Playback 3 Tlačítko A = Note 35 Playback fader 7 = Continuous Controller 7 Playback 3 Tlačítko B = Note 36 Playback fader 8 = Continuous Controller 8 Playback 3 Tlačítko C = Note 37 Playback 4 Tlačítko A = Note 38 Tlačítka Shortcut (Vždy na MIDI kanálu 1) Playback 4 Tlačítko B = Note 39 S1 = Note 22 Playback 4 Tlačítko C = Note 40 S2 = Note 23 Playback 5 Tlačítko A = Note 41 S3 = Note 24 Playback 5 Tlačítko B = Note 42 S4 = Note 25 Playback 5 Tlačítko C = Note 43 S5 = Note 26 Playback 6 Tlačítko A = Note 44 S6 = Note 27 Playback 6 Tlačítko B = Note 45 S7 = Note 28 Playback 6 Tlačítko C = Note 46 Playback 7 Tlačítko A = Note 47 Playback 7 Tlačítko B = Note 48 Playback 7 Tlačítko C = Note 49 Playback 8 Tlačítko A = Note 50 Playback 8 Tlačítko B = Note 51 Playback 8 Tlačítko C = Note 52

8 Paměťová Tlačítka Otočné enkodery (MIDI kanál nastavte výběrem stránky) (Vždy na MIDI kanálu 1) Tlačítko 1 = Note 53 Enkoder 1 Up = Note 13 Tlačítko 2 = Note 54 Enkoder 1 Down = Note 14 Tlačítko 3 = Note 55 Enkoder 1 Stisknutí = Note 15 Tlačítko 4 = Note 56 Enkoder 2 Up = Note 16 Tlačítko 5 = Note 57 Enkoder 2 Down = Note 17 Tlačítko 6 = Note 58 Enkoder 2 Stisknutí = Note 18 Tlačítko 7 = Note 59 Enkoder 3 Up = Note 19 Tlačítko 8 = Note 60 Enkoder 3 Down = Note 20 Tlačítko 9 = Note 61 Enkoder 3 Stisknutí = Note 21 Tlačítko 10 = Note 62 Tlačítko 11 = Note 63 Dotyková tlačítka (Vždy na MIDI kanálu 1) Tlačítko 12 = Note 64 Pad 1 = Note 1 Tlačítko 13 = Note 65 Pad 2 = Note 2 Tlačítko 14 = Note 66 Pad 3 = Note 3 Tlačítko 15 = Note 67 Pad 4 = Note 4 Tlačítko 16 = Note 68 Pad 5 = Note 5 Tlačítko 17 = Note 69 Pad 6 = Note 6 Tlačítko 18 = Note 70 Pad 7 = Note 7 Tlačítko 19 = Note 71 Pad 8 = Note 8 Tlačítko 20 = Note 72 Pad 9 = Note 9 Tlačítko 21 = Note 73 Pad 10 = Note 10 Tlačítko 22 = Note 74 Pad 11 = Note 11 Tlačítko 23 = Note 75 Pad 12 = Note 12 Tlačítko 24 = Note 76 Tlačítko 25 = Note 77 Tlačítko 26 = Note 78 Tlačítko 27 = Note 79 Tlačítko 28 = Note 80 Tlačítko 29 = Note 81 Tlačítko 30 = Note 82 Tlačítko 31 = Note 83 Tlačítko 32 = Note 84 Master Fader = Continuous Controller 9 (vždy na MIDI kanálu 1) Tlačítko Blackout = Note 28 a 89 (vždy na MIDI kanálu 1) Pro kompatibilitu s některými osvětlovacími programy odesílá toto tlačítko 2 zprávy; Note 28 (On/Off) indikuje stav Blackout (On/Off), Note 89 indikuje stav tlačítka (stisknuto/uvolněno).

