schváleném usnesením Zastupitelstva m.č. Praha 6 č. (dále jen Předpis)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "schváleném usnesením Zastupitelstva m.č. Praha 6 č. (dále jen Předpis)"

Transkript

1 1. Právní vymezení Prováděcí předpis k prodeji bytů, schváleném usnesením Zastupitelstva m.č. Praha 6 č. (dále jen Předpis) 1a. Prodeje, které tento Předpis provádí, se řídí příslušnými ustanoveními Zákona č.131/2000 Sb., ve znění p.p., o Hlavním městě Praze, Zákona č. 72/1994 Sb. v platném znění, Statutem hl.m daným vyhláškou Hl.m. Prahy č. 55 z , jakož i ostatními zákony podle platného právního řádu České republiky. 1b. Při koncipování usnesení Zastupitelstva městské části Praha 6 č. 154/03 a tohoto Předpisu se Zastupitelstvo řídilo čl. 1. Ústavního zákona č.2/1993 Sb., Listiny základních práv a svobod, zaručujícího rovný přístup všem občanům. 2. Předmět prodeje 2a. Předmětem prodeje je byt jako jednotka vymezená prohlášením vlastníka podle 4 zák.č. 72/1994 Sb., ve znění p.p. tj. včetně příslušných spoluvlastnických podílů na společných částech domu a zastavěném pozemku a stejný podíl na bezprostředně funkčně souvisejících pozemcích (např. dvory, oplocené zahrady apod.) ve vlastnictví Hlavního města Praha, svěřeno Městské části Praha 6. 2b. Prodeje schválené předchozími usneseními Zastupitelstva nejsou tímto usnesením nijak dotčeny a zůstávají i nadále v platnosti. Ustanovení tohoto bodu se vztahuje i na takové prodeje, o kterých bylo již rozhodnutím Zastupitelstva Městské části Praha 6 rozhodnuto, k plnému převodu vlastnictví však dosud z hlediska práva nedošlo. 3. Účastníci prodeje 3a. Prodávajícím je Městská část Praha 6 jako pověřený vlastník. 3b. Potencionálním kupujícím, dále účastníkem prodeje, je oprávněný nájemce bytu. Tím se rozumí nájemce, který užívá byt na základě platné nájemní smlouvy nebo jiného platného rozhodnutí orgánů ve své době příslušných k hospodaření s byty (tzv. dekretu na byt). Pokud jsou nájemci manželé, i když je nájemní smlouva vystavena pouze na jednoho z manželů, jsou účastníky prodeje oba manželé a kupují byt vždy do společného jmění manželů, nedoloží-li notářským zápisem, ze kterého jasně vyplývá, že jejich společné jmění manželů v oblasti koupě konkrétního bytu je zúženo pouze na jednoho z nich. Pokud je k bytu uzavřena nájemní smlouva s právem společného nájmu více nájemcům, jsou účastníky prodeje všichni nájemci a budou nabývat byt do ideálního spoluvlastnictví rovným dílem. 3c. Z prodeje jsou vyloučeni tito nájemci:

2 o právnické osoby o devizoví cizozemci o nájemci, kteří získali nájem bytu rozhodnutím Rady městské části Praha 6 (nebo dříve rozhodnutím Obvodní rady městské části Praha 6 nebo na základě doporučení odborných komisí Rady městské části Praha 6) jako žadatelé o byt ze sociálních důvodů o nájemci, vůči nimž má Městská část Praha 6 jako pronajímatel pohledávku plynoucí z užívaní bytu, tj. dlužníci. (Osoby uvedené v tomto bodě budou zařazeni mezi účastníky prodeje podle bodu 3.b v okamžiku, kdy bezezbytku vyrovnají výše uvedenou pohledávku.) o o nájemci, s nimiž vede městská část Praha 6 soudní spor ve věci zrušení nájmu bytu.(osoby uvedené v tomto bodě budou zařazeni mezi účastníky prodeje podle bodu 3.b v případě, pokud bude platnost nájemní smlouvy potvrzena pravomocným rozhodnutím soudu.) Účastníky prodeje se stávají ti oprávnění nájemci, jejichž nájemní vztah vznikl po nabytí účinnosti tohoto Předpisu v případě, že se na ně nevztahuje některé z ustanovení tohoto Předpisu, které by je ze skupiny účastníků prodeje vylučovalo (zejména bod 3.c Předpisu) 4. Organizátor prodeje 4a. Městská část Praha 6 pověří organizací a zajištěním prací potřebných pro zpracování prohlášení vlastníka včetně souvisejících úkonů, nabídek a jejich rozesílání, komunikací s nájemci bytů a ostatními technickými a administrativními úkony, potřebnými k zajištění prodeje bytů a.s. SNEO. 4b. Zakladatelem a jediným vlastníkem této společnosti je Městská část Praha 6. 4c. SNEO a.s. bude prodeje zajišťovat na základě smlouvy, uzavřené s Městskou částí Praha 6, jménem a na účet Městské části Praha 6 a dle jejích pokynů. Prodávajícím zůstává Městská část Praha 6. 4d. Jediným subjektem, který může jakkoliv změnit pravidla prodeje je Zastupitelstvo městské části Praha 6. 4e. Tajemník Úřadu městské části pověří konkrétního pracovníka úřadu koordinací činností spojených s prodejem bytových jednotek, tento pracovník bude k dispozici účastníkům prodeje k řešení a rozhodováním sporných otázek přesahujících oprávnění a.s.sneo vyplývajících z příslušných smluv. 4f. Pro zajištění aktuální komunikace s účastníky prodeje bude zřízena bezplatná telefonní linka.

