Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1"

Transkript

1 Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD V Přerově, Účetnictví Při vypnutém automatickém účtování dokladů (Nastavení základní konfigurace Účetnictví záložka Účetní období a vazby ) přidána informační hláška při opravě dokladu "Máte vypnuté automatické účtování, doklad nebyl přeúčtován. Daň z přidané hodnoty Nový formulář přiznání DPH od roku 2009 Nové typy dokladů v souvislosti s vykazováním odpočtu u pořízeného majetku, dodání zlata podle zvláštního režimu, zasílání zboží do jiného členského státu apod. (podrobný popis v Uživatelské příručce) Nové struktury XML pro přiznání DPH od (EPO2) Pokladna V souvislosti se zrušením padesátníků upravena tisková sestava k inventuře pokladny Mincovka (klávesou F6) - upravena možnost zadání měny a přidány další nominální hodnoty možných bankovek a mincí Opraveno nejednoznačné použití rychlé klávesy Alt+Z. Nová rychlá klávesa pro výběr (předpárování) zálohových faktur Alt+L. Alt+Z zůstává pro posun na záložku zaúčtování. Banka Opraveno nejednoznačné použití rychlé klávesy Alt+Z. Nová rychlá klávesa pro výběr (předpárování) zálohových faktur Alt+L. Alt+Z zůstává pro posun na záložku zaúčtování. Homebanking upraveno předávání příkazů k úhradě do zahraničí Homebanking doplněno přijímání bankovních výpisů LBBW Bank CZ včetně částek v cizí měně Strana 1 (celkem 7)

2 Příjem do skladu Výchozí cena při zápisu nové příjemky V případě, že dodavatel skladové položky není evidovaný na záložce Obaly, PHE, AO, Dodavatelé formuláře Skladové evidence, je na novém řádku příjemky, po výběru položky ze skladové evidence, přednastavena cena z poslední předcházející dodávky položky, tj. cena od dodavatele na 1. pozici zmiňované záložky. V opačném případě je přednastavena cena tohoto dodavatele z minulé dodávky. Tu následně přepíšete cenou z dokladu. Hned při zápisu příjemky máte tak možnost vyhodnotit případné změny nákupních cen. Pokud provedete opravu ceny na příjemce, tato opravená cena se již nepřenáší na záložku Obaly, PHE, AO, Dodavatelé formuláře Skladové evidence. Potom tedy, při zápisu další příjemky, přednastavená cena nesouhlasí se skutečnou cenou posledního příjmu. Pokud k dané skladové položce nebyl ještě v systému evidovaný žádný příjem, není u prvního příjmu nabídnutá žádna cena pro srovnání. Je přednastavená nulová cena. Úprava akce Načtení příjemky ze souboru Při akci Načtení příjemky ze souboru je do pole Poznámka doplněn text Načteno ze souboru XYZ. Před načtením souboru byl přidán dialog, ve kterém můžete změnit číslo přijímajícího skladu a druh dokladu pro vytvářenou příjemku. Dialog lze vypnou nastavením v konfiguraci Sklady a výkony záložka Pohyby parametr Import příjemky s dialogem. Struktura přihrávaného souboru byla rozšířena o údaj Zakázka. Výdej ze skladu Ocenění záporné výdejky V případě záporné výdejky (záporná hodnota MJP) se jedná vlastně o naskladnění zásoby a je nutné hodnotu položky vracené na sklad ocenit stejně jako příjemku (dle dokladu pro původní výdejku ze skladu). Systém v tomto případně přednastaví jako výchozí hodnotu Cenu pořizovací ze záložky Karta formuláře Skladové evidence. Pokud je tato nulová, je přednastavena cena z poslední předcházející dodávky položky, tj. cena od dodavatele na 1. pozici uvedené na záložce Obaly, PHE, AO, Dodavatelé. Nová akce Export výdejek do souboru Do ovládací lišty pro formulář Výdej ze skladu bylo přidáno nové tlačítko, které spouští akci Export výdejek do souboru typu DBF. Soubor potom můžeme v jiné instalaci systému DUNA použít pro akci Načtení příjemek ze souboru. Soubor exportovaný pro toto pou- Strana 2 (celkem 7)