9 Tlačítka pro výběr stránky playbacků = Continuous Controller 10 Tlačítko Up (šipka nahoru) = Note 85 Tlačítko Down (šipka dolů) = Note 86 Číslu stránky je vyhrazen MIDI kanál pro Continuous Controller 10. Hodnota kontinuálního kontroléru může být ignorována. Zpráva Note obsahuje informaci pouze, je-li tlačítko stisknuto nebo uvolněno. (Tyto zprávy jsou vždy na MIDI kanálu 1) Tlačítka pro výběr stránky paměťových tlačítek = Continuous Controller 11 Tlačítko Up (šipka nahoru) = Note 87 Tlačítko Down (šipka dolů) = Note 88 Číslu stránky je vyhrazen MIDI kanál pro Continuous Controller 11. Hodnota kontinuálního kontroléru může být ignorována. Zpráva Note obsahuje informaci pouze, je-li tlačítko stisknuto nebo uvolněno. (Tyto zprávy jsou vždy na MIDI kanálu 1) Ovládání diod Následující zprávy mohou být programem zaslány MIDIconu pro řízení stavu diod a displeje. MIDIcon bude po zapnutí ovládat diody a zobrazení stránek. Jakmile přijme jakoukoliv platnou MIDI zprávu pro řízení stavu diod, předá veškeré ovládání diod externímu programu. Zobrazení čísla stránky playbacků = Continuous Controller 10 nebo = Continuous Controller 12 Pokud používáte Continuous Controller 10, nastaví MIDI kanál číslo stránky 1-16, pokud používáte Continuous Controller 12, nastaví MIDI kanál číslo stránky Continuous Controller 10 nastaví také MIDI kanál pro playback, Continuous Controller 12 pouze změní zobrazení. Continuous Controller 12 používá pouze MIDI kanál 1. Zobrazení čísla stránky paměťových tlačítek = Continuous Controller 11 nebo Continuous Controller 13 Pokud používáte Continuous Controller 11, nastaví MIDI kanál číslo stránky 1-16, pokud používáte Continuous Controller 13, nastaví MIDI kanál číslo stránky Continuous Controller 11 nastaví také MIDI kanál pro playback, Continuous Controller 13 pouze změní zobrazení. Continuous Controller 13 používá pouze MIDI kanál 1. Dioda Blackout = Note 28 nebo 89 Zpráva Note 28 také nastaví indikaci stavu Blackout, Note 89 pouze nastaví nebo vypne diodu. Použijte MIDI kanál 1. Diody pro playbacky 1-8: Použijte zprávy Note 31, 34, 37, 40, 43, 46, 49, 52 (stejně jako pro tlačítka v "C" řadě). Použijte MIDI kanál 1. Diody dotykových tlačítek = Note 1 až 12. Použijte MIDI kanál 1.

Stage Setter 24 Návod k obsluze

Stage Setter 24 Návod k obsluze Stage Setter 24 Návod k obsluze Vybalení Každý kus výrobku Stage Setter 24 prošel důkladnou inspekcí u výrobce. Pokud shledáte při vybalení poškození obalu, popř jeho obsahu, obraťte se na prodejce, u

Více

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY Návod k obsluze Ovládací prvky 1. Tlačítka SCANNER Slouží pro výběr jakéhokoliv z dvanácti připojených zařízení. Tlačítky volíte, jaké DMX kanály bude zařízení používat. Tlačítko Scanner 1 ovládá kanál

Více

STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač

STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Funkce ovladače 16kanálový DMX dimmer ovladač Jednoduché programování 16 vestavěných programů 16 uživatelských programů Midi In, Out, a Thru

Více

OD - 4H08 Rychlý návod

OD - 4H08 Rychlý návod OD - 4H08 Rychlý návod Na instalaci HDD a uvedení do provozu Rychlý návod 1 I. Instalace Instalace HDD a) Vložte a přišroubujte HDD do držáku jako na obrázku. b) Držák přišroubujte k základní desce DVR.

Více

1.1 BBL125 / 227 / 229 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

1.1 BBL125 / 227 / 229 UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1.1 BBL125 / 227 / 229 UŽIVATELSKÝ MANUÁL BBL125/227/229 Aplikace BeeWi SmartPad Děkujeme vám za zakoupení žárovky Smart LED Color Bulb od BEEWI. Přečtěte si prosím následující pokyny, kde se dozvíte,

Více

Obsah Úvod... 3 Parametry nanokontrol2... 4 Nastavení v režimu CC... 5 Operace v režimu DAW Control... 10

Obsah Úvod... 3 Parametry nanokontrol2... 4 Nastavení v režimu CC... 5 Operace v režimu DAW Control... 10 Přehled parametrů Obsah Úvod... 3 Přípravy... 3 Parametry nanokontrol2... 4 Celkové nastavení nanokontrol2... 4 Nastavení v režimu CC... 5 Skupina kontrolerů... 5 Knoby... 6 Slidery... 6 Solo tlačítka/mute

Více

Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1)

Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1) Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1) Katalogové číslo: 14.01.2335, 14.01.2336 Balení 1x 2-portový (14.01.2335) nebo 4-portový (14.01.2336) USB 2.0 elektronický přepínač 1x 1,8 m USB kabel typ