3 5. Postup prodeje 5a. Všichni účastníci prodeje (3.b až 3.f Předpisu) obdrží předběžnou informaci týkající se schváleného prodeje a možnosti získání dalších podrobných informací. Součástí informace bude i výzva k zasílání předběžných, nezávazných žádostí o odkoupení bytu. Čas doručení těchto předběžných žádostí od většiny nájemců bytů v domě bude rozhodující pro stanovení pořadí zpracování prohlášení vlastníka (viz níže). 5b. Na základě schválených pravidel (bod 9 tohoto Předpisu, viz níže) bude do 31. ledna 2004 usnesením Rady Městské části Praha 6 stanoveno závazné pořadí jednotlivých účastníků prodeje v procesu prodeje, toto pořadí sestaví na základě schválených pravidel Komise majetkové politiky Rady městské části Praha 6. 5c. Pověřená organizace zajistí postupné zpracování prohlášení vlastníka podle schváleného pořadí stanoveného podle bodu 9. Předpisu. 5d. Prohlášení vlastníka bude zpracováváno ve skupinách, po zhruba 250 bytových jednotkách, a ihned po jejich zpracování bude postupováno Katastrálnímu úřadu Praha město. 5e. Po tomto zpracování prohlášení vlastníka zajistí organizátor prodeje zpracování kvalifikovaných nabídek na odkoupení bytu. Kvalifikovanou nabídkou se rozumí návrh kupní smlouvy. 5f. Tyto kvalifikované nabídky rozešle do vlastních rukou nebo jiným prokazatelným způsobem zajistí jejich doručení účastníkům prodeje (3.b až 3.f Předpisu) 5g. V případě, že nabídka nebude doručena, bude po uplynutí 1 měsíce zaslána znovu spolu s upozorněním obyčejným dopisem na její zaslání, případně podniknuty jiné účinné kroky k jejímu prokazatelnému doručení. 5h. Prokazatelným převzetím nabídky počíná běh lhůty pro přijetí nebo odmítnutí nabídky. Délka této lhůty je 6 měsíců a začíná běžet den následují po dni prokazatelného doručení nabídky. 5i. Přijetím nabídky se rozumí písemné oznámení o přijetí nabídky organizátorovi prodeje nebo přímo zaslání podepsaného návrhu smlouvy. 5j. Na základě sdělení účastníka prodeje, že nabídku přijímá, mu bude předložen k podpisu v potřebném počtu vyhotovení návrh kupní smlouvy, který kupující s ověřeným podpisem na jednom vyhotovení podepíše. 5k. V případě, že účastník prodeje nabídku nepřijme, bude postupováno podle bodu 7. tohoto Předpisu. 6. Další postup po uzavření kupní smlouvy 6a. Kupní smlouva bude předložena orgánům Hlavního města Praha k povinnému potvrzení souladu náležitostí, předkládaných se smlouvou jako přílohy k návrhu na vklad práv do katastru nemovitostí.

4 6b. Po obdržení souhlasného stanoviska Hlavního města Praha bude kupující vyzván k zaplacení kupní ceny (ustanovení o platebních podmínkách viz bod 12. Předpisu) 6c. Budoucí kupující má povinnost zaplatit kupní cenu ve lhůtě 4 měsíců. Tato lhůta počíná běžet den následující po prokazatelném obdržení výzvy podle bodu 6.b Předpisu. 6d. Vzápětí po zaplacení kupní ceny podá organizátor prodeje návrh na vklad práv do katastru nemovitostí. 6e. Po obdržení smlouvy s vyznačeným provedením vkladu práv do katastru nemovitostí zajistí prodávající neprodlené vydání pokynu správci nemovitosti k protokolárnímu předání bytu. 6f. Správce bytu v lhůtě 30 dnů předá protokolárně byt spolu s veškerou dostupnou dokumentací k němu a seznámí vlastníka bytu s platnými revizními zprávami k vyhrazeným technickým zařízením domu (rozvody elektro, plynu, hromosvod, výtah). 6g. SNEO, a.s v pověření Městské části Praha 6 jako původního vlastníka budovy svolá v souladu s 9, bod 8 zákona č. 72/1994 Sb. v platném znění 1. shromáždění společenství vlastníků. 6h. Na tomto shromáždění vlastníků jsou přijímány stanovy společenství a voleny orgány společenství. Společenství vlastníků zároveň rozhodne o další správě domu. Zvoleným orgánům společenství předá stávající správce dostupnou dokumentaci ke společným částem domu a platné revizní zprávy. 7. Další postup v případě odmítnutí 1. nabídky 7a. V případě, že účastník prodeje v postupu podle bodu 5. Předpisu odmítne přijetí 1. nabídky ke koupi bytu či se v dané lhůtě nevyjádří, začne běžet lhůta v délce 1 roku, během které vlastník nemovitosti nebude činit žádné úkony směřující v jakémukoli majetkoprávnímu nakládání s bytem oprávněně užívaným účastníkem prodeje. 7b. Roční lhůta podle bodu 7.a Předpisu počíná běžet den následující po dni, kdy uplynula lhůta podle bodu 5.h Předpisu. 7c. Po uplynutí lhůty podle bodu 7.b Předpisu bude ze strany vlastníka prostřednictvím organizátora prodeje učiněna 2. nabídka účastníku prodeje, tj. oprávněnému nájemci podle bodu 3. Předpisu. 7d. Postup 2. nabídky je analogický s postupem 1. nabídky podle bodu 5. Předpisu. 7e. V případě, že účastník prodeje 2. nabídku přijme, postupuje se analogicky podle bodu 6. Předpisu. 8. Další postup v případě odmítnutí 2. nabídky

5 8a. V případě, že účastník prodeje v postupu podle bodu 7. Předpisu odmítne přijetí 2. nabídky ke koupi bytu či se nevyjádří, začne běžet lhůta, během které vlastník nemovitosti nebude činit žádné úkony směřující v jakémukoli majetkoprávnímu nakládání s bytem oprávněně užívaným účastníkem prodeje. 8b. Délka této lhůty není kratší než doba, kdy dojde k uplynutí lhůty pro přijetí 2. nabídky u bytu, jenž je podle bodu 2. Předpisu předmětem prodeje a jenž má podle bodu 9. Předpisu pořadí s nejvyšším pořadovým číslem. 9. Pořadí zpracování prohlášení vlastníka a rozesílání nabídek 9a. Pokud bylo o koupi bytu či domu v minulosti relevantním způsobem požádáno, pak se budou přednostně realizovat prodeje bytů v těchto domech v pořadí podle data zaslání původní žádosti. 9b. V domech, z nichž v minulosti nevzešla žádost o prodej, bude se další pořadí zpracování prohlášení vlastníka a rozesílání nabídek řídit časovým pořadím přijetí nezávazné žádosti od většiny nájemců bytů v domě podle bodu 5.a Předpisu. 9c. Pokud u některých domů nebude možno stanovit pořadí zpracování prohlášení vlastníka a rozesílání nabídek podle bodu 5. Předpisu, bude toto pořadí (po pořadí, stanoveném podle čl. 9.a a 9.b Předpisu dáno abecedním pořadím názvu ulice a číslem orientačním adresy domu. Počátečním písmenem rozhodným pro stanovení pořadí bude písmeno dané losem. Výběr losem bude proveden veřejně, za účasti státního notáře. 9d. V případech, že v domě jsou půdní prostory vhodné pro výstavbu půdních bytů, může být zpracování prohlášení vlastníka odloženo až na dobu po ukončení výstavby půdních bytů. 10. Volné byty 10a. S byty, které jsou právně i fyzicky volné ke dni účinnosti tohoto předpisu, nebo se uvolní po tomto datu, tzn. budou jako volné předány správci, a které jsou zároveň předmětem bodu 2. tohoto Předpisu, bude nakládáno na základě rozhodnutí orgánů městské části Praha 6 podle zákona o HMP po projednání v příslušných komisích Rady městské části Praha 6, zejména Komise pro sociálně bytové otázky, Komise bytové politiky a Komise majetkové politiky s přihlédnutím jak k sociálním potřebám, tak i k efektivitě výkonu vlastnického práva a správy nemovitostí. 10b. Stejným způsobem bude postupováno v případě bytů, které jsou právně volné, tzn. že bylo pravomocným vykonatelným rozsudkem soudu určeno, že uživatel bytu jej musí vyklidit. 11. Cena bytu