3 žití je modifikovaný na základě úvodního dialogu (přepis skladu a druhu dokladu dle nastavení v úvodním dialogu, přepočet ceny a množství na řádcích dokladů koeficientem N/P, eliminování řádků dokladů s kartami typu = 2,3 nebo 4). Modifikované jsou i zdrojové výdejky (zápis jména souboru do pole Příjemka a zaškrtnutí parametru Nenabízet k fakturaci, pokud budete požadovat změnu tohoto parametru v úvodním dialogu akce). Pokud na zdrojové výdejce není uveden odběratel, do vyexportovaného souboru se zapisují ceny pořizovací místo prodejních cen. Při exportu výdejek ze záložky Seznam se exportují do souboru všechny výdejky (nebo vyfiltrované), při exportu z dalších záložek se exportuje pouze aktivní výdejka. Vyexportované výdejky mají v poli Příjemka zapsáno jméno vzniklého souboru (bez přípony.dbf). Výdej ze skladů, při načtení zakázky přebere i IČO zakázky a předvyplní všechny zadané požadované údaje. Vystavené objednávky Výchozí cena při zápisu nové objednávky Při zadávání nového řádku objednávky se zobrazuje nákupní (pořizovací) cena z předcházející dodávky, pokud dodavatel je mezi třemi posledními dodavateli vedenými na záložce Obaly, PHE, AO, Dodavatelé formuláře Skladové evidence. V ostatních případech se zobrazí cena z poslední, předcházející dodávky, tj. cena dodavatele na 1. pozici zmiňované záložky. Přidán nový režimech práce pro ruční zadávání objednávky vystavené Načítání jedné nebo více objednávek přijatých do objednávky vydané včetně řádků a stanovení aktuální ceny NJ a přepočtu na nákupní jednotky. Evidence skladových karet Změny v algoritmu Přecenění Strana 3 (celkem 7)

4 V případě, že na záložce Přecenění z číselníku Skupiny zboží a výkonů je pro výpočet prodejní ceny některé z 6 cenových úrovní uvedena jako výchozí 0. cenová skupina (pořizovací cena) a ta je v okamžiku výpočtu nulová, vezme se pro výpočet náhradní hodnota, a to pořizovací cena z poslední uskutečněné dodávky, tj. pořizovací cena z poslední dodávky od dodavatele, který je uveden na 1. pozici záložky Obaly, PHE, AO, Dodavatelé z formuláře Skladové evidence. V číselníku Skupiny zboží a výkonů záložka Přecenění byl přidán u každé cenové skupiny, reprezentované jedním řádkem na tomto formuláři, samostatný parametr Nepřeceňovat. Výsledkem zaškrtnutí tohoto parametru, při spuštění akce Přecenění ve skladové evidenci, u skladových položek, které patří do dané skupiny zboží, jsou ceny v této cenové skupině ponechány beze změny. Změny v algoritmu Aktualizace Po provedení Aktualizace byl zrušen dialog pro zahájení akce Přecenění. Přecenění lze tedy nyní již provádět pouze jako samostatnou akci; tlačítko na ovládací liště formuláře Skladová karta. Matriční a skladová karta přidáno pole Typ (na formuláři vpravo nahoře) pro zadání typu čárového kódu Pole EAN rozšířeno na 22 znaků a přidány nejčastěji používané typy kódů: EAN13, Code39 a UPCA, které je možné tisknou jak na štítky tak na dodací listy. Na záložku Seznam formuláře Skladová karta přidán sloupec Cena pořizovací Úprava sestav Tisk stavu skladů a Tisk počátečních stavů skladů Pokud zatrhnete parametr Tisknout jen nenulové položky, potom sestava obsahuje jak položky u kterých je nenulová hodnota zásoby v množstevních jednotkách, tak nenulová zásoba v celkové ceně. Strana 4 (celkem 7)

5 Vyhodnocení prodeje dle odběratelů. Přidaná nová sestava, dle odběratelů s jednotlivými položkami. Tisk DL a FV z možností tisku objednávky odběratele i na řádku Vhodné, např. pokud dodací list a faktura vydaná je vytvořená z více zdrojových dokladů (objednávek). Přijaté objednávky Export a import objednávek ve formátu XML Do ovládací lišty pro formulář Přijaté objednávky byla přidána nová tlačítka a která spouští hromadná nebo jednotlivá (po dokladech) odesílání nebo nahrávání souborů v daném formátu XML. Objednávky je možné tedy pořizovat i z dat vytvořených v jiném software nebo námi exportované objednávky mohou zpracovávat třetí strany. Spolupráce objednávek přijatých s datovým terminálem ve formátu XML Pomocí tlačítek a je možné exportovat objednávky do datového terminálu a importovat zpracované zpět z terminálu, sledovat vykrytí a automaticky generovat výdejky na základě zpracovaných dat. Kontrola duplicity při pořizování objednávek jak při ručním tak při importu ve formátu XML. Systém kontroluje IČO a číslo objednávky odběratele tak, aby nebyly pořizovány objednávky duplicitně. Kasa Zrychlení při práci v síti a na velkých datech Formulář Prodejka Přidána možnost zadání a vyhledávání odběratele i dle názvu. Je povolena změna cenové skupiny pokud parametr prodej, jen v cenové skupině kasy NE Zobrazována přirážka/sleva i při ručním přepisu ceny, nastavení tisku ceny před slevou a slevy, slevy/přirážky u ručně upravených cen se řídí nastavením pro tisk dodacího listu Akce uzávěrky na jednotlivých kasách Upraveno provádění závěrek jednotlivých kas tak, aby bylo možné bez omezení pracovat na jiných kasách. Uzávěrková sestava Strana 5 (celkem 7)