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

První použití přístroje GIGABYTE Slate PC

První použití přístroje GIGABYTE Slate PC Čeština Gratulujeme Vám k nákupu GIGABYTE Slate PC! Tento manuál Vám pomůže nastavit Váš Slate PC.Konfigurace je závislá na vybraném modelu, který jste si zakoupili. Společnost GIGABYTE si rezervuje právo

Více

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ 2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ INSTALACE EGO-N 2.1 Úvod Studenti by se měli seznámit s funkcemi na přípravku charakterizující jednoduché inteligentní sběrnicový systém Ego-n firmy ABB. Úkolem

Více

DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE

DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA NÁVOD K INSTALACI Strana 1-8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIR CONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. OBSAH

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

Scan Operator 12 FX Světelný ovladač

Scan Operator 12 FX Světelný ovladač Scan Operator 12 FX Světelný ovladač Obsah 1. Popis ovládacích prvků...4 1.1 Čelní panel...4 1.2 Zadní panel...6 2. Ovládání...7 2.1 Spuštění režimu Program...7 2.2 Programování scén...7 2.2.1 Editace

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. HD kamera do auta HQS-205A je špičkové řešení pro náročné uživatele

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o.

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o. FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL I. VLASTNOSTI - 49 kláves - přiřaditelný jezdec, pedál, kolečko ohýbání tónu, modulační kolečko, tlačítka nahoru/dolů, knoflíky - multifunkční klávesnice

Více

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG int-vmg_cz 06/17 Modul INT-VMG umožňuje hlasité přehrávání uložených zpráv, pokud nastane určitá událost. Může být použit ve spojení s ústřednami INTEGRA (jako výstupový

Více

Rychlý referenční průvodce

Rychlý referenční průvodce Rychlý referenční průvodce VT55 & OBDII 1-888-621-TPMS 1-888-621-8767 Sekce A Všeobecný popis Sekce B Spuštění Senzoru / Popis Výsledků Sekce C Použití OBDII Funkce / Update Proces Sekce D Instalace USB

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 -

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 - Konfigurátor Duo SW konfigurátor DuoSB Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic Obr. 1: Konfigurátor DUO Obsah + vybraná nastavení: Připojení k systému a spuštění programu DuoSB Konfigurace

Více

Česká příručka. Seznam: Obsah balení a systémové požadavky:

Česká příručka. Seznam: Obsah balení a systémové požadavky: Česká příručka Tato česká příručka slouží pouze k základnímu obeznámení s nejdůležitějšími funkcemi a nastaveními zařízení. Detailnější informace naleznete v originálním anglickém manuálu. Seznam: Str.

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772...

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772... Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772... Informace Připojení Dostupnost Uživatelské rozhraní 1 Rozdíl mezi aktualizací aplikačních souborů přístrojů a aktualizací firmwaru Aktualizace

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

BBW200 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

BBW200 UŽIVATELSKÝ MANUÁL BBW200 UŽIVATELSKÝ MANUÁL BBW200 Aplikace BeeWi SmartPad: Děkujeme vám za zakoupení chytrého senzoru teploty a vlhkosti BBW200 Smart Temperature & Humidity Sensor od BEEWI. Přečtěte si prosím následující

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 5 Režim Bílá tabule... 7 6 Připojovací panel... 9 7 Zvuk... 10

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

MIDICON-2 TM Uživatelská příručka

MIDICON-2 TM Uživatelská příručka MIDICON-2 TM Uživatelská příručka Elation Professional B.V. Junostraat 2 6468 EW Kerkrade Nizozemsko www.elationlighting.eu 2017 ELATION PROFESSIONAL, všechna práva vyhrazena. Informace, specifikace, nákresy,

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

Digitální luxmetr Sonel LXP-1. Návod k obsluze

Digitální luxmetr Sonel LXP-1. Návod k obsluze Digitální luxmetr Sonel LXP-1 Návod k obsluze Přístroj je určen k měření osvětlení ve vnitřních a venkovních prostorách. Naměřené hodnoty osvětlení lze odečítat v jednotkách osvětlení lux nebo fotokandela.

Více

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB.