6 11a. Cena bytu jako jednotky, vymezené zpracovaným prohlášením vlastníka podle 4 zákona č. 72/1994 Sb. ve znění p.p., včetně veškerého příslušenství, tj. včetně příslušného podílu na společných částech domu a zastavěném pozemku a případně i včetně příslušného podílu na jiném funkčně souvisejícím pozemku je dána zpracovaným oceněním bytů, které je přílohou usnesení Zastupitelstva m.č. Praha 6 č. 154/03 (viz příloha č. 3). 11b. Toto ocenění bylo zpracováno standardní výnosovou metodou, za použití souboru cenotvorných faktorů a jednotlivých kritérií, které určují hodnotu bytu, seřazených podle obvyklého náhledu na jejich důležitost: Lokalita majetku je stále hlavním a určujícím faktorem hodnoty. Praha 6 je považována za prestižní území, stranou od dopravního ruchu, dostatečnou zelení a potřebnou infrastrukturou. I v této lokalitě je však nutno uplatnit formu kriteriálního hodnocení, které umožní postihnout specifika jednotlivých oblastí. Konstrukční systém, ve kterém se bytová jednotka nachází (zděný, betonová konstrukce s cihelnými vyzdívkami, montovaná panelová konstrukce apod.) je obvykle dalším významným faktorem. Stáří bytu, jeho údržba či renovace, předpokládané či nutné inv estice. Současný standardvybavení bytu, celkový standard stavby ve kterém se byt nachází Současné využitístavby, struktura nájemníků (sociálně nepřizpůsobivé skupiny). Umístění bytu podle jednotlivých podlaží a vlastní orientace bytu na podlaží. Vliv okolí na kvalitu bydlení (hluk, prach, vliv veřejné dopravy, ekologie apod.). Dopravní dostupnost, parkovací plochy. Zastavěné pozemky jsou hodnoceny na základě tržní hodnoty majetku na pozemku postaveném a to obvyklou jednotnou sazbou ve výši 15% z ceny bytu. 11c. Cena schválená usnesením Zastupitelstva městské části Praha 6 č. 154/03 ze dne 7. listopadu 2003 v sobě zahrnuje všechny položky uvedené v bodě 11.a Předpisu a jako taková je závaznou, nejvýše přípustnou cenou pro tzv. 2. nabídku (bod 7.c Předpisu). 11d. Cena tzv. 1. nabídky (bod 5.f Předpisu) vychází z ceny tzv. 2. nabídky a vztahuje se na ni motivační sleva ve výši 20 % na každý jednotlivý byt. 11e. Další 5 % motivační sleva z cena tzv. 1. nabídky se vztahuje na všechny takové prodeje bytových jednotek, pokud v domě, kde se tyto bytové jednotky nacházejí, všichni účastníci prodeje (bod 3.b až 3.f Předpisu) nabídku v postupu podle bodu 5. Předpisu přijmou a stanu se právoplatnými vlastníky dané bytové jednotky podle bodu 6. předpisu. 12. Platební podmínky 12a. Cena bytu je splatná do 4 kalendářních měsíců ode dne obdržení výzvy k zaplacení podle bodu 6.b Předpisu.

7 12b. Aby bylo splnění této podmínky umožněno všem účastníkům prodeje, bude nabídka doplněna individuálně konstruovanými nabídkami finančních produktů ze strany finančních institucí. Základními parametry jsou: hypotéční úvěry s dobou splatnosti až 30 let, jištěné vlastním bytem, tedy převoditelné s vlastnictvím bytu. 12c. Způsob podle bodu 12.b Předpisu bude nabízen jako alternativní model, jeho přijetí je odvislé jen od vůle účastníka prodeje.

Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů

Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů 1. Základní ustanovení 1.1. Tyto Zásady stanoví podmínky

Více

Preambule. Článek 1. Vymezení pojmů

Preambule. Článek 1. Vymezení pojmů PRAVIDLA POSTUPU PŘI PRODEJI BYTOVÝCH JEDNOTEK, BYTOVÝCH DOMŮ, ZASTAVĚNÝCH A FUNKČNĚ SOUVISEJÍCÍCH POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY (dále jen Pravidla ) schválená usnesením Zastupitelstva hl.

Více

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K ZÁSADÁM PRODEJE JEDNOTEK TJ. K MAJETKU SVĚŘENÉHO DO SPRÁVY MČ PRAHA 17. 1. Právní vymezení

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K ZÁSADÁM PRODEJE JEDNOTEK TJ. K MAJETKU SVĚŘENÉHO DO SPRÁVY MČ PRAHA 17. 1. Právní vymezení Prováděcí předpis schválený usn. ZMČ č. 8.13 ze dne 24.10.2007 zahrnuje přijaté změny ve smyslu těchto usnesení: změna textu bodu č.10 - Nebytové jednotky usn. ZMČ č. 9.17ze dne 19.12.2007 doplnění bodu

Více

Zásady postupu pro prodej bytových domů ve vlastnictví hl. m. Prahy, předaných do svěřené správy nemovitostí městské části Praha14.

Zásady postupu pro prodej bytových domů ve vlastnictví hl. m. Prahy, předaných do svěřené správy nemovitostí městské části Praha14. příloha č. 1 Zásady postupu pro prodej bytových domů ve vlastnictví hl. m. Prahy, předaných do svěřené správy nemovitostí městské části Praha14 (dále jen Zásady) Článek 1. Obecná ustanovení 1.1. Městská

Více

Zásady postupu při převodu vlastnictví jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených do správy Městské části Praha 7

Zásady postupu při převodu vlastnictví jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených do správy Městské části Praha 7 Zásady postupu při převodu vlastnictví jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených do správy Městské části Praha 7 I. Úvodní ustanovení Tyto Zásady se vztahují na převod vlastnictví jednotek v domech,

Více

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Zásady postupu při prodeji nemovitostí ve vlastnictví a spoluvlastnictví

Více

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Zásady postupu při privatizaci nemovitostí ve vlastnictví a spoluvlastnictví

Více

PRAVIDLA. prodeje bytů v panelových domech na sídlišti Velká Hleďsebe ve vlastnictví Obce Velká Hleďsebe. (dále jen Pravidla ) Článek 1