6 Přidán kontrolní rozpis tržeb Jen položky na faktury dle sazeb DPH. Pozor! Rozpis je jen kontrolní, tržby z položek prodaných na faktury jsou již zaúčtované, faktura je zapsaná do evidence vystavených faktur a její úhrada do příslušné zúčtovací pokladny. Tisky prodejek na paragonové tiskárny Rozšíření tisků všech parametrů z nastavené Tisk 1 a Tisk 2, zejména se jedná o položky: jméno a adresa odběratele, údaje u dodavatele : tel, fax, ,www a registrace, rozpis placení. Cena za MJ m a sleva na řádku. Číselník prodejních pokladen záložka přídavná zařízení Přidán nový parametr pro výstup na další typ displeje, přidána možnost otevření pokladní zásuvky nejen při tisku. Číselníky Číselník organizací, záložka Obchod Tisk dodacích listů s odběratelským čárovým kódem na DL listě je možné tisknout ve formě zvoleného typu čárového kódu, číslo objednávky odběratele, množství a cenu Číselník Dokladová řada, záložka Ostatní Nový logický parametr Nenačítat kontace pro výdejku ze skladové karty ovlivňuje zaúčtování pro individuální řádky dokladů. Určuje pro konkrétní typ dokladu, zda v případě, kdy je na skladové kartě vyplněná kontace pro fakturaci a pro výdej ze skladu, se tento předpis pro zaúčtování použije nebo zda se řádek zaúčtuje shodně se zaúčtováním celého dokladu. Strana 6 (celkem 7)

7 Systém Nastavení základní konfigurace Účetnictví záložka Účetní období a vazby nový parametr pro zapínání/vypínání automatického účtování v Evidenci záloh Uživatelské konfigurace záložka Ergonomie nový parametr Používat stavový displej, parametr se vztahuje na formuláře příjemky, výdejky, kasa, objednávky, pokladna a valutová pokladna. Nezávislé výběry [Ctrl] + [F] Rozšíření funkčnosti o možnost zadávání vlastní výběrových kritérií. Rozšíření funkčnosti o možnost přidávání sloupců v zobrazení výběru Výsledek výběru je možné exportovat do Excelu (formát XLS). iva.tomanova@tco.cz dana.dostalova@tco.cz Strana 7 (celkem 7)

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48 V Přerově 30. června 2014 AKCE - Monitoring dat připravili jsme Vám opakovaně možnost testovat, po dobu 60 dnů od provedení upgrade, nadstavbové

Více

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD V Přerově 22. prosince 2015 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2016.1.16 Upozornění: Následující text je jen stručným výčtem změn, podrobnější popis k jednotlivým novinkám najdete

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2015

Nové funkcé programu TRIFID 2015 Nové funkcé programu TRIFID 2015 Popis rozdílů verze 6.30 oproti verzi 6.20 Třetí sazba DPH V případě potřeby je možné nastavit program pro použití třech sazeb DPH (pro rok 2015 jsou do druhé snížené sazby

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

Allegro release 2.42 ( )

Allegro release 2.42 ( ) Allegro release 2.42 (28. 6. 2018 23. 7. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Test posloupnosti finančních dokladů Nová aplikace pro kontrolu návaznosti počátečních a koncových stavů dokladů

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET OBSAH 1. ELEKTRONICKÁ EVIDENCE TRŽEB (EET)... 1 1.1. Nastavení EET... 1 1.2. Číselník Formy úhrad... 3 1.3. EET v agendě Kasa... 3 1.4. EET ve vystavených fakturách... 4 1.5. EET v pokladním dokladu...

Více

Novinky systému Signys - verze 5.0

Novinky systému Signys - verze 5.0 Všeobecné Nastavení vzhledu dialogů pro vyhledávání a vzhledu formulářů [1312] Je možné nastavit jiný styl zobrazení všech dialogů a formulářů aplikace (podobně jako už to je možné u dialogů pro vyhledávání).

Více

Identifikační a kontaktní údaje

Identifikační a kontaktní údaje Dokumentace Informačního systému Sisyfos Sklady Identifikační a kontaktní údaje Obchodní jméno Právní forma Sídlo Adresa pro písemný styk Statutární zástupce Řešitel Alef Jeseník, s.r.o. společnost s ručením

Více

Allegro release 2.15 ( )

Allegro release 2.15 ( ) Allegro release 2.15 (25.4.2017 18.5.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování faktur, finančních a interních dokladů Seznamy zaúčtovaných dokladů byly rozšířeny o možnost zobrazit i doklady

Více

RPDP v DUEL 8. Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0

RPDP v DUEL 8. Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0 RPDP v DUEL 8 Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0 1. Nastavení potřebných parametrů účtované firmy Agenda: Parametry firmy (Ctrl+H / Parametry firmy) Záložka Parametry firmy: hlavička

Více

Allegro release 2.01 ( do )

Allegro release 2.01 ( do ) Allegro release 2.01 (16.9.2016 do 7.10.2016) Účetnictví Účtování faktur Byly prohozeny vstupy datum zaúčtování a datum fakturace. Nyní se nejdříve zadává datum zaúčtování, podle kterého se přednastaví

Více

Výpisy Výsledek zpracování

Výpisy Výsledek zpracování Výpisy Výsledek zpracování Tlačítka (formát(rrrrmm)) a pro zadaný stát. Zobrazí výsledky měsíčního zpracování zadaného období Vytiskne výsledky. Prodejci - provize Třídění se provádí klepnutím na záhlaví

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

Allegro release 2.53 ( )

Allegro release 2.53 ( ) Allegro release 2.53 (19. 12. 2018 17. 1. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví KDF - Do evidence KDF byl přidán vstup kurs. Vstup je viditelný a povinný, pokud je zapnuto zadání částky bez DPH.