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB. 2011 Všechna práva vyhrazena Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011 Acer ICONIA TAB Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení: Informace o

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Záruka Na tento výrobek se poskytuje záruka na vady materiálu a vady vzniklé při výrobě po dobu dvou let od data zakoupení původním vlastníkem. Aby byly zaručeny špičkové parametry

Více

DALI EASY RMC verze 1.0. Návod k použití III/2004

DALI EASY RMC verze 1.0. Návod k použití III/2004 Návod k použití III/2004 DALI EASY RMC verze 1.0 OSRAM GmbH Costumer-Service-Center (CSC) Steinerne Furt 6286167 Augsburg, Německo Tel. : (+49) 1803 / 677-200 (placená linka) Fax.: (+49) 1803 / 677-202

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

Obj. č.: 4731364 NÁVOD K OBSLUZE

Obj. č.: 4731364 NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4731364 Děkujeme, že jste si zakoupili tento bezdrátový kontroler pro ovládání RGB LED pásků, který umožňuje ovládání pomocí dálkového ovladače, nebo chytrým mobilním telefonem

Více

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení 1. Zapnutí a vypnutí Pro zapnutí udržujte tlačítko stisknuté, dokud se neozve zvukový signál. Vypnout přístroj je možné dvěma způsoby: 1. Prostřednictvím menu: Po krátkém stisknutí tlačítka vypnutí se

Více

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér Poslední aktualizace: 1. března 006 1 Podporované přijímače JVC Tento adaptér podporuje následující přijímače JVC* 1 : Přijímače

Více

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Synco living Osvětlení a rolety Ovládání a funkce Říjen 2007 Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Přehled Přehled témat Spínací skupiny Spínací skupina "Spínání & stmívání", včetně simulace přítomnosti

Více

Projektory Acer s technologií 3D. Stručný návod

Projektory Acer s technologií 3D. Stručný návod Projektory Acer s technologií 3D Stručný návod 2014 Všechna práva vyhrazena. Řada projektorů Acer - stručný návod Původní vydání: 10/2014 Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení:

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku.

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. Začněte zde Vyrovnání tiskových kazet bez počítače Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. 1 Zkontrolujte, zda je v

Více

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE

BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE 1. Přečtěte si tyto instrukce. 2. Dodržujte tyto instrukce. 3. Dbejte na všechna varování. 4. Řiďte se instrukcemi. 5. Nepoužívejte zařízení blízko vody. 6. Čistěte pouze čistou

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Dell Display Manager je aplikace pro Microsoft Windows, která slouží ke správě monitoru nebo skupiny monitorů. Umožňuje ruční nastavení zobrazeného

Více

Lightfoot 4. Objednací číslo 50375

Lightfoot 4. Objednací číslo 50375 Lightfoot 4 Objednací číslo 50375 Obsah Vlastnosti 1 Základní instrukce 2 1. Náhled 3 1.1 Přední horní část 3 1.2 Zadní část 4 2. Průvodce provozu 5 2.1 Režim Chase 5 2.1.1 Režim Program 5 2.1.2 Auto/Music

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HQS-205B je zařízení pro nenáročné uživatele, kterým

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

RAZER HUNTSMAN ELITE

RAZER HUNTSMAN ELITE RAZER HUNTSMAN ELITE Česká příručka Tato česká příručka slouží pouze k základnímu obeznámení s nejdůležitějšími funkcemi a nastaveními zařízení. Detailnější informace naleznete v originálním anglickém

Více

Uživatelský manuál k set-top boxu ARRIS VIP4302

Uživatelský manuál k set-top boxu ARRIS VIP4302 Uživatelský manuál k set-top boxu ARRIS VIP4302 2 3 Vážení uživatelé, před použitím boxu si prosím prostudujte tento manuál a postupujte dle pokynů v něm uvedených. Děkujeme za Vaši důvěru a přejeme příjemné

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps Úvod Nevystavujte Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1

Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1 Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1 V této posluchárně je přednášejícím k dispozici hlavní dataprojektor s velkým plátnem, dále druhý dataprojektor spolu s interaktivní tabulí SmartBoard

Více

Návod na aktualizaci firmwaru RC souprav Hitec 2.4GHz

Návod na aktualizaci firmwaru RC souprav Hitec 2.4GHz Návod na aktualizaci firmwaru RC souprav Hitec 2.4GHz 1. HPP-22 Pokyny pro instalaci softwaru 2. Aurora 9 Postup aktualizace na verzi V 1.07 3. SPECTRA 2.4 Postup aktualizace na verzi V 2.0 4. SPECTRA

Více

Tiskový manažer Printman (Tiskový manažer verze 1.58 a novější)

Tiskový manažer Printman (Tiskový manažer verze 1.58 a novější) Tiskový manažer Printman (Tiskový manažer verze 1.58 a novější) Tiskový manažer je program, který je součástí programu Praktik. Používá se pokud máte připojenou tiskárnu přes USB port. (Pokud je tiskárna

Více

2017 CARAT "New design"

2017 CARAT New design 2017 CARAT "New design" Stručný průvodce verzí CARAT New Design Tato příručka poskytuje informace o základech programu CARAT New Design. Další podrobné informace jsou k dispozici na úvodní stránce online

Více

PlayStation 4 / PlayStation 3.