PRAVIDLA. prodeje bytů v panelových domech na sídlišti Velká Hleďsebe ve vlastnictví Obce Velká Hleďsebe. (dále jen Pravidla ) Článek 1 PRAVIDLA prodeje bytů v panelových domech na sídlišti Velká Hleďsebe ve vlastnictví Obce Velká Hleďsebe (dále jen Pravidla ) Článek 1 VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. Pro účely těchto Pravidel je převzato vymezení

Více

Z á s a d y pro prodej bytů ve vlastnictví obce Holoubkov

Z á s a d y pro prodej bytů ve vlastnictví obce Holoubkov OBEC HOLOUBKOV Opatření orgánů obce č. 2/2012 Z á s a d y pro prodej bytů ve vlastnictví obce Holoubkov Zastupitelstvo obce Holoubkov vydává svým usnesením č. 12/06/2012 8.1 ze dne 25.6.2012 tyto Zásady

Více

Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků

Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků Směrnice č. 2/2013 Zastupitelstva města Vlašimi Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků Zastupitelstvo

Více

Preambule. Článek I. Vymezení pojmů. Pro účely těchto Principů se vymezují následující pojmy:

Preambule. Článek I. Vymezení pojmů. Pro účely těchto Principů se vymezují následující pojmy: Principy prodeje nemovitostí č.p. 1334 a 1335 U Smaltovny 22 a 20 na pozemku parc. č. 1451, 1448 a pozemků parc. č. 1451, 1448, 1450, 1449, vše k.ú. Holešovice, oprávněným nájemcům, formou převodu vlastnictví

Více

OBEC TLUČNÁ. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 01/2015 ZÁSADY PRO PRODEJ BYTŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE TLUČNÁ

OBEC TLUČNÁ. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 01/2015 ZÁSADY PRO PRODEJ BYTŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE TLUČNÁ OBEC TLUČNÁ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 01/2015 ZÁSADY PRO PRODEJ BYTŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE TLUČNÁ Zastupitelstvo obce Tlučná se na svém zasedání ze dne 12.03.2015 usnesením č. 5 usneslo vydat podle 84 odst.

Více

MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE. I. Preambule

MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE. I. Preambule MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE I. Preambule Prodej bytových jednotek a prostor sloužících k podnikání ve vlastnictví města Lovosice

Více

Zásady prodeje bytového fondu ve vlastnictví města Nové Město na Moravě ( )

Zásady prodeje bytového fondu ve vlastnictví města Nové Město na Moravě ( ) Zásady prodeje bytového fondu ve vlastnictví města Nové Město na Moravě (2018 2019) Čl. 1 Úvodní ustanovení Prodej bytových jednotek (dále jen byt ) z vlastnictví města Nové Město na Moravě (dále jen město

Více

Článek 1 Výklad pojmů

Článek 1 Výklad pojmů P r o v á d ě c í p ř e d p i s, kterým se stanoví podmínky pro prodej a pronájem pozemků zastavěných bytovými domy, funkčně souvisejících pozemků a ostatních pozemků Článek 1 Výklad pojmů 1. Zastavěným

Více

1. Kdo si může byt koupit?

1. Kdo si může byt koupit? Vážená paní, vážený pane, dovolte nám, abychom Vás touto cestou seznámili s rozhodnutím Zastupitelstva městské části Praha 6, kterým bylo vyhověno zájmu velké části nájemců obecních bytů v Praze 6 o jejich

Více

MĚSTO ROKYCANY. Opatření orgánů města č. Z/2/2000. Zásady prodeje bytových domů ve vlastnictví města Rokycany. (úplné znění po dodatku č.

MĚSTO ROKYCANY. Opatření orgánů města č. Z/2/2000. Zásady prodeje bytových domů ve vlastnictví města Rokycany. (úplné znění po dodatku č. MĚSTO ROKYCANY Opatření orgánů města č. Z/2/2000 Zásady prodeje bytových domů ve vlastnictví města Rokycany (úplné znění po dodatku č. 1 12) A) Obytné domy určené k prodeji: 1. K prodeji budou nabídnuty

Více

Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma

Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma Zastupitelstvo města Znojma se na svém zasedání konaném dne 16. 6. 2011 usnesením č. 31/2011, bodem č. 1322 usneslo vydat

Více

U S N E S E N Í. 16. schůze rady městské části. konané dne 14.6.2010 jako mimořádné číslo usnesení 0590/16/R/2010

U S N E S E N Í. 16. schůze rady městské části. konané dne 14.6.2010 jako mimořádné číslo usnesení 0590/16/R/2010 Městská část Praha 11 U S N E S E N Í 16. schůze rady městské části konané dne 14.6.2010 jako mimořádné číslo usnesení 0590/16/R/2010 Záhájení úplatných převodů bytových jednotek v panelových domech oprávněným

Více

II. Vymezení základních pojmů

II. Vymezení základních pojmů Příloha č. 3 usnesení ZMČ Praha 6 č. 184/12 ze dne 20.04.2012 ve znění Dodatku č. 1 schváleném ZMČ Praha 6 č. 200/12 ze dne 22.06.2012 a Dodatku č. 2 schváleném ZMČ Praha 6 č. 223/12 ze dne 14.09.2012

Více

Postup při prodeji bytových domů

Postup při prodeji bytových domů Pravidla postupu při prodeji bytových domů ve vlastnictví obce Doupovské Hradiště ve znění schváleném na 6. zasedání Zastupitelstva obce Doupovské Hradiště konaném dne 17. srpna 2016 usnesením číslo: 56/6/2016

Více

Pravidla o prodeji bytů ve vlastnictví města Žamberka

Pravidla o prodeji bytů ve vlastnictví města Žamberka ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název : Pravidla o prodeji bytů ve vlastnictví města Žamberka Číslo dokumentu: SAM 3216 Vydání č.: 03 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.09.2010 Účinnost od : 22.09.2010 Platnost do: Zpracoval:

Více

Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma

Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma Zastupitelstvo města Znojma se na svém zasedání konaném dne 16. 6. 2011 usnesením č. 31/2011, bodem č. 1322 usneslo vydat

Více

Předmět postupu. b) které nebyly rozděleny na jednotky podle z.č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů.