Více

Nastavení základní konfigurace

Nastavení základní konfigurace V Přerově, 18. června 2012 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2012.1.51 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby záložka DPH přidána možnost volby základů 0% a osvobozeno

Více

Integrovaný modul DeCe SKLAD, verze 2014 DeCe COMPUTERS s.r.o. Děčín, ledn 2014. I. Obsah příručky

Integrovaný modul DeCe SKLAD, verze 2014 DeCe COMPUTERS s.r.o. Děčín, ledn 2014. I. Obsah příručky I. Obsah příručky I. OBSAH PŘÍRUČKY...I-1 II. ÚVODNÍ INFORMACE...II-2 III. OVLÁDÁNÍ MODULU...III-3 Sklad evidence zboží...iii-3 Fak.př. faktury přijaté...iii-10 Odb. + Dod. odběratelé nebo dodavatelé...iii-12

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.02 + 2.03 (7.10.2016 do 12.11.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Finance / interní doklady Zadání řádků různé s DPH pokud nezadáte celkovou částku, ale jen základ, dopočte

Více

Přehled funkcí verze Express a Standard

Přehled funkcí verze Express a Standard Přehled funkcí verze Express a Standard ExWin 2.1 přehled vlastností a funkcí Funkce Verze Express Verze Standard Poznámka Licenční podmínky Placená verze NE Potřeba program registrovat. NE Pokud není

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2019

Nové funkcé programu TRIFID 2019 Nové funkcé programu TRIFID 2019 Nové typy bankovních terminálů, cashback, návrat Během roku 2018 byl uveden do provozu nový typ bankovního terminálu YOMANI, využívaný Komerční bankou a Českou spořitelnou.

Více

Chcete mít klid a svá data o skladových zásobách a jejich pohybech v pořádku? Nebojte se a provádějte pravidelně Dokladovou inventuru.

Chcete mít klid a svá data o skladových zásobách a jejich pohybech v pořádku? Nebojte se a provádějte pravidelně Dokladovou inventuru. NÁŠ TIP PRO TENTO MĚSÍC 16. dubna 2008 Chcete mít klid a svá data o skladových zásobách a jejich pohybech v pořádku? Nebojte se a provádějte pravidelně Dokladovou inventuru. Pro koho je Dokladová inventura

Více

Konfigurační soubor *** IES.CFG

Konfigurační soubor *** IES.CFG Konfigurační soubor *** IES.CFG ÚČETNICTVÍ U.01 Import ÚD s koeficientem formát: UCTO_IMPORT_UD_KOEFICIENT=ANO Výstupy. Import účetních dokladů Implicitní vstupní menu: Vstupní menu po nastavení parametru:

Více

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312]

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312] AB JET spol. s r.o. AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] V globálních parametrech zaveden "Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti". Využívá se pro zadání počtu materiálu

Více

TRIFID 2011. Dodatek k uživatelské příručce. popis rozdílů verze programu 5.83 oproti verzi 5.74 (TRIFID 2010)

TRIFID 2011. Dodatek k uživatelské příručce. popis rozdílů verze programu 5.83 oproti verzi 5.74 (TRIFID 2010) TRIFID 2011 Dodatek k uživatelské příručce popis rozdílů verze programu 5.83 oproti verzi 5.74 (TRIFID 2010) (c) 2011 TRIFID software, Vysoké Mýto Rokycanova 114, tel. 465 424 587, www.trifid-sw.cz Dodatek

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Allegro release 2.00 ( do )

Allegro release 2.00 ( do ) Allegro release 2.00 (19.8.2016 do 16.9.2016) Účetnictví Tisk účetních reportů Do tisku účetních reportů (sestava dle uživatelské definice) byla doplněna možnost místo sloupce předchozího období tisknout

Více

Allegro release 2.16 ( )

Allegro release 2.16 ( ) Allegro release 2.16 (18.5.2017 11.6.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Obraty na účtech Do tiskové sestavy byla doplněna možnost exportu obratů na účtech po jednotlivých měsících do excelu.