PlayStation 4 / PlayStation 3. 1902-53UK NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám, že jste si zakoupili tento produkt. Před jeho užitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod a následně ho uchovejte pro možné budoucí použití. Platforma PlayStation

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

Tiskový manažer - Printman

Tiskový manažer - Printman Tiskový manažer - Printman Tiskový manažer je program, který je součástí programu Praktik. Používá se v případě, pokud máte připojenou tiskárnu přes USB port (nebo vaše tiskárna není v seznamu podporovaných

Více

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB Resident dj Mixážní pult Mikr PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB L 15 0 4 10 4 Digitální displej MP3 Přehrávač R 10 10032076 10032077 Chal-Tec Wallstr.16 10179 Berlín Německo. www.chal-tec.com www.electronic-star.de

Více

BO:S:S Boccia Score System

BO:S:S Boccia Score System BO:S:S Boccia Score System Instalace a správa systému časomíry ATACK software, s.r.o. Obsah balení... 3 Zapojení systému... 4 Nastavení systému... 5 Tlačítko na časomíře... 5 Aktualizace... 6 Aktualizace

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem a

Více

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 DĚKUJEME VÁM ZA VAŠE ROZHODNUTÍ KOUPIT SI TENTO OVLADAČ. PŘED POUŽITÍM TOHOTO ZAŘÍZENÍ SI POZORNĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU. PO PROSTUDOVÁNÍ

Více

RAZER ABYSSUS ESSENTIAL

RAZER ABYSSUS ESSENTIAL RAZER ABYSSUS ESSENTIAL Česká příručka Tato česká příručka slouží pouze k základnímu obeznámení s nejdůležitějšími funkcemi a nastaveními zařízení. Detailnější informace naleznete v originálním anglickém

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí UŽIVATELSKÝ MANUÁL Použití videokamery do auta -Tlačítko ON/OFF Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí Stiskněte opět tlačítko napájení OFF modrá kontrolka zhasne Upozornění:

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (Android) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen Air TM 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ Egreat A1 Uživatelská příručka CZ Popis zařízení Přední strana: 1. Indikátor činnosti 2. Infra port pro ovládání přijímače Zadní strana: 3.Optický výstup S/PDIF 4.AV rozhraní 5.USB Host port 6.USB Host

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 518

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 518 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 518 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 4.1 Základní obrazovka... 8 4.2 Výběr zdroje prezentace... 8

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Media Operator. Uživatelská příručka. Profesionální SD/USB přehrávač. Instalace

Media Operator. Uživatelská příručka. Profesionální SD/USB přehrávač. Instalace Media Operator Profesionální SD/USB přehrávač Uživatelská příručka Instalace 1. Kontrola obsahu Ujistěte se, že balení obsahuje následující položky: 1) Media Operator 2) Uživatelskou příručku 3) Sadu RCA

Více

Set-top Box Motorola VIP1900

Set-top Box Motorola VIP1900 Set-top Box Motorola VIP1900 1.1 Vybalení Set-top Boxu Set-top Box je dodán v krabici s příslušenstvím, které Vám usnadní připojení k Vašemu televiznímu přijímači a k zařízení poskytovatele připojení (modem/přepínač).

Více

Stmívač LED svítidel s WiFi dálkovým ovládáním TM111. Uživatelský manuál

Stmívač LED svítidel s WiFi dálkovým ovládáním TM111. Uživatelský manuál Stmívač LED svítidel s WiFi dálkovým ovládáním TM111 Uživatelský manuál Technické parametry a rozměry Jedná se o panelové provedení s dotykovým ovládáním, určené k instalaci na stěnu na standardní elektrikářskou

Více

Funkce. Všeobecné informace. Děkujeme Vám za zakoupení výrobku firmy American DJ. Funkce DMX-Solo

Funkce. Všeobecné informace. Děkujeme Vám za zakoupení výrobku firmy American DJ. Funkce DMX-Solo Uživatelský manuál Obsah Funkce Všeobecné informace 1. Přehled 1.1 Čelní pohled 1.2 Zadní pohled 2. Průvodce ovládáním 2.1 Nahrávací mód 2.1.1 Umožnění nahrávání 2.1.2 Nahrávání scén 2.1.3 Vymazání programu