Předmět postupu. b) které nebyly rozděleny na jednotky podle z.č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů. Postup při majetkoprávním vypořádání pozemků ve vlastnictví statutárního města Brna zastavěných bytovými domy a způsob výpočtu náhrady za zřízení věcného břemene Podmínky majetkoprávního vypořádání pozemků

Více

ZÁSADY pro prodej obytných domů

ZÁSADY pro prodej obytných domů ZÁSADY pro prodej obytných domů a souvisejících pozemků z vlastnictví statutárního města Ostravy, svěřených městskému obvodu Slezská Ostrava -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 (dále jen Zásady ) a v souladu se zákonem č. 89/2012

Více

Z á s a d y. pro prodej bytů, nebytových prostor a bytových domů z majetku města Staré Město

Z á s a d y. pro prodej bytů, nebytových prostor a bytových domů z majetku města Staré Město Z á s a d y pro prodej bytů, nebytových prostor a bytových domů z majetku města Staré Město I. Úvodní ustanovení 1. Město Staré Město (dále jen město) má ve svém majetku k 30.6.2007 celkem 54 bytových

Více

Zásady. I. Základní ustanovení. II. Vymezení pojmů

Zásady. I. Základní ustanovení. II. Vymezení pojmů Zásady postupu při prodeji bytů a bytových domů v majetku Města Horažďovice Zastupitelstvo města Horažďovice schválilo svým usnesením č. 22 dne 1. 12. 2008 tyto Zásady postupu při prodeji bytů a bytových

Více

Zásady postupu při prodeji bytů a bytových domů v majetku Města Horažďovice pro 2. etapu prodeje

Zásady postupu při prodeji bytů a bytových domů v majetku Města Horažďovice pro 2. etapu prodeje Zásady postupu při prodeji bytů a bytových domů v majetku Města Horažďovice pro. etapu prodeje Zastupitelstvo města Horažďovice schválilo svým usnesením č. 15. dne 19.05.014 tyto Zásady postupu při prodeji

Více

Čl. I. VYMEZENÍ PLATNOSTI ZÁSAD

Čl. I. VYMEZENÍ PLATNOSTI ZÁSAD 1 Zásady prodeje bytových a nebytových jednotek v bytových domech a jiných zastavěných pozemků ve vlastnictví města Bruntálu pro rok 2010 a následující léta" s účinností od 8.2.2017 Zastupitelstvo města

Více

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Zásady postupu při prodeji pozemků ve vlastnictví a spoluvlastnictví statutárního

Více

Zásady. OSTRAVA!!! Účinnost: od 1. ledna 2014 MOBkaSKA OSTRAVA

Zásady. OSTRAVA!!! Účinnost: od 1. ledna 2014 MOBkaSKA OSTRAVA Zásady Zásady pro prodej domů, bytů, nebytových prostorů a souvisejících pozemků z vlastnictví statutárního města Ostravy, svěřených městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz OSTRAVA!!! Účinnost: od 1.

Více

1.2 Tyto Zásady se vztahují na prodej nebytových jednotek, o kterém za podmínek těmito Zásadami stanovených rozhodne ZMČ.

1.2 Tyto Zásady se vztahují na prodej nebytových jednotek, o kterém za podmínek těmito Zásadami stanovených rozhodne ZMČ. Zásady pro prodej nebytových jednotek v domech, které byly schváleny k prodeji v souladu s Prováděcím předpisem privatizace domovního fondu svěřeného městské části Praha 10 (prodej jednotek) 1 ZÁKLADNÍ

Více

Prováděcí předpis privatizace domovního fondu svěřeného městské části Praha 10 (prodej jednotek)

Prováděcí předpis privatizace domovního fondu svěřeného městské části Praha 10 (prodej jednotek) Prováděcí předpis privatizace domovního fondu svěřeného městské části Praha 10 (prodej jednotek) 1 ÚČEL 1.1 Tento Předpis stanoví podmínky a postup při prodeji jednotek, a to bytů, které se nacházejí v

Více

ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK OPRÁVNĚNÝM NÁJEMCŮM,

ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK OPRÁVNĚNÝM NÁJEMCŮM, ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK OPRÁVNĚNÝM NÁJEMCŮM, kteří nevyužili možnosti koupě bytu v rámci 1. nabídek dle Zásad prodeje bytů v domech ve vlastnictví hlavního města Prahy, svěřených Městské části

Více

Pravidla Zastupitelstva Zádveřice - Raková

Pravidla Zastupitelstva Zádveřice - Raková Pravidla Zastupitelstva Zádveřice - Raková Pravidla pro prodej bytových a nebytových jednotek v obytných domech, rodinných domů a jejich podílů na nemovitostech v majetku obce Zádveřice-Raková Usnesení

Více

Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem

Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem Ve znění schváleném usnesením Zastupitelstva města Stráže pod Ralskem pod č. Z/84/2017 ze dne 20. 9. 2017 Článek 1 Společná ustanovení

Více

Statutární město Ostrava městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz rada městského obvodu Materiál č. 04/OM/04, příloha č. 4. Zásady ZAS

Statutární město Ostrava městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz rada městského obvodu Materiál č. 04/OM/04, příloha č. 4. Zásady ZAS Statutární město Ostrava Zásady ZAS 2013 03 Zásady pro prodej domů, bytů, nebytových prostorů a souvisejících pozemků z vlastnictví statutárního města Ostravy, svěřených městskému obvodu Moravská Ostrava

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE. Pravidla prodeje bytových domů č.p a 1370 na ulici Pod Bílou horou v Kopřivnici. se sídlem Štefánikova č. p.

MĚSTO KOPŘIVNICE. Pravidla prodeje bytových domů č.p a 1370 na ulici Pod Bílou horou v Kopřivnici. se sídlem Štefánikova č. p. MĚSTO KOPŘIVNICE se sídlem Štefánikova č. p. 1163, PSČ 742 21 Pravidla prodeje bytových domů č.p. 1369 a 1370 na ulici Pod Bílou horou v Kopřivnici Tato pravidla byla schválena usnesením č. 302 na 12.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/1996 Města Uherského Brodu ze dne:

Obecně závazná vyhláška č. 2/1996 Města Uherského Brodu ze dne: MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška č. 2/1996 Města Uherského Brodu ze dne: 2. 10. 1996 O prodeji městských bytů v I. etapě Městské

Více

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Zásady postupu při privatizaci pozemků ve vlastnictví a spoluvlastnictví

Více

Preambule. 1 Výklad pojmů

Preambule. 1 Výklad pojmů STRANA 1 Preambule Městská část Praha 15, vedena snahou postupovat při hospodaření se svým majetkem s péčí řádného hospodáře, stanovit jasná pravidla pro jednotlivé majetkoprávní úkony, rozhodla přijmout

Více

N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku

N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 410 ze dne 11. 3. 2014 N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku Zastupitelstvo hlavního města Prahy se usneslo

Více

ZÁSADY PRIVATIZACE OBECNÍCH BYTŮ, PŘEVEDENÝCH PO R. 1990 BEZÚPLATNĚ NA OBEC, NYNÍ V MAJETKU HL. M. PRAHY, SVĚŘENÉHO MČ PRAHA 11

ZÁSADY PRIVATIZACE OBECNÍCH BYTŮ, PŘEVEDENÝCH PO R. 1990 BEZÚPLATNĚ NA OBEC, NYNÍ V MAJETKU HL. M. PRAHY, SVĚŘENÉHO MČ PRAHA 11 ZÁSADY Příloha usnesení č. 15/9/Z/2011 PRIVATIZACE OBECNÍCH BYTŮ, PŘEVEDENÝCH PO R. 1990 BEZÚPLATNĚ NA OBEC, NYNÍ V MAJETKU HL. M. PRAHY, SVĚŘENÉHO MČ PRAHA 11 I. Důvody rozhodnutí Důvodem pro privatizaci

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Obecná ustanovení

I. Úvodní ustanovení. II. Obecná ustanovení Opatření obce č. 4/2010 Prodej bytů a domů z majetku Města Krnova ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Úvodní ustanovení 1.