Více

Přehled funkcí verze Express a Standard

Přehled funkcí verze Express a Standard Přehled funkcí verze Express a Standard ExWin 2.1 přehled vlastností a funkcí Funkce Verze Express Verze Standard Poznámka Licenční podmínky Placená verze NE Potřeba program registrovat. NE Verze Express

Více

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení Implementation Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Consideration Blog Autor Jitka Urxová Datum Říjen 2015 Verze Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV

Více

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura Skladové hospodářství - inventura Manuál popisuje postup inventury v modulu Skladové hospodářství, které je součástí modulu Autoservis. 1.1 Kontrola

Více

Allegro release 2.51 ( )

Allegro release 2.51 ( ) Allegro release 2.51 (16. 11. 2018 6. 12. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Dopis nesplacené faktury zákazník i dodavatel Nová sestava tisk dopisu se seznamem nesplacených faktur pro společnosti,

Více

Allegro release 2.49 ( )

Allegro release 2.49 ( ) Allegro release 2.49 (16. 10. 2018 2. 11. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Byla opravena chyba při zadání dobropisu do příkazu k úhradě, pokud některý zákazník s nezaplaceným dobropisem

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.04 + 2.05 (12.11.2016 do 23.12.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Položky k úhradě příští týden Nová aplikace pro dashboard počet dokladů s datem splatnosti dnes + 7 dní Účtování

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.08 2.09 (25.1.2017 do 17.2.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví EET Allegro nově podporuje zasílání příjmů do registru EET. Kompletní popis implementace a obsluhy je popsán

Více

Allegro release 2.56 ( )

Allegro release 2.56 ( ) Allegro release 2.56 (15. 2. 2019 28. 2. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - V sestavách seznam faktur vydaných a přijatých se již neobjevuje údaj VCS patřící do BE účetnictví - Sestava tisk

Více

Příjem zboží 201009061 Základní zobrazení seznamu s DL Obsah

Příjem zboží 201009061 Základní zobrazení seznamu s DL Obsah Obsah Příjem zboží...2...2 Seznam hlaviček dodacích listů a dobropisů (horní seznam)...3 Seznam položek aktuálního dodacího listu či dobropisu (okno vlevo dole)...3 Detail aktuální položky dodacího listu

Více

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ)

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ) Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) 1 Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) lcs,,lcseditor,,partner(ro),,translator(ro),,customer(ro),,anonymous(ro),,

Více

Účtování o příjmech. (Revize 17.03.2005, K1V11.13-42)

Účtování o příjmech. (Revize 17.03.2005, K1V11.13-42) - 1/9-1. Příjmy Účtování o příjmech (Revize 17.03.2005, K1V11.13-42) 1.1. Prodej a jiné příjmy (par. 7) Tímto příkazem lze zaúčtovat veškeré příjmy pokud požadujete, aby je program považoval za daňově

Více

J2 sklad a cenovky. Ovládání programu. Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače.

J2 sklad a cenovky. Ovládání programu. Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače. J2 sklad a cenovky Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače. Objeví se ovládací menu programu. První krok je přihlášení. Klikněte na žlutý klíč a zadejte heslo a klikněte na tlačítko OK.

Více

Změny v programu AutoServis 9.82 minor 0007.

Změny v programu AutoServis 9.82 minor 0007. Změny v programu AutoServis 9.82 minor 0007. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Allegro release 2.38 ( )

Allegro release 2.38 ( ) Allegro release 2.38 (26. 4. 2018 10. 5. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účetní výkazy 2018 - Účetní výkazy pro rok 2018 se od 2017 liší nejen v textech na řádcích, ale především v rozvaze

Více

Allegro release ( )

Allegro release ( ) Allegro release 2.26 2.27 (14. 12. 2017 7. 1. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Zaokrouhlení na fakturách Při účtování faktur byla přidána možnost pro zbývající nerozepsanou částku (typicky

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "Konsignační skaldy" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů ma př. zboží od různých dodavatelů,

Více

Nastavení základní konfigurace

Nastavení základní konfigurace Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2012.1.72 V Přerově, 21. srpna 2012 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby záložka DPH přidána možnost volby základů 0% a osvobozeno

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví Allegro účetnictví Obsahuje zákonem vyžadované agendy podvojného účetnictví a tvoří jádro celého systému. Standardní bloky zahrnují účetní knihu, faktury přijaté a vydané, banky, pokladny a přiznání DPH.

Více

Import se spouští v Číselníku zboží stiskem klávesové kombinace <Shift F6>. Zobrazí se parametry:

Import se spouští v Číselníku zboží stiskem klávesové kombinace <Shift F6>. Zobrazí se parametry: Tento popis se týká novějšího způsobu přenosu dat pomocí souborů ve formátu XML (obdobně platí i pro formáty CSV a XLS). Starší formát dat (DBF), funguje jiným způsobem a nebude nadále rozvíjen, kvůli

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2018

Nové funkcé programu TRIFID 2018 Nové funkcé programu TRIFID 2018 1. Nastavení způsobu práce EET odlišně pro různé druhy úhrad Vzhledem k rozdílným požadavkům za způsob zasílání různě placených dokladů do evidence EET, bylo přidáno odpovídající

Více

Sklad rev.201004191 Seznam skladových karet Obsah

Sklad rev.201004191 Seznam skladových karet Obsah Obsah Sklad... 2... 3 Navigátor... 4 Seznam hlaviček skladových karet... 4 Barevné rozlišení v seznamu skladových karet... 5 Menu Vztahy... 6 Skladová karta... 7 Popis záložek... 7 Obecné... 7 Příjem...