Více

Digital Pro X 300, 500, 1200 Studiový osvětlovací systém

Digital Pro X 300, 500, 1200 Studiový osvětlovací systém Digital Pro X 300, 500, 1200 Studiový osvětlovací systém Ovládání a display 1 Skleněný ochranný kryt 2 Pilotní lampa 3 Výbojka (kontrolujte značku H ) 4 Patice pilotní lampy 5 Držák deštníku 6 Výkyvný

Více

NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ

NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ NÁVOD K POUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍHO CENTRA SLEDOVANITV.CZ typ 1 verze návodu 1.1 Vážení uživatelé, děkujeme, že využíváte službu Sledovanitv.cz. Věříme, že s naší službou budete spokojeni a Vaši důvěru nezklameme.

Více

Tablet. Rychlý průvodce instalací

Tablet. Rychlý průvodce instalací Tablet CZ Rychlý průvodce instalací Windows Vista, Vista x64, XP, XP x64, 2000 Macintosh OS X v10.3.9. nebo vyšší Důležité: pro plné využití všech funkcí pera a tabletu je NUTNÁ instalace ovládacího programu

Více

DVR přijímač. Návod k použití. Hlavní výhody produktu:

DVR přijímač. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: DVR přijímač Návod k použití Hlavní výhody produktu: Možnost podrobného nastavení jednotlivých funkcí Možnost připojit a nahrávat záznam ze dvou kamer najednou (1. kamera video, 2. kamera fotky) Síťový

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

SIM Card Recovery Stick

SIM Card Recovery Stick SIM Card Recovery Stick Návod k použití Hlavní výhody produktu: Jednoduché ovládání Recovery software Obnoví i smazané SMS, které se nacházejí na SIM kartě Možno použít také pro kompletní management vaší

Více

USB Mouse / Trackball. Manual

USB Mouse / Trackball. Manual USB Mouse / Trackball Manual Úvodem Děkujeme vám za zakoupení Macally myši a trackballu. Tento ovladač podporuje všechny Macally myši a trackbally včetně imousepro, iballpro, imousejr, isweetnet, ioptinet,

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

Česká příručka. Seznam: Obsah balení a systémové požadavky:

Česká příručka. Seznam: Obsah balení a systémové požadavky: Česká příručka Seznam: Str. 1 - Obsah balení a systémové požadavky Str. 2 - Přehled rozvržení klávesnice Str. 3 Instalace a technická podpora Str. 4 Používání Str. 6 Nastavení Str. 10 Makra Str. 13 - Údržba

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti,

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti, Vážená domácnosti, nejprve Vám chceme poděkovat za Vaši účast v projektu Elektronického měření sledovanosti televize metodou TV metrů. Pouze díky Vašemu přesnému zaznamenávání přítomnosti u televizní obrazovky

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace obsažené v tomto

Více

S A T E L I T

S A T E L I T S A T E L I T 380002650 Obsah balení BOX 1x Dálkový ovladač 1x HDMI kabel 1x El. Zdroj 1x Dálkový ovladač 1. POWER - Zapnout/Vypnout přijímač 2. MUTE - Zapnout/Vypnout zvuk 3. FIND - Vyhledat kanál, program

Více

ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR

ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR Děkujeme vám za zakoupení zařízení od naší společnosti. Před použitím si přečtěte prosím tento návod k obsluze. POPIS DOTYKOVÝCH TLAČÍTEK NA ČELNÍM PANELU: -

Více

Xiaomi Yeelight LED žárovka. Uživatelský manuál

Xiaomi Yeelight LED žárovka. Uživatelský manuál Xiaomi Yeelight LED žárovka Uživatelský manuál Zapojení a spárování Zapojení Chytrá žárovka od Xiaomi disponuje běžnou paticí E27 a je určena do standardní elektrické sítě 230 V. Žárovku lze použít v běžných

Více

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA BEG200 Aplikace BeeWi SmartPad: Děkujeme vám za zakoupení BEG200 Smart Gateway od BEEWI. Přečtěte si prosím následující pokyny, kde se dozvíte, jak

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH

VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH Uživatelská příručka 33040 Při používání modelu 33040 se řiďte následuj ícími pokyny 1. Zařízení 33040 zapněte tlačítkem napájení umístěným na jeho spodní

Více