Více

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu vzniku nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů

Více

Článek I. Základní ustanovení

Článek I. Základní ustanovení Zásady prodeje bytů v bytových domech ve vlastnictví obce Kuks -------------------------------------------------------------------------------- Zastupitelstvo obce Kuks rozhodlo na svém veřejném zasedání

Více

Zásady. pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav

Zásady. pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav Zásady pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav Schváleny Zastupitelstvem města Břeclavi na 29. zasedání dne 3. 9. 2014, usnesením č. Z/29/14/6.9, účinné od 1. 10. 2014. OBSAH Část I. ČI. I Úvod

Více

KUPNÍ SMLOUVA. (dále jako smlouva ): I. Úvodní ustanovení

KUPNÍ SMLOUVA. (dále jako smlouva ): I. Úvodní ustanovení KUPNÍ SMLOUVA Smluvní strany: Obec Dolní Věstonice IČ: 00283134, Dolní Věstonice 67, 691 29 Dolní Věstonice (dále jako prodávající ) a r. č., bytem (dále jako kupující ) a r. č., bytem (společně jako kupující

Více

Smlouvu o postoupení pohledávek

Smlouvu o postoupení pohledávek Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavírají: čl. 1. Smluvní strany 1) Městská část Praha 13 se sídlem Sluneční náměstí 13/2580, Praha 13, PSČ 158 00 IČ 00241687, DIČ: CZ00241687 bankovní spojení., číslo

Více

Zásady prodeje bytů z majetku Městské části Praha 9, tzv. privatizace

Zásady prodeje bytů z majetku Městské části Praha 9, tzv. privatizace Zásady prodeje bytů z majetku Městské části Praha 9, tzv. privatizace článek I. Úvod Prodej bytů v domech ve vlastnictví Městské části Praha 9 (dále také jen jako městská část nebo MČ Praha 9 ) do vlastnictví

Více

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami:

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami: KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami: Městys Úsobí se sídlem úřadu městyse Úsobí 43, Úsobí, PSČ: 582 54, IČO: 00268411 zastoupený

Více

ZÁSADY postupu při prodeji bytových jednotek

ZÁSADY postupu při prodeji bytových jednotek O b e c P í š ť 747 18 Píšť č. p. 58 ZÁSADY postupu při prodeji bytových jednotek Zastupitelstvo Obce Píšť rozhodlo na svém 2. zasedání dne 22.12.2010 o následujícím postupu (dále jen Zásady) při prodeji

Více

N Á V R H U S N E S E N Í

N Á V R H U S N E S E N Í Page 1 of 6 Město Nové Město na Moravě N Á V R H U S N E S E N Í 8. Zastupitelstva města konaného dne 22.2.2016 Využití předkupního práva k budově VZP ČR Město dne 2.2.2016 (č.j.:munmnm/1823/2016) obdrželo

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 25/2007

VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 25/2007 VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 25/2007 Zásady realizace prodeje bytů a nebytových prostor dle zákona č. 72/1994 Sb. ve znění pozdějších předpisů Zastupitelstvo města Přerova na svém 11. zasedání konaném dne 10. 12.

Více

Pravidla postupu při prodeji části bytového fondu ve vlastnictví města Zbiroh. Čl. I. Úvodní ustanovení

Pravidla postupu při prodeji části bytového fondu ve vlastnictví města Zbiroh. Čl. I. Úvodní ustanovení Pravidla postupu při prodeji části bytového fondu ve vlastnictví města Zbiroh Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Zbiroh (dále jen zastupitelstvo) svým usnesením č. 16 ze dne 27.4.2016 rozhodlo

Více

dále jako prodávající nebo zástavní věřitel na straně jedné 2. Bytové družstvo Staňkova 30, družstvo

dále jako prodávající nebo zástavní věřitel na straně jedné 2. Bytové družstvo Staňkova 30, družstvo Kupní smlouva o převodu vlastnictví k nemovitým věcem a o zřízení zástavního práva uzavřené podle 2079 a násl. a 1309 a násl. zák.č.89/2012 Sb., obč. zákoník, mezi těmito smluvními stranami: 1. Statutární

Více

Zásady pro prodej pozemků souvisejících s I. XII. etapou privatizace.

Zásady pro prodej pozemků souvisejících s I. XII. etapou privatizace. Zásady pro prodej pozemků souvisejících s I. XII. etapou privatizace 1 ÚČEL 1.1. Zásady pro prodej pozemků souvisejících s I. XII. etapou privatizace stanoví postup a podmínky při prodeji pozemků zastavěných

Více

SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky

SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky č I Smluvní strany: 1městská část Praha 4 se sídlem: Praha 4, Antala Staška 2059/80b, PSČ: 140 46 zastoupená IČ: 00063584 bankovní spojení - Česká spořitelna, as

Více

Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 7

Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 7 Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 7 Ve znění změn schválených usnesením zastupitelstva MČ Praha 7: číslo 0022/01-Z,

Více

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Čl. I. Smluvní strany 1. Město Vizovice Masarykovo

Více

Koncepce řešení důsledků jednostranného zvýšení nájemného v obecních bytech Městské části Praha 5

Koncepce řešení důsledků jednostranného zvýšení nájemného v obecních bytech Městské části Praha 5 Koncepce řešení důsledků jednostranného zvýšení nájemného v obecních bytech Městské části Praha 5 1. Nastavení nájemného od 1. 12.2011 Nájemné v obecních bytech stanoví Rada městské části Praha 5 s výhledem

Více

POROVNÁNÍ. Kritérium BD SVJ

POROVNÁNÍ. Kritérium BD SVJ POROVNÁNÍ mezi bytovým družstvem (BD) a společenstvím vlastníků jednotek (SVJ) Kritérium BD SVJ Pramen práva Zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník (dále jen ObchZ) Nemovitost katastr nemovitostí Budova

Více

Zásady pro prodej bytů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytů Městské části Praha 5 1 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej bytů Městské části Praha 5 (dále jen Zásady ) a v souladu se zákonem č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé

Více

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 1148 ze dne 16. 8. 2011

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 1148 ze dne 16. 8. 2011 Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 1148 ze dne 16. 8. 2011 Pravidla pro převod nemovitostí ve vlastnictví hlavního města Prahy Článek I. Pravidla pro převod nemovitostí ve vlastnictví hlavního města Prahy