Více

Allegro release 2.18 ( )

Allegro release 2.18 ( ) Allegro release 2.18 (30.6.2017 1.8.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Import bankovních výpisů Importy byly rozšířeny o další formáty souborů (nejen bank): - Zásilkovna csv soubor. Vyčíslené

Více

Allegro release 2.19 ( )

Allegro release 2.19 ( ) Allegro release 2.19 (1.8.2017 2.9.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Parametry účetnictví Do nastavení parametrů exportu příkazu k úhradě bylo přidáno vynucení testu bankovních účtů v registru

Více

Komunikace programu WinShop s externími E-shopy

Komunikace programu WinShop s externími E-shopy Komunikace programu WinShop s externími E-shopy Komunikace probíhá na základě předávání dat v souborech typu CSV nebo XML, soubory jsou ukládány na FTP server. Soubory je možné exportovat: 1) Ručním spuštěním

Více

Z verze 10.1g na verzi 11.1d. 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH. Z verze 10.1e na verzi 10.

Z verze 10.1g na verzi 11.1d. 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH. Z verze 10.1e na verzi 10. Z verze 10.1g na verzi 11.1d 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH Z verze 10.1e na verzi 10.1g 1. Oprava: Výkazy v závěrce Z verze 10.1c na verzi 10.1e 1. Oprava:

Více

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 verze 15.05.2 25.5.2015 Kontrola neobsazených čísel Oprava chyby při kontrole neobsazených čísel v případě duplicitních čísel faktur. verze 15.05.1 02.5.2015 Režim

Více

Následně vydala účetní jednotka do spotřeby 180 t tohoto materiálu.

Následně vydala účetní jednotka do spotřeby 180 t tohoto materiálu. Účtování o zásobách Příklad 1/1 Účetní jednotka používá pro oceňování nakoupených materiálových zásob stejné druhy ceny zjištěné váženým aritmetickým průměrem ze skutečných pořizovacích cen. Počáteční

Více

FAKT PRO WINDOWS. CompCity. Program pro vedení podvojného, jednoduchého účetnictví a sklad. FAKT

FAKT PRO WINDOWS. CompCity. Program pro vedení podvojného, jednoduchého účetnictví a sklad. FAKT FAKT PRO WINDOWS. Program pro vedení podvojného, jednoduchého účetnictví a sklad. FAKT 9.78 14.03.2014 CompCity Fakt pro Windows Vážení zákazníci, toto je jen malá prezentace našeho účetního programu,

Více

Upgrade 9/2011 - popis úprav

Upgrade 9/2011 - popis úprav strana 1 Upgrade 9/2011 - popis úprav Novinky společné všem modulům Elektronický podpis PDF souborů Ve formulářích Tiskové výstupy, Odesílání e-mailu a z akcí hromadného tisku lze podepsat vytvářené PDF

Více

Obsah. Předmluva...19. KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23. KAPITOLA 2 Základy ovládání...33

Obsah. Předmluva...19. KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23. KAPITOLA 2 Základy ovládání...33 Obsah Předmluva...19 Stručný úvod... 19 Cílová skupina... 20 Cvičení a řešení... 20 Poděkování... 21 Zpětná vazba od čtenářů... 21 Errata... 21 KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23 Co

Více

ENTRY výběr z novinek verzí 1/2012 a 12/2011

ENTRY výběr z novinek verzí 1/2012 a 12/2011 Ekonomický systém Entry - výběr z novinek verzí 1/2012 a 12/2011 strana 1 výběr z novinek verzí 1/2012 a 12/2011 Poznámka: Detailní popis obsahu upgrade 12/2011 je obsažen v samostatném dokumentu. Novinky

Více

Zvláštní režim DPH. podnikový informační systém (ERP) k modulu

Zvláštní režim DPH. podnikový informační systém (ERP) k modulu Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Evidence nákupu a prodeje cestovních služeb, použitého zboží, uměleckých děl, sběratelských předmětů a starožitností Vykazování DPH ve zvláštním režimu

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty

Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty Copyright 2009 CÍGLER SOFTWARE, a.s. Money S3 - Účetní centrála 1 Obsah Účetní centrála / Účetní klient...

Více

Novinky ve verzi 1.72.A

Novinky ve verzi 1.72.A Novinky ve verzi 1.72.A U DDT sestav jsme přistoupili k číslování. Pokud má sestava nějaký formulář, zobrazí se v jeho záhlaví verze (v.x.y) v je jen zkratka verze, x.y. - je pak číslo verze, začínáme

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

Allegro release 2.31 ( )

Allegro release 2.31 ( ) Allegro release 2.31 (11. 2. 2018 4. 3. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování bankovních výpisů Pokud je podkladem pro zaúčtování výpisu soubor v Banklink aplikaci, je možné pomocí nového

Více

TRIFID 2014. Dodatek k uživatelské příručce. popis rozdílů verze programu 6.20 oproti verzi 6.00 (TRIFID 2013)

TRIFID 2014. Dodatek k uživatelské příručce. popis rozdílů verze programu 6.20 oproti verzi 6.00 (TRIFID 2013) TRIFID 2014 Dodatek k uživatelské příručce popis rozdílů verze programu 6.20 oproti verzi 6.00 (TRIFID 2013) (c) 2014 TRIFID software, Vysoké Mýto Rokycanova 114, tel. 465 424 587, www.trifid-sw.cz D 1

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Novinky Mediox 3000 verze Úprava interakcí zadávání přípravků k objednání do rozdělaného receptu. způsob uplatnění bodů až v kalkulaci

Novinky Mediox 3000 verze Úprava interakcí zadávání přípravků k objednání do rozdělaného receptu. způsob uplatnění bodů až v kalkulaci Obsah 1 Novinky Mediox 000 verze.0.202.242 2. listopad 2015 Obsah: 1 Úpravy v programu 2 1 Úprava interakcí 2 2 Zjednodušené zadávání přípravků k objednání do rozdělaného receptu 2 Možnost řazení historie

Více

EVIDENCE DPH V KNIZE ODESLANÝCH FAKTUR

EVIDENCE DPH V KNIZE ODESLANÝCH FAKTUR EVIDENCE DPH V KNIZE ODESLANÝCH FAKTUR Od verze 8.05.2 Od 1. 4. 2011 se změní zákon o DPH. Pro plátce DPH je zapotřebí zaručit, aby nový algoritmus nápočtu daňové doloženosti a daňového přiznání správně

Více

fakturace_alexo_5 OBSAH obsah

fakturace_alexo_5 OBSAH obsah fakturace_alexo_5_obsah obsah novinky verze FAKTURACE ALEXO 5.xx 1-44 nová grafika 2 nová prezentace faktur 3 datum nároku na odpočet 8 daňové údaje na FV 11 osobní příkazy bance 15 vylepšené funkce pro

Více

CLIENT SERVERARCHITEKTURA

CLIENT SERVERARCHITEKTURA Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH) dle novely zákona č. 235/2004 Sb., o DPH platné od 1.1.2016. Úpravy aplikace byly navrženy tak, aby kladly na

Více

Novinky v programu MSklad 1.39

Novinky v programu MSklad 1.39 Novinky v programu MSklad 1.39 Vzory výdejek (K13901/20) V programu můžeme využít funkci, která umožňuje definovat vzorovou výdejku pro určité jídlo a tu pak použít při tvorbě výdejky. Například vždy,

Více

SQL EKONOM ROČNÍ ZÁVĚRKA 2016

SQL EKONOM ROČNÍ ZÁVĚRKA 2016 SQL EKONOM ROČNÍ ZÁVĚRKA 2016 (PŘECHOD NA ÚČETNÍ ROK 2017) Str. 1 Úkolem tohoto manuálu je seznámit uživatele informačního systému SQL Ekonom s postupem prací souvisejících s roční závěrkou 2016 a přechodem

Více

Novinky v programu SKLADEK

Novinky v programu SKLADEK Novinky v programu SKLADEK Vysvětlivky: zásadní změna vlastností programu drobná úprava opravy chyby 20.3.2019 v kartě se dá ručně označit, že je díl již nějak objednaný a takový se potom v přehledu zobrazuje

Více

Sklad - informace a nastavení

Sklad - informace a nastavení Sklad - informace a nastavení E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 15) Popis... 5 Sklady (9.5.7)... 5 Důležité položky... 5 Typ skladu... 5 Adresa...

Více

ANS orientace v aplikaci a pokladně

ANS orientace v aplikaci a pokladně ANS orientace v aplikaci a pokladně Rožnov pod Radhoštěm 756 61 BÚ:86-2201060287/0100 číslo spisu C.26504 1 1. Vyhledávání a třídění v ANS 1.1.1. Třídění: Scroll dokladů si můžeme pro snadnější vyhledávání

Více

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná?

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná? Přenesení daňové povinnosti Téma: Použití režimu přenesení daňové povinnosti 92a Zákona o DPH Program: SKLAD 8 od verze 8.5.7.1 Vypracoval: Tomáš Vrba (oddělení technické podpory) Revize: 31.7.2012 (verze

Více

Cenotvorba v HELIOS Red nastavení cen, přirážek a slev pro zákazníky v modulech SKLAD, NÁKUP A PRODEJ a POKLADNÍ PRODEJ

Cenotvorba v HELIOS Red nastavení cen, přirážek a slev pro zákazníky v modulech SKLAD, NÁKUP A PRODEJ a POKLADNÍ PRODEJ Cenotvorba v HELIOS Red nastavení cen, přirážek a slev pro zákazníky v modulech SKLAD, NÁKUP A PRODEJ a POKLADNÍ PRODEJ Správné nastavení cen pro zákazníky nebo zákaznické skupiny je v mnoha firmách základem

Více

Novinky Mediox 3000 verze Výdej dle exspirace. v rychlém vyhledávání sortimentních skupin ve filtru skladu

Novinky Mediox 3000 verze Výdej dle exspirace. v rychlém vyhledávání sortimentních skupin ve filtru skladu Obsah 1 Novinky Mediox 3000 verze 266 29. červen 2016 Obsah: 1 Úpravy v programu 3 1 Výdej dle exspirace 3 2 Zvýraznění příznaků receptů v retaxaci 4 3 Nové označení pojištěnce EU na expedici a hlavičce

Více

Allegro release ( )

Allegro release ( ) Allegro release 2.24 2.25 (23. 11. 2017 14. 12. 2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Oprávnění uživatelů na deníky Nový program pro nastavení omezení přístupu uživatelů do konkrétních deníků.