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva JW. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1

BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva JW. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1 BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD Bytového družstva JW 2014 PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1 OBSAH 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Základní pojmy... 3 3. Základní úhrady... 3 4. Platby

Více

Příloha č. 04. SMLOUVA O BUDOUCÍ SMĚNNÉ SMLOUVĚ (dále jen jako Smlouva )

Příloha č. 04. SMLOUVA O BUDOUCÍ SMĚNNÉ SMLOUVĚ (dále jen jako Smlouva ) Příloha č. 04 usnesení z 16. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 25. května 2016 SMLOUVA O BUDOUCÍ SMĚNNÉ SMLOUVĚ (dále jen jako Smlouva ) uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení

Více

K U P N Í S M L O U V A č. 9147/KS uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

K U P N Í S M L O U V A č. 9147/KS uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Strana číslo: 1 Počet stran: 05 K U P N Í S M L O U V A č. 9147/KS uzavřená podle ust. 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Městská část Praha 11 Smluvní strany: se sídlem: Ocelíkova

Více

Z Á S A D Y P R O N A J Í M Á N Í M Ě S T S K Ý C H B Y T Ů

Z Á S A D Y P R O N A J Í M Á N Í M Ě S T S K Ý C H B Y T Ů Z Á S A D Y P R O N A J Í M Á N Í M Ě S T S K Ý C H B Y T Ů Tyto zásady stanovují postup při pronajímání bytů v bytových domech ve vlastnictví Města Hodonín. Jsou zpracovány v souladu se zákonem č. 89/2012

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 108/2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 108/2014 č.j.: 108/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 106 ze dne 26.02.2014 Pravidla prodeje nemovitého majetku Městské části Praha 3 Rada městské části I. d o p o r u č u j e 1. Zastupitelstvu

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN. O Z N Á M E N Í o nabídkovém řízení a jeho podmínkách

MĚSTO NOVÝ JIČÍN. O Z N Á M E N Í o nabídkovém řízení a jeho podmínkách MĚSTO NOVÝ JIČÍN O Z N Á M E N Í o nabídkovém řízení a jeho podmínkách na zjištění zájemce o koupi nemovité věci v katastrálním území Nový Jičín Horní Předměstí Město Nový Jičín (dále jen Město ) jako

Více

Kupní smlouva o převodu vlastnického práva k jednotce

Kupní smlouva o převodu vlastnického práva k jednotce Kupní smlouva o převodu vlastnického práva k jednotce Smluvní strany: 1. Pan/í., r.č. /. bytem.., PSČ. jako prodávající na straně jedné a 2. Pan/í., r.č. /. bytem.., PSČ. jako - kupující - na straně druhé

Více

Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 2

Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 2 Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 2 ve znění schváleném usnesením zastupitelstva MČ Praha 2: číslo, z. Vymezení pojmů

Více

Město Sezemice. Zastupitelstvo města Sezemice. Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice

Město Sezemice. Zastupitelstvo města Sezemice. Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice Město Sezemice Zastupitelstvo města Sezemice Den konání jednání: 13.09.2016 Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice Místo jednání: zasedací místnost, Husovo nám. 790,

Více

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEBYTOVÉ JEDNOTKY

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEBYTOVÉ JEDNOTKY Kód Př. (VS):. Č. smlouvy:. Č. jednotky:. SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEBYTOVÉ JEDNOTKY mezi níže uvedenými smluvními stranami byla uzavřena tato smlouva o převodu vlastnictví nebytové jednotky (dále

Více

SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky

SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky č I Smluvní strany: 1 městská část Praha 4 se sídlem: Praha 4, Antala Staška 2059/80b, PSČ: 140 46 zastoupená IČ: 00063584 bankovní spojení - Česká spořitelna, as

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU.

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. Podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku, zejména ustanovení 566 a 575 a ve smyslu zákona č.72/1994sb. v platném znění, kterým se upravují některé

Více

Zásady. Čl. 1 Úvod. Čl. 2 Prodej obytných domů bez nebytových prostor

Zásady. Čl. 1 Úvod. Čl. 2 Prodej obytných domů bez nebytových prostor Zásady prodeje domů, bytů a nebytových prostor a jimi zastavěných pozemků ve vlastnictví Statutárního města Ostravy, svěřených Městskému obvodu Poruba č. 10/2011 Prodej domů, bytů a nebytových prostor

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY Z Á S A D Y

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY Z Á S A D Y STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY Z Á S A D Y pro prodej bytů, nebytových prostorů a souvisejících pozemků z vlastnictví statutárního města Ostravy, svěřených městskému obvodu

Více

Vnitřní předpis č. 18/2013 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově

Vnitřní předpis č. 18/2013 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově Městský úřad v Jirkově VNITŘNÍ PŘEDPISY Vnitřní předpis č. 18/2013 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově Seznam příloh: 1. Vzor žádosti o uzavření nájemní smlouvy Zpracovatel: Městská majetková

Více

Z Á S A D Y prodeje obecních pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Za Malým vrchem v katastrálním území Blatná

Z Á S A D Y prodeje obecních pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Za Malým vrchem v katastrálním území Blatná Z Á S A D Y prodeje obecních pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Za Malým vrchem v katastrálním území Blatná Zastupitelstvo města Blatná usnesením č. 37/17 ze dne 17. 5. 2017 schválilo záměr

Více

PRINCIPY PRODEJE NEMOVITÝCH VĚCÍ V MAJETKU HL. M. PRAHY, SVĚŘENÉM MČ PRAHA 7, OPRÁVNĚNÝM NÁJEMCŮM. Preambule

PRINCIPY PRODEJE NEMOVITÝCH VĚCÍ V MAJETKU HL. M. PRAHY, SVĚŘENÉM MČ PRAHA 7, OPRÁVNĚNÝM NÁJEMCŮM. Preambule PRINCIPY PRODEJE NEMOVITÝCH VĚCÍ V MAJETKU HL. M. PRAHY, SVĚŘENÉM MČ PRAHA 7, OPRÁVNĚNÝM NÁJEMCŮM Preambule Zastupitelstvo Městské části Praha 7 svým usnesením č. 0012/14-Z ze dne 17.02.2014 tímto vydává

Více

O POSTUPU PŘI PŘEVODECH A PRONÁJMU NEMOVITÉHO MAJETKU. I. Základní ustanovení

O POSTUPU PŘI PŘEVODECH A PRONÁJMU NEMOVITÉHO MAJETKU. I. Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška č. 01/2008 Zastupitelstvo města Stříbra vydalo dne 13. 03. 2008 v souladu s ustanovením 10 a 84 odst. 2 písm. h) zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) a zákona č. 72/1994

Více

SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky

SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky SMLOUVA o převodu vlastnictví jednotky č I Smluvní strany: 1 městská část Praha 4 se sídlem: Praha 4, Antala Staška 2059/80b, PSČ: 140 46 zastoupená IČ: 00063584 bankovní spojení - Česká spořitelna, as

Více

ZÁMĚR PRODEJE A PRONÁJMU STAVEBNÍCH POZEMKŮ V LOKALITĚ U LETIŠTĚ

ZÁMĚR PRODEJE A PRONÁJMU STAVEBNÍCH POZEMKŮ V LOKALITĚ U LETIŠTĚ ZÁMĚR PRODEJE A PRONÁJMU STAVEBNÍCH POZEMKŮ V LOKALITĚ U LETIŠTĚ Město Ústí nad Orlicí tímto zveřejňuje záměr prodeje a pronájmu níže uvedených stavebních pozemků k výstavbě v souladu s regulačním plánem

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA (dále jen stanovy ) Bytové družstvo Ostružinová Medlánky se zakládá jako bytové družstvo za účelem koupě bytového domu na ulici Ostružinová 496/1, 497/5, 498/3, 499/7, 500/9 a

Více

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřely v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen ObčZ ), tuto kupní smlouvu:

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřely v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen ObčZ ), tuto kupní smlouvu: KUPNÍ SMLOUVA ATTS Galactic s.r.o., Lannova 2061/8, Nové Město, 110 00, Praha 1 IČO: 035 85 018, C 234253 vedená u Městského soudu v Praze zastoupená jednatelem Tomášem Sobotkou, Myslbekova 1037, Příbor

Více

Pravidla prodeje bytového fondu ve vlastnictví městyse Sněžné. Bytové domy Buchtův kopec : čp. 206 a 207 čl. I. - úvod

Pravidla prodeje bytového fondu ve vlastnictví městyse Sněžné. Bytové domy Buchtův kopec : čp. 206 a 207 čl. I. - úvod Pravidla prodeje bytového fondu ve vlastnictví městyse Sněžné. Bytové domy Buchtův kopec : čp. 206 a 207 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva Záhorského. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1

BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva Záhorského. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1 BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD Bytového družstva Záhorského 2014 PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Základní pojmy... 3 3. Základní úhrady... 3 4.

Více

Ministerstvo vnitra odbor správy majetku V Praze dne 5. března Zásady

Ministerstvo vnitra odbor správy majetku V Praze dne 5. března Zásady Ministerstvo vnitra odbor správy majetku V Praze dne 5. března 2008 Zásady prodeje bytových domů, s nimiž je příslušná hospodařit Bytová správa Ministerstva vnitra, státní příspěvková organizace (dále

Více

SMLOUVA O KOUPI NEMOVITÉ VĚCI

SMLOUVA O KOUPI NEMOVITÉ VĚCI SMLOUVA O KOUPI NEMOVITÉ VĚCI Smluvní strany: Pan/í., r.č.., trvale bytem... dále oba jen jako Prodávající na straně jedné a Pan/í., r.č.., trvale bytem... dále jen jako Kupující na straně druhé, uzavírají

Více

Zásady prodeje Zásady prodeje bytů z majetku MČ Praha 9

Zásady prodeje Zásady prodeje bytů z majetku MČ Praha 9 Zásady prodeje Zásady prodeje bytů z majetku MČ Praha 9 čl. I Úvod Prodej bytů v domech ve vlastnictví MČ Praha 9 do vlastnictví nájemců je součástí schválené transformace majetku svěřeného městské části

Více

KUPNÍ SMLOUVA. Mezi. JUDr. Janem Kubálkem insolvenčním správcem dlužníka. (Prodávající) (Kupujícím)

KUPNÍ SMLOUVA. Mezi. JUDr. Janem Kubálkem insolvenčním správcem dlužníka. (Prodávající) (Kupujícím) KUPNÍ SMLOUVA Mezi JUDr. Janem Kubálkem insolvenčním správcem dlužníka (Prodávající) a. (Kupujícím) Níže uvedeného dne, měsíce a roku následující smluvní strany: JUDr. Jan Kubálek, se sídlem Praha 1, Kaprova

Více

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ S 2018 OSM SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ 1. Převodce: Městská část Praha 6, Čs. armády 23, 160 52 Praha 6 zastoupená: Mgr. Ondřejem Kolářem, starostou MČ Praha 6 IČ: 00063703 DIČ: CZ00063703 v předmětu

Více

Směrnice pro přidělování bytů v majetku města Jirkova

Směrnice pro přidělování bytů v majetku města Jirkova Č. 16/2011 Městský úřad v Jirkově VNITŘNÍ PŘEDPISY A NORMY Č. 16/2011 Směrnice pro přidělování bytů v majetku města Jirkova Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Přijetí a evidence žádostí o nájem bytu III.

Více

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Ústí nad Labem, Mírové náměstí 36, 400 01 Ústí nad Labem O Z N Á M E N Í

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Ústí nad Labem, Mírové náměstí 36, 400 01 Ústí nad Labem O Z N Á M E N Í 869/ULN/2014-ULNM Č.j.: UZSVM/ULN/881/2014-ULNM Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Ústí nad Labem, Mírové náměstí 36, 400 01 Ústí nad Labem O Z N Á M E N Í o výběrovém řízení

Více

K U P N Í S M L O U V A

K U P N Í S M L O U V A K U P N Í S M L O U V A číslo smlouvy: SML-... SZ ÚMČ P15:.../2016 uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle 2079 a 2128 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, Smluvní

Více

Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 2

Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 2 Příloha č. 1 k usnesení ZMČ č. 66 ze dne 13.9.2011 Pravidla postupu při prodeji bytových domů a bytových jednotek ve vlastnictví hl. m. Prahy, svěřených Městské části Praha 2 ve znění schváleném usnesením

Více

KUPNÍ SMLOUVA A ZÁSTAVNÍ SMLOUVA

KUPNÍ SMLOUVA A ZÁSTAVNÍ SMLOUVA STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA *MMOPP00EO8V5* KUPNÍ SMLOUVA A ZÁSTAVNÍ SMLOUVA Článek I. Smluvní strany Prodávající: Statutární město Se sídlem:, Horní náměstí 69, PSČ: 746 26 IČ, DIČ: Číslo účtu: Zastoupen: 00300535,

Více

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Územní pracoviště České Budějovice O Z N Á M E N Í

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Územní pracoviště České Budějovice O Z N Á M E N Í µ 272.ΒΒϑ.1/01,ΒΒϑΛ?Τ 383/CCK/2012-CCKM Č.j.: UZSVM/CCK/328/2012-CCKM Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Územní pracoviště České Budějovice O Z N Á M E N Í o výběrovém řízení čís. C/33/2012

Více