Více

DENT 12.1 popis novinek

DENT 12.1 popis novinek DENT 12.1 popis novinek Nastavením v předvolbách Parametrech si lze určit, kde má být umístěn kurzor po otevření formuláře nové zakázky Tedy, zda v pořadovém čísle jako dosud, či v položce Odběratel, Příjmení

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku -

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - 2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.100 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 22.12.2007

Více

2. přednáška - 7.3. 2006. Téma: Účtování zásob. 1) Pořízení materiálu nákupem ze zahraničí

2. přednáška - 7.3. 2006. Téma: Účtování zásob. 1) Pořízení materiálu nákupem ze zahraničí 2. přednáška - 7.3. 2006 Téma: Účtování zásob Osnova: 1) Účtování DPH při pořízení materiálu ze zahraničí 2) Pořízení materiálu s poskytnutou zálohou 3) Reklamace materiálu 4) Prodej materiálu 5) Škody

Více

Identifikační a kontaktní údaje

Identifikační a kontaktní údaje Dokumentace Informačního systému Sisyfos Fakturace faktury vydané Identifikační a kontaktní údaje Obchodní jméno Právní forma Sídlo Adresa pro písemný styk Statutární zástupce Řešitel Alef Jeseník, s.r.o.

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok 2012 - - převod dat do nového roku - - změna sazby DPH -

2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok 2012 - - převod dat do nového roku - - změna sazby DPH - 2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok 2012 - - převod dat do nového roku - - změna sazby DPH - Autor: Tomáš Halász pro verzi: 3.7.245 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 28.12.2011 Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice

Více

Ing. Iva Tomanová. DUNA Kontrolní hlášení DPH od únor 2016

Ing. Iva Tomanová. DUNA Kontrolní hlášení DPH od únor 2016 DUNA Kontrolní hlášení DPH od 1.1.2016 únor 2016 Co si řekneme? Legislativa ke KH O co jde Jak to umí DUNA Příklady zápisu dokladů, běžné x méně obvyklé Na co si dát pozor 2 Legislativa ke Kontrolnímu

Více

Import zboží ve formátu CSV

Import zboží ve formátu CSV Import zboží ve formátu CSV Asistent, Deník Profi a Sklad Profi vydané po 8. říjnu 2018, obsahují novou funkci - import zboží ve formátu CSV. Díky ní je možné snadno importovat celé sklady, případně faktury,

Více

Inventura skladových zásob

Inventura skladových zásob Inventura skladových zásob E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Kroky inventury... 3 Průběh inventury... 3 Inventurní soupis skladu k datu (2.3.3.1)...

Více

Změna sazby DPH od

Změna sazby DPH od Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. 1. POSTUP

Více

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Název projektu: Číslo projektu: Tradice rodinné firmy je závazkem, ale i výzvou ke zvýšení konkurenceschopnosti BIERHANZL GROUP, a. s. CZ.04.1.03/4.1.02.3/0006 ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Název

Více

Modul Intrastat. www.money.cz

Modul Intrastat. www.money.cz Modul Intrastat www.money.cz 2 Money S5 Intrastat Co je Intrastat Intrastat je statistika obchodu se zbožím mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropské unie. Informace lze najít na www.czso.cz,

Více

Allegro release 2.20 ( )

Allegro release 2.20 ( ) Allegro release 2.20 (2.9.2017 8.10.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Soupis DPH Sestava nově obsahuje i sekci kontrolního hlášení, do které doklad bude spadat. Přiznání DPH proúčtování přiznání

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

účetnictví pro živnostníky a malé společnosti

účetnictví pro živnostníky a malé společnosti Modul Pokladny EURO účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P E... 1 Instalace modulu Pokladny Euro verze 17.000 a vyšší... 1 On-line...1 Off-line...1 START verze...2 Nastavení pokladní komponenty

Více

Manuál SQL Ekonom 2018 verze MANUÁL SQL Ekonom 2018 verze

Manuál SQL Ekonom 2018 verze MANUÁL SQL Ekonom 2018 verze MANUÁL SQL Ekonom 2018 verze 18.4.0. 1 Vážení uživatelé ekonomických a informačních systémů od naší společnosti. Přinášíme Vám novou aktualizaci informačního systému SQL Ekonom ve verzi 18.4.0. Aktualizace

Více

I. Obsah příručky VAŠE POZNÁMKY... IV-17

I. Obsah příručky VAŠE POZNÁMKY... IV-17 I. Obsah příručky I. OBSAH PŘÍRUČKY...I-1 II. ÚČETNÍ METODIKA...II-2 Příjem zboží...ii-2 Výdej zboží...ii-2 Kontroly...II-3 Opravy...II-3 Speciality práce velkoskladu...ii-3 Výdej pod stav...ii-4 Výdej

